Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΒΟΥΡΚΟΣ ΝΕΦΕΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΙ Ο ΧΟΙΡΟΣ ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ;

Η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία απέτυχε, χωρίς βέβαια να είναι δυνατόν να προσμετρηθούν οι επιπτώσεις στην αυταρχική διακυβέρνηση Ερντογάν, αλλά και στο πλέγμα της τουρκικής πολιτικής στην ευρύτερη περιοχή.

Το πραξικόπημα στην Τουρκία, ωστόσο, ανέδειξε και την εγχώρια πολιτική γελοιότητα στην υποτιθέμενη αντιμετώπιση κρίσεων, με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε το όλο θέμα και την "εικόνα" ετοιμότητας που προσπάθησε να φιλοτεχνήσει η κυβέρνηση, επιστρατεύοντας ακόμη και τον διοικητή της ΕΥΠ, ο οποίος και "ενημέρωσε" τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κι άλλα ευτράπελα, του "μαρμαρωμένου" προέδρου της Ηρώδου Αττικού συμπεριλαμβανομένου...

ΑΣΤΑΘΜΗΤΟΣ, ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΙ «ΑΝΩΜΑΛΗ» ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Όταν ένας ηγέτης μιας σημαντικής χώρας όπως η Τουρκία, που παίζει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις σε μια από τις πιο ευαίσθητες περιοχές του πλανήτη δρα σαν ο καλύτερος χαμελαίων και από την μια στιγμή στην άλλη είναι ικανός να πάρει στροφή 180 μοιρών, τότε όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς και το κυριότερο κανείς δεν μπορεί να του έχει εμπιστοσύνη.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ …ΑΘΛΙΩΝ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Το Σύστημα που ελέγχει τις τύχες της Ελλάδος, δεν ξεχωρίζει “δεξιούς” και “αριστερούς”. Πολιτικούς και δημοσιογράφους.
Επιλέγει τους πλέον ωφέλιμους και “εύκολους” και με αυτούς πορεύεται!
Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μερικές τέτοιες “εξέχουσες φυσιογνωμίες” και όσοι καταλάβατε, καταλάβατε!!  

Πραξικόπημα τεσσάρων ωρών στην Τουρκία - Ο λαός νίκησε τα τανκς

Καταιγιστικές οι εξελίξεις - Τουλάχιστον 90 νεκροί από τις συγκρούσεις σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα - Παραδίδονται οι πραξικοπηματίες - Περισσότερες από 1.563 συλλήψεις στρατιωτικών - Απελευθερώθηκε ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων - Ερντογάν: «Ήταν προδοσία προς τον λαό - Θα το πληρώσουν ακριβά οι υπαίτιοι» - Όλο το χρονικό της απόπειρας του πραξικοπήματος

Διαβάστε περισσότερα »

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ;

Η εσωτερική δύναμη μιας κοινωνίας φαίνεται, σύμφωνα με το λόγο του Νίτσε, από τα πόσα παράσιτα μπορεί να ανέχεται. Κι όταν είναι τόσα πολλά, όπως συμβαίνει στην ελληνική πραγματικότητα, τότε θέτουν σε δεινή δοκιμασία την αντοχή της κοινωνίας και υποσκάπτουν την υγεία της.

Κι όλα αυτά τα παράσιτα της ελληνικής πολιτικής, ιδίως τα τελευταία χρόνια, ανεξαρτήτως κομματικής απόχρωσης, έχουν εθίσει την κοινή γνώμη στις πιο βάναυσες παραβιάσεις κανόνων της αντικειμενικής κοινωνικής και πολιτικής ηθικής. Δεν έχουν απλώς οδηγήσει το λαό στις παρυφές του εθνικού ολέθρου, αλλά το χειρότερο είναι ότι έχουν μεταποιήσει τη κοινωνία σε παρασιτική και προσπάθησαν να της δώσουν το δικό τους ύφος.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την εγκατάσταση προσφύγων στη Λιβαδειά

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΛΛΕΛΕΙΜΕΝΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε το δράμα χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, που διωγμένοι από τις πατρίδες τους, αναζητούν σωτηρία μακριά από τις σφαγές και τα ερείπια του πολέμου. Οι άνθρωποι αυτοί προκειμένου να βρουν τρόπο διαφυγής σε άλλες χώρες της Ευρώπης, φτάνουν στην Ελλάδα έχοντας περπατήσει χιλιάδες χιλιόμετρα σε άθλιες συνθήκες, έχοντας ξεπουλήσει τις περιουσίες τους και συχνά έχοντας χάσει δικούς τους ανθρώπους στον πόλεμο ή το απάνθρωπο ταξίδι.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΟ.Δ.Ε ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΑΝΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ HOTSPOT ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Τοποθέτηση του Προέδρου Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής  Βοιωτίας, της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Λιανού κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων, στις 13/7/2006 με θέμα τη δημιουργία προσωρινού κέντρου εγκατάστασης προσφύγων στα διοικητικά όρια του Δήμου.
" Στην τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα από τους καταστροφικούς χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με την ανεξέλεγκτη εισροή προσφύγων,  η Λιβαδειά αναγκάζεται να προσφέρει άσυλο και φροντίδα σε ανθρώπους οι οποίοι δεν γνωρίζουμε εάν είναι οικονομικοί μετανάστες εάν είναι πρόσφυγες που πρέπει να φιλοξενηθούν ή παράνομα εισερχόμενοι μετανάστες που πρέπει να απελαθούν.

Πρόσκληση για την 15η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων

Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 15206/14-7-2016 πρόσκληση για την 15η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων στις  18  ΙΟΥΛΙΟΥ του 2016, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 20:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

Απομάκρυνση περιπτέρου στον πεζόδρομο της οδού Επαμεινώνδα

Ένα ακόμα περίπτερο απομακρύνθηκε από τον υπό ανάπλαση πεζόδρομο της οδού Επαμεινώνδα, που βρισκόταν στο ύψος της οδού Βουρδουμπά.

Σε κυκλοφορία η Δίρκης και η Αντιγόνης στη Θήβα

Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει ότι οι οδοί Δίρκης και Αντιγόνης στο κέντρο της Θήβας θα δοθούν σήμερα 15 Ιουλίου 2016 σε κυκλοφορία καθώς ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες εργασίες στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου “Ανάπλαση της οδού Επαμεινώνδα”.

Επιστολή Μπακογιάννη στον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη για την Έκθεση Λαμίας

Με δεδομένο το ενδεχόμενο να εκλείψει ο θεσμός της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, με επιστολή του στον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, ζητεί να τεθεί ο θεσμός υπό την αιγίδα και την εποπτεία της Περιφέρειας.

ΑΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΗΒΩΝ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας διαμορφώνει εξειδικευμένα προγράμματα περιήγησης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, που πρόσφατα άνοιξε τις πύλες του για το κοινό, σεβόμενη τη διαφορετικότητα και ποικιλομορφία των επισκεπτών, και επιθυμεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε άτομα με προβλήματα όρασης ή με κινητικές δυσκολίες. Στόχος του Μουσείου είναι μέσα από την πραγματοποίηση πιλοτικών προγραμμάτων κατάλληλα σχεδιασμένων για ομάδες ατόμων με διαφορετικές αναπηρίες να διατηρήσει και να αναπτύξει τον ανθρωποκεντρικό του χαρακτήρα, συνεισφέροντας στην κοινωνική αλληλεπίδραση και κοινωνική συνοχή του τόπου. Στο πλαίσιο αυτό η ΕΦΑ Βοιωτίας συνεργάζεται με τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος, καθώς και με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Θηβαίων.

Για 9η χρονιά το Καναδικό αρχαιολογικό ινστιτούτο εξερευνά κι αναδεικνύει τον αρχαίο Ελεώνα Βοιωτίας

Την ακρόπολη και τον αρχαιολογικό χώρο του Ελεώνα Άρματος, στην ανατολική Βοιωτία, εξερευνά και φέτος για 9η συνεχή χρονιά, το Καναδικό αρχαιολογικό ινστιτούτο στην Ελλάδα.
Επικεφαλής της ανασκαφής είναι οι, Μπρένταν Μπέρκ, καθηγητής αρχαιολογίας, στον τομέα ελληνορωμαϊκών σπουδών, παν/μιο Βικτόρια Καναδά, Μπράϊαν Μπέρνς, κολέγιο Γουέλσλι ΗΠΑ, Σούζαν Λούπακ, κλασσική αρχαιολογία παν/μιο Τέξας, υπεύθυνη έκδοσης του περιοδικού Εσπέρια, και οι Αλεξάνδρα Χαραμή, Όλγα Κυριαζή, αρχαιολόγοι στην εφορεία αρχαιοτήτων Θήβας. Το πρόγραμμα του 2016, διαρκεί από τις 29 Μαϊου έως τις 9 Ιουλίου.


Διαβάστε περισσότερα »

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Επανατοποθετήθηκε ο Στρατηγός Επαμεινώνδας στη Θήβα

Επανατοποθετήθηκε το χάλκινο μεγαλοπρεπές άγαλμα του Στρατηγού Επαμεινώνδα, στην είσοδο -από την οδό Πινδάρου- του πεζόδρομου της ομώνυμης οδού στη Θήβα, παρουσία και του δημιουργού του και πολυβραβευμένου γλύπτη Γεώργιου Καλακαλλά, την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016.

Ο τρόμος επέστρεψε στη Γαλλία

Ο τρόμος επέστρεψε στη Γαλλία μετά τη νέα επίθεση -με «άρωμα» Ισλαμικού Κράτους - που άφησε πίσω της 84 νεκρούς μεταξύ αυτών και μικρά παιδιά. Φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί καθώς οι τραυματίες είναι 150, εκ των οποίων 18 είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ τους.
Ήταν αργά το βράδυ της Πέμπτης και η Γαλλία γιόρταζε την εθνική γιορτή της 14ης Ιουλίου. Στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ της Νίκαιας στη νοτιοανατολική Γαλλία, μια περιοχή εξαιρετικά δημοφιλή στους τουρίστες αλλά και στους ντόπιους, χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί προκειμένου να παρακολουθήσουν επίδειξη βεγγαλικών.

Διαβάστε περισσότερα »


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

ΟΙ ΔΟΥΡΕΙΟΙ ΙΠΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η ανοχύρωτη λογική των Ελλήνων δεν συλλαμβάνει σ' όλο το εύρος τον επερχόμενο κίνδυνο. Επαφίεται στους εμφανιζόμενους ως "σωτήρες" Σαρλώ της πολιτικής, οι οποίοι αν και ουδεμία με την υποκριτική δεινότητα του πασίγνωστου θεατρίνου, διαγκωνίζονται ωστόσο να μας αποδείξουν ότι στην υποκρισία και στην εξαπάτηση της νοημοσύνης του λαού, με αρκετά στοιχεία γκροτέσκο, διεκδικούν διακρίσεις και επαίνους...

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΣΕ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ.

Σε Ερώτησή του προς τη Βουλή, με αφορμή το ετήσιο Μνημόσυνο (10.06.2016) για τους Διστομίτες, θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, ο Βουλευτής Βοιωτίας και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Διεκδίκησης Γερμανικών Αποζημιώσεων, Βαγγέλης Μπασιάκος, ζήτησε να ενημερωθεί από τους αρμόδιους Υπουργούς για τις νεώτερες εξελίξεις και κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τη διεκδίκηση των Γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων. Στην Ερώτηση αυτή ο κ.Μπασιάκος ανέφερε, μεταξύ άλλων:

10η ANIMART (Δελφοί 16-24 Ιουλίου 2016)

10η ANIMART 2016
Βιωματικό Σχολείο Τεχνών και Forum Σύγχρονης Δημιουργικότητας
Δελφοί, 16 - 24 Ιουλίου 2016

Οι έγγραφες συνεχίζονται...


H 10η ANIMART – βιωματικό σχολείο τεχνών και forum σύγχρονης δημιουργικότητας, θα πραγματοποιηθεί στους Δελφούς, από 16 έως 24 Ιουλίου 2016, με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών ιδρυμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προωθώντας τις πολιτιστικές ανταλλαγές, την καινοτόμα δημιουργικότητα και τον διεπιστημονικό διάλογο. Ο Απόλλων, η Δελφική μυθολογία και η σύγχρονη πραγματικότητα θα προσεγγιστούν από τους μετέχοντες, μέσα από εργαστήρια, μαθήματα, προβολές, εκθέσεις, διαγωνισμούς, ημερίδες. H ANIMART απευθύνεται στην εκπαιδευτική κοινότητα: νηπιαγωγούς, δασκάλους, καθηγητές, φοιτητές, τους νέους δημιουργούς αλλά και τους φιλότεχνους, που θα ήθελαν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από τις τέχνες, μετατρέποντας τις γνώσεις αυτές σε εργαλείο δουλειάς, με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών.

Αρχίζουν τα "γυρίσματα" στην Στερεά Ελλάδα

Υπεγράφη το σύμφωνο συνεργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με το «Δίκτυο Ελληνικών Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων».

Το σύμφωνο, που από την πλευρά της Περιφέρειας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, προβλέπει την αξιοποίηση του φυσικού κάλους που διαθέτει η Στερεά Ελλάδα για την προσέλκυση επενδύσεων μέσω οπτικοακουστικών παραγωγών (κινηματογράφος, τηλεόραση, διαφήμιση, new media).

Έναρξη προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για τους Παιδικούς Σταθμούς του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας»

Για μια ακόμα σχολική χρονιά ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας  συμμετέχει στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για τους Παιδικούς Σταθμούς Θήβας και Βαγίων.
Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται Ηλεκτρονικά  από 12/7/2016 έως 29/7/2016.Η  εκτυπωμένη ηλεκτρονική αίτηση μαζί με τα δικαιολογητικά συμμετοχής πρέπει να αποσταλούν στην ΕΕΤΑΑ μέχρι 29/7/2016.Για περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο της ΕΕΤΑΑ, στη διεύθυνση www.eetaa.gr.

Ν. Θηβαίος (ΣΥΡΙΖΑ): Τον κόσμο δεν τον νοιάζει αν θα του μειώσουμε το μισθό ή τη σύνταξη αρκεί να κλείσουμε τηλεοπτικά κανάλια που δεν έχουν άδεια και να μην πηγαίνει κανείς στον Πρετεντέρη

Ένα ακόμη φυντάνι του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ρέστα...

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό βουλευτή δεν φταίει η υπερφορολόγηση για την έλλειψη ανάπτυξης αλλά...ότι δεν διασφαλίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων με συλλογικές συμβάσεις εργασίας (!!!)

Με σκληρή γλώσσα μίλησε για τα ΜΜΕ και την έλλειψη δημοκρατίας που επικρατεί σε κάποια από αυτά, ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Νικόλαος Θηβαίος, στο radio1d.gr και την εκπομπή «Οι Απέναντι» με τους Ανδρέα Σταματόπουλο και Σάκη Αποστολάκη.

Ανακατασκευή λεβητοστασίου και συμπλήρωση υποδομών Δημοτικού Σταδίου Θήβας

Εργασίες πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Στάδιο Θήβας στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου “Ανακατασκευή  λεβητοστασίου και συμπλήρωση υποδομών Δημ. Στ. Θήβας” , έργο που συμβασιοποιήθηκε στο ποσό των 34.170,02 € (με ΦΠΑ).

Συγκεκριμένα οι εργασίες αφορούν:

Πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία του Δημαρχείου Αλιάρτου

Πραγματοποιήθηκε, χθες Τετάρτη 13 Ιούλη, στην πλατεία του Δημαρχείου Αλιάρτου, η προγραμματισμένη πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ που διοργάνωσε η κομματική οργάνωση Αλιάρτου-Θεσπιών.
Στους συγκεντρωθέντες, που ήταν από όλη την περιοχή του Δήμου Αλιάρτου -Θεσπιών, μίλησε ο Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Στερεάς και μέλος της ΚΕ του κόμματος, Κώστας Μπασδέκης που, αφού ανέλυσε τις πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό της χώρας, στάθηκε ιδιαίτερα στο πού αυτές οδηγούν στο άμεσο μέλλον και στο πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν τα δυσμενή, για τους εργαζόμενους, αποτελέσματά τους.

“ΚΙΠΑΤΖΗΣ” ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Πόσες και πόσες φορές δεν έχω γράψει ότι, σε αυτήν τη χώρα, την Πατρίδα μας όλα μα όλα είναι προσχεδιασμένα επί δεκαετίες από τις ξένες “φίλιες” δυνάμεις;  
Πόσες φορές δεν έχω αναφέρει επί πολλά χρόνια – και όχι σήμερα ξαφνικά – ότι η Μεταπολίτευση ήταν προσχεδιασμένη προκειμένου να κάνουν υπερκαταναλωτικό τον Έλληνα, για να μπορέσουν στη συνέχεια να τον φτωχοποιήσουν, διαλύοντάς τον πιο εύκολα, αφού του αφαίρεσαν την όποια αντίδρασή του, ακόμη και για το ξεπούλημα της Πατρίδας του;

ΟΠΙΣΘΕΝ ΤΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΙΑ ΚΡΑΤΑΙΑ ΚΑΤΑΦΑΣΗ

Η κατάφαση της ζωής συνοδεύεται από το πόθο προς κάτι, το οποίο τελεί πέρα και υπεράνω της καθημερινότητας. Οπισθεν της άρνησης και της όποιας παθητικότητας, που οι δυσβάστακτες συνθήκες ή και η ιδιοσυστασία ενός λαού διαμορφώνει, κρύβεται πάντα μια κραταιά κατάφαση.

Κι αυτή η κατάφαση οδηγεί στην ανάγκη της απόφασης για μια νέα πίστη στις αρχές, για αφύπνιση της συνείδησης και αναμόχλευση της ιστορικής μνήμης. Οδηγεί στην αντίδραση, στhν αντίδραση κατά της κρατούσης πολιτικής ηθικής. Οδηγεί στην έξαρση υπεράνω της πραγματικότητας και των φραγμών της ατομικότητας.

Στη Χαλκίδα το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ U20 15-24 Ιουλίου 2016

Στη Στερεά Ελλάδα και συγκεκριμένα στην πόλη της Χαλκίδας θα φιλοξενηθεί το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Mπάσκετ U20.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στηρίζει έμπρακτα τη διοργάνωση και σε συνεργασία με το Δήμο Χαλκιδέων καλεί τους φίλους του αθλητισμού να βρεθούν από τις 15 έως και τις 24 Ιουλίου στα γήπεδα της ευβοϊκής πρωτεύουσας, προκειμένου να στηρίξουν την εθνική μας ομάδα, αλλά και να απολαύσουν το θέαμα που θα προσφέρουν οι ομάδες καλαθοσφαίρισης  των ευρωπαϊκών χωρών.

«Στη Φωκίδα βρέθηκαν οι νέοι Αντιπεριφερειάρχες Χειμάρας και Ταγκαλέγκας, συνεχίζοντας τις εντατικές επαφές τους σε όλη την Περιφέρεια για ενημέρωση»

Στην Άμφισσα βρέθηκαν χθές Τρίτη 12 Ιουλίου, οι Αντιπεριφερειάρχες Χωροταξίας & Περιβάλλοντος, κ. Ιωάννης Ταγκαλέγκας και Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας, κ. Θεμιστοκλής Χειμάρας, όπου και συναντήθηκαν με υπηρεσιακούς παράγοντες και τοπικούς φορείς για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

Πρόσκληση για την διοργάνωση της Ελικώνιας Ορειβατικής Συνάντησης

Ο Δήμος Λεβαδέων προσκαλεί όλους τους παραγωγικούς φορείς, πολιτιστικούς συλλόγους και αθλητικά σωματεία να συμμετάσχουν στη συνάντηση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 και ώρα 19:00 στο Παλιό Δημαρχείο για την προετοιμασία της “Ελικώνιας Ορειβατικής Συνάντησης”.

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Η νέα σύνθεση του Εργατικού Κέντρου Θήβας

Μετά το 15ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του Εργατουπαλληλικού Κέντρου Θήβας που πραγματοποιήθηκε στς 27 και 28 Ιουνίου και μετά το κάλεσμα του πλειοψηφούντος συμβούλου, συνεδρίασαν τα νεοεκλεγέντα μέλη του ΔΣ προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα η νέα διοίκηση.

Μετά τις προβλεπόμενες διαδικασίες, προτάθηκε η συγκρότηση αναλογικού προεδρείου (Γραμματεία στη ΔΑΣ, Αντιπροεδρία στη ΔΑΚΕ και Οργανωτικό Γραμματέα στην ΑΣΚ) χωρίς αυτό να γίνει αποδεκτό από τις δύο παρατάξεις ΔΑΣ και ΑΣΚ.

Επίσης κατέθεσε παραίτηση το νεοεκλεγέν μέλος Μαργαρίτης Κωνσταντίνος και ευχαρίστησε τους συναδέλφους του στο ΔΣ για την εκλογή του. Την θέση του κατέλαβε ο πρώτος επιλαχών Γεωργίου Περικλής.

Η νέα σύνθεση του Εργατικού Κέντρου Θήβας έχει ώς εξής:

H Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδοτεί τη λειτουργία των παιδικών σταθμών και στηρίζει τις οικογένειες με ανήλικα παιδιά

Το ποσό του 1.847.227 ευρώ θα διατεθεί για την στήριξη των οικογενειών με παιδιά προσχολικής  ηλικίας και παιδιών με αναπηρία, στο πλαίσιο προώθησης της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας.

Πρόκειται για δράσεις που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και  αφορούν σε:

«Παροχή υπηρεσιών προσχολικής αγωγής (2016-2017)», συνολικής δημόσιας δαπάνης 1.810.961 ευρώ.

Γιώργος Στασινός στη Βουλή: είδος προς εξαφάνιση οι μηχανικοί

Έντονη κριτική στη διάταξη για τον περιορισμό της εκτός σχεδίου δόμησης σε γη υψηλής παραγωγικότητας, επιφυλάξεις για τις διατάξεις περί ενεργειακών επιθεωρητών

Έντονη κριτική στη διάταξη για τον περιορισμό της εκτός σχεδίου δόμησης σε γη υψηλής παραγωγικότητας  αλλά και επιφυλάξεις για τις διατάξεις περί ενεργειακών επιθεωρητών εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός σήμερα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας & Δικτύου Ελληνικών Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών ‘Έργων

Αύριο Πέμπτη 14 Ιουλίου και ώρα 11.00 το πρωί, στο Γραφείο Περιφερειάρχη, στο Διοικητήριο της Λαμίας (Λ. Καλυβίων 2)
θα υπογραφεί Σύμφωνο Συνεργασίας
μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Συνεργατικού Σχηματισμού «Δίκτυο Ελληνικών Επιχειρήσεων Παραγωγής Οπτικοακουστικών ‘Έργων»,

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «ΕΦΗΒΕΙΑ» του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου.

Τη Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016 στη πλατεία της Βιβλιοθήκης Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄ πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «ΕΦΗΒΕΙΑ» του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου.  Μια γρήγορη αλλά και αναλυτική  περιήγηση   στο νέο πόνημα του Μητροπολίτη Αργολίδος  μας έκανε ο θεολόγος κ. Λιαμής Ηλίας .

Σε επιφυλακή η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την οζώδη δερματίτιδα των βοοειδών

Η  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μετά από εκτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί σχετικά με την εξέλιξη του νοσήματος της οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών στην Βόρεια Ελλάδα, βρίσκεται σε επιφυλακή για την πρόληψη της μετάδοσης της νόσου.
Κρίνεται σκόπιμο, στα πλαίσια της πρόληψης εμφάνισης της οζώδους δερματίτιδας, να διερευνηθεί το ενδιαφέρον από τους βοοτρόφους της Περιφέρειας για συμμετοχή σε πρόγραμμα προληπτικού εμβολιασμού.
Τονίζεται ότι δεν υπάρχει μέχρι σήμερα κρούσμα οζώδους δερματίτιδας στην Περιφέρειά  μας.

ΑΡΚ ΘΗΒΑΣ: Απλή Αναλογική - Δημοκρατία ή … παραχάραξη της ψήφου των πολιτών;

Ένα μείζον ζήτημα που απασχολεί την πολιτική ενημερότητα. Ένα θέμα και ένα αίτημα χρόνιων πολιτικών αγώνων για την αποκατάσταση της πιο μεγάλης αυτής Δημοκρατικής μεταρρύθμισης για την ισοτιμία της ψήφου και της γνήσιας έκφρασης και αποτύπωσης της πολιτικής θέλησης των πολιτών, οδεύει στην τελική ευθεία προς ψήφιση της από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Οι επί σειρά ετών και με σειρά καλπονοθευτικών εκλογικών νόμων παραχαράκτες της λαϊκής ψήφου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, συνεπικουρούμενοι και από το «Ποτάμι» του Κου Θεοδωράκη συνεχίζουν να προκαλούν με την επιμονή τους στην πολιτική αυτή ανωμαλία με τα γνωστά αποτελέσματα της χρεωκοπίας της χώρας μας από τις πολιτικές που εφάρμοσαν για πάνω από 40 χρόνια στηριζόμενοι σε κάλπικες πλειοψηφίες που τους έδιναν τα εκλογικά συστήματα που ανακάλυπταν κάθε φορά.

ΗΜΕΡΙΔΑ Ι.Σ.ΘΗΒΑΣ ΚΑΙ ΣΔΥΜ: «ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΘΛΗΣΗΣ»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΩΝ ΑΙΘΟΥΣΑ «ΑΛ. ΚΟΦΙΝΗΣ»
13.07.2016 ΩΡΑ 19.00
ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΤΗΣ ΑΘΛΗΣΗΣ

Χαιρετισµός
Φιλιώ Πρωτόπαπα
Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Θηβών

Οφέλη και Απειλές Υγείας της Άθλησης Αναψυχής
Θρασύβουλος Παξινός
Εργοφυσιολόγος, Σύµβουλος στην Εθνική Οµάδα Ποδοσφαίρου,
Καθηγητής Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Εκλογικός Νόμος και Εθνικοί κίνδυνοι

Ενόψει πολιτικών εκλογικών πρωτοβουλιών, αισθάνομαι την υποχρέωση να επανέλθω σε ένα άρθρο το οποίο είχα δημοσιεύσει στην εφημερίδα "Βραδυνή της Κυριακής" στις 15 Οκτωβρίου 2000.
Ο χρόνος που γράφτηκε το άρθρο (πριν 16 χρόνια) ελπίζω να με προστατέψει από σκέψεις σημερινής πολιτικής σκοπιμότητας.

εφημερίδα “Βραδυνή της Κυριακής”, 15 Οκτωβρίου 2000

 Πολιτικές πολυδιασπάσεις και Εθνικοί κίνδυνοι

ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΠΟΥΤΙΝ ΑΝΑΤΙΝΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Αυτή η κυβέρνηση των αναρχοάπλυτων γιαλαντζί αριστερών, έχει βάλει σκοπό να διαλύσει συθέμελα την Ελλάδα.
Από τη στιγμή που εκποιεί τη χώρα στους Γερμανούς και φτωχοποιεί όλες τις κοινωνικές τάξεις του λαού μας, είναι επόμενο να φθίνει καθημερινώς στην αποδοχή των πολιτών. Και από τη στιγμή που σε όλες τις μετρήσεις υπολείπεται δραματικά της ΝΔ, εν μέσω του θέρους, αποφάσισε να αλλάξει τον εκλογικό Νόμο, γιατί τάχατες η “απλή αναλογική” ήταν διαχρονικός, διακαής πόθος και στόχος της “αριστεράς”.  

ΤΟ ΝΑΤΟ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!

Αυτές τις ημέρες έγινε η Σύνοδος του ΝΑΤΟ, όπου εκλήθησαν να παραστούν όλοι οι Αρχηγοί των Κρατών-μελών του ΝΑΤΟ.
Προς ενημέρωσην του Ελληνικού Λαού, για την ποιότητα του ΝΑΤΟ, παραθέτω τα κάτωθι.

Ο Πρόεδρος των Η.Π.Α., όπως και όλοι οι Ευρωπαίοι Βασιλείς, Πρόεδροι και Πρωθυπουργοί, της Εβραϊκής Σιωνιστικής Ε.Ε., είναι απλώς υπάλληλοι, πιόνια & μαριονέτες της Ηγεσίας της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας του  Βαρώνου-Λόρδου  ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
(Βαρώνος όνομα & πράμα).

Coca Cola: να συμβάλλουν πολιτιστικοί σύλλογοι και δημοτικοί φορείς στο μποϊκοτάζ

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Το ερώτημα τίθεται συχνά: τι μπορεί να πετύχει ένα μποϊκοτάζ, το συγκεκριμένο μποϊκοτάζ στα προϊόντα της Coca Cola; Η πρώτη απάντηση που μπορεί να δώσει κανείς είναι ότι η πολυεθνική έχει υποστεί και συνεχίζει να έχει τεράστιες απώλειες κερδών και να χάνει μερίδια αγοράς.  Και αυτό συμβαίνει υπέρ των ελληνικών εταιρειών που δρατηριοποιούνται στον κλάδο των αναψυκτικών και των χυμών. Όσο υποχωρούν στην αγορά τα προϊόντα της αμερικανικής πολυεθνικής (Coca Cola, Fanta, Sprite, Schweppes, Frulite, Amita, Amita motion, Monster), τόσο μεγαλύτερο χώρο καταλαμβάνουν τα προϊόντα των ελληνικών επιχειρήσεων. Είναι φανερό ότι η Coca Cola δεν περνάει, ούτε θα περάσει αλώβητη, από την κήρυξη του μποϊκοτάζ και όσο θα συνεχίζεται η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων και το κίνημα “Ούτε γουλιά… μέχρι να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο”, τόσο θα περιέρχεται σε πιο δεινή θέση.

Δήμος Λεβαδέων: Έναρξη προγράμματος "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής" μέσω των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών

Ανακοινώνεται ότι για τη νέα σχολική χρονιά 2016-2017 ο Δήμος Λεβαδέων θα συμμετέχει στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής»  μέσω των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών. 

Γιώργος Στασινός: πιο σημαντικό το θέμα της ωρίμανσης των προς αξιοποίηση ακινήτων του δημοσίου από το θέμα του φορέα διαχείρισης

Συγκεκριμένη πρόταση αξιοποίησης των στρατοπέδων στις πόλεις ως χώρων πρασίνου


Αντιρρήσεις για την ίδρυση της ΜΟΜΚΑ (Μονάδα Μελετών και Κατασκευών του ΥΠΕΘΑ), κριτική για τη δημιουργία ΥΠΑΑΠΕΔ (Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων), ανάδειξη των υφιστάμενων προβλημάτων αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας αλλά και προτάσεις για την αξιοποίηση των στρατοπέδων στις πόλεις ως χώρων πρασίνου έκανε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός νωρίτερα σήμερα στη Βουλή.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο