Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Η Γη Ακόμα Γυρίζει ...

Του Ανδρέα Μελεζιάδη*.

Από τις αρχές Ιουνίου, γύρω στις 11 αν θυμάμαι καλά, η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι κλείνει άμεσα η ΕΡΤ και τα μαγαζάκια της.

Γιατί να κλείσει αλήθεια η ΕΡΤ, που εδώ και πολλές δεκαετίες μας συντρόφευε στις καλές και τις κακές στιγμές μας;
Ήταν απαραίτητο;
Μήπως η τακτική "ΠΟΝΑΕΙ ΧΕΡΙ, ΚΟΨΕΙ ΧΕΡΙ" δεν ήταν η...
ενδεδειγμένη; Ερωτήματα με πολύ περίπλοκες απαντήσεις. Φυσικά, με απαντήσεις διαφορετικών αποχρώσεων.

Κατά τη γνώμη μου όμως , οι απαντήσεις είναι και πολύ απλές συγχρόνως.
Είχαμε μία επιχείρηση να λειτουργεί, ΧΩΡΙΣ ΤΑΜΕΙΟ και ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.
Αυτό, στην ουσία.
Οι διοικήσεις και αυτοί που τις όρισαν, είχαν την βεβαιότητα ότι όλα τα οικονομικά προβλήματα, θα τα κάλυπτε το Κράτος, αφου…ΕΡΤ ήταν αυτή!
Τι να κάνουμε, να την κλείσουμε;

Και ερχόταν οι προσλήψεις, αξίων και αναξίων, σαν το χαλάζι.
Και δινόταν μισθοί προκλητικοί για τους ΚΟΙΝΟΥΣ ΘΝΗΤΟΥΣ ( εργαζόμενους ήθελα να πώ )
Και γινόταν συμβάσεις παραγωγών, που σε καμμία περίπτωση δεν μπορούσε η ποιότητα και ακροαματικότητα της εκπομπής να ισολογισθεί με το κόστος της.
Και γινόταν πλειστηριασμοί για Αθλητικά Γεγονότα και πρωταθλήματα, με μοναδικό σκοπό να τα πάρει η ΕΡΤ.
Και πολλά άλλα παρόμοια, "ων ουκ έστιν αριθμός".

Εάν οι διοικήσεις ήξεραν ότι έχουν συγκεκριμένο προ’υ’πολογισμό για όλα αυτά και όχι απεριόριστο, θα τα έκαναν;
Εάν ήξεραν ότι θα λογοδοτήσουν για τις ενέργειές τους, θα τις έκαναν'

Μην το ψάχνετε λοιπόν, Το ανέκδοτο με τον Ναστραδίν Χότζα που μόλις έμαθε το γάϊδαρό του να μην τρώει, εκείνος ψόφησε, το ξέρετε;
Έ, εδώ έγινε το αντίθετο.
Η ΕΡΤ "ψόφησε" από το πολύ "φαγητό.

Από την πρώτη στιγμή, έγινε το "έλα να δείς" από τις διαμαρτυρίες πολλών και διαφόρων.
Διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι, ότι απολύονται κτλ κτλ ( τα γνωστά ).
Διαμαρτύρονται οι …συνδικαλιστάδες, γιατί πρέπει να διαμαρτυρηθούν, είναι η δουλειά τους άλλωστε.
Διαμαρτύρονται τα ΜΜΕ, γιατί "χτυπήθηκε" η οικογένειά τους. Όλοι από εκεί πέρασαν.
Διαμαρτύρονται οι αριστεροί και αριστερίζοντες, "προοδευτικοι" αυτοαποκαλούμενοι, με χρωματική απεικόνιση από πράσινο σκούρο μέχρι βυσσινί, γιατί πρέπει να διαμαρτυρηθούν, αυτή είναι η δουλεία τους και αυτονών.
Διαμαρτύρονται και σοβαροί ( νόμιζα ) άνθρωποι, κλαίγοντας, ενθυμούμενοι "περασμένα μεγαλεία" αλλα ήρθε και η ώρα του "διηγώντας τα να κλαίς".

Όλους τους ενόχλησε το ΜΑΥΡΟ στην οθόνη τους, και έγινε σήριαλ.
Γιατί δεν έβαζαν ένα εμπριμέ με κοκκινοπρασινογαλάζιες βούλες και γραμμές, για να μην έχουν αιτία να γκρινιάζουν;

Ας τα πάρουμε από την αρχή τα διαμαρτυρόμενα λεβεντόπαιδα που περιγράψαμε παραπάνω.
Οι εργαζόμενοι πρώτα.
Γνωστό και στα χελιδόνια, ότι η ΕΡΤ ήταν η προσωποποίηση του ΡΟΥΣΦΕΤΙΟΥ. Όλοι ανεξαιρέτως , και οι εργαζόμενοι αλλά και οι ‘’εργαζόμενοι’’ ( είχαν στείλει την φωτογραφία τους για να μην τους ξεχνούν ), είχαν προσληφθεί χωρίς διαγωνισμούς, χωρίς προκηρύξεις, χωρίς ΑΣΕΠ, χωρίς…χωρίς….
Το μοναδικό και απαραίτητο δικαιολογητικό, ήταν ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ, κυρίως πρασινοκόκκινου φόντου. Και γαλάζιου, και γαλάζιου…για να μην ξεχνιόμαστε. Από Γενικό Διευθυντή, μέχρι Καθαρίστρια.

Εύκολο είναι, από τη μια στιγμή στην άλλη, από το καθεστώς ‘’νιρβάνας’’ και πλουσιοπάροχης μισθοδοσίας, να πέσουν στην ανεργία;
Χαριτολογώντας θα μπορούσαμε να πούμε ότι από ΑΕΡΓΟΙ ΄να γίνουν ΑΝΕΡΓΟΙ;
Όχι φυσικά.
‘’Αποθανέτω η ψυχή τους μετα των αλλοφύλων’’ ( ή άλλων φίλων ) κραυγάζουν άναρθρα. Υπήρχε ίσως και κάποιο ποσοστό που δούλευαν και έπαιρναν δίκαια τον μισθό τους, ενισχυμένο βέβαια…Έ, τι να γίνει, μαζί με τα ξερά ας καεί και κανένα χλωρό. Πρώτη φορά θα είναι;

Οι συνδικαλιστάδες τώρα.
Κάθονται και τους θυμιάζουν, να καθοδηγούν καταλήψεις δημοσίων χώρων, να τους μεταμορφώνουν σε γύφτικο τσαντήρι κρεμώντας ό τι πανώ τους κατέβει ( ΕΤ-3, κοντά μου είναι ) και με την ΑΚΡΩΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΛΗΤΙΚΗ συμπεριφορά τους να φέρονται σαν να τους ανήκει όχι μόνον το Κράτος, αλλά και τα σώβρακά του.
Μέχρι και τον συμμοριτοπόλεμο ανακάτεψαν !

Από κοντά και τα ΜΜΕ.
Πώς την λένε εκείνη την παροιμία με τα κοράκια;
ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ ΔΕ ΒΓΑΖΕΙ, αν θυμάμαι.
Όλοι αυτοί που διαρρυγνύουν τα ιμάτιά τους, από την ΕΡΤ ξεκίνησαν, και το χρωστάνε. Παλιμπαιδισμός, νοσταλγία, βαβούρα, σαματάς να γίνεται, λίγο από όλα. Στην πραγματικότητα, ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΙ τους. Έλα που έχουμε και τους ερυθρόδερμους, γενικώς.
Όχι τους Αμερικάνους, σε εκείνους επέβαλαν την ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ α λα Χίτλερ εδώ και δεκαετίες. Για τους δικούς ( ;;; ) μας λέω.
Όπου γάμος και χαρά, η Βασίλω πρώτη. Θα αφήσουν ανεκμετάλλευτο τέτοιο ‘’πιασάρικο’’ θέμα;
Θα το ‘’βαφτίσουν’’ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ και θα ξεσπαθώσουν.
Ως συνήθως…

Να και τελευταίοι οι άναρθρα κραυγάζοντες.
Αριστερών γενικώς πεποιθήσεων, που μεγάλωσαν με τον ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ, τον ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΛΙΑΠΚΙΝ, την ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ, τη ΛΩΞΑΝΤΡΑ, και άλλα παρεμφερή.
Πάλι καλά που δεν μνημόνευσαν το ΠΕΗΤΟΝ ΠΛΕΗΣ…

Δεν θα ακούνε οι δύστυχοι το ΤΣΟΜΠΑΝΑΚΟΣ ΗΜΟΥΝΑ ΠΡΟΒΑΤΑΚΙΑ ΦΥΛΑΓΑ, ούτε θα τους δονεί κάθε Κυριακή του Διακογιάννη η φωνή στην ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ.
Πώς θα ζήσουν τώρα χωρίς τις εκπομπές του Σ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ;
Πώς θα ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ;
Πώς θα έχουν επίσημη και έγκυρη ενημέρωση από τις ειδήσεις, για όλα όσα γίνονται στον τόπο;

Αυτοί είναι οι χειρότεροι από όλους, που επιτίθενται κατά του κλεισίματος, στην κυριολεξία ΜΕ ΑΦΡΟΥΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ.
Το είδα με τα μάτια μου…
Τι να τους πείς;
Ότι είναι άσχετοι και αδαείς;
Αυτά είναι τα λιγώτερα.
Ότι είναι ηλίθιοι;
Κοντά είμαστε.

Όσο για την πολυθρύλητη ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ας βάλουν ένα ιδιωτικό κανάλι, σύμφωνα με τον χρωματισμό τους, και ας ακούσουν και δούν, να το ευχαριστηθούν. Υπάρχουν όλων των χρωμάτων, άσχετα εάν ορύωνται για την ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

Είναι σαν την ΣΩΣΤΗ ΤΥΡΟΠΙΤΤΑ.
Με πολύ ή με λίγο τυρί; με χοντρά ή ψιλά φύλλα; σφολιάτα ή μπουγάτσα; και πάει λέγοντας..
Η ΣΩΣΤΗ ΤΥΡΟΠΙΤΤΑ…
Η ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ…

Όλοι οι παραπάνω, σημειωτέον, δεν αρνούνται την ανάγκη εξυγίανσης της ΕΡΤ, αλλά την θέλουν με τον δικό τους τρόπο και ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ.
Κατ’ αρχή, ΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ.
Δηλαδή, να πάρουν ένα μπουρδέλο ( κυριολεκτώ, δεν αναφέρομαι στην ΕΡΤ ) και να το κάνουν φαρμακείο. Γίνεται;

‘Ολοι αυτοί, ήθελαν να μας πείσουν ότι χωρίς ΕΡΤ, θα σταματούσε ο κόσμος να γυρνάει, θα καταστραφόταν τα πάντα, θα γυρνούσαμε στον Μεσαίωνα και άλλες παρεμφερείς γραφικές απόψεις.

Και να μην υπάρχει κανείς να τους ελέγξει για τις τωρινές παρανομίες τους ( καταλήψεις κτλ ). Βλέπετε, η ισχύς των δυνάμεων καταστολής και επιβολής της εννόμου τάξεως, φτάνει μόνο μέχρι το ξυλοφόρτωμα των συνταξιούχων στο Σύνταγμα. Για περισσότερα, υπάρχει ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ. Άει στο διάολο, και εσείς και το πολιτικό κόστος σας…

Μέχρι σήμερα, πέρασαν περίπου δυό μήνες. Η γή ακόμα γυρίζει. Ο κόσμος δεν έχει καταστραφεί ακόμα.
Η τρό’ι’κα εξακολουθεί να διατάζει.
Οι δικοί μας, εξακολουθούν το ‘’ΑΒΑΒΑΟΥ ΠΑΠΑΠΑΟΥ’’.
Τι άλλαξε;
Τίποτα.

Τα ίδια θα ήταν με την ΕΡΤ σε λειτουργία.
Όμως, εδώ και αρκετές μέρες, η ΕΡΤ έχει ξανανοίξει, παρά τις λυσσιασμένες προσπάθειες των εγκαθέτων να δυσκολέψουν τις μεταδόσεις ( κεραίες κτλ ).

Η ΕΡΤ, με διάφορες ονομασίες μέχρι να πετύχουμε την σωστή, είτε ως ΝΕΡΙΤ, έτε ως ΕΔΤ, είτε ως ΔΤ ( τελευταία εκδοχή ) ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ και πάλι. Έφυγε το ‘’μαύρο’’ που πλάκωνε τις καρδιές των θρηνούντων την απώλεια του προσφιλούς τους μέσου προπαγάνδας.

Τι εκπέμπεί;
Διάφορες επαναλήψεις εκπομπών, κινηματογραφικών ταινιών κτλ.
Γιατί, όταν δούλευε ως ΕΡΤ τι εξέπεμπε;
Τα ίδια !
Άρα, λειτουργεί.!

Είμαι ανγκασμένος να πιστέψω τους ισχυρισμούς των υπευθύνων, ότι θα δημιουργηθεί μια νέα τηλεόραση και ραδιόφωνο, σε σύγχρονα πρότυπα, μικρή αλλά λειτουργική, αξιοκρατική ( άντε καλά…Στην Ελλάδα; ) , σωστή και οικονομική.

Αυτές είναι οι εξαγγελίες.
Ας τις κάνουν ΓΡΗΓΟΡΑ, γιατί ο σοφός λαός λέει ΤΟ ΓΟΡΓΟΝ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ (για να μην γράψω την άλλη, με τον πραματευτή που αργεί… ) .

Ας μην τους υποτιμάμε, ξέρουν πολύ καλά ότι η τηλεόραση είναι το άριστο μέσο για διάδοση και επιβολή της Κρατικής Προπαγάνδας.

Εάν ενοχλούν κάποιοι όροι που χρησιμοποιώ, δεν ζητώ συγγνώμη, γιατί ‘’εμείς οι στρατιωτικοί τα λέμε τσεκουράτα’’.



Ανδρέας Μελεζιάδης,
Συνταγματάρχης εα




ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πρώτη κατοικία, τελευταία ευκαιρία

Η άρση των πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία θα μπορούσε με κάποιες προϋποθέσεις να ισοδυναμεί με μια τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα.
stratisΚαι λέω κάποιες για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι αν υπάρχει ακόμη χρόνος ή ευκαιρία για τη χώρα και ο δεύτερος αν η πτώση αυτού του κοινωνικού κάστρου στη χώρα προκαλέσει επιτέλους κάποια αντίδραση του ελληνικού λαού.
Διότι δεν είναι μόνο το γεγονός πως η Ελλάδα είναι το κράτος με το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιοκατοίκησης (80%) στην Ε.Ε., γεγονός που για πολλούς δικαιολογεί τη μέχρι τώρα απάθεια υπό το πρίσμα ότι “έχω ακόμη το σπίτι μου” αλλά και το πως μεταφράζεται αυτή.
Όταν μεγάλο τμήμα της κοινωνίας απέκτησε σπίτι με τεράστιο στεγαστικό δάνειο, μακράν απέχει αυτού που λέμε ΙΔΙΟ-κατοίκηση αλλά η απόσταση από το να κοιμάται τις νύχτες στα πάρκα, τις στοές και τα πεζοδρόμια είναι πάρα πολύ μικρή.
Γνωρίζω ανθρώπους που ελαφρά τη καρδία ζήτησαν (και τους χορηγήθηκαν) δάνεια ύψους € 225.000,00 – 250.000,00 για αγορά πρώτης κατοικίας. Το γεγονός ότι ήταν ιδιωτικοί υπάλληλοι, πως ανα πάσα στιγμή κινδύνευαν να βρεθούν στο δρόμο και ότι πρακτικά απαγορευόταν να πεθάνουν για να επιστρέψουν στην τράπεζα είναι πολύ μεγαλύτερο ποσό από το κεφάλαιο που τους δόθηκε, ήταν μάλλον ασήμαντη λεπτομέρεια στα χρόνια της ισχυρής Ελλάδας του ευρώ. Άπλωναν το πόδι τους αρκετά μακρύτερα από εκεί που μπορούσε να φτάσει.
Και να που ήρθαν τα πάνω κάτω. Και τώρα όλοι αυτοί οι άνθρωποι άλλοι στο 1/3, άλλοι στο μισό και άλλοι στα 3/4 της διαδρομής της αποπληρωμής, με πετσοκομμένους μισθούς, με απώλεια της εργασίας τους, με με με, αδυνατούν να ανταποκριθούν για να αποπληρώσουν το δάνειο για ένα σπίτι που πλέον δεν αξίζει ούτε τα μισά σε σχέση με όταν το απέκτησαν.
Υπάρχει κόσμος που πέρα από την απώλεια των χρημάτων του να πληρώνει όλα αυτά τα χρόνια, κινδυνεύει πλέον να βρεθεί με τα παιδιά του στο δρόμο. Και δεν είναι λίγος.
Δεν είναι τυχαίο ότι έστω και λαϊκίστικα αυτό το ΠΑΣΟΚ αντιδρά ή ότι η Βούλτεψη μιλά για εμφύλιο. Ξέρουν ότι πέρα από το πολιτικό τους κεφάλι, διακυβεύεται και το πραγματικό τους.
Το σπίτι είναι το τελευταίο καταφύγιο. Κάποιοι έβαλαν υποθήκη τη ζωή τους για να αποκτήσουν ένα κεραμίδι το οποίο θα έμενε στα παιδιά τους.  Το σοβαρότατο ενδεχόμενο να βρεθεί κανείς στο δρόμο αποτελεί μια πολύ καλή αφορμή για να αντιδράσει.

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Γιατί το κράτος θέλει τον πλακούντα σου; Τι τον κάνει; Γνωρίζετε πως οι γονείς σας διώκονται σε περίπτωση που κρατήσουν τον πλακούντα σας;

ΔΙΩΚΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΓΕΝΝΗΣΑ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ

ύστερα από μηνυτήρια αναφορά της μαίας κ. Βικτώριας Μοσχάκη, προέδρου του «Συλλόγου Μαιών Θεσσαλονίκης»

Μαρία-Μυρτώ Γρίβα

Στις 22 Οκτωβρίου 2009, εγώ και ο πρώην σύζυγός μου βιώσαμε το μεγαλύτερο θαύμα της ζωής, τη γέννηση της κόρης μας στο πιο ανθρώπινο περιβάλλον που μπορούσαμε να επιλέξουμε, το σπίτι μας.
Στις 11 Ιουνίου 2013, θα δικαστούμε μαζί με άλλους 77 γονείς, γιατρούς και μαίες. Είμαστε κατηγορούμενοι όχι για τον τόπο που επιλέξαμε να γεννήσουμε τα παιδιά μας, αλλά για το ότι «μολύναμε το περιβάλλον» επειδή δεν παραδώσαμε τους «επικίνδυνους και μολυσματικούς» πλακούντες μας σε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα διαχείρισης και «θέσαμε σε κίνδυνο την δημόσια υγεία» (!)
Μέχρι σήμερα και παρά τα πολλά ανυπόστατα δημοσιεύματα δεν δώσαμε μια δημόσια απάντηση, για έναν και μόνο λόγο: δεν είμαστε σωματείο ή σύλλογος ή μέτοχοι σε ιδιωτικές εταιρείες που εκμεταλλεύονται τους πλακούντες για την παρασκευή ακριβών καλλυντικών, καλλιέργεια βλαστοκυττάρων, κ.α.
Είμαστε όλοι άνθρωποι που παλεύουμε να επιβιώσουμε οικονομικά και να φροντίσουμε της οικογένειές μας και δεν υπήρχε η πολυτέλεια χρόνου για να συντονίσουμε τις ενέργειές μας. Από εδώ και πέρα όμως οι απαντήσεις μας θα είναι δημόσιες.
Εγώ αποφάσισα σήμερα να κοινοποιήσω την δική μου ιστορία, υπό το βάρος της ηθικής ευθύνης και της συναισθηματικής φόρτισης, όταν έμαθα ότι μεταξύ των συγκατηγορουμένων μου δύο δεν βρίσκονται πια στην ζωή. Η μία ήταν εξαιρετική συνάδελφος και ο άλλος πατέρας τριών παιδιών. «Έμεινε» πίσω η γυναίκα του, μητέρα τριών παιδιών να είναι και κατηγορούμενη μαζί μας.
Τα γεγονότα:
1) Είναι δικαίωμα κάθε γονιού να επιλέξει τον τόπο και τον τρόπο που θα γεννήσει.
2) Είναι δικαίωμα κάθε γονιού να επιλέξει ποιος και πόσοι θα συμμετέχουν στην σ’ αυτή τη διαδικασία.
3) Ο πλακούντας είναι το όργανο που κρατάει το έμβρυο στη ζωή κατά την διάρκεια της κύησης. Είναι αυτό το μαγικό «κάτι» που μας κάνει ένα με τα κυοφορούμενα παιδιά μας. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ και ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΒΛΗΤΟ. Εάν ο πλακούντας, που είναι ένα με το έμβρυο στην ενδομήτρια ζωή, είναι επικίνδυνος και μολυσματικός, τότε και τα μωρά που φέρνουμε στον κόσμο είναι επικίνδυνα και μολυσματικά. Σε ποιόν δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα έπρεπε να τα έχουμε «παραδώσει» για διαχείριση;
4) Εάν κάθε σύλλογος, αρχή ή άλλος φορέας είναι τόσο ευαισθητοποιημένος για το δικαίωμα της γυναίκας να γεννάει όπως επιλέγει, θα έπρεπε από χρόνια να έχει πάρει δημόσια θέση για το υψηλό ποσοστό καισαρικών και περινεοτομών στην Ελλάδα.
5) Κάθε υποψήφια μητέρα που επιλέγει να γεννήσει σπίτι της, το επιλέγει από σεβασμό και αγάπη στο σώμα της, στο μωρό της και το περιβάλλον. Και αυτή η επιλογή από μόνη της είναι έμπρακτη απόδειξη ότι δεν θα έκανε οτιδήποτε που να βλάπτει τον εαυτό της, το μωρό της ή το περιβάλλον
6) Σε όλη την Ευρώπη, οι υποψήφιες μητέρες έχουν δικαίωμα όχι μόνο στο να επιλέξουν τον τόπο που θα γεννήσουν, αλλά και το πώς θα διαχειριστούν αυτό το θαύμα της φύσης που λέγεται πλακούντας.
7) Η γέννηση ενός παιδιού είναι ένα θαύμα που απαιτεί σεβασμό και που το διαχειρίζονται οι δύο άνθρωποι που το δημιούργησαν, οι γονείς. Κανένας σύλλογος δεν νομιμοποιείται να καθορίζει τις επιλογές μας
8) Ο «Σύλλογος Μαιών Θεσσαλονίκης» κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά εις βάρος μας και τώρα δια στόματος της Προέδρου του κ. Βικτώριας Μοσχάκη, ισχυρίζεται ότι θα μας προστατέψει. ΑΠΟΠΟΙΟΥΜΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ κάθε «προστασία» από εκείνους που υπήρξαν η αφορμή για να υπάρχει πρόσβαση στα προσωπικά μου δεδομένα (για τη νομιμότητα της οποίας θα αποφανθεί η δικαιοσύνη) και έκαναν ότι ήταν δυνατόν από περήφανη μητέρα της κόρης μου να γίνω κατηγορούμενη για… "μόλυνση του περιβάλλοντος".
9) Σε μια ΕΥΝΟΝΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ προστασία στους πολίτες παρέχεται από το Σύνταγμα, τους Νόμους, τη Δικαιοσύνη και το σεβασμό της Κοινής Λογικής (και όχι από διάφορους αυτόκλητους «προστάτες» που υφίστανται ως συνδικαλιστικά και συντεχνιακά όργανα).
10) Τη δίκη μου δεν την αντιμετωπίζω ως "κατηγορούμενη", αλλά ως ενεργός πολίτης που παλεύει, για να μπορεί η κόρη μου (όταν έρθει η σειρά της) να αποφασίζει αυτή και μόνο αυτή για το πού και πώς θα φέρει στον κόσμο μια νέα ζωή και πώς θα διαχειριστεί το δικό της πλακούντα.
Υπό το βάρος της συναισθηματικής φόρτισης και της ηθικής ευθύνης στους δυο εκλιπόντες συγκατηγορούμενους μου, τη γυναικολόγο ΜΙΛΕΝΑ ΡΟΥΣΚΟΒΑ και τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΑΝΑΡΙΩΤΗ, πατέρα τριών παιδιών, με την δημόσια δέσμευση να δώσω και την δική τους μάχη για έναν καλύτερο και ελεύθερο κόσμο
Με τιμή
Η 79η "κατηγορούμενη"
Μαρία- Μυρτώ Γρίβα
Ειδική Παθολόγος

pentapostagma


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 25/8/13

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ



 ΤΟ ΒΗΜΑ



 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



ΕΘΝΟΣ


REAL NEWS


ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


ESPRESSO



 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ



ΑΥΓΗ



ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


TO ΠΑΡΟΝ


ΒΡΑΔΥΝΗ



ΑΡΘΡΟ



ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ


ZOUGLA

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΣΠΟΤ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ.ΚΟΠΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΒΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ!


Απαγορεύτηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο το τηλεοπτικό διαφημιστικό μήνυμα που έφτιαξε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων στο πλαίσιο της διεθνούς καμπάνιας του με τίτλο «Τα μνημεία δεν έχουν φωνή, εσύ έχεις»

Στόχος των αρχαιολόγων που συμμετέχουν στην κίνηση του ΣΕΑ είναι να εκφράσουν την πικρία, το θυμό και την αντίθεσή τους στα νέα, αυστηρά μέτρα λιτότητας, τα οποία απειλούν το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον την Ελλάδας.

Το βίντεο είναι εμπνευσμένο από τη μεγάλη ληστεία στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, κάτι που προκάλεσε την ομόφωνη αντίδραση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Ένα κοριτσάκι επισκέπτεται με τη μητέρα της το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και κάποια στιγμή απομακρύνεται από αυτήν και περιφέρεται στις αίθουσες του Μουσείου.

Σταματά μπροστά στο άγαλμα της Φρασίκλειας, με την οποία κάνει μια κρυφή «συνομιλία» και το κοριτσάκι χαμογελά. Όμως, ξαφνικά ένα χέρι τραβά απότομα το κορίτσι σαν κάποιος να το απαγάγει, χωρίς να προλάβει να ζητήσει βοήθεια. Πέφτει μια καρτέλα, που γράφει «Δεν υπάρχει μέλλον».

Στην επόμενη σκηνή, το κορίτσι είναι στη θέση του, λείπει όμως από τη βάση της η Φρασίκλεια. Η επόμενη καρτέλα που πέφτει γράφει «Χωρίς παρελθόν».

 Το σποτάκι τελειώνει με τη φράση «Τα μνημεία δεν έχουν φωνή, εσύ έχεις», που είναι και το κεντρικό σύνθημα της διεθνούς εκστρατείας, που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Μάρτιο.


I Support Greek Cultural Heritage Against IMF/EU Cuts

JusticeForGreece

makeleio


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Μήνυμα Σαμαρά για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας – Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Μήνυμα καθησυχασμού στις κοινωνικά αδύναμες ομάδες αλλά και σε όλους εκείνους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποπληρώσουν τα δάνεια τους έστειλε ο πρωθυπουργός με αφορμή το θέμα που έχει ανοίξει για τους πλειστηριασμούς.

Ο Αντώνης Σαμαράς αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου,διαβεβαίωσε πως η πρώτη κατοικία των παραπάνω ομάδων θα προστατευτεί .
«Η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων πολιτών και όσων αποδεδειγμένα, εξ” αιτίας της κρίσης, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, θα προστατευτεί απολύτως. Αυτό δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Τελεία και παύλα» δήλωσε ο πρωθυπουργός για το θέμα και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση μελετά ένα πλαίσιο ρυθμίσεων που θα εξασφαλίζει την προστασία των αδυνάτων, δεν θα επιτρέπει καταχρηστικές συμπεριφορές και θα προφυλάσσει τη στεγαστική πίστη προς όφελος όλων των Ελλήνων».
Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει:
«Έχω πει κατ” επανάληψη ότι η πρώτη κατοικία του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού, η πρώτη κατοικία αυτού που έχει βρεθεί σε αντικειμενική αδυναμία λόγω της κρίσης, είναι και θα είναι απολύτως προστατευμένη.
Τα στοιχεία που έχω υπόψη μου δείχνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχουν πολύ λίγοι επιτήδειοι, που χωρίς να έχουν πραγματική αδυναμία, κρύβονται πίσω από αυτούς που έχουν ανάγκη προστασίας.
Το ζήτημα τώρα δεν είναι οι πλειστηριασμοί, είναι άλλο: να λειτουργήσει ξανά η στεγαστική πίστη προς όφελος όλης της οικονομίας».

arouraios

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

Aγαπητοί συμπατριώτες,

Ο εχθρός είναι πλέον εντός τών πυλών. Απομονωνένη ή χώρα από τήν ανικανότητα τών πολιτικών μας ταγών καί πλήρως παραδωμένη στά χέρια τών εχθρών καί φίλων ξεψυχά.

Οί τελευταίες δηλώσεις Πούτιν – Μέργκελ καί οί υποδείξεις Ομπάμα καταδεικνύουν ότι η χώρα μας αποτελεί αντικείμενο κερδοκοπικών επιδιώξεων καί γεωπολιτικών σχεδίων.
Τά επεισόδια στή Πρεμετή καί οί τουρκικές προκλήσεις αποδεικνύουν αυτό γιά τό οποίο εδώ καί 3 μήνες βοώ.
Πέρα από τήν ανεπανόρθωτη οικονομική καταστροφή η οποία επιτελέστηκε τό τόξο Τουρκίας-Σκοπίων-Αλβανίας επιβουλεύεται τήν εδαφική μας ανεξαρτησία.
Τά κόμματα εντός καί εκτός κοινοβουλίου δέν είναι σέ θέση νά προασπίσουν τήν χώρα.
Η μόνη διέξοδος είναι η μαζική εξέγερση καί γενική ανυπακοή, ώστε ο ίδιος ο λαός νά αναλάβει τήν τύχη του μέσα από ουσιαστικές δημοκρατικές διαδικασίες.
Τό 80% τών Ελλήνων δέν αναγνωρίζουν τήν παρούσα κυβέρνηση η οποία εκτός από ανίκανη καί υποκεινούμενη είναι καί επικίνδυνη.
Κύριε Σαμαρά παραιτήσου άμεσα μαζί μέ τούς συγκυβερνώντες σου. Κύριε πρόεδρε τής Δημοκρατίας πράξε τό επιβεβλημένον ιστορικά καθήκον σου μέ τήν παραίτησή σου.
Κύριοι αρχηγοί τών Ε.Δ. η πιέσατε τήν κυβέρνηση σέ παραίτηση ή παραιτηθείται.
Σέ αντίθετη περίπτωση ο λαός θά ορκίσει μόνος του νέα κυβέρνηση.
Παραθέτω τό κατωτέρω άρθρο τό οποίο αποτελεί κώδωνα κινδύνου γιά τήν χώρα.Αν είναι δυνατόν καταργήσαν τό Α’ Σώμα Στρατού κατ’εντολήν τών "προστατών" μας αφήνοντας
ουσιαστικά τήν Μακεδονία απροστάτευτη!!!

Φωτεινός Παλαιολόγος

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕ… Βόμβες από τον υποστράτηγο Γ.Ντζιμάνη: "Αν μας χρειαστούν δεν θα είμαστε εδώ"

Eπιτέλους υπήρξε αντίδραση από την πλευρά εν ενεργεία στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων σε όσα συμβαίνουν στην χώρα και αυτή προήλθε όχι από κάποιον που αποστράτευσαν και κατόπιν εορτής θυμήθηκε τα "στραβά", αλλά από κάποιον εν ενεργεία:

Ο υποστράτηγος Γιώργος Ντζιμάνης, μέχρι πρόσφατα διοικητής του Α’Σώματος Στρατού στην Δυτική Μακεδονία, μπορεί να είναι περήφανος γιατί "δεν μάσησε τα λόγια του" κατά την τελετή κλεισίματος του Α’ΣΣ που επέβαλε η τρόϊκα "για να εξοικονομηθούν πόροι", δηλαδή για να πάρουν οι Γερμανοί τοκογλύφοι και άλλα χρήματα από την Ελλάδα.

Σε μια συγκινητική εκδήλωση ο Στρατηγός (τέτοιοι αξιωματικοί αυτοδίκαια στην συνείδηση του λαού "προάγονται" αυτόματα σε "στρατηγούς") κατά την τελετή που επισημοποίησε την διάλυση ενός ολόκληρου Σώματος Στρατού για να ικανοποιηθούν οι δανειστές-τοκογλύφοι, δεν "στρογγύλεψε" την θέση του ούτε ωραιοποίησε την κατάσταση για να γίνει αρεστός στην πολιτική ηγεσία.

Τα είπε "τσεκουράτα": «Εύχομαι αυτοί που σχεδίασαν το κλείσιμο του Σώματος να μην το μετανιώσουν, γιατί τις υποδομές που κτίσαμε μέσα σε 100 χρονιά μπορούμε να τις κλείσουμε σε μια ώρα. Δεν μπορούμε όμως να ξανακτίσουμε υποδομές, όποτε και όταν τις χρειαστούμε. Εύχομαι να μην μας ξαναχρειαστεί ποτέ η Ελλάδα, γιατί δεν θα μπορούμε να υπάρχουμε».

Τα είπε όλα με απλά και καθαρά λόγια και αυτό δεν αφορούσε μόνο τον διαλυθέν Α΄Σώμα στρατού, φυσικά, αλλά όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις: "Εύχομαι να μην μας ξαναχρειαστεί ποτέ η Ελλάδα, γιατί δεν θα μπορούμε να υπάρχουμε».

Και τελετή κατέληξε με έναν αν μη τι άλλο πρωτότυπο για τα σημερινά δεδομένα τρόπο, αλλά απόλυτα ταιριαστό στις παραδόσεις των Ελλήνων πολεμιστών:

Όπως συνηθιζόταν πριν απ’όλες τις μεγάλες μάχες, ο στρατηγός ερμήνευσε ένα δημοτικό τραγούδι, ένα μακεδονίτικο παραδοσιακό με την συνοδεία της στρατιωτικής μπάντας του ‘Α Σώματος Στρατού που έπαιξε για τελευταία φορά.

Και τα τελευταία λόγια λόγια του Στρατηγού Ντζιμάνη, επίσης τα έλεγαν όλα:

«Καληνύχτα Δυτική Μακεδονία, καληνύχτα Κοζάνη…», είπε ο Διοικητής εν μέσω αποθέωσης από Στρατό και Λαό.

Και "Καληνύχτα Ελλάδα" θα μπορούσε να πει…

Το Α’Σώμα Στρατού κάλυπτε τον περιοχή των συνόρων με τα Σκόπια, αλλά στην επιχειρησιακή του αρμοδιότητα ουσιαστικά ήταν και μέρος της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και των συνόρων με την Αλβανία.

Το βίντεο που παραθέτουμε είναι από την τελετή παράδοσης-παραλαβής από την υποστράτηγο Γ.Ντζιμάνη του Α’Σ.Σ..Από τότε προετοίμαζαν την κατάργηση του Α’Σ.Σ….


Πηγή : triklopodia.gr

olympia

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Είσαι Έλληνας και δεν έχεις εκδώσει εισιτήριο; Συλλαμβάνεσαι...Είσαι Πακιστανός ή άλλος λαθρομετανάστης; Περνάς ελεύθερα!!!

Ελεγκτές στο σταθμό ΜΕΤΡΟ Σύνταγμα κάνοντας έλεγχο σε 30 περίπου άτομα που εξέρχονταν από το τραίνο, εντόπισαν δύο Έλληνες και 3 Πακιστανούς που δεν είχαν πληρώσει εισιτήριο στο ΜΕΤΡΟ. Τους είχαν βάλει στην άκρη και ανέμεναν περιπολικό για να συλλάβει τους… Έλληνες!!!





“Συλλάβετε  και τους αλλοδαπούς”, υπεδείκνυε ο κόσμος στους ελεγκτές!

Ποια ήταν η απάντησή τους; “Έχουμε άνωθεν εντολή να  αφήνουμε ελεύθερους τους Πακιστανούς”!
Και τελικά συνέλαβαν τους δύο Έλληνες, τους οποίους προσήγαγαν, ενώ άφησαν ελεύθερους τους δυο Πακιστανούς!!!
Έχουν, όπως είπαν, εντολή από την προϊσταμένη τους αρχή!

Δηλαδή από το Υπουργείο Μεταφορών τούς εντέλουν να συλλαμβάνουν τους Έλληνες αλλά να αφήνουν ελεύθερους τους αλλοδαπούς-λαθρομετανάστες που δεν έχουν εισιτήριο;

Διωγμός των Ελλήνων μέσα στο ίδιο τους το σπίτι από την Πολιτεία!

Είσαι Έλληνας και δεν έχεις εκδώσει εισιτήριο; Συλλαμβάνεσαι και αν αντισταθείς μπορεί και να χάσεις τη ζωή σου, όπως ο 19χρονος.

Είσαι Πακιστανός ή άλλος λαθρομετανάστης; Περνάς ελεύθερα!!!

radiooropos.
mykonospress

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Καταχειροκροτήθηκε η Μαρινέλλα στη Θήβα

Μάγεψε τους θεατές η Μαρινέλλα με τον Χατζή στο Μοσχοπόδι της Θήβας.

23 Αυγούστου και σήμερα με την έναρξη των Πινδάρειων στη Θήβα, η πρώτη καλεσμένη του Δήμου Θήβας η Μαρινέλλα με τον Κώστα Χατζή. Η μεγάλη τραγουδίστρια τα έδωσε όλα ακόμα μία φορά ερμηνεύοντας μεγάλες επιτυχίες της.  Το θέατρο του Μοσχοποδίου γέμισε από θαυμαστές της από όλη τη Βοιωτία που ήρθαν να την θαυμάσουν. Κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι, λίγο πριν την εκπνοή του καλοκαιριού, τα Πινδάρεια φέρνουν ζωή στην πόλη μας. Αποχαιρετάμε το καλοκαίρι με σειρά εκδηλώσεων και γεμίζουμε τις μπαταρίες μας για έναν ακόμα χειμώνα.

Μην χάσετε τις υπόλοιπες εκδηλώσεις του Δήμου Θηβαίων. Η υπέροχη Μαρινέλλα μας είναι μόνο η αρχή.

Το viotiashop ήταν στην εκδήλωση όπως και κάθε άλλη φορά και σας μεταφέρει το κλίμα. Φωτογραφικό υλικό και βίντεο να απολαύσετε την μοναδική της φωνή παρέα με τον Κώστα Χατζή.

Καλή σας διασκέδαση


Φωτορεπορτάζ εδώ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Oι πατέρες του κομμουνισμού και το Τάγμα των Illuminati !! Μια έρευνα φωτιά !!

« Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ευρώπη» με αυτή την φράση ξεκινά το κομμουνιστικό μανιφέστο το οποίο αποτελεί την βίβλο των απανταχού κομμουνιστών . Φυσικά αναφέρεται στο φάντασμα του κομμουνισμού που σαν στοιχειό ήρθε να σπείρει την διαφθορά και τον τρόμο σε αυτήν.



Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά διότι για να γεννηθεί αυτό το θηρίο έπρεπε να προηγηθούν κάποια αλλά γεγονότα . Χρόνια λοιπόν πριν την πρώτη έκδοση του το 1773 ο Mayer Amschel Rothschild συγκεντρώνει στην Φρανκφούρτη δώδεκα από τους πλέον σημαίνοντες ανθρώπους τις εποχής με σκοπό να τους πείσει να συνενώσουν τον πλούτο τους πίσω από μια οργάνωση που μέσω αυτής θα κυβερνούν τον κόσμο. Τους ενημερώνει επίσης ότι έχει βρει τον ιδανικό υποψήφιο για αυτό το τον σκοπό τον Adam Weishaupt. Έτσι λοιπόν την 1 Μαΐου του 1776 ο Adam Weishaupt φτιάχνει μια μυστική οργάνωση που ονομάζεται Τάγμα των Illuminati. Οι στόχοι του είναι οι εξής:

1) Κατάργηση όλων των απεσταλμένων των κυβερνησεών
2) Η κατάργηση της ιδιωτικής ιδιοκτησίας
3) Κατάργηση των φόρων κληρονομιάς
4) Κατάργηση του πατριωτισμού
5) Κατάργηση της οικογένειας
6) Κατάργηση της θρησκείας
7) Δημιουργία μιας παγκόσμιας κυβέρνησης.

Έτσι λοιπόν οι πεφωτισμένοι της ομάδας του Weishaupt ( Schapper, Bauer και Moll ) τον Ιανουάριο του 1847 κάλεσαν τον Μαρξ (Μωυσής Μαροδοχαίον Marx Levy) και τον Ένγκελς να συνεργαστούν με την Λίγκα των Δικαίων και κατ’ εντολή τους να συντάξουν το κομμουνιστικό μανιφέστο. Ο ίδιος αρχίζει να μιλάει όχι μόνο οικονομικές και πολιτικές αλλαγές, απευθύνει έκκληση για ηθικές και πνευματικές αλλαγές. Πιστεύει ότι η οικογένεια θα πρέπει να καταργηθεί, και ότι όλα τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν από μια κεντρική αρχή και όχι μέσα από την οικογένεια. Εκφράζει τη στάση του στο Θεό, λέγοντας: «... Πρέπει να πολεμήσουμε ενάντια σε όλες τις επικρατούσες ιδέες την θρησκεία, το κράτος, τη χώρα, τον πατριωτισμό, την ιδέα του Θεού που είναι μια διεστραμμένη ιδέα του πολιτισμού και πρέπει να καταστραφεί» Το καλοκαίρι του ιδίου έτους η ομάδα αυτή μετονομάστηκε σε Λίγκα των Κομμουνιστών και ανέθεσε επίσημα στον Μαρξ και τον Ένγκελς να συντάξουν τον μανιφέστο.

 Ουσιαστικά αυτό που έκανε ο Μαρξ ήταν η επαναφορά μέσω αυτού των θέσεων των ILLUMINATI όπως τις είχαν ορίσει 70 χρόνια πριν. Γι αυτό και η πρώτη έκδοση του ήταν χωρίς ονόματα συγγραφέων και μόνο αργότερα όταν ο Μαρξ και ο Ένγκελς έγιναν γνωστοί τους αποδόθηκε η πατρότητα. Οι παραπάνω προσωπικότητες είναι οι θεμελιωτές της Οκτωβριανής Επανάστασης καθώς με βάση τα δικά τους γραπτά γαλουχηθήκαν οι τρεις ηγέτες της και πρωτεργάτες της ( Τρότσκι, Λένιν και Παρβους) τους οποίους θα αναφερθούμε πιο αμέσως πιο κάτω. Ξεκινώντας λοιπόν με τον πρώτο κατά σειρά τον Λεφ Νταβίντοβιτς Μπρόνσταϊν, ή Λέων Τρότσκι ο οποίος έγινε τέκτων και μέλος της Γαλλικής μασονική στοά Art et Travail, στην οποία ανήκε και ο Λένιν, αλλά επιπλέον και στην B'nai B'rith το 1897 και αργότερα αναρριχήθηκε σε υψηλόβαθμα κλιμάκια των ILLUMINATI μέσω του φίλου και συνεργάτη του Αλεξάντερ Παρβους (συγκρατήστε αυτό το όνομα ) και υποστήριξε της επαφές με την B'nai B'rith που μέσω των επιχειρήσεων βοήθησε την «επανάσταση» στην Ρωσία.

Ο ίδιος άλλωστε παραδέχτηκε ότι πλησίασε τον μπολσεβικισμό μέσα από την μελέτη του Ελευθεροτεκτονισμου. Σαν αρχηγός του κόκκινου στρατού εισήγαγε το πεντάκτινο αστέρι που χρησιμοποιούν και οι καμπαλιστές σε τελετές μαύρης μαγείας. Με την βοήθεια λοιπόν και πάλι του Αλεξάντερ Παρβους κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο σκοπός του Τεκτονισμού είναι να εξαλείψει τα έθνη και να εισάγει το παγκόσμιο Ιουδαϊκό κράτος. Μια διεθνή Δημοκρατία, όπου οι Εβραίοι θα είναι το κυρίαρχο στοιχείο, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν άλλοι σε θέση να κατανοήσουν και να ελέγξουν τις μάζες. Δεύτερος κατά σειρά είναι ο φαινομενικά πρωτεργάτης της «επανάστασης» των Μπολσεβίκων Βλαντίμιρ Ιλιτς Λένιν που χρηματοδοτούμενος από Αμερικανούς επιχειρηματίες αλλά και μέσω του Παρβους, που πλούτιζε από την πώληση όπλων στους Τούρκους, και τον στήριζε οικονομικά ήταν έτοιμος να ανατρέψει τον Τσάρο.

Αργότερα επειδή διαφαινόταν αυτή η παράξενη συνεργασία των «επαναστατών» με τους καπιταλιστές ο Λένιν παρατήρησε: «Υπάρχει επίσης μια άλλη συμμαχία - που με την πρώτη ματιά ένα παράξενη και περίεργη - αλλά αν το σκεφτείτε, στην πραγματικότητα, είναι καλά θεμελιωμένη και εύκολο να γίνει κατανοητή. Αυτή είναι η συμμαχία μεταξύ των κομμουνιστών ηγετών μας και των καπιταλιστών σας». Άλλωστε και το πρόγραμμα που ακολούθησε η δικτατορία του προλεταριάτου τελειώνει με την φράση: "Σοσιαλισμός δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα κρατικό σοσιαλιστικό μονοπώλιο", δηλαδή ένας κρατικός καπιταλισμός που κανείς δεν μπορεί να αντιπαλέψει. Για το τέλος αφήσαμε τον αρχιπράκτορα και μασόνο Αλεξάντερ Παρβους καθώς αυτός ήταν ο ηθικός αυτουργός της «επανάστασης.»

Ηταν αυτος που έφερε σε επαφή τον Λένιν με το γερμανικό Γενικό Επιτελείο, διαδραμάτισε επίσης ,πρωταγωνιστικό ρόλο στο Κίνημα των Νεότουρκων, και στην εμφάνιση του «εργατικού κινήματος στα Βαλκάνια. Το 1909 μετακομίζει στην Κωνσταντινούπολη μετά το πραξικόπημα των Νεότουρκων και σχεδόν αμέσως ανέλαβε την τροφοδοσία του Τούρκικου στρατού με όπλα και τρόφιμα ως αντιπρόσωπος τόσο της αγγλικής Βίκερς, όσο και της γερμανικής Κρούπ (και οι δυο εβραϊκών συμφερόντων) . Μόλις αυτός έφτασε την Κων/πολη έγινε χορηγός τόσο του κομμουνιστή Ρακόφσκι που υποστήριξε την εθνικιστική εξέγερση του Ιλιντεν , που εόρταζαν οι εθνοπροδοτες κομμουνιστές στα βουνά του Γράμμου όπου και συνέτριβαν, όσο και της «Φεντερασιόν» του Αβραάμ Μπεναρόγια , μετέπειτα ηγέτη του ΚΚΕ, που ιδρύθηκε το 1909.

Ο ίδιος μέσω off shore εταιριών που ίδρυσε στην Κοπεγχάγη έδωσε την ευκαιρία σε αμερικανούς επιχειρηματίες να στείλουν 1.000.000 δολλάρια στον Κερένσκυ για να ξεκινήσει η Φεβρουριανή επανάσταση. Την άνοιξη του 1917, άρχισε να χρηματοδοτεί αρχικά με 10.000 δολλάρια τον Τρότσκι. για να εφαρμόσει, «τη δεύτερη φάση της επανάστασης». Το αμερικανικό διαβατήριο του Τρότσκι, εξεδόθη μετά από ενέργειες του Τέκτονα συνταγματάρχη Edward House. Ο Παρβους ίδρυσε επίσης και το « Ίδρυμα για τη μελέτη των κοινωνικών επιπτώσεων του πολέμου» που το ανέλαβαν οι πιστοί του Λένιν Yakov Ganetsky και Karl Radek. Τον συντονισμό των ταχυδρόμων με τη Ρωσία είχε αναλάβει ο Moisei Uritsky. Προσπάθησε να προκαλέσει και πάλι οικονομικό πανικό σε μορφή αντιπερισπασμού το 1916 όπως έκανε και το 1905 αλλά η προσπάθεια δεν τελεσφόρησε όμως κατάφερε μέσω πρακτόρων να σαμποτάρει τον Ρωσικό στόλο στο Βόσπορο.

 Έτσι τον Μάρτιο του 1917 αποφασίστηκε η μεταφορά μέσω Ελβετίας και Γερμανίας του Λένιν και 30 συντρόφων του, στη Ρωσία, με σφραγισμένο βαγόνι . Ακόμα και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Winston Churchill το 1920 αναγνωρίζει τη σύνδεση μεταξύ των Illuminati και της επανάσταση των Μπολσεβίκων στη Ρωσία. Ο ίδιος παρατηρεί: «Από τις μέρες των Σπαρτακιστών του Weishaupt ως εκείνες του Karl Marx, μέχρι εκείνες του Τρότσκι, του Μπέλα Κουν, της Ρόζα Λούξεμπουργκ και της Emma Goldman, αυτη η παγκόσμια συνωμοσία για την ανατροπή του πολιτισμού και για την ανασύσταση της κοινωνίας με βάση την στασιμότητα της ανάπτυξης, την κακόβουλη ζήλια, και την μη ύπαρξη ισότητας που έχουν αυξηθεί σταδιακά. Διαδραμάτισε σίγουρα αναγνωρίσιμο ρόλο στην τραγωδία της Γαλλικής Επανάστασης.

 Ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από κάθε ανατρεπτικό κίνημα κατά τη διάρκεια του δέκατου ένατου αιώνα, τώρα στο τέλος αυτή η συμμορία ιδιαίτερων προσωπικοτήτων που προέρχονται από τον υπόκοσμο της Ευρώπης και της Αμερικής έχει αρπάξει τον ρωσικό λαό από τα μαλλιά και έχει γίνει πρακτικά ένας αήττητος κυρίαρχος της τεράστιας αυτοκρατορίας.» Είναι λοιπόν ο ίδιος άνθρωπος που μαζί με τον μεγάλο πατερούλη Στάλιν ρύθμισαν τις τύχες εκατομμυρίων ανθρώπων σε ένα κομμάτι χαρτί τον Οκτώβριο του 1944 στην Μόσχα. Άλλωστε η συμφωνία της Γιάλτας από την συμφωνία της Βάρκιζας έχουν μόνο μια μέρα διάφορα. Εσείς λοιπόν κομμουνιστές τα τελευταία θύματα κάθε μικροαστικής αφέλειας παψτε να είστε υποχείρια καλοθρεμμένων κομματόσκυλων , που κάνουν μπίζνες με ιδιοκτήτες off shore εταιριών και πετανε στο δρόμο εργαζόμενους ακλουθώντας τις διαταγές της τρόικας που λέτε ότι πολεμάτε ενώ είστε συνοδοιπόροι της.

Κάτω το κράτος τον τοκογλύφων

Ζητώ το έθνος των Ελλήνων

ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ

ELNEWS - HELLΕNICPRIDE 



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Το παράδοξο του Ζήνωνα και το γοργοπόδαρο χρέος


(του Γελωτοποιού)
Από τα σαράντα παράδοξα του Ζήνωνα του Ελεάτη το πιο γνωστό είναι εκείνο με τον Αχιλλέα και τη χελώνα.
Βλέπετε η χελώνα, αφού νίκησε τον λαγό, πίστεψε ότι είναι η πιο γρήγορη δρομέας του αρχαίου κόσμου. Και προκάλεσε τον γοργοπόδαρο Αχιλλέα για έναν αγώνα δρόμου στο στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας.
Εκείνος, που ως ήρωας ήταν και αγαθός, της παραχώρησε ένα προβάδισμα εννέα μέτρων, νομίζοντας ότι με την εύνοια των θεών πολύ εύκολα θα μπορούσε να το καλύψει.
Ο αγώνας ξεκίνησε. Ο Αχιλλέας πολύ γρήγορα κάλυψε τα εννιά μέτρα. Μέχρι όμως να το κάνει αυτό η χελώνα είχε προχωρήσει 90 εκατοστά.
Αυτήν την απόσταση ο Αχιλλέας την κάλυψε με μια δρασκελιά. Αλλά σε αυτόν τον χρόνο η χελώνα είχε προχωρήσει άλλα 2,5 εκατοστά.
Αστεία υπόθεση για τον ταχύτερο των ηρώων αυτά τα 2,5 εκατοστά. Αλλά μέχρι να τα καλύψει η χελώνα είχε προχωρήσει λίγο ακόμα.
Τότε ο Αχιλλέας αντιλήφθηκε ότι είχε μπλέξει σε έναν Καφκικό εφιάλτη. Όσο και να προχωρούσε η χελώνα ήταν λίγο πιο μπροστά, απειροελάχιστα πιο μπροστά, εις τους αιώνες των αιώνων, αμήν.
Και η ταχύτητα του δεν έπαιζε κανέναν ρόλο. Ακόμα και αν στη θέση του βρισκόταν ο Ερμής των Τζαμαϊκανών, ο Μπολτ, η χελώνα πάντα θα προηγείτο, ένα κλάσμα της απόστασης.9D982889B455F02290EFCBAB5379C441

Αυτό το παράδοξο του Ζήνωνα τυράννησε (όχι τυχαία η επιλογή της λέξης) τους μαθηματικούς και τους φιλοσόφους για πάρα πολλά χρόνια. Για να αποδειχτεί ότι ο Αχιλλέας θα ξεπερνούσε τη χελώνα χρειάστηκε να αναπτυχτούν μαθηματικά εργαλεία που δεν είχαν οι συγκαιρινοί του Ζήνωνα.
Για να αποδειχτεί, προσέξτε.
Η εμπειρία και η κοινή λογική μας λέει ότι ο Μπολτ θα νικήσει τη χελώνα. Όμως καλύτερα να μην εμπιστευόμαστε τόσο πολύ την εμπειρία ούτε την κοινή λογική.

Το βαρύτερο σώμα πέφτει πιο γρήγορα από το ελαφρύτερο;
«Προφανές», έλεγε η κοινή λογική –και η αριστοτελική- μέχρι που ήρθε ο Γαλιλαίος για να αποδείξει το αντίθετο..
Αν η αντίσταση του αέρα είναι ίδια, αν για παράδειγμα πέφτουν στο κενό, τότε το σίδερο και το βαμβάκι θα φτάσουν ταυτόχρονα στο έδαφος. Ρωτήστε και το Γαλιλαίο.
Παρεμπιπτόντως, ένας Έλληνας φυσικός φιλόσοφος του έκτου αιώνα μετά Χριστού, ο Ιωάννης ο Φιλόπονος (φον Μαζόχ!), είχε κάνει το ίδιο πείραμα χίλια χρόνια πριν τον Γαλιλαίο. Αυτό το πείραμα το αναφέρει ο θεωρητικός του αντίπαλος Σιμπλίκιος, και είναι ευρύτερα αποδεχτό ότι ο Γαλιλαίος είχε διαβάσει το βιβλίο του Σιμπλίκιου.
Δεν είναι τυχαίο που το cinquecento ονομάστηκε Αναγέννηση.

Και αν συνεχίζετε να πιστεύετε την κοινή λογική πηγαίνετε να δείτε αν η γάτα του Σρέντιγκερ είναι ζωντανή ή νεκρή.

Επιστροφή στη χελώνα…
Για μας που δεν κατανοούμε τα ανώτερα μαθηματικά υπάρχει μια απλή λύση του παράδοξου:
Το άθροισμα των άπειρων υποδιαιρέσεων (των αρχικών εννιά μέτρων) δεν είναι άπειρο.
Αν προσθέσουμε ½ + ¼ +1/8+ 1/16+1/32 …. 1/άπειρο δεν βγάζουμε άπειρο, αλλά 1.
Τα εννιά μέτρα, σε όσο μικρά κομματάκια κι αν τα κόψεις, θα είναι πάντα εννιά μέτρα. Και ο Αχιλλέας θα τα καλύψει στο χρόνο που χρειάζεται για να καλύψει εννιά μέτρα.

greek_xreosΑυτά με το παράδοξο του Αχιλλέα και της χελώνας. Ας δούμε τώρα ένα άλλο παράδοξο, που μας αφορά όλους, πολύ περισσότερο. Το παράδοξο του ελληνικού χρέους.
Σε αυτήν την περίπτωση ο γοργοπόδαρος δρομέας είναι το ίδιο το χρέος.
Και χελώνα είναι η ελληνική οικονομία.
Ο δρομέας έχει ξεκινήσει πριν πολύ καιρό και τρέχει, όλο και πιο γρήγορα.
Η χελώνα κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου, χορτασμένη πιστωτικά καροτάκια, διακοποδάνεια, επιδοτήσεις και Ολυμπιακούς Αγώνες. Μόλις πριν τρία χρόνια την ξύπνησαν βίαια και την ανάγκασαν να τρέχει κι αυτή.
Και υποτίθεται ότι η χελώνα μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει το γοργοπόδαρο χρέος.
Όμως εκείνο όλο και αναπτύσσει ταχύτητα.
Ακόμα και αν η χελώνα βάλει τα δυνατά της, ξεπουλήσει πρώτη κατοικία (καβούκι) και ό,τι άλλο της ζητάνε, ο δρομέας επιταχύνει και απομακρύνεται ακόμα περισσότερο, γιατί οι δανειστές φροντίζουν να μας δίνουν περισσότερα δανεικά, προκειμένου να αυξηθούν οι τόκοι που θα εισπράξουν.
Πόσα είπαμε έχει κερδίσει η Γερμανία από την κρίση; 100 δισεκατομμύρια; Πόσα έχουν κερδίσει οι έχοντες –αλλοδαποί και ημεδαποί;
Και η χελώνα συνεχίζει να τρέχει, μέχρι που να γίνει χελωνόσουπα.

Αυτό το παράδοξο δεν μπορεί να το λύσει η κοινή λογική. Χρειάζονται ανώτερα μαθηματικά που δεν κατέχουν οι συγκαιρινοί μας, οικονομολόγοι, πολιτικοί και πολίτες.

Μια τελευταία παρατήρηση, σχετικά με τη ζωή (το θάνατο ουσιαστικά), του Ζήνωνα, ο οποίος δεν ζούσε στις Νεφέλες του, όπως κατηγορούν συχνά τους φιλοσόφους.
Όταν εκείνος επέστρεψε από την Αθήνα στην Ελέα –της Ιταλίας- συνωμότησε για την ανατροπή του τύραννου Νέαρχου. Πριν προλάβουν να δράσουν οι συνωμότες ο Ζήνωνας συνελήφθη και βασανίστηκε μέχρι θανάτου.
Αυτός τουλάχιστον προσπάθησε. Εμείς;
αἰέν ἀριστεύειν


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δικαιωμένοι οι εργαζόμενοι της Ε.Α.Β. για τις ποινικές διώξεις σε μέλη της Διοίκησης

Ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απιστίας και της απάτης σε συνδυασμό με την κατηγορία περι καταχραστών του δημοσίου άσκησε

ο οικονομικός εισαγγελέας σε βάρος των μελών των διοικήσεων της ΕΑΒ από το 2008 εως σήμερα. Τοποθετήθηκαν λάθος άνθρωποι σε λάθος θέσεις δηλώνουν οι εργαζόμενοι που αισθάνονται δικαιωμένοι μιας και αποδεικνύεται ότι δεν ευθύνονται οι ίδιοι για τα λειτουργικά λάθη της βιομηχανίας.

Διικαιωμένοι οι εργαζόμενοι της ΕΑΒ για τις... από LAMIASTARGR


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: «ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ;»

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΗΝ...ΒΑΘΥΣΤΟΧΑΣΤΗ ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ

«ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ;»


Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε το εξής σχόλιο:

Το ΔΝΤ έβγαλε νέα βαθυστόχαστη έκθεση για την αποτυχία του Ελληνικού προγράμματος (το οποίο επέβαλε το ίδιο το ΔΝΤ με εκπρόσωπό της τον «οικονομικό εκτελεστή» Πωλ Τόμσεν).

Η απάντηση είναι μία:

Δεν Ντρέπεστε Τραμπούκοι; Πρώτα μας βάζετε τη θηλιά, μετά την σφίγγετε μέχρι θανάτου και τώρα μας δουλεύετε;


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Μετά το Συνέδριο τι; από τον Θεόδωρο Κ. Παπαϊωάννου *

Με τη λήξη του Συνεδρίου  ο ΣΥΡΙΖΑ μπήκε στο κέντρο  της πολιτικής σκηνής .  Προσκαλούμενος  από την  Ιστορία να αναλάβει και  να σταθεί επάξια απέναντι στις ευθύνες του ,  αναμετράται με το διακύβευμα της εξουσίας .
Διαπιστώθηκε  ότι για τις ανάγκες της κεντρικής , περιφερειακής , αυτοδιοικητικής πολιτικής σκηνής και του δημόσιου τομέα διαθέτει ικανό στελεχιακό δυναμικό.     Οι  ομιλητές  έδειξαν  επαφή με την κοινωνία και τις επιθυμίες της , δεν  απάγγειλαν  τσιτάτα ,  ζήτησαν  εσωτερική δημοκρατία, νέα συμμετοχικά υποδείγματα αυτοοργάνωσης,   να  μην  εκφράζει μόνο  την απελπισμένη κοινωνική  οργή ,   αλλά  πρωτίστως τις ρεαλιστικές της προσδοκίες .    Απέκλεισαν  μια  «ersatz, [1]   εκδοχή   ΠΑΣΟΚ..» (‘’Καθημερινή’’  6.6.2013 ) , ούτε ρόλο θαυματοποιού συνέχεια του επάρατου δικομματισμού  μοιράζοντας  σκήπτρα εξουσίας , αλλά να συγκροτήσει  την Αριστερά του 21ου αιώνα.   Απέρριψαν  ένα light ΠΑΣΟΚ ή μια αριστερά για «νοικοκυραίους» ,όπως έγραψε
 ( ‘’ΤΟ ΒΗΜΑ ‘’ 7.7.2013 )      Θα ξεχειλίσει  όμως από «νοικοκυραίους», αν επαληθευτεί (‘’Το ΘΕΜΑ’’ 14.7.2013)  ότι οι ελληνικές τράπεζες σκοπεύουν να πουλήσουν σε ξένα κερδοσκοπικά funds [2] τα ενυπόθηκα δάνεια …….αντί  30.000 ευρώ ένα δάνειο 100.000 ευρώ με  υποθήκη ένα σπίτι   Θα παίρνουν τα μετρητά οι τράπεζες και το fund το  δάνειο και την υποθήκη      Στον  δύσμορφο  παρασιτικό καζινοκαπιταλισμό που  μέσα στα αδιέξοδά  του  γίνεται  επιθετικότερος , αρπακτικότερος , καταστροφικότερος , δημιουργώντας πλούτο για τους λίγους  και δυστυχία, ανισότητα , διαφθορά στους πολλούς,  δεν μπορείς  να πας κόντρα σε όλα και όλους μόνος σου. Χρειάζονται  εκτός από αγώνες και κατάλληλες συμμαχίες.
 Ο Λένιν ήταν άτεγκτος σε  συνεργασίες στρατηγικού χαρακτήρα, αλλά  πάντα υπέρ της «συγκεκριμένης ανάλυσης, της συγκεκριμένης κατάστασης», υπέρ της ευλύγιστης τακτικής για επιμέρους συμμαχίες  Πρότεινε συνεργασίες για ένα, δύο, τρία ζητήματα με ρεφορμιστικές  δυνάμεις.    [3].
 Θα  περιμένουμε  λοιπόν μοιρολατρικά με σταυρωμένα χέρια τη διαλεκτική της ιστορίας, που θα μας φέρει τα ώριμα φρούτα της, όπως έλεγε η Ρόζα Λούξεμπουργκ;   ‘’Δεν φτάνει μόνο να ερμηνεύουμε τον κόσμο. Πρέπει  κάποτε και να τον αλλάξουμε’’ έλεγε ο Marx.
Οι  συνιστώσες  αφού του  έδωσαν  κινηματικό, ποιοτικό , ριζοσπαστικό χαρακτήρα και τον αναδείξαν  φορέα κοινωνικής αλλαγής, ολοκλήρωσαν  τον ιστορικό  κύκλο .    Ήταν το ‘’αλάτι’’ που  διατηρεί και νοστιμίζει.  ‘’…Υμείς εστε το άλας της γής…’’  [4] , αλλά  συνεχίζοντας  διερωτώμαι σαν τον ευαγγελιστή : «…εάν το άλας μωρανθή, εν τίνι αλισθήσεται ; ‘’ δηλαδή ‘’.. αν το αλάτι  χάσει τις ιδιότητές του με τι θα αλατιστεί;…’’.   Απέναντι στην  συνολική  αρχηγική  κομματική μονολιθικότητα  ,  η εξαίρεση ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει  τον πλούσιο  προβληματισμό   των ιδεολογικών του αποχρώσεων  που εξονυχιστικά και συντεταγμένα συναποφασίζουν και συμπορεύονται .
 Εκ των πραγμάτων στο συνέδριο παρουσιάστηκαν προγραμματικά μόνο ‘’ψήγματα’’,  αλλά  με διάχυτη  αντίληψη ότι  είναι εν δυνάμει κυβερνητικός σχηματισμός, στην κορυφή  της ατζέντας  αμέσως μετά   θα τεθεί η αποσαφήνιση  «της «εναλλακτικής προγραμματικής του πρότασης», συνοπτικής, σαφούς, συγκροτημένης  με φαντασία και τόλμη ,  ρεαλιστικής ,  κοστολογημένης , ιεραρχημένης ,  όχι συρραφή ετεροκλήτων  στοιχείων και ευχολογίων,   διαμορφωμένης  με συμβολή των μελών  του , την συνδρομή της κοινωνίας και όχι  μόνο των ειδικών .     Όταν η χώρα λεηλατείται με συνταγή  του γερμανικού  νεοφιλελεύθερου προτεσταντισμού και σαρώνονται  όλες οι δίκαιες  κατακτήσεις , είναι αφέλεια αν όχι αυτοκτονία να ερίζουμε  για το σοσιαλιστικό μοντέλο  ΣΥΡΙΖΑ που θα εφαρμόσει  την επομένη .    Στο τιτάνιο αυτό έργο   οι εξής προτεραιότητες είναι άμεσες και ελάχιστες:   1)  Ανακούφιση ασθενέστερων πληθυσμιακών τμημάτων.  2) Καταγγελία μνημονίων και ακύρωση  εφαρμοστικών νόμων   3) διαγραφή  χρέους στο μέτρο που αυτό  με τα ελλείμματα  είναι το άγος και  το άχθος  στις ελληνικές πλάτες  από μια πολιτική που μετάγγισε  τον παραχθέντα πλούτο στο ξένο  και ντόπιο  κεφαλαίο  και τα παράσιτά των   4) εξόφληση υπολοίπου χρέους με ’’ ρήτρα ανάπτυξης’’ και αναστολή αποπληρωμής  τοκοχρεολυσίων  5) επαναδιαπραγμάτευση  δανειακής σύμβασης    6) εκπόνηση  - χρηματοδότηση αναπτυξιακού πακέτου  άμεσης ανόρθωσης - παραγωγικής ανασυγκρότησης    7) παντού ριζικές αλλαγές  και μεταρρυθμίσεις    Η αντιμνημονιακή  ρητορεία δεν αρκεί   και  λάθος  το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή», αφού για την κρίση ενοχοποιείται το νόμισμα και όχι οι  καπιταλιστικές  αντιφάσεις.    Χωρίς  ελιτισμούς  και ομφαλοσκοπήσεις που τον κάνουν απόκοσμο  , να ‘’σφυρηλατήσει καλοφτιαγμένες  γέφυρες επικοινωνίας,  ειλικρίνειας , εμπιστοσύνης ’’ με τα  διστακτικά τμήματα των  πολιτών και να περάσει στην  ‘’αντεπίθεση’’.  Να  διασταυρωθεί με τους νέους κοινωνικούς  χυμούς που εκκρίνει η  μνημονιακή  μήτρα και να τους γονιμοποιήσει  σε πολιτική δυναμική .
  Η  ιστορική πρόκληση μπροστά ,  ο χρόνος αντίπαλος

Ο Θ. Κ. Παπαϊωάννου είναι πολιτικός μηχανικός, τ. κοινοτάρχης Βαγίων, τ. γεν. γραμ. ΚΕΔΚΕ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Βάσεις 2013: Πότε και πού θα αναρτηθούν

Στο κόκκινο βρίσκεται η αγωνία των υποψηφίων, καθώς απομένουν ελάχιστες ημέρες για την ανακοίνωση των Βάσεων 2013 από το υπουργείο Παιδείας.
Σε λίγες μέρες θα τελειώσει η αγωνία χιλιάδων μαθητών με τα στοιχεία να δείχνουν ότι καμία από τις περιζήτητες σχολές δεν θα ξεπεράσει τα 19.000 μόρια.
Όπως κάθε χρονιά, η ανακοίνωση για τις βάσεις 2013 θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα results.minedu.gov.gr του υπουργείου Παιδείας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείο, οι βάσεις 2013 θα ανακοινωθούν πιο αργά από ποτέ φέτος, την Παρασκευή 30 Αυγούστου.
Οι τελευταίες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για βουτιά σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και 1.000 μορίων, μάλιστα ίσως σημειωθεί και η χαμηλότερη επίδοση των τελευταίων δέκα χρόνων.
Το μεγαλύτερο... Βατερλώ στις εξετάσεις σημειώθηκε φέτος από τους υποψηφίους του 2ου και 4ου πεδίου.
Πολλοί μαθητές σημείωσαν χαμηλές πτήσεις στις βαθμολογίες τους λόγω των απαιτητικών θεμάτων στις Πανελλάδικές, ιδιαίτερα στα Μαθηματικά, με αποτέλεσμα οι αριστούχοι να μειωθούν στο μισό σε σχέση με πέρσι.
Με βάση τις φετινές βαθμολογίες προβλέπεται μείωση ακόμα και 400 μορίων στο Μαθηματικό Αθήνας, ενώ το Φυσικό κατρακυλάει ακόμα περισσότερο σημειώνοντας πτώση της τάξης των 500 μορίων.
Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στις σχολές του ΕΜΠ, όπου οι Σχολές Μηχανικών Η/Υ και Μηχανολόγων Μηχανικών, από τις υψηλότερες του Μετσόβιου, αναμένεται να μην ξεπεράσουν τα 18.500-18.400 μόρια.
Η μείωση των αριστούχων στο μισό επηρεάζει και το 3ο πεδίο που αφορά τις ιατρικές επιστήμες. Μόλις 693 υποψήφιοι βαθμολογήθηκαν με 19 και 20, ποσοστό χαμηλότερο του 1%.
Ο αριθμός αυτός δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι θέσεις στις δημοφιλείς σχολές, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η Ιατρική Αθηνων, η σχολή που εδώ και χρόνια ακολουθεί μόνο ανοδική πορεία στις βάσεις, δεν θα ξεπεράσει τα 19.000 μόρια.
Πτώση της τάξης των 200-300 μορίων αναμένεται και στα περιφερειακά Ιδρύματα.

Newsbomb.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

«Σταθερά πρώτη σε απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ η Στερεά Ελλάδα»

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχου Περγαντά, των συναρμόδιων Υπουργείων των Δικαιούχων & της Διαχειριστικής Αρχής η Στερεά Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή των Περιφερειών επιτυγχάνοντας τη μεγαλύτερη υλοποίηση έργων και απορρόφηση κονδυλίων.
Στο συνολικό πρόγραμμα (ΕΣΠΑ) της Στέρεας Ελλάδας προϋπολογισμού 514,8 εκατ. ευρώ η απορρόφηση ανέρχεται στα 470 εκατ. ευρώ (91,32 %).
Ειδικότερα για το εκχωρημένο στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πρόγραμμα (ΕΣΠΑ) προϋπολογισμού 212,6 εκατ. ευρώ έχουν υπογραφεί συμβάσεις ύψους 260 (122,30 %) εκατ. ευρώ και η απορρόφηση ανέρχεται στα 168,4 εκατ. ευρώ (79,21 %), ενώ ο μέσος όρος της Xώρας κυμάνθηκε σε ποσοστό 56%.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Περγαντάς επεσήμανε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι για την πρωτιά της Στερεάς Ελλάδας σε εθνικό επίπεδο, όσον αφορά την απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Βασικός πυλώνας της επιτυχίας μας αυτής είναι η αγαστή μας συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τόσο σε Εθνικό όσο και σε Περιφερειακό επίπεδο. Στόχος μας είναι η ολοκλήρωση όλων των έργων που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα, προκειμένου να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα κονδύλια που προορίζονται για την ανάπτυξη  του τόπου, την αναζωογόνηση του οικονομικού μας περιβάλλοντος και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Η προσπάθειά μας αυτή ωστόσο, δεν θα σταματήσει με την ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ αντίθετα ήδη εντείνεται, προκειμένου να είμαστε άρτια προετοιμασμένοι για την όσο το δυνατόν ταχύτερη εκκίνηση της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020. Βάσει του στρατηγικού μας σχεδιασμού για το “νέο ΕΣΠΑ” θα δοθεί άμεση προτεραιότητα αφενός στην πλήρη αξιοποίηση και ανάδειξη των αναπτυξιακών πλεονεκτημάτων της Στερεάς Ελλάδας και αφετέρου στην καταπολέμηση της ανεργίας και την  τόνωση του εισοδήματος των πολιτών μας. Στη δύσκολη αυτή συγκυρία, με τις μεγάλες περικοπές στις εθνικές χρηματοδοτήσεις, είμαστε αποφασισμένοι να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τα κοινοτικά κονδύλια, έτσι ώστε να δώσουμε όραμα και προοπτική στην Περιφέρειά μας».


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο