Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Η Κρήτη του πολιτισμού και της ανάπτυξης".

Πολιτιστικός Σύλλογος Κορινθίων "Τερψιχόρη". 
Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου. 
Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015
Μέρος Α

Νίκος Ρουμελιώτης "Μη χαθείς", συμμετέχει ο Νίκος Ζιώγαλας, Νέα Κυκλοφορία

Μετά την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ "Ψάχνω ένα χάδι",
ο Νίκος Ρουμελιώτης επιστρέφει με τη νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Μη Χαθείς".
Στο ομώνυμο τραγούδι, που είναι και το πρώτο single του album,
ο Νίκος Ρουμελιώτης ενώνει τη φωνή του με αυτή του Νίκου Ζιώγαλα
και μαζί τραγουδούν μια άκρως συγκινητική μπαλάντα σε έντεχνο ροκ ύφος,
με ένα ρεφρέν που αγγίζει την καρδιά και αποτυπώνεται στο μυαλό από την πρώτη κιόλας ακρόαση.

Συναντήσεις στο Cafe του ΙΑΝΟΥ: Άγγελος Συρίγος & Φραγκούλης Φράγκος

Ο Γιώργος Καραμπελιάς συνομιλεί με τον Άγγελο Συρίγο επίκουρο καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου, συγγραφέα του βιβλίου Ελληνοτουρκικές Σχέσεις και πρώην γενικό γραμματέα πληθυσμού και κοινωνικής συνοχής και τον Φραγκούλη Φράγκο επίτιμο  αρχηγό ΓΕΣ. Μια συζήτηση με θέμα: «Έλληνες και Τούρκοι μια "σχέση" 1000 χρόνων».

Ο Γιώργος Καραμπελιάςσυζητά με προσωπικότητες και διανοητές της Ελλάδας αλλά και του ευρωπαϊκού χώρου για τα μεγάλα θεωρητικά, γεωπολιτικά και πολιτισμικά προβλήματα της εποχής μας. Βρισκόμαστε σε μια κομβική στιγμή κρίσης και διερώτησης για το μέλλον όχι μόνον του πολιτισμού αλλά και της ίδιας της παρουσίας του ανθρώπου στον πλανήτη, την οποία έρχεται να υπογραμμίσει η παγκόσμια οικολογική κρίση, και η επέκταση της τεχνοφύσης, ενώ ο ελληνισμός αντιμετωπίζει κρίση υπαρκτικού χαρακτήρα. Βρισκόμαστε  σ’ ένα ιστορικό σταυροδρόμι, από τη μία πλευρά του οποίου υπάρχει μια καθοδική σπείρα, και από την άλλη η ανάταξή του.

Τα Χάρτινα Φτερά "Φραουλένια μέρα", Νέα Κυκλοφορία

Τα Χάρτινα Φτερά είναι σαν κι εσένα. Ζουν, κοιμούνται, ονειρεύονται, δουλεύουν κι αφαιρούνται, πιστεύουν και αμφισβητούν, αποτυπώνοντας στιγμές και σκέψεις σε ένα χαρτί, μια υπενθύμιση στο κινητό, στο μυαλό ενός φίλου.
Οι πρωτότυπες συνθέσεις τους συνδιάζουν τον εναλλακτικό rock ήχο με ηλεκτρονικές μελωδίες και ρυθμούς για να πραγματευτούν τη σκοτεινή πλευρά του έρωτα και να καυτηριάσουν τη σύγχρονη κοινωνία.

Πρώτος στον κόσμο ο Πετρούνιας - Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Το πρώτο του μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και ένατο συνολικά για τη χώρα μας κατέκτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας στη διοργάνωση που διεξάγεται στη Γλασκώβη. Ο 25χρονος σπεσιαλίστας των κρίκων, τις προσπάθειες του οποίου στηρίζει ο Stoiximan.gr, επιβεβαίωσε τα προγνωστικά στην “SSE Hydro Arena”, όπου εντυπωσίασε τους 12.500 θεατές και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αγαπημένο του όργανο με 15,800 βαθμούς (βαθμός δυσκολίας: 6,800, βαθμός εκτέλεσης: 9,000).

Διαβάστε περισσότερα »


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Τέλη κυκλοφορίας - ΣΟΚ: Ποιοι θα πληρώσουν έως και 200 ευρώ παραπάνω φέτος!

Τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2016 θα αναρτηθούν μέσα στο Νοέμβριο στους λογαριασμούς των φορολογουμένων στο σύστημα Taxisnet.
Πρόσθετες επιβαρύνσεις, κυμαινόμενες από 30 έως και 200 ευρώ, σε εκατομμύρια φορολογούμενους, οι οποίοι κατέχουν υβριδικά ή ηλεκτροκίνητα Ι.Χ. αυτοκίνητα, καθώς επίσης και βενζινοκίνητα ή πετρελαιοκίνητα ηλικίας μέχρι 5 ετών με κινητήρες άνω των 1.800 κυβικών εκατοστών, φέρεται να σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Ξαφνικός θάνατος για καταθέσεις και διαδικασίες εξπρές για εξώσεις από τα σπίτια

- Στο στόχαστρο όσοι χρωστάνε πάνω από 5.000 ευρώ στα Ταμεία
- Τουλάχιστον 100.000 άτομα κινδυνεύουν να χάσουν τις καταθέσεις τους
- Όποιος δεν έχει κάνει ρύθμιση ή δεν πληρώνει τις δόσεις της ρύθμισης βρίσκεται σε κίνδυνο
- Από Δευτέρα έρχονται και οι πλειστηριασμοί, ξεκινούν οι εξώσεις από σπίτια

Thiva City Fans Αναχωρηση για Διστομο στις 12.00 μ.μ απο το TSOTRAS TRAVEL

Η Διοικηση του ΑΟ Θηβα μετα απο Συνενοηση με την Αστυνομικη Διεθυνση Βοιωτιας
Ενημερωνει τους Φιλους της ομαδας που θα ταξιδεψουν με την Οργανωμενη Εκδρομη
στο Διστομο με τους Thiva City Fans
η Αναχωρηση θα γινει την Κυριακη 1 Νοεμβριου στις 12.00 μ.μ
απο το TSOTRAS TRAVEL

ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Kατέπεσε ή κατερρίφθη; - Συνετρίβη Airbus της ρωσικής εταιρείας Kolavia / Metrojet, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 219 άνθρωποι.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας που συνέβη το πρωί του Σαββάτου στη Χερσόνησο Σινά, όταν συνετρίβη Airbus της ρωσικής εταιρείας Kolavia / Metrojet, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 219 άνθρωποι.

Δύο εκ διαμέτρου αντίθετες εκδοχές για τα αίτια του δυστυχήματος κυκλοφορούν αυτή την ώρα στα διεθνή μέσα. Από τη μια πλευρά, σύμφωνα με επίσημες πηγές, η αεροπορική τραγωδία οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα σε τεχνική βλάβη. Ωστόσο σε ιστότοπο που λειτουργεί ως ημιεπίσημο πρακτορείο των τζιχαντιστών γίνεται λόγος για κατάρριψη του αεροσκάφους από μαχητές του Ισλαμικού Χαλιφάτου στην Αίγυπτο.

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων...1/11/15

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ "ΜΗΔΕΝΟΣ" ΤΟΝ ΕΙΣΑΚΟΥΕΙ. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ!..

Ακόμη και ο θεός του "μηδενός" απαιτεί τη συνείδηση του καθενός αγωνιούσα και να ζητά απελπισμένα την έξοδο από το κυκλωμένο κάστρο. Και όχι επαναπαυόμενη και με "ελαστική" ικανότητα να "περιφέρεται" στους διαδρόμους του κάστρου, το κυκλωμένο από τις κραυγές απόγνωσης της κοινωνίας. Μια συνείδηση κυριαρχημένη αποκλειστικά και μόνο από οικονομικά και ατομικά συμφέροντα.

Εχουμε έτσι τον φαύλο κύκλο των αλληλοεξουδετερούμενων επιδράσεων. Η αδιαφορία και η απιστία του ατόμου, ιδιαίτερα όταν κατέχει θεσμική ιδιότητα, στην ικανότητα της ολότητας να θεμελιώσει μια βιώσιμη κοινωνία με δημοκρατικές μεθόδους, φέρνει την τυραννία της προσωπικής εξουσίας στα αυταρχικά καθεστώτα. Τέτοια άτομα με θεσμικό περίβλημα προσπαθούν με τον τρόπο τούτο τη δική τους αυτάρκεια, που τη χρησιμοποιούν σαν ένα ανάχωμα άμυνας και αυτοσυντήρησης, ακόμα και επίθεσης.

STOP ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΥΡΟΕΙΔΗ ΑΛΩΠΕΚΙΑΣΗ

STOP   στην γυροειδή αλωπεκία, (αυτοάνοσο νόσημα που  προσβάλλει το τριχωτό της κεφαλής αλλά και το υπόλοιπο σώμα) , βάζουν Έλληνες γιατροί   με την θεραπεία  αυτόλογου πλάσματος αίματος  του ασθενούς(μεσοθεραπεία PRP).
Τα αποτελέσματα από την χρήση της θεραπείας για την γυροειδή αλωπεκία στην  κλινικήCosmetic   Derma    Medicineπαρουσίασε η διαπρεπής δερματολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα, με την επιστημονική της ομάδα ,στο 24ο Πανευρωπαϊκό Δερματολογικό Συνέδριο, που έγινε 7-11 Οκτωβρίου στην Κοπεγχάγη.
 «Η χρήση της αυτόλογης μεσοθεραπείας PRP( πλάσμα αίματος)  όχι μόνο βάζειstopστην γυροειδή αλωπεκία , αλλά βοηθά καταλυτικά στην πλήρη επανάκτηση των μαλλιών»αναφέρει  η Δρ Αμαλία Τσιατούρα και προσθέτει: «Η αυτόλογη μεσοθεραπείαPRP, ξεχωρίζει για τον μη επεμβατικό χαρακτήρα της και χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια στην αντιμετώπιση διαφόρων μορφών τριχόπτωσης, αλλά και στην ανάπλαση του δέρματος».

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ

Γράφει η δικηγόρος Αθηνών Αναστασία Μήλιου*
Ποιά όρια ηλικίας αυξάνονται στο Δημόσιο και ποιοί μπορούν να αποχωρήσουν από το 55ο έτος της με μειωμένη σύνταξη.
Με τα νέα όρια ηλικίας, που είναι σε ισχύ από τις 19 Αυγούστου, η κοντινότερη ηλικία εξόδου στην σύνταξη διαμορφώνεται για το 2015 στο 56ο έτος και 6 μήνες, για όσους συμπληρώνουν το 55ο έτος της ηλικίας τους μετά την έναρξη ισχύος του νέου νόμου.
Από την άλλη, όσοι έχουν ήδη συμπληρώσει την ηλικία εξόδου (των 60, 58, 55, 52 ή και 50 ετών) πριν από την έναρξη ισχύος του νέου νόμου, διατηρούν το δικαίωμα να αποχωρήσουν, χωρίς να έχουν αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης.
Θα υπάρχει όμως αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης, αν υποβάλουν αίτηση μετά την 1/9/2015, ενώ σε περίπτωση πρόωρης αποχώρησης με μειωμένη σύνταξη, θα έχουν επιπλέον ποινή 10% στο ποσό, που θα πάρουν.

Δέσποινα Καρλή: Νέο EP με 5 νέα τραγούδια - Θα Σπάσω τα Ρολόγια

Η Musicliberty παρουσιάζει την Δέσποινα Καρλή σε ένα νέο EP με 5 νέα τραγούδια που η ίδια  υπογράφει τους στίχους και τη μουσική. Μια ξεχωριστή  λαϊκή φωνή, επιστρέφει γεμάτη ενέργεια και πιο σίγουρη για τον εαυτό της είναι έτοιμη να πάρει μια θέση στη καρδιά σας.

Προβολή Ταινίας στην Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών Στερεάς Ελλάδας με εκπροσώπους της εταιρείας Χρυσός Οδηγός


Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη για το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτώβρη συνάντηση των Αντιπεριφερειαρχών,  Επιχειρηματικότητας - Εξωστρέφειας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Δημήτρη Βουρδάνου & Τουρισμού-Πολιτισμού-Αθλητισμού κ. Σανίδα Ηλία την Πέμπτη 22 Οκτώβρη στην Χαλκίδα, στα Γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας  με εκπροσώπους της εταιρείας Χρυσός Οδηγός στα πλαίσια της συμφωνίας-συνεργασίας της με την γνωστή Κινέζικη Εταιρεία BAIDU που είναι η Νο1 μηχανή αναζήτησης (search engine) στην Κίνα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΑΤΑΣΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ “ΚΟΚΚΙΝΑ” ΔΑΝΕΙΑ.

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος

            Έχω πει πολλές φορές πως μας Κυβερνούν άνθρωποι που μισούν την Ελλάδα και την Ορθοδοξία. Όχι απλά αντιπαθούν αλλά μισούν. Και η σημερινή Κυβέρνηση,  όλης αυτής της ξεφτίλας,  που είναι και δηλωμένοι άθεοι και ανθέλληνες, μας μισούν περισσότερο απ’ όλους και δεν το κρύβουν.
            Ψήφισαν λοιπόν το χειρότερο μνημόνιο, παρά το ΟΧΙ του Δημοψηφίσματος και με τακτικές χειρότερες των Ναζιστών του Χίτλερ, προχωράνε στην εφαρμογή του, έχοντας ρίξει μία “μούτζα” στον Ελληνικό λαό.

Το θρυλικό Σκοπελίτης δαμάζει τα κύματα

Καθημερινό φαινόμενο αποτελούν τους χειμερινούς μήνες οι… «μάχες» που δίνουν τα πλοία στη φουρτουνιασμένη θάλασσα του Αιγαίου και στα ακατάλληλα λιμάνια των μικρών νησιών.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες, το πλοίο Σκοπελίτης, που συνδέει τη Νάξο με τις λεγόμενες μικρές Κυκλάδες, αποδεικνύεται παντός καιρού.Μια «μάχη» που δεν καταλαβαίνει από γιορτές και αργίες, στην οποία όμως οι ναυτικοί καταφέρνουν πάντα να βγαίνουν νικητές και να κρατούν ζωντανούς αυτούς τους μικρούς «βράχους».

Ελλάδα ώρα μηδέν και πάλι

Του Καθηγητή Γ. Ζουγανέλη

Τα πολιτικά παιγνίδια που παίζει κάθε φορά ο Τσίπρας για ξεκάρφωμα, όταν είναι να βουλιάξει ποιό βαθειά το καράβι δεν πιάνουν πιά.

Bailin, ασφαλιστικό και μεταναστευτικό. Σε όλα, αυτός και ο συνεταίρος Καμμένος τα έκαναν θάλασσα. Tελευταίο του στραβοπάτημα είναι η προσπάθεια του να ελέγξει το εσωτερικό της χώρας για αναμενόμενες ταραχές ή για καταγραφή ανεξάρτητων ή “εκτός κειμένου οδηγιών” κινήσεων. Αυτό το διευθετεί με τέσσερις τουλάχιστο τρόπους. Σας συνιστώ να τους μελετήσετε.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ. “ΚΟΥΡΕΜΑ” ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ 50-70% ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ “ΕΤΑΙΡΟΙ” ΜΑΣ.

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος

              Την κλοπή των καταθέσεων των Ελλήνων, (“κούρεμα” το λένε) αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι κλέφτες, που θέλουν να αποκαλούνται “εταίροι” μας. ΣΤΟΧΟΣ είναι η περαιτέρω φτωχοποίηση και χρεοκοπία των Ελλήνων. Και όχι φυσικά των μεγαλο-καρχαριών και απατεώνων που έχουν βγάλει έξω τα χρήματά τους, αλλά του συνόλου των μικροκαταθετών.

         Βέβαια μας προετοιμάζουν πολύ καιρό τώρα,  με όλους τους "παπαγάλους",  που τώρα θα λένε "εμείς τα λέγαμε", μόνο που δεν τα λένε όταν πρέπει για να τα εμποδίσουν, αλλά όταν τους λένε,  για να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη.

Ηχητικό ντοκουμέντο μέσα από τις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θήβας, μήνυμα προς τον υπουργό Δικαιοσύνης

Το γράψαμε από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας. Οι φυλακές όλης της χώρας "βράζουν" και ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις. Οι υποσχέσεις της...
κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά, για ευεργετικές διατάξεις έγκλειστων με αδικήματα οικονομικής φύσης (δεν μιλάμε σε καμία περίπτωση για σκληρούς ποινικούς) έπεσαν στο κενό.

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Θήβα

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις για τον επίσημο εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Θήβα .

Το πρωί της Τετάρτης 28 Οκτωβρίου τελέστηκε η επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεωργίου.

ΤΑ «ΔΟΝΤΙΑ» ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΟΝΤΑΙ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η ρωσική αποφασιστικότητα που έχει αλλάξει όλα τα μέχρι πριν από λίγο καιρό στρατηγικά δεδομένα, αλλά και τις παγκόσμιες γεωστρατηγικές ισορροπίες από την περίοδο της κρίσης της Ουκρανίας, ανησυχεί έντονα την Άγκυρα όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Radikal.

Σε μια εκτεταμένη έρευνα με τον τίτλο, «Γιατί η Ρωσία επενέβει στην Συρία», (Suriye” ye niye müdahale ettiler ?), η τουρκική εφημερίδα κάνει μια ανάδρομη από την κρίση της Ουκρανίας όπου με προκλητικό αλλά και επιπόλαιο τρόπο οι δυτικοί πίστευαν ότι θα εισχωρήσουν στην «αυλή» της Μόσχας εκβιάζοντας τον Πούτιν ή να υποχωρήσει στις παράλογες αξιώσεις τους, ή να ανατραπεί από μια λαϊκή εξέγερση τύπου Κιέβου μέχρι την ρωσική επέμβαση στην Συρία.

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ, Ο ΔΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ, Ο ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΑΖΑΝΘΡΩΠΟΣ!..

Κάθε κατώτερο στρώμα αποτελεί την υποδομή του ανώτερου. Κάθε ανωτερο περιέχει το κατώτερο.Το δε ανώτερο όλων περιέχει και τα τρία κατώτερα στρώματα. Ετσι ο άνθρωπος είναι και ύλη και ζωή και ψυχή και πνεύμα. Η συνείδηση της υπόστασης του αυτής του "ανοίγει την όρεξη", για να αποκτήσει γνώση της πρώτης αιτίας, από την οποία εξαρτώνται όλα τα αίτια.

Διότι, αν δεν έχει γνώση της υπόστασης του αυτής, δεν θα είχε καμία "όρεξη" να γίνει θηρευτής της γνώσης.Και η λέξη "φιλοσοφία", την οποία όπως λέγεται,μεταχειρίστηκε πρώτος ο Πυθαγόρας ο Σάμιος, αυτή την πραγματικότητα εκφράζει, όταν σημαίνει από το "φίλος" και "σοφία", τον έρωτα προς τη σοφία, τη γνώση. Ισχύει δε, κυρίως εδώ, ο λόγος ότι "από το οράν, το εράν".

Σεμινάρια Αστρονομίας-Αστροφυσικής, 2015-2016

ΔΗΜΟΣIA ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

Λιβαδειά, 30/10/2015                                    
Σεμινάρια Αστρονομίας-Αστροφυσικής, 2015-2016
Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ διοργανώνει Σεμινάρια Αστρονομίας-Αστροφυσικής, σε συνεργασία με τον σύλλογο ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ.
Προεγγραφές: μέχρι Δευτέρα 2/11/2015

Το Κέντρο Θηβαικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΘΗ.ΠΟ.) και ο Σύλλογος Φίλοι της Παραδοσιακής Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου η ομάδα του Κέντρου Θηβαϊκού Πολιτισμού (ΚΕ.ΘΗ.ΠΟ.) και ο Σύλλογος Φίλοι της Παραδοσιακής Μουσικής ταξιδεύουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε ένα μαγικό ταξίδι αφιέρωμα στην κλασική τέχνη του λαικού κλαρίνου .                                       Πληροφορίες : ΤΣΟΤΡΑΣ travel και στα τηλ: 69361818176945971676.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ
Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής οργανώνει μία σπάνια μουσική «συνάντηση κορυφής» με τέσσερις σπουδαίους δεξιοτέχνες του λαϊκού κλαρίνου που εκπροσωπούν τέσσερις διαφορετικές γενιές. Πρόκειται για μία συναυλία-φόρο τιμής στους μεγάλους δασκάλους του ελληνικού λαϊκού κλαρίνου και την τέχνη τους, έτσι όπως αποτυπώθηκε στην κλασική δισκογραφία της εποχής του Μεσοπολέμου, ως σημείο αναφοράς για τους μεταγενέστερους.

Πρωτοποριακές Έρευνες στην Κύπρο για Κοιτάσματα Τύπου Zohr


H Κυπριακή Δημοκρατία υπέγραψε πρόσφατα μια σημαντική συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία NEOS GeoSolutions αξιολόγησης του πετρελαϊκού δυναμικού μέσω γεωφυσικών διασκοπήσεων τμήματος παράκτιων αβαθών και χερσαίων περιοχών της Κύπρου.
Να σημειώσουμε ότι τα παράκτια και χερσαία τμήματα που θα αξιολογηθούν - σύμφωνα με πληροφορίες μας - εντοπίζονται σε ανεξερεύνητες ερευνητικές περιοχές εκτός των προκηρυχθέντων ήδη 13 ερευνητικών κυπριακών θαλάσσιων οικοπέδων (βλ. Εικ.1).


Κύριος στόχος της NEOS Geosolutions είναι ο εντοπισμός στόχων κοιτασμάτων τύπου Zohr σύμφωνα με το νέο ερευνητικό μοντέλο της ΕΝΙ και όχι μόνο. Με πρόσφατες δημοσιεύσεις μας είχαμε εξηγήσει ότι τέτοιου είδους σημαντικοί στόχοι καρστικών ασβεστολιθικών κοιτασμάτων (reefs) εντοπίζονται παλαιογεωγραφικά σε παραλίες λιμνοθαλασσών (edge of bioclastic lagoons), βλ. Εικ.2 και Εικ.3. 

Τέλη κυκλοφορίας: Όλα τα τελευταία σενάρια

Παρά τις διαψεύσεις του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη για τα τέλη κυκλοφορίας, η κυβέρνηση φαίνεται πως θα «χτυπήσει» τους πολίτες στο αυτοκίνητο, για να καλύψει τις απαιτήσεις των δανειστών.

Έρχεται δεκαήμερο «φωτιά», καθώς θα ανακοινωθούν οι αυξήσεις που θα γίνουν στα τέλη κυκλοφορίας, οι οποίες θα αφορούν κυρίως στα καινούρια και μεγάλου κυβισμού πολυτελή αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη φορά θα πληρώσουν όλοι όσοι έχουν ένα αυτοκίνητο, ακόμα και αυτοί που απέκτησαν ένα μικρό, μετά το Νοέμβριο του 2010 και έχουν απαλλαγεί από τα τέλη, λόγω χαμηλών ρύπων (100 gr C02 και κάτω).

ΟΙ ΡΩΣΟΙ «ΣΑΡΩΝΟΥΝ» ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την πλήρη και ολοκληρωτική ηλεκτρονική επικράτηση των Ρώσων στον πόλεμο της Συρίας, αποκαλύπτει σχετικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hürrriyet, η οποία επικαλείται πληροφορίες του πάντα καλά ενημερωμένου ισραηλινού πρακτορείου ειδήσεων, Debka.

Όπως αναφέρεται, οι Ρώσοι έχουν στείλει στην στρατιωτική βάση τους στην Lazkiye δυο υπέρ εξοπλισμένα ρωσικά İlyushin -20, (İL-20), τα οποία έχουν κυριαρχήσει στον εναέριο χώρο μεταδίδοντας πληροφορίες για όλες τις κινήσεις των Τζιχαντιστών, της συριακής αντιπολίτευσης, ακόμα και των Αμερικανών και των Τούρκων στην ευρύτερη περιοχή

Σοκ: Απελευθερώνονται οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις από τη Δευτέρα (02/11)!

Έφτασε ο κόμπος στο χτένι με τους χειρισμούς της κυβέρνησης - Τσίπρας και Καμμένος ανοίγουν μέτωπο με τον ελληνικό λαό απελευθερώνοντας όλες τις αναγκαστικές εκτελέσεις - Δεν ανανέωσαν την παράταση της υπουργικής απόφασης, με αποτέλεσμα να απελευθερωθούν από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου όλες οι πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης - Ήδη έχουν ενημερωθεί οι τράπεζες κάτι που σημαίνει ότι αν η κυβέρνηση δεν προβεί άμεσα σε σχετική ρύθμιση τότε από την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η... κόλαση. 

ΤΟ «ΟΧΙ» ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ΚΑΙ ΤΟ «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjtaOQhlUKFm64r5s91Np6Jff6n4YORuOXTg3A3ghzPbA5xoZ3e05JKBROHw3WpZRxv0V4v-rUx5o9vqlImqWKP2Sr9c24fhI4Xzsw6UTnDljzlWIZgvHRfgK9GzRllgi6Gp0vGEdScR7LL/s640/anoihti-epistoli-ston-alexi-tsipra.jpg

Κύριε  Πρωθυπουργέ,
Η παγκόσμια Σιωνιστική κυβέρνηση του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, βρήκε εδώ
Μακάκες πολιτικούς, και γέμισε την Ελλάδα με Ισλαμιστές λαθρομετανάστες Τζιχαντιστές, με αποτέλεσμα η πατρίδα μας να ονομαστεί διεθνώς Αφγανιστάν.
Ο  Παντοκράτωρας Εβραίος Μεγιστάνας ΡΟΤΣΙΛΝΤ, αυτό το παμφάγον Ζώον, (φίδι-Κόμπρα), θέλει τις συντάξεις, και τα σπίτια των Ελλήνων γερόντων.

Επίσης θέλει αυτός ο διεθνής Βαρώνος, να διασώσουν οι Έλληνες γέροντες τις Τράπεζες του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, που διαρκώς και αεννάως τις κλέβει. Οι Τράπεζες του Βαρώνου είναι «Βαρέλι δίχως πάτο».

Όπως κλέβει και τα Δημόσια Ταμεία, και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, συνεργία και βοηθεία, προδοτών πολιτικών.
Τα ίδια κάνει σε όλα τα Κράτη τύπου Μπανανίας.

Έκθεση στο Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Από την Κύπρο στην Κρήτη

Η. Κονοφάγος , Ν. Λυγερός

Όταν εξετάζουμε τις καταστάσεις σε γεωλογικό και ενεργειακό επίπεδο στην Κύπρο και στην Κρήτη βλέπουμε σημαντικές αναλογίες που θα πρέπει να αξιοποιηθούν και σε επίπεδο Περιφέρειας, αφού το ολικό πλαίσιο καθυστερεί να πάρει αποτελεσματικές αποφάσεις. Παραδείγματος χάρη, το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε η Κύπρος, και που αναλύσαμε σε προηγούμενό μας άρθρο, μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί ως παράδειγμα προς μίμηση. Μάλιστα αυτό μπορεί να γίνει και πριν το τέλος του πρώτου γύρου παραχώρησης στην Ελληνική ΑΟΖ, αφού πρόκειται για περιοχές που δεν άνηκαν στα είκοσι θαλάσσια οικόπεδα που έχουν ήδη εκδοθεί.

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

ΤΟ ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

ΤΟ ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
Β΄ ΜΕΡΟΣ


του Ηλία Μεταξά, Οικονομικού Αξιωματικού Ε.Ν    


Το παρόν δημοσιεύεται, για πρώτη φορά, στο Περί Αλός,
με την άδεια του συγγραφέως, τον οποίο κι ευχαριστώ.

Περί Αλός

….συνέχεια από το Α΄ΜΕΡΟΣ

 
 
 
 

Πορτραίτο του
Michiel Adriaenszoon de Ruyter,
1607–1676,
Ελαιογραφία του Ferdinand Boli.
Royal Picture Gallery Mauritshuis.
 Α΄ ΑΓΓΛΟ – ΟΛΛΑΝΔΙΚΟΣ  
ΠΟΛΕΜΟΣ 1652-54                                                

      Του Πρώτου Αγγλο-Ολλανδικού Πολέμου (1652-54) είχε προηγηθεί πολύ πιο νωρίς η ναυμαχία του Downs στην Μάγχη. Τo 1639 ο Ολλανδός Ναύαρχος MaartenHarpertszoon TROMP  (1598

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ

Ο Βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μπασιάκος κατέθεσε στη Βουλή τις παρακάτω Ερωτήσεις για τις αγροτικές ζημιές που σημειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και την επακόλουθη μείωση της παραγωγής βάμβακος, καθώς και για τις πληροφορίες κατάργησης Αστυνομικών Τμημάτων στη Βοιωτία.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΘΛΗΤΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΤΟΥ Φ.Ε.Ο.ΘΗΒΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΝ

Ο Μιχαήλ-Μάριος Μπουλίος και η  Δήμητρα -Καλομοίρα Κρουστάλη
πήραν  την πρόκριση για τους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες badminton .
Οι προκριματικοί  αγώνες έγιναν στο Σιδηρόκαστρο από τους οποίους θα έπερναν την πρόκριση οι δυο καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες Πανελληνίως  .

Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων

Σας καλούμε όπως προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων,  στις   2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015  ημέρα  ΔΕΥΤΕΡΑ  και ώρα 18:00  για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.  
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ

Επιστολή Μπακογιάννη στον Υπουργό Υγείας

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης ζητά από το κεντρικό κράτος την άρση των γραφειοκρατικών κολλημάτων, προκειμένου να επιτραπεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να στηρίξει εμπράκτως το σύστημα υγείας στην περιοχή της αρμοδιότητάς της.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από αυτό, η Περιφερειακή Αρχή, με γνώμονα την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών υγείας και αναγνωρίζοντας το δικαίωμα του κάθε πολίτη να έχει πρόσβαση σε αυτές, προχώρησε, μεταξύ άλλων, α) στην παροχή κινήτρων υπέρ των επικουρικών ιατρών και των ιατρών υπαίθρου (αγροτικών) στις άγονες, προβληματικές και απομακρυσμένες περιοχές της και β) στη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας προς υλοποίηση δράσεων ενίσχυσης των Κέντρων Υγείας και των λοιπών πρωτοβάθμιων μονάδων υγείας με υγειονομικό υλικό.

Πρόγραμμα περιοδείας του υποψήφιου προέδρου της ΝΔ Απόστολου Τζιτζικώστα αύριο στη Στερεά Ελλάδα

Στη Στερεά Ελλάδα θα περιοδεύσει αύριο Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας θα πραγματοποιήσει την κεντρική ομιλία του στη Λαμία, στις 19.00', στο ξενοδοχείο "ΣΑΜΑΡΑΣ" (Πλατεία Διάκου).

Σας στέλνουμε το επικαιροποιημένο πρόγραμμα της περιοδείας του Απόστολου Τζιτζικώστα στη Στερεά Ελλάδα (Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας και Φθιώτιδας), αναφορικά με τις ώρες των επισκέψεων:

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ. ΕΜΕΙΣ;

Εμείς παρακολουθούμε την πολιτική κοινότητα να αποσυντίθεται και τη ζωή μας να πυρπολείται από ασυνάρτητες πολιτικές...

Και εξακολουθούμε να αγνοούμε ότι η οργάνωση του ανθρώπου στο Κράτος είναι πρωταρχική. Διότι ο άνθρωπος, ως "ζώον πολιτικόν" συγκροτεί "πολιτική κοινότητα" και έπειτα "κοινωνία". Αυτό σημαίνει ότι η κοινωνία είναι "γέννημα" της πολιτικής κοινότητας. Και πολιτική κοινότητα είναι η συμβίωση ανθρώπων, βάσει συγκεκριμένων ιδεών.

Στον ορισμό αυτόν, εκτός από την έννοια "πολιτική κοινότητα", χρησιμοποιείται και ο όρος "ιδέα". Γι' αυτό απαιτείται για την κατανόηση της πρώτης έννοιας, η εμπέδωση της δεύτερης, δηλαδή της έννοιας "ιδέα". Και η κοινή σημασία του όρου "ιδέα" απαντάται, όταν λέγεται, ότι ο άνθρωπος έχει ιδεώδη κι ότι δεν παρασύρεται από πράγματα, που τον κατεβάζουν στο επίπεδο απλώς της ύλης, δηλαδή των βιολογικών ενστίκτων του...

Λαϊκή Ενότητα Θήβας: Αντιφασιστική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Θήβας

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΗΒΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η ημέρα εορτασμού της αντίστασης του ελληνικού λαού στον φασισμό, η ημέρα εορτασμού του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940 σημαδεύτηκε από την παρουσία και τις προκλήσεις των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Καρακώστας, συνοδευόμενος από χρυσαυγίτικη συνοδεία, μετά από πρόσκληση του δημάρχου Θηβαίων κ. Νικολάου, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου, όπου και υπήρξε αντίδραση της ΠΕΑΕΑ και μελών του ΚΚΕ που διαμαρτυρήθηκαν με συνθήματα.

Θήβα: Κάλεσμα σε συγκέντρωση - διαμαρτυρία, από το Σωματείο Χημικής Βιομηχανίας, Συνδικάτο Μετάλλου, Σωματείο Οικοδόμων, Σωματείο Συνταξιούχων Ι.Κ.Α.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α. ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΑΣ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Ο Κώστας Μπακογιάννης στηρίζει τη Φανή Παπαθωμά

Απόλυτη κάλυψη στην αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά στο θέμα του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας έδωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης.

Η κυρία Παπαθωμά είχε υπογράψει προσωρινή διοικητική πράξη μέσα από την οποία γινόταν δεκτή η συγχώνευση των παλαιών τοπικών ΦΟΔΣΑ στον περιφερειακό φορέα.

Μέσα από το Περιφερειακό Συμβούλιο λοιπόν ο περιφερειάρχης τόνισε πως η κυρία Παπαθωμά ενήργησε μετά από απόλυτη συνεννόηση με τον ίδιο και τη νομική υπηρεσία.

Θεατρικό εργαστήρι στη Θήβα και ημερίδα για το Αρχαίο Δράμα

Με τον Διευθυντή του Κέντρου Δράματος του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιάγκο Ανδρεάδη συναντήθηκε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, με σκοπό τη συνεργασία για τον προγραμματισμό θεατρικού εργαστηρίου, ημερίδας και παρουσίαση παράστασης στην πόλη της Θήβας.


Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν  ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Θ. κ. Ιωάννης Παπαδημητρίου με την Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτισμού , στελέχη του Δήμου , ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Θήβας “Λάιος” κ. Αναστάσιος Φρούσιος και η Αντιπρόεδρος κα Κεφαλά Γεωργία.

Καταγγελία του ΚΚΕ Θήβας, για την παρουσία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ευάγγελου Καρακώστα στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτώβρη στη Θήβα

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Καταγγέλουμε την κίνηση της Δημοτικής Αρχής Θήβας να καλέσει επίσημα το ναζί βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ευάγγελο Καρακώστα στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτώβρη στην πόλη.
Κάλεσε επίσημα τον απόγονο των ταγματασφαλιτών και των γερμανοτσολιάδων, των συνεργατών εκείνων που εκτέλεσαν δεκάδες Θηβαίους στην κατοχή, που έκαψαν τη Δομβραίνα, τα Χώστια και τη Θίσβη να καταθέσει στεφάνι για την 28η Οκτώβρη.
Μαζί με το παράρτημα Θήβας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης «υποδεχτήκαμε» το ναζί στην πρώτη του επίσκεψη στην πόλη, με το σύνθημα που του αρμόζει: «ΧΤΕΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ, ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ». Η ΠΕΑΕΑ σε ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας δεν κατέθεσε στεφάνι, αρνούμενη να τιμήσει τα θύματα της κατοχής παρέα με τους θύτες.

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Η παρέλαση στη Θήβα 28-10-2015


Παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς κ. Κώστα Μπακογιάννη και του Μητροπολίτου Θηβών & Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιου, πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στην πόλη της Θήβας.

Οι Έλληνες ενωμένοι να ξαναπούμε ένα μεγάλο «ΌΧΙ»

Γονατίσαμε αλλά ποτέ δεν προσκυνήσαμε – Ήρθε η ώρα να σηκώσουμε και πάλι το κεφάλι ψηλά - Κανένας εχθρός δεν μπορεί να λυγίσει τον ελληνικό λαό, αρκεί ο ίδιος να το θέλει

Στις 28 Οκτωβρίου του 1940 ξεκίνησαν να γράφονται οι πιο ένδοξες σελίδες της σύγχρονης Ιστορίας της Ελλάδας, στις παγωμένες κορυφές της Πίνδου, όταν ο ελληνικός λαός φώναξε το ηρωικό ΟΧΙ στην κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας και την υποδούλωση στον ιταλικό φασισμό και το γερμανικό ναζισμό.

Σήμερα, 75 χρόνια μετά, οι σύγχρονοι Έλληνες, οι απόγονοι των ηρώων του έπους του ’40, καλούνται να παλέψουν για να γίνει πράξη το δικό τους ΟΧΙ στην κατάλυση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας, όχι από κάποιο ένοπλο εχθρό αυτή τη φορά, αλλά από την ταπεινωτική επιτροπεία του Βερολίνου, των Βρυξελλών και του ΔΝΤ.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο