Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Xορστ Ράιχενμπαχ: "Λεφτά υπάρχουν" ...Τι εννοει ο..."επενδυτης" ???

«Η Ελλάδα αποτελεί θαυμάσια ευκαιρία για επενδύσεις»


Βασική προτεραιότητα κατά τον κ. Reichenbach είναι να γίνει η Ελλάδα πιο ελκυστική για επενδύσεις... 


 Τι θελει να μας πει ο "ποιητης"???


 Απλο και πληρως κατανοητο ! Αν και η γλωσσα που χρησιμοποιει ο αφεντης ωραιοποιει την ληστεια που θελουν να κανουν , ονομαζοντας την "επενδυσεις"... 



  Θελουν λοιπον, φθηνο εργατικο δυναμικο, θελουν νομουν που θα τους επιτρεπουν να απολυουν οποτε τους καυλωνει υπαλληλους και εργατες, θελουν να μην φορολογουνται οι επιχειρησεις τους...Και οταν τα εχουν ολα αυτα τοτε (ηδη οι περισσοτεροι νομοι εχουν ψηφιστει , ερημην μας,)...θα ερθουν να ..."επενδυσουν"!!!
  
 Ακουμε και μεις οι...φτωχοι συγγενεις αυτης της χωρας που καποτε ηταν δικη μας, απο τα ξεπουλημενα καναλια , τους παπαγαλους να μιλουν συνεχως για...επενδυσεις  , για χρημα που θα πεσει στην Ελλαδα και χιλιες -δυο αλλες μαλακιες...


 Και φυσικα , κανεις δεν λεει οτι θα "αγορασουν" τον πλουτο της χωρας, χωρις να πληρωσουν φραγκο...
 Οτι οι μισθοι θα ειναι των 300 Ε...
 Οτι οι ανεργοι θα ειναι στρατιες ολοκληρες, για να μπορουν να επιλεγουν τον πιο φθηνο και υπακουο...
 Οτι δεν θα υπαρχουν πλεον συνδικατα (θα απαγορευτει ο συνδικαλισμος, μην γελιεστε...Αν το ψαξετε λιγακι, θα διαπιστωσετε οτι στις χωρες που γινονται "επενδυσεις" και απο Ελληνες"επενδυτες", πχ στα Βαλκανια, εχει ουσιαστικα απαγορευτει ο συνδικαλισμος σε χωρες οπως η Βουλγαρια, η Σερβια, το Μαυροβουνιο, η Ρουμανια κλπ...)για τυχον , λεμε τωρα, διεκδικησεις....

Ακουμε και μεις ...οι μαλακες Ελληνες !!!


Αριστοφανης

ΟΦΗ : «Μπλόκαραν» τα χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα οι αδερφοί Βατσινά!

Νέος πονοκέφαλος και αρκετά μεγάλος έχουν στο κεφάλι τους οι άνθρωποι του ΟΦΗ καθώς οι αδερφοί Βατσινά προχώρησαν σε καταγγελία στην Σούπερ Λιγκ με αποτέλεσμα να «μπλοκάρουν» τα χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα που δικαιούται να πάρει ο σύλλογος.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί ο ...........



δικηγόρος των πρώην μετόχων της ομάδας έστειλαν έγγραφο στην Σούπερ Λιγκ σύμφωνα με το οποίο ζητούν να μην δοθεί στον ΟΦΗ η επόμενη δόση των χρημάτων που δικαιούται να πάρει μέσα από την συμφωνία με τη ΝΟVA για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Αυτή η ενέργεια από την πλευρά των αδερφών Βατσινά έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να δοθούν στον ΟΦΗ τα χρήματα ενώ με το έγγραφο που στάλθηκε στην Σούπερ Λιγκ ζητούν την κατάσχεση των χρημάτων που ισοδυναμεί με το ποσό που ζητούν (750.000 ευρώ).

Διαβάστε αναρτήσεις από το αδελφό μας blog αἰέν ἀριστεύειν

Τελικά δεν πάμε καλά . Διέκοψαν το ρεύμα σε ανάπηρο πολέμου

Όταν καθημερινά στο Ηράκλειο συνεργεία της ΔΕΗ προχωρούν σε δεκάδες διακοπές ρευματοδότησης λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών, τότε μπορεί να αντιληφθεί κάποιος την δραματική κατάσταση που θα επικρατήσει το προσεχές διάστημα με την εκβιαστική είσπραξη του............



 έκτακτου τέλους για τα ακίνητα μέσω της επιχείρησης.

Πολύτεκνοι, γέροντες, ακόμα και ανάπηροι πολέμου ζουν χωρίς ρεύμα στο σπίτι τους επειδή αδυνατούν να πληρώσουν το λογαριασμό.

Σε 24ωρη απεργία στις 6 Οκτωβρίου προχωρά η ΑΔΕΔΥ

Σε 24ωρη απεργία στις 6 Οκτωβρίου προχωρούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του συνδικαλιστικού της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος.
«Η κυβέρνηση έχει δύο επιλογές: ή αλλάζει πολιτική και απεγκλωβίζει τη χώρα από την κρεμάλα, ή δίνει στο λαό την εντολή να αποφασίσει» ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος μιλώντας στο Reuters.
Πρόσθεσε μάλιστα πως θα γίνει και δεύτερη απεργία μέσα στο Οκτώβριο, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί αργότερα, έτσι ώστε να μπορέσει ενδεχομένως να συμμετάσχει και η ΓΣΕΕ

Πώς βρέθηκε και υψώθηκε ο Τίμιος Σταυρός

Δυο φορές τον χρόνο εορτάζει πανηγυρικά η Εκκλησία μας τον Τίμιον Σταυρόν. Μια για την ανεύρεση του την 6ην Μαρτίου του 326 μ.Χ. και μία κατά την Ύψωση του την 14ην Σεπτεμβρίου, στα εγκαίνια του Ναού της Αναστάσεως, που υπάρχει μέχρι σήμερα. Το σημαντικόν, και όχι πολύ γνωστόν, στον διπλόν αυτόν έορτασμόν είναι το γεγονός ότι αποκαλύπτεται άλλο ένα μέγα μυστήριον της απερίγραπτης αγάπης του Θεού για τον άνθρωπο και μάλιστα κατά την θεία λατρεία, που ενώνει την γη με τον ουρανό. Το γεγονός αυτό εκφράζει επιγραμματικά την σωτηρία του εκπεσμένου ανθρώπου, τον όποιον παίρνει από την Κόλαση της πτώσεως του και τον θρονιά­ζει πάλι μέσα στο Παράδεισο της αιώνιας αγάπης.

Ακέφαλη η χώρα στην πιο κρίσιμη στιγμή - Αρχιστράτηγος ο Δ. Ρέππας!

Στην πιο κρίσιμη στιγμή για την ασφάλεια της χώρας, της Κύπρου και του Ελληνισμού γενικότερα, την ώρα που η Άγκυρα ανακοίνωσε και επιχειρεί να δημιουργήσει de facto καταστάσεις με έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και ακύρωσης της AOZ του Καστελόριζου και απειλεί την Κύπρο με ΑΤΤΙΛΑ ΙΙΙ, η ελληνική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία… εγκατέλειψε τη χώρα!




Ωρες-ώρες μας λείπει ο Ανδρέας Παπανδρέου (φωτό) του Μαρτίου του 1987 και σίγουρα μας λείπει ο ελληνόψυχος τρόπος που αντιμετώπισε τότε την Τουρκία… Τι να σκέφτεται, άραγε, για τους πολιτικούς του απογόνους όπως τους θωρεί από 'κεί πάνω;

Σοκ στο ΝΑΤΟ από απόρρητο έγγραφο: Σε επιστράτευση προτίθεται να προχωρήσει η Κύπρος!

Γράφει ο Γιώργος Αδαλής - Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρη και διαβαθμισμένη πηγή, πριν από λίγο, η Κυπριακή Κυβέρνηση ενημέρωσε τις μονάδες του ΝΑΤΟ που εδρεύουν στην περιοχή, ότι όχι απλά προχωρά σε αύξηση των μέτρων επιφυλακής αλλά «εξετάζει και την πιθανότητα επιστράτευσης». Η είδηση αυτή που σας μεταφέρουμε, διασταυρώθηκε και από ανεξάρτητη πηγή και όπως αντιλαμβάνεται κανείς αποτελεί μια σημαντικότατη εξέλιξη στην περιοχή που αποδεικνύει ότι οι Κύπριοι αδερφοί μας αναμένουν την κλιμάκωση των Τουρκικών προκλήσεων στις αμέσως επόμενες ώρες.

ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ από το ΠΑΣΟΚ της παγκόσμιας διακυβέρνησης

Πλημμύρισε από οργή το πανελλήνιο, μετά το άκουσμα των σχεδόν απίστευτων δηλώσεων της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλους του ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ζωής Γεωργαντά. «Το έλλειμμα της χώρας για το 2009 σκοπίμως παρουσιάστηκε στο 15,4% από τη Eurostat. Έπρεπε να φανεί μεγαλύτερο από αυτό της Ιρλανδίας, που ήταν 14%, ώστε να παρθούν δυσβάσταχτα μέτρα κατά της Ελλάδας», είπε η καθηγήτρια, την ώρα μάλιστα που μαθευόταν μετά από σχετική δήλωση του υπουργού κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή, ότι και άλλα πέντε μέλη της επταμελούς επιτροπής παύονται από τα καθήκοντά τους και παραμένει μόνο (!) ο πρόεδρος Ανδρέας Γεωργίου, μέχρι πρότινος αναπληρωτής προϊστάμενος του Τμήματος Στατιστικής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (!).
Για να «μαγειρεύει» τις στατιστικές πιο εύκολα και να «φουσκώνει» τα ελλείμματα για λογαριασμό του ΔΝΤ και των Γερμανών τραπεζιτών; Παντού οι άνθρωποί τους λοιπόν… Παντού! Αυτό που λέμε, «ζουν ανάμεσά μας» στην κυριολεξία!

ΟΜΙΛΙΕΣ ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ​-ΠΑΠΑΔΑΚΗ

ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΠΑΔΑΚΗ: Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κύριε Υπουργέ, το σχέδιο νόμου για την κοινωνική οικονομία και επιχειρηματικότητα, όπως, αγαπητέ συνάδελφε του ΠΑ.ΣΟ.Κ., τονίσαμε στην αρμόδια επιτροπή, έχει αγαθές προθέσεις. Αυτό είναι αλήθεια. Εισάγει καινοτόμες παραμέτρους και αφορά δραστηριότητες που θα ήταν δυνατόν να είναι επωφελείς και για την κοινωνία αλλά και για τους συνανθρώπους μας με ειδικά χαρακτηριστικά -και όχι μόνο- που θα απασχολούνται σε σχετικές μονάδες αν ο νόμος αυτός, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ήταν πληρέστερος, αποτελεσματικότερος και είχε μελετηθεί σωστότερα.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΒΑΣΩΣ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Β. ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ , ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ Κ. Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙ

                Η Β. Τσόνογλου, βουλευτής του Ν. Βοιωτίας κατέθεσε στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κο. Γ. Ραγκούση σχετικά με το νομοσχέδιο που προβλέπει το άνοιγμα του επαγγέλματος των ιδιωτών ταξί τα ακόλουθα: «Όλοι κατανοούμε την ανάγκη αλλαγής πλεύσεως στον δημόσιο βίο της χώρας μας και την αλλαγή του στρεβλού μοντέλου ανάπτυξης που έχει ακολουθηθεί διαχρονικά. Πλην η μετάβαση σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, μακριά από στρεβλώσεις του παρελθόντος ειδικώς για το επάγγελμα των ιδιοκτητών ταξί, θα πρέπει να γίνει ομαλά, μακριά από δογματισμούς και ακρότητες, και πιστεύω όλοι συμφωνούμε σε αυτό. Και τούτο γιατί επί χρόνια είναι η πρακτική σε σχέση με την απόκτηση ενός ταξί, όπως την είχαν διαμορφώσει οργανωμένα συμφέροντα, όπως και η αδιαφορία της πολιτείας για την πάταξη της κερδοφορίας και φοροδιαφυγής λίγων και ισχυρών σε βάρος των πολλών, βιοπαλαιστών, οικογενειαρχών, που διαθέτουν περιουσίες για να αποκτήσουν το ταξί, σαν μοναδικό βιοποριστικό μέσο αυτών και της οικογένειάς τους.
                Στο παρόν νομοσχέδιο προτείνω:

Δεν βλέπουν, δεν ακούνε, μόνο μιλάνε…

Ιδιαίτερα ανθεκτική εμφανίζεται μέχρι στιγμής η κυβέρνηση – παρά την φορομπηχτική και αντιαναπτυξιακή πολιτική της, το διαρκές αλαλούμ, τις συνεχείς παλινωδίες, τις διαφωνίες στο εσωτερικό της και τις μπλόφες Βενιζέλου με την τρόικα, που κατέληξαν σε μπούμερανγκ και σε ακόμη σκληρότερα μέτρα για τον χειμαζόμενο λαό.

Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου έφυγε σήμερα για τη Νέα Υόρκη, προκειμένου να λάβει μέρος στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αφήνοντας στο πόδι του ως πρωθυπουργεύοντα αυτή τη φορά τον κ. Βενιζέλο –  την προηγούμενη, πέρσι τέτοιον καιρό, είχε χρίσει πρωθυπουργεύοντα τον κ. Ραγκούση και λίγους μήνες αργότερα, όταν επίσης έλειψε επί μακρόν μεταξύ Λιβύης και Καζακστάν, είχε αφήσει στο πόδι του την περίφημη «τριανδρία».

Καμία εγγύηση για τις τραπεζικές καταθέσεις!

«Καμία εγγύηση δεν υπάρχει για τις ελληνικές καταθέσεις… αν το σύστημα καταρρεύσει οι καταθέτες δεν θα πάρουν τίποτα!» σε αυτή την παραδοχή – βόμβα προχώρησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Αλέξανδρος Μωραϊτάκης μιλώντας ενώπιον των μελών της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
Ο ίδιος βέβαια, στην συνέχεια και μετά από παρεμβάσεις βουλευτών που επιχείρησαν να «διορθώσουν» τον πολύπειρο οικονομικό παράγοντα ώστε να μην προκληθεί πανικός στην αγορά, ανασκεύασε μερικώς τις αρχικές του δηλώσεις.

Η ΛΕΣΧΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

του Βασίλη Βιλιάρδου, “Σοφοκλέους 10″
Ο G.Soros, σε σημερινό άρθρο του, προτείνει τη χρεοκοπία της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, επίσης την έξοδο τους από την Ευρωζώνη, σαν τη μοναδική λύση για το ευρώ. Τι να επιδιώκει αλήθεια το εξέχων μέλος του κλάμπ;
Η σχετικά πρόσφατη απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας (άρθρο Βιλιάρδου Β.), σύμφωνα με την οποία συνδέθηκε το φράγκο με το ευρώ, σημαίνει πιθανότατα το τέλος της εθνικής ανεξαρτησίας της μοναδικής χώρας που λειτουργεί σήμερα ολοκληρωμένα η άμεση δημοκρατία: το πολίτευμα της αποκεντρωμένης δημόσιας διοίκησης, στην οποία συμμετέχουν ενεργά όλοι οι πολίτες, ψηφίζοντας 4-5 φορές το χρόνο τους νόμους τους.
Άλλωστε, για την παγκόσμια ελίτ και ειδικά για τη «σκοτεινή» λέσχη Bilderberg, το ελβετικό πολίτευμα της άμεσης δημοκρατίας, η οποία απαιτεί τη συμμετοχή των πολιτών στην ψήφιση των νόμων, στον έλεγχο της λειτουργίας των δημοσίων οργανισμών και στις αποφάσεις του κράτους, ήταν ανέκαθεν ένα ενοχλητικό «σκουπίδι» στο δρόμο της κατάκτησης της απόλυτης εξουσίας στον πλανήτη.

Υπάρχει κάτι που έκαναν και θα τους υποκαταστήσει ο κ. Ράιχενμπαχ;

Σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου. Παίρνουν και δίνουν οι συζητήσεις αυτές τις μέρες, σχετικά με το αν η Ομάδα Δράσης (task force την είπαν κι’ αυτή) που μας έστειλε η Κομισιόν, θα υποκαταστήσει τις ελληνικές αρχές και αν θα έχει κάποια αρμοδιότητα ελέγχου πάνω τους.

Βλέπουμε και ξαναβλέπουμε στις οθόνες μας, τον Γερμανό επικεφαλής Χορστ Ράιχενμπαχ, να έχει φορέσει το πιο απολογητικό του – μερικές φορές ένοχο – ύφος και να περιφέρεται από εκδήλωση σε εκδήλωση και από συνέντευξη σε συνέντευξη επαναλαμβάνοντας πως όχι, δεν πρόκειται να υποκαταστήσουν κανέναν, να βοηθήσουν θέλουν, τεχνική υποστήριξη θα προσφέρουν, να βγει από την περιπέτεια η Ελλάδα είναι η επιθυμία τους, ανώτατοι υπάλληλοι είναι που εκτελούν εντολές.

Συγγνώμη, αλλά δεν υπάρχει πλέον καθόλου ντροπή; Αυτό είναι το πρόβλημα; Αν θα υποκαταστήσουν;

Και επιτέλους ποιους να υποκαταστήσουν και σε τι να τους υποκαταστήσουν;

Προτιμότερο ένα Θερμό Επεισόδιο;

Του Κώστα Μαυρίδη
Το ερώτημα απλό και κρίσιμο: Μέχρι ποιού σημείου πρέπει να εμμένει η Κύπρος στις έρευνες για φυσικό αέριο;

Τα σενάρια ενόψει συνοψίζονται στα εξής τρία:
(α) Η Κύπρος προχωρεί στις έρευνες και η Τουρκία ΔΕΝ παρεμβαίνει στρατιωτικά αλλά περιορίζεται σε παράπλευρες πολιτικές κινήσεις π.χ. επιδίωξη νέων συμφωνιών με εμπλεκόμενες χώρες, αυθαίρετη οριοθέτηση του θαλάσσιου χώρου με το ψευδοκράτους, έρευνες της εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου. Το τελευταίο θεωρείται βέβαιο επειδή η Κύπρος είναι ο πιο αδύνατος κρίκος της αλυσίδας Ισραήλ-Ελλάδα-Κύπρος.

Ένας εργαζόμενος ανά οικογένεια... (Κάποιος να τον μαζέψει...)

φωτογραφία από sporty.gr
 H  δήλωση  του πρωθυπουργού πως «βασικός μου στόχος σ αυτή τη δύσκολη
      περίοδο, να μην υπάρχει οικογένεια χωρίς τουλάχιστον έναν εργαζόμενο»
      προκάλεσε κάθε είδους αρνητικές αντιδράσεις: από γέλιο μέχρι οργή.


      Πριν  καλά-καλά  ολοκληρωθεί  η  ομιλία,  στο  twitter  το  hashtag
      #enas_ergazomenos  γέμισε  με  κάθε είδους σχόλια. Παραθέτουμε μερικά
      από τα πιο ενδιαφέροντα:

      @stathisdrogosis: Ένας εργαζόμενος ανα οικογένεια, ένα βιβλίο ανά
      τάξη, ένας γιατρός ανα όροφο, ένα νερό ανά Βαγγελιώ

Ομιλία Μίκη Θεοδωράκη για το Ελληνικό

Όσο πολύτιμα είναι το οξυγόνο και το νερό για τη ζωή άλλο τόσο πολύτιμες για την ανθρώπινη κοινωνία είναι η Ελευθερία και η Δημοκρατία. Και ποιος είναι αυτός που θα τολμήσει να μας κατηγορήσει ότι δεν αγαπάμε ή ότι δεν παλέψαμε γι’ αυτά τα δύο μέγιστα αγαθά… Γιατί τα λέω όλα αυτά; Μα γιατί στη χώρα μας σήμερα κακοποιείται η Δημοκρατία. Γιατί Δημοκρατία σημαίνει ότι κυβερνά η πλειοψηφία, ενώ η μειοψηφία ελέγχει. Ενώ σήμερα συμβαίνει το εντελώς αντίθετο. Μια κυβέρνηση μειοψηφίας του 20% μας κυβερνά, ενώ εμείς οι υπόλοιποι του 80% όχι μόνο δεν ελέγχουμε αλλά είμαστε θύματα της αντιλαϊκής και αντεθνικής της πολιτικής. Γιατί αντιλαϊκά είναι τα οικονομικά και κοινωνικά μέτρα που παίρνει σε βάρος μας. Και αντεθνικά όσα κάνει -κατ’ εντολήν των ξένων- ενάντια στην ακεραιότητα της χώρας μας. Και πρώτο παράδειγμα το ξεπούλημα αυτού του σπάνιου εθνικού χώρου που ανήκει στο Έθνος, δηλαδή σε όλους εμάς και πρώτα και κύρια στους κατοίκους της περιοχής. 

Ὁ Μοναχὸς π. Ἀρσένιος Βλιαγκόφτης γιὰ τὴν Κάρτα τοῦ Πολίτη



Δεῖτε τὴν ἀποκαλυπτικὴ συνέντευξη ποὺ παραχώρησε στὸ ἰστολόγιό μας ὁ π. Ἀρσένιος Βλιαγκόφτης ποὺ εἶναι ἐξειδικευμένος πάνω στὸ συγκεκριμένο θέμα. Καλή σας ἀκρόαση…

... «Ισως» μαζί τα φάγατε...

Της Καρολίνας Παπακώστα
Ανήκει στη γενιά του Πολυτεχνείου.
Μέχρι πριν από δύο χρόνια το έλεγε αυτάρεσκα και όλο καμάρι.
 Οταν μιλούσε στα παιδιά του, τη γενιά των σημερινών τριαντάρηδων, για εκείνες τις μέρες πάντα βούρκωνε. Και ποτέ δεν απέφευγε μια ελαφρώς υποτιμητική ατάκα σύγκρισης, τύπου: «Εμείς αγωνιστήκαμε για να τα βρείτε έτοιμα».
Τώρα όμως, μια οικονομική κρίση και ένα ενδεχόμενο χρεοκοπίας μετά, έχει αλλάξει γνώμη. Τα ζιβάγκο του 1981 τον πνίγουν και με παραπονεμένη φωνή αναγνωρίζει πως αυτός και οι συνομήλικοί του έβαλαν το λιθαράκι τους στα χάλια μας. Τον εξοργίζει που πενηντάρηδες και εξηντάρηδες παλεύουν για τη σύνταξή τους εις βάρος του μισθού των παιδιών τους. Θεωρεί πως το λιγότερο που μπορεί να προσφέρει είναι ο οβολός του στις κατά συρροήν έκτακτες εισφορές και οι οικονομίες του στο χρηματοκιβώτιο ελληνικής τράπεζας.

ΒΙΝΤΕΟ: MEGA-λος τσακωμός στον «αέρα»

Έντονη λογομαχία και ειρωνικά σχόλια μεταξύ του Γιάννη Πρετεντέρη και Μανώλη Καψή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του mega.
Ο Γ. Πρετεντέρης υποστήριξε πως οι δημόσιες δαπάνες αυξήθηκαν περισσότερο από 2 δισ ευρώόσο δηλαδή είναι το «χαράτσι» για τα ακίνητα. «Τους ξέφυγε ο έλεγχος και τώρα το πληρώνουμε εμείς».
Αμέσως πήρε τον λόγο ο Μανώλης Καψής και θέλοντας να δικαιολογήσει την κυβέρνηση επεσήμανε πως αυτό έγινε λόγο του επιδόματος για τους ανέργους οι οποίοι αυξάνονται συνεχώς.
Ο Γιάννης Πρετεντέρης δεν το δέχθηκε και τα αίματα άναψαν. Δείτε την αντίδραση που είχε σε αυτή διαμάχη ο Παύλος Τσίμας.

ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΑΠΟ ΤΙΣ 19:00 ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΔΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ...

ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΑΠΟ ΤΙΣ 19:00 ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΔΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ... Μας εχουν τρελανει στα μετρα, μας εχουν σαρωσει με τις δηθεν αλλαγες, μας εχουν τρομοκρατησει απειλωντας μας καθημερα, μας εχουν φερει στα ορια μας απο το αγχος, μας εχουν κανει να ... χασουμε ακομα και το κεφι μας, εχουν βαλει τα χερια τους στο πορτοφολι μας και παιρνουν οτι γουσταρουν, υπογραφουν συμφωνειες και δεσμευουν το μελλον μας...

ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΝ ΜΗΤΡΩΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΑΚΟΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΟΥ

Σπάνιο άρθρο του 1918 όπως το έγραψε ο Αντιπλοίαρχος Βότσης!

Περί Αλός

Αντιπλοίαρχος Ν. Βότσης
Το παρών δημοσιεύθηκε στο περιοδικό
«Ναυτική Επιθεώρηση», τ. 10, σελ. 161,
ΜΑΪ-ΙΟΥΝ 1918. Εκδόσεις ΓΕΝ/ΒΝ
Αναδημοσίευση στο Περί Αλός με την
έγκριση της Ναυτικής Επιθεωρήσεως.

ΦΩΤΟ: ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Καθ΄ ην εποχήν μετέχομεν του μεγαλυτέρου πολέμου από είδε μέχρι τούδε η ανθρωπότης, θα φανή περίεργον εκ πρώτης όψεως, ιδίως εις τους μη στρατιωτικούς να ομιλώ περί πραγμάτων μη εχόντων σχέσιν με την άμεσον πολεμικήν απόδοσιν.
Εν τούτοις, εάν ο πόλεμος μεταβάλη τας συνθήκας του βίου των πολιτών, δια τους εξ’ επαγγέλματος στρατιωτικούς είναι η φυσιολογική αυτών, ούτως ειπείν, κατάστασις και δεν πρέπει ουδεμίαν να έχη επίδρασιν εις τον συνήθη βίον αυτών, ιδίως των ναυτικών, οι οποίοι και εν ειρήνη ζώντες εν τοις πλοίοις και ταξειδεύοντες μόνον ψυχικώς αισθάνονται την μετάπτωσιν εκ της ειρήνης εις τον πόλεμον.
Εάν οι στρατευόμενοι πολίται πολεμούσι μετά των εξ’ επαγγέλματος στρατιωτικών δια την νίκην χάριν της  εν ειρήνη ευημερίας οι εξ επαγγέλματος στρατιωτικοί όχι μόνον κατά τον πόλεμον, αλλά και κατά την ειρήνην μάχονται και εργάζονται δια την ταχείαν νίκην δια του πολέμου, τον οποίον ο λαός αποφασίζει ως αναγκαίον και αναπόφευκτον.

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ


Με αφορμή την επίσημη έγκριση χρηματοδότησης συνολικού ποσού 300.000,00€ (με ΦΠΑ 23%) σε βάρος της μελέτης της ΣΑΜΠ 056/3 με Κ.Α.: 2010ΜΠ0560013 και τίτλο «ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ» με τελικό δικαιούχο το Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού, τόσο ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού όσο και εγώ προσωπικά, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στον Περιφερειάρχη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχο Περγαντά για την άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα μας. Η μελέτη συνοδευόμενη με το ανάλογο έργο θα λύσει το πρόβλημα της αποχέτευσης ομβρίων στην επέκταση του σχεδίου πόλεως Ιστιαίας.

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΞΙΟΤΗΣ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Γενικά ο όρος Εθνική αναξιότης (ή "εθνική αναξιότητα") αφορά συμπεριφορά πολίτη μιας χώρας που στρέφεται ενάντια της πατρίδας του, της εθνικής αξιοπρέπειας ή θίγει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο αυτή. Ειδικότερα όμως αυτός ο όρος για τα ελληνικά δεδομένα απετέλεσε "ιδιότυπο αδίκημα" που προσδιορίστηκε με Συντακτική Πράξη του 1945 με την οποία επιβάλλονταν ποινικές κυρώσεις στους συνεργασθέντες με τον εχθρό.

Ιστορία του (νομικού) όρου

Αμέσως μετά την απελευθέρωση της Ελλάδος το 1944, η Ελληνική ελεύθερη πλέον Πολιτεία μεταξύ των πολλαπλών και ποικίλλων προβλημάτων που αντιμετώπισε τότε, ήταν και το ζήτημα του κολασμού όλων εκείνων των ανάξιων "ελλήνων" που κατά τη διάρκεια της κατοχής της Ελλάδος από τους Ιταλούς και Γερμανούς είτε ετέθησαν στις υπηρεσίες των κατακτητών γενόμενοι όργανά τους, διευκολύνοντας έτσι τους κατακτητές στο ολέθριο κατά της Χώρας έργο τους, είτε ακόμη χειρότερα με τις ενέργειές τους και τη συμπεριφορά τους έθιξαν την εθνική αξιοπρέπεια, καθιστάμενοι ανάξιοι της ελληνικής πατρίδος.

Σοκ στη Θεσσαλονίκη! Αυτοπυρπολήθηκε μπροστά από τράπεζα


Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Μπροστά στην τράπεζα Πειραιώς, στην συμβολή της Τσιμισκή με την Εθνικής Αμύνης αυτοπυρπολήθηκε ένας πολίτης αντιδρώντας στις απειλές της τράπεζας ότι θα του πάρει το σπίτι.
Φανταστείτε τι θα γίνεται από ανθρώπους που θα τους κόβουν το ρεύμα !
Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες:

Πρόσκληση για συνάντηση με διευθυντές σχολείων Ενημέρωση για θέματα σχολικών μονάδων του Δήμου Θηβαίων

Τη Δευτέρα 19/09/2011 στις 12.30 στην αίθουσα του παλαιού Δημαρχείου Θήβας (οδός Πινδάρου), θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Δημάρχου Θηβαίων με τους Προϊσταμένους Νηπιαγωγείων και τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Θηβαίων.  

Θέμα της συνάντησης είναι η αλληλοενημέρωση για θέματα που αφορούν τις σχολικές μονάδες του Δήμου Θηβαίων. 

Έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα

Ελέγχους για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο κέντρο της πόλης των Θηβών, διενήργησε η Δημοτική Αστυνομία στις 15 Σεπτεμβρίου.

Κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκαν σημαντικές παραβάσεις σε δεκαπέντε (15) καταστήματα, καθώς στερούνταν της απαιτούμενης άδειας, με αποτέλεσμα να επιβληθούν τα ανάλογα πρόστιμα.

Η Δημοτική Αστυνομία, στα πλαίσια της εφαρμογής του νόμου αναφορικά με τη διασφάλιση του δημόσιου χώρου, θα συνεχίσει τους ελέγχους σε τόπο και χρόνο που κρίνεται σκόπιμο.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ οι καταστηματάρχες να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους και να έρθουν σε επικοινωνία με το Δήμο ΑΜΕΣΑ για την έκδοση της άδειας καθώς και την τακτοποίηση των οικονομικών τους θεμάτων σε συνεργασία με τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου ( ενημέωση, ρύθμιση κλπ).



Ορκίστηκαν οι νεοσύλλεκτοι του ΚΕΠΒ στη Θήβα.


Σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα, στις 16 Σεπτεμβρίου, ορκίστηκαν να φυλάττουν πίστην εις την πατρίδα, οι Νεοσύλλεκτοι Οπλίτες (Ν/Σ) της 2011 Γ1’ ΕΣΣΟ στο ΚΕΠΒ στη Θήβα, παρουσία συγγενών, φίλων, πολιτειακών και θρησκευτικών εκπροσώπων του τόπου.  

Την τελετή Ορκωμοσίας, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος, παρακολουθήσαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ. Γ. Μουλκιώτης, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου και ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων κ. Α. Χατζησταμάτης.

Γιατί έγινε η στροφή των ΜΜΕ κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου; Τι παγίδα μας (ξανα)στήνουν;

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε πως τα «κάστρα» της κυβερνητικής προπαγάνδας έχουν πραγματοποιήσει μία στροφή 180 μοιρών στην αντιμετώπισή τους απέναντι στις κυβερνητικές αποφάσεις και ιδιαίτερα σε σχέση με τα καταστροφικά οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος και ουσιαστικός πρωθυπουργός κ. Βενιζέλος.
Γιατί συνέβη αυτή η στροφή από τους καναλάρχες και τους δημοσιογράφους; Αφού ως γνωστόν και αυτά τα μέτρα θίγουν τους οικονομικά (μεσαίους και μικρούς) ανίσχυρους πολίτες και δεν ακουμπούν καν τα μεγαλοσυμφέροντα και τους έχοντες της χώρας… Πού αποσκοπεί αυτή η αλλαγή στάσης, η οποία είναι αρκετά καυστική και μερικοί από τους εκφραστές της –δημοσιογράφους- φτάνουν στο σημείο να καλούν σε εξέγερση τον λαό; Είναι δυνατόν, να υπάρξει μία τέτοια στροφή των καλύτερων -μέχρι σήμερα- συμμάχων της τροϊκανής-μνημονιακής πολιτικής του Γιώργου Παπανδρέου; Εκ των πραγμάτων και συγκεκριμένα εκ του φαίνεσθαι, αυτό συμβαίνει…

Υπάρχουν σήμερα Εθνικοί ευεργέτες & φιλέλληνες; Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου.

Σε αυτή την ευλογημένη με απίστευτες φυσικές ομορφιές, αιματοβαμμένη ελληνική γη κάθε χρόνο γεννιούνται σχεδόν 9,5 και πεθαίνουν σχεδόν 10,5 άτομα ανά 1000 κατοίκους…
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ΔΕΝ μας λέει πόσα από τα παιδιά που γεννιούνται εδώ και μερικά χρόνια είναι ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ και πόσα παιδιά μεταναστών και λαθρομεταναστών για να συνειδητοποιήσουμε πού… πηγαίνουμε δημογραφικά…
Κατοικούν περίπου 11 εκατομμύρια άνθρωποι από τους οποίους, σύμφωνα με την απογραφή του 2001, το 93% ήταν Έλληνες και το υπόλοιπο αλλοδαποί (Η Ε.Σ.Α. ΔΕΝ μας έδωσε ακόμη τα στοιχεία που προέκυψαν από την απογραφή του 2011)…
Όπου, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ΔΕΝ υπάρχουν πλέον Εθνικοί Ευεργέτες αλλά «μεσάζοντες» που «ευεργετούν» (αυτοί και αυτές οι «μεσάζοντες» χειροκροτούνται, προβάλλονται και μάλιστα «βραβεύονται» για αυτές τις πράξεις επίδειξης από τα ΜΜΕ με τα οποία συνεργάζονται, στους κάθε λογής περιώνυμους δήθεν «μαραθώνιους αγάπης» και με ανακοινώσεις Τραπεζικών λογαριασμών όπου μπορούν οι απονήρευτοι Έλληνες να καταβάλλουν το ποσό που επιθυμούν).

Tα χρέη των δύο δήμων της Ευρυτανίας

Δια μαγείας ..μηδενίστηκε το χρέος του δήμου Αγράφων!!!
Στη Βουλή κατατέθηκαν, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, τα στοιχεία για τα χρέη -μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις- των δήμων όλης της χώρας.
Για τους τέσσερις μεγαλύτερους δήμους της χώρας προκύπτει ότι ο δήμος Αθηναίων έχει μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις 210.970.188 ευρώ και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις 76.743.219 ευρώ. Ο δήμος Πειραιά έχει μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις 131.240.573 ευρώ και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις 26.313.926 ευρώ. Ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις 43.617.543 ευρώ και βραχυπρόθεσμες 12.733.015. Ο δήμος Πάτρας έχει μακροχρόνιες υποχρεώσεις 27.490.160 ευρώ και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις 19.638.412 ευρώ.
Αναλυτικά, για τον νομό Ευρυτανίας οι μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις που δηλώθηκαν του μεν δήμου Αγράφων είναι μηδενικές!! ενώ για τον δήμο Καρπενησίου δηλώθηκαν 2.021.196 ευρώ και 6.274.984 ευρώ σε μακροχρόνιες και βραχυχρόνιες υποχρεώσεις.
Όλοι γνωρίζουμε ότι το χρέος του δήμου Αγράφων ,βάση και της απογραφής ανέρχονται ώς επίσημα τουλάχιστον στα 7,5 εκ.ευρώ ενώ στάλθηκαν μηδενικά χρέη.
Λάθος της δημοτικής αρχής ή λάθος του υπουργείου...

Χιλιάδες παραιτήσεις μέσα σε δυο μέρες στο Δημόσιο!

Τρέχουν να προλάβουν εφεδρεία και περικοπές
Χιλιάδες παραιτήσεις υπέβαλλαν γραπτώς ή και τηλεφωνικώς χθες και σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης στους προισταμένους των υπηρεσιών τους!
Συγκεκριμένα, τριπλάσιος αριθμός αιτήσεων απ’ ό,τι συνήθως κατατατέθηκε σήμερα στο υπουργειο παιδείας ενώ τέσσερις γενικοί διευθυντές αποχώρησαν από το υπουργείο Εργασίας. Εφοριακοί, τελωνειακοί και διευθυντές που θα πληγούν περισσότερο από το νέο μισθολόγιο διεκδικούν τα πρωτεία στον κατάλογο των παραιτήσεων προκειμένου να προλάβουν να “ διασώσουν” το ποσό της συνταξής τους , πριν περικοπεί – η μείωση είναι ανάμεσα στα σενάρια που επεξεργάζεται το γενικό λογιστήριο του κράτους – μετά την 1η Οκτωβρίου που θα εφαμορμοστεί, σύμφωνα με τις εξαγγελίες, αναδρομικά το νέο μισθολόγιο.

Χαράτσι σε όλους! Εξαιρούνται οι νεκροί, οι αρχαίοι και οι άγιοι!

Χρεοκοπούμε, δεν χρεοκοπούμε. Βγαίνουμε από την ευρωζώνη, δεν βγαίνουμε από την ευρωζώνη. Θα διασωθούμε, δεν θα διασωθούμε.

Το μάδημα της μαργαρίτας συνεχίστηκε σε επίπεδο δηλώσεων εξ Εσπερίας, μαζί με το σκοτσέζικο ντους.

Χθες, μας άφησαν να βγάλουμε το κεφάλι μας από το νερό – αλλά μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με τον Σαρκοζί να δηλώνει στο υπουργικό του συμβούλιο ότι θα κάνει το παν για να σώσει την Ελλάδα.

Ανάλογες δηλώσεις έγιναν και από τον πρόεδρο της Κομισιόν Μπαρόζο, τον Επίτροπο Ρεν, το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ Κάρλος Κόστα, τον γενικό διευθυντή της διεύθυνσης οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρκο Μπούτι και πάει λέγοντας.

Η Ελλάδα χρεοκόπησε! Σε… προσομοίωση

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Σύμφωνα με τα λεξικά της νέας ελληνικής γλώσσας, «προσομοίωση» είναι η αναπαράσταση μιας διεργασίας, με τη βοήθεια ενός μοντέλου. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η στήλη «Μικροπολιτικός» των «Νέων», μια τέτοια προσομοίωση έλαβε χώρα χθες στο Μέγαρο Σαντιγί έξω από το Παρίσι, με τη συμμετοχή γκουρού της παγκόσμιας οικονομίας, και αφορούσε την Ελλάδα.
Στο συνέδριο στο οποίο διατυπώθηκαν απόψεις, εκτιμήσεις και προβλέψεις για το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας, και ειδικότερα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, δρομολογήθηκε και μια προσομοίωση σεναρίων για το τι έπεται.
Τι θα συνέβαινε δηλαδή, με βάση συγκεκριμένα δεδομένα και παραμέτρους, εφόσον κάθε χώρα που εμπλέκεται στην κρίση, ακολουθούσε μια συγκεκριμένη στρατηγική. Και πως θα κατέληγε στην επιλογή της στρατηγικής αυτής.

Συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική ο Μάκης Ψωμιάδης (βίντεο)

Συνελήφθη από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία ο Μάκης Ψωμιάδης, ο οποίος καταζητούταν για σωρεία παραβάσεων μεταξύ αυτών και τα στημένα παιχνίδια. Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ. ο καταζητούμενος βάσει διεθνούς εντάλματος σύλληψης συνελήφθη σε σπίτι στο Σούνιο.
Αυτή την ώρα βρίσκεται στη ΓΑΔΑ και σε λίγη ώρα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του έξω από την ΓΑΔΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ​ΡΧΗ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΧΕΙΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απάντηση Περγαντά σε Χειμάρα για τα έργα «Δρόμος Γλύφα – Φανός» και «Διαρρύθμιση Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαμίας»

Με αφορμή το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Συνδυασμός του κ. Θανάση Χειμάρα, είναι επιβεβλημένο να τονίσουμε ότι η αιρετή Περιφέρεια δεν λειτουργεί με «αυτόματο πιλότο».
Ο θεσμός του Καλλικράτη που βρίσκεται στην αρχή της εφαρμογής του και η δύσκολη οικονομική συγκυρία με τις ασφυκτικές πιέσεις στα χρηματοδοτικά προγράμματα, επιβάλλουν καθημερινή μεθοδική προσπάθεια και σκληρή δουλειά με στόχο το αποτέλεσμα. Αποτέλεσμα σε έργα και δράσεις για τη Στερεά Ελλάδα και τους πολίτες της.

Επιχείρηση καθαριότητας, απολύμανσης και επιδιόρθωσης βλαβών στον καταυλισμό των Αθίγγανων της Θήβας.


Ο Δήμος Θηβαίων, στα πλαίσια της καταπολέμησης των κουνουπιών, πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης 15 Σεπτεμβρίου, παρεμβάσεις-ψεκασμούς στον καταυλισμό των Αθίγγανων της Θήβας, με σκοπό την προστασία της υγείας των κατοίκων του καταυλισμού και των περιοίκων.  

Οι ψεκασμοί έγιναν με τη βοήθεια των συνεργείων που έχουν αναλάβει το έργο εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, σε βόθρους, φρεάτια ομβρίων και όπου υπήρχαν στάσιμα νερά μέσα στον καταυλισμό των Αθίγγανων, ενώ είχε προηγηθεί ψεκασμός περιφερειακά του καταυλισμού.

Παράλληλα, με πρωτοβουλία του Δήμου Θηβαίων, στήθηκε μια ολόκληρη επιχείρηση με τη συμβολή της Υπηρεσίας Καθαριότητας, της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. προκειμένου να καθαριστεί περιμετρικά και εσωτερικά ο καταυλισμός από τα σκουπίδια, να αποκατασταθούν οι βλάβες στα δίκτυα ύδρευσης , να καθαριστούν και ν’ απολυμανθούν οι βόθροι.

CNN: Τα τρία σενάρια για μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας

Η Ελλάδα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χρεοκοπήσει, αλλά το ζήτημα αφορά τον τύπο χρεοκοπίας που θα χρησιμοποιηθεί και ο αντίκτυπος που θα έχει στις αγορές, την Ευρώπη και τον κόσμο, αναφέρει σε δημοσίευμά του η ιστοσελίδα του CNN.

Μία χρεοκοπία μπορεί να ....
πάρει τρεις μορφές:

Η επιλεκτική χρεοκοπία

Με αυτόν τον όρο του δεύτερου προγράμματος διάσωσης, ορισμένοι επενδυτές μπορεί να ανταλλάξουν ελληνικά ομόλογα, στα οποία θα επιβληθεί «κούρεμα», είτε θα δεχθούν απώλειες στα χρήματα που κατέχουν. Αυτό γίνεται για να μειωθούν οι κίνδυνοι μεγαλύτερων απωλειών στο μέλλον. Είναι περιορισμένο, ελεγχόμενο και αντιληπτό. Ακόμη περισσότερο, είναι κάτι που αναμένεται.

Η ελεγχόμενη χρεοκοπία

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Έφθασε το γεωτρύπανο στο οικόπεδο 12. Σε επιφυλακή Λευκωσία-Αθήνα

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Sigmalive,από τη Κύπρο λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι έφθασε η πλατφόρμα της Noble Energy στο οικόπεδο 12.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως από την ερχόμενη Τετάρτη, όλα θα είναι έτοιμα για να αρχίσει η γεώτρηση. Στο μεσοδιάστημα θα γίνονται διεργασίες ούτως ώστε η πλατφόρμα να προσεγγίσει το ακριβές σημείο όπου θα γίνει η γεώτρηση, να γεμίσει τις δεξαμενές της με νερό και να σταθεροποιηθεί. Τη διαδικασία θα βοηθήσει και το πλοίο που συνοδεύει την πλατφόρμα. Την Τετάρτη θα φθάσει στην Κύπρο και το προσωπικό της Noble, που αποτελείται από 56 άτομα. Τα άτομα αυτά θα δουλεύουν με μηνιαία βάρδια. Ελικόπτερο το οποίο θα απογειώνεται από το ελικοδρόμιο στο Λιμάνι Λεμεσού θα μεταφέρει κάθε μήνα το προσωπικό.

Έχετε χάσει το ποδήλατό σας; Εάν είναι ένα από αυτά ελάτε να το παραλάβετε

Στο Τμήμα Ελέγχου Εμπορίου της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας φυλάσσονται κατασχεμένα και εγκαταλειμμένα ποδήλατα.
Αν έχετε χάσει το ποδήλατό σας και το αναγνωρίσετε σε κάποια από τις φωτογραφίες, παρακαλούμε απευθυνθείτε στο Γραφείο Αποθήκης, οδός Αρμοδίου έναντι 16, ώρες 9:00 έως 14:00, κατά τις εργάσιμες ημέρες, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να το παραλάβετε.
Απαραίτητα δικαιολογητικά
  • δήλωση κλοπής,
  • τιμολόγιο αγοράς,
  • φωτογραφία
Όλα τα παραπάνω με πλήρη περιγραφή του ποδηλάτου, δηλαδή μάρκα, τύπο (mountain, trekking κλπ.), αριθμό πλαισίου, χρώμα και οτιδήποτε άλλο πρόσφορο προς αναγνώριση του ποδηλάτου.
Πληροφορίες
Τμήμα Ελέγχου Εμπορίου της Δημοτικής Αστυνομίας, τηλ. 210 3246940

Γ.Σ. ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΘΗΒΩΝ


      Ο Γ.Σ. Πίνδαρος  γεμάτος όρεξη και ευθύνη ξεκίνησε και φέτος τις ακαδημίες στίβου και όλα τα υπόλοιπα αγωνιστικά τμήματα παίδων-κορασίδων, εφήβων-νεανίδων, ανδρών-γυναικών.
Βρισκόμαστε στην πολλή ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ο Γ.Σ. Πίνδαρος έχει στην δύναμή του 250 παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου παρουσιάζοντας μια αύξηση 40% σε σχέση με το 2010. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλεται. Αυτό το γεγονός μας γεμίζει αισιοδοξία και μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο της διαπαιδαγώγησης χιλιάδων παιδιών, θέτοντας υψηλότερους στόχους για το 2012.
      Αυτή η δυναμική αντικατοπτρίζει την όλο και περισσότερο αυξανόμενη ανάγκη μεγάλων και μικρών για άσκηση και άθληση σε μια ασφαλή και ωφέλιμη απόδραση από τους εξαντλητικούς ρυθμούς της εποχής μας. Κυρίως όμως δείχνει ότι όλο και περισσότεροι γονείς συνειδητοποιούν ότι ο κόσμος του κλασικού αθλητισμού αποτελεί το ασφαλέστερο καταφύγιο για ότι πιο πολύτιμο έχουμε. Τα παιδιά μας.

Προς ΣΕΒ, ΕΕΤ, ΣΕΤΕ, ΕΒΕΑ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΛΠΕ: Τη Δευτέρα να τα πείτε όλα στον κ. Τόμσεν!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αυτό το οποίο όφειλε να είχε γίνει εδώ και ενάμιση χρόνο θα γίνει την Δευτέρα.

Όχι, βέβαια, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, που κάθε τόσο μας… σώζει και επειδή λίγο μετά αποδεικνύεται πως σωσμό δεν έχουμε πετάει το μπαλάκι των ευθυνών στους άλλους.

Πληροφορηθήκαμε, λοιπόν, ότι την Δευτέρα, μετά από πρωτοβουλία της διοργάνωσης των Συνεδρίων του Εκόνομιστ, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Αθήνα Πολ Τόμσεν θα έχει ανοικτή συζήτηση με εκπροσώπους του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμο (ΣΕΒ, ΕΕΤ, ΣΕΤΕ, ΕΒΕΑ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΛΠΕ).

Είναι προφανές ότι ψάχνονται οι άνθρωποι. Θέλουν να δουν τι πάει στραβά. Γιατί δεν αποδίδει το πρόγραμμα. Πού έκαναν λάθος.

Μήπως υπερεκτίμησαν τις δυνατότητες της κυβέρνησης; Μήπως πίστεψαν σε υπερβολικά πολλά παραμύθια;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

"Δημοψήφισμα είναι μια διαδικασία άμεσης ψηφοφορίας ολόκληρου του εκλογικού σώματος, προκειμένου να επικυρωθεί ή να απορριφθεί μια πρόταση που έχει ιδιαίτερη σημασία για ένα κράτος.
Δημοψηφίσματα διοργανώνονται συνήθως για σημαντικά ζητήματα, όπως για την υιοθέτηση νέου Συντάγματος, την επικύρωση νέας Συνθήκης, κ.λπ.

Σε πολλές χώρες τα δημοψηφίσματα αποτελούν συνήθη πρακτική, διοργανώνονται εύκολα, με πρόταση βουλευτών ή συλλογή υπογραφών, σε τοπικό ή εθνικό επίπεδο." 



Αναρωτηθήκατε ποτέ, για ποιο λόγο, στη χώρα στην οποία γεννήθηκε η δημοκρατία, έχει να γίνει δημοψήφισμα από το 1946;   Γιατί δεν προβλέπεται από το σύνταγμα μας κανένας άλλος τρόπος πρόκλησης δημοψηφίσματος εκτός από αίτημα δημοψηφίσματος που πρέπει να υποβάλλουν 151 βουλευτές, το οποίο θα πρέπει να υπερψηφίσουν τα δύο τρίτα (3/5) της βουλής; Γιατί δεν προβλέπεται διενέργεια δημοψηφίσματος με συλλογή υπογραφών;  Γιατί δημοψήφισμα στην Ελλάδα, μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ όταν και εφόσον το επιθυμήσει η κυβέρνηση; (αφού πρέπει να εγκρίνουν τα 3/5 της βουλής). Γιατί κανένας άλλος τρόπος δεν προβλέπεται από το σύνταγμα;

Ο Αόρατος στο Πενταπόσταγμα: Γιατί μόνο όταν είσαι Άνθρωπος μπορείς να λέγεσαι και καλλιτέχνης!

Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν στον Αόρατο, έναν καλλιτέχνη όπου από το ξεκίνημά του έχει ξεχωρίσει για το ήθος του και το πηγαίο ταλέντο του στη μουσική. Έχουμε τη τιμή να δημοσιεύσουμε για εσάς την παρακάτω συνέντευξη, οπου μας παραχώρησε ο Αόρατος. Τελικά υπάρχει ακόμα φως στο σκοτάδι, αρκεί λίγο ψάξιμο από μέρους μας...


ΕΡ: Από συνεντεύξεις σου γνωρίζουμε ότι διάλεξες το όνομα ΑΟΡΑΤΟΣ γιατί ο κόσμος παρασυρμένος πλέον από τα υλικά αγαθά ξέχασε τις αξίες, όπως την αγάπη και κανείς πια δεν ενδιαφέρεται για κανέναν... Ελπίζεις ότι μία μέρα θα αλλάξει αυτή η κατάσταση;

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ​ΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Αριθ. Πρωτ: 437
ΤΜΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Άρθρο165 του Ν.3852/2010
Αριθμ. Π.Σ. 13
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Προς :
1.- Περιφερειάρχη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Περγαντά Κλέαρχο.
2.- Τους κ.κ. Αντιπεριφερειάρχες:
Γεώργιο, Μπουραντά Αθανάσιο, Στάϊκο Θωμά.
Γαζή Γιώτα, Καραμπά Βασίλειο, Μουλκιώτη
3.- Τους κ.κ. Περιφερειακούς Συμβούλους:

Φαντάσματα τα κέντρα υποδοχής προσφύγων

Τον περασμένο Μάιο, την επό­μενη ακριβώς ημέρα από τη διθυραμβική… παρουσίαση από τον Χρ. Παπουτσή του σκαριφήματος του φράχτη στον Έβρο (μπήκε στη δημόσια διαβούλευση στις 5 Αυγούστου, όμως εμείς εξακολου­θούμε να διατηρούμε τις επιφυλά­ξεις μας), ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε τη δημιουργία 14 νέων μονάδων πρώτης υποδοχής καιπροσωρινής κράτησης μεταναστών.
Με το αγκάθι του φράχτη να παρα­μένει, δεδομένου ότι οι Τούρκοι αρ­νούνται να συμβιβαστούν με την πα­ρουσία του πάνω στα σύνορα και, αν «χτιστεί», ζητούν να κατασκευαστεί σε αρκετά μεγάλη απόσταση από την οριογραμμή – γεγονός που αυτομά­τως τον καθιστά… διακοσμητικό -, τα ίδια περίπου ισχύουν, αλλά από άλλη σκοπιά, και για τα περίφημα κέντρα.
Μέσα στις προοπτικές και τις προδι­αγραφές που είχαν τεθεί για την ανα­κατασκευή, ίδρυση και λειτουργία των συγκεκριμένων – ανεξαρτήτως χαρα­κτήρα – κέντρων, ήταν η φιλοξενία των προσφύγων και μεταναστών σε χώρους που πληρούν τους στοιχειώ­δεις κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Όπως και στο θέμα του φράχτη, όμως, που ανασύρεται όποτε η συγκυρία και η επικαιρότητα απαιτούν επικοινωνια­κούς ελιγμούς, κάτι ανάλογο συμβαί­νει τελικά και με τα κέντρα, τα οποία, αν και ονομαστικοποιήθηκαν, μάλλον δεν θα είναι αυτά που εξαγγέλθηκαν όταν και αν λειτουργήσουν!

Συνάντηση εργασίας στη Λιβαδειά για το ΕΣΠΑ - Δήμαρχος Θηβαίων



Με τους Δημάρχους της Βοιωτίας συναντήθηκε, την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στη Λιβαδειά, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς και στελέχη της Υπηρεσίας Διαχείρισης και της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της διαδικασίας ανοιχτής ενημέρωσης για το ΕΣΠΑ, με στόχο την αποτελεσματική υλοποίησή του.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου συμμετείχε στη σύσκεψη μαζί με στελέχη του Γραφείου Προγραμματισμού, της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ.

Η συνέντευξη του Νίκου Λυγερού

Νίκος Λυγερός
Το UDemand δημοσιεύει με ιδιαίτερη χαρά την συνέντευξη που μας παραχώρησε ο κ. Νίκος Λυγερός. Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας του UDemand για την δημοσιοποίηση των απόψεων ορισμένων ανθρώπων που νομίζουμε ότι μπορούν να μας προτείνουν κάτι καινούργιο, ότι μπορούν να μας βοηθήσουν να βγούμε από την κρίση που βιώνουμε.

Ο Νίκος Λυγερός είναι ο Έλληνας που κατέχει τον υψηλότερο δείκτη ευφυΐας (IQ) στην κλίμακα Stanford-Binet, με 189 βαθμούς. Πρόκειται για μία πολυσχιδή προσωπικότητα. Το βιογραφικό του είναι πολύ πλούσιο και οι δραστηριότητες τους ποικίλες. Είναι καθηγητής σε πανεπιστήμια του εξωτερικού αλλά και της Ελλάδας, καθηγητής σε στρατιωτικές σχολές, στρατηγικός σύμβουλος, καθηγητής προικισμένων παιδιών, expert διερμηνέας και μεταφραστής στα γαλλικά δικαστήρια, συγγραφέας, σκηνοθέτης, ποιητής και πολλά ακόμα…
Στην συνέντευξη που ακολουθεί μας μίλησε για τη σχέση Ελλάδας – Τουρκίας, την συμμαχία Κύπρου – Ισραήλ, την σημασία του Ελληνικού Πολιτισμού αλλά και για την τωρινή οικονομική και κοινωνική κρίση. Διαβάστε την…

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο