Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΙΠΟΤΑ...

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ

Υπάρχει στις μέρες μας μια πρωτότυπη φιλοσοφία; Πρωτότυπο είναι αυτό που δεν εξαρτάται από ένα μοντέλο, αλλά είναι το ίδιο μοντέλο. Πρωτότυπο σε σχέση με τα παράγωγά του. Το κατεχόμενο έδαφος από το μοντέλο είναι τόσο πιο περιορισμένο, όσο είναι πολυάριθμα τα μοντέλα τα κρινούμενα πρωτότυπα σε σχέση με αυτό, αλλά είναι τόσο πιο ευρύ, όσο σπανίζουν τα πρωτότυπα γεγονότα. Νομίζω ότι υπάρχει στην "ιστορία" του πολιτισμού μας ένα υπερμοντέλο, για την ακρίβεια ένα πρωτότυπο σε σχέση με το οποίο, σιγά-σιγά όλα τα πρωτόνια του δυτικού πολιτισμού καταλήγουν να είναι παράγωγά του.

Πρόκειται για την πίστη, στους κόλπους της οποίας εκδηλώνονται όλα τα μεγάλα γεγονότα της Δύσης: Ο κλασικός πολιτισμός, ο Χριστιανισμός, οι διάφορες μορφές της οικονομικής οργάνωσης, νομικής, πολιτικής της ύπαρξης, η επιστήμη και η σύγχρονη κουλτούρα, η πλήρης ανάπτυξη της φιλοσοφικής σκέψης, η ευρωπαική τέχνη, η διαμόρφωση κοινού πνεύματος, ο πολιτισμός της τεχνικής. Με δύο λόγια: τόσο η παράδοση, όσο και η κριτική της παράδοσης στη Δύση. Αυτή η πίστη περιβάλλει ολόκληρο τον πλανήτη με την αντίληψη ότι τα πράγματα του κόσμου, αντικείμενα, γεγονότα, λειτουργίες, όψεις, ιδιότητες, εικόνες, θεωρίες, αισθητές φόρμες, είναι βυθισμένα στη ροή του γίγνεσθαι και του χρόνου, με τη γέννηση και το θάνατο και ότι είναι συνεπώς παλιά, τυχαία και εφήμερα.

Η ελληνική φιλοσοφία εννοεί τα πράγματα ως "όντα" και προυποθέτει το γίγνεσθαι τους σαν πέρασμα από το Τίποτα στο Είναι και από το Είναι στο Τίποτα. Είναι παλιά, τυχαία και εφήμερα, γιατί ακριβώς αποτελούν προσωρινούς φιλοξενούμενους του Είναι, πάντα εκτεθειμένο στην απειλή του Τίποτα και όλα τελικά παρασυρμένα στην εκμηδένισή τους. Την επίκληση της ελληνικής φιλοσοφίας στην πίστη υιοθέτησε η Δύση, κάνοντάς την να κυριαρχήσει πάνω σ' όλη τη γη. Πάνω στο υπόβαθρο αυτής της πίστης, ο πολιτισμός μας έχει σχεδιάσει την κυριαρχία του κόσμου.

Μπορεί να έχει ως δικαιολογία τον έλεγχο, την τροποποίηση, την παραγωγή, την καταστροφή των πραγμάτων, μόνον αν έχουν πίστη στο γεγονός ότι αυτά γίνονται, δηλαδή ότι μπορούν να λύσουν τους δεσμούς τους με το Είναι και το Τίποτα, ότι μπορούν να είναι και να μην είναι. Μπορούν να προσφερθούν να κάμψουν τα πράγματα και να ελέγξουν τις ταλαντώσεις τους, μόνο στο μέτρο που πιστεύουν ότι αυτά είναι εύκαμπτα, ταλαντούχα ανάμεσα στο Είναι και στο Τίποτα. Αν η θέληση της δύναμης είναι η θέληση να κυριαρχήσουν στον κόσμο. Η πρωτότυπη μορφή της θέλησης για δύναμη βρίσκεται ακριβώς στην πίστη για την ύπαρξη αυτού που μπορεί να κυριαρχηθεί, δηλαδή στη πίστη για την ύπαρξη του γίγνεσθαι. Ο πολιτισμός της τεχνικής είναι η πιο αυστηρή μορφή αυτής της πίστης.

Από την άλλη μεριά, η Δύση έχει μια "ιστορία", δίοτι πολλές είναι οι συνέπειες που μπορούν να συναχθούν από την πίστη στο γίγνεσθαι της πραγματικότητας. Η φιλοσοφική παράδοση από τους Ελληνες μέχρι τους νεότερους χρόνους, αναπτύσσει αυτό το μεγάλο θέμα: να γνωρίσουμε ότι η πραγματικότητα που γίνεται. Μπορεί να υπάρχει μόνο αν υπάρχει η πραγματικότητα αμετακίνητη, αιώνια, αναγκαία, η θεία πραγματικότητα. Μετά τον Hegel και κατά τρόπο όλο και περισσότερο συμπυκνωμένο, η σύγχρονη φιλοσοφία αναπτύσσει αντίθετα το ακόλουθο μεγάλο θέμα: Αν υπήρχε μια αμετακίμητη και θεία πραγματικότητα, το γίγνεσθαι του ανθρώπου δεν θα μπορούσε να υπάρξει ούτε και του κόσμου, φυσικά. Βέβαια, τα δύο θέματα είναι αντιθετικά. και στο μεταξύ, τόσο η φιλοσοφική παράδοση, όσο και η σύγχρονη φιλοσοφία εξελίσσονται πάνω σ' ένα κοινό έδαφος: Στην πίστη για την ύπαρξη του γίγνεσθαι.

Για τη μια όπως και για την άλλη του γίγνεσθαι, ο χρονικός χαρακτήρας, ιστορικός της παραγματικ΄τητας, είναι ολοφάνερος και αναμφισβήτητος. Είναι ακριβώς αυτό το ολοφάνερο που διαπιστώνουμε ότι σέβονται τόσο αυτοί που αποδέχονται, όσο και αυτοί που αρνούνται την αμετακίνητη πραγματικότητα. Αυτό σημαίνει ότι τα μεγαλοπρεπή σχήματα που εμφανίζονται στην πορεία της φιλοσοφικής σκέψης, είναι ασφαλώς πρωτότυπα, αλλά είναι κατά κάποιον τρόπο υποταγμένα, υποδεέστερα, αφού πρωτότυπο στην πρώτη σημασία είναι η ελληνική επίκληση για πίστη στην ύπαρξη της πραγματικ'οτητας που γίνεται.

Ο τρόπος κατά τον οποίο η τέτοια πραγματικότητα έγινε σιγά-σιγά κατανοητή, παρουσιάζει βέβαια ριζικούς μετασχηματισμούς. Είναι, κατ' αρχήν, κάποιο πράγμα ανεξάρτητο από τη σκέψη μας. Κατόπιν συμπίπτει με την ίδια τη σκέψη και σήμερα είναι πολύ διαδομένη η πεποίθηση ότι η πραγματικότητα που γίνεται, ιστορικά, χρονικά απαρτίζεται από το παιχνίδι της γλώσσας. Αλλά σε όλες τις περιπτώσεις το γίγνεσθαι νοείται σαν μια είσοδος στο Είναι, έξοδος δε από το Τίποτα. Εν πάση περιπτώσει όμως, οι ελληνικές κατηγορίες του Είναι και του Τίποτα, έχουν ένα βάρος αποφασιστικό, πράγμα που συχνά οι φιλόσοφοι δεν το διακρίνουν και οι επιστήμονες ακόμα λιγότερο...

Αυθεντική και ριζικά πρωτότυπη σκέψη είναι αυτή που θέτει υπό κρίση την πίστη στην οποία αναπτύσσεται όλος ο δυτικός πολιτισμός. Η σκέψη που, πριν απ' όλα, ανακαλύπτει το κοινό έδαφος της παράοσης και της κριτικής της παράδοσης. Να θέτεις υπό κρίση τη πίστη, δεν σημαίνει πως επιβεβαιώνεις ότι το θέαμα του κόσμου είναι χωρίς παραλλαγές, αλλά ότι η παραλλαγή, το γίγνεσθαι, έχουν μια σημασία απείρως διαφορετική από εκείνην προς την οποία είμαστε συνηθισμένοι εδώ και χιλιετηρίδες.

Φαίνεται, τελικά, ότι υπάρχει μια παράδοξη σημασία του γίγνεσθαι. Τα γεγονότα του κόσμου είναι η εμφάνιση και η εξαφάνιση των αιώνιων (κάθε πράγμα είναι ένα αιώνιο). Το γίγνεσθαι είναι αδιανόητο αν δεν νοείται ως γίγνεσθαι (εμφάνιση-εξαφάνιση) του αιώνιου...

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Προφυλακιστέος ο Σπανός

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ, Γιώργος Σπανός για την υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων.
Ο κ. Σπανός ο οποίος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, απάντησε σε περισσότερες από 50 ερωτήσεις, ενώ προσκόμισε σχετικά έγγραφα που, όπως υποστηρίζουν οι δικηγόροι, καταρρίπτουν όλες τις κατηγορίες εναντίον του.

newsbomb

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Ερχονται «ραβασάκια» και πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα

Αντιμέτωποι με προθεσμίες και πρόστιμα είναι οι οδηγοί ανασφάλιστων οχημάτων, αφού η τελευταία προειδοποίηση για να τακτοποιήσουν το ζήτημα θα φτάσει με σχετικό ειδοποιητήριο.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προειδοποίησε πως οι οδηγοί θα πρέπει να ασφαλίσουν τα οχήματά τους μέσα σε 30 ημέρες από τη στιγμή που θα αποσταλεί το «ραβασάκι». Σε διαφορετική περίπτωση, θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα.

Συγκεκριμένα, για τα αυτοκίνητα αυτό θα φτάνει στα 500 ευρώ και για τις μοτοσικλέτες στα 250. Οπως αποδείχθηκε από τις διασταυρώσεις της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος μαζί με τα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών, το ζήτημα αφορά πολλούς. Στη χώρα υπάρχουν 730.000 ανασφάλιστα οχήματα, οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους στην Εφορία.


iefimerida

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Γιανουκόβιτς: «Δεν παραιτούμαι» - Τιμοσένκο: «Έπεσε η δικτατορία» είπε στην πρώτη δήλωσή της μετά την απελευθέρωσή της

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην Ουκρανία.

Δεν παραιτείται ο πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς όπως διαμήνυσε σε διάγγελμά του μιλώντας για πραξικόπημα, ενώ το κοινοβούλιο τον κήρυξε έκπτωτο και προκήρυξε εκλογές για τις 25 Μαΐου. Απελευθερώθηκε η Γιούλια Τιμοσένκο.
«Η δικτατορία έπεσε» στην Ουκρανία, είπε η Γιούλια Τιμοσένκο στην πρώτη δήλωσή της μετά την απελευθέρωσή της, σύμφωνα με τον ιστότοπο του κόμματός της.
«Η δικτατορία έπεσε, όχι χάρη στους πολιτικούς και στους διπλωμάτες αλλά χάρη στον κόσμο που βγήκε στον δρόμο για να προστατεύσει την οικογένειά του και τη χώρα του», είπε.


«Η πατρίδα μας μπορεί ξανά από σήμερα να δει ήλιο και ουρανό, η δικτατορία τερματίστηκε», είπε η άλλοτε ηγέτιδα της «Πορτοκαλί Επανάστασης» του 2004 και πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, η οποία είχε καταδικαστεί για κατάχρηση εξουσίας.
Εκφράζοντας τη λύπη της για τους θανάτους των διαδηλωτών στις συγκρούσεις με την αστυνομία η Τιμοσένκο πρόσθεσε πως πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εξασφαλιστεί πως «ούτε μια ρανίδα αίματος δεν χύθηκε μάταια».
«Δεν παραιτούμαι»
Κατηγορηματικός ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί εμφανίστηκε στο διάγγελμά του ο Γιανουκόβιτς από το Χάρκοβο παρά τις περί του αντιθέτου φήμες που κυκλοφορούσαν και παρά του ότι αυτό φαίνεται να αποτελεί το βασικό αίτημα των διαδηλωτών της αντιπολίτευσης.
«Το παρόν κοινοβούλιο παίρνει παράνομες αποφάσεις που ντροπιάζουν τη χώρα» ανέφερε ο Γιανουκόβιτς στο διάγγελμά του που μεταδόθηκε από το κανάλι UBR.



Όπως είπε «πυροβόλησαν το αυτοκίνητό μου αλλά δεν φοβάμαι. Θα μείνω στην Ουκρανία». Συμπλήρωσε, δε, ότι αυτό που προσπαθεί είναι να προστατεύσει το λαό από τους «επιδρομείς».
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Βουλής της Ουκρανίας, πάντως, φέρεται ότι δήλωσε πως ο Γιανουκόβιτς αποπειράθηκε να επιβιβαστεί σε ένα αεροσκάφος με προορισμό τη Ρωσία, αλλά εμποδίστηκε να το πράξει και βρίσκεται τώρα στην περιοχή Ντόνετσκ.


«Προσπάθησε να επιβιβαστεί σε ένα αεροπλάνο για τη Ρωσία αλλά στελέχη της υπηρεσίας φύλαξης των συνόρων τον σταμάτησαν», φέρεται να δήλωσε ο Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ, αντίπαλος του Γιανουκόβιτς, στο πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.
Οι διαμαρτυρίες είχαν ξεσπάσει αρχικώς στα τέλη Νοεμβρίου, όταν ο Γιανουκόβιτς αρνήθηκε να υπογράψει συμφωνία εμπορικής και τελωνειακής σύνδεσης της χώρας του με την Ε.Ε., κάνοντας στροφή προς στενότερες σχέσεις του Κιέβου με τη Μόσχα.
ΔΕΙΤΕ LIVE:



newsbomb

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 23/2/14

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ



ΤΟ ΕΘΝΟΣ



TΟ ΒΗΜΑ



REAL NEWS



ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ



ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ



ESPRESSO



Η ΑΥΓΗ



ΤΟ ΧΩΝΙ



ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



ΤΟ ΠΑΡΟΝ



Η ΒΡΑΔΥΝΗ



ΤΟ ΑΡΘΡΟ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Η Αυτοδιοίκηση δεν είναι για πειράματα

Μπορεί να απομένουν αρκετοί μήνες ακόμη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά το προεκλογικό σκηνικό είναι έντονο όσο αναφορά την επικράτηση των υποψηφίων αρχικά στις επικοινωνιακές πρακτικές που προηγούνται πάντα της πραγματικής προεκλογικής περιόδου, που διαρκεί συνήθως σαράντα μέρες. Ονόματα, ζυμώσεις, εντυπώσεις, σφυγμομετρήσεις, προπαγάνδα είναι στην ημερήσια διάταξη.

Τελικός υποψήφιος, θα είναι αυτός που θα καταθέσει συνδυασμό στο πρωτοδικείο, και μόνο τότε θα έχει βαρύτητα ο λόγος του. Μέχρι τότε, έχει δικαίωμα ο κάθε πολίτης- υποψήφιος να παίζει το παιχνίδι του κατά το δοκούν.

Αρκετοί που το παίζουν ηγέτες θα αναγκαστούν με "κατεβασμένα τα αυτιά" να προσχωρήσουν στον συνδυασμό που εκ του ασφαλούς, με την "βοήθειά" τους, θα επικρατήσει στην επιλογή των πολιτών, κερδίζοντας μια θέση... αντιδημάρχου κτλ.
Πολλοί είναι μάλιστα, που αυτό επιδιώκουν από την αρχή.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010, οι πολίτες ψήφισαν σε μεγάλο βαθμό με κομματικό κριτήριο. Κάτι που γίνονταν πάντα στην Ελλάδα. Και οι τοπικές οργανώσεις πρωτοστατούσαν δίνοντας στον "εκλεκτό" το περιβόητο χρίσμα, μετατρέποντας την τοπική αυτοδιοίκηση σε ένα εξαρτημένο κομματικό όργανο. Φυσικά γίνεται και σήμερα αυτό. Όλα τα κόμματα θεωρούν Grand Test τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, τίποτα δεν θα θυμίζει το παρελθόν, και αντίστοιχες εκλογικές αναμετρήσεις. Πρακτικές του παρελθόντος μπαίνουν μια για πάντα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Άνθρωποι που έχουν εμπλακεί στην τοπική αυτοδιοίκηση και έχουν εκλεγεί με την κομματική τους ταυτότητα, δεν έχουν καμιά τύχη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014. Και αυτό το γνωρίζουν καλά. Ειδικά των κομμάτων που πρωτοστάτησαν στην καταστροφή των Ελλήνων. Και που μετακόμισαν σε γειτονικούς πολιτικούς χώρους προκειμένου να επιβιώσουν.

Και αρκετοί είναι και εκείνοι που προσπαθούν να επιπλεύσουν μέσα από διάφορα πολιτικά τεχνάσματα, σύγχρονοι Δούρειοι Ίπποι, που δημιουργήθηκαν για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο αποτελούμενα από αποτυχημένους πολιτικούς, που συμμετείχαν στη διάλυση της Ελλάδας και των Ελλήνων, εμπορεύοντας και ξεπουλώντας τις ιδέες τους. Διαφημίζουν την πραμάτεια τους, μαζεύουν υπογραφές από παλιούς πρωτεργάτες της καταστροφής, και επενδύουν επικοινωνιακά στην ενότητα για το "καλό του τόπου".

Συνδυασμοί που καθοδηγούνται από κομματικές γραμμές δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στην τοπική κοινωνία. Διότι πολύ απλά δεν τους ενδιαφέρει η τοπική κοινωνία, αλλά η κομματική τους παράταξη, και τι χρώμα θα έχει ο χάρτης το βράδυ των εκλογών.

Όλα αυτά πλέον ο πολίτης τα αντιλαμβάνεται. Πέρασε στο πετσί του η κοροϊδία τους, και θα επιδείξει ωριμότητα, και θα ψηφίσει για συγκεκριμένο σκοπό:
Το συμφέρον του τόπου του. Και ειδικά στις αυτοδιοικητικές εκλογές, που από αυτές εξαρτάται η τύχη του τόπου του, το επίπεδο Ζωής του και η καθημερινότητά του.

Ο πολίτης θα πρέπει να ενεργοποιηθεί, να εναρμονιστεί με την ιδέα της προσφοράς, να συμμετάσχει σε ψηφοδέλτια καθαρών ανθρώπων, που σκοπό έχουν να παρέχουν τα αυτονόητα στους συμπολίτες τους, που έχουν δουλέψει για αυτό το λόγο, που έχουν όραμα και θέλουν να το πραγματοποιήσουν. Δεν γίνεται να πετύχει κανείς το παραμικρό αν δεν συμμετέχει ο πολίτης. Δεν θα σου φτιάξει κανείς τον τόπο σου αν εσύ πρώτα δεν ενδιαφέρεσαι.

Ο περιβόητος Καλλικράτης έφερε δυσκολίες, αλλά και εμπειρία. Ένωσε ανθρώπους, και ιδέες, και από την άλλη δημιούργησε προβλήματα, που για να λυθούν χρειάζεται και η συμμετοχή των πολιτών, και η αγάπη για τον τόπο τους. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Η απαξίωση των νέων ανθρώπων για τα κοινά, και το ενδιαφέρον για τον τόπο τους, αφήνει άπλετο χώρο σε αποτυχημένες πρακτικές και ανθρώπους, να επιπλέουν βάζοντας ταφόπλακα σε πόλεις και χωριά των περιοχών μας.

Κλείστε τα αυτιά στις προβοκατόρικες μεθόδους, και λειτουργήστε με την δική σας λογική - απόφαση για το συμφέρον του τόπου σας.

Νίκος Χατζηδούρος



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Nick the Greek. Ο Έλληνας τζογαδόρος που ταπείνωσε τον νονό της μαφίας

O μέγας εραστής της τράπουλας Νικ Δε Γκριγκ, όταν δεν έπαιζε χαρτιά, διάβαζε Πλάτωνα και Αριστοτέλη για... ισορροπία! Κέρδιζε κι έχανε με την ίδια ευκολία μεγάλες περιουσίες στα χαρτιά...Πέρασαν από τα χέρια του δύο δις δολάρια!

Στο ατμόπλοιο «Georgia», που σάλπαρε από τον Πειραιά για τη Νέα Υόρκη, το θέρος του 1902, ανάμεσα στους 345 Έλληνες επιβάτες, ήταν και ο 19χρονος Νίκος Δάνδολος, γιος εμπόρου χαλιών, γεννημένος στις 27-4-1883 στο Ρέθυμνο, με σπουδές στην Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης στην πλατωνική και αριστοτελική φιλοσοφία.

Από τη Νέα Υόρκη, τραβά για το Σικάγο, και πολύ αργότερα στο Μόντρεαλ, όπου επιδίδεται με ζήλο στα ιπποδρομιακά στοιχήματα.

Η τύχη τον ευνοεί, αφού σ' ένα εξάμηνο κέρδισε μισό εκατ. δολάρια, τα οποία μεταφέρει στο Σικάγο.

Το εύκολο κέρδος πείθει τον Δάνδολο να στραφεί στο σπορ του τζόγου, όπου χάνει όλα τα κερδισμένα χρήματα. Αυτό βεβαίως δεν τον αποθαρρύνει.

Γίνεται τακτικός θαμώνας χαρτοπαικτικών λεσχών και καζίνο, υπό την κηδεμονία ενός θρυλικού τζογαδόρου, του Νέστορα που έλεγε: « αν ο Θεός θέλει να μάθει να παίζει, θα έρθει σε μένα».

Ο Νικ έλεγε, ότι παίζει ζάρια και χαρτιά για την συγκίνηση του παιχνιδιού κι όχι για το χρήμα. Γνώριζε να κερδίζει και να χάνει. Νίκη και ήττα ήταν στη σκέψη του σιαμαίες έννοιες...

Με οδηγό τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, ταπείνωσε τον Νονό της Μαφίας

Όταν δεν έπαιζε, διάβαζε Πλάτωνα και Αριστοτέλη.

Κάποτε, στο καζίνο του Λας Βέγκας, μετά από μια χαμένη παρτίδα πόκερ, αποτραβήχτηκε σε μια γωνιά και διάβαζε το βιβλίο τσέπης:

« Πλάτωνος Κρίτων». «Στην αρχαία φιλοσοφία, έλεγε, βρίσκεις γνώση, γαλήνη της ψυχής, διεξόδους και ισορροπία...»

Σε μια ιστορική παρτίδα πόκερ στο κέντρο « Ελ Μορόκο» της Νέας Υόρκης, ο Νικ, με διάσημους θεατές, όπως ο Αιγύπτιος βασιλιάς Φαρούκ, έπαιζε κόντρα με το νονό της Μαφία, Κοστέλο.

Στο τέλος ο Νικ κέρδισε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια και ο χαμένος της βραδιάς, Κοστέλο του είπε: «Έλληνα, φεύγεις και δε συνεχίζεις, γιατί είσαι δειλός!»

Τότε ο Νικ παρακάλεσε τον Φαρούκ να ανακατέψει την τράπουλα.

«Και τώρα αμίγκο, είπε στον Κοστέλο, έλα να τραβήξουμε από ένα χαρτί. Το μεγαλύτερο θα κερδίσει 500.000 δολάρια!»

Ο Κοστέλο τον κοίταξε αυστηρά, άναψε ένα πούρο, έριξε το παλτό στον ώμο κι έφυγε με τους συνοδούς του...

Την άλλη μέρα οι «Νιούγιορκ Τάιμς» εξυμνούσαν τον Νικ ως τον αδιαφιλονίκητο βασιλιά του πόκερ που ταπείνωσε τον Κοστέλο.

Τότε έγιναν φίλοι και θαυμαστές του οι Σινάτρα, Ωνάσης, Σαβάλας...

Οι «Νιούγιορκ Τάιμς» εξυμνούσαν τον Νικ ως τον αδιαφιλονίκητο βασιλιά του πόκερ που ταπείνωσε τον Κοστέλο.

Κάποτε, παραμονή πρωτοχρονιάς, ο Νικ έχασε 300.000 δολάρια. Σηκώθηκε ατάραχος, ένα λεπτό πριν σημάνει ο νέος χρόνος κι έδωσε το σύνθημα να αναβοσβήσουν τα φώτα και ν' ανοίξουν σαμπάνιες.

«Ελπίζω», είπε, « η αλλαγή του χρόνου ν' αλλάξει την τύχη μου». Το ξημέρωμα τον βρήκε να κερδίζει 1.250.000 δολάρια, ποσό που έχασε μετά στη ρουλέτα και στα άλογα...

Το 1949,ο Νικ συμμετείχε σ' ένα παιχνίδι πόκερ που χαρακτηρίστηκε «Μαραθώνιος». Παίχτηκε δημοσίως, με αντίπαλο τον Johnny Moss καλύτερο παίκτη του πόκερ.

Το παιχνίδι κράτησε 5 μήνες, με διαλείμματα μόνο για ύπνο και φαγητό. Στο τέλος ο Δάνδολος έχασε πάνω από 2.000.000 δολάρια και φεύγοντας είπε: «Κύριε Μος, θα πρέπει να σας αφήσω να φύγετε...».

Έπειτα κατευθύνθηκε στον επάνω όροφο για να κοιμηθεί... Στη ζωή του o Nick the Greek εκτιμάται ότι κέρδισε και έχασε πάνω από 2 δις δολάρια και δώρισε, πάνω από 20 εκ. για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η τελευταία παρτίδα

Την τελευταία παρτίδα ο Νικ την έπαιξε με το χάρο και την έχασε στο νοσοκομείο «Όρος Σινά» του Λος Άντζελες.

Πέθανε τα Χριστούγεννα του 1966 (83 ετών), από καρδιακή προσβολή, πάμφτωχος!

Στην κηδεία του έκλαιγε ο Σαβάλας σαν παιδί και ο Σινάτρα αποχαιρετώντας τον δακρυσμένος, είπε: «Νικ, υπήρξες τόσο αγνός κι έντιμος, ώστε η μόνη περιουσία που είχες ήταν οι αγαθοεργίες σου».

Τον έθαψαν οι φίλοι πολυτελέστατα... Μαικήνες του Χόλιγουντ, σταρ και μαφιόζοι, ήρθαν με τις λιμουζίνες και εναπόθεσαν λουλούδια στο φέρετρο με συμβολικά τραπουλόχαρτα τον Ρήγα σπαθί!

mixanitouxronou.gr

toxwni


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΚΕ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

Θήβα, 21/2/2014
Κ.Ο. ΘΗΒΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΛΑΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Εργαζόμενοι, νέοι, άνεργοι, γυναίκες,

Καταδικάζουμε με κάθε τρόπο την άνανδρη και τραμπούκικη επίθεση αγέλης «αγανακτισμένων» σε βάρος των αγωνιστών της περιοχής, παπα-Γιάννη Οικονομίδη και Θανάση Παντελόγλου την Τετάρτη 18/2 σε εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο της Θήβας.
Ομάδα τραμπούκων - φασιστοειδών επιτέθηκαν στους δύο αγωνιστές με μπουνιές και κλωτσιές. Και όλα αυτά μπροστά στα μάτια των Δημάρχων Θήβας και Τανάγρας αλλά και «παραγόντων» της περιοχής, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν βγάλει άχνα. Φυσικά τα «πρωτοπαλίκαρα» δε πείραξαν ούτε μια τρίχα από τα μαλλιά των διαφόρων παραγόντων, των βιομηχάνων και των εκπροσώπων τους.
Το πρόσχημα ότι ο παπα-Γιάννης ειδικά σιγοντάρει τη δυσφήμιση των αγροτικών προϊόντων της περιοχής είναι ανυπόστατο. Οι πρωταγωνιστές της επίθεσης δεν καίγονται για την ποιότητα των προϊόντων, αν ίσχυε αυτό θα στρέφονταν κατά των βιομηχάνων και των μεσαζόντων. Εκείνων τα συμφέροντα προωθούν την υποβάθμιση των αγροτικών προϊόντων με κάθε τρόπο. Αντίθετα, οι δύο αγωνιστές έχουν δώσει αλλεπάλληλες μάχες ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα στην περιοχή και συνεχίζουν να δίνουν. Για τη στάση τους αυτή έχουν στοχοποιηθεί πολλές φορές από τα μεγάλα συμφέροντα της περιοχής.
Από τα παραπάνω γίνεται καθαρό ότι η επίθεση αυτή αποτελεί μέρος σχεδίου να στραφούν οι αγρότες της περιοχής που βιώνουν τη βάρβαρη επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε. και μονοπωλίων ενάντια σε όσους αγωνίζονται.
Αγώνα για την επιβίωση των αγροτών και την υπεράσπιση των συμφερόντων τους έδωσαν για ένα μήνα χιλιάδες αγρότες στα μπλόκα, μαζί με όλο το λαό. Οι φασίστες που την ίδια στιγμή κυνηγούν αγωνιστές είναι εχθροί των μικρών και μεσαίων αγροτών.
Αυτές οι ενέργειες δε θα μείνουν αναπάντητες και οι πρωτεργάτες τους θα σπάσουν τα μούτρα τους. Δε θα τους περάσει! Οι αγρότες, οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές οικογένειες, πρέπει να τους καταδικάσουν, να τους απομονώσουν.
Καλούμε κάθε φορέα να καταδικάσει έμπρακτα την επίθεση και απαιτούμε από τις δημοτικές αρχές να πάρουν άμεσα θέση.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Άγραφα: Κινδύνεψε όταν έπεσε στο Ταυρωπό με την μηχανή του!

Κυριολεκτικά από θαύμα σώθηκε ένας αναβάτης δικύκλου στο χωριό της Νεράϊδας (Σπινάσας)  Αγράφων όταν η  μοτοσυκλέτα που οδηγούσε έπεσε στα παγωμένα νερά του Ταυρωπού το απόγευμα του Σαββάτου .
Το ατύχημα συνέβη όταν η μηχανή επιχείρησε να περάσει κάθετα τον Ταυρωπό στη θέση Μπέσια.
Σύμφωνα με πληροφορίες του PrasiaOnline ξαφνικά η μηχανή έσβησε στη μέση του ποταμού.Παρά τις δύσκολες προσπάθειες ο οδηγός κρατήθηκε απο κλαδιά της κοίτης του ποταμιού όμως το όχημα παρασύρθηκε σχεδόν 20 μέτρα από τα ορμητικά νερά και σταμάτησε αφού είχε σφηνώσει ανάμεσα σε βράχια.
Άμεση ήταν η επέμβαση των ντόπιων όπου έδωσαν στεγνά ρούχα στον οδηγό πριν πάθει υποθερμία.
 Δείτε παρακάτω φωτογραφίες απο την επιχείρηση διάσωσης


prasiaonline


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Διεκόπη η Ημερίδα της ΔΕΠΟΔΑΘ

Tι συνέβη τελικά στην Ημερίδα της ΔΕΠΟΔΑΘ για την πρόταση διαχείρισης των βιομηχανικών κλπ αποβλήτων της ανατολικής Βοιωτίας που ήταν να γίνει την προηγούμενη Τατάρτη;

Γιατί δεν έγινε η Ημερίδα;  Καλό θα ήταν να δοθεί μια απάντηση από τη ΔΕΠΟΔΑΘ.

Κατά πληροφορίες μας, η Ημερίδα με ομιλητές τον παπα Γιάννη Οικονομίδη και το Θανάση Παντελόγλου, διακόπηκε και ματαιώθηκε κατόπιν απαιτήσεως πολυπληθούς ομάδας αγροτών της Θήβας που διαμαρτυρήθηκαν για τη δυσφήμηση των αγροτικών προιόντων της Θήβας από την «ομάδα Ζαμπετάκη», όπως έλεγαν, ενώ πληροφορίες αναφέρουν για επίθεση στον παπα Γιάννη και παρέμβαση της Αστυνομίας.

Μάλιστα, δεν έλειψαν και οι επικρίσεις προς τη ΔΕΠΟΔΑΘ και το Γ. Διευθυντή της ότι θέλουν να φέρουν τα σκουπίδια της Αττικής στη Θήβα και ότι την πληρώνουν οι αγρότες και τα αγροτικά προιόντα της Θήβας. Θα μας πληροφορήσει κάποιος επίσημα για το τι έγινε; κ. Δήμαρχε τι έγινε; κ. δημοτικοί άρχοντες και υποψήφιοι; Οι αγρότες της Θήβας θα μας πουν;

Και μια απορία μας. Γιατί η ΔΕΠΟΔΑΘ θέλει να διαχειριστεί τα βιομηχανικά απόβλητα της ανατολικής βοιωτίας;

exeisminima


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ, ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΑΚΤΗ ΓΙΑ ΛΩΤΟΦΑΓΟΥΣ...

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ

Οι μεγάλες πράξεις προβάλλουν ως τρανές μαρτυρίες καταξίωσης του ανθρώπου. Σελαγίζουν τις ύστατες ικμάδες της συνείδησης και αιωνίζονται μετέωρες, χωρίς να μπορούν να πουν περισσότερα. Η ανθρώπινη γλώσσα αδυνατεί να εκφραστεί, γιατί παραμένει πάντα συμβολική μαρτυρία που σώζει τα φαινόμενα, καλύπτοντας ταυτόχρονα την ουσία. Είναι φανερό, ωστόσο, ότι οι πολιτικοί μας στην Ελλάδα ουδεμία σχέση έχουν με "μεγάλες πράξεις", με τη συνείδησή τους να έχει αποκτήσει την ελαστικότητα, που τους επιτρέπει την ευκαμψία της σπονδυλικής τους στήλης ενώπιον ανομολόγητων συμφερόντων...

Προσπαθούν απλώς να κερδίσουν χρόνο με μυθοπλασίες και απλουστεύσεις. Με τη "συμπαγή" πάντα δικαιολογία των μνημονιακών όρων και των απαιτήσεων των δανειστών, με υποσχέσεις και λεξιμαγνείες, η Ελλάδα, ο Ελληνισμός, οι Ελληνες παγιδεύτηκαν και παγιδεύονται από τη λεκτική ελπίδα και τη βερμπαλιστική αισιοδοξία των κυβερνώντων της συμφοράς, οι οποίοι έχουν εκφυλίσει παρακαταθήκες του παρελθόντος.

Και οι πολίτες όμως, εν πολλοίς ευαπάτητοι και εύπιστοι, αιχμάλωτοι μιας εθιστικής λειτουργίας τους ή χρόνια πλέον ανασφαλείς και εκφοβισμένοι, μετατρέπονται σε Λωτοφάγους, που κινούνται γύρω από μια τεράστια καταπακτή, όπου με το παραμικρό παραπάτεμα, πέφτουν μέσα και χάνονται στην αβυσσαλέα τρύπα της κοινωνικής αθλιότητας.

Δηλώσεις και προβλέψεις στη...σκιά των κυβερνητικών υποσχέσεων κατακλύζουν τις διάφορες εκπομπές της "εύπεπτης" έως αποβλακωτικής ενημέρωσης. Με τους διαφόρους ανερμάτιστους και τα "παπαγαλάκια" της ευεργετικής επίδρασης των μνημονίων να περιφέρουν ανά την επικράτεια τη "βεβαιότητα" ότι είναι θέμα χρόνου η έξοδος της χώρας από την κρίση. Να μας μιλούν για το "κατόρθωμα" της κυβέρνησης να έχει "πρωτογενές πλεόνασμα" και για τους ελλοχεύοντες ξένους επενδυτές. Την ίδια ακριβώς ώρα, που τα ξένα ΜΜΕ και οι ξένοι σχολιαστές επισημαίνουν το δυσεπίλητο πρόβλημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, που είναι αδήριτη προυπόθεση για να μπεί η χώρα σε ελεγχόμενη οικονομική κατάσταση, ενώ αμφισβητούνται τα στοιχεία περί πρωτογενούς πλεονάσματος.

Και βέβαια τα πλάνα του τηλεοπτικού και φωτογραφικού φακού των ξένων Μέσων καταγράφουν τις εικόνες αθλιότητας της ελληνικής κοινωνίας, που επιμελώς αποκρύβονται από την εγχώρια "ξεφτίλα" των ΜΜΕ και τους στρατευμένους δημοσιογράφους της παχυλής επιβίωσης ή και της άγνοιας. Μπορεί, εξάλλου, να είναι ανίδεοι εν πολλοίς και άλλο τόσο διαστροφείς της αλήθειας των πραγμάτων, αλλά γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο χρόνος είναι ο νεκροθράφτης κάθε λεκτικών τηλεοπτικών υπερβάσεων, κάθε κειμένου, που βλέπει το φως της δημοσιότητας. Και δεν έχουν άδικο. Οι λέξεις του τηλεοπτικού και εφημεριδογραφικού λόγου, του κάθε παρουσιαστή ή αρθρογράφου, είναι απλώς ακριβές ή φτηνές εταίρες που ικανοποιούν τις καθημερινές ανάγκες των πάσης φύσεως Λωτοφάγων τούτου του τόπου.

Προβλέψεις και υποσχέσεις για επερχόμενη ανάκαμψη και ανάπτυξη, ακόμα και για υποτιθέμενες ενέργειες με ορίζοντα ημερών, πάντα με τον "μπαμπούλα" τηςστάσης πληρωμών, πετιούνται στους δαιδαλώδεις δρόμους του υποσυνείδητου των πολιτών σαν τα πολύχρωμα σκουπίδια των αποκριάτικων ημερών, στα ρυπαρά πεζοδρόμια των πόλεων, αφού εκπληρώσουν τον ίδιο περίπου ρόλο: Να δώσουν απατηλές ελπίδες,να διασκεδάσουν γυμνούς και μασκαρεμένους φόβους, επιχειρώντας πάντα να θάψουν εκείνη την εσωτερική κοινωνική δυσαρέσκεια που υποβόσκει και επιμένει...

Προβλέψεις για Λωτοφάγους πολίτες! Τι συμβαίνει λοιπόν; Ποια είναι η αλήθεια που κρύβουν τα ψέματα και η συμβατική μας αντίδραση στις προβλέψεις και τις υποσχέσεις των πολιτικών; Διότι κάθε ψέμα είναι η σκιά κάποιας αλήθειας, που δεν μας αρέσει. Οσοι άλλωστε κρατούν καθαρό το νου τους από εντυπώσεις ευκαιριακού χαρακτήρα, γνωρίζουν ότι είναι ζήτημα τεχνικής οι αποδείξεις και όχι αλήθειας...

Η αλήθεια είναι ότι ο καθείς έρχεται αντιμέτωπος με αυτό που ο ίδιος προσελκύει. Και δοκιμάζεται σαν Οδυσσέας. Οχι ακόμα πολυμήχανος, μα που γίνεται τέτοιος παλεύοντας με θάλασες συναισθημάτων και καταιγίδες σκέψεων, με ναρκωτικούς Λωτοφάγους και ηδυπαθείς Κίρκες, με ηγέτες Κύκλωπες μονόφθαλμους. Ολα υπαγορεύονται από τη δική μας συμπεριφορά. Από τη δική μας ανοχή και αντοχή. Και στη δική μας ανοχή και ευπιστία επενδύουν οι διάφοροι "μάγοι" και "τσιρκολάνοι" της πολιτικής.

Ολοι αυτοί οι επίδοξοι "σωτήρες" μας, που αγνοώντας ή αποσιωπώντας την αληθινή Ελευθερία μας , "προφητεύουν" ή υπόσχονται το μέλλον μας, δίχως να τους περνά από το μυαλό, πως έτσι βρίσκονται στη καρδιά της στενόμυαλης αιτιοκρατίας του αποπνικτικότερου υλισμού. Και με την απολιθωμένη πολιτική τους και το κατεδαφισμένο κοινωνικό τους συναίσθημα, βρίσκονται ήδη στον προθάλαμο της ιστορικής καταγραυγής!

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Καλλιθέα Βοιωτίας- Καθαρά Δευτέρα με το έθιμο "Κορδελάτοι Νάξου"

Ο Σύλλογος Σιδες της Καλλιθέας Βοιωτίας μα εξέπληξε φέτος τα Χριστούγεννα με τις υπέροχες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Συνεχίζοντας τις εκπλήξεις ο σύλλογος Σίδες μας περιμενει να κάνουμε απόκριες σε αυτόν τον όμορφο χώρο !

Την Καθαρά Δευτέρα στην Καλλιθέα Βοιωτίας αναβιώνεται το αποκριάτικο έθιμο "Κορδελάτοι Νάξου".  Τραπέζια με άφθονα νηστίσιμα φαγητά για όλους τους καλεσμένους.

Βαρέλια με φωτιές... και...... τι άλλο? Αρκεί να είσαστε Στην Καλλιθέα Τανάγρας να τα δείτε ΟΛΑ!! Πολλές εκπλήξεις!!!!

Πρώτη χρονιά λοιπόν και καλή Αρχή με Καθαρά Δευτέρα στην Καλλιθέα.


Viotiashop

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου λίγες ώρες πριν την έλευση της τρόικας

Συνάντηση εφ' όλης της ύλης, ενόψει και της έλευσης της τρόικας, θα έχουν σήμερα το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στην ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνονται οι πολιτικές εξελίξεις, η πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, οι αυτοδιοικητικές και οι ευρωεκλογές καθώς και η κρίση στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος θα συζητήσουν και για το αίτημα των δύο ανακριτριών προς τη Bουλή για άρση της ασυλίας των υπόλοιπων εννέα βουλευτών της Χρυσής Αυγής που δεν έχουν κατηγορηθεί μέχρι σήμερα.

Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, πρόθεση του πρωθυπουργού είναι να «τρέξουν» άμεσα οι μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι δανειστές μας και να επέλθει συμφωνία στα θέματα που παραμένουν ανοιχτά, με κυριότερα αυτά του γάλακτος και των φαρμάκων.
Στη συνάντηση επίσης ο κ. Βενιζέλος θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό για το πρόσφατο ταξίδι του στα Βαλκάνια.

newsbomb

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Ο ετοιμοθάνατος εμποράκος γράφει στον Β. Κορκίδη: «Είσαι συνυπεύθυνος»!

Ένας έμπορος, που δηλώνει «ετοιμοθάνατος» έστειλε Στο ΧΩΝΙ την ακόλουθη επιστολή, ζητώντας να διατηρήσουμε την ανωνυμία του. Μια ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), στον οποίο καταλογίζει βαριές ευθύνες για το θάνατο του Έλληνα εμπόρου. Ασφαλώς, και θα δημοσιεύσουμε με χαρά τυχόν απάντηση του Βασίλη Κορκίδη, αν έχει την ευθιξία να ανταποκριθεί.
xlogo.png.pagespeed.ic.my6DZEBvbG
Το πλήρες κείμενο της ανοιχτής επιστολής έχει ως εξής:
«Αγαπητέ Συνάδελφε κ.Κορκίδη,
Κλείσαμε 6 ολόκληρα χρόνια ύφεσης και ψεύτικων πολιτικών υποσχέσεων για έξοδο από την κρίση, και ακόμα ψάχνουμε να βρούμε ποιος φταίει,
Ξεριζώσαμε όλη την παραγωγική ικανότητα της χώρας και οδεύουμε προς τα 2.000.000 ανέργους και ακόμα ψάχνουμε πώς θα διασώσουμε τα διεφθαρμένα κομματικά πελατάκια σε όλους τους κρατικούς τομείς διασποράς τους, διασύροντας, ενοχοποιώντας και διαλύοντας χωρίς ντροπή και όλο τον υπόλοιπο υγιή δημόσιο τομέα.
Δεν κάνετε ουσιαστική κριτική και ανέχεστε την τρομακτική υποτίμηση και αποδόμηση της αγοράς που υποτίθεται ότι εκπροσωπούμε ως ΕΣΕΕ,
Δεν αντιστέκεστε με ουσιαστική αντίδραση, το μόνο που καταφέρνετε να κάνετε είναι μια συνεχής τεκμηριωμένη αποτίμηση αυτής της καταστροφής νομίζοντας ότι θα γλιτώσετε από τη λαϊκή κατακραυγή, χωρίς να σας ενδιαφέρει η πλήρης απαξίωση της ύπαρξής σας από την συγκυβέρνηση της ντροπής,
Το εμπόριο σας παρακολουθεί έκπληκτο με την υπομονή και την επιμονή που επιδεικνύετε να συνδιαλέγεστε με ψεύτες και υποκριτές, με αυτούς που έχουν προδιαγεγραμμένη στόχευση και σκοπό: Να μας βγάλουν από τη μέση και να εξοντώσουν την πραγματική οικονομική ασπίδα αυτού του τόπου, το μικρομεσαίο εμπόριο και την μικροϊδιοκτησία,
Είναι προφανές ότι η στάση σας κ. Κορκίδη συνιστά σιωπηρή αποδοχή των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων στο ελληνικό εμπόριο. Οι τρεις «το πολύ» Κυριακές ήταν -και με το παραπάνω- αρκετές, αλλά έπρεπε -κατά τη γνώμη σας- να πούμε και ευχαριστώ για την… επιτυχία των επτά και την, προς το παρόν, «αποφυγή» των 52 που ήθελε ο υπουργός Ανάπτυξης;
Είναι κάτι παραπάνω από τραγικό να παρακολουθούμε την επιμονή σας στην επιλογή της αποτύπωσης και των τεκμηριωμένων προτάσεων σε αυτούς που εξώφθαλμα πλέον αρνούνται να ή δεν θέλουν μας ακούσουν ή απλά μας δουλεύουν γιατί θέλουν να μας εξοντώσουν οδηγώντας τη χώρα σε μια καταστροφική αλλαγή μοντέλου που όλοι αυτοί οι οποίοι το εξυπηρετούν θεωρούν απαραίτητη.
Η ανοχή σας αυτή, πλέον, προκαλεί εύλογες απορίες για τη σκοπιμότητά της.
κ. Πρόεδρε, θέλω να μου απαντήσετε αν και εσείς πρεσβεύετε αυτή την άποψη, γιατί πλέον διαφαίνεται πως πολιτεύεστε και καλύπτεστε πίσω από μία αντιστασιακού τύπου σύμπλευση με την μνημονιακή πολιτική της καταστροφής των Ελλήνων.
Αναρωτιέμαι, πώς είναι δυνατόν να γράφετε σε Δελτίο Τύπου της ΕΣΕΕ για την έκθεση του ΟΟΣΑ ότι «παρ’ όλες τις τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις των παραγωγικών φορέων, η πολιτεία επέδειξε αδικαιολόγητη κωλυσιεργία, αδράνεια και απροθυμία να τις εξετάσει» και αντί να θέσετε τις δικές μας κόκκινες γραμμές, αυτό να μεταβάλλεται σε ευχολόγιο ελπίδων και μακαρισμών για την βελτίωση της αντίληψης και της ακοής αυτών που έχουν συστηματικά διαλύσει τον τόπο.
Αλήθεια, εσείς ως έμπειρος και υποψιασμένος συνδικαλιστής ακόμα να πάρετε χαμπάρι ότι ο χρόνος, τα χρήματα, αλλά και η υπομονή μας έχουν προ πολλού τελειώσει;
Αν αυτό συμβαίνει, αγαπητέ Πρόεδρε, μάλλον πρέπει να σας υπενθυμίσουμε ότι οι συνάδελφοι περιμένουμε τα από εδώ και πέρα που γράφετε -μάλλον ξεχνώντας ότι μπήκαμε στο 2014- να γίνουν εδώ και μη παρέκει, οριοθετώντας και το τέλος της συζήτησης και της ανοχής στην κοροϊδία.
Γιατί, λοιπόν, δεν απαιτείτε -με τσαμπουκά και τελεσίγραφα- την εφαρμογή όλων των προτάσεων μας για «Άμεση επανεκκίνηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» βάσει του συγκεκριμένου σχεδίου που επιδώσατε προ πολλού στον Πρωθυπουργό και αυτός το πέταξε στο καλάθι των αχρήστων;
Πώς εξηγείται η σιωπή σας; Οφείλετε μια εξήγηση-απάντηση σε όσων το μυαλό πάει αλλού.
Πώς θα παραμείνετε Πρόεδρος των νοικοκυραίων εμπόρων που, κατά εκατοντάδες χιλιάδες πλέον, βρίσκονται ένα βήμα πριν, αλλά και κατά δεκάδες χιλιάδες βρίσκονται ήδη μέσα στον οριστικό κοινωνικό διασυρμό που περιλαμβάνει κατασχέσεις, δημεύσεις και φυλακίσεις;
Η διαγραφή τους από την κοινωνία και τη ζωή θα είναι τελικά το κορυφαίο «επίτευγμα» της θητείας σας ως προέδρου της ΕΣΕΕ;
Όσο για το ταμείο μας, τον ΟΑΕΕ, αυτοί τον οδηγούν σε διάλυση επειδή, αντί να κάνουν τα αυτονόητα που προτείνουμε, έχουν σκοπό και στόχο να κουκουλώσουν το πλιάτσικο των αποθεματικών μας από το PSI και να μοιράσουν συντάξεις πείνας.
Αφήστε λοιπόν τα λόγια, τις προτάσεις στο κενό και τις ανοιχτές επιστολές και αγωνιστείτε μέχρι τέλους δίπλα στον κάθε συνάδελφο, μια και είστε συνυπεύθυνος πλέον για κάθε ένα μαγαζί που κλείνει, για κάθε έναν συνάδελφο που φυλακίζεται επειδή μας αρνούνται ρυθμίσεις επιβίωσης, επειδή μας αρνούνται την τιμιότητα και την νοικοκυροσύνη.
Εσείς μπορείτε να τους διαγράφετε από τα μητρώα των Εμπορικών Συλλόγων, μια και μέχρι σήμερα σας βολεύει το δόγμα του «διαίρει και βασίλευε», αλλά για εμάς θα παραμένουν έμποροι και συνάδελφοι μέχρι να τους δικαιώσουμε.
Ένας ετοιμοθάνατος εμποράκος».
toxwni

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Η ΤΑΡΑΧΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΡΥΒΕΙ ΤΗ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΞΕΝΟΙΑΣΙΑ ΜΑΣ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ

Εχουμε την ευτυχία να ανήκουμε σ' ένα έθνος ευτυχισμένο! Γιατί μειδιάτε ειρωνικά; Θα μου πείτε ότι βρήκα την πιο ταραγμένη περίοδο και την πιο κατάλληλη μέρα να το επισημάνω. Τσικνοπέμπτη σήμερα και η "τσίκνα" θα εξαπλωθεί στην ελληνική επικράτεια, ενισχύοντας τη διονυσιακή διάθεση των Ελλήνων...Ακριβώς γι' αυτό το κάνω. Γιατί σε ήρεμες περιόδους ο καθένας θα το έβρισκε φυσική απόληξη της ζωής του. Ο Ελληνας είναι λοιπόν μακάριος. Βγάζουμε κάποια ταραχή πάντα στην επιφάνεια και από κάτω κρύβουμε τη χαρούμενη ξενοιασιά μας. Αν κατά σύμπτωση, δεν έχουμε μια ταραχή προσωπική, αρπαζόμαστε από μα εθνική κρίση ή από μια του διεθνούς προσκηνίου. Ετσι, για να μη μείνουμε χωρίς προσχήματα...

Αν υπάρχει κάποια δυστυχία, αυτή είναι η διαφωνία για τους τρόπους και τους δρόμους προς την ευτυχία. Δηλαδή, η ανώδυνη δυστυχία. Ας αρχίσουμε αρνητικά. Από το τι δεν μας λείπει. Μας λείπει το Κοινοβούλιο; Οχι. Εχουμε, επομένως, δημοκρατία ουσίας. Αν δεν είχαμε, κάποιος πολιτικός τουλάχιστον θα το φώναζε. Μας λείπει το ενδιαφέρον των κομμάτων;

Δεν βλέπετε; Σκυταλοδρομία γίνεται ποιος θα μας "σώσει" με την απαρέγκλητη εφαρμογή των όρων του μνημονίου, που ήδη συμφωνήθηκαν ερήμην του λαού. Αλλωστε, η αποστολή του λαού, για τους "εργάτες" της πολιτικής αποτελεσματικότητας, είναι ο λαός να περιπέσει σ' ένα είδος υστερικής αδιαφορίας ή ακόμη και ευφορίας, την περίφημη Belle Indiference , χωρίς να ασχολείται με τα...ανούσια και τα επώδυνα της πολιτικής, που απαιτούν εργώδη προσπάθεια από τους πολιτικούς, που ξέρουν να διαπλέκονται, να συμβιβάζονται, να επιδίδονται σε ρεμούλες και κοπμίνες, να εκμαυλίζουν συνειδήσεις και να περιχαρακώνουν το ήθος μ' ένα πλέγμα αναπόδραστης διαφθοράς...

Αν πάρουμε, για παράδειγμα, τα αγαθά του δημοσίου πλούτου (λέμε τώρα...), βλέπουμε ότι στο παρελθόν από όλες τις πλευρές της εξουσίας ο αγώνας γινόταν με την πλέον δυνατή ταχύτητα να μας μοιράσουν, με συνέπεια να...θλίβεται η πλουτοκρατία της χώρας και οι Λυμεώνες του κρατικού χρήματος, για τις φιλολαικές αποφάσεις των κυβερνήσεων. Δεν λέω τίποτα καινούργιο, απλώς τα αθροίζω.

Εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν ή στην αργκό, ρίχτα. Πέσε. Το ψωμί,η ελευθερία και η παιδεία δεν είναι πράγματα που προσφέρονται μια και έξω. Δίνονται εξακολουθητικά. Βέβαια, μας ενδιαφέρει ο ρυθμός. Ε, ας μην κολλάμε στο ρυθμό. Σκεφτείτε ότι έχουμε την ελευθερία να μιλάμε, να γράφουμε, να φωνάζουμε. Και μην μένετε στα προληπτικά "σιδερόφρακτα" μέτρα με κλείσιμο των σταθμών στο κέντρο της Αθήνας, όταν γίνονται οι διαδηλώσεις των χιλίων ή δύο χιλιάδων ατόμων. Μην έχουμε και υπερφίαλες απαιτήσεις...

Σκεφτείτε, επίσης, ότι μπορούμε να διαψεύδουμε αύριο, όσα λέμε σήμερα. Πρωταθλητής σ' αυτό το "ευγενές" άθλημα ο πρωθυπουργός με τις ελκυστικές έως διαστροφικής σύλληψης δηλώσεις του, που ενίοτε διαχέουν και ποιητικό μελοδραματισμό και μας δίνουν την ευκαιρία να προβληματιστούμε ισορροπούντες μεταξύ γελοιότητας και φρενοπάθειας. Συναθλητές του Αντώνη Σαμαρά στους βερμπαλισμούς, τις λεκτικές πομφόλυγες και στη δημαγωγία ορισμένοι υπουργοί και κάποιοι βουλευτές, που περιφέρουν τη γελοιότητά τους από τηλεοπτικό παράθυρο σε τηλεοπτικό πάνελ, αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση, που φαίνεται να πορεύεται χωρίς πυξίδα, θυμίζοντας την περιπέτεια του Χριστόφορου Κολόμβου...

Δεν μας λείπει λοιπόν ούτε η διασκέδαση! Μερικοί βέβαια αυτή την πρακτική των πολιτικών το αποκαλούμε ασυνέπεια και ανακολουθία. Είναι γιατί παίρνουμε την κακή πλευρά. Εχει και η ελευθερία χιούμορ. Δεν είναι σοβαρή και κατσουφιασμένη. Η ευτυχία πάλι θέλει ένα αίσθημα ανοχής και γενναιοψυχίας. Αλλά αυτά πληρώνονται ακριβά. Μα ζητάμε το ακριβότερο. Την ευτυχία. Φτηνά θα την πληρώσουμε; Το κακό μας είναι ότι φανταζόμαστε τα πράγματα μ' έναν τρόπο προσωπικό και ιδανικό. Αυτά, όμως , έχουν τον τρόπο τους. Εδω σημειώνεται μια απόκλιση από την ευτυχία μας. Είναι λάθος ματιά; Ας διορθώσουμε τα μάτια μας!

Και φτάσαμε στο "δεν υπάρχουν λεφτά, ούτε για σάλιο...". Και είναι αλήθεια για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Και όμως, υπάρχει χρήμα που κυκλοφορεί από την άλλη ξατηγορία των "μακαρίων" Ελλήνων. Και δεν αναφέρομαι στους Ελληνες της αμφιλεγόμενης για λόγους ευεξήγητους λίστας Λαγκάρντ. Αναφέρομαι στους άλλους, που δεν είναι καθόλου λίγοι. Ολοι αυτοί που εξακολουθούν να γεμίζουν χωρίς σκέψη το ρεζερβουάρ των ακριβών αυτοκινήτων τους,που συχνάζουν στα διάφορα στέκια της κακόγουστης "γκλαμουριάς" και συμβάλλουν στην άγρια κατανάλωση ανθέων στις πίστες των μπουζουκομάγαζων. Εκπρόσωποι αυτών των...μακαρίων νεοελλήνων οι γνωστοί από τις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις πολιτικοί, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες ενός βοθροειδούς πολιτικοκοινωνικού συστήματος.

Τελικά τι μας σώζει; Το σύστημα των "μακαρίων" και της πολιτικής, δεν μας σώζει. Η πολιτική πρακτική εξυπηρετεί απλώς τη μακαριότητά μας. Η Εκκλησία σώζει τις ψυχές μας, αν και πολλοί δεν ενδιαφέρονται για τη σωτηρία της ψυχής τους... Αρα δεν μας σώζει τίποτα. Να γιατί είμαστε ευτυχισμένο έθνος οι Ελληνες. Με τόση φαγωμάρα, με τόση προπαγάνδα των μεν κατά των δε, με τόσες δοκιμές στου κασιδιάρη το κεφάλι, με τόση απουσία πολιτικής, με τα πιο ανάλγητα και αντιλαικά οικονομικά μέτρα, με τόση διάβρωση, με τόση εξαχρείωση των δημοκρατικών θεσμών, έχουμε την πολυτέλεια των πλέον ακραίων δηλώσεων και εκδηλώσεων. Ωραία περνάμε. Τι άλλο θέλουμε; Τις τελευταίες δεκαετίες μάλιστα, αν αγνοείς και τα όσια του Γένους, είσαι και προοδευτικός...

Το κράτος δουλεύει καλά. Κάνουμε ο,τι μας αρέσει εν πολλοίς. Και το εντοπίζει βέβαια έστω κι αν δεν το γράφει ο νόμος, το προσυπογράφει η νοοτροπία του. Εχουμε το δικαίωμα να αρνούμαστε τους θεσμούς, αφού τους καταπατούν οι εκπρόσωποί τους. Να ξελακώνουμε την παράδοση και να τη θάβουμε, να πλουτίζουμε (ναι ακόνη και τώρα ανθεί ο πλουτισμός με την ανεξέλεγκτη αισχροκέρδεια...), να ψηφίζουμε ό,τι θέλουμε ή να νομίζουμε ότι ψηφίζουμε ό,τι θέλουμε. Να αποκαλούμε τους αρχαίους (αν και αρχιτέκτονες του λόγου,της πολιτικής, του ανθρωπιστικού ιδεώδους και της τέχνης) οπισθοδρομικούς. Με μια σπαθιά να μην αφήνουμε τίποτα όρθιο, απαλλαγμένοι από κάθε αίσθημα ευθύνης και ενοχής.

Ποτέ παλαιότερα δεν είχαμε αυτό το δικαίωμα, Και ό,τι είχαμε ίσως νομικά, δεν μας το επέτρεπε το ύφος, το ήθος, η νοοτροπία του συνόλου των Ελλήνων. Τώρα όλα μας επιτρέπονται. Για προσέξτε κάτι: Μας επιτρέπεται το δικαίωμα να γκρεμίζουμε ως αβδηρίτες. Δεν μας επιτρέπεται η δυνατότητα να κτίζουμε. Ολα δεν μπορούμε να τα έχουμε, θα μου αντιτάξετε. Αν για όσα δεν έχουμε δεν είμαστε ευτυχισμένοι, τότε ας σταματήσουμε το γκρέμισμα και ας κτίσουμε τη δυνατότητα. Αλλιώς ή κάνουμε ως ηλίθιοι τον ευτυχισμένο ή πιστεύουμε πως στους ηλίθιους η ευτυχία δεν είναι ούτε φυσικό, ούτε ηθικό δικάιωμα...

Τσικνοπέμπτη σήμερα, κι όσοι δεν ενδιαφέρονται να "προβληματιστούν" με τα παραπάνω ερωτηματικά ή και παρόμοια, ας φορέσουν τις "μάσκες" τους και ας προστρέξουν στη πλησιέστερη μάζωξη καρναβαλιστών, για να "τσικνίσουν" και να επιδείξουν την ευτυχία τους...Ετσι, άλλωστε, θα επιβεβαιώσουν και τη ρήση "Μια ζωή την έχουμε, κι αν δεν τη γλεντήσουμε...". Και "γλεντώντας" τη ζωή, ας υποθηκεύουμε την ίδια μας τη ζωή με τα επιφανειακής "ευτυχίας" καμώματά μας...

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Σάκη Μπουλά

Σήμερα στις 11 το πρωί στο νεκροταφείο Μελισσίων, όλοι οι αγαπημένοι φίλοι του Σάκη Μπουλά θα βρεθούν εκεί για το τελευταίο αντίο στον… γενναίο της νύχτας, τον αιώνιο έφηβο που έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στο χώρο της τέχνης.

Όπως έγραψε και το star.gr,επιθυμία της οικογένειας είναι η κηδεία να γίνει σε στενό κύκλο με την παρουσία μόνο συγγενών  και φίλων.

Σε ανακοίνωσή της η οικογένεια του Σάκη Μπουλά αναφέρει:

«Έφυγε την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου, ο πολυαγαπημένος μας Σάκης. Καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του επέδειξε γενναιότητα και αξιοπρέπεια. Όπως έζησε με σεμνότητα, ο ίδιος θα επιθυμούσε με την ίδια σεμνότητα να τον αποχαιρετήσουμε.  Γι' αυτό το λόγο η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί με την παρουσία μόνο στενών συγγενών και φίλων του. Η οικογένειά του ευχαριστεί θερμά όλον τον κόσμο για την αγάπη, το ενδιαφέρον και την στήριξη και εκφράζει την παράκλησή της προς όλους όσοι επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του, να καταθέσουν ενίσχυση υπέρ του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο Ελπίδα. τηλ. 2107757153, 210 7757153 και 210 775793».

Viotiashop


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Το Κίεβο θρηνεί και τιμά τους νεκρούς του

Mετά από τρεις μέρες αιματηρών συγκρούσεων με τουλάχιστον 75 νεκρούς από την περασμένη Τρίτη, οι μεσολαβητικές προσπάθειες των Ευρωπαίων απέδωσαν και η πολυπόθητη συμφωνία για τον τερματισμό της βίας και την εξεύρευση πολιτικής λύσης στην ουκρανική κρίση, επετεύχθη. Ο πρόεδρος Γιανουκόβιτς ανακοίνωσε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών πριν τον Δεκέμβριο, την παραχώρηση περισσότερων εξουσιών στο κοινοβούλιο μέσω συνταγματικης αναθεώρησης και το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Η αντιπολίτευση  έκανε δεκτή τη συμφωνία, δεν έλειψαν όμως και εκείνοι που είδαν με δυσπιστία ή ακόμα και με αγανάκτηση τη συμφωνία, κάνοντας λόγο για «συμφωνία με το διάβολο».
Στην πλατεία Ανεξαρτησίας επανήλθε η ηρεμία, όμως ο κόσμος παραμένει εκεί για μία ακόμη νύχτα προκειμένου να θρηνήσει αλλά να τιμήσει των νεκρών της εξέγερσης. Οι αστυνομικές δυνάμεις φαίνεται να έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή. Μέσα σε λίγες ώρες από την υπογραφή της συμφωνίας η εικόνα έξω από το κτήριο της Βουλής άλλαξε εντυπωσιακά. Στην περιοχή, που απέχει λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από την Πλατεία Ανεξαρτησίας, δεν υπήρχε ούτε ένας αστυνομικός.
Στο Σότσι εν τω μεταξύ, η Ουκρανία κέρδισε το πρώτο της χρυσο μετάλλιο στο αγώνισμα του διάθλου γυναικών. Στη συνέντευξη Τύπου, οι Ουκρανές ολυμπιονίκες ζήτησαν να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των  θυμάτων της εξέγερσης.
Πέρα από τη συμφωνία του Κιέβου, ως νίκη του κινήματος διαμαρτυρίας «μεταφράστηκε» η παύση του «σκληροπυρηνικού» υπουργού Εσωτερικών Βιτάλι Ζαχαρτσένκο -υπέρμαχου της βίαιης καταστολής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και ενός από τους πιο μισητούς εκπροσώπους της κυβέρνησης Γιανουκόβιτς. Η παύση του εγκρίθηκε με 332 ψήφους υπέρ σε σύνολο 383 βουλευτών.
Οι Ουκρανοί βουλευτές ψήφισαν επίσης μιά τροποποίηση του ποινικού κώδικα που ανοίγει τον δρόμο για την απελευθέρωση της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης Ιουλίας Τιμοσένκο.
Οι εθνικιστές επιμένουν και δεν καταθέτουν τα όπλα - Τελεσίγραφο για παραίτηση Γιανουκόβιτς
Παρά τη συμφωνία όμως μεταξύ προέδρου και αντιπολίτευσης, πολλοί είναι αυτοί που αρνούνται να εγκαταλείψουν τον αγώνα τους. Ο αρχηγός του εθνικιστικού Δεξιού Τομέα Ντιμίτρι Γιάρος ξεκαθάρισε  ότι οι υποστηρικτές του δεν θα καταθέσουν τα όπλα τους, ούτε θα φύγουν από τα οδοφράγματα μέχρι να παραιτηθεί ο Γιανουκόβιτς.
Διαδηλωτές στο Κίεβο υποδέχθηκαν με γιουχαΐσματα και σφυρίγματα αποδοκιμασίας τους ηγέτες της αντιπολίτευσης που πήγαν να τους ενημερώσουν για τη συμφωνία με τον Γιανουκόβιτς.
Ο Γιάρος διέκοψε τον Βιτάλι Κλίτσκο -εκ των ηγετών της αντιπολίτευσης- ενώ μιλούσε στο πλήθος στην Πλατεία Ανεξαρτησίας, φωνάζοντας ότι ο Γιανουκόβιτς πρέπει να παραιτηθεί μέχρι τις 10:00 το πρωί του Σαββάτου. «Θα ορμήσουμε με τα όπλα, σας τ' ορκίζομαι» φώναξε υπο τις ζητωκραυγές των διαδηλωτών.
Η ένταση στην πλατεία έφτασε στο αποκορύφωμά της όταν οδηγήθηκαν εκεί τα φέρετρα δύο θυμάτων των ταραχών της Πέμπτης. 
Αναφερόμενος στους τρεις ηγέτες της αντιπολίτευσης που στέκονταν πίσω του, ο Γιάρος φώναξε στο πλήθος: «Ο σύντροφός μου σκοτώθηκε και οι ηγέτες μας κάνουν χειραψία με τον δολοφόνο. Είναι ντροπή! Σας δώσαμε την ευκαιρία να γίνετε υπουργοί στο μέλλον, ακόμη και πρόεδροι, όμως εσείς δεν θέλετε να ικανοποιήσετε το μοναδικό μας αίτημα, να φύγει αυτός ο εγκληματίας από την εξουσία». «Εμείς, ο απλός λαός, λέμε στους πολιτικούς ότι δεν υπάρχει περίπτωση να παραμείνει πρόεδρος ο Γιανουκόβιτς για όλο τον χρόνο. Θα πρέπει να φύγει μέχρι αύριο το πρωί», ξεκαθάρισε.
Ο Κλίτσκο δέχτηκε έντονες αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων όταν χαρακτήρισε «πολύ σημαντικές» τις πολιτικές εξελίξεις που σημειώθηκαν εντός της ημέρας, ενώ ζήτησε συγγνώμη από το πλήθος για τη χειραψία με τον Γιανουκόβιτς, λέγοντας στο πλήθος: «Αν προσέβαλα κάποιον, τον ζητώ να με συγχωρέσει».
Ο επικεφαλής των εθνικιστών δεν ήταν ο μόνος που εξέφρασε την οργή του για τη συμφωνία. «Θα πολεμήσω μέχρι θανάτου», δήλωσε ο Βασίλι Στέφινιουκ, ένας 50χρονος βετεράνος του πολέμου του Αφγανιστάν από το Χάρκοβο. «Μας πρόδωσαν. Δεν είμαστε εδώ για τον Κλίτσκο ή τον Γιάτσενιουκ, είμαστε εδώ για να διώξουμε τον Γιανουκόβιτς», τόνισε.
«Δεν θα ακολουθήσουμε τον Κλίτσκο και τους υπόλοιπους. Έσφιξαν το χέρι ενός γκάνγκστερ και χορεύουν με τον διάβολο», είπε ένας άλλος διαδηλωτή.
Με αποδοκιμασίες υποδέχτηκε νωρίτερα το πλήθος και τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ενώ έβγαιναν βιαστικά από το κοινοβούλιο, υπό την προστασία της «υπηρεσίας ασφαλείας» που έχουν συγκροτήσει οι ίδιοι οι διαδηλωτές. Οι βουλευτές είχαν μόλις ψηφίσει το πρώτο μέτρο που προβλέπει η συμφωνία εξόδου από την κρίση, την αποκατάσταση του συντάγματος του 2004 που περιορίζει τις εξουσίες του προέδρου, ωστόσο αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
«Είδατε τους γονείς των σκοτωμένων παιδιών που έκλαιγαν; Οφθαλμόν αντί οφθαλμού!» φώναζε ένας 50χρονος που προσπάθησε να χτυπήσει έναν βουλευτή ενώ ένας άλλος άνδρας έδειχνε την πληγή που είχε στο πόδι του από τις συγκρούσεις. Και οι δύο απομακρύνθηκαν διακριτικά από άλλους διαδηλωτές.
«Η ψήφιση αυτού του νόμου μας στοίχισε σχεδόν εκατό ζωές. Είναι πάρα πολύ. Οι γονείς των θυμάτων είναι σοκαρισμένοι, όπως κι εγώ. Οι άνθρωποι έχουν πολεμική διάθεση, δεν είμαι βέβαιος ότι το κτίριο (της Βουλής) θα αντέξει μέχρι αύριο», είπε από την πλευρά του ένας νεαρός φοιτητής.
Αμεση εφαρμογή της συμφωνίας ζητά η Δύση
Στη διεθνή κοινότητα επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία ότι η συμφωνία θα τηρηθεί, ωστόσο αρκετοί ηγέτες -συμπεριλαμβανομένου του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών- παραμένουν επιφυλακτικοί έναντι των προθέσεων του προέδρου Γιανουκόβιτς. 
Οπώς έγινε γνωστό από τα Ηνωμένα Εθνη, ο  Μπαν Κι Μουν τηλεφώνησε ο ίδιος στον Βίκτορ Γιανουκόβιτς και του ζήτησε επίμονα να εφαρμόσει πλήρως και άμεσα τη συμφωνία.
Την υπογραφή της συμφωνίας χαιρέτισε και ο Λευκός Οίκος, τονίζοντας με τη σειρά του την ανάγκη  να εφαρμοστεί άμεσα.
«Στηρίζουμε τις προσπάθειες όλων όσων διαπραγματεύτηκαν τη συμφωνία, χαιρετίζουμε το θάρρος των ηγετών της αντιπολίτευσης που αναγνώρισαν ότι ήταν απαραίτητο να κάνουν συμβιβασμούς και προσφέρουμε τη στήριξη των ΗΠΑ στην εφαρμογή της συμφωνίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου, Τζέι Κάρνεϊ, και παράλληλα προειδοποίησε: «Πρέπει οι υπεύθυνοι για τη βία και για τους νεκρούς από την έναρξη της κρίσης να λογοδοτήσουν και είμαστε έτοιμοι να επιβάλουμε επιπλέον κυρώσεις εάν χρειαστεί».
Αποστάσεις τηρεί η Μόσχα
Αποστάσεις από τη μεσολάβηση των Ευρωπαίων για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης τηρεί η Μόσχα.
Ο ρώσος απεσταλμένος του Πούτιν στο Κίεβο, Βλαντίμιρ Λουκίν, δήλωσε με νόημα πως παραμένουν ερωτήματα για τη συμφωνία που συνήφθη. «Το θέμα είναι ότι δεν κατανοούμε ακριβώς ποιος είναι ο ρόλος μας εδώ», παρατήρησε χαρακτηριστικά, για να επαναλάβει την πάγια θεση της Μόσχας: «Το θέμα του διαλόγου μεταξύ των ουκρανικών πλευρών είναι δική τους υπόθεση, εμείς είμαστε μάρτυρες... Θέλουμε να φανούμε χρήσιμοι χωρίς να αναμειγνυόμαστε στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας, χωρίς να αναλαμβάνουμε ευθύνες που δεν είναι απολύτως ξεκάθαρες».
Σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι η Μόσχα δεν υπέγραψε τη συμφωνία που επετεύχθη με ευρωπαϊκή μεσολάβηση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν στηρίζει το συμβιβασμό του Ουκρανού προέδρου με την αντιπολίτευση.
Η συμφωνία υπεγράφη «με την μεσολάβηση της γερμανικής, της πολωνικής και της γαλλικής διπλωματίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Το γεγονός ότι ο Ρώσος διπλωματικός απεσταλμένος δεν την υπέγραψε, «δεν σημαίνει ότι η Ρωσία δεν υποστηρίζει ένα συμβιβασμό» .
Είχε προηγηθεί η επικοινωνία του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον για το θέμα της συμφωνίας, κατά την οποία κάλεσε τις Βρυξέλλες να καταδικάσουν τους «ακραίους που ευθύνονται για τη βία».

iefimerida

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Το πολιτικό κέντρο στο επίκεντρο της πολιτικής

Η χώρα χρειάζεται μία σοβαρή μεταρρυθμιστική παράταξη που θα διεμβολίσει το πολιτικό σύστημα, πιέζοντας για ουσιαστικές αλλαγές στο Κράτος, στην Οικονομία, στο Σύνταγμα και στην Κοινωνία. Είναι η μόνη λύση και πολλοί πολίτες είναι έτοιμοι να την υποστηρίξουν, αν δημιουργηθεί. Όμως, οι κινήσεις στον χώρο κάθε άλλο παρά οδηγούν εκεί. Νέα κόμματα, που αυτοπροσδιορίζονται ως κεντρώα, ξεφυτρώνουν κάθε μέρα και επαναλαμβάνουν την αποδεδειγμένα αποτυχημένη συνταγή: ελάτε - όλοι οι άλλοι - σε μας, να ενωθούμε!


Κάποιοι, αντιλαμβανόμενοι το αδιέξοδο αυτής της «στρατηγικής» προτείνουν μοντέλο συλλογικής ηγεσίας, χωρίς να έχουν βρει ούτε ποιοι θα είναι οι «συλλογικοί ηγέτες», ούτε πώς θα εκλεγούν, ούτε ποιους θα εκπροσωπούν, ούτε πώς θα αποφασίζουν, ενώ κάποιοι άλλοι κάνουν ασκήσεις επί χάρτου με τα ποσοστά «αριστερότητας» ή «δεξιότητας» ενός τέτοιου σχήματος.


Φυσικά, συναντήσεις γίνονται, εξαγγελίες εκφωνούνται, συνέδρια διοργανώνονται, εντυπώσεις δημιουργούνται. Ατελέσφορα, εδώ και δύο χρόνια.


Η «Δημιουργία, ξανά!», με αποδεδειγμένη προσήλωση στα έργα, διατυπώνει την πρόταση που είχε εκφράσει αμέσως μετά τις εκλογές του Ιουνίου του ’12 και επανέλαβε πολλές φορές έκτοτε:


- Δημιουργούνται κοινές ομάδες επεξεργασίας θέσεων οι οποίες αναλαμβάνουν (μέσα σε 10 ημέρες) να βρουν τον ελάχιστο κοινό παρονομαστή, ο οποίος δεν είναι καθόλου ελάχιστος, δεδομένου ότι τα προγράμματα των μεταρρυθμιστικών κομμάτων μοιάζουν κατά 95%.


- Τα κόμματα, κινήσεις, πρωτοβουλίες κ.λ.π. που θα συνεισφέρουν με στελέχη τους στις κοινές ομάδες δεσμεύονται εκ προοιμίου ότι θα υιοθετήσουν, χωρίς ενστάσεις, τις θέσεις που θα προκύψουν και θα επικεντρωθούν στην προεκλογική περίοδο σε αυτές.


- Από τις κοινές ομάδες, που λόγω της συνεργασίας τους θα έχουν ήδη δημιουργήσει γέφυρες εμπιστοσύνης, διοργανώνεται μέσα σε έναν μήνα, ένα κοινό, ανοιχτό, ενωτικό συνέδριο, στο οποίο συμμετέχουν όλοι ισότιμα και εκεί ψηφίζονται τα όργανα, ο/η πρόεδρος, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές και ένα νέο όνομα για τον νέο σχηματισμό, με παράλληλη κατάργηση όλων των προϋπαρχόντων φορέων.


Είναι ο μόνος τρόπος να δημιουργηθεί η κρίσιμη μάζα που θα ενεργοποιήσει κεντρομόλες δυνάμεις. Οτιδήποτε άλλο είναι χάσιμο χρόνου. Είναι όμως και κάτι σοβαρότερο: η ένδειξη, αν όχι η απόδειξη, ότι οι μεταρρυθμιστές δεν έχουν ακόμη μεταρρυθμιστεί.

«Δημιουργία, ξανά!»


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠ​ΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟ​ΥΝ ΚΑΘΕ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙ​ΑΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑ​ΤΟ

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΘΕ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ

ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ (ΜΕΚΕΑ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ KAI «4 ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ» ΤΗΣ ΕΕ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ: 

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΘΗΡΙΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ TOY ΒΟΡΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΡΜΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ! 
Η αναπόφευκτη συνέπεια του ανοίγματος και της απελευθέρωσης των αγορών, στην οποία εξαναγκάζει τους αγρότες η Υπερεθνική Ελίτ που διαχειρίζεται την Παγκοσμιοποίηση, μέσω των διεθνών θεσμών που ελέγχει (ΔΝΤ, ΠΟΕ, Ε.Ε. κ.λπ.), είναι η κατάρρευση των τοπικών αγορών. H συνέπεια, της ενσωμάτωσης της γεωργίας στη διεθνοποιημένη οικονομία της αγοράς[ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ], μέσω της συγκέντρωσης σε ολοένα μεγαλύτερες αγροτικές επιχειρήσεις (δηλαδή κυρίως τις Πολυεθνικές της Υπερεθνικής Ελίτ), που οδηγεί σε συμπίεση των εξόδων παραγωγής και παραπέρα μεγέθυνση της καλλιεργήσιμης έκτασης, αναγκάζει τους παραγωγούς της Ελλάδας και του Νότου σε άνισο ανταγωνισμό με τα αγροτικά συστήματα εντάσεως κεφαλαίου του Βορρά αλλά και τις φάρμες (συνήθως πολυεθνικών) στον Νότο (Λατινική Αμερική, Αφρική κλπ.), και επιφέρει την εξόντωση των μικροαγροτών, πέρα από την απώλεια της αυτοδυναμίας σε τρόφιμα
Η μαζική συρρίκνωση του αγροτικού πληθυσμού και η ερήμωση της υπαίθρου δεν οφείλεται, όπως λένε τα παραμύθια των συστημικών παπαγάλων και της κοινοβουλευτικής Χούντας που «κυβερνά», στον δήθεν «εκσυγχρονισμό της οικονομίας» και τη στροφή των αγροτών μας σε άλλες ωφελιμότερες γι’ αυτούς απασχολήσεις. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε, όπως έγινε πάντα στην Ιστορία, την παράλληλη μαζική επέκταση είτε του βιομηχανικού τομέα (όπως συνέβη στην βιομηχανική επανάσταση των αναπτυγμένων καπιταλιστικών χωρών), είτε του τριτογενούς τομέα των υπηρεσιών (όπως γίνεται σήμερα με την πληροφορική επανάσταση). Μια τέτοια εξέλιξη θα σήμαινε την ταυτόχρονη δραματική βελτίωση της αγροτικής παραγωγικότητας, ώστε να συνεχίσει ο αγροτικός τομέας να καλύπτει τις ανάγκες του πληθυσμού, στο πλαίσιο μιας σχετικά αυτοδύναμης οικονομίας. Στην Ελλάδα όμως που ήταν βασικά εξ αρχής Προτεκτοράτο των χωρών του Βορρά (καθώς και στις άλλες χώρες της περιφέρειας και της ημιπεριφέρειας) τίποτα από αυτά δεν συνέβη. Γιατί;
ΜΑΡΑΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΠΛΗΡΗΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΥΠΑΙΘΡΟΥ
Η πορεία της Ελληνικής γεωργίας σε ολόκληρη την μεταπολεμική περίοδο είναι μία συνεχής διαδικασία μαρασμού. Αυτό φαίνεται, αρχικά, από το γεγονός της ραγδαίως φθίνουσας αναλογίας του αγροτικού στο εθνικό προϊόν, που από 29% το 1951 έπεσε στο 7% μετά μισό αιώνα, αλλά και από τον αντίστοιχο μαρασμό της αγροτιάς που απασχολούσε σχεδόν τον μισό ενεργό πληθυσμό (47% το 1951) για να μειωθεί στο 1/3 στις αρχές της παρούσας δεκαετίας (16% το 2000-2). Όμως, ενώ ο αγροτικός τομέας μέχρι την ένταξη μας στην Ε.Ο.Κ., το 1981, εξακολουθούσε να απασχολεί το 31% του ενεργού πληθυσμού, (έναντι μέσου ποσοστού 6% στα μητροπολιτικά κέντρα της ΕΟΚ), στην περίοδο μετά την ένταξη σημειώνεται γενικό βάλτωμα της αγροτικής παραγωγής, παρά τις πολυδιαφημισμένες επιδοτήσεις από την ΚΑΠ.
Την ίδια στιγμή η μείωση του αγροτικού πληθυσμού στα μητροπολιτικά κέντρα (δλδ. τις χώρες της ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΙΤ) δεν επηρέασε την αγροτική παραγωγή τους που συνέχισε ν’ αυξάνει με γοργούς ρυθμούς λόγω της μεγαλύτερης παραγωγικότητας, στην Ελλάδα βάλτωσε. Ενώ δηλαδή ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης της αγροτικής παραγωγής στα μητροπολιτικά κέντρα την προηγούμενη εικοσαετία ήταν περίπου 1,5%, το αντίστοιχο ελληνικό ποσοστό ήταν αρνητικό (-0,2%)! Και αυτό, ενώ την εικοσαετία πριν την ένταξη στην ΕΕ (1961-81) η αγροτική παραγωγή μας αυξανόταν με μέσο ετήσιο ρυθμό 2,7%!
Έτσι, ο αγροτικός μας πληθυσμός υπέστη πραγματική καθίζηση μεταξύ 1981 και 2001, αφού το ποσοστό των αγροτών στον συνολικό ενεργό πληθυσμό μειώθηκε  στο μισό. Το ίδιο βέβαια συνέβη και στα μητροπολιτικά κέντρα της Υπερεθνικής Ελίτ, αλλά ενώ εκεί μιλάμε για ένα 3% του ενεργού πληθυσμού που έπρεπε να βρει (και βασικά βρήκε) απασχόληση στον επεκτεινόμενο σύγχρονο τομέα των υπηρεσιών, στην Ελλάδα μιλάμε για ένα ποσοστό σχεδόν 16% του πληθυσμού που αναγκάστηκε να στραφεί στις συνήθως αεριτζίδικες «υπηρεσίες». Οι συνέπειες είναι οι αναμενόμενες και όσον αφορά το αγροτικό εισόδημα που, σύμφωνα με την  Eurostat, μειώνεται συνεχώς αυτή την δεκαετία, με τον δείκτη του πραγματικού εισοδήματος των αγροτών να είναι σήμερα στο 83,1 (με βάση το 2000=100) ―ενώ μείωση παρουσιάζει γενικότερα και ο Μεσογειακός Νότος (Ιταλία, Πορτογαλία, Κύπρος). 
Έτσι καταστράφηκε η αυτοδυναμία στα περισσότερα αγροτικά προϊόντα που είχαμε προπολεμικά, και σε πολλά προϊόντα μέχρι και τη δεκαετία του ’50.
  • Για να έχουμε όμως αυτοδυναμία πρέπει κριτήριο της αγροτικής παραγωγής να ΜΗΝ είναι η ανταγωνιστικότητα με στόχο τις εξαγωγές, αλλά η παραγωγικότητα με διπλό στόχο την κάλυψη των αναγκών του λαού μας και ένα άνετο εισόδημα για τους αγρότες. 
[ΒΛ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ]
Ο μαρασμός αυτός του αγροτικού τομέα έχει βέβαια καταστροφικές συνέπειες στην οικονομική αυτοδυναμία της χώρας και σε σχέση με τον κρίσιμο τομέα διατροφής.
ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ: ΠΛΗΡΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΛΥΨΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ
Η καταστροφή της γεωργίας μας από τη στιγμή που μπήκαμε στην ΕΟΚ αντανακλάται και στο αγροτικό Ισοζύγιο (εξαγωγές μείον εισαγωγές) για τρόφιμα, ποτά, καπνό, βαμβάκι, κατεργ. δέρματα κλ.π., το οποίο παρουσιάζει δραματική επιδείνωση σε ολόκληρη την περίοδο μετά την ένταξή μας στην ΕΟΚ. Το αποτέλεσμα ήταν ότι το έλλειμμα στο αγροτικό Ισοζύγιο (δηλαδή, το πόσα περισσότερα εισάγουμε από ό,τι εξάγουμε) έχει σχεδόν οκταπλασιαστεί μετά την ένταξη στην ΕΟΚ. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι στη γεωργία μας ακόμη απασχολείται τριπλάσιο με τετραπλάσιο ποσοστό του ενεργού πληθυσμού σε σχέση με μητροπολιτικά Ευρωπαϊκά κέντρα όπως το Βέλγιο, η Γερμανία η Ολλανδία η Σουηδία και η Βρετανία, τα οποία όμως έχουν συνήθως πλεόνασμα στο αγροτικό τους ισοζύγιο. Είναι όμως χαρακτηριστικό, και ιδιαίτερα σημαντικό, ότι το ίδιο συνέβαινε και στην χώρα μας πριν την ένταξη. Έτσι, στη περίοδο μετά την μεταπολίτευση και μέχρι την πλήρη ένταξή μας (1974-80), υπήρχε ένα υγιές πλεόνασμα στο αγροτικό Ισοζύγιο που έφθανε κατά μέσο όρο τα 45 εκ. δολ. ετησίως. Την περίοδο όμως 1981-85 το πλεόνασμα μετετράπη σε σημαντικό ετήσιο έλλειμμα 254 εκ. δολ., το οποίο έφθασε τα 1.860 εκ δολ. το 1997 (τελευταία χρονιά για την οποία δίνει επίσημα στοιχεία η Τράπεζα Ελλάδος). Από τότε, το έλλειμμα αυτό έχει εκραγεί.
Η ΚΑΠ ΩΣ ΤΟ «ΓΛΥΚΑΚΙ» ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΘΥΜΑ
Τα πραγματικά αίτια της αγροτικής κρίσης δεν ανάγονται, βέβαια, όπως υποστηρίζει η ρεφορμιστική Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ.) στις «κακές» πολιτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, δηλαδή την κακοδιαχείρηση των επιδοτήσεων κ.λπ., αλλά στην «αγοραιοποίηση» της οικονομίας γενικά (δηλ. την βαθμιαία απελευθέρωση των αγορών) και της γεωργίας ειδικότερα, μετά την ένταξή μας στην ΕΟΚ. Έτσι, από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 άρχισε η βαθμιαία άρση των εσωτερικών κοινωνικών ελέγχων πάνω στην αγορά των αγροτικών προϊόντων(προστατευτικοί δασμοί, επιδοτήσεις από τον Προϋπολογισμό, καθορισμός τιμών κ.λπ.). Αυτό συνέβη, πρώτα, στα χέρια της ΚΑΠ, η οποία ανέκαθεν καθοριζόταν με βάση τα συμφέροντα των ισχυρών «Βορείων» εταίρων μας και, σήμερα, στο έλεος των δυνάμεων της αγοράς που, μέσω του ΠΟΕ (Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου), οδηγεί στη σταδιακή εξαφάνιση κάθε προστασίας της αγροτικής παραγωγής, είτε σε εθνικό είτε σε κοινοτικό επίπεδο. Η ΚΑΠ ήδη πνέει τα λοίσθια και η αγροτική παραγωγή στην ΕΕ ενσωματώνεται σταδιακά στη διεθνοποιημένη οικονομία της αγοράς. Η ΚΑΠ απλώς κατάφερε ύπουλα να συμβάλλει στη διαστρέβλωση της αγροτικής μας δομής, με την μεταβίβαση του ελέγχου της αγροτικής παραγωγής σε εξωτερικά κέντρα.
ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ, ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΠΟΡΟΙ ΠΟΥ ΜΟΝΟΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ «ΝΟΜΟΥΣ» ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ!
Η παγκοσμιοποίηση της γεωργίας από τη μεριά των μεθόδων παραγωγής (σπόροι, λιπάσματα κ.λπ.) που παράγονται στον Βορρά αποτελεί μια σημαντική πηγή υπονόμευσης της αυτοδυναμίας των αγροτών μας. Δεν είναι, λοιπόν, περίεργο το ξερίζωμα από τη γη εκατομμυρίων αγροτών παγκόσμια, ενώ αυτοί που απομένουν καταδικάζονται σε ένα συνεχή αγώνα επιβίωσης, όπου η συνεχής αύξηση της παραγωγικότητας και της παραγωγής συνοδεύεται από την παράλληλη συμπίεση των τιμών και των εισοδημάτων τους! Και, φυσικά, όλα αυτά χωρίς να αναφερθούν οι συνέπειες της συγκέντρωσης στο περιβάλλον και την υγεία.
Η εξάρτηση του αγρότη από τις πολυεθνικές για την προμήθεια των φυτοφαρμάκων, μηχανημάτων, των σπόρων με «copyright» κ.λπ., δημιουργεί άλλον ένα παράγοντα εκτόπισης των μικροαγροτών. Για να επιβιώσει ο αγρότης πρέπει να ελαχιστοποιεί τα έξοδα παραγωγής, και ο αγώνας αυτός είναι εντονότερος όσο πιο απορυθμισμένες είναι οι αγορές, Ο μέσος αγρότης στη Βρετανία, για παράδειγμα, παράγει σήμερα τρεις φορές περισσότερα τρόφιμα από ό,τι πριν 25 χρόνια, αλλά το εισόδημά του είναι το μισό του τότε εισοδήματός του!
ΤΟ ΚΑΡΟΤΟ ΜΕ ΤΙΣ «ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ - ΤΟ ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΤΗΣ «ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ AGRI-BUSINESS!
Τα τελευταία χρόνια, εκατομμύρια αγροτών εγκαταλείπουν τη γη τους, ιδιαίτερα στον Νότο, διότι αδυνατούν να ανταγωνιστούν τις μεγάλες αγροτικές επιχειρήσεις του Βορρά, οι οποίες όχι μόνο απολαύουν οικονομιών κλίμακας και τεχνολογικών πλεονεκτημάτων, τεράστιων δικτύων διανομής κ.λπ., αλλά, κάποτε, ακόμη και άμεσων ή έμμεσων επιδοτήσεων που μάλιστα δεν συγκρίνονται ούτε με τις επιδοτήσεις που δόθηκαν στο Νότο και στην Ελλάδα από την ΕΕ, σε αντίθεση με τη συστημική προπαγάνδα που παπαγαλίζει και μεγάλο μέρος της «Αριστεράς».
Οι επιδοτήσεις επομένως της ΚΑΠ στον αγροτικό τομέα, για τις οποίες επαίρονται οι «εκσυγχρονιστές», ενώ διάφοροι «Αριστεροί» διανοούμενοι οδύρονται διότι δεν τις εκμεταλλευθήκαμε κατάλληλα, και επαναλαμβάνουν τα ευχολόγια για τις απαιτούμενες «διαρθρωτικές αλλαγές» μέσα στην Παγκοσμιοποίηση και την ΕΕ, έπαιξαν κατ' αρχήν τον ίδιο ακριβώς ρόλο που παίζουν γενικότερα οι «μεταβιβάσεις» της ΕΕ σε σχέση με την ελληνική οικονομία και συνέβαλαν στη καταστροφή της παραγωγικής μας δομής και κατά συνέπεια στην εκτίναξη του Χρέους κλπ..
ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ
Όλα τα παραπάνω συγκάλυπταν την προϊούσα καταστροφή της παραγωγικής μας δομής, δημιουργώντας μια τεχνητή ευμάρεια —ιδιαίτερα ανάμεσα στους μεγαλοπαραγωγούς, δεδομένου ότι πάνω από το ένα τρίτο του αγροτικού πληθυσμού δεν δικαιούται επιδοτήσεις— μέσω της παροδικής αύξησης του αγροτικού εισοδήματος. Στην πραγματικότητα όμως, οι επιδοτήσεις, ως τμήμα της ΚΑΠ και των περιορισμών που επέβαλε στο τι παράγουμε και πόσο παράγουμε, συνέβαλαν σε κάτι πολύ σημαντικότερο: στην απόκρυψη της διαστρέβλωσης της παραγωγικής δομής μας που επέφερε η Κοινοτική πολιτική.
Σήμερα, το τι και πόσο παράγουμε έχει πολύ μεγαλύτερη σχέση με τις ανάγκες των εταίρων μας παρά με τις δικές μας ανάγκες σε αγροτικά προϊόντα. Η ΚΑΠ έθετε συνεχή όρια για τη φυτική και ζωϊκή παραγωγή, για την μείωση εκτάσεων και αγροκαλλιεργειών, όχι μόνο για πλεονασματικά, αλλά ακόμη και για ελλειμματικά προϊόντα όπως ο καπνός και το βαμβάκι. Έτσι οι επιδοτήσεις, με την «βοήθεια» του άνισου σε βάρος των αγροτών μας ανταγωνισμού από τις ανταγωνιστικότερες μονάδες του Βορρά, «έπεισαν» τους αγρότες μας να ξεριζώσουν δεκάδες χιλιάδες σταφιδάμπελα στη Κρήτη και τη Πελοπόννησο, να συρρικνώσουν τη παραγωγή και ποσότητα εξαγωγών καπνού, να μειώσουν τη παραγωγή σκληρού σταριού για χάρη της ...Γαλλίας, να παράγουν οπωροκηπευτικά για τις «χωματερές» κ.λπ..
Η παγκοσμιοποίηση της αγροτικής παραγωγής και του εμπορίου σημαίνει λοιπόν ότι οι μόνοι που θα επιβιώσουν στον ανταγωνισμό είναι οι οικονομικά ισχυρότεροι, δηλαδή οι τεράστιες αγροτικές επιχειρήσεις (agri-business) που εξαπλώνονται σήμερα παντού στον Βορρά και οι οποίες, με τη συγκέντρωση κεφαλαίου και καλλιεργήσιμων εκτάσεων που διαθέτουν, είναι ασυναγώνιστες.
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΩΝ «ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ» ΚΑΙ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΩΝ» ΤΟΠΙΚΙΣΤΩΝ
Για όλα τα παραπάνω, δεν είναι λοιπόν δυνατό να ξεπεραστεί η καταστροφικότερη κρίση όλων, με την στροφή στη καλλιέργεια βιολογικών προϊόντων, ή γενικότερα στην παραδοσιακή και ήπια γεωργία, όπως προτείνουν ως πανάκεια οι μεταλλαγμένοι Πράσινοι ή ακόμα και «ελευθεριακοί» τοπικιστές που είναι της μόδας τελευταία, μαζί με ολίγη από «Αμεσοδημοκρατία». Μια τέτοια επιστροφή απαιτεί ριζική αποκέντρωση στην παραγωγή και την κατανάλωση που ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ, θα μπορούσε να επέλθει, σε αντίθεση με τα μισόλογα των «επαναστατών» αυτών της δήθεν «τοπικής αναγέννησης» που πολλοί προπαγανδίζουν εκ του ασφαλούς, έχοντας βολευτεί στην ωραία φάρμα τους, και στη συνέχεια περιοδεύουν με τις «εναλλακτικές θεωρίες» τους προς διαπαιδαγώγηση των νέων αγροτών...

ΤΙ ΑΚΟΜΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΕ?

  • ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ
  • ΣΑΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ, «ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ» ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΨΕΥΤΟ-ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΛΙΚΕΣ ΕΔΩ ΚΙ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΤΑ «ΤΣΑΚΑΛΙΑ» ΤΩΝ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΝΤΟΠΙΑΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ, ΣΤΙΣ ΚΩΜΟΠΟΛΕΙΣ, ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ
  • ΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΗΣ ΝΤΟΠΙΑΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΩΝ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ ΟΣΟ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΗ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΗ ΕΛΙΤ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ!
  • ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΠΥΡΕΤΩΔΩΣ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  (ΕΝΩΣΗ ΕΕ-ΗΠΑ[NAFTA]) ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΛΙΤ
  • ΠΟΛΕΜΟΙ ΤΗΣ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΙΤ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ, ΣΥΡΙΑ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ «ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ» ΤΗΣ ΣΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Κ.Α.
  • Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ «ΝΟΜΑΡΧΙΑ» ΤΗΣ ΕΕ – ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ, ΜΑΡΑΖΩΜΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ  ΥΠΑΙΘΡΟΥ

ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΓΡΟΤΗ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ, ΤΗΝ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΗ ΕΛΙΤ ΠΟΥ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΗΣ (ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ «ΑΡΙΣΤΕΡΑ»). ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ: 
  • Άμεση Μονομερή Έξοδο από την ΕΕ (και όχι μόνο το ΕΥΡΩ)
  • Μονομερή Διαγραφή όλου του Χρέους για το οποίο ποτέ δεν ρωτηθήκαμε
  • Κοινωνικοποίηση μεγαλοαγροτικών επιχειρήσεων και θυγατρικών Πολυεθνικών
  • Κοινωνικοποίηση της διανομής των αγροτικών προϊόντων
  • Παραγωγικοί συνεταιρισμοί άμεσα ελεγχόμενοι από τις συνελεύσεις των αγροτών για τον συντονισμό της παραγωγής με βάση τις ανάγκες του ελληνικού λαού, όπως θα προκύπτουν από ενδεικτικό Σχεδιασμό
  • Αναδιάταξη της Αγροτικής, Βιοτεχνικής και Βιομηχανικής Παραγωγής στη Βάση της Οικονομικής Αυτοδυναμίας, σε αλληλεγγύη και διμερείς ανταλλαγές με άλλους λαούς στο ίδιο επίπεδο Ανάπτυξης, έξω από την Παγκοσμιοποίηση 
Το Μέτωπο Κοινωνικής & Εθνικής Απελευθέρωσης (ΜΕΚΕΑ) αποτελεί πρόταση για Μέτωπο που δεν θεμελιώνεται στην ένωση πολιτικών παρατάξεων, μετά από διάφορα «παζάρια» μεταξύ τους, για να βγει ένας ελάχιστος κοινός παρονομαστής που θα στηρίζει έναν βασικό στόχο. Αυτά είναι «ψευτομέτωπα» που ξεκινούν «από τα πάνω», από τις ηγεσίες κομμάτων ή οργανώσεων με σκοπό να κρατάν τον κόσμο στο «μαντρί». Το ΜΕΚΕΑ είναι ένα Μέτωπο «από τα κάτω» δηλαδή είναι μέτωπο ΠΟΛΙΤΩΝ, στο οποίο μετέχει κάθε πολίτης που δεσμεύεται από τους στόχους του ΜΕΚΕΑ, ανεξάρτητα από πολιτικές ή ιδεολογικές καταβολές.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, που META ΑΠΟ ΕΚΛΟΓΕΣ θα ρίξει την Κοινοβουλευτική Χούντα που «κυβερνάει» και θα οδηγήσει σε Κ Υ Β Ε Ρ Ν Η Σ Η ― εντολοδόχο του ΜΕΤΩΠΟΥ [άμεσα εκλεγμένη από τις συνελεύσεις του Λαού, δημοτικές και εργασιακές] που θα υλοποιήσει τους στόχους  αυτούς.

Για την αναγκαία τεκμηρίωση, όπως και για τους στόχους του ΜΕΤΩΠΟΥ [αμέσους-μεσοπρόθεσμους μακροπρόθεσμους] και τις μορφές πάλης του Μετώπου βλέπε: 
Για επικοινωνία : mekea@mekea.org  και 69 37 835 919
ΣΥΜΜΕΤΕΧΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ, ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ
ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ & ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΜΕ.Κ.Ε.Α. – 18/02/2014



Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΘΕ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ

ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ (ΜΕΚΕΑ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ KAI «4 ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ» ΤΗΣ ΕΕ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ: 

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΘΗΡΙΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ TOY ΒΟΡΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΡΜΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ! 
Η αναπόφευκτη συνέπεια του ανοίγματος και της απελευθέρωσης των αγορών, στην οποία εξαναγκάζει τους αγρότες η Υπερεθνική Ελίτ που διαχειρίζεται την Παγκοσμιοποίηση, μέσω των διεθνών θεσμών που ελέγχει (ΔΝΤ, ΠΟΕ, Ε.Ε. κ.λπ.), είναι η κατάρρευση των τοπικών αγορών. H συνέπεια, της ενσωμάτωσης της γεωργίας στη διεθνοποιημένη οικονομία της αγοράς[ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ], μέσω της συγκέντρωσης σε ολοένα μεγαλύτερες αγροτικές επιχειρήσεις (δηλαδή κυρίως τις Πολυεθνικές της Υπερεθνικής Ελίτ), που οδηγεί σε συμπίεση των εξόδων παραγωγής και παραπέρα μεγέθυνση της καλλιεργήσιμης έκτασης, αναγκάζει τους παραγωγούς της Ελλάδας και του Νότου σε άνισο ανταγωνισμό με τα αγροτικά συστήματα εντάσεως κεφαλαίου του Βορρά αλλά και τις φάρμες (συνήθως πολυεθνικών) στον Νότο (Λατινική Αμερική, Αφρική κλπ.), και επιφέρει την εξόντωση των μικροαγροτών, πέρα από την απώλεια της αυτοδυναμίας σε τρόφιμα
Η μαζική συρρίκνωση του αγροτικού πληθυσμού και η ερήμωση της υπαίθρου δεν οφείλεται, όπως λένε τα παραμύθια των συστημικών παπαγάλων και της κοινοβουλευτικής Χούντας που «κυβερνά», στον δήθεν «εκσυγχρονισμό της οικονομίας» και τη στροφή των αγροτών μας σε άλλες ωφελιμότερες γι’ αυτούς απασχολήσεις. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε, όπως έγινε πάντα στην Ιστορία, την παράλληλη μαζική επέκταση είτε του βιομηχανικού τομέα (όπως συνέβη στην βιομηχανική επανάσταση των αναπτυγμένων καπιταλιστικών χωρών), είτε του τριτογενούς τομέα των υπηρεσιών (όπως γίνεται σήμερα με την πληροφορική επανάσταση). Μια τέτοια εξέλιξη θα σήμαινε την ταυτόχρονη δραματική βελτίωση της αγροτικής παραγωγικότητας, ώστε να συνεχίσει ο αγροτικός τομέας να καλύπτει τις ανάγκες του πληθυσμού, στο πλαίσιο μιας σχετικά αυτοδύναμης οικονομίας. Στην Ελλάδα όμως που ήταν βασικά εξ αρχής Προτεκτοράτο των χωρών του Βορρά (καθώς και στις άλλες χώρες της περιφέρειας και της ημιπεριφέρειας) τίποτα από αυτά δεν συνέβη. Γιατί;
ΜΑΡΑΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΠΛΗΡΗΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΥΠΑΙΘΡΟΥ
Η πορεία της Ελληνικής γεωργίας σε ολόκληρη την μεταπολεμική περίοδο είναι μία συνεχής διαδικασία μαρασμού. Αυτό φαίνεται, αρχικά, από το γεγονός της ραγδαίως φθίνουσας αναλογίας του αγροτικού στο εθνικό προϊόν, που από 29% το 1951 έπεσε στο 7% μετά μισό αιώνα, αλλά και από τον αντίστοιχο μαρασμό της αγροτιάς που απασχολούσε σχεδόν τον μισό ενεργό πληθυσμό (47% το 1951) για να μειωθεί στο 1/3 στις αρχές της παρούσας δεκαετίας (16% το 2000-2). Όμως, ενώ ο αγροτικός τομέας μέχρι την ένταξη μας στην Ε.Ο.Κ., το 1981, εξακολουθούσε να απασχολεί το 31% του ενεργού πληθυσμού, (έναντι μέσου ποσοστού 6% στα μητροπολιτικά κέντρα της ΕΟΚ), στην περίοδο μετά την ένταξη σημειώνεται γενικό βάλτωμα της αγροτικής παραγωγής, παρά τις πολυδιαφημισμένες επιδοτήσεις από την ΚΑΠ.
Την ίδια στιγμή η μείωση του αγροτικού πληθυσμού στα μητροπολιτικά κέντρα (δλδ. τις χώρες της ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΙΤ) δεν επηρέασε την αγροτική παραγωγή τους που συνέχισε ν’ αυξάνει με γοργούς ρυθμούς λόγω της μεγαλύτερης παραγωγικότητας, στην Ελλάδα βάλτωσε. Ενώ δηλαδή ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης της αγροτικής παραγωγής στα μητροπολιτικά κέντρα την προηγούμενη εικοσαετία ήταν περίπου 1,5%, το αντίστοιχο ελληνικό ποσοστό ήταν αρνητικό (-0,2%)! Και αυτό, ενώ την εικοσαετία πριν την ένταξη στην ΕΕ (1961-81) η αγροτική παραγωγή μας αυξανόταν με μέσο ετήσιο ρυθμό 2,7%!
Έτσι, ο αγροτικός μας πληθυσμός υπέστη πραγματική καθίζηση μεταξύ 1981 και 2001, αφού το ποσοστό των αγροτών στον συνολικό ενεργό πληθυσμό μειώθηκε  στο μισό. Το ίδιο βέβαια συνέβη και στα μητροπολιτικά κέντρα της Υπερεθνικής Ελίτ, αλλά ενώ εκεί μιλάμε για ένα 3% του ενεργού πληθυσμού που έπρεπε να βρει (και βασικά βρήκε) απασχόληση στον επεκτεινόμενο σύγχρονο τομέα των υπηρεσιών, στην Ελλάδα μιλάμε για ένα ποσοστό σχεδόν 16% του πληθυσμού που αναγκάστηκε να στραφεί στις συνήθως αεριτζίδικες «υπηρεσίες». Οι συνέπειες είναι οι αναμενόμενες και όσον αφορά το αγροτικό εισόδημα που, σύμφωνα με την  Eurostat, μειώνεται συνεχώς αυτή την δεκαετία, με τον δείκτη του πραγματικού εισοδήματος των αγροτών να είναι σήμερα στο 83,1 (με βάση το 2000=100) ―ενώ μείωση παρουσιάζει γενικότερα και ο Μεσογειακός Νότος (Ιταλία, Πορτογαλία, Κύπρος). 
Έτσι καταστράφηκε η αυτοδυναμία στα περισσότερα αγροτικά προϊόντα που είχαμε προπολεμικά, και σε πολλά προϊόντα μέχρι και τη δεκαετία του ’50.
  • Για να έχουμε όμως αυτοδυναμία πρέπει κριτήριο της αγροτικής παραγωγής να ΜΗΝ είναι η ανταγωνιστικότητα με στόχο τις εξαγωγές, αλλά η παραγωγικότητα με διπλό στόχο την κάλυψη των αναγκών του λαού μας και ένα άνετο εισόδημα για τους αγρότες. 
[ΒΛ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ]
Ο μαρασμός αυτός του αγροτικού τομέα έχει βέβαια καταστροφικές συνέπειες στην οικονομική αυτοδυναμία της χώρας και σε σχέση με τον κρίσιμο τομέα διατροφής.
ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ: ΠΛΗΡΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΛΥΨΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ
Η καταστροφή της γεωργίας μας από τη στιγμή που μπήκαμε στην ΕΟΚ αντανακλάται και στο αγροτικό Ισοζύγιο (εξαγωγές μείον εισαγωγές) για τρόφιμα, ποτά, καπνό, βαμβάκι, κατεργ. δέρματα κλ.π., το οποίο παρουσιάζει δραματική επιδείνωση σε ολόκληρη την περίοδο μετά την ένταξή μας στην ΕΟΚ. Το αποτέλεσμα ήταν ότι το έλλειμμα στο αγροτικό Ισοζύγιο (δηλαδή, το πόσα περισσότερα εισάγουμε από ό,τι εξάγουμε) έχει σχεδόν οκταπλασιαστεί μετά την ένταξη στην ΕΟΚ. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι στη γεωργία μας ακόμη απασχολείται τριπλάσιο με τετραπλάσιο ποσοστό του ενεργού πληθυσμού σε σχέση με μητροπολιτικά Ευρωπαϊκά κέντρα όπως το Βέλγιο, η Γερμανία η Ολλανδία η Σουηδία και η Βρετανία, τα οποία όμως έχουν συνήθως πλεόνασμα στο αγροτικό τους ισοζύγιο. Είναι όμως χαρακτηριστικό, και ιδιαίτερα σημαντικό, ότι το ίδιο συνέβαινε και στην χώρα μας πριν την ένταξη. Έτσι, στη περίοδο μετά την μεταπολίτευση και μέχρι την πλήρη ένταξή μας (1974-80), υπήρχε ένα υγιές πλεόνασμα στο αγροτικό Ισοζύγιο που έφθανε κατά μέσο όρο τα 45 εκ. δολ. ετησίως. Την περίοδο όμως 1981-85 το πλεόνασμα μετετράπη σε σημαντικό ετήσιο έλλειμμα 254 εκ. δολ., το οποίο έφθασε τα 1.860 εκ δολ. το 1997 (τελευταία χρονιά για την οποία δίνει επίσημα στοιχεία η Τράπεζα Ελλάδος). Από τότε, το έλλειμμα αυτό έχει εκραγεί.
Η ΚΑΠ ΩΣ ΤΟ «ΓΛΥΚΑΚΙ» ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΘΥΜΑ
Τα πραγματικά αίτια της αγροτικής κρίσης δεν ανάγονται, βέβαια, όπως υποστηρίζει η ρεφορμιστική Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ.) στις «κακές» πολιτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, δηλαδή την κακοδιαχείρηση των επιδοτήσεων κ.λπ., αλλά στην «αγοραιοποίηση» της οικονομίας γενικά (δηλ. την βαθμιαία απελευθέρωση των αγορών) και της γεωργίας ειδικότερα, μετά την ένταξή μας στην ΕΟΚ. Έτσι, από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 άρχισε η βαθμιαία άρση των εσωτερικών κοινωνικών ελέγχων πάνω στην αγορά των αγροτικών προϊόντων(προστατευτικοί δασμοί, επιδοτήσεις από τον Προϋπολογισμό, καθορισμός τιμών κ.λπ.). Αυτό συνέβη, πρώτα, στα χέρια της ΚΑΠ, η οποία ανέκαθεν καθοριζόταν με βάση τα συμφέροντα των ισχυρών «Βορείων» εταίρων μας και, σήμερα, στο έλεος των δυνάμεων της αγοράς που, μέσω του ΠΟΕ (Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου), οδηγεί στη σταδιακή εξαφάνιση κάθε προστασίας της αγροτικής παραγωγής, είτε σε εθνικό είτε σε κοινοτικό επίπεδο. Η ΚΑΠ ήδη πνέει τα λοίσθια και η αγροτική παραγωγή στην ΕΕ ενσωματώνεται σταδιακά στη διεθνοποιημένη οικονομία της αγοράς. Η ΚΑΠ απλώς κατάφερε ύπουλα να συμβάλλει στη διαστρέβλωση της αγροτικής μας δομής, με την μεταβίβαση του ελέγχου της αγροτικής παραγωγής σε εξωτερικά κέντρα.
ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ, ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΠΟΡΟΙ ΠΟΥ ΜΟΝΟΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ «ΝΟΜΟΥΣ» ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ!
Η παγκοσμιοποίηση της γεωργίας από τη μεριά των μεθόδων παραγωγής (σπόροι, λιπάσματα κ.λπ.) που παράγονται στον Βορρά αποτελεί μια σημαντική πηγή υπονόμευσης της αυτοδυναμίας των αγροτών μας. Δεν είναι, λοιπόν, περίεργο το ξερίζωμα από τη γη εκατομμυρίων αγροτών παγκόσμια, ενώ αυτοί που απομένουν καταδικάζονται σε ένα συνεχή αγώνα επιβίωσης, όπου η συνεχής αύξηση της παραγωγικότητας και της παραγωγής συνοδεύεται από την παράλληλη συμπίεση των τιμών και των εισοδημάτων τους! Και, φυσικά, όλα αυτά χωρίς να αναφερθούν οι συνέπειες της συγκέντρωσης στο περιβάλλον και την υγεία.
Η εξάρτηση του αγρότη από τις πολυεθνικές για την προμήθεια των φυτοφαρμάκων, μηχανημάτων, των σπόρων με «copyright» κ.λπ., δημιουργεί άλλον ένα παράγοντα εκτόπισης των μικροαγροτών. Για να επιβιώσει ο αγρότης πρέπει να ελαχιστοποιεί τα έξοδα παραγωγής, και ο αγώνας αυτός είναι εντονότερος όσο πιο απορυθμισμένες είναι οι αγορές, Ο μέσος αγρότης στη Βρετανία, για παράδειγμα, παράγει σήμερα τρεις φορές περισσότερα τρόφιμα από ό,τι πριν 25 χρόνια, αλλά το εισόδημά του είναι το μισό του τότε εισοδήματός του!
ΤΟ ΚΑΡΟΤΟ ΜΕ ΤΙΣ «ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ - ΤΟ ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΤΗΣ «ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ AGRI-BUSINESS!
Τα τελευταία χρόνια, εκατομμύρια αγροτών εγκαταλείπουν τη γη τους, ιδιαίτερα στον Νότο, διότι αδυνατούν να ανταγωνιστούν τις μεγάλες αγροτικές επιχειρήσεις του Βορρά, οι οποίες όχι μόνο απολαύουν οικονομιών κλίμακας και τεχνολογικών πλεονεκτημάτων, τεράστιων δικτύων διανομής κ.λπ., αλλά, κάποτε, ακόμη και άμεσων ή έμμεσων επιδοτήσεων που μάλιστα δεν συγκρίνονται ούτε με τις επιδοτήσεις που δόθηκαν στο Νότο και στην Ελλάδα από την ΕΕ, σε αντίθεση με τη συστημική προπαγάνδα που παπαγαλίζει και μεγάλο μέρος της «Αριστεράς».
Οι επιδοτήσεις επομένως της ΚΑΠ στον αγροτικό τομέα, για τις οποίες επαίρονται οι «εκσυγχρονιστές», ενώ διάφοροι «Αριστεροί» διανοούμενοι οδύρονται διότι δεν τις εκμεταλλευθήκαμε κατάλληλα, και επαναλαμβάνουν τα ευχολόγια για τις απαιτούμενες «διαρθρωτικές αλλαγές» μέσα στην Παγκοσμιοποίηση και την ΕΕ, έπαιξαν κατ' αρχήν τον ίδιο ακριβώς ρόλο που παίζουν γενικότερα οι «μεταβιβάσεις» της ΕΕ σε σχέση με την ελληνική οικονομία και συνέβαλαν στη καταστροφή της παραγωγικής μας δομής και κατά συνέπεια στην εκτίναξη του Χρέους κλπ..
ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ
Όλα τα παραπάνω συγκάλυπταν την προϊούσα καταστροφή της παραγωγικής μας δομής, δημιουργώντας μια τεχνητή ευμάρεια —ιδιαίτερα ανάμεσα στους μεγαλοπαραγωγούς, δεδομένου ότι πάνω από το ένα τρίτο του αγροτικού πληθυσμού δεν δικαιούται επιδοτήσεις— μέσω της παροδικής αύξησης του αγροτικού εισοδήματος. Στην πραγματικότητα όμως, οι επιδοτήσεις, ως τμήμα της ΚΑΠ και των περιορισμών που επέβαλε στο τι παράγουμε και πόσο παράγουμε, συνέβαλαν σε κάτι πολύ σημαντικότερο: στην απόκρυψη της διαστρέβλωσης της παραγωγικής δομής μας που επέφερε η Κοινοτική πολιτική.
Σήμερα, το τι και πόσο παράγουμε έχει πολύ μεγαλύτερη σχέση με τις ανάγκες των εταίρων μας παρά με τις δικές μας ανάγκες σε αγροτικά προϊόντα. Η ΚΑΠ έθετε συνεχή όρια για τη φυτική και ζωϊκή παραγωγή, για την μείωση εκτάσεων και αγροκαλλιεργειών, όχι μόνο για πλεονασματικά, αλλά ακόμη και για ελλειμματικά προϊόντα όπως ο καπνός και το βαμβάκι. Έτσι οι επιδοτήσεις, με την «βοήθεια» του άνισου σε βάρος των αγροτών μας ανταγωνισμού από τις ανταγωνιστικότερες μονάδες του Βορρά, «έπεισαν» τους αγρότες μας να ξεριζώσουν δεκάδες χιλιάδες σταφιδάμπελα στη Κρήτη και τη Πελοπόννησο, να συρρικνώσουν τη παραγωγή και ποσότητα εξαγωγών καπνού, να μειώσουν τη παραγωγή σκληρού σταριού για χάρη της ...Γαλλίας, να παράγουν οπωροκηπευτικά για τις «χωματερές» κ.λπ..
Η παγκοσμιοποίηση της αγροτικής παραγωγής και του εμπορίου σημαίνει λοιπόν ότι οι μόνοι που θα επιβιώσουν στον ανταγωνισμό είναι οι οικονομικά ισχυρότεροι, δηλαδή οι τεράστιες αγροτικές επιχειρήσεις (agri-business) που εξαπλώνονται σήμερα παντού στον Βορρά και οι οποίες, με τη συγκέντρωση κεφαλαίου και καλλιεργήσιμων εκτάσεων που διαθέτουν, είναι ασυναγώνιστες.
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΩΝ «ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ» ΚΑΙ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΩΝ» ΤΟΠΙΚΙΣΤΩΝ
Για όλα τα παραπάνω, δεν είναι λοιπόν δυνατό να ξεπεραστεί η καταστροφικότερη κρίση όλων, με την στροφή στη καλλιέργεια βιολογικών προϊόντων, ή γενικότερα στην παραδοσιακή και ήπια γεωργία, όπως προτείνουν ως πανάκεια οι μεταλλαγμένοι Πράσινοι ή ακόμα και «ελευθεριακοί» τοπικιστές που είναι της μόδας τελευταία, μαζί με ολίγη από «Αμεσοδημοκρατία». Μια τέτοια επιστροφή απαιτεί ριζική αποκέντρωση στην παραγωγή και την κατανάλωση που ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ, θα μπορούσε να επέλθει, σε αντίθεση με τα μισόλογα των «επαναστατών» αυτών της δήθεν «τοπικής αναγέννησης» που πολλοί προπαγανδίζουν εκ του ασφαλούς, έχοντας βολευτεί στην ωραία φάρμα τους, και στη συνέχεια περιοδεύουν με τις «εναλλακτικές θεωρίες» τους προς διαπαιδαγώγηση των νέων αγροτών...

ΤΙ ΑΚΟΜΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΕ?

  • ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ
  • ΣΑΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ, «ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ» ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΨΕΥΤΟ-ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΛΙΚΕΣ ΕΔΩ ΚΙ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΤΑ «ΤΣΑΚΑΛΙΑ» ΤΩΝ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΝΤΟΠΙΑΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ, ΣΤΙΣ ΚΩΜΟΠΟΛΕΙΣ, ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ
  • ΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΗΣ ΝΤΟΠΙΑΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΩΝ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ ΟΣΟ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΗ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΗ ΕΛΙΤ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ!
  • ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΠΥΡΕΤΩΔΩΣ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  (ΕΝΩΣΗ ΕΕ-ΗΠΑ[NAFTA]) ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΛΙΤ
  • ΠΟΛΕΜΟΙ ΤΗΣ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΙΤ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ, ΣΥΡΙΑ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ «ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ» ΤΗΣ ΣΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Κ.Α.
  • Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ «ΝΟΜΑΡΧΙΑ» ΤΗΣ ΕΕ – ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ, ΜΑΡΑΖΩΜΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ  ΥΠΑΙΘΡΟΥ

ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΓΡΟΤΗ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ, ΤΗΝ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΗ ΕΛΙΤ ΠΟΥ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΗΣ (ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ «ΑΡΙΣΤΕΡΑ»). ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ: 
  • Άμεση Μονομερή Έξοδο από την ΕΕ (και όχι μόνο το ΕΥΡΩ)
  • Μονομερή Διαγραφή όλου του Χρέους για το οποίο ποτέ δεν ρωτηθήκαμε
  • Κοινωνικοποίηση μεγαλοαγροτικών επιχειρήσεων και θυγατρικών Πολυεθνικών
  • Κοινωνικοποίηση της διανομής των αγροτικών προϊόντων
  • Παραγωγικοί συνεταιρισμοί άμεσα ελεγχόμενοι από τις συνελεύσεις των αγροτών για τον συντονισμό της παραγωγής με βάση τις ανάγκες του ελληνικού λαού, όπως θα προκύπτουν από ενδεικτικό Σχεδιασμό
  • Αναδιάταξη της Αγροτικής, Βιοτεχνικής και Βιομηχανικής Παραγωγής στη Βάση της Οικονομικής Αυτοδυναμίας, σε αλληλεγγύη και διμερείς ανταλλαγές με άλλους λαούς στο ίδιο επίπεδο Ανάπτυξης, έξω από την Παγκοσμιοποίηση 
Το Μέτωπο Κοινωνικής & Εθνικής Απελευθέρωσης (ΜΕΚΕΑ) αποτελεί πρόταση για Μέτωπο που δεν θεμελιώνεται στην ένωση πολιτικών παρατάξεων, μετά από διάφορα «παζάρια» μεταξύ τους, για να βγει ένας ελάχιστος κοινός παρονομαστής που θα στηρίζει έναν βασικό στόχο. Αυτά είναι «ψευτομέτωπα» που ξεκινούν «από τα πάνω», από τις ηγεσίες κομμάτων ή οργανώσεων με σκοπό να κρατάν τον κόσμο στο «μαντρί». Το ΜΕΚΕΑ είναι ένα Μέτωπο «από τα κάτω» δηλαδή είναι μέτωπο ΠΟΛΙΤΩΝ, στο οποίο μετέχει κάθε πολίτης που δεσμεύεται από τους στόχους του ΜΕΚΕΑ, ανεξάρτητα από πολιτικές ή ιδεολογικές καταβολές.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, που META ΑΠΟ ΕΚΛΟΓΕΣ θα ρίξει την Κοινοβουλευτική Χούντα που «κυβερνάει» και θα οδηγήσει σε Κ Υ Β Ε Ρ Ν Η Σ Η ― εντολοδόχο του ΜΕΤΩΠΟΥ [άμεσα εκλεγμένη από τις συνελεύσεις του Λαού, δημοτικές και εργασιακές] που θα υλοποιήσει τους στόχους  αυτούς.

Για την αναγκαία τεκμηρίωση, όπως και για τους στόχους του ΜΕΤΩΠΟΥ [αμέσους-μεσοπρόθεσμους μακροπρόθεσμους] και τις μορφές πάλης του Μετώπου βλέπε: 
Για επικοινωνία : mekea@mekea.org  και 69 37 835 919
ΣΥΜΜΕΤΕΧΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ, ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ
ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ & ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΜΕ.Κ.Ε.Α. – 18/02/2014


Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΘΕ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ

ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ (ΜΕΚΕΑ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ KAI «4 ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ» ΤΗΣ ΕΕ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ: 

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΘΗΡΙΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ TOY ΒΟΡΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΡΜΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ! 
Η αναπόφευκτη συνέπεια του ανοίγματος και της απελευθέρωσης των αγορών, στην οποία εξαναγκάζει τους αγρότες η Υπερεθνική Ελίτ που διαχειρίζεται την Παγκοσμιοποίηση, μέσω των διεθνών θεσμών που ελέγχει (ΔΝΤ, ΠΟΕ, Ε.Ε. κ.λπ.), είναι η κατάρρευση των τοπικών αγορών. H συνέπεια, της ενσωμάτωσης της γεωργίας στη διεθνοποιημένη οικονομία της αγοράς[ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ], μέσω της συγκέντρωσης σε ολοένα μεγαλύτερες αγροτικές επιχειρήσεις (δηλαδή κυρίως τις Πολυεθνικές της Υπερεθνικής Ελίτ), που οδηγεί σε συμπίεση των εξόδων παραγωγής και παραπέρα μεγέθυνση της καλλιεργήσιμης έκτασης, αναγκάζει τους παραγωγούς της Ελλάδας και του Νότου σε άνισο ανταγωνισμό με τα αγροτικά συστήματα εντάσεως κεφαλαίου του Βορρά αλλά και τις φάρμες (συνήθως πολυεθνικών) στον Νότο (Λατινική Αμερική, Αφρική κλπ.), και επιφέρει την εξόντωση των μικροαγροτών, πέρα από την απώλεια της αυτοδυναμίας σε τρόφιμα
Η μαζική συρρίκνωση του αγροτικού πληθυσμού και η ερήμωση της υπαίθρου δεν οφείλεται, όπως λένε τα παραμύθια των συστημικών παπαγάλων και της κοινοβουλευτικής Χούντας που «κυβερνά», στον δήθεν «εκσυγχρονισμό της οικονομίας» και τη στροφή των αγροτών μας σε άλλες ωφελιμότερες γι’ αυτούς απασχολήσεις. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε, όπως έγινε πάντα στην Ιστορία, την παράλληλη μαζική επέκταση είτε του βιομηχανικού τομέα (όπως συνέβη στην βιομηχανική επανάσταση των αναπτυγμένων καπιταλιστικών χωρών), είτε του τριτογενούς τομέα των υπηρεσιών (όπως γίνεται σήμερα με την πληροφορική επανάσταση). Μια τέτοια εξέλιξη θα σήμαινε την ταυτόχρονη δραματική βελτίωση της αγροτικής παραγωγικότητας, ώστε να συνεχίσει ο αγροτικός τομέας να καλύπτει τις ανάγκες του πληθυσμού, στο πλαίσιο μιας σχετικά αυτοδύναμης οικονομίας. Στην Ελλάδα όμως που ήταν βασικά εξ αρχής Προτεκτοράτο των χωρών του Βορρά (καθώς και στις άλλες χώρες της περιφέρειας και της ημιπεριφέρειας) τίποτα από αυτά δεν συνέβη. Γιατί;
ΜΑΡΑΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, ΠΛΗΡΗΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΥΠΑΙΘΡΟΥ
Η πορεία της Ελληνικής γεωργίας σε ολόκληρη την μεταπολεμική περίοδο είναι μία συνεχής διαδικασία μαρασμού. Αυτό φαίνεται, αρχικά, από το γεγονός της ραγδαίως φθίνουσας αναλογίας του αγροτικού στο εθνικό προϊόν, που από 29% το 1951 έπεσε στο 7% μετά μισό αιώνα, αλλά και από τον αντίστοιχο μαρασμό της αγροτιάς που απασχολούσε σχεδόν τον μισό ενεργό πληθυσμό (47% το 1951) για να μειωθεί στο 1/3 στις αρχές της παρούσας δεκαετίας (16% το 2000-2). Όμως, ενώ ο αγροτικός τομέας μέχρι την ένταξη μας στην Ε.Ο.Κ., το 1981, εξακολουθούσε να απασχολεί το 31% του ενεργού πληθυσμού, (έναντι μέσου ποσοστού 6% στα μητροπολιτικά κέντρα της ΕΟΚ), στην περίοδο μετά την ένταξη σημειώνεται γενικό βάλτωμα της αγροτικής παραγωγής, παρά τις πολυδιαφημισμένες επιδοτήσεις από την ΚΑΠ.
Την ίδια στιγμή η μείωση του αγροτικού πληθυσμού στα μητροπολιτικά κέντρα (δλδ. τις χώρες της ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΙΤ) δεν επηρέασε την αγροτική παραγωγή τους που συνέχισε ν’ αυξάνει με γοργούς ρυθμούς λόγω της μεγαλύτερης παραγωγικότητας, στην Ελλάδα βάλτωσε. Ενώ δηλαδή ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης της αγροτικής παραγωγής στα μητροπολιτικά κέντρα την προηγούμενη εικοσαετία ήταν περίπου 1,5%, το αντίστοιχο ελληνικό ποσοστό ήταν αρνητικό (-0,2%)! Και αυτό, ενώ την εικοσαετία πριν την ένταξη στην ΕΕ (1961-81) η αγροτική παραγωγή μας αυξανόταν με μέσο ετήσιο ρυθμό 2,7%!
Έτσι, ο αγροτικός μας πληθυσμός υπέστη πραγματική καθίζηση μεταξύ 1981 και 2001, αφού το ποσοστό των αγροτών στον συνολικό ενεργό πληθυσμό μειώθηκε  στο μισό. Το ίδιο βέβαια συνέβη και στα μητροπολιτικά κέντρα της Υπερεθνικής Ελίτ, αλλά ενώ εκεί μιλάμε για ένα 3% του ενεργού πληθυσμού που έπρεπε να βρει (και βασικά βρήκε) απασχόληση στον επεκτεινόμενο σύγχρονο τομέα των υπηρεσιών, στην Ελλάδα μιλάμε για ένα ποσοστό σχεδόν 16% του πληθυσμού που αναγκάστηκε να στραφεί στις συνήθως αεριτζίδικες «υπηρεσίες». Οι συνέπειες είναι οι αναμενόμενες και όσον αφορά το αγροτικό εισόδημα που, σύμφωνα με την  Eurostat, μειώνεται συνεχώς αυτή την δεκαετία, με τον δείκτη του πραγματικού εισοδήματος των αγροτών να είναι σήμερα στο 83,1 (με βάση το 2000=100) ―ενώ μείωση παρουσιάζει γενικότερα και ο Μεσογειακός Νότος (Ιταλία, Πορτογαλία, Κύπρος). 
Έτσι καταστράφηκε η αυτοδυναμία στα περισσότερα αγροτικά προϊόντα που είχαμε προπολεμικά, και σε πολλά προϊόντα μέχρι και τη δεκαετία του ’50.
  • Για να έχουμε όμως αυτοδυναμία πρέπει κριτήριο της αγροτικής παραγωγής να ΜΗΝ είναι η ανταγωνιστικότητα με στόχο τις εξαγωγές, αλλά η παραγωγικότητα με διπλό στόχο την κάλυψη των αναγκών του λαού μας και ένα άνετο εισόδημα για τους αγρότες. 
[ΒΛ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ]
Ο μαρασμός αυτός του αγροτικού τομέα έχει βέβαια καταστροφικές συνέπειες στην οικονομική αυτοδυναμία της χώρας και σε σχέση με τον κρίσιμο τομέα διατροφής.
ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ: ΠΛΗΡΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΛΥΨΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ
Η καταστροφή της γεωργίας μας από τη στιγμή που μπήκαμε στην ΕΟΚ αντανακλάται και στο αγροτικό Ισοζύγιο (εξαγωγές μείον εισαγωγές) για τρόφιμα, ποτά, καπνό, βαμβάκι, κατεργ. δέρματα κλ.π., το οποίο παρουσιάζει δραματική επιδείνωση σε ολόκληρη την περίοδο μετά την ένταξή μας στην ΕΟΚ. Το αποτέλεσμα ήταν ότι το έλλειμμα στο αγροτικό Ισοζύγιο (δηλαδή, το πόσα περισσότερα εισάγουμε από ό,τι εξάγουμε) έχει σχεδόν οκταπλασιαστεί μετά την ένταξη στην ΕΟΚ. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι στη γεωργία μας ακόμη απασχολείται τριπλάσιο με τετραπλάσιο ποσοστό του ενεργού πληθυσμού σε σχέση με μητροπολιτικά Ευρωπαϊκά κέντρα όπως το Βέλγιο, η Γερμανία η Ολλανδία η Σουηδία και η Βρετανία, τα οποία όμως έχουν συνήθως πλεόνασμα στο αγροτικό τους ισοζύγιο. Είναι όμως χαρακτηριστικό, και ιδιαίτερα σημαντικό, ότι το ίδιο συνέβαινε και στην χώρα μας πριν την ένταξη. Έτσι, στη περίοδο μετά την μεταπολίτευση και μέχρι την πλήρη ένταξή μας (1974-80), υπήρχε ένα υγιές πλεόνασμα στο αγροτικό Ισοζύγιο που έφθανε κατά μέσο όρο τα 45 εκ. δολ. ετησίως. Την περίοδο όμως 1981-85 το πλεόνασμα μετετράπη σε σημαντικό ετήσιο έλλειμμα 254 εκ. δολ., το οποίο έφθασε τα 1.860 εκ δολ. το 1997 (τελευταία χρονιά για την οποία δίνει επίσημα στοιχεία η Τράπεζα Ελλάδος). Από τότε, το έλλειμμα αυτό έχει εκραγεί.
Η ΚΑΠ ΩΣ ΤΟ «ΓΛΥΚΑΚΙ» ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΘΥΜΑ
Τα πραγματικά αίτια της αγροτικής κρίσης δεν ανάγονται, βέβαια, όπως υποστηρίζει η ρεφορμιστική Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ.) στις «κακές» πολιτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, δηλαδή την κακοδιαχείρηση των επιδοτήσεων κ.λπ., αλλά στην «αγοραιοποίηση» της οικονομίας γενικά (δηλ. την βαθμιαία απελευθέρωση των αγορών) και της γεωργίας ειδικότερα, μετά την ένταξή μας στην ΕΟΚ. Έτσι, από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 άρχισε η βαθμιαία άρση των εσωτερικών κοινωνικών ελέγχων πάνω στην αγορά των αγροτικών προϊόντων(προστατευτικοί δασμοί, επιδοτήσεις από τον Προϋπολογισμό, καθορισμός τιμών κ.λπ.). Αυτό συνέβη, πρώτα, στα χέρια της ΚΑΠ, η οποία ανέκαθεν καθοριζόταν με βάση τα συμφέροντα των ισχυρών «Βορείων» εταίρων μας και, σήμερα, στο έλεος των δυνάμεων της αγοράς που, μέσω του ΠΟΕ (Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου), οδηγεί στη σταδιακή εξαφάνιση κάθε προστασίας της αγροτικής παραγωγής, είτε σε εθνικό είτε σε κοινοτικό επίπεδο. Η ΚΑΠ ήδη πνέει τα λοίσθια και η αγροτική παραγωγή στην ΕΕ ενσωματώνεται σταδιακά στη διεθνοποιημένη οικονομία της αγοράς. Η ΚΑΠ απλώς κατάφερε ύπουλα να συμβάλλει στη διαστρέβλωση της αγροτικής μας δομής, με την μεταβίβαση του ελέγχου της αγροτικής παραγωγής σε εξωτερικά κέντρα.
ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ, ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΠΟΡΟΙ ΠΟΥ ΜΟΝΟΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ «ΝΟΜΟΥΣ» ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ!
Η παγκοσμιοποίηση της γεωργίας από τη μεριά των μεθόδων παραγωγής (σπόροι, λιπάσματα κ.λπ.) που παράγονται στον Βορρά αποτελεί μια σημαντική πηγή υπονόμευσης της αυτοδυναμίας των αγροτών μας. Δεν είναι, λοιπόν, περίεργο το ξερίζωμα από τη γη εκατομμυρίων αγροτών παγκόσμια, ενώ αυτοί που απομένουν καταδικάζονται σε ένα συνεχή αγώνα επιβίωσης, όπου η συνεχής αύξηση της παραγωγικότητας και της παραγωγής συνοδεύεται από την παράλληλη συμπίεση των τιμών και των εισοδημάτων τους! Και, φυσικά, όλα αυτά χωρίς να αναφερθούν οι συνέπειες της συγκέντρωσης στο περιβάλλον και την υγεία.
Η εξάρτηση του αγρότη από τις πολυεθνικές για την προμήθεια των φυτοφαρμάκων, μηχανημάτων, των σπόρων με «copyright» κ.λπ., δημιουργεί άλλον ένα παράγοντα εκτόπισης των μικροαγροτών. Για να επιβιώσει ο αγρότης πρέπει να ελαχιστοποιεί τα έξοδα παραγωγής, και ο αγώνας αυτός είναι εντονότερος όσο πιο απορυθμισμένες είναι οι αγορές, Ο μέσος αγρότης στη Βρετανία, για παράδειγμα, παράγει σήμερα τρεις φορές περισσότερα τρόφιμα από ό,τι πριν 25 χρόνια, αλλά το εισόδημά του είναι το μισό του τότε εισοδήματός του!
ΤΟ ΚΑΡΟΤΟ ΜΕ ΤΙΣ «ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ - ΤΟ ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΤΗΣ «ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ AGRI-BUSINESS!
Τα τελευταία χρόνια, εκατομμύρια αγροτών εγκαταλείπουν τη γη τους, ιδιαίτερα στον Νότο, διότι αδυνατούν να ανταγωνιστούν τις μεγάλες αγροτικές επιχειρήσεις του Βορρά, οι οποίες όχι μόνο απολαύουν οικονομιών κλίμακας και τεχνολογικών πλεονεκτημάτων, τεράστιων δικτύων διανομής κ.λπ., αλλά, κάποτε, ακόμη και άμεσων ή έμμεσων επιδοτήσεων που μάλιστα δεν συγκρίνονται ούτε με τις επιδοτήσεις που δόθηκαν στο Νότο και στην Ελλάδα από την ΕΕ, σε αντίθεση με τη συστημική προπαγάνδα που παπαγαλίζει και μεγάλο μέρος της «Αριστεράς».
Οι επιδοτήσεις επομένως της ΚΑΠ στον αγροτικό τομέα, για τις οποίες επαίρονται οι «εκσυγχρονιστές», ενώ διάφοροι «Αριστεροί» διανοούμενοι οδύρονται διότι δεν τις εκμεταλλευθήκαμε κατάλληλα, και επαναλαμβάνουν τα ευχολόγια για τις απαιτούμενες «διαρθρωτικές αλλαγές» μέσα στην Παγκοσμιοποίηση και την ΕΕ, έπαιξαν κατ' αρχήν τον ίδιο ακριβώς ρόλο που παίζουν γενικότερα οι «μεταβιβάσεις» της ΕΕ σε σχέση με την ελληνική οικονομία και συνέβαλαν στη καταστροφή της παραγωγικής μας δομής και κατά συνέπεια στην εκτίναξη του Χρέους κλπ..
ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ
Όλα τα παραπάνω συγκάλυπταν την προϊούσα καταστροφή της παραγωγικής μας δομής, δημιουργώντας μια τεχνητή ευμάρεια —ιδιαίτερα ανάμεσα στους μεγαλοπαραγωγούς, δεδομένου ότι πάνω από το ένα τρίτο του αγροτικού πληθυσμού δεν δικαιούται επιδοτήσεις— μέσω της παροδικής αύξησης του αγροτικού εισοδήματος. Στην πραγματικότητα όμως, οι επιδοτήσεις, ως τμήμα της ΚΑΠ και των περιορισμών που επέβαλε στο τι παράγουμε και πόσο παράγουμε, συνέβαλαν σε κάτι πολύ σημαντικότερο: στην απόκρυψη της διαστρέβλωσης της παραγωγικής δομής μας που επέφερε η Κοινοτική πολιτική.
Σήμερα, το τι και πόσο παράγουμε έχει πολύ μεγαλύτερη σχέση με τις ανάγκες των εταίρων μας παρά με τις δικές μας ανάγκες σε αγροτικά προϊόντα. Η ΚΑΠ έθετε συνεχή όρια για τη φυτική και ζωϊκή παραγωγή, για την μείωση εκτάσεων και αγροκαλλιεργειών, όχι μόνο για πλεονασματικά, αλλά ακόμη και για ελλειμματικά προϊόντα όπως ο καπνός και το βαμβάκι. Έτσι οι επιδοτήσεις, με την «βοήθεια» του άνισου σε βάρος των αγροτών μας ανταγωνισμού από τις ανταγωνιστικότερες μονάδες του Βορρά, «έπεισαν» τους αγρότες μας να ξεριζώσουν δεκάδες χιλιάδες σταφιδάμπελα στη Κρήτη και τη Πελοπόννησο, να συρρικνώσουν τη παραγωγή και ποσότητα εξαγωγών καπνού, να μειώσουν τη παραγωγή σκληρού σταριού για χάρη της ...Γαλλίας, να παράγουν οπωροκηπευτικά για τις «χωματερές» κ.λπ..
Η παγκοσμιοποίηση της αγροτικής παραγωγής και του εμπορίου σημαίνει λοιπόν ότι οι μόνοι που θα επιβιώσουν στον ανταγωνισμό είναι οι οικονομικά ισχυρότεροι, δηλαδή οι τεράστιες αγροτικές επιχειρήσεις (agri-business) που εξαπλώνονται σήμερα παντού στον Βορρά και οι οποίες, με τη συγκέντρωση κεφαλαίου και καλλιεργήσιμων εκτάσεων που διαθέτουν, είναι ασυναγώνιστες.
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΩΝ «ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ» ΚΑΙ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΩΝ» ΤΟΠΙΚΙΣΤΩΝ
Για όλα τα παραπάνω, δεν είναι λοιπόν δυνατό να ξεπεραστεί η καταστροφικότερη κρίση όλων, με την στροφή στη καλλιέργεια βιολογικών προϊόντων, ή γενικότερα στην παραδοσιακή και ήπια γεωργία, όπως προτείνουν ως πανάκεια οι μεταλλαγμένοι Πράσινοι ή ακόμα και «ελευθεριακοί» τοπικιστές που είναι της μόδας τελευταία, μαζί με ολίγη από «Αμεσοδημοκρατία». Μια τέτοια επιστροφή απαιτεί ριζική αποκέντρωση στην παραγωγή και την κατανάλωση που ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ, θα μπορούσε να επέλθει, σε αντίθεση με τα μισόλογα των «επαναστατών» αυτών της δήθεν «τοπικής αναγέννησης» που πολλοί προπαγανδίζουν εκ του ασφαλούς, έχοντας βολευτεί στην ωραία φάρμα τους, και στη συνέχεια περιοδεύουν με τις «εναλλακτικές θεωρίες» τους προς διαπαιδαγώγηση των νέων αγροτών...

ΤΙ ΑΚΟΜΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΕ?

  • ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ
  • ΣΑΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ, «ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ» ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΨΕΥΤΟ-ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΛΙΚΕΣ ΕΔΩ ΚΙ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΤΑ «ΤΣΑΚΑΛΙΑ» ΤΩΝ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΝΤΟΠΙΑΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ, ΣΤΙΣ ΚΩΜΟΠΟΛΕΙΣ, ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ
  • ΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΗΣ ΝΤΟΠΙΑΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΩΝ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ ΟΣΟ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΗ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΗ ΕΛΙΤ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ!
  • ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΠΥΡΕΤΩΔΩΣ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  (ΕΝΩΣΗ ΕΕ-ΗΠΑ[NAFTA]) ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΛΙΤ
  • ΠΟΛΕΜΟΙ ΤΗΣ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΙΤ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ, ΣΥΡΙΑ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ «ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ» ΤΗΣ ΣΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Κ.Α.
  • Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ «ΝΟΜΑΡΧΙΑ» ΤΗΣ ΕΕ – ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ, ΜΑΡΑΖΩΜΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ  ΥΠΑΙΘΡΟΥ

ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΓΡΟΤΗ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ, ΤΗΝ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΗ ΕΛΙΤ ΠΟΥ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΗΣ (ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ «ΑΡΙΣΤΕΡΑ»). ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ: 
  • Άμεση Μονομερή Έξοδο από την ΕΕ (και όχι μόνο το ΕΥΡΩ)
  • Μονομερή Διαγραφή όλου του Χρέους για το οποίο ποτέ δεν ρωτηθήκαμε
  • Κοινωνικοποίηση μεγαλοαγροτικών επιχειρήσεων και θυγατρικών Πολυεθνικών
  • Κοινωνικοποίηση της διανομής των αγροτικών προϊόντων
  • Παραγωγικοί συνεταιρισμοί άμεσα ελεγχόμενοι από τις συνελεύσεις των αγροτών για τον συντονισμό της παραγωγής με βάση τις ανάγκες του ελληνικού λαού, όπως θα προκύπτουν από ενδεικτικό Σχεδιασμό
  • Αναδιάταξη της Αγροτικής, Βιοτεχνικής και Βιομηχανικής Παραγωγής στη Βάση της Οικονομικής Αυτοδυναμίας, σε αλληλεγγύη και διμερείς ανταλλαγές με άλλους λαούς στο ίδιο επίπεδο Ανάπτυξης, έξω από την Παγκοσμιοποίηση 
Το Μέτωπο Κοινωνικής & Εθνικής Απελευθέρωσης (ΜΕΚΕΑ) αποτελεί πρόταση για Μέτωπο που δεν θεμελιώνεται στην ένωση πολιτικών παρατάξεων, μετά από διάφορα «παζάρια» μεταξύ τους, για να βγει ένας ελάχιστος κοινός παρονομαστής που θα στηρίζει έναν βασικό στόχο. Αυτά είναι «ψευτομέτωπα» που ξεκινούν «από τα πάνω», από τις ηγεσίες κομμάτων ή οργανώσεων με σκοπό να κρατάν τον κόσμο στο «μαντρί». Το ΜΕΚΕΑ είναι ένα Μέτωπο «από τα κάτω» δηλαδή είναι μέτωπο ΠΟΛΙΤΩΝ, στο οποίο μετέχει κάθε πολίτης που δεσμεύεται από τους στόχους του ΜΕΚΕΑ, ανεξάρτητα από πολιτικές ή ιδεολογικές καταβολές.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, που META ΑΠΟ ΕΚΛΟΓΕΣ θα ρίξει την Κοινοβουλευτική Χούντα που «κυβερνάει» και θα οδηγήσει σε Κ Υ Β Ε Ρ Ν Η Σ Η ― εντολοδόχο του ΜΕΤΩΠΟΥ [άμεσα εκλεγμένη από τις συνελεύσεις του Λαού, δημοτικές και εργασιακές] που θα υλοποιήσει τους στόχους  αυτούς.

Για την αναγκαία τεκμηρίωση, όπως και για τους στόχους του ΜΕΤΩΠΟΥ [αμέσους-μεσοπρόθεσμους μακροπρόθεσμους] και τις μορφές πάλης του Μετώπου βλέπε: 
Για επικοινωνία : mekea@mekea.org  και 69 37 835 919
ΣΥΜΜΕΤΕΧΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ, ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ
ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ & ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΜΕ.Κ.Ε.Α. – 18/02/2014


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο