Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Συνέντευξη Αλέξανδρος Γιανναράς


1. Ο Αλέξανδρος Γιανναράς γνωστός ως Elixirion, μας συστήνεται μέσα από ένα πολύ ενδιαφέρον album. Μίλησέ μας για αυτό.

To ¨Under Dark Skies¨ είναι το τρίτο κατά σειρά album της τριλογίας του project Elixirion που δημιουργήθηκε μέσα από την πολυετή μου ενασχόληση με την σύνθεση και τον ηχητικό πειραματισμό, με τα μουσικά όργανα που παίζω. Περιέχει δώδεκα συνθέσεις με στοιχεία Rock, Blues, όπως και κλασικής και παραδοσιακής (Oriental, World) μουσικής, μέσα σε ένα ατμοσφαιρικό (Atmospheric, Ambient) πλαίσιο, δημιουργώντας έτσι ένα ιδιαίτερο μείγμα, αρκετά διαφορετικό από τα συνηθισμένα ακούσματα, αλλά και πάλι προσιτό, προσωπικό και ελπίζω τελικά ενδιαφέρον. Ουσιαστικά είναι ένα ταξίδι αναζήτησης του εσωτερικού ανθρώπου, αυτού που ο λεγόμενος ¨πολιτισμός¨ μας προσπαθεί να εξαφανίσει, αναγκάζοντάς μας να ασχολούμαστε και τελικά να μένουμε στην εξωτερική εικόνα των πραγμάτων αγνοώντας το βάθος τους και την πραγματική τους ουσία και υπόσταση.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ

Κύριε  Πρωθυπουργέ,

Σε  συμβουλεύουμε να μην πάτε στην Τουρκία, διότι θα μας φέρετε  πάλιν καταστροφή & συμφορά!!!

Όπως έδωσες το ΧΡΥΣΟ της Χαλκιδικής στο ΡΟΤΣΙΛΝΤ, έτσι  θα δώσεις και τα πετρέλαια του Αιγαίου στους παγκόσμιους Σιωνιστές, και στους Τούρκους.

Οι Τούρκοι πολιτικοί κ.κ. ΕΡΝΤΟΓΑΝ & ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ είναι πανέξυπνοι και παμπόνηροι,  επιπλέον δε, καλοί Εθνικιστές Πατριώτες.

Τα ερωτήματα που πρέπει να κάνεις στον ευαυτό σου πριν πάρεις σκύλο. Σκέψου το καλά

Τα ερωτήματα που πρέπει να κάνεις στον ευαυτό σου πριν πάρεις σκύλο Σκέψου το καλά!

-Για ποιό ΛΟΓΟ παίρνεις ένα σκύλο;
Η απάντηση θα πρέπει να είναι μόνο »επειδή θέλω ένα φίλο, ένα σύντροφο για την καθημερινή ζωή μου». Αλλιώς δεν πρέπει να πάρεις σκύλο. Τα σκυλιά απαιτούν αγάπη, υπομονή, εκπαίδευση, άσκηση, φροντίδα και αφοσίωση, όπως τα παιδιά. Αν απλά θες σκύλο για να φυλάει την περιουσία σου, γιατί νομίζεις ότι θα έχει πλάκα ή απλά για να παίζουν τα παιδιά σου, πρέπει να αναθεωρήσεις…

Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: "Δεδομένα της ΑΟΖ στο Ιόνιο".

Κατερίνα Ρανιέρη - Κλείσε Το Τηλέφωνο Και Ελα

Μια ξεχωριστή  λαϊκή φωνή,η Κατερίνα Ρανιέρη με μια πετυχημένη πορεία στην Αθηναϊκή διασκέδαση τα τελευταία χρόνια, με ιδιαίτερες συνεργασίες και μετά από μια μικρή απουσία από τη δισκογραφία μας παρουσιάζει το νέο της τραγούδι
Σήμερα κερδίζει πάλι τις εντυπώσεις ,επιστρέφει γεμάτη ενέργεια και πιο σίγουρη για τον εαυτό της και είναι έτοιμη να πάρει μια θέση στη καρδιά σας. Πολλά υποσχόμενη Καλλιτέχνης που σίγουρα το όνομα της και η φωνή της θα μας απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια.

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 8/11/15

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ




Βραβείο στην Ελληνική Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από την Europol

Πιστοποιητικό εκτίμησης του «Ευρωπαϊκού Κέντρου για το έγκλημα στον Κυβερνοχώρο» της Europol απονεμήθηκε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την προσφορά της.

Στο πλαίσιο των συνεχόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της απάτης, μέσω διαδικτύου και πιο συγκεκριμένα στον κλάδο των αερομεταφορών, εκπρόσωπος του «Ευρωπαϊκού Κέντρου για το έγκλημα στον Κυβερνοχώρο» ( European Cybercrime Centre - EC 3) της Europol , επισκέφτηκε τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Επιστημονικός ορθολογισμός ή αμοραλιστικός παροξυσμός ;

Τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα της κρίσης και της παρακμής με τα “χίλια και ένα” προβλήματα, τα οποία μας κάνουν τον βίο – αβίωτο, ερίζουμε για το αν οι διώξεις, οι βιασμοί και η εξόντωση χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, πρέπει να αναφέρονται ως εθνοκάθαρση ή ως γενοκτονία.
Για την διεθνή κοινότητα και το Εθνικό Κοινοβούλιο το θέμα έχει λυθεί προ πολλού, τόσο με  τις αποφάσεις του Ελληνικού Κοινοβουλίου (1994 και 1998), όσο και με την επίσημη αποδοχή και χαρακτηρισμό από τον αρμόδιο διεθνή οργανισμό (2007 – IAGS – Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών).
Ουσιαστικά οι πράξεις βίας και εξόντωσης που εφάρμοσε το τουρκικό κράτος εναντίων του ελληνισμού στα εδαφικά του όρια, από το 1914-1923, είναι καταγεγραμμένες ιστορικά και βρίθουν περιστατικών που περιγράφουν την δια της βίας εξόντωση του ελληνισμού του Πόντου και της Μικράς Ασίας.

Βοιωτία: Το φίλμ της 7ης αγωνιστικής

Μόλις 17 γκολ σημειώθηκαν την 7η αγωνιστική στη Βοιωτία με 4 νίκες των γηπεδούχων, μιας των φιλοξενούμενων ενώ δυο παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Δόθηκαν ένα πέναλτι και μια κόκκινη κάρτα.

Αυξήσεις-φωτιά στα τέλη των νέων Ι.Χ.

Τις τελευταίες... πινελιές στα τέλη κυκλοφορίας για το 2016 βάζει το οικονομικό επιτελείο, έπειτα από τις αντιδράσεις που έχουν υπάρξει στις φήμες για μια μέση αύξηση κατά 200 ευρώ στα μικρομεσαίου κυβισμού αυτοκίνητα. Αλλά και το σενάριο για την επιβολή τέλους σε περίπτωση ακινητοποίησης του οχήματος προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος και νέας κατάθεσης πινακίδων στα Ι.Χ. υψηλού κυβισμού, έχει προκαλέσει αναταραχή στην αγορά και σε χιλιάδες ιδιοκτήτες τέτοιων αυτοκινήτων.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΣΥΣΣΙΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ "ΜΑΧΗΣ" ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΌΡΕΜΑ BALMAIN. Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ "ΠΕΦΥΣΗΜΕΝΩΝ ΑΣΚΩΝ" ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΒΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ...

Κάθε μέρα υφαίνεται το δράμα της μεγάλης ελληνικής περιπέτειας. Με την Ελλάδα να μετατρέπεται όχι απλώς σε αποικία, αλλά και σε μια "χαβούζα" των πιο αντικρουόμενων εκδηλώσεων και ακραίων αντιδράσεων ως απόρροια της διαβρωτικής αλλοίωσης της κοινωνίας.


Με την αθλιότητα της πολιτικής υποκρισίας να προσπαθεί να συντηρήσει τις "ρακένδυτες" προσδοκίες ενός λαού, που έχει χάσει τον προσανατολισμό του και κινείται ανάμεσα στα κοινωνικά γκρεμίσματα και τη μιζέρια, έχοντας χάσει την αίσθηση για το βασικό αίτημα της κοινωνικής και εθνικής αξιοπρέπειας.

Η Γενιά που έβλεπε το μέλλον να πνίγεται στο Αιγαίο


Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Αξία”, το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Λένε πως, για κάθε Γενιά υπάρχει ένα tipping point. Ένα σημείο καμπής δηλαδή, που αποτυπώνει ένα μη συνηθισμένο γεγονός, και το οποίο μετά την εκδήλωσή του καρφιτσώνεται στο υποσυνείδητο αλλά και τη συναισθηματική νοημοσύνη όσων το βίωσαν.

Η Γενιά εκείνων που πλησιάζουν τα 40, είναι η Γενιά που, όπως συμβαίνει σε κάθε εποχή, διαθέτει το σκανδαλιστικό προνόμιο να βρίσκεται στο επίκεντρο της διαδοχής των εξελίξεων.

Η Αθήνα αλλάζει, βάζει τα «καλά» της και κινείται στο ρυθμό του 33ου Αυθεντικού Μαραθωνίου


Η μεγάλη γιορτή ξεκίνησε από την Πέμπτη, με τα εγκαίνια της ΕRGOMarathonExpo, στο κλειστό στάδιο του Τάε κβον ντο στο Φάληρο και κάθε ημέρα εκδηλώσεις προετοιμάζουν το κλίμα για το μεγάλο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός της Κυριακής.


Την Παρασκευή, στο Κολέγιο Αθηνών διεξάγεται το Γκαλά της AIMS, όπου θα τιμηθούν σημαντικές προσωπικότητες του μαραθωνίου, διοργανώσεις και βέβαια θα αναδειχθούν ο κορυφαίος αθλητής και η κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς.

ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΑΖΩΟΣΠΕΡΜΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΟΝΕΙΣ

Την πατρότητα μπορούν να χαρούν πλέον και οι άνδρες   που πάσχουν από  αζωοσπερμία (απουσία σπερματοζωαρίων στο σπέρμα) χάρη στην εξέλιξη της ιατρικής και της τεχνολογίας!

Οι ουρολόγοι-ανδρολόγοι  με τη  χρήση  μικροσκοπίου και την εφαρμογή της micro TESE,  μπορούν και εντοπίζουν στους όρχεις  ζωντανά και υγιή σπερματοζωάρια με τα οποία οι άνδρες γίνονται γονείς.

«Η ανεύρεση με την χρήση μικροσκοπίου ζωντανών και υγιών σπερματοζωαρίων είναι η πλέον σύγχρονη, αξιόπιστη και αποτελεσματική μέθοδος, που προσφέρει σε πολλούς άνδρες την χαρά της πατρότητας»αναφέρει  ο διαπρεπής χειρουργός ουρολόγος κ Βασίλης Πρωτογέρου  Επικ. Καθηγητής  της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών.

Παμποντιακή Ομοσπονδία: Προβοκάτσια η επίθεση κατά του Κουμουτσάκου

«Κατά του αγώνα μας»

Την σύλληψη του 24χρονου, νεολαίου του ποντιακού χώρου, θεωρούν απόδειξη του ισχυρισμού τους οι Πόντιοι

Προβοκάτσια κατά του αγώνα της θεωρεί η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος την επίθεση που δέχθηκε ο Γιώργος Κουμουτσάκος στη συγκέντρωση της Πέμπτης στην πλατεία Συντάγματος. Και ως απόδειξη του ισχυρισμού της, επικαλείται ότι συνελήφθη και κρατείται ως υπαίτιος της επίθεσης, νεολαίος του ποντιακού χώρου ο οποίος παρενέβη για να προστατέψει τον κ. Κουμουτσάκο.

Η σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας έχει ως εξής:

Ο ξυλοδαρμός του κ. Κουμουτσάκου και ο θεωρητικός της «δικαιολογημένης βίας» κ. Κατρούγκαλος

του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλου

Γιατί ο υπουργός κ. Κατρούγκαλος δεν βγαίνει σήμερα στα ΜΜΕ  να επαναλάβει όσα το μέλος της “Επιτροπής σοφών του ΣΥΡΙΖΑ” και καθηγητής του Δημοσίου Δικαίου* Γεώργιος Κατρούγκαλος “δίδασκε”, μέχρι προχτές, στους πολίτες και τους φοιτητές;

- Ότι “η αντίδραση σε άδικο νόμο είναι δικαιολογημένη”!                                                                              

Συνεπώς, “δεν ασκούν βία εκείνοι που, ασκώντας το θεμελιώδες ατομικό δικαίωμα της εξέγερσης απέναντι στην αδικία”, γρονθοκοπούν πολίτες ή πολιτικούς (τον κ. Χατζηδάκη χθες, τον κ. Κουμουτσάκο σήμερα, κάποιον άλλον αύριο…), προπηλακίζουν και κρατούν ομήρους  πανεπιστημιακούς δασκάλους, πυρπολούν καταστήματα, καταστρέφουν περιουσίες, εμποδίζουν εργαζόμενους να εργαστούν, προβαίνουν σε καταλήψεις δημόσιων κτιρίων…  

Η αντίσταση των Ποντίων

Ν. Λυγερός

Όταν ακούς το απαράδεκτο, δεν αρκεί να αντιδράς πρέπει ν’ αντιστέκεσαι. Διότι η αντίδραση είναι απλώς η απάντηση στη δράση και δεν αποτελεί κάποια πρωτοβουλία. Ενώ η αντίσταση είναι και για τη συγκεκριμένη αδικία είναι βέβαια το πρέπον. Αυτή η αμφισβήτηση της ύπαρξης της γενοκτονίας όσο διπλωματικά και να παρουσιάζεται, παραμένει μία άρνηση. Και αυτή η άρνηση όχι μόνο είναι αντισυνταγματική, αλλά ποινικοποιείται λόγω της νέας νομοθεσίας της Ελλάδας, η οποία δεν αποδέχεται πια την αμφισβήτηση μιας αναγνωρισμένης γενοκτονίας, πράγμα που αφορά την γενοκτονία των Εβραίων, των Αρμενίων και των Ελλήνων του Πόντου. Βέβαια αν αφήσουμε να περάσουν τέτοιες απάνθρωπες δηλώσεις, θεωρώντας ότι πρόκειται απλώς για προσωπικές απόψεις, στο τέλος της ημέρας η έννοια της γενοκτονίας θα υποβαθμιστεί όσον αφορά στους Πόντιους, πράγμα που σημαίνει πρακτικά ότι δεν θα ανήκει πια στις αρνήσεις που ποινικοποιούνται. Αυτός είναι ο αληθινός κίνδυνος που λίγοι έχουν εντοπίσει.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΩ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ

Γράφει η δικηγόρος Αθηνών Αναστασία Μήλιου*
Είχα αναφερθεί σε παλαιότερο άρθρο μου σχετικά με την διαδικασία που μπορεί να ακολουθουθεί προκειμένου ο δύσμοιρος οφειλέτης που έχει πληρώσει ένα δάνειο καταναλωτικό 2-3 φορές και παρ’όλα αυτά χρωστάει, για να αμυνθεί κατά των τραπεζών που τον απειλούν με κατάσχεση ή πλειστηριασμό.
Οι περισσότεροι όμως διστάζουν να ξεκινήσουν ένα δικαστικό αγώνα κατά της τράπεζας, είτε γιατί το κόστος είναι μεγάλο είτε γιατί δεν μπορούν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα έγγραφα και στοιχεία, είτε γιατί δεν πιστεύουν πραγματικά ότι μπορούν να τις πολεμήσουν και να δικαιωθούν.

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας 2015

Το Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας είναι μια πρωτοβουλία φορέων της κοινότητας της Κοινωνικής Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Στη συνέχεια της επιτυχημένης πρώτης διοργάνωσης  το 2014, διοργανώνεται το φετινό Φόρουμ στις 9-10 Νοεμβρίου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ιερά Οδός 75) από τους:

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη με τους δανειστές για τους πλειστηριασμούς

Kρίσιμη τηλεδιάσκεψη του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των δανειστών ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής.

Αντικείμενο της συζήτησης, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, θα είναι η εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης στο θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, όπου οι αποκλίνουσες απόψεις της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών δεν επιτρέπουν την εξεύρεση λύσης για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Η κύρια διαφωνία βρίσκεται στα εισοδηματικά κριτήρια που θα καθορίσουν την προστασία των νοικοκυριών από τους πλειστηριασμούς, όμως διαφορές υπάρχουν και στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Τα κριτήρια που θέτει η κυβέρνηση για προστασία της πρώτης κατοικίας είναι τα εξής:

Υπερψηφίστηκε το άρθρο 31 για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Ομιλία Ν. Θηβαίου στη Βουλή

Υπέρ της υπερψήφισης του άρθρου 31 του νομοσχεδίου με το οποίο η κυβέρνηση ακυρώνει την αρμοδιότητα των Περιφερειακών Συμβουλίων για την τελική έγκριση των Περιφερειακών Σχεδίων Διαχείρισης Αποβλήτων τάχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Βοιωτία Νίκος Θηβαίος.


Σε ομιλία του στη Βουλή και στο πλαίσιο της συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου υποστήριξε οτι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω για να εξυπηρετήσει τα σχέδια των γνωστών εθνικών εργολάβων.

ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΕΞ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Παιχνίδια με την «φωτιά» αρχίζει να παίζει η Τουρκία καθώς η μεγάλη έπαρση από την θριαμβευτική νίκη του Ερντογάν στις πρόσφατες εκλογές, μάλλον την ωθεί σε πολύ επικίνδυνους ατραπούς.

Την ανοιχτή απειλή ότι η Τουρκία έχει έτοιμο το σχέδιο εισβολής στην Συρία για να προστατέψει, υποτίθεται τα συμφέροντα της και τα σύνορα της, εκτόξευσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Φεριντούν Σινιρλίολγου, μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την διάρκεια επίσκεψης του στην πρωτεύουσα του αυτόνομου ιρακινού Κουρδιστάν, το Ερμπίλ.

Το CNN Greece είναι γεγονός.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ONLINE ΚΑΙ MOBILE ΕΚΔΟΣΗ

Το CNN Greece είναι γεγονός. Και σηματοδοτεί την έναρξη μιας κορυφαίας συνεργασίας τόσο για τον χώρο των ελληνικών Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας όσο και για την ελληνική κοινωνία την ίδια - Ξεκίνησε τη λειτουργία του σε online και mobile έκδοση. 

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Απάντηση του Ν. Λυγερού για την αμφισβήτηση της γενοκτονίας.

 Συνέντευξη στην ΕΡΤ3-Μακεδονίας με τη Λ. Κεσίδου

5/11/2015

Συνέντευξη Κυριάκος Ρελλής: "από θαμώνας σε νυχτερινό κέντρο, μουσικός και τραγουδιστής"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΡΕΛΛΗΣ


1. "Γίνεται χαμός" με τη νέα ομότιτλη μεγάλη επιτυχία του Κυριάκου Ρελλή. Κυριάκο, το τραγούδι πότε κυκλοφόρησε και ποιοι υπογράφουν στίχο και μουσική;
Απάντηση: Κλείσαμε τρεις μήνες κυκλοφορίας και είναι σε στίχους και μουσική του Κώστα Μετζελόπουλου.
2. Για να σε γνωρίσουμε καλύτερα, μίλησέ μας για το ξεκίνημά σου στο τραγούδι. Πως προέκυψε;
Απάντηση: ΄Ηταν αναπόφευκτο τελικά να ασχοληθώ με τη μουσική και να το κάνω επάγγελμά μου. Ξεκίνησα από την πόλη της Καβάλας σε μικρή ηλικία σαν μουσικός και μετά από 9 χρόνια στο τραγούδι . Προέκυψε από μια μου επίσκεψη σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης σαν πελάτης . ‘Ετσι απλά μου άρεσε τόσο πολύ που με έκανε να ασχοληθώ με τη μουσική και συγκεκριμένα με τα κρουστά.

Δημοπρατείται το ανέκδοτο ημερολόγιο του πλοίου του Ψαριανού καπετάνιου Κων. Κανάρη!

Μαρτυρά την άγνωστη συμμετοχή του στην εκστρατεία αποκλεισμού της Ευβοίας.



Φίλοι μου,

Μπείτε στον ιστότοπο των Φρυκτωριών (www.fryktories.net) για να δείτε και να διαβάσετε περισσότερα.
Γραφτείτε στο Newsletter για να παίρνετε άμεσα και απ' ευθείας ενημερώσεις.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΣΗΜΕΡΑ...

...Είναι ότι θέλει να αποκτήσει την ελευθερία του, μετά από την επιβολή των μνημονίων και την απώλεια της εθνικής του αξιοπρέπειας και κυριαρχίας, αλλά είναι υποχρεωμένος να εμφανίζει ή να αποδέχεται τη δουλεία του ως ιδανικό ελευθερίας!

Κατάβαθά του πάσχει από τον ζυγό και τη μιζέρια που ο φόβος του επιβάλλει, ενώ εξωτερικά προσποιείται τον θεματοφύλακα ιδανικών και ιδεών, που ούτε πιστεύει, ούτε υπολήπτεται...

Παραπλανηθήκαμε τόσες φορές, συνταξιδεύοντας άλλοι με τις αθωότητες των ιδεών μας και άλλοι με τις προσδοκίες που μας καλλιέργησαν τα σημερινά φυλλορροημένα κόμματα. Παραπλανηθήκαμε στη γοητεία ενός ταξιδιού χωρίς προορισμό. Και τελικά,χωρίς να το γνωρίζουμε ότι πορευόμαστε προς του Πουθενά, βρεθήκαμε με τη δρασκελιά μας να βουλιάζει μέσα στον δυσώδη βάλτο της πολιτικής απάτης και της πολιτικής ανικανότητας.

Και αλίμονο, όσο κι αν αναζητούμε μια στέγνα για να σταθούμε σ' αυτή, με την επόμενη δρασκελιά μας, πάλι σε βάλτο βρισκόμαστε!..

Ιδεολογική τύφλα και προοπτικές μέλλοντος

Ν. Λυγερός

Όταν εξετάζεις τα πάντα και ειδικά τα οικονομικά και τα πολιτικά δεδομένα με μία ιδεολογία που σε τυφλώνει ενώ η Ανθρωπότητα ξέρει ήδη ότι δεν λειτουργεί και ότι ποτέ δεν λειτούργησε ακόμα κι όταν καταπατήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι επειδή διαφωνούσαν κι εξέφρασαν απλά τη γνώμη τους. Όταν φτάνεις στο επίπεδο να μπερδεύεις το google με goolag για την αναζήτηση της αλήθειας, πώς θες να αποκτήσεις γνώσεις για να διαμορφώσεις μια κατάσταση. Όταν το κάθε τι που κάνεις, γίνεται μόνο για να αποκτήσεις νέους ψηφοφόρους γιατί το κόμμα είναι πάνω από όλα, πώς να καταλάβεις τι σημαίνει στρατηγική και τι αντιπροσωπεύει η ενέργεια.

Το λέξις συλλέγει είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες της Μυτιλήνης

Το λέξις σε συνεργασία με ”το χωριό του Όλοι Μαζί” και τους LESVOSVOLUNTEERS συλλέγει είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Μυτιλήνη.
ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης έως 20 Νοεμβρίου.

Είδη πρώτης ανάγκης για παιδιά και ενήλικες
Κουβέρτες, κουβερτάκια, υπνόσακους, ομπρέλες, αδιάβροχα, αντίσκηνα, χαλιά.
Οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σαμπουάν, ξυραφάκια, κρέμες συγκάματος για μωρά, υγρά μαντιλάκια, χαρτί υγείας .
Ρούχα ( ζεστά και άνετα), μπουφάν χειμωνιάτικα, παπούτσια αθλητικά, μπότες, σκουφιά, γάντια, κασκόλ.

Για την διευκόλυνση των εθελοντών (απαιτεί πολύτιμο χρόνο η διαλογή των πραγμάτων) πακετάρετε τα πράγματα που θέλετε να δώσετε, ανα ηλικία, φύλο και νούμερο.

Ανανέωση των αδειών κατοχής κυνηγετικών όπλων

Ανακοίνωση

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο της προληπτικής αντιμετώπισης των συνεπειών του νόμου, σχετικά με την προβλεπόμενη ανανέωση των αδειών κατοχής κυνηγετικών όπλων (Α.Κ.Κ.Ο.), συνιστά στους κατόχους κυνηγετικών όπλων, των οποίων οι σχετικές άδειες έχουν λήξει, να μεταβούν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους και να τις ανανεώσουν.

Ιδιαίτερη προσοχή να δοθεί επίσης από τους νόμιμους κληρονόμους των οποίων οι κάτοχοι έχουν αποβιώσει και τα κυνηγετικά όπλα δεν έχουν περιέλθει νόμιμα στη κατοχή τους.

Παλαιμαχοι Πελοπιδα Θηβας - ΑΟ Τηνου το Σαββατο 7 Νοεμβριου στις 5.00 μ.μ Γηπεδο Υπατου

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΓΗΠΕΔΟ ΥΠΑΤΟΥ 5.00 μ.μ

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ

ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ ΘΗΒΑΣ - ΑΟ ΤΗΝΟΥ 

Εορτή του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας 2015 - Κάλεσμα της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τανάγρα


Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015
  • 13:00, 114 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Τανάγρας: Αεροπορική επίδειξη των Ομάδων Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» και T-6A «Δαίδαλος»
Οι Αεροπορικές Βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας θα είναι επισκέψιμες για το κοινό τις εξής ημέρες και ώρες:

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ… «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Όλα όσα ξέρατε μέχρι σήμερα για την ελληνική ιστορία είναι «παραμύθια» κάποιων φασιστών, ρατσιστών και δεν συμμαζεύεται.
Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς, (της… κακιάς ώρας, του κακού συναπαντήματος και της… Σχολής Ιστορίας της Άγκυρας), η «πραγματική» ιστορία αυτής της χώρας μας έχει ως εξής :

Εγκρίθηκε από τη Βουλή το δεύτερο πακέτο με τα προαπαιτούμενα

Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο με τα δεύτερα προαπαιτούμενα.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 280 βουλευτές. Επί της αρχής του νομοσχεδίου «ναι» ψήφισαν 153 βουλευτές, 117 ψήφισαν «όχι» και 9 «παρών».

Υπέρ επί της αρχής ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, «παρών» το Ποτάμι, ενώ καταψήφισαν η Νέα Δημοκρατία, η Χρυσή Αυγή, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων.

Ακόμη διεξήχθη ονομαστική ψηφοφορία στα άρθρα 21, 31, 35, 39, 42, 43, 44, 51, 53.

Όλα τα άρθρα εγκρίθηκαν, αλλά ενδιαφέρον παρουσίασε η ψηφοφορία για το άρθρο 53 που δίνει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα στο Μέγαρο Μουσικής.

Βάσει ηλικίας η υποχρέωση χρήσης κάρτας αντί για μετρητά

Να εξαιρέσει τους ηλικιωμένους από την υποχρέωση να πληρώνουν με πλαστικό χρήμα αντί για μετρητά, σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Στο πλαίσιο εκδήλωσης όπου παρέστη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, ανέφερε ότι το νέο σύστημα για υποχρεωτικές πληρωμές με κάρτες σχεδιάζεται να ξεκινήσει να εφαρμόζεται από συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές (εννοώντας πχ στα τουριστικά νησιά του Αιγαίου) και σε συγκεκριμένους κλάδους (πχ ξενοδοχεία, εστιατόρια κλπ).

Το σύστημα αυτό θα προβλέπει κίνητρα, δώρα αλλά και επιβραβεύσεις.

Παραδόθηκε η γέφυρα στην Αλίαρτο στο εσωτερικό της Κωπαίδας

Μία σύγχρονη και ασφαλείς γέφυρα αντικατέστησε τη γέφυρα "θανάτου" στο εσωτερικό της Κωπαίδας στα όρια του Δήμου Αλιάρτου.

Το έργο ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε σε χρήση με καθυστέρηση λόγω των επιπλέον εργασιών που έπρεπε να διεξαχθούν ενώ η δημοτική αρχή στην Αλίαρτο θέτει ως νέα προτεραιότητα την ανακατασκευή της επόμενης γέφυρας, η οποία είναι επίσης άκρως επικίνδυνη και στο παρελθόν έχουν σημειωθεί θανατηφόρα τροχαία.

Special Olympics - αρχαιρεσίες - νέος Πρόεδρος- συμμετοχή στο 33ο Μαραθώνιο Αθήνας


Σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα του Σωματείου εκλήθησαν τα τακτικά μέλη των «Special Olympics International – Ελλάς» την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου ε.ε. στην έδρα του Σωματείου , για σύγκλιση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης  με Ημερήσια  Διαταγή : Έκθεση πεπραγμένων ΔΣ, οικονομικός απολογισμός , αρχαιρεσίες για νέο Διοικητικό Συμβούλιο, εφ΄ όσον αποφάσισε  η Προέδρος  Γιάννα  Δεσποτοπούλου  , ψυχής των Special  Olympics  Ελλάς, να αποχωρήσει παρά την επιτυχημένη 25ετή πορεία της , όπου με πείσμα , σοβαρότητα και επιμονή  καθιέρωσε τα Special Olympics στην Ελλάδα  και στο διεθνή στίβο .Οι τιτάνιες προσπάθειες της Προέδρου, των συνεργατών της , των εθελοντών και αθλητών απέδωσαν  .  Σας παραθέτουμε το μήνυμα της κας Γιάννας Δεσποτοπούλου.    

Ένας υπουργός χωρίς Παιδεία

Ν. Λυγερός

Όταν δηλώνεις ότι είναι εκφυλισμός της έννοιας της γενοκτονίας επειδή χρησιμοποιείται από λαούς που έχουν υποστεί μόνο εθνοκάθαρση τι είναι τότε όταν εσύ ο ίδιος μιλάς για γενοκτονία άποψης; Μήπως επιστημονική προσέγγιση; Συμπέρασμα συνεδρίου; Και αυτή η γενοκτονία άποψης έχει αναγνωριστεί; Έχει τεκμηριωθεί; Έχει γίνει αποδεκτή από τη Διεθνή Κοινότητα; Είναι όρος επιστημονικός; Όταν δεν ξέρεις να υποστηρίζεις την ίδια σου την θέση, πώς μπορείς να αμφισβητείς το έργο της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου; Όταν λες ότι δεν είσαι καραγκιόζης, γιατί πουλάς ότι έχεις μακρύ χέρι; Όταν λες ότι δεν είσαι πολιτικάντης, τότε γιατί παραμένεις στη θέση σου, ενώ δεν ακολουθείς τα πιστεύω σου; Μήπως δεν ξέρεις ότι ένας πολιτικός, με την έννοια της αξίας, είναι ακριβώς αυτός που δεν κάθεται σε καρέκλα κυβέρνησης που αντικρούει τις θέσεις του; Όταν είσαι έτοιμος να κάνεις τα πάντα για μία θέση, πώς τολμάς να λες ότι αξίζει κάτι ο λόγος σου;

Προβολή Ταινίας στην Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΟΙ ΑΓΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΤΟΥΣ, ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ...

Γιατί οι μεγαλοσχήμονες και οι μικροσχήμονες της ελληνικής κοινωνικής ελίτ, αδυνατούν να ενταχθούν στη μεγάλη αγωνία των ολίγιστων του τόπου τούτου. Και ζουν την αυτόχθονη συμφορά ως μακρινοί συγγενείς και συνήθως αδιάφοροι θεατές. Και ο λαός έχει εθιστεί στη διάσταση της θεωρίας με την πράξη. Και δεν αντιδρά.

Με τους πολιτικούς να προσπαθούν να θρέψουν με προσδοκίες το λαό, επιδεικνύοντες μάλιστα, όπως στην περίπτωση του σημερινού πρωθυπουργού, μια στενή αντίληψη πολιτικής αυτάρκειας, που απολήγει σε μια επικίνδυνη περιπέτεια για την ίδια τους τη μοίρα, αλλά κυρίως για τη μοίρα του τόπου...

ΚΚΕ: Σχετικά με το «τέλος ταφής» στα απορρίμματα

 ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας
και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Θέμα: Σχετικά με το «τέλος ταφής» στα απορρίμματα.

Στο νόμο 4042/2012, που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και εφαρμόζει με θρησκευτική ευλάβεια η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προβλέπεται, μεταξύ σωρείας άλλων αντιλαϊκών μέτρων, και η επιβολή του περιβόητου «τέλους ταφής» στα απορρίμματα, που διατίθενται ανεπεξέργαστα στους χώρους ταφής, αρχής γενομένης - ύστερα από δύο αναβολές - την 1.1.2016. Το μέτρο αυτό πριμοδοτεί προκλητικά τη μηχανική επεξεργασία και την καύση των σύμμεικτων αποβλήτων, πεδίο επενδύσεων και κερδοφορίας για το κεφάλαιο στο επόμενο διάστημα. Σε βάρος της υγειονομικής ταφής, μεθόδου κατά πολύ οικονομικότερης και τεχνικά πιο προσιτής στις υπηρεσίες των δήμων και των οικείων ΦΟΔΣΑ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ν. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

   Σας καλούμε στην έναρξη λειτουργίας των νέων  μηχανημάτων αιμοκάθαρσης στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού  του Γ. Ν. Λιβαδειάς , που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Μονάδας στον 1ο όροφο την Τετάρτη  11 Νοεμβρίου  2015 και ώρα 11:00 π. μ. 

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Ερώτηση Μπασιάκου στη Βουλή για πλήρωση κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία της Βοιωτίας

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

ΘΕΜΑ: Κενές θέσεις εκπαιδευτικών στην Α΄βάθμια και Β΄βάθμια εκπαίδευση στη Βοιωτία.

Με δεδομένα τα σημερινά πιο κάτω συγκεκριμένα κενά σε θέσεις εκπαιδευτικών Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης στη Βοιωτία, παρά την πάροδο διμήνου από  την έναρξη της σχολικής χρονιάς:

Έναρξη απογραφής ζωικού κεφαλαίου αιγοπροβατοτροφικών εκμεταλλεύσεων – Μέχρι 15 Δεκεμβρίου η προθεσμία

Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει τους αιγοπροβατοτρόφους ότι ξεκίνησε η ετήσια διαδικασία απογραφής του ζωικού κεφαλαίου τους στη Κτηνιατρική Βάση Δεδομένων.
Οι κοινοποιήσεις των απογραφών στις κατά τόπους Κτηνιατρικές Υπηρεσίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί δεσμευτικά έως τις 15 Δεκεμβρίου 2015, ώστε να μην θεωρηθούν εκπρόθεσμες, οπότε προβλέπονται διοικητικές κυρώσεις και επιπτώσεις στις επιδοτήσεις.
Ειδικά από φέτος, η απογραφή μπορεί να κοινοποιείται είτε

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΗΒΑΣ «ΔΙΡΚΑΙΟ ΚΥΚΝΟ»



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Ανάπλαση Παιδικής Χαράς Κήπων Αλιάρτου

Ξεκίνησαν οι εργασίες αναβάθμισης Παιδικής Χαράς & Δημιουργία Υπαίθριου Χώρου εκγύμνασης στους κήπους.

Σύμφωνα με την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων η Παιδική χαρά των Κήπων θα παραμείνει κλειστή για ένα σχεδόν μήνα μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών ανακατασκευής κ τοποθέτησης νέου εξοπλισμού. Θα παραδοθεί για χρήση αμέσως μετά από την πιστοποίησή της από τα αρμόδια όργανα.

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Μάνος Δανέζης: Ας πούμε επιτέλους την αλήθεια για όσα γνωρίζουμε για το Σύμπαν...


H ομιλία - συζήτηση του Μάνου Δανέζη με θέμα: «Η Γέννηση και η εξέλιξη του Σύμπαντος Σκέψεις και προβληματισμοί» που έγινε στο Floral στην Πλατεία Εξαρχείων. τη Δευτέρα 2 Νοέμβρη 2015

Σάλος! Εξαίρεσαν την γενοκτονία των Ποντίων από την ύλη της Γ’ Λυκείου

Στα «κάγκελα» βρίσκεται ο Ποντιακός ελληνισμός  από τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, καταδικάζοντας σύσσωμος τα όσα ακούστηκαν από το στόμα του υπουργού, αλλά και ζητώντας ταυτόχρονα την παραίτηση του.

Το θέμα πήρε και νέα τροπή σήμερα, όταν έγινε στην Βουλή η αποκάλυψη ότι η διδασκαλία της Γενοκτονίας των Ποντίων έχει εξαιρεθεί με υπουργική απόφαση τον Ιούνιο από τον τότε υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, προκαλώντας σοβαρά ερωτήματα για το« που το πάει η κυβέρνηση» και γιατί δεν υπάρχει μια επίσημη αντίδραση.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο