Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ...

Στο βάθος του προβλήματος που ενίοτε μας απασχολεί, του φιλοσοφικού, φαίνεται ότι ή δεν έχουν προσδιορισθεί με πληρότητα οι έννοιες του καλού και του κακού ή ότι οι ανθρώπινες συνειδήσεις με την παραλλακτικότητα που τις χαρακτηρίζουν, κυμαίνονται. Και οι κυμάνσεις αυτές δίνουν γένεση σε δυσαρμονίες και σε αγώνες, που προκαλούν σύγχυση στο ανθρώπινο γένος.

Μιλώντας για την παραλλακτικότητα των ανθρώπινων συνειδήσεων, εννοούμε τις άπειρες μεταβλητές που δεν είναι ποτέ ομόρροπες, που δημιουργούν ένα παράδοξο σύστημα, ανεξέλεγκτο και αχιραγώγητο, γιατί υπερβαίνει σε ένταση τη βούληση οιασδήποτε ατομικότητας. Οι δυσαρμονίες είναι προλογικές ή μεταλογικές. Είναι παρέκκλιση πρός ό,τι είχε συμφνωθεί ή νέεςεμφανίσεις ή ανεπιθύμητο αποτέλεσμα μιας ασυναίσθητης πορείας.

Χαιρετισμός Κώστα Μπακογιάννη - Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας στο Περιφερειακό Προγραμματικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στη Λαμία

Κύριε Πρόεδρε,
Κυρίες και κύριοι,

Καλώς ορίσατε στην καρδιά της Ελλάδας.
Καλώς ορίσατε στην περιφέρεια των μεγάλων δυνατοτήτων και των
μεγάλων προσδοκιών.
Σε μια περιφέρεια η οποία βιώνει τη κρίση σκληρά – και πολλές φορές απάνθρωπα – αλλά έχει όλα εκείνα τα αντικειμενικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για να κάνει το άλμα προς τα εμπρός.
Η σημερινή συνάντηση λοιπόν είναι σημαντική, παρά τον αδιαμφισβήτητο
κομματικό της χαρακτήρα.

Στρατηγική σύνθεση

Ν. Λυγερός

Όταν εξετάζουμε τα διάφορα στάδια της νοητικής στρατηγικής από την τακτική, το επιχειρησιακό, τη στρατηγική έως την υψηλή στρατηγική, τη διαχρονική στρατηγική και τη στρατηγική της Ανθρωπότητας, αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει ένα πλέγμα σχημάτων που διασχίζει αυτές τις γενικεύσεις με την έννοια του Grothendieck και αφορά τη νοόσφαιρα της σύνθεσης που παίζει ένα ρόλο όλο και πιο κυρίαρχο όσο ανεβαίνουν τα στάδια της πολυπλοκότητας της πολιορκητικής σκέψης, που λειτουργεί όλο και πιο βαθιά στο πλαίσιο της πολυκυκλικότητας μέσω της κενότητας και της συνέχειας

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 30/11/14

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η... ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ»

Στο ίδιο... έργο θεατές οι Έλληνες πολίτες, παρακολουθούν άναυδοι το θέατρο «σκιών» της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, να αφήνει στην άκρη τους πανηγυρισμούς και τις κόκκινες γραμμές
Αντιμέτωπο με τη σαφή διάθεση των στελεχών της τρόικας να μην προβούν σε ουδεμία, μείζονος τουλάχιστον σημασίας, παραχώρηση πορεύεται το Μέγαρο Μαξίμου κατά τη... σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Σχετικά με τα master classes του Ν. Λυγερού

• Master Class: "Μαθαίνω πώς να μαθαίνω. Ζεολιθικά παιχνίδια". Παπαδοπούλου - ELANDER, Αθήνα. Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2014, ώρα: 10.00. - 12.00 -

Επίκαιρη Αυγενάκη για το καθεστώς λειτουργίας εταιρειών πνευματικών δικαιωμάτων




ΔΗΛΩΣΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση μου από το Υπουργείο Υγείας η ενίσχυση σε προσωπικό των Υπηρεσιών Υγείας Βοιωτίας, μετά από πολύμηνες προσπάθειες, εξελίσσεται ως εξης:
1.Στις συνολικές προσλήψεις των 416 του Υπουργείου Υγείας, στη Βοιωτία έχουν κατανεμηθεί:
ΓΝ ΘΗΒΑΣ
1 ΕΒ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ
ΓΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
1 ΕΒ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ

Με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θήβας ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ

27/11/2014

Με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης  ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ., από εργαζόμενους, άνεργους και  φτωχά λαϊκά στρώματα της περιοχής. Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Π.Α.ΜΕ. στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας.
Χαιρετισμό απηύθυνε από την ομάδα Θήβας της Ο.Γ.Ε. η Μαργαρίτη Γεωργία. Η κεντρική ομιλία παρουσιάστηκε από τον Καβάλο Γιώργο, πρόεδρο του Σωματείου Χημικής Βιομηχανίας Ν. Βοιωτίας ο «Σπάρτακος» και μέλος της Γραμματείας του Π.Α.ΜΕ.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΟΝ LINE ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Εγκαινιάζοντας με απόλυτη επιτυχία μια νέα εποχή στην εκπαίδευση, το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» εισάγει δωρεάν τα πολύτιμα και αναρίθμητα οφέλη της on line εξατομικευμένης εκπαιδευτικής διαδικασίας στη ζωή μαθητών, γονέων και δασκάλων, καταγράφοντας μόνο κατά το μήνα Οκτώβριο περισσότερες από 750.000 επισκέψεις στην ιστοσελίδα του www.arnos.gr και πάνω από 5.000.000 προβολές σελίδων. Οι απεριόριστες δυνατότητες μιας υψηλών προδιαγραφών μαθησιακής διαδικασίας, που θέτει στο επίκεντρο τον μαθητή και συντελείται χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό χώρου ή χρόνου, προάγοντας τις αξίες της συνεργατικότητας και της αυτονομίας, φαίνεται πως βρίσκει θερμή ανταπόκριση από τη μαθητική αλλά και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΜΕΣΟ...

Και η πληθώρα των αντιλήψεων δεν μας αφήνει να δικαιώσουμε με την ιδιαίτερη προσωπική κρίση την πιο αληθινή, ταυτίζοντας έτσι το αληθνό με τη μέση έκφραση που αποτελεί και τον νόμο της Ιστορίας. Μπαίνει έτσι με οξύτητα το πρόβλημα του ορθολογισμού και της διαισθανόμενης αλήθειας, γύρω στα οποία έχουν εγερθεί, με παράλληλη πνευματική δράση, αντίθετες θέσεις και τάσεις.

ΝΗΣΟΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ: Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΙ Η ΑΟΖ


H νήσος Στρογγύλη έχει βρεθεί εδώ και λίγο καιρό στο επίκεντρο της επικαιρότητας, μετά την αποκάλυψη του Newsbomb.gr για την απαγόρευση μετά από εντολή Βενιζέλου, να απλωθεί στην πλαγιά του νησιού η ελληνική σημαία.

Απάντηση Τασούλα σε Μπασιάκο για Αρχαίο Θέατρο Κοιλάδας Μουσών Ασκρης


Θέμα: Απάντηση στη με αριθμό πρωτοκόλλου 4148/30.10.2014 Ερώτηση με θέμα: «Έργο
           ανασκαφής Αρχαίου Θεάτρου Κοιλάδας Μουσών Άσκρης»


Σε απάντηση της με αριθμ. πρωτοκόλλου 4148/30.10.2014 Ερώτησης του Βουλευτή κ.  Ευάγγελου Μπασιάκου και σύμφωνα με τα στοιχεία που έθεσαν υπόψη μας οι αρμόδιες υπηρεσίες μας, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Σε τεντωμένο σχοινί η κυβέρνηση μετά την αποτυχία των συζητήσεων στο Παρίσι

Αντιμέτωπη με δύσκολες αποφάσεις βρίσκεται η κυβέρνηση έπειτα από την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στο Παρίσι, που ολοκληρώθηκαν χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία, ειδικά στο θέμα του δημοσιονομικού κενού για το 2015. Παράλληλα, η τρόικα φέρεται να ζητά από την κυβέρνηση σκληρά μέτρα, όπως μείωση των συντάξεων και αυξήσεις φόρων!
Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, δήλωση του οποίου επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, οι συνομιλίες στο Παρίσι απέτυχαν να εξαλείψουν τις διαφορές αναφορικά με το ύψος του δημοσιονομικού κενού τον επόμενο χρόνο.

Συγκέντρωση στην Δ.Ο.Υ Θηβών με την συμμετοχή όλων των φορέων.

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από το υποκατάστημα της εφορίας στην Θήβα ,στα πλαίσια της πανεργατικής 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στις "πολιτικές της λιτότητας ".

Ωστόσο δεύτερος στόχος της συγκέντρωσης ήταν η στήριξη των εργαζόμενων της υπηρεσίας που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ...

Η διασφάλιση των πολιτικών κεκτημένων στην Ελλάδαι, όπως επίμονα και εμφαντικά τούτη η γραφίδα υποστηρίζει, δεν επιχειρείται με τη λογική εκτίμηση και το ενδιαφέρον, αλλά με τη λογική υποτίμηση. Και αυτό διαπιστώνεται καθημερινά, όχι μόνο από τον πλεονασμό των ετερόκλητων δηλώσεων και των κατ' επίφασιν πολιτικών διαξιφισμών, αλλά και από τις τετελεσμένες επιβολές.

Οι συζητήσεις-διαπραγματεύσεις με την τρόικα στο Παρίσι δεν είχαν την αναμενόμενη "αισιόδοξη" από το κυβερνητικό επιτελείο κατάληξη. Κάποιοι σπεύδουν να μιλήσουν για "αδιέξοδο" και στην περιχαρακωμένη από τη φοβία και τον πανικό του "πολιτικού θανάτου" τους πολιτική συγκυρία, έσπευσαν Σαμαράς και Βενιζέλος να συζητήσουν σήμερα στο πρωθυπουργικό γραφείο τις εξελίξεις, που οδηγούν για μια ακόμη φορά σε αδιέξοδο.

Η Άγνωστη Αρχαία Ακρόπολη του Ακραίφνιου Βοιωτίας



Στα δικαστήρια βρέθηκαν για ακόμη μια φορά οι αγρότες της Βοιωτίας

Στα δικαστήρια βρέθηκαν για ακόμη μια φορά οι αγρότες της Βοιωτίας, κατηγορούμενοι για κινητοποιήσεις παρελθόντων ετών.

Ωστόσο η εκδίκαση της υπόθεσης τους αναβλήθηκε για τον Μάιο , εξαιτίας της απεργίας των δικηγόρων, γεγονός που προκάλεσε την αγανάκτηση τους. Τόνισαν με νόημα ότι στη θέση τους έπρεπε να είναι όσοι τους οδήγησαν να διαμαρτύρονται και να κινητοποιούνται για τα αυτονόητα.

Η τύχη της Ελλάδος και του Ελληνικού Λαού στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Σημείωμα του εκδότη

Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο 12.11.2014 - Η Θέμις στο εδώλιο!

Γράφει, βιντεοσκοπεί και μαγνητοφωνεί, έχοντας πάρει πλέον τα "όπλα", ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Δύο πράγματα κατάφερε η χθεσινή παρουσία μου στην αίθουσα του Αρσάκειου, όπου εκδικάστηκε η ένσταση της "Ελληνικής Λαϊκής Συσπείρωσης" (Ε.ΛΑ.Σ.) στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο με το αίτημα να καταργηθούν όλοι οι παράνομοι νόμοι που έχουν ψηφιστεί από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι και σήμερα.

Θεατρική Παράσταση αφιέρωμα στην Ημερα ΑμεΑ

ΠΑΝΕΥΒΟΪΚΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΓΟΝΕΩΝ , ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ & ΦΙΛΩΝ Α.με.Α
«ΑΝΘΡΩΠΟΣ – ΕΛΠΙΔΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»


3η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ & ΕΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Με την ευκαιρία της  Παγκόσμιας και Εθνικής Ημέρας  Ατόμων με Αναπηρία η Ομάδα Θεατρική Δημιουργίας  ΑμεΑ του Πανευβοϊκού Συλλόγου «Άνθρωπος – Ελπίδα – Πολιτισμός»  θα παρουσιάσει  την Θεατρική Παράσταση
                                                                         

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Η ενέργεια της Κύπρου

Ν. Λυγερός

Με τις εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο που σχετίζονται με την κυπριακή ΑΟΖ, βλέπουμε ότι οι υδρογονάνθρακες έχουν πάει σ’ ένα στάδιο που δεν έχει μόνο σχέση με οικονομικά δεδομένα. Κι εκεί που όλοι μιλούσαν μόνο και μόνο με μια κοινοτική προσέγγιση, τώρα αναδεικνύεται ότι η ΑΟΖ είναι ένα εθνικό θέμα που αφορά συνολικά τους Αρμένιους, τους Ελληνοκύπριους, τους Λατίνους, τους Μαρωνίτες και τους Τουρκοκύπριους δίχως κανένα διαχωρισμό.

Η εξέγερση των Ελλήνων κατά της ΤΡΟΙΚΑ των Δαρβινιστών -ο φόβος και η αγωνία των Αγγλοσαξόνων

Η άσκηση πολιτικής προϋποθέτει γνώση της Ιστορίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, αλλά και ψυχολογία ως εργαλείο για να ερμηνεύει και να αντιμετωπίζει κανείς  τους  συλλογισμούς, τις προθέσεις και τα σχέδια των άλλων. Είναι ο μόνος τρόπος  για να προστατεύεται ο καθείς από τις αντιδράσεις εσωτερικών και διεθνών κυρίως παραγόντων.
Η οξύτατη κρίση που βιώνει ο Λαός μας, αλλά και το αδιέξοδο εις το οποίο έχει περιέλθει η χώρα μας οφείλεται εις τις αδυναμίες του Πολιτικού Συστήματος των τελευταίων δεκαετιών, αλλά και εις την αρρωστημένη εσωστρέφεια του. Αυτές οι διαιωνίζουσες αδυναμίες κράτησαν την χώρα μας μακριά από το παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Εκδήλωση με θέμα: «Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2014 - 2020»

Η Περιφέρεια  Στερεάς  Ελλάδας,  σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων, το ΓΕΩΤΕΕ/Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδος και τον Γεωπονικό Σύλλογο Ν. Φθιώτιδας, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση  την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 17:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων, Λεωνίδου 9,  στη Λαμία, με θέμα:
«Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική  2014 - 2020»

Έγκριση Προϋπολογισμού 2015 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εγκρίθηκε σήμερα, κατά πλειοψηφία, ο Προϋπολογισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το 2015.

Ο προϋπολογισμός καταρτίστηκε για ακόμη μια χρόνια σε ένα δυσμενές περιβάλλον για την τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία τα τελευταία 5 χρόνια έχει κληθεί να σηκώσει στις πλάτες της ένα πολύ μεγάλο μέρος της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας. Οι περικοπές που έχει υποστεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση από την έναρξη της εφαρμογής του "Καλλικράτη" αγγίζουν κατά μέσο όρο το 70% για λειτουργικές δαπάνες και 80% για επενδυτικές δαπάνες.

Δήμος Θηβαίων: Κάλεσμα για συμμετοχή στην έρευνα που πραγματοποιεί το Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών

Ο Δήμος Θηβαίων θέλοντας να συμβάλει στο έργο του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών προσκαλεί με τη σειρά του όλες τις αρχές, τους επιστήμονες και τους πνευματικούς ανθρώπους της Ρούμελης να λάβουν μέρος και να βοηθήσουν στην προσπάθεια για την έρευνα και συλλογή εθνογραφικού -λαογραφικού και ιστορικού υλικού από τη Στερεά Ελλάδα (Ρούμελη)

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: "Από τον Dostoievski στον Camus μέσω θεάτρου"



Πολυχώρος "Αίτιον", Τζιραίων 10 - Μετρό Ακρόπολη. Αθήνα.
Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΑΣ ΑΘΡΟΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ...

Ο στοχασμός του μέλλοντος σε υποχρεώνει να αξιολογήσεις την έννοια του τωρινού, να προσδιορίσεις την ισορροπία ανάμεσα στις ιδέες, να θέσεις το πρόβλημα της χρονικής σειράς, αφού μπροστά στις αμέτρητες αθλιότητες που βιώνουμε, για πολλούς το μέλλον έχει γίνει μια κραυγάζουσα αβεβαιότητα, μια αμφίρροπη έννοια και ενίοτε χωρίς σημασία.

Η αιωνιότητα, άλλωστε, υπό το βάρος των δυσβάστακτων καταστάσεων, στο επίπεδο που ο καθένας τις βιώνει, δεν σου προσφέρει πολλά . Μόνον οι στιγμές μένουν αιώνιες. Ο κόσμος δεν εξαρτάται από τη αυτάρκεια του εφήμερου.

Capital: «Όλοι όσοι βγήκαν από τη συνάντηση με Σταθάκη - Μηλιό, θέλουν να πουλήσουν τα πάντα στην Ελλάδα» - Διαψεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ

Διαψεύδουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ ότι συμμετείχε στην ενημέρωση των επενδυτών ο κ. Sponer του Capital Group που υπογράφει memo με συμπεράσματα από τις συναντήσεις - Ολόκληρη η λίστα των συμμετεχόντων


Τι αναφέρει σε εμπιστευτικό email που έστειλε σε τράπεζες και επενδυτές στην Αθήνα το μεγαλοστέλεχος  της Capital κ. Joerg Sponer, που έχει επενδύσει πάνω από  μισό δισ. ευρώ στην Ελλάδα. Μόνο στη Eurobank έχει επενδύσει 300 εκατ. ευρώ

ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ

Σε σκληρό πόκερ εξελίσσεται η διαπραγμάτευση με τους δανειστές στο Παρίσι.
Κυβέρνηση και τρόικα, μετά από 10 ώρες συνομιλιών στη βίλλα Σαΐντ στο Παρίσι, δεν κατέληξαν σε συμφωνία και έδωσαν νέο ραντεβού για σήμερα.
Το ραντεβού ξεκίνησε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί, με τις δύο πλευρές να δηλώνουν αποφασισμένες να μην κάνουν πίσω στις απαιτήσεις τους.
Είναι προφανές ωστόσο ότι οι δανειστές θα χρησιμοποιήσουν από τη φαρέτρα τους και το όπλο του εκβιασμού. Δηλαδή, ή συμφωνείται και προχωράτε στις μεταρρυθμίσεις ή το κλιμάκιο των δανειστών δεν επιστρέφει στην Αθήνα για να "κλειδώσει" η συμφωνία.

ΠΑΡΟΥΣΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΝΕΛ ΣΤΟ 2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Δυναμικό παρών έδωσε η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο 2ο Συνέδριο του Κινήματος, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Νοεμβρίου 2014. Νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν και άκουσαν με προσοχή τις ομιλίες του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνου Καμμένου, τις προτάσεις και τις θέσεις που αναπτύχθηκαν, τόσο από τα στελέχη του Κινήματός μας, όσο και από τα 21 κινήματα/κόμματα που ήρθαν σε έναν ανοιχτό, δημοκρατικό διάλογο.

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΈΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ

 Κύριε  Υπουργέ ,

 Λίγο πριν μπούμε στο 2015 και συμπληρώνοντας δυόμισι μήνες από την έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία των παιδιών μας βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση και στην απόγνωση να διαπιστώνουμε ότι η κατάσταση στο χώρο της παιδείας δημιουργεί σχολεία και μόρφωση δύο ταχυτήτων ! Αυτό οφείλεται στις πολλές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό  στα  σχολεία  με  αποτέλεσμα τις τρομακτικές απώλειες διδακτικών  ωρών  παρά τις  διαβεβαιώσεις ότι όλα τα σχολεία   είναι   έτοιμα να  λειτουργήσουν   κανονικά   με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟ 13/12


Αναφορά του Κ. Γιοβανόπουλου στην Ελληνική ΑΟΖ



Έκαναν το βήμα κατά της βίας των γυναικών στη Θήβα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 22 Νοεμβρίου στη Θήβα, η εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών (25 Νοέμβρη).

Οι Small Blues Trap θα εμφανιστούν ζωντανά στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας

Οι Small Blues Trap θα εμφανιστούν ζωντανά,
το  Σάββατο 29 Νοεμβρίου
στο DA LUZ
στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας

Ο Δήμος Θηβαίων σας προσκαλεί στην εορταστική εκδήλωση Φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Ο Δήμος Θηβαίων
σας προσκαλεί στην εορταστική εκδήλωση
Φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου
την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 18:30
στην Κεντρική Πλατεία Θήβας.

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζει τη λειτουργία του το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Θηβαίων

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) του Δήμου Θηβαίων, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης υλοποιεί δωρεάν Εκπαιδευτικά Προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

H E.Σ. Κάδμος συμμετέχει στη δράση κατά της βίας των γυναικών

Ε.Σ. ΚΑΔΜΟΣ- Α.Ο. ΑΙΓΑΛΕΩ/ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ / ΚΥΡΙΑΚΗ 30/11/2014 ΩΡΑ 17:00 /ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΘΗΒΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΞΗΣ: ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ "ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ" ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ.

Ο αρχαιολόγος και εκδότης του περιοδικού "ΙΧΩΡ", Ευάγγελος Μπεξής, σε μία μοναδική και ανατρεπτική του συνέντευξη στο κανάλι ''AΡT TV'', και στην εκπομπή του δημοσιογράφου Σπύρου Καρατζαφέρη " SPIRO- SPERO" αποκαλύπτει νέα μοναδικά στοιχεία για την υπόθεση της Αμφίπολης και ξεσκεπάζει πρόσωπα και πράγματα στο Υπουργείο Πολιτισμού και στην λειτουργία της Αρχαιολογικής υπηρεσίας.

ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ

ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ

Τον Οκτώβριο του 1940, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να μπει στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με την απρόκλητη εισβολή των στρατευμάτων του Μουσολίνι στην Ήπειρο. Ο Χίτλερ, για να σώσει τον Μουσολίνι από μία ταπεινωτική ήττα, εισέβαλε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941.. Η Ελλάδα λεηλατήθηκε και ερειπώθηκε από τους Γερμανούς όσο καμία άλλη χώρα κάτω από την κατοχή τους. Σύμφωνα με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, τουλάχιστον 300.000 Έλληνες πέθαναν από την πείνα-άμεσο αποτέλεσμα της Γερμανικής λεηλασίας.

Η ρηματική διακοίνωση της Κύπρου

Ν. Λυγερός

Η ρηματική διακοίνωση της Κύπρου που απεύθυνε στον ΟΗΕ όσον αφορά στην παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων από την Τουρκία μέσω του σεισμικού σκάφους στην κυπριακή ΑΟΖ, είναι ένας επιπλέον πόντος για την Κύπρο. Με αυτήν την πράξη εξασφαλίζει το γεγονός ότι η παραβίαση καταγράφεται επίσημα και δεν είναι απλώς μια τυπική κίνηση που μπορεί να γίνει αποδεκτή. Η Κύπρος επέλεξε και το χρονικό διάστημα της διακοίνωσης για να δώσει χρόνο σε στρατηγικούς συμμάχους να εκφραστούν επίσημα υπέρ της Κύπρου χωρίς κανέναν ενδοιασμό, αφού ακολουθούν επί της ουσίας και του πρακτέου το Δίκαιο της Θάλασσας δίχως καμιά εξαίρεση.

Απάντηση ΕΥΔΑΠ σε Μπασιάκο για ετήσια υδατικά αποθέματα Υλίκης

    Αθήνα, 16/10/2014
    Αρ. Πρωτ.

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΕ ΑΤΑΚΤΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΤΕΜΕΝΟΣ

Ενημέρωση - Πρόσκληση 

Σας ενημερώνουμε ότι η δικάσιμος των προσφυγών μας κατά της κατασκευής τεμένους (ή τζαμιού) στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αναβλήθηκε εκ νέου και για πολλοστή φορά, κατόπιν αποφάσεως των εισηγητών του Συμβουλίου. 

ΥΠΟΔΟΧΗ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΤΟ ΤΑΧΙ ΘΗΒΩΝ


ΥΠΟΔΟΧΗ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΤΟ ΤΑΧΙ ΘΗΒΩΝ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η ένταξη του έργου «Κατασκευή Κόμβου Ξηριώτισσας»

Εγκρίθηκε σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας η ένταξη του έργου «Κατασκευή Κόμβου Ξηριώτισσας», προϋπολογισμού 6.600.000 ευρώ.
Με το εν λόγω έργο προβλέπεται η κατασκευή του Ανισόπεδου Κόμβου Ξηριώτισσας επί της εισόδου της Λαμίας, με τον οποίο θα διευθετηθεί η κυκλοφορία στο υπόψη νευραλγικό σημείο σύνδεσης της ενωτικής οδού των Ε.Ο. 1 (ΠΑΘΕ) και Ε.Ο. 3 (Λαμίας-Δομοκού), που παρακάμπτει τη Λαμία ανατολικά, με τον οδικό άξονα Λαμίας-Στυλίδας (Παλαιά Εθνική Οδός Λαμίας-Βόλου).

Η Κωπαΐδα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Περιφερειακού Συμβουλίου


Λαμία, 25 Νοεμβρίου 2014

Στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα της οργάνωσης και διοίκησης του καταργηθέντος Οργανισμού Κωπαΐδας.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, ανέπτυξε την εισήγηση – πρότασή, την οποία είχαν από κοινού διαμορφώσει η Περιφερειακή Αρχή και οι πέντε Δήμαρχοι των Δήμων όπου ανήκει η ευρύτερη περιοχή της Κωπαΐδας. Με βάση αυτή, οργανώνεται η διαχείριση της Κωπαΐδας και του επιχειρησιακού της αντικειμένου από την Περιφέρεια, στην οποία έχει περιέλθει σύμφωνα με το νόμο.

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανής Παπαθωμά για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας εναντίον των Γυναικών

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας εναντίον των Γυναικών βρίσκει την χώρα μας σε μία δύσκολη καμπή. Η οικονομική και κοινωνική κρίση έχει επιφέρει αλλαγές και ανακατατάξεις ακόμα και στις σχέσεις μεταξύ των δυο φύλων, μια εκ των οποίων είναι η αύξηση των κρουσμάτων της βίας κατά των γυναικών.

Πρέπει να διαχυθεί σε όλους τους τομείς της κοινωνίας η αντίληψη της ισότητας και της μη διάκρισης λόγω φύλου. Είναι καθήκον μας να αναδείξουμε ότι η βία δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση αλλά ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα. Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό πως η άσκηση βίας δεν είναι μία κατάσταση προσωπική, αντιθέτως συνιστά ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που μαστίζει όλες τις κοινωνίες.

Υπερχρεωμένα. Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δεν εξαιρείται των ρυθμίσεων.

Γράφει η Αναστασία Μήλιου  Δικηγόρος Παρ’Εφεταίς*

Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων εκτός από ευνοϊκούς όρους σχετικά με τα δάνεια διέθετε και ένα ειδικό καθεστώς αποπληρωμής τους, διαφορετικό από εκείνο των τραπεζικών ιδρυμάτων, νομοθετικά κατοχυρωμένο με τους  ν. 2214/1994 και 3867/2010 που επέτρεπε στο ΤΠΔ να εισπράττει την δόση του δανείου  ακόμα κι απευθείας από τον τραπεζικό λογαριασμό μισθοδοσίας του δανειολήπτη. Με τον τρόπο αυτό επετύγχανε την άμεση και έγκαιρη αποπληρωμή της μηνιαίας δόσης  χωρίς να  εξαρτάται από το αν ο δανειολήπτης  διέθετε ή όχι το σχετικό ποσό.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΙΩΠΗ ΚΟΡΥΦΩΝΕΙ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΔΡΑΜΑ...


Εκλαψε όλα τα δάκρυα που είχε μέσα της. Είχε στεγνώσει από δάκρυα απελπισίας, ντροπής και αγανάκτησης. Το βλέμμα της από μόνο του ήταν η "αφήγηση" μιας κουρασμένης και πονεμένης ψυχής. Κάθε ματιά της αφηγείται το φόβο της και την απογοήτευση της. Και οι συγχορδίες των λέξεών της και των εννοιών της πίκρας της συνέθεταν ένα "μεγαλιώδες" σύνολο από "σκιάχτρα".

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο