Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Πάνω από 1.000.000 τα ξενοίκιαστα σπίτια - Οι νέοι γυρίζουν πίσω

«Εφτά νομά σ' ένα δωμά» λόγω κρίσης! - Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας επιλέγουν τη συμβίωση με γονείς, συγγενείς ή τη συγκατοίκηση με φίλους αλλά και αγνώστους με μοναδικό κριτήριο τη μείωση των εξόδων
Τα λαϊκά άσματα αποδεικνύονται προφητικά: «Εφτά νομά σ' ένα δωμά» εξαιτίας της οικονομικής κρίσης! Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας επιλέγουν τη συμβίωση με γονείς, συγγενείς ή τη συγκατοίκηση με φίλους αλλά και αγνώστους με μοναδικό κριτήριο τη μείωση των εξόδων. Ακόμη και ιδιοκτήτες ακινήτων ψάχνουν να μοιραστούν το σπίτι τους με κάποιον άλλον, μπας και τους μείνει τίποτα για να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ!

Τάκης Φωτόπουλος: Ο μύθος της μετα-μνημονιακής "αλλαγής"

​​
ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο νέος μεγάλος μύθος με τον οποίο παραμυθιάζουν τα θύματα της παγκοσμιοποίησης, τόσο η κυβέρνηση της κοινοβουλευτικής Χούντας όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση, είναι η δήθεν μεγάλη αλλαγή που έρχεται και θα μας βγάλει από τα μνημόνια και την οικονομική καταστροφή. Είτε αυτό θα γίνει σαν φυσική εξέλιξη των «προσπαθειών» της Χούντας όλα αυτά τα χρόνια, όπως ισχυρίζεται, είτε θα γίνει χάρη στους πολιτικούς και οικονομικούς χειρισμούς των εγκεφάλων του ΣΥΡΙΖΑ που μολονότι δεν διανοούνται να κτυπήσουν τις αιτίες της καταστροφής αυτής, οι οποίες ανάγονται στην παραμονή της χώρας στην ΕΕ (όχι απλά στην Ευρωζώνη) και την έλλειψη οικονομικής κυριαρχίας, εντούτοις, σαν νέοι...Χουντίνι, υπόσχονται, αν εκλεγούν, να μας βγάλουν από τη καταστροφή. Όμως, για να δούμε τι είδους αλλαγή και έξοδος από τη καταστροφή είναι δυνατή, πρέπει πρώτα να την ορίσουμε .

Η ΑΥΣΤΡΙΑ ΕΙΠΕ «NEIN» ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΙΜΑΜΗΔΕΣ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Δυσάρεστη έκπληξη επεφύλασσε στην Τουρκία και στους Τούρκους μουσουλμάνους που ζουν στην Αυστρία το νέο νομοσχέδιο της αυστριακής κυβέρνησης σύμφωνα με το οποίο θα απελαθούν όσοι μουσουλμάνοι ιμάμηδες έχουν έρθει από την Τουρκία ενώ θα απαγορευτεί στο εξής η αποστολή και η εγκατάσταση στο αυστριακό έδαφος θρησκευτικών λειτουργών του Ισλάμ.

Καταργούνται τα τεκμήρια διαβίωσης από την 1η Ιανουαρίου 2015

Καταργούνται τα τεκμήρια διαβίωσης από την πρώτη του Ιανουαρίου του 2015, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων, καθώς το νέο Ηλεκτρονικό Περιουσιολόγιο είναι σχεδόν έτοιμο για να εφαρμοστεί.

Από τον επόμενο χρόνο, η εφορία θα διατηρεί ατομικό προφίλ για κάθε φορολογούμενο, κοινώς φακέλωμα, όπου θα υπάρχει καταγεγραμμένη η περιουσία του, κινητή και ακίνητη και θα παρακολουθούνται ηλεκτρονικά οι οικονομικές συναλλαγές και τα εισοδήματά του.

Η τελική ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια, η οποία θα περιλαμβάνει «κούρεμα» στις οφειλές προς τις τράπεζες και διαγραφή σε πρόστιμα και προσαυξήσεις από τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία.

Κούρεμα των κόκκινων δανείων προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησηςΟι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ρύθμιση θα αφορά μικρές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με τζίρο έως 900.000 ευρώ. 

Ο Νίκος Λυγερός στις εγκαταστάσεις της Όλυμπος Α.Ε. - Συνέντευξη στο TV Cosmos Δωδεκάνησα

Πραγματοποιήθηκε στη Θήβα η συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ.

Πραγματοποιήθηκε  στη Θήβα η συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. με κεντρικό σύνθημα «ΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ, ΠΑΛΕΨΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙΣ». Στη συγκέντρωση συμμετείχαν το Σωματείο Χημικής Βιομηχανίας «ο Σπάρτακος», το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Βοιωτίας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Επαρχίας Θήβας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και εργαζόμενοι, άνεργοι από τη βιομηχανική ζώνη της περιοχής. Στο βήμα ανέβηκε ο Δημήτρης Γκούμας μέλος της Γραμματείας Θήβας του Π.Α.ΜΕ.

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 5/10/14

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Το "ναυάγιο" της Ζακύνθου (απομυθοποίηση).

Γράφει ο Γιάννης Δεμέτης (αναδημοσίευση από το περιοδικό "Libro", τεύχος 12 του 2008).
Πρόσθετες φωτογραφίες : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Φωτογραφία του όρμου του Σπυριλή και του ναυαγίου που τράβηξα το Πάσχα του 2008 από τα Γκρεμνά. Για το τσιγαράδικο "Παναγιώτης", το πλοίο που ναυάγησε το έτος 1982 στη βορειοδυτική, τη δυσκολοπροσπέλαστη από ξηρά, αλλά και από θάλασσα πλευρά του νησιού, έχουν γραφτεί πάρα πολλά άρθρα, έχουν παρθεί εκατομμύρια φωτογραφίες, έχουν γυριστεί αμέτρητα μέτρα βιντεοταινίες, και έγινε η αιτία να προκληθεί ένα ακόμα ναυάγιο, με τούτη τη φορά ανθρώπινα θύματα, όταν στις 13 Αυγούστου 1999 το τουριστικό-επιβατικό σκάφος "Ιάσων", που ξεκίνησε από το λιμάνι του Αγ. Νικολάου στις Βολίμες, με 24 επιβάτες και δύο άτομα πλήρωμα, λόγω εισροής υδάτων βυθίστηκε με αποτέλεσμα να πνιγούν 4 άτομα. Στον παράξενο κόσμο μας, το "ναυάγιο" έγινε το πιο πολιτογραφημένο αξιοθέατο του νησιού και το σήμα κατατεθέν του.

Παραιτήθηκε και ο Ζούλας από την ΝΕΡΙΤ

Ακόμα μία παραίτηση από το εποπτικό συμβούλιο, μετά από αυτές των Μακρυδημήτρη – Μορώνη, σημειώνεται στη ΝΕΡΙΤ. Ο Ανδρέας Ζούλας, που ήταν ο αναπληρωτής πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, υπέβαλλε την παραίτησή του καλώντας μάλιστα και τα υπόλοιπα μέλη να τον μιμηθούν και να οδηγήσουν έτσι στη διάλυση του Εποπτικού.

Όπως αναφέρει ο κ. Ζούλας, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι ότι ενώ υιοθετήθηκε από το Εποπτικό η πρότασή του να καταδικαστούν οι κυβερνητικές παρεμβάσεις και μάλιστα αυτή μετουσιώθηκε σε κείμενο – απόφαση, εν τούτοις αυτή «κρατήθηκε μυστική»!

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Ερωτηματικό η στάση των ανεξάρτητων βουλευτών στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης

Ερωτηματικό παραμένει σε μεγάλο βαθμό η στάση που θα κρατήσουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές στην ψηφοφορία της επόμενης εβδομάδας στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Προς το παρόν οι μόνοι που έχουν ξεκαθαρίσει τη στάση που θα κρατήσουν είναι οι Π. Τατσόπουλος, Β. Οικονόμου και Σπ. Λυκούδης, που έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν «όχι».

ΤΟ «ΦΑΝΤΑΣΜΑ» ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το άγχος του διαμελισμού της Τουρκίας επανέρχεται όπως φαίνεται σε όλο του το μεγαλείο. Έτσι, άλλο ένα επώνυμο και πολύ γνωστό πρόσωπο στην Τουρκία βγήκε δημόσια να διακηρύξει ότι η χώρα του αναμένεται να διασπαστεί τα επόμενα χρόνια με όλες τις φοβερές συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης. Πρόκειται για τον πολύ γνωστό και παλαίμαχο Τούρκο δημοσιογράφο, Fatih Altaylı, της εφημερίδας Habertürk, ο οποίος εκτός από την αρθογραφία του στην εφημερίδα έχει και πολιτική τηλεοπτική εκπομπή στο ομώνυμο ειδησεογραφικό τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στο Δήλεσι Βοιωτίας

Χθες (02-10-2014) περίπου στις 17:30΄, στην περιοχή Δήλεσι Βοιωτίας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 68χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με δίκυκλη μοτοσικλέτα, που οδηγούσε 16χρονος υπήκοος Ινδίας.

Από την σύγκρουση, τραυματίστηκε θανάσιμα ο 16χρονος οδηγός της μοτοσικλέτας.

Παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής της σορού του θανόντα.

Συνέχεια στο σήριαλ Αρχιμανδρίτη – Αστυνομίας. Με είπε γαϊδούρα με χτύπησε και με απείλησε με μετάθεση λέει η αστυνομικός.

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της διαμάχης του πατέρα Ιγνάτιου Σάπιου με την αστυνομία μετά το επεισόδιο που έγινε την Κυριακή στην εθνική οδό και το σάλο που έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες.
Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Βοιωτίας Κώστας Τσαμούρας, που ενημερώθηκε από τους συναδέλφους του για το περιστατικό μίλησε στα Μεσημβρινά Γεγονότα του STAR Κεντρικής Ελλάδας.

Σήμερα πωλείται στο Λονδίνο το αρχαίο ελληνικό «αγγείο του Ιάκχου»!..

Ποιος είναι ο «Τρίτος Διόνυσος»,
ο ηγέτης της πομπής των μεμυημένων στα Ελευσίνια Μυστήρια!...

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΛΑΤΡΕΙΑ!!!

Ψήφος εμπιστοσύνης από το λαό, όχι από τη Βουλή

-Σε κατάσταση πανικού στο Μέγαρο Μαξίμου που βλέπουν τον πολιτικό τους χρόνο να τελειώνει -Γνωρίζουν ότι η ψήφος εμπιστοσύνης θα τους δώσει παράταση ζωή μόνο μερικούς μήνες

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην δικομματική κυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα.
Αντώνης Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος «παίζουν τα ρέστα τους» στο πολιτικό σκηνικό προσπαθώντας με άγριο «εκβιασμό» κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την τρόικα να συσπειρώσουν τα κομματικά τους στελέχη και παράλληλα να κλείσουν τα στόματα των υποψήφιων «ανταρτών».

Ο Νίκος Λυγερός στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης



Βρέθηκε ποιοι μένουν στα όμορφα σπίτια της Πλάκας!

Υπάλληλοι του υπ. Πολιτισμού έχουν καταπατήσει ακίνητα στην Πλάκα και διαμένουν παράνομα σε αυτά, προφασιζόμενοι ότι τα συντηρούν για να μην καταρρεύσουν!

Στην Ελλάδα του 2014 συνέβη και αυτό. Ο λόγος για τα 12 ακίνητα στην περιοχή της Πλάκας, τα οποία το ΤΑΙΠΕΔ παραχωρεί με ηλεκτρονική δημοπρασία, η οποία επρόκειτο να διεξαχθεί στις 23 Σεπτεμβρίου.

Κάντε το Σταυρό σας για να είστε υγιείς λένε οι επιστήμονες. Σοκαρισμένοι οι Άθεοι!

Οι  θαυματουργικές ιδιότητες του Σταυρού

Το σημείο του Σταυρού και της ορθόδοξης χριστιανικής προσευχής είναι ικανά να σκοτώσουν μικρόβια, και να μεταβάλουν τις οπτικές ιδιότητες του νερού. Επιστήμονες έχουν αποδείξει πειραματικά τις θαυματουργικές ιδιότητες του σημείου του Σταυρού και της προσευχής.

Είναι διαπιστωμένο, το έχουμε ξαναπεί πολλές φορές εδώ στο pentapostagma.gr ότι η παλιά συνήθεια να γίνεται το σημείο του Σταυρού πάνω από το φαγητό και το ποτό πριν το γεύμα, έχει ένα προφανές μυστικό και αληθινό νόημα και αυτό δεν είναι άλλο από το μαρτύριο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Πάνω στο Σταυρό έχυσε το Πανάγιο αίμα Του και με το μαρτύριο του μας έσωσε από την αιώνια καταδίκη. Πίσω από αυτό παραμένει η πρακτική χρησιμότητα με την οποία ασχολείται η επιστήμη.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο Κανάλι 5-Love Radio. Καβάλα


ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

Ανάλυση

Το πλέον σημαντικό οικονομικό πιστωτικό γεγονός από το τέλος του
Β! παγκοσμίου πολέμου για την Ελλάδα, έγινε το 2010 από τον ΓΑΠ, όπου αυτός ο πολιτικός εφιάλτης χρεοκόπησε την Ελλάδα, και την έβαλε στο ΔΝΤ, στη Τρόϊκα, και στα Μνημόνια, εκτελώντας εντολές της ελίτ της παγκόσμιας Σιωνιστικής δικτατορίας, όντας Ελληνο-Εβραίος-Σιωνιστής  ο ίδιος!!!
Αυτή ήταν η μεγαλύτερη προδοσία κατά της Ελλάδος.
Τα θεμέλια της προδοσίας έθεσε ο Σιωνιστής Εβραίος Ααρών Αβουρί!
Ο τύπος γράφει, «Σε διαδικασία πτώχευσης η χώρα!! Ένας Θεός ξέρει τι θα μας ξημερώσει αύριο»,  και
«Σε πρωτοφανή επίπεδα οι δανειακές ανάγκες της χώρας».
Οι εφιάλτες Σιωνιστές πολιτικοί δεν κάνουν ΣΤΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΠΙΝΟΗΜΑΤΑ ΜΕ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ...

Μήπως είναι η πρώτη φορά; Το έργο επαναλαμβάνεται. Τα πολιτικά επικοινωνιακά επινοήματα έχουν τις εντάσεις τους. Και οι τάσεις της πολιτικής βλακείας και της πρόσκαιρης πολιτικής εντύπωσης της αναμενόμενες θλιβερές προεκτάσεις τους. Πάντα σε βάρος της λαικής συνείδησης και της εθνικής ενότητας, που καταντά εθνική κενότητα!..

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΝΑΙΝΤΕΡ

Συνάδελφοι/ες,

Η επίθεση απέναντί μας δεν θα σταματήσει. Τόσο στο χώρο εργασίας μας, όσο και οι άλλοι εργοδότες στο όνομα της κρίσης θα μας επιτεθούν ακόμη σκληρότερα το επόμενο διάστημα. Η ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας» είναι για αυτούς μονόδρομος αλλά πατά στη δική μας τσέπη και στα δικά μας δικαιώματα. Εργοδότες και συγκυβέρνηση μιλάνε για ανάκαμψη και «φως στο τούνελ» που έρχεται η οποία όμως πατάει στους μισθούς πείνας και στο 1,5 εκατομμύριο που ζούν τον εφιάλτη της ανεργίας. Μας φέρνουν νέο γύρο επίθεσης με αιχμή το ασφαλιστικό και το παραπέρα χτύπημα των εργασιακών και των συνδικαλιστικών ελευθεριών μας.

Ανακοίνωση Δήμου Θηβαίων για την ανανέωση άδειας επαγγελματία πωλητή λαϊκών αγορών

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που κατέχουν άδεια επαγγελματία πωλητή λαϊκών αγορών για την  ανανέωση  της, να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά    εντός του χρονικού διαστήματος από 6-10-2014 έως και 31-10-2014. ( αρ 280/29-9-2014 απόφαση Δ.Σ. του Δήμου Θηβαίων)  
1 . Βεβαίωση φορολογικής ενημερότητας της αρμόδιας Δ.Ο.Υ.
2 . Βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας του ασφαλιστικού φορέα

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΛΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΑΝΤΙΔΟΤΟ: ΤΗ ΓΝΩΣΗ

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος
          
  Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια  ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ  και  ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ των πολιτών, που επιχείρησε το καρτέλ των φαρμάκων το 2009 με τον περιβόητο  Η1Ν1, επανέρχεται  τώρα ο “τρόμος” δριμύτερος  και  ακούει στο όνομα  “embola”.  
            Σήμερα θα ξεγυμνώσουμε τον “τρόμο” και θα αποκαλύψουμε  πολλά και άγνωστα γεγονότα, για να καταλάβουμε όλοι τι ακριβώς συμβαίνει και ποιοί παίζουν με την υγεία και την νοημοσύνη μας.

Ο Νίκος Λυγερός στην έναρξη του ΜΠΣ Τεχνολογίας Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου του ΤΕΙ Καβάλας.


Δίκη για τις απολύσεις στα Τσιμέντα Χαλκίδας

Συμπληρώθηκαν 18 μήνες από το σταμάτημα της λειτουργίας του Τσιμέντάδικου της Χαλκίδας από την πολυεθνική LAFARGE, ιδιοκτήτρια της ΑΓΕΤ – Ηρακλής. Το σταμάτημα της λειτουργίας του Τσιμεντάδικου εντάσσεται στα σχέδια της πολυεθνικής για αναδιάρθρωση της παραγωγής, μεταπήδηση σε άλλες δραστηριότητες και ταυτόχρονο χτύπημα των δικαιωμάτων που είχαν κατακτήσει με τους αγώνες τους οι εργαζόμενοι. Η LAFARGE αξιοποίησε όλο το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο που εκπορεύεται από τις πολιτικές τις ΕΕ και η υλοποιεί η σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Χειροπιαστά οράματα - Άρθρο που η "Αυγή" αρνήθηκε να δημοσιεύσει

[Άρθρο που η "Αυγή" αρνήθηκε να δημοσιεύσει στη στήλη του "Βιβλιοθηκάριου" την Κυριακή 28/9/2014]*

«Ο λόγος της Αριστεράς για τις βιβλιοθήκες, ακόμα και ο πιο ριζοσπαστικός, έχει ένα κενό: να δώσει χειροπιαστά τα οράματα. Να δώσει κοινωνικά παραδείγματα που η ίδια έχει προκαλέσει με τους αγώνες της. Και αυτό δεν είναι εύκολο…

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ: ΕΚΘΕΣΗ "Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ"

Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, ο Δήμος Λεβαδέων, ο σύλλογος «ΦΙΛΟΙ  ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ» και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Νομού Βοιωτίας συνδιοργανώνουν έκθεση φωτογραφιών του Γιώργου Σεφέρη στη Λιβαδειά.

Μια διαφορετική μουσική βραδιά με τη συμμετοχή του κοινού για την έκθεση ζωγραφικής της Χριστίνας Μακροπούλου στην Αστραδενή

Η Αστραδενή διοργανώνει μια "διαφορετική" μουσική βραδιάμε την τελευταία ημέρα της έκθεσης "ταξιδεύοντας με τη μουσική" της Χριστίνας Μακροπούλου  με τραγούδια που επιλέγει το κοινό (και συνεχίζει να επιλέγει, εδώ ή εδώ) σαν τίτλους των έργων.

Διαλέξτε το τραγούδι ή ένα στίχο τραγουδιού από τις μουσικές προτιμήσεις σας που νομίζετε ότι ταιριάζει σαν τίτλος σε κάποιο από τα έργα της Χριστίνας και θα έχετε την ευκαιρία να το ακούσετε στη μουσική βραδιά που ετοιμάσαμε για σας το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014. Επίσης θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε την Χριστίνα και να συζητήσετε μαζί της.

Αμφίπολη: Βρέθηκε μαρμάρινη πόρτα και σκάλα που οδηγεί σε υπόγειο βάθους 2 μέτρων

Νέα ευρήματα έδωσε η ανασκαφή της Αμφίπολης στην ομάδα των αρχαιολόγων της Κατερίνας Περιστέρη, τα οποία ενισχύουν τη θέση της αρχαιολόγου πως πρόκειται για τάφο και μάλιστα μακεδονικό.
Μέτα την αφαίρεση χωμάτων αποκαλύφθηκαν τρία τμήματα από μαρμάρινη θύρα στον τρίτο θάλαμο. Είναι από μάρμαρο Θάσου όπως και τα υπόλοιπα ευρήματα στον τάφο και σύμφωνα με τους αρχαιολόγους δείχνει ότι σίγουρα μιλάμε πλέον για τάφο. Η πόρτα έχει δύο θυρόφυλλα, πλάτους 1,5 μέτρου και πάχους 14 εκατοστών κι έχει εφηλίδες (δηλαδή κατασκευές που μιμούνται την κεφαλή καρφιών).

Mάριο Ντράγκι: Χωρίς μνημόνιο ξεχάστε την ΕΚΤ!

Ο Κεντρικός Τραπεζίτης «διαλύει» τα «παραμύθια» της κυβέρνησης περί εξόδου από το μνημόνιο - «Χωρίς πρόγραμμα με την Ε.Ε. δεν θα γίνονται αγορές τίτλων από την ΕΚΤ» τόνισε ο κ. Ντράγκι
«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» λέει ο σοφός λαός και φαίνεται πως έχει δίκιο, αφού σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι ξεκαθάρισε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι «χωρίς πρόγραμμα δεν θα γίνονται αγορές τίτλων από την ΕΚΤ». Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι χωρίς μνημόνιο και επιτήρηση η ΕΚΤ δεν θα δίνει ούτε σέντ.

Μάθημα ιστορίας για τους καταστροφείς του Έθνους

Είναι γνωστόν σε όλους ότι η Ιστορία είναι η μνήμη και ο καθρέπτης της ανθρωπότητας, ότι η σωστή γνώση και ο σεβασμός αυτής προστατεύει τα έθνη από τις συγχύσεις και τις δυνάμεις του σκότους και της καταστροφής. Η Πατρίδα μας ήταν ανέκαθεν μια φτωχή χώρα, με έναν λαό όμως αξιοπρεπή, υπερήφανο και τίμιο, ο οποίος εμπλούτισε την ανθρωπότητα με την δύναμη του πνεύματος και του φωτός.

Ο πιο φιλοσοφημένος άνθρωπος είναι ο απλός, ο προσγειωμένος. Η γνώση είναι μόνον ένα εργαλείο και τίποτε περισσότερο. Διότι όταν το εργαλείο αυτό χρησιμοποιείται για ιδιοτελείς και μόνον σκοπούς και ενάντια προς την φύση  του ανθρώπου και την κοινωνία, τότε γίνεται άκρως επικίνδυνο. Η Ιστορία είναι σημαντική, διότι καταγράφει  την πορεία ενός Έθνους.

Σπήλαιον Μαρτίνου Λοκρίδος

Ἀνακαλύφθηκε σπήλαιο μὲ σταλακτῖτες, 15.000 ἕως 20.000 ἐτῶν, στὸ Μαρτίνο τῆς Λοκρίδος καὶ μέσα στὰ στενὰ ὅρια τοῦ χωριοῦ.
1.500μέτρα ἀπὸ τὰ σχολικὰ κτίρια καὶ 1.700 μέτρα περίπου ἀπὸ τὴν σπηλιὰ τοῦ Π;νός, σὲ εὐθεῖα γραμμὴ στοὺς πρόποδες τοῦ βουνοῦ Προφήτης Ἠλίας, βρίσκεται μεγαλοπρεπὲς σπήλαιο μὲ σταλακτίτες, μέσα σὲ ἔνα φαράγγι, που σχηματίζει τὸ βουνό.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΡΙΣΤΥ ΕΜΙΛΙΟ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ: ΛΕΞΙΚΟ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΌΡΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Οι Εκδόσεις Historical Quest και η
Ερευνήτρια Ναυτικής Ιστορίας Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου
σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου: Λεξικό Αρχαίων Ελληνικών Ναυτικών Όρων την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου και ώρα 19.00 στο Αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά, Φίλωνος 29.

Ναυτικά Σχοινιά

Κατασκευή-Τύποι Σχοινίων

Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου
Συγγραφεύς – Ερευνήτρια Ναυτικής Ιστορίας
Μέλος Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.)

Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Ναυτική Ελλάς», τ. 971, σ.71
ΣΕΠ. 2014, έκδοση της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών
Ναυτικού (Ε.Α.Α.Ν.), υποπτευόμενο από ΥΕΘΑ μέσω ΓΕΝ.

 



Ναυτικό σχοινί. ΦΩΤΟ: knappe.oliver 
https://www.flickr.com/photos/106275498@N03/sets/
 

6η παράταση (και) για το Ελευσίνα-Θήβα-Υλίκη. Ενδιαφέρον από Άκτωρ, ΓΕΚ

Στην παράταση της προθεσμίας υποβολής αρχικού ενδιαφέροντος ακόμα ενός μεγάλου κατασκευαστικού έργου , του οδικού άξονα Ελευσίνα – Θήβα – Υλίκη, προχώρησε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Για τον εν λόγω αυτοκινητόδρομο, ήταν η έκτη φορά που παρατάθηκε η εκδήλωση αρχικού ενδιαφέροντος. Αυτή τη φορά, ως αιτία, προβάλλονται οι προτάσεις που κατέθεσαν Άκτωρ και ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ για τις προδιαγραφές του έργου. Νέα ημερομηνία ορίστηκε η 27η Ιανουαρίου.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΘΗΒΩΝ

Στο φιλόξενο χώρο του Ενοριακού Κέντρου << ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΚΑΤΑΦΥΓΗ>> της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου Μεγάλης Παναγίας Θηβών , ξεκινάει από την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 και κάθε δεύτερη Παρασκευή, από τις 5 έως τις 7 μμ., -δωρεάν-, η λειτουργία του Τμήματος ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ για ΠΑΙΔΙΑ με ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ και ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ.
   Στο πρόγραμμα αυτό, τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά, από εθελόντριες κυρίες , ώστε οι γονείς και οι οικείοι τους , να αφιερώνουν λίγο χρόνο στον εαυτό  τους και τις ανάγκες τους.

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΜΕ ΚΑΤΑΝΥΞΗ Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΟΡΓΟ'Υ'ΠΗΚΟΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΘΗΒΩΝ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ & ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ & ΕΛΕΝΗΣ
Θήβα 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΗΤΕΡΕΣ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΕΣ ΩΟΘΗΚΕΣ

Τη χαρά της μητρότητας μπορούν  να νιώσουν  πλέον και τα εκατομμύρια των γυναικών που πάσχουν από το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών, αρκεί να διαγνώσουν έγκαιρα το πρόβλημα.

Αυτό τονίζουν οι γυναικολόγοι, που θεωρούν το  σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών ως μία από τις κύριες αιτίες της γυναικείας υπογονιμότητας.

 Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία το σύνδρομο πλήττει το 5-10% των γυναικών της αναπαραγωγικής ηλικίας (18-45 ετών).

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΗΒΑΣ, 11 Π.Μ.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, γυναίκες διαδηλώνουμε και βροντοφωνάζουμε:
“ ΔΕ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ”

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ
στην κεντρική πλατεία Θήβας, 11 π.μ.

Να απαιτήσουμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

Κοινή Σύσκεψη Δημάρχων για το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη

Με αφορμή τις εξελίξεις που αφορούν στο νομικό καθεστώς του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης υποδέχθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του τους Δημάρχους των τριών Παραπαρνάσσιων Δήμων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού τα σοβαρά ζητήματα που έχουν ανακύψει.

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κ. Μπακογιάννη

Με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, έπειτα από προγραμματισμένο ραντεβού στις 30 Σεπτεμβρίου στα γραφεία της Περιφέρειας στη Λαμία.

Οι δύο άνδρες, στην πρώτη τους συνάντηση μετά την ανάληψη των νέων τους καθηκόντων, είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση για θέματα που απασχολούν το Δήμο Θηβαίων.

Παρουσίαση του Β1 Σταδίου Μελέτης του ΣΧΟΟΑΠ Δ.Ε. Θίσβης

Στο Πνευματικό Κέντρο Δομβραίνας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου η δημόσια παρουσίαση του Β1 Σταδίου Μελέτης του ΣΧΟΟΑΠ (Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης) της Δημοτικής Ενότητας Θίσβης, που αφορά όλους τους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων και παραθαλάσσιων οικισμών της περιοχής της Θίσβης (Ελλοπία, Ξηρονομή, Δομβραίνα, Θίσβη, Χώστια, Αλυκή, Αγ. Νικόλαος, Αγ. Ιωάννης και Σαράντη), παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου.

Εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, διοργάνωσε η Ένωση Μικρασιατών Θήβας

Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών & Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιου, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων Μικρασιατών Θήβας, στον Ιερό Ναό  Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, που διοργάνωσε η Ένωση Μικρασιατών Θήβας, παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλης.

Βράβευση της ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ για την περιβαλλοντική της δράση

Την Τετάρτη 24/09/2014 πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου, η 5η τελετή απονομής των Ευρωπαϊκών και Ελληνικών βραβείων για το Περιβάλλον από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ).

Η διοργάνωση του Ελληνικού σκέλους της Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, έχει ανατεθεί από την Ευρωπαϊκής Επιτροπή στον ΠΑΣΕΠΠΕ.  Η Γενική Δ/νση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει ορίσει αυστηρά κριτήρια αξιολόγησης των συμμετεχόντων, τα οποία και ελέγχει κατά τη διάρκειας όλης της διαδικασίας.

Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: "Ανθρώπινη Στρατηγική Ανάπτυξης" - Η ιστορία του μέλλοντος της Ιερισσού

Ν. Λυγερός

Όταν βρίσκεσαι σε μια περιοχή που αποτελεί το σταυροδρόμι μεταξύ του Ελληνισμού και της Χριστιανοσύνης μέσω του Αριστοτέλη και του Αγίου Όρους, δεν έχεις καν το δικαίωμα να καταστραφείς, διότι αποτελείς κληρονομικό πλούτο για την Ελλάδα. Και ο λόγος είναι απλός. Ένα από τα πιο δύσκολα κατορθώματα είναι να δημιουργείς παρελθόν. Έτσι όταν το έχεις, το πιο δύσκολο είναι να το διατηρήσεις. Η Ιερισσός έχει την ιδιότητα ως περιοχή, της ιστορικής συνέχειας. Δίχως παύση, η περιοχή κατοικείται από την Αρχαιότητα, διότι ποτέ στην ιστορία της δεν πόνταρε στη μονοκαλλιέργεια. Ενώ πολλά χωριά που έκαναν αυτό το στρατηγικό λάθος, δεν υπάρχουν πια. Όταν επιπλέον εντοπίζεις ότι μια πράξη είναι μη αναστρέψιμη στην περιοχή, δεν έχεις το δικαίωμα να την δοκιμάσεις, αφού δεν θα μπορεί κανείς πια να την διορθώσει στο μέλλον.

ΔΕΝ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΕΝΝΗΤΟΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ!..

Μια συγκυβέρνηση να ακροβατεί μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, με σωρεία εσφαλμένων χειρισμών, υποτελών αντιδράσεων έναντι των δανειστών, με συγκαλύψεις πολιτικών αμαρτιών παρελθόντων ετών, με στήριγμά της την trash τηλεοπτική πολιτική θεματογραφία, την ελεγχόμενη από ανομολόγητα επιχειρηματικά συμφέροντα. Μια κυβέρνηση δύο απολιθωμένων πλέον κομμάτων, με δύο αρχηγούς στις παρυφές της ανικανότητας και εγκλωβισμένους στην αγωνία της πολιτικής τους επιβίωσης.

Τα Σκόπια Μακεδονία! «Καλά δεν το ξέρατε;»

Με μια προκλητική ανακοίνωση, διά χειρός του ιδίου του Ευάγγελου Βενιζέλου, το υπουργείο Εξωτερικών ομολογεί με κυνικό τρόπο (και εξυπνακισμούς που αποτελούν στοιχείο της ιδιοσυγκρασίας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης) ότι αν τα Σκόπια χρησιμοποιήσουν τον όρο «Μακεδονία» σε μια σύνθετη ονομασία, δεν... τρέχει και τίποτα. Μιλώντας για «ακραίους κύκλους», προκαλεί επί της ουσίας τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να πάρει θέση, ενώ κάνει ότι δεν έχει ακούσει και δεν γνωρίζει την απόφαση του Συμβουλίου των Αρχηγών το 1992, η οποία δεσμεύει την ελληνική πολιτική να μην αναγνωρίσει τα Σκόπια εάν στην ονομασία τους περιέχεται το όνομα «Μακεδονία» ή παράγωγά του.

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Στο λιμάνι της Κάσου με κακοκαιρία – Μόνο αν είσαι Έλληνας το δένεις!

«Μάχη» με τα κύματα έδωσε ο καπετάνιος του «Πρέβελης» σε δρομολόγιο που εκτελούσε από τα 12νησα προς την Κρήτη.
Το neatv.gr μας παρουσιάζει ένα μίνι βίντεο-αφιέρωμα, το οποίο μας αναδεικνύει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες καπεταναίοι, στα δύσκολα λιμάνια που έχουν τα τόσο όμορφα νησιά μας.
Από την μία ο καιρός, ο οποίος είχε ένταση τα 8 μποφόρ, και από την άλλη το μικρό λιμάνι -για το «Πρέβελης»- της Κάσου, κάνουν το δέσιμο του πλοίου να φαντάζει αδύνατο.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο