Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ROTHSCHILD ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Είναι σε όλους γνωστό ότι στις ημέρες μας η οικογένεια Rothschild’s ελέγχει όλο το Παγκόσμιο τραπεζικό Σύστημα καθώς επίσης, όλη την Παγκόσμια ενέργεια, όπως τα πετρέλαια, το φυσικό αέριο, με τις εγκαταστάσεις τους και τα διυλιστήρια σε όλη τη Γη. Ελέγχοντας ταυτόχρονα και την διακίνηση των προϊόντων με τα δεξαμενόπλοια, όπως και την εκμετάλλευση τους.  

Στίβεν Χόκινγκ: Εάν δεν αλλάξει η σχέση μας με το χρήμα, το ανθρώπινο είδος θα εξαφανιστεί

Tην απαισιοδοξία του για το μέλλον του ανθρώπινου είδους  εκφράζει ο διάσημος Βρετανός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ  εάν  η ανθρωπότητα δεν επαναπροσδιορίσει  την αξία του χρήματος και του πλούτου στη σύγχρονη κοινωνία. 

Σε άρθρο του που έγραψε με αφορμή το  Brexit, στην εφημερίδα Guardian ο Χόκινγκ προειδοποιεί ότι το ανθρώπινο είδος θα χαθεί, αν συνεχιστεί η προ Brexit στάση των ανθρώπων για τα χρήματα και τον πλούτο.

Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS + στη Λιβαδειά


Δεκαέξι (16) μέλη της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS + KEY ACTION 2 SCHOOL EDUCATION STRATEGIC PARTNERSHIPS 2015-1-UK01-KA201-013502-LEARNING AND TEACHING TOGETHER, από το Κάρντιφ της Ουαλίας και τη Μούρθια της Ισπανίας, στο οποίο συμμετέχει και ο Δήμος Λεβαδέων σύμφωνα με την 411/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων, θα φιλοξενηθούν στην Λιβαδειά τις επόμενες ημέρες.

Την παρέμβαση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ζήτησε και ο Μητροπολίτης Θ και Λ Γεώργιος ώστε να ανατραπεί η μονομερής επιβολή στην Ορθόδοξη Εκκλησία των αλλαγών στα Θρησκευτικά.


Μονομερής επιβαλλόμενη ενέργεια το προτεινόμενο νομοσχέδιο για τα Θρησκευτικά

Ο Ιεράρχης της Βοιωτικής Εκκλησίας ταύτισε την Ορθοδοξία με την πορεία του Ελληνικού Έθνους στο χρόνο και διαπίστωσε κατάφορες διακρίσεις στο προτεινόμενο νομοσχέδιο.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ - ΘΕΜΑ: ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΠΑΦΕΣ.

Όλοι οι ηγέτες των Κρατών της Γης, ομιλούν τη μητρική τους γλώσσα, στις διεθνείς διασκέψεις, συνομιλίες, συμβούλια, συνέδρια, συνεντεύξεις.
Ο Κινέζος ηγέτης ομιλεί Κινεζικά, ο Ιάπων  Ιαπωνικά, ο Αμερικάνος Αμερικανικά, ο Τούρκος Τουρκικά, ο Γάλλος Γαλλικά, ο Ιταλός Ιταλικά, ο Γερμανός Γερμανικά, ο Ισπανός Ισπανικά, ο Εβραίος ηγέτης Εβραϊκά, ο Άγγλος Αγγλικά, κ.ο.κ.
Άγγλοι-Γάλλοι-Πορτογάλοι ομιλούν τη γλώσσα τους.
Ο Έλληνας ηγέτης ομιλεί βλαχο-Αγγλικά, με βλαχο-προφορά.

Φόβος στους κατοίκους των Βαγίων από την κατάργηση του Αστυνομικού τμήματος

Το αστυνομικό τμήμα Βαγίων και το τμήμα τροχαίας Θηβών καταργούνται στην Αστυνομική διεύθυνση Βοιωτίας στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών που προωθεί το αρμόδιο υπουργείο προστασίας του πολίτη.

Την αγανάκτηση και το φόβο τους καταθέτουν στην κάμερα του σταρ οι κάτοικοι των Βαγίων που εκφράζουν φόβους για έξαρση της εγκληματικότητας και απώλεια του αισθήματος ασφαλείας.

ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ: ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΔΙΧΑΖΕΙ

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τους Υπουργούς
  1. Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
  2. Επικρατείας (για το συντονισμό του Κυβερνητικού έργου).


ΘΕΜΑ: Υποβάθμιση της διδασκαλίας για την Ορθόδοξη Πίστη που διχάζει.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ

ΘΕΜΑ :  «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου»  (Άρθρο 65, 67 N.3852/10 & 96 παρ.1 του Ν.3463/06 )».

Σας καλούμε όπως προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλαιού Δημοτικού Καταστήματος του Δ.Θηβαίων, (Παλαιό Δημαρχείο οδός Πινδάρου & Οιδίποδος)   στις   28  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016  ημέρα  ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 18:00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.  

ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΜΕ ΤΟ "ΠΟΣΟΝ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΕΣΑΙ" ΜΕΤΡΑΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΟΥ...

Ο άνθρωπος από τη φύση του ορίζεται ως προς τη θέση του. Η μεταξύ των δύο φύσεων του, ανάγκης και ελευθερίας σχέση του, καθορίζεται από τον νόμον: Οσον-Τόσον. Οσον δηλαδή πιο πολύ περιορίζει την ανάγκη και την κάνει βούλησή του, τόσον περισσότερο είναι ελεύθερος.

Και ενώ με την καταπίεση της ανάγκης η πορεία σημειώνεται ως κάθοδος, παραδόξως είναι άνοδος. Είναι αποδέσμευση από την ανάγκη, που σημαίνει αυτομάτως κίνηση προς τα άνω, δηλαδή ελευθερία!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΑ ΒΑΓΙΑ



Και όμως  θέμα ακαταλληλότητας του νερού στα Βάγια …. υφίσταται και είναι μεγαλύτερων διαστάσεων απ΄ ότι στην αρχή νομίζαμε … οι μετρήσεις διαψεύδουν τον Δήμαρχο..

 Μετά την πρωτοβουλία του Αυτοδιοικητικού Ριζοσπαστικού Κινήματος Θήβας (ΑΡΚ) να ενημερώσει τους πολίτες των Βαγίων για την ποιότητα και την καταλληλότητα του νερού που καταναλώνουν στις οικίες τους, το θέμα αυτό απασχόλησε σε έκταση και το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο με τον Δήμαρχο να επιδίδεται σε καταγγελίες του ΑΡΚ Θήβας και διαβεβαιώσεις ότι όλα είναι καλά και «να σταματήσουμε να δημιουργούμε πανικό στους πολίτες»

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με τον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και την Αστυνομική Ηγεσία Βοιωτίας

Με τον Αστυνομικό Διευθυντή Δ/νσης Αστυνομίας Βοιωτίας κ. Μιχαήλ Τσάτση και τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή του Τμήματος Ασφάλειας Θηβών κ.  Νίκο Τρικαλίτη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 στο Δημαρχείο,  όπου συζήτησαν θέματα σχετικά με την ασφάλεια των δημοτών και την ευταξία της πόλης. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Κίτσος .

Οικονομικό συμμάζεμα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Στο πλαίσιο ενημέρωσης όλων των κατοίκων της Στερεάς Ελλάδας για τον απολογισμό των δύο ετών της Περιφερειακής Αρχής, δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία που αφορούν στην μείωση κόστους λειτουργίας της, αλλά και στον εκσυγχρονισμό της με σκοπό την εξοικονόμηση πόρων και την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Συγκεκριμένα:

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΘΗΒΑΣ




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Τροφώνια 2016 - Έκθεση γελοιογραφίας Λαφυστίου στο ισόγειο της Νεροτριβής

Είκοσι χρόνια έκλεισε φέτος η Έκθεση Γελοιογραφίας Λαφυστίου, από τότε που μια ομάδα ανθρώπων με αγάπη για τη γελοιογραφία και με όραμα να κάνουν την έκθεση αυτή πανελλαδικό θεσμό, ξεκίνησαν το ταξίδι στον κόσμο της σάτιρας, φιλοξενώντας σημαντικούς Έλληνες και ξένους εκπροσώπους αυτής της τέχνης.

ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΡΗΞΗ ΤΕΤΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΜΕ ΑΜΕΣΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ.

Η άμεση χειρουργική αντιμετώπιση στη ρήξη του τένοντα στο   «ποντίκι» (Δικέφαλος Βραχιόνιος) γίνεται πλέον εύκολα και αποτρέπει επιπλοκές και  χρήση μοσχευμάτων.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν κορυφαίοι επιστήμονες, αξιολογώντας τα αποτελέσματα  χειρουργικών επεμβάσεων, που παρουσιάστηκαν στο 17ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο  Χειρουργικής Χεριού, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη  Γενεύη   τον περασμένο Ιούλιο.

Η τοποστρατηγική και χρονοστρατηγική Ουκρανία

Όταν εξετάζουμε την Ουκρανία τοποστρατηγικά βλέπουμε τέσσερις περιοχές που έχουν κυρίαρχα χαρακτηριστικά. Η μεγαλύτερη είναι χερσαία, οι άλλες τρεις έχουν πρόσβαση στη θάλασσα: η μια με κλειστό τρόπο, η επόμενη ως χερσόνησος και η τελευταία με ανοιχτό τρόπο. Αυτές οι διαφορές συνδυάζονται και με τα δεδομένα της γεωστρατηγικής. Έτσι δεν είναι τυχαία η κρίση στη χερσόνησο και η εμπλοκή στην κλειστή περιοχή.

Επίσκεψη Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη στην Ερέτρια/ Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, 
συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Εύβοιας, Φάνη Σπανό 
θα επισκεφθεί την Ερέτρια
 Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016
Πρόγραμμα Επίσκεψης

ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ;

Μην σας παρασύρει η εικονογράφηση του κειμένου. Δεν πρόκειται να αναφερθώ στην παράνοια της πολιτικής καρυκευμένης με μπόλικο θράσος, όπως εκφράζεται από τον Αλέξη Τσίπρα και τα "καλόπαιδα" που τον περιβάλλουν, μετατρέποντας τη σε "μπάχαλο" με βλακώδεις προρρήσεις, ιδεοληπτικές προσφύσεις και καπιταλιστικές αποφύσεις και συνήθειες για τους ίδιους, βεβαίως βεβαίως!

Εκδήλωση της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Ευρωπαϊκά εργαλεία: Προοπτικές ανάπτυξης για τη Στερεά Ελλάδα»

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Λαμιέων, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, το Επιμελητήριο Ευβοίας, το Επιμελητήριο Βοιωτίας, το Επιμελητήριο Ευρυτανίας, το Επιμελητήριο Φωκίδας, την ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, το ΣΒΣΕ, και το Europe Direct του Δήμου Λαμίας οργανώνει  εκδήλωση στη Λαμία  με θέμα: «Ευρωπαϊκά εργαλεία: Προοπτικές ανάπτυξης για τη Στερεά Ελλάδα».

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΤΡΙΗΡΗΣ"

"Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, σας προσκαλεί στην παρουσίαση της νέας έκδοσης της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού
 «Τριήρης. Τακτικές και Επιχειρησιακό Περιβάλλον»
που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 19:00 στο Πλωτό Ναυτικό Μουσείο «Θ/Κ ΑΒΕΡΩΦ»
(Άλσος Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης, Φλοίσβος Π. Φαλήρου)
με ομιλητές τους:

Η κατάδυση στην αρχαία Ελλάδα

Η κατάδυση στην αρχαία Ελλάδα
κατά την ύστερη αρχαϊκή και κλασσική περίοδο
(6ος-4ος αιώνας π.Χ.)

Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου
Συγγραφεύς – Ερευνήτρια Ναυτικής Ιστορίας


Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Ναυτική Ελλάς»,
τ.994 (ΑΥΓ), Αθήνα, Έκδοση της Ενώσεως
Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού/ΓΕΝ,
2016, σσ. 52-54.

Το παρόν αποτελεί μέρος από τη μελέτη της συγγραφέως στην αγγλική:
C.E. Ioannidou, ‘Divers in ancient Greece during the late archaic and classical period (6th-4th century BC)’, ARCHAEOLOGY AND SCIENCE, issue 10, Archaeological Institute Belgrade , 2016, pp 111-119. Διαβάστε το  ΕΔΩ





ΦΩΤΟ: Κώστας Λαδάς
kostasladas.blogspot.gr

Η λέξη κατάδυση και δύτης προέρχονται από το αρχαίο ρήμα «δύω» το οποίο απαντάται από τα ομηρικά έπη, ενώ ο όρος δύτης, ως αυτούσιος, μεταγενέστερα. Έκτοτε δημιουργήθηκαν ποικίλες ονομασίες για όσους ασχολούνταν με την κατάδυση, ανάλογα με τις ικανότητες που διέθεταν οι δύτες ή τα βάθη καταδύσεως που έφταναν. Συμπεραίνοντας από τις ονομασίες τους, οι «κολυμβητές ὕφαλοι», ή «κολυμβητέςφυδροι», οι «βύθιοι», και οι «πονηχόμενοι» 

Τροφώνια 2016 – Συναυλία με τοπικά συγκροτήματα

Συναυλία Τοπικών Συγκροτημάτων

Σε πείσμα των καιρών, η καθιερωμένη συνάντηση με τα τοπικά μουσικά σχήματα και καλλιτέχνες είναι πάλι εδώ και δυναμικά θα κλείσει τις εκδηλώσεις των Τροφωνίων 2016. Μουσικές προτάσεις από την πάντα ενδιαφέρουσα  μουσική σκηνή της Λιβαδειάς που χρόνια τώρα βρίσκεται στο προσκήνιο και κάθε χρόνο αναδεικνύει νέα ταλέντα και αξιοπρόσεκτες ηχογραφήσεις. Συμμετέχουν οι Στέλιος Καλογήρου Band, Δημήτρης Ματσώτας, Wrathwalker κ.α.

Στοιχεία απορρόφησης κονδυλίων για τη Στερεά Ελλάδα

Στο 107,13% έφτασε η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τα τελευταία δύο χρόνια.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή αρχή κλήθηκε το 2014 να διαχειριστεί την ολοκλήρωση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος 2007-2013, προϋπολογισμού  141,52 εκατ. ευρώ.

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

Ρατσισμός είναι η κοινωνική ή πολιτική πρακτική των διακρίσεων μεταξύ ανθρώπων φυλών και εθνοτήτων.
Αρχίζω την ανάλυση του θέματος με μια λαϊκή παροιμία που λέει, «Τον Αράπη και αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς».
«Όλοι της Γης οι κολασμένοι, κάνουν την Ελλάδα Πατρίδα τους» λέει ο ποιητής...................

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΗΒΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 & ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών: Τρίτη – Κυριακή 8.00-20.00/Δευτέρα κλειστό. Τηλ. 2262027913
Υπόλοιπα Μουσεία & Χώρος: Τρίτη-Κυριακή 8.00-15.00/Δευτέρα κλειστά.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας

Η ΛΕΣΒΟΣ ΜΑΝΑ “ΚΑΙΓΕΤΑΙ”…

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Αυτή η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, του κόκκινου φασισμού, “τρέχει” να προλάβει προκειμένου να καταστρέψει συθέμελα την Ελλάδα. Διαπιστώνοντας ότι οι ημέρες της είναι λίγες και ότι το λαδάκι στο καντήλι - που δεν πιστεύει - είναι πολύ μα πάρα πολύ λίγο ακόμη…    

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για τις εκδηλώσεις των Πινδαρείων

Ολοκληρώθηκαν και φέτος με επιτυχία τα “Πινδάρεια”, ένας από τους σημαντικότερους και μακροβιότερους πολιτιστικούς θεσμούς της πόλης των Θηβών. Για 38η συνεχή χρονιά οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με συλλόγους της περιοχής μας και ποιοτικά σχήματα απ’ όλη την Ελλάδα, κάλυψαν όλες τις εκφάνσεις του πολιτισμού.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ: ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗ - ΒΙΒΛΙΟ - ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΥΚΡΟ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Έκθεση Φωτογραφίας
«Ανάγνωση − Βιβλίο − Βιβλιοθήκη»
Φέτος, τρίτη χρονιά λειτουργίας τους, οι Ομάδες Φωτογραφίας της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, αποφάσισαν να αφιερώσουν την έκθεσή τους, που διοργανώνεται από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας και το σύλλογο Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, στην ίδια τη Βιβλιοθήκη.
Το θέμα που επιλέξαμε είναι «Ανάγνωση − Βιβλίο − Βιβλιοθήκη», σε μια προσπάθεια να αναδείξουμε τη θεμελιακή ανάγκη − αξία της ανάγνωσης ως προσωπικής διαδικασίας και την αξία της ύπαρξης του βιβλίου, όχι μόνο ως περιεχομένου αλλά και ως αντικειμένου (ιστορική, συλλεκτική, χρηστική κλπ).

Θανάσης Σκούμας: Βάναυση προσβολή στη μνήμη του Π. Πουλιόπουλου η κλοπή της προτομής του

Ο Παντελής Πουλιόπουλος, ο επαναστάτης κομμουνιστής ηγέτης, που εκτελέστηκε από τους Ιταλούς φασίστες, ο δικηγόρος που αντέκρουσε νομικά και πολιτικά το "ιδιώνυμο του Βενιζέλου", που υπερασπίστηκε με συνέπεια τους αγωνιστές τους κινήματος, ο διανοούμενος που έγραψε πρωτοποριακά έργα για την δομή του ελληνικού καπιταλισμού, και μετέφρασε από το πρωτότυπο κλασικούς τους μαρξισμού, με την τεράστια ευρυμάθεια του, αλλά βρέθηκε και στις πρώτες γραμμές του κινήματος και της λαϊκής δράσης, αποτέλεσε μια σπουδαία ιστορική προσωπικότητα που υπερβαίνει τα στενά όρια της περιοχής μας και της χώρας μας. 

ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ HOMO IGNORANS. ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΠΕΙΣΕΙ...

Το αληθινό δράμα της ζωής του νεοέλληνα, από την εποχή που μύριοι παράγοντες έχουν παρεμβληθεί για να επιταχύνουν το ρυθμό της διαλεκτικής πορείας της ελληνικής κοινωνίας, είναι ότι η σκέψη περπάτησε με βήμα πολύ νωθρό και η φωνή των αναγκών επέμενε στις απροσδιόριστες προθεσμίες για να ακουστεί.

Αν κατορθώσουμε ποτέ να υπερνικήσουμε την ελαφρότητα μας στις παρυφές της επιπολαιότητας, που μας κρατά δέσμιους απέναντι του ζωντανού σώματος της πραγματικότητας μας, θα υπάρξει ο τρόπος να συνδεθούμε αμεσότερα με ό,τι απέμεινε, ιδίως στα τελευταία χρόνια των ραγδαίων μεταβολών της ζωής μας, σε απόσταση από τη ψυχική μας δεκτικότητα και την κοινωνική μας ευαισθησία.

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Κατά τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης το τηλεοπτικό τοπίο κατακλύσθηκε από επαγγελματίες αριβίστες μεγαλοεπιχειρηματίες, οι οποίοι με άνομες πράξεις και υπό καθεστώς εργολαβικής θωπεύσεως της Εξουσίας, έγιναν ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών. Τους οποίους χρησιμοποίησαν όχι για την ενημέρωση του πολίτη, αλλά για να μπορούν να τον κρατούν στο σκοτάδι και να τον οδηγούν εκεί όπου ήταν το συμφέρον τους. Αναλαμβάνοντας είτε φανερά, μέσω των άλλων εταιρειών τους, είτε στο σκοτάδι, μεγάλα Δημόσια έργα της εκάστοτε Εξουσίας, διά μέσω των οποίων αύξαναν την περιουσία τους. Με μπαξίσι τη διατήρηση στην Εξουσία κομμάτων και πολιτικών προσώπων που εξυπηρετούσαν αυτά τα επιχειρηματικά συμφέροντά τους.  

ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ.

Α. Ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος κατέθεσε, μεταξύ άλλων, και την εξής Ερώτηση (7203/22.07.2016), σε σχέση με τις ανάγκες στελέχωσης Νοσοκομείων και Αστυνομικών Υπηρεσιών Βοιωτίας:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

ΠΡΟΣ
Την κα Δήμαρχο Λεβαδέων και
το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Λεβαδέων

κοιν: ΠΟΕ ΟΤΑ

Σχετικά με το θέμα των εργαζομένων καθαριότητας του Δήμου και για την στέγαση αυτών, μετά την επίσκεψη του κ. Επιθεωρητή Ασφαλείας και Υγείας - Εργασίας και την σύνταξη Δελτίου Ελέγχου, πληροφορηθήκαμε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ότι έχει επιλεγεί ως χώρος, το ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου Λιβαδειάς, με είσοδο από την οδό Θεσσαλονίκης.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο