Σάββατο 30 Απριλίου 2011

GAP, ο μεγάλος δήμιος της Ελλάδας

απο Φιλουμενος

Γιώργος Παπανδρέου, ο μεγάλος δήμιος της Ελλάδας, πριν από τις εκλογές είχε υποσχεθεί: "μηδενική ανοχή έναντι της παράνομης μετανάστευσης". (Σημείωση :Την παραπάνω δήλωση την έκανε στις 13 Ιουνίου του 2009,κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του,οι οποίες οπως πάντα έγιναν για να χαιδέψουν τα αυτιά των ψηφοφόρων.)

Πάνε να περάσουν στη Βουλή τη σύμβαση της ντροπής για το ξεπούλημα της Εθνικής περιουσίας

απο apneagr

Την ίδια στιγμή που ο αχυράνθρωπος πρωθυπουργός διαβεβαίωνε ότι θα απαγορευθεί με νόμο η πώληση εθνικής περιουσίας, ο δαιμόνιος Παπακωνσταντίνου, υπέγραφε ακριβώς το αντίθετο! Με αποκλειστικό στόχο την πληρωμή των τοκογλύφων, χωρίς καν αυτά τα έσοδα να μπαίνουν στο ταμείο του κράτους!

"Το κοινωνικό σας Συμβόλαιο με την κυβέρνησή σας έχει σπάσει: Εξεγερθείτε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

Αξίζει να δείτε το παρακάτω βίντεο. Ένας άνθρωπος (ο Max Kaiser) που καταλαβαίνει πολύ καλά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα
αυτή τη στιγμή ομιλεί άφοβα και με ειλικρίνεια

Γέρον Νίκον: ΟΧΙ στην Κάρτα του Πολίτη με ή χωρίς 666

απο  ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Ο Γέρων Νίκων σε μια φοβερή ομιλία για τα Χρόνια του Αντιχρίστου μεταξύ άλλων λέει: Δεν έχει σημασία αν έχει πάνω η Κάρτα του Πολίτη το 666, με ή χωρίς αυτό πρέπει να πούμε ΟΧΙ, για το λόγο ότι κινδυνεύει η ελευθερίας της ανθρώπινης υποστάσεώς μας.

Καταγγελία για αρχαοκαπηλία και ιεροσυλία στο Λιθοχώρι

απο prassia-eyrytanias

Εδώ και λίγες ημέρες δεχτήκαμε επώνυμη καταγγελία από έναν συμπατριώτη μας απο το Λιθοχώρι,που δεν χρειάζεται την στιγμή αυτή να αναφέρουμε το όνομά του,με την οποία μας αναφέρει ότι ιερόσυλοι αρχαιοκάπηλοι διέρρηξαν παράνομα παλαιό σπήλαιο στο Λιθοχωρι Ευρυτανιας εδώ και ένα μήνα

Πρωτομαγιά.Ιστορία με αναρχικές ρίζες

απο Anarkismo.net



Όταν γιορτάζουμε την Πρωτομαγιά σπάνιες φορές γνωρίζουμε ή καταλαβαίνουμε γιατί η μέρα αυτή είναι αργία στη Νότια Αφρική και σε πολλά μέρη του κόσμου. Οι Sian Byrne, Warren McGregor και Lucien van der Walt διηγούνται την ιστορία των δυναμικών αγώνων που βρίσκονται πίσω από την Πρωτομαγιά και των οργανώσεων που δημιούργησαν αλλά διατήρησαν τη σημασία της ζωντανή.

Στα επιλεγμένα κέντρα της βυζαντινής αυτοκρατορίας η Θήβα, θα συμμετάσχει στην έκθεση για το Βυζάντιο στις ΗΠΑ το 2013 με σκοπό και την τουριστική προβολή της


Yπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού 

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού στο πλαίσιο της διεθνούς προβολής της χώρας μέσω της ανάδειξης της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς της, σχεδίασε και οργανώνει μεγάλη έκθεση για το Βυζάντιο στις ΗΠΑ το 2013.

ΠΕΝΤΕ ΑΣΤΕΡΩΝ Η ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ !!!

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ 

Δημήτρης Σοβατζής
E-mail:sovdim@hotmail.com

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011Κέντρο '' ΤΖΑΚΙ '' ( Σ.Σ. Θήβας )



Η κυβέρνηση σέρνεται στα πόδια του …Θοδωράκη με συλλήψεις τύπου “Καζαμπλάνκα” για την σφαγή της Μαρφίν

απο αἰέν ἀριστεύειν

Την Κυριακή στo Mega ο Σταύρος Θοδωράκης καταφέρνει να κάνει τους συγγενείς των δολοφονημένων στη Μαρφίν να σπάσουν την σιωπή τους. Η συναισθηματική φόρτιση που θα δημιουργήσει η εκπομπή είναι τεράστια.

Ψάχνουν τους κλέφτες, αθωώνουν τους πλούσιους της Βουλής

απο RAMNOUSIA

Η απογοητευτική κατάσταση που παρουσίασε χθες η Βουλή, κατά την συζήτηση για την σύσταση (άλλης μιας) Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που θα διενεργήσει (άλλη μια) προκαταρκτική εξέταση

H TomTom πούλησε τα δεδομένα των χρηστών στην αστυνομία!

απο TechIT.gr

Η εταιρία TomTom πούλησε τα δεδομένα από τις διαδρομές όλων των χρηστών της στην αστυνομία.Με σκοπό να ενισχύσει τα άσχημα οικονομικά της η Ολλανδική εταιρεία TomTom,

Ετοιμάζεται για λουκέτο το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

απο ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ

Φωτιές άναψε και πάλι η Άννα Διαμαντόπουλου σε ένα ακόμα πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας. Αναταραχές και συγκρούσεις αναμένονται στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης όχι μόνον από πλευράς φοιτητών που διαμαρτύρονται για τις κτιριακές και τις ελλείψεις,

Παρέμβαση σε δηλώσεις Γεν Γρ. ΑΚΕΛ

Θρίλερ στον Καφηρέα με Τούρκους και αμερικανικό ταχύπλοο

απο defencenet.gr



Ένα περίεργο περιστατικό εκτυλίχθηκε πριν λίγο στο στενό του Καφηρέα, όπου ένα ταχύπλοο σκάφος με αμερικανική σημαία, αλλά με πλήρωμα ... με δύο Τούρκους εξέδωσε σήμα κνδύνου επειδή... δηλητηριάστηκαν από τα καυσαέρια του κινητήρα του σκάφους!

Κωνσταντίνος Κουκίδης, στολή του η Σημαία μας.


Κωνσταντίνος Κουκίδης είναι τ' όνομα του ΕΛΛΗΝΑ και στολή του η Σημαία μας.


Κωνσταντίνος Κουκίδης 27-4-1941, εθνομάρτυραs.

Όταν μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα, 27 Απριλίου 1941, η πρώτη τους δουλειά ήταν να στείλουν ένα απόσπασμα υπό τον λοχαγό Γιάκομπι και τον υπολοχαγό Έλσνιτς

Εργατική Πρωτομαγιά στον καιρό του Μνημονίου

Σοφία Βούλτεψη


 
απο elzoni.gr

Δεν είναι ούτε αργία, ούτε απεργία. Όχι μόνο επειδή φέτος η πρωτομαγιά «πέφτει» Κυριακή – λες και συνωμότησαν και επ’ αυτού όλες οι δυνάμεις της… τρόικας – αλλά και επειδή ουδείς δείχνει να έχει διάθεση να γιορτάσει και να διεκδικήσει οτιδήποτε.

Τα blogs φταίνε στην κυβέρνηση για την αποτυχία της;

απο αἰέν ἀριστεύειν

Η αποτυχημένη κυβέρνηση του μνημονίου ενοχλείται από τα blogs. Αναρωτιόμαστε: Δηλαδή τα blogs είναι η αιτία της αποτυχίας της ή μήπως τα blogs

Η αυτοκοροϊδία στο ζενίθ.

απο ιδεοπηγη

Γράφει ο Κλεισθένης.


Ο χρόνος τρέχει, οι αποφάσεις είναι προειλημμένες και ο λαός κοιμάται.

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

My name's Lalas. Steve Lalas...

απο my-greece

Αυτό που με σοκάρει με τα ελληνικά media δεν είναι το σκουπιδοτοπίο που τόσα χρόνια χτίζουν, αλλά η πλήρης έλλειψη συνείδησης ως προς το λειτούργημα του δημοσιο-γράφου. Μα δε γνωρίζουν τι ακριβώς θα πει είδηση?

Οργή για την κοροϊδία Λοβέρδου στην Νάουσα

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει για άλλη μία φορά η κοροϊδία των πολιτικών προς τον λαό. Αυτή την φορα (πολλοστή) ο υπουργός Υγείας, Άθλησης και Διατροφής ο νέος αγαπημένος των ΜΜ”Ε” για διάδοχος του ολίγιστου πρωθυπουργού υπηρέτη του Μνημονίου, Α. Λοβέρδος. Ο λόγος για το Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας το οποίο ο υπουργός επισκέφτηκε μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα.
Στην επίσκεψή του, η οποία πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικά και η είσοδος έγινε από την πίσω πόρτα στην κυριολεξία, όπου τον περίμεναν κάμερες της κρατικής τηλεόρασης και του ΜEGA (περίεργο!), ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί ή να υποβαθμιστεί σε Κέντρο Υγείας το Νοσοκομείο της Νάουσας, το οποίο οι κάτοικοι της περιοχής το χρειάζονται και αγωνιούν για την τύχη του.

Μεϊμαράκης στο MEGA: Νονός ο Καρατζαφέρης

ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΓΑΜΟΥ ΕΝ ΛΟΝΔΙΝΩ ΑΙΣΧΗ!!!!

"ΡΩΜΙΟΙ". Εθνικοί, Ιστορικοί, Κοινωνικοί, Πολιτισμικοί Προβληματισμοί.



Νίκος Μαστοράκης


Φανταστείτε Κρητικοί μου, Φανταστείτε Ρωμιοί μου να παντρεύεστε και να έχετε απέναντι σας στο ίδιο τραπέζι τον πρώτο γκόμενο και τον δεύτερο και τον τρίτο και τον τέταρτο κλπ (ων ουκ έστι αριθμός) της γυναίκας σας.

Απόψεις: Για ποιον θυσιάζουν τη μεσαία τάξη;

απο EPIRUS- ELLAS

Του Άγη Βερούτη*


Η ραχοκοκαλιά της αστικής κοινωνίας μας είναι η μεσαία τάξη. Χωρίς αμφιβολία η μεσαία τάξη σήκωσε στους ώμους της τη μετάβαση από τη διαλυμένη οικονομία και κοινωνία που παρέδωσαν ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος,

Μουσικές βραδιές Στο μουσικό Κέντρο

Θα ήθελα να συστήσω ολόψυχα,


τις Μουσικές βραδιές τού Δημήτρη Τσακίρη,



Μια πανδαισία αρμονίας, εκεί που οι Μούσες παρουσιάζονται

Μυρίζουν εκλογές και άρχισαν τις επιχειρήσεις σκούπα

απο αἰέν ἀριστεύειν

αθλιότητα και η ξεδιαντροπιά των πολιτικάντηδων είναι γνωστό ότι δεν έχει όρια. Από χθες έβγαλαν την αστυνομία στους δρόμους της Αθήνας σε μία επιχείρηση – βιτρίνα

ME MΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Ο ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΚΑΛΟΚΤΕΝΗΣ

ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Δημήτρης Σοβατζής
E-mail:sovdim@hotmail.com


Παρουσία πλήθους κόσμου μεταξύ τών οποίων η πλειοψηφία τών εκπροσώπων τών φορέων τού τόπου ,εορτάστηκε καί φέτος μέ μεγαλοπρέπεια ο πολιούχος τής Θήβας Αγιος Ιωάννης ο Καλοκτένης.

Δεν μας κάλεσαν στον γάμο, αλλά έτσι κι αλλιώς εμείς δεν θα πηγαίναμε…


Γράφει ο Στρατηγός Κρατερός

Τάδε έφη ο Ορχάν Οσμάνογλου τετρασέγγονος του τελευταίου σουλτάνου Αμπντούλ Μεζίντ ΙΙ, ο οποίος απήντησε σε ερώτηση Τούρκου δημοσιογράφου αναφορικά με το αν έχει λάβει πρόσκληση για να παραστεί στον γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ στο Λονδίνο.

Α. Μητρόπουλος: Διαγραφή μέρους του τοκογλυφικού χρέους

απο αἰέν ἀριστεύειν

Οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις της τελευταίας 20ετίας δεν είδαν ή απέκρυψαν από το λαό τη διαβρωτική για τον αδύναμο παραγωγικό ιστό λειτουργία των κανόνων της ΟΝΕ τού ισχυρού μεν -αλλά υπερτιμημένου για τους Έλληνες- ευρώ.

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ


π. Βασίλειος Ε. Βολουδάκης


Από την πρώτη στιγμή που εντάθηκαν οι συζητήσεις για τις με­ταμοσχεύσεις, πριν από μια εικοσαετία, ήμουν, από βαθειά μέσα μου, αρνη­τικός σ’ αυτές.

"Μαργαρίτες" στο βιβλίο βιολογίας της Γ΄ Λυκείου!

απο  EPIRUS- ELLAS
Γράφει ο Γιώργος Λεκάκης.


Το υπουργείο Παιδείας της Ελλάδος «μπερδεύει» ποιος ήταν ο μαθητής και ποιος ο διδάσκαλος, όταν γράφει για τον… Αριστοτέλη και τον… Πλάτωνα!..

Ναι ρε κουφάλες, θέλω μια Ελλάδα που μπορεί να πει στους Τούρκους, «Μολών λαβέ!», στους Αλβανούς...

απο ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ

Αν και το έλαβα πρό του ΠΑΣΧΑ έκρινα σψστό λόγω το έντονου ύφους του να το αναρτήσω τώρα..... θα καταλαβετε το γιατί και σίγουρα οι περισσότεροι θα συμφωνήσετε με τον κειμενογράφο....

Θρησκειολογικὸ μάθημα καὶ κατάργηση τῆς πρωινῆς προσευχῆς καὶ τοῦ ἐκκλησιασμοῦ τῶν μαθητῶν ζητᾶ ἡ Ἄννα Φραγκουδάκη

απο αἰέν ἀριστεύειν

Βαίνουμε ἀπὸ τὸ κακὸ στὸ χειρότερο! Ἔλεος.. Ἡ Ἐκκλησία δὲν θὰ ἀντιδράσει; Οἱ Θεολόγοι; Ὁ ἁπλὸς λαὸς τέλος πάντων….Ξυπνῆστε δὲν ἔχουμε οἰκονομικὴ κρίση ἀλλὰ πνευματική…!!!

Ο Καζάκης απαντά στον Καζάκη

απο Κοντυλοφόρος

στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε την αλληλογραφία του Δημήτρη Καζάκη, ιδρυτικού στελέχους και μέλους της Σεισάχθειας, με το Γιώργο Σαρρή, σχετικά με την αποχώρηση του τελευταίου από το ανωτέρω κίνημα.

Διεθνές συνέδριο στην Αθήνα ζητά την διαγραφή του ελληνικού χρέους ως παράνομο και απεχθές.

απο EPIRUS- ELLAS

τη Νομική σχολή καταλάμβαναν λαθρομετανάστες θα γινόταν πρώτη είδηση σε χρόνο μηδέν.

ΔΙΩΡΥΓΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ. ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΓΩΓΟΥ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ- ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ;

απο  gatzoli
γράφει ο



Παπανικολόπουλος Νικόλαος


Υποναύαρχος ΛΣ (εα)

ΠΟΥΤΑΝΕΣ...

απο SakTsak

Γράφει ο Gianapo


Σήμερα θα μιλήσουμε για πουτάνες. Όμως όχι για πουτάνες της σειράς, ούτε για πουτάνες που η ζωή τις ανάγκασε να βγουν στο πεζοδρόμιο για βιοποριστικούς λόγους.

Ανοιχτή Επιστολή: Και τώρα, τι έχετε να πείτε;

Γράφει ο
Κώστας Λουράντος
απο Ελέυθερη Ζώνη

Είναι γνωστή η λαϊκή παροιμία που λέει ότι «ο ψεύτης ο και κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται». Εμείς θα προσθέταμε μαζί με τον ψεύτη και τον κλέφτη, τον συκοφάντη.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙ​ΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ MATHIEW LYN ΤΟΥ BLOOMBERG στον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Ουάσινγκτον, Θάνο Δημάδη

απο  ΣΚΑΪ

«Πιθανή η αναδιάρθρωση»




Δύο 24ωρα μετά το άρθρο του με το οποίο υποστήριζε την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει εδώ και τώρα να προβεί σε ένα "κούρεμα" αναδιάρθρωσης του χρέους της-

Τον πολιούχο της εορτάζει σήμερα η Θήβα και είναι μέρα αργίας για την πόλη

Άγιος Ιωάννης ο Καλοκτένης


Ο Άγιος Ιωάννης αφιερώθηκε πλήρως στο ποίμνιό του, το οποίο διακόνησε με πιστότητα και ζήλο. Έχτισε ναούς (όπως της Υπερενδόξου Θεοτόκου, εκεί όπου σήμερα βρίσκεται το Δημαρχείο της Θήβας)

Δέκα Λόγοι Για Να Πετάξετε Τον Φούρνο Μικροκυμάτ​ων Σας

ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΡΕΥΝΑΣ



Εκπονήθηκε από: William P. Kopp

Δέκα Λόγοι Για Να Πετάξετε Τον Φούρνο Μικροκυμάτων Σας

ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ δια ανηλίκους!


απο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Προσοχή!!! Κρατείστε την τηλεόραση κλειστή για όσο περισσότερο μπορείτε...Δείτε τι σερβίρουν στα παιδιά μας...χωρίς εμείς να το πάρουμε χαμπάρι τα παιδιά μας έχουν κάνει το πρώτο σεμινάριο για τη μύησή τους στη Μασονία.

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Αρχές Μαΐου η κρίσιμη αξιολόγηση

απο   skai.gr
Του ανταποκριτή του ΣΚΑΪ από την Ουάσινκγτον, Θάνου Δημάδη,


Ακόμα μία προσπάθεια να διαψεύσει εκ νέου τις φήμες περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους

Αγαπημένε μου συνδικαλιστή…(video)

απο αἰέν ἀριστεύειν



Αγαπημένε μου συνδικαλιστή,

σου γράφω αυτό το μικρό γράμμα για να μου λύσεις αν μπορείς φυσικά κάποιες απορίες. Ο αγώνας σου υποτίθεται πως είναι για μένα. Τον Έλληνα εργαζόμενο, των 700 ευρώ,

To Facebook στη μάχη των προσφορών

απο TechIT.gr

Το Facebook ξεκινά μία νέα υπηρεσία, τη Facebook Deals, μπαίνοντας στην αγορά των προσφορών, ανταγωνιζόμενο την Groupon.

"ΣΤΟΛΟΣ ΘΑΛΑΣΣΗ ΚΡΑΤΕΙΝ" ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ...

από Περί Αλός




Ιωάννης Σ. Θεοδωράτος



Δημοσιογράφος – Αμυντικός Αναλυτής

Επειδή την τρέχουσα περίοδο της δεινής οικονομικής κρίσης και της συνεχιζόμενης περιστολής των αμυντικών δαπανών (εκτός των εξοπλισμών) συζητείται ευρέως και με αρκετή δόση «ειλικρίνειας» από την πολιτική ηγεσία το ζήτημα της διατήρησης του αξιόμαχου και της αποτρεπτικής ικανότητας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

Τα περσινά ξινά σταφύλια μίας "απογραφής"

του Θάνου Δημάδη

απο protagon.gr


Μόνο θυμηδία προκαλεί η συζήτηση που άνοιξε στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας γύρω από το ερώτημα για το αν τελικά η "απογραφή Αλογοσκούφη" το 2004 ήταν εγκληματική για την οικονομία της χώρας ή όχι. Πίστευα ότι το ερώτημα αυτό έχει προ πολλού απαντηθεί από την ίδια την ιστορία, η οποία το πιθανότερο είναι ότι θα δώσει την ίδια απάντηση και στην απόφαση της σημερινής κυβέρνησης

Ή ΒΛΑΜΜΕΝΑ είστε ή ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ!

ΝΤΡΟΠΗ > Πάσχα Ντροπής για τους Έλληνες προσκυνητές στα Ιεροσόλυμα..! Στην "σκιά" της δήθεν ελληνοισραηλινης συμμαχίας, εκαντοντάδες Έλληνες έξω από τα τείχη των Ιεροσολύμων! Αδιάφορο το ΥΠ.ΕΞ;

απο ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Εκαντοντάδες Έλληνες προσκυνητές που επισκέφθηκαν τα Ιεροσόλυμα, δεν κατάφεραν να μπουν στο ναό της Αναστάσεως για να βιώσουν το μοναδικό θαύμα του Αγίου Φωτός. Ισραηλινοί αστυνομικοί τούς κρατούν μακριά από τον Πανάγιο Τάφο. Αναρωτιόμαστε:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΑΣΩΠΟΣ

απο αἰέν ἀριστεύειν

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ


Φωτογραφική επιμέλεια ΧΡΟΝΟΣ



Η ιστορική πόλη του Ασωπού:

Για την προέλευση της ονομασίας ΑΣΩΠΟΣ υπάρχουν δύο εκδοχές:Η πρώτη προέρχεται από το όνομα κάποιου ήρωα που κατέβηκε στην περιοχή με τους Ηρακλειδείς και η δεύτερη από τον ποταμό που διέσχιζε την πεδιάδα. Πιθανότερη είναι η δεύτερη αφού η ονομασία Ασωπός απαντάται σε πολλούς ποταμούς στην Κορινθία, στην Αττική και στην Βοιωτία και αλλού. Η ετυμολογία της λέξης (κατά το Ομηρικό λεξικό του καθηγητή Πανταζίδη) προέρχεται από το Άσις = Ιλύς και Όψις κάτι που εξηγεί γιατί οι αρχαίοι Έλληνες είχαν θεοποιήσει τον Ασωπό σαν βοηθό του Ασκληπιού, αφού η λάσπη πολλών ποταμών πιστεύεται και σήμερα ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο