Σάββατο 11 Μαΐου 2013

1987: Όταν οι τουρκικοί τσαμπουκάδες “κόπηκαν μαχαίρι”


Πολλά, πάρα πολλά έχουν λεχθεί για την κρίση του 1987. Τα περισσότερα αποτελούν αποκυήματα φαντασίας διαφόρων, ενώ έχει σταθεροποιηθεί η (μειωτική για την Ελλάδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις) άποψη πως επρόκειτο για ένα “πολιτικό παιχνίδι” του Ανδρέα Παπανδρέου. Ακόμη και πολιτικό παιχνίδι να ήταν, η ιστορία που ακολουθεί, καταγράφει σαφέστατα δύο γεγονότα. Την αποφασιστικότητα των Ελλήνων στρατιωτικών και την δειλία των Τούρκων όταν συνάντησαν αυτή την Ελληνική στάση (βέβαια οι τούρκοι είχαν ειδοποιηθεί εγκαίρως από τις ΗΠΑ, πως οι Έλληνες τους περιμένουν…). To ίδιο ακριβώς σθένος και με την ίδια πεποίθηση ήταν και το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας…
Όταν τα Ελληνικά Phantom έσπασαν το φράγμα του ήχου πάνω από τα τζαμιά της Σμύρνης
Στις 19 Mαρτίου του 1987, το «Πίρι Pέις» πλέει από το στενό της Iμβρου προς το Aιγαίο συνοδεία δύο πολεμικών πλοίων. Kινείται εκτός χωρικών υδάτων, κοντά στη Λήμνο, τη Σαμοθράκη, τον Aθω και τη Σκύρο για να πραγματοποιήσει έρευνες…
Oι Tούρκοι δηλώνουν ότι η υφαλοκρηπίδα είναι δική τους μέχρι τα μέσα του Aιγαίου.
O Aνδρέας Παπανδρέου αποφασίζει ότι «θα αντιδράσουμε δυναμικά». O τουρκικός στόλος συγκεντρώνεται στον Eύξεινο Πόντο. Hταν ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Mαρτίου.
Στο Eθνικό Kέντρο Eπιχειρήσεων στο τρίτο υπόγειο του υπουργείου Eθνικής Aμυνας έχει σημάνει συναγερμός. Aποφασίζεται κινητοποίηση όλων των δυνάμεων. Στα νησιά και στη Θράκη διατάσσεται γενική επιστράτευση. O ελληνικός στόλος έσπευσε στις επίμαχες θαλάσσιες περιοχές. Oι φάκελοι με τα σχέδια φεύγουν και παραλαμβάνονται από τους διοικητές όλων των Mονάδων.
«Γράψε ότι ο Mίλτος εκείνη τη νύχτα είχε τέσσερις βόμβες για πάρτι του “Πίρι Pέις”», λέει στο «Eθνος» πιλότος των Φάντομ. «Nα το γράψεις. Tο χρωστάμε σε όλους αυτούς που χαιρέτησαν τα παιδιά τους εκείνο το βράδυ και έφεραν παπά να μεταλάβουν». O Mίλτος καταθέτει από πρώτο χέρι τη μαρτυρία του:
«Tο “Πίρι Pέις” είχε βγει με τέσσερα συνοδευτικά πλοία. H Πολεμική Αεροπορία είχε σχεδιάσει αποστολή με 70 αεροσκάφη. H σχεδίαση είχε γίνει από τον αρχηγό ATA. Οι διοικητές των Mοιρών από όλη την Ελλάδα λίγο πριν νυχτώσει στις 26 Mαρτίου πήγαν στο ATA στη Λάρισα με αεροπλάνα και παρέλαβαν τα σχέδια σε σφραγισμένους φακέλους. Στις έξι το πρωί θα βυθίζαμε τον στολίσκο. Το KYΣEA το είχε εγκρίνει. Άλλα 40 αεροπλάνα ήταν έτοιμα για απογείωση, προκειμένου να κάνουν αναχαίτιση. Για εμάς ήταν πόλεμος, το είχαμε πάρει απόφαση.
Στις τρεις και μισή τα ξημερώματα μπήκαμε στα αεροπλάνα, βάλαμε μπροστά και περιμέναμε. Ήμασταν δεμένοι στο κόκπιτ και δεν μιλούσαμε. Δεν είχαμε καρδιοχτύπι, απλά δεν μιλούσαμε. Ήμασταν πολύ ήρεμοι. Λέγαμε, επιτέλους, ας γίνει. Τα αεροπλάνα θα συναντιόνταν σε συγκεκριμένο σημείο και ύστερα… όποιον πάρει ο χάρος. Σε 2,5 λεπτά θα τελείωναν όλα. Αν απογειωνόμασταν, δεν υπήρχε επιστροφή. Τελικά στις έξι παρά τέταρτο το πρωί υπέκλεψαν τηλέφωνο από το κοντινό τουρκικό ραντάρ και έμαθαν ότι το «Πίρι Pέις» δεν θα βγει. Στις έξι και τέταρτο μας είπαν ότι όλα είχαν τελειώσει». Το «Πίρι Pέις» δεν βγήκε από τον Kόλπο του Ξηρού. Tα πράγματα έδειχναν ότι είχαν ηρεμήσει. O Ανδρέας Παπανδρέου εξέφρασε «συγκρατημένη αισιοδοξία». Mια εβδομάδα μετά την κρίση, δεν πετούσε τίποτε στον εναέριο χώρο.
O Mίλτος θυμάται κι ένα ακόμα περιστατικό: «Hμέρα Πέμπτη την επόμενη εβδομάδα απογειώθηκαν δύο Φάντομ από Σκύρο και έκαναν αερομαχία με δύο F-104 δικά τους. Kυβερνήτες ο Γιάννης κι εγώ. Tους “σκίσαμε” και επειδή έμειναν από καύσιμα πήγαν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Tσίλι της Σμύρνης στα τουρκικά παράλια. O Γιάννης μού φώναξε να ακολουθήσω. Eπιασε κλειστό σχηματισμό τον ένα κι εγώ τον άλλο και φτάσαμε μέχρι την τελική φάση προσγείωσης. Kάναμε «touch and go» (άγγιγμα και απογείωση) στο τουρκικό αεροδρόμιο!
Aμέσως φύγαμε, περάσαμε χαμηλά από τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου και σηκώθηκε όλη η αεροπορία τους να μας κυνηγήσει. Tο ραντάρ της Mυκόνου φώναζε σαν τρελό. Hταν ο Θύμιος που κατάλαβε τι έγινε. Tότε πετάξαμε υπερηχητικά από όλα τα χωριά τους. Πετούσαμε πολύ μα πολύ χαμηλά κάπου στα 10 με 15 μέτρα και… ισιώσαμε όλα τα τζάμια. Mέχρι σήμερα ήταν ένα μυστικό που κρατήσαμε επτασφράγιστο από το 1987 τα άτομα του σχηματισμού. Eχουν περάσει χρόνια, μπορείς να το γράψεις».
Τότε που οι Αξιωματικοί έγραφαν στα QQ τους τον τσαμπουκά των Τούρκων!
αἰέν ἀριστεύειν


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ανοιγμα στον ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος


Στον ρόλο της Αριστεράς εν μέσω των σημερινών δυσχερειών και προκλήσεων, θα αναφερθεί ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Συνδέσμου, τη Δευτέρα.

Ειδικότερα, στην ανάγκη επανεκκίνησης της Οικονομίας και εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης, στην ευθύνη της Αριστεράς για την υλοποίηση των απαιτούμενων αλλαγών και στο νέο ρόλο που καλείται να αναλάβει ο ΣΕΒ θα αναφερθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δασκαλόπουλος.

Ομιλίες στη συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής, θα απευθύνουν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην κλειστή πρωινή συνεδρίαση του ΣΕΒ, ο κ. Δασκαλόπουλος αναμένεται να αναφερθεί στο νέο ρόλο που καλείται να αναλάβει ο Σύνδεσμος στη νέα οικονομική, πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα που διαμορφώνεται στη χώρα μας.

Στην προσφώνηση προς τον κ. Τσίπρα, που θα ακολουθήσει, ο πρόεδρος του ΣΕΒ πρόκειται να τονίσει ότι προσβλέπει σε μια επικοινωνία και διάλογο χωρίς προκαταλήψεις. Θα τονίσει επίσης τα σημεία στα οποία οι απόψεις των δύο πλευρών συγκλίνουν ως προς την έξοδο της χώρας από την κρίση ενώ θα υπογραμμίσει ότι η ριζοσπαστική αριστερά έχει σήμερα «λόγο, ρόλο και ευθύνη στην υπόθεση της αλλαγής του κράτους, της οικονομίας και της κοινωνίας μας». Πηγές του ΣΕΒ ανέφεραν ακόμη ότι ο Σύνδεσμος αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ομιλία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την πρώτη του εμφάνιση με το θεσμικό ρόλο του στον ΣΕΒ.

Στην απογευματινή ομιλία, παρουσία του πρωθυπουργού και του υπουργού Ανάπτυξης ο πρόεδρος του ΣΕΒ θα ζητήσει να υλοποιηθούν χωρίς καθυστερήσεις οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και θα επικεντρώσει την κριτική του στο ρουσφετολογικό κράτος της μεταπολίτευσης που παραμένει η μεγάλη τροχοπέδη της αλλαγής . Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να εστιάσει στην άμεση ανάγκη επανεκκίνησης της οικονομίας με σημείο αναφοράς τη μελέτη McKinsey για την υιοθέτηση του νέου προτύπου ανάπτυξης που έχει ανάγκη η χώρα μας, ενώ παράλληλα θα περιγράψει τα μέτρα που απαιτούνται προκειμένου να ξεφύγει η οικονομία από το τέλμα.

iefimerida.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πόσα από τα Δικαιώματα του Ανθρώπου νομίζετε ότι έχει καταλύσει η Δικτατορία που ζούμε σήμερα;


Κλέβουμε την περιγραφή από την Βικιπαίδεια:
Η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη ψηφίστηκε το 1789 κατά την περίοδο της Γαλλικής Επανάστασης από τη Συντακτική Συνέλευση.
Βασισμένη στις ιδέες του Διαφωτισμού και επηρεασμένη από ανάλογο φιλελεύθερο κλίμα κατοχύρωνε για την αστική τάξη με τα άρθρα της κάποια θεμελιώδη δικαιώματα που ως τότε είχαν καταπατηθεί από την εξουσία του απολυταρχικού καθεστώτος. Αναγνωρίζονταν σε όλους το δικαίωμα της ελευθερίας, της ισότητας, της ανεξιθρησκίας και το απαραβίαστο της ιδιοκτησίας. Επίσης προασπίστηκε την εξουσία που πηγάζει από το λαό, καταργήθηκαν οι τίτλοι ευγένειας και ορίζονταν ότι όλοι οι πολίτες ήταν δεκτοί σε διάφορα αξιώματα, θέσεις και υπηρεσίες ανάλογα με τις ικανότητές τους (αξιοκρατία). Το κείμενο της διακήρυξης έχει ως εξής:
“Διακήρυξη των δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη (26 Αυγούστου 1789)”
“Οι αντιπρόσωποι του γαλλικού λαού, συγκεντρωμένοι σε Εθνική Συνέλευση, επειδή πιστεύουν ότι η άγνοια, η λήθη και η περιφρόνηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι οι αποκλειστικοί λόγοι της κοινής δυστυχίας και της διαφθοράς των κυβερνήσεων, αποφάσισαν να εκθέσουν σε μια επίσημη διακήρυξη τα φυσικά, αναπαλλοτρίωτα και ιερά δικαιώματα του ανθρώπου με τελικό σκοπό αυτή η διακήρυξη, μια και θα βρίσκεται συνέχεια μπροστά στα μάτια του κοινωνικού σώματος, να υπενθυμίζει σε όλους αδιάκοπα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Ακόμη σκοπεύει να καταστήσει τις αποφάσεις της νομοθετικής και της εκτελεστικής εξουσίας περισσότερο σεβαστές, μια και θα μπορούν σε κάθε περίπτωση να συγκρίνονται με τον τελικό στόχο του κάθε πολιτικού θεσμού. Τέλος, η διακήρυξη αυτή αποβλέπει να στρέψει τις διεκδικήσεις των πολιτών, που θα στηρίζονται πια σε απλές αρχές και αναμφισβήτητες, προς τη στήριξη του Συντάγματος και προς το γενικό καλό.
Επομένως, η Εθνική Συνέλευση μπροστά και κάτω από την προστασία του Ανωτάτου Όντος αναγνωρίζει και διακηρύσσει τα παρακάτω δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη…

Ωραία θα πείτε. Οι πολιτικοί μας, σίγουρα τα σέβονται αυτά. ούτως ή άλλως τα δικαιώματα αυτά θα είναι πολύ δίκαια έτσι; Και οι διάφοροι “Συνταγματολόγοι”, ειδικοί και νομικοί σίγουρα λοιπόν θα τα σέβονται έτσι; Τα δικαστήρια επίσης προφανώς θα τα υποστιρίζουν και αυτά πάντα έτσι;
ΌΧΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ…
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, πόσα ανθρώπινα δικαιώματα (από την Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη) έχει καταλύσει η Κατοχική Χουντάρα;
Μήπως νομίζετε 30% ;
Μήπως νομίζετε 50% ;
Μήπως νομίζετε 70% ;
Όχι, δυστυχώς τα έχουν παραβιάσει ΟΛΑ!
Ας τα δούμε ένα – ένα λοιπόν…
Άρθρο 1 – Οι άνθρωποι γεννιούνται καί παραμένουν ελεύθεροι, με ίσα δικαιώματα. Κοινωνικές διακρίσεις γίνονται μόνο με γνώμονα το κοινό συμφέρον.
Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Τι να μην αναφέρει κανείς εδώ… Ασυλία Βουλευτών και πολιτικών. Φυλάκιση και κυνήγημα πολιτών για μηδαμινά χρέη. Μεγαλο-λαμόγια, Τραπεζίτες και άλλοι που κλέβουν εκατομμύρια, είτε το κάνουν “νόμιμα”, είτε παράνομα, αλλά τυγχάνουν της πλήρους προστασίας του συστήματος…  Και αυτά είναι μόνο η αρχή…
Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 1, έχει καταλυθεί πλήρως.
—-
Άρθρο 2 – Σκοπός κάθε πολιτικής ένωσης αποτελεί η διατήρηση των φυσικών και απαράγραπτων δικαιωμάτων του ανθρώπου. Τα δικαιώματα αυτά είναι η ελευθερία, η ιδιοκτησία, η ασφάλεια και η αντίσταση στη βία.
Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, σημειώστε “check”. Άγρια καταστολή, από τις δυνάμεις κατοχής σε ΚΑΘΕ διαμαρτυρία, σημειώστε “check”. Ασφάλεια και αντίσταση στην βία;;; Εδώ γελάμε… εάν δεν ήταν τόσο τραγικό. Το καθεστώς δεν χάνει καμιά ευκαιρία  να μπουκάρει στο σπίτι του καθενός που αντιστέκεται, να τον κατηγορήσει, να τον φυλακίσει, και να του πάρει τα πάντα. Παράδοση της Εθνικής μας κυριαρχίας.
Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 2, έχει καταλυθεί πλήρως.
—-
Άρθρο 3 – Το Έθνος είναι η αποκλειστική πηγή κάθε εξουσίας. Καμία ομάδα ανθρώπων και κανένα άτομο δεν μπορεί να ασκεί εξουσία που δεν απορρέει από το Έθνος.
Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Το Έθνος; Ποιο Έθνος. Αυτή η λέξη έχει καταργηθεί πλέον… Αλλά ας το δούμε: Το πολιτικό προσωπικό ακολουθεί πιστά τις εντολές της Τρόικα και των διεθνών τοκογλύφων, χωρίς να ρωτά κανέναν απολύτως. Το τραγικότερο όλων, είναι ότι το παραδέχονται χωρίς αναστολές… Μας λένε ότι η όποιες γελοίες ρυθμίσεις ή αλλαγές δεν τις δέχεται η Τρόικα, οπότε δεν μπορούν να περάσουν. Και άλλα βέβαια…

Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 3, έχει καταλυθεί πλήρως.


—-
Άρθρο 4 – Ελευθερία σημαίνει το να μπορεί να πράττει το κάθε άτομο οτιδήποτε δε βλάπτει ένα άλλο άτομο. Έτσι, η άσκηση των φυσικών δικαιωμάτων κάθε ανθρώπου θέτει σαν όριο το σημείο εκείνο, από το οποίο αρχίζει η άσκηση των ίδιων δικαιωμάτων για το άλλο άτομο. Το όριο αυτό δεν καθορίζεται παρά μόνον από το νόμο.
Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Εδώ δεν θα αναφέρουμε κάποια πράγματα που ήδη έχουν αναφερθεί που καταλύουν και αυτό το δικαίωμα. Αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα που δεν αναφέραμε ακόμη. Μέσα σε αυτά είναι τα καταστροφικά μέτρα που παίρνουν κάθε μέρα, που μας βλάπτουν, βάζουν λάδι στην φωτιά της κρίσης, ανεβάζουν την ύφεση, τις αυτοκτονίες, την ανεργία κλπ. Είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι το Άρθρο 4 ισχύει ακόμα;
Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 4, έχει καταλυθεί πλήρως.
—-
Άρθρο 5 – Ο νόμος μπορεί να απαγορεύσει μόνο ό,τι είναι επιζήμιο για την κοινωνία. Ό,τι δεν απαγορεύεται από το νόμο θεωρείται επιτρεπτό και δεν μπορεί σε κανέναν να επιβληθεί να κάνει κάτι που δεν ορίζεται από το νόμο.
Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Ο νόμος της κατοχής σήμερα, θα έπρεπε πρώτα και κύρια, να απαγορεύσει την διαδικασία “σωσίματος” από την τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού… Αλλά ας δούμε και κάποια άλλα θεματάκια… Σκουριές. Καταστροφή του περιβάλλοντος, ξεπούλημα αμύθητης περιουσίας του Λαού έναντι πινακίου φακής… Αυτό δεν είναι επιζήμιο για την κοινωνία; Οι αυτοκτονίες, η ανεργία, η υπερφορολογία και τόσα άλλα τι είναι; Ρωτήστε τον εαυτό σας: Οι νόμοι που περνά η κατοχή, είναι ηθικοί; Είναι δυνατόν να λέμε τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει ο νόμος, όταν αυτοί που τους ορίζουν έχουν ξεπεράσει κάθε όριο νομιμότητας;

Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 5, δεν αφορά το παράνομο καθεστώς στην Ελλάδα και ως εκ τούτου, έχει καταλυθεί πλήρως.


—-
Άρθρο 6 – Ο νόμος αποτελεί έκφραση της κοινής βούλησης. Όλοι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα, προσωπικά ή με αντιπροσώπους τους, να μετέχουν στη θέσπισή του. Ο νόμος πρέπει να είναι ο ίδιος για όλους, ανεξάρτητα αν προστατεύει ή τιμωρεί. Εφόσον όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο, μπορούν όλοι να μετέχουν το ίδιο και στα δημόσια αξιώματα, στις θέσεις και τις υπηρεσίες ανάλογα με τις ικανότητές τους και χωρίς καμία άλλη διάκριση παρά αυτή που πηγάζει από την αρετή τους και το ταλέντο τους.
Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Εδώ μιλάμε για άλλο ένα ανέκδοτο… Οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να μετέχουν στην θέσπιση των νόμων; Εδώ ΟΥΤΕ ΚΑΝ η κυβέρνηση ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ… Τους τα υπαγορεύει η Τρόικα…. Δεν χρειάζεται να πούμε και τίποτα άλλο που δεν έχουμε ήδη αναφέρει εδώ.
Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 6, έχει καταλυθεί πλήρως.
—-
Άρθρο 7 – Κανένα άτομο δεν μπορεί να κατηγορηθεί, να συλληφθεί ή να κρατηθεί παρά μόνο στις περιπτώσεις που ο νόμος ορίζει και σύμφωνα με τις διαδικασίες που προκαθορίζονται από αυτόν. Όσοι αιτούνται, εκδιώκουν, και εκτελούν αμέσως ή εμμέσως αυθαίρετες εντολές πρέπει να τιμωρούνται. Όπως επίσης, κάθε πολίτης ο οποίος καλείται ή συλλαμβάνεται εν ονόματι του νόμου πρέπει να συμμορφώνεται αμέσως, κάθε αντίσταση που προβάλλει όντας ομολογία ενοχής.
Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Κι άλλο ανέκδοτο… Πόσοι από εμάς δεν έχουν ΗΔΗ υποστεί προσαγωγή, παράνομα και χωρίς καμιά νομιμότητα; Πόσοι από τους συμπολίτες μας, δεν είμαστε τραγικά θύματα απολύτως αυθαίρετων εντολών;

Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 7, έχει καταλυθεί πλήρως.


—-
Άρθρο 8 – Ο νόμος οφείλει να επιβάλλει ποινές που είναι αποκλειστικά και απόλυτα αναγκαίες. Κανείς δεν μπορεί να τιμωρηθεί παρά με νόμο που είχε θεσπιστεί πριν το αδίκημα και ο οποίος εφαρμόζεται νόμιμα.
Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Κι άλλο ανέκδοτο… Πόσοι από εμάς δεν έχουν ΗΔΗ υποστεί προσαγωγή, παράνομα και χωρίς καμιά νομιμότητα; Πόσοι από τους συμπολίτες μας, δεν είμαστε τραγικά θύματα απολύτως αυθαίρετων εντολών;
Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 8, έχει καταλυθεί πλήρως.
—-
Άρθρο 9 – Επειδή κάθε άνθρωπος θεωρείται αθώος έως ότου αποδειχτεί η ενοχή του, αν κριθεί αναγκαίο να συλληφθεί, κάθε αυστηρό μέτρο που δεν θα ήταν αναγκαίο για τη σύλληψή του απαγορεύεται αυστηρά από το νόμο.
Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Άλλο ένα ανέκδοτο… Μαζί τα φάγαμε, είμαστε όλοι τεμπέληδες, προσαγωγές, κρατήσεις, αντισυνταγματικές αποφάσεις στα δικαστήρια, είναι μόνο ένα μέρος των ενεργειών που καθημερινά κάνει το κράτος κατοχής.
Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 9, έχει καταλυθεί πλήρως.
—-
Άρθρο 10 – Κανείς δεν πρέπει να διώκεται για τις πεποιθήσεις του, ακόμη και τις θρησκευτικές, εφ’όσον η εκδήλωσή τους δεν διαταράσσει τη δημόσια τάξη που ο νόμος έχει επιβάλλει.
Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Είσαι ειρηνικός διαδηλωτής; Ετοιμάσου για δακρυγόνα, συλλήψεις, γλόμπ, και ξύλο… Όσο για τις πεποιθήσεις σου, να ξέρεις ότι ΔΕΝ τους απασχολεί καθόλου…
Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 10, έχει καταλυθεί πλήρως.
—-
Άρθρο 11 – Η ελεύθερη ανταλλαγή σκέψεων και ιδεών είναι ένα από τα πολυτιμότερα δικαιώματα του ανθρώπου. Επομένως, κάθε πολίτης έχει τη δυνατότητα να ομιλεί, να γράφει, και να τυπώνει τα έργα του ελεύθερα, αρκεί να μην κάνει κατάχρηση αυτής της ελευθερίας σε περιπτώσεις που ορίζονται σαφώς από το νόμο.

Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:

Είσαι blogger; Είσαι υπέρ του εθνικού νομίσματος; Εεε τότε να ξέρεις ότι το “σύστημα” θα κάνει το παν για να σε φιμώσει… Εντάξει δεν το έχουν καταφέρει ακόμα πλήρως, αλλά όλοι μας ξέρουν ότι το έχουν εφαρμόσει ήδη σε πολλές περιπτώσεις.
Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 11, δεν έχει καταλυθεί πλήρως, αλλά έχει παραβιαστεί πολλές φορές.
—-
Άρθρο 12 – Η εξασφάλιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του πολίτη κάνει αναγκαία την ύπαρξη μιας κρατικής εξουσίας. Άρα αυτή η εξουσία έχει θεσπιστεί για το καλό όλων και όχι για την ιδιωτική ωφέλεια αυτών, στους οποίους έχει ανατεθεί.
Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Η κατοχική δικτατορία, εξασφαλίζει πλέον μόνο ένα πράγμα. Την πληρωμή τοκογλυφικών χρεών. Στην πλάτη του Λαού. Ή μάλλον, θα έλεγε κανείς, πάνω από τα πτώματα του Λαού… Είναι κανείς ακόμα που πραγματικά πιστεύει ότι το “κράτος” χρησιμοποιεί την εξουσία για το καλό όλων;
Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 12, έχει καταλυθεί πλήρως.
—-
Άρθρο 13 – Για τη συντήρηση της κρατικής εξουσίας και για τα έξοδα της διοίκησης μια κοινή συνεισφορά είναι αναγκαία. Η συνεισφορά αυτή πρέπει να είναι κατανεμημένη με δικαιοσύνη στους πολίτες, ανάλογα με τις δυνατότητές τους
Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Ανέκδοτο και πάλι… Σήμερα έχουμε φορολογία στους άνεργους, άστεγους και στους άπορους! Η φορολογία όχι μόνο δεν είναι ανάλογη με την δυνατότητα του κάθε πολίτη, αλλά ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ ανάλογη…
Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 13, έχει καταλυθεί και ΑΝΤΙΣΤΡΑΦΕΙ πλήρως.
—-
Άρθρο 14 – Όλοι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα, αυτοπροσώπως ή με τους αντιπροσώπους τους, ν’αποδέχονται ελεύθερα την αναγκαιότητα της δημόσιας εισφοράς, να παρακολουθούν τη χρήση της και να καθορίζουν την ποσότητα, τη διάθεση, την είσπραξη και τη διάρκειά της.
Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Τι να πει κανείς και γι αυτό το δικαίωμα… Ποιοι πολίτες έχουν αυτό το δικαίωμα; Εδώ όπως είπαμε και παραπάνω, δεν έχουν το δικαίωμα αυτό ΟΥΤΕ ΚΑΝ οι κυβερνήσεις μας… Οι πολίτες… απλά καλούνται να πεθάνουν…

Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 14, έχει καταλυθεί και ΑΝΤΙΣΤΡΑΦΕΙ πλήρως.


—-
Άρθρο 15 – Η κοινωνία έχει το δικαίωμα να ζητήσει ευθύνη από κάθε δημόσιο λειτουργό για τον τρόπο που άσκησε το λειτούργημά του.
Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Ευθύνες; ΠΟΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ; Αυτοί που ευθύνονται για την απόλυτη κατάντια μας, ούτε λογοδοτούν, ούτε επικοινωνούν με την κοινωνία. Οι “Δημόσιοι Λειτουργοί” που έχουν και την μεγαλύτερη ευθύνη, έχουν απαγορεύσει αυτό το δικαίωμα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, την ασυλία τους και γενικότερα με την πλήρη απαξίωση που δείχνουν στον Λαό αυτής της χώρας…
Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 15, έχει καταλυθεί πλήρως.
—-
Άρθρο 16 – Κάθε κοινωνία η οποία δεν έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα των πολιτών της και δεν έχει καθορίσει με ακρίβεια τη διάκριση των εξουσιών, δεν μπορεί να θεωρηθεί οργανωμένη.
Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:
Διάκριση εξουσιών; Ποια διάκριση; Εδώ έχουμε παρά μόνο μία εξουσία, αυτήν των τοκογλύφων και διεθνών κέντρων, που εργάζονται με έναν και μόνο νόμο: “Το αποφασίζουμε και διατάσσουμε.”
Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 16, έχει καταλυθεί πλήρως.
—-
Άρθρο 17 – Επειδή η ιδιοκτησία είναι ένα απαραβίαστο και ιερό δικαίωμα κανείς δεν μπορεί να τη στερηθεί παρά μόνο σε περίπτωση δημόσιας ανάγκης που έχει καθορισθεί από το νόμο και φυσικά με την προϋπόθεση να καταβληθεί προηγουμένως στον κάτοχο μια δίκαιη αποζημίωση”.

Τι έχει κάνει η κατοχική Δικτατορία:

Να τα ξαναπούμε; ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ. ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΤΙΜΟ. ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ;
Αποτέλεσμα: Το Άρθρο 17, έχει καταλυθεί πλήρως.
—-

Έχουν καταλύσει τα 16 από τα 17 και τα έχουν παραβιάσει ΟΛΑ λοιπόν…
Η κυβέρνηση συνεχίζει βεβαίως να προσποιείται την νομιμότητά της.
Η αντιπολίτευση, συνεχίζει να τους νομιμοποιεί…
Τι σημαίνει αυτό; Τι σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε εμείς ως Λαός πλέον;
Οι απαντήσεις δικές σας, αλλά δείτε και αυτές τις ιδέες εδώ και εδώ
Καλή Λευτεριά!
Σ. Κατσούλης

αἰέν ἀριστεύειν


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Φωτογραφίες και βίντεο από τον ΕΥΧΙΔΕΙΟ ΑΘΛΟ 2013






Ο Ευχίδειος άθλος είναι δρόμος υπεραποστάσεων, που καλύπτει τη διαδρομή Δελφοί-Πλαταιές. Το όνομά του είναι παρμένο από τον Ευχίδα, που κατά το μύθο έτρεξε αυτή την απόσταση το 479 π.Χ., μετά τη Μάχη των Πλαταιών, θέλοντας να φέρει στις Πλαταιές νέο "ιερό πυρ" από τους Δελφούς, γιατί οι κάτοικοι θεωρούσαν ότι αυτό που είχαν μολύνθηκε από την παρουσία των Περσών.
Ο σύγχρονος Ευχίδειος Άθλος διοργανώθηκε πρώτη φορά το 2.000, μετά από μια ιδέα του δρομέα Παναγιώτη Αντωνόπουλου, που το 1993 έτρεξε ξανά τη διαδρομή.  Η διαδρομή έχει μήκος 107 χιλιόμετρα, περιλαμβάνει υψομετρικέςδιαφορές περίπου 1.400 μέτρων και ολοκληρώνεται περίπου σε 14-15 ώρες.
Ακολουθούν φωτογραφίες από τον 21ο σταθμό στο ΧΑΝΙ ΖΕΜΕΝΟΥ,  από τους περισσότερους αθλητές (με τυχαία σειρά) καθώς και βίντεο και με  δήλωση του κ. Αντωνόπουλου :



Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

permisospress


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aπό Δευτέρα τα φύλλα πορείας στους καθηγητές



Σε θρίλερ εξελίσσεται η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και καθηγητών των σχολείων, με αφορμή την εξαγγελθείσα απεργία τους μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Σήμερα τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) αναζήτησαν τρόπους ώστε να μην παραλάβουν τα φύλλα πορείας που θα σταλούν το πρωί της Δευτέρας.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα το μεσημέρι για να εκτιμήσει την κατάσταση, και αποφάσισε να παραμείνει η αρχική πρόταση προς τον κλάδο να απεργήσουν οι καθηγητές μέσα στις εξετάσεις. Η διοίκηση της Ομοσπονδίας αποφάσισε επίσης σύσκεψη των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ της Αττικής αύριο Κυριακή στις 6 μμ για ενημέρωση και συγκρότηση κεντρικής απεργιακής επιτροπής καθώς και συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα, 13/5 στις 7 μμ στα γραφεία της ΟΛΜΕ.

Επίσης, κάλεσε την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να κηρύξουν την Παρασκευή, 17/5 Πανεργατική Πανελλαδική απεργία "για την καταδίκη του κυβερνητικού αυταρχισμού".

Σε νέα σημερινή άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας αναφέρεται ότι «Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση έδωσαν τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών.

Η απόφαση για πολιτική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών της Β' βάθμιας εκπαίδευσης είναι πολιτικά ορθή και συνταγματικά επιβεβλημένη. Ο υπουργός Παιδείας είχε τη συνταγματική υποχρέωση και το ηθικό καθήκον να μην αναμένει την υλοποίηση του συγκεκριμένου κινδύνου, αλλά την έγκαιρη αποτροπή του με σκοπό την εξυπηρέτηση άμεσου και επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος, δηλαδή την προστασία των υποψηφίων».. «Ο κίνδυνος και η απειλή «γεννήθηκαν» με την αναγγελία της 24ωρης και των 5μερων απεργιακών κινητοποιήσεων που το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ αποφάσισε.

Η επικύρωση των αποφάσεών του, η αναμονή της επικύρωσης των προτάσεών του από τις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ δύο ημέρες προ της έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων το μόνο που θα πετύχαινε θα ήταν η διόγκωση του κινδύνου και ο πολλαπλασιασμός των δυσμενών συνεπειών στην ψυχολογία των υποψηφίων» αναφέρεται στην ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας.

Πάντως είναι χαρακτηριστικό ότι η απόφαση του Πρωθυπουργού αναφέρει στο σκεπτικό της ότι «υπάρχει επιτακτική ανάγκη αποτροπής των απειλούμενων δυσμενών συνεπειών από την προταθείσα, με την από 10 Μαΐου 2013 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ, εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία την 17η Μαΐου 2013, πρώτη ημέρα διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων του σχολικού έτους 2012-2013 και από κάθε άλλη προταθησόμενη ή κηρυχθησόμενη εντός της περιόδου διεξαγωγής των εξετάσεων αυτών και μέχρι την ολοκλήρωσή τους, καθώς και η σημαντική διαταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας και τους σοβαρούς κινδύνους που επαπειλούνται για τη δημόσια τάξη και την υγεία των υποψηφίων στις ανωτέρω εξετάσεις, αιφνιδίως, επτά ημερολογιακές ημέρες πριν από την διεξαγωγή τους».

«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ με τις αποφάσεις εκθέτει την συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών που επιθυμούν να διασφαλίσουν τους κόπους και τις θυσίες των μαθητών τους με την απρόσκοπτη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις» ανέφεραν πηγές του υπουργείου Παιδείας.

«Η επίκληση αντισυνταγματικότητας της «επιστράτευσης» των εκπαιδευτικών, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις τύπου «εάν μας επιστρατεύσουν θα κοιτούμε με το κεφάλι ψηλά τους συναδέλφους μας», καθώς και παράθεση αιτημάτων για κατάργηση νόμων που ψηφίστηκαν την τελευταία τριετία λίγες μέρες πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις πιστοποιούν ότι μοναδικός στόχος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ ήταν και παραμένει η ακύρωση των προσπαθειών των μαθητών διαμέσου της ακύρωσης των Πανελλαδικών Εξετάσεων» κατέληγαν.

Newsbomb.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Έκθεση-κόλαφος Nomura - Τώρα "βλέπουν" όλοι τις ύποπτες σκοπιμότητες της Γερμανίας ....


ΣΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

Για εμφανή ενίσχυση των δυνάμεων που τάσσονται εναντίον των πολιτικών λιτότητας στην Ευρώπη κάνει λόγο σε έκθεσή του ο επικεφαλής οικονομολόγος του Nomura Research Institute, ο Richard Koo.

Η ενισχυόμενη όμως αντίθεση στη λιτότητα δεν φαίνεται να βρίσκει ισχυρό θεωρητικό έρεισμα, αντ 'αυτού παρατηρείται μία αγανάκτηση για το γεγονός ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί όσο έχει επιδεινωθεί, σε πλήρη αντίθεση με τις αρχικές υποσχέσεις των υπέρμαχων της λιτότητας.

Σύμφωνα με το capital.gr, πολιτικοί και οικονομολόγοι που βρέθηκαν στο «τιμόνι» των πολιτικών δημοσιονομικής προσαρμογής επέμεναν ότι, αν οι πολιτικές αυτές εφαρμόζονταν για καιρό, θα οδηγούσαν τελικά τα πράγματα προς τη σωστή κατεύθυνση και θα έδιναν ώθηση στις προβληματικές οικονομίες της Ευρώπης.

Οι υπέρ της λιτότητας βάσιζαν τις υποθέσεις στους στο θεωρητικό επιχείρημα της «επεκτακτικής δημοσιονομικής συρρίκνωσης», στο ότι δηλαδή η δημοσιονομική προσαρμογή θα έδινε ώθηση στην ανάπτυξη μέσα από τη μείωση των επιτοκίων, καθιστώντας ευκολότερο τον δανεισμό για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, και μέσα από τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας, συμπεριλαμβανομένης της ανταγωνιστικότητας, της ευρύτερης οικονομίας .

Σήμερα όμως, σχολιάζει ο Koo, τρία χρόνια μετά, η εικόνα δείχνει να επιδεινώνεται. Και προσθέτει πως τέτοιο θα μπορούσε να δικαιολογηθεί για το διάστημα αμέσως μετά την έναρξη εφαρμογής των πολιτικών λιτότητας, όμως μετά από τόσο καιρό το λογικό θα είναι οι υπέρμαχοί τους να αισθάνονται «προδομένοι» αναφέρει χαρακτηριστικά. «Με την ανεργία να καταγράφει αλλεπάλληλα υψηλά στην Ευρωζώνη, θα αποτελούσε έκπληξη αν δεν υπήρχε η αντίδραση που υπάρχει» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Από την άλλη πλευρά, σημειώνει ο επικεφαλής οικονομολόγος του Nomura Research Institute, οι πολέμιοι της λιτότητας δεν δείχνουν να έχουν αντιληφθεί σε βάθος το γιατί η λιτότητα δεν αποτελεί σωστή λύση για την Ευρωζώνη. Σε πολλές χώρες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά όχι μόνο δεν προχωρούν σε νέο δανεισμό, αλλά αντιθέτως επιδιώκουν να μειώσουν τα επίπεδα δανεισμούς τους, παρά τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια. Από τη στιγμή που ο ιδιωτικός τομέας σταματά να επιδιώκει τη μεγιστοποίηση του κέρδους και εστιάζει στη μείωση του δανεισμού, δεν υπάρχει κανείς πρόθυμος να δανειστεί και η οικονομία εύκολα παγιδεύεται σε ένα σπιράλ ύφεσης. Ο μόνος τρόπος να σταματήσει η επιδείνωση είναι να δανειστεί το δημόσιο και να δαπανήσει τα κεφάλαια αυτά σε πακέτα δημοσιονομικής στήριξης. Με άλλα λόγια, χωρίς τέτοια πακέτα δεν υπάρχει κανένας λόγος να προωθηθεί η δημοσιονομική ενοποίηση.

Αυτό που τελικά οδήγησε στη σημερινή κατάσταση δεν είναι η έλλειψη δημοσιονομικής ενοποίησης, αλλά η επιμονή για εφαρμογή πολιτικών λιτότητας από όλες τις οικονομίες της Ευρωζώνης, σε μία περίοδο που σε πολλές χώρες ήδη υπήρχε κρίση ισολογισμών ενώ άλλες ακολουθούσαν μια εντελώς διαφορετική πορεία.

Με βάση τα παραπάνω, και αν το ζητούμενο είναι να πειστεί η Γερμανία να αλλάξει στάση, αυτοί που τάσσονται κατά της λιτότητας δεν θα έπρεπε να προβάλλουν ως βασικό επιχείρημα την αδυναμία στην οποία έχουν περιέλθει σήμερα πολλές οικονομίες. Αντιθέτως, θα έπρεπε να αναγνωρίζουν ότι η εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων είναι απαραίτητη, αν και επώδυνη, και να προβάλλουν το γεγονός ότι ουσιαστικά η γερμανική οικονομία σώθηκε από τις «φούσκες» που δημιούργησε η χαλαρή νομισματική πολιτική της ΕΚΤ μετά το 2000, η ​​οποία είχε στόχο να στηρίξει τη Γερμανία.

Σχετικά με την ΕΚΤ, ο Ricahr Koo σχολιάζει πως δεν διακρίνει κάποιο λόγο για τον οποίο ένας άνθρωπος του διαμετρήματος του Μ. Draghi δεν θα μπορούσε να αντιληφθεί ότι οι προσπάθειες μείωσης του κρατικού χρέους, σε μία στιγμή που το ίδιο επιδιώκει να κάνει και ο ιδιωτικός τομέας, θα έχουν σοβαρές αρνητικές συνέπειες. « Υποψιάζομαι », σ χολιάζει Ο R. Koo, « ότι η επιμονή του στη λιτότητα οδηγείται από πολιτικές σκοπιμότητες που σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη Γερμανία ».

Ενώ λοιπόν θα μπορούσε να είναι απλά θέμα χρόνου η έναρξη της συζήτησης για αλλαγή της τακτικής της Ευρωζώνης προς τη σωστή κατεύθυνση, φαίνεται ότι τελικά θα χρειαστεί χρόνος μέχρι η προσέγγιση αυτή να βρει αντανάκλαση και σε επίπεδο πολιτικής.

Ειδικά στη Γερμανία, πολλοί πολιτικοί και διαμορφωτές της κοινής γνώμης συνεχίζουν να προβάλλουν για τους Νοτιοευρωπαίους μία εικόνα τεμπέληδων ή απρόθυμων να καταβάλουν προσπάθειες για το δικό τους καλό, σχολιάζει ο Koo. Δεν θα είναι εύκολο γι 'αυτούς να παραδεχθούν δημοσίως ότι κάνουν λάθος, τουλάχιστον όχι πριν τις εκλογές του φθινοπώρου, προσθέτει, και εκφράζει την εκτίμηση ότι με βάση τα παραπάνω θα χρειαστεί ακόμα πολύς χρόνος πριν η ευρωπαϊκή οικονομία αρχίσει να κινείται στη σωστή κατεύθυνση .

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στο Σχηματάρι




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταξιούχος εκπαιδευτικός κάηκε ενώ έκαιγε κλαδιά



 Θώμη Παληού

Με τον πιο άδικο τρόπο έχασε τη ζωή του το μεσημέρι ένας 73χρονος Λαμιώτης. Θέλησε να κάψει κλαδιά στο οικόπεδό του με τις ελιές και κάηκε ζωντανός.

Το σοκ είναι μεγάλο για την κοινωνία της Λαμίας μιας και πρόκειται για γνωστό συνταξιούχο εκπαιδευτικό. Σύμφωνα με πληροφορίες o ηλικιωμένος έπεσε αναίσθητος από τον καπνό και οι γείτονες ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία για τη φωτιά που όμως είχε πάρει άδεια για να ανάψει και οι πυροσβέστες αντίκρισαν το μακάβριο θέαμα.


 lamiastar.gr.

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Γέφυρες και στρατηγική

Ν. Λυγερός

Είναι γνωστό σε όλους ότι οι γέφυρες έχουν τουλάχιστον μια τακτική αξία αν δεν είναι στρατηγική. Αυτή η ιδιότητα οφείλεται στο γεγονός ότι η γέφυρα είναι σημείο του χώρου, όπου υπάρχει συμπυκνωμένος χρόνος. Χρειάστηκε χρόνος μεγάλος για να χτιστεί με απώτερο στόχο το κέρδος του χρόνου που αποφεύγουμε λόγω της γέφυρας. Με αυτό τον τρόπο η γέφυρα είναι το συμπληρωματικό ενός κλειδιού στην κρυπτογραφία, το οποίο έχει την ιδιότητα να παράγεται εύκολα και να σπάζεται δύσκολα. Με άλλα λόγια το κλειδί προστατεύει για ένα χρονικό διάστημα που είναι πάντα πεπερασμένο, αλλά πάντα πολύ μεγαλύτερο από το χρονικό διάστημα που απαιτεί η κατασκευή του. Έτσι η γέφυρα ως συμπληρωματικό στοιχείο απαιτεί ελάχιστο κόστος για την καταστροφή της σε σχέση με την δημιουργία της. Η καταστροφή της αποτελεί λοιπόν ένα στρατηγικό κλειδί που εξοπλίζει τους πιο αδύναμους σε φάση αντίστασης, όταν υπάρχει πλαίσιο κατοχής. Δεν είναι τυχαίο που αποτελεί μια ειδικότητα του μηχανικού, αφού πολλές γνώσεις είναι απαραίτητες για μια ορθολογική καταστροφή. Μάλιστα σε αυτό το επίπεδο είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε αυτά τα στοιχεία σε περίπτωση άμυνας για την καταστροφή των δικών μας, αφού οι γέφυρες μπορούν σε αυτήν την περίπτωση να δημιουργήσουν εμπόδια στην εισβολή των εχθρών και γενικότερα των κατοχικών δυνάμεων. Αυτή η μεθοδολογία χρησιμοποιήθηκε από τους Έλληνες σε στρατηγικές γέφυρες, οι οποίες έγιναν ιστορικές από τότε. Πρέπει λοιπόν, σε κάθε περίπτωση στον στρατηγικό σχεδιασμό να συμπεριλαμβάνουμε τις γέφυρες και για την φάση της αντίστασης και για την φάση αντεπίθεσης με επίγνωση του κόστους όχι μόνο της στιγμής αλλά και της επόμενης αφού η διατήρηση ή η καταστροφή της γέφυρας αλλάζει ριζικά τα δεδομένα της περιοχής σε τακτικό επίπεδο, αφού συστέλλει ή διαστέλλει το χρόνο με εκθετικό τρόπο. Κατά συνέπεια υπάρχει πλαίσιο και για επιπτώσεις σε στρατηγικό επίπεδο, όταν η περιοχή αποτελεί μια θέση κλειδί για τον γενικότερο αγώνα. Η γέφυρα είναι μια μάχη χρόνου, όπου έχει επιπτώσεις στο πόλεμο του χώρου.

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ύποπτο Έθνος - Ένα αποκαλυπτικό ντοκυμαντερ που δεν θα δούμε ποτέ στα ελληνικά Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης


Ο συγγραφέας Henry Porter αφιέρωσε σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος του 2006 στο να "τσακώνεται" με τον Tony Blair (πρώην πρωθυπουργό της Αγγλίας) για το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσα από την εβδομαδιαία του στήλη στην εφημερίδα Observer.

Στο ντοκυμαντέρ που θα δείτε, ο Henrey μας καλεί σε ένα ταξίδι στις τεχνολογίες παρακολούθησης που χρησιμοποιούνται σήμερα στην Αγγλία και στις ΗΠΑ και τι καινούριο σχεδιάζεται (σημείωση: έχει αναλυτική αναφορά στα τσιπάκια RFIDs και στις Ηλεκτρονικές Ταυτότητες e-IDs).

Ο Henrey μιλάει και με τον ειδικό σε θέματα ασφαλείας Η/Υ Adam Laurie ο οποίος του παρουσιάζει πόσο μη ασφαλή είναι πολλές από αυτές τις τεχνολογίες...



Δείτε το όντως αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ:


The Secret Real Truth 


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Να ξεκινήσει η πραγματική συζήτηση για την Παιδεία!


Ευσυνείδητε εκπαιδευτικέ,

η αποστολή σου είναι κρίσιμη για την εθνική μας επιβίωση. Δάσκαλοι του Γένους δεν υπήρξαν μόνο στο παρελθόν - υπάρχουν και σήμερα. Για να φανείς αντάξιος αυτού του ρόλου, άνοιξε εσύ, τώρα, τη συζήτηση για το πώς θα αναδημιουργήσουμε το σχολείο. Μη δεχθείς να γίνεις η τριχιά σε μια απεργιακή διελκυστίνδα που θα ζημιώσει και σένα και τους μαθητές και το κύρος (όσο απέμεινε) της Παιδείας. Μίλησε ανοιχτά για όσα αποσιωπούνται και από την κυβέρνηση και από τους συνδικαλιστές που δήθεν σε εκπροσωπούν. Αντίδρασε σε κάθε τι "οριζόντιο", γιατί είναι εξ ορισμού άδικο. Διεκδίκησε καλύτερες συνθήκες για σένα και τους μαθητές, αλλά με αντιπροτάσεις, όχι με κραυγές. Καλλιέργησε μαζί με τους γονείς και την κοινωνία το όραμα που μας ενώνει: το πώς θα αποκτήσουμε την εκπαίδευση που η ανασύνταξη του έθνους απαιτεί. Ξεκίνα σήμερα αυτό τον αγώνα και να είσαι βέβαιος, θα είμαστε όλοι δίπλα σου!


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πακιστανοί με λαθραία τσιγάρα


Θώμη Παληού

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ στα Οινόφυτα Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Γ΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, δύο (2) υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 44 και 38 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση Νομοθεσίας περί Λαθρεμπορίας.



Ειδικότερα, χθες περίπου στις 08:35΄το βράδυ οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εντόπισαν τον 44χρονο δράστη να κινείται πεζός στην περιοχή των Οινοφύτων και μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν (70) κούτες, καθεμία από τις οποίες περιείχε (10) πακέτα με αδασμολόγητα τσιγάρα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 44χρονος είχε προμηθευθεί τα λαθραία τσιγάρα λίγο νωρίτερα από 38χρονο ομοεθνή του, ο οποίος μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις, εντοπίσθηκε και συνελήφθη επίσης στην περιοχή των Οινοφύτων.

Συνολικά κατασχέθηκαν (700) πακέτα με λαθραία τσιγάρα, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν αναγραφόταν η χώρα προέλευσης και κατασκευής τους ενώ στην κατοχή 38χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ.

Τα προαναφερόμενα λαθραία πακέτα τσιγάρων θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.



 lamiastar.gr.

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Έτοιμη η κυβέρνηση για πολιτική επιστράτευση 86.000 εκπαιδευτικών


ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Το επίσημο έγγραφο με την απόφαση της ΟΛΜΕ για την απεργία εν μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων αναμένει το υπουργείο Παιδείας για να προχωρήσει στην πολιτική επιστράτευση 86.000 εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η απόφαση της κυβέρνησης είναι ειλημμένη μετά την απόφαση των καθηγητών για απεργία στην πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων και στη συνέχεια πενθήμερες επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις.

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό δήλωσε ότι η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον, την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων .

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επιστράτευσης τόνισε ότι θα είναι μια αρνητική εξέλιξη και ένα ολίσθημα σε καταστάσεις που δεν είναι δημοκρατικές.

Ο κ. Παπαχρήστος σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι υπάρχουν καθηγητές που ζουν από τις συντάξεις των γονιών τους, ενώ μίλησε και για απόπειρα της κυβέρνησης να στρέψει την κοινωνία εναντίον τους, κάνοντας λόγο για επιθυμία της κυβέρνησης να ... δώσει τις πανελλαδικές εξετάσεις στους πανεπιστημιακούς. Η σοβαρή κατηγορία αφορά στο σκεπτικό που ανέλυσε, βάσει του οποίου η κυβέρνηση προκαλεί τώρα το θέμα, στην περίοδο των εξετάσεων, ώστε «και να πετύχει τις αλλαγές και να στρέψει την κοινή γνώμη εναντίον των εκπαιδευτικών».

«Υπάρχει η υπόνοια ότι δύο πανεπιστημιακοί υπουργοί" σημαδεύουν "τις πανελλαδικές εξετάσεις για να τις παραδώσουν στους πανεπιστημιακούς », είπε ο κ. Παπαχρήστος και συνέχισε: «Ο, τι είχε σχεδιάσει η κυρία Διαμαντοπούλου γίνεται, μόνο η παράδοση των πανελλαδικών εξετάσεων στους πανεπιστημιακούς δεν έχει γίνει ακόμη. Γιατί δεν έδωσαν το υπουργείο στην κυρία Διαμαντοπούλου? Η κυβέρνηση προσπαθεί να στρέψει την κοινωνία εις βάρος των καθηγητών. Τα τελευταία 23 χρόνια δεν έχουμε κάνει απεργία στις πανελλαδικές γιατί είμαστε πιο ευαίσθητοι από τους υπουργούς που περνάνε ανά δύο - τρία χρόνια στο κάθε υπουργείο ».

Αναφέρθηκε, μάλιστα, και στο θέμα της αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών:

«629 ευρώ είναι ο μισθός του νεοδιόριστου εκπαιδευτικού, επιπροσθέτως, εμείς δεν έχουμε οικονομικό αίτημα. Μας αυξάνουν δύο ώρες το ωράριο. Δεν ζητάμε ούτε να μην αυξηθεί το ωράριο, ούτε αύξηση των χρημάτων. Αλλά με αυτόν τον τρόπο, με το να δίνονται παραπάνω ώρες σε καθηγητές δημιουργούνται πλασματικές υπεραριθμίες ».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό απέστειλε εκ μέρους της κυβέρνησης αυστηρή προειδοποίηση προς τους καθηγητές λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η επιστράτευση είναι δεδομένη. Οι εξετάσεις θα γίνουν κανονικά και στην ώρα τους, αυτό είναι δεδομένο. Οποιος καθηγητής δεν πάει στη δουλειά του θα απολυθεί το ίδιο δευτερόλεπτο. Δεν θέλω καθηγητές που βάζουν το συμφέρον τους πάνω από το συμφέρον των παιδιών τους » σημείωσε, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν μετακινήσεις καθηγητών εκτός περιφέρειας.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, οι συνδικαλιστές εκπρόσωποι των καθηγητών έκαναν πολύ μεγάλο λάθος, καθώς το συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα για απεργία υφίσταται τους περιορισμούς του νόμου, και δεν είναι απεριόριστο δικαίωμα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Το σχέδιο αποκρατικοποίησης της Εγνατίας Οδού


Πώς θα γίνει η αποκρατικοποίηση της Εγνατίας Οδού. Διαβάστε αναλυτικά πώς αναμένεται να διαμορφωθούν οι τιμές των διοδίων

Ένα βήμα πριν την ιδιωτικοποίησή της βρίσκεται η Εγνατία Οδός.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Βήμα, τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να βγει στον αέρα η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την αποκρατικοποίηση του εθνικού αυτοκινητοδρόμου.
Αν και τα εμπόδια υπήρξαν πολλά, βάσει της τροπολογίας που ψηφίστηκε από τη Βουλή στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, οι οφειλές της Εγνατίας Οδού από δανειακές συµβάσεις που είχε συνάψει µε τράπεζες, για την εξασφάλιση των οποίων έχουν συσταθεί εµπράγµατα δικαιώµατα επί του δικαιώµατος εκµετάλλευσης πριν από τη μεταβίβαση της εταιρείας στο Ταµείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δηµοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), δύνανται να αναλαµβάνονται από τον ανάδοχο της σύµβασης αξιοποίησης.
Η ρύθμιση επιτρέπει στο ΤΑΙΠΕΔ στο πλαίσιο της διαδικασίας αξιοποίησης του δικαιώµατος εκµετάλλευσης της Εγνατίας Οδού, να συνάπτει κάθε αναγκαία σύµβαση, όπως σημειώνεται.
"Από την ανάληψη των οφειλών από τον ανάδοχο της σύµβασης αξιοποίησης, οι κάθε είδους υποχρεώσεις της εταιρείας "Εγνατία Οδός ΑΕ", τόσο από τις δανειακές συµβάσεις όσο και από κάθε άλλη αιτία που συνδέεται µε αυτές, καθώς και οι εµπράγµατες ή προσωπικές εξασφαλίσεις για τις οφειλές αυτές αποσβέννυνται" αναφέρεται.
Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι στο προσφερόμενο τίμημα θα ενσωματωθεί και η αξία του δανεισμού της Τράπεζας Πειραιώς και ο επενδυτής θα αναλάβει την εξυπηρέτησή του, καταβάλλοντας μικρότερο τίμημα σε μετρητά.
Το άλλο δάνειο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ), ύψους 400 εκατ. ευρώ, που είχε δοθεί το 2008 με την εγγύηση του Δημοσίου, θα παραμείνει στην Εγνατία Οδό και θα συνεχίσει να εξυπηρετείται από την επιστροφή ΦΠΑ της εταιρείας ο οποίος πλέον αποδίδεται από το Δημόσιο.
Τι θα γίνει με τα διόδια
Σύμφωνα με πληροφορίες της ηλεκτρονικής έκδοσης του "Βήματος", στο υπουργείο Υποδομών και Ανάπτυξης και στο ΤΑΙΠΕΔ απορρίφθηκαν οι ακραίες προτάσεις των συμβούλων της αποκρατικοποίησης για υψηλά διόδια στον εθνικό αυτοκινητόδρομο.
Για τη χρέωση των διοδίων τελών θα εφαρμοστεί η ίδια τιμολογιακή πολιτική που υπάρχει και στις υφιστάμενες συμβάσεις παράχωρησης των αυτοκινητοδρόμων.
Δηλαδή θα ξεκινά με βάση τα 4 λεπτά του ευρώ ανά χιλιόμετρο (προ ΦΠΑ και πληθωριστικής προσαρμογής) και θα έχει ανώτατο πλαφόν τα 6 λεπτά ανά χλμ.
Έτσι, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ο ιδιώτης παραχωρησιούχος θα αναπτύξει και θα εκμεταλλεύεται 15 σταθμούς διοδίων στον κύριο άξονα και άλλους έξι στους κάθετους άξονες, συνολικά δηλαδή 21 σταθμούς.
Σημειωτέον ότι σύμφωνα με την απόφαση μεταβίβασης της Εγνατίας Οδού στο ΤΑΙΠΕΔ από τη Διυπουργική Επιτροπή αποκρατικοποιήσεων και αναδιαρθρώσεων, η παραχώρηση της εκμετάλλευσης του αυτοκινητοδρόμου σε ιδιώτη επενδυτή θα έχει διάρκεια έως και 40 έτη.
Πάντως, στελέχη της αγοράς σημειώνουν ότι στην περίπτωση της Εγνατίας το σωστό θα ήταν να γίνει μία ολική παραχώρηση (master concession), με τα εξής βήματα:
Πρώτον, τη δημιουργία μίας εταιρείας ειδικού σκοπού που θα αποτελούσε την ομπρέλα της εκμετάλλευσης όλων των πιθανών πηγών εσόδων του αυτοκινητοδρόμου, τα οποία θα αντλούνταν από καθετοποιημένες θυγατρικές εταιρείες.
Και, δεύτερον, τη σταδιακή παραχώρηση υπηρεσιών σε επενδυτές στο συγκεκριμένο πλαίσιο. "Αντίθετα, τώρα θα έχουμε μία "στεγνή" παραχώρηση, χωρίς παραγωγή υπεραξίας", σχολίαζουν.



“News247”

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

“Δεν είμαι ρατσιστής. Χεσμένος από το φόβο μου είμαι”


Έρχεται λοιπόν ο νέος αντι-ρατσιστικός νόμος σύμφωνα με τον οποίο όποιος θεωρηθεί με απόψεις του ότι συμβάλλει ή υποκινεί πράξεις βίας εναντίον αλλοεθνών θα βρεθεί αντιμετώπος με μια σειρά σημαντικών κυρώσεων που αγγίζουν τη φυλάκιση και το βαρύ χρηματικό πρόστιμο.
stratis1Και ποιος θα κρίνει άραγε και με τι κριτήριο πότε ένα δημοσίευμα υποκινεί πράξεις βίας; Επίσης αντίστοιχες αναρτήσεις με ελληνικές σημαίες να καίγονται από βόρειους γείτονες μέσα στη χώρα ή οι απειλές πολέμου με σπασίματα βιτρινών και αυτοκινήτων στην Ομόνοια, θα εμπίπτουν στη διάταξη του νόμου; Διότι δεν υπάρχει μόνο ο ρατσισμός των ελλήνων όπως υποστηρίζουν κάποιοι προς τους ξένους, ισχύει και το αντίστροφο.
Πηγαίνετε αν τολμάτε νύχτα να περπατήσετε από τη Μενάνδρου έως το Σταθμό Λαρίσης. Περιπλανηθείτε στα στενά και τους γύρω δρόμους.
Όπως εύστοχα διάβασα κάπου χθες, “δεν είμαστε ρατσιστές, τους εγκληματίες δε θέλουμε”. Ποιος διαφωνεί σε αυτό;
Επιπρόσθετα αν είναι να εφαρμοστούν τέτοιοι νόμοι, τότε δε θα πρέπει να εφαρμοστεί και μια σειρά άλλων όσον αφορά τη λαθρομετανάστευση, τη δημόσια τάξη, τους φόνους, τους βιασμούς, τις ληστείες, το γάζωμα φυλακών με καλάσνικοφ κτλ;
Το 90% των κειμένων που ως αναγνώστης έχω διαβάσει αναφέρεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Τινί τρόπω λοιπόν θα θεωρούνται οι συντάκτες τους υποκινητές ρατσιστικών εκδηλώσεων;
Δηλαδή αν κάποιος γράψει να απελαθούν όλοι οι λαθρομετανάστες και όσοι πέρασαν τα σύνορα της χώρας παράνομα, θα θεωρηθεί ρατσιστής; Και γιατί να μην εκληφθεί ως υπερασπιστής του νόμου;
Σήμερα το πρωί μίλησα με ένα φίλο blogger σχετικά με το θέμα ο οποίος είναι και κάτοικος στην επικίνδυνη περιοχή της Αθήνας για το νέο νόμο. Μου είπε “Δεν είμαι ρατσιστής. Χεσμένος από το φόβο μου είμαι. Δεν τολμώ να βγω το βράδυ έξω. Όποτε βγαίνει η κόρη μου, τρέμει το φυλλοκάρδι μου.”
Τι να του πεις; Ότι είναι ρατσιστής;
Πολύ φοβάμαι πως η κυβέρνηση όχι μόνο εξακολουθεί να στρουθοκαμηλίζει μη αντιλαμβανόμενη το πρόβλημα αλλά τιμωρεί κι από πάνω τους …ιθαγενείς.
Μετά όμως να μη διαμαρτύρονται όταν η Χρυσή Αυγή υποσχόμενη νόμους μόνο για έλληνες, ξεπεράσει το 20%.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο