Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Τα 10 προνόμια που δημιουργούν το... άβατο των βουλευτών

Την ώρα που η κυβέρνηση τις τελευταίες εβδομάδες εξαγγέλει συνεχώς και νέα δυσβάσταχτα μέτρα, την ώρα που απαιτούνται και άλλες θυσίες από τη νέα γενιά και όταν η αναλγησία ενός κράτους μεταφράζεται σε επιπλεον φορολογία ακόμα και στους μη έχοντες και παθούντες, τα βουλευτικά προνόμια σαν άλλο «Ευαγγέλιο» μένουν ανέγγιχτα.
Τα προνόμια των βουλευτών

Η μηνιαία αποζημίωση τους είναι περίπου 6.000 ευρώ, ενώ σημειώνεται ότι η επικείμενη αύξηση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών αναμένεται να παρασύρει προς τα πάνω και τους μισθούς των βουλευτών.
Οι βουλευτές υπόκεινται και σε κρατήσεις για τον κλάδο σύνταξης (6,67%) και υπέρ του κόμματος μέχρι και 20%. Σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι 10%, ενώ στο ΚΚΕ και στο ΣΥΡΙΖΑ 20%.
Οι βουλευτές λαμβάνουν δώρο Χριστουγέννων ίσο με το ύψος των μηνιαίων απολαβών τους, δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας κατά το ήμισυ.

Τι συμβαίνει με το Κέντρο Υγείας Καλλικράτειας;

Ρεπορτάζ: Ιωάννα Δανδέλια


Ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2006, θεμελιώθηκε το Φεβρουάριο του 2008 από τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο και αποπερατώθηκε το Μάρτιο του 2011. Παραμένει όμως μέχρι και σήμερα ανενεργό και εκτός λειτουργίας. Ο λόγος για το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου της Νέας Καλλικράτειας στη Χαλκιδική.

Το ολοκαίνουργιο κτίριο, που καταλαμβάνει μία έκταση 2.600 τετραγωνικών μέτρων κόστισε περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ. Η λειτουργία του φαίνεται να «κολλάει» στην αδυναμία της πολιτείας να λάβει την απαραίτητη πολιτική απόφαση και να το στελεχώσει, καθώς ο οργανισμός του προβλέπει 100 άτομα προσωπικό, εκ των οποίων 30 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων και 70 άτομα λοιπό προσωπικό (νοσηλευτικό, διοικητικό, τεχνικό).

ΗΡΑΚΛΕΙΟ : Από σήμερα οι έρευνες για το θησαυρό

Αμερικανοί και Έλληνες στο βυθό υπό την εποπτεία του ΕΛΚΕΘΕ

Του Θάνου Περβολαράκη

Έτοιμοι να ξεκινήσουν έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Ηρακλείου είναι οι Έλληνες και Αμερικανοί επιστήμονες οι οποίοι όπως είχε αποκαλύψει η «Π» θα αναζητήσουν τους θησαυρούς που για χιλιάδες χρόνια βρίσκονται......



 καλά κρυμμένοι στο βυθό της θάλασσας.

David Wurmser: "Οι Τούρκοι δεν είναι πλέον σύμμαχοι των ΗΠΑ! " BINTEO

«H Τουρκία είναι απειλή για τις ΗΠΑ», υποστήριξε με τον πλέον αφοπλιστικό τρόπο ο Δρ. Ντέιβιντ Γούρμσερ (David Wurmser), σύμβουλος του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Ντίκ Τσένεϊ μιλώντας ζωντανά σε τηλεοπτική εκπομπή πριν από μερικές ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δρ. Ν. Γούρμσερ συμμετείχε ζωντανά στην εκπομπή του Δημοσιογράφου Γιάννη Μούτσου «Terra Incognita» στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ Channel. Στην παρέμβασή του στην εκπομπή από τις ΗΠΑ ο γνωστός και πάντα καλά πληροφορημένος Αμερικανός αναλυτής υπογράμμισε και επιβεβαίωσε όλα αυτά που κατά καιρούς το (δείτε το βίντεο)...

José Viñals στον ΣΚΑΪ: Η Ελλάδα δεν χρεοκοπεί, ούτε τώρα ούτε ποτέ

Ο José Viñals με τον Θάνο Δημάδη

Το «νούμερο 2» του ΔΝΤ José Viñals αποκλειστικά στον ΣΚΑΪ




"Η Ελλάδα δε θα χρεοκοπήσει. Ούτε τώρα, ούτε ποτέ", δηλώνει στην μοναδική συνέντευξη που παραχώρησε σε ελληνικό μέσο ενημέρωσης, τον ΣΚΑΪ, το νούμερο δύο στην πολιτική ιεραρχία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο José Viñals μιλώντας στον Θάνο Δημάδη. 

Για να αποφύγει η Ελλάδα το κακό σενάριο της χρεοκοπίας, ο γενικός Διευθυντής Νομισματικής Πολιτικής του ΔΝΤ, κ. Viñals απαντώντας στις ερωτήσεις του ανταποκριτή του ΣΚΑΪ από την Ουάσινκγτον, ζητάει με επιτακτικό τρόπο από τις ελληνικές αρχές "να εφαρμόσουν όλα τα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης που έχει προτείνει το ΔΝΤ και με τα οποία η ελληνική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει". Τονίζει χαρακτηριστικά ότι "στην Ελλάδα είναι πολύ σημαντικό να μπορέσει η κυβέρνηση να μείνει προσηλωμένη σε μία πολύ αυστηρή και αναγκαία ισορροπία που περιλαμβάνει αφενός δράσεις για τη ριζική μείωση των δημοσίων δαπανών και αφετέρου ένα πακέτο διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η ελληνική οικονομία".

Ἕνα ἀπό τά μεγαλύτερα «σκάνδαλα» τῶν πατέρων τῆς Μονῆς Βατοπαιδίου!

πίστευτο δετε τό Μέγα «σκάνδαλο» τς Μονς Βατοπαιδίου τά σχόλια δικά σας πό κάτω....


πειδή κάποιοι χουν πορία γιατί γράψαμε «σκάνδαλο» τς Μονς Βατοπαιδίου, πενθυμίζουμε τι πήραμε παράδειγμα πό τό λεξιλόγιο τν δημοσιογράφων καί τν πολιτικν, ο ποοι τώρα δέν βγαίνουν νά πον τήν λήθεια. Νά πον δηλαδή τι Μονή Βατοπαιδίου καί διαιτέρως γούμενος π.φραίν εναι θος. πιπλέον νά το ζητήσουν να τεράστιο συγνώμη γιά τόν ξευτελισμό πού το προκάλεσαν.κόμα, σύ φίλε μου πού βλέπεις τόσες ρες τηλεόραση κάθε μέρα καί ντυπωσιάζεσαι μέ τίς «ποκαλύψεις» τν δημοσιογράφων, νά ξέρεις καλά τι δέν σού παρουσιάζουν τήν λήθεια καί τό χειρότερο δέν θέλουν τό συμφέρον τς ψυχς σου...ΠΡΟΣΟΧΗ

ΕΣΠΑ Ευρυτανίας


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, ώρα 11.00, συνάντηση εργασίας με τους Δήμους της Ευρυτανίας, στο πλαίσιο της επιτάχυνσης και της αποτελεσματικής υλοποίησης του ΕΣΠΑ.

Η συνάντηση θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου – κτίριο ΚΑΠΗ (οδός Τσιαμπούλα, Καρπενήσι).

Στη συνάντηση εργασίας, στην οποία θα συμμετέχουν στελέχη της Υπηρεσίας Διαχείρισης και της Περιφέρειας, έχουν κληθεί ο Βουλευτής και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Ευρυτανίας στο πλαίσιο της διαδικασίας ανοιχτής ενημέρωσης για το ΕΣΠΑ.

Κεντρικός στόχος της συνεργασίας του Περιφερειάρχη με τους Δημάρχους και εκπροσώπους των Δήμων είναι να συμφωνηθούν και να γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την αποτελεσματική διαχείριση του ΕΣΠΑ και για την υλοποίηση χρήσιμων και αναγκαίων έργων στην Ευρυτανία.

ΕΣΠΑ Φθιώτιδας

Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου η συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά με τους Δήμους της Φθιώτιδας, με στόχο την επιτάχυνση και την αποτελεσματική υλοποίηση του ΕΣΠΑ.

Στη Φθιώτιδα κλείνει ο κύκλος συναντήσεων εργασίας για το ΕΣΠΑ, που πραγματοποιούνται σε όλη την Περιφέρεια μεταξύ του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά και των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας. Η συνάντηση του Περιφερειάρχη με τους Δημάρχους και εκπροσώπους των Δήμων Λαμίας, Δομοκού, Στυλίδας, Λοκρών, Αμφίκλειας – Ελάτειας, Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου και Μακρακώμης θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας (Αινιάνων 6, Λαμία) την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, ώρα 11.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ​-ΠΑΠΑΔΑΚΗ Εργασιακή εφεδρεία στο Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού.


ΠΡΟΣ : Τον Αξιότιμο Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,  Κύριο Ανδρέα Λοβέρδο .

ΘΕΜΑ : Εργασιακή εφεδρεία στο Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού.

   Την έκδηλη ανησυχία τους εκφράζουν, το επιστημονικό συμβούλιο και οι εργαζόμενοι του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, μετά την ένταξη του φορέα στη λίστα της εργασιακής εφεδρείας. Το Ινστιτούτο του Παιδιού, που ιδρύθηκε του 1965, αποτελεί μέχρι και σήμερα το μοναδικό φορέα στη χώρα μας που προσφέρει δημόσια, δωρεάν και ολοκληρωμένη ενασχόληση με την υγεία του παιδιού. Μεταξύ άλλων, από το1973 και έπειτα διενεργεί, μέσω του Προληπτικού Ανιχνευτικού Προγράμματος Νεογνών, δωρεάν εξετάσεις για πολύ σοβαρά κληρονομικά νοσήματα σε όλα ανεξαιρέτως τα βρέφη που γεννιούνται στη χώρα μας. Χαρακτηριστικό είναι ότι από την έναρξη της λειτουργίας του και μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί περισσότερα από 2,5 εκατ. παιδιά με αποτέλεσμα την έγκαιρη διάγνωση και επιτυχή αντιμετώπιση κληρονομικών γενετικών ανωμαλιών που διαφορετικά θα οδηγούσαν σε βαριές νοητικές στερήσεις και άλλου είδους βαριές παθήσεις.

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας


Πραγματοποιήθηκε στη Θήβα στις 19 Σεπτεμβρίου, συνάντηση του Δημάρχου Θηβαίων Σπυρίδων Νικολάου και της εκπαιδευτικής κοινότητας στα πλαίσια της αλληλοενημέρωσης και της επίλυσης των προβλημάτων που υπάρχουν στις σχολικές μονάδες του Δήμου.

Με τη συμμετοχή των Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων, τους Διευθυντές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θηβαίων, του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Βοιωτίας κ. Γ. Γκάτζιου και των προέδρων των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Πρωτοβάθμιας κ. Δ. Γιαννίκα και Δευτεροβάθμιας κ. Γ. Φίλου, πραγματοποιήθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος με κοινή συνισταμένη την καλύτερη λειτουργία των σχολείων.

Στις κτιριακές εγκαταστάσεις των σχολείων, όπου μεγαλύτερο μέρος ευθύνης έχει ο Δήμος καθώς και στις ενέργειες για εύρεση σχολικών βιβλίων αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων :

« Η συγκέντρωση πραγματοποιείται με σκοπό να ενημερώσουμε την εκπαιδευτική κοινότητα για τις κινήσεις στις οποίες έχει προβεί ο Δήμος αλλά και να μας γνωστοποιήσουν οι διευθυντές των σχολείων τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν με σκοπό να βρεθεί κοινή λύση. Σε ότι αφορά τις σχολικές εγκαταστάσεις δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ για τα σχολικά βιβλία θα βγουν φωτοτυπίες, αναμένουμε και τον ειδικό λογαριασμό για το θέμα αυτό σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας.  Επίσης βρέθηκαν κάποια βιβλία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο σχολείου του Αμπελοχωρίου, που δεν λειτουργεί πλέον , ενημερώθηκαν οι διευθυντές και τα παρέλαβαν προκειμένου να αμβλυνθεί λίγο το πρόβλημα. Αυτό που επιθυμούμε και νομίζω ότι το έχουμε πετύχει είναι η συνεργασία του Δήμου με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Είναι γνωστό ότι δίνουμε πάντα προτεραιότητα στην εκπαίδευση».

Παράλληλα, οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών ενημέρωσαν τους διευθυντές σχετικά με τα κονδύλια για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των σχολείων τους, ενώ υπήρξε ενημέρωση από τον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Βοιωτίας. σχετικά με το εκπαιδευτικό προσωπικό και τις πιθανές κενές θέσεις λόγω αποσπάσεων.

Τέλος, ο Δήμαρχος Θηβαίων απευθύνει έκκληση στους γονείς του Καλλικρατικού Δήμου, που διαθέτουν βιβλία δευτεροβάθμιας ή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, να τα  μεταφέρουν στα σχολεία, για να εξυπηρετηθούν οι μαθητές

ΑΘΩΟΣ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΗΕΑ ΓΙΑ ΤΟ “ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ;”

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΠΟΥ “ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ” ΤΟΝ ΜΥΩΔΗ ΑΛΒΑΝΟ ΜΕ ΤΟ ΣΛΙΠ ΣΤΗ ΡΟΔΟ. Του γκαλάκτικα – λέιζερ – νταρκ βέιντερ – Πεταλωτή.
Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ στο οποίο είχε καταφύγει θιγόμενος ο πρώην εκπρόσωπος του Νεοταξικού ΠΑΣΟΚ που οδηγεί τη χώρα στο χάος και τον εμφύλιο και τον ελληνικό λαό στην κατοχική πείνα, στην εξαθλίωση και στην καταρράκωση, απέρριψε με επιχειρήματα την κατηγορία του κ.Πεταλωτή περί “σεξουαλικών υποννούμενων” από τον δημοσιογραφο στην εκπομπή του στο Kontra και ως εκ τούτου τον αθώωσε πανηγυρικά.
Τώρα ο ρεπόρτερ , όπως πληροφορούμαστε, θα καταθέσει αγωγή εναντίον του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου που έριξε στο κανάλι πρόστιμο 150.000 ευρώ, εκτελώντας προφανώς πολιτικές εντολές φίμωσης και επαγγελματικής εξόντωσης σε όποιον εναντιώνεται στα έργα και τις μέρες όσων εκτελούν πειθήνια τις εθνοπροδοτικές αποφάσεις των τοκογλύφων, των απατεώνων και των ντόπιων τζογαδόρων που ποντάρουν στην χρεωκοπία της πατρίδας.
Διαβάστε το σκεπτικό της αθώωσης και θα καταλάβετε το παρασκήνιο του “στησίματος” και την καμαρίλα που καλύπτει όσους δεν θέλουν ενημέρωση και πληροφόρηση του λαού. (Δείτε και το επικό πλέον βίντεο!)

Αυλαία για τις «Ιωνικές Μέρες Πολιτισμού και Παράδοσης»



Με ένα παραδοσιακό γλέντι στη γειτονιά έκλεισαν οι Μικρασιάτες τον κύκλο των καθιερωμένων ετήσιων πολιτιστικών εκδηλώσεων τους «Ιωνικές Μέρες Πολιτισμού και Παράδοσης» στα πλαίσια της ανάδειξης και διατήρησης των ηθών, των εθίμων, της ιστορίας και του πολιτισμού τους και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον επόμενο χρόνο.

Οι γυναίκες της Ένωσης μαγείρεψαν παραδοσιακά και μεσογειακά φαγητά ενώ ο κόσμος διασκέδασε, χόρεψε και τραγούδησε μικρασιάτικα τραγούδια.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, που τίμησε τις εκδηλώσεις της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας έστειλε το δικό του μήνυμα:

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας και αυτό οι απόγονοι των Μικρασιατών το αποδεικνύουν έμπρακτα μέσα από αυτές τις πολύ σημαντικές εκδηλώσεις, διατηρώντας τη μοναδικότητά τους. Εύχομαι σε όλους και του χρόνου με υγεία!»

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων ξεπροβάλλει… Θα διαρκέσει; – Μέρος Α’

Μια καλά σχεδιασμένη πορεία η οποία δείχνει να φτάνει στην ολοκλήρωσή της.

Αν κάνει κάποιος μια σχετικά γρήγορη έρευνα –πράγμα πολύ εύκολο σήμερα- θα διαπιστώσει, πως από άκρο σε άκρο στον πλανήτη όλοι μιλούν για την Νέα Τάξη Πραγμάτων, που είναι ίσως ποιο γνωστή με τους αγγλικούς όρους: New Order.
Πως γίνεται αυτό που κάποτε προκαλούσε το ειρωνικό μειδίαμα σε ορισμένους να αποτελεί σήμερα κεντρικό θέμα συζητήσεων σε όλους σχεδόν τους κύκλους, παγκόσμια;
Η εξήγηση είναι απλή: Διότι αποτελεί μια πραγματικότητα!
Μια εφιαλτική πραγματικότητα που συλλήφθηκε σαν ιδέα σε κάποια αρρωστημένα μυαλά μεταξύ των ναζιστών του Γ’ Ράιχ,  και κατέληξε να γίνει στόχος της σημερινής ελίτ.  
Έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί τόσα πολλά γύρω από αυτό το θέμα, που θα ήταν σίγουρα βαρετό να επαναλάβω εδώ κάποιο σχετικό ιστορικό και τις λεπτομέρειες που σχετίζονται με την γέννηση και την εξάπλωση αυτής της ιδέας. Αυτό που σίγουρα θα ενδιαφέρει τους αναγνώστες θα είναι μάλλον το δια ταύτα. Το τι περιλαμβάνει δηλαδή αυτή η Νέα Τάξη και σε ποιο βαθμό μπορεί να μας αφορά.
Θα μπορούσα να περιγράψω αυτό το δια ταύτα ως εξής:

Γιάννης Καράμπελας "Ποιος Έλληνας πιστεύει ότι αυτά είναι τα τελευταία μέτρα; Εκλογές τώρα."

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΘέμα: "Ποιος Έλληνας πιστεύει ότι αυτά είναι τα τελευταία μέτρα; Εκλογές τώρα."

Τα νέα σκληρά μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος αντί του Γιώργου Παπανδρέου - που κρύβεται από το λαό, οδηγούν τους πολίτες και τη χώρα στη «χρεοκοπία».
Η «ανίκανη» κυβέρνηση των δύο Πρωθυπουργών (Παπανδρέου - Βενιζέλου) δεν μπορεί να υλοποιήσει τα συμφωνημένα με αποτέλεσμα κάθε λίγο να επιβάλει επαχθή μέτρα που διαλύουν τον κοινωνικό ιστό της Ελληνικής κοινωνίας.
Ο Γιώργος Παπανδρέου έχασε τη λαϊκή νομιμοποίηση, εξάντλησε το πολιτικό του κεφάλαιο με τον χειρότερο τρόπο και η παραμονή του στην εξουσία είναι πλέον επικίνδυνη για τη χώρα.
Εκλογές εδώ και τώρα.

Με εκτίμηση. Γιάννης Καράμπελας

A. Borges: Αν η Ελλάδα δεν κάνει ό,τι πρέπει, η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη

O Antonio Borges μιλάει στον Θάνο Δημάδη

Απάντηση-σοκ ανώτατου αξιωματούχου του ΔΝΤ στον ΣΚΑΪ


Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βόλφγανγκ Σόϊμπλε που άφηνε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο αλλαγής των όρων και των αποφάσεων στήριξης της Ελλάδας από τους Ευρωπαίους στο πακέτο της 21ης Ιουλίου, πυροδοτώντας τα διεθνή πρακτορεία με σενάρια περί επικείμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας, ακολούθησε μία δήλωση-σοκ ανώτατου στελέχους του ΔΝΤ που δεν απέκλεισε ένα ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας μας.

Αφού είναι τόσο πατριώτες, ας μας σώσουν χωρίς να πληρώνονται

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν ο πρόεδρος, οι αντιπρόεδροι, οι υπουργοί, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι είναι δυνατόν με κάποιον τρόπο (κάποιο θαύμα;) να σωθούν και να παραμείνουν στο πολιτικό σκηνικό με απανωτές δηλώσεις περί «σωτηρίας της χώρας», γκρίνιες στα ιστολόγια και στα ΚΤΕ, συνεντεύξεις ενοχοποίησης των πάντων και δυσφήμησης της χώρας και των Ελλήνων, είναι μακριά νυχτωμένοι.

Αδύνατον να έχουν τυφλωθεί τόσο πολύ ώστε να μην βλέπουν αυτό που έρχεται.

Αδύνατον να πιστεύουν πως με διάφορες αηδίες περί δημοψηφισμάτων και εξεταστικών επιτροπών για την οικονομία θα ξεπεράσουν τις συνέπειες της απίστευτης ανικανότητας.

Είναι προφανές ότι βρίσκονται υπό προθεσμία. Και διερωτάται κανείς γιατί συνεχίζουν. Γιατί δεν προκηρύσσουν εκλογές ώστε να αποφασίσει ο λαός με ποιον τρόπο θέλει να κυβερνηθεί.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οφείλουν να γνωρίζουν πως είναι καταδικασμένοι. Ό,τι κι’ αν κάνουν, ό,τι κι’ αν λένε, όση κριτική (λέμε τώρα) και αν ασκούν, έχουν τελειώσει. Θα ψηφιστεί οποιοσδήποτε άλλος εκτός από αυτούς.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ&ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στα πλαίσια κατάρτισης του Ε.Π. του πρωτογενή τομέα είχε δημοσιοποιηθεί  στις 29.8.11 κείμενο εργασίας ( Α Ενότητα) στο οποίο είχε καταγραφεί η υφιστάμενη κατάσταση των βασικών αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειάς μας, καθώς και συγκριτικά στοιχεία για την παγκόσμια, ευρωπαϊκή και ελληνική παραγωγή.
Επίσης για κάθε αγροτική δραστηριότητα είχαν παρατεθεί οι γενικοί και ειδικοί στόχου ,τα μέτρα – παρεμβάσεις και τα χρηματοδοτικά μέσα που απαιτούνται για την ανάπτυξή της.
Στην Ενότητα Β΄ που σήμερα δημοσιοποιούμε  εξετάζονται διεξοδικά τα στοιχεία και οι παράμετροι που διαμορφώνουν το πλαίσιο της αγροτικής δραστηριότητας και οικονομίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ενώ αναλύεται η προοπτική ανάπτυξής της μέσω της εφαρμογής  μέτρων πολιτικής στήριξης των δυνατοτήτων της.
Αναλύονται , επίσης,  προτάσεις για περαιτέρω αναβάθμιση του μοντέλου της αγροτικής οικονομίας της περιοχής αναφοράς και αναπτύσσονται  οι υποστηρικτικές ενέργειες στήριξης της αγροτικής παραγωγής και του αγρότη.

Η Γερμανία κρύβει χρέος 5 τρισ. ευρώ;

Λίγες ημέρες μετά τις καταγγελίες ότι το έλλειμμα του 2009 «μαγειρεύτηκε» για να παρουσιαστεί μεγαλύτερο, έρχονται αποκαλύψεις για τη Γερμανία ότι κρύβει χρέος!

Greek statistics ή μήπως German statistics;

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, επικαλούμενη τις εκτιμήσεις του Bernd Raffelhueschen, καθηγητή Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Freiburg, το γερμανικό δημόσιο χρέος είναι πολύ υψηλότερο σε σχέση με αυτό που εμφανίζουν τα επίσημα στοιχεία.

Μια Γερμανία που «ξεσκίζει» τις υπόλοιπες χώρες, όπως η Ελλάδα για να μειώσει το έλλειμμα και μετέπειτα να κάνει διαχειρίσιμο το χρέος.

Πέραν των 2 τρισ. ευρώ γερμανικού χρέους που προκύπτει από τα δηλωμένα στοιχεία, η Γερμανία φέρεται να έχει επιπλέον υποχρεώσεις 5 τρισ. ευρώ εξαιτίας των ελλειμμάτων στην κοινωνική ασφάλιση και τα συνταξιοδοτικά ταμεία!

Πρόσκληση συνεδρίαση​ς Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων

Σας κοινοποιούμε την υπ’ αριθ. πρωτ. 26553/23-9-2011 πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η  θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος (Παλαιό Δημαρχείο-οδός Πινδάρου & Οιδίποδος) την 28 του μηνός ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 19:00 σε ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης,  για ενημέρωσή σας : 

Υγειονομικοί έλεγχοι στα σχολεία της Ευρυτανίας

Συστηματικούς υγειονομικούς ελέγχους από τις Δ/νσεις Υγείας στα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ζήτησε με έγγραφό του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Μπακομήτρος εν όψει έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς
Εντολή για την διενέργεια συστηματικών υγειονομικών ελέγχων από τις Δ/νσεις Υγείας στα σχολεία όλων των βαθμίδων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δόθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνο Μπακομήτρο εν όψει έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.
Οι έλεγχοι αφορούν ημερήσια και νυχτερινά σχολεία όλων των βαθμίδων και κατηγοριών, ιδιωτικών και δημοσίων, καθώς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Σκοπός των ελέγχων αυτών, είναι η τήρηση των κανόνων υγιεινής στους κύριους, βοηθητικούς και κοινόχρηστους χώρους των σχολείων και των βρεφονηπιακών - παιδικών σταθμών.

• Σάντουιτς και τοστ τυποποιημένα (με ψωμί ολικής αλέσεως ή λευκό) με τυρί ή και γαλοπούλα (από λαχανικά επιτρέπεται η προσθήκη ντομάτας).
• Απλά αρτοσκευάσματα, όπως φρυγανιές, αρτίδια φρατζολάκια, σησαμένια κουλούρια, παξιμάδια, κριτσίνια (σε ατομική συσκευασία 50g).
• Σταφιδόψωμο (σε ατομική συσκευασία έως 60g) Μουστοκούλουρα (σε ατομική συσκευασία έως 60g) Μπισκότα απλά, χωρίς γέμιση (σε ατομική συσκευασία έως 60g) Τυρόπιτα ή Σπανακόπιτα με τυρί φέτα ή κασέρι.
• Γιαούρτι 'παντός τύπου'.
• Φρέσκα φρούτα (καλά πλυμένα, σε ατομική συσκευασία) Ξηρά φρούτα, όπως σύκα δαμάσκηνα, βερίκοκα χωρίς κουκούτσι (σε ατομική συσκευασία έως 50g).
• Γάλα χαμηλό σε λιπαρά, γάλα πλήρες και γάλα με κακάο (έως 250ml για το γάλα με κακάο, έως 330ml για το σκέτο γάλα).
• Ρυζόγαλο απλό, κρέμα απλή (έως 150ml).
• Φυσικοί χυμοί φρούτων (100% χυμός) χωρίς πρόσθετη ζάχαρη (έως 330ml).
• Εμφιαλωμένο νερό του 0,5 λίτρου.
• Καφές και αφεψήματα (μόνο για το προσωπικό).
Για τα σχολικά κυλικεία των Γυμνασίων, Λυκείων και Νυχτερινών Σχολείων στο παραπάνω κατάλογο προστίθενται και:
• Ξηροί καρποί, ανάλατοι (σε ατομική συσκευασία έως 50g).
• Μέλι, σε ατομική συσκευασία
• Χαλβάς και παστέλι 'παντός τύπου' (σε ατομική συσκευασία έως 50g).
• Σοκολάτα υγείας και γάλακτος, χωρίς γέμιση (σε μικρή συσκευασία έως 30g).
Οι έλεγχοι θα επεκταθούν επίσης και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που λειτουργούν γύρω και σε μικρή απόσταση από τα σχολικά συγκροτήματα, δεδομένου ότι στο παρελθόν έχουν διαπιστωθεί σοβαρές υγειονομικές παραβάσεις.
Στις περιπτώσεις που κατά τη διενέργεια των υγειονομικών ελέγχων διαπιστωθούν παραβάσεις ή παραλήψεις, θα εφαρμόζεται με αυστηρότητα η ισχύουσα Υγειονομική Νομοθεσία, προς κάθε κατεύθυνση, με τη επιβολή κυρώσεων (διοικητικών και ποινικών) με στόχο πάντα την προστασία της Δημόσιας Υγείας.
Επίσης, εφιστάται η προσοχή στην αυστηρή εφαρμογή της ολικής απαγόρευσης του καπνίσματος.

FATSA WAX ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΕΡΙΝΩΝ ΟΜΟΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Το  Μουσείο Κέρινων ομοιωμάτων ''ΦΑΤΣΑ'' άνοιξε το Μάιο του 2005 και περιλαμβάνει πάνω από 200 μοντέλα κέρινων γλυπτών της Κυπριακής ζωής, από τη νεολιθική εποχή μέχρι και σήμερα, καθώς και διαφόρων διασημοτήτων. Τα κέρινα ομοιώματα του Μουσείου έχουν δημιουργηθεί από μια ομάδα Ρώσων ειδικών, κάθε μοντέλο πήρε δύο μήνες για να δημιουργηθεί, ενώ οι τρίχες είναι απο πραγματικό μαλλί και το make-up στα γλυπτά πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε 6 μήνες γιατί το απορροφάει το κερί. Τα κυριότερα σημεία που περιλαμβάνονται στις αίθουσες του μουσείου είναι από την Εποχή του Χαλκού - του μετάλλου, την κλασική εποχή των αρχαίων Ελλήνων, Ρωμαίων, της Οθωμανικής και της Βρετανικής κατοχής, καθώς και ομοιώματα απο την περίοδο 1955-1959 με τον πόλεμο της ελευθερίας αλλά και  το1974 που έγινε το πραξικόπημα με την Τουρκική εισβολή. Τέλος περιλαμβάνει και  τη σύγχρονη ιστορία όπως των παραδοσιακών επαγγελμάτων των Λευκάρων.

Απάντηση Περγαντά σε Μαρκόπουλο για τη συνάντηση των Περιφερειαρχών με τον κ. Αντώνη Σαμαρά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απάντηση Περγαντά σε Μαρκόπουλο για τη συνάντηση των Περιφερειαρχών με τον κ. Αντώνη Σαμαρά

Με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή Εύβοιας της Ν.Δ., κ. Μαρκόπουλου, τονίζω ότι ως Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας σέβομαι τους θεσμούς και βεβαίως και τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά.

Το Σαββατοκύριακο της… συγκυβέρνησης

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Τις τελευταίες εβδομάδες, σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο οι Έλληνες καρδιοχτυπούν. Τα προηγούμενα, κυριάρχησε το ακραίο σενάριο της χρεοκοπίας, κάτω από πέπλο… μυστικισμού και συνωμοσιολογίας από την πλευρά της Κυβέρνησης, λίγο μετά την αποχώρηση της τρόικας από την Ελλάδα, εν μέσω της παρουσίας του Γιώργου Παπανδρέου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αλλά και ως… βουητό πίσω από την εμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ, όπου παρουσίασε τη δική του, εναλλακτική πρόταση για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

ΑΡΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Είδατε πώς «τσούζει» όταν ακουμπάνε το δικό σας…


Δώσε και σώσε την πατρίδα σου! Ε, θα δώσεις;
Δεν ξέρω αν εμείς ξεπερνάμε τα όρια της εμπάθειας ή όλοι αυτοί που απαρτίζουν το βουλευτικό Σώμα προκαλούν τόσο πολύ με τα λόγια τους που βγάζουν εκτός εαυτού τους περισσότερους Έλληνες, γιατί είναι και κάποιοι που εξακολουθούν να πιστεύουν σε αυτό το σαθρό πολιτικό σύστημα που ζούμε.
Ακούσαμε για το μοναδικό επεισόδιο που έλαβε χώρα στο εντευκτήριο της Βουλής όταν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, «πέταξαν» έξω τον κυβερνητικό εκπρόσωπο από την αίθουσα, όχι διαμαρτυρόμενοι για τα σκληρά και αντικοινωνικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, αλλά γιατί ο κ. Ηλίας Μόσιαλος έθιξε κατά κάποιον τρόπο τα βουλευτικά προνόμια λέγοντας ότι από 2009 που εκλέγεται ως βουλευτής ουδέποτε έκανε χρήση αυτών.
Είναι πράγματι εξοργιστικό όταν μειώνεις συντάξεις και μισθούς, όταν φορολογείς κινητά και ακίνητα, όταν απολύεις κόσμο και κοσμάκη, να θέλεις τα δικά σου προνόμια να μείνουν ανέγγιχτα…

Απόψεις: "Το « Παιδαγωγικό…» μίσος στα σχολικά βιβλία των γειτονικών λαών και η δική μας "μούγγα"."

Γράφει ο Βησσαρίων Μπακόλας.Ο Μαρξισμός ως υλιστική θεωρία περιεβλήθη με την αίγλη της παγκοσμιότητας με τις Διεθνιστικές Πρακτικές και την Παιδαγωγική του Μίσους. Περισσότερα για αυτή την παιδαγωγική προσέγγιση στις σελίδες 283-287 της 5ης έκδοσης του καταπληκτικού βιβλίου του Νικολάου Βασιλειάδη « Το λυκόφως του Μαρξισμού» που προέβλεπε από πολλά χρόνια την κατάρρευσή του.

Αυτή η επικίνδυνη Παιδαγωγική προσέγγιση του Μίσους τώρα με την νέα Παγκοσμιοποίηση χρησιμοποιείται για τη χειραγώγηση Νεολαίας και Πληθυσμών από τους έμπειρους στα σοσιαλιστικά Πολιτικούς της Αλβανίας των Σκοπίων, των...
Τούρκων κ.λ.π. .

Εύλογες Αμφιβολίες...για Προβληματισμό...

Γιατί η ελληνική κοινωνία αμφιβάλλει; 


Γιατί αμφιβάλλει γιά την άμεση Ανάγκη ανατροπής του νυν σαθρού πολιτικού συστήματος της δυναστικής κομματοκρατίας;
Γιατί η ελληνική κοινωνία αμφιβάλλει γιά την άμεση Ανάγκη μίας κοινής διακήρυξης όλων των ελληνικών κινημάτων και πατριωτικών μετώπων, γιά την νομική και νόμιμη σύμπραξη ενός νέου θεσμού πεπαιδευμένων πολιτών της που, σε περίπτωση εκλογών, μπορεί επίσης να παίξει τον ρόλο ενός κόμματος-ομπρέλας ετερόκλητων ελληνικών κινημάτων και πατριωτικών μετώπων;



ΚΑΝΕΝΑΣ

Αλβανική εφημερίδα στα Σκόπια αποκαλύπτε​ι την καταγωγή του Πάγκαλου. Αλβανός;! Ψέματα ή αλήθεια;

Lajmpress : «Στη συνάντηση Πάγκαλου-Αρίφι θα μιλάνε στα Αλβανικά»
Η αναπληρωτής πρωθυπουργός των Σκοπίων αρμόδια για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Τέουτα Αρίφι και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ελλάδας,  Θεόδωρος Πάγκαλος στη συνάντησή τους το Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους θα μιλάνε στα αλβανικά.

Διπλωματικές πηγές των “Λάιμ Πρες” ισχυρίζονται ότι οι δύο αναπληρωτές πρωθυπουργοί  θα επικοινωνούν στα αλβανικά γιατί και των δύο, μητρική γλώσσα είναι  η αλβανική.


«Επειδή ο Πάγκαλος και η Αρίφι είναι Αλβανοί και έχουν την ίδια μητρική γλώσσα, την Αλβανική, η επικοινωνία τους θα είναι στην μητρική τους γλώσσα και η συνάντησή τους θα έχει καλύτερα αποτελέσματα», αναφέρει η ίδια πηγή.

ΤΟ BAΡΕΛΙ... ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ! ΄Η ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ;

Γράφει ο Ηλίας Μαρκόπουλος 
Πρόεδρος της Ιδρυτικής Επιτροπής της ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το Εθνικό Εγκλημα που ξεκίνησε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας με συνεργάτες τον Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου και τον πρόεδρο του ΔΝΤ κ. Ντομινίκ Στρος-Καν,τον Νοέμβριο του 2009, ολοκληρώθηκε προχτές, με απόλυτη (κατ’ αυτούς) επιτυχία. Η χώρα παραδόθηκε εν τέλει, με την υπογραφή δοσίλογων, σε διεθνή οικονομικό έλεγχο. Το χρονικό διάστημα δεν έχει καθορισθεί ακόμη. Σίγουρα είναι μεγάλο. Ίσως ξεπεράσει και τα 30 έτη μετά τη λήψη του τελευταίου δανείου.

Η χρεοκοπία, όποιο πρόθεμα και αν την συνοδεύει, «επιλεκτική», «ελεγχόμενη», «περιορισμένη», «προσωρινή στάση πληρωμών», «επιλεκτικής απόρριψης»  ή όποιο άλλο, είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Διαβάστε τι εισοδήματα δήλωσε το 2009 η "φτωχή" Οικογένεια Πάγκαλου, που παίρνει και επίδομα τριτεκνίας!

Μέγα ηθικό ζήτημα προκύπτει για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θόδωρο Πάγκαλο. Διαβάστε και τι εισόδημα δήλωσε η οικογένεια Πάγκαλου το 2009 για να καταλάβετε και την δήλωσή του ότι "μαζί τα φάγαμε"! Πάνω από 800.000 ευρώ δήλωσε το ζεύγος, που θέλει και το επίδομα τριτεκνίας!!! Διαβάστε αναλυτικά όλα τα εισοδήματα και τα περιουσιακά τους στοιχεία...


Θεόδωρος Πάγκαλος

Εισόδημα: 640.632,2 ευρώ

Ἡ μέχρι Φιλίππου ἱστορία τῆς Μακεδονίας, τοῦ Ὅττο Ἄμπελ (ἕνα περισπούδαστο βιβλίο)

Τό παρακάτω κείμενο, εἶναι βιβλιοκριτική τοῦ Σ. Καργάκου γιά τό βιβλίο πού ἀναφέρουμε στόν τίτλο τῆς άνάρτησης, καί δημοσιεύθηκε στόν Οἰκονομικό Ταχυδρόμο (τχ. 42, Ὀκτωβριος 1994). Τήν μεταφέρουμε αὐτούσια, προσθέτοντας μόνο τά παραπεμπτικά λίνκ.

Η μέχρι Φιλίππου Ἀρχαία Ἱστορία τῆς Μακεδονίας τοῦ Ὅττο Ἄβελ. ἐκδ. Βασ. Ρηγόπουλου, (2310-272.458) Θεσσαλονίκη 1994 σελ.317
Ξέρω ὅ,τι ἡ γνώμη μου ποσῶς ἐνδιαφέρει τούς πολιτικούς μας καί πνευματικούς μας ταγούς. Αὐτό ὅμως δέν εἶναι λόγος νά μήν τήν ἐκφράζω.Πρό 15ετίας, ὅταν τό "ὑπόκωφο" πρόβλημα τῶν Σκοπίων δέν εἶχε λάβει τήν σημερινή ἐκρηκτικότητα, εἶχα συστήσει νά ἐπανεκδοθεῖ, μέ κρατική δαπάνη ἀπό κάποιο κρατικό ἴδρυμα τό περισπούδαστο ἔργο, Macedonien vor Konig Phillip τοῦ Otto Abel.

Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, πέταξε έξω τους Σκοπιανούς αποκαλώντας τους «μαλ...».

Πρωτοφανές επεισόδιο, με αρνητικούς πρωταγωνιστές Σκοπιανούς δημοσιογράφους, που επιχείρησαν να διαλύσουν εκδήλωση ευρωβουλευτών, έγινε το βράδυ της Τρίτης στο Ευρωκοινοβούλιο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να εκραγεί ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός ευρωβουλευτής του Φιλελεύθερου κόμματος, Γιώργος Χατζημαρκάκης, και να πετάξει έξω τους ταραξίες, αποκαλώντας τους μάλιστα «μαλ...».
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το opinionpost.gr, η ιστορία έχει ως εξής: Με πρωτοβουλία των ευρωβουλευτών του ALDE Jelco Kacin και Γιώργου Χατζημαρκάκη, διοργανώθηκε ακρόαση το βράδυ της 20/09 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα «Ελευθερία του λόγου και του τύπου στην ΠΓΔΜ».

Υπολοχαγός… Άννα: Ο νόμος θα εφαρμοστεί και χωρίς τις υπογραφές των πρυτάνεων!

Με αυταρχικό τρόπο και μιλώντας σαν… στρατιωτικός η Άννα Διαμαντοπούλου, δηλώνει ότι η εφαρμογή του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση θα προχωρήσει απαρέγκλιτα κι ότι δεν την απασχολεί η άρνηση πρυτάνεων να υπογράψουν τη διαπιστωτική πράξη για το νέο νόμο.Στην ανακοίνωσή της η υπουργός επισημαίνει ότι «η εφαρμογή ενός νόμου που ψήφισε η Βουλή και μάλιστα με τη πρωτοφανή πλειοψηφία των 250 βουλευτών είναι εντολή του ελληνικού λαού».
Προσθέτει ακόμη ότι «κάθε αντίθετη πράξη ή παράλειψη περιφρονεί τη Δημοκρατία παραβιάζοντας τη νομιμότητα και ως τέτοια θα αντιμετωπίζεται».

ΗΡΑΚΛΕΙΟ : ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ

Σε συνεργεία "οργανώνονται" πλέον πολλοι Ηρακλειώτες ?, που η φτώχεια και η πείνα τους οδηγεί στους κάδους των απορριμμάτων. Σε πολλά σημεία του Ηρακλείου εθεάθη "ομάδα" , οι οποίοι εφοδιασμένοι με καρότσια, "ξεδιάλεξαν" γρήγορα από τους κάδους ό,τι έκριναν χρήσιμο, φόρτωναν τα καρότσια και συνέχιζαν το έργο τους.....

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Πρότυπο επιστολής άρνησης πληρωμής έκτακτων μέτρων!

Επειδή τα «ραβασάκια» της εφορίας έχουν γίνει πλέον καθημερινή δυσάρεστη έκπληξη στα σπίτια όλων μας και επειδή το ένα χαράτσι διαδέχεται το άλλο, χωρίς ένα εμφανές τέλος στον ορίζοντα, σε αυτό τον «κατήφορο» που μας σέρνει η κυβέρνηση… Η ΕΛ.ΠΟΛ. καταθέτει πρότυπο κείμενο άρνησης πληρωμής των εκτάκτων μέτρων, με τα οποία το κράτος παραβιάζει κάθε αρχή ισότητας και διατάξεις του Συντάγματος, δεδομένου ότι αυτό προστατεύει τους πολίτες και απαγορεύει ρητά στην αφαίμαξη του λαού άνευ αιτιολογημένης και αποδεδειγμένης εισφοράς προς το κράτος, όταν την ίδια ώρα το κράτος αδυνατεί εσκεμμένα να εισπράξει τις οφειλές σε βάρος του και που έχουν προέλθει από υπηκόους της ίδιας χώρας.

"Με πετρέλαιο θέρμανσης στα 1,40 ευρώ το λίτρο θα δούμε έναν παγωμένο χειμώνα!"

«Με πετρέλαιο θέρμανσης  στα  1,40 ευρώ το λίτρο,  αναγκάζετε  την κοινωνία μας να ζήσει-εκτός από την ανέχεια- ένα παγωμένο χειμώνα», καταγγέλλει η περιφερειακή παράταξη "Περιφερειακή Αναγέννση".
"Η εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, με αύξηση  75% σε σχέση με πέρυσι, είναι αβάσταχτη για την πλειονότητα των νοικοκυριών της Βόρειας Ελλάδας, και , βέβαια, της Περιφέρειάς μας, της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.
Εκτιμούμε ότι –με τέτοια τιμή-η πλειονότητα των κεντρικών θερμάνσεων δεν θα λειτουργήσει.  Η περιοχή θα περάσει δύσκολο χειμώνα, αφού σε κάθε πολυκατοικία αρκετοί θα αδυνατούν να καταβάλουν την δαπάνη θέρμανσης. Αν κρίνουμε από την περσινή κατάσταση θα παγώσουμε στην κυριολεξία..

Είμαι κάτω απο 55 ετων Αξιωματικός ε.α και φ τύνω στα μούτρα σας

Είμαι κάτω από 55 ετών Ανώτερος Αξιωματικός ε.α και φτύνω στα μούτρα σας.
Εχω τιμηθεί με όλα τα μετάλια και τα παράσημα και με εύφημο μνεία για τις υπηρεσίες μου , δεν ‘έχω τιμωρηθεί ποτέ μου και έχω υπηρετήσει σε όλο τον κόσμο.
Έχω υπηρετήσει 22 χρόνια στην ειδική μονάδα ΧΩΚ και ήμουνα παντού και πάντα και στην κρίση των Ιμίων ενεργοποίησα τους Πυραύλους ΧΩΚ.
Στα 39 μου έπαθα έμφραγμα και υπεβλήθηκα σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς.
Από τότε υπηρέτησα σε υπηρεσία γραφείου αποφάσισα να παραιτηθώ στα 50 μου με σκοπό να φροντίσω την υγεία μου…

Αγανακτισμένος ο γιος της Γιάννας Αγγελοπούλου ζητάει λαική εξέγερση

Η ιστορία μοιάζει να έρχεται από το παρελθόν, τη δεκαετία του ’70 τότε που τα επαναστατημένα παιδιά βιομηχάνων της βόρειας Ευρώπης κατήγγειλαν τα «διεφθαρμένα» και «αντεργατικά» αστικά καθεστώτα και την ιμπεριαλιστική πλουτοκρατία. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Θ. Αγγελόπουλο πρωτότοκο γιο του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου ο οποίος υπογράφει ένα κείμενο στην Athens Voice με τον τίτλο«Η Εποχή των Τεράτων» και είναι βέβαιο πως θα κάνει πάταγο.
Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ένας από τους κληρονόμους μιας από τις μεγαλύτερες περιουσίες της χώρας, με δραστηριότητες που επεκτείνονται στα πέντε σημεία του ορίζοντα καταγγέλλει το διεφθαρμένο και «ξενόφερτο» πολιτικό και κοινωνικό σύστημα που έφερε την Ελλάδα στην εξαθλίωση και στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας.

Αξιωματικός της ΕΛΑΣ με την αλβανική σημαία στο μπράτσο!

Άνω κάτω έχει κάνει το συνοριακό τμήμα που υπηρετεί αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Οι τρόποι του και η αλλόκοτη, πολύ συχνά συμπεριφορά του, έχουν στείλει προ πολλού στις καλένδες την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος, όμως όλοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.
Ο εν λόγω αξιωματικός- διοικητής του τμήματος, μετατέθηκε από την Αθήνα στα ελληνοαλβανικά σύνορα, πριν από μερικούς μήνες.
Από την αρχή της παρουσίας του στην περιοχή και με κάθε ευκαιρία, επικαλείται την πολύ στενή σχέση που έχει με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας. Φυσικά είναι άγνωστο εάν η σχέση αυτή υφίσταται, αλλά σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν να μην την διαφημίζει, καθώς εκθέτει τον Αρχηγό.

Aντι στο Καστελόριζο τους στέλνουν στο... Ναυτοδικείο (Φτού σας ρεζίλια τρωκτικά !)

Θα ήθελα να ήμουνα από καμιά μεριά όταν θα  σφάζουν στο γόνατο τους Έλληνες οι Τούρκοι κομάντος , 
ο Χρυσοχοίδης θα επικαλεστεί την συνθήκη της Γενεύης; Σαν δεν ντρέπονται τα γαϊδούρια ,αλλά καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια 'ολα εδώ πληρώνονται ...

Μετά αναρωτιούνται αν θα κόψουν τις συντάξεις των Αξιωματικών ! Aυτοί τους δικάζουν επειδή στενοχώρησαν τους Τούρκους,Αλβανούς και Σκοπιανούς KAI δεν θα κόψουν τις συντάξεις ; Αλήτες κερατά !

Πατέρα εσύ με σκότωσες!

Οδηγώντας σε μια μεγάλη λεωφόρο, μπροστά στα μάτια μιας κυρίας έγινε ένα τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί σοβαρά ένας νέος.
Με τη βοήθεια κάποιων ανθρώπων, έβαλαν στο αυτοκίνητό της το παλικάρι, περίπου 20 ετών, να το μεταφέρει στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Το παλικάρι αιμορραγούσε, η κυρία έφτασε στο
νοσοκομείο όσο πιο γρήγορα μπορούσε. Οι τραυματιοφορείς της βάρδιας το πήραν μέσα. Μπήκε μαζί τους και η κυρία, για να μάθει ποιος είναι, και να ειδοποιήσει τους συγγενείς του. Οι γιατροί της βάρδιας διέγνωσαν πως έπρεπε να μπει επειγόντως στο χειρουργείο. Ειδοποίησαν τον χειρούργο, ο οποίος για να τον χειρουργήσει ήθελε 1000 ευρώ! Το είπαν στην κυρία η οποία τους είπε τι ακριβώς συνέβη και ότι δεν γνώριζε το παλικάρι.

Βαρεθήκαμε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που “διαφωνούν” και μετά ψηφίζουν

Νέους τριγμούς στο εσωτερικό της κυβέρνησης  έχουν προκαλέσει οι αποφάσεις για την λήψη νέων μέτρων, με βουλευτές αλλά ακόμη και υπουργούς να εκδηλώνουν τον έντονο προβληματισμό τους για τις συνέπειες που θα προκαλέσει η εφαρμογή τους.
Την ίδια ώρα, και υπουργοί θέτουν θέμα πρόωρων εκλογών όπως ο Κ. Σκανδαλίδης , ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έκανε σχετική αναφορά στην  προχθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής.
Αίσθηση επίσης προκαλεί σημερινό άρθρο του Μίμη Ανδρουλάκη στο προσωπικό του ιστολόγιο στο οποίο θέτει ζήτημα δημοκρατικής νομιμοποίησης των αποφάσεων της κυβέρνησης. Παράλληλα ζητάει κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και ευρύτερης βάσης με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής καθώς και άμεση προκήρυξη εκλογών.

Η σύμβαση "Cooper" και το ξεπούλημα του ορυκτού μας πλούτου

Σύμβαση Cooper ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΦΕΚ!!27/02/1940


Η Σύμβαση «Cooper” υπάρχει στο Yπουργείο Bιομηχανίας (άγνωστο αν έχει περιέλθει τώρα στο υπουργείο Οικονομικών ή το Ανάπτυξης) και παραδίδεται - σαν “ιερό κείμενο”- από υπουργό σε υπουργό! Στην Σύμβαση αυτή, δεσμεύονται τα λεγόμενα «στρατηγικά ορυκτά» της Ελλάδος, μαζί με τον υδάτινο μας πλούτο, από ένα Αμερικανικό consortium εταιρειών!

Θέλετε και το καλύτερο: Η Ελλάδα έχει υπογράψει και δεσμεύεται από την Σύμβαση «Cooper» της οποίας η χρονική ισχύς, εληξε την 31η Δεκεμβρίου του 2010, ενώ η διάρκειά της ήταν για 70 έτη!
Αν, μάλιστα, η σημερινή κυβέρνηση δεν προβεί στις ανάλογες ενέργειες, δηλαδή αν δεν απαντήσει αρνητικά στην εταιρεία Hugh Cooper & Co Inc Chemical Construction Corporation, προβλέπεται αυτόματη ανανέωση της σύμβασης για άλλα 25 έτη!!!
Διαβάστε μερικά ορυκτά που έχει το ελληνικό υπέδαφος που στο ρεπορτάζ θα έχετε την ευκαιρία να δείτε λεπτομέρειες.....

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ : Oι Μακεδόνες ανάμεσα στους άλλους Έλληνες στην Εθνική Συνέλευση του 1843.

Ακόμα ένα ντοκουμέντο που αποδεικνύει περίτρανα την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Στο Σύνταγμα του 1843 αναφέρονται οι Μακεδόνες ανάμεσα στους άλλους Έλληνες.

Τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 1843 έγιναν οι εκλογές και οι εκλεγμένοι πληρεξούσιοι συγκρότησαν την συνταγματική Εθνική Συνέλευση που είχαν απαιτήσει όσοι έλαβαν μέρος στην επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου και έγραψαν Σύνταγμα, το οποίο υπέγραψε ο Όθωνας. Ανάμεσα στους άλλους Έλληνες, όπως Σάμιους, Θεσσαλούς, Κρήτες αναφέρονται και οι Μακεδόνες. Μάλιστα, ο όρος Μακεδόνες χρησιμοποιείται αποκλειστικά για να....
υποδηλώσει Έλληνες.

Σαμπάχ: «Τα κοιτάσματα αξίζουν το ρίσκο πολέμου»

Πριν από μια εβδομάδα, η Ουάσινγκτον απηύθυνε ερώτημα στην Άγκυρα, για το αν προτίθεται να επέμβει στις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας για φυσικό αέριο, στην ανατολική Μεσόγειο. Η απάντηση ήταν αρνητική, υποστηρίζει δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Σαμπάχ».
Ωστόσο, οι ΗΠΑ δεν αρκέστηκαν στην απάντηση της Διεύθυνσης Θαλάσσιων Ζητημάτων του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών και απηύθυναν το ίδιο ερώτημα και σε άλλες διευθύνσεις του τουρκικού κράτους.
Η στάση της Τουρκίας στο ζήτημα θα συζητηθεί αναλυτικά στην τακτική συνεδρίαση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας τον προσεχή Οκτώβριο.

Πάμε για νέα προδοσία... τύπου Ιμίων....

Θέλω να εκφράσω απλά την προσωπική μου άποψη.
Επειδή είναι πολύ άσχημο γενικώς να ονειροβατούμε καλό θα ήταν να είμαστε προετοιμασμένοι για την μεγάλη προδοσία που έρχεται....

Να είστε σίγουροι οτι η συγκεκριμένη πολιτική ηγεσία που κυβερνά τον τόπο άσχετα από τους λεονταρισμούς και τα στημένα "πατριωτικά πυροτεχνήματα" τύπου Πάγκαλου (περί πολέμου με την Τουρκία) και Μπεγλίτη (περί ενεργού Ενιαίου Αμυντικου Δόγματος κλπ) , είναι πανέτοιμη στο πρώτο μπάμ ή και λίγο πριν από αυτό, να κάνει πίσω και να λουφάξει.... αφήνωντας όλους τους Ελληνες για μια ακόμα φορά με την πίκρα του ραγιά και στην ντροπή....

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΔΡΟΜΟΥ ΘΗΒΑΣ-ΛΙΒΑ​ΔΕΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κλέαρχος Περγαντάς Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας : «Προχωρούμε στην κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου των Βαγίων, προϋπολογισμού 7.200.000 €, βελτιώνοντας τις συνθήκες και την ασφάλεια της κυκλοφορίας στο δρόμο Θήβα - Λιβαδειά»

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο