Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 31/8/14

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Γιορτή κρασιού στην Άσκρη Βοιωτίας




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

«Ναι» στο αντιρατσιστικό από την Ιερά Σύνοδο! Είπατε τίποτα;

Η στήριξή στο νομοσχέδιο εκφράστηκε από την Εκκλησία της Ελλάδος, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
«Η γενική άποψη του Μακαριωτάτου Προέδρου και των Συνοδικών Αρχιερέων και η εκτίμηση αυτών περί των επιδιωκομένων σκοπών του Νομοσχεδίου είναι ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την προστασία της κοινωνικής ειρήνης και όλων ανεξαιρέτως των προσώπων ή ομάδων προσώπων, τα οποία προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική καταγωγή και ευρίσκονται εντός των ορίων της χώρας μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Ορκος του Βουνού τρόμαξε το σύστημα. Οι Συριζαίοι εκπαιδεύονται για ανορθόδοξο πόλεμο!

Γράφει η Μ16

Μυστική Κυβέρνηση του Βουνού έχει ήδη έτοιμη η Κουμουνδούρου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως η Ελλάδα με την πιο πειθήνια κυβέρνηση στις ορέξεις της Μέρκελ, αποτελεί το πειραματόζωο-κλειδί για το σχέδιο των Γερμανών για την φτωχοποίηση των λαών.

Το πειραματόζωο Ελλάδα είναι αυτό που κρατάει ζωντανό το σχέδιο της Μέρκελ, η οποία δεν δίνει δεκάρα για την εγχώρια διαφθορά, για το μοντέλο των κρατιστών, για τους ντόπιους μαφιόζους ολιγάρχες.

Ο μαθηματικός που τρέλανε το διαδίκτυο με την "Χρυσή Τομή" στον τάφο της Αμφίπολης!

Τι σχεδίασε και τι υποστηρίζει:

Ανάγκη για ομαλή μετάβαση του Οργανισμού Κωπαΐδας στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για να μην υπάρξουν προβλήματα κατά την επόμενη αρδευτική περίοδο, αναφέρει ο Γιάννης Σταθάς

Εκτός  προθεσμίας η κατάργηση του Οργανισμού Κωπαΐδας όπως ορίζει ο Ν. 4250/2014. Ανάγκη λήψης πρωτοβουλιών για την ομαλή μετάβαση του Οργανισμού Κωπαΐδας στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα κατά την επόμενη αρδευτική περίοδο.
Βάσει του άρθρου 13 του Ν. 4250/2014 καταργείται  ο Οργανισμός Κωπαΐδας (ΝΠΔΔ) και από 30/9/2014 οι σκοποί του Οργανισμού Κωπαΐδας, καθώς και κάθε αρμοδιότητα αυτού μεταφέρονται και ασκούνται εφεξής από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Σύμφωνα με την παρ 1β το Περιφερειακό Συμβούλιο με απόφασή του ως τις 31-8-2014 θα έπρεπε να ορίσει τον τρόπο άσκησης των μεταφερομένων αρμοδιοτήτων και κάθε πρόσφορο μέσο για την αποτελεσματική ενάσκηση του επιχειρησιακού αντικειμένου.

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ, ΑΠΛΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ!..

Η Ελλάδα ως χώρα, τοποθετημένη στο σημείο συνάντησης Ανατολής και Δύσης, είναι απελευθερωμένη της τραχύτητας των βορείων γειτόνων της και της νωχελούς μαλθακότητας της γειτνιάζουσας Ανατολής και των μεσημβρινών χωρών. Είναι μια σύνθεση των "αγαθών" των πέριξ αυτής χωρών σε μια αρμονική ενότητα, έτσι ώστε τα πολλά να μεταμορφώνονται σε α-πολλά, σε ένα! Είναι δηλαδή "απολλώνιος". Οπως ο Απόλλων εναρμονίζει τις ιδιαιτερότητες όλων των άλλων θεών σε μια μοναδικότητα, έτσι και η Ελλάδα φύσει είναι μια "ποικιλία στην ενότητα".

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Νέα δημοσκόπηση: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 8%

Ελεύθερη πτώση για τη ΝΔ, στα όρια του 3% το ΠΑΣΟΚ, εκτός βουλής το «Ποτάμι»
Τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής φαίνεται πως εισπράττει η κυβέρνηση με τους πολίτες να δείχνουν να της γυρνούν την πλάτη.
Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας PalmosAnalysis για την ιστοσελίδα tvxs.gr, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 8 μονάδες διαφορά της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου διατηρώντας τα ποσοστά των ευρωεκλογών.
Αναλυτικά:

Άγγλοι «ψαράδες της στεριάς» στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με αρχαία αγκίστρια «ψάρεψαν» και αρχαία αντικείμενα από την Αμφίπολι Σερρών... «αποκτήματα» του Βρετανικού Μουσείου!

Δυο συνεχόμενα άρθρα του Γιώργου Λεκάκη στην εφημ. ΧΡΟΝΟΣ Κομοτηνής, δημοσιευμένο στις 27 και 28.8.14.
Δείτε τα εδώ:

'' ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΙΔΕΑΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΒΟΛΙΚΩΝ '' ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ


29 Αυγούστου 2014
¨Ημερίδα¨ στην Καστοριά (20/9/2014)
Μετέχει σύσσωμη η ηγεσία του Σ.Ε.Γ.Α.Σ: Κ. Παναγόπουλος (πρόεδρος), Β. Σεβαστής (γεν.γραμματέας), Π. Αργειτάκη (ταμίας), Π. Δημάκος (αντιπρόεδρος) και ο Θανάσης Ράπτης (συντονιστής)
Γ. ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗΣ: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ. ΩΦΕΙΛΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΑΦΟΥ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ "ΕΑΛΩ", ΤΙ ΑΠΟΜΕΝΕΙ;

Αν όλες οι αξίες, όπως απεδείχθη, εξυπηρετούν την αξία "άνθρωπος". Η αξία δια της οποίας καταξιώνονται όλες οι αξίες, κάθε μια ξεχωριστά και όλες μαζί στην αξία "άνθρωπος", είναι η γλώσσα. Και εφόσον οι αξίες, που σηματοδοτούν την πορεία του ανθρώπου είναι ελληνικ'ες, η γλώσσα που τις καταξιώνει, είναι η ελληική γλώσσα.

Αυτή καταξιώνει και καταξιώνεται. Γεννά και γεννάται. καθρεπτίζει και καθρεπτίζεται. Ομιλεί και ομιλείται. Εκφράζει και εκφράζεται. Συμβολίζει και συμβολίζεται. Αοίγει και κλειδώνει τη σκέψη και τα συναισθήματα. Με τη γλώσσα εκφράζονται οι άνθρωποι και επικοινωνούν μεταξύ τους. Με τις λέξεις συμβολίζονται τα υποπίπτοντα στην αντίληψη του ανθρώπου υπάρχοντα και συμβαίνοντα στο φυσικό σύμπαν. και σχηματίζονται οι έννοιες των συγκεκριμένων και αφηρημένων πραγμάτων του πνευματικού σύμπαντος.

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΟΥΛΚΙΩΤΗ

Με την λήξη της θητείας μου ως Αντιπεριφερειάρχης,  αισθάνομαι  την ανάγκη να ευχαριστήσω τους πολίτες της Βοιωτίας για τη συμπαράσταση, τη στήριξη, την κατανόηση και τη γόνιμη κριτική  τους.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη, τους Αντιπεριφερειάρχες, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής καθώς επίσης τα στελέχη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, που συνέβαλαν να πετύχουμε  με συλλογική δουλειά,  να παραχθεί ένα σοβαρό και ουσιαστικό έργο, με απόλυτη διαφάνεια και δημόσιο έλεγχο.

Εκδηλώσεις Μνήμης Μικρασιατών- Κωνσταντινουπολιτών

  • 14 Σεπτεμβρίου -Κεντρικές Εκδηλώσεις Μνήμης στην Αθήνα
  • Ημερίδα για τα 100 χρόνια από την έναρξη των διωγμών
  • 3ο Φεστιβάλ Κωνσταντινουπολιτων
  • Εκθεση "εν θερμώ" στα πρωτοσέλιδα για τα Σεπτεμβριανά

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ & ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ

Πρόλογος            

Από το 1956 ήταν γνωστά τα ευρήματα της Αμφίπολης, αλλά υπήρχε απαγορευτικό από τη παγκόσμια Σιωνιστική κυβέρνηση………
Σήμερα αποφάσισαν να επιτρέψουν, με συμφωνίες άγνωστες, να γίνουν οι ανασκαφές, διότι φαίνεται ότι κάτι αλλάζει στη Γεωπολιτική!!!
Η ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου υπήρξε περιπετειώδης. Το ίδιο ο θάνατός του στη Βαβυλώνα το 323 π.χ. και κυρίως η ταφή του!!!
Όπως γράφει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Δρ. Νικόλαος Καλογερόπουλος, «Άκρως αμφίβολον κατ’ εμέ να έχει μεταφερθεί η σορός του Μ.Αλεξάνδρου στην Αμφίπολη (κατά πρόταση της Ολυμπιάδος ως λέγουσι), από την Αλεξάνδρεια-Αίγυπτο, και να μην έχει γράψει κανείς τίποτε για το κοσμοϊστορικό αυτό γεγονός».

Η αλήθεια -ο Ιδιωτικός Τομέας είναι ο εργοδότης του Δημοσίου

Όσο περισσότερο βαθαίνει η κρίση εις την Ελλάδα, τόσο περισσότερο γίνεται δυσοίωνο το μέλλον των Ελλήνων. Διότι ως Λαός αδυνατούμε να κατανοήσουμε και να ερμηνεύσουμε  γιατί η οικονομική κρίση προκαλεί απειράριθμες ανατροπές σε όλα αυτά που επί δεκαετίες εθεωρούντο δεδομένα, όπως π.χ. εις την κρατική κυριαρχία, τα ατομικά δικαιώματα, την κοινωνική πρόνοια, η εκπαίδευση, τον δημόσιο χαρακτήρα βασικών αγαθών κ.λ.π. Εδώ, δυστυχώς, κυριαρχεί η εσφαλμένη έννοια του «φορέα του δημοσίου συμφέροντος», ότι μόνο οι πολιτικοί και τα αρμόδια όργανα του κράτους μπορούν να αποφασίζουν  για όλα και όχι ουδείς άλλος, με συνέπεια να περιττεύουν οι διαμαρτυρίες των πολιτών.

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Πολιτικός Όρκος... Το Sic Καραγκιοζλίκι!

"Δηλώνω στην τιμή και στη συνείδησή μου να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω το Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου." 

Γράφει ο Τρύφωνας Τιπούρτης.
Οι δύο παραπάνω γραμμές είναι ο πολιτικός όρκος που όρισε το Υπουργείο Εσωτερικών να δώσουν όσοι αιρετοί "βγάζουν σπυριά" με το να ορκιστούν στο...

Βάσεις 2014: Δείτε αναλυτικά όλες τις βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ για το 2014.
Αύξηση σημειώθηκε σε Ιατρική και Νομική Σχολή, ενώ η μεγαλύτερη αύξηση σημειώνεται στη σχολή της Γαλλική Φιλολογίας, με αύξηση της τάξεως του 27.3%. Αύξηση σημειώθηκε και στις σχολές των μηχανολόγων καθώς και στις εκκλησιαστικές σχολές που ξεπερνά το 10%.

Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη κατά την ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ορκωμοσία Περιφερειακού Συμβουλίου


Μακαριότατε,

Σεβασμιώτατε μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαε
Σεβασμιώτατε μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Νικόλαε
Σεβασμιώτατε μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομε
Σεβασμιώτατε μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιε

Γ. ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ: Για τις παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Βοιωτίας

Γ. ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ: Με τις παρεμβάσεις μας στο οδικό δίκτυο, που  ολοκληρώθηκαν και αυτές που δημοπρατήθηκαν και θα εκτελεσθούν,
καλύπτουμε το μεγαλύτερο μέρος του σχεδιασμού μας


Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, θεωρεί των τομέα των μεταφορών ότι αποτελεί για κάθε περιοχή, βασικό πυλώνα στήριξης και προώθησης της ανάπτυξης, σε επίπεδο υποδομών. Έτσι πέραν της ανακατασκευής, αναβάθμισης και κατασκευής μεγάλων οδικών αξόνων, στοχεύει δυναμικά και στη διατήρηση και συντήρηση του υπάρχοντος οδικού δικτύου.
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία συντήρησης του επαρχιακού και δευτερεύοντος εθνικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.
Συγκεκριμένα συντηρήθηκαν τα εξής τμήματα οδικού δικτύου:

ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ

Η αρχή της ασθένειας ενός πολιτεύματος, δημοκρατικού ή ολοκληρωτικού, βρίσκεται στην ψυχή του ατόμου, της οποίας η υγεία εξαρτάται από την αποφυγή ή μη της μοναρχίας ενός των μερών της, που είναι το λογικόν, το συναίσθημα και η βούληση. Είναι υγιής η ψυχή του ατόμου, όταν η παιδεία επιδρά επί των τριών μερών της συμμετρικώς με ηνίοχον, πάντοτε, το λογικόν.

ΣΕ ΣΤΑΔΙΟ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗΣ !!! "ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ" ΣΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Ο χώρος αυτός που ετοιμάζει η Ενορία μας, πρόκειται να φιλοξενήσει παιδιά των οποίων οι γονείς δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στην οικονομική κρίση της εποχής, και γίνεται με πολλή αγάπη αλλά και από το υστέρημα των Χριστιανών.

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων προς τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Συγχαίρω θερμά τους επιτυχόντες των Πανελληνίων Εισαγωγικών Εξετάσεων του διδακτικού έτους 2013-2014 και εύχομαι ολόψυχα τα χρόνια των σπουδών τους να είναι παραγωγικά και δημιουργικά και να αποκτήσουν όλες εκείνες τις γνώσεις και τις εμπειρίες, που θα τους οδηγήσουν σε μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία και κοινωνική καταξίωση.

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Σαν σήμερα η Μάχη των Πλαταιών - Οι Έλληνες συντρίβουν τους Πέρσες και περνάνε στην αντεπίθεση

Στις 27 Αυγούστου του 479 π.Χ στις Πλαταιές εκατό χιλιάδες Έλληνες υπό τον Σπαρτιάτη στρατηγό Παυσανία συντρίβουν τριακόσιους χιλιαδες Πέρσες υπό τον εβραϊκής καταγωγής στρατηγό Μαρδόνιο.

Η Μάχη των Πλαταιών διεξήχθη τον Αύγουστο του 479 π.Χ, μεταξύ των Ελλήνων και των Περσών, κατά τη διάρκεια της δεύτερης περσικής εισβολής στην Ελλάδα.

Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι του ΕΝΦΙΑ

Τα «μπαλώματα» του ΕΝΦΙΑ φέρνει εντός των επόμενων ωρών στη Βουλή το Υπουργείο Οικονομικών, με τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής, λόγω των πολλαπλών λαθών που φτάνουν σε πολλές περιπτώσεις, ακόμα και σε σημεία παραλογισμού!
Με βάση τα όσα αποφασίστηκαν από τους δυο κυβερνητικούς εταίρους οι χαμένοι από τον ΕΝΦΙΑ νικούν κατά κράτος τους κερδισμένους ιδιοκτήτες ακινήτων. Αρχικά, χαμένοι είμαστε όλοι μας που πληρώνουμε αυτόν τον φόρο, ενώ κερδισμένο είναι το ίδιο το κράτος.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ

Τελευταία επεκράτησε το δόγμα, όπως στο χώρο της Τέχνης, η "Τέχνη για την Τέχνη" και της επιστήμης η "Επιστήμη για την Επιστήμη" και στο χώρο της Φιλοσοφίας, η "Φιλοσοφία για την Φιλοσοφία". Στην πραγματικότητα, βέβαια, από το η "Φιλοσοφία για την Φιλοσοφία" γεννήθηκε και το η "Τέχνη για την Τέχνη" και η "Επιστήμη για την Επιστήμη" Επακόλουθον; Η πραγματοκεντρική και όχι, όπως πρέπει, η ανθρωποκεντρική φορά της Φιλοσοφίας και κατά συνέπεια της Τέχνης και της Επιστήμης, με κατάληξη την Ηθική.

Ο εορτασμός του παρεκκλησίου Αγ. Φανουρίου στους Αγ. Θεοδώρους

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο παρεκκλήσι του Αγ. Φανουρίου στους Αγ. Θεοδώρους προς τιμήν του Αγίου.

Πανηγυρικός εσπερινός, αρτοκλασία, εκατοντάδες Φανουρόπιτες ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του εορτασμού του Αγ. Φανουρίου.

Στο πέρας της τελετής και μετά την περιφορά της Εικόνας , αφού διαβάστηκαν οι Φανουρόπιτες, ο πατέρας Δανιήλ είχε προγραμματίσει , οι πιστοί που παρεβρέθηκαν να γιορτάσουν αυτή την ημέρα, όπως και πέρυσι.(Ο Εσπερινός στο νέο παρεκκλήσι του Αγίου Φανουρίου στους Αγίους Θεοδώρους στη Θήβα)  Με πολύ φαγητό από τους χορηγούς ,  και από τον κόσμο που βοήθησε.

Την τελετή παρακολούθησε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ.Σπυρίδων Νικολάου μαζί με τον κ.Ανδρέα Χατζησταμάτης και ο Βουλευτής Βοιωτίας Ευάγγελος Μπασιάκος.

Την φύλαξη είχε αναλάβει η Pitbull Security  και τον ανθοστολισμό το Ανθοπωλείο Galla στη Θήβα

Διαβάστε περισσότερα »

Γ. Κατσιμπάρδης: Πολιτεία Ανήμπορη

Αποκαλύφθηκε, πλέον, δημόσια ότι κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα, σε όλη τη χώρα, ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ, τα οποία, πέρα από το ότι μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και θανάτους σε αθλητές και αθλήτριες που τα χρησιμοποιούν, έχουν τέτοια ¨δυναμική¨ που είναι ¨ικανή¨ να επιφέρει και άλλου είδους ¨θανατηφόρα πλήγματα¨, με κοινωνικές προεκτάσεις.
Το διπλό έγκλημα της Καλαμάτας, πέρα από την τραγικότητά του, στέλνει πολλαπλά μηνύματα σε εκείνους τους παράγοντες της Πολιτείας οι οποίοι – ενώ είναι υπεύθυνοι για την εξάπλωση της μάστιγας των ΑΝΑΒΟΛΙΚΩΝ (που φτάνουν μέχρι και τα Σχολεία) – εντούτοις μένουν αδρανείς: ανήμποροι…

Με απόφαση του Πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά, ορίζονται οι επικεφαλής των Γραμματειών

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά, ορίζονται οι παρακάτω ως επικεφαλής των Γραμματειών του πολιτικού μας οργανισμού, καθώς και οι αναπληρωτές τους:

Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΦΑΝΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

Δημόσιο ΙΕΚ Θήβας: Από 1η Σεπτεμβρίου 2014 οι εγγραφές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως 15 Απριλίου 2014 (Αρ.Φύλλου 944), ιδρύθηκε Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ.) στην πόλη της Θήβας. Το νέο Ι.Ε.Κ. συστεγάζεται με το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) και το Εργαστηριακό Κέντρο (Ε.Κ), στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων Θήβας.

Για το Φθινοπωρινό Εξάμηνο φοίτησης (2014 Β΄) , έχουν προταθεί για λειτουργία οι παρακάτω ειδικότητες :

Πραγματοποιήθηκε στη Θήβα “ΣΙΜΟΥΛΤΑΝΕ” σε 30 σκακιέρες με τον Grand Master Dejan Antic

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων “ΠΙΝΔΑΡΕΙΑ 2014” τη Δευτέρα 25η Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε στη Θήβα “ΣΙΜΟΥΛΤΑΝΕ” σε 30 σκακιέρες με τον Grand Master Dejan Antic.
Με συμμετοχή από Ιτέα, Δίστομο, Λιβαδειά και Χαλκίδα καθώς και με την πολυάριθμη παρουσία μικρών και μεγάλων σκακιστών της πόλης μας, διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία ο αγώνας επίδειξης, ο οποίος κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών για περίπου δυόμιση ώρες με το τελικό σκόρ να διαμορφώνεται, 28 νίκες και 2 ισοπαλίες. Τις ισοπαλίες απέσπασαν ο Ιωάννης Γαμβρίλης από το Δίστομο και ο Σπύρος Νικολάου από την Λιβαδειά.

Ολοκλήρωση 3ης Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2014, στη Βιβλιοθήκη Θήβας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας, στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2014 με τίτλο «Ό,τι σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο! – Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες». Μια δράση του Future Library για την προώθηση της ανάγνωσης, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας, με αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Το τέρας μέσα μας: Το πείραμα του Μίλγκραμ

Το πείραμα του Μίλγκραμ είναι ένα από τα πιο γνωστά αντιδεοντολογικά πειράματα της ψυχολογίας, ουσιαστικά μια «φάρσα» που ξεγύμνωσε την ανθρώπινη ψυχή.

Το 1961, ο είκοσι εφτάχρονος Στάνλει Μίλγκραμ, επίκουρος καθηγητής ψυχολογίας στο Γέιλ, αποφάσισε να μελετήσει την υπακοή στην εξουσία. Είχαν περάσει λίγα μόνο χρόνια από τα φρικτά εγκλήματα των Ναζί και γινόταν μια προσπάθεια κατανόησης της συμπεριφοράς των απλών στρατιωτών και αξιωματικών των SS, οι οποίοι είχαν εξολοθρεύσει εκατομμύρια αμάχων. Η ευρέως αποδεκτή εξήγηση –πριν το πείραμα του Μίλγκραμ- ήταν η αυταρχική τευτονική διαπαιδαγώγηση και η καταπιεσμένη –κυρίως σεξουαλικά- παιδική ηλικία των Γερμανών.

Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό εξηγούν τι σημαίνει "Fhilotimo"

Είκοσι εννιά Έλληνες που διαπρέπουν στους τομείς της Φιλανθρωπίας, της Πολιτικής, της Επιχειρηματικότητας, της Εκπαίδευσης και της Ενημέρωσης εξηγούν στο διεθνές κοινό τι σημαίνει η λέξη «Φιλότιμο».

Οι διεθνούς φήμης Έλληνες συμμετέχουν σε βίντεο με κεντρικό θέμα «Φιλότιμο. Το ελληνικό μυστικό», που δημιούργησε και ανήρτησε στην ιστοσελίδα του ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Washington Oxi Day Foundation».

Μέσω του συγκεκριμένου βίντεο, το «Washington Oxi Day Foundation» στοχεύει να ενημερώσει το διεθνές κοινό για αυτή τη μοναδικής σημασίας ελληνική λέξη που αποτελεί την κινητήρια δύναμη των Ελλήνων, αλλά και να εμπνεύσει τους σύγχρονους ανθρώπους διαδίδοντας την έννοια του Φιλότιμου.

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Γ΄ Πανελλήνιο Συνέδριο Στελεχών Νεότητος στην Αλίαρτο

Στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας παρά την Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας Αλιάρτου άρχισε σήμερα το Γ΄ Πανελλήνιο Συνέδριο των Υπευθύνων Ιερέων Νεότητος και Κατηχητών των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα: «Το κατηχητικό υλικό της Αγίας Γραφής και η σωστή αξιοποίησή του σήμερα».

Το Συνέδριο ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα με τον Αγιασμό που ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος, ο οποίος και απηύθυνε χαιρετισμό στους Συνέδρους.

Επικίνδυνη η ποινικοποίηση της «άρνησης γενοκτονιών κ.λ.π.». Αν όμως γίνει δεκτή, γιατί να μην περιλάβει και τις γενοκτονίες χριστιανικών λαών;


1.            Ο αντιρατσιστικός νόμος που θα ψηφίσει η Βουλή πρέπει να σεβαστεί τις εξής  δύο αρχές:
(α) Ένα ιστορικό γεγονός καταγράφεται ως γενοκτονία, εξολόθρευση, σφαγή, νόμιμη πολεμική δράση κ.λ.π. στην εθνική και την παγκόσμια συνείδηση των λαών, δεν χαρακτηρίζεται ως τέτοιο με νομοθετήματα.
(β) Η ποινικοποίηση της έκφρασης γνώμης στο ζήτημα του χαρακτηρισμού ιστορικών γεγονότων ως ανθρωποκτονιών ή όχι αντίκειται στη θεμελιώδη αρχή της «ελευθερίας της έκφρασης και διάδοσης των στοχασμών».

Τεχνολογίες που παραβιάζουν πονηρά την ιδιωτικότητά μας

Θαυματουργές καινοτομίες που λειτουργούν ως Δούρειοι Ίπποι στη ζωή μας!
Είναι γεγονός αναντίρρητο ότι η σύγχρονη τεχνολογία έχει γίνει κομματάκι πιο προσωπική και παρεμβατική στην προσωπική μας ζωή.
Είναι όλες αυτές οι έξυπνες συσκευές που πλαισιώνουν την καθημερινότητά μας και χώνουν τη μύτη τους παντού, εξοικειώνοντάς μας με την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, την οποία εν πολλοίς εμείς επιτρέπουμε.

Οι κίνδυνοι που κρύβει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Μόνο ως επικίνδυνο μπορεί να χαρακτηριστεί το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, που έρχεται προς ψήφιση στο Γ' Θερινό Τμήμα της Βουλής και το οποίο με την πρόφαση της αντιμετώπισης των αυξανόμενων κρουσμάτων ρατσισμού, ανοίγει το δρόμο για το ξαναγράψιμο της σύγχρονης Ιστορίας στα μέτρα υπερεθνικών δομών, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, και των συμφερόντων που εκφράζουν.

"ΤΑΥΡΟΙ ΕΝ ΥΑΛΟΠΩΛΕΙΩ"

Αν και για τους περισσότερους η εισόρμηση ενός ταύρου μέσα σ' ένα γυαλάδικο προξενεί πανικό και φόβο και ανασφάλεια, για άλλους μπορεί να είναι μια αισθητική απόλαυση και ελπίδα για άρδην αλλαγή μιας κατεστημένης λογικής και νοοτροπίας. Υπάρχουν και κάποιες συντηρητικές και εκδηλα απαισιόδοξες αντιλήψεις, που μας λένε πως ο δυναμισμός ακόμα και των ολίγιστων της διανόησης ή της πολιτικής του περιθωρίου έχει πάθει πλήρη αφυδάτωση απο την πολλή και την ομοιότυπη χρήση.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Προς                                                                25-08-14
Αρχηγό Λιμενικού Σώματος
Πειραιά,
                                                    ΑΝΟΙΧΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Κύριε  Αρχηγέ,
                            Θέμα: Εισβολή  Λαθρομεταναστών
                            ----------------------------------------------
Νυχθημερόν παρακολουθούμε στις τηλεοράσεις εικόνες
από την εισβολή στη πατρίδα μας, χιλιάδων Ισλαμιστών λαθρομεταναστών.
Είναι αξιέπαινη η προσπάθεια των ανδρών του Λιμενικού Σώματος, και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, να διασώσουν και περιθάλψουν ανθρώπινες ψυχές.
Ως εδώ όλα καλά σχετικά με το ανθρωπιστικό αυτό θέμα.
Όμως εγείρονται θέματα εθνικής ασφαλείας.

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Ανοικτή "επιστολή" προς τον νομικό κόσμο της χώρας …και όχι μόνον.

…Προς την ηγεσία της Δικαιοσύνης,
…προς την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης,
…προς τους γνωστούς "συνταγματολόγους" της Βουλής,
…προς τον δικηγορικό σύλλογο Αθηνών
…και βέβαια προς όλους τους πολίτες.



Με τον Βουλγαράκη μάθαμε ότι το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό. Με τον Λοβέρδο θα μάθουμε ότι το ανήθικο είναι πάντα και παράνομο. Σε έναν κόσμο όπου κυριαρχεί η άυλη μορφή του κεφαλαίου και τα πνευματικά δικαιώματα, αποτελεί έγκλημα τεραστίων διαστάσεων η "δήμευση" και εν συνεχεία η ολοκληρωτική καταστροφή περιουσιακών στοιχείων εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών …Περιουσιακών στοιχείων, τα οποία για πολλούς απ’ αυτούς είναι και τα μοναδικά που κατέχουν. Όταν ο διεθνής νόμος προστατεύει ακόμα και δύο στιχάκια τραγουδιού ως "πνευματική ιδιοκτησία", δεν είναι δυνατόν ο εθνικός νόμος να κάνει "κατασχέσεις" άπειρου πνευματικού κόπου και σημαντικών οικονομικών επενδύσεων …Να κάνει "κατασχέσεις" ανολοκλήρωτου πνευματικού "κεφαλαίου".

Ολοκληρώθηκαν από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τα έργα για την βελτίωση των οδικών αξόνων

Ολοκληρώθηκαν από την  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τα έργα για την βελτίωση των οδικών αξόνων Άμφισσα – Λιδωρίκι, Κρέντη – Βαρβαριάδα, Αταλάντη – Όρια Νομών Φθιώτιδας / Βοιωτίας και Νέο Μοναστήρι – Όρια Ν. Καρδίτσας, συνολικού προϋπολογισμού 36.670.000,00 €. 

ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Ο παραδαρμός της εποχής αυτής, που εξακολουθούμε κατ' ευφημισμό να αποκαλούμε "μεταπολεμική", παίρνει πλέον εφιαλτικές διαστάσεις με τη συντελούμενη καταστροφή της βιοσφαίρας, αλλά και των συγκρούσεων των κρατών με επίκεντρο τα οικονομικά κυρίως συμφέροντα. Ισοδυναμεί με αυτοκτονία του ανθρωπινου Γένους σ'αυτόν τον Πλανήτη και αντίστοιχα αυξάνει το άγχος του σύγχρονου ανθρώπου.

Αντιμέτωποι με συνεχείς αναζωπυρώσεις οι πυροσβέστες στο Κυριάκι. Φωτιά και στην Αλίαρτο

Συνεχείς αναζωπυρώσεις κρατούν το σύνολο των δυνάμεων πυρόσβεσης στο ελατοδάσος του Ελικώνα στο Κυριάκι μετά τη φωτιά που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία το πρωί της Κυριακής και πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

«Σύζευξη» - Έκθεση της καλλιτεχνικής ομάδας «POLY_MORFώN» του Αριστοτέλη Φλώρινας

Η καλλιτεχνική ομάδα «POLY_MORFώN» του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλώρινας «Ο Αριστοτέλης» στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Δρώμενων 2014 του Δήμου Φλώρινας παρουσιάζει την έκθεση των μελών της με θέμα: «Σύζευξη», η οποία άνοιξε τις πύλες της στις γκαλερί UNDERROOF και UNDERGROUND του «Αριστοτέλη» στις 23 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως 7 Σεπτεμβρίου 2014. 

Α.Σ. ΑΡΗΣ ΘΗΒΩΝ : ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΕΣ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΥΨΗΛΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΔΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Αρμόδιος : Δημήτρης Σοβατζής
Tηλέφωνο : 6973466592
Email:sovdim@hotmail.com                                                          Θήβα 25 - 8 - 2014

                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΕΣ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΥΨΗΛΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΔΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ  Α.Σ. ΑΡΗ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ


Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος η ορκωμοσία των αιρετών του Δήμου Θηβαίων

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα “Αλ. Κοφίνης” του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας,  πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Θηβαίων, των Δημοτικών Συμβούλων και των Συμβούλων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου, την Κυριακή 24 Αυγούστου, παρισταμένου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Λαϊκή βραδιά από τον Α.Ο. Κεραυνό Αγίου Θωμά

Ο Αθλητικός Όμιλος Κεραυνός Αγίου Θωμά σας καλεί σε μια λαϊκή βραδιά με ορχήστρα, υπό το φως της πανσελήνου.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο