Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Ν Ο Θ Ε Ι Α ;;;

Κυκλοφορούν φήμες και ψίθυροι, αλλά και δημοσιεύματα των ΜΜΕ, ότι επίκειται ΝΟΘΕΙΑ των εκλογικών αποτελεσμάτων μέσω Η/Υ, όπως σε κάθε εκλογή.
Η Παγκόσμια Κυβέρνηση-Δικτατορία δεν θα αφήσει τη «μπουκιά-Ελλάς, να φύγει από το στόμα της».
Προς ενημέρωση του Ελληνικού Λαού παραθέτουμε τα κάτωθι, παρμένα από τα ΜΜΕ.
Άλλα ψηφίζουμε το πρωϊ, και άλλα βγαίνουν το βράδυ.
Πράγματι είναι περίεργη η ύπαρξη της εταιρείας ηλεκτρονικών υπολογιστών SINGULAR LOGIC μέσα στο Ελληνικό Υπουργείο Εσωτερικών.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΕΠΑ.Λ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Οι Διευθύνσεις των 1ο ΕΠΑ.Λ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑ.Λ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ και Ε.Κ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ με αφορμή την έναρξη του σχολικού έτους 2015-2016 ανακοινώνουν για τη λειτουργία των σχολείων τα παρακάτω:

Τα ΕΠΑ.Λ συνδυάζοντας την παροχή γενικών γνώσεων και επαγγελματικής εκπαίδευσης δίνουν τη δυνατότητα στους απόφοιτους να αποκτήσουν ταυτόχρονα:
1) Απολυτήριο Επαγγελματικού Λυκείου ισότιμο του Γενικού Λυκείου
2) Πτυχίο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που παρέχει το δικαίωμα της απόκτησης άδειας άσκησης επαγγέλματος και πρόσβαση στην αγορά εργασίας
Επίσης τους δίνεται η δυνατότητα:

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ: ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 2015-2016

Από Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015 η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς θα εφαρμόσει το χειμερινό ωράριο λειτουργίας.
Έτσι η Βιβλιοθήκη θα είναι ανοικτή:

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Πολιορκία του Χάνδακα και Χρονοστρατηγική".


Προμαχώνας Βηθλεέμ, Ηράκλειο. 
Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015
Μέρος Α'

ΟΛΑ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ συγκάλυψης του σκανδάλου Μεϊμαράκη – Βενιζέλου από την Κωνσταντοπούλου

ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΓΙΑ «ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ» ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ.

ΕΤΣΙ ΕΣΤΗΣΑΝ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ, ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ – ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ!

– απάντηση σε πληρωμένους συκοφάντες ή εύπιστους παραπλανημένους.

ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΖΩΗ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΕΓΓΡΑΦΟΤα έγγραφα χωρίς υδατογράφημα, για να δούμε ποιοί δημοσιογράφοι δεν βρίσκονται στις λίστες της μίζας και της διαπλοκής. Ελεύθερη η χρήση, όπως πάντα.

Στο φως η σκανδαλώδης πληρωμή Μεϊμαράκη στους Γερμανούς, λίγο πριν τις εκλογές του 2009. 107 εκατομμύρια ευρώ τσέπωσαν σκανδαλωδώς οι Γερμανοί λίγο πριν καταγγείλουν την σύμβαση!

Το προκαταρκτικό πόρισμα στάλθηκε με την μορφή του κατεπείγοντος στον Άρειο Πάγο λίγο πριν τις εκλογές του 2015, η δικαιοσύνη κινήθηκε ταχύτατα αλλά το μέγα σκάνδαλο έμεινε στα συρτάρια της Προέδρου της Βουλής. Τα κίνητρα, πολιτικά ή άλλα, ας τα διερευνήσει η δικαιοσύνη, εάν την επομένη των εκλογών δεν έχει νικήσει η διαπλοκή. Διαβάστε με προσοχή το ιστορικό:

Ο Τέρενς Κουίκ στη Λιβαδειά για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου των ΑΝΕΛ στη Βοιωτία

Βέβαιος για την είσοδο των ΑΝΕΛ στη νέα Βουλή δήλωσε από τη Λιβαδειά ο επικεφαλής επικοινωνίας του κόμματος Τέρενς Κουίκ.


Απέκλεισε κατηγορηματικά μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση σε στελέχη της, χαρακτήρισε το νέο μνημόνιο τριετή συμφωνία για την έξοδο της χώρας από την κρίση και προέβαλε τις θέσεις του κόμματός του για τον αγροτικό τομέα.
Ο Τέρενς Κουίκ παράλληλα παρουσίασε τη λίστα των υποψηφίων των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο νομό Βοιωτίας.

Δικαιωμένη εκ του αποτελέσματος η Έλενα Κουντουρά.

​Με ικανοποίηση μετρούν τα έσοδα από τους τουρίστες, τους οποίους βλέπουν να συνεχίζουν τις αφίξεις τους στα ελληνικά αεροδρόμια και ανταλλάσσουν συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχουν οι επαγγελματίες του τουρισμού στη χώρα μας.
Γιατί η νίκη έχει εκατό πατέρες, ενώ η ήττα στην περίπτωση μας θα είχε μια μόνο….. μητέρα , για να παραφράσουμε το ρητό, την απελθούσα αναπληρώτρια υπουργό τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.
Η ίδια εργάστηκε αθόρυβα, μεθοδικά και σκληρά όλο αυτό το χρονικό διάστημα, σε πείσμα όλων όσοι προέβλεπαν καταστροφές, προκειμένου να ενισχύσει το προφίλ του ελληνικού τουρισμού στην διεθνή αγορά, να συνάψει συμφωνίες με χώρες που δεν βρίσκονταν στον χάρτη «πελατών» των επαγγελματιών του κλάδου, καθώς και για να απαντήσει σε όλα τα κακόβουλα δημοσιεύματα που κυκλοφορούσαν διεθνώς και δυστυχώς αναπαράγονταν κι από ελληνικά μέσα.

Η ασέβεια προς την Δημοκρατία και οι συνέπειες - άλλο είναι να λες πολλά λόγια κι άλλο να λες τα κατάλληλα

Έχει τονισθεί πολλές φορές, ότι η επί δεκαετίες απομάκρυνση και αποξένωση της Ελλάδος από τους Ευρωπαίους και το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι είχε ως αποτέλεσμα την ολέθρια καταστροφή της χώρας μας. Το οδυνηρότερο είναι ότι παράλληλα, εκ του λόγου αυτού, καθίσταται τώρα ανέφικτη η οιασδήποτε διαπραγμάτευση και συμφωνία με τους Ευρωπαίους η οποία θα εξυγίανε την μακροχρόνια νοσούσα κατάσταση εις την χώρα μας και θα επανέφερε την Ελλάδα εις την ομαλότητα, την υγιή πορεία και ανάπτυξη.
Το ξέσπασμα της κρίσης εις την χώρα μας το 2008/09  επιδείνωσε έτι περισσότερο τις σχέσεις της Ελλάδος με τους Ευρωπαίους Εταίρους μας οι οποίες μετά την Μεταπολίτευση, αν είμαστε ειλικρινείς και ας μη αυταπατώμεθα,  ποτέ δεν ήσαν φυσιολογικές. Ως γνωστόν, κάθε κρίση προσγειώνει κάθε άνθρωπο π.χ. κάθε χώρα εις την πραγματικότητα και παράγει νέες δυνάμεις, για την απελευθέρωση και απεξάρτηση από τα μοιραία λάθη και τα δεσμά, και ανοίγει τον δρόμο για ιδέες και φιλοδοξίες, μία νέα πορεία  για νέες ευκαιρίες και ένα δημιουργικό ξεκίνημα.  

ΑΙΤΗΜΑ ΡΩΣΙΑΣ


Κυρία  Πρωθυπουργέ,

                  Θέμα: Αίτηση  Ρωσίας
                 ------------------------------------
                     
Οι ΕβραιοΣιωνιστές της Κυβερνήσεως των Η.Π.Α. και οι Εβραίοι πολιτικοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), πάντοτε ήταν εχθρικοί προς
την Ελλάδα.
Απόδειξη, «Ιδού η κατάντια μας».
Μας φόρτωσαν με ένα τεράστιο παράνομο ΧΡΕΟΣ.
Μας φόρτωσαν με Ισλαμιστές λαθρομετανάστες Τζιχαντιστές, και εμείς οι Έλληνες περιμένουμε το τέλος μας, διά της σφαγής των αμνών!!!
Οι προδότες πολιτικοί είναι υπάλληλοι του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, με ότι αυτό συνεπάγεται...............
Ως εκ τούτου, εισηγούμαι
Να γίνει δεκτό το αίτημα της Ρωσίας περί χρήσης του Ελληνικού Εναέριου Χώρου από τη Ρωσική Αεροπορία για Επιχειρήσεις στη Συρία.
Έτσι θα ενθουσιάσετε τον Ελληνικό Λαό.

Η ομαλοποίηση έρχεται μόνο με πράξεις

Ν. Λυγερός

Ενώ η Ελλάδα προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της μετά από όλα αυτά που ζήσαμε και ζούμε τους τελευταίους μήνες, αρχίζουν επιτέλους οι αναλυτές να μιλούν για την έννοια της ομαλοποίησης που προήλθε από τη συμφωνία και την προκήρυξη των εκλογών. Αυτό κι αν είναι αδιανόητο. Διότι πρακτικά σημαίνει ας γίνει ό,τι είναι να γίνει, αρκεί να μη γίνει αυτό που έγινε. Σε επίπεδο στρατηγικής και ενέργειας όχι μόνο δεν έγινε τίποτα, αλλά αυτά που έγιναν ήταν ό,τι πρέπει για να χαθεί η αξιοπιστία της Ελλάδας σε θέματα διαγωνισμού υδρογονανθράκων. Ο μικρός διαγωνισμός δεν έχει καταλήξει ακόμα, μετά από τόσο καιρό. Και ο μεγάλος διαγωνισμός βασίζεται πια επί της ουσίας, μόνο πάνω στο δεύτερο θαλάσσιο οικόπεδο. Αμέσως μετά τις εκλογές θα πρέπει να ασχοληθούμε με την τριμερή Ελλάδα-Κύπρος-Αίγυπτος για την υπόθεση του τριπλού σημείου και των οριοθετήσεων των ΑΟΖ μας.

Τ Η Λ Ε Μ Α Χ Ι Α: ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ

Αυτή δεν ήταν τηλεμαχία, ήταν ερωτήσεις γραμμένες και υποβαλλόμενες από το συγκρότημα της διαπλοκής των κορακιών δανειστών και δοσιλόγων πολιτικών.
Τώρα επίκειται και η δεύτερη τηλεμαχία, μεταξύ των πρωταγωνιστών των εκλογών.
Λέμε  ΟΧΙ  στους Μνημονιακούς Μεγαλο-Δημοσιογράφους των Μνημονιακών μεγαλο-καναλιών της διαπλοκής των Μεγιστάνων Επικυρίαρχων, στα DEBATE των προδοτών δοσιλόγων Μνημονιακών πολιτικών.

Λαϊκή Ενότητα Βοιωτίας: Καταγγελία για την διακοπή της πρόσβασης, από τη ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. ΑΕ, προς τον κόλπο της Νούσας στη Θίσβη

Η “Λαϊκή Ενότητα” Βοιωτίας καταγγέλλει τις εντελώς παράνομες  ενέργειες της εταιρείας “ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΙΣΒΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Α.Ε. (ΔΙΑ.ΒΙ.ΠΕ.ΘΙ.Β. ΑΕ)” η οποία απαγορεύει αυθαίρετα και παράνομα στους πολίτες την χρήση της κοινόχρηστης οδού που οδηγεί στον κόλπο της Νούσας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

1) Μαρίας – Ευθυμίας Χατζώκου – Αναστασίου, Αντιπροέδρου
2) Βασιλικής Φορτούνη, Γενικής Γραμματέως,
3) Ευθυμίας Παπαγιαννάκη, Ταμία,  του Διοικητικού Συμβουλίου του πολιτιστικού συλλόγου με την επωνυμία «ΙΣΜΗΝΗ», που εδρεύει στη Θήβα.

Θα θέλαμε με την παρούσα ανακοίνωση μας να ενημερώσουμε τα μέλη του συλλόγου ότι οι εκλογές που έχουν προκηρυχθεί για την 13η Σεπτεμβρίου 2015, πάσχουν από απόλυτη ακυρότητα, καθώς καμία καταστατική διαδικασία δεν έχει τηρηθεί.
Ειδικότερα:
Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, με βάση το καταστατικό, γίνονται στο πλαίσιο της τακτικής εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης, που συγκαλείται, κάθε 2 χρόνια, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, και με έγγραφη πρόσκληση των μελών του συλλόγου 20 τουλάχιστον ημέρες πριν από αυτές.
Η Συνέλευση, έχει ως έργο, όπως κάθε τακτική συνέλευση του Συλλόγου, την έγκριση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού, την ανάγνωση του πρακτικού της Εξελεγκτικής Επιτροπής, την έγκριση του Προϋπολογισμού, και εφόσον πρόκειται για εκλογοαπολογιστική Συνέλευση, την ανάδειξη Εφορευτικής Επιτροπής και τη διεξαγωγή των εκλογών.

Πολιτική Συγκέντρωση στη Λιβαδειά, με Μανώλη Γλέζο και Δημήτρη Στρατούλη

Η Λαϊκή Ενότητα Βοιωτίας καλεί τους πολίτες του νομού να παραστούν σε πολιτική συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13/9/2015 και ώρα 19:30, στο Συνεδριακό Κέντρο ¨Χρήστος Παλαιολόγος¨, στη Λιβαδειά.

Η ΓΡΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΕ!!!

Κάποιος να φορέσει τον ζουρλομανδύα στην τρελόγρια. Κυρά Τασία: "Πλούτισαν τα νησιά από τους λαθρομετανάστες". [βίντεο] 

Μία ακόμη δήλωση που θα συζητηθεί έκανε η Τασία Χριστοδουλοπούλου, αναφερόμενη στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νησιά, με τους πρόσφυγες. Σε συνέντευξή της στο The PressProject, η πρώην υπουργός ρωτήθηκε κάποια στιγμή για το αν οι πρόσφυγες προκαλούν μόνο ζημιά στην ελληνική οικονομία. «Πλούτισαν τα νησιά, πλούτισαν από τους πρόσφυγες», απάντησε η κ. Χριστοδουλοπούλου και πρόσθεσε: «Οι Σύροι, επειδή έχουν όλοι χρήματα, μένουν σε ξενοδοχεία αυτοί που έχουν. Ψωνίζουν από όλα τα μαγαζιά, κάνουν απίστευτο τζίρο στην αγορά των νησιών, συν τα παράνομα. Εχουν φτάσει να τους ζητάνε λεφτά για να φορτίσουν τις μπαταρίες των κινητών τους. Γιατί το ελληνικό πνεύμα το αθάνατο όλο και κάτι βρίσκει για

να εκμεταλλευθεί την κατάσταση».Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα στο 26.50 του βίντεο

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Η αξιοπιστία, το «νέο», η «πάλη κατά της διαφθοράς, της διαπλοκής και των ολιγαρχών» και το «ποιον να εμπιστευτούν» του κ. Τσίπρα

του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλου
1.         Η αξιοπιστία: Τα ΟΧΙ που γρήγορα γίνονται ΝΑΙ!
(α)          Όχι στην 5η αξιολόγηση του Μνημονίου!
- “Δεν υπάρχει Πέμπτη αξιολόγηση” (20.3.15).
- “Τώρα ολοκληρώνουμε την 5η αξιολόγηση που άφησε στη μέση ο Σαμαράς”(29.7.15).
(β)          Όχι στην παράταση του Μνημονίου!
“Δεν υπογράφουμε παράταση Μνημονίου” (10.2.15).
- “Είμαι βέβαιος ότι η ελληνική επιστολή για 6μηνη επέκταση της δανειακής σύμβασης με τις δεσμεύσεις που τη συνοδεύουν θα γίνει αποδεκτή”  ( 20.2.15).
(γ)           Όχι στο νέο Μνημόνιο!
- “Η πραγματικότητα λέει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ολίγον έγκυος, δηλαδή ολίγον μνημόνιο. Κάποιος ή συμφωνεί ή δεν συμφωνεί με το Μνημόνιο” (13.1.15).
- “Αυτή η κυβέρνηση δεν ψηφίζει νέο μνημόνιο” (5.6.15).

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ

Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 22061/11-9-2015 πρόσκληση για την 22η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων  στις  16  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ του 2015, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 18:00, για τη συζήτηση  των παρακάτω θεμάτων ημερησίας διατάξεως :

1ο. Έγκριση της εισηγητικής έκθεσης για τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού κατά το χρονικό διάστημα από την αρχή του έτους έως το τέλος Β’ τριμήνου του έτους 2015.

2ο. 5η Τροποποίηση Προγράμματος Επενδύσεων – Τεχνικού Προγράμματος Δ.Θηβαίων έτους 2015.

3ο. 7η Αναμόρφωση Δημοτικού προϋπολογισμού οικ. έτους 2015.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ!..

Μερικά μόνο χιλιόμετρα από την πόλη Ράκα της Συρίας, κτισμένη στη βόρεια όχθη του ποταμού Ευφράτη και de facto "πρωτεύουσα" της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας (ISIS), μόλις 160 χιλ. ανατολικά του Χαλεπίου, ένα αυτοκίνητο κινείται με κατεύθυνση προς τη γειτονική πόλη Τελ Αμπιάντ...

Στο αυτοκίνητο επιβαίνουν ο γιατρός Αμπντέλ , η σύζυγός του Αμέλ και ο επτάχρονος γιός τους Τζαλάλ. Σε μια στροφή της διαδρομής τους, συναντούν ένα πρόχειρο οδόφραγμα και αναγκάζονται να σταματήσουν. Από τους παράπλευρους θάμνους ξεπετάγονται τρεις ένοπλοι τζιχαντιστές και με παρατεταμένα τα όπλα τους ζητούν να βγούν από το αυτοκίνητο...

Ευριπίδης Νικολίδης-Bouzouki Fairytales

Ένας εξαιρετικός σύγχρονος ορχηστρικός δίσκος, βασισμένος στους παραδοσιακούς δρόμους του μπουζουκιού και τους κλασσικούς ρυθμούς
της λαϊκής μας μουσικής παράδοσης. Σολίστας ο πολύ γνωστός βιρτουόζος Ευριπίδης Νικολίδης ο οποίος έγραψε και τις περισσότερες συνθέσεις του δίσκου.

Δήλωση Κώστα Μπακογιάννη για τα εγκαίνια του νέου Λυκείου Δροσιάς, στο Δήμο Χαλκιδέων και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

«Είμαι ευτυχής που σήμερα καταφέραμε, υπό τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες, να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα καινούργιο σχολείο. Είναι μία από τις πιο όμορφες στιγμές που μπορεί να ζήσει ένας Περιφερειάρχης. Με τη βοήθεια του Αγροτικού Συνεταιρισμού, που μας παραχώρησε το χώρο, μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε ένα έργο που λύνει πολλά προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής και γεμίζει με αισιοδοξία όλους μας.

Αποζημίωση δικαστικών αντιπροσώπων

Επιστολή προέδρου Ολομέλειας Β. Αλεξανδρη προς την πρωθυπουργο και τους αρμόδιους υπουργός για επνακαθορισμό της αποζημίωσης των δικαστικών αντιπροσώπων

Με επιστολή του προς την πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου και τους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών Αντ. Μανιτάκη και Οικονομικών Γεώργιο Χουλιαράκη, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Βασίλειος Αλεξανδρής, θέτει θέμα επανακαθορισμού σε αξιοπρεπές επίπεδο της αποζημίωσης όλων των Δικαστικών Αντιπροσώπων κατά τις επερχόμενες εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Ενημέρωση για τα έργα ΕΣΠΑ 2007-2013 Δήμου Θηβαίων.

ΧΡΥΣΟΡΡΟΑ
Τα προβλήματα που έχουν ανακύψει την τελευταία περίοδο από την καθυστέρηση κατανομής των απαιτούμενων χρηματοδοτήσεων για τα έργα που υλοποιεί ο Δήμος μας στο πλαίσιο των Ε.Π του τρέχοντος ΕΣΠΑ 2007- 2013, καθώς και από την γενικότερη αβεβαιότητα που επικρατεί στη χώρα μας, έχουν ως εξής:

Η ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Θρηνούμε επάνω στα ερείπια της Παιδείας και εκφωνούμε επιτάφιους λόγους γεμάτους συγκίνηση και ολοφυρμούς. Ομως, δεν θα ήταν ειλικρινέστερο και θετικότερο να αναζητήσουμε "με λογισμό και μ' όνειρο", σύμφωνα με το βαρυσήμαντο ρήμα του μεγάλου Σολωμού, τα βαθύτερα αίτια της βαριάς και ενδημικής αρρώστιας, που χρόνια μαστίζει την εκπαίδευση στην Ελλάδα;

Να στηθοσκοπήσουμε τον ασθενή με αυστηρά επιστημονική στοργή, έλλογη πρακτικότητα και δημιουργική φαντασία. Αυτό επιβάλλεται. Διότι έτσι μόνο θα βλαστήσουν οι ελπίδες για μια σταθερή βελτίωση της υγείας του και τελικά για μια πλήρη ανάρρωσή του...

Μεγάλη συγκέντρωση στην ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Θήβα

Με μια μεγαλειώδη συγκέντρωση, πρωτόγνωρη για τα τοπικά δεδομένα, πραγματοποιήθηκε η ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Θήβα. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποψήφια της Λαϊκής Ενότητας στην Α' Αθηνών, μετά από ολοήμερη περιοδεία σε πόλεις και χωριά της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας, βρέθηκε και μίλησε στην κεντρική πλατεία της Θήβας.

Από τα κοιτάσματα στην ΑΟΖ

Ν. Λυγερός

Τώρα όσο και να θέλουν μερικοί να μειώσουν το θέμα της ΑΟΖ, έχουν ένα αντικειμενικό πρόβλημα με την εμφάνιση των κοιτασμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο: Tamar (2009), Leviathan (2010), Αφροδίτη (2011) και φέτος δύο στην αιγυπτιακή ΑΟΖ και ειδικά το Zohr (2015) το οποίο είναι υπεργιγάντιο. Λόγω αυτών των υπάρξεων ακόμα και τα πανεπιστήμια έχουν ενεργοποιηθεί στην Κύπρο (Bachelor, Master, Phd) όσο και στην Ελλάδα και τώρα στο διαδίκτυο υπάρχει ειδικός ιστότοπος για τις σπουδές του τομέα της ενέργειας και των υδρογονανθράκων. Με άλλα λόγια στον τομέα τον επιστημονικό δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία. Αυτό αφορά τις προοπτικές παραδείγματος χάρη με τα κοιτάσματα στόχους Πύρρος και Αχιλλέας στο θαλάσσιο οικόπεδο 2 στο Ιόνιο, και με το οικόπεδο στόχος Μίνωας στο θαλάσσιο οικόπεδο 14 Νότια της Κρήτης, ξέρουμε ότι υπάρχουν αντικειμενικά κι ότι όλα εξαρτούνται από εμάς αν θα τα αξιοποιήσουμε δίχως να ξεχάσουμε βέβαια ότι όλα αυτά γίνονται πάντα μέσα στο πλαίσιο της ΑΟΖ.

Κάλεσμα της ΚΝΕ στη νεολαία μπροστά στις εκλογές

Όλοι εμείς, οι νέοι, οι νέες, που δουλεύουμε για 300 και 400 ευρώ, που στεκόμαστε στις ουρές της ανεργίας, που οι οικογένειές μας πληρώνουν έναν σκασμό λεφτά για να μορφωθούμε και να σπουδάσουμε, δεν τσιμπάμε ξανά σε ψεύτικα διλήμματα.
Δυναμώνουμε το ΚΚΕ. Τη δική μας φωνή και δύναμη
Μετά τις εκλογές όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει θα εφαρμόσει το 3ο μνημόνιο, που ψήφισαν όλοι μαζί, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Ζητάνε την ψήφο μας σήμερα για να μας κουνάνε το δάχτυλο αύριο ότι αυτή η πολιτική έχει και τη στήριξή μας.
Γι' αυτό δεν επιλέγουμε το “ποιος” θα εφαρμόσει τα αντιλαϊκά μέτρα.
Δυναμώνουμε το ΚΚΕ για να δυναμώσει η αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική. Για να ανοίξει ο δρόμος της αμφισβήτησης και της ανατροπής του σάπιου συστήματος.
Για σκέψου:

Ευχές για καλή σχολική χρονιά από το Δήμαρχο Θηβαίων

Στις τελετές Αγιασμού των σχολείων του Δήμου Θηβαίων για την έναρξη της σχολικής χρονιάς παραβρέθηκε ο Δήμαρχος κ. Σπ. Νικολάου προκειμένου να ευχηθεί από κοντά σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να έχουν μια καλή και δημιουργική  χρονιά.
Συγκεκριμένα παραβρέθηκε στο 5ο Δημοτικό, στο 2ο   Γυμνάσιο- Λύκειο και στο 3ο Γυμνάσιο- Λύκειο Θήβας. Ταυτόχρονα, αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής παραβρέθηκαν στην τελετή του Αγιασμού και στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες του Δήμου , δείχνοντας έμπρακτα την προτεραιότητα του Δήμου στα θέματα παιδείας.

Επίσκεψη ΠΟΤΑΜΙ στο Μουσείο Θήβας, Νοσοκομείο Θήβας, Δήμο Θηβαίων

Επίσκεψη εκπροσώπων του ΠΟΤΑΜΙΟΥ στο ΜΟΥΣΕΙΟ, το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ και τον ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΙΩΝ.
Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015 εκπρόσωποι του κόμματος «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ» με επικεφαλή τον βουλευτή  Γρηγόρη Ψαριανό, του υποψήφιους βουλευτές νομού Βοιωτίας Πάρι Βυλλιώτη, Ματθαίο Γκώνια και τον συντονιστή του κόμματος στην Βοιωτία Δημήτρη Μπάκα, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Μουσείο της Θήβας, το Νοσοκομείο της πόλης και τον Δήμο Θηβαίων.

Ο Κώστας Μπακογιάννης στη συνάντηση εργασίας για την ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ 2007-2013

Δήλωση Κώστα Μπακογιάννη:

«Σήμερα συμμετείχα στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού με αντικείμενο τα θέματα που αφορούν στην ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ 2007-2013, αλλά και την ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Για ακόμη μία φορά ενημέρωσα για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Περιφέρειά μας, χωρίς δική μας ευθύνη, σε σχέση με κονδύλια που ήδη θα έπρεπε να έχουν εκταμιευθεί, ώστε να καλυφθούν οι υποχρεώσεις έναντι έργων που έχουν συμβασιοποιηθεί. Πρόκειται για συμβάσεις σημαντικών έργων σε ολόκληρη την Περιφέρειά μας.

Σύμμορφες απεικονίσεις στην πολιτική

Ν. Λυγερός

Στην πολιτική αυτό που παραμένει αναλλοίωτο είναι η αξία της αλλαγής. Όλοι οι πολιτικοί είναι υπέρ της αλλαγής ακόμα κι αν δεν ξέρουν τι σημαίνει επί του πρακτέου. Αυτό οδηγεί σ’ ένα τέχνασμα της ρητορικής που προσπαθεί να πείσει τους άλλους ότι η προσποίηση της αλλαγής είναι το ίδιο με την αλλαγή. Και αυτό επαρκεί. Ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για μια σύμμορφη απεικόνιση. Με άλλα λόγια, η τροποποίηση της μορφής που δεν τροποποιεί την ουσία και με αυτή την έννοια αποτελεί μια σύμμορφη απεικόνιση, παρουσιάζεται ως μια διαφορά ουσίας. Επί του πρακτέου, η νέα επικοινωνιακή μορφή βασίζεται σε αυτή την ιδέα για να προωθήσει μια νέα εικόνα που δεν έχει βέβαια κανένα αντίκρισμα, αλλά παίζει τον τελεολογικό της ρόλο.

ΤΑ ΝΑΥΑΓΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΑΔΩΝ (Ε.Θ.Π.Α.Β.Σ.)


Αικατερίνη Γ. Ταγωνίδου,
Καταδυόμενη αρχιτέκτονας–μηχανικός της Ε.Ε.Α.


Περίληψη της επιστημονικής μελέτης που ανακοινώθηκε κατά
την ημερίδα για το έργο της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων
«Βουτιά στα περασμένα: Η υποβρύχια αρχαιολογική έρευνα,
1976-2014» (Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015), στο αμφιθέατρο του
Μουσείου Ακρόπολης. Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό
ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ της Ναυτικής Ιστορίας, 2015, τ. 90, σελ. 11.
Αναδημοσίευση στο Περί Αλός με την έγκριση του ΝΜΕ.

 





Ναυάγιο κλασικών χρόνων
στην νήσο Περιστέρα.
ΦΩΤΟ: ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ

Το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο σε έκταση κηρυγμένο ενάλιο αρχαιολογικό χώρο της χώρας μας, καταλαμβάνοντας περίπου 2.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Eντάσσεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Αλοννήσου, Νομού Μαγνησίας και περιλαμβάνει την Αλόννησο και την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της, περικλείοντας πλήθοςνησίδων (Περιστέρα, Κυρά-Παναγιά, Γιούρα, Δυο Αδέλφια, Ψαθούρα, Σκάντζουρα, Πιπέρι) και 22 βραχονησίδες.

Το 1997 κηρύχθηκε, ως ενάλιος αρχαιολογικός χώρος, ολόκληρος ο θαλάσσιος χώρος του ήδη κηρυγμένου από το ΥΠΕΧΩΔΕ Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων, με σκοπό την από κοινού αποτελεσματικότερη προστασία του πολιτιστικού πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής (ΦΕΚ 660/Β/4-8-1997).
Το 2011, έγινε αναοριοθέτηση του ενάλιου αρχαιολογικού χώρου αποχαρακτηρίζοντας 14 θαλάσσιους χώρους, ύστερα από υποβρύχια έρευνα της Ε.Ε.Α. κατά την οποία δεν εντοπίστηκαν ενάλιες αρχαιότητες. (ΦΕΚ 1741/Β/03-08-2011).

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ
ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 19:45
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ

ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Ο Κώστας Μπακογιάννης στην Υπουργό Παιδείας για τα κενά στα σχολεία

Την υπουργό Παιδείας, κ. Φρόσω Δημάκου-Κιάου επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, προκειμένου να βρεθεί λύση στα εκατοντάδες κενά που έχουν ανακύψει στα σχολεία της Περιφέρειας.
Ο κ. Μπακογιάννης ζήτησε από την υπουργό την επίσπευση των προβλεπόμενων διαδικασιών για την κάλυψη των θέσεων, ώστε να ξεκινήσει ομαλά και άμεσα η σχολική χρονιά. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε:
«Δεν θα σταματήσω να φωνάζω ότι βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και πολλά χρόνια ένα έγκλημα διαρκείας. Θεωρώ απαράδεκτο να γίνονται αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε υπηρεσίες άσχετες με το αντικείμενό τους, την ώρα που οι μαθητές μας- παιδιά όλων μας- χάνουν διδακτικές ώρες. Είχα μία πολύ ουσιαστική συζήτηση με την υπουργό, η οποία και με διαβεβαίωσε ότι θα πράξει το καλύτερο δυνατό, προκειμένου άμεσα να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία μας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΔΑΤΖΗΣ: ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

1. Θεσμοθετήθηκε ο νέος Εθνικός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΕΣΔΑ) με έμφαση στον αποκεντρωμένο και δημόσιο χαρακτήρα της διαχείρισης χρησιμοποιώντας όλες τις καλές πρακτικές και ενάντια στα ιδιωτικά συμφέροντα που ήθελαν να κάνουν την διαχείριση των απορριμμάτων κερδοφόρες επιχειρήσεις σε βάρος των πολιτών.
2. Επεξεργάστηκε πρόταση, η οποία ήταν προς κατάθεση για διαβούλευση με τους φορείς για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου  του Ν. Καλλικράτη που ήταν ομολογουμένως εκφρασμένη από όλους η ταφόπλακα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στα πλαίσια της Δημόσιας και δημοκρατικής μεταρρύθμισης.
3. Προωθείται αλλαγή του προσανατολισμού των ΕΣΠΑ προς μικρότερα και αναπτυξιακά έργα στα πλαίσια της παραγωγικής ανασυγκρότησης και όχι σε μεγάλα έργα που ευνοούσαν ολίγους επιχειρηματίες χωρίς κανένα έλεγχο και με μηδαμινή σχεδόν αναπτυξιακή προοπτική.

Μείζον θέμα με Χουλιαράκη: Βολές από Κοτζιά-Λαφαζάνη για αλλαγή πλεύσης για το χρέος στον ΟΗΕ

Μείζον θέμα με τον υπηρεσιακό υπουργό  Οικονομικών κ. Γ. Χουλιαράκη ανέκυψε μετά την απόφασή του να αλλάξει την πολιτική  του κ. Νίκου Κοτζιά οποίος ήθελε η Ελλάδα να συμμετάσχει ενεργά στη διαδικασία του ΟΗΕ προκειμένου να θωρακιστεί η διαδικασία αναδιάρθρωσης χρέους και ανάληψης χρέους από κυρίαρχα κράτη. Ο κ. Χουλιαράκης, σε εντελώς άλλο κλίμα, παρότι επιλέχθηκε  μετά από πρόταση του κ. Αλέξη Τσίπρα για τη θέση του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών, έδωσε εντολή στην ελληνική αντιπροσωπεία να απέχει από την ψηφοφορία που θα γίνονταν στον ΟΗΕ με θέμα «Βασικές Αρχές Διαδικασιών Αναδιάρθρωσης Δημοσίου Χρέους».

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με Διευθυντές Σχολικών Μονάδων

Την καθιερωμένη ετήσια συνάντηση με τους Διευθυντές των πενήντα πέντε (55) Σχολικών Μονάδων του Δήμου Θηβαίων  πραγματοποίησε, την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, στα πλαίσια της ενημέρωσης για θέματα που αφορούν τη λειτουργία τους για το νέο έτος.

Συναυλία της Έλλης Πασπαλά στη Θήβα

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ ώρα 9:00μ.μ.
ΣΥΝΑΥΛΙΑ «ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ»
Η Έλλη Πασπαλά
με τους
Απόστολο Κίτσο, Νανά Περράκη, Κωνσταντίνα Κορδούλη
και την ορχήστρα νέων
The Underground Youth Orchestra
παρουσιάζουν τη
Μουσική του Νότου
(Μουσική και τραγούδια από τον Ευρωπαϊκό Νότο)
Διεύθυνση-Ενορχήστρωση: Κώστας Ηλιάδης

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ-ΕΥΘΥΝΗ ΕΡΓΟΔΟΤΗ

Γράφει η Αναστασία Μήλιου Δικηγόρος Παρ’Εφέταις*

Πότε είναι πλήρης η ευθύνη του εργοδότη -. Σε περίπτωση που ο παθών υπάγεται στην ασφάλιση του ΙΚΑ, ο εργοδότης απαλλάσσεται από κάθε υποχρέωση αποζημίωσης του παθόντος, είτε αυτή είναι η κατά το κοινό δίκαιο αποζημίωση είτε πρόκειται για την ειδική αποζημίωση του ν. 551/1915 και μόνον αν το ατύχημα οφείλεται σε δόλο του εργοδότη ή των προστηθέντων από αυτόν προσώπων, υποχρεούται αυτός να καταβάλει στον παθόντα τη διαφορά μεταξύ της οφειλόμενης κατά το κοινό δίκαιο αποζημίωσης και του ολικού ποσού των χορηγούμενων σ' αυτόν από το ΙΚΑ παροχών. Αρκεί και ο ενδεχόμενος δόλος ο οποίος υπάρχει οσάκις ο δράστης αποφάσισε να προχωρήσει στην πράξη, απλώς ελπίζοντας - ευχόμενος ότι τελικά δεν θα επέλθει το αξιόποινο αποτέλεσμα. Δεν εντάσσεται στο πεδίο του ενδεχόμενου δόλου η "ενσυνείδητη αμέλεια" για τη συνδρομή της οποίας απαιτείται όχι ελπίδα αλλά πίστη περί μη επέλευσης του εγκληματικού αποτελέσματος.

Κάλεσμα για προσφορά σχολικών ειδών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων

“Δεν πετάμε την παλιά μας σχολική τσάντα, την προσφέρουμε στο Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο”

Ο Δήμος Θηβαίων και η Επιτροπή του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου απευθύνουν  κάλεσμα ευαισθητοποίησης και προσφοράς σχολικών ειδών και βοηθημάτων για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου προκειμένου να στηριχθούν οι οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

"ΝΤΡΟΠΙΑΣΜΕΝΕΣ ΕΠΟΧΕΣ" ΜΕ ΟΡΝΙΘΟΜΥΑΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ...

Τον μοναδικό "νικητή" που ανέδειξε το χθεσινό debate των πολιτικών αρχηγών, καθώς οι πεισιθανάτιες πολιτικές φιγούρες με αυτάρεσκο τρόπο προσπαθούσαν να υποστηρίξουν τον "πολιτικό μηδενισμό" τους, ήταν το ελληνικό δράμα. Το δράμα της ελληνικής κοινωνίας να εκπροσωπείται από πολιτικούς κενούς σε περιεχόμενο, χωρίς έρμα ευθύνης, χωρίς κριτική δύναμη και ηθική τόλμη να παραδεχθούν τα σφάλματά τους.

Στο χθεσινό debate, με έναν συντονιστή αμήχανο και με μια φωνή που προκαλούσε υπνηλία, που περισσότερο θύμιζε "νεκροπομπό" της πολιτικής αθλιότητας που εκπροσωπούσαν οι επτά αρχηγοί των ισάριθμων κομμάτων, φάνηκε καθαρά ότι με τέτοιο πολιτικό δυναμικό η ατραπός ενός ολέθρου μας είναι ανοικτή και σύντομη.

Διήμερο παραδοσιακών και ομαδικών παιδικών παιχνιδιών για μικρούς και μεγάλους στην Λιβαδειά

Σας προσκαλούμε σε ένα διήμερο γεμάτο παιχνίδια από όλη την Ελλάδα με κέφι, χαρά και φαντασία για να αποχαιρετήσουμε με τον πιο χαρούμενο τρόπο το καλοκαίρι και να καλωσορίσουμε την νέα σχολική χρονιά.

ΔΗΛΩΣΗ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ

Ο Υποψήφιος Βουλευτής Βοιωτίας, Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της ΝΔ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τα σημαντικότερα προβλήματα της Βοιωτίας και την μετεκλογική αντιμετώπισή τους από την Κυβέρνηση της ΝΔ:
«Ο Νομός Βοιωτίας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, λόγω της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών, με τα βασικά χαρακτηριστικά τους να επικεντρώνονται στους τομείς της ανεργίας, με την αναστολή λειτουργίας Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων, της γεωργίας και κτηνοτροφίας, καθώς και στην εξαίρεση ένταξης Αναπτυξιακών Έργων και Προγραμμάτων, λόγω του προγενέστερου αποκλεισμού της Στερεάς Ελλάδας από το Στόχο 1 του ΕΣΠΑ, αφού έχει καταγραφεί πλασματικό εισόδημα στη Βοιωτία (από τις Βιομηχανίες Οινοφύτων-Σχηματαρίου κλπ.) που πραγματικά δεν υπάρχει.
Τα βασικότερα προβλήματα της Βοιωτίας

Πάρις Βυλλιώτης: Γιατί είμαι υποψήφιος βουλευτής με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ στη Βοιωτία

Φίλοι,
Βιώνουμε ένα κοινωνικό αδιέξοδο. Όλοι μας δίνουμε έναν καθημερινό αγώνα επιβίωσης. Υπάρχουν ανάμεσά μας άνθρωποι που χάνουν το κουράγιο τους. Άνθρωποι που δεν μπορούν να προσφέρουν μια αξιοπρεπή ζωή στα παιδία τους.
ΌΧΙ. Είμαι 32 χρονών και δεν δέχομαι να είμαι αμέτοχος. Δεν δέχομαι να το βάζω στα πόδια. Δεν δέχομαι να είμαι απαισιόδοξος. Μα πάνω απ’ όλα, δεν δέχομαι να με κυβερνούν άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει μια ημέρα στη ζωή τους. Άνθρωποι που ζουν σε μια γυάλα.
Ως δικηγόρος στη Θήβα, δίνω κάθε μέρα μάχη για να υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των πολιτών. Ξέρω από πρώτο χέρι τι σημαίνει προσωπικό πρόβλημα.
ΣΗΜΕΡΑ, τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Τίποτα δεν χαρίζεται.
Πρέπει να δίνουμε ΜΑΧΗ.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι ο μόνος επικεφαλής που είναι ΑΦΘΑΡΤΟΣ, έχει ΚΑΘΑΡΟ ΛΟΓΟ και ΑΜΕΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ  που μπορούν να εφαρμοστούν. Θέλω να τον ευχαριστήσω προσωπικώς για την εμπιστοσύνη που δείχνει σε μένα και τα πιστεύω μου.
Επίσης ευχαριστώ την οικογένειά μου που με στηρίζει σε αυτήν μου την επιλογή.

Ελληνο-Αιγυπτιακός Διαγωνισμός θαλασσίων οικοπέδων Λεκάνης Ηροδότου

Η. Κονοφάγος , Ν. Λυγερός, Α. Φώσκολος

Εδώ και τρία χρόνια η Αίγυπτος προκήρυξε σε διεθνή διαγωνισμό δύο πολύ σημαντικά θαλάσσια οικόπεδα, το 9 έκτασης 3.765 km2, το οποίο εφάπτεται με τα οικόπεδα 10 και 11 της κυπριακής ΑΟΖ, και το 12 έκτασης 7.150 km2, το οποίο νοτιοανατολικά της Κρήτης εφάπτεται με την ελληνική ΑΟΖ και βρίσκεται στην Λεκάνη του Ηροδότου. Να σημειώσουμε βέβαια ότι το 12 σέβεται πλήρως την μέση γραμμή συμπλέγματος Καστελλόριζου-Αιγύπτου. Στο θαλάσσιο οικόπεδο 9 της Αιγύπτου, το οποίο παραχωρήθηκε στην ιταλική εταιρεία ΕΝΙ, ανακαλύφθηκε το υπεργιγαντιαίο (supergiant) κοίτασμα φυσικού αερίου Zohr, το οποίο άλλαξε τελείως τις προοπτικές ανάπτυξης της μείζονος περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ – Το Βίντεο που προκαλεί Ρίγος τις ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΏΡΕΣ

Το τραγούδι είναι των Λεωνίδας Μπαλάφας – Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης

Η πανήγυρις των Γενεθλίων της Θεοτόκου στον Αγ. Θωμά Τανάγρας

Πανηγυρικώς εορτάσθηκε και φέτος η δική μας Παναγιά, στο γενέθλιό της.

Την παραμονή 7 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του π. Γεωργίου Ρέμπελου, Β' Γραμματέως της Ιεράς Συνόδου και τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών εξ Αθηνών, Βοιωτίας και της αρχιερατικής περιφέρειας Αγ. Θωμά - Δερβενοχωρίων.

ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΩΝ DEBATES

Λέμε  ΟΧΙ  στους Μνημονιακούς Μεγαλο-Δημοσιογράφους των Μνημονιακών μεγαλο-καναλιών της διαπλοκής των Μεγιστάνων, έσωτερικού και εξωτερικού, στα DEBATE των προδοτών Μνημονιακών πολιτικών.
Όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι.
Σαν τα κοράκια περιμένανε τα DEBATES των εφιαλτών πολιτικών αχυρανθρώπων των δανειστών του ΡΟΤΣΙΛΝΤ!
Όσες φορές οι Μνημονιακοί Δημοσιογράφοι των μεγαλο-Καναλιών της διαπλοκής των δανειστών του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, έλαβαν μέρος στα DEBATE των προδοτών πολιτικών, υπέβαλαν στους προδότες Μνημονιακούς πολιτικούς πιόνια των δανειστών του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ερωτήσεις τύπου «νερόσουπας», με σκοπό τον αποπροσανατολισμό του αφελούς και ανίδεου Ελληνικού Λαού.
Αποτέλεσμα ο απληροφόρητος Λαός, να ρίξει τη ψήφο του υπέρ των προδοτών πολιτικών της διαπλοκής των δανειστών.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΝΑΕΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κυρία  Πρωθυπουργέ,

                  Θέμα: Αίτηση  Ρωσίας

                 ------------------------------------
                     
Οι ΕβραιοΣιωνιστές της Κυβερνήσεως των Η.Π.Α. και οι Σιωνιστές Εβραίοι πολιτικοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), πάντοτε ήταν εχθρικοί προς την Ελλάδα.
Απόδειξη, «Ιδού η κατάντια μας».
Μας φόρτωσαν με ένα τεράστιο παράνομο ΧΡΕΟΣ.
Μας φόρτωσαν με Ισλαμιστές λαθρομετανάστες Τζιχαντιστές, και εμείς οι Έλληνες περιμένουμε το τέλος μας, διά της σφαγής των αμνών!!!
Οι προδότες πολιτικοί είναι υπάλληλοι του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, με ότι αυτό συνεπάγεται...............
Ως εκ τούτου εισηγούμαι,
Να γίνει δεκτό το αίτημα της Ρωσίας περί χρήσης του Ελληνικού Εναέριου Χώρου από τη Ρωσική Αεροπορία για Επιχειρήσεις στη Συρία.
Έτσι θα ενθουσιάσετε τον Ελληνικό Λαό.

Ομιλία Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Θήβα

Η Λαϊκή Ενότητα Βοιωτίας καλεί τους πολίτες του νομού να παραστούν στην πολιτική συγκέντρωση-ομιλία, την Πέμπτη 10/9/2015 και ώρα 20:30, στην κεντρική πλατεία της Θήβας. Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η Πρόεδρος της Βουλής κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία είναι και εκ νέου υποψήφια με τη Λαϊκή Ενότητα στην εκλογική περιφέρεια της Α' Αθηνών. Επίσης, θα γίνει και παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Ενότητας για τη Βοιωτία.

Πινδάρεια 2015: ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ από το ΘΗΠΕΘΕ «ΞΕΧΩΡΙΣΜΑΤΑ - ΧΩΡΙΣΜΟΙ - ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΙ

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ ώρα 9:00μ.μ
ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ από το ΘΗΠΕΘΕ «ΞΕΧΩΡΙΣΜΑΤΑ - ΧΩΡΙΣΜΟΙ - ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΙ»
Σκην. ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΙΖΟΥΝ & ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ: ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΝΟΝΑ, ΦΩΤΕΙΑΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΦΩΛΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΜΑΡΑ ΝΙΝΑ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο