Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Kυριακάτικες Εφημερίδες

 

23-10-11



.....







 
 

Αποδοκιμασίες προς τον προκλητικότατο Απόστολο Κακλαμάνη!

Quantcast

Αν δείτε το βίντεο θα συγχυστείτε! Η πίεσή σας θα χτυπήσει κόκκινο! Μην πείτε ότι δε σας προειδοποιήσαμε!
Ο Κακλαμάνης αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι αυτοί δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει έξω! Ιδέα! Ζουν σε γυάλα!
Τα ελικόπτερα έρχονται αδέρφια!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Ο Δήμος Γαλατσίου και η οικογένεια του αγωνιστή της δημοκρατίας Νικηφόρου Μανδηλαρά, πραγματοποίησαν εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια της προτομής, εις μνήμην του Ναξιώτη δημοκράτη-αγωνιστή, 44 χρόνια μετά τη στυγερή δολοφονία του διακεκριμένου νομικού και αγωνιστή της δημοκρατίας στην πλατεία Μανδηλαρά.

Εχουμε δει πολλές αναλύσεις, μια ακόμα, τώρα που είμαστε στην κόψη: Δημήτρης Καζάκης


28 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βλέπουν την κόλαση (και το Γουδή) να πλησιάζει και ζητούν εθνική συμφωνία…

Εθνική συμφωνία στη βάση ενός σχεδίου εξόδου από την κρίση, προτείνουν 28 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα.
Εικοσιοκτώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έδωσαν στη δημοσιότητα κείμενο με το οποίο ζητούν να υπάρξει «μια εθνική συμφωνία στη βάση ενός σχεδίου εξόδου από την κρίση, η οποία, στη μεταμνημονιακή εποχή είναι όρος επιβίωσης της χώρας».
Όπως αναφέρουν στο κείμενό της στόχος τους είναι να ανοίξει ένας κύκλος διαλόγου «αυτογνωσίας και αυτοπροσδιορισμού για τη χώρα και το λαό μας».
Ακολυθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής

ΣΥΝΘΗΚΗ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ και ο ρολος της EUROGENDFOR στην δημιουργια Πρασινων ζωνων

Η συνθηκη και πιο το σκεπτικο της διαλυσης καταργησης των Στρατιων στην Βορεια Ελλαδα
Εφόσον μια ομάδα κρατών μελών το επιθυμεί και εφόσον διαθέτει το απαραίτητο δυναμικό, θα μπορεί να αναλαμβάνει επιχειρήσεις αφοπλισμού, ανθρωπιστικές δράσεις και επιχειρήσεις διάσωσης, καθώς και αποστολές παροχής στρατιωτικών συμβουλών και διατήρησης της ειρήνης.
Το σύστημα ψηφοφορίας που καθιερώνεται στο Συμβούλιο Υπουργών είναι το σύστημα "ψηφοφορίας με ειδική πλειοψηφία”. Το σύστημα αυτό βασίζεται στην αρχή της διττής πλειοψηφίας. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται στο Συμβούλιο Υπουργών απαιτούν τη στήριξη του 55% των κρατών μελών (δηλ.αυτή τη στιγμή 15 κρατών επί συνόλου 27). Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί στο 65% τουλάχιστον του πληθυσμού της ΕΕ. Για να μη μπορεί ένας πολύ μικρός αριθμός πολυπληθέστερων κρατών μελών να παρεμποδίζει τη λήψη των αποφάσεων, η λεγόμενη "μειοψηφία αρνησικυρίας"(μειοψηφία του βέτο) θα πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον 4 κράτη μέλη, διαφορετικά θα θεωρείται ότι επιτυγχάνεται ειδική πλειοψηφία ακόμα και αν δεν ικανοποιείται το κριτήριο του πληθυσμού.
www pamet.gr

Γερμανός ιστορικός «χρεώνει» το ελληνικό πρόβλημα στον Όθωνα!

Αποτέλεσε η βασιλεία του Όθωνα την απαρχή της σημερινής κακοδαιμονίας των Ελλήνων;

Ο ιστορικός και δημοσιογράφος Joachim Käppner, από τα κορυφαία στελέχη της Süddeutsche Zeitung του Μονάχου δημοσίευσε ολοσέλιδο άρθρο, με το οποίο ανατρέχει στην ιστορία του νεοελληνικού κράτους και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η μοίρα θα ήταν ευνοϊκότερη, αν δεν είχε βρει πρόωρο θάνατο ο πρώτος κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας και αν δεν είχε ανέβει στο νεοσύστατο θρόνο ο Όθων των Βίτελσμπαχ από το Μόναχο!

ΚΡΙΜΑ... - Μίκης Θεοδωράκης

Όταν στα 1973 έγραφα ένα άρθρο με τίτλο «Το κόμμα και η ιδεολογία. Κίνημα μαζών: πολιτική επανάσταση - σοσιαλιστική αλλαγή» (Το Χρέος, τόμος Β΄, σελ. 761), δεν φανταζόμουν ότι μετά από τέσσερις σχεδόν δεκαετίες, η κατάσταση στο ελληνικό μαζικό προοδευτικό κίνημα θα ήταν ίδια. Θα πρέπει μόνο να αντικαταστήσουμε τη λέξη «Δικτατορία» με τη λέξη «Τρόικα».

Έτσι και τότε, αν και σαν Αριστερά μπήκαμε πρώτοι στην Αντίσταση, γεγονός που διάνοιγε για τον τόπο ιστορικές αλλαγές αναδεικνύοντας το οργανωμένο Πολιτικό Κίνημα της Προόδου σε κύρια δύναμη στη μεταχουντική Ελλάδα, καταλήξαμε να γίνουμε τελευταίος τροχός της αμάξης. Έτσι και τώρα, που με τη δημιουργία της Σπίθας υπήρξαμε ξανά οι πρώτοι που δείξαμε στο λαό μας το τι σημαίνει ξένη εξάρτηση με τα Μνημόνια και τις Τρόικες, γεγονός που έβγαλε το λαό στους δρόμους και στις πλατείες, κινδυνεύουμε και πάλι να καταντήσουμε ουραγοί χάνοντας ακόμα μια ιστορική ευκαιρία.

Διαδώστε Αυτήν την Αγγελία. Αφορά Συνανθρώπους μας που Χάνουν τη Δουλειά τους!

"Σε ενοχλεί κάποια αντίπαλη χώρα; Σου αμφισβητούν την εδαφική σου ακεραιότητα και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Θέλεις να καταστρέψεις τους αντιπάλους σου; Έχουμε τη λύση!
Ομάδα επαγγελματιών πολιτικών με μεγάλη κυβερνητική εμπειρία και αυξημένη ικανότητα στην χάραξη καταστροφικής οικονομικής πολιτικής με ειδίκευση στην έκτακτη φορολόγηση, στην επιβολή "σοβιετικού τύπου οικονομίας", στην παραπλάνηση εκλογέων και στη διατήρηση προνομίων συνδικαλιστών, υπαλλήλων και κλειστών επαγγελμάτων ζητεί πρόσληψη από άλλες κυβερνήσεις ώστε να καταστρέψει αντίπαλες χώρες. Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα αναλάβουμε την διακυβέρνηση της χώρας που σε ενοχλεί και με εγγυημένο το αποτέλεσμα οδηγούμε την χώρα που θέλεις στη φτώχεια, στην ανεργία...

  • Πλήρως καταστροφικές διαπραγματεύσεις σε εσωτερικό και εξωτερικό, για όλα τα θέματα:οικονομικά, εθνικά, πολιτικά.
  • Καταστροφή χρηματοπιστωτικών συστημάτων και εκρηκτική διόγκωση του χρέους, εγγυημένα εκτός ελέγχου. Ζητείστε μας τα ειδικά προγράμματα σχεδιασμένα από δικό μας εξειδικευμένο προσωπικό.
  • Διαχείριση κοινωνικών αναταραχών
  • Διαιώνιση απεργιών σε νευραλγικούς τομείς:τελωνεία, συλλογή απορριμμάτων, μέσα μεταφοράς
  • Προστασία από τη γενική καταστροφή των ομάδων προνομιούχων που θα μας υποδείξετε, με παροχή 16 ή και παραπάνω μισθών, διπλών εφάπαξ και επιδομάτων. Διαθέτουμε αποκλειστικά δική μας γκάμα προϊόντων προστασίας όπως κρατικές άδειες για ταξί και φορτηγά, πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών, ειδικές φοροαπαλλαγές. Ζητείστε μας τον νέο κατάλογο "Φθινόπωρο-Χειμώνας 2011".
  • Πλήρη και ολοκληρωμένη πολυετή παράδοση της χώρας που θα μας υποδείξετε στα χέρια ΔΝΤ, Τρόικας ή άλλων οργανισμών διεθνούς κύρους.
Στο πλήρες πακέτο περιλαμβάνεται:
  • Μια εντελώς ανίκανη Κυβέρνηση (με την επιλογή unlimited ανασχηματισμών σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας) και εντελώς ανεύθυνη Αντιπολίτευση σε όλες τις αποχρώσεις!
  • Νομοθεσία κομπλέ που εξασφαλίζει: απόλυτο έλεγχο του κράτους στην οικονομία, εξάλειψη κάθε ελπίδας ανάκαμψης, πλήρη ακινησία του δικαστικού συστήματος, πολύπλοκες διαδικασίες και ατέλειωτες ώρες ταλαιπωρίας και γραφειοκρατίας για όλους!
  • Δώρο έκπληξη: Όχι ένας αλλά δύο Αντιπρόεδροι!

Προσοχή: θα εξεταστούν μόνο σοβαρές προτάσεις στις οποίες να συμπεριλαμβάνονται απαραιτήτως: πακέτο αποδοχών με εξασφαλισμένη ισόβια σύνταξη μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, ασυλία, πακέτο υποστήριξης με γραμματείς, οδηγούς, ασφάλεια, δωρεάν μετακινήσεις σε λουξ θέσεις, κρατικά αεροσκάφη, δυνατότητα χρηματοδότησης πολλαπλών γραφείων, διορισμού απεριόριστου αριθμού συγγενών ανεξαρτήτως βαθμού σε περισσότερες από μια μόνιμες θέσεις, επιπλέον αποζημίωση για συνεδριάσεις και επιτροπές.
Εχεμύθεια εξασφαλισμένη από δικό μας δίκτυο Μέσων Ενημέρωσης!"

Καμία διάψευση για την EUROGENDFO​R??? ....


Eurogendfor in Greece 18-10-2011 
Επιβεβαιώνει η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκέλα Μέρκελ την εγκατάσταση μόνιμης ευρωπαϊκής κυβέρνησης στην Αθήνα με πλήρεις εκτελεστικές αρμοδιότητες, όπως είχε μεταδώσει το μεσημέρι το πρακτορείο Reuters. 

Μιλώντας σε στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού ανακοίνωσε την πρόθεση σχηματισμού μόνιμης κυβέρνησης της τρόϊκας στην Αθήνα η οποία θα αναλάβει τον έλεγχο των δημοσιονομικών και ότι άλλο χρειαστεί. 

Η κυβέρνηση αυτή δεν θα είναι μόνη της: Θα μεταφερθεί και μόνιμο τμήμα της Eurogendfor, δήθεν για συνεργασία...

ΜΠΡΑΒΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ!>

Η επιστολή ξεγυμνώνει τον Προφέσορα, ο οποίος την έκρυβε γιατί δεν ήθελε να αποκαλυφθεί ότι η Τρόικα δεν ζήτησε το άρθρο 37!..

Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί ο… καθηγητής, αντιπρόεδρος και τσάρος της οικονομίας κ. Βενιζέλος δεν ήθελε να δημοσιοποιήσει την επιστολή του προς την Κ. Λαγκάρντ στις 27 Σεπτεμβρίου.
Είναι η επιστολή που του είχε ζητηθεί (μαζί μ’ αυτή του πρωθυπουργού) ως προϋπόθεση να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η τρόικα η οποία είχε φύγει από την Αθήνα. Τότε θυμίζουμε ο κ. Βενιζέλος επέμενε ότι δεν υπάρχει θέμα με την τρόικα, ότι ήταν προγραμματισμένη να φύγει και να ξαναγυρίσει. Λίγο μετά βέβαια μετέβη στις ΗΠΑ κι έπεσε γονατιστός  ζητώντας την επανέναρξη...

ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΔΕΙΤΕ, ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΤΕ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ...

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΑΠΟ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟ!
ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝΕ!!!!!
......

Το κρουασάν του πεινασμένου ελληνόπουλου.

Συγκλονίστηκα. Η κατάσταση αρχίζει πλέον να θυμίζει πραγματικά κατοχή. Οι βουλευτές με τις πισίνες που τις βαφτίζουν "υδατοσυλλέκτες" ψηφίζουν ανθελληνικά, προδοτικά νομοσχέδια υπακούοντας τυφλά στους τοκογλύφους δανειστές, την στιγμή που ο λαός μας υποφέρει και βυθίζεται στην μιζέρια μέρα με την μέρα.

Ηγουμενίτσα, 2011 μ.Χ....
Στην φτωχότερη επαρχία της Ευρώπης....
πεινασμένο ελληνόπουλο πήγαινε συχνά στο σούπερ μάρκετ αλλά δεν είχε λεφτά να αγοράζει ούτε ένα κρουασάν!!! Οπότε έκανε το αυτονοήτο. Το "έκλεβε" και το έτρωγε σε μια γωνία του καταστήματος πετάγοντας το περιτύλιγμα. Πεινούσε και δεν είχε άλλη λύση. Το μόνο πράγμα που "έκλεβε" ήταν ένα κρουασάν....

Οι κάμερες και η ασφάλεια το ανακάλυψαν και το έπιασαν. Φυσικά δεν κινήθηκε καμιά διαδικασία σε βάρος του όταν διαπιστώθηκε ότι απλά πεινούσε...

Το περίεργο πάντως είναι ότι σύμφωνα με την Διαμαντοπούλου κανένας μαθητής δεν πεινάει!!!! Η Γ.Γ μάλιστα του Υπουργείου (Αντεθνικής) Παιδείας Χριστοφιλοπούλου είχε διαψεύσει τον περασμένο Μάιο καταγγελίες καθηγητών ότι μερικά παιδιά πεινούν, ζαλίζονται και λιποθυμούν από την πείνα κατά την διάρκεια των σχολικών ωρών!!!

Τι κάνουμε στα παιδιά μας;
Σε τι μέλλον τα οδηγούμε;
Πρέπει κάτι να κάνουμε πριν να είναι πλέον αργά.

Υπάρχει κανείς που να λυπάται αυτό το Γένος;

Υπάρχει κάποιος να φέρει στην λαιμητόμο τους τύπους με τους "υδατοσυλλέκτες";
ΘΑΝΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 Δήμου Θηβαίων


Αριστερό κλικ για αλλαγή μεγέθους

ΟΤΑΝ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙ ΜΕΤΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ

Τα περισσότερα άτομα από όσα έχω γνωρίσει που ανήκουν στον λεγόμενο "αντιεξουσιαστικό χώρο", ονειρεύονται έναν κόσμο χωρίς σύνορα και πολέμους, χωρίς αδικία και χωρίς εκμετάλλευση.

Εναν κόσμο στον οποίο οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν τους καρπούς του κόπου τους...

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ-ΒΥΛΛΙΩΤΗ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦ​Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ​Σ

Η Βουλευτής Β. Τσόνογλου συνυπέγραψε με 39 βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ την τροπολογία που κατέθεσε στην Ολομέλεια χθες η κα. Λ. Κατσέλη ζητώντας την ρύθμιση οφειλών των εργαζομένων που εντάσσονται σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαδικασίας, εργασιακής εφεδρείας και που οι αποδοχές τους μειώνονται τουλάχιστον κατά 20%.
Το κείμενο της τροπολογίας που συνυπέγραψε η βουλευτής έχει ως εξής:
Αιτιολογική Έκθεση
Οι δημόσιοι υπάλληλοι που τίθεται σε καθεστώς εφεδρείας καθώς και όσοι υφίστανται σημαντικές μειώσεις των αποδοχών τους λόγω της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου υφίστανται χωρίς αμφιβολία μία απρόβλεπτη ανατροπή των οικογενειακών τους προϋπολογισμών, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ανταποκριθούν και χωρίς τη δική τους υπαιτιότητα στις δανειακές υποχρεώσεις που ανέλαβαν. Θα πρέπει γι’ αυτό να ληφθεί υπόψη αυτή η αδυναμία στην οποία περιέρχονται και να ρυθμιστούν τα υποχρεώσεις τους κατά τρόπο που θα δώσει τη δυνατότητα σε αυτούς να αντιμετωπίσουν χωρίς  περαιτέρω κλυδωνισμούς την εξυπηρέτηση των οφειλών τους. Η παροχή από το νόμο διευκολύνσεων προσφέρει την ασφάλεια την οποία χρειάζονται για να διατηρήσουν τον προσανατολισμό τους, να αντιμετωπίσουν τη δυσχερή αυτή μεταβατική φάση, να αναδιοργανώσουν την αποπληρωμή των υποχρεώσεών τους, κατά τρόπο που εντέλει εξυπηρετεί και το συμφέρον των πιστωτών.
Άρθρο …

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ ΘΗΒΑΣ « Ο ΚΑΔΜΟΣ » ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Στη Θήβα σήμερα 20 Οκτωβρίου ημέρα Πέμπτη και ώρα 18:00 στα γραφεία της  ένωσης των Ραδιοταξί Θήβας  , συνεδρίασαν μετά από πρόσκληση του πρώτου σε ψήφους εκλεγμένου μέλους Κου Πέππα Νικόλαου τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου.
Κατόπιν διεξοδικής συζήτησης το νέο προεδρείο έχει ως ακολούθως :

Μπεγλίτης " Δεν έχουμε την πολυτέλεια για δημοκρατικές ασκήσεις"

Με έκπληξη ακούσαμε τον Υπουργό Αμυνας Πάνο Μπεγλίτη σήμερα να λεει στον ΣΚΑΙ.  «Έχουμε έλλειμμα διαχειριστικής ικανότητας. Ή θα ανασχέσουμε τη δυναμική της χρεοκοπίας, ή θα την επισπεύσουμε... δεν έχουμε την πολυτέλεια για δημοκρατικές ασκήσεις»


Δηλαδή Υπουργέ μου τι μας λες; Οι εκλογές είναι δημοκρατική άσκηση; Με πια πολιτική νομιμοποίηση βάζετε την Ελλάδα στο γύψο μέχρι το 2020;

Λίγη ντροπή αλήθεια δεν βλάπτει.Αν έχετε έλλειμμα διαχειριστικής ικανότητας παραιτηθείτε.

Μην ακους εμάς , τουλάχιστον άκουσε τους βουλευτές του ΠαΣοΚ που κραυγάζουν.
Δεν είναι πάνω  από όλα η καρέκλα σου......

Δελτίο Τύπου ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Δελτίο Τύπου
20-10-2011

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός μετά από 134 χρόνια συνεχούς παρουσίας δίπλα στον άνθρωπο, συνοδοιπόρος και αρωγός της Πολιτείας σε όλες τις δύσκολες στιγμές της ιστορίας της χώρας μας, μέλος της μεγαλύτερης ανθρωπιστικής οργάνωσης στον κόσμο, σύμβολο ανθρωπιστικής προσφοράς χωρίς σύνορα, αφέθηκε στην κατάρρευση λόγω της εγκληματικής αδιαφορίας και ανεπάρκειας του Διοικητικού του Συμβουλίου αλλά και της έλλειψης σεβασμού και αναγνώρισης του έργου του ΕΕΣ, από τα συναρμόδια Υπουργεία Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Υπουργείο Οικονομικών, καθώς δεν εκπληρώνουν τις συμβατικές υποχρεώσεις τους απέναντι στον ΕΕΣ παραβαίνοντας νόμους του Κράτους.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ


Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός μετά από 134 χρόνια συνεχούς παρουσίας δίπλα στον άνθρωπο, συνοδοιπόρος και αρωγός της Πολιτείας σε όλες τις δύσκολες στιγμές της ιστορίας της χώρας μας, μέλος της μεγαλύτερης ανθρωπιστικής οργάνωσης στον κόσμο, σύμβολο ανθρωπιστικής προσφοράς χωρίς σύνορα, αφέθηκε στην κατάρρευση λόγω της εγκληματικής αδιαφορίας και ανεπάρκειας του Διοικητικού του Συμβουλίου αλλά και της έλλειψης σεβασμού και αναγνώρισης του έργου του ΕΕΣ, από τα συναρμόδια Υπουργεία Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Υπουργείο Οικονομικών, καθώς δεν εκπληρώνουν τις συμβατικές υποχρεώσεις τους απέναντι...

Ο Δημήτρης Καζάκης γράφει για τον σκοτεινό κόσμο των τραπεζών και την πτώχευση...


Στις 20 Οκτωβρίου (ημέρα Πέ­μπτη) ανακοινώθηκε ότι θα παραδοθεί η έκθεση των ελε­γκτών της τρόικας επί της πο­ρείας της ελληνικής οικονομίας και στις 23 Οκτωβρίου (ημέρα Κυριακή) οι ηγέτες της ευρωζώνης θα αποφα­σίσουν για την «τελική λύση» στο ελ­ληνικό πρόβλημα. Σημειώστε τις ημέ­ρες, και προπαντός την Κυριακή, που θα συνεδριάσει το Eurogroup. Οι ερ­γάσιμες ημέρες της εβδομάδας έχουν γίνει πια πάρα πολύ επικίνδυνες για να συνεδριάζουν και να παίρνουν αποφά­σεις τα όργανα της ευρωζώνης. Σε λί­γο θα συνεδριάζουν δίχως να το ανα­κοινώνουν και σε μέρη τελείως άγνω­στα, μην τυχόν και οι αγορές τους πά­ρουν μυρωδιά.

παράκληση η καταχώρηση αυτή να κάνει το γύρω του κόσμου

Από τον Καθηγητή του ΕΜΠ Ευριπίδη Μπίλη:



Για τους σοβαρότατους λόγους


που αναφέρει κατωτέρω ο συνάδελφος Θεόδωρος Καρυώτης


παρακαλείστε να στείλετε ταχυδρομικώς μία οποιαδήποτε κάρτα στο Καστελλόριζο, στη δ/νση:


όχι μονό τώρα αλλά και Χριστούγεννα και Πάσχα.


Δημαρχείο Μεγίστης ή Δημοτικό Σχολείο


Μεγίστη , 851 11 Καστελόριζο


Δωδεκάνησα


Ελλάδα




Καλούνται επίσης οι Ομογενείς και οι φοιτητές μας να στείλουν κάρτα από όλες τις γωνιές του πλανήτη:Megisti Municipality or Elementary School Megisti , 851 11, Kastelorizo , Dodekanisa , GREECE. Παρακαλείστε να διαβάσετε το πιο κάτω κείμενο του Καθηγητή Καρυώτη για να αντιληφθείτε τη σημασία της αποστολής.


Στόχος, να κατακλυσθεί το Ελληνικό Καστελλόριζο με κάρτες από όλον τον απανταχού του κόσμου Ελληνισμό.


Ευριπίδης Μπίλλης, Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ


«ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ. ΒΟΗΘΗΣΤΕ !!! ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ ΑΣΧΗΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ…… ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΚΑΝΤΕ ΤΟ !!!






μια κάρτα δεν κοστίζει, αξίζει …

ΣΟΚ! Οι ελβετικές τράπεζες θα κατάσχουν τις καταθέσεις που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν οι Έλληνες πελάτες τους!

Μια φήμη που κυκλοφορεί ευρέως τις τελευταίες ώρες θέλει τις ελβετικές τράπεζες να ζητάνε από τους Έλληνες πελάτες με μεγάλες καταθέσεις να δικαιολογήσουν την προέλευση των χρημάτων τους.
Ακόμη και τις υπάρχουσες.
Σε διαφορετική περίπτωση-που οι πελάτες δεν θα μπορούν να δικαολογήσουν τις καταθέσεις-θα μπορούν οι τράπεζες να τις κατάσχουν.
Αντιλαμβάνεστε τι μακελειό έχει να γίνει και τι ελληνικό δάκρυ έχει να κυλήσει από εκείνους που πίστεψαν ότι θα τη βγάλουν καθαρή σε μια παγκόσμια κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος...

Reuters: Εγκρίθηκε η 6η δόση για την Ελλάδα… Τώρα σωθήκαμε!!!

Πράσινο φως στην εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου για Ελλάδα έδωσε το Eurogroup και το ΔΝΤ, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ευρωζώνης που επικαλείται το Reuters.
“Η έκτη δόση συμφωνήθηκε, έχει απελευθερωθεί”, δήλωσε η πηγή του πρακτορείου, που εμπλέκεται στις σχετικές διαπραγματεύσεις.
Η έκτη δόση, ύψους 8 δισ. ευρώ, αποτελεί μέρος του δανείου των 110 δισ. ευρώ που είχε συμφωνηθεί μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ/ΔΝΤ τον Μάιο του 2010.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δεν θα υπάρξει συνέντευξη τύπου από τον κ. Ζαν Κλωντ Γιούνκερ μετά τη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης.

Το Πολυνομοσχέδιο του αίματος και του θανάτου.

Η προδοσία για μια ακόμα φορά ολοκληρώθηκε. Μέσα σε ένα περιβάλλον αίματος και αίσχους οι 153 εφιάλτες έκαναν το "πατριωτικό" τους καθήκον. Την στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας διαδήλωναν έξω από την Βουλή συγκρουόμενοι με τα ΜΑΤ και τους κουκουλοφόρους παρακρατικούς (κι όχι αναρχικούς πλέον), μέσα στην βουλή κάποιοι ψήφιζαν το νομοσχέδιο - ταφόπλακα της Ελλάδας "με βάρος στην συνειδησή τους" και διαφωνώντας!!!!!

Αλλά έπρεπε να κάνουν το "πατριωτικό" τους καθήκον.
Μέχρι χθες δεν ήξερα ότι το να κάνεις το καθήκον σου προς την πατρίδα μπορεί να σου δημιουργεί συνειδησιακά προβλήματα. Πίστευα ακριβώς το αντίθετο....

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΕΛΟΠΙΔΑ ΘΗΒΩΝ

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ '' ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ 2004 '' ΘΗΒΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συγκροτήθηκε σέ σώμα σύμφωνα μέ τίς προβλεπόμενες διαδικασίες τού καταστατικού τού Συλλόγου τό νέο Διοικητικό Συμβούλιο τού ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ '' ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ 2004 '' ΘΗΒΩΝ

Πρόεδρος : Τζουμανέκας Χρήστος
Α' Αντιπρόεδρος : Χατζηχρονόγλου Αθανάσιος
Β' Αντιπρόεδρος : Βενιζέλος Αντώνιος
Γραμματέας : Τριανταφύλλου Παναγιώτης
Ταμίας : Μπουμπούκης Στέφανος
Γενικός Αρχηγός : Χαρέμης Αθανάσιος
Δημόσιες Σχέσεις : Βούλγαρη Ειρήνη
Μέλος : Τριανταφύλλου Κωνσταντίνος
Μέλος : Ραχούτης Χρήστος

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

95 λεπτά, γομάρια! 95 λεπτά...

Γράφει ο Τρύφωνας.
Μετά από την απεργία των τελεωνείων ήρθε και το πετρελαίο θέρμανσης στα Γιάννενα...
95 λεπτά μέσος όρος η τιμή του λίτρου! 
95 λεπτά... ΓΟΜΑΡΙΑ... 

95 λεπτά, ξεκίνησε... και σίγουρα θα ξεπεράσει το 1,10. Δεν ξέρω τι κάνετε εσείς εκεί στην Αθήνα. Εδώ στα Γιάννενα - γομάρια- μια τετραμελής οικογένεια που ζει σε ένα σπίτι 90 - 100 τετραγωνικών θέλει 3 τόνους πετρέλαιο.
3 ΤΟΝΟΥΣ, γομάρια!
Και για να μείνει στους τρείς τόνους θέλει οπωσδήποτε και άλλους...

Δεν υπάρχει (πολιτικό) αύριο για όσους ψηφίσουν σήμερα

Ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση (που εξ όσων ακούγονται αυτές τις μέρες από τα πλέον επίσημα χείλη δεν λαμβάνεται) και κυρίως προς την Ευρώπη (που χωρίς αμφιβολία το λαμβάνει για τον φόβο του οικονομικού και του κοινωνικού ντόμινο), δίνουν από χθες οι Έλληνες στις μεγαλύτερες και πιο ογκώδεις διαδηλώσεις που οργανώνονται σε όλες τις ελληνικές πόλεις.

Για πρώτη ίσως φορά, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης δεν δίνουν έμφαση στα έκτροπα, αλλά στη σκληρή ελληνική πραγματικότητα, μιλώντας για έναν λαό που έχει οδηγηθεί στα όριά του και διερωτώμενα ως πού μπορεί να φθάσει η εξουθένωση ενός λαού πριν διασωθεί.

Ακόμη και οι εικόνες από τα επεισόδια χρησιμοποιήθηκαν από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για να σταλεί το μήνυμα στους Ευρωπαίους ηγέτες, εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Κυριακής, ότι η κοινωνική αναταραχή μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες εξελίξεις ολόκληρη την Ευρώπη.

ο ΓΑΠ και ο Καποδίστριας

Ο  Πρωθυπουργός, μιλώντας στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, έκανε αναφορά στον Ιωάννη Καποδίστρια: 
Θέλοντας να παρομοιάσει τον εαυτόν του  με τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος είπε: «Τον δολοφόνησαν, γιατί ήθελε να ανασυγκροτήσει την Ελλάδα».
Ας του θυμίσουμε τι έλεγε ο Καποδίστριας.
«…Ελπίζω ότι όσοι εξ´ υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ´ εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ´ ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με...........

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.....

Αν κάναμε ένα γκάλοπ παγκόσμια στο τι είναι Δημοκρατία ; και ρωτάγαμε 10.000 κόσμο θα παίρναμε 10.000 διαφορετικές απαντήσεις....(ασχέτως μορφωτικού επίπεδου,πλην φιλολόγων κ,λ,π )το γιατί είναι απλό...γιατί δεν έχει διδαχτεί...και γιατί δεν έχει διδαχτεί;Απλά γιατι από το 422 π.χ και μετά,μέχρι και σήμερα... όλη η άρχουσα ΄τάξη βάφτιζε τα ολιγαρχικά πολιτεύματα δημοκρατίες...βλέπε προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία,προεδρική κοινοβουλευτική δημοκρατία,βασιλευόμενη προεδρική κοινοβουλευτική δημοκρατία ,λαική δημοκρατια της Κίνας...και τελειωμός δεν υπάρχει....και τον Χίτλερ τον έκλεξε ο λαός...παρόλα αυτα το ονομάζουμε σοσιαλοδημοκρατία !!! ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΉ ΑΥΤΗ ( ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ) ΣΤΟ ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΊΔΑΞΕ Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΥ....οταν διαβάζουμε τα πολιτικα του Αριστοτελη...

Καθολική η συμμετοχή των Θηβαίων στις απεργιακές κινητοποιήσεις και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Με εντυπωσιακή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στις 19 Οκτωβρίου στην κεντρική πλατεία της Θήβας η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνδικαλιστικών και επιστημονικών φορέων της πόλης, ενώ στα πλαίσια των απεργιακών κινητοποιήσεων δεν λειτούργησε καμία υπηρεσία και δεν άνοιξε κανένα κατάστημα.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων παραβρέθηκε στη μεγάλη συγκέντρωση και στον χαιρετισμό του είπε χαρακτηριστικά :
«Δυστυχώς, διανύουμε σήμερα ίσως τις δυσκολότερες ώρες και ημέρες μετά τη μεταπολίτευση. Βιώνουμε καταστάσεις στην προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική μας καθημερινότητα τις οποίες ουδέποτε είχαμε φαντασθεί και τις οποίες ουδέποτε περιμέναμε να ζήσουμε σήμερα σε αυτήν την πατρίδα, σε αυτήν την χώρα, την κοιτίδα του πολιτισμού και της Δημοκρατίας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΦΟΡΕΩΝ ΘΗΒΑΣ

Οι φορείς της πόλεως των Θηβών, μετά την παλλαϊκή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλεως την Τετάρτη και ώρα 10:00, εξέδωσαν ομόφωνα το κάτωθι ψήφισμα:



Η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι πολίτες, εργαζόμενοι και άνεργοι, μισθωτοί, συνταξιούχοι, έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες πλέον έχει υπερβεί την ανθρώπινη αντοχή και ανοχή.


Όλοι διατελούμε καθημερινά υπό το καθεστώς της βίας των νέων φορολογικών μέτρων, της απώλειας κάθε έννοιας ρευστότητας από την αγορά, την αφαίμαξη όλων των εισοδημάτων, την καταρράκωση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, και γενικά βιώνουμε καταστάσεις που μόνο σε συνθήκες πολέμου θα γνωρίζαμε.

Έτοιμοι να κάνουμε τo άλμα προς τα εμπρός

Μπορούμε να διώξουμε την Τρόϊκα

«Εσείς βλέπετε κάτι και λέτε: «Γιατί;» ΄
Ομως εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ, και  λέω: «Γιατί όχι;» 

του Κώστα Ροδινού

 Ζούμε τις τελευταίες ημέρες του ΠΑΣΟΚ – όπως τουλάχιστον το γνωρίσαμε μέχρι σήμερα – και σίγουρα του “Παπανδρεϊσμου”. Η Ελλάδα  βρίσκεται σε  κινούμενη άμμο. Ό,τι  και  να σκαρφιστεί  ο κ. Βενιζέλος, αδίκως  εξουθενώνει τον κόσμο. Κανέναν στόχο δεν θα πιάσει.  Έχουν αλλάζει δραματικά τα δεδομένα επί των οποίων κάνει τους σχεδιασμούς του!
Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ καταρρέει ο Αντώνης Σαμαράς σταθερά και μεθοδικά (και “αμείλικτα” αν μου επιτρέπεται η φράση όπως συνάγεται από πρόσφατες κινήσεις του) ετοιμάζεται να κυβερνήσει. Πρώτο δείγμα του τι θα κάνει η πρόσφατη πρόταση για μια φορολογία με ανάπτυξη
Τι θα ακολουθήσει;

Βιβλίο: «Μετανάστευση και Κυρίαρχη Εθνική Κουλτούρα. Θρησκεία-Πολιτική-Πολυπολιτισμικότητα»

Η πρώτη κριτική προσέγγιση της πολυπολιτισμικότητας και των συνεπειών της μαζικής μετανάστευσης που εμφανίζεται στην ελληνική βιβλιογραφία είναι η μελέτη του ιστορικού Ιωάννη Κωτούλα με τίτλο «Μετανάστευση και Κυρίαρχη Εθνική Κουλτούρα. Θρησκεία-Πολιτική-Πολυπολιτισμικότητα», η οποία μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Παπαζήση.
Ο Ιωάννης Κωτούλας προβαίνει στην διάκριση των συνεπειών της μαζικής μετανάστευσης, καταδεικνύοντας αναλυτικά τις πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές και πολιτισμικές/δημογραφικές συνέπειες. Ο συγγραφέας ενσωματώνει τις πλέον πρόσφατες θεωρητικές και μεθοδολογικές αναζητήσεις της βιβλιογραφίας, ενώ αναδεικνύει μελέτες, όπως η έρευνα του καθηγητή George Putnam ή οι εργασίες του Tatu Vanhanen, οι οποίες εν πολλοίς παραμένουν άγνωστες στην ελληνόγλωσση βιβλιογραφία.

Καζάκης: Υπάρχει εντολή από την Τρόικα να διαλύσουν το Ελληνικό κράτος

«Υπάρχει εντολή από την Τρόικα προς τους κυβερνώντες για να διαλύσουν το Ελληνικό κράτος.» Τα παραπάνω αποτελούν λόγια του οικονομολόγου αναλυτή κ. Δημήτρη Καζάκη, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Παλιό Τελωνείο Χανίων.

Ο κ. Καζάκης σημείωσε ότι η Ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε αποσύνθεση, επισημαίνοντας ότι η διάλυση του Ελληνικού κράτος γίνεται για να αντικατασταθεί από ιδιωτικούς μηχανισμούς διοίκησης με ξένους επιτρόπους.

Πλέον όμως τόνισε ο κ. Καζάκης, «η κοινωνία βρίσκεται σε εγρήγορση, καθώς η κατάσταση αλλάζει δραματικά.. Χαρακτηριστικό είναι πως αρκετά υπουργεία τελούν υπό κατάληψη, όπως και οι μισοί δήμοι στην περιφέρεια της Αττικής.»

Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο..

Υπερψηφίστηκε με 154 “ ναι” και 144 “ όχι” σε σύνολο 298 ψήφων το πολυνομοσχέδιο για το ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία, τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Η διαγραφή της κας Κατσέλη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ήταν το αποτέλεσμα καταψήφισης του άρθρου για τις κλαδικές συμβάσεις, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει, κατά τη σημερινή συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, στην Ολομέλεια της Βουλής.
“ Θέμα εθνικής ευθύνης” και όχι κομματικής πειθαρχίας χαρακτήρισε την απόφαση διαγραφής της κας Κατσέλη στην επιστολή του ο πρωθυπουργός.

Η Πατρίδα Δεν Εξαγοράζεται. Κερδίζεται.

 Οι απόψεις μου περί των τρεχόντων είναι γνωστές, μέσα από την αρθρογραφία μου στο ιστολόγιο. Ναι, θεωρώ ότι μοναδική ορθή διέξοδος για τη χώρα είναι να ακολουθήσει αυτά που περιγράφονται στα προγράμματα προσαρμογής -γνωστά ως "Μνημόνιο"-  με μια ουσιαστική και θεμελιώδη διαφορά: Όπως έχουμε σημειώσει ήδη από την έναρξη αυτής της διαδικασίας, ήταν καταστροφική και εντελώς λανθασμένη η ενσυνείδητη πολιτική επιλογή να εμπλακεί στην εφαρμογή και επιβολή των εν λόγω προγραμμάτων ο ξένος παράγοντας. Η συγκεκριμένη πολιτική επιλογή ανήκει εξ' ολοκλήρου στην Κυβέρνηση, ενώ υποδαυλίστηκε και ενισχύθηκε από την αρνητική στάση της αντιπολίτευσης. Μείζονος και ελάσσονος. Επιπλέον, μεγάλο τμήμα του κοινωνικού συνόλου, για διαφορετικούς λόγους, συντάχθηκε εναντίον όχι μόνο της ξένης παρουσίας αλλά και εναντίον του Μνημονίου και των προβλέψεών του συνολικά.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Απόψεις: "Ανήκομεν εις την Δύσην;"

Γράφει ο Α. Γρυπαίος*.
 Όταν ο «Εθνάρχης» Κων/νος Καραμανλής, ανεφώνησε το ιστορικό πλέον ρητό, «Ανήκομεν εις την Δύσην», έγινε «χαμός», και η φράση αυτή έγινε δόγμα για τους σύγχρονους πολιτικούς εφιάλτες. Έκτοτε κύλησε πολύ νερό στο μύλο του Ελληνισμού.

Τω καιρώ εκείνω, δικαιολογημένα ο «Εθνάρχης» ανεφώνησε αυτή τη ρήση, αφού ο κόσμος τότε ήταν διηρημένος σε δύο στρατόπεδα, και επικρατούσε στο πλανήτη ο ψυχρός πόλεμος μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων ΗΠΑ & ΕΣΣΔ. Τις δύο αυτές υπερδυνάμεις του πλανήτη, τότε και τώρα, η...

Μαθήματα πατριωτισμού και αγώνα, από έναν μελλοντικό ηγέτη "ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ!"

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
"Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ  ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"
"ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΤΕ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙ ΣΧΕΔΙΟ"

"ΤΟ ΓΟΥΔΙ ΜΑΣ ΧΩΡΑΕΙ ΟΛΟΥΣ"

"Τώρα πρέπει να πούμε ΟΧΙ.

Σήμερα τα cds αξίζουν 25 δις ευρώ. Δεν απαντούν στην ερώτηση "Την μετατρέπω σε ερώτηση διακομματική με Γιάννη Δημαρά και Κυριάκο Βελόπουλο"
Την ίδια στιγμή που λέμε στον Έλληνα...

Με λοστούς άδειασαν κοσμηματοπωλείο στη Θήβα

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία για τους πέντε θρασύτατους κακοποιούς, οι οποίοι σύμφωνα με το lamiareport.gr, φορώντας κουκούλες και κρατώντας Καλάσνικοφ έσπειραν τον τρόμο στο κέντρο της Θήβας.

Σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης και συγκεκριμένα στην οδό Πινδάρου, λίγο πριν τις 5.00 τα ξημερώματα της Πέμπτης, έξω από κοσμηματοπωλείο, σταμάτησε ένα σκούρο αυτοκίνητο station wagon και βγήκαν πέντε κουκουλοφόροι. Οι δυο κρατούσαν καλάσνικοφ, ο ένας λοστό και οι άλλοι δυο βαριοπούλες.

ΕΥΠ : Oι Αμερικανοί (''απείλησαν'' )την ηρωική δασκάλα Χαρά Νικοπούλου


Ο Δντης των Επικαίρων κ. Τρίψας  στο κεντρικό δελτίο του ΚΟΝΤΡΑ και στον Τέρενς Κουίκ είπε ότι στο περιοδικό Επίκαιρα και στο τεύχος που κυκλοφορεί ..αναφέρθηκε σε Άκρως απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ ότι το Αμερικάνικο προξενείο της Θεσσαλονίκης ''συμβούλευσε; ''την ηρωική δασκάλα του Μέγα Δέρειο να αποφεύγει κατά την εκπαίδευση των παιδιών  θέματα που έχουν σχέση με την μειονότητα !! και να μην κάνει Εθνική πολιτική !

Νεκρός από ανακοπή καρδιάς διαδηλωτής - Για 50 λεπτά προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν στη ζωή

- Ο 53χρονος ήταν οικοδόμος και συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ
- Η γυναίκα και οι συγγενείς του 53χρονου άντρα καταγγέλλουν το κράτος και την αστυνομία
- Ο 53χρονος άντρας δεν είχε τραυματιστεί αλλά δεν άντεξε τον πετροπόλεμο και τα δακρυγόνα
- Τουλάχιστον 35 τραυματίες μεταξύ των οποίων ένας σοβαρά με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις
  ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αυτό που όλοι φοβόντουσαν δυστυχώς έγινε πραγματικότητα. Μία μεγαλειώδης συγκέντρωση κατέληξε σε τραγωδία αφού ένας 53χρονος άνθρωπος, μέλος του ΠΑΜΕ που μετείχε στη διαδήλωση ξεψύχησε τελικά στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

R.I.P. Καντάφι (update)

Ειρήνη Λαλίδου


Αιχμάλωτος στα χέρια των εξεγερμένων φαίνεται πως είναι ο Μουαμάρ Καντάφι, σύμφωνα με αξιωματούχο του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου. Ο Λίβυος ηγέτης φέρει δύο τραύματα στα πόδια και φαίνεται πως συνελήφθη σήμερα κατά την «άλωση» της γενέτειράς του.

Η Σύρτη βρίσκεται πλέον υπό τον πλήρη έλεγχο των αντικαθεστωτικών, ενώ αυτή τη στιγμή καταδιώκονται και οι τελευταίοι μαχητές του Καντάφι στην πόλη.

15:00 Υπέκυψε στα τραύματα του ο Καντάφι, σύμφωνα με το μέλος του μεταβατικού Συμβουλίου.

Συγκλονιστικό βίντεο.

Προδοσία προ των πυλών: Η κυβέρνηση «σβήνει» δύο Στρατιές!

Aκάλυπτο από στρατιωτικές δυνάμεις μένει ολόκληρο το μέτωπο της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και της Ηπείρου με απόφαση της κυβέρνησης, κατόπιν εντολής της τρόϊκας, ενώ ετοιμάζονται και ανάλογες κινήσεις σε Αεροπορία και Ναυτικό.
Την απόφαση ανέλαβε να την εκτελέσει το ΓΕΕΘΑ με πρόταση που υποβλήθηκε στα Επιτελεία με αντικείμενο την αναδιοργάνωση του Ελληνικού Στρατού.
Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του defencenet.gr  το ΓΕΕΘΑ με έγγραφο που εστάλη στα επιτελεία ενημερώνει και  προωθεί προς λήψη απόφασης μέχρι το τέλος του μήνα την κατάργηση της Α’ Στρατιάς και του Α’ Σώματος Στρατού. Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης θα είναι η διατήρηση μόνο του Δ’ Σώματος Στρατού, της ΑΣΔΕΝ και του Γ’ Σώματος Στρατού (NDC-GR) το οποίο ούτως ή άλλως  λειτουργεί ως ΝΑΤΟικο Στρατηγείο.

Λόγος Ελλήνων: Τότε και Τώρα!

  Οι στιγμές είναι ιστορικές. Αδιαμφισβήτητα. Έχει λοιπόν ενδιαφέρον να δούμε πως μέσα από το λόγο τους - τον πολιτικό, τον υπηρεσιακό, τον επίσημο - αξιολογούσαν ή ανταπαντούσαν στις προκλήσεις των καιρών τότε και τώρα οι πολιτικοί και άλλοι ηγέτες. Καλό θα ήταν να "παίξει" κανείς με τις φράσεις, προσπαθώντας να βάλει ας πούμε τον Περικλή να λέει φράσεις του Παπανδρέου ή το αντίστροφο και στη συνέχεια να φανταστεί το προκύπτον ιστορικό αποτέλεσμα! Δοκιμάστε το!

Περικλής (ο αρχαίος. Το ξεκινάω από παλιά...) - Στον "Επιτάφιο":
«Εύδαιμον το ελεύθερον, το δ ελεύθερον το εύψυχον.» Η ευτυχία πηγάζει από την ελευθερία, κι η ελευθερία πηγάζει από τις γενναίες ψυχές.

Συζήτηση με κο Γιανναρά Συνεδριακό Κέντρο Θηβών Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

"Το Πολιτών Εργαστήρι διαδρωμέας σας προσκαλεί στην ανοιχτή συζήτηση με τον Καθηγητή Φιλοσοφίας, συγγραφέα & αρθρογράφο κο Χρήστο Γιανναρά, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 5:00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Θηβών.
Θα ήμασταν πολύ ευτυχείς εάν γνωστοποιούσατε το παρόν μήνυμα στις λοιπές επαφές σας ή, ακόμη, εάν αναρτούσατε τη συνημμένη αφίσα στο ιστολόγιο ή ιστότοπό σας.
Κυρίως, όμως, επιθυμούμε τη δική σας παρουσία στη συζήτηση αυτή με θέμα:
...ο κος Χρήστος Γιανναράς απαντά σε ερωτήσεις νέων, συζητά τη σκέψη τους...

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο