Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝ​ΝΑ ΚΑΙ... ΕΛΕΥΘΕΡΑ!

Η γερμανική εφημερίδα Bild μ ε αφορμή τη δημοσιοποί​ηση των «πόθεν έσχες» των Ελλήνων πολιτικών


Η γερμανική εφημερίδα Bild μ ε αφορμή τη δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» των Ελλήνων πολιτικών

Πώς θα ζητήσουν οι άνθρωποι αυτοί (οι πολιτικοί ) που έχουν εκατομμύρια κρυμμένα σε ελβετικές τράπεζες από τους πολίτες σκληρές θυσίες; αναρωτιέται ο συντάκτης ! Άδικο έχει ;


«Οι Έλληνες φίλοι μας καταφέρνουν κάθε φορά με κάτι νέο να μας αφήνουν άφωνους. Οι Έλληνες πολίτες επιβαρύνονται –και δικαίως- με σκληρά μέτρα λιτότητας. Οι μισθοί στο δημόσιο περικόπτονται και δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους. Η εξυγίανση της χώρας συνιστά ένα ζήτημα που μπορεί να διευθετηθεί μόνο εάν συμπράξουν όλοι, όμως οι πολιτικοί κάθονται πάνω σε περιουσίες αξίας εκατομμυρίων.

Χαμόγελα αισιοδοξίας και μαθήματα ζωής από τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Θήβας.

Υποκλίθηκε το κοινό στο ταλέντο της ψυχής τους.

Καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό, οι μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Θήβας, κατά τη διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης Γιορτής τους, που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας, το απόγευμα της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου.

Γνωρίζοντας την Ακαδημία Πλάτωνος...

Η Ακαδημία Πλάτωνος είναι περιοχή στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης της Αθήνας. Έχει έκταση 1 τετρ. χιλιομέτρου και πληθυσμό περίπου 15.000 κατοίκων και ανήκει στον Δήμο Αθηναίων.Η περιοχή οφείλει την ονομασία της στον ήρωα Ακάδημο, και τη φιλοσοφική σχολή, την Ακαδημία, που ίδρυσε ο Πλάτων το 387 π.Χ., ...για τα υπόλοιπα δείτε το video.

life edite


ΚΑΛΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ

-Λαμόγια μεγαλοδιαφημιστές, τραπεζίτες και ξιπασμένοι μηντιάρχες, τα καλύτερα έρχονται...

Από τον Μαύρο Γενάρη



Ένα σεσημασμένο lifestyle κύκλωμα που αποτελούσαν τυχοδιώκτες των ΜΜΕ, ξιπασμένοι διαφημιστές και τραπεζίτες μοίραζαν την σημαδεμένη τράπουλα της ενημέρωσης στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών.


Εκβιαζόμενοι τραπεζίτες –κάποιοι από αυτούς ακόμη και για προσωπικούς, οικογενειακούς λόγους-κλεφτρόνια μεγαλοδιαφημιστές, οι οποίοι βγαίνουν από τις βίλες τους κάτω από μια ανθρώπινη ομπρέλα με γορίλες, και ξιπασμένοι μηντιάρχες οδήγησαν τα ΜΜΕ στη σημερινή κατάσταση.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2012 ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ 1912 - 13

Συγγραφέας: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ



Το νέο ημερολόγιο αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-13. Πολύ πλούσιο φωτογραφικό υλικό, σπάνιοι πίνακες λιθογραφίες κ.λ.π. Μερικά από τα θέματα του ημερολογίου

Η πρώτη αεροπειρατεία στον κόσμο έγινε στην Ελλάδα

Στις 14 Σεπτεμβρίου του 1948 το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ελευθερία» στα περίπτερα, θα γράφει με έντονα, κεφαλαία γράμματα, «ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΝ ΩΔΗΓΗΘΗ ΒΙΑΙΩΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑΝ».

Δράστες ήταν 6 μαθητές του αμερικανικού κολεγίου στη Θεσσαλονίκη. Όλοι ήταν παιδιά αστικών οικογενειών και μέλη της Ε.Π.Ο.Ν και φοβόντουσαν ότι θα συλληφθούν για την κομμουνιστική τους δράση.

Ο ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ

Αναρτήθηκε από ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ



Φωτογραφική επιμέλεια MA΄ RA ΄KI


''....
Ο θρυλικός πλάτανος του Ιπποκράτη, ο οποίος θεωρείται ενα απο τ'  αρχαιότερα δέντρα στην Ευρώπη, είναι 2.400 ετών, έχει περιφέρεια 11 μέτρα ...''

ΘΕΣΗ και ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Απ’ τον Παπαδήμο στη χρεωκοπία;

της Μαρίας Κόρδα - Κάθε θαύμα τρεις μέρες λέει ο λαός μας. Τα «ευαγγέλια χαράς» απ’ τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της διαπλοκής κράτησαν μέχρι τη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 9ης Δεκεμβρίου. Πλέον τα ρεπορτάζ μιλούν...

Μυστηριώδεις θάνατοι Επιστημόνων ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ-ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΟΙ...

..ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΑΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΩΣ Ή ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ


Ένα από τα πολύ περίεργα γεγονότα της εποχής μας, στο οποίο δεν δόθηκε ποτέ καμία δημοσιότητα από τα διεθνή ΜΜΕ, είναι.... το ότι πάνω από 100 κορυφαίοι επιδημιολόγοι δολοφονήθηκαν ή πέθαναν με θάνατο ανεξήγητο ή σκοτώθηκαν σε "ύποπτα" ατυχήματα.

Η μπίρα FIX, θα δραστηριοποιηθεί στην παραγωγή ελληνικού κριθαριού, δημιουργώντας στη Θήβα πειραματικό αγρό έκτασης 200.000 τ.μ


Επιστροφή στις διατροφικές... ρίζες

Ελληνικές πρώτες ύλες από εγχώριες και ξένες εταιρείες για την παρασκευή τροφίμων, ποτών


Μπίρα από ελληνικά κριθάρια, γαλακτοκομικά προϊόντα αποκλειστικά από ελληνικό γάλα, προϊόντα αγροτικών συνεταιρισμών σε ξένες εκπτωτικές αλυσίδες. Την αξία των ελληνικών προϊόντων, των πρώτων υλών που παράγονται εντός Ελλάδος ανακαλύπτουν όχι μόνο οι καταναλωτές, αλλά και η βιομηχανία τροφίμων, είτε πρόκειται για αμιγώς ελληνικές είτε για πολυεθνικές επιχειρήσεις.

Nαι ρε… είμαι Έλληνας!

Το να είσαι Έλληνας δεν βασίζεται ούτε… καν στη γλώσσα που σκέφτεσαι και μιλάς.
Αν ήταν οτιδήποτε από τα παραπάνω, οι Έλληνες θα είχαν πάψει να υπάρχουν αιώνες τώρα όταν το κράτος τους κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους,ή όταν έφυγαν στη διασπορά στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα με την πτώση της Κωνσταντινούπολης πυροδοτώντας την Αναγέννηση, όταν ξέχασαν τη γλώσσα τους πριν την ξαναθυμηθούν, ή όταν πέθαιναν στα βουνά και τις θάλασσες πολεμώντας τον ολοκληρωτισμό.
Η Ελληνικότητα είναι στάση ζωής.
Η Ελληνικότητα είναι το φως στην άκρη του τούνελ, είναι αίμα που χύνεται για το δίκαιο ακόμα και αν ξέρεις πως αυτή η μάχη θα χαθεί, προσωρινά.

Να τα πούμε;

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

blog thiva nikolas Χρόνια Πολλά!!


Συγκεντρώνουμε τρόφιμα για τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής

Από τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, οι Μητροπόλεις της Ελλάδος και ο ΣΚΑΪ, με την υποστήριξη των Super Market: ΑΒ Βασιλόπουλος, Βερόπουλος, Γαλαξίας, Δούκας, Θανόπουλος, Κρητικός, Lidl, Μασούτης, Μπαλάσκας, Σκλαβενίτης, οργανώνουν εκστρατεία συλλογής τροφίμων, ώστε να ενισχυθούν τα συσσίτια της εκκλησίας.


Η οικονομική κρίση βαθαίνει κάθε μέρα. Συνάνθρωποί μας, κάθε ηλικίας, χρειάζονται σίτιση. Πρέπει να απλώσουμε το δίκτυο αλληλεγγύης. Το περίσσευμά μας, για το διπλανό μας.

Πώς μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε;

Κάθε φορά που κάνουμε τις αγορές μας από τα συγκεκριμένα super market, αφήνουμε την προσφορά μας σε τρόφιμα στις ειδικά διαμορφωμένες γωνιές του « Όλοι Μαζί, Μπορούμε». Σε κάθε αγορά μας από το super market θυμόμαστε το συνάνθρωπό μας που δοκιμάζεται.

Είναι καλό να επιλέγουμε τρόφιμα που έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και δε χρειάζονται ψυγείο. Κάθε μέρα οι άνθρωποι της Εκκλησίας, θα περνούν από τα συνεργαζόμενα super market και θα παραλαμβάνουν τα τρόφιμα, τα οποία εσείς αφήσατε στις γωνιές του « Όλοι Μαζί, Μπορούμε». Με αυτή μας την πράξη, όχι μόνο συντηρούμε τα συσσίτια της Εκκλησίας, αλλά βοηθάμε ώστε να σιτίζονται όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τις παρακάτω λίστες για να δείτε ποιο super market σας εξυπηρετεί. Επίσης, μπορείτε να μας ακολουθήσετε στο twitter για να ενημερώνεστε συνεχώς για την εξέλιξη της δράσης στη διεύθυνση: twitter.com/oloimaziboroume.

Σε αυτή την ενέργεια συμμετέχουν και οι συνεργαζόμενοι, με τον ΣΚΑΪ, ραδιοφωνικοί σταθμοί ανά την Ελλάδα.
H λίστα των super marketΚάντε κλικ στο super market της επιλογής σας για να βρείτε αυτό που είναι πλησιέστερο σε σας.
Όλοι μαζί μπορούμε!
AB ΒασιλόπουλοςΒερόπουλος
ΓαλαξίαςΔούκας
ΘανόπουλοςΚρητικός
LidlΜασούτης
ΜπαλάσκαςΣκλαβενίτης

Ποιoς χουφτώνει κάθε μέρα την Ελένη Μενεγάκη;

Στις «ορέξεις» ενός άνδρα υποκύπτει καθημερινά η Ελένη Μενεγάκη, που αποκάλυψε μέσω της εκπομπής της ότι ο εν λόγω κύριος την χουφτώνει καθημερινά, ακόμα και σημεία του σώματός της που δεν πρέπει! «Πιάνει από εδώ, πιάνει από εκεί κάθε μέρα! Καμιά φορά πιάνει και εκεί που δεν πρέπει», είπε η παρουσιάστρια και σηκώθηκε για να μας δείξει το «εκεί που δεν πρέπει».
Πού είναι αυτό; Στην…πίσω όψη! Ο άντρας που χουφτώνει κάθε μέρα την Ελένη δεν είναι άλλος από τον… floor manager (μα που πήγε το μυαλό σας;), Γιώργο Ασημινάκη!Μάλιστα, όταν πιάνει εκεί που δεν πρέπει, ο floor επικαλείται…

ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΤΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΕΒΡΟ

Το πτώμα ενός άνδρα ηλικίας 20 - 35 ετών, πιθανόν μη νόμιμου μετανάστη αφρασιατικής καταγωγής βρέθηκε χθες (22-12-2011) το μεσημέρι, στην περιοχή του Πέπλου-Έβρου, εντός παλαιάς κοίτης του ποταμού Έβρου. Πιθανολογείται ότι ο ανωτέρω, κατά την προσπάθειά του να εισέλθει στη Χώρα μας από την Τουρκία, μέσω του ποταμού Έβρου, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά με αποτέλεσμα να πνιγεί.    

Ευχές Συλλόγου Συνταξιούχ​ων Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Βοιωτίας

Απόψεις: "Το αρπακτικό κράτος."

Γράφει ο Μ. Μαυροζαχαράκης*.
          Το τέλος μιας θεωρίας.
Στις δύσκολες και δυσερμήνευτες εποχές που περνάμε, χρειάζονται σαφής και εμπνευσμένες αναλύσεις για να κινητοποιηθούν οι προοδευτικές συνειδήσεις και οι αντίστοιχες δυνάμεις που υποτίθεται θα δώσουν διέξοδο στην κρίση.

Μία τέτοια ανάλυση προσφέρει ο Αμερικανός οικονομολόγος James K. Galbraith στο βιβλίο του...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ αἰέν ἀριστεύειν

Τα «έψαλαν» στον Δήμαρχο Θηβαίων, με ευχές και δώρα!

Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων ήχησαν το πρωί στο Δημαρχείο της Θήβας! Στρατιώτες του Κ.Ε.ΠΒ. Θήβας και μαθητές σχολείων της περιοχής, έψαλαν τα Κάλαντα και είπαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια στο Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, αντάλλαξαν ευχές και δώρα.


Πρώτοι «τα είπαν» οι στρατιώτες του Κ.Ε.ΠΒ. Θήβας, με τη συνοδεία κιθάρας και άλλων μουσικών οργάνων.

Στη συνέχεια το Δημαρχείο γέμισε με χαρούμενες παιδικές φωνές! Αρχικά,
τους λιλιπούτειους μαθητές του 10ου Νηπιαγωγείου Θήβας, που είπαν τα Κάλαντα με τα τριγωνάκια τους και έπειτα από τους μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Θήβας (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) που έψαλαν τα «Κάλαντα της Κρίσης» στον κ. Δήμαρχο, μια επίκαιρη διασκευή που έγραψαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους.

Ζουγανέλης κατά Μούσχουρη




Το newsbeast.gr σας εύχεται καλά Χριστούγεννα

Χρόνια πολλά, χρόνια καλά!


Η ομάδα του newsbeast.gr σας εύχεται χρόνια πολλά και το 2012 να σας βρει αισιόδοξους, με δύναμη και υγεία, αλλά πάνω απ’ όλα ελπίδα ώστε να πραγματοποιήσετε όλους τους στόχους σας!

Χρόνια πολλά, χρόνια καλά…

newsbeast.gr


Συμπαραστε​κόμαστε στην άδικη προφυλάκισ​η του Γέροντα Εφραίμ!


Η απόφαση προφυλάκιση του Καθηγούμενου Ι. Μ. Βατοπαιδίου Εφραίμ μας έχει στενοχωρήσει βαθύτατα. Η Ελληνική δικαιοσύνη έδειξε για μια ακόμα φορά πόσο επιρεπής είναι σε εξωτερικές πιέσεις και το πόσο πολύ συνδέεται με σκοπιμότητες της Ελληνικής πραγματικότητας. Τη ώρα που μεγάλοι προδότες και κλέφτες του πολιτικού συστήμτατος και όχι μόνο, κάνουν διακοπές σε εξωτικά νησιά, η δικαιοσύνη αποφασίζει τη καταδίκη του γέροντα Εφραίμ! Την ώρα που πραγματικά τεράστια σκάνδαλα χρονοτριβούν και

Το δώρο του Alkimos archive σε όλους τους φίλους!



Μαθαίνοντας από την φύση!


Alkimos archive


Αναφορά στην ημερίδα των ΟΤΑ στη Θήβα

Αναφορά στην ημερίδα των ΟΤΑ στη Θήβα : ‘’ Η επαπειλούμενη ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης απορριμμάτων στην Στερεά Ελλάδα και οι επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, στο περιβάλλον και στους δημότες’’ (17.12.2011 )

Από τον πολιτικό Θεόδωρο Κ. Παπαϊωάννου

Ξανά λοιπόν πολιορκημένη σήμερα η επτάπυλη Θήβα . Αυτή τη φορά όχι από τον Πολυνείκη με τους 7 βασιλιάδες που έφερε και παρέταξε ένα σε κάθε πύλη για να εκπορθήσει την πόλη τον θρόνο της οποίας αρνήθηκε να παραδώσει ο αδελφός του Ετεοκλής όπως είχαν συμφωνήσει να κυβερνούν εναλλάξ τη Θήβα . Αυτό μας λέει η τραγωδία του Αισχύλου ’’Επτά επί Θήβαις’’ (αρχ. ελλ. Ἑπτὰ ἐπὶ Θήϐαις)

Ο Δήμαρχος Θήβας στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των μαθητών του Ειδικού Σχολείου Θήβας

Τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις των μαθητών του Ειδικού Σχολείου Θήβας (Κοντίτο) και του Παιδικού Σταθμού του Δήμου Θηβαίων παρακολούθησε ο Δήμαρχος κ. Σπ. Νικολάου, την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, ευχόμενος στα παιδιά «Χρόνια Πολλά με Υγεία και Καλή Πρόοδο».


Οι μαθητές χόρεψαν, τραγούδησαν και είπαν ποιήματα σε μια πολύ όμορφη και γιορτινή ατμόσφαιρα και χειροκροτήθηκαν από συγγενείς και φίλους, ενώ ο Δήμος Θηβαίων και ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας τους προσέφεραν δώρα.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΒΟΥΛΗ 21/12/2011!!!

Νηπιαγωγείο! «Μαλλιά κουβάρια» στο υπουργικό. Όλοι οι διάλογοι

«Μύλος» ξανά στην κυβέρνηση με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου δικαιοσύνης για τη «δίκαιη δίκη» που προβλέπει μεταξύ άλλων μειώσεις ποινών και απλοποίηση διαδικασιών.
Άγριος καυγάς ξέσπασε μεταξύ του Μάκη Βορίδη και του Βαγγέλη Βενιζέλου αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο ότι η τρικομματική κυβέρνηση αδυνατεί να βρει τον βηματισμό της ακόμη και για θέματα όπως η....
έκδοση διαζυγίων με αποτέλεσμα να υπάρχει δυστοκία στην κατάθεση των νομοσχεδίων.

Ο ΛΑ.Ο.Σ με το Μάκη Βορίδη άρχισε πάλι το χορό των διαφωνιών βάζοντας όλο το υπουργικό συμβούλιο απέναντι του καταδεικνύοντας όμως παράλληλα το πώς ο καθένας που συμμετέχει σε αυτή την κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την κυβέρνηση συνεργασίας.

Χώρα (Ελλήνων) μεταναστών γίνεται και πάλι η Γερμανία

Αλματώδης αύξηση της μετανάστευσης κατεγράφη στην Γερμανία το πρώτο εξάμηνο του 2011, ειδικά από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πλήττονται από την οικονομική κρίση, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία της χώρας Destatis.


Περίπου 435.000 άνθρωποι προερχόμενοι από το εξωτερικό εγκαταστάθηκαν στη Γερμανία το πρώτο εξάμηνο του 2011, αριθμός αυξημένος κατά 19% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010.

Έντονες χιονοπτώσεις στη Βόρεια Έλλάδα

Προβλήματα στις μετακινήσεις -εναέριες και επίγειες- προκαλεί η επέλαση του χιονιά στη βόρεια Ελλάδα. Από το πρωί ματαιώθηκαν όλες οι πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης λόγω της χαμηλής νέφωσης που επικρατεί και δεν επιτρέπει στα αεροσκάφη να προσεγγίζουν το διάδρομο προσγείωσης.


Τα αεροσκάφη που είχαν προορισμό τη Θεσσαλονίκη προσγειώθηκαν είτε στην Καβάλα είτε στην Αθήνα. Εξάλλου, τα προβλήματα στον αερολιμένα «Μακεδονία», όπου παραμένουν «εγκλωβισμένοι» πολλοί ταξιδιώτες, συνεχίζονταν μέχρι νωρίς το απόγευμα.

Πόθεν έσχες; Θα τρίζουν τα κόκαλα του Ιασονίδη

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Πόθεν έσχες ήσαν και πέρασαν. Άλλωστε δεν βγαίνει άκρη. Ούτε συνέβη δε και τίποτε το σπουδαίο και το ριζοσπαστικό, επειδή τάχα μου αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Βουλής.

Κάθε χρόνο δημοσιεύονται οι δηλώσεις του πόθεν έσχες – κατεβατά ολόκληρα δημοσίευαν οι εφημερίδες και προ διαδικτύου -  κάθε χρόνο επαναλαμβάνουμε ότι βλέπουμε μόνο το «έσχες» και ποτέ το «πόθεν», κάθε χρόνο πληροφορούμεθα πως κάποτε θα γίνει και η σύγκριση των εισοδημάτων από την είσοδο στην πολιτική μέχρι σήμερα.

Φέτος, απλώς, υπήρχε και λίγο σασπένς, επειδή κάποιοι δεν δικαιολόγησαν τι έκαναν τα χρήματα που αφαίρεσαν από τους λογαριασμούς τους.

Και δηλαδή, τι σημαίνει αυτό; Το περισσότερο ότι μπορεί να τα μετέφεραν στο εξωτερικό. Πολιτικό θέμα δηλαδή και όχι ποινικό, αφού τα είχαν μια χαρά δηλωμένα τον προηγούμενο χρόνο και επομένως μπορούσαν να τα κάνουν ό,τι ήθελαν.

Η κρίση έχει ονοματεπών​υμο και το έγκλημα ενόχους

«Ο γαρ τις άνθρωπος ου λέγεται τινός τις άνθρωπος, ουδέ ο τις βους τινός τις βους• ωσαύτως δε και τα μέρη• η γαρ τις χειρ ου λέγεται τινός τις χειρ αλλά τινός χειρ, και η τις κεφαλή ου λέγεται τινός τις κεφαλή αλλά τινός κεφαλή». Αριστοτέλης, «Κατηγορίαι», 8a, 16-21


Σε απλά, νέα και φτωχά ελληνικά τα παραπάνω σημαίνουν: «Ένας ορισμένος άνθρωπος δεν λέγεται ότι είναι άνθρωπος κάποιου, αόριστου ανθρώπου. Ούτε λέμε ότι ένα βόδι ανήκει σε κάποιον μη συγκεκριμένο


άνθρωπο. Ομοίως και με τα ανθρώπινα μέλη. Είναι τμήματα του σώματος κάποιου συγκεκριμένου. Και το χέρι δεν λέγεται πως ανήκει σε κάποιον μη ορισμένο άνθρωπο αλλά σε έναν ορισμένο. Το ίδιο και το κεφάλι». Μεταγράφοντας τον Αριστοτέλη στις σημερινές συνθήκες καθίσταται...

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Ευρυτανία

Κλειστά τα σχολεία σε Άγραφα και Καρπενήσι



Σημαντική επιδείνωση του καρού παρουσιάστηκε από χθες το πρωί με πολύ κρύο,παγωνιές,σφοδρούς ανέμους και χιονοπτώσεις στα περισσότερα χωριά του νομού Ευρυτανίας.


Χωρίς να διαψευστούν οι μετεωρολογικές εκτιμήσεις για κακοκαιρία απο χθές χαμηλές θερμοκρασίες που φτάνουν στο -7 πλήττουν περιοχές στην δυτική Ευρυτανία με το θερμόμετρο την ημέρα να έχει κολλήσει στους -1 εως 0 βαθμούς.

Το απαγορευμέ​νο άγγιγμα


Αντί να χαίρεται τις πρώτες του στιγμές στην ζωή, ένα μωράκι υποφέρει από μία τρομερή διαταραχή του δέρματος. Ακόμα και το παραμικρό άγγιγμα στο μικροσκοπικό σώμα του Tripp Roth μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες πληγές.

Το 2χρονο αγγελούδι πάσχει από την βασανιστική νόσο που ονομάζεται "πομφολυγώδης επιδερμόλυση".

Η ασθένεια αυτή είναι ικανή να προκαλέσει πληγές και ουλές στο δέρμα του ακόμα και με το πιο ανεπαίσθητο άγγιγμα.

Ο.Ε.Β.Ε.Θ. ΚΑΡΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Πατριώτες : Γιατί τους ανεχόμαστε ; Γιατί δεν αντιδρούμε ;


Πατριώτες ζυγώνει η ώρα που περιμένουμε την γέννηση του Χριστού μας ζυγώνει η ώρα που θα αρχίσει η Ελπίδα σαν μια μικρή φλόγα θα κρυφο ανάψει στο τζάκι της καρδιά μας .

Η Πατρίδα μας βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής ,οι Έλληνες γέροντες σφίγγουν τα χείλια και τουρτουρίζουν στο κρύο της αδιαφορίας , του φόβου και της εγκατάλειψης,
Τα παιδιά μας χωρίς όραμα, χωρίς ελπίδα ,χωρίς κουράγιο αργοπεθαίνουν στα καφέ και στα δήθεν στέκια χωρίς σχέδια ,χωρίς ορμή ,χωρίς αγάπη !

ΒΙΝΤΕΟ: Ληστεία σε σούπερμάρκετ στη Θήβα

Ληστεία με τραυματισμό στις 19:30 την Τρίτη, σε Σούπερμάρκετ στην Θήβα. Δύο δράστες φορώντας μαύρα ρούχα και κράνη μπήκαν στο κατάστημα. Κρατώντας πιστόλι και μαχαίρι, απείλησαν υπαλλήλους και πελάτες και μάλιστα τραυμάτισαν έναν πελάτη χτυπώντας τον με την λαβή του όπλου. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο της πόλης ενώ οι δράστες εξαφανίστηκαν, παίρνοντας περίπου 1000 Ευρώ και αναζητούνται...

Άνοιγμα – σοκ Τσίπρα σε Πάνο Καμμένο! Κλονίζονται τα θεμέλια της μεταπολίτευσης…

Χθες το βράδυ στο Κόντρα και την εκπομπή “Επί του πιεστηρίου”, ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε ότι εννοεί τα όσα μας είχε δηλώσει στην πρόσφατη συνέντευξη του.
Κυρίως όμως με το άνοιγμα του σε κέντρο και λαϊκή δεξιά, έβαλε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό αφού εδώ δεν υπάρχουν οι όποιες υπόνοιες του ’89 αλλά ένα άνοιγμα που συνοδεύεται από μία πρόταση διακυβέρνησης βασισμένη σε αρχές και όχι σε αστείους μύθους “κομματικής καθαρότητας”.

Κόβουν σε 30.000 κατοίκους σε Αράχωβα-Δίστομο το δικαίωμα της ενημέρωσης

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας σε

συνεδρίασή του στις 21 Δεκεμβρίου 2011 με αφορμή την υπ΄αριθ. 631/61 απόφαση της Eθνικής Eπιτροπής Tηλεπικοινωνιών και Tαχυδρομείων (ΕΕΤΤ), που υποχρεώνει το Δήμο να καταργήσει άμεσα τους τηλεοπτικούς αναμεταδότες στη θέση Ξηροβούνι και να καταβάλει πρόστιμα συνολικού ύψους 78.000 ευρώ επιφυλασσόμενη για μεγαλύτερα πρόστιμα και ποινικές διώξεις, μετά από διεξοδική συζήτηση, ομόφωνα κατέληξε

στο παρακάτω ψήφισμα διαμαρτυρίας...

Απόψεις: "Ειδικές οικονομικές ζώνες: το νέο ανέκδοτο..."

Γράφει ο Nicolas Tz.
Οι βόμβες σκάνε η μία μετά την άλλη. Και μας τις σερβίρουν στο πιάτο με ειδική κάλυψη για να μην τις πάρουμε χαμπάρι την στιγμή που σκεφτόμαστε πως θα την βγάλουμε αυτόν και τον επόμενο μήνα.

Τι θέλει να μας πει ο ποιητής με τον όρο ειδικές οικονομικές ζώνες;
 Θέλει να πει ότι σε όποια περιφέρεια υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την εκμετάλευση κάποιου ειδικού χαρακτηριστικού που υπάρχει στην περιοχή απο την επιχειρηματικότητα εκεί θα...

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ

Ιστορίες «Γεωπολιτικού» Καφέ.

Περί Αλός

 

 

Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου

Συγγραφεύς – Ναυτικός
Μέλος Ελληνικής Εταιρίας Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ε.Σ.ΜΕ.)



-Τι σκύβεις πάνω απ’ το χαρτί και γράφεις καλή φίλη;

Ρεσιτάλ ανεπάρκειας και οικονομική πολιτική με νέα… «Αν»

Σοφία Βούλτεψη
Περισσότερο σοβαρά ακόμη και από το αλαλούμ που φαίνεται, είναι τα προβλήματα της κυβέρνησης Παπαδήμου, καθώς όσο ο καιρός περνά τόσο η αναγκαστική συγκατοίκηση βρίσκεται αντιμέτωπη με την σκληρή πραγματικότητα, σε οικονομικό, εσωκομματικό και διακομματικό επίπεδο.

Χρειάσθηκε να υπάρξει πρωθυπουργική παρέμβαση για να γίνει αντιληπτό πως η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου προηγείται της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ – με αποτέλεσμα το τελευταίο να μετατεθεί κατά μια εβδομάδα.

Ηλιούγεννα - Το αρχαίο Ελληνικό έθιμο των Χριστουγέννων!

Τα Χριστούγεννα η εορτή της ανάμνησης της γεννήσεως του Ιησού Χριστού δηλαδή, αποτελούν την μεγαλύτερη γιορτή του Χριστιανισμού, αποτελώντας ημέρες χαράς για όλον τον Χριστιανικό κόσμο.

Λόγω βέβαια της «οικονομικής εκμετάλλευσης» και του τεράστιου «οικονομικού τζίρου της εορτής» τα Χριστούγεννα εορτάζονται πλέον σχεδόν σε όλο τον κόσμο...

Ευχές από τον Δήμαρχο Θηβαίων Σπ.Νικολάο​υ

Διαψεύδεται η αισιοδοξία Βενιζέλου για το PSI

Του ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Ουάσινγκτον, Θάνου Δημάδη


Την αισιοδοξία που εξέφρασε ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών χθες στη Βουλή λέγοντας "ότι η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για το πρόγραμμα PSI", διαψεύδει κατηγορηματικά ανώτατη πηγή του IIF (Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο), η οποία έχει απόλυτη γνώση των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται μεταξύ ελληνικών αρχών και ιδιωτών πιστωτών.

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Κάθε βράδυ 20.000 άνθρωποι κοιμούνται στους δρόμους!

Η πιο τραγική εικόνα της μοναξιάς αποτυπώνεται στα σκυθρωπά πρόσωπα των ανθρώπων που ζουν και αναπνέουν στο δρόμο.

Πλέον σε κάθε γειτονιά της Αθήνας υπάρχουν οι "γνωστοί -άγνωστοι", άποροι και άστεγοι άνθρωποι που έχουν ανάγκη από στέγη, τροφή και λίγη στοργή...Κάθε άνθρωπος μια "πονεμένη" ιστορία...Ένας Γολγοθάς...

Επισήμως, 1250 είναι οι άστεγοι που έχουν καταγραφεί στην Αθήνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.
Δείτε το πλήρες άρθρο στο NewsIt

Παπαδήμος: "Αν δεν με αφήσετε να κυβερνήσω θα παραιτηθώ"

- Τι σκοπεύει να πει ο πρωθυπουργός στους πολιτικούς αρχηγούς που απαρτίζουν την κυβέρνηση


- Την Παρασκευή η πρώτη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά

- Δεν έχει προσδιοριστεί χρόνος εκλογών είπε σήμερα στο υπουργικό

- Συμφώνησαν και οι υπουργοί της ΝΔ για μείωση των επικουρικών συντάξεων

Βουλγαροποίηση της Ελλάδας θέλουν οι Αμερικανοί

Το σχέδιο είναι απλό: παίρνεις μία χώρα του ευρωπαϊκού νότου, που ούτως ή άλλως τη θεωρείς ως παρασιτικά διαβιούσα. Ας πούμε την Ελλάδα. Εκεί εφαρμόζεις ένα πρωτότυπο σχέδιο. Εξαθλιώνοντας –όπως ήδη κάνουν βίαια τα νέα μέτρα- το λαό της, δημιουργείς της προϋποθέσεις να αποδεχθεί με μεγάλη ευκολία (σχεδόν ως μάννα εξ ουρανού) τις επενδύσεις σου. Αυτές όμως θα έλθουν χωρίς τις «περιττές» δεσμεύσεις που τα ...

3 μήνες με αναστολή σε δύο βατραχανθρώπους από το Ναυτοδικείο

Την ποινή των 3 μηνών φυλάκιση με αναστολή, αποφάσισε το Ναυτοδικείο Πειραιώς, για 2 από τους 39 άνδρες της ΜΥΑ/ΛΣ που κατηγορούντο για εκφώνηση απρεπών συνθημάτων στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010.


Η έδρα έκρινε ότι στο επίμαχο βίντεο τα 2 συγκεκριμένα στελέχη διακρίνονται καθαρά να αναφωνούν τα συνθήματα, σε αντίθεση με τους λοιπούς συναδέλφους του ουλαμού για τους οποίους η εικόνα δεν είναι σαφής. Έτσι, οι 37 υπόλοιποι άνδρες απαλλάχθηκαν των κατηγοριών.

Τα περίεργα του Πόθεν Έσχες των πολιτικών

Τα κατάφεραν και πάλι κάποιοι βουλευτές και εξασφάλισαν το διήμερο της δημοσιότητας…
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος πλήρωσε και πάλι τη νύφη (όχι βέβαια αδίκως) καθώς σύμφωνα με τον Πρόεδρο της επιτροπής Β. Αργύρη, «κρίθηκε ανειλικρινής μετά τον επανέλεγχο που διενεργήθηκε και την άρση τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου»…!
Αυτό όμως που προκαλεί πλέον το δημόσιο αίσθημα αλλά και η επιτροπή ελέγχου θα κάνει το καθήκον της (όπως πάλι δήλωσε ο Βαγγέλης Αργύρης) είναι ότι 11 εν ενεργεία βουλευτές είχαν το 2009, μείωση στις καταθέσεις τους.
Δεδομένου λοιπόν ότι ακούγεται (!!) πως κάποιοι καταθέτες έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, που πάει το μυαλό σας;
Και δεν πρόκειται για 5.000 η 10.000 ευρώ, αλλά για 100.000 και 400.000 ευρώ.
Και τα περίεργα

Στο άρθρο 99 η «Ελευθεροτυπία» και το «ALTER»

Δραματικές εξελίξεις στην «Ελευθεροτυπία». Πριν από λίγο η ιδιοκτησία της εφημερίδας υπέβαλε αίτηση ώστε να ενταχθεί στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Παράλληλα εκδόθηκε η αναμενόμενη απόφαση του δικαστηρίου με την οποία υπάγεται το «ALTER» στο ίδιο άρθρο. Με το άρθρο 99 ένας επιχειρηματίας που απειλείται με παύση πληρωμών εντάσσεται σε ένα καθεστώς προστασίας από κατασχέσεις και προσωπικές διώξεις και, στο διάστημα αυτό, έρχεται σε συμφωνία με τους πιστωτές του στη βάση ενός σχεδίου εκσυγχρονισμού της επιχείρησης, το οποίο μπορεί να κρατήσει έως δυο χρόνια.

Σπόρους μιας χρήσης επιβάλλει στη Γαλλία η Monsanto

Της ΝΕΦΕΛΗΣ ΤΖΑΝΕΤΑΚΟΥ


Πρωτοφανείς διαστάσεις λαμβάνει η ισχύς που συγκεντρώνουν οι παγκόσμιας εμβέλειας πολυεθνικές επιχειρήσεις, γεγονός που τους δίνει το περιθώριο να παρεμβαίνουν απροκάλυπτα στην εσωτερική λειτουργία κάθε χώρας, καταργώντας κάθε έννοια κοινής λογικής και πρακτικής, την ώρα που η εκάστοτε εθνική κυβέρνηση δηλώνει απόλυτη αδυναμία να προασπίσει τα δικαιώματα των πολιτών της.

Η ωμή παρέμβαση της εταιρείας Monsanto στον τρόπο λειτουργίας της αγροτικής παραγωγής στη Γαλλία αποτελεί το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα.

ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Διατηρείτε το σπίτι ζεστό και παραμείνετε μέσα όσο αυτό είναι δυνατό.
Σε όλες τις περιπτώσεις λάβετε ειδική μέριμνα για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους.
Μην αφήνετε τα παιδιά να βγαίνουν έξω με κακοκαιρία.
Φοράτε κατάλληλα ρούχα και παπούτσια.
Να ενημερώνεστε συνεχώς από τα ΜΜΕ (ραδιόφωνο, τηλεόραση κλπ) για την  εξέλιξη των φαινομένων και να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις των Δελτίων Καιρού της Ε.Μ.Υ.
Εάν διαθέτετε, να έχετε πάντα μαζί σας το κινητό σας τηλέφωνο και φορτιστή μπαταρίας του.
Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, την Αστυνομία (100), το ΕΚΑΒ 166 ή την  Πυροσβεστική (199) και βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας γνωρίζουν τους παραπάνω αριθμούς.

Το "πόθεν έσχες" των αμερικανών πολιτικών

Οι συγκρίσεις με τον δικό μας τρόπο λειτουργίας του συστήματος κατάθεσης και ελέγχου πόθεν έσχες των πολιτικών είναι αμείλικτα

 Ο ΣΚΑΪ σας παρουσιάζει την ειδική λεπτομερέστατη φόρμα- το αμερικανό "πόθεν έσχες" ΕΔΩ που οι Αμερικανοί πολιτικοί στο Κογκρέσο και τη Βουλή των Αντιπροσώπων καλούνται να συμπληρώσουν και να υπογράψουν κάθε χρόνο προτού το παραδώσουν στην αρμόδια επιτροπή, Committee of Ethics για να ακολουθήσει ο εξονυχιστικός έλεγχός τους.

16 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ​ΚΟ ΔΥΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ​ΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ​ΡΧΗ

Ειδική Συνεδρίαση - καλάθι αγροτικών προϊόντων

Με τη σημερινή Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ολοκληρώνουμε τη διαδικασία εκπόνησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου για το καλάθι αγροτικών προϊόντων της Στερεάς Ελλάδας. Ένα Επιχειρησιακό Σχέδιο, που αποτελεί προϊόν πολύμηνης προσπάθειας και συνθετικής δουλειάς του στελεχιακού δυναμικού της Περιφέρειας, με επικεφαλής...

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο