Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 3/1/16

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Σύμφωνο Συμβίωσης και η ιδεολογία της Παγκοσμιοποίησης

Ο πρόσφατος «διάλογος» – ή καλύτερα προπαγάνδα – με αφορμή το νομοθέτημα που εισήγαγε στη βουλή η δωσίλογη «αριστερή» κυβέρνηση για το «Σύμφωνο Συμβίωσης», αντανακλά στο μέγιστο βαθμό τις επιδιώξεις της Υπερεθνικής Ελίτ (Υ/Ε), αλλά και τις επιπτώσεις σε κοινωνικό/πολιτιστικό επίπεδο για τους λαούς που εντάσσονται ή είναι σε διαδικασία ένταξης στη Νέα Διεθνή Τάξη που διαχειρίζεται τη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση.
Όπως έχουμε επανειλημμένα αναλύσει, η παγκοσμιοποίηση δεν αφορά μόνο την οικονομική και κατ’ επέκταση πολιτική εξάρτηση των λαών, δηλαδή την κατάλυση της οικονομικής/εθνικής τους κυριαρχίας, αλλά ταυτόχρονα την πολιτιστική ομογενοποίηση, δηλ. την κατάλυση της πολιτιστικής κυριαρχίας. Έτσι, στην Ελλάδα όπου η «αριστερή» κυβέρνηση ξεπουλάει όποιο πλουτοπαραγωγικό πόρο και δημόσια έκταση βρει μπροστά της, ξηλώνει κάθε εργασιακό και κοινωνικό δικαίωμα και παραχωρεί τη φύλαξη των συνόρων σε εξωτερικές δυνάμεις μετατρέποντας και τυπικά την χώρα σε προτεκτοράτο, ταυτόχρονα εξαντλεί την «προοδευτικότητά» της στην… υπεράσπιση της «ιδεολογίας της παγκοσμιοποίησης». Δηλαδή, της ιδεολογίας των «δικαιωμάτων» που όχι μόνο δεν θίγουν το ίδιο το σύστημα της οικονομίας της αγοράς που καθιστά όλο το ανθρώπινο είδος προϊόν προς προσφορά και πώληση, αλλά και χρησιμοποιεί κινήματα ταυτότητας ώστε να επιβάλλει την ιδεολογία αυτή, με τη βοήθεια εκφυλισμένων μεγάλο-αστών της πολιτιστικής/μιντιακής ελίτ εν προκειμένω και όχι μόνο.

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΣ: ΤΗΣ ΑΝΟΧΗΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ 2016

Η χθεσινή εικόνα στο προεδρικό μέγαρο με έναν ακόμη "μαρμαρωμένο" πρόεδρο να υποδέχεται την προσωποποιημένη πολιτική διαστροφή, με ανόητα αστειολογήματα ή βαρύγδουπες επισημάνσεις εκατέρωθεν, κατέδειξε ότι σε τούτη τη χώρα των "θαυμάτων", η ιστορία επαναλαμβάνεται και πάντοτε ανάποδα διαβάζεται.

Η χαμένη τιμή των πολιτικών.Η αιώνια ιστορία των Γραμματέων και των Φαρισαίων. Το μόνιμο "στρίμωγμα" των πολιτών στο ασφυκτικό πλαίσιο των βλακωδών πολιτικών δηλώσεων, της πομφόλυγας και των κενολόγων υποσχέσεων.

Η ελληνική κοινωνία τείνει να μετατραπεί σε μασκαράτα άβουλων και ανεύθυνων υπηκόων, με απεριόριστη ανοχή στην πολιτική διαστροφή, όπως κι αν αυτή εκδηλώνεται. Κι όμως, ο άθλος κάθε αληθινής δημοκρατίας είναι η αυτονομία και η αξιοπρεπής αυτάρκεια του προσώπου μέσα σε μια ισχυρή και ευνομούμενη πολιτεία.

Υπογράφτηκαν στη Λιβαδειά τρεις προγραμματικές συμβάσεις για την αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων

Υπογράφτηκαν στο Παλαιό Δημαρχείο Λιβαδειάς στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου τρεις προγραμματικές συμβάσεις για την αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων στους Δήμους Λεβαδέων, Αλιάρτου – Θεσπιέων και Ορχομενού μεταξύ του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Χαράλαμπου – Σταύρου Κοντονή και αντίστοιχα των Δημάρχων Γιώτας Πούλου, Γεώργιου Ντασιώτη και Λουκά Υπερήφανου.

Creforce, Enigma και Κρήτη

Στο παρασκήνιο της Μάχης της Κρήτης, βρίσκεται και η κρυπτογραφία που δίνει από μόνη της τις διαστάσεις και την εμβέλεια της Operation Merkur. Έτσι όλα τα μηνύματα είναι κρυπτογραφημένα από τη γερμανική μηχανή Enigma. Δεν πρόκειται λοιπόν για μια ασήμαντη επίθεση χωρίς προετοιμασία, αλλά για έναν στρατηγικό στόχο που δεν αποτελείται από την ίδια την Κρήτη σε τοπικό επίπεδο, αλλά από τη θέση της σε μια ολική προσέγγιση της Ανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου. Τα σχέδια εισβολής μεταδίδονται στα σώματα κρούσης, αλλά οι Σύμμαχοι έκαναν υποκλοπές και τα αποκρυπτογράφησαν με τη μηχανή Bombe στο Government Code and Cypher School στο Bletchley Park χάρη στον μαθηματικό Alan Turing.

"ΧΑΜΕΝΟΙ" ΣΤΟΝ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ...

Το 2016 είναι εδώ! Η εόρτια ατμόσφαιρα των ημερών λαμπρύνει τις συνειδήσεις και αναβαπτίζει τις φθαρμένες μας υποστάσεις στα νήματα της ελπίδας και της προσδοκώμενης ευτυχίας...

Αυτή η έννοια της ευτυχίας πάντως είναι λαβυρινθώδης. Και θα είμαστε "χαμένοι" στους λαβυρινθώδεις διαδρόμους της, όσο δεν γνωρίζουμε τι είναι τελικά η ευτυχία. Μήπως συναρτάται με την προσωπική μας πορεία; Μήπως εξαρτάται από τις ψυχολογικές παρενέργειες του κράτους-πρόνοιας; Μήπως η ευτυχία είναι ταυτισμένη με το χρήμα, την εξουσία και τις ψευδαισθήσεις της καθημερινότητας; Μήπως είναι τελικά απλώς η συρραφή απλών ευχάριστων στιγμών απόλαυσης;

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Καλή χρονιά από το ThivaPost

Ο χρόνος για τον καθένα από μας έχει μια ξεχωριστεί έννοια, με μια ακαθόριστη κίνηση των γεγονότων στο παρελθόν, το παρόν, και το μέλλον.

Η αλλαγή του χρόνου σαν σύστημα μέτρησης, είναι μια μετάβαση από το παλιό στο καινούργιο. Και από μόνο του διαχέει μια αισιοδοξία, για την συνέχεια του ταξιδιού μας μέσα στο χρόνο σαν σύστημα μέτρησης.

Η αλλαγή του χρόνου συνδέεται με ένα νέο ξεκίνημα. Όλοι οι άνθρωποι συνηθίζουν να θέτουν νέες βάσεις για τη νέα χρονιά, με σκοπό την καλυτέρευση του ταξιδιού τους στον επιθυμητό προορισμό για τον καθένα.

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΕΙ Ο ΠΑΛΙΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ! ΕΚ ΝΕΟΥ Η ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ

Ο χρόνος είναι ο ρυθμιστής της ζωής μας.Ο δάσκαλος, ο θεραπευτής, ο πανδαμάτωρ. Αν και προσδιορίζει την ύπαρξή μας, δεν μπορούμε να τον προσδιορίσουμε. Τι είναι ο χρόνος, το γνωρίζουμε. Αν θελήσουμε να τον εξηγήσουμε, δεν γνωρίζουμε. Ενα γνωρίζουμε με βεβαιότητα ωστόσο, ότι ο χρόνος δεν περνάει, εμείς περνάμε!

Ο χρόνος και ο χώρος είναι παντού.Μας περιβάλλουν. Ομως, δεν είναι κάτι απτό, κάτι εκτατό, χειροπιαστό, πρόχειρο ή παρευρισκόμενο, ώστε να μπορούμε να το συλλάβουμε. Παραταύτα υπάρχουν, όπως υπάρχουμε κι εμείς που βιώνουμε το χώρο και το χρόνο και σχηματίζουμε χωροχρονική αντίληψη.

Η αντίληψη του χώρου, των αντικειμένων και των φαινομένων που υπάρχουν ή λαμβάνουν χώραν σ' αυτόν, συνοδεύεται από την αντίληψη της διάρκειας. Τα φαινόμενα είναι οι αλλαγές, οι μεταβολές μέσα στο χώρο. Κάθε αλλαγή , κάθε γένεση, κάθε αλλοίωση, αύξηση και φθορά, κάθε μεταβολή και διαδοχή γίνεται αντιληπτή ως κίνηση.

Η κίνηση και η ροή είναι ο κανόνας της ζωής και της ψυχής. Κίνηση είναι το γνώρισμα του εξωτερικού κόσμου και το χαρακτηριστικό επίσης της συνείδησης.Με την κίνηση και τη μεταβολή, τη ροή και τη διαδοχή γεννιέται η αντίληψη του χρόνου.

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑΣ για το Νέο Έτος 2016

Α.: Την πρώτη Ιανουαρίου 2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.15 π.μ θα ψαλεί στον Ιερό
Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου ( Μητροπολιτικός ) Θηβών, χοροσταντούντος του
Σεβ. Μητροπολίτη Θηβών κ΄Λεβαδείας κ.κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ, επίσημη Δοξολογία για την
Έναρξη του Νέου Έτους.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗ Δ.Κ. ΘΗΒΑΣ
Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Από τις μάχες του παρελθόντος στους αγώνες του μέλλοντος

Μελετώντας τις μάχες του παρελθόντος μπορούμε ν’ ανακαλύψουμε πίσω από τα ψέματα μιας παραδοσιακής προπαγάνδας που δεν αμφισβητεί καμία πληροφορία και θεωρεί απλώς ότι ό,τι λέγεται είναι και αλήθεια, ενώ δεν υπάρχουν ιστορικά στοιχεία και δεν διασταυρώνονται σε στρατηγικό επίπεδο. Έτσι μόνο μπορούμε να δούμε ποιος θα βρει δικαιολογίες για την απραξία του την ώρα της ανάγκης και ποιος θα αγωνιστεί πραγματικά για να μην περάσει η φρίκη της βαρβαρότητας. Το βλέπουμε με την Εκστρατεία της Καλλίπολης, με την τριάδα γενοκτονιών, την μάχη της Κρήτης, όπου οι αναλύσεις δίνουν έμφαση σε άλλα στοιχεία που είτε αγνοούνται είτε αποκρύπτονται. Επί της ουσίας, μέσω της Χρονοστρατηγικής, μπορούμε να εντοπίσουμε διαχρονικά στοιχεία, με τα οποία αναγνωρίζουμε πορείες και διαδρομές για την συμπεριφορά απέναντι σε εχθρούς αλλά και δεδομένα για τη δυνατότητα που έχουν μερικές προοπτικές που δεν εμφανίζονται στις κοινωνίες της αδιαφορίας, αλλά ανήκουν στις δομές της Ανθρωπότητας.

Νέο διοικητικό συμβούλιο στην Ένωση Μικρασιατών Θήβας

Την Κυριακή στις  20 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ με την ένθερμη συμμετοχή των μελών του συλλόγου.  Το νέο διοικητικό συμβούλιο που συγκροτήθηκε σε σώμα στις 27 Δεκεμβρίου 2015 είναι το εξής:

Πρόεδρος:        Γελέκας Γεώργιος

Αντιπρόεδρος: Σκυριανού Στρατέλου Ευαγγελία

Γενικός Γραμματέας: Μπρίκας Σταμάτης

Ταμίας: Ψούνη Χρύσα
Έφορος τμημάτων: Σβίγγος Βασίλης

Μέλος: Μακρόγλου Μαρία

Μέλος: Δαγδελένης Αποστόλης

Κατόπιν της σύστασης σε σώμα των ανωτέρω, τέθηκε το πλαίσιο δράσεων για το προσεχές διάστημα, υπό το πρίσμα νέων  ιδεών, με θετική διάθεση, σε ομαδικό κλίμα συνεργασίας.

Παράταση λίγων ημερών για τέλη κυκλοφορίας και κατάθεση πινακίδων

Παράταση λίγων ημερών για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και την κατάθεση πινακίδων, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης
Μιλώντας στο MEGA σχολίασε πως τα δεδομένα που είχαμε έως την Τρίτη, ήταν ότι είχαν πληρωθεί τα τέλη για 4,5 εκατ. οχήματα.

Τα κάλαντα στον Δήμαρχο Θηβαίων από στρατεύσιμους του ΚΕΠΒ Θήβας

Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα με τη συνοδεία μουσικών οργάνων έψαλλαν, την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου στον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου, στρατεύσιμοι από το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θήβας, φορώντας ορισμένοι και παραδοσιακές στολές,  ανταλλάσσοντας  μαζί του ευχές.

Κοινωνικό Παντοπωλείο Θήβας: Σε 270 οικογένειες η διανομή τροφίμων για τα Χριστούγεννα - Ευχαριστήριο

Ολοκληρώθηκε πριν τα Χριστούγεννα η μεγάλη διανομή τροφίμων στις 270 οικογένειες δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων,  χάρη στην ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του Δήμου για  συγκέντρωση Τροφίμων  ενόψει των εορτών.

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Συγκλονιστική μαρτυρία πρώην αιχμάλωτης της οργάνωσης ISIS στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Οι στυγνοί εγκληματίες του Daesh, μέσα και από την γενοκτονία των Γιαζίντι, είναι για εμάς εχθροί της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού και διαπράττουν εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. Και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπισθούν άμεσα και αποτελεσματικά». Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας , υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο την κα Νάντια Μουράντ Μπασί Τάχα, η οποία είχε πέσει θύμα απαγωγής τον Αύγουστο του 2014 από μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Χριστιανές παλεύουν κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh

Την ώρα που όλοι προσπαθούν να μας πείσουν με μία αφέλεια που σπάζει κόκαλα ότι είναι φυσιολογικό πλήθος ανδρών να εγκαταλείπουν τον τόπο τους, γιατί διεξάγονται μάχες λες και όλοι τους ξέχασαν πώς αντιστάθηκαν οι Έλληνες όταν είχαμε κατοχή, βλέπουμε χριστιανές να παίρνουνε τα όπλα για να πολεμήσουν την τρομοκρατική οργάνωση Daesh. Έτσι φαίνεται πόσο γελοία και αναξιόπιστη είναι η προπαγάνδα της ουδετερότητας που καλύπτει όλες τις ενοχές των ατόμων που δεν κάνουν τίποτα. Διότι τι πρέπει να φανταστούμε τώρα ότι είναι όλοι άνδρες που φεύγουν κι αφήνουν γυναίκες και παιδιά πίσω τους, για να βρουν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη και ταυτόχρονα οι γυναίκες παραμένουν για ν’ αντισταθούν στις απαράδεκτες επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Η αντιπρόταση “50 – 50” της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό

Στα χέρια του πρωθυπουργού το τελικό σχέδιο Κατρούγκαλου - Συνταγή με 50% μείωση συντάξεων και 50% αύξηση εισφορών – Μάχη μέχρις εσχάτων για να μην πειράξουν οι εταίροι κι άλλο τις συντάξεις φέρεται αποφασισμένο να "κηρύξει" το Μαξίμου – Μεγάλος προβληματισμός στην κυβέρνηση για τη στάση του ΔΝΤ

Στα χέρια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται πλέον το τελικό σχέδιο για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος, καθώς το κατέθεσε το μεσημέρι στο Μαξίμου ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες στο σχέδιο δεν προβλέπεται καμία μείωση στις κύριες συντάξεις, και μείωση στις επικουρικές μόνο από 170 ευρώ και κάτω.

Χριστουγεννιάτικες ιστορίες, μελωδίες και παραμύθια από τον Γιώργο Λάιο στο Art Cafe Αστραδενή

Μα, θάρθει επιτέλους ο Αη Βασίλης;

Χαιρετίζουμε τον χρόνο, περιμένοντας τον Αη Βασίλη, με παραμύθια, ευχές, κάλαντα και Χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, 18:30

Σ' ένα χώρο ονειρικό θα μοιρασθούμε ιστορίες για έναν κόσμο φανταστικό, μυστηριώδη και γεμάτο περιπέτειες.

Ευχές από το Σύλλογο ΑμεΑ "Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ"
Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΘΗΒΩΝ & ΛΕΒΑΔΕΙΑΣΗ πενταμερής δεν είναι τρόπος επίλυσης του Κυπριακού

Όσο κι αν προσπαθούν να παρουσιάσουν την πενταμερή με θετικό τρόπο, δεν μπορεί να είναι ένας τρόπος επίλυσης του Κυπριακού αφού, επί της ουσίας, δίνει τη δυνατότητα στα κατεχόμενα να παίξουν ένα κρατικό ρόλο ενώ πρόκειται, μέσω των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, για ψευδοκράτος που δεν έχει καμία υπόσταση. Οι εντυπώσεις καλής θέλησης δεν είναι παρά μόνο ένας συμβιβασμός που εξυπηρετεί αποκλειστικά τις θέσεις τις τουρκικές και τίποτα άλλο. Έχει όμως ενδιαφέρον ότι υπάρχει μία ανεξήγητη βιασύνη από όλες τις πλευρές, ενώ βλέπουμε όλοι ότι σε διεθνές επίπεδο λόγω της ανάμειξης με την τρομοκρατική οργάνωση Daesh και της αντιπαράθεσης με την Ρωσία, η θέση της Τουρκίας δεν εξελίσσεται θετικά. Επίσης σε συνδυασμό με την ανάφλεξη του κουρδικού ζητήματος, είναι κατανοητό ότι η Τουρκία θα επιθυμούσε να κλείσει το μέτωπο του Κυπριακού όσο πιο γρήγορα γίνεται για να μην έχει κι αυτή τη φθορά των δυνάμεών της, οι οποίες είναι άχρηστες επί της ουσίας, αλλά είναι δεσμευμένες στο νησί λόγω γοήτρου.

ΤΟΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΙΣ ΠΑΓΩΜΕΝΕΣ ΤΟΥ 2015, ΑΣ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΣΚΟΡΠΙΣΕΙ...

Κι ας σκεφτούμε, καθώς διατρέχουμε τα τελευταία 24ωρα του 2015, γιατί τούτη η χώρα του ήλιου "αναπνέει" ακόμα με την αναμονή του αναπόφευκτου και με το δέος των δυσβάστακτων όρων των μνημονίων. Ας αναρωτηθούμε αν τελικά η ελπίδα είναι για τους απομονωμένους της απελπισίας, που κάθονται κάτω από τον ίσκιο του ολέθρου, καθώς προβάλλεται από τα ανερεύνητα βάθη του μέλλοντος.

Ας μαζέψουμε τις μνήμες μας που έχουν σκορπίσει και πασχίζουν να περισυλλέξουν τα νήματα από κάποια παλιά βιώματα, κάποιες παλιές ιδέες και "μουχλιασμένες" προσδοκίες. Και με άπειρα τα νήματα που ξέφτισαν, με τις μνήμες να χάνονται ανάμεσα από τα θολά οράματα του νου, ας αναρωτηθούμε: Εχει η ελπίδα μέλλον;

Περί Αλός: Εὐετηρία 2016

Με τον όρο εδία (ε + Διός) οι αρχαίοι Έλληνες περιέγραφαν την κατάσταση στην οποία επικρατούσε στη θάλασσα ηρεμία, άπνοια, γαλήνη.

Εύχομαι, φίλοι μου, στο ταξίδι που μας επιφυλάσσει το 2016 να επικρατεί ευδία.

Ο νέος ηγετικός ρόλος για τη Γιάννα Δεσποτοπούλου στο Διεθνές Δ.Σ. των των Special International στη Washington D.C.

Η Γιάννα Δεσποτοπούλου για περισσότερο από  25 χρόνια αγωνίστηκε κάτω από αντίξοες συνθήκες με πάθος και αποφασιστικότητα για να οικοδομήσει και να καθιερώσει το Πρόγραμμα των Eλληνικών S.Ο.  Ήταν  προσωπικό της στοίχημα η επιτυχία της φιλοξενίας  των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics  «ΑΘΗΝΑ 2011» . Από το 1990 και εντεύθεν με δική της πρωτοβουλία και έμπνευση καθιερώθηκε η αφή της φλόγας της Ελπίδας των Special Olympics  για όλους τους Παγκόσμιους αγώνες.

Βράβευση Πρωτοετών Φοιτητών και Εθελοντών Πολιτών από τον Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων

Σε μια συγκινητική εκδήλωση στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο Αλιάρτου, ο Δήμος μας βράβευσε τους πρωτοετείς φοιτητές που αποφοίτησαν από τα σχολεία του το περασμένο σχολικό έτος, καθώς και εθελοντές που πρόσφεραν ανιδιοτελώς κοινωφελή εργασία.
Η παρουσία των φοιτητών και των οικογενειών τους ήταν καθολική και η συγκίνηση διάχυτη.

Τα νέα μεγάλα οδικά έργα επόμενης γενιάς

ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΕ 20 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Τα νέα μεγάλα οδικά έργα που προγραμματίζονται για τα επόμενα χρόνια ξεκλειδώνουν με σχετική απόφαση του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, σύμφωνα με την οποία 20 τμήματα του οδικού δικτύου της χώρας χαρακτηρίζονται αυτοκινητόδρομοι. Από αυτά, τα περισσότερα τμήματα είτε έχουν κατασκευαστεί, είτε βρίσκονται υπό κατασκευή μέσω των συμβάσεων παραχώρησης.

Σύμφωνα με την απόφαση, πρόκειται για σημεία δρόμων που θα δρομολογηθούν επενδύσεις στα επόμενα χρόνια, προκειμένου άλλα τμήματα να μπορούν να χαρακτηριστούν αυτοκινητόδρομοι, όπως για παράδειγμα ο οδικός άξονας Ελευσίνα - Θήβα - Υλίκη, η επέκταση της Αττικής Οδού μέχρι τη Ραφήνα, η επέκταση της Αττικής Οδού μέχρι το Λαύριο, ο Βόρειος Οδικός Αξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ) αλλά και η αναβάθμιση του άξονα Ιωάννινα - Κακαβιά κ.λπ. Ωστόσο, για να ολοκληρωθεί το κύριο οδικό δίκτυο της χώρας, όπως φαίνεται και από την απόφαση, απαιτείται, βεβαίως, η ολοκλήρωση έργων που εκκρεμούν στους υπό κατασκευή οδικούς άξονες.

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Άρδευση του κάμπου της Θήβας με νερό από την Υλίκη θέλει ο Δήμαρχος Θήβας

Άρδευση του κάμπου της Θήβας και απορρύπανση της περιοχής από το εξασθενές χρώμιο με νερό από την Υλίκη ζητά ο Δήμαρχος Θηβαίων.


Ο Σπύρος Νικολάου ξεκαθάρισε οτι το έργο που προτείνει δεν θα λειτουργεί σε βάρος της άρδευσης της Κωπαίδας καθώς θα προβλέπει τη χρήση του υδάτινου δυναμικού που χάνεται κάθε χρόνο στις καταβόθρες της παραλίμνης.

ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ

Ανάλυση
                   ----------------------
Ο Αριστοτέλης στα πολιτικά του γράφει, «Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφενός για να συντηρείται με τα χρήματά τους η φρουρά του καθεστώτος, και αφ’ ετέρου να είναι απασχολημένοι και να μη τους μένει χρόνος για επιβουλές.
Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, και η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά». Αυτά εγένοντο στην αρχαιότητα.
Σήμερα η παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία αντιγράφει τον Αριστοτέλη με το «Δόγμα του Σόκ», και το εφαρμόζει επάνω στους Λαούς του πλανήτη, για να μπορέσει να τους διοικήσει, να τους εκμεταλλευτεί, και να τους εξαθλιώσει με σκοπό να περάσουν τα προγράμματά της, που είναι αυτά της Σιωνιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων (Ν.Τ.Π.), δηλαδή να μας καταστήσει όλους δούλους της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, υπό κυβέρνηση δική τους.(της παγκόσμιας Σιωνιστικής Ελίτ).

Το πρώτο «Δόγμα του Σοκ», εφαρμόστηκε πρώτα στη Χιλή του Πινοσέτ, και είναι όπως το περιγράφει η Ναόμι Κλέϊν στο ομώνυμο βιβλίο της.

Ευχές από τον Σύλλογο, "οι Φίλοι του Βιβλίου" Θήβας
Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Η Ελλάς ως μέτοχος της Ευρωπαϊκής Ιδέας #3

(ΚΑΙ) ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ή αλλιώς ΠΟΙΟΣ ΘΕΟΣ ΘΑ ΔΙΔΑΧΘΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ;
Ξεκίνησε άλλος ένας διάλογος για την ελληνική παιδεία που -προσοχή!- δεν είναι μόνον εθνικός, αλλά και κοινωνικός. Σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν ο διάλογος θα διεξαχθεί σε τρία επίπεδα: στην Εθνική Επιτροπή του Εθνικού Κοινωνικού Διαλόγου, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας. Στο διάλογο θα συμμετάσχουν κόμματα, εκπαιδευτικοί και κοινωνικοί φορείς. Άρα, όλη η Ελλάδα θα συζητάει. Γιατί; Για να προκύψει κάτι που αυτή τη στιγμή είναι απροσδιόριστο; Για να προκύψει κάτι που αφορά στους Έλληνες;

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΡΜΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟ ΣΤΟΧΑΖΟΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΚΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ...

Η πρωτοχρονιά μας βυθίζει συνήθως στη λήθη του νοήματος του χρόνου υπό την επιβλητική συγχορδία της εόρτιας ατμόσφαιρας και των συνεπειών της. Ευθυμία,ευχές, πανδαισία για τους έχοντες ακόμα, λίγος ή πολύς τζόγος επισκηνώνουν στο χρονικό άρμα, καλώντας μας να ξεχάσουμε κι όχι να θυμηθούμε ή να εμβαθύνουμε στον έγχρονο κατάστασή μας.

Κι όμως, η κυκλική επαναστροφή επί τα ίδια κάθε Πρωτοχρονιά προσφέρει νύξεις, εγείρει ερωτηματικά, αφυπνίζει κάποτε τις κοιμώμενες συνειδήσεις μας. Σε τι συνίσταται αλήθεια ο χρόνος; Ποιο είναι το ουσιαστικό του είναι; Είναι πασίγνωστο πως το πρόβλημα απασχόλησε και απασχολεί φιλοσόφους, επιστήμονες και στοχαστές, μα αξίζει να σημειωθεί εμφαντικά μάλιστα, πως ο χρόνος είναι κατάσταση όλων των βροτών. Αξίζει επομένως να αναστραφούμε με το είναι του, αφού αφορά όλους μας ανεξαιρέτως.

Το βακτηρίδιο της Xylella fastidiosa

Το βακτηρίδιο Xylella fastidiosa προκαλεί όλο και περισσότερες ζημιές στις καλλιέργειες της Ιταλίας και υπάρχει βέβαια κίνδυνος εξάπλωσης. Αυτό το βακτηρίδιο προσβάλει αχλαδιές, αμυγδαλιές, ροδακινιές αλλά και ελαιόδεντρα. Αυτή η νέα προσβολή παίρνει τεράστιες διαστάσεις λόγω του μεγέθους των ελαιώνων. Και προς το παρόν η καταπολέμηση της ασθένειας αφού εμφανιστεί είναι ακραία και μη αναστρέψιμη για το δέντρο, αφού προβλέπει ουσιαστικά την καταστροφή του. Πριν φτάσουμε λοιπόν στο βακτηριδιακό επίπεδο είναι καλό να υπενθυμίσουμε ότι το Xylella fastidiosa μεταδίδεται από έντομα Cicadellidae και Cercopidae που απομυζούν τα αγγεία που μεταφέρουν νερό από τις ρίζες του δέντρου στα φύλλα. Το βακτηρίδιο προκαλεί την απόφραξη των αγγείων με αποτέλεσμα τη σταδιακή απονέκρωση του φυτού. Επειδή η ασθένεια εξαπλώνεται με θερμοκρασίες που είναι ανεβασμένες, αλλά έχει σχέση και με το νερό, θα ήταν καλό να γίνουν πειράματα με τη χρήση του ζεόλιθου για να ερευνηθεί η δράση του ως μέτρο προφύλαξης.

Ασωπός: Η οικολογική ντροπή Ελλάδος και Ευρώπης!

Να θεσμοθετηθεί άμεσα με νόμο το κατώτατο όριο ανιχνεύσεως του εξασθενούς χρωμίου στα νερά!

Γ. Λεκάκης, www.lekakis.com


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ: Ανακοινώθηκε πότε θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς

Αύριο, Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015 θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα στους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση μέχρι 25 Νοεμβρίου 2015 και πληρούν τις προϋποθέσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΓΑ.
Η πληρωμή αυτή αφορά 715.703 δικαιούχους και η συνολική δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 182.826.458 ευρώ.
Όσοι από τους δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων υπέβαλαν αίτηση έως τις 25 Νοεμβρίου 2015 και δεν τους καταβληθεί το επίδομα μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr), στην ειδική εφαρμογή«Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων», προκειμένου να ενημερωθούν για το λόγο μη πληρωμής τους και τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν στον ΟΓΑ.

Φορολογικό success story: Η τιμή του πετρελαίου πέφτει αλλά στην Ελλάδα το πληρώνουμε πανάκριβα!

ΕΝΩ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΤΑ 40% ΔΙΕΘΝΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΡΥΣΟ -ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΚΕΦΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ!

Η τιμή του μαύρου πετρελαίου διεθνώς έχει μειωθεί την διάρκεια του 2015 κατά 40%! Κι όμως ο Έλληνας καταναλωτής πληρώνει ακριβά τα καύσιμα! 

Ανακοίνωση εκτέλεσης βολής στο Πεδίο Βολής Θηβών – Απαγόρευση κυκλοφορίας για λόγους ασφαλείας

Ανακοινώνεται ότι από 11 έως 15 Ιανουαρίου 2016 και από 18 έως 22 Ιανουαρίου 2016 από ώρες 07:15 έως 18:00, θα πραγματοποιηθούν βολές βαρέων όπλων πεζικού (ΒΟΠ)  στο πεδίο βολής Θηβών και καταστροφή τυχόν μη διαρραγέντων βλημάτων.

Επικίνδυνη περιοχή είναι αυτή που περικλείεται μεταξύ των ορίων: ΚΟΥΜΕΡΚΙ-  ΒΛΑΧΙΚΑ ΑΛΩΝΙΑ - ΣΩΡΟΣ- ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΠΡΙΣΙΑ -ΛΟΦΟΣ ΒΔ ΝΕΟΧΩΡΑΚΙΟΥ-ΜΙΚΡΗ ΨΗΛΟΡΑΧΗ-ΜΕΓΑΛΗ ΨΗΛΟΡΑΧΗ.

Μέσα στην περιοχή αυτή, κατά τις ημέρες και ώρες που θα εκτελούνται βολές, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η διέλευση ατόμων ή ζώων και πάσης φύσεως τροχοφόρων προς αποφυγή ατυχημάτων.

ΤΟ Π.Α.ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟ 2016

Αλληλεγγύη και ενότητα
Να βοηθήσουμε το ξύπνημα και τη συνειδητοποίηση της αλληλεγγύης, να βοηθήσουμε να φανερωθεί έμπραχτα στο πρόβλημα του φτωχού παιδιού.

Απάντηση Αποστόλου σε Μπασιάκο και Βουλευτές ΝΔ για Επιστροφή ΕΦΚ Αγροτικού Πετρελαίου


ΘΕΜΑ:            
«Επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου σε παραγωγούς»

ΣΧΕΤ:       Η Ερώτηση   889/05-11-2015

Απαντώντας στην παραπάνω Ερώτηση που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Φ. Αραμπατζή, Α. Καραμανλή, Χ. Δήμας, Ι. Κεφαλογιάννης, Γ. Γεωργαντάς, Κ. Γκιουλέκας, Α. Δημοσχάκης, Σ. Καλαφάτης, Ι. Αντωνιάδης, Κ. Σκρέκας, Π. Μηταράκης, Ι. Ανδριανός, Θ. Καράογλου, Ε. Μπασιάκος, Σ. Αναστασιάδης, Χ. Μπουκώρος, Κ. Τζαβάρας, Ν. Παναγιωτόπουλος, Ε. Κόνσολας, Δ. Κυριαζίδης, Κ. Τσιάρας, Σ. Κεδίκογλου, Γ. Βαγιωνάς, Χ. Κέλλας, Γ. Κασαπίδης, Α. Βεσυρόπουλος, Β. Γιόγιακας και Γ. Στύλιος και για τα θέματα της αρμοδιότητάς μας, σας πληροφορούμε τα εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΘΗΒΩΝ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΘΗΒΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι Φαρμακοποιοί της Θήβας σας ενημερώνουν ότι από το Σάββατο 9/1/2016 και κάθε Σάββατο (εκτός Αργιών) θα λειτουργούν  τα Φαρμακεία τους από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι .


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Ευχές, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας


Με εκτίμηση

Αλεξάνδρα Χαραμή
Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

«Ακαριαία» περικοπή 20% - 45% στους νέους συνταξιούχους

της Μαίρης Λαμπαδίτη

Με ανοιχτό το φλέγον ζήτημα της ποσοτικοποίησης της μεταρρύθμισης, το ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στις 15 Ιανουαρίου 2016 στη Βουλή, ανοίγοντας τον επώδυνο κύκλο των μέτρων που πρέπει να ληφθούν στις αρχές του χρόνου με στόχο την αξιολόγηση και τη συζήτηση για την απομείωση του χρέους.

Οι θεσμοί έστειλαν στο γραφείο του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου email με το οποίο ζητούν τα οριστικά ποσοστά αναπλήρωσης βάσει των οποίων θα υπολογιστούν παλιές και νέες συντάξεις και λεπτομερή ποσοτικοποίηση έως τις 5 Ιανουαρίου, τονίζοντας ότι διαφορετικά δεν μπορεί να εκτιμηθεί η απόδοση της μεταρρύθμισης Κατρούγκαλου σε βάθος χρόνου. Παρά τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι η προστασία των κύριων συντάξεων αποτελεί κόκκινη γραμμή στη διαπραγμάτευση, το κουαρτέτο δεν πείθεται ότι μπορεί να αποφευχθεί το μαχαίρι στις κύριες συντάξεις κατά 6% μεσοσταθμικά. Οι δανειστές δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους μπροστά σε κάθε εναλλακτική πρόταση που τίθεται από την ελληνική πλευρά (αύξηση εισφορών, αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας) και επιμένουν η τρύπα των 665 εκατ. ευρώ στο πακέτο ύψους 1,8 δισ. ευρώ να κλείσει από το κούρεμα συντάξεων. Το υπουργείο Εργασίας ως ύστατο χαρτί για να σώσει τις καταβαλλόμενες συντάξεις θα εμφανίσει στους θεσμούς την «ακαριαία» μείωση των κύριων συντάξεων των νέων συνταξιούχων που υπέβαλαν αίτηση μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2015.

Απονεμήθηκαν τα κρατικα λογοτεχνικά βραβεία

Στην Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ για το σύνολο του έργου της απονεμήθηκε ομόφωνα το μεγάλο βραβείο γραμμάτων. Τα κρατικά λογοτεχνικά βραβεία και τα κρατικά βραβεία συγγραφής θεατρικού έργου 2014 απονεμήθηκαν στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδη Μπαλτά.
«Καθυστερήσαμε αυτή την τελετή, έγιναν πολλά αυτό το χρόνο που μας ώθησαν να απονείμουμε τα βραβεία με το τέλος του 2015. Φαντάζομαι ότι από εδώ και πέρα θα είμαστε πιο συνεπείς στους χρόνους», τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού και συμπλήρωσε: «Το βιβλίο είναι τελείως απαραίτητο ακόμη και στις πιο δύσκολες οικονομικές συνθήκες, για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως άνθρωποι πολιτισμένοι σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Ανάλογα ισχύουν και για τα θεατρικά έργα καθώς και με τις μεταφράσεις που μας φέρνουν πράγματα από άλλους πολιτισμούς που μας επηρεάζουν εξίσου έντονα».

Παρουσίαση Βιβλίου: «ΕΝΔΕΚΑΤΟΣ ΘΕΣΜΟΣ»

Νίκος Κουλουλίας και Συγγραφική Ομάδα

Οι εκδόσεις Παπαζήση παρουσιάζουν το συγγραφικό έργο-βιβλίο του Νίκου Κουλουλία-Συγγραφικής Ομάδας, με τίτλο Ενδέκατος θεσμός. Ειρηνική αναβίωση των εκφυλισμένων και διεφθαρμένων πολιτικών συστημάτων.

Θα μιλήσουν οι: Κυριακή Δανιήλ-Σπανού πανεπιστημιακός-σκηνοθέτης θεάτρου,
Κωνσταντίνα Πετούση δημοσιογράφος, Νίκος Μπουρσινός δημοσιογράφος, Δέσποινα Κουτούφαρη εικαστικός.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Είναι το μοναδικό, έπειτα από πολλούς αιώνες, Συλλογικό Συγγραφικό Έργο, που παρουσιάζει συγκροτημένες, εφικτές, εναλλακτικές δομές επαναθεμελίωσης και αναβίωσης, με ειρηνικά μέσα, των φθαρμένων πολιτικών συστημάτων. Αποτελεί κορυφαίο ανάχωμα κοινωνικής αντίστασης των εξαθλιωμένων ανθρώπινων κοινωνιών στις οδυνηρές συνέπειες της παγκοσμιοποίησης. Είναι μια ειρηνική κοινωνική επανάσταση κατά της διαφθοράς.

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Ο αποκλεισμός του κεφαλαίου της Γενοκτονίας είναι αποκεφαλισμός της Ιστορίας μας

Η απάντηση του Υπουργού Παιδείας στην ερώτηση βουλευτή για την εξεταστέα ύλη στις πανελλαδικές όσον αφορά στον αποκλεισμό του κεφαλαίου Γενοκτονίας, δεν είναι μόνο απαράδεκτη, αλλά αποτελεί πράξη βαρβαρότητας, αφού αποκεφαλίζει την Ιστορία μας. Κι αν σκεφτούμε ότι αυτό γίνεται στη διάρκεια της επετείου για τα εκατό χρόνια της γενοκτονίας των Αρμενίων, καταλαβαίνουμε το πόσο ισχυρή θεωρεί τον εαυτό της μία κυβέρνηση που δεν ντρέπεται να συνεχίσει αυτή τη γενοκτονία μνήμης. Διαπράττει ένα έγκλημα ειρήνης. Βέβαια υπάρχει συνοχή με την λεγόμενη θέση ουδετερότητας μεταξύ του θύματος και του θύτη, ξεχνώντας βέβαια ότι αυτό σημαίνει πρακτικά ότι παίρνει το μέρος του θύτη. Δεν πειράζει όμως γιατί αυτές οι εντολές είναι από τις τελευταίες που θα παρθούν σε αυτό το Υπουργείο, αφού ξεπέρασαν το όριο του ανεκτού κι άρχισαν να μετρούν οι μέρες έως το τέλος της όλης διαδικασίας. Διότι κανένας θεσμός δεν μπορεί να μας επιβάλει να ξεχάσουμε τα θύματα και την ιστορία του. Κανένα Υπουργείο δεν μπορεί ν’ απαγορεύσει σ’ ένα Έθνος να θυμάται.

ΕΞΕΔΩΣΑΝ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΩΝ… ΑΣΑΝΤ, ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΡΟΥΧΑΝΙ!!!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Φαίνετε πως κάπου εκεί στους κόλπους αυτών που μάχονται εναντίον του Άσαντ στην Συρία τα έχουν «χάσει» και προβαίνουν σε παραλογές κινήσεις που μόνο τον γέλωτα προκαλούν πάνω στην αιματηρή συριακή τραγωδία που αυτοί οι ίδιοι προκάλεσαν.

Όπως αναφέρεται, το συγκροτηθέν από το 2013 ονομαζόμενο «Ειδικό Δικαστήριο Κακουργημάτων» της συριακής αντιπολίτευσης που έχει σκοπό να τιμωρήσει τους κυβερνώντες την Συρία, συνήρθε εκτάκτως στην λεγομένη πρωτεύουσα τους στην πόλη İldib και μετά από συνοπτική διαδικασία καταδίκασε για εγκλήματα πολέμου τους πρόεδρους Συρίας, Μπασάρ Άσαντ, Ρωσίας, Βλαδιμήρ Πούτιν και Ιράν, Χασάν Ρουχανί, ενώ εξέδωσε και… ένταλμα σύλληψης τους. Δηλαδή το τραγελαφικό σε όλο του το μεγαλείο!

Έρχεται «λευκή» Πρωτοχρονιά

ΑΝΟΙΞΗ ΣΗΜΕΡΑ, ΒΑΡΥΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ – ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΥΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Με ανοιξιάτικο καιρό ξεκίνησε η τελευταία εβδομάδα του χρόνου, ωστόσο, τις επόμενες ημέρες αναμένεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού, με πτώση της θερμοκρασίας, βοριάδες και χιόνια, ακόμα και σε πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές. 
Μάλιστα, οι μετεωρολόγοι δεν αποκλείουν να δουν χιόνι και οι κάτοικοι της Αθήνας.

Ασφαλιστικό: Αύξηση 1% στις εισφορές, το επικρατέστερο σενάριο

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές για το ασφαλιστικό στην γραμμή της μη περικοπής για πολλοστή φορά των κύριων συντάξεων.

Η επικρατέστερη εκδοχή που αποτελεί και την αρχική και συγχρόνως επίσημη πρόταση της κυβέρνησης αφορά την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών σε ποσοστό 1% η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα επιβαρύνει τόσο τους εργοδότες (0,5%) όσο και τους εργαζόμενους με άλλο (0,5%).

Αρμόδιες πηγές από το υπουργείο Εργασίας διαβεβαιώνουν ότι οι δανειστές βρίσκονται κοντά στο να συναινέσουν σε μία τέτοια επιλογή.

Ωστόσο ασφαλείς πληροφορίες από την κυβέρνηση αναφέρουν ότι εκ παραλλήλου το οικονομικό επιτελείο εξετάζει κι ένα άλλο σενάριο για να προταθεί στην τρόικα σε περίπτωση που σκοντάψει τελικώς η πρόταση για αύξηση των εισφορών.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο