Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Η 1η τελετή ορκωμοσίας στο τμήμα ΤΕΙ της Θήβας.


 Γράφτηκε από την Θώμη Παληού

95 απόφοιτοι του τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του ΤΕΙ Στερεάς στη Θήβα παρέλαβαν τα πτυχία τους στην 1η τελετή ορκωμοσίας.

Το τμήμα παρουσιάζει υψηλούς δείκτες απασχολησιμότας και λειτουργεί από το 2005.

Πρόσκληση: Σύσκεψη για το ασφαλιστικό

Πρόσκληση
Σύσκεψη για το ασφαλιστικό

Τον «Φάκελο Ασφαλιστικό» θα ανοίξουν τα σωματεία: «Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Βοιωτίας, Σωματείο Χημικής Βιομηχανίας «Σπάρτακος», Σωματείο Οικοδόμων Επαρχίας Θήβας, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Θήβας και Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θήβας» με αφορμή την κλιμάκωση της αντιασφαλιστικής επίθεσης κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου.
Σκοπός να ενημερώσουν για τις διαχρονικές επιπτώσεις από την εφαρμογή των αντιασφαλιστικών νόμων και για την στόχευση της νέας επίθεσης.

"Φαρμάκι" η βενζίνη στην Ευρυτανία.Ξεπέρασε το 1,84 ευρώ!

Σταθερά ανοδική πορεία ακολουθούν οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης σε όλη την χώρα όσο πλησιάζουμε στον Αύγουστο που οι περισσότεροι Έλληνες κάνουν τις διακοπές τους.
Ειδικότερα στην Ευρυτανία η τιμή της αμόλυβδης χτυπά «κόκκινο», αφού ξεπέρασε το 1.8 ευρώ ανα λίτρο με τους πρατηριούχους να  «ποντάρουν» στην προσέλευση αυξημένου αριθμού επισκεπτών,για να δουν τα ταμεία τους να γεμίζουν.

Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Η Νέα Ελλάδα που συνεχώς υπόσχεται ο Σαμαράς, είναι η νέα μικρή Ισλαμική Ελλάδα, από τη Θεσσαλία και κάτω.
Διπλωματικά την αποκαλεί ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ γιατί φοβάται να πεί την αλήθεια στο Λαό. Δεν αναφέρει τη λέξη μικρή. Είναι η Νέα Ελλάδα όπως την έχουν προγραμματίσει στα σχέδιά τους για τα Βαλκάνια, και την εγγύς Ανατολή, οι ηγέτες της Σιωνιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων και Σιωνιστικής παγκόσμιας διακυβέρνησης-Δικτατορίας!!!
Εδώ υπενθυμίζω τη ρήση της κυρίας Μπενάκη προς τον αναποτελεσματικό και ανύπαρκτο Παπούλια, ότι η χώρα θα συρρικνωθεί, τα εθνικά σύνορα θα περιορισθούν, για την ειρήνη, και ευημερία της Ε.Ε.
Δηλαδή οι προδότες πολιτικοί δέχθηκαν για την ειρήνη και ευημερία της Ε.Ε. να θυσιαστεί η Ελλάς δια της καρατομήσεως αυτής.
Η πατρίδα μας περνάει δραματικές ώρες, και κάθε μέρα η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη, και δυστυχώς δεν φαίνεται φώς από πουθενά.

Στις 18 Ιουλίου φορείς και κάτοικοι της Βοιωτίας κλείνουν την Ε.Ο για την υποβάθμιση των Νοσοκομείων

Σκληραίνουν τη στάση τους οι φορείς της Βοιωτίας και προχωρούν σε κινητοποιήσεις για την δραματική πλέον υποβάθμιση που έχουν υποστεί τα δύο νοσοκομεία του νομού.

Η έλλειψη χρημάτων και προσωπικού δε δίνει τη δυνατότητα εύρυθμης λειτουργίας των δύο ιδρυμάτων, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού για άμεση επίλυση προβλημάτων.

Στις 18 Ιουλίου κάτοικοι και φορείς κλείνουν την Ε.Ο. στο ύψος του 90.

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

14η δράση Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2014, στη Βιβλιοθήκη Θήβας

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014 
Η μέρα του κρύου και του ζεστού -
Δεν είναι μαγεία, είναι επιστήμη!
Πραγματοποιήσαμε πειράματα φυσικής
για να εξερευνήσουμε το φαινόμενο του
ζεστού και του κρύου.
Με τη Στέλλα Παγώνα.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ - ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ
ΩΡΑ 9:00μ.μ
         

ΠΑΙΔΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Με το ιδιωτικό ΚΨΜ "κοράκιασαν" οι νεοσύλλεκτοι στη Θήβα

Η ιδιωτικοποίηση του ΚΨΜ στη Θήβα έχει “διψάσει” τους νεοσύλλεκτους. Οι τιμές όχι μόνο δεν έχουν πέσει αλλά τραβάνε ανηφόρα.

Η ιδιωτικοποίηση υποτίθεται θα ήταν “πιλοτική”. Αλλά όπως λέμε στην Ελλάδα “ουδέν μονιμότερο του προσωρινού”.



Οι τιμές που μεταφέρουν οι νεοσύλλεκτοι μέσω του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων ενδεικτικές:

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ...

Η προέλευση της σύγχρονης κοινωνίας έχει επηρεαστεί από τις μεγάλες ιδέες της Γαλλικής Εαπάναστασης, την αδελφότητα, την ισότητα, την ελευθερία. Γκρεμίστηκαν παλαιοί θεσμοί για τη δημιουργία νέων, που θα ήταν απλώς απαλλαγμένοι από την ανισότητα και τις διακρίσεις. Για τη φιλοσοφική αυτή διερεύνηση δεν ενδιαφέρει η νομική και η τυπική υπόσταση των ιδεών, ενδιαφέρει η πραγματική και ουσιαστική. Εν ονόματι αυτών των ιδεών αναπτύχθηκαν και αναπτύσσονται καταστροφικές οξύτητες και τοποθετούνται συνώνυμα της ένοοιας της δημοκρατίας και μιας ιδεώδους πολιτικής ανθρώπινης υπόστασης.

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Η «άγνωστη» ακρόπολις των Μεγάρων – ο τάφος του Καρός, ιδρυτού των Μεγάρων.

Δίπλα μας, αθέατος, χωρίς σήμανση, απροστάτευτος, εύκολος στόχος...
Θα ακολουθήσουν και άλλα ρεπορτάζ σχετικά με τα... χάλια των Μεγάρων...

Δείτε το ρεπορτάζ του Γιώργου Λεκάκη:

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις στον ΟΑΕΔ για τον κοινωνικό τουρισμό - Ποιοι δικαιούνται το πρόγραμμα

Ξεκινά από το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας, 14 Ιουλίου, η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών τους, με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2014-2015.

Το πρόγραμμα, απευθύνεται σε 130.000 ωφελούμενους και προβλέπει την επιδότηση διακοπών διάρκειας από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν, από τις 15 Σεπτεμβρίου του 2014 έως τις 31 Αυγούστου του 2015, σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Κινδύνευσε το μοναστήρι της Μακαριώτισσας από φωτιά.

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τετάρτης στην Π.Υ. για την πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 4 το απόγευμα στην Δομβραίνα στον δήμο Θηβαίων.

Η φωτιά έφτασε πολύ κοντά στο Μοναστήρι της Μακαριώτισσας, ενώ όταν άλλαξε ο δυνατός άνεμος που έπνεε στην περιοχή οι φλόγες κινήθηκαν προς τα χωριά Νεοχώρι και Αγία Άννα.

Η… εξόδιος ακολουθία της ΔΗΜΑΡ…

Σε αναβρασμό βρίσκεται η ΔΗΜΑΡ με αφορμή την πρόταση δημοψηφίσματος και τις διεργασίες γύρω από αυτήν.

Η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ συγκαλείται σε συνεδρίαση το απόγευμα προκειμένου να προσδιορίσει εκ νέου τη στάση της στο θέμα του δημοψηφίσματος ύστερα από τις ενστάσεις βουλευτών της που εκφράζουν ανησυχία για τυχόν άθροιση των ψήφων τους με αυτές της Χρυσής Αυγής.

Αύριο η «σύλληψη» του... Σήφη

Ξεκινούν αύριο οι πρώτες προσπάθειες για τον εντοπισμό και «σύλληψη» του κροκόδειλου που τις τελευταίες ημέρες παρατήρησαν άνδρες της πυροσβεστικής στο φράγμα ποταμών στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους που έχουν συνεργαστεί και αναλάβει το πρωτόγνωρο αυτό έργο στην Κρήτη, οι πρώτες προσπάθειες αφορούν σε τοποθέτηση μεγάλων κλουβιών όπου μέσα θα υπάρχουν ως δόλωμα κομμάτια κρέατος.

Ο «Σήφης» όπως έχει ονομαστεί ο κρητικός κροκόδειλος, σε περίπτωση που πιαστεί στις αυτοσχέδιες φάκες θα μεταφερθεί σε ειδικό κέντρο, σε συνεργασία με το ΕΛΚΕΘΕ και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Πέταξαν την… μπάλα στο Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής

Την οξύτατη αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσε η απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων σχετικά με το αν θα ανοίξει η Ολομέλεια για να συζητηθεί το θέμα του δημοψηφίσματος. Με τον τρόπο αυτό η διάσκεψη των προέδρων ρίχνει το μπαλάκι στο Α' Θερινό Τμήμα, όπου έχει την πλειοψηφία η κυβέρνηση.
Την Παρασκευή σε έκτακτη ειδική συνεδρίαση, το Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής, θα αποφασίσει αν και εφόσον συντρέχουν οι λόγοι που επιβάλει το Σύνταγμα, για να ανοίξει η Ολομέλεια και να συζητηθεί το θέμα του δημοψηφίσματος για τη "Μικρή ΔΕΗ".

Προφυλακιστέος ο Κασιδιάρης

Μόλις ανακοινώθηκε στον βουλευτή Αττικής και εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής,  Ηλία Κασιδιάρη ότι κρίνεται προφυλακιστέος.

Η απόφαση για την προφυλάκιση του Η. Κασιδιάρη, ελήφθη ύστερα από μια μαραθώνια σύσκεψη των εφετών ανακριτριών Κλάπα, Δημητροπούλου και του εισαγγελέα Ντογιάκου,  με την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό την «τροφοδότηση εγκληματικής οργάνωσης».

Υπενθυμίζεται ότι ο Η. Κασιδιάρης είχε απολογηθεί τον περασμένο Σεπτέμβρη για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΡΥΠΑΝΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θήβας, μετά από πολυήμερες συνεδριάσεις και εξαντλητική διαδικασία, έκρινε ενόχους τους εκπροσώπους  βιομηχανιών,  που κατηγορούνταν για υποβάθμιση του περιβάλλοντος, κατ΄ εξακολούθηση, από την οποία δημιουργήθηκε κίνδυνος βαριάς σωματικής βλάβης και θανάτου.  Δηλαδή με την βιομηχανική τους δραστηριότητα, προκάλεσαν προσβολή και ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα των περιοχών Σχηματαρίου, Οινοφύτων και Θηβών. Ειδικότερα, κρίθηκαν ένοχοι οι νόμιμοι εκπρόσωποι των εταιρειών:

13η δράση Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2014, στη Βιβλιοθήκη Θήβας

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014
Η μέρα του σωστού και του λάθους -
Σωστό ή λάθος;
Χωριστήκαμε σε ομάδες και παίξαμε
το παιχνίδι του σωστού και του λάθους
με τους ήρωες των βιβλίων της βιβλιοθήκης.
Με την Ευγενία Βενιζέλου και τον Παναγιώτη Λέττη.

Το "MALEFICENT" με την Αντζελίνα Τζολί στον Κινηματογράφο Θήβας "ΣΟΝΙΑ"

«MALEFICENT»

 ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ (ΕΚΤΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ)
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 21:30
ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ: 5 ΕΥΡΩ

Σκηνοθεσία: ΡΟΜΠΕΡΤ ΣΤΡΟΜΠΕΡΓΚ
             Η   Ηθοποιοί: ΑΝΤΖΕΛΙΝΑ ΤΖΟΛΙ, ΣΑΜ ΡΑΙΛΙ, ΕΛ ΦΑΝΙΝΓΚ, ΤΖΟΥΝΟ ΤΕΜΠΛ, ΣΑΡΛΤΟ ΚΟΠΛΕΪ
Διάρκεια: 98 λεπτά

Ποινές φυλάκισης για τη ρύπανση του Ασωπού

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θήβας με απόφασή του την Τετάρτη, έκρινε ενόχους τους εκπροσώπους των ακόλουθων εταιρειών για υποβάθμιση του περιβάλλοντος, από την έκταση και σημασία της οποίας δημιουργήθηκε κίνδυνος βαριάς σωματικής βλάβης και θανάτου. Συγκεκριμένα, με τη βιομηχανική τους δραστηριότητα προκάλεσαν προσβολή και ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα των περιοχών Σχηματαρίου, Οινοφύτων και Θήβας Βοιωτίας, με συνέπεια να επιβαρυνθεί αυτός με υγρά βιομηχανικά απόβλητα αλλά και με την ουσία του «Εξασθενούς Χρωμίου», εκ δε της έκτασης και σημασίας της υποβάθμισης του περιβάλλοντος δημιουργήθηκε κίνδυνος βαριάς σωματικής βλάβης και θανάτου των κατοίκων των όμορων περιοχών.

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Γιατί κανένα πληρωμένο ΜΜΕ δεν τόλμησε να δείξει αυτό το βίντεο;

Το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ πέρασε -Αρχίζει η «μάχη» για το δημοψήφισμα: Ολα τα σενάρια

Μετά το πέρας της ονομαστικής ψηφοφορίας, η οποία έβγαλε νικήτρια την κυβέρνηση, αφού το νομοσχέδιο πέρασε κατά πλειοψηφία, αρχίζει το... δεύτερο ημίχρονο της κόντρας αντιπολίτευσης και κυβέρνησης.

Το διακύβευμα είναι να ανοίξει ή όχι η συζήτηση για το δημοψήφισμα, την οποία επιθυμεί διακαώς ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς, ωστόσο, να έχει καταφέρει να βρει ουσιαστικές συμμαχίες. Οπως όλα δείχνουν τα κόμματα της αντιπολίτευση και η ομάδα των ανεξάρτητων βουλευτών θα καταθέσουν ξεχωριστές προτάσεις, ενώ, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας αναδεικνύεται με τον θεσμικό του ρόλο ως ρυθμιστής της κατάστασης.

Μαρτυρίες για απελευθερώσεις λυκόμορφων στην Βοιωτία

Δεν έχουν τελειωμό οι επιθέσεις των λυκόμορφων εισβολέων στα κοπάδια των κτηνοτρόφων της Βοιωτίας, το τελευταίο διάστημα. Οι τελευταίοι των... παραγωγών του πρωτογενούς τομέα βλέπουν το βιος τους να κατασπαράζεται από άγνωστης προέλευσης εισβολείς και με τέτοια ανομοιομορφία χαρακτηριστικών που δεν ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις.


Κλεισμένοι στα μαντριά, μέρες έντονης βόσκησης, αναγκάζονται να αγοράζουν ζωοτροφές για να ταΐσουν γιδοπρόβατα ελεύθερης βοσκής αλλά και να κοιμούνται δίπλα στο κοπάδι... υπό τον φόβο των Ιουδαίων.

ΑΥΡΙΟ 10/7 Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΗ ΣΤΟΚΑ ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ



10 Χρόνια μετά την διάλυση των Πυξ Λαξ...
3 χρόνια μετά την θρυλική επανένωσή τους...
με 80.000 θεατές στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας...
και 50.000 στο Καυτατζόγλειο στάδιο της Θεσσαλονίκης...
μετά τις εξαιρετικές sold out χειμερινές εμφανίσεις τους
τόσο στη σκηνή του Γκάζι Live στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη
με πάνω από 2.000 κόσμο ανά εμφάνιση...
 που πήραν παράταση, ξεσήκωσαν, συγκίνησαν και καταχειροκροτήθηκαν...

12η δράση Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2014, στη Βιβλιοθήκη Θήβας

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014
Η μέρα του ορθού και του ανάποδου -
οι ανάποδες ιστορίες
Διαβάσαμε γνωστές ιστορίες και παραμύθια
και μετά τα αναποδογυρίσαμε και τα
 διηγηθήκαμε αλλιώς.
Με τον Άγγελο Μαρίνη.

11η δράση Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2014, στη Βιβλιοθήκη Θήβας

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014
Χαρτογραφώντας αντίθετους κόσμους
Σχεδιάσαμε ένα μεγάλο χάρτη που περιλαμβάνει
τις χώρες όλων των αντίθετων κόσμων και ακόμα τους δρόμους για να ταξιδέψεις από τον ένα κόσμο  στον άλλο, τους κατοίκους που ζουν σε κάθε χώρα, τα βιβλία που διαβάζουν και τις ιστορίες που αφηγούνται.
Με τη Φωτεινή Δρακωνάκη.

Ηλικιωμένη στο Κλειτσό Ευρυτανίας πήγε για τσάι και βρέθηκε νεκρή

Νεκρή βρέθηκε τελικά η 86χρονη γυναίκα που αναζητούνταν απο χθές στο χωριό Κλειτσό Ευρυτανίας.
Η άτυχη ηλικιωμένη είχε ξεκινήσει απο χθές το μεσημέρι απο την οικεία της για τις κοντινές βουνοκορφές ώστε να μαζέψει τσάι.
Ωστόσο δεν επέστρεψε έγκαιρα και γείτονες και συγγενείς την αναζητούσαν.
Μετά την έγκαιρη κινητοποίηση των σωστικών συνεργείων του νομού η 86χρονη βρέθηκε νεκρή πριν λίγες ώρες κοντά στο σπίτι της.
Για τις συνθήκες θανάτου της ηλικιωμένης
διενεργείτε  έρευνα από την Αστυνομική Διεύθυνση Ευρυτανίας.

Πρόσκληση για τη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας στις 16 Ιουλίου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Σας προσκαλούμε στην 7η (τακτική)  συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί στις  16 Ιουλίου  2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11.30 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας (Αινιάνων 8), με τα ακόλουθα  θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

Η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ ΑΕ τοποθέτησε κάδους συγκέντρωσης των γυάλινων συσκευασιών στο Δήμο Τανάγρας

Στα πλαίσια της επέκτασης και εξειδίκευσης του προγράμματος της ανακύκλωσης για ιδιαίτερες κατηγορίες υλικών, η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ ΑΕ σε συνεργασία με το Δήμο Τανάγρας και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), τοποθέτησε κάδους συγκέντρωσης των γυάλινων συσκευασιών στο Δήμο Τανάγρας και συγκεκριμένα από  2 κάδους των 1.300 Lt και 1 κάδο των 2.300 Lt, στις τρεις Δημοτικές Ενότητες Οινοφύτων, Δηλεσίου και Σχηματαρίου.

Στις 01/07/2014 ξεκίνησε η διαδικασία δημοπράτησης, για την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) 2ης Δ.Ε. Ν. Βοιωτίας


Στις 01/07/2014 ξεκίνησε η διαδικασία δημοπράτησης του ανοικτού διεθνούς  διαγωνισμού, που αφορά το κυρίως υποέργο για την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) 2ης Δ.Ε. Ν. Βοιωτίας, προϋπολογισμού 20.098.560,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Τεύχη δημοπράτησης για την συμμετοχή τους στο διαγωνισμό έλαβαν 27 εταιρείες εκ’ των οποίων στο διαγωνισμό συμμετέχουν οι παρακάτω τέσσερις υποψήφιοι ανάδοχοι, η κοινοπραξία εταιρειών ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΕ με Μ.Τ. ΑΤΕ, η κοινοπραξία εταιρειών WATT ΑΕ με ΠΡΙΣΜΑ ΔΟΜΗ ΑΕ, η κοινοπραξία εταιρειών ΑΘΗΝΑ ΑΤΕ με ΑΑΓΗΣ ΑΕ και η εταιρεία ΕΤΒΟ ΑΤΕ.
Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η ενδεκαμελής επιτροπή η οποία αποτελείται από εκπροσώπους του ΦοΔΣΑ, των Δήμων Μελών, της ΠΕΔ, του ΤΕΕ και των εργοληπτικών εταιρειών θα προχωρήσει στην αξιολόγηση των υποψήφιων αναδόχων.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θηβών εκφράζει την αγανάκτηση του και καταδικάζει το μέτρο επιβολής πλαφόν στη συνταγογράφηση


              
Το απόγευμα της 7ης Ιουλίου οι Ιατροί μέσω μηνύματος στην Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση  ενημερώθηκαν για την υπ΄αριθμόν   Υ9/οικ.53768/2014    ΦΕΚ Β΄1796/01.07.2014)  Υπουργικής Απόφασης, που αφορά τα μηνιαία όρια δαπάνης  ΕΟΠΥΥ ανά ασφαλισμένο, τα οποία κυμαίνονται  αναλόγως της ειδικότητας και της γεωγραφικής περιοχής.
Αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην λειτουργία του θεραπευτικού έργου του κάθε Ιατρού, διότι του ζητείτε να αντιμετωπίσει τον άρρωστο με λογιστικά κριτήρια, αντί να τον αφήνει να διαλέγει με καθαρά θεραπευτικά κριτήρια το κατάλληλο φάρμακο για να τον θεραπεύσει. Μέσα σ΄όλον αυτό τον παραλογισμό δεν προβλέπεται τίποτε για τους χρονίως πάσχοντες που χρήζουν ιδιαίτερης φαρμακευτικής αγωγής.

Το επαχθές, επονείδιστο χρέος και το άθλιο παιχνίδι με την Ελλάδα

Από την έναρξη της κρίσης χρέους το 2008/09, η οποία είναι μοναδική περίπτωση, διότι έχει κυρίως ενδογενή χαρακτηριστικά π.χ. διαφθορά, μια τελείως κατεστραμμένη Δημόσια Διοίκηση, φοροδιαφυγή κ.λπ., παρατηρείται  μια έντονη και συστηματική παραπλανητική προπαγάνδα. Μία προπαγάνδα η οποία όχι μόνον αποκρύπτει και διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, δηλαδή τα πραγματικά αίτια της κρίσης χρέους εις την Ελλάδα και τον σωστό τρόπο αντιμετώπισής της, αλλά ταυτόχρονα σε καθημερινή βάση τρομοκρατεί τους Έλληνες για τις σοβαρές συνέπειες που θα υποστούν εάν δεν αποδεχθούν τις «λύσεις» που προτείνονται, δηλαδή την αποδοχή των υστερόβουλων σχεδίων που επιβάλλει με εκβιασμούς η ηγεσία του Βερολίνου εις τον Ελληνικό Λαό.
Αυτή η εμμονή της ΤΡΟΙΚΑ...

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Οι 100 πιο ενεργειακοί τόποι της Ελλάδας

Από την αρχαιότητα ο άνθρωπος επέλεγε να χτίσει τα ιερά των θεών που λάτρευε σε ιδιαίτερους τόπους που εξέπεμπαν μεγάλες ποσότητες διακριτής ενέργειας.

Αυτή η ενέργεια που ερχόταν από τα έγκατα της γης, και έχει άμεση σχέση με τις γραμμές Λέυ, γινόταν ( και γίνεται) αισθητή από τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου, προσφέροντας κατά περίπτωσηαισθήματα χαράς, λύπης, διαλογισμού, περισυλλογής, επαφής με το θείο και εν τέλει ψυχική ή σωματική ίαση. 
Γι αυτό το λόγο αυτοί οι τόποι δύναμης είναι διάσπαρτοι....

Ημερίδες ενημέρωσης νέων αιρετών - Στη Λάρισα, για τους νεοεκλεγέντες από τις περιφέρειες Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Συνεχίζονται οι ημερίδες ενημέρωσης νέων αιρετών που πραγματοποιεί η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών και την ΕΕΤΑΑ.
Ειδικότερα στις 11 Ιουλίου πραγματοποιείται  ενημερωτική ημερίδα στη Λάρισα( Ξενοδοχείο Larissa Imperial), στην οποία  θα συμμετάσχουν νεοεκλεγέντες αιρετοί από τις περιφέρειες Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.
Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν στη διοίκηση, στη διαχείριση και λειτουργία των Δήμων, στην καταστατική θέση των αιρετών, στο προσωπικό των Δήμων, στο οικονομικο – κοινωνικό περιβάλλον και στη νέα προγραμματική περίοδο  ΣΕΣ 2014 - 2020.

Μουσική βραδιά από την Ε.Π.Α.Ψ.Υ. Λιβαδειάς στην Αστραδενή

Μουσική βραδιά από την Ε.Π.Α.Ψ.Υ. Λιβαδειάς στην Αστραδενή

Τα μέλη του Οικοτροφείου Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης καθώς και του Προστατευμένου Διαμερίσματος της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. Λιβαδειάς, σας προσκαλούν στη μουσική βραδιά, που θα πραγματοποιηθεί στο Art Cafe Αστραδενή την Τετάρτη 9 Ιουλίου στις 20:00.

Τα αντισυλληπτικά εμφυτεύματα του μέλλοντος θα επιτρέπουν στη γυναίκα να ελέγχει τη γονιμότητα της

Τα εμφυτεύματα αντίσυλληψης δεν αποτελούν κάτι νέο, αλλά τα πιο σύγχρονα που απελευθερώνουν προγεσταγόνο, πρέπει να αντικαθιστούνται κάθε τρία χρόνια και να απομακρύνονται αν η γυναίκα επιθυμεί να δοκιμάσει να μείνει έγκυος.

Αυτό πρόκειται να αλλάξει, καθώς μία εταιρεία βιοτεχνολογίας στη Μασαχουσέτη, με τη στήριξη του ιδρύματος Gates είναι σε φάση ανάπτυξης της επόμενης γενιάς εμφυτεύσιμων συσκευών.

Τι θα γίνει αν ο Τσίπρας μαζέψει τις 120 υπογραφές για δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ

Την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής γιατί αυτό επιβάλλει «η κοινή λογική, η στοιχειώδης δημοκρατική ευαισθησία αλλά και η μέχρι τώρα κοινοβουλευτική πρακτική (συνθήκη της Λισαβόνας)», ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας ότι πάνω από 120 βουλευτές εναντιώνονται στη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ».

Ευ. Μεϊμαράκης: Δεν παίρνω τίποτα πίσω από όσα έχω πει

Μέγας πονοκέφαλος για την κυβέρνηση η εμμονή του προέδρου της Βουλής να συγκληθεί εκτάκτως η Ολομέλεια αν συγκεντρωθούν οι 120 υπογραφές για το δημοψήφισμα

Η κυβέρνηση έχει πρόβλημα. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Την ώρα που όλα τα κυβερνητικά στελέχη και το Μαξίμου κάνουν ότι μπορούν για να υποβαθμίσουν το θέμα του δημοψηφίσματος ο Βαγγέλης Μειμαράκης όχι μόν0 άναψε φωτιές με τη χθεσινή του δήλωση ότι πρέπει να συγκληθεί εκτάκτως η ολομέλεια αν συγκεντρωθούν οι 120 υπογραφές για το δημοψήφισμα, αλλά σήμερα έριξε και λάδι στη φωτιά λέγοντας ότι επιμένει στην άποψή του.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟΣΥΝΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ...

Οχι απλώς δεν αποφασίσαμε την πορεία μας, ώστε απογυμνωμένοι από τις ανασφάλειες και τη δειλία μας να προχωρήσουμε μ' εκείνους που μπορούν να συμπορευτούν, αλλά παραμένουμε εγκλωβισμένοι σε ευκαιριακές εκτιμήσεις και εντυπώσεις, στον στεγανοποιημένο "βολικό" μας μικρόσκοσμο, στις πολιτικές πομφόλυγες και στα επιχρυσωμένα λόγια, που μας "σερβίρουν" διάφορα κατακάθια της πολιτικής. Και κάποιοι αναζητούν εναγωνίως τον μίτο της Αριάδνης, για να βρούν την έξοδο. Προς τα που όμως, όταν η "πορεία" δεν έχει αποφασιστεί;

Πρόσκληση σε εκδήλωση, από τον Σύνδεσμο Επιστημόνων της Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών «ΑΡΙΣΤΟΦΙΛΟΣ Ο ΠΛΑΤΑΙΕΥΣ».

















Κάντε κλικ στην εικόνα για Μεγένθυση

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΕΙ ΘΗΒΑΣ

Πρόσκληση Ορκωμοσίας Αποφοίτων Τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού (Logistics Management)                      
 Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014 – 11:30 π.μ. Συνεδριακό Κέντρο Θήβας   Αίθουσα «Αλ. Κοφίνης»

Το Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας σας προσκαλεί στην Τελετή Ορκωμοσίας των Αποφοίτων του που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουλίου 2014, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:30 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, στην Αίθουσα «Αλέκος Κοφίνης».
Στην Τελετή έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι από τις πολιτικές, πολιτειακές και ακαδημαϊκές αρχές.
Με τιμή
Ο Πρόεδρος του Τμήματος ΔΣΕ
Δρ. Παναγιώτης Τριβέλλας
Αναπληρωτής Καθηγητής


Παρουσίαση του Τμήματος Δ.Σ.Ε.

8η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΟΔΟΣ Φο.Δ.Σ.Α Σύρος, 4 & 5 Ιουλίου 2014

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ-ΨΗΦΙΣΜΑ

 Στις 4 & 5 Ιουλίου 2014 πραγματοποιήθηκε η 8η Πανελλήνια Σύνοδος των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων – Φο.Δ.Σ.Α στη Σύρο, με τη συμμετοχή των Φο.Δ.Σ.Α, του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού και Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠ.ΕΣ., του Ειδικού Γραμματέα ΣΔΙΤ, στελεχών των συναρμόδιων Υπουργείων, και λοιπών Φορέων αλλά και εταιριών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.
Τίτλος της Συνόδου ήταν «Οι ΦοΔΣΑ και τα έργα διαχείρισης στερεών αποβλήτων στη νέα προγραμματική περίοδο».

Αλυκή Βοιωτίας-Εκεί που η διασκέδαση δεν σταματάει ποτέ

Κάθε χρόνο η παραλία Αλυκής Βοιωτίας είναι όλο και καλύτερη.

Κρυστάλλινα νερά, διασκέδαση για όλα τα γούστα, ψάρι....κρέας ολόφρεσκα, και η τέλεια διαμονή.

Μία βόλτα ένα καλοκαιρινό Σαββατόβραδο μας θύμισε πόσο ομορφαίνει η Αλυκή το καλοκαίρι μας.  Μία βόλτα στο καφέ Μπαρ ΕΝΠΛΩ, στο Καφέ Τίφες, φαγητό στον Βασίλη ή τον Μπάμπη με τα φρεσκότατα προϊόντα τους δίπλα στη Θάλασσα...

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Το Facebook «σκοτώνει» το γάμο

Πιο ευτυχισμένοι στο γάμο τους δηλώνουν οι μη χρήστες

Οι παντρεμένοι χρήστες σε ποσοστό 32% αποφασίζουν ευκολότερα να εγκαταλείψουν το σύντροφό τους, σε σχέση με αυτούς που δεν ασχολούνται με τα social media. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Βοστόνης.

Ο λόγος φαίνεται πως έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι παντρεμένοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης βρίσκουν πιο εύκολα παρηγοριά και συναισθηματική υποστήριξη σε αυτά και έτσι αποφασίζουν ευκολότερα να φύγουν από ένα γάμο που δεν τους ικανοποιεί πια.

Βουλή: Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ»

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Παραγωγής και Ενέργειας της Βουλής το νομοσχέδιο για την πώληση του 30% της ΔΕΗ και την δημιουργία της «μικρής» ΔΕΗ.
Υπέρ τάχθηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ κατά ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ, Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές και ο ανεξάρτητος Νικήτας Κακλαμάνης.

Δημοπρατήθηκε η Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) της 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Βοιωτίας

Δημοπρατήθηκε η Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) της 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Βοιωτίας, προϋπολογισμού 20 εκ. €, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Στερεά Ελλάδα

Στη φάση της δημοπράτησης με διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό, βρίσκεται το έργο της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) της 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Βοιωτίας, που περιλαμβάνει την ευρύτερη περιοχή της Θήβας.
Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με συνολικό προϋπολογισμό 21.445.000 €, που αφορούν κυρίως την κατασκευή της μονάδας, καθώς και τα αναγκαία υποέργα.

Κ.Ε.Κ. LOGICA ΘΗΒΑΣ: Ανοίγοντας έναν καινούργιο δρόμο


Ανεργία και επιδοτούμενα προγράμματα

Της Δήμητρας Αγγελοπούλου, Διευθύντριας του ΚΕΚ LOGICA Θήβας


Οι καιροί είναι δύσκολοι. Οι νέοι απογοητεύονται εύκολα. Τώρα πια δεν νιώθουν τη σιγουριά, "διάλεξα μια ειδικότητα και εξασφάλισα το μέλλον μου". Τώρα η αγορά εργασίας προσφέρει λιγότερα αλλά απαιτεί περισσότερα.
Τα στοιχεία που συνεχίζουν να δημοσιοποιούνται από την Eurostat για την ανεργία είναι συγκλονιστικά, ιδίως για τους νέους κάτω των 25 ετών. Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία, τον Μάρτιο η ανεργία μεταξύ των νέων σημείωσε νέο ρεκόρ, αγγίζοντας το 57,7% (173.000 νέοι), σε σχέση με το 57,1% που ήταν τον Φεβρουάριο.

10η δράση Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2014, στη Βιβλιοθήκη Θήβας

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014
Η μέρα της αρχής και του τέλους - 
Κάθε τέλος είναι και μια καινούρια αρχή
Ξεκινήσαμε από το τέλος μιας ιστορίας σε ένα
βιβλίο και αφηγηθήκαμε τη συνέχεια.
Με την Παρασκευή Μυλωνά.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟ ΑΝΤΩΝΗ ΓΡΥΠΑΙΟ

Προς                                                       07-07-14
Πρέσβη του Ισραήλ
Αθήνα                                   ΑΝΟΙΧΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Κύριε  Πρέσβη,

                           Θέμα: Τα  Χημικά  της Συρίας
                          ----------------------------------------
Ως γνωστόν τα Χημικά όπλα της Συρίας, κατόπιν αδείας του ΟΗΕ, & της Ν.Τ.Π. (Παγκόσμιας Διακυβέρνησης) , πρόκειται –δεόντως πακεταρισμένα- να απορριφθούν στη Μεσόγειο Θάλασσα, και συγκεκριμένα στο Κρητικό  Πέλαγος.
Όμως τα θαλάσσια ρεύματα θα μεταφέρουν τη μολυσμένη θάλασσα σε όλες τις χώρες της Μεσογείου.
Φυσικά τη ρερυπωμένη και μολυσμένη θάλασσα τα θαλάσσια ρεύματα, και οι ισχυροί άνεμοι, θα μεταφέρουν και στις παραλίες του Ισραήλ επί της Μεσογείου.

«2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ 2014» στο Αμπελοχώρι Θηβών

Η Χορωδία Γυναικών Αμπελοχωρίου σάς προσκαλεί στην εκδήλωση: «2η Συνάντηση Χορωδιών 2014», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Ιουλίου και ώρα 8.30 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Ι.Ναού Αναλήψεως Αμπελοχωρίου.
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν:
Α) η Χορωδία του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Ν. Αρτάκης της Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. με χοράρχη τον κ. Γερογιάννη Γεώργιο,
 Β) η Χορωδία του Συλλόγου Γυναικών Θήβας, «Ισμήνη» με χοράρχη την κ. Γκιόκα-Καλογερίδη Ρούλα,
Γ) η Γυναικεία Χορωδία του Ι.Ν. Ευαγγελιστού Λουκά Θήβας με χοράρχη τον κ. Φίλη Αλέξανδρο, και...

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο