Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

3η Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ήμερα ΑμεΑ

                                          
Αποτέλεσμα εικόνας για international disability day 2016Αποτέλεσμα εικόνας για 3η δεκεμβριου                                 
Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθιερώθηκε με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ το 1992 η 3η Δεκεμβρίου να τιμάται  παγκοσμίως  με σκοπό την προώθηση και την κατανόηση των θέματων αναπηρίας καθώς και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας τους.

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για την Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

Η 3η Δεκεμβρίου κάθε έτους έχει ορισθεί ως Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία και αποτελεί ημέρα προώθησης των κοινωνικών δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και παράλληλα  ημέρα άσκησης κοινωνικού ελέγχου και κοινωνικής διαμαρτυρίας.

“Τα φτερά υπάρχουν σε όλους, λέει ο Απόστολος Μαυροθαλασσίτης, όλα είναι θέμα μυαλού”.

Από τα πρώτα συμπεράσματα που είχα βγάλει στην καινούργια μου ζωή είναι ότι οι γύρω μας θα μας δουν όπως βλέπουμε εμείς τον εαυτό μας. Οπότε το πρώτο που φρόντισα ήταν να με δω με το σωστό τρόπο. Πέντε χρόνια μετά, εξακολουθώ να είμαι αυτός που ήμουν και πριν από το ατύχημα. Φυσικά αναγνωρίζω τους αρκετούς πρακτικούς περιορισμούς, κινδύνους και δυσκολίες που έχω σε σχέση με την υγεία, το περιβάλλον και τις υποδομές μας, αλλά το ηθικό μου είναι αρκετά πιο ψηλά από ό,τι πριν και αισθάνομαι ότι το σύνολο είναι πολύ πιο θετικό.

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - Πιέζει τον Τσίπρα, να μην πάει σε εκλογές, για να μη γίνει Πρωθυπουργός ο Κυριάκος

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Στα όρια της νευρικής κρίσεως βρίσκεται ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας – όπως ακριβώς στην ίδια κατάσταση βρισκόταν ο Αντώνης Σαμαράς όταν ήταν Πρωθυπουργός – λόγω της στάσεως των τοκογλύφων – δανειστών “εταίρων” μας, οι οποίοι ζητούν κι άλλο αίμα. Από τη στιγμή που δεν προχωράει η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος με τους αιμοσταγείς “θεσμούς”.
Έτσι ο Πρωθυπουργός, ευρισκόμενος εν μέσω αυτής της ψυχικής ανισορροπίας, επέλεξε να “δραπετεύσει” για λίγες ημέρες στην Κούβα, προκειμένου να μην τον ζαλίζουν καθημερινά, ο Τσακαλώτος και οι συν αυτώ.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΙΔΕΕΣ ΕΚΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Η κοινωνική πορεία μοιάζει με την πορεία των οικονομικών πραγμάτων που συνέβαινε παλαιότερα, που δεν είχαν οι άνθρωποι χαράξει κανόνες και αγνοούσαν να χειριστούν μια κατάσταση, που ξεφεύγοντας από τον έλεγχο δημιουργούσε δυσαρμονίες, συγκρούσεις και καταστροφές.

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΛΑΤΑΙΩΝ





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Στην Α.Δ. Βοιωτίας ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας συνοδευόμενος από τον επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας και τον Γενικό αστυνομικό διευθυντή Στερεάς πραγματοποίησαν επίσημη επίσκεψη και στην αστυνομική διεύθυνση Βοιωτίας.


Η ηγεσία της ΕΛΑΣ ενημερώθηκε για τη δράση και την αποτελεσματικότητα των αστυνομικών υπηρεσιών στο νομό και αντάλλαξε απόψεις με το επιχειρησιακό προσωπικό της διεύθυνσης.

Αρνητικές πρωτιές για τη Βοιωτία. 209 επιχειρήσεις άνοιξαν και 414 έβαλαν "λουκέτο"

Αρνητικό το ισοζύγιο των επιχειρήσεων που έβαλαν "λουκέτο" με αυτών που άνοιξαν από τις αρχές του 2016 μέχρι σήμερα στη Βοιωτία.


Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που αποκάλυψε ο Παναγιώτης Αγνιάδης 209 νέες επιχειρήσεις άνοιξαν και 414 έβαλαν "λουκέτο" κυρίως στους τομείς της μεταποίησης και του εμπορίου.

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ: SOS ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Νέους, ηλικίας ακόμη και κάτω των 30 χρόνων, χτυπά πλέον ο καρκίνος του στόματος, που σκοτώνει κάθε χρόνο πάνω από 600.000 ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.
Αυτό τόνισε ο κ. Γιώργος Λάσκαρης, Καθηγητής Στοματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Επισκέπτης Καθηγητής Παν. Λονδίνου, μιλώντας σε διάλεξη του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδας με θέμα: «Νοσήματα της Στοματικής Κοιλότητας: Τι πρέπει να γνωρίζουμε».

ΟΜΙΛΙΑ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.

Ο Βουλευτής Βοιωτίας και Αν. Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης ΝΔ, Βαγγέλης Μπασιάκος, 
τοποθετήθηκε, τόσο στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, όσο και στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου που αφορά το σύστημα αδειοδότησης των επιχειρήσεων. Η Κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι το νομοσχέδιο αυτό απλοποιεί τις σχετικές διαδικασίες, ενώ στην ουσία επιβαρύνει επιπλέον τους επίδοξους επιχειρηματίες, αποθαρρύνοντας τις επενδύσεις στη χώρα μας.

Με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα & πολλά δρώμενα για τα παιδιά η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τη φωταγώγηση του Δέντρου στη Θήβα

Ο Δήμος Θηβαίων, ο Δημοτικός Οργανισμός (ΔΟΘ) & η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση (ΔΗΚΕΘ) σας προσκαλούν, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18:00, στην Κεντρική Πλατεία Θήβας στη Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση για τη φωταγώγηση  του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου!

Σε εγρήγορση οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας λόγω της Έξαρσης της Γρίπης των Πτηνών στην Ευρώπη

Σε αυξημένη εγρήγορση βρίσκονται οι υπηρεσίες κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, καθώς τον τελευταίο μήνα επιβεβαιώνονται συνεχώς κρούσματα της γρίπης των πτηνών σε πολλές χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.
Τα κρούσματα αφορούν τον υψηλής παθογονικότητας υπότυπο Η5Ν8 τόσο σε εκτρεφόμενα πουλερικά (Γερμανία, Αυστρία, Ουγγαρία), όσο και σε άγρια πτηνά (Ολλανδία, Πολωνία, Δανία, Ελβετία, Αυστρία, Κροατία).

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΓΙΝΕ ΛΙΓΟ 'Η ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ...

Οσο απομακρυνόμαστε από το περιεχόμενο της ελευθερίας, αποφεύγοντας να αναλύσουμε την ουσία της σε συστατικά, δεν μπορεί να υπάρξει ζωή αυθύπαρκτη, τουλάχιστον ζωή με σταδιοδρομία και διάρκεια.

Συγχύζουμε το μέγα ανθρώπινο αίτημα και το αδυνατίζουμε όσο απομακρυνόμαστε από την αναγκαιότητα της γνώσης. Απλώς καταδείχνουμε ότι ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει ημίπληκτος. Και εκχωρούμε σε τρίτους, είτε ο τρίτος είναι ένα αυταρχικό ή ανίκανο κυβερνητικό σχήμα, είτε είναι η τυραννική μειοψηφία, είτε και η πολιτική βλακεία, εκχωρούμε με την πιο επιπόλαια ή και ανήθικη σύμβαση τη νομή αυτού που ανήκει δικαιωματικά στο άτομο-μονάδα και σαν μόριο συνόλου.

Ερώτηση βουλευτή Βοιωτίας Ε. Καρακώστα σχετικά με την πρόθεση εγκατάστασης Αιολικού Σταθμού στην περιοχή “Μεγάλο Βουνό-Ανεμόμυλος” Βοιωτίας

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την πρόθεση εγκατάστασης Αιολικού Σταθμού στην περιοχή “Μεγάλο Βουνό-Ανεμόμυλος” Βοιωτίας»   

Είναι γνωστή η πρόθεση της εταιρείας Protergia να εγκαταστήσει Αιολικό Σταθμό Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ανεμογεννήτριες) στην περιοχή «Μεγάλο Βουνό-Ανεμόμυλος» του νομού Βοιωτίας.    

Στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’


Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του Προέδρου της ΚΕΔΕ , του Αρχιεπισκόπου και του Διευθυντή του Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. 

Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ συμμετέχει και ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Hμερίδα στη Θήβα "Πρόληψη της Οστεοπόρωσης & των Πτώσεων"- Πρόγραμμα Ηπιόνη 2016




Ο Δήμος Θηβαίων , η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θήβας και ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Θήβας και το Περιφερειακό Τμήμα Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας και Ευρυτανίας του Πανελλήνιου Συλλογου Φυσικοθεραπείας διοργανώνει ημερίδα με θέμα: 

ONNEΔ ΒΟΙΩΤΙΑΣ: ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ-ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΙ, ΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ!

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρία, στις 3 Δεκεμβρίου, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να εστιάσουμε στα προβλήματα  αυτών των  συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα σε κάθε τομέα της ζωής τους.

Αναβάθμιση της διαχείρισης των υγρών αποβλήτων του ΧΥΤΑ Ιστιαίας, από τον ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε.

Ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε. από τον Οκτώβριο του 2015 ανέλαβε την αρμοδιότητα για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Ιστιαίας, ως καθολικός διάδοχος του «Φορέα Διαχείρισης Χ.Υ.Τ.Α. Βόρειας Διαχειριστικής Ενότητας Νομού Εύβοιας». 

Από τη στιγμή που ο Φορέας κατέστη αρμόδιος για τη λειτουργία του έργου, με γνώμονα τη βέλτιστη λειτουργία της εγκατάστασης και την επίλυση του χρόνιου προβλήματος της διαχείρισης των υγρών αποβλήτων, έχει αναλάβει μία σειρά από πρωτοβουλίες σε σχέση με τον ΧΥΤΑ Ιστιαίας όπως παρακάτω : 

Ανθρώπινη Ασπίδα για το δημόσιο νερό από δεκάδες οργανώσεις στην 3η Πανελλαδική Συνάντηση για το νερό

ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS (Ευάγγελος Κουκιάσας)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26/11/2016 στη Αθήνα, η 3η Πανελλαδική Συνάντηση για το νερό, που διοργάνωσε το «ΣΕΚΕΣ για Δημόσια ΕΥΔΑΠ» εκ μέρους της Πανελλαδικής Συμμαχίας για το νερό.

Η ΥΦ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ ΣΕ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ 90 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

Α. Ο Βουλευτής Βοιωτίας και Αν. Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης ΝΔ, Βαγγέλης Μπασιάκος, σε Ερώτησή του προς τη Βουλή (308/12.10.2016), σχετικά με το συνολικό ποσό οφειλόμενων φόρων προς το Δημόσιο, ζήτησε, μεταξύ άλλων, να ενημερωθεί από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών για τα κριτήρια με τα οποία γίνεται η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων που οδηγεί σε εξειδικευμένες αναφορές για επιστροφές ή συμψηφισμούς φόρων, για ποιο λόγο δεν ισχύει το ίδιο για το σύνολο των προς συμψηφισμό ή επιστροφή φόρων, για το ποιο είναι το σύνολο των φόρων που βρίσκεται σε εκκρεμότητα επιστροφής ή συμψηφισμού, καθώς και ποιο είναι το ύψος των οφειλόμενων προς το δημόσιο φόρων ανά κατηγορία και στο σύνολο.

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Εγκαινιάζεται την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου η ομαδική έκθεση που επιμελείται η ιστορικός τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα

Ομαδική Έκθεση Ζωγραφικής

Ornament

Επιμέλεια: Ελισάβετ Πλέσσα



Εγκαινιάζεται την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 στις 12.00 το μεσημέρι η ομαδική έκθεση που επιμελείται η ιστορικός τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα, με τίτλο «Ornament». Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017.

ΣΗΜΙΤΗ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΣΑΜΑΡΑ, ΤΣΙΠΡΑ, ΕΙΣΤΕ "ΦΟΝΙΑΔΕΣ" - Άστραψε και βρόντηξε ο προκαθήμενος της Αγγλικανικής Εκκλησίας

Άστραψε και βρόντηξε ο προκαθήμενος της Αγγλικανικής Εκκλησίας

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Ο Βρετανικός λαός, παρά τα τρομοκρατικά διλλήματα της Ευρωπαικής Ενώσεως και τις απειλές της, ότι θα πεινάσει εάν φύγει από την ΕΕ και παρά τη δολοφονία - μια εβδομάδα πριν την ετυμηγορία του -  που σκίασε την επιλογή του, ψήφισε στις 23 Ιουνίου την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.
Όταν, στα Επιτελικά γραφεία της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου τα μαντάτα για την πορεία του BREMAIN δεν ήταν καλά, όταν ήταν έως απογοητευτικά, “επιστρατεύτηκε” η δολοφονία της Βουλευτού των Εργατικών, 41χρονης Τζο Κοξ, για να αλλάξει το προεκλογικό κλίμα.

ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΗΒΩΝ





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS - «Σηκώστε τα χέρια στην πρόληψη ( Hands up for Prevention)».

Η 1η Δεκεμβρίου έχει θεσπιστεί από το 1988 ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS με απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Όλοι πλέον γνωρίζουμε την σοβαρότητα της κατάστασης, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισής του  νόσηματος, το οποίο εξακολουθεί να αποτελεί μείζον πρόβλημα της Δημόσιας Υγείας.

Ο ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑΣ

Αν ήταν μόνο η "αυνανιστική" αντίληψη του Κώστα Ζουράρη περί δικτατορίας, εκφραζόμενη μάλιστα με τρόπο αρχαιοπρεπή που γελοιοποιεί και το περιεχόμενο της αρχαίας γλώσσας, έστω κι αν ο συγκεκριμένος "τσιρκολάγνος", ως αποθέωση της πολιτικής κακογουστιάς και όψιμος εξουσιολάγνος έχει δημιουργήσει μια εσφαλμένη εντύπωση για την αρχαιομάθεια του, θα ήταν καλά...

Πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων της Θήβας



Το πρόγραμμα θα το βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: 


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Β! ΕΚΔΟΣΗ
                       -------------------------
Τι Τσίπρας, τι ΓΑΠ, τι  ΣαμαροΒενιζέλοι, τι Κυριάκος,  τι Εβραίος Σημίτης, λέει  ο  Λαός.
Όλοι αυτοί ενδιαφέρονται  για τα Μνημόνια, το ΧΡΕΟΣ, τις Αξιολογήσεις, τις Μεταρρυθμίσεις, τα προαπαιτούμενα, τα μεσοπρόθεσμα, τον Κόφτη, τα δάνεια που τα χρεώνουν στο Λαό, και τις υποχωρήσεις στους Εβραίους δανειστές Κοσμοκράτορες.
Τα πάντα για τα συμφέροντα των Εβραίων δανειστών!
Είναι υπηρέτες του ΡΟΤΣΙΛΝΤ............

Θανάσης Σκούμας: Αντί για το Φούχτελ, Καλλικράτη και μνημόνια, υπάρχει η επιλογή της αντίστασης και της ζωής με αξιοπρέπεια.

Καθόλου δεν είναι κεραυνός εν αιθρία η επιστολή-καταγγελία των προέδρων της δημοτικής ενότητας Θίσβης, σχετικά με την επέκταση των ορίων της ΔΕΥΑΘ στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες, πλην της Θήβας. 
Ζητήσαμε και αναμένουμε μια συνεδρίαση -συζήτηση για το θέμα της οικονομικής πορείας της ΔΕΥΑΘ, τα προβλήματα και τη θέση της δημοτικής αρχής για το φλέγον αυτό θέμα.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΔΗΜΟΚΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΔΗΜΟΚΑ
«Η δασκάλα των χρωμάτων»


Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς και οι Εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου
Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ
της Λιβαδείτισας εκπαιδευτικού Κατερίνας Δημόκα.
Η παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016, στις 7 μ.μ. 
στο Συνεδριακό Κέντρο "Χρήστος Παλαιολόγος" (Πηγές κρύας, Λιβαδειά).

Τις προτάσεις του για ένα σύγχρονο χωροταξικό σχεδιασμό για τον Τουρισμό στην Ελλάδα του 2020, παρουσίασε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός

«Τουριστική Αξιοποίηση Ακίνητης Περιουσίας-Χωροταξικός Σχεδιασμός και Τουριστική Ανάπτυξη» - Εκδήλωση του ΤΕΕ στο πλαίσιο της 3ηςΔιεθνούς Έκθεσης Τουρισμού  «Greek Tourism Expo» - Τις προτάσεις του για ένα σύγχρονο χωροταξικό σχεδιασμό για τον Τουρισμό στην Ελλάδα του 2020, παρουσίασε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Δεκέμβρης 1944 – Δεκαήμερο Αφιέρωμα, 4 εώς 14 Δεκεμβρίου 2016

Στα Δεκεμβριανά της Αθήνας του 1944 συγκρούστηκαν δύο κόσμοι: ο κόσμος της αντίστασης στη ναζιστική κατοχή, της ελευθερίας, της δουλειάς και του οράματος μιας δίκαιης κοινωνίας με τον κόσμο της αποικιοκρατίας, της υποδούλωσης, της εκμετάλλευσης και των συμφερόντων. Και ενώ ο χαρακτήρας της ΕΑΜικής αντίστασης ήταν κυρίως εθνικοαπελευθερωτικός και εκείνος του εμφυλίου του 1946-49 εκ των πραγμάτων αμυντικός, η (33 ημερών διάρκειας) μάχη της Αθήνας του ’44 ήταν κυρίως σύγκρουση ταξική αφού η φασιστική κατοχή της χώρας είχε λήξει επισήμως στις 12 Οκτωβρίου του ’44. 

ΑΝΑΠΤΥΞΗ: ΔΕΝ ΘΑ ΤΥΧΕΙ, ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ!

Είναι η ανάπτυξη κάτι που έρχεται ή κάτι που το φέρνεις; Προκύπτει μετά από ταξίδια στο εξωτερικό κυβερνητικών παραγόντων ή αν έχουν δημιουργηθεί στο εσωτερικό συγκεκριμένες προϋποθέσεις; Τι έχουν κάνει τα κράτη που είναι πρωταθλητές στην ανάπτυξη; Ποια βήματα πρέπει να κάνει η χώρα για να γίνει μια "τίγρη της Μεσογείου"; Ποια συγκριτικά πλεονεκτήματα έχει η Χαλκίδα και η Εύβοια; Τι μπορούν να “πουλήσουν” στη χώρα, στην Ευρώπη, στον κόσμο;

«Τα παράλληλα σύμπαντα είναι πραγματικότητα», κατέληξαν επιστήμονες

Σε περίπτωση που όντως υπάρχουν πολλαπλά αλληλοεπιδρώμενα σύμπαντα, τότε είναι θεωρητικά πιθανό για τους… χρονοταξιδιώτες να επισκεφθούν τα σύμπαντα αυτά.

Ο καθηγητής Χάουαρντ Ουάισμαν και ο συνάδελφός του Δρ. Μάικλ Χολ από το Πανεπιστήμιο Γκρίφιθ, ισχυρίζονται ότι τα παράλληλα σύμπαντα δεν είναι «επιστημονική φαντασία» αλλά πραγματικότητα.

Ξεκινούν έργα 1εκατ. ευρώ στην Φθιώτιδα

Τρία σημαντικά έργα, προϋπολογισμού που ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ ξεκινούν στην Φθιώτιδα και αφορούν σε παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας, αλλά και εκσυγχρονισμού του οδικού δικτύου. 

Συγκεκριμένα:

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ: ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ ΕΓΙΝΕ ΤΡΑΓΙΚΟ!

Ο Καζαντζάκης προσπάθησε να πείσει το κοινό της εποχής του για την έσχατη βεβαιότητα του Τίποτα και να του δώσει ένα είδος πρωτο-υπαρξιακού θάρρους, για να το αντιμετωπίσει. Η ένταση του αγώνα του είχε παγκόσμια κι όχι ελληνικά στενά όρια. Αν η μεγάλη αυτή προσωπικότητα βίωνε σήμερα τον σουρεαλισμό της ελληνικής πολιτικής σε συνδυασμό με την εξαθλίωση της κοινωνίας, η έκταση της "πάλης" του θα ήταν πολύ πιο περιορισμένη...

Ενημερωτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Βοιωτίας με θέμα: «Τι έρχεται το 2017;»

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, στην Λιβαδειά,  πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016, η ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ενημερωτική ημερίδα, με θέμα «Τι έρχεται το 2017; Ασφαλιστικά, φορολογικά και άλλα θέματα καθημερινότητας».
Η ημερίδα πραγματεύτηκε το ασφαλιστικό, το φορολογικό και γενικά το διοικητικό περιβάλλον, στο οποίο θα είναι αναγκασμένοι να κινηθούν οι πολίτες το επόμενο χρονικό διάστημα.

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Η απόδειξη της μεγάλης κοροϊδίας του ΟΠΑΠ

Μετά την αναστάτωση που προκάλεσε το πρώτο βίντεο της "Παραπληροφόρησης" σχετικά με τις κληρώσεις του Τζόκερ  το νέο βίντεο δίνει την χαριστική βολή σε όλους αυτούς που στηρίζουν αυτού του είδους πρακτικές εξαπάτησης των πολιτών.

Μια έρευνα που  αποδεικνύει  περίτρανα ποσό μεγάλη κοροϊδία  είναι...
τα δήθεν τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ . 

ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Από τη ΔΗΜ-Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Λιβαδειάς

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου η δημοτική τοπική οργάνωση Νέας Δημοκρατίας Λιβαδειάς πραγματοποίησε ανοιχτή πολιτική ομιλία με προσκεκλημένο τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. κ. Νίκο Δένδια.

ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ 613 ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΡΟΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ.

Σε Ερώτησή του προς τη Βουλή (778/31.10.2016), ο Βουλευτής Βοιωτίας και Αν. Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης ΝΔ, Βαγγέλης Μπασιάκος, ζήτησε να ενημερωθεί από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών για τα πλήρη στοιχεία των δημόσιων ακινήτων που προορίζονται για αξιοποίηση στη Βοιωτία. Στη σχετική απάντηση της Υφυπουργού Οικονομικών κας Κ. Παπανάτσιου αναφέρονται τα εξής:

Η ΟΡΘΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ...

Παρά την αδυναμία να εξηγήσουμε πως η ενέργεια στον άνθρωπο μετατρέπεται σε σκέψη, δεν παύουν οι άνθρωποι να σκέπτονται. Η ορθή λειτουργία της σκέψης εκτιμάται, ωστόσο, από την αξία των παραγομένων αποτελεσμάτων. Από τις αλήθειες που δημιουργεί, ακολουθεί και εφαρμόζει ο άνθρωπος.

Ετσι ξεπηδάει το φιλοσοφικό βίωμα του ανθρώπου. Από τη σφαίρα αυτή δεν πρέπει να μείνει τίποτε απ' έξω. Η πληθώρα των υλικών ίσως αντικαταστήσει την άμεση αναρρίχηση και βοηθήσει στην προσπέλαση αυτού του αγνώστου.

«Δράσεις Δικτύωσης και Προβολής της Έξυπνης Επιχειρηματικότητας από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χειμάρα»

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016, ο Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού  Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας, κ. Θεμιστοκλής Χειμάρας συμμετείχε ως ομιλητής και επίσημος προσκεκλημένος στην εκδήλωση που οργάνωσε η θερμοκοιτίδα επιχειρηματικότητας Orange Grove της Ολλανδικής Πρεσβείας, προς τιμήν του Ισραηλινού καθηγητή Prof. Uzi De Haan.

Περιπατητική διαδρομή της Επιτροπής Αθλητισμού του Δήμου Λεβαδέων, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Η Επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου Λεβαδέων  πληροφορεί τους ενδιαφερόμενους, ότι την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, όπως κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, θα πραγματοποιηθεί περιπατητική διαδρομή από το χωριό της Αγίας Τριάδας έως το Σπήλαιο της Νύμφης Κορώνειας.  

ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΡΤΙΟ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ..

Πολλές προσδοκίες και ψευδαισθήσεις μας έχουν στεγαστεί κάτω από τις λέξεις δημοκρατία και ελευθερία. Κάτω από την καταθλιπτική πίεση των εξελίξεων και της οικονομικής κρίσης, έχουμε απορρίψει την αντίδραση στη δράση της πολιτικής απάτης, που πραγματοποιείται με τη φενάκη της δημοκρατίας.

Η υποχρηματοδότηση της Στερεάς Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο

Κοινή ερώτηση για την στρέβλωση που έχει προκαλέσει την υποχρηματοδότηση της Στερεάς Ελλάδας κατέθεσαν στο Ευρωκοινοβούλιο, η πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης Iskra Mihaylova και η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη. 

Ένωση Μικρασιατών Θήβας: Πρόσκληση σε αναβίωση Μικρασιατικού εθίμου στη Θήβα

Το ΔΣ της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας σας προσκαλεί στην αναβίωση του Μικρασιάτικου Εθίμου «ΒΑΡΒΑΡΑ» το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 (παραμονή της Αγίας Βαρβάρας) ώρα 18:00 στην πλατεία του Π. Συνοικισμού

Συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου ΦοΔΣΑ με τον Εθνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης

ΔΙΚΤΥΟ ΦΟΔΙΣΑ 3


Πραγματοποιήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2016 συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου ΦοΔΣΑ με τον Εθνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ε.ο.αν) και αντικείμενο το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου «Τροποποίηση του Ν.2939/2001 – Συσκευασίες και εναλλακτική διαχείριση των συσκευασιών και άλλων προϊόντων – Ίδρυση Εθνικού Οργανισμού Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών και άλλων προϊόντων (ΕΟΕΔΣΑΠ) και άλλες διατάξεις».

ΕΔΩ Ο ΠΑΠΑΣ, ΕΚΕΙ Ο ΠΑΠΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΤΩΝ 38 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ;

Οργανωμένα διαλύουν το ΠΑΣΟΚ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Έθεσε ένα Κουίζ ο προχθεσινός Βηματοδότης του συγκροτήματος του ΔΟΛ: Ποιανού πολιτικού αρχηγού το όνομά του οποίου βρέθηκε στη Λίστα Μπόγιαρνς και τρέχει τώρα να δικαιολογήσει τα ποσά; Μου λένε πάντως ότι μπορεί να τα δικαιολογήσει. Ποιανού παιδί πολιτικού βρέθηκε το όνομά του στην ίδια λίστα και ίσως βάλει σε μπελάδες τον διάσημο πατέρα του; Ποια χήρα πολιτικού δεν αποποιήθηκε την κληρονομιά που της άφησε ο αποθανών σύζυγός της (κάπου 1,3 εκατ. ευρώ) και προσπαθεί να κάνει συμβιβασμό με την εφορία;

ΑΝ ΖΟΥΣΕ Ο ΝΙΤΣΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ...

Η λογική συχνά παίζει το ρόλο του υπηρέτη σε καταστάσεις που ούτε η ίδια δημιουργεί, αλλά ούτε και τις αντιλαμβάνεται. Η λογική της τεχνικής προόδου αποδείχθηκε κατώτερη της θρησκευτικής λογικής. Η λογική αυτή εμφανίζεται στα μάτια μας σαν μια αδιανόητη δεξιοτεχνία, που δεν ξέρει αν υπηρετεί το καλό ή το κακό.

Εγκαινιάστηκε στη Θήβα το παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

Παράρτημα και στη Θήβα έχει πλέον η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, τα εγκαίνια του οποίου πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, στο Συνεδριακό Κέντρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρισης Θήβας, όπου θα στεγάζεται προσωρινά μετά από παραχώρηση χώρου από τη ΔΗΚΕΘ.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο