Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Δείτε LIVE την ΕΡΤ απο το Thiva-Post

Εκλεισε το «ντηλ» με την Τρόικα για μετακινήσεις - Διαθεσιμότητα

Μόλις μισή ώρα χρειάστηκε να παραμείνει η αντιπροσωπεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη σύσκεψη με την Τρόικα όπου επήλθε η τελική συμφωνία για τα «καυτά» θέματα της αναδιάρθρωσης του Δημόσιου Τομέα.

Ο υπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και η υφυπουργός, Εύη Χριστοφιλοπούλου βρέθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών, συμφώνησαν με τους εκπροσώπους ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ και αποχώρησαν... συντόμως, καθώς το μεγαλύτερο κομμάτι είχε ήδη συμφωνηθεί από την Παρασκευή.

Λίγη ώρα αργότερα υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε ότι «συμφωνήσαμε, δεν θα συναντηθούμε ξανά. Κάποιες λεπτομέρειες θα τις δει το Eurogroup».

Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα συνεχίζονται με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών,για τα υπόλοιπα θέματα και προκειμένου να γραφούν τα κείμενα, τα οποία θα τεθούν υπόψη του Eurogroup για την «πολιτική έγκριση» της δόσης των 8,1 δις. ευρώ.

Η παρολίγον εμπλοκή και το «Σχέδιο Β»

Την Παρασκευή υπήρξε μερική εμπλοκή, καθώς η Τρόικα δεν δέχθηκε να συνυπολογιστούν οι 5.000 μετατασσόμενοι εκπαιδευτικοί στο συνολικό αριθμό των 12.500 της κινητικότητας, εφόσον δεν θα έχει προηγηθεί καθεστώς διαθεσιμότητας για τουλάχιστον 3 – 4 μήνες.

Μπροστά στο αδιέξοδο, καθώς ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν δέχθηκε να υποβληθούν σε αυτή τη διαδικασία οι καθηγητές, η ελληνική πλευρά παρουσίασε εναλλακτική λύση με άλλη κατηγορία υπαλλήλων δημοσίου που θα περιληφθούν στο σχήμα της κινητικότητας.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες τους 5.000 εκπαιδευτικούς θα αντικαταστήσουν:

1.500 καθηγητές που για διάφορους λόγους έχουν δηλώσει αδυναμία να διδάξουν
2.500 υπάλληλοι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πέραν των δημοτικών αστυνομικών, ενώ τη διαδικασία κινητικότητας αναμένεται να συμπληρώσουν
3.500 έως 4.000 δημοτικοί αστυνομικοί
2.500 εργαζόμενοι σε υπουργεία
2.000 εκπαιδευτικοί που χαρακτηρίζονται ως πλεονάζον προσωπικό (π.χ. γυμναστές, καθηγητές πληροφορικής)
Αναφορικά με το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας, οι υπάλληλοι που θα μετακινηθούν θα μπουν σε διαθεσιμότητα για έναν με δύο μήνες και στο διάστημα αυτό θα αξιολογηθούν από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης προκειμένου να επιλεγούν εκείνοι που θα απορροφηθούν τελικά.

Το ποσοστό απορρόφησης εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 80% - 90%.

Στο τραπέζι η μείωση του ΦΠΑ

Αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση παραμένει ακόμη ανοιχτό και είναι πάντα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

«Πάντα υπήρχε και εξακολουθεί να υπάρχει στο τραπέζι το θέμα του ΦΠΑ», σημείωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών. Το καλό νέο είναι το νέο σύστημα αυτόματου προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών δεν θα συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο που αναμένεται στη Βουλή τη Δευτέρα, καθώς η Τρόικα δεν το θέτει ως προαπαιτούμενο.

Οπως δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, το σχετικό πόρισμα από την ειδική Επιτροπή δεν έχει παραδοθεί ακόμα στην ηγεσία του υπουργείου, συμπληρώνοντας ότι η Τρόικα περιμένει ενημέρωση για τα χρονοδιαγράμματα εφαρμογής του συστήματος, όταν παραδοθεί το πόρισμα.

iefimerida.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τα πρώτα ευρήματα σε Αντιγόνη και Πελοπίδα 50 χρόνια μετά!

Ελλειψοειδές συντριβάνι και ψηφιδωτό δάπεδο– Καρδιοχτύπι για στην μεσοελλαδική  με το μεγάλο νεκροταφείο και ενδεχομένως τμήματα του αρχείου  των πινακίδων…
Β. Αραβαντινός: «Πιστεύουμε ότι κάνουμε το καλύτερο για  την  αρχαιολογία της Θήβας..»
Βρισκόμαστε στην μέση της ανασκαφικής περιόδου των 6 εβδομάδων στην Θήβα, που γίνεται για πρώτη  φορά στα χρονικά  της πόλης υπό την αιγίδα  της Αρχαιολογικής Εταιρίας, με την συνεργασία της τοπικής Εφορίας Αρχαιοτήτων και με διεθνείς συμμετοχές φοιτητών από πολλά κράτη της Ε.Ε και όχι μόνο…
Φοιτητές από την Γαλλία, την Ιταλία, την Μόσχα, φοιτητές της Αρχιτεκτονικής από την ανασκαφή του Ακρωτηρίου   και από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ανασκάπτουν με υπομονή στην οδό Αντιγόνης και την Πελοπίδου…
«Ξανασκάβουμε μετά από 50 χρόνια, στα σημεία που είχαν γίνει οι πρώτες ανασκαφές, τα σημάδια είναι πολύ καλά , προχωράμε με ασφάλεια στο κέντρο του κεντρικού ανακτόρου,  που έχουμε  εντοπίσει, από την γωνία  του θαλάμου του θησαυροφυλακίου, , έχουμε όμως πάρα πολλά στρώματα, 9 στον αριθμό και γνωρίζαμε τι θα βρούμε στο οικόπεδο της Αντιγόνης» σημειώνει ο Β. Αρβαντινός, περιγράφοντας τα ευρήματα, που είδαν ήδη το φως…
Οι Αρχαιολόγοι «έπεσαν» πάνω σε ένα πολυτελές κτίριο  και καθώς είχαν προηγηθεί κομμάτια με πουλιά,  όταν έγινε το έργο της αποχέτευσης  στην οδό  Πινδάρου, συνάντησαν στο κέντρο ενός ευρύτερου  χώρου,  εγγεγραμμένο σε ένα ορθογώνιο , ελλιψοειδές συντριβάνι,  που  τροφοδοτούνταν με νερό και ψηφιδωτό δάπεδο θαλασσινού τοπίου, όπου απεικονίζονται με έντονα χρώματα κογχύλια,  σμέρνες μουγγριά, ροφοί,  αλλά και μια πέρδικα,  που πίνει νερό από έναν κάλυκα , συμβολικό ίσως των πρωϊμότατων  χριστιανικών χρόνων. …
«Διατηρείται  πολύ καλά,  θα αποκολληθεί και θα εκτεθεί  πιθανότατα σε μουσείο» τονίζει ο κ. Αραβαντινός, μιλώντας και για άλλα ευρήματα, που ανακαλύπτονται βαθύτερα, τα οποία έχουν την δική τους επιστημονική  αξία, καθώς η ομάδα στρωματογραφεί, βρίσκοντας ισχυρά τεκμήρια ισχυρά για το παρελθόν της Θήβας..

Στην οδό Πελοπίδου, βρίσκονται στα  πρώτα μυκηναϊκά στρώματα, καθώς υπήρξαν προγεύσεις στις δυο τομές που έφτασαν και περιμένουν να «μπουν» στα μεσοελλαδικά με το μεγάλο νεκροταφείο,  το οποίο είχε ανακαλυφθεί από  την 10ετία του 60   και ενδεχομένως και τμήματα του αρχείου  των πινακίδων …
«Πιστεύουμε ότι κάνουμε το καλύτερο για  την  αρχαιολογία της Θήβας κι ελπίζουμε να έχουμε νέα ευρήματα» δηλώνει ο Β. Αραβαντινός, ενώ αναμένονται στην πόλη και ειδικοί από την Κοπεγχάγη..

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ. 

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πρόταση για στάση πληρωμών στην πρώην επαρχία Θήβας.

Τη στάση πληρωμών των επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής της Θήβας πρότεινε στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, ο Σύλλογος φοροτεχνικών της πρώην επαρχίας.

Τροφή στις έντονες διαμαρτυρίες της Θήβας έδωσε το υπουργείο οικονομικών που συγχώνευσε την εφορία της Θήβας με αυτή της Λιβαδειάς χωρίς κανένα σχέδιο με αποτέλεσμα οι πολίτες να ταλαιπωρούνται και το Κράτος να χάνει έσοδα

Θανάσης Μερτζάνης

 lamiastar.gr.

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι γυναίκες έχουν το κλάμα στο DNA τους

Οι έρευνες δεν σταματούν ποτέ, όπως οι εκπλήξεις που μας επιφυλάσσουν. Δες τα πορίσματα των κορυφαίων ερευνών της φετινής χρονιάς που αφορούν τις γυναίκες.

Τελικά, γυναίκες και άντρες όντως έχουν διαφορετική οπτική!

Κι όμως, υπάρχουν αξιοσημείωτες διαφορές ως προς το φύλο στην όραση των ανδρών και γυναικών. Το γονίδιο που μας επιτρέπει να αντιλαμβανόμαστε το κόκκινο χρώμα βρίσκεται μόνο στο Χ χρωμόσωμα. Οι άντρες είναι πιο πιθανό να έχουν δυσκολία να αντιληφθούν κόκκινες και πράσινες αποχρώσεις, γιατί τα γονίδια για το κόκκινο και το πράσινο χρώμα είναι υποδοχείς που βρίσκονται στο Χ χρωμόσωμα, εκ των οποίων οι άνδρες έχουν μόνο ένα, ενώ τα θηλυκά έχουν δύο. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο American Journal of Human Genetics, το 40% των γυναικών είναι σε θέση να διακρίνει τις… 40 αποχρώσεις του γκρι, αλλά και του κόκκινου, του πράσινου και, γενικότερα, αντιλαμβάνονται καλύτερα τις χρωματικές αλλαγές.

Όλα τα …μυρίζεσαι!

Οι γυναίκες μαθαίνουν πιο εύκολα να αναγνωρίζουν μια μυρωδιά, απ’ ό,τι οι άντρες. Σύμφωνα με την Δρ Πάμελα Ντάλτον, ερευνήτρια στο Monell Chemical Senses Center στην Φιλαδέλφεια, μόλις από την παιδική τους ηλικία, οι γυναίκες, έχουν μια εντυπωσιακή ικανότητα να αναγνωρίζουν μυρωδιές που τους είναι οικείες, ακόμη και αν είναι ανεπαίσθητες. Η ίδια το αποδίδει στις ορμόνες, γιατί σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση δεν διαθέτουν τόσο αυξημένη οσμή. Ένα εντυπωσιακό εύρημα της μελέτης είναι πως οι γυναίκες είναι σε θέση να αντιληφθούν πότε ο σύντροφός τους είναι αγχωμένος, απλώς με το να …μυρίσουν το πουκάμισό του! Καλά λένε πως είμαστε λαγωνικά!

Μπορεί να είσαι γερό ποτήρι, αλλά οι άντρες είναι γερές …κανάτες!

Το αλκοόλ δεν απορροφάται τόσο εύκολα από τον γυναικείο οργανισμό, όσο από τον αντρικό. Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο λόγω σωματικής διάπλασης. Η γυναίκα έχει μικρότερες ποσότητες του ενζύμου που είναι υπεύθυνο για τη διάσπαση του αλκοόλ στο συκώτι. Δηλαδή, αν άντρες και γυναίκες καταναλώσουν την ίδια ποσότητα, οι γυναίκες θα έχουν ψηλότερο ποσοστό αλκοόλ στο αίμα τους από τους άντρες, γιατί ο γυναικείος οργανισμός μεταβολίζει το αλκοόλ διαφορετικά από ό,τι οι άνδρες. Μια από τις αιτίες είναι πως οι γυναίκες έχουν λιγότερο νερό στο σώμα τους, άρα η συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα τους είναι αναλογικά υψηλότερη. Επίσης, ο πονοκέφαλος από το ποτό στη γυναίκα είναι εντονότερος.

Ο πόνος είναι γένους θηλυκού

Όταν άντρες και γυναίκες υποφέρουν από τα ίδια προβλήματα υγείας, όπως πόνους στη μέση, στο λαιμό, πονοκεφάλους κ.τ.λ. οι γυναίκες πραγματικά …υποφέρουν. Ερευνητές του πανεπιστημίου του Στάνφορντ κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι γυναίκες αντιλαμβάνονται τον πόνο πιο έντονα από τους άντρες γιατί ο εγκέφαλός τους επεξεργάζεται διαφορετικά τα σήματα του πόνου. Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Το όπλο των γυναικών για την καταπολέμηση του πόνου είναι οι γυναικείες ορμόνες, τα οιστρογόνα. Όταν τα επίπεδα των οιστρογόνων στο αίμα είναι ψηλά, παράγονται οι ενδορφίνες, χημικές ουσίες που μειώνουν τον πόνο και κάνουν το άτομο να νιώθει καλά. Έτσι σε περίπτωση πόνου, η γυναίκα μπορεί να αντέξει και να ανταποκριθεί καλύτερα. Λίγο πριν από τον τοκετό, τα επίπεδα των οιστρογόνων αυξάνονται σημαντικά, με αποτέλεσμα να ενισχύεται ουσιαστικά η ικανότητα των γυναικών να αντιμετωπίζουν τον πόνο, αλλά μετά την εμμηνόπαυση, οι γυναίκες δεν παράγουν πλέον τόσο ψηλές ποσότητες οιστρογόνων, άρα είναι πιο ευάλωτες στον πόνο.Το κλάμα το’ χεις στο… γονίδιο!

Οι ενήλικες γυναίκες κλαίνε περίπου 5 φορές το μήνα, ενώ οι ενήλικες άντρες 1 φορά, σύμφωνα με τον Ουίλιαμ Φρέι, καθηγητή Φαρμακευτικής στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα.

Ενώ μέχρι τα 12 τα αγόρια και τα κορίτσια κλαίνε το ίδιο, στην εφηβεία -και εξαιτίας της διαφορετικής λειτουργίας τεστοστερόνης και προλακτίνης αντίστοιχα- το σκηνικό διαφοροποιείται, με τις γυναίκες να κλαίνε 60% περισσότερο από τους άντρες.

Η κύρια ορμόνη που προκαλεί το κλάμα είναι η προλακτίνη, η οποία βρίσκεται σε μεγαλύτερη ποσότητα στις γυναίκες. Αντίθετα, η τεστοστερόνη μπορεί να σταματήσει το κλάμα, και γι’ αυτό οι άντρες κλαίνε λιγότερο.

Επίσης, τα διαφορετικά επίπεδα τεστοστερόνης εξηγούν γιατί ορισμένοι μπορούν να βάλουν τα κλάματα πολύ εύκολα, ενώ άλλοι δυσκολεύονται αρκετά.

Αλλά τα επίπεδα της τεστοστερόνης μειώνονται καθώς οι άντρες μεγαλώνουν και ίσως γι’ αυτό έχει παρατηρηθεί να συγκινούνται περισσότερο όσο περνούν τα χρόνια. (Μην ξεγελιέστε, δεν ωρίμασαν συναισθηματικά, αλλά …βιολογικά!)

Ο έρως χρόνια δεν κοιτά

Είναι μύθος πως οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση χάνουν την ερωτική τους διάθεση.

«Οι ορμονικές μεταβολές στη γυναίκα με την πάροδο της ηλικίας επιφέρουν ορισμένες μόνο ανατομικές μεταβολές, αλλά δεν προκαλούν μείωση της ερωτικής επιθυμίας της γυναίκας», σύμφωνα με τη Ντανιέλα Κατούσι, γυναικολόγο στο Brigham and Women's Hospital της Βοστώνης.

Τα οιστρογόνα διατηρούν την υγρασία στην περιοχή του κόλπου (ως φυσικό λιπαντικό) και τον ιστό του ελαστικό. Όταν τα επίπεδα οιστρογόνων μειώνονται ( κατά τη διάρκεια του θηλασμού ή στην εμμηνόπαυση) παρατηρείται λέπτυνση του επιθηλίου του κολπικού τοιχώματος και μείωση των εκκρίσεων (που επιφέρει ξηρότητα της περιοχής και πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή), αλλά αυτό δεν επηρεάζει τη λίμπιντο της γυναίκας.

Πηγή: faysbook.gr

enikos

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1000 Ευρώ η λεία των ληστών στα ΕΛΤΑ Οινοφύτων. ¨Έκαψαν το αυτοκίνητό τους και εξαφανίστηκαν

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών 3 αγνώστων δραστών, οι οποίοι το πρωί, αφαίρεσαν, με την απειλή όπλων, χρηματικό ποσό από το υποκατάστημα ΕΛ. ΤΑ. Οινοφύτων Βοιωτίας.

Ειδικότερα, σήμερα περίπου στις 09:00΄ το πρωί, οι δύο από τους δράστες εισήλθαν στο υποκατάστημα έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, ενώ στα χέρια τους φορούσαν γάντια.

Στη συνέχεια με την απειλή πιστολιών, αφαίρεσαν από τα ταμεία το χρηματικό ποσό των 1.000 περίπου ευρώ και ακολούθως επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, όπου τους ανέμενε και τρίτος συνεργός τους και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας και συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε κομβικά σημεία και πιθανούς δρόμους διαφυγής.

Στο πλαίσιο των ευρείας κλίμακας ερευνών, εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα το όχημα διαφυγής των δραστών, εγκαταλελειμμένο και ολοσχερώς καμένο, στη θέση «Κέσσερι» Οινοφύτων Βοιωτίας.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο είχε αφαιρεθεί, βραδινές ώρες, από την περιοχή της Νέας Ιωνίας Αττικής.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες, στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.

Αργύρης Μπλόντζος

lamiastar.gr.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η τρόικα δε δέχεται μετατάξεις και απαιτεί διαθεσιμότητα εδώ και τώρα.


Νέα συνάντηση Στουρνάρα – Τρόικας: Όλα σε μία κλωστή

Νέα συνάντηση με τους εκπρόσωπους των δανειστών θα έχει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Η τρόικα δε δέχεται μετατάξεις και απαιτεί διαθεσιμότητα εδώ και τώρα.
Βασικότερο «αγκάθι» αποτελεί το Δημόσιο και γι' αυτό το λόγο στις 2 το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών θα μεταβεί και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Μητσοτάκης.
Η Τρόικα αρνήθηκε να συνυπολογιστούν στο συνολικό αριθμό της διαθεσιμότητας-κινητικότητας οι μετατάξεις 5.000 καθηγητών από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και οι περίπου 3.500 δημοτικοί αστυνόμοι στα σώματα ασφαλείας.
Έτσι, πλέον ο αριθμός των εργαζομένων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, θα συμπληρωθεί από τη «δεξαμενή» της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αυτοί θα επιλεγούν με οριζόντιο τρόπο ως υπεράριθμοι. Αν δεν βρεθούν όμως, τελικά, θέσεις γι' αυτούς, θα απολυθούν.
Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, «οι πιθανότητες έχουν αυξηθεί σημαντικά για συμφωνία», ωστόσο, όπως ο ίδιος πρόσθεσε, «ο διάολος κρύβεται στις λεπτομέρειες».

Newsbomb.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Άφαντοι οι Αλβανοί δραπέτες. Χωρίς αποτέλεσμα η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Κανένα ίχνος των Αλβανών κακοποιών, παρά την μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Ήπειρο

Χωρίς αποτελέσματα εξελίσσεται η γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας , στην περιοχή της Παραμυθιάς, τις ηπειρωτικές ακτές και την ελληνοαλβανική μεθόριο για τον εντοπισμό και την σύλληψη των αλβανών δραπετών , που γάζωσαν περιπολικό σε μπλόκο στην Άρτα, έκλεψαν δύο αυτοκίνητα τα οποία εγκατέλειψαν και συνέχισαν πιθανόν την παράνομη διαδρομή τους με μηχανάκι , το οποίο χθες τα ξημερώματα, εκλάπη από την Γλυκή.
Όλη τη νύχτα, ισχυρές δυνάμεις των ΕΚΑΜ μαζί με την ΟΠΚΕ και αξιωματικούς της Αστυνομίας από την Πρέβεζα, την Θεσπρωτία, τα Ιωάννινα με ηλεκτρονικά μέσα και θερμικές κάμερες, χτένισαν την ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς και των Φιλιατών. Παράλληλα έγιναν πολλές προσαγωγές Αλβανών οι οποίοι κινούνταν στην περιοχή, ενώ αξιοποιείται κάθε πληροφορία. Τις έρευνες συντονίζουν ο επιθεωρητής Β. Ελλάδας, αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης και ο επιθεωρητής Ηπείρου, ταξίαρχος Κώστας Τρομπούκης.
Το γεγονός, ότι οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν κάποιο στοιχείο το οποίο θα τους οδηγήσει στα ίχνη τους, προβληματίζει τις διωκτικές αρχές. Οι κακοποιοί, όπως όλα δείχνουν επιχειρούν να φτάσουν στην Αλβανία, ενώ από τις κινήσεις μέσα στην παλιά επαρχιακή οδό Φιλιππιάδας-Ηγουμενίτσας, φαίνεται ότι γνωρίζουν την περιοχή.

 “News247”

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Καψής: Τα επόμενα 24ωρα ανοίγει η ΕΡΤ

Μέσα στα επόμενα 24ωρα φεύγει το "μαύρο" και η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση θα ανοίξει και πάλι δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός, Παντελής Καψής.
Ο κ. Καψής, μιλώντας το πρωί στο MEGA σημείωσε πως δεν αποκλείεται οι πρώτες εκπομπές να γίνουν εκτός του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής μιας και δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει επέμβαση των ΜΑΤ.


Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι το μεσημέρι έχει μια ακόμα συνάντηση με τους εργαζόμενους δημοσιογράφους με μοναδικό «αγκάθι» οι τρίμηνες συμβάσεις που προτείνει η κυβέρνηση.

Τέλος, ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, αναφερόμενος στο προσωπικό που πρόκειται να αποχωρήσει, σημείωσε ότι θα δοθούν ανάλογα κίνητρα με αυτά που ισχύουν για την κινητικότητα των υπαλλήλων στο δημόσιο.

 NewsIt

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Ρέει" το αίμα στην Αίγυπτο - 25 νεκροί στις συγκρούσεις οπαδών και αντιπάλων του Μόρσι

ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ

Tις τελευταίες ώρες από συγκρούσεις οπαδών και αντιπάλων του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 25 άνθρωποι εκ των οποίων 19 χθες. Η χώρα μοιάζει να έχει περάσει το κατώφλι ενός εμφυλίου πολέμου.

«Το κόμμα χαιρετίζει τα εκατομμύρια των Αιγυπτίων που κινητοποιούνται σε όλες τις επαρχίες της χώρας, με τεράστιες ειρηνικές διαδηλώσεις για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο βίαιο στρατιωτικό πραξικόπημα και την επιθυμία τους για την επιστροφή του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στα συνταγματικά του καθήκοντα », αναφέρεται σε δήλωση του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης (PLJ), της πολιτικής πτέρυγας του κινήματος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας από όπου προέρχεται ο Μοχάμεντ Μόρσι.

«Το κόμμα λέει όλα τα μέλη και οι υποστηρικτές, να βγουν στις πλατείες της Αιγύπτου, έως ότου ο πρόεδρος αποκατασταθεί», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση του πολιτικού σκέλους των ισλαμιστών.

Δεδομένου ότι η ένταση στις πόλεις της Αιγύπτου είναι σε ακραία σημεία, καθώς σημειώνονται αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ των υποστηρικτών και των αντιπάλων του Μοχάμεντ Μόρσι, το PLJ ζήτησε οι διαδηλώσεις να έχουν «ειρηνική» μορφή και οι υποστηρικτές του « να μην καταφύγουν στη βία».


Στη χερσόνησο Σινά, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, μέλη της Αλ Κάιντα, κατέλαβαν κυβερνητικό κτίριο,  όπου κατέβασαν τη σημαία της Αιγύπτου και σήκωσαν στη θέση της δική τους σημαία. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγου για πέντε νεκρούς αστυνομικούς.

Η κρατική τηλεόραση αργά το βράδυ της Παρασκευής μετέδωσε ότι οι αιγυπτιακές αρχές επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας σε δύο πόλεις στο βόρειο Σινά στην μεθόριο με το Ισραήλ και την Λωρίδα της Γάζας. Η απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε στις πόλεις Σέιχ Ζουέιντ και Ράφα, πρόσθεσε η τηλεόραση, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 200 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι το βράδυ της Παρασκευής προς το Σάββατο στην Αλεξάνδρεια, στα βόρεια της Αιγύπτου, ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ.

Ένας υπάλληλος των υπηρεσιών υγείας, στο αιγυπτιακό λιμάνι της Μεσογείου, ανέφερε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, ότι οι περισσότεροι θάνατοι οφείλονταν σε σφαίρες από πραγματικά πυρά.


Στο Κάιρο, αιματηρές συγκρούσεις μαίνονται μεταξύ οπαδών και αντιπάλων του Μόρσι από το απόγευμα της Παρσεκυής. Είχε προηγηθεί ο θάνατος τριών διαδηλωτών που υποστηρίζουν τον Αιγύπτιο πρόεδρο από πυρά του στρατού.

Η γέφυρα 6ης Οκτωβρίου, που βρίσκεται κοντά στην πλατεία Ταχρίρ, έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης, ενώ αργά το βράδυ έκαναν την εμφάνισή τους στη γέφυρα και τα τανκς του στρατού. Όπως μεταδίδουν ανταποκριτές ξένων ΜΜΕ, υποστηρικτές και αντίπαλοι του έκπτωτου προέδρου εκσφενδονίζουν ακόμη και βόμβες μολότοφ και καπνογόνα μεταξύ τους. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ένα αυτοκίνητο πήρε φωτιά, ενώ οι διαδηλωτές «οπλίζονται» με μπουκάλια και πέτρες.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής εκπρόσωπος των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο στρατός θα επέμβει για να δώσει τέλος στις συγκρούσεις που σημειώνονται απόψε κοντά στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου ανάμεσα σε υποστηρικτές και αντιπολιτευόμενους στον Μόρσι. «Δεν θα πάρουμε το μέρος κάποιου. Η αποστολή μας είναι να προστατεύσουμε τη ζωή των διαδηλωτών» δήλωσε ο συνταγματάρχης Άχμεντ Άλι. «Ο στρατός θα επέμβει για να χωρίσει» τις δύο αντίπαλες πλευρές, πρόσθεσε.

Επιπλέον  πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης απαιτώντας από τον Αλ -Σισι να απελευθερώσει τον Μόρσι.  Οι συγκεντρωμένοι έσπασαν το πεζοδρόμιο και πεταξαν τα σπασμένα κομμάτια προς το κτίριο της κρατικής τηλεόρασης.

Στο μεταξύ, λίγο πριν τις 21.30 σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του Μόρσι.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν νωρίτερα, στο προάστιο Νασρ Σίτι, όταν ο στρατός άνοιξε πυρ εναντίον διαδηλωτών του Μόρσι στο προάστιο Νασρ Σίτι, κάτι που διέψευσε ο εκπρόσωπος του στρατού κάνοντας λόγο για χρήση δακρυγόνων!

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην Αίγυπτο είναι η είδηση που μετέδωσε πριν λίγο το Γαλλικό πρακτορείο, ότι οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι έκαναν έκκληση στους υποστηρικτές τους να αποφεύγουν τις συγκρούσεις με τον αιγυπτιακό στρατό.

Εν μέσω νεών συγκρούσεων, ο φιλελεύθερος συνασπισμός της Αιγύπτου απηύθυνε επείγουσα έκκληση προς τους υποστηρικτές του να βγουν στους δρόμους σε απάντηση στις διαδηλώσεις των ισλαμιστών υποστηρικτών.

Το Μέτωπο Εθνικής Σωτηρίας, το οποίο υποστήριξε την καθαίρεση του Μόρσι από το στρατό και το σχέδιο που ο τελευταίος ανακοίνωσε για διεξαγωγή νέων εκλογών, ανακοίνωσε πως ο κόσμος πρέπει να προστατεύσει την "Επανάσταση της 30ής Ιουνίου" – αναφερόμενος στις μαζικές συγκεντρώσεις της περασμένης Κυριακής οι οποίες προκάλεσαν την κίνηση του στρατού.

Ο εκπρόσωπος του Μετώπου Εθνικής Σωτηρίας Χάλεντ Νταβούντ δήλωσε πως τα σχέδια των Αδελφών Μουσουλμάνων του Μόρσι και των ισλαμιστών συμμάχων τους να πραγματοποιήσουν σήμερα διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ισοδυναμούν με μια "αντεπανάσταση".


Την ίδια ώρα, σε κοινή ανακοίνωσή τους, επτά αιγυπτιακές μη κυβερνητικές οργανώσεις καταδικάζουν την διακοπή των εκπομπών από το Misr 25, το τηλεοπτικό κανάλι των Αδελφών Μουσουλμάνων, και την κατάσχεση μιας έκδοσης της εφημερίδας τους, της «Χορέγια ουάλ Αντάλα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν εργαζομένους σε πολλά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων αυτούς του θυγατρικού καναλιού στην Αίγυπτο του Αλ Τζαζίρα του Κατάρ, το οποίο είχε μεταδώσει μετά την καθαίρεση του Μόρσι ένα βίντεο στο οποίο ο τελευταίος δήλωνε πως είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος της Αιγύπτου.


Η εκπομπή των καναλιών Ελράχμα, Ελ-νας και Χαλιγκέγια (σαλαφιστές) «κόπηκαν» επίσης , αναφέρουν αυτές οι εν λόγω ΜΚΟ, στις οποίες περιλαμβάνεται η Αιγυπτιακή Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα του Ατόμου.

Αφού επισημαίνουν πως οι επιχειρήσεις αυτές διεξήχθησαν έπειτα από «προτροπές σε βία», υπογραμμίζουν πως «το να ζητείται να λογοδοτήσουν αυτοί που εξωθούν στη βία είναι μια υποχρέωση, αλλά το κλείσιμο καναλιών είναι μια συλλογική τιμωρία που παραβιάζει την ελευθερία του Τύπου και ένα από τα θεμέλιά της, το διαφορετικό περιεχόμενο των διαφόρων μέσων ενημέρωσης».

Τα αιγυπτιακά στρατεύματα βρίσκονται σε ετοιμότητα στη χερσόνησο του Σινά, δήλωσε σήμερα στρατιωτικός εκπρόσωπος, αλλά διέψευσε μια πληροφορία της κρατικής εφημερίδας «Αλ Αχράμ» σύμφωνα με την οποία οι επαρχίες του Νότιου Σινά και του Σουέζ κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στον ιστότοπο της εφημερίδας αναφερόταν πως η αύξηση των επιπέδων συναγερμού αποτελούσε απάντηση σε επίθεση που πραγματοποίησαν στη διάρκεια της νύκτας ένοπλοι ισλαμιστές εναντίον ενός αεροδρομίου στην πόλη Ελ Αρίς του Σινά.
«Ήμασταν ήδη πολύ προετοιμασμένοι σε αυτή τη σημαντική στρατηγική περιοχή», δήλωσε στρατιωτική πηγή. «Η ανακοίνωση έγινε απλώς για να διαβεβαιωθούν οι στρατιώτες μας και ο λαός μας ότι είμαστε έτοιμοι στο Σινά. Όσο για το Σουέζ, εκεί είμαστε πάντα σε κατάσταση συναγερμού».

Ο επικεφαλής της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ, η οποία επιβλέπει αυτή τη σημαντική παγκόσμια εμπορική οδό, δήλωσε ότι η διώρυγα λειτουργεί ομαλά και δεν υπάρχει καμιά αναστάτωση στη διακίνηση των εμπορευμάτων. Ο Μοχάμπ Μπαμίς διευκρίνισε πως 48 πλοία πέρασαν σήμερα από τη διώρυγα.


Στο μεταξύ ο αναπληρωτής ηγέτης του κινήματος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και πρώην προεδρικός υποψήφιος Κχαϊράτ αλ-Σατέρ, συνελήφθη από τις αιγυπτιακές αρχές, ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, του κόμματος των ισλαμιστών και αναμετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Οι πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας είπαν ότι ο Σατέρ, ένας πλούσιος επιχειρηματίας που θεωρείται ως η κύρια μορφή της πολιτικής στρατηγικής του κινήματος, συνελήφθη τα ξημερώματα της Παρασκευής προς το Σάββατο με την υποψία της υποκίνησης σε βία. Μεταξύ των πιο γνωστών προσωπικοτήτων της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ο Σατέρ συνελήφθη στο διαμέρισμά του στο προάστιο Νασρ Σίτι στα ανατολικά του Καΐρου.

Ο Σατέρ αρχικά ήταν ο εκλεκτός του κινήματος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας για την προεδρία της Αιγύπτου, αλλά του απαγορεύτηκε η υποψηφιότητα λόγω μιας παλαιότερης ποινικής καταδίκης και τη θέση του πήρε τελικά ο Μοχάμεντ Μόρσι.


Οι ΗΠΑ καταδίκασαν αργά χθες τις αιματηρές συγκρούσεις στην Αίγυπτο και ζήτησαν επιμόνως από την ηγεσία της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του στρατού, να φροντίσει ώστε να σταματήσουν τα βίαια επεισόδια

"Καταδικάζουμε τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν την Παρασκευή στην Αίγυπτο. Απευθύνουμε έκκληση σε όλους υπευθύνους στην Αίγυπτο να καταδικάσουν τη χρήση της βίας και να αποτρέψουν τυχόν νέες βιαιότητες των υποστηρικτών τους", δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Τζεν Πσάκι.

Οι ΗΠΑ "αναμένουν οι στρατιωτικοί να εγγυηθούν τον σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των Αιγυπτίων, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της ειρηνικής συγκέντρωσης και καλούν όλους τους διαδηλωτές να εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους ειρηνικά", πρόσθεσε η Πσάκι.

"Ο αιγυπτιακός λαός πρέπει να συναθροίζεται για να επιλύει τις διαφορές του ειρηνικά, χωρίς προσφυγή στη βία ή στη χρήση βίας", πρόσθεσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας.

Οι εξελίξεις στην Αίγυπτο προκαλούν αμηχανία στην Ουάσινγκτον η οποία ενώ δεν επιθυμεί να καταδικάσει αυτό που μπορεί να θεωρείται πραξικόπημα, αναγνωρίζει ότι ο πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος εξελέγη δημοκρατικά, απέτυχε να σχηματίσει την κατάλληλη κυβέρνηση για τη χώρα.

Η αλήθεια είναι ότι το αιγυπτιακό ζήτημα αποτελεί άλλη μια γεωπολιτική ήττα των Αμερικανών, καθ'ότι ο καθαιρεθείς πρόεδρος Μόρσι, ήταν ο εκλεκτός της Ουάσιγκτον η οποία προκειμένου να πετύχει τους στόχους της δεν δίστασε να συμμαχήσει με την Μουσουλμανική Αδελφότητα, μια οργάνωση με πολύ ισχυρούς δεσμούς στην Αλ Κάιντα, τον υποτιθέμενο μεγαλύτερο εχθρό των ΗΠΑ. Φυσικά ουδείς αμφιβάλει ότι και ο στρατός στην Αίγυπτο, αλλά και η αντιπολίτευση πρόσκεινται φιλικά προς τις ΗΠΑ, αλλά ακόμα και η αναγκαστική αλλαγή εξουσίας είναι ένα "χαστούκι".

Διαβάζοντας την αμερικανική World Tribune η εφημερίδα (με δεσμούς στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες) υποστηρίζει ότι η Αδελφότητα "δεν θα φύγει ήσυχα" και ότι θα λάβει βοήθεια από ομάδες σαλαφιστών, και σωστά μαντέψατε από μαχητές της Αλ Κάιντα, επιβεβαιώνοντας την παραδοχή ότι ουσιαστικά η Αδελφότητα αποτελεί ένα είδος πολιτικού σκέλους της Αλ Κάιντα. Τα παιχνίδια των ΗΠΑ με εξτρεμιστικές οργανώσεις για να κερδίσουν γεωπολιτικά οφέλη, δεν είχανε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, για την Ουάσιγκτον, αντίθετα προκάλεσαν ρωγμές στο προφίλ τους ως πλανητική υπερδύναμη.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Νέο μνημόνιο για δανειολήπτες και τράπεζες-Άρση των πλειστηριασμών ακινήτων

Την δέσμευση της Ελληνικής κυβέρνησης για άρση της αναστολής των πλειστηριασμών ακινήτων στις 31 Δεκεμβρίου 2013 περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το προσχέδιο του νέου Μνημονίου Κατανόησης (MoU) που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με την τρόικα.

Στο προσχέδιο υπάρχει αναλυτική αναφορά στα μέτρα σταθεροποίησης του τραπεζικού τομέα και στη στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθηθεί το επόμενο διάστημα για τις τράπεζες ενώ αναφέρει ότι μπαίνει τέλος στην κρατική ενίσχυση σε τράπεζες χωρίς προηγούμενη έγκριση από την Κομισιόν.

Σύμφωνα με το προσχέδιο που δημοσίευσε αποκλειστικά το in.gr προβλέπεται:

Μέχρι τις 15 Ιουλίου θα έχει καταρτιστεί και ολοκληρωθεί η συνολική στρατηγική για τον τραπεζικό τομέα.

Θα προχωρήσει έως τις 15 Ιουλίου στην πώληση του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της νέας Proton Bank, κάτι που θέτουν ως προαπαιτούμενο για να εκταμιευθεί η επόμενη δόση.

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην πώληση του 25% συν μιας μετοχής της Eurobank το αργότερο έως τα τέλη Οκτωβρίου 2013 σε διεθνή ιδιώτη στρατηγικό επενδυτή.

Θα προχωρήσει η ανασυγκρότηση των συνεταιριστικών τραπεζών έως το Σεπτέμβριο 2013 με πυλώνα την Πανελλήνια Τράπεζα, αλλά και η αναθεώρηση του νομικού πλαισίου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η κυβέρνηση δεν θα λαμβάνει οποιαδήποτε μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τη φερεγγυότητα των τραπεζών, εκτός εάν η Τράπεζα της Ελλάδος δώσει τη συγκατάθεσή της.

Η κυβέρνηση δεσμεύεται να μην επεκτείνει την αναστολή των πλειστηριασμών ακινήτων πέρα από τις τρέχουσες διατάξεις του ν. 4128/2013, δηλαδή μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2013.

Το Ελληνικό Δημόσιο δεν θα απαιτεί από τις τράπεζες να πληρώνουν μερίσματα επί των προνομιούχων μετοχών ή τέλη ή φόρους αντ 'αυτών, εκτός εάν έχουν διανεμόμενα κέρδη (εξαιρουμένων των κερδών από εξαγορές και πωλήσεις θυγατρικών στο εξωτερικό).

Καμία κρατική ενίσχυση δεν θα χορηγείται στις τράπεζες πριν από την έγκρισή της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή βάσει των κανόνων για τις κρατικές ενισχύσεις.

Οι τράπεζες θα πρέπει να καθορίσουν μεσοπρόθεσμα ένα βιώσιμο μοντέλο χρηματοδότησης, διευρύνοντας τη χρηματοδοτική τους βάση και μειώνοντας την εξάρτησή τους από την έκτακτη κεντρική στήριξη της ρευστότητας των τραπεζών και των κυβερνητικών εγγυήσεων.

Θα δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας, που θα ασχοληθεί με την εξεύρεση τρόπων βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών επίλυσης των προβλημάτων που προκαλεί ο υπερδανεισμός σε νοικοκυριά, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μεγάλες εταιρείες και έως το τέλος Οκτωβρίου 2013 να προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για βελτιώσεις στον τομέα αυτό.

Το «Ίδρυμα για την Ανάπτυξη» θα είναι ένα μη τραπεζικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, που θα έχει κεφάλαια ύψους 350 εκατ. ευρώ και σκοπό τη χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, χωρίς να βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

iefimerida.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Καμμένος – ΔΟΛ: Το χρονικό του βιασμού της δημοκρατίας.

Τον Σεπτέμβριο του 2013 (19/9) εκδικάζονται οι δύο αγωγές του Πάνου Καμμένου προς τον ΔΟΛ για ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Το γιατί είναι “κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση” πιθανότατα να μην το γνωρίζουν πολλοί. Σήμερα λοιπόν αποκαλύπτουμε τα ντοκουμέντα μίας βρώμικης ιστορίας. Μίας υπόθεσης που αποτελεί βιασμό της ίδιας της δημοκρατίας και είναι ενδεικτική του πως ακριβώς λειτουργεί το σύστημα της διαπλοκής. Αξίζει να την διαβάσετε, είναι σύντομη και ανεξάρτητα του τι πιστεύετε πολιτικά, αν δεν είστε διαπλεκόμενο λαμόγιο, σίγουρα θα σας αγγίξει. Όπως άγγιξε την γενιά μας, τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Καλοκαίρι 1999. Ο Πάνος Καμμένος ως βουλευτής της ΝΔ, αρχίζει την διερεύνηση του μεγάλου σκανδάλου των υποβρυχίων. Του μοναδικού σκανδάλου που οδήγησε υπουργό στην φυλακή, που όμως εμπλέκει όλη την τότε πολιτική ηγεσία. Τα γνωστά “υποβρύχια που γέρνουν” αλλά χρυσοπληρώθηκαν από τον Ελληνικό λαό. Με δάνεια βεβαίως βεβαίως.

Μετά τα πρώτα στοιχεία, τους διαγωνισμούς, την επιστολή εταιρείας που αποδείκνυε πως ο διαγωνισμός ήταν φωτογραφικός, η εφημερίδα “Το Βημα” ξεκινά ένα κρεσέντο συκοφαντικών δημοσιευμάτων κατά του βουλευτή. Σε παραληρηματική μορφή, με χυδαιες αναφορές που θα προκαλούσαν γέλιο εάν δεν γραφόντουσαν στο “σοβαρό Βήμα”.

20 συκοφαντικά δημοσιεύματα. 20 ξεχωριστά “μηνύματα” προς τον βουλευτή, άσχετα με την υπόθεση, προκειμένου να τον χαρακτηρίσουν “γραφικό” και “συνωμοσιολόγο”.

Ο Πάνος Καμμένος προσφεύγει στην δικαιοσύνη, ενώ παράλληλα το 2001, συντάσσει την αναφορά για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, που έμελλε μετά από 11 χρόνια να οδηγήσει στην φυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου, αποκαλύπτοντας έναν δαίδαλο διακίνησης μαύρου χρήματος με εκατομμύρια “ορφανές μίζες” που δεν μπορούν να “ταυτοποιηθούν”. Ο τ. υπουργός καλεί απεγνωσμένα τον δικαστή να φέρει το ΚΥΣΕΑ και τον τ. πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Στις 14/2/2002 γίνεται η δίκη την οποία ο Πάνος Καμμένος κερδίζει πανηγυρικά. Ο ΔΟΛ εξαναγκάζεται να ζητήσει “συγγνώμη” από τον βουλευτή με την ακόλουθη διατύπωση:


Δηλαδή, 20 ολόκληρα δημοσιεύματα, ήταν βασισμένα σε “ανακριβείς πληροφορίες”! 20 συκοφαντικές, αναληθείς αναφορές, όλως τυχαίως κατά την διάρκεια διερεύνησης ενός από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης, “δεν είχαν πρόθεση να βλάψουν τον Πάνο Καμμένο”. Τον σέβονται και τον τιμούν. Ίσως κάποιος κακόπιστος να πει ότι ήθελαν να τον κάνουν να το βουλώσει.

Για την ιστορία, ο Πάνος Καμμένος ολοκλήρωσε την έρευνα του, οδηγώντας τον Άκη Τσοχατζόπουλο στην φυλακή, ως επικεφαλής της εξεταστικής για τα υποβρύχια για λογαριασμό τότε της ΝΔ (2011). Δίνοντας ακόμα και την κατεύθυνση που θα έπρεπε να κινηθεί η δικαιοσύνη για να μην υπάρχει παραγραφή.

Μεσολάβησαν βεβαίως τα εμετικά δημοσιεύματα για τα ελικόπτερα, προεκλογικά, από εφημερίδα που έκλεισε μετά τις εκλογές και ο εκδότης της διορίστηκε στην ΕΡΤ.

Πάλι ο Πάνος Καμμένος προσέφυγε στην δικαιοσύνη, πάλι ο κύριος Λιάτσος ζητούσε συγγνώμη. Κατόπιν εορτής. Εδώ βέβαια ήταν ένα βρώμικο προεκλογικό παιχνίδι.

Και στις δύο περιπτώσεις, ο Πάνος Καμμένος δεν δέχθηκε να πάρει χρήματα ως αποζημίωση.

Και ερχόμαστε στο σήμερα. Τα υποβρύχια και ελικόπτερα, έγιναν κότερα. Την ίδια στιγμή που πληρώνονται τα “ακούρευτα” ομόλογα από το αίμα του Ελληνικού λαού. Ακούρευτα ομόλογα που όλως τυχαίως βοήθησαν αυτούς που “τόλμησαν” ακόμα και να πενταπλασιάσουν τα λεφτά τους μέσα σε έναν χρόνο. Τύποι όπως ο γαμπρός της Κλίντον, η Deutsche Bank, το fund του Σόρος.

Είναι η ώρα που πληρώνονται αυτοί που κατέστρεψαν την Ελλάδα οδηγώντας τη στην μέγγενη του μνημονίου. Που τώρα ακόμα και ο τέως πρωθυπουργός Παπανδρέου, το αποκαλεί “πείραμα, εκβιασμό, δημιουργημα της συντηρητικής δεξιάς της Ευρώπης” και άλλα γραφικά, όπως το 10λεπτο που δεν υπήρξε ποτέ.

Ο Καμμένος, πρέπει να το βουλώσει τώρα που εισπράττουν οι εγκληματίες. Ουδείς έγραψε ότι ο Καμμένος δικαιώθηκε για τις αποκαλύψεις περί του Ανδρίκου Παπανδρέου και της εμπλοκής του σε επενδυτικές εταιρείες ή εταιρείες πράσινης ανάπτυξης. Εάν είχε συμβεί αυτό σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, θα είχαμε γεγονότα Αιγύπτου.

Στην Ελλάδα της κατοχής, είναι τέτοια η σήψη, όπου οι νταβατζήδες – εκδότες δεν ντρέπονται ακόμα και να αλλοιώνουν δημοσιογραφικά δικαστικές αποφάσεις.

Όταν φθάσουν να εκδικαστούν οι νέες αγωγες του Καμμένου στον ΔΟΛ, τα λεφτά θα έχουν ήδη φτερουγίσει, πιθανά και πολλοί από τους συνεργούς. Οι Ελβετικές εταιρείες κλείνουν η μία μετά την άλλη, αφού ολοκλήρωσαν το πλιάτσικο, για να μην αφήσουν ίχνη. Τα βρώμικα δάνεια, πληρωμένα από τον Ελληνικό λαό, ξεπλένονται στις Bad Banks του ΤΤ, της Proton κλπ. Και όλοι σιωπούν. Όλοι πήραν μερίδιο από το αίμα των παιδιών μας και με γεμάτο στόμα σφυρίζουν αδιάφορα. Όποιος τολμά να αρθρώσει λόγο, εξοντώνεται ηθικά από την μέγγενη της διαπλοκής που προεκλογικά (2009) μας παρουσίαζε πως ο Γιώργος θα σβήσει τα χρέη προς τις τράπεζες και πως θα φτιάξει τα “σουπερ σχολεία” (που έμειναν χωρίς βιβλία για πρώτη φορά από το 1945).

Έχει κάνει λάθη ο Καμμένος; Και βέβαια. Το περίεργο θα ήταν να μην έκανε. Με την διαφορά ότι ο Καμμένος δεν μοιράζει οφίτσια, κατοστάρικα σε δάνεια και μεροκάματα σε νταβατζήδες για να τα “διορθώνει” σε όσους πλήγωσε στην πολιτική του πορεία. Όποιος όμως ορμώμενος από προσωπική μικροπρέπεια αυτή την δεδομένη στιγμή που κρίνεται το μέλλον της Ελλάδας, συντάσσεται ή χασκογελά σαν χάνος πίσω από τους πρόστυχους εκβιασμούς των εγκληματιών, γίνεται άμεσος συνεργός.

Και όταν οι αγωγές Καμμένου κατά ΔΟΛ εκδικαστούν, με τις προβλεπόμενες αναβολές, η Ελλάδα πιθανόν να μην υπάρχει όπως την γνωρίζουμε. Η δικαιοσύνη είναι σίγουρο ότι θα πράξει το καθήκον της, όπως έκανε και στο παρελθόν. Οι πολίτες όμως θα πρέπει να δώσουν ένα τεράστιο χαστούκι στους δολοφόνους τους. Όχι για τον Καμμένο. Για την Ελλάδα.

Η μεγάλη δικαίωση Καμμένου για τα υποβρύχια. Από το 1998 ούρλιαζε και το παρακράτος του Σημίτη τον βάφτιζε “τρελλό”.

olympia


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ξεκινά η πληρωμή του «φόρου των κορόιδων» - Τι μας περιμένει

Συνεχίζεται από την επόμενη βδομάδα το φορολογικό τσουνάμι εις βάρος των φορολογουμένων, που επιβαρύνεται από τις παλινωδίες του ελληνικού Δημοσίου και την αδυναμία του να λειτουργήσει με σύγχρονες υποδομές.
Πιο συγκεκριμένα, όπως έχει ανακοινωθεί, ξεκινά, η αποστολή των εκκαθαριστικών του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) προς όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων για το φορολογικό έτος 2011-2012.
Η καταβολή του φόρου προβλέπεται να γίνει σε 6 μηνιαίες δόσεις και αφορά συνολικά 500.000 ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας, για τους οποίους ο Γολγοθάς όμως δε σταματά εκεί. Όπως έχει γίνει γνωστό, τον προσεχή Σεπτέμβριο αναμένεται να χτυπήσει την πόρτα και ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας για την περίοδο 2012-2013 που θα πρέπει να εξοφληθεί σε 5 δόσεις, γεγονός που αναμένεται να αποτελέσει τη χαριστική βολή για τους έτσι και αλλιώς γονατισμένους Έλληνες. Πριν λίγες ημέρες πάντως, η δημοσίευση των πινάκων αντικειμενικών αξιών, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις καθώς σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχει αναντιστοιχία με την πραγματικότητα, μιας και περιοχές όπως η Δάφνη εμφανίζονται ακριβότερες από την Κηφισιά και την Εκάλη, γεγονός που επιβαρύνει δυσανάλογα τους φορολογούμενους
Ποιοι επιβαρύνονται με τον ΦΑΠ
Ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας αφορά σε ιδιοκτήτες ακινήτων που κατέχουν κτίσματα και εντός σχεδίου πόλης οικόπεδα συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 200.000 ευρώ.
Ο φόρος των κορόιδων
Ιστορικά ο ΦΑΠ, αποτελεί μέτρο έκτακτης ανάγκης σε περιόδους που το Δημόσιο χρειάζεται ενέσεις ρευστότητας. Πρώτη φορά στη ζωή των Ελλήνων εισήχθη το 1975 και έμεινε στην ιστορία ως ο "Φόρος των κορόιδων". Κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιηθεί διάφορες ονομασίες για την είσπραξη φόρων σχετικά με ακίνητα με χαρακτηριστικότερες τις: ΦΜΑΠ (Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας), Ε.Τ.ΑΚ (Έκτακτο Τέλος ΑΚινήτων). Από το 2014 πάντως, το Υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να ενοποιήσει τους φόρους για την ακίνητη περιουσία με βασικό ζητούμενο βέβαια για τους μικροϊδιοκτήτες την ύπαρξη αφορολογήτου ορίου προκειμένου να μπορέσουν να πάρουν ανάσα από τα συνεχή φορολογικά μέτρα.
Αντιδρά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ)
Η ένωση των ιδιοκτητών ακινήτων, όπως τονίζει στην ιστοσελίδα της, είναι κάθετα αντίθετη στην εξοντωτική φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας προτείνοντας «να ισχύσει αυτοτελής φορολόγηση κάθε ακινήτου των φυσικών προσώπων με χαμηλό φορολογικό συντελεστή που δεν θα υπερβαίνει κατ' ανώτατο όριο το συντελεστή φορολόγησης των νομικών προσώπων (0,6%) και κατάργηση κάθε άλλου ετήσιου φόρου κατοχής ακινήτων (ΦΑΠ, ΕΕΤΑ & ΤΑΠ)».

Newsbomb.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΟΝ «ΞΑΦΝΙΚΟ» ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η απόφαση της κυβέρνησης για τον «ξαφνικό θάνατο» της Ε.Ρ.Τ. επεκτείνεται και στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.

Η πρόθεση της κυβέρνησης για την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας αποτελεί πραξικοπηματική απόφαση και συνταγματική εκτροπή και είναι ενταγμένη στο «Δόγμα του Σοκ», ώστε να τρομοκρατήσουν, να διαιρέσουν και να οδηγήσουν χιλιάδες εργαζόμενους στην απόλυση και στην εξαθλίωση.

Πλέον στόχος τους δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία αλλά συνολικά οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γι΄ αυτό η αντίδρασή μας θα είναι συνολική και δυναμική.

Σε πρώτη φάση η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε την προκήρυξη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου και συγκέντρωση ΟΛΩΝ των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα, στις 12.30 το μεσημέρι και πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Βασ. Σοφίας 15).

Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013 και ώρα 11.00 το πρωί συνεδριάζει εκτάκτως η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκειμένου να αποφασίσει περαιτέρω τη στάση της.

Καλούμε την Κ.Ε.Δ.Ε. άμεσα και δυναμικά με ξεκάθαρη θέση να προστατέψει με αποφάσεις της τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την οποία μεθοδικά και απροκάλυπτα κυβέρνηση και τρόικα οδηγούν σε διάλυση.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

        Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας


Θέμης Μπαλασόπουλος                                    Γιάννης Τσούνης


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο  «ξαφνικός θάνατος»  των εργαζομένων της Δημοτικής Αστυνομίας ήταν το επόμενο βήμα μετά το «μαύρο» της Ε.Ρ.Τ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στο πλαίσιο της συνολικής αντίδρασης των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στις φασιστικές, αντισυνταγματικές και πραξικοπηματικές αποφάσεις της δικομματικής κυβέρνησης αποφάσισε:

1. Αποχή από οποιαδήποτε εργασία των Δημοτικών Αστυνομικών το ΣΑΒΒΑΤΟ και ΚΥΡΙΑΚΗ 6 και 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 αντίστοιχα. Το ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013  στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο κτίριο της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου της Αθήνας, (Αγίου Κωνσταντίνου 14).
2. Την προκήρυξη στάσης εργασίας την ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 για το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου και συγκέντρωση των εργαζομένων στην Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα στις 12.30 το μεσημέρι. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να βρίσκεται σε επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η νέα επίθεση της κυβέρνησης στις υπηρεσίες και Δομές της Αυτοδιοίκησης.

Η απόλυτη έλλειψη υποτυπώδους σχεδιασμού, η πλήρης διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών και η απόλυτη δουλικότητα των «εκπροσώπων» του λαού στις εντολές των ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ είναι η μόνη σκληρή πραγματικότητα που μόνο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ…!!!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

       Ο Πρόεδρος                                           Ο Γεν. Γραμματέας


Θέμης Μπαλασόπουλος                                       Γιάννης ΤσούνηςΕυχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Προστασία των μελισσών από τη χρήση γεωργικών φαρμάκων


   Οι  ψεκασμοί  με  γεωργικά  φάρμακα  την  περίοδο  της  ανθοφορίας  δημιουργούν σοβαρά  προβλήματα  καθόσον  πολλά  από  αυτά  και  κυρίως  τα  εντομοκτόνα  είναι μελισσοτοξικά.
       Η ζημιά που προκαλείται από τους ψεκασμούς αυτούς είναι διπλή :
-Αφ’ ενός θανατώνονται οι μέλισσες και μειώνεται ή χάνεται η παραγωγή τους
-Αφ’ ετέρου μειώνεται η παραγωγή των καλλιεργειών καθόσον οι μέλισσες μέσω
της επικονίασης είναι βασικός συντελεστής της καρπόδεσης .
 Για τους λόγους αυτούς οι καλλιεργητές πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί
        Προς την κατεύθυνση αυτή υπενθυμίζεται ότι  οι παραγωγοί πρέπει να  λαμβάνουν  προληπτικά μέτρα και κυρίως στις   καλλιέργειες με μεγάλη διάρκεια ανθοφορίας (βαμβάκι, κηπευτικά, κ.λ.π.) όπως :
α. Χρήση των λιγότερο μελισσοτοξικών γεωργικών φαρμάκων .
β. Εφαρμογή των ψεκασμών την  ώρα που δεν πετούν οι μέλισσες, κυρίως μετά την δύση του ηλίου.
γ .Προειδοποίηση των μελισσοκόμων, ώστε να απομακρύνουν τα μελίσσια τους από την περιοχή του ψεκασμού.
δ.  Σε κάθε περίπτωση να τηρούνται σχολαστικά οι οδηγίες χρήσης των γεωργικών
φαρμάκων.
    Οι μελισσοκόμοι πρέπει να αναγράφουν στις κυψέλες τον κωδικό τους, το τηλέφωνο και την διεύθυνσή  για να είναι δυνατή η έγκαιρη ειδοποίησή τους .

                                                                                           ΜΕ ΕΠ
                                                                         Ο Δ/ΝΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
                                                                                             & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ                                                                                                   Ν. ΜΥΛΩΝΑΣ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τι θα γίνει με τους 12.500 δημοσίους ως τα τέλη Ιουλίου

Εφικτό θεωρεί το ελληνικό κλιμάκιο της Ομάδας Δράσης το ενδεχόμενο οι κατάλογοι με τα ονόματα των 12.500 υπαλλήλων να είναι έτοιμοι μέχρι τα τέλη του Ιουλίου.
Με κομμένη την ανάσα χιλιάδες Δημόσιοι και Δημοτικοί υπάλληλοι αναμένουν τα αποτελέσματα και της σημερινής σύσκεψης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Κυριακού Μητσοτάκη με την Τρόικα. Ενδεικτική, της πιθανότητας σήμερα να υπάρξει τελικά απόφαση για το μείζον θέμα είναι η χθεσινοβραδινή τοποθέτηση ανώτατου κυβερνητικού παράγοντα κατά την έξοδό του από το υπουργείο Οικονομικών: «Είμαστε πολύ κοντά, δεν έχει αλλάξει τίποτε από αυτά που ξέρατε, ελπίζουμε αύριο να κλείσουμε» τοποθετώντας τις όποιες εξελίξεις προκύψουν εντός της ημέρας ή το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα.
Σε ότι αφορά τον κατάλογο με τα ονόματα η προϋπόθεση αυτή φαίνεται να είναι απαραίτητη, προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί οι 12.500 μετακινήσεις έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Ήδη είναι γνωστά τα ονόματα των 5.000 εκπαιδευτικών που μετατάσσονται και των 3.500 υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας.
Σε ό,τι αφορά τη Δημοτική Αστυνομία, στην κατάργηση της οποίας αντιδρούν τόσο η ΠΟΕ-ΟΤΑ όσο και η ΚΕΔΕ, οι περίπου 3.500 υπάλληλοι σχεδιάζεται να μετακινηθούν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, προκειμένου να συνδράμουν στην καταπολέμηση του παραεμπορίου, στον έλεγχο των καταστημάτων, στην επίδοση εγγράφων και στη ρύθμιση της οδικής κυκλοφορίας. Ωστόσο, πρόσθετος «πονοκέφαλος» στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα αποτελέσει, μεταξύ άλλων, και η οπλοφορία των υπαλλήλων αυτών που αναμένεται να κριθεί ανά άτομο και κατά περίπτωση.
Μιχελάκης: «Όταν υπάρξει οριστική συμφωνία θα σας ενημερώσουμε»
Νέα δεδομένα σχετικά με τη μετακίνηση των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται ότι προέκυψαν μετά τη συνάντηση που είχαν το πρωί της Παρασκευής οι εκπρόσωποι της Τρόικας με τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών.
Η τρόικα φέρεται να διατυπώνει ενστάσεις στην πρόταση των δύο υπουργών, επιδιώκοντας οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία να μετακινηθούν άμεσα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης ζητώντας να μεσολαβήσουν τρεις μήνες κατά τους οποίους οι εργαζόμενοι θα βγουν σε διαθεσιμότητα.
Στη συνάντηση αυτή, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε, ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και ότι όλες οι προτάσεις είναι στο τραπέζι. «Όταν υπάρξει οριστική συμφωνία θα σας ενημερώσουμε» φέρεται να είπε ο κ. Μιχελάκης στους εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΕ και της Δημοτικής Αστυνομίας. Οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν ανακριβή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία ο υπουργός Εσωτερικών δεν γνώριζε για το θέμα της Δημοτικής Αστυνομίας
Πάντως, το θέμα αυτό απασχόλησε και τη χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών μαζί με τα υπόλοιπα θέματα της κινητικότητας στο Δημόσιο, ενώ τη Δευτέρα, ο υπουργός Εσωτερικών θα ξεκινήσει από τις δύο μετά το μεσημέρι μαραθώνιες συνομιλίες με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΠΟΠ-ΟΤΑ προκειμένου να συζητηθούν όλα τα επίμαχα θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Για τη Δευτέρα, επίσης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ κήρυξε στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι και έως το τέλος του ωραρίου και κάλεσε στις 12.30 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Παράλληλα, στις 11 το πρωί του Σαββάτου προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας των δημοτικών αστυνομικών έξω από τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας, στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου.
Εντωμεταξύ, τη διαφωνία του με την υπαγωγή της Δημοτικής Αστυνομίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέφρασε και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σημειώνοντας σε δήλωσή του ότι «την ώρα που ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γίνεται όλο και πιο κεντρικός για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, είναι αδιανόητος κάθε περιορισμός στις αρμοδιότητές της. Η Δημοτική Αστυνομία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη λειτουργία της πόλης. Είναι πάγια θέση του δήμου Αθηναίων η ανάγκη ενίσχυσης του θεσμικού πλαισίου των αρμοδιοτήτων της και όχι η κατάργησή της».3.500 δημοτικοί αστυνομικοί θα απορροφηθούν σε υπηρεσίες του υπουργείου Δημοσίας Τάξης.
Δυσφορία για τους δημοτικούς αστυνομικούς
Δυσφορία προκαλεί στην ΕΛ.ΑΣ. η πρόθεση Τρόικας και κυβέρνησης να μετακινηθούν δημοτικοί αστυνομικοί στην Αστυνομία!
Αξιωματικός της Αστυνομίας είπε στο Newsbomb.gr: «Έτσι που το πάει η Τρόικα και η κυβέρνηση στο τέλος θα μας φέρουν εδώ και παπάδες! – Τι σχέση έχουν με την Αστυνομία αυτοί οι άνθρωποι;».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι για το θέμα αναμένεται και επίσημη αντίδραση από πλευράς των συνδικαλιστικών οργάνων της Αστυνομίας, ενώ επισημαίνουν τα προβλήματα που ανακύπτουν με τους δημοτικούς αστυνομικούς και την λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ.
Πρώτα από όλα επισημαίνουν, ότι οι αστυνομικοί εδώ και χρόνια προέρχονται πλέον από Πανελλαδικές Εξετάσεις, εκπαιδεύονται επί σειρά ετών στο αντικείμενό τους και αποκτούν γνώσεις πέραν των όσων άλλων και ποινικού δικαίου.
Σε μία τέτοια περίπτωση επισημαίνουν, ότι πολύ απλά θα δοθεί οπλισμός σε μη εκπαιδευμένο προσωπικό, σε κόσμο που δεν γνωρίζουν τα προσόντα τους και που βέβαια δεν γνωρίζουν στο βαθμό που απαιτείται την νομοθεσία μίας χώρας που θα κληθούν να εποπτεύουν την εφαρμογή της.
Επίσης στην Αστυνομία πλέον τα κενά αγγίζουν τα 6.000 άτομα, λόγω των αποστρατεύσεων και αναμένεται η περαιτέρω μείωση του προσωπικού, αφού ήδη έχει μπει σε εφαρμογή το «πάγωμα» εισαγωγής νέων δοκίμων στις Σχολές της Αστυνομίας για δύο έτη.
Σε αυτό το σημείο αναρωτιούνται οι αστυνομικοί εάν η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αντικαταστήσει ένα μάχιμο και επαγγελματικό προσωπικό με «μετακινούμενους» δημοσίους υπαλλήλους και αναρωτιούνται επίσης εάν αυτό έχει κάποιο όριο και εάν η Πολιτεία έχει έστω θεωρητικά αναρωτηθεί τις δυσλειτουργίες που θα προκαλέσει εντός ενός οργανισμού του Κράτους που ασχολείται με το αγαθό ...της Δημόσιας Ασφάλειας και όχι της βεβαίωσης κλήσεων για παράνομη στάθμευση...

Newsbomb.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΤΟ «ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ» ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ο Αριστοτέλης στα πολιτικά του γράφει, «Επιδίωξη της τυραννίας είναι
να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφενός για να συντηρείται με τα χρήματά τους, η φρουρά του καθεστώτος, και αφ’ εταίρου να είναι απασχολημένοι και να μη τους μένει χρόνος για επιβουλές. Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, και η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά».
Αυτά εγένοντο στην αρχαιότητα. Σήμερα η παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία αντιγράφει τον Αριστοτέλη με το «Δόγμα του Σόκ», και το εφαρμόζει επάνω στους Λαούς του πλανήτη, για να μπορέσει να τους διοικήσει, να τους εκμεταλλευτεί, και να τους εξαθλιώσει με σκοπό να περάσουν τα προγράμματά της, που είναι αυτά της Σιωνιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων (Ν.Τ.Π.), δηλαδή να μας καταστήσει όλους δούλους της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, υπό κυβέρνηση δική τους.
Το πρώτο «Δόγμα του Σοκ», εφαρμόστηκε στη Χιλή του Πινοσέτ, και είναι όπως το περιγράφει η Ναόμι Κλέϊν στο ομώνυμο βιβλίο της.
Η Χιλή είχε και έχει πλούσια κοιτάσματα χαλκού, και τα ήθελαν οι εταιρίες των Σιωνιστών Παντοκρατόρων.
Για το λόγο αυτό, ανέτρεψαν με βίαιο τρόπο τη δημοκρατική λαοπρόβλητη κυβέρνηση του Σαλβαδόρ Αλιέντε, δολοφόνησαν τον εκλεγέντα πρόεδρο Αλιέντε, και εγκατέστησαν τον αιμοσταγή δικτάτορα Αγκούστο Πινοσέτ. Από αυτή τη στιγμή αρχίζει η εφαρμογή του Δόγματος του Σόκ, επάνω στο Λαό της Χιλής.
Διά της σκληρής δικτατορίας του Πινοσέτ, οι Παντοκράτορες υπέβαλλαν το Λαό της Χιλής σε οικονομική και πολιτική εξαθλίωση, για να αρπάξουν και εκμεταλλευτούν τα κοιτάσματα χαλκού της Χιλής.
Προς το σκοπό αυτό χρησιμοποίησαν όλες τις μεθόδους του δόγματος του Σόκ, όπως αυτές περιγράφονται στο βιβλίο της Ναόμι Κλέϊν.
Τελικά πέτυχαν το ποθούμενο, να αρπάξουν το Χαλκό της Χιλής.
Σήμερα ήλθε η σειρά της Ελλάδος και της Κύπρου.
Με τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων (πετρέλαια + Φυσικό Αέριο), αλλά και χρυσό, που μας προίκισε ο καλός Θεός, έθεσαν σε εφαρμογή το δεύτερο κύμα του Δόγματος του Σόκ, με τις γνωστές οικονομικές μεθόδους, όπως αυτές εφαρμόζονται σήμερα στην Ελλάδα.
Στη προκειμένη περίπτωση δεν χρειάστηκε να καταφύγουν σε Στρατιωτική Δικτατορία, αφού βρήκαν πρόθυμους οσφυοκάμπτες και υποτελείς εφιάλτες πολιτικούς,  να υλοποιήσουν τα προγράμματα και τις μεθόδους του Δόγματος του Σόκ, για να εξαθλιώσουν τον Ελληνικό Λαό οικονομικά, και να αρπάξουν τα πετρέλαια, και όλον τον ορυκτό πλούτο των Ελλήνων.
Το οικονομικό Δόγμα του Σόκ εφαρμόζεται επάνω στους Έλληνες, με τέτοια βιαιότητα, που έχει άμεσα αποτελέσματα, αφού οι Έλληνες πολίτες έχουν πέσει σε χειμερία νάρκη, και ευρίσκονται σε κατάσταση καταστολής στην εντατική μονάδα Νοσοκομείου, δεν αντιδρούν σαν τους λαούς Τουρκίας και Αιγύπτου, και υποφέρουν οικονομικώς τα πάνδεινα με εντολές της Σιωνιστικής Τρόϊκα, ώστε να μην «κουνιέται φύλλο», λέει ο Λαός. Έτσι οι Σιωνιστές Παντοκράτορες και Κοσμοκράτορες, κάνουν τη δουλειά τους, αρπάζοντας τον ορυκτό μας πλούτο, και διαμελίζοντας τη χώρα μας. Βλέπετε βρήκαν υποτελείς, εφιάλτες πολιτικούς, που με τη ψήφο μας, κυβερνούν τη πατρίδα μας.
Το Δόγμα του Σόκ στην οικονομία, εφαρμόζεται στους Λαούς, και ειδικά στον Ελληνικό Λαό, με τα δάνεια, με τη καταχρέωση της χώρας, με τα τοκοχρεολύσια που σκλαβώνουν τη χώρα, (αφού όλα τα έσοδα του κράτους πηγαίνουν στους δανειστές μας), με το κλείσιμο των Βιομηχανιών, το κλείσιμο των καταστημάτων, με την Ανεργία, τη βαριά φορολογία, τα χαράτσια, το Χρηματιστήριο με τις μετοχές να έχουν χάσει την αξία τους, με τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου που τα «κούρεψαν», και έτσι έχασαν με μετοχές και ομόλογα οι Έλληνες επενδυτές τα χρήματά τους, τη μείωση μισθών και συντάξεων, κ.λ.π.
Με όλα αυτά έγινε βίαιη φτωχοποίηση του Ελληνικού Λαού.
Με όλα αυτά τα μέτρα οι πανούργοι Σιωνιστές των τραπεζών του Ρότσιλντ, κατάκλεψαν τον Ελληνικό Λαό, και τον κατέστησαν φτωχό.
Όλα αυτά είναι το οικονομικό Δόγμα του Σοκ, εναντίον των Ελλήνων.
Εφαρμόζουν με βίαιο τρόπο το Δόγμα του Σοκ εναντίον των Ελλήνων.
Όλα αυτά τα υποφέρει σήμερα ο Ελληνικός λαός, γιατί είχε τη κακή τύχη να βρεθούν πετρέλαια και χρυσός στα εδάφη του, περιουσία που τη θέλουν τα αρπακτικά του πλανήτη. (Όπως στη Χιλή με το Χαλκό).
Όλα αυτά τα μέτρα του Δόγματος του Σόκ, οδηγούν στην εξαθλίωση του Λαού, και στο διαμελισμό της κατεχόμενης χώρας.
Δεν έφταναν όλα αυτά, μας «καπέλωσαν» και με τους Ισλαμιστές λαθρομετανάστες, και έτσι μας αποτελείωσαν, αφού δημιούργησαν μεγάλη μειονότητα Ασιατών & Αφρικανών, μέσα στη χώρα μας.        
Όλα αυτά τα μέτρα του Δόγματος του Σόκ, τα διδάσκουν στη Σχολή του Σικάγου, όπου είναι ειδικευμένη η Σχολή αυτή στην εφαρμογή του Δόγματος του Σόκ, επάνω στους υπό εκμετάλλευση Λαούς της Γης.
Μετά τους Εμίρηδες, τώρα θα «σώσουν» τη χώρα οι Κινέζοι και οι Τουρκο-Αζέροι, στους οποίους παραχωρήσαμε λιμάνια και αγωγούς με ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, έναντι αποικιοκρατικών συμβάσεων.
Οι οικονομικές θεωρίες του Δόγματος του Σοκ, της Σχολής του Σικάγου, είναι αυτές όπως ακριβώς σήμερα εφαρμόζονται στην Ελλάδα. Οι θεωρίες και πρακτικές του «Δόγματος του Σόκ », για να υλοποιηθούν και επιβληθούν στα κράτη και στους Λαούς, χρειάζονται πιόνια πολιτικούς, με κυβερνήσεις μαριονέτες αφοσιωμένες στη Σιωνιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων, και στη παγκόσμια διακυβέρνηση.
Το Ελληνικό Δόγμα του Σόκ, αυτό που εφαρμόζει τώρα η Σιωνιστική Τρόϊκα στην Ελλάδα, ευρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή και εξέλιξη.
Ακούμε για «Ανάπτυξη» και «Success story» από εφιάλτες αφελείς και επιπόλαιους υποτελείς πολιτικούς, και τα πιστεύουμε.
Τίποτε δεν γίνεται στην Ελλάδα άνευ εγκρίσεως της Σιωνιστικής Ε.Ε.,
και των Σιωνιστικών ΗΠΑ. Όλες τις επενδύσεις στη χώρα μας ανεπιθύμητων γιαυτούς χωρών, τις σαμποτάρουν, για να κρατούν την Ελλάδα και το Λαό της, εξαθλιωμένη οικονομικά, ώστε να προλάβουν να αρπάξουν «Αυτοί» τα πετρέλαια, και τον υπόλοιπο ορυκτό πλούτο.
Τους Άραβες τους έδιωξαν, και τώρα προσπαθούν να διώξουν τους Κινέζους. «Παραίτησαν» το πρόεδρο της COSCO captain Γουέϊ, επειδή ήταν φιλέλληνας, και είχε μεγαλόπνοα προγράμματα επενδύσεων στην Ελλάδα.  Έδιωξαν τους Ρώσους από τους αγωγούς, και από τη ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, και τα έδωσαν στους «μπατίρηδες» Τουρκο-Αζέρους.
Κεφάλαια σήμερα για επενδύσεις διαθέτουν μόνο Ρώσοι, Κινέζοι, και Άραβες των χωρών του Περσικού Κόλπου. Όλοι αυτοί σαμποτάρονται συστηματικά όταν εμφανίζονται στην Ελλάδα. Δηλαδή, ΗΠΑ, Ε.Ε. και Τρόϊκα, σαμποτάρουν οτιδήποτε εμφανίζεται διατεθειμένο να κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα. Είναι «μοναχοφάηδες» λέει ο λαός, και τα θέλουν όλα τζάμπα. Για να κάνουν εύκολη τη δουλειά τους, μέχρι προγράμματα διαμελισμού της Ελλάδος σκέφτονται να θέσουν σε
εφαρμογή. Εφαρμόζουν τη μέθοδο «Διαίρει και Βασίλευε», παράλληλα με το Δόγμα του Σόκ, για να αρπάξουν τον ορυκτό μας πλούτο.
Προς τούτο έπεισαν τους από Βορρά και Ανατολάς γείτονές μας, να διεκδικούν κομμάτια από τη πατρίδα μας. Θα τους βοηθήσουν με το Σιωνιστικό ΝΑΤΟ, στη δεδομένη στιγμή να τα υλοποιήσουν.
Η «Νέα Ελλάδα» που μας υπόσχεται ο Σαμαράς, είναι αυτή των σχεδίων του Δόγματος του Σόκ, της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας. Η «Νέα Ελλάδα» του Σαμαρά είναι όπως αυτή στον επισυναπτόμενο χάρτη. Σάλος έχει προκληθεί στο διαδίκτυο με το χάρτη για το πώς θα είναι η «Νέα Ελλάδα» του Σαμαρά και συνεργατών, και των διαδόχων αυτού. Αυτός ο χάρτης που κάνει το γύρο του διαδικτύου, και παρουσιάζει τη «Νέα Ελλάδα» γεωγραφικά μικρότερη, δημιουργήθηκε σύμφωνα με τις γεωγραφικές διεκδικήσεις των γειτονικών μας χωρών. Εντάσσεται μέσα στα πλαίσια του Δόγματος του Σοκ, εναντίον του Ελληνικού Λαού.
Η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, παρουσιάζει αδυναμία υπεράσπισης των Εθνικών μας θεμάτων, και υποτάσσεται στις εντολές της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης, των αρπακτικών του πλανήτη, για να γίνει η πατρίδα μας γεωγραφικά μικρότερη, και έτσι να απολαμβάνουν οι εφιάλτες πολιτικοί της ευνοίας της ηγεσίας της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, χαρίζοντας κομμάτια της χώρας.
Γιαυτό αποδυναμώνουν τις ένοπλες δυνάμεις της πατρίδας μας.
Το «Δόγμα του Σόκ» είναι ένα ψυχολογικό όπλο στα χέρια της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, που περιγράφει τις πολιτικές μηχανορραφίες, και τον ανθρώπινο φόρο αίματος που απαιτείται για να επιβληθούν ανήθικες οικονομικές πολιτικές και πρακτικές, σε χώρες προτεκτοράτα και αποικίες, που διαθέτουν αξιόλογο ορυκτό πλούτο,
όπως η Ελλάδα των Σαμαράδων & Βουβουζέλων.
Το Δόγμα του Σοκ, που εφαρμόζεται κατά των Ελλήνων, αποκαλύπτει τη λεηλασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων, προς όφελος των αποικιοκρατών. Διά των αποκρατικοποιήσεων οι Σιωνιστές Γερμανοί & Αμερικανοί κατακτητές, ληστεύουν τη δημόσια περιουσία, και διά της βαριάς φορολογίας, χαρατσιών, και Χρηματιστηρίου,  παίρνουν την κινητή και ακίνητη περιουσία των Ελλήνων.
Στις Σιωνιστικές ΗΠΑ, η παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία, για να υποτάξει τους απλούς Αμερικανούς πολίτες, τον αγαθό και αθώο Αμερικανικό Λαό, προκαλεί και δημιουργεί, με τη μορφή φυσικών καταστροφών, τεχνικούς Τυφώνες, σεισμούς, πλημμύρες, ανεμοστρόβιλους, τσουνάμια, υψηλές θερμοκρασίες (55 βαθμοί C), ανεξέλεγκτες πυρκαγιές, λιμούς και ασθένειες, δηλαδή Σόκ και Δέος στο Λαό. Όλα αυτά τα πετυχαίνουν με το σύστημα ΗAARP, κ.λ.π.
Όλα αυτά εντάσσονται στο Δόγμα του Σοκ.
Υποβάλλουν τον αθώο Αμερικανικό Λαό, στο Δόγμα του Σοκ!!!
Δημιουργός της θεωρίας του Δόγματος του Σοκ, ήταν ο Μίλτον Φρίντμαν, ο δημιουργός της σχολής οικονομικών του Σικάγου, όπου διδάσκεται η κοσμοθεωρία του Δόγματος του Σόκ, και οι πρακτικές εφαρμογές αυτού επάνω στους Λαούς.
Ο Μίλτον Φρίντμαν ήταν ο μεγάλος φιλόσοφος της οικονομίας, υπέρ του αχαλίνωτου Καπιταλισμού, (Νεοφιλελεύθερες οικονομικές πρακτικές), τις θεωρίες του οποίου έσπευσε ο Πρόεδρος Ρήγκαν , και η τότε Πρωθυπουργός της Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ, αλλά και η παγκόσμια Σιωνιστική δικτατορία να υλοποιήσουν, με τη βοήθεια υπόδουλων εφιαλτών πολιτικών ανδρών και γυναικών, στα διάφορα υπό κατοχή κράτη, και με τη βοήθεια των δεξαμενών σκέψεως (Think Tanks). Οτιδήποτε μύριζε και θύμιζε Σοσιαλισμό, π.χ. δωρεάν Παιδεία,
και δωρεάν Υγεία στο λαό, καταργήθηκε.
Η λέξη Σοσιαλισμός αντικαταστάθηκε από τους εφιάλτες πολιτικούς με τη λέξη Νέο-Φιλελευθερισμός, και Σιωνισμός, και τα αριστερά Σοσιαλιστικά κόμματα ανά την υφήλιο μετατράπηκαν σε Σιωνιστικά, αφού γέμισαν με εφιάλτες  πολιτικούς, πιστούς στο Σιωνισμό,-Ν.Τ.Π.
Ο εφαρμοζόμενος άκρατος καπιταλισμός, είναι ο καπιταλισμός της καταστροφής των λαών. Όλος ο πλούτος των κρατών της Γης, πηγαίνει στις τράπεζες των ηγετών της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης. Ανάμεσα στους μαθητές του Μίλτον Φρίντμαν, της Σχολής του Σικάγου, συγκαταλέγονται αρκετοί Πρόεδροι των Σιωνιστικών ΗΠΑ, Πρωθυπουργοί της Σιωνιστικής Βρετανίας, Ρώσοι ολιγάρχες της εποχής Γιέλτσιν, υπουργοί οικονομικών πολλών χωρών, Βασιλείς της Ευρώπης, και Δικτάτορες σε χώρες του τρίτου Κόσμου, Γενικοί Γραμματείς του Κομμουνιστικού κόμματος της Κίνας, ( Γιαυτό «φάγανε» τον φιλέλληνα Captain Γουέϊ Τζιαφού), αξιωματούχοι του γνωστού μας Δ.Ν.Τ., και οι επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας των Σιωνιστικών ΗΠΑ, (Federal Reserve Bank), δηλαδή όλος ο καλός Σιωνιστικός κόσμος της Ν.Τ.Π.
Μετά τη Χιλή, το Δόγμα του Σοκ, εφαρμόστηκε πάλι, με πολύ μεγαλύτερη βιαιότητα, Στρατιωτική & Οικονομική, στο Ιράκ & Αφγανιστάν, και σήμερα με οικονομική βαρβαρότητα στην Ελλάδα.
Στη χώρα μας σήμερα εφαρμόζεται μια ριζοσπαστική οικονομική θεραπεία-Σοκ, με μαζικές ιδιωτικοποιήσεις, ενιαίο φορολογικό συντελεστή 33%, ΦΠΑ υψηλό 23%, δραματική μείωση του ρόλου του Κράτους, όπου όλα τα έσοδα πάνε στα τοκοχρεολύσια των δανείων της Σιωνιστικής Τρόϊκα. Υπενθυμίζω ότι Τρόϊκα είναι το Σιωνιστικό Δ.Ν.Τ.
Η Σιωνιστική Ε.Ε., και η Σιωνιστική Κεντρική Τράπεζα Γερμανίας.
Όλα αυτά Σιωνιστικών συμφερόντων, των ηγετών της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, γιαυτό μας πίνουν το αίμα με τα τοκοχρεολύσια. Έχουν παράδοση να πίνουν το αίμα των Λαών.
Οι τρείς τυπικές απαιτήσεις των Σιωνιστών δανειστών για ιδιωτικοποιήσεις, για κρατική απορρύθμιση, για ολικές περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, και περικοπές στην Εθνική Άμυνα, δεν είναι καθόλου δημοφιλείς στους Έλληνες.
Στο Δόγμα του Σοκ, γίνεται άγρια εκμετάλλευση των εθνικών και οικονομικών κρίσεων, υπό των Σιωνιστών ηγετών της Ν.Τ.Π.
Η κρίση χρέους που μας δημιούργησαν οι Σιωνιστές Παντοκράτορες,
υποχρεώνει την Ελλάδα να ξεπουλήσει τα χρυσαφικά της, ή να πεθάνει.
Η Ελλάδα σήμερα λόγω του οικονομικού «Δόγματος Σοκ» λόγω του υπερβολικού δανεισμού, και συνεπώς τεράστιου χρέους, ευρίσκεται σε κατάσταση καταστολής και διάλυσης.
Σε κάθε χώρα όπου εφαρμόστηκαν οι πολιτικές του οικονομικού Δόγματος του Σοκ, της Σχολής του Σικάγου, προέκυψαν πολύ πλούσιοι
Δυνάστες. Στη Ρωσία τους αποκαλούν «Ολιγάρχες», στη Κίνα «Ηγεμονίσκους», στη Χιλή «Πιράνχας», στην Ελλάδα «Καρχαρίες», και στο παγκόσμιο Σιωνιστικό οικονομικό σύστημα, «Αρπακτικά».
Με τις οικονομικές αρχές του Δόγματος του Σοκ, εξαφανίζεται η μεσαία τάξη, και έτσι έχουμε μόνο πολύ πλουσίους, και φτωχούς.
Τα κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα αυτού του συστήματος είναι η μεταβίβαση του δημόσιου πλούτου σε ιδιωτικά χέρια, που συχνά συνοδεύεται με την εκτόξευση του δημόσιου χρέους, και το διαρκώς διευρυνόμενο χάσμα ανάμεσα στους πλούσιους, και στους αναλώσιμους φτωχούς. Οι Έλληνες σήμερα με το βομβαρδισμό που υφίστανται των οικονομικών θεωριών και πρακτικών του Δόγματος του Σοκ, της Σχολής του Σικάγου, αναμένεται να είναι τόσο συγκλονισμένοι και τρομοκρατημένοι, ώστε να παραδώσουν τον έλεγχο των πετρελαϊκών κοιτασμάτων στην εθνική κυριαρχία των Σιωνιστικών ΗΠΑ & Ε.Ε., δηλαδή στις πετρελαϊκές εταιρίες του ηγέτου της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας Ροκφέλερ, και να αποδεχτούν χωρίς αντίσταση το διαμελισμό της χώρας, και την ύπαρξη Ε.Ο.Ζ. στη χώρα μας. Ήδη σχεδιάζουν ΕΟΖ  στη Θράκη, δηλαδή φτηνά μεροκάματα επιπέδου Βουλγαρίας, Ρουμανίας, & Αλβανίας.
Όσον αφορά την Α.Ο.Ζ. με τα ενεργειακά κοιτάσματα, ας την ξεχάσουμε για πάντα, αφού την «έφαγαν» τα παγκόσμια αρπακτικά.
Μία απόδειξη του εφαρμοζόμενου Δόγματος του Σοκ επάνω στην ανθρωπότητα, είναι και η ηλεκτρονική κατασκοπεία των Σιωνιστικών δυνάμεων-(ΗΠΑ), -όπως πρόσφατα απεκαλύφθη-, εναντίον όλων των άλλων φιλικών ή εχθρικών προς ΗΠΑ, κρατών του πλανήτη.
Είναι γνωστή σε όλους μας η υπόθεση SNOWDEN, του νεαρού Αμερικανού που απεκάλυψε την ηλεκτρονική κατασκοπεία των Σιωνιστών Παντοκρατόρων, εναντίον όλων των άλλων φίλων και εχθρών, πολιτών ή κρατών του πλανήτη.
Έτσι παρακολουθούσαν και παρακολουθούν οι Σιωνιστικές ΗΠΑ,
με τις μυστικές υπηρεσίες τους NSA, CIA, κ.λ.π. για λογαριασμό της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, όλα τα κράτη, αλλά και άτομα στο πλανήτη.
Η κατασκοπεία και παρακολούθησης έγιναν και γίνονται μέσω όλων των ηλεκτρονικών δικτύων του διαδικτύου, και κινητών τηλεφώνων, δηλαδή προηγμένης τεχνολογίας κατασκοπεία, και έφεραν σε δύσκολη διπλωματική θέση τις Σιωνιστικές ΗΠΑ , με όλο τον υπόλοιπο κόσμο.
Ακόμη και τις αποικίες τους, -σαν την Ελλάδα,- κατασκόπευαν, όπου
«ουδέν κρυπτόν υπό τον Ήλιον». Αφού στην αποικία Ελλάδα ισχύει
το ρητό «Μπάτε σκύλοι αλέστε», & «Ξέφραγο αμπέλι» για όλους,
τι χρειαζότανε η ηλεκτρονική κατασκοπεία, αφού η Μεγάλη σιδερόφρακτη Πρεσβεία τα μαθαίνει όλα από πρώτο χέρι, από τους προσκυνημένους εφιάλτες υποτελείς πολιτικούς.
Η ηλεκτρονική αυτή κατασκοπεία εναντίον φίλων και εχθρών, εντάσσεται μέσα στα πλαίσια των μεθόδων του Δόγματος του Σοκ, του ψυχολογικού πολέμου που εφαρμόζει η Παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία, εναντίον πάντων, προκειμένου να μας τρομοκρατεί.
Ευτυχώς που υπάρχουν κάτι γενναία παλικάρια σαν τον Ασάνζ  των
WIKILEAKS,  και τον SNOWDEN της NSA, και μαθαίνουμε με τι
«κουμάσια» συμμάχους ΑμερικανοΣιωνιστές έχουμε να κάνουμε.
Τα εγχώρια ΜΜΕ γράφουν, «Αποκλειστικό!! Όλα στη φόρα».
Οι υποκλοπές και κατασκοπεία της Αμερικανικής NSA, πιάνει πολύ βαθιά και την Ελλάδα τη τελευταία τετραετία, την Ελλάδα των Jeffrey,
Σαμαράδων, Βουβουζέλων, κ.λ.π. Αφού τα μαθαίνουν από τους ίδιους από πρώτο χέρι, γιατί να ξοδεύουν χρήματα για ηλεκτρονική υποκλοπή!
Εφαρμόζουν το οικονομικό Δόγμα του Σοκ επάνω στην Ελλάδα, και στους Έλληνες. Τα ΜΜΕ γράφουν, «Ξεπερνάει και τη πιο νοσηρή φαντασία». «Η Ελλάδα έγινε έρμαιο των πολιτικών και τραπεζικών Σιωνιστών Αμερικανών και Γερμανών δολοφόνων».
Ο νεαρός SNOWDEN κατέχει τεράστιο υλικό που θα πλήξει τους Σιωνιστές Κοσμοκράτορες. Οι Αμερικανοί της παγκόσμιας κυβέρνησης
αντέδρασαν με μια κυνική ομολογία λέγοντας, «Τι κάνετε έτσι;;;
σε όλο τον κόσμο το ίδιο γίνεται». Οι κατασκοπείες αυτές των ΗΠΑ, λέγονται ηλεκτρονικός, ψηφιακός, ψυχρός πόλεμος, εναντίον πάντων, και εντάσσεται μέσα στα πλαίσια του «Δόγματος του Σοκ» , για τρομοκράτηση των πολιτών και κρατών του πλανήτη.
Βλέπετε σήμερα τι συμβαίνει σε Συρία, Αίγυπτο;;
Τα ίδια με οικονομική μορφή συμβαίνουν και στην Ελλάδα.
Ύστερα από όλα αυτά, εμείς οι Έλληνες είμαστε έτοιμοι για όλα όσα θα συμβούν στο άμεσο μέλλον;;; Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα ανθρωποειδή αρπακτικά που ληστεύουν το πλανήτη;;;
Δυστυχώς για την Ελλάδα, η χώρα μας ευρίσκεται υπό τη κατοχή της Σιωνιστικής Τρόϊκα των δανειστών, τα στελέχη της οποίας είναι απόφοιτοι της Σχολής του Σικάγου, και εφαρμόζουν το Δόγμα του Σοκ,
επάνω στους Έλληνες, με τη βοήθεια υποτελών εφιαλτών πολιτικών.

                                                 ΑΝΤΩΝΗΣ  Ι.  ΓΡΥΠΑΙΟΣ
                                                Διεθνολόγος
                                                Αρθρογράφος τύπου & διαδικτύου
                                                E-mail: ant.grypaios@gmail.com

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δήλωση Δημάρχου Θηβαίων για τη Δημοτική Αστυνομία

Την αντίθεση της Δημοτικής Αρχής στην ενδεχόμενη κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και της μετάταξης των δημοτικών αστυνόμων στην ΕΛ.ΛΑΣ εκφράζει ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου.

Ο κ. Δήμαρχος σε δήλωσή του τονίζει, μεταξύ άλλων, το πολυσήμαντο έργο της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί στα απανωτά «χτυπήματα» που δέχεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ακολουθεί η δήλωση του Δημάρχου:

« Η Δημοτική Αστυνομία προσφέρει υπηρεσίες που διασφαλίζουν την  εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Θηβαίων.  Οι υποθέσεις με τις οποίες ασχολείται (29 στον αριθμό), αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα των Δήμων, μεταξύ των οποίων, ο έλεγχος της τήρησης των διατάξεων που αφορούν στην κυκλοφορία των πεζών και τη στάθμευση των οχημάτων, των διατάξεων που αφορούν στο υπαίθριο εμπόριο και στις λαϊκές αγορές, στη λειτουργία καταστημάτων, επιχειρήσεων κα.,  της τήρησης των μέτρων που επιβάλλονται για την πρόληψη πυρκαγιών σε κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους και πολλές άλλες. Για τους λόγους αυτούς θα έπρεπε η Δημοτική Αστυνομία να ενισχυθεί και  όχι να καταργηθεί.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συμβάλει μέχρι σήμερα τα μέγιστα στην δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας.  Είναι από τους θεσμούς της πολιτείας που δεχόμενη απανωτά πλήγματα πλήρωσε και εξακολουθεί να πληρώνει δυσβάσταχτο τίμημα, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
Αποφασίζουν για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, χωρίς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.  Οι προωθούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις, που αποδυναμώνουν τις δομές και τις υπηρεσίες των Δήμων, υποβαθμίζουν τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και  οδηγούν στην κατάργηση της αυτοτέλειάς της.
Ως Δημοτική Αρχή δηλώνουμε εκφράζουμε την αντίθεσή μας για ενδεχόμενη κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και της μετάταξης των δημοτικών αστυνόμων στην Ελληνική Αστυνομία ».


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Μια πρόταση του πρώην Αντιδημάρχου Σωτηρίου Καραμαγκιώλη για τις Θηβαϊκές Αρχαιότητες, που έμεινε στο συρτάρι

Κάποιο βράδυ συναντηθήκαμε με τον κύριο Σωτήριο Καραμαγκιώλη. Η κουβέντα μας εστιάστηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει στο παρελθόν, και όχι μόνο, για τις αρχαιότητες της Θήβας. Τότε μου ανέφερε για την εισήγησή του το 2009 σχετικά με την πρόταση PACKARD. Τον παρακάλεσα να μου στείλει τα σχετικά έγγραφα προκειμένου να τα δημοσιεύσω. Θεωρώ αναγκαία την δημοσίευση τέτοιων εγγράφων, καθώς πιστεύω ότι η Θήβα έχει Ανθρώπους που ασχολήθηκαν σοβαρά με την αρχαία κληρονομιά της,και πρέπει να τους προβάλω. Παράλληλα έχει και άλλους οι οποίοι την πολέμησαν λυσσαλέα.

Για τους λόγους που περιγράφει ο κ.Καραμαγκιώλης, δημοσιεύω για ακόμη μια φορά την εισήγηση.
Πιστεύω στην χρυσή τομή που η Θήβα θα είναι αντάξια του παρελθόντος της.

Νίκος Χατζηδούρος

Σωτήριος Ι. Καραμαγκιώλης
Κύριε Δήμαρχε,

Υποβάλλω σε εσάς και τα μέλη της Επιτροπής που επεξεργάζεται την πρόταση PACKARD, την εισήγησή μου προκειμένου να διαμορφωθεί η τελική μας πρόταση, η οποία θα περιβληθεί τον τύπο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Προς το σκοπό αυτό θεωρώ πως θα πρέπει άμεσα η πρόταση αυτή να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, αποστελλόμενη στους Δημοτικούς Συμβούλους, στους φορείς τις πόλης και τα ΜΜΕ, έτσι ώστε να υποβληθούν οι όποιες αντιρρήσεις, προτάσεις και παρατηρήσεις.
Είναι δυνατό να επισπεύσουμε τις διαδικασίες, προκειμένου να έχουμε διατυπώσει το τελικό κείμενο της προτάσεώς μας πριν την αλλαγή του έτους.

Θήβα 23 Νοεμβρίου 2009
Μετά τιμής


Σωτήριος Ι. ΚαραμαγκιώληςΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ PACKARD

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΔΜΕΙΑΕΙΣΑΓΩΓΗ
Η ιστορικότητα και η σημασία της ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων της πατρίδος αποτελεί συνταγματική υποχρέωση αφ’ ενός για την Πολιτεία και τις αρμόδιες υπηρεσίες, και αφ’ ετέρου καθ’ ενός εκάστου πολίτη αυτής της χώρας.
Η ίδια υποχρέωση και ίσως σε εντονότερο βαθμό ισχύει για τους πολίτες και τις αρμόδιες υπηρεσίες της πόλης μας, της παγκοσμίου αρχαιολογικής της σπουδαιότητας και φήμης.
Η πραγματικότητα όμως είναι ότι είτε λόγω εγγενών αδυναμιών (κυρίως οικονομικών) του Κράτους, είτε λόγω διαφόρων υπηρεσιακών προφάσεων υπηρεσιακών παραγόντων, οποιαδήποτε προοπτική ανάδειξης του αρχαιολογικού πλούτου, η οποία θα οδηγήσει σε ευρύτερη τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής, απαξιώνεται και ματαιώνεται εν τη γεννέσει της.
Στην προκρούστεια αυτή λογική της Ελληνικής γραφειοκρατίας, σταμάτησε χωρίς καμία εμπεριστατωμένη αιτιολογία και χωρίς κανένα προφανές εμπόδιο, η ευόδωση και υλοποίηση της πρότασης από το ίδρυμα PACKARD HUMANITIES INSTITUTE, η οποία υποβλήθηκε για πρώτη φορά το 1997. Βεβαίως η εν λόγω πρόταση ενδεχομένως να είχε κάποιες αποκλίσεις από την εφαρμοσμένη λογική των Ελληνικών Υπηρεσιών, πλην όμως αυτό δεν θεωρώ ότι θα ήταν δυνατό να εμποδίσει τη βελτίωσή της και την προσαρμογή της στην Ελληνική πραγματικότητα, όπως αυτή διαγράφεται από τη νομοθεσία και την υπηρεσιακή πρακτική. Αντί όμως, η Ελληνική Πολιτεία, διά των αρμοδίων οργάνων της, να ενσκύψει στο τόσο σοβαρό αίτημα της ανάδειξης των αρχαιολογικών χώρων της Καδμείας και της ανάπτυξης μίας ευρύτατης και σημαντικότατης περιοχής, όπως η Θήβα, οχυρώθηκε πίσω από  γραφειοκρατικά αναχώματα και άφησε την ευκαιρία αυτή να «κιτρινίσει» μέσα στα υπηρεσιακά γραφεία.
Μία τέτοια όμως εξέλιξη δεν είναι δυνατό να γίνει δεκτή από εμάς τους Θηβαίους, αλλά και γενικώς τους Βοιωτούς, καθώς μας αφορά άμεσα αλλά και έχουμε συνταγματική υποχρέωση ως πολίτες για την ανάδειξη, διατήρηση και προστασία της αρχαιολογικής μας κληρονομιάς.
Στα πλαίσια αυτά, εδώ κι ένα χρόνο έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια, μέσω του δήμου Θηβαίων, επαναπροσέγγισης του ιδρύματος PACKARD, προκειμένου πλέον η πρόταση της δημιουργίας του αρχαιολογικού πάρκου στην Καδμεία να γίνει αίτημα των Θηβαίων πολιτών και ως τέτοιο να υποβληθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού. Την πρόθεση των Θηβαίων και την επιθυμία τους για την προώθηση του σχεδίου αυτού διαπίστωσε ο αντιπρόσωπος του Ιδρύματος στην Ελλάδα, κος John Camp, ο οποίος είχε επισκεφθεί το Δήμαρχο Θηβαίων κι είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με φορείς της πόλης μας.
Μέσα από συνεχείς επαφές με τον κ. Camp αλλά και από διαρκή αλληλογραφία, διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα υποβολής της πρότασης για τη δημιουργία αρχαιολογικού πάρκου στην Καδμεία, καθώς και της ευρύτερης ανάδειξης της αρχαιολογική μας κληρονομιάς, πλέον από το Δήμο Θηβαίων, στην οποία αρωγός θα σταθεί το Ίδρυμα PACKARD, όπως αρχικά είχε προταθεί.
Μετά λοιπόν από τις εν συντομία προπεριγραφόμενες εξελίξεις αυτές απομένει στους Θηβαίους να επαναδιατυπώσουν την πρόταση για την ανάδειξη της αρχαιολογικής μας κληρονομιάς, να την υποβάλλουν στο Υπουργείο Πολιτισμού και να διεκδικήσουν με κάθε τρόπο και μέσο την υλοποίησή της.
Κατά συνέπεια ο σχεδιασμός και η ευθύνη ανήκει σε εμάς, γεγονός που θα πρέπει να μας αφυπνίσει και να μας ενεργοποιήσει άμεσα.
Προσπαθώντας να διαμορφώσω ένα αρχικό σχέδιο πρότασης σας υποβάλλω το παρόν κείμενο, το οποίο είτε αυτούσιο, είτε με προσθήκες ή αφαιρέσεις, θα περιβληθεί τον τύπο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και των φορέων της πόλης μας και θα υποβληθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού.
Με την ελπίδα ότι οι εξελίξεις θα είναι ευνοϊκές για την πόλη μας σας υποβάλλω την πρότασή μου.

Μετά τιμής

Σωτήριος Ι. ΚαραμαγκιώληςH ΠΡΟΤΑΣΗ
Η αρχική πρόταση του ιδρύματος PACKARD HUMANITIES INSTITUTE, όπως είχε υποβληθεί και είχε τροποποιηθεί, προέβλεπε ότι εντός χρονοδιαγράμματος 5 ετών θα πραγματώνονταν οι εξής εργασίες:

1ο Έτος:
Ξεκινούν οι ομαδικές παράλληλες ανασκαφές, σε μικρή κλίμακα, είτε σε παρακείμενες ή σε ξεχωριστές εκτάσεις. Καταγραφή, μεταφορά και εξασφάλιση των ευρημάτων, αποθήκευση, καθαρισμός και μελέτη των κεραμικών αντικειμένων, χρήση τεχνολογίας, συντήρηση και φωτογράφηση των αντικειμένων.
Πιθανές περιοχές για ανασκαφή: στις ήδη ανασκαμμένες εκτάσεις κομμάτια που είναι ακόμα ανεξερεύνητα, στην γωνία των οδών Ζεγγίνη και Πελοπίδα (το κτίριο που υπάρχει εκεί έχει απαλλοτριωθεί αλλά υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες), ανατολική κατάληξη της οδού Οιδίποδος , βόρεια πλευρά του Ισμήνιου Λόφου (Δημοτική ιδιοκτησία) και η περιοχή γύρω από την πύλη της Ηλέκτρας.
Αγορά και κατεδάφιση στην νέα αγορά στο κέντρο της πόλης κατά μήκος των οδών Αντιγόνης, Επαμεινώνδα και Βουρδουμπά. Έναρξη διαδικασιών  για αγορά ή απαλλοτρίωση για το επόμενο νότιο τετράγωνο, που οριοθετείται από τις οδούς Αντιγόνης, Επαμεινώνδα, Πινδάρου και Οιδίποδος.
Κέντρο Ερευνών: επιλογή χώρου κατασκευής του, απόκτηση γης, προετοιμασία αρχιτεκτονικών και μηχανολογικών σχεδίων, άδεια πολεοδομίας. Οι ίδιες διαδικασίες πρέπει να ακολουθηθούν και για την κατασκευή των αποθηκών.
2ο έτος:
Οι παράλληλες ανασκαφές συνεχίζονται στις ήδη ανοιχτές εκτάσεις, και αν οι συνθήκες το επιτρέπουν (διαθέσιμο προσωπικό, διαθέσιμοι χώροι εργασίας, κατεδάφιση κτιρίων) μπορούν να αρχίσουν και στη νέα αγορά της πόλης, με δύο ομάδες που θα δουλεύουν σε παρακείμενες εκτάσεις.
Πιθανών να γίνουν οι κατεδαφίσεις στο νότιο τετράγωνο.
Κατασκευή του Κέντρου Ερευνών
3ο Έτος
Συνεχίζονται οι παράλληλες ανασκαφές σε κάποιες ή και σε όλες τις προσδιορισμένες περιοχές: στους ανασκαμμένου χώρους, στην νέα αγορά, στο νότιο τετράγωνο.
4ο-5ο Έτος
Συνέχιση των ανασκαφών.
Καθορισμός αν και ποιες άλλες περιοχές πρέπει να αποκτηθούν.

Η περιοχή ενδιαφέροντος αρχικά είναι:
Α) τα δύο οικοδομικά τετράγωνα που περικλείονται από τις οδούς Οιδίποδος, Επαμεινώνδα, Βουρδουμπά και Πινδάρου, ονομάζοντας τις περιοχές αυτές Β και C στο σχετικό διάγραμμα, μάλιστα με την προοπτική επέκτασης είτε βόρεια της περιοχής Β, είτε ανατολικά της περιοχής C, ανάλογα με τις ανασκαφικές αναγκαιότητες και τα έξοδα.
Β) το οικόπεδο στην ανατολική κατάληξη της Οιδίποδος, το οποίο έχει εκσκαφτεί μερικώς από την Εφορεία γύρω στο 1980, και το οποίο ανήκει στο Δήμο Θηβαίων και αρχικά προοριζόταν για εγκατάσταση δημοτικού σχολείου.
Γ)  Το ανατολικό μισό του τετραγώνου οροθετημένο από τις οδούς Ζεγγίνη, Πελοπίδα και Αντιγόνης. Σε αυτή την περιοχή γνωστή ως «οπλοστάσιο», προηγούμενες εκσκαφές έχουν αναδείξει σκαλιστά ελεφαντόδοντα, πίνακες με Γραμμική Β, και Μεσσελαδικούς τάφους.

A. ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Επιπλέον η πρόταση αναφερόταν στη δημιουργία και κατασκευή κέντρου ερευνών, στο οποίο α) θα γίνεται η επεξεργασία των ευρημάτων από τις ανασκαφές  και β) θα γίνεται η προώθηση δημοσιοποίησης των ευρημάτων από παλαιότερες ανασκαφές στην Καδμεία και σταδιακά θα γίνει διαθέσιμο και για άλλα ερευνητικά έργα στην Βοιωτία και τις γειτονικές περιοχές.
Πιθανό μοντέλο ενδεχομένως να αποτελέσει το Κέντρο Μελετών Ανατολικής Κρήτης, όπως αναφέρει και η πρόταση.
Ενδεχομένως ως προς τη μορφή, την υποδομή  και τη λειτουργία του να ενδείκνυται ως μοντέλο, πλην όμως η νομική φύση του θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο της πρότασής μας, καθώς θα πρέπει να κατοχυρωθεί η συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στο Κέντρο αυτό αλλά και του Δήμου Θηβαίων. Επίσης, θα πρέπει να διαφυλαχθεί από μέρους του Δήμου, το δικαίωμα στις προσλήψεις επιστημονικού, ερευνητικού και εργατοϋπαλληλικού προσωπικού, δικαίωμα δηλαδή πρόταξης της εντοπιότητας, προκειμένου να απασχοληθούν Θηβαίοι ή έστω στο μεγαλύτερο ποσοστό.
Αυτές πάντως οι ρυθμίσεις θα αποτελέσουν διατάξεις του νομικού τύπου της συστάσεώς του.
Ένας άλλος πιθανός τύπος συστάσεως του Κέντρου Ερευνών θα μπορούσε να είναι αυτό της μορφής του Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ), ως εποπτευόμενου φορέα του Υπουργείου Πολιτισμού, αντίστοιχος του Ελληνικού Κέντρου Πολιτισμού, το οποίο συστάθηκε με το άρθρο 19 του Νόμου 2026/1992.
Η νομική μορφή του ΝΠΙΔ, ως εποπτευόμενου φορέα του αρμόδιου Υπουργείου, ασφαλώς και έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα εν σχέσει με άλλες μορφές.
Κατ’ αρχάς θα άρει κάθε αμφιβολία ή αμφισβήτηση του ρόλου και της συμμετοχής του ιδρύματος PACKARD στις ανασκαφές και γενικότερα στην υλοποίηση του προτεινόμενου έργου. Βεβαίως η συμμετοχή του ιδρύματος ή της αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών, ή όποιων ατόμων εκείνοι υποδείξουν, θα προβλέπεται από τον ιδρυτικό αυτού νόμο. Επιπλέον, θα υπάρχει δυνατότητα επιχορηγήσεων από το Ελληνικό Δημόσιο για την πραγμάτωση των σκοπών του ιδρύματος, καθώς επίσης και δυνατότητα παραχώρησης εκτάσεων από το Δημόσιο σε αυτό και χρησιμοποίησής τους.
Θεωρώ πως η συγκεκριμένη νομική μορφή είναι δυνατό να κατοχυρώσει την παρουσία του Ελληνικού δημοσίου και του Δήμου Θηβαίων στο πολύ σημαντικό αυτό ίδρυμα, το οποίο θα μπορούσε να ονομασθεί «ΚΑΔΜΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ».


Β. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ
1.  ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Ο προϋπολογισμός του έργου περιλαμβάνει τις εξής βασικές παραμέτρους:
- Απαλλοτρίωση της Δημοτικής αγοράς.
- Απόκτηση γης ή ακινήτου για δημιουργία νέας αγοράς.
- Απόκτηση γης και κατασκευή του Κέντρου ερευνών.
- Ενδεχόμενες αποζημιώσεις εμπόρων της Δημοτικής Αγοράς.

Επίσης ο προϋπολογισμός θα πρέπει να υποδεικνύει τη μέθοδο με την οποία θα λειτουργήσουν όλες αυτές οι παράμετροι έτσι ώστε να αποδώσουν τα προσδοκώμενα.
Επομένως θα πρέπει να υποδειχθεί ο τρόπος για παράδειγμα με τον οποίο θα γίνει η απαλλοτρίωση της Δημοτικής Αγοράς, από πού θα αντληθούν τα κονδύλια για την αποζημίωση αυτής κλπ
Προς αυτή την κατεύθυνση ενδεχομένως λυσιτελείς θα ήταν οι παρακάτω προτάσεις – μέθοδοι.

2. ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ – ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΓΗΣ
α) Δημοτική αγορά, άλλες δημοτικές ιδιοκτησίες Δήμου και ιδιωτών.
Δυνάμει του άρθρου 18 του Ν.3028/2002 και από τη συνδυασμένη ανάγνωση των παραγράφων 1,2 και 4, προκύπτουν οι κάτωθι δυνατότητες απόκτησης της Δημοτικής Αγοράς, ως και των άλλων ιδιοκτησιών, από το Υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να διενεργηθούν οι ανασκαφές που απαιτούνται για την δημιουργία αρχαιολογικού πάρκου στο κέντρο της Καδμείας.
i) Απαλλοτρίωση (ολική) με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών  και Πολιτισμού, ή
ii) Απευθείας εξαγορά των ιδιοκτησιών, σύμφωνα και με τη διαδικασία που προβλέπει το άρθρο 2 του Ν.2882/2001, η οποία  προβλέπει και την ακόλουθη περίπτωση iii, ή
iii) Ανταλλαγή με ακίνητα του Δημοσίου ίσης αξίας, καταβαλλομένης της τυχόν προκυπτούσης διαφοράς σε χρήμα.
Όλες αυτές οι εναλλακτικές δυνατότητες προβλέπεται ότι είναι δυνατό  να γίνουν υπέρ του Δημοσίου (Υπουργείου Πολιτισμού) ΜΕ ΔΑΠΑΝΕΣ ΑΥΤΟΥ ή άλλου ΦΥΣΙΚΟΥ ή ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ.
Οι παραπάνω διαπιστώσεις αποδεικνύουν ότι υφίσταται το απαραίτητο νομικό πλαίσιο, το οποίο μας δίδει τη δυνατότητα το Υπουργείο Πολιτισμού ν’ αποκτήσει είτε με ολική απαλλοτρίωση, είτε με απευθείας εξαγορά των απαραίτητων ακινήτων (Δημοτικής Αγοράς, δεσμευμένου ακινήτου του Δήμου και ιδιοκτησιών ιδιωτών), είτε με ανταλλαγή με ακίνητα ίσης αξίας του Δημοσίου (πιθανόν όσον αφορά τις δημοτικές ιδιοκτησίες), με δαπάνες είτε του ιδρύματος PACKARD, όπως αυτό είχε αρχικώς προτείνει, είτε με δαπάνες από τον  Dr. Packard, ως φυσικό πρόσωπο.
Σύμφωνα με πρόχειρη εκτίμηση της αντικειμενικής αξίας της δημοτικής αγοράς από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Θηβαίων, η επιφάνεια αυτής είναι 2270 τ.μ και η αντικειμενική της αξία είναι 1.165.435€. στη Δημοτική αγορά υπάρχουν 50 καταστήματα που αντιστοιχούν σε 40 μισθωτήρια.
β) Απόκτηση ακινήτου για την μεταστέγαση ή κατασκευή νέας αγοράς
Όπως είχε προκαταρκτικά εκτιμηθεί από την επιτροπή διαχείρισης της πρότασης του Ιδρύματος PACKARD, θα ήταν δυνατό να δημιουργηθεί η νέα αγορά στο χώρο του Παλιού Παγοποιείου, ιδοκτησίας Χούνδρη, στη νότια πλευρά της Καδμείας, αφού πρώτα αποκτηθεί ως ιδιοκτησία.
Σύμφωνα με την ίδια παραπάνω εκτίμηση της ΤΥΔΘ, η επιφάνεια της εν λόγω ιδιοκτησίας είναι 2.400 τ.μ, με δυνατότητα κάλυψης μέχρι 1680 τ.μ και δόμησης μέχρι 2.880τ.μ. Η εκτιμηθείσα αντικειμενική αξία ανέρχεται στο ποσό των 1.233.235€. Το κόστος για την κατεδάφιση του υπάρχοντος κτιρίου θα ανέλθει σε 100.000€
γ) Απόκτηση γης και κατασκευή Ερευνητικού Κέντρου
Απαντώντας σε αίτημα της επιτροπής η ΤΥΔΘ εκτίμησε ότι η κατασκευή του Ερευνητικού Κέντρου θα ήταν δυνατό να γίνει σε Δημοτική έκταση που βρίσκεται στο χώρο των εργατικών κατοικιών (ΘΗΒΑ ΙΙΙ) στο Τάχι, επιφάνειας 5.000 τ.μ, αξίας 426.000€, ο οποίος προορίζεται για πολιτιστική χρήση.
Εναλλακτικά προτάθηκε ο χώρος του παλαιού Νοσοκομείου, κατόπιν των απαραίτητων μετατροπών.
Βεβαίως εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι έχει προσφερθεί από την κα. Παγώνα Παναγιωτίδου, ακίνητο ιδιοκτησίας της, ευρισκόμενο στο Συνοικισμό (όπου στεγαζόταν η ΔΕΗ), προκειμένου να φιλοξενηθούν εκεί προσωρινά οι λειτουργίες είτε του Ερευνητικού Κέντρου, είτε της ομάδας των εργασιών.
δ) Ενδεχόμενες αποζημιώσεις των εμπόρων  που στεγάζονται στη Δημοτική Αγορά
Το ζήτημα της απαλλοτρίωσης του χώρου της Δημοτικής Αγοράς, για τη διενέργεια ανασκαφών, μοιραία απαιτεί και τη μετακίνηση των εμπόρων που στεγάζονται μέσα σε αυτήν. Όμως η μετακίνηση αυτή θα επιφέρει προβλήματα στέγασης αλλά και εξακολούθησης των δραστηριοτήτων των εμπόρων αυτών, γεγονός που δεν μπορεί να μη ληφθεί υπ’ όψιν από την πρόταση αυτή.
Στα πλαίσια αυτά και προκειμένου να καλυφθεί η απώλεια του εισοδήματος των εμπόρων αυτών (ανέρχονται σε 40) προτείνεται να εξασφαλιστεί το ποσό των 1.500€ μηνιαίως για κάθε δραστηριότητα, διάρκειας δύο ετών, ανερχόμενο συνολικά σε ποσό 1.440.000€, το οποίο ήδη έχει μεταφερθεί σαν ενδεχόμενη πρόταση στον Dr. Packard.

3. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ
Αμέσως μετά την έγκριση της παρούσης  πρότασης από το Υπουργείο, ο Δήμος καλεί τους εμπόρους που στεγάζονται στη Δημοτική Αγορά να αποχωρήσουν, αφού πρώτα καταβληθούν σε καθένα τα αντίστοιχα ποσά αποζημίωσης, με δαπάνες του Ιδρύματος PACKARD.
Ακολουθεί απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού κηρύσσεται απαλλοτρίωση του χώρου της Δημοτικής αγοράς και των άλλων δημοτικών και ιδιωτικών ιδοκτησιών. Το ποσό των απαλλοτριώσεων ή των απευθείας εξαγορών θα καλυφθεί από το Ίδρυμα PACKARD, το οποίο θα πρέπει να έχει αιτηθεί και την απαλλοτρίωση.
Μετά την παρακατάθεση ή την καταβολή του τιμήματος, της περιέλευσης δηλαδή στο Δημόσιο της κυριότητας της Δημοτικής Αγοράς και των άλλων ιδιοκτησιών, εγκαθίσταται η ομάδα των αρχαιολόγων που θα διενεργήσει τις ανασκαφές.
Σύσταση του Κέντρου Ερευνών, δημοσίευση των απαραίτητων πράξεων, στελέχωσή του και προώθηση των εργασιών κατασκευής των εγκαταστάσεών του.
Παράλληλα, διά του γραφείου εργασίας του Δήμου, εφόσον από την ομάδα αυτή έχει υποβληθεί κατάλογος ειδικοτήτων και αριθμού προσωπικού, με τα απαραίτητα προσόντα, κυρίως των εποχιακά απασχολουμένων, είναι δυνατό να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις ιδίως εργατοτεχνικού προσωπικού.
Απόκτηση του συγκεκριμένου ακινήτου ή άλλου και έναρξη της κατασκευής της νέας αγοράς για τη μεταστέγαση των εμπόρων.
Ενδεχομένως το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να αποφασίσει κάποια κίνητρα ενίσχυσης των εμπόρων αυτών της μορφής απαλλαγής δημοτικών τελών ή φόρων για ένα χρονικό διάστημα.
Εφόσον ολοκληρωθούν οι ενέργειες αυτές, μετά θα μπορεί να ακολουθηθεί απρόσκοπτα το χρονοδιάγραμμα που είχε αρχικώς προβλέψει η αρχική πρόταση PACKARD.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
Ο Δήμος Θηβαίων, που έχει πλέον την ευθύνη της διεκδίκησης και της επιτάχυνσης των διαδικασιών, στο διάστημα μέχρι την έγκριση του έργου, μπορεί να εργασθεί στα παρακάτω θέματα, έτσι ώστε να έχει έτοιμες απαντήσεις και εναλλακτικές προτάσεις.
- Καταγραφή της περιουσίας του Δημοσίου, στο Δήμο Θηβαίων, για ενδεχόμενες ανταλλαγές ακινήτων.
- Εκτίμηση της αντικειμενικής αξίας των ιδιοκτησιών του Δημοσίου αλλά και των ανταλλασομένων εκτάσεων του Δήμου, προκειμένου να υπάρχει έτοιμη προεργασία πάνω από το κόστος αυτών.
- Αποτύπωση των ιδιοκτησιών αυτών σε ορθοφωτοχάρτη, προκειμένου να υπάρχει επακριβής απεικόνισή τους.
- Διενέργεια των απαιτούμενων επαφών με τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών εκτάσεων για την πρόθεσή τους ή όχι σε απευθείας αγορές. Εκτίμηση της αξίας των ακινήτων των ιδιωτών.
Στα υπόλοιπα ζητήματα που προβλέπει η αρχική πρόταση PACKARD θεωρώ ότι μπορούν να ισχύσουν ως έχουν.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ
1) άρθρο 18 ν.3028/2002
2) άρθρο 19 του Νόμου 2026/1992
3) η από 11/09/2009 εκτίμηση της ΤΥΔΘ
4) το από 20/08/2009 ενημερωτικό σημείωμα επί της αρχικής προτάσεως PACKARD.

Θήβα 18 Νοεμβρίου 2009

Συνημμένο 1
Άρθρο18

Απαλλοτριώσεις


1. Το Δημόσιο μπορεί να προβαίνει με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Πολιτισμού, ύστερα από γνώμη του Συμβουλίου, είτε στην ολική ή τη μερική απαλλοτρίωση είτε στην απευθείας εξαγορά μνημείου ή οποιουδήποτε ακινήτου μέσα στο οποίο υπάρχουν μνημεία, καθώς και παρακείμενων ακινήτων ή μνημείων, εάν αυτό κρίνεται απαραίτητο για την προστασία των μνημείων.
2. Με όμοια απόφαση, που εκδίδεται με την ίδια διαδικασία, είναι δυνατή είτε η ολική ή μερική απαλλοτρίωση είτε η απευθείας εξαγορά ακινήτου, εάν αυτό κρίνεται απαραίτητο για την προστασία αρχαιολογικών χώρων ή ιστορικών τόπων ή για τη διενέργεια ανασκαφών. Η εξαγορά γίνεται κατά τη διαδικασία του άρθρου 2 του Ν. 2882/2001, στη δε επιτροπή του άρθρου 15 του ίδιου νόμου μετέχει αντί του εμπειρογνώμονα, υπάλληλος της Υ¬πηρεσίας στην περίπτωση που πρέπει να εκτιμηθεί η αξία μνημείου.
3. Τα ακίνητα μνημεία που βρίσκονται μέσα σε ακίνητα ιδιοκτησίας Ο.Τ.Α, άλλων Ν.Π.Δ.Δ., εκκλησιαστικών νομικών προσώπων διατηρούνται και προστατεύονται με ευθύνη της Υπηρεσίας χωρίς το Δημόσιο να υποχρεούται σε απαλλοτρίωση.
4. Η απαλλοτρίωση ή η απευθείας εξαγορά γίνεται υπέρ του Δημοσίου με δαπάνες αυτού ή άλλου νομικού ή φυσικού προσώπου.
5. Κατά της απόφασης της παραγράφου 1 χωρεί ένσταση εντός τριάντα (30) ημερών από την κοινοποίησή της στον ενδιαφερόμενο, επί της οποίας αποφαίνεται ο Υπουργός Πολιτισμού, μετά από γνώμη του Συμβουλίου.
6. Η εισήγηση της Υπηρεσίας για ολική ή μερική απαλλοτρίωση ή απευθείας εξαγορά ακινήτου περιλαμβάνει την αιτιολογημένη απόρριψη άλλων λύσεων προστασίας των μνημείων, αρχαιολογικών χώρων ή ιστορικών τόπων, καθώς και τις βασικές κατευθύνσεις για τον τρόπο διατήρησης και ανάδειξής τους μέσα στο προς απαλλοτρίωση ακίνητο.
7. Το ποσό της αποζημίωσης μπορεί να καταβάλλεται, εφόσον συναινεί ο ιδιοκτήτης, σε δόσεις ή σε ομόλογα ή σε είδος ή με άλλου είδους διακανονισμό, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Πολιτισμού.
8. Εφόσον συναινεί ο ιδιοκτήτης, είναι δυνατή η ανταλλαγή ιδιωτικού ακινήτου με ακίνητο ίσης αξίας του Δημοσίου ή του Ο.Τ.Α. ή η αποζημίωση με άλλο νόμιμο τρόπο.
Στις περιπτώσεις αυτές εκδίδεται κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Πολιτισμού, η οποία εκτελείται με μέριμνα της Κτηματικής Εταιρίας Δημοσίου και είναι δυνατόν να καταβάλλεται τμήμα της τιμής του ακινήτου ή της αποζημίωσης που καθορίζεται Η διάταξη της παραγράφου 7 εφαρμόζεται αναλόγως. Σε περίπτωση έκδοσης ομολόγων οι ειδικότεροι όροι και οι προϋποθέσεις έκδοσής τους θα καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών.
9. Η ανεπιφύλακτη παραλαβή της αποζημίωσης σε είδος ή των ομολόγων ή της πρώτης δόσης ή του αντικειμένου του διακανονισμού κατά την παράγραφο 7 ή του τμήματος της αποζημίωσης κατά την παράγραφο 8, εξομοιώνεται με την έγγραφη συναίνεση.

Συνημμένο 2

                                   Αρθρο 19

                          Ιδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού

       1.   Συνιστάται   ν.π.ι.δ.   υπό   την  επωνυμία  "Ιδρυμα  Ελληνικού
     Πολιτισμού",  με  έδρα  την  Αθήνα.  Το  Ιδρυμα  εποπτεύεται   από  το
     Υπουργείο  Εξωτερικών.  "Το ίδρυμα έχει ως σκοπό την κατά συστηματικό τρόπο προβολή, διάδοση
    και καλλιέργεια στο εσωτερικό του ελληνικού πολιτισμού και συνεργάτεται
    και συντονίζεται με το "Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας" για τη διατήρηση και
    καλλιέργεια της ελληνικής γλώσσας στις νέες γενιές των ομογενών που
    κατοικούν σε περιοχές, όπου δεν παρέχεται οργανωμένα ελληνική
    εκπαιδευση, καθώς και την προβολή και διάδοση της ελληνικής γλώσσας
    στους αλλοδαπούς. Οι ειδικότερες μορφές συνεργασίας του Ιδρύματος
    Ελληνικού πολιτισμού και του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, σχετικά με τη
    διατήρηση, καλλιέργειας προβολή και διάδοση της ελληνικής γλώσσας στο
    εσωτερικό καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εξωτερικών και
    Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

      Οργανα του Ιδρύματος είναι η γενική συνέλευση των μελών, το
    διοικητικό συμβούλιο, το πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και η
    εξελεγκτική επιτροπή. Με απόφαση της γενικής συνέλευσης των μελών μετά
    από πρόταση του διοικητικού συμβουλίου μπορεί να συνιστώνται θεματικές
    επιτροπές που αποτελούνται από μέλη της γενικής συνέλευσης και είναι
    υπεύθυνες για τη διεκπεραίωση κάθε ιδιαίτερου κλάδου του έργου του
    ιδρύματος.

      Η γενική συνέλευση των μελών αποτελείται από Ελληνες πολίτες που
    διακρίνονται για την προσφορά τους στον πολιτισμό της χώρας, στην
    επιστήμη, στην τέχνη, σε κοινωνικές ή εθνικές δραστηριότητες, καθώς και
    από ομογενείς και επιφανείς ελληνιστές που διακρίνονται για τη συνεχή
    και ενεργό προσφορά τους στον ελληνικό πολιτισμό. Η γενική συνέλευση
    των μελών είναι το ανώτατο όργανο του Ιδρύματος, συνέρχεται
    τουλάχιστον μία φορά κάθε έτος και εγκρίνει τον απολογισμό του έργου
    του διοικητικού συμβουλίου τον προυπολογισμό και τον προγραμματισμό
    δραστηριοτήτων του Ιδρύματος. Οι λεπτομέρειες της λειτουργίας της
    γενικής συνέλευσης των μελών ρυθμίζονται από τον εσωτερικό της
    κανονισμό που εκδίδεται από αυτή μετό από γνώμη του διοικητικού
    συμβουλίου.

      Το διοικητικό συμβούλιο έχει τετραετή θητεία και αποτελείται από τον
    πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο, το γενικό γραμματέο, τον ταμία και έντεκα
    συμβούλους.

      Ο πρόεδρος του Ιδρύματος εκπροσωπεί το "Ιδρυμα δικαστικό και εξώδικα,
    συγκαλεί το διοικητικό συμβούλιο και τη γενική συνέλευση των μελών,
    έχει την ευθύνη της εκτέλεσης των αποφάσεών τους και την εποπτεία
    γενικά της λειτουργίας του Ιδρύμοτος και των διαφόρων υπηρεσιών του."

      ***Η τελευταία περίοδος αντικαταστάθηκε ως άνω με την παρ.1 του δεύτερου
         άρθρου του Ν.2317/1995 (Α 125), το οποίο όμως στην συνέχεια
         καταργήθηκε με την παρ.4 του άρθρου 7 του Ν.2524/1997 (Α 183)       2. Με προεδρικά διατάγματα, που εκδίδονται μετά πρόταση των Υπουργών
     Εξωτερικών   και  Πολιτισμού,  καθορίζονται  τα  της  λειτουργίας  και
     καταρτίζεται ο Οργανισμός του Ιδρύματος.

       3. Το Ιδρυμα διέπεται από τις διατάξεις του Οργανισμού του  και  κατά
     τα λοιπά από τις σχετικές περί Ιδρυμάτων διατάξεις του Αστικού Κώδικα.
     Το Ιδρυμα δεν υπάγεται στο δημόσιο τομέα, ούτε στις διατάξεις του α.ν.
     2039/1939 και του άρθρου 89 του ν. 1943/1991.

       4.  Το  Ιδρυμα  επιχορηγείται  κατ`  έτος  από  το  Κράτος  μέσω του
     Υπουργείου Εξωτερικών και απαλλάσσεται  από  κάθε  δημόσιο,  δημοτικό,
     κοινοτικό  φόρο, εκτός από το Φ.Π.Α. και δικαστικό ένσημο και από κάθε
     δικαστικό τέλος στις δίκες του.  Επίσης,  έχει  όλες  ανεξαιρέτως  τις
     ατέλειες  και  τα  δικαστικά,  διοικητικά  και δικονομικά προνόμια που
     απολαμβάνει το Δημόσιο.

      ***ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:Οι απαλλαγές από τέλη χαρτοσήμου που προβλέπονται στην
    παρ.4 καταργούνται σύμφωνα με την παρ.68 του άρθρου 4 του Ν.2459/1997
    (Α 17).Εναρξη ισχύος από την πρώτη του μεθεπομένου
    μήνα από την δημοσίευση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και
    καταλαμβάνει τέλη χαρτοσήμου για τα οποία η φορολογική υποχρέωση
    γεννάται από την ημερομηνία αυτή και μετά.


       5. "Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εξωτερικών και Οικονομικών"
     επιτρέπεται η παραχώρηση δωρεάν ή με τίμημα της χρήσης δημόσιων
     εκτάσεων ή ακινήτων ή κινητών πραγμάτων του Δημοσίου,καθώς και
     νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου μετά  από  σύμφωνη  γνώμη  του
     διοικητικού  τους συμβουλίου, υπέρ του  Ιδρύματος.

        *** Η παρ.5 αντικαταστάθηκε ως άνω με την παρ.19 άρθρ.1 Ν.2412/1996.

       6. Μετά από απόφαση του Δ.Σ.  του  Ιδρύματος  και  έγκριση  από  τον
     Υπουργό  Εξωτερικών  επιτρέπεται στο Ιδρυμα, προς εκπλήρωση του σκοπού
     του, να συνιστά εταιρείες οποιοασδήποτε  μορφής  ή  να  συμμετέχει  σε
     εταιρείες  ή  νομικά πρόσωπα, φορείς και επιχειρήσεις μη κερδοσκοπικού
     χαρακτήρα.

       ***ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:Η παρ.2 του δεύτερου άρθρου του Ν.2317/1995 (Α 125) ορίζει
    ότι:"Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται μέσα σε ένα έτος από τη
    δημοσίευση του παρόντος μετά από πρόταση των Υπουργών Εσωτερικών και
    Πολιτισμού, καταρτίζεται ο οργανισμός του "Ιδρύματος Ελληνικού
    Πολιτισμού" που συστάθηκε με το άρθρο 19 του ν. 2026/1992 και
    καθορίζονται τα της λειτουργίας του, σύμφωνα με το σκοπό του. Με όμοια
    διατάγματα μπορούν να επέρχονται τροποποιήσεις του οργανισμού και των
    διατάξεων για τη λειτουργία του Ιδρύματο". Μέχρι την έκδοση του
    διατάγματος του πρώτου εδαφίου της παρούσας παραγράφου και την ανάδειξη
    διοικητικού συμβουλίου, κατά τις διατάξεις αυτού, το Ιδρυμα διοικείται
    απά διοικητικό συμβούλιο, που διορίζεται με πράξη του Υπουργού
    Εσωτερικών και απαρτίζεται από μέλη του Ιδρύματος ή και μη μέλη, που
    διακρίνονται για την προσφορά τους στον πολιτισμό της χώρας. Με την
    ίδια πράξη ορίζονται ο πρόεδρος, ο ανππρόεδρος, ο γενικός γραμματέας
    και ο ταμίας του Ιδρύματος. Το διοικητικό αυτό συμβούλιο υποβάλλει
    γενική συνέλευση των μελών τον προυπολογισμό και τον προυγραμματισμό
    δραστηριοτήτων του Ιδρύματος το αργότερο έως τις 15 Φεβρουαρίου 1996,
    ενώ μέσα σε έξι μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του υποβάλλει στον
    Υπουργό Εσωτερικών γνώμη για τον οργανισμό του Ιδρύματος και τις
    διατάξεις για τη λειτουργία του."

       ***ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:Η παρ.4 του άρθρου 7 του Ν.2524/1997 (Α 183) ορίζει
    ότι:"Οι διατάξεις του άρθρου 19 του ν. 2026/1992 (ΦΕΚ 43 Α`), του
    άρθρου 38 του ν. 2162/1993 (ΦΕΚ 120 Α`) και του π.δ/τος 199/1992 περί
    οργανισμού του ιδρύματος, όπως τροποποιήθηκε με το π.δ. 290/1993, ε-
    ξακολουθούν να ισχύουν κατά το μέρος που οι διατάξεις του δεν
    αντιβαίνουν στις ρυθμίσεις του παρόντος."
Συνημμένο3  


Συνημμένο 4

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
“PACKARD HUMANITIES INSTITUTE (PHI)” ΓΙΑ ΤΗ ΘΗΒΑ.


Α. ΠΡΟΟΙΜΙΟ
Από το έτος 1997, με πρωτοβουλία του Dr. David Packard, Διευθυντή του Ιδρύματος, αρχαιολόγου με ειδίκευση στην Ελληνική εποχή του Χαλκού και με μεγάλο ενδιαφέρον για αρχαιολογική ανασκαφή στη Θήβα, πρότεινε την Ευρείας κλίμακας ανασκαφή στην Καδμεία με απώτερο σκοπό τη δημιουργία αρχαιολογικού πάρκου στη Θήβα.
Το ενδιαφέρον της προτάσεως συνίστατο, όχι μόνο στη δημιουργία του αρχαιολογικού πάρκου και στα από αυτή παραγόμενα επιστημονικά και τουριστικά οφέλη αλλά πολύ περισσότερο στο ότι το Ίδρυμα προτίθετο να αναλάβει το κόστος που θα απαιτούνταν για τις απαλλοτριώσεις τις ανασκαφές καθώς και τη χρηματοδότηση του όλου του εγχειρήματος.
Η πρόταση αυτή αφορούσε ένα πενταετές πλάνο, με ειδικά σχεδιασμένο κατ’ έτος χρονοδιάγραμμα, στο οποίο περιλαμβανόταν και δημιουργία ερευνητικού κέντρου στο χώρο πέριξ της Καδμείας με έξοδα φυσικά του ιδρύματος. Οι ανασκαφές και γενικότερα όλες οι εργασίες θα γίνονταν από μικτή ομάδα Ελλήνων και Αμερικανών Αρχαιολόγων, με συνεργασία της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Σπουδών και του Διευθυντού αυτής Dr. John Camp, υπό τη Διεύθυνση του αρμόδιου τοπικού Εφόρου Αρχαιοτήτων κ. Αραβαντινού.
Δυστυχώς η πρόταση αυτή, σύμφωνα και με το ιστορικό ενεργειών, το οποίο συνέταξε ο κ. Camp, παλινδρόμησε στους δαιδάλους της Ελληνικής Γραφειοκρατίας, με απουσία πλήρη (όχι με ευθύνη δική της) της τοπικής κοινωνίας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει εξέλιξη για 12 χρόνια.
 Πλέον το ζήτημα της υλοποίησης της πρότασης PACKARD, έχει μετατεθεί στην Θηβαϊκή κοινωνία και με πρωτοβουλία του Δημάρχου και των μελών της επιτροπής Διαχείρισης της πρότασης, γίνονται προσπάθειες για την ευόδωση της πρότασης αυτής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των ενεργειών που έχουν γίνει μέχρι τώρα, έχει σημειωθεί πρόοδος, κυρίως έχουμε αποκτήσει απευθείας επαφή με τον εκπρόσωπο του κ. Packard, Dr. Camp, ο οποίος επεσκέφθη τη Θήβα, συναντήθηκε με το Δήμαρχο, την Επιτροπή και τοπικούς φορείς και επείσθη ότι πλέον υπάρχει ζωηρό και ειλικρινές ενδιαφέρον για την υλοποίηση της πρότασης, πεποίθηση την οποία μετέφερε και στον κ. Packard.
Η απάντηση του κ. Packard προς την επιτροπή στο ερώτημα εάν συνεχίζει το Ίδρυμα να ενδιαφέρεται για την προώθηση της πρότασης αυτής, ήταν θετική αλλά ταυτόχρονα επιφυλακτική. Οι επιφυλάξεις του, εκτιμώ ότι συνίστανται στις προηγούμενες μακροχρόνιες και ατελέσφορες προσπάθειες από μέρους του και στην αδιαφορία του Ελληνικού κράτους και του αρμόδιου Υπουργείου. Οπότε πλέον πρότεινε το χειρισμό, την κατάρτιση και υποβολή της πρότασης να αναλάβει πλέον η τοπική κοινωνία διά του Δήμου. Επιπλέον ζήτησε διευκρινήσεις σχετικά με το κόστος της κατασκευής νέας Δημοτικής αγοράς και της μετεγκατάστασης εκεί των εμπόρων που δραστηριοποιούνται εντός αυτής, καθώς και για το εάν θα υπάρχει δημόσια γη για τη  δημιουργία του ερευνητικού κέντρου. Μάλιστα στην τελευταία επικοινωνία μας (13/08/09), ο κ. Camp, μας πληροφορεί ότι ο κ. Packard τον ρώτησε πάλι εάν υπήρχε καμία πρόοδος στο ζήτημα αυτό. Επίσης μας πληροφορεί ότι ο ίδιος θα βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του Φθινοπώρου στην Ιταλία και σχεδιάζει να επισκεφθεί την Ελλάδα και τη Θήβα.
Επειδή πιστεύω ότι ο καιρός πλέον έχει ωριμάσει για την προώθηση του σχεδίου της δημιουργίας αρχαιολογικού πάρκου στην Καδμεία και παράλληλα ότι η δημιουργία του αποτελεί ζωτικού Θηβαϊκού συμφέροντος ζήτημα, θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να καταρτισθεί η πρόταση, βασιζόμενη έστω στην αρχική πρόταση του Ιδρύματος και να υποβληθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού, αν είναι δυνατό μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.
Στα πλαίσια αυτά λοιπόν οφείλουμε να κινηθούμε τάχιστα έτσι ώστε να υποβάλλουμε το σχέδιο ως απαίτηση της πόλης πλέον, περιβλημένο με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία θα παραβρίσκονται όλοι οι τοπικοί φορείς.


Β. ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ PACKARD
(όπως μας δόθηκε από τον Dr. Camp Νοέμβριο του 2008)

«Η ιδέα για μια μεγάλη και μακροχρόνια ανασκαφή στην ακρόπολη των Θηβών μπορούν να αποδοθούν στον David W. Packard, που κάποτε άκουσε την Emily Vermuele να εκφράζει σε μια διάλεξη κατά τη δεκαετία του 1960 τη σκέψη ότι η Καδμεία αντιπροσώπευε τη μεγαλύτερη ανεξερεύνητη μυκηναϊκή ακρόπολη σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα. Από τότε είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του σε πολλούς φίλους και συναδέλφους .
Στα μέσα της δεκαετίας του 1980, κατά τη διάρκεια μιας διάσκεψης για την αρχαία Βοιωτία θεωρήθηκε ότι ήταν η σωστή στιγμή για να ανακοινωθεί η δυνατότητα ενός τέτοιου σχεδίου, δεδομένου ότι οι περισσότεροι, αν όχι, όλοι οι αρχαιολόγοι που είχαν κάνει ανασκαφές μέσα και γύρω από τη Θήβα και στο παρελθόν, εδώ και πολλές δεκαετίες για το Υπουργείο, ήταν παρόντες. Τη δεδομένη στιγμή, το ίδρυμα David & Lucile Packard  ήταν ο πρωτογενής οργανισμός, και δεν ήταν ξεκάθαρο αν όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα δεσμεύονταν όπως είχε δεσμευθεί ο κάθε αυτού  οργανισμός σε ένα τόσο μεγάλο και μακροπρόθεσμο αρχαιολογικό έργο.
Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 δημιουργήθηκε το Ίδρυμα Ανθρωπιστικών και Κλασσικών Μελετών Packard ως τμήμα του αρχικού πρωτογενούς οργανισμού, όπου μεταξύ των προτεραιοτήτων του ήταν οι Μεσογειακές αρχαιότητες και η ιδέα της ανασκαφής στη Θήβα αναστήθηκε.
Τα πρώτα ουσιαστικά βήματα έγιναν τον Αύγουστο του 1997, όταν ο Jοhn Camp (JC) έστειλε επιστολή στον Έφορο της Θήβας, Βασίλη Αραβαντινό (AV), όπου υποδήλωνε την πιθανότητα μιας μεγάλης έκτασης ανασκαφή στη Θήβα. Ήταν δεδομένο ότι μια τέτοια επιχείρηση θα απαιτούσε την πλήρη συνεργασία και συμμετοχή από το  Υπουργείο Πολιτισμού και προτείνε ότι το έργο θα είναι μια κοινή επιχείρηση μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού  και πιθανώς της  Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών (ASCSA), με σημαντικά κεφάλαια διαθέσιμα από το ΡΗΙ.
Από τότε μεταξύ άλλων έχουν λάβει χώρα τα ακόλουθα γεγονότα:
13 Αυγούστου 1997: Επιστολή JC με την οποία προτείνει συνεργατικά μεγάλης κλίμακας ανασκαφές στην Θήβα.
Οκτώβριος 1998: Προσέγγιση στο Σαράντη Συμεόνογλου σχετικά με πιθανό μείζονα ρόλο στο έργο ΡΗΙ Θήβα. Δυνατότητα εργασίας με την Αρχαιολογική Εταιρεία.
28 Ιανουαρίου 1999: επιστολή του Δημάρχου Θηβαίων, Αλέκου Κοφίνη προς τον Β. Αραβαντινό, εκφράζοντας την επιθυμία / υποστήριξη για ένα αρχαιολογικό πάρκο στην Καδμεία.
16 Φεβρουαρίου 1999: Επιστολή του Packard προς τον John Camp, που επιτρέπει τις συζητήσεις σχετικά με ένα κοινό πρόγραμμα για την ανασκαφή της  Θήβας, από κοινού με τους Έλληνες συναδέλφους ανάλογα με την περίπτωση.
19 Φεβρουαρίου 1999: Επίσκεψη στη Θήβα του Συμεόνογλου  και του John Camp για να συζητήσουν διάφορες πτυχές του σχεδίου με τον Β. Αραβαντινό. Συζητούν επίσης μαζί με τον Γιώργο Λυμπερόπουλο, δικηγόρο της περιοχής. Το προηγούμενο βράδυ ο Υπ. Πολιτισμού Βενιζέλος αντικαθίσταται από την Ε. Παπαζώη. Μνημόνιο προς Packard.
25 Φεβρουαρίου 1999:  Περαιτέρω υπόμνημα προς DWP από JC πάνω σε  διάφορες πτυχές μιας συνεργασίας με τον Β.Αραβαντινό.
13 Μαρτίου 1999: Ο Β. Αραβαντινός εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τον Συμεόνογλου ως πρωταρχικό συνεργάτη. Οι ακριβείς λόγοι ασαφής. Ο JC σε αντίθεση με τον Β.Α. τον πρότεινε ως πρόσωπο με εμπειρία στην Αστική αρχαιολογία και ενδιαφέροντα τα οποία θα συμπληρώσουν τη δική του εμπειρία στο υλικό της Εποχής του Χαλκού.
4 Ιουνίου 1999:  Κοινή επίσκεψη JC και ΒΑ στην Λένα Μενδώνη, Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, για να εξηγήσουν την πρόταση PHI, όπου επίσης παρουσιάζουν μία επιστολή του DWPackard επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον του Ιδρύματος. Υπόμνημα για τον DWP.
18 Αυγούστου 1999: Επίσκεψη του DWP και του JC στην Κεφαλονιά για να συμμετέχουν σε σύσκεψη με τον Β.Α. (Παρόντες ήταν επίσης ο κ. Tom Palaima και η κα Woodley) 11:15 π.μ.- 1: 45 μ.μ.
19 Αυγούστου 1999: Συνάντηση μεταξύ DWP και της υπουργού Πολιτισμού, η κα Papazoe για να συζητήσει την πρόταση πρόσωπο με πρόσωπο, και πάλι με φαινομενικά θετική απάντηση. Προκύπτει μνημόνιο 2 σελίδων.
8 Νοεμβρίου 1999: Μία σελίδα μνημόνιο για την πρόταση.
23 Νοεμβρίου 1999: Επίσκεψη του JC και Craig Mauzy στον Tom Brogan Κέντρο Μελετών Ανατολικής Κρήτης προκειμένου να εξετάσουν τις πρακτικές πλευρές του περιφερειακού κέντρου μελέτης ως πρότυπο για κάτι αντίστοιχο και στη Θήβα.
25 Νοεμβρίου 1999: Επίσκεψη του JC και Craig Mauzy στην Εφορεία στη Θήβα προκειμένου να εξετάσουν τις πρακτικές πλευρές του σχεδίου: οικόπεδα για ανασκαφή/απαλλοτρίωση, τήρηση αρχείου, διατήρηση/αποθήκευση ευρημάτων, θέση του ερευνητικού κέντρου, κλπ.
Δεκέμβριος 1999: Υποβάλλεται στο Υπουργείο αίτηση για άδεια συνεργασίας, σύμφωνα με σύσταση της κας Λ. Μενδώνη.
14 Δεκεμβρίου 1999: Επιστολή από τον  DWP στην Υπουργό Πολιτισμού κα Ελισάβετ Παπαζώη,  που περιγράφει τις προτάσεις (και πάλι) και ρωτά αν υπάρχει ανάλογο ενδιαφέρον προκειμένου να ξεκινήσουν συστηματικές και εποικοδομητικές συζητήσεις. Η επιστολή αυτή ποτέ δεν ελήφθη υπ’ όψιν ή απαντήθηκε.
15 Δεκεμβρίου 1999: Επιστολή προς την Εφορεία της Θήβας από την Αμερικάνικη Σχολή Κλασσικών Επιστημών (ASCS) ζητώντας έγκριση για ένα συνεργατικό έργο μεταξύ του PHI και της Εφορείας.
9 Μαρτίου 2000: Το ΚΑΣ (ψηφίζει) αποφασίζει να μην εγκρίνει την πρόταση. Η απόφαση δεν είναι δεσμευτική για τον Υπουργό.
Κείμενο τεσσάρων (4) σελίδων από τον Β.Α., χωρίς ημερομηνία, σε απάντηση  της αρνητικής στάσης των μελών του ΚΑΣ σχετικά με την πρόταση.
10 Μαρτίου 2000: Η τοπική εφημερίδα “Θηβαϊκός Τύπος” δημοσιεύει άρθρο αποδοκιμάζοντας την αποτυχία του ΚΑΣ να εγκρίνει την πρόταση.
9 Απριλίου 2000: Εκλογές, νέος ΥπουργόςΠολιτισμού.
 14 Απριλίου 2000: Μνημόνιο οκτώ (8) σελίδων για έργο της Θήβας.
16 Ιουλίου 2000: Αντίγραφο της πρότασης αποστέλλεται στην νέα Γ.Γ, του Υπουργείο Πολιτισμού, κα Βαλάκου, με την παράκληση να υποβληθεί στο ΚΑΣ.
31 Ιουλίου, 2000: Έγγραφη εκδοχή της απόφασης του ΚΑΣ με υπογραφή  από τον Υπουργό Θεόδωρο Πάγκαλο, η οποία δεν εγκρίνει την πρόταση για κοινές ανασκαφές από το PHI, την ASCS και την Εφορεία της Θήβας. Αποστέλλεται με φαξ στις 2 Αυγούστου 2000 στην ASCS:
2 Αυγούστου 2000: Επιστολή και αντίγραφο της πρότασης διαβιβάζεται στον Θεόδωρο Πάγκαλο.
3 Αυγούστου 2000: Επιστολή από τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Νικόλα Berns προς τον Υπουργό Πολιτισμού εκφράζοντας την ισχυή υποστήριξη στην πρόταση του PHI.
 3 Αυγούστου 2000:Δείπνο με Λένα Μενδώνη (στο McCabes) και συζήτηση για την πρόσκληση όλων των λόγιων με ενδιαφέρον για τη Θήβα σε ένα συνέδριο τον Σεπτέμβρη.
4 Αυγούστου 2000: Επιστολή από John Camp προς Λένα Μενδώνη, σε συνέχεια της συνάντησης (δείπνο) της προηγούμενης.
Αύγουστος 2000: Επιστολή από τον Βασίλη Λαμπρινουδάκη καθηγητή Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του ΚΑΣ.
Υπόμνημα από το Υπουργείο, το οποίο αφορά την πρόταση του PHI και την πιθανή συμμετοχή του Β. Λαμπρινουδάκη, καθηγητή Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
20 Δεκεμβρίου 2000: Επιστολή από τον John Camp προς τον Στεφανόπουλο, Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που περιγράφει την πρόταση και ζητά την υποστήριξή του. Καμία απάντηση.
5 Φεβρουαρίου 2001: Επιστολή από τον John Camp προς τον Ε. Βενιζέλο νέο Υπουργό Πολιτισμού που του γνωστοποιεί την πρόταση του PHI.
9 Φεβρουαρίου 2001: Επιστολή από τον Πρέσβη των ΗΠΑ, Νίκολας Μπερνς, στον τότε Υπουργό Πολιτισμού, Ε. Βενιζέλο, εκφράζοντας την ισχυρή υποστήριξη της πρότασης του PHI.
16 Φεβρουαρίου 2001: Συνάντηση του John Camp με τον Τσιμπλάκο, βουλευτή Βοιωτίας. Κλήση στο Δήμαρχο Θηβαίων Α. Κοφίνη, ο οποίος εξέφρασε την ισχυρή υποστήριξή του. Ακολούθως ο κ. Τσιμπλάκος υποσχέθηκε να υποστηρίξει την υπόθεση.
2001: Διανομή οκτώ σελίδων υπομνήματος στην Αγγλική, που περιγράφει μια πρόταση για τις μεγάλες ανασκαφές στη Θήβα, με τη συνεργασία του PHI και του Υπουργείου Πολιτισμού, και, εάν το επιθυμούν, της ASCSA.
Αρχές Μαρτίου, 2001: Συνάντηση με τον Ε. Βενιζέλο, όπου συμμετέχουν ο John Camp, ο Πρέσβης Νίκολας Μπερνς, η Λένα Μενδώνη καθώς και μία βοηθός. Η συνάντηση διαρκεί 45 λεπτά.  Ο υπουργός εξέφρασε ενδιαφέρον του και την έγκρισή του και αναφέρθηκε σε ένα γενικό σχέδιο για τη Θήβα το οποίο θα ήταν έτοιμο σε 10 ημέρες.
Καμία πρόοδος στη συνέχεια. (Βλέπε 3 Σεπτέμβρη για Κύριο Σχέδιο)
14 Ιουνίου 2001: Συνάντηση με την Λ. Μενδώνη, τον Λ. Κολονάς και την κα Βλάχου, τρεις σημαντικούς παράγοντες του Υπ. Πολιτισμού. Πρώιμη εκδοχή του Γενικού Σχεδίου ανά χείρας, που παρουσιάζει τις περιοχές όπου ήδη έχουν γίνει ανασκαφές και τι περισσότερο μπορεί να γίνει σε ότι μπορεί να απαλλοτριωθεί. Προγραμματισμός για νέα συνάντηση στις 21 Ιουνίου, ενώ το ΚΑΣ θα εξέταζε το ζήτημα στις 16 Ιουνίου.
 13 Αυγούστου 2001: Επιστολή τον John Camp προς την Βλάχου, Γενική Γραμματέας Υπ. Πολιτισμού ζητώντας θετική ανταπόκριση στην πρόταση ΡΗΙ κατά την επόμενη συνεδρίαση του ΚΑΣ τον Αύγουστο όπου θα εξετάσει ένα γενικό σχέδιο για την Θήβα.
3 Σεπτεμβρίου 2001: Υπόμνημα του Υπουργείου που περιγράφει τη σύσταση του ΚΑΣ σχετικά με την ενοποίηση των αρχαιολογικών ζωνών της Θήβας.
Δεκέμβριος 2001: Επιστολή από Β. Αραβαντινό προς John Camp προτρέποντας για ανανέωση της προσπάθειας για να εγκριθεί η πρόταση.
Μάρτιος 12/14 2002: Θερμή παράκληση από Β.Αραβαντινό στο PHI για επιχορήγηση κεφαλαίου που θα στηρίξει το κόστος των δημοσιεύσεων των σωστικών ανασκαφών του σιδηρόδρομου στη Θήβαc.
Ιούλιος 2002: Αναδιανομή του υπομνήματος του PHI στα Ελληνικά.
9 Ιουλίου 2003:  Επιστολή από John Camp προς την κ. Βλάχου και τον κ. Κακούρη, Γ.Γ του Υπουργείου η οποία αναφέρεται στις 3 συναντήσεις που έλαβαν χώρα τον Αύγουστο του 2002, τον Φεβρουάριο του 2003 και τον Μάρτιο του 2003 (παρόντων των κ. Λαμπρινουδάκη και Μπούρα). Η προγραμματισμένη για τις 23 Μαΐου 2003 συνάντηση αναβάλλεται χωρίς να επαναπρογραμματιστεί.
Άνοιξη του 2004: Εκλογές, η Νέα Δημοκρατία στην εξουσία.
16 Ιανουαρίου 2006: Επιστολή από τον John Camp σε απάντηση του Υπουργείου (27-7-2004), επιβεβαιώνοντας το συνεχές ενδιαφέρον του DWPackard για το έργο, και την επιθυμία του PHI να είναι βασικός συνεργάτης.
2007: Συνάντηση με την Κόνυ Μουτουπάλα της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον, η οποία εξέφρασε την προθυμία της να βοηθήσει στην προώθηση του έργου.
Αυτές είναι οι ενέργειες σχετικά με την Θήβα για τις οποίες βρήκα γραπτά στοιχεία στο αρχείο μου. Υπήρξαν και πολλές τηλεφωνικές επαφές αλλά και συναντήσεις για τις οποίες δεν διαθέτω αρχείο. Εκεί περιλαμβάνεται και μία συνάντηση με τον πρώην Δήμαρχο της Θήβας, ο οποίος ήρθε στη Στοά του Αττάλου και εξέφρασε σημαντικό ενδιαφέρον. Δεν περιλαμβάνονται οι διάφορες συναντήσεις τα τελευταία χρόνια με την κα Κόρκα η οποία υπηρέτησε σε υψηλές θέσεις του Υπ. Πολ. Και υποστήριξε το σχέδιο.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 ήταν μεγάλος περισπασμός για ολόκληρη την κυβέρνηση.
Η πρόσβαση στον πολιτισμό ήταν ιδιαίτερα περίπλοκη υπόθεση καθώς ο νέος Πρωθυπουργός κράτησε το εν λόγω χαρτοφυλάκιο μόνο για τον εαυτό του.  Η πιο πρόσφατη προσπάθεια να προγραμματίσω μία συνάντηση με τον τότε Υπ. Πέτρο Τατούλη ναυάγησε όταν αυτός αντικαταστάθηκε από τον κ. Λιάπη, ο οποίος τώρα παλεύει για την πολιτική του ύπαρξη λόγω ορισμένων ταξιδιών στην Γερμανία, πιθανόν με έξοδα της Siemens. Ο Γ.Γ. Χ. Ζαχόπουλος έπεσε από τον 4ο όροφο πριν κάποιους μήνες επειδή τον εκβίαζαν με σεξουαλικό σκάνδαλο.
Έτσι το Υπουργείο είναι εξαιρετικά ασταθές για την ώρα (2008) .»


Γ. Η ΠΡΟΤΑΣΗ

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΗΒΑ
Η ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
 Η Αρχαία Θήβα είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία της Ελλάδας. Έχουν ανακαλυφθεί σημαντικότατα ευρήματα της Πρώιμης και Μεσαιωνικής Εποχής του Χαλκού (2650-1650 π.Χ.). Ευρήματα όπως: πλάκες με Γραμμική Β, τοιχογραφίες, εισαγόμενα αντικείμενα από την Μέση Ανατολή – ελεφαντόδοντο-, χάλκινες πανοπλίες, τα οποία έχουν έρθει στο φως από εκσκαφές που έχουν γίνει κάτω από την σημερινή πόλη της Θήβας, δείχνουν ξεκάθαρα ότι αποτελούσε ένα από τα σημαντικότερα και κεντρικότερα παλάτια της Μεταγενέστερης Εποχής του Χαλκού, πράγμα που επίσης φαίνεται και από τις πλούσιες μυθολογικές παραδόσεις της Βοιωτίας. Την Κλασσική Εποχή η Θήβα αποτελούσε έναν μεγάλο και σημαντικό σύμμαχο της Αθήνας και της Σπάρτης, ενώ για ένα μικρό διάστημα στην αρχή του 4ου αιώνα π.Χ. μπορούσε να διεκδικήσει ηγεμονία σε όλη την Ελλάδα. Η δόξα και η ακμή της Αρχαίας Θήβας έληξε με την εκθεμελίωσή της από τον Μέγα Αλέξανδρο λίγο πριν την εκστρατεία του για την κατάκτηση της Ασίας. Παρόλα αυτά η πόλη ξαναχτίστηκε σε διάστημα μιας γενιάς, και συνέχισε να παίζει ένα σπουδαίο ρόλο στην Ελληνιστική Περίοδο. Κατά τον Μεσαίωνα η Αρχαία Θήβα ήταν μία από της σημαντικές πόλεις υπό την ηγεμονία του Βυζαντίου και αργότερα των Καταλανών. Κέντρο παραγωγής μεταξιού η πόλη ήταν δεύτερη ανάμεσα στην Θεσσαλονίκη και την Κόρινθο. Η πόλη μέσα στα χρόνια έχει αποτελέσει ένα από τα πρωταρχικά εμπορικά κέντρα και η εξερεύνησή της θα πρέπει να αποφέρει βασικά στοιχεία για την ιστορία της κεντρικής Ελλάδας για το διάστημα 5.000 ετών μερικού.
 Η αρχαιολογική εξερεύνηση της τοποθεσίας έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό σε μία σειρά εκσκαφών περίσωσης ευρημάτων, οι οποίες διενεργήθηκαν κατά των 20ο αιώνα.  Αρκετά αγροτεμάχια έχουν απαλλοτριωθεί και μετά έχουν εγκαταλειφθεί, σε ακόμα περισσότερα έχουν γίνει εκσκαφές και μετά έχουν ξαναχτιστεί. Δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα ουσιαστικό και ολοκληρωμένο από πλευράς έκθεσης των μνημείων που να μπορεί να εκτιμήσει ο ενδιαφερόμενος συνειδητοποιημένος επισκέπτης. Όλη η εργασία των εκσκαφών έχει διενεργηθεί κάτω από της οδηγίες και την εποπτεία επιτυχημένων Εφόρων και τα αποτελέσματα δημοσιοποιήθηκαν σε μία σειρά από προμελέτες στο Αρχαιολογικό Δελτιον.  Δεν υπάρχει μία κεντρική αρχειοθήκη όπου να κρατούνται τα αναλυτικά αρχεία όλων αυτών των εκσκαφών. Μερικά από τα πιο εντυπωσιακά ευρήματα είναι εκτεθειμένα στο τοπικό μουσείο, το οποίο διαθέτει ένα θαυμάσιο οδηγό και μια εντυπωσιακή προσπάθεια καταγραφής της αρχαιολογικής ιστορίας της τοποθεσίας έχει γίνει από τον Καθηγητή Σ. Συμεόνογλου, η οποία και εκδόθηκε το 1985. Πολλά ακόμα πρέπει να γίνουν και η ευκαιρία της εξερεύνησης της Αρχαίας Θήβας έχει κάνει την εμφάνισή της. Ο συγχρονισμός είναι τυχαίος, και σύμφωνα με τον ρυθμό και την έκταση ανάπτυξης της σημερινής πόλης, είναι πιθανών να είναι η τελευταία ευκαιρία αποκάλυψης και διατήρησης ενός σημαντικά μεγάλου τμήματος της Καδμείας.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ
 Το Ινστιτούτο Κλασσικών Μελετών Packard (PHI) έχει προτείνει ένα τεράστιο αρχαιολογικό ερευνητικό έργο με σκοπό την ανασκαφή ενός βασικού τμήματος της Καδμείας, της ακρόπολης της Αρχαίας Θήβας. Ο Διευθυντής του Ινστιτούτου, David W. Packard, έχει αξιοσημείωτη εξειδίκευση στην Ελληνική Εποχή του Χαλκού και ένα μακροχρόνιο και άσβεστο ενδιαφέρον για την εξερεύνηση συγκεκριμένα της Θήβας.

 ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ PACKARD (PHI) ΚΑΙ Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ
 Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Ινστιτούτο έχει εδραιωμένο ενδιαφέρον και δέσμευση πάνω στις αρχαιολογικές εκσκαφές, δημοσιεύσεις, διατήρηση και διαφύλαξη αρχαιοτήτων στην Μεσόγειο. Σκοπός του ιδρύματος είναι να εντοπίζει και διεκπεραιώνει μεγάλα έργα που χρειάζονται μεγάλη προσοχή και έχουν φυσικά αξιοσημείωτα αποτελέσματα.  Το ίδρυμα αναλαμβάνει μεγάλης κλίμακας και συνήθως μακροχρόνια έργα τα οποία είναι στα πλαίσια των εξειδικευμένων προγραμμάτων του ιδρύματος τα οποία σπονσοράρει και πολλές φορές ξεκινάει το ίδιο το ίδρυμα. Ανάλογα πάντα με το έργο το ίδρυμα φροντίζει για αξιόπιστες διεπιστημονικές ομάδες, τοπικές και διεθνείς, καθώς και διάφορες μεθόδους.
 Στην Ελλάδα το ίδρυμα έχει αποτελέσει τεράστια πηγή υποστήριξης κατά την ανασκαφή της Αθηναϊκής Αγοράς και έχει επίσης αναλάβει την ηλεκτρονική καταχώρηση των αρχαιολογικών δεδομένων της Στοάς του Αττάλου. Επίσης, το ίδρυμα έχει συμβάλει στο αρχαιολογικό έργο που έχει γίνει στις περιοχές της αρχαίας Ισθμίας, Νεμέας και Ιθάκης.
 Στην Αλβανία είναι ήδη στη διαδικασία εγκατάστασης ενός αρχαιολογικού κέντρου το οποίο διαθέτει το κεντρικό κτήριο και μία βιβλιοθήκη. Με σκοπό την δημιουργία μιας  επαγγελματικής αρχαιολογική υπηρεσίας, οι αλβανοί φοιτητές αρχαιολογίας, χρηματοδοτούνται για σπουδές σε Βρετανικά Πανεπιστήμια. Έργα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος είναι σε εξέλιξη στο Βουθρωτό και στο Δυρράχιο, με την συμβολή Αλβανών και Βρετανών αρχαιολόγων.
Στην Τουρκία, το ίδρυμα έχει αναλάβει εγχείρημα μεγάλης κλίμακας και άμεσης διάσωσης του αρχαιολογικού χώρου Ζεύγμα ο οποίος κινδύνευε να καλυφθεί από τα νερά ενός νέου φράγματος στον ποταμό Εφράτη. Η ανασκαφή διοικείται από μία ομάδα συμβασιούχων Βρετανών και Τούρκων αρχαιολόγων,  με την συμβολή ομάδων από πολλές χώρες.
Στην Ιταλία,  γίνονται ήδη διαπραγματεύσεις για ένα εξαιρετικής σημασίας έργο διατήρησης και έκθεσης  του αρχαίου χώρου του Ερκολάνου, με προοπτική και για περαιτέρω αρχαιολογικές έρευνες στο μέλλον.
 Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι προσεγγίσεις στα  παραπάνω έργα έχουν συνδυαστεί με άμεσες υλοποιήσεις όπου έχει χρειαστεί. Το ίδρυμα λόγω της μοναδικής οργανωτικής του δομής μπορεί να λαμβάνει και να εφαρμόζει άμεσα τις όποιες αποφάσεις λαμβάνει.
Αυτή η ευελιξία έχει εφαρμοστεί στην Αλβανία, την Τουρκία και την Ιταλία, όπου οι αρχές αναγνώρισαν τις ευκαιρίες και τα οφέλη που προσφέρει το ίδρυμα και ανταποκρίθηκαν σχεδόν αμέσως με περιορισμένη γραφειοκρατία.

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ/ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΓΗΣ
 Πολλές περιοχές έχουν θεωρηθεί ως πιθανές για εξερεύνηση, παρουσιάζονται παρακάτω με σκοπό την πιθανή απόκτησή τους.
 Α) Άμεσα διαθέσιμα αγροτεμάχια τα οποία ήδη έχουν εκσκαφτεί μερικώς
  1. Αγροτεμάχιο στην ανατολική κατάληξη της Οιδίποδος, το οποίο έχει εκσκαφτεί μερικώς από την Εφορεία γύρω στο 1980, και το οποίο ανήκει στο Δήμο Θηβαίων και αρχικά προοριζόταν για εγκατάσταση δημοτικού σχολείου.
  2. Το ανατολικό μισό του τετραγώνου οροθετημένο από τις οδούς Ζεγγίνη, Πελοπίδα και Αντιγόνης. Σε αυτή την περιοχή γνωστή ως «οπλοστάσιο», προηγούμενες εκσκαφές έχουν αναδείξει σκαλιστά ελεφαντόδοντα, πίνακες με Γραμμική Β, και Μεσσελαδικούς τάφους. Μία γωνιακή οικία έχει απαλλοτριωθεί και είναι έτοιμη για κατεδάφιση ενώ δύο ή τρεις οικίες που απομένουν μπορούν να αποκτηθούν χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.
 Β) Η περιοχή της νέας αγοράς (το δυτικό μισό του τετραγώνου που οροθετείται από τις οδούς Αντιγόνης, Επαμεινώνδα και Βουρδουμπά). Αυτή η περιοχή συνορεύει με το “παλάτι του Κάδμου” που είχε αποκαλυφθεί μετά τις εκσκαφές του Κεραμόπουλου στις αρχές του 20ου αιώνα (μνημειώδη τείχη, αποχαιρετιστήρια βάζα με Γραμμική Β) και με την περιοχή που είχε εξερευνηθεί από την Ε. Τουλούπα κατά το 1960 ( κυκλικές σφραγίδες με πολύτιμους λίθους lapis lazuli).  Επίσης εκτιμάται ότι η νέα αγορά πρέπει να υπέρκειται στο δυτικό μισό του μεσαιωνικού παλατιού.  Ημιδημόσια γη η οποία θα μπορούσε να αποκτηθεί σχεδόν αμέσως.
 Γ) Το αμέσως νότια τετράγωνο από το τετράγωνο Β, οροθετημένο από τις οδούς Αντιγόνης, Επαμεινώνδα, Οιδίποδος και Πινδάρου. Επί το πλείστον αυτό το τετράγωνο καταλαμβάνεται από μικρές – ή διώροφες οικίες, εκ των οποίων οι μισές ανήκουν ήδη στο κράτος.
 Αυτές οι περιοχές θα αναδείκνυαν ένα σημαντικό μέρος του κέντρου του λόφου καθώς και τις ανατολικές του πλαγιές, εντός του αρχαίου τείχους, όπου είναι γνωστό ότι έχει μεγάλο βάθος. Η ανασκαφή αυτών των περιοχών θα προσδιόριζαν και την περαιτέρω επέκταση των εκσκαφών είτε βόρεια της περιοχής Β ή ανατολικά της περιοχής C, όπου ανάλογα με την επιλογή θα προσδιοριζόταν η προσπάθεια και τα έξοδα. Κάλλιστα θα μπορούμε να εξερευνήσουμε και άλλες περιοχές ή αγροτεμάχια ιδιαίτερου ενδιαφέροντος.

ΑΝΑΣΚΑΦΗ
 Θεωρείται ότι οι δύο ομάδες, τουλάχιστον στην αρχή, θα εργάζονται ξεχωριστά, με σκοπό την ολοκληρώνουν όσο δυνατόν μεγαλύτερο μέρος των εργασιών. Δεν υπάρχει προφανής λόγος που να μην επιτρέπει στις ομάδες να σκάβουν συνεχόμενα ή παράλληλα κατά την διάρκεια του έτους ……………….επαρκής ανασκαφές θα διεξάγονται κάθε χρόνο για να διασφαλίσουν την χρήσιμη εργασία ετήσιου εργατικού δυναμικού. Προσδοκούμε πως θα αναπτυχθεί μια κοινή ικανοποιητική μέθοδος καταγραφής των περιοχών καθώς και ένας κατάλογος καταγραφής των αντικειμένων, παρά τις διαφορές στην γλώσσα.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ
 Θεωρείται ότι το Υπουργείο Πολιτισμού θα διορίσει τον επιβλέπων της Ελληνικής Ομάδας και θα αποφασίσει αν το άτομο αυτό θα εκτελέσει καθήκοντα ή όχι ως Έφορος της Βοιωτίας. Την Αμερικάνικη Ομάδα θα την διοικήσει ένας αρχαιολόγος που θα προσδιορίσει το ίδιο το Ίδρυμα σε συνεργασία με το Αμερικανικό Σχολείο. Όλες οι υπόλοιπες τοποθετήσεις Αμερικανών εργαζομένων θα γίνουν από τον διευθύνοντα της ομάδας.
 Η γενική επίβλεψη της Αμερικανικής αποστολής πιθανώς θα είναι υπό την επίβλεψη της Επιτροπής Ανασκαφών και Αξιολόγησης της Αμερικανικής Σχολής Κλασσικών Επιστημών.
Ο Έλληνας εκπρόσωπος προς στιγμήν είναι ο κ. Αραβαντινός, Έφορος στην πόλη της Θήβας, ο οποίος παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην Γραμμική Β’  και την Εποχή του Χαλκού.
 Η Χάρις Κοιλάκου, υπεύθυνη αρχαιολόγος για την Βυζαντινή Θήβα,(….…..) έχει προταθεί από το Ίδρυμα ως ανώτερος Αμερικανός αρχαιολόγος με μακροχρόνια εμπειρία στην Ελλάδα  σε ένα μεγάλο πολυπεριοδικό αρχαιολογικό χώρο.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 Ελπίζουμε και αναμένουμε ότι οι ανασκαφές θα γίνουν με νέα τεχνολογικά μέσα, για την σωστή καταγραφή, ανάλυση και παρουσίαση των αρχαιολογικών ευρημάτων. Επίσης, είναι προφανής η χρήση υπολογιστών, GPS και η διαδικασία εισαγωγής/καταγραφής δεδομένων απευθείας σε μία βάση δεδομένων. Τέλος υπάρχει η τεχνολογική δυνατότητα για καθημερινή αναμετάδοση βίντεο μέσω internet σχετικά με την πρόοδο των ανασκαφών.
 Οι εργασίες στην  Στοά του Αττάλου συνεχίζονται, ενώ τα ευρήματα της Αγοράς έχουν καταχωρηθεί σε μία βάση δεδομένων, όπου στην συνέχεια αναπτύσσονται ψηφιακές εικόνες εναλλακτικά του φωτογραφικού φιλμ. Ελπίζουμε ότι οι εμπειρίες μας στον συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο θα μπορούν να εφαρμοστούν κατά τις εργασίες μας και στην Θήβα.

ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ
Θεωρούμε ότι η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της αποστολής θα πρέπει να γίνει άμεσα είτε με ηλεκτρονικά μέσα ή με κλασσικά μέσα. Οι απαραίτητες εργασίες για τις δημοσιοποιήσεις θα γίνουν από τους διευθύνοντες των ανασκαφών, είτε σε συλλογικό ή σε ατομικό επίπεδο, θα τεθούν λογικές προθεσμίες τις οποίες θα πρέπει να τηρήσουν. Γενικά οι δημοσιοποιήσεις αποτελούν απαίτηση του Ελληνικού Υπουργείου, ενώ το Ίδρυμα προτείνει μετάφραση και στα Αγγλικά έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ευρύτερη κυκλοφορία τους.

Υπηρεσίες
Κέντρο Ερευνών
 Προτείνεται η κατασκευή ενός κέντρου ερευνών όπου θα γίνεται η επεξεργασία των ευρημάτων από τις ανασκαφές. Το κτίριο θα πρέπει να αποτελείται από ταξινομημένους χώρους εργασίας, γραφεία, ασφαλής χώρους προσωρινής αποθήκευσης, γραφείο σχεδίασης, γραφείο για τα υπολογιστικά συστήματα και πιθανών χώρους εργαστηρίων. Ένα πιθανό μοντέλο αποτελεί το Κέντρο Μελετών Ανατολικής Κρήτης.
 Η ανάγκη για μία βιβλιοθήκη και μία αίθουσα συναθροίσεων είναι προς το παρόν αβέβαιη. Μία μικρή βιβλιοθήκη με τις Βοιωτικές αρχαιότητες σίγουρα θα ήταν χρήσιμη, όμως η παρουσία πολλών θαυμάσιων βιβλιοθηκών αρχαιοτήτων στην Αθήνα μας κάνει να μην ανησυχούμε προς το παρόν για αυτό. Μία αρκετά μεγάλη αίθουσα δεξιώσεων όπου θα συγκεντρωνόμαστε και θα ανταλλάζουμε απόψεις, θα δεχόμαστε και θα ψυχαγωγούμε ομάδες επισκεπτών, να παρουσιάζουμε τις εκθέσεις, τα πρακτικά και τα σχετικά με την πρόοδο της δουλειάς μας, είναι σίγουρα επιθυμητή, όμως το νέο συνεδριακό κέντρο της πόλης (κοντά στο μουσείο) διαθέτει κατάλληλη αίθουσα συνεστιάσεων.
Δευτερεύον σκοπός του κέντρου ερευνών θα είναι η προώθηση δημοσιοποίησης των ευρημάτων από παλαιότερες ανασκαφές στην Καδμεία και σταδιακά θα γίνει διαθέσιμο και για άλλα ερευνητικά έργα στην Βοιωτία και τις γειτονικές περιοχές.
Το Κέντρο Ερευνών είναι λογικό πως θα επανδρωθεί με γραμματεά/διευθυντή/διοικητή που θα διαχειρίζεται και θα συντονίζει την χρήση του κτιρίου, με επιστάτη, καθαρίστρια και τεχνικό υποστήριξης.

Αποθήκευση
Η Εφορεία της Θήβας χρησιμοποιεί ενοικιασμένους χώρους σε διάφορα σημεία της πόλης για την αποθήκευση των ευρημάτων και έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στην οργάνωση τους. Σίγουρα όμως θα πρέπει να χτιστεί ένα νέο μεγάλο και ασφαλές κτίριο, υπό Ελληνική διοίκηση, όπου θα αποθηκεύονται τα ευρήματα από τις νέες ανασκαφές και κατά προτίμηση θα πρέπει να κατασκευασθεί κοντά στο Κέντρο Ερευνών. Ιδανικό θα ήταν να υπήρχε ξεχωριστός αποθηκευτικός χώρος για τα Θηβαϊκά ευρήματα προ 2000, και πρόσθετος αποθηκευτικός χώρος για ευρήματα από άλλους Βοιωτικούς αρχαιολογικούς χώρους. Έτσι θα άδειαζαν αποθηκευτικοί χώροι στο Μουσείο οι οποίοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για υψίστης αξίας αντικείμενα. Επιπρόσθετα ο μεσαιωνικός πύργος (γεμάτος με ευρήματα προς το παρόν) θα άδειαζε με αποτέλεσμα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί καλύτερα, ίσως από την Βυζαντινή Εφορεία.
 Κατασκευαστικά τα κτίρια μπορούν να είναι σαν μεγάλες αποθήκες, με πολλές κατασκευές με ράφια και επαρκή φωτισμό. Αν χτιστούν σε μορφή ενός ……….. τετραγώνου, μπορούν να διαθέτουν επαρκής ανοιχτούς, μερικώς καλυμμένους χώρους εργασίας, όπου θα μπορούν να τοποθετούνται με ασφάλεια μεγάλες ποσότητες κεραμικών σκευών, ως προς μελέτη και συντήρηση. Η προσάρτηση ενός μικρού εργαστηρίου θα επιτρέπει την μελέτη σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Στέγαση
Το θέμα της στέγασης είναι ακόμα υπό συζήτηση. Υπάρχουν δύο επαρκή ξενοδοχεία στη Θήβα τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν για μικρά χρονικά διαστήματα τους επισκέπτες/υπότροφους/μαθητές. Επίσης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ο Δημοτικός Ξενώνας. Όμως το πρόβλημα της στέγασης του μόνιμου προσωπικού παραμένει. Μία πιθανή λύση είναι η ενοικίαση διαμερισμάτων. Μια άλλη λύση είναι να αναλάβει το Ίδρυμα την κατασκευή διαμερισμάτων κοντά στο Κέντρο Ερευνών για την στέγαση του μόνιμου και περιοδικού προσωπικού αλλά και των επισκεπτών. Το Κέντρο Μελετών Ανατολικής Κρήτης έχει περιορισμένους χώρους στέγασης και ο διοικητής ήδη έχει εκφράσει την επιθυμία για περισσότερους χώρους. Το Ινστιτούτο Ναυτιλιακών Αρχαιοτήτων στην Αλικαρνασσό διαθέτει ξενώνες για το περιοδικό προσωπικό και ξεχωριστά διαμερίσματα για το μόνιμο προσωπικό.
Ο Διευθυντής του Κέντρου Ερευνών θα μπορούσε λογικά να διοικεί και τους ξενώνες.

Σχεδιασμός
Χωρίς να έχουμε την επίσημη συμφωνία της Ελλάδας, είναι λίγο νωρίς και ίσως λίγο ανάρμοστο να κάνουμε σχέδια. Παρ’ όλα αυτά ένας γενικός σχεδιασμός για το πώς θα προχωρήσουν οι διαδικασίες είναι χρήσιμος. Μόλις υπάρξει η σύμφωνη γνώμη από την Ελληνική πλευρά όλα θα κυλήσουν πολύ γρήγορα. Για τα πέντε πρώτα χρόνια προσδοκούμε τα ακόλουθα:
Αρχαιολογικοί χώροι: Ξεχορτάριασμα, καθαρισμός και σχεδίαση όλων των ανοιχτών αρχαιολογικών εκτάσεων στην Καδμεία. Αξιολόγηση της Καδμείας και σχεδίαση των περιόδων και για τις ανοιχτές αρχαιολογικές εκτάσεις αλλά και εκείνες που έχουν θαφτεί ξανά και έχουν αναδειχθεί με κάποιον τρόπο. Τοποθέτηση πλέγματος σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, προσδιορισμός αξιόπιστων σημείων αναφοράς.
Καθώς στην πόλη της Θήβας έχει γίνει πολύ σημαντική δουλειά όσον αφορά τις ανασκαφές, την αποθήκευση και την συντήρηση των ευρημάτων, η κατοχύρωση και υποστήριξη αυτών των προοδεύων εργασιών θα πρέπει να  παγιωθεί.

1ο Έτος:
Ξεκινούν οι ομαδικές παράλληλες ανασκαφές, σε μικρή κλίμακα, είτε σε παρακείμενες ή σε ξεχωριστές εκτάσεις. Καταγραφή, μεταφορά και εξασφάλιση των ευρημάτων, αποθήκευση, καθαρισμός και μελέτη των κεραμικών αντικειμένων, χρήση τεχνολογίας, συντήρηση και φωτογράφηση των αντικειμένων.
Πιθανές περιοχές για ανασκαφή: στις ήδη ανασκαμμένες εκτάσεις κομμάτια που είναι ακόμα ανεξερεύνητα, στην γωνία των οδών Ζεγγίνη και Πελοπίδα (το κτίριο που υπάρχει εκεί έχει απαλλοτριωθεί αλλά υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες), ανατολική κατάληξη της οδού Οιδίποδος , βόρεια πλευρά του Ισμήνιου Λόφου (Δημοτική ιδιοκτησία) και η περιοχή γύρω από την πύλη της Ηλέκτρας.
Αγορά και κατεδάφιση στην νέα αγορά στο κέντρο της πόλης κατά μήκος των οδών Αντιγόνης, Επαμεινώνδα και Βουρδουμπά. Έναρξη διαδικασιών  για αγορά ή απαλλοτρίωση για το επόμενο νότιο τετράγωνο, που οριοθετείται από τις οδούς Αντιγόνης, Επαμεινώνδα, Πινδάρου και Οιδίποδος.
Κέντρο Ερευνών: επιλογή χώρου κατασκευής του, απόκτηση γης, προετοιμασία αρχιτεκτονικών και μηχανολογικών σχεδίων, άδεια πολεοδομίας. Οι ίδιες διαδικασίες πρέπει να ακολουθηθούν και για την κατασκευή των αποθηκών.
2ο έτος:
Οι παράλληλες ανασκαφές συνεχίζονται στις ήδη ανοιχτές εκτάσεις, και αν οι συνθήκες το επιτρέπουν (διαθέσιμο προσωπικό, διαθέσιμοι χώροι εργασίας, κατεδάφιση κτιρίων) μπορούν να αρχίσουν και στη νέα αγορά της πόλης, με δύο ομάδες που θα δουλεύουν σε παρακείμενες εκτάσεις.
Πιθανών να γίνουν οι κατεδαφίσεις στο νότιο τετράγωνο.
Κατασκευή του Κέντρου Ερευνών
3ο Έτος
Συνεχίζονται οι παράλληλες ανασκαφές σε κάποιες ή και σε όλες τις προσδιορισμένες περιοχές: στους ανασκαμμένου χώρους, στην νέα αγορά, στο νότιο τετράγωνο.
4ο-5ο Έτος
Συνέχιση των ανασκαφών.
Καθορισμός αν και ποιες άλλες περιοχές πρέπει να αποκτηθούν.


Δ. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Μετά από τα όσα ανωτέρω εκτέθηκαν το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι μία ιστορικής σημασίας ευκαιρία για την ανάδειξη των αρχαιοτήτων της Θήβας είναι στα χέρια μας και οφείλουμε να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα των επερχόμενων γενεών.
Προσωπικά πιστεύω ότι η υλοποίηση της πρότασης αυτής θα αλλάξει τα χαρακτηριστικά της πόλης μας, θα αναβαθμίσει την ποιότητα της ζωής μας και θα ενισχύσει σημαντικά την τοπική οικονομία, καθώς πλέον η τουριστική ανάπτυξη θα δώσει νέα πνοή σε επενδύσεις και παρεχόμενες υπηρεσίες, τις οποίες σαν πόλη έχουμε ζωτική ανάγκη.
Με την πεποίθηση ότι η τοπική κοινωνία ομόφωνα αποδέχεται τον αρχικό αυτό σχεδιασμό σας, θεωρώ πως μπορούμε να υποβάλλουμε τη συγκεκριμένη η πρόταση (αυτούσια ή με επιμέρους προσθήκες και διορθώσεις) ως πρόταση της πόλης μας προς το Υπουργείο Πολιτισμού.

Θήβα 20 Αυγούστου 2009
Με τιμή

Σωτήριος Ι. ΚαραμαγκιώληςΕυχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο