Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Χάκερ προειδοποιεί με νέες κυβερνοεπιθέσεις σε αντίποινα για τον αποκλεισμό του ιστότοπου Wikileaks



Νέες κυβερνοεπιθέσεις σε αντίποινα για τον αποκλεισμό του ιστότοπου WikiLeaks είναι πιθανές στο πλαίσιο ενός πολέμου για την προστασία της ελευθερίας του Διαδικτύου, δήλωσε ο εκπρόσωπος μίας από τις ομάδες των χάκερς που επετέθησαν σήμερα διαδικτυακά σε εταιρείες. "Η 'Anonymous' επετέθη κυρίως εναντίον εταιρειών που αποφάσισαν για οποιονδήποτε λόγο να διακόψουν τη σχέση τους με το WikiLeaks. Ορισμένοι από τους στόχους είναι το Amazon, η Master Card, η Visa, η PayPal", δήλωσε στο BBC 4 εκπρόσωπος της ομάδας των χάκερς που αυτοαποκαλείται "Coldblood".

ΑΠΑΤΕΣ ΤΗΣ ΣΕΝΚΕΝ 02













Νομικός Σύμβουλος της Ελλάδας στις Βρυξέλλες το 1997 κ. Γεώργιος Κλοτσώνης: "Στα πλαίσια της συζητήσεως της Σένγκεν προτάθηκε ως τρόπος εφαρμογής της Συνθήκης, να τοποθετηθεί το χάραγμα στο μέτωπο ή στο χέρι»

Δυστυχώς επτωχεύσαμεν...





«Δυστυχώς επτωχεύσαμεν..»

Ήταν πριν 117 χρόνια, την 10η Δεκεμβρίου του 1893, όταν το ελληνικό κράτος κήρυξε πτώχευση, με την ιστορική φράση του Χαρ. Τρικούπη «Δυστυχώς επτωχεύσαμε», καταρρακωμένο από την αδυναμία αποπληρωμής ενός δανείου που είχε συναφθεί από τον ίδιο με αγγλικές τράπεζες για τη στήριξη του μεγαλόπνοου έργου των ελληνικών σιδηροδρόμων.

Ο Τρικούπης, λέγεται πως χρησιμοποίησε την φράση σε ομιλία του στην Βουλή στις 10 Δεκεμβρίου του 1893, αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση του κράτους και την αδυναμία του να αποπληρώσει το δημόσιο χρέος του. Η χώρα κήρυξε πτώχευση, η οποία επέφερε την επιβολή του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου. .....

Λευκό πέπλο έχει σκεπάσει από το πρωί το Λεκανοπέδιο της Αττικής

Λευκό πέπλο έχει σκεπάσει από το πρωί το Λεκανοπέδιο της Αττικής, αλλά και αρκετές περιοχές της Ανατολικής Ελλάδας, στην Πελοπόννησο, την Εύβοια, την Κρήτη, τα νησιά του Αιγαίου και τη Μαγνησία. Από τα μεσάνυκτα και μετά σημειώνεται έντονη χιονόπτωση, ακόμη και σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, με το θερμόμετρο να αγγίζει τους μηδέν βαθμούς Κελσίου.


















Πάρνηθα



Κλειστή παραμένει η λεωφόρος Πάρνηθας, από το τελεφερίκ και πάνω, λόγω χιονόπτωσης ενώ από την κακοκαιρία εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα και σε άλλα σημεία της Αττικής.



Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών στην παλιά Εθνική οδό Αθηνών-Θηβών από το κόμβο Μαγούλας- Μάνδρας και πάνω, ενώ τα ΙΧ κινούνται με αλυσίδες.



Επίσης, αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα στη λεωφόρο Φυλής προς μονή Κλειστών, ενώ από το πρωί έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία από Άγιο Πέτρο προς Διόνυσο στην Πεντέλη όπου είχε διακοπεί κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Παρακολουθώ όλες αυτές της μέρες τα τοπικά μέσα ενημερώσεις, σχετικά με τον διαγωνισμό για τα μαθητικά δρομολόγια να λένε οι τραμπουκοι του κτελ κτλ.



Παρακολουθώ όλες αυτές της μέρες τα τοπικά μέσα ενημερώσεις, σχετικά με τον διαγωνισμό για τα μαθητικά δρομολόγια να λένε οι τραμπουκοι του κτελ κτλ.
Κύριοι ούτε τραμπουκοι είμαστε ούτε απατεώνες ,εσείς τι θα κάνατε αν βλέπατε συνεχώς ότι έχετε να κάνετε με ένα σύστημα που λειτουργεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός, που σε ακυρώνουν για πέντε λεπτά και που έχουν εξαντληθεί τα νόμιμα μέσα σου.
γιατί μένετε στο γεγονός της φασαρίας, και δεν ψάχνετε το λόγο που φτάσαμε σε αυτό το άσχημο ομολογουμένως γεγονός.

«Μην αμελήσετε/Πάρτε μαζί σας νερό/Το μέλλον μας έχει πολλή ξηρασία»!





Ελευθέριος Ανευλαβής



Και επειδή, «Ου μόνον αρχή άνδρα δείκνυσι, αλλά και αρχήν ανήρ» (Επαμεινώνδας), να τι κάνατε, σεις οι «άρχοντες», στην πόλη και τον δήμο. Στη Δημοκρατία μας. Στην Ελλάδα μας.



«Πολλά και αισχρά ένεκα κερδέων πεποιήκατε: πολλά και αισχρά για το κέρδος κάνατε» (Ξενοφών). Ο σκανδαλοποιός, «και με τα δυο χέρια σουφρώνει τα δημόσια έσοδα: Καμφοίν χέροιν μυστιλάται των δημοσίων». (Αριστοφάνης).

ΑΠΑΤΕΣ ΤΗΣ ΣΕΝΚΕΝ 01




Στο έλεος υπερεθνικών κέντρων τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων πολιτών μέσω της "κάρτας του πολίτη"

Μέρες κρίσης αναρωτιέμαι...αν..??






Αν δεν είχε ανακαλυφθεί ο τροχός: δεν θα είχε ανακαλυφθεί και η τροχαία άρα δεν θα υπήρχαν τραμπούκοι ζητάδες.



Στα πανηγύρια αντί για ρόδες θα παίρναμε μόνο ένα τετραγωνισμένο μαλλί της γριάς. Τα τροχαία ατυχήματα θα μετρούσαν και άλογα στους νεκρούς, τους τραυματίες και τους ανάπηρους. Τα φανάρια στους δρόμους θα ήταν τα φωτορυθμικά και σε κάθε διασταύρωση θα γινόταν κάθε ενάμιση λεπτό, ένα πάρτι των 30 δευτερολέπτων.

Τι περιέχει το έγγραφο του Wikileaks : Το πρώτο έγγραφο που αφορά την Ελλάδα


 

                                        

Τι περιέχει το έγγραφο του Wikileaks










Το πρώτο έγγραφο που αφορά την Ελλάδα

Η δημοσίευση των εγγράφων απο το Wikileaks άρχισε ταυτόχρονα από 5 μεγάλες εφημερίδες (New York Times, El Pais, The Guardian, Spiegel, Le Monde) οι οποίες είχαν αποκτήσει πρόσβαση στο υλικό εδώ και αρκετό καιρό.

Χιονίζει αυτή την ώρα στη Θήβα

Περίπου στη μια 1.30 πμ.ξεκίνησε να χιονίζει στη Θήβα.

Η κυβέρνηση με τις επιλογές της οδηγεί σε ύφεση, ανεργία, υποβάθμιση του παραγωγικού ιστού της χώρας





1. Η κυβέρνηση με την πολιτική της μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση κ. Κοτζιά;

Έξοδος από την κρίση μπορεί να υπάρξει μόνο με σχεδιασμό. Κατανόηση των διεθνών αλλαγών και της σημασίας τους για την Ελλάδα. Επεξεργασμένη στρατηγική για τις διαπραγματεύσεις. Σχέσεις εμπιστοσύνης με την κοινωνία. Με δικαιότητα, αλληλεγγύη και ειλικρίνεια. Η κυβερνητική πολιτική συχνά δεν κινείται σε μια τέτοια κατεύθυνση, οπότε, τότε, αντί να λύνει προβλήματα, γίνεται μέρος του προβλήματος.

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Λεξικό νεοελληνικών όρων ( στις ωοθήκες μου)

Λεξικό νεοελληνικών όρων ( στις ωοθήκες μου)



Η γυναικεία version του στ' αρχίδια μου.

Η χρησιμοποίηση του δεν έχει να κάνει απλώς με τις ανατομικές διαφορές μεταξύ των δύο φύλλων αλλά έχει σαφώς μια εσάνς χειραφέτησης και φεμινισμού ως αντίδραση οφ κορς στην αρχιδοκρατούμενη κοινωνία μας. Εμφανίστηκε προς τα τέλη της δεκαετίας του '90 στον λεσβιακό χώρο αλλά χρησιμοποιείται πολύ και σήμερα από τον γενικό γυναικείο πληθυσμό. Λέγεται και από άντρες, ωσάν χαριτωμενιά.

για το καλό όλων των συνανθρώπων μας,



Με διοργανωτές την ελεύθερη βούληση, μακριά από κομματικά συμφέροντα, για το καλό όλων των συνανθρώπων μας, διοργανώνουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή στις 11:00 το πρωί τις 12/12/2010 στο Σύνταγμα, με σύνθημα μας «ΟΧΙ στην Κάρτα του Πολίτη»

Τέλος τα «χρυσά κουτάλια» στις ΔΕΚΟ



Δραματικές ανατροπές στα εργασιακά των ΔΕΚΟ

Χάνονται τα περίφημα προνόμια και τα … εξτρά!

Σε στενό μαρκάρισμα από τον υπουργό Οικονομικών θα βρίσκονται οι δημοσιές επιχειρήσεις ακόμα και αυτές που είχαν καταφέρει να ανεξαρτητοποιηθούν όπως η Αττικό Μετρό, η Εγνατία Οδός, το Κτηματολόγιο ΑΕ, το ΤΡΑΜ αλλά και η ΕΡΤ.



Με απλά λογία οι εργαζόμενοι και στις 52 ΔΕΚΟ θα δουν να έρχονται τα πάνω κάτω στα εργασιακά και τις αμοιβές τους από την 1η Ιανουαρίου 2011, που θα ισχύσουν τα εξής:



Καθιερώνεται ανώτατο πλαφόν 4.000 ευρώ τον μήνα (μικτά) υπολογιζόμενα σε δωδεκάμηνη βάση (4.000 Χ12=48.000 ευρώ μικτά). Η ρύθμιση αυτή αφορά περίπου το 10% των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ συνολικά.

Ελλάδα, η χώρα με τα ακριβότερα προϊόντα και με μισθούς που καταρρέουν


Δεν γνωρίζω εάν είμαστε η χώρα της φαιδρότητας, της αδιαφάνειας και των ηλιθίων πολιτών, γνωρίζω όμως πολύ καλά πως όλα όσα σήμερα συμβαίνουν, όλα όσα κατά το τελευταίο εξάμηνο αποφασίζονται, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια έναν ολόκληρο λαό στην εξαθλίωση.

Συμμετοχή των αστυνομικών της Βοιωτίας στην ένστολη διαμαρτυρία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Συνάδελφοι, στις δύσκολες τούτες ώρες της κρίσης και της αφαίμαξης των μικρομεσαίων και των χαμηλόμισθων, κυρίως, στρωμάτων της Ελληνικής κοινωνίας, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οι ένστολοι, ο όποιος εφησυχασμός, ισοδυναμεί με αυτοκτονία.

Απαιτείται αγώνας!

Αγώνας αντίδρασης για να ορθώσουμε τα απαραίτητα αναχώματα μπροστά στην επερχόμενη καταστροφική λαίλαπα που θέλει να σαρώσει, να συντρίψει και να αλώσει συνειδήσεις και οποιεσδήποτε σκέψεις αντίστασης.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Η σθεναρή συμμετοχή σας στον αγώνα, η μαζική και δυναμική παρουσία σας στην ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μας, στις 14-12-2010, είναι όσο ποτέ άλλοτε επιβεβλημένη. Είναι υπόθεση του καθενός και της κάθε μιας ξεχωριστά, είναι υπόθεση όλων για το παρόν και το μέλλον μας.

Από μας εξαρτάται αν θα πετύχουμε!

Είναι η τελευταία ευκαιρία μας να κρατήσουμε όσα έχουμε αποχτήσει με τόσο κόπο

Θα είμαστε ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥΛΙΤΣΗΣ Ηλίας

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΥΡΟΣ Κωνσταντίνος

ΚΕΠΚΑ: Στην αποπληρωμή δανείων και καρτών το δώρο


Σε ανελαστικές δαπάνες θα κατευθυνθεί το 60% του δώρου του Χριστουγέννων (για όσους το λάβουν), με τις μισές περίπου εξ αυτών να αφορούν σε αποπληρωμή δανείων και πιστωτικών καρτών, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ).




Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το ποσοστό του 14ου μισθού που προορίζεται για τραπεζικές υποχρεώσεις είναι κατά 9% μεγαλύτερο σε σχέση με πέρυσι.

Τώρα μαθαίνουμε γιατί ήλθε ο Στρος Καν


Γιατί ήλθε ο Ντόμινικ Στρος Καν την Τρίτη και έφυγε την ίδια μέρα; Γιατί τον έφεραν αυτή τη χρονική περίοδο που “καίνε” όλα τα θέματα; Σκεφτείτε: Αμέσως μόλις μίλησε στη Βουλή και μας έφερε την καταστροφή η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι κάνει την Πέμπτη υπουργικό συμβούλιο και ανοίγει τα νομοσχέδια για τις ΔΕΚΟ, την ανταγωνιστικότητα και τις εργασιακές σχέσεις. Θέματα που καίνε εκατομμύρια Ελληνες και που θα αλλάξουν οριστικά τη ζωή αυτής της χώρας. Το σχέδιο απλό: Φέρνουμε τον μπαμπούλα για να φοβίσουμε τον κόσμο και στη συνέχεια περνάμε όλα τα επώδυνα μέτρα μαζί σαν ένα σοκ από το οποίο δύσκολα θα αντιδράσουμε.

Το σεξ... χρόνια δεν κοιτά




Το sex χρόνια δεν κοιτά!!!

Ποιος είπε ότι το σεξ έχει ηλικία; Σύμφωνα με Αυστραλούς ερευνητές οι ηλικιωμένοι άνδρες συνεχίζουν να ενδιαφέρονται για το σεξ ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία. Μπορεί όμως το πνεύμα να είναι πρόθυμο, αλλά η σαρξ είναι ασθενής και αναγκάζονται να απέχουν από τη σεξουαλική δραστηριότητα λόγω των ασθενειών που τους ταλαιπωρούν, όπως διαβήτης ή προστάτης, αλλά και λόγω έλλειψης ευκαιριών. Οι ερευνητές τονίζουν ότι η αρσενική ορμόνη, η τεστοστερόνη, συνδέεται άμεσα με το πόσο συχνά ένας άνδρας άνω των 75 διατηρεί σεξουαλικές σχέσεις.

Τα θέλω ενός απλού διεφθαρμένου

.












Μετάνιωσα φρικτά για την διαφθορά μου.


Θέλω να επανορθώσω. Θέλω ότι θέλει και ο πρωθυπουργός μου. Δεν τον εξέλεξα, αν ήταν στο χέρι μου θα τον καρπάζωνα γιατί μόνο για καρπαζοεισπράκτορα τον είχα μέχρι τώρα. Όμως ξαφνικά ανένηψα και θέλω: Να δουλεύω περισσότερες ώρες Να αμείβομαι λιγότερο Να μου κρατάνε περισσότερες εισφορές Να πληρώνω περισσότερους έμμεσους και γιατί όχι και άμεσους φόρους.

THE BUSINESSMAN : ΚΕΦΑΛΑΙΟ EKTO









Αθήνα 2011 , Κηφισιά

13 : 47



Ο παρκαδόρος του GEFSIS ανοίγει την πόρτα σου χαμογελαστός



- Καλησπέρα κύριε Ιμπεριαλίδη.

Του έχεις ήδη αφήσει τα κλειδιά και κατευθύνεσαι προς την είδοσο. Η Λιζ περπατάει δίπλα σου σαν εκπαιδευμένο λαμπραντόρ.

The Times: Η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

Τα μάρμαρα του Παρθενώνα

στο Βρετανικό μουσείο



The Times



Η βρετανική εφημερίδα “Τhe Times” δημοσιεύει πως σε συνέντευξη που έδωσε ο Υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, δήλωσε πως η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται για το θέμα της ιδιοκτησίας των Μαρμάρων του Παρθενώνα, αν το Βρετανικό Μουσείο στείλει τα Γλυπτά του μνημείου στην Αθήνα, υπό μορφή μακρόχρονου δανείου. Σε αντάλλαγμα, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, η Ελλάδα θα προσφέρει στο Βρετανικό Μουσείο ορισμένα από τα καλύτερα δείγματα της κλασικής τέχνης, με περιοδικές εκθέσεις, ώστε να δώσει στο Λονδίνο μία από τις πλουσιότερες παρουσιάσεις γλυπτών και έργων τέχνης από την αρχαία Ελλάδα.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

.



ΣΤΟΛΙΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ


ΦΤΙΑΞΤΕ 1 ΣΤΟΛΙΔΙ, ΦΕΡΤΕ ΚΡΟΥΣΤΑ

ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΟΒΟΥΜΕ ΔΕΝΤΡΑ

Στολίζουμε μόνοι μας το κέντρο



ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ στις 18.00

Μετρό Συγγρου-Φιξ Πεζόδρομος Δράκου
 
 
Roubini Terzaki

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

George Orwell - ένας προφήτης;







Προφήτης ή

κάποιος πού γνώριζε πολλά;

Στο βιβλίο του "1984" ή ο Όργουελ μας μεταφέρει στο κοντινό μέλλον που ακολουθεί την πτώση του Καπιταλισμού Την εξουσία λαμβάνει "το Κόμμα" υπό την ηγεσία του "Μεγάλου αδελφού" επιβάλλοντας ένα απολυταρχικό καθεστώς όπου τα πάντα βρίσκονται υπό συνεχή παρακολούθηση μέσω διαδραστικών τηλεοθονών... Ο φόβος, το μίσος και το ψέμα είναι τα κυρίαρχα συνθήματα του κόμματος με την αμέριστη συγκατάθεση των μελών του. Το θανάσιμο αμάρτημα είναι το έγκλημα της σκέψης και γι' αυτό πρέπει να εξαλειφθεί οτιδήποτε οδηγεί τον άνθρωπο στη διάπραξη του : ελευθερία, γλώσσα, συναισθήματα.

Δήλωση-κεραυνός του ΣΥΣΜΕΔ για Ε.Βενιζέλο - Εκδιώκουν τα στελέχη των ειδικών μονάδων!




"Στρίμωξε" άγρια τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο ο Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών ΕΔ (ΣΥΣΜΕΔ), καθώς ζητά επισήμως και εγγράφως μία συγκεκριμένη απάντηση για τις προθέσεις της κυβέρνησης στο θέμα της μονιμοποίησης 15.000 ΕΠΟΠ κρίνοντας ότι οι δηλώσεις του υπουργού για το θέμα, περισσότερο επιβεβαιώνουν την πρόθεση εκδίωξής τους από τις Ένοπλες Δυνάμεις παρά παραμονής τους. Γενικά οι δηλώσεις του υπουργού έχουν δημιουργήσει όχι απλώς αναταραχή, αλλά μείζονα αναστάτωση στον νευραλγικό χώρο των ΕΠΟΠ οι οποίοι σήμερα αποτελούν και τον κορμό των ειδικών δυνάμεων στελεχώνοντας όλες τις κρίσιμες μονάδες:

Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου η ορκωμοσία του νέου ΔΣ του Δήμου Θηβαίων






Πρόσκληση



Σας προσκαλούμε στην τελετή ορκωμοσίας των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων του Δήμου Θηβαίων η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 12:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας και στην αίθουσα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΦΙΝΗΣ».

ΠΗΓΗ

ΓΕΕΘΑ: 18 τουρκικά αεροσκάφη στο FIR Αθηνών



Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, δεκαοκτώ τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως. Καταγράφηκαν δεκατέσσερις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε δεκατρείς παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου μεταξύ Λέσβου και Χίου.

Συνελήφθη ο ιδρυτής του WikiLeaks




Βαριές κατηγορίες αντιμετωπίζει

ο Τζούλιαν Ασάνζ

Συνελήφθη από τη βρετανική αστυνομία ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος συλλήψεως που εκδόθηκε από τη Σουηδία.

Ο πρώτος Διαδικτυακός Πόλεμος: Οι υποστηρικτές του Wikileaks "έριξαν" το site της Mastercard!




 


Ο πρώτος Διαδικτυακός Πόλεμος

-Ονομάζεται "Επιχείρηση Εκδίκηση". 'Ολο το Διαδίκτυο στο πλευρό του Mr. Wikileaks

-Υποστηρικτές του ιδρυτή του Wikileaks επιτίθενται σε όσες επιχειρήσεις διέκοψαν μαζί του

-Πρώτος στόχος μια ελβετική τράπεζα - "Κάτω" το site της MASTERCARD!





Την έχουν ονομάσει "Επιχείρηση Εκδίκηση". Εχουν λογαριασμό στο Twitter και εκεί ενημέρωνουν για την κάθε τους κίνηση. Πριν από λίγο αναρτήθηκε το εξής: "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε οτι το : www.mastercard.com είναι "κάτω" και είναι επιβεβαιωμένο!"

Αργός θάνατος; Και ποιος βιάζεται να πεθάνουμε γρήγορα;


 
Αργός θάνατος;

ή

Γρήγορα μέτρα;

Το υψηλό χρέος και οι υψηλοί τόκοι για την εξυπηρέτησή του συνιστούν έναν αργό θάνατο για την ελληνική Οικονομία. Ένα μακρόσυρτο μοιρολόι για μία γενιά Ελλήνων που θα ζήσει σε καθεστώς οικονομικής ασφυξίας. Ωστόσο, η πραγματικότητα αυτή δεν συνεπάγεται καταδίκη του μνημονίου, αλλά υπαγορεύει την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του...

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ο καβαλάρης τ' ουρανού, Νικόλας Άσιμος: 22 χρόνια μετά…

Ο καβαλάρης τ' ουρανού

Το 1949 η Κοζάνη είχε λίγους λιγότερους από 20.000 κατοίκους και ετοιμαζόταν με ενθουσιασμό και πείσμα για τη διαδρομή της στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα. Ο Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος είχε πια τελειώσει κι ο Εμφύλιος θα τελείωνε κι αυτός σύντομα -το μέλλον θα αναλάμβανε αργότερα να κλείσει και των δύο τις πληγές- κι οι Κοζανίτες έχουν μάθει να ‘χουν υπομονή. Κάποιες φορές αιώνια. Αλλιώς, δε θ’ άντεχαν τον κλειστό ορίζοντα των βουνών τριγύρω. Η πόλη άρχισε κι αυτή ν’ αλλάζει χρώμα μαζί με την πανελλήνια και παγκόσμια ιστορία, που άρχισε ξαφνικά να κυλά και να γράφεται γρηγορότερα. Σε νέα, άγνωστα μονοπάτια.



Σ’ αυτή την Κοζάνη του τέλους της δεκαετίας του ’40, σ’ έναν κόσμο που άλλαζε διαρκώς, γεννήθηκε ο Νικόλας Άσιμος. Το μεγαλύτερο από τα τρία αγόρια της οικογένειας, άριστος μαθητής σε όλες τις σχολικές βαθμίδες, αθλητής με διακρίσεις, παιδί με σκέψη και πείσμα. Με σκέψη και πείσμα, που έτρεχε τελικά γρηγορότερα από την ταραγμένη εποχή του. Φοιτητής γοητεύτηκε από τον παραλογισμό της, ακολούθησε την επανάσταση της. Κι άφησε νωρίς στην άκρη τον προσχεδιασμένο από αρχής της ζωής του δρόμο προς το μέλλον για να ανακηρυχθεί βασιλιάς στο περιθώριο. Όλα αυτά μετά θάνατον…

ΤΟ ΝΗΣΙ , επεισοδιο 8





Οι Γερμανοί έχουν φύγει από την Κρήτη και οι κάτοικοι έχουν μείνει πάλι μόνοι τους και κλαίνε τη μοίρα τους, αγνοώντας ότι μερικές δεκαετίες αργότερα οι Γερμανοί θα επιστρέψουν και θα κυκλοφοράνε ξεβράκωτοι στα Μάταλα.

Σύγχρονες μορφές λαϊκού πολιτισμού







Εισήγηση που έγινε στο 1ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο με θέμα «Λαϊκός Πολιτισμός και Εκπαίδευση» οι εργασίες του οποίου διεξήχθηκαν στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στο Βόλο στις 29 Σεπτεμβρίου - 1η Οκτωβρίου 2006









Αν με τη φράση «λαϊκός πολιτισμός» εννοούμε ανώνυμα καλλιτεχνικά δημιουργήματα που τίθενται σε λαϊκή κατανάλωση, τότε θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι η πιο ζωντανή μορφή σήμερα λαϊκής δημιουργίας είναι κατ' αρχή τα ανέκδοτα και τα αινίγματα, και κατά δεύτερο λόγο τα στιχουργήματα. Και ενώ τα πρώτα ανθούν τόσο σε αστικές όσο και μη αστικές περιοχές, τα δεύτερα, προερχόμενα άμεσα από τη λαϊκή παράδοση, ευδοκιμούν κυρίως στην επαρχία. Τα ανέκδοτα και τα αινίγματα, σύντομα σαν χάι κου, αποτελούν δείγματα τόσο επιγραμματικής σοφίας όσο και χιουμοριστικών υφολογικών τεχνικών. Τα στιχουργήματα, κυρίως τα ολιγόστιχα, αποτελούν συχνά ποιητικά διαμάντια που θα τα ζήλευε και ο καλύτερος επώνυμος δημιουργός. Οι νέες τεχνολογίες διευκολύνουν τη διασπορά τους, κυρίως μέσω sms αλλά και e-mail. Δικτυακοί τόποι επίσης αποτελούν χώρους ανάρτησής τους, πράγμα που τα κάνει προσβάσιμα σε ευρύτερο κοινό. Και ενώ τα ανέκδοτα και τα αινίγματα αποτελούν παραγωγή στιγμιαίας έμπνευσης, η παραγωγή στιχουργημάτων συχνά ενισχύεται και από διαγωνισμούς, όπως π.χ. διαγωνισμοί μαντινάδας, οι οποίοι ανθούν στην Κρήτη. Τα έργα του επώνυμου δημιουργού χάνονται συχνά στην ανωνυμία, όπως συμβαίνει π.χ. στην Κρήτη με τις μαντινάδες του Κωστή Φραγκούλη.

Ψωροκώσταινα για εμάς, Παράδεισος για τους Άλλους





Ο Ελληνικός Καπιταλισμός

Σ' ένα κόσμο που το 2009 είχε πληθυσμό 6.768.167.712 κατοίκους, η Ελλάδα των 11.260.000 κατοίκων αποτελούσε το 0,166% του πλανήτη. Ωστόσο, ο ελληνικός καπιταλισμός κατέχει την 22η θέση στον κόσμο στη λίστα των πιο πλούσιων χωρών.



Ας δούμε πώς εξειδικεύεται αυτό σε μερικά βασικά χαρακτηριστικά του, που αποτελούν τους πυλώνες της δυναμικής του:



1. Μέχρι το 2009 ήταν πρώτος στον παγκόσμιο εμπορικό στόλο. Το 2010 έγινε δεύτερος, κατέχοντας το 14,8% του συνόλου της παγκόσμιας εμπορικής ναυτιλίας. Ο ελληνικός εμπορικός στόλος αποτελείται από 2.974 πλοία συνολικής χωρητικότητας 175.540.000 τόνων. Όμως, αν συνυπολογιστεί ότι ελέγχουν και το στόλο άλλων, μικρότερων πλοιοκτητών, φτάνουμε στο 20% περίπου του παγκόσμιου στόλου! Ο υπό ελληνική σημαία στόλος είναι πέμπτη δύναμη στον κόσμο (αυτό σημαίνει ότι πολλά ελληνόκτητα πλοία ταξιδεύουν με ξένη σημαία - τους συμφέρει καλύτερα) και πρώτος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατέχοντας το 39,7% του συνόλου.

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Αποστολη βιβλιων στις γυναικειες φυλακες Θηβας




Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2010




Δειτε με τι ωραιο τροπο απαντησαν οι γυναικειες φυλακες στον Ελεωνα Θηβας στην αποστολη καποιων βιβλιων των γονιων μου προς αυτους.

Τελικα υπαρχουν ακομα υπηρεσιες που δουλευουν σωστα, οπως και ανθρωποι που χρειαζονται τη βοηθεια μας. Για οποιον αλλο ενδιαφερεται μπορείτε να τους τα στείλετε στη διεύθυνσή τους που είναι:



Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θηβών, Ελαιώνας Θήβας, 32 200 υπ` όψιν κ. Κοσμάτου Ευάγγελου, ψυχολόγου.



Καλες γιορτες σε ολους...

Ανατροπή του Ανδρέα το ‘81



CIA, Ανδρέας Παπανδρέου, Μιχάλης ΙγνατίουΗ CIA «έτρεμε» το χαρακτήρα του και σκεφτόταν να επέμβει

Λίγο πριν τις εκλογές του 1981 οι ΗΠΑ αντιμετώπιζαν με τρόμο το ενδεχόμενο νίκης του Παπανδρέου, επειδή τον θεωρούσαν εξαιρετικά βλαπτικό για τα συμφέροντά τους, σε σημείο που εξέταζαν και το ενδεχόμενο πραξικοπήματος.

Φυγαδεύτηκε ο Απόστολος Κακλαμάνης



Απόστολος ΚακλαμάνηςΆρον άρον έφυγε από τη Παλαιά Βουλή

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής παρευρέθηκε σε εκδήλωση για τη Θράκη που πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ στη Παλαιά Βουλή. Στο τέλος της εκδήλωσης η Χαρά Νικοπούλου που ήταν στο πάνελ των ομιλητών, απηύθυνε μια ερώτηση στον κ. Κακλαμάνη για τους «μέχρι ποίου σημείου προδοσίας πρέπει να φτάσουν οι Ματατζη, Ιλχαν, και Χατζηοσμάν για να τους αποβάλλετε από τη Βουλή;»

Μήπως είστε εθνικιστής;






■Τό ἀνωτέρω γελοῖο ἐρώτηµα τό ἔχουµε πολλάκις ἀπαντήσει, ἔµµεσα ἤ ἄµεσα, ἀλλά ἡ προεκλογική ἐκστρατεία τό ἔφερε πάλι µιά δυό φορές µπροστά µας. Ἔτσι, κι ἐπειδή δέν ἔχουµε πάντοτε τήν εὐχέρεια νά ἀπαντήσουµε ὅπως πρέπει, παραθέτουµε κατωτέρω ἕναν διάλογο πού συνοψίζει στό περίπου τήν ἀπάντησή µας.

Τι χρειάζεται για να πιστεύεις στο θάνατο





Μέρος 1...



Πολλοί μιλάνε για την "αθανασία" και προσπαθούν να δείξουν γιατί η ψυχή του ανθρώπου δεν καταστρέφεται μετά το θάνατο του φυσικού σώματος. Πολλοί προσπαθούν να επιχειρηματολογήσουν υπέρ της ύπαρξης ενός "αθάνατου" πνεύματος το οποίο συνεχίζει να "υπάρχει" και μετά το σταμάτημα της λειτουργίας του φυσικού εγκεφάλου μας. Οι συζητήσεις αυτές βασίζονται ωστόσο σε ένα λάθος δεδομένο: το ότι αυτό που πρέπει να αποδειχθεί είναι η "αθανασία" και όχι ο "θάνατος".

Ο αντιεξουσιαστής Νίκος Κουνταρδάς ομολογεί για το ποιοί είναι οι εντολοδόχοι των ψευτοεπαναστατών - ΞΕΝΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣΟΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ...




--Ο πρώην υπουργός δημοσίας τάξεως

κ. Στέλιος Παπαθεμελής δηλώνει ότι: "αν θέλετε να μάθετε ποιοί είναι η 17 Νοέβρη ρωτήστε την Αμερικανική πρεσβεία ή την πρεσβεία του Ισραήλ" - Αδέσμευτος Τύπος 1 Ιουνίου 1997, σελ 33-- Από την Ειδική πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού, ελεύθερη παρέμβαση στην εκπομπή «Ανοιχτή Γραμμή» (Life 92.,1 fm) και στον Πάνο Παπαδόπουλο, από τον «μαχητή και ήρωα» όπως είχε προβληθεί σε γνωστό site του αντιεξουσιαστικού χώρου. ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΞΕΝΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ! *Για τις αλήθειες που θα πω σήμερα σε σένα, δύσκολα θα πειστούν κάποιοι, και επέλεξα ραδιόφωνο της Ξάνθης από κάτι άλλα ΛΑΜΟΓΙΑ, ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ .Έχω να πω ότι ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΟΥ δεν θα ήταν κι ούτε πρόκειται να υπάρξει η ζωή κάποιων άλλων ψευτομαφιόζων , ψευτοαναρχικών και ψευτοτρομοκρατών. Όλοι αυτοί είναι ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΞΕΝΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣΟΝΩΝ!

Η Μέρκελ «ετοιμάζει» την ελληνική χρεοκοπία!





Συνθήκες μόνιμου αποκλεισμού της χώρας από τις αγορές δημιουργεί η νέα αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης – Έρχονται νέα «χτυπήματα» από τους οίκους αξιολόγησης, λόγω του αυξημένου ρίσκου αναδιάρθρωσης χρέους: πρώτο μήνυμα από την S&P – Αρχίζουν στο παρασκήνιο οι συζητήσεις Παπανδρέου με Στρος Καν και Μπαρόζο για νέο δάνειο (και μνημόνιο…) στην Ελλάδα



Οι ελπίδες ομαλής εφαρμογής του μνημονίου, με επιστροφή στις αγορές από το 2012 και βιώσιμη εξυπηρέτηση του χρέους μετά το 2013, χωρίς τη «βόμβα» χρεολυσίων για τα 110 δις. ευρώ του διεθνούς δανείου, εξανεμίζονται από τις πρωτοβουλίες της Γερμανίας, που «φωτογραφίζει» την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, μέσα από τη νέα αρχιτεκτονική της Ευρωζώνης. Οι συνθήκες μακροχρόνιου αποκλεισμού της χώρας από τις αγορές που διαμορφώνονται επισφραγίζονται από τα «χτυπήματα» των οίκων αξιολόγησης, με πρώτη την S&P, ενώ η κυβέρνηση στο προσκήνιο δηλώνει «έκπληξη», αλλά στο παρασκήνιο αρχίζει διαπραγματεύσεις με ΔΝΤ και Κομισιόν για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα του «εμπάργκο» των αγορών.

Σύλληψη 43χρονης Γερμανίδας στα ελληνοαλβανικά σύνορα για μεταφορά όπλων



Οι αλβανικές αρχές συνέλαβαν, το βράδυ της Κυριακής, στα ελληνοαλβανικά σύνορα, μια 43χρονη Γερμανίδα, καθώς στον έλεγχο που της έγινε είχε κρυμμένα σε διάφορα σημεία του σώματός της τέσσερα περίστροφα. Η Γερμανίδα συνελήφθη στο φυλάκιο Κάφε Μπότα, στους Αγίους Σαράντα, την ώρα που ετοιμαζόταν να περάσει στην Ελλάδα. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Σαράντα, ενώ έχουν ήδη αρχίσει οι έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.



newpost

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 2010!!!





Ελληνικά Χριστούγεννα

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ

Η γέννηση ματαιώνεται,

διότι:

o Ιωσήφ πρέπει να πληρώσει περαίωση,

η Φάτνη να τακτοποιηθεί ως ημιυπαίθριος,

η Παναγία δεν παίρνει επίδομα τοκετού,...



οι Άγγελοι δεν πετάνε λόγω απεργίας των ελεγκτών

και οι 3 Μάγοι φοβούνται ότι θα απελαθούν ως λαθρομετανάστες..!



εμείς πάντως για το καλό και καλού κακού,

αντί για ρόδι θα σπάσουμε καρπούζι φέτος.

(λόγω καιρού).



Από ksipnistere
 
 
 
 
RAMNOUSIA

THE BUSINESSMAN : ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΕΜΠΤΟ

Αθήνα 2011 , Εκάλη



12:27



Έχει αρχίσει να βρέχει . Έχεις σταματήσει έξω από το σπίτι σου αλλά δεν κατεβαίνεις . Δεν ακούς μουσική μόνο τον ήχο της βροχής που χτυπά στο κορμι της Buggati Veyron σου. Καπνίζεις σιωπηλός κοιτώντας έξω από το παράθυρο . Ο κόσμος τρέχει να προστατευτεί από τη βροχή . Γυναίκες με ομπρέλες , άντρες κρατώντας το σακάκι πάνω από το κεφάλι τους , παιδάκια κάτω από υπόστεγα ... πώς μας ενοχλεί η φύση τόσο ...

Αλλάζουμε φίλους όταν αλλάζουμε και ενδιαφέροντα



Οι φιλίες των ανθρώπων χαρακτηρίζονται από το "σύνδρομο της κοινωνικής πεταλούδας", καθώς κυρίως διαλέγουμε φίλους με τους οποίους έχουμε κοινά ενδιαφέροντα και χόμπι, τους οποίους όμως τείνουμε να αλλάζουμε, όταν μεταβάλλονται και τα ενδιαφέροντά μας με το πέρασμα του χρόνου, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Αιφνιδιασμός (Αλέξης Γρηγορόπουλος)




Αιφνιδιαστικά κι ακανόνιστα

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής έχει ανακοινώσει μέρες τώρα έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας για ένα ολόκληρο 24ωρο, ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Από την άλλη πλευρά, έχουν ανακοινωθεί συλλαλητήρια σαν να επρόκειτο για απογευματινές και βραδινές παραστάσεις θεατρικού έργου. Διαλέγεις ποιο σε βολεύει σε σχέση με το πρόγραμμά σου και πας. Όλοι είναι καλά προετοιμασμένοι. Κι αυτοί που θα διαδηλώσουν, κι αυτοί που θα αντιμετωπίσουν τους διαδηλώτες, μα και οι άλλοι που θέλουν να κινηθούν στο κέντρο.

Φάκελος Καστελόριζο: (Μέρος 1ο) Δόγματα και δεδομένα




Του Δημήτρη Μπεκιάρη - Όπως λέγεται και γράφεται, η ανατολική λεκάνη της Μεσογείου και ιδιαίτερα η τριγωνική σχέση που προκύπτει ανάμεσα στην Κύπρο, την Αίγυπτο και την Ελλάδα συνιστούν το «νέο ενεργειακό Ελντοράντο». Για χρόνια υπήρχαν αναφορές στην ύπαρξη κυρίως κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στην ευρύτερη περιοχή.

51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου









51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Θεσσαλονίκης

Με την…οθόνη προβολής στραμμένη στην ανεξάρτητη και «οφ μπρόντγουέι» κινηματογραφική παραγωγή, με περικοπές λόγω της οικονομικής κρίσης και της αναγκαστικής μείωσης του προϋπολογισμού, χωρίς κοσμικές και λαμπερές διοργανώσεις ξεκίνησε την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη το 51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Αντιμέτωπος με το νόμο ο... Άγιος Βασίλης




κάνε το καλό και θα δείς τι θα πάθεις

Με μήνυση απειλείται ένας... φαντομάς Άγιος Βασίλης, που δρα στο πάρκο Pembrey, κοντά στην πόλη Llanelli της Ουαλίας.

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Έρχεται ο Στρος Καν για συνομιλίες με τον Γ. Παπανδρέου



Και στη Βουλή ο κ. Δ.Ν.Τ.

Συνάντηση με τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, αναμένεται να έχει στο Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι της Τρίτης ο Πρωθυπουργός.

Της συνάντησης με τον Ντομινίκ Στρος Καν, θα ακολουθήσουν δηλώσεις και γεύμα εργασίας.



Στη συνέχεια, γύρω στις 18:30 το απόγευμα, ο επικεφαλής του ΔΝΤ, θα μεταβεί στη Βουλή, όπου και θα μιλήσει στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων. Όπως είχε διαρρεύσει τις προηγούμενες ημέρες πρόθεσή του είναι να απαντήσει και σε ερωτήσεις βουλευτών.



Νωρίτερα, ο Γ. Παπανδρέου, θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, Μανουσέρ Μοτακί.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Hurriyet: Οι Ελληνικές αρχές επιταχύνουν την ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα



HURRIYET - New mosque in Greece to meet Muslim demand
Η τουρκική εφημερίδα HURRIYET σε άρθρο της, που έχει αναγνωσθεί περισσότερο από όλα τα άλλα στην ηλεκτρονική της έκδοση (είναι στη πρώτη θέση των “most read”), αναφέρει πως η Ελληνική κυβέρνηση έχει βάλει το θέμα της ανέγερσης τζαμιού στη τελική του ευθεία. Σαν πηγή πληροφοριών επικαλείται την Ελληνική εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”

Πάγκαλος: "Μόνο ο νεκρός δεν ξοδεύει"

Επιστολή από τον Θεόδωρο Πάγκαλο έλαβε η εφημερίδα Δημοκρατία στην οποία γίνονται διευκρινήσεις όσον αφορά το δημοσίευμα της δεύτερης με τίτλο «Ε, ρε ψώνια, 26.000 ευρώ ξόδεψαν Γιώργος-Πάγκαλος σε τέσσερις μέρες!»






Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ανέφερε πως ακολουθεί τον κανόνα που προβλέπεται στον Κώδικα Δεοντολογίας, να μην προσφέρει δώρα αξίας άνω των 100 ευρώ και τονίζεται ότι στις συναντήσεις εργασίας προσφέρονται πάντα δώρα στους συμμετέχοντες «όπως επιτάσσει το πρωτόκολλο και επιβάλλει το καθήκον στοιχειώδους προστασίας της διεθνούς εικόνας της χώρας μας».

ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο