Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Δικογραφία για Μπασιάκο και Κοντό στη Βουλή, για κακοδιαχείριση 170.000.000 ευρώ

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος διαβίβασε στη Βουλή δικογραφία, η οποία αφορά κακοδιαχείριση περίπου 100 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Θήρας και Δασών (το Ταμείο των κυνηγών) με εμπλεκόμενα πρόσωπα τους πρώην υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και.....


Τροφίμων Ευάγγελο Μπασιάκο και Αλέξανδρο Κοντό.



Η δικογραφία σχηματίστηκε ύστερα από καταγγελίες της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε έρευνα από οικονομικό επιθεωρητή. Κατά την έρευνα αυτή διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν σωστή η διαχείριση των οικονομικών των Ταμείων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δεδομένου ότι έπρεπε να λειτουργούν χωριστά, ένα Ταμείο για τη θήρα και ένα Ταμείο για τα δάση.

Η έρευνα του επιθεωρητή αφορούσε τη διαχείριση του ειδικού φορέα δασών την τετραετία 2004-2008. Ακόμη, από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι παρά τη νομοθετική πρόβλεψη για λειτουργία δύο χωριστών Ταμείων, ουσιαστικά λειτουργούσε ένα, με τη μεταφορά κονδυλίων είτε στη μια είτε στην άλλη πλευρά. Τα κονδύλια αυτά χρησιμοποιήθηκαν για διάφορες δράσεις. Κατόπιν αυτών η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες, ποινικές ευθύνες των δύο πρώην υπουργών Μπασιάκου και Κοντού.



ΠΗΓΗ

Να σε κάψω Γιάννη να σ’ αλείψω λάδι

.



Ο Κλεισθένης γράφει



Ένας-ένας οι πολιτικάντηδες, αρχίζουν να παίρνουν αποστάσεις απ’ την καταστροφική πολιτική του μνημονίου, πολιτική του ΠΑΣΟΚ και των εξαπτέρυγων.

Οι πολιτικάντηδες του τόπου, «ποντάρουν» στην κοντή μνήμη του λαού και είτε διαφοροποιούνται διαγραφόμενοι, είτε σιγοψυθιρίζουν τις «ενστάσεις» και τις «διαφωνίες» τους με την κυβερνητική πολιτική.

Αφού συμμετείχαν και υπερψήφισαν, όλα τα καταστροφικά για την οικονομία και τη χώρα, μέτρα, αντιλαμβανόμενοι τη γενική κατακραυγή της κοινωνίας, προσπαθούν να δείξουν φιλολαϊκό πρόσωπο και μη μας φανεί περίεργο, σε λίγο θα «κοκορεύονται» ότι τάχα έκαναν και αντίσταση, κατά του μνημονίου και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.

Πάτρα: Απασφαλίζουν τη “χειροβομβίδα” οι μετανάστες- Η κυβέρνηση θα αφήσει να εκραγεί;


Καμπανάκι κινδύνου από τις χθεσινές πρωτοφανούς αγριότητας συμπλοκές- Η πόλη απαιτεί εδώ και τώρα την οχύρωση του λιμανιού


Οι πρωτοφανείς σκηνές αγριότητας που εκτυλίχθηκαν χθες στη παραλιακή ζώνη της Πάτρας και κυρίως στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου επαναφέρουν με δραματικό τρόπο το πρόβλημα που μαστίζει εδώ και χρόνια την πόλη και ταλαιπωρεί τους κατοίκους της, δημιουργώντας σωρεία προβλημάτων και επικινδύνων οξύνσεων.

Οι Πατρινοί χθες δεν έγιναν στο ίδιο έργο θεατές.

Έγιναν θεατές σε ένα έργο πολύ πιο επικίνδυνο, καθώς οι συρράξεις τόσο τις μεσημεριανές όσο και τις βραδινές ώρες, μεταξύ των ομάδων των αλλοδαπών που συνεπλάκησαν για να μοιράσουν την πίττα της εξουσίας στην λιμενική ζώνη, ήταν πολύ πιο άγριες από αυτές στις οποίες έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια.

Στη Χάγη μέσω… Ιταλίας οι αποζημιώσεις για το Δίστομο


Στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης μεταφέρεται μέσω… Ιταλίας η υπόθεση των γερμανικών επανορθώσεων και η αποκατάσταση των θυμάτων του Διστόμου, ενώ η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει την πρόθεση να παραστεί κατά την εκδίκαση της υπόθεσης. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή είπε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου εξετάζουν με προσοχή τη νομική βάση για την άσκηση δικαιώματος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για το θέμα των αποζημιώσεων της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο. Ανοιχτό είναι όμως το θέμα και των γερμανικών αποζημιώσεων για την Κατοχή, καθώς και το κατοχικό δάνειο που παραμένει ανεξόφλητο 65 χρόνια μετά την απελευθέρωση.

Πτήση παρατήρησης στην Ελλάδα από την Ρωσική Ομοσπονδία


Στο πλαίσιο της Συνθήκης Ανοικτών Ουρανών (Open Skies), η Ρωσική Ομοσπονδία εκτέλεσε, πτήση παρατήρησης στην Ελλάδα. Η Ρωσική αποστολή, που αποτελείτο συνολικά από 21 μέλη (πλήρωμα και ομάδα παρατήρησης), χρησιμοποίησε ειδικά διασκευασμένο αεροσκάφος Antonov (ΑΝ-30Β). Στο αεροσκάφος επέβαινε και αντίστοιχη ελληνική αντιπροσωπεία. Η συνθήκη Open Skies υπογράφθηκε στο Ελσίνκι στις 24 Μαρτίου 1992 στo πλαίσιο της συναντήσεως του ΟΑΣΕ. Συμμετέχουν 27 χώρες, ήτοι οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας.




Τέθηκε σε ισχύ την 1.1.2002 και έχει χαρακτήρα Μέτρου Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Αποσκοπεί στη διαφάνεια των στρατιωτικών δραστηριοτήτων (διατλαντικά) από το Βανκούβερ μέχρι το Βλαδιβοστόκ μέσω "εναέριων παρατηρήσεων". Με την ολοκλήρωση της πτήσης-παρατήρησης, συντάσσεται έκθεση που διατίθεται σε όλες τις χώρες - μέλη της Συνθήκης εντός 7 ημερών.
 
ΠΗΓΗ

Το βρώμικο παιχνίδι των οίκων αξιολόγησης


- Τεράστια υποβάθμιση στα Ιρλανδικά ομόλογα από τη Moody΄s


- Την προειδοποίηση της Moody΄s πλήρωσε πανάκριβα με αύξηση επιτοκίων η Ισπανία

- Ο οίκος Standard and Poor's προειδοποίησε για τον κίνδυνο υποβάθμισης και του Βελγίου

- Έστω και καθυστερημένα η Ε.Ε βάζει φρένο στην ασυδοσία των κερδοσκόπων

Πριν από λίγες ώρες η Moody΄s υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση των κυβερνητικών ομολόγων της Ιρλανδίας κατά πέντε ολόκληρες βαθμίδες ενώ χθες η Ισπανία πούλησε 10ετή ομόλογα με μέσο επιτόκιο 5,44%, από 4,61% στην αντίστοιχη προηγούμενη έκδοση και 15ετή ομόλογα με επιτόκιο 5,95% αντί 4,54% στην προηγούμενη έκδοση εξαιτίας της προειδοποίησης του οίκου Moody's.

Cloudcub - Review





Cloudcub - Friendly Warning

Οι Cloudcub είναι μια μπάντα που σχηματίστηκε αρχικά στα τέλη του 2005, στο Λονδίνο, από τους Έλληνες Fil και Thom. Σε αυτους προστέθηκαν αργότερα η Maria P. "Dalot" στα φωνητικά και o γνώστης πολλών μουσικών οργάνων (όπως fretless bass, guide chant cello) Γάλλος Dudu στο μπάσο, ο οποίος βοήθησε στη διαμόρφωση του ήχου μιας live electronica μπάντας. Στην ουσία έχουν δημιουργήσει ένα σχήμα που ενώνει με ηχητικές γέφυρες την electronica με το post-rock και ενσωματώνει ακουστικά όργανα και (μερικές φορές) παιδιάστικα φωνητικά ή στίχους. Όπως μάλιστα ισχυρίζονται οι ίδιοι η μουσική τους είναι ambient electronica, with a blend of real instruments, microbeats and vocals. Influences from post rock and trip hop and cinematic music too!

Γενιά του Πολυτεχνείου… Η πιο άχρηστη γενιά Ελλήνων όλων των εποχών Μέρος 2ο

Γενιά του Πολυτεχνείου







Η γενιά, που τα «έφαγε» όλα και χρεωκόπησε το κράτος.



Η γενιά, που, για να σωθεί η ίδια, ...«πούλησε» τα παιδιά της στο ΔΝΤ.

Συνέχεια...

…Κι όμως, αυτοί είναι από τους "κορυφαίους" μιας ολόκληρης γενιάς. Τόσο "κορυφαίοι", που έδωσαν στη γενιά τους τη δική τους "ταυτότητα". Τόσο "κορυφαίοι", που πάνω τους άρχισε να "χτίζεται" το σταρ σύστεμ μιας ολόκληρης γενιάς. Πριν περιγράψουμε ακριβώς τι "χτίστηκε" πάνω τους, χρήσιμο είναι να πούμε μερικά γενικά πράγματα και τα οποία αφορούν όλες τις γενιές. Οι κορυφαίοι άνθρωποι της κάθε γενιάς είναι αυτοί που την χαρακτηρίζουν. Αυτούς θυμούνται οι επόμενοι και αυτοί λειτουργούν ως χαρακτηριστικό της. "Η Αθήνα του Περικλή" …λέμε. "Η Ελλάδα του Αλεξάνδρου". Οι κορυφαίοι λοιπόν της κάθε γενιάς λειτουργούν όπως οι "χρωστικές" στη χημεία. Δίνουν "χρώμα" στη γενιά τους. Μπορεί να μην εκφράζουν ή ν' αντιπροσωπεύουν απόλυτα τα χαρακτηριστικά τής κάθε γενιάς, αλλά είναι αυτοί, οι οποίοι της δίνουν "ταυτότητα".

H Επιστήμη της συνείδησης







«Ο παρατηρητής επηρεάζει το παρατηρούμενο γύρω του, με αποτέλεσμα η φύση να μας εμποδίζει να δούμε όλες τις πιθανές πραγματικότητες και να μας αφήνει μόνο με τη «φτωχή» δική μας. Αυτό που βλέπουμε κάθε φορά ως πραγματικότητα είναι το κομμάτι που μας επιτρέπουν οι προκαταλήψεις, οι ιδέες και οι εμπειρίες μας. Αυτές φωτίζουν τον γύρω μας κόσμο και εμείς βλέπουμε μόνο τη σκιά που δημιουργείται από πίσω.»

W. Heisenberg





Η δομή των συστατικών του σύμπαντος

Το σύμπαν είναι φτιαγμένο από υποατομικά συστατικά. Σύμφωνα με την αρχή της απροσδιοριστίας του W. Heisenberg δε μπορούμε να προσδιορίσουμε ταυτόχρονα την ενέργεια και τη θέση ενός υποατομικού σωματιδίου. Τα υποατομικά συστατικά, με τη σειρά τους είναι φτιαγμένα από ενέργεια, ενέργεια που εκφράζεται με την ιδιοσυχνότητα ενός σωματιδίου το οποίο υπάρχει σε μια υπερθέση (δηλ το άθροισμα των απείρων θέσεων ή/και καταστάσεων που το σωματίδιο μπορεί να πάρει όντας και κύμα και σωματίδιο ταυτόχρονα) και η οποία υπερθέση λαμβάνει χώρα (δηλαδή συγκεκριμενοποιήται σε έναν μόνο συνδυασμό θέσης-κατάστασης από τους άπειρους συνδυασμούς που ενυπάρχουν σε αυτό που αποκαλούμε ενιαίο και αδιάσπαστο χωροχρονικό συνεχές και που οι επιστήμονες ονομάζουν συνεχές ηλεκτρομαγνητικό πεδίο) μόλις κάποιος εξωτερικός παρατηρητής (π.χ ένας άνθρωπος) παρατηρήσει ένα σωματίδιο του πεδίου. Και το σωματίδιο συγκεκριμενοποιήται σε έναν μόνο συνδυασμό λόγω της προσδοκίας ή της πίστης ή της προηγούμενης γνώσης του παρατηρητή για αυτό που πρόκειται να παρατηρήσει.

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Ο ΘΗΒΑ

Α.Ο ΘΗΒΑ


Θέμα: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Ο ΘΗΒΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Εκδόθηκε η κατωτέρω Απόφαση

1 ) Η Διάθεση των εισιτηρίων μόνο για τους φιλάθλους του Αστέρα Μαγούλας

2 ) Τη μη διάθεση εισιτηρίων στους φιλάθλους της Θήβας.

3 ) Τα ανώτερων εισιτήρια θα διατεθούν με εύθηνη του Αστέρας Μαγούλας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Θήβας 8 άτομα θα καταλάβει τις θέσεις που θα καθοριστούν από την γηπεδούχο ομάδα.

4 ) Να μην λειτουργήσουν τα εκδοτήρια την ημέρα του αγώνα να μην επιτραπεί η είσοδος οποιουδήποτε φίλαθλου της Θήβας φέροντας, ή μη διακριτικά της ομάδας

ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΥΤΗΣ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΩΝ 3 - 8 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 41-Δ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 2725/1999

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Α.Ο ΘΗΒΑ

Πρέπει λοιπόν οι λαοί να αγανακτήσουν και να ζητήσουν

Georgios Konstandinidis



Η Λέσχη Μπιλντερμπεργκ συναντήθηκε τον Απρίλιο του 1993 στον «Αστέρα» της Βουλιαγμένης, στην Αθήνα, για να αποφασίσει την μελλοντική κατάσταση στα Βαλκάνια. Και αποφάσισε!!! Τόσο αίμα, άδικα χυμένο γιατί; Αν και δεν δόθηκε στη δημοσιότητα η όλη συζήτηση, ο ιδρυτής της συνάντησης, Πρίγκιπας Μπερνάρ, δεν έκρυψε ότι ο σκοπός της είναι η Παγκόσμια Διακυβέρνηση. Εξέχοντα πρόσωπα συμμετείχαν στη συνάντηση εκείνη, όπως η Βασίλισσα Ολλανδίας Βεατρίκη, ο Πρίγκιπας Βελγίου Φίλιππος και πολλοί άλλοι. Ας μη μας διαφεύγει και η επίσκεψη του Πάπα Παύλου – Ιωάννη Β΄, τις ημέρες εκείνες, στην Αλβανία.

Διαβάζω στο διαδίκτυο και όχι μόνο, ειδήσεις που αν αληθεύουν, μου προκαλούν φόβο και έκπληξη

Ο Κλεισθένης γράφει



.

Το ΝΑΤΟ αποφάσισε να παρεμβαίνει όταν υπάρχουν κοινωνικές εξεγέρσεις στα κράτη μέλη (δεν γνωρίζω αν θα το κάνει και σε άλλα κράτη μη μέλη).

Δημιουργήθηκε ή δημιουργείται Ευρωαστυνομία και μάλιστα μερικοί υποστηρίζουν ότι πιθανό να δραστηριοποιηθεί και εντός Ελλάδας σε περίπτωση αναταραχών.

Υλικά αντιμετώπισης διαδηλωτών αποθηκεύονται σε στρατιωτικές αποθήκες και στρατευμένοι εκπαιδεύονται στην αντιμετώπιση λαϊκών κινητοποιήσεων.

Αλλοδαποί θα τοποθετηθούν στα σώματα ασφαλείας.

Η κυβέρνηση φοβάται επεισόδια αλλοδαπών.

Πούτιν: "Γουρούνια προδότες"!



Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας και πρώην μέλος της KGB Βλαντιμίρ Πούτιν, χαρακτήρισε "γουρούνια" τους προδότες που υπηρετούν στις μυστικές υπηρεσίες, όπως εκείνος που τον Ιούνιο κετέδωσε δέκα ρώσους πράκτορες στις Ηνωμένες Πολιτείες, "Εκπροσωπούν την έσχατη περίπτωση προδοσίας, από αυτούς τους ρώσους πράκτορες οι περισσότεροι ήταν πράκτορες εν υπνώσει" και τους κατέδωσαν. Ήταν αξιωματικοί, καταλαβαίνετε, αξιωματικοί, αυτοί οι άνθρωποι ήταν φίλοι τους, αδέλφια στα όπλα, είναι αυτοί που έχουν θέσει όλη τους τη ζωή στην υπηρεσία της πατρίδας, και να ένα κάθαρμα τους προδίδει", τόνισε ο Πούτιν στην ομιλία του.



"Πώς θα ζήσει αυτός την υπόλοιπη ζωή του, πώς θα μπορέσει να κοιτάξει τα παιδιά του στα μάτια, αυτό το γουρούνι", είπε στο αποκορύφωμα της έκρηξης του ο Πούτιν.



onalert

ΠΗΓΗ

Γενιά του Πολυτεχνείου… Η πιο άχρηστη γενιά Ελλήνων όλων των εποχών- Μέρος 1ο





Η γενιά, που τα «έφαγε» όλα και χρεωκόπησε το κράτος.


Η γενιά, που, για να σωθεί η ίδια, ...«πούλησε» τα παιδιά της στο ΔΝΤ.


…"Ξέρεις ποιος είναι αυτός ρεεεε; Ρε...ξέρεις ποιον έσπρωξες; Ρε...ξέρεις ποιου τα στοιχεία ζήτησες για εξακρίβωση;" …φώναξε ένας "δημοκράτης" των Εξαρχείων σε κάποιον νεαρό αστυνομικό, ο οποίος τόλμησε να ελέγξει τον προκλητικό Παπαχρήστο. Ένας εμφανώς κρατικοδίαιτος και άρα επαγγελματίας "δημοκράτης" έκανε αυτό, το οποίο κάνουν συνήθως όλοι οι όμοιοί του στη μεταπολίτευση. Άσκησε το πιο δημοφιλές σπορ των "αριστερών" στην "αριστερή" μεταπολίτευση. Το σπορ της εκ του ασφαλούς "απείθειας" προς την εξουσία.

Μήπως το ALTER προωθεί την παιδεραστία

;











Από την πρώτη στιγμή που είδα το συγκεκριμένο κλιπ, κάτι δε μου πήγαινε καλά αλλά δεν έδωσα και πολλή σημασία. Όταν μια μέρα έτυχε να το ακούσω όλο λίγο η εμφάνιση του βρέφους και λίγο οι στίχοι που με παρέπεμπαν στο εμετικό λαϊκό άσμα "έλα στον παππού" επιβεβαίωσαν τις ανησυχίες μου. Όσοι βιαστείτε να το περάσετε ως κάτι αθώο ή αδιάφορο, σκεφτείτε πως το συγκεκριμένο "βρέφος" παρακολουθούν εκατομμύρια παιδιά καθημερινά.







 
RAMNOUSIA

Η Χώρα των μεγάλων κουταλιών

.







.

Μπροστά σε ένα κουτί ... Έτσι είναι πλέον η ζωή μας. Σκεφτόμουν το άρθρο του PlanΒ για τις δημοσκοπήσεις και το πως αυτές μας επηρεάζουν και σκέφτηκα πως δεν είναι αυτό που μας κρατάει φυλακισμένους.Δεν μπορεί να φταίει αυτό .Δεν μπορεί οποιοδήποτε κανάλι ,εφημερίδα ,γενικά μέσο ενημέρωσης να μπορεί να μας κρατάει σταθερούς ,ήρεμους και αποβλακωμένους. Ή μήπως μπορεί ; Αμέσως μετά πέρασαν αστραπιαία από το μυαλό μου πολλές σκέψεις . Μερικές από αυτές θα τις μοιραστώ μαζί σας . Δεν αποσκοπώ να καταλήξω κάπου και για αυτό το λόγο δεν θέλω κανείς να σκεφτεί κάποιο βαθύτερο νόημα . Εννοώ ακριβώς αυτά που λέω, τίποτα λιγότερο ,τίποτα περισσότερο.

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ : Οι δύο αρετές

Όταν ο Θεός δημιούργησε τα έθνη, έδωσε στο κάθε έθνος από δύο αρετές. Έτσι,

έκανε τους Αμερικάνους τακτικούς και νομοταγείς, τους Γερμανούς

αποφασιστικούς και μελετηρούς, τους Ιάπωνες εργατικούς κι υπομονετικούς. Για

τους Έλληνες είπε "θα είναι έξυπνοι, τίμιοι και θα ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ. Όταν

τελείωσε τη δημιουργία του Κόσμου τον πλησίασε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ και του

είπε "Κύριε, έδωσες σε όλα τα έθνη από δύο αρετές αλλά στους Έλληνες έδωσες

τρεις. Αυτό θα τους κάνει πολύ ισχυρούς και θα διαταράξει τις ισορροπίες

πάνω στη γη". "Έχεις δίκιο Γαβρίλε", είπε ο Κύριος. "Στάθηκα απρόσεχτος κι

αυτή μου η απροσεξία θα κάνει τους Έλληνες να κυριαρχήσουν σε όλο τον κόσμο.

Κάτι πρέπει να κάνω αλλά δεν μπορώ να ανακαλέσω τις αρετές που τους έδωσα.

Το βρήκα. Θα παραμείνουν και οι τρεις αρετές αλλά κάθε Έλληνας θα μπορεί να

κάνει χρήση μόνο των δύο".

Κι έτσι κι έγινε. Αν ένας Έλληνας είναι τίμιος και ψηφίζει ΠΑΣΟΚ δεν είναι

έξυπνος, αν είναι έξυπνος και ψηφίζει ΠΑΣΟΚ δεν είναι τίμιος κι αν είναι

έξυπνος και τίμιος δεν ψηφίζει ΠΑΣΟΚ.











 
http://www.ramnousia.com/2010/12/blog-post_2397.html

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

BRAVE NEW WORLD!!!

Θαυμαστός καινούργιος κόσμος



Brave New World

είναι έκφραση του Σαίξπηρ (από την Τρικυμία), οπότε αποδίδεται"Θαυμαστός καινούργιος κόσμος" αλλά, όπως, επισημαίνει ο Τέοντορ Αντόρνο , αναφέρεται και στον Νέο Κόσμο, την Αμερική, το εργαστήρι για την κοινωνία τού μέλλοντος.



Το περίφημο προφητικό μυθιστόρημα του Χάξλεϋ, η περιγραφή τού εφιαλτικού Καινούργιου κόσμου, με το απολύτως ιεραρχικό και πανίσχυρο κράτος, με τα επιτεύγματα της τεχνολογίας, της γενετικής μηχανικής, της φαρμακοβιομηχανίας, της εφαρμοσμένης ψυχολογίας. Οι άνθρωποι ζουν σε μία αρνητική Ουτοπία, σε ευημερία, ασφάλεια, μα και σε ανελευθερία.

Ήρθε η ώρα να τους επιστρέψουμε τα... εξώφυλλα


Θυμάστε πόσο μας πόνεσε; Πόσο μας έθιξε; Πόσο μας εξόργισε; Οι απίθανοι “αναλυτές” του “έγκριτου” focus είχαν βάλει ... χέρι στην Αφροδίτη μόνο και μόνο για να ... σηκώσουν τον μέσο στους Έλληνες “κλέφτες” που “κάθονται και ρεμβάζουν" και ύστερα “ζητούν ελεημοσύνη” από τους “εργατικούς Γερμανούς”. Μήνες μετά ένα πραγματικά έγκριτο έντυπο, η Blid, έρχεται να πει την αλήθεια

ξεκάθαρα. Για την ακρίβεια μέσω της συνέντευξης του προέδρου του Ταμείου Στήριξης (αυτού που δημιουργήθηκε για την Ελλάδα και τώρα θα “σώσει” όποια άλλη χώρα έχει πρόβλημα) ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ λέει ότι με τα δανεικά (δάνειο είναι) που θα μας δώσουν οι Γερμανοί θα βγάλουν μέσα σε 3-4 χρόνια μόλις... 600.000.000 ευρώ!

Η συγκλονιστική μαρτυρία του Χατζηδάκη για τον προπηλακισμό του



Καλά στην υγεία του είναι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, μετά την άγρια επίθεση που δέχθηκε εχθές (15/12) στο κέντρο της Αθήνας από αγνώστους, στο πλαίσιο της πορείας (δείτε το βίντεο του προπηλακισμού). Ο βουλευτής, αν και σοκαρισμένος, δηλώνει ότι δεν θα προβεί σε μηνύσεις.











ΝΔ: Προβοκατόρικος ο προπηλακισμός Χατζηδάκη

Ο Κωστής Χατζηδάκης, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, είναι καλά στην υγεία του, ενώ ο βουλευτής δηλώνει περισσότερο σοκαρισμένος από την επίθεση που δέχτηκε.

Φοβήθηκε ακόμα και για τη ζωή του, όπως δήλωσε, ενώ εξιστορώντας το περιστατικό είπε ότι παρά τις αντιρρήσεις των ανδρών ασφαλείας του, μετά τη Βουλή προσπάθησε να πάει στο γραφείο του στην οδό Φιλελλήνων, κινούμενος περιφερειακά.

"Χτύπησαν" την Α.Τ.Ε. Αταλάντης πριν από λίγο



Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό 3 ληστών που με κουκούλες και καραμπίνες στα χέρια μπήκαν την...


ώρα που έκλεινε για το κοινό η Αγροτική Τράπεζα στην Αταλάντη.

Οι δυο κατευθύνθηκαν στα ταμεία και ο τρίτος έμεινε στην είσοδο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του LamiaReport πήραν 50 έως 60 χιλιάδες ευρώ και διέφυγαν με ένα μπλε Nissan που είχαν κλέψει νωρίτερα από την Αθήνα.

ΠΗΓΗ

Πρωτοβουλία Άριας Αγάτσα για τα γεωργικά προϊόντα της Βοιωτίας

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ








ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Βοιωτίας



Αθήνα, 16 Δεκεμβρίου 2010



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Πρωτοβουλία Άριας Αγάτσα για τα γεωργικά προϊόντα της Βοιωτίας

Συναντήσεις με Μπιρμπίλη, Κουτσούκο.



Η Αριάδνη Αγάτσα, με αφορμή τις τηλεοπτικές εκπομπές που αναφέρονται σε μόλυνση των γεωργικών προϊόντων Θήβας και Οινοφύτων, από βαρέα μέταλλα σε ποσοστό που αγγίζει το 1000% και ειδικότερα σε πατάτες, κρεμμύδια και καρότα, σύμφωνα με έρευνα-σοκ

Κρίση και διαφθορά στην αρχαιότητα

.




του Μιχάλη Α. Τιβέριου, καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης





Η μεγάλη οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας αποτελεί εύλογη αφορμή για να ασχολούμαστε τελευταία, πολύ περισσότερο, με τα κακώς κείμενα της δημόσιας ζωής του τόπου. Σε αυτό συντελεί ασφαλώς και η απόφαση της Βουλής να προχωρήσει στη συγκρότηση πολλών εξεταστικών επιτροπών που θα διερευνήσουν τα «σκάνδαλα» τα οποία ταλανίζουν τον δημόσιο βίο της χώρας. Είναι κοινός τόπος ότι η κρατική μηχανή εδώ και καιρό είναι διαβρωμένη. Ωστόσο η διαπίστωση αυτή, όσο δεν είχε άμεση επίπτωση... στο πορτοφόλι και στην καλοπέρασή μας, δεν μας άγγιζε ιδιαίτερα. Αρκούμασταν απλώς να επισημαίνουμε τα κακώς κείμενα ή έστω να τα στηλιτεύουμε σε ακαδημαϊκού χαρακτήρα συζητήσεις.

Τι χρειάζεται για να πιστεύεις στο θάνατο...Μέρος 2ο








Ι. Η έννοια της αλλαγής...



Στον άνθρωπο του αρέσει να δίνει ονόματα σε πράγματα. Αυτό είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του (δυτικού κυρίως) πολιτισμού. Έτσι και στην παύση της υλικής ζωής όπως τη γνωρίζουμε σήμερα έχουμε δώσει το όνομα "θάνατος". Ο θάνατος όπως τον έχουμε ορίσει σημαίνει πολλά και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάμε πως σημαίνει ό,τι ακριβώς έχουμε εμείς θελήσει να σημαίνει. Αν ο "θάνατος" είναι "κάτι", αυτό συμβαίνει επειδή εμείς το έχουμε θελήσει και αποφασίσει. Δεν μας έδωσε τον ορισμό του κάποιος εξωγήινος, δεν τον βρήκαμε γραμμένο σε κάποια ιερή πλάκα, δεν μας τον προώθησε κατευθείαν στον εγκέφαλο μας καμία οντότητα πέραν του ορατού σύμπαντος. Βλέπουμε έναν άνθρωπο να παύει να μιλάει, να παύει να αναπνέει και ορίζουμε: "αυτός ο άνθρωπος έχει πεθάνει, το σώμα του σταμάτησε να λειτουργεί, το πνεύμα του έπαψε να υπάρχει". Πως όμως μπορεί κάτι να πάψει να υπάρχει; Ή αντίστροφα, πως μπορεί κάτι που δεν υπάρχει να αρχίσει να υφίσταται; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι τόσο δύσκολη που οδήγησε τους πρώτους στοχαστές (και όχι φιλοσόφους) να σκεφτούν το... προφανές: τίποτα δεν μπορεί να κάνει ούτε το ένα ούτε το άλλο! Έτσι ο Παρμενίδης έλεγε πως ο κόσμος είναι Ένα και πως τίποτα που "δεν υπάρχει" δεν μπορεί να αρχίσει να υπάρχει έτσι ξαφνικά.

ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΠΑΔΑΚΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ







Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

Θα ήθελα με αυτήν μου την επιστολή να σας ενημερώσω για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, που απασχολεί ολόκληρη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και που δεν είναι άλλο από το Πανεπιστήμιο της Στερεάς και τη φημολογούμενη κατάργηση και απορροφησή του από το Πανεπιστήμιο του Βόλου. Η παιδεία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αγαθά του ανθρώπου και η συμβολή της στην ανθρώπινη ευτυχία είναι τεράστια.

Δεν είναι δυνατόν σε μία περίοδο που λόγω της οικονομικής κρίσης ψάχνουμε να βρούμε τρόπους ανάπτυξης και εισροής χρημάτων σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, να μην γίνεται τίποτα σχετικά με την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου της περιοχής αλλά αντιθέτως να μεθοδεύεται η κατάργηση του. Είναι γεγονός ότι μέχρι σήμερα, υπήρξε μια απαράδεκτη στασιμότητα στην εξέλιξη του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος που εξακολουθεί να λειτουργεί όπως όταν ξεκίνησε, πριν από επτά χρόνια. Δεν μπορεί μία από τις μεγαλύτερες σε έκταση και σε πληθυσμό περιφέρειες τής Ελλάδος να γίνει και η μοναδική περιφέρεια της χώρας μας χωρίς Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Σας καλώ να συστρατευτούμε σε ένα κοινό αγώνα για το καλό της παιδείας των Ελλήνων και την πρόοδο του Πανεπιστημίου της Περιφερείας μας, μακριά από ιδεολογικές και κομματικές διαφορές.

Μετά τιμής

Ουρανία Παπανδρέου-Παπαδάκη

Η εποχή κυνηγιού έξω από την Βουλή ξεκίνησε...!



■Αν και πολλοί βουλευτές κάνουν ακόμα τις πάπιες!!

Παρακαλούνται οι κύριοι βουλευτές να μην περνάνε έξω από τη Βουλή (και εάν το πράξουν φέρουν προσωπική ευθύνη για τυχόν "γιαουρτώματα με χιλιάδες αναμνήσεις"), γιατί κάποιοι θαραλέοι σαν τον κ. Χατζιδάκη πήγαν να μπούνε στην Βουλή και ο κόσμος από την πορεία έτρεχε να τον σαπίσει στο ξύλο (και με το δίκιο τους) βρίζοντας και χλευάζοντας τον.

«Το πραγματικό κόστος του άνθρακα»


Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Το πραγματικό κόστος του άνθρακα» διοργανώνει η Greenpeace από τις 17 έως τις 19 Δεκεμβρίου στην στο Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας.




Η έκθεση αποκαλύπτει το περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό τίμημα του άνθρακα σε κάθε γωνία του πλανήτη. Το «ταξίδι» καταλήγει στην Ελλάδα και αποκαλύπτει το πραγματικό κόστος της εξάρτησής μας από το λιγνίτη.

Περισσότεροι από 500 οι άποροι στο Βόλο


Πάνω από πεντακόσια άτομα στο Βόλο ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και περιθωριοποίησης και κινδυνεύουν με φυσική εξόντωση. Αυτό προκύπτει από επιστολή - αίτημα της Προέδρου του ΔΟΥΚ κ. Ντίνας Παπαστεφάνου που απέστειλε προ ημερών προς το Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννη Παπαϊωάννου, που με τη σειρά του διαβίβασε το έγγραφο στους Διευθυντές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και ζητά με την ευθύνη των Διευθυντών των δημοτικών σχολείων της πόλης να συγκεντρωθούν βασικά είδη διατροφής, προκειμένου να εφοδιαστούν τα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Βόλου, που με τη σειρά του τα διανέμει δωρεάν στους άπορους και αναξιοπαθούντες της πόλης.



Ειδικότερα με το έγγραφο του Διευθυντή Εκπαίδευσης το οποίο κοινοποιήθηκε στους Διευθυντές - ντριες των Δημοτικών Σχολείων και στις προϊστάμενες - νους των Νηπιαγωγείων του Νομού Μαγνησίας, ζητείται η ενεργή και πολύτιμη συνεργασία τους με τους γονείς, προκειμένου, όπως τονίζει, να συμβάλλουν όλοι στην προσπάθεια συγκέντρωσης τυποποιημένων τροφίμων που στόχο έχει τη στήριξη και συμπαράσταση προς τους συμπολίτες που αδυνατούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσής τους.

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Η άμυνα της κυβέρνησης είναι η βία και όχι η δημοκρατία






Η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από την βία κατά των πολιτών...


Βρισκόμαστε ήδη στον φασισμό; Είμαστε ένα βήμα πριν από τον φασισμό; Μήπως ζούμε εδώ και καιρό μέσα στο περιβάλλον του νεοφασισμού που επέδραμε κατά της χώρας;

Το σίγουρο είναι πως η Αθήνα αστυνομοκρατείται, η βία κατά των πολιτών αυξάνεται συνεχώς, ο πρωθυπουργός δεν φαίνεται πουθενά, ενώ έντονες είναι οι φήμες πως δεν βρίσκεται στην Αθήνα!!!

Από όποια πλευρά και αν προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε αυτά που σήμερα έγιναν και γίνονται στην Αθήνα, όσο μετριοπαθείς και αν σταθούμε (λόγω της συμπεριφοράς των γνωστών ασύλληπτων(!) κουκουλοφόρων...), μπορούμε με απόλυτη σαφήνεια να πούμε πως η κυβέρνηση έχει κηρύξει και επίσημα πόλεμο κατά των πολιτών...

ΕΦΑΓΕ ΞΥΛΟ Ο ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ






ΠΗΓΗ

BBC ΑΘΗΝΑ

BBC ΔΕΙΤΕ ΠΛΑΝΑ


Επίθεση και τραυματισμός του βουλευτή Κωστή Χατζηδάκη Σοβαρά επεισόδια στην Αθήνα



Σοβαρά επεισόδια έχουν στιγματίσει τις απεργιακές συγκεντρώσεις της 15ης Δεκεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας, ενώ από ρίψη πέτρας έχει τραυματιστεί ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης.




Το θέατρο των επεισοδίων, με ρίψεις βομβών μολότωφ και αντικεμένων έχει μεταφερθεί, από το Σύνταγμα και την Πανεπιστημίου στην Ομόνοια και στο Πoλυτεχνείο όπου έχουν «οχυρωθεί» πολλοί νεαροί μετά την απεργιακή πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

ΘΕΜΑ : Καθυστερήσεις στις διαδικασίες Υιοθεσίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΠΑΠΑΔΑΚΗ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΛΑ.Ο.Σ



ΕΡΩΤΗΣΗ



ΠΡΟΣ : Tον Αξιότιμο Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κύριο Χάρη Καστανίδη.



ΘΕΜΑ : Καθυστερήσεις στις διαδικασίες Υιοθεσίας.



Μεγάλη και καθημερινή είναι η δυσκολία που αντιμετωπίζουν πολλοί επίδοξοι γονείς, οι οποίοι θέλουν να αποκτήσουν ένα παιδί. Ζουν και εκείνοι φυλακισμένοι και όμηροι στην τεράστια γραφειοκρατία που χαρακτηρίζει τη χώρα μας αλλά και στην ανούσια τυπικότητα που υπάρχει σε πολλές νομικές διαδικασίες. Μία από αυτές είναι και η διαδικασία της υιοθεσίας όπου πολλοί θέλουν να προβούν σε μία θεάρεστη, κοινωνική πράξη όπως αυτή του να αποκτήσουν ένα παιδί ως θετοί γονείς αλλά δυστυχώς το κίνητρο για να το κάνουν υπερκερδίζεται από τις χρονοβόρες διαδικασίες.



Συνεπώς ερωτάται ο Κύριος Υπουργός :



1. Πoια η θέση του Υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα;

2. Ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε για την άμεση διευθέτηση του συγκεκριμένου προβλήματος και την απλούστευση των διαδικασιών;





Η Ερωτώσα Βουλευτής Αθήνα 9 Δεκεμβρίου 2010



Ουρανία Παπανδρέου - Παπαδάκη

ΟΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΑΠΟ ΤΟ WIKILEAKS ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ - Ξαναστήνουν τη σκακιέρα οι ΗΠΑ



Λίγο μετά την εκλογή Ομπάμα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ πάτησε το «κουμπί επαναπροσδιορισμού» («reset button») των αμερικανικών σχέσεων με τη Ρωσία, προκαλώντας ευρείας εκτάσεως αντιδράσεις στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα και ιδιαίτερα στις χώρες της πρώην σοβιετικής επιρροής. Στις 10 Μαΐου ο Ομπάμα υπέγραψε ένα νόμο για την ελευθερία του Τύπου. Τώρα αυτή η ελευθερία αποκαλύπτει πόσο γυμνό είναι το διπλωματικό του σώμα. Τώρα για άλλη μια φορά, σκόπιμα ή συμπτωματικά είναι αδιάφορο επί του παρόντος, «κάποιος» πάτησε ένα άλλο «κουμπί» με διαφορετική ατζέντα και πολύ ευρύτερες συνέπειες στον επαναπροσδιορισμό και επανασχεδιασμό του παγκόσμιου συστήματος.

Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα: Υπάρχουν νομικά προβλήματα και παραβίαση προσωπικών δεδομένων στην εφαρμογή της ηλεκτρονικής κάρτα συναλλαγών του υπουργείου Οικονομικών



Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, σύμφωνα με πληροφορίες, έκρινε ότι υπάρχουν νομικά προβλήματα, αλλά και παραβίαση προσωπικών δεδομένων στην εφαρμογή της ηλεκτρονικής κάρτα συναλλαγών του υπουργείου Οικονομικών. Στην ηλεκτρονική κάρτα συναλλαγών θα "περνούν" όλες οι συναλλαγές των φορολογουμένων και ο ΦΠΑ. Η κάρτα, μεταξύ των άλλων, θα χρησιμοποιείται σε κάθε συναλλαγή και θα απαλλάξει τους πολίτες από την υποχρέωση συλλογής αποδείξεων. Η Αρχή έκρινε ότι η πρόβλεψη και εφαρμογή της ηλεκτρονικής κάρτας συναλλαγών έπρεπε να γίνει με νόμο και όχι με υπουργική απόφαση όπως έγινε εν προκειμένω.

Το δημόσιο ως ο εχθρός





τίνος είναι το κράτος βρε παιδιά;

Στην Ελλάδα το κράτος που συγκροτήθηκε μετά την επανάσταση του 1821 ήταν σαφώς πιο μικρό από τον χώρο όπου έκανε ο ελληνικός καπιταλισμός την πρωταρχική του συσσώρευση. Αφού Έλληνες έμποροι, εφοπλιστές και βιοτέχνες κινούνταν με άνεση και πετυχημένα σε όλο το μήκος και το πλάτος της αγοράς της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και όχι μόνο. Το νεοελληνικό κράτος έφερε πάνω του την σφραγίδα των κομματαρχών της «παλιάς Ελλάδας». Την σφραγίδα της μεταπρατικής ελληνικής αστικής τάξης. Του ελέγχου του ξένου παράγοντα.Ακόμα χειρότερα έγιναν τα πράγματα μετά την κατοχή και τον εμφύλιο πόλεμο. Το ελληνικό κράτος έγινε το κράτος των διώξεων, του αυταρχισμού και «της προστασίας του πολίτη από τον κομμουνιστικό κίνδυνο». Πάνω στο ελληνικό κράτος επικάθησαν και το διοικούσαν οι νικητές του εμφυλίου, Έλληνες και ξένοι.

" Ένας πολύ γέρος κύριος με τεράστια φτερά"








Ένα εξαιρετικό διήγημα του Γκάμπριελ Γκαρσία Μάρκες που καθρεφτίζει τη ματαιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης, και τον τρόπο που αντιδρά απέναντι σε κάτι το εξαιρετικά ωραίο ή κάτι το εξαιρετκά άσχημο. Το μισούμε και το πετροβολάμε γιατί εκεί αναγνωρίζουμε ένα μέρος του εαυτού μας που δεν θέλουμε να ξερουμε ότι υπάρχει.

ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩN No7





ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩN



Η απίστευτη καταλήστευση του πλούτου...


Μερικοί αριθμοί για να προβληματιστείτε...!



Σύμφωνα με ειδική αναφορά του Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών:



• Οι τρεις πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο σήμερα κατέχουν τόσο πλούτο όσο και οι 48 φτωχότερες χώρες μαζί!



• Στις ΗΠΑ, οι 100 πιο σημαντικοί πρόεδροι πολυεθνικών εταιρειών κερδίζουν ο καθένας κατά μέσον όρο... 1.000 φορές περισσότερα απ' ό,τι ένας "μέσος" υπάλληλος τους.



• Η προσωπική περιουσία του Μπιλ Γκαίητς (50 δισεκατομ. δολλάρια) είναι ίση με τη συνολική περιουσία των 106.000.000 ασθενέστερων οικονομικά Αμερικανών...



• Ο προϋπολογισμός μόνο των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων μόνο για το έτος 2004 ανήλθε στα 480 δισεκατομ. δολλάρια, που αντιπροσωπεύουν δαπάνη 27.342 δολλαρίων την ώρα από το έτος γέννησης του Χριστού έως σήμερα... Φανταστείτε πόσα προβλήματα λύνονται με 27 χιλιάδες δολλάρια την ώρα!

Τα πιο δυνατά online... κελαηδίσματα του 2010



Η οικολογική καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού που προκλήθηκε μετά το δυστύχημα σε πλατφόρμα άντλησης της BP ήταν το θέμα που συζητήθηκε περισσότερο απ' όλα στο twitter στη διάρκεια του 2010.



Οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας έδωσαν στη δημοσιότητα τα 10 θέματα που συζητήθηκαν περισσότερο και, όπως φαίνεται, το Μουντιάλ της Ν. Αφρικής είχε την τιμητική του. Το twitter δίνει στην πρώτη δεκάδα τρεις θέσεις που έχουν να κάνουν με τη μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή, αφού εκτός από το ίδιο το τουρνουά στην 5η θέση βρέθηκαν οι... βουβουζέλες και στη 10η το χταπόδι-μάντης Πολ. Συνολικά το twitter διεκπεραίωσε 25 δισ. μηνύματα στη διάρκεια της χρονιάς, θα ήταν όμως ενδιαφέρον αν η υπηρεσία έλεγε και πόσες συνολικά ώρες δεν ήταν διαθέσιμη εξαιτίας υπερφόρτωσης ή άλλων τεχνικών προβλημάτων.

Το αντάρτικο στο Διαδίκτυο άρχισε..





Ενώ τα διεθνή ΜΜΕ φωνάζουν «κυβερνοπόλεμος» και πολυεθνικές εταιρείες προσπαθούν να οχυρωθούν στον ψηφιακό κόσμο από τις επιθέσεις των χιλιάδων χακτιβιστών που συνασπίζονται κάτω από την μπαντιέρα των Anonymous, στη Θεσσαλονίκη ένας από τους νεαρούς που ζύμωσαν την ιδεολογία των χακτιβιστών ζει τις δυσκολότερες ώρες της ζωής του.





Το κινητό του είναι πια κλειστό. Είναι πολύ προσεκτικός στο e-mail. Μάλλον αναδιοργανώνει την ψηφιακή του περσόνα και ελπίζει στην καλή του τύχη. Εως την Παρασκευή έγραφε κείμενα θέσεων για τους Anonymous και την Επιχείρηση Ανταπόδοση (Operation Payback) που είχε στόχο γίγαντες όπως η MasterCard, η Visa, το PayPal, ως αντίποινα για τον στραγγαλισμό του WikiLeaks. Οι θέσεις που διατυπώνονταν εκεί, έγιναν κατ' αρχήν δεκτές από τους άλλους ομοϊδεάτες και έπειτα αναπαράχθηκαν από παραδοσιακά μέσα και κοινωνικά δίκτυα σε εκπληκτικό βαθμό.

Θα έπρεπε να ντρέπεστε...





" Θα έπρεπε να ντρέπεστε να εμφανίζεστε δημόσια, όταν οδηγήσατε τη χώρα

στο ΔΝΤ και παραδώσατε την εθνική κυριαρχία".

Αυτή την κατηγορία διατύπωσαν οι Ιρλανδοί δημοσιογράφοι, μετά την προσφυγή

της Ιρλανδίας στο μηχανισμό "στήριξης".

Με διαγραφη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ψηφίστηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο


Εκτός Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ ετέθη ο βουλευτής Πρεβέζης Ευάγγελος Παπαχρήστος, μετά την απόφασή του να καταψηφίσει επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο.




Η ονομαστική ψηφοφορία για τα εργασιακά και τις ΔΕΚΟ ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης (14/12), με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ που διαφώνησε με το πολυνομοσχέδιο να τίθεται εκτός.



Λίγο μετά την ολοκλήρωση της ονομαστικής ψηφοφορίας, ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος ανέγνωσε επιστολή του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου που ανέφερε: "Ο βουλευτής Ευάγγελος Παπαχρήστος τίθεται εκτός ΚΟ του ΠΑΣΟΚ". Έτσι το ΠΑΣΟΚ διαθέτει πλέον 156 βουλευτές.

Κώστα Χαρδαβέλα, μην κάνεις τέτοια και ρεζιλεύεσαι !!!




Share "Τούρκος πιλότος: «Πως έριξα τον Ηλιάκη»



Δημοσίευση 13/12/2010 14:41 Ανανέωση 13/12/2010 18:42

του Κώστα Χαρδαβέλλα

Για πρώτη φορά το newsbomb.gr αποκαλύπτει σήμερα τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ενός εγκλήματος στον ουρανό του Αιγαίου – που έχει κουκουλωθεί στο ......

Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας




Π Ρ Ο Σ :



Σας κοινοποιούμε την υπ’ αριθ. Πρωτ. 10568/13-12-2010 πρόσκληση της 29ης τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλαιού Δημοτικού καταστήματος στις 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010, ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ώρα 7:30μ.μ. με τα παρακάτω θέματα, για ενημέρωσή σας:

Τα χρέη οδήγησαν έμπορο στην αυτοκτονία


Τα χρέη οδήγησαν στην αυτοκτονία έμπορο αυτοκινήτων ο οποίος απ’ ότι φαίνεται δεν μπόρεσε ν’ αντεπεξέλθει στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η επιχείρησή του.




Πρόκειται για επιχειρηματία ο οποίος είχε για πολλά χρόνια παρουσία στο χώρο του αυτοκινήτου και διατηρούσε κατάστημα στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.



Η αυτοκτονία του αποδίδεται σε χρέη, καθώς το τελευταίο διάστημα κατά πάσα πιθανότητα η επιχείρησή του παρουσίαζε οικονομικά προβλήματα.



Πριν βάλει τέλος στη ζωή του, την προηγούμενη Δευτέρα, ο επιχειρηματίας άφησε σημείωμα στον λογιστή του, στο οποίο εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα.

Εχουμε νοσοκομειο οι θηβαιοι?





Και ναι και όχι, πάντως, σ΄ό,τι αφορά στις προσφερόμενες υπηρεσίες έχουμε ο΄,τι και πριν μερικές δεκαετίες στο παλαιό μας πολυ-ιατρείο και στου φοιφα μαζί.
-μέχρι πριν 1.5 χρόνο, παρα τις όποιες σοβαρές ελλείψεις, δυσλειτουργίες και ανοργανωσιά, το νοσοκομείο μας ήταν το μοναδικό στολίδι της <<σύγχρονης Θήβας>> τώρα όχι πια.-

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Αποσύρεται η διάταξη για διαγραφή οφειλών προς το Δημόσιο







Την προσωρινή απόσυρση του άρθρου 7 το οποίο αφορά στη διαγραφή χρεών ύψους 24 δισ. ευρώ προς το Δημόσιο ανακοίνωσε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ο ΥΠΟΙΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, κατά την έναρξη της συζήτησης επί του πολυνομοσχεδίου για εργασιακά και ΔΕΚΟ.




Την προσωρινή απόσυρση του άρθρου 7 το οποίο αφορά στη διαγραφή χρεών ύψους 24 δισ. ευρώ προς το Δημόσιο ανακοίνωσε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά την έναρξη της συζήτησης επί του πολυνομοσχεδίου για εργασιακά και ΔΕΚΟ.

‘Ερευνα συνδέει τη διατροφή με την έναρξη ψυχικών νόσων



Αλλαγές στη διατροφή έχουν συνδεθεί με μείωση της μη φυσιολογικής συμπεριφοράς σε ψυχικά αρρώστους ανθρώπους ή ζώα, αλλά μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Purdue υποδεικνύει ότι η διατροφή μπορεί ενδεχομένως να προκαλέσει την έναρξη μιας ψυχικής νόσου.




Ο Joseph Garner, χορήγησε σε ποντίκια μια διατροφή υψηλή σε σάκχαρα και τρυπτοφάνη, που αναμενόταν να μειώσει την αφαίρεση τριχώματος. Αντ’ αυτού τα ήδη άρρωστα ποντίκια εμφάνισαν επιδείνωση της συμπεριφοράς αφαίρεσης τριχών ή άρχισαν μια νέα συμπεριφορά αυτοτραυματισμού, ξυσίματος, και τα φαινομενικά υγιή ποντίκια εμφάνισαν τις ίδιες μη φυσιολογικές συμπεριφορές.

Η κατάθλιψη στην εγκυμοσύνη επηρεάζει το έμβρυο



Νεογνά που γεννήθηκαν από μητέρες που εμφάνισαν κατάθλιψη στην εγκυμοσύνη έχουν υψηλότερα επίπεδα ορμονών του στρες, μειωμένο μυϊκό τόνο και άλλες νευρολογικές διαφορές, όπως και διαφορές συμπεριφοράς, σύμφωνα με νέα έρευνα.




Η επικεφαλής της έρευνας, Dr. Delia M. Vazquez, του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, δήλωσε ότι οι δυο πιθανότητες είναι είτε ότι τα νεογνά είναι περισσότερο ευαίσθητα στο στρες και ανταποκρίνονται πιο έντονα είτε ότι είναι λιγότερο ικανά να καταστείλουν την αντίδραση στο στρες.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο