Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Μετά την αναδιάρθρωση, η έξοδος από το ευρώ είναι η μόνη λύση για την Ελλάδα

Αποκλειστική συνέντευξη του Mark Weisbrot στον ΣΚΑΪ και  τον Θάνο Δημάδη

Ακόμα μία αποκλειστική συνέντευξη εξασφάλισε ο ΣΚΑΪ παρουσιάζοντας όλες τις φωνές και τις απόψεις που ακούγονται διεθνώς από οικονομολόγους και ανθρώπους που ασχολούνται εκτενώς με την περίπτωση της ελληνικής κρίσης χρέους και της ευρωζώνης.

Ένας από αυτούς είναι ο Mark Weisbrot, από τους πλέον καταξιωμένους οικονομολόγους στην Αμερική με εκτενή αρθρογραφία στους New York Times και σε άλλα διεθνή έντυπα ενώ παράλληλα είναι επικεφαλής του Κέντρου Ερευνών Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής (Center for Economic and Policy Research) με έδρα την Ουάσινγκτον.

Άκου ρε ξεφτίλα πολιτικέ ποια είναι η διαφορά μας…

Η διαφορά μας είναι ότι εγώ είμαι 27 κι έχω μοιράσει στη ζωή μου περισσότερα από 150 βιογραφικά! (Αν νομίζεις ότι λέω ψέματα ή λαικίζω θα σου πω μία μία τις εταιρείες που έστειλα. Θα μου δείξεις κι εσύ όμως ένα ένα τα ένσημά σου…) Εσύ αντίθετα, είσαι 57 ή 67 ή 87 και δεν ξέρεις τι θα πει “ στέλνω βιογραφικό για δουλειά”…

Η διαφορά μας είναι ότι εγώ παλεύω να ζήσω με 600 και 700 ευρώ το μήνα, ενώ εσύ (μαζί με τα κομματόσκυλα που έχεις να σε υπηρετούν) κάπου τόσα ξοδεύεις τη μέρα…
Η διαφορά μας είναι ότι εγώ, αν και ζορίζομαι, θα κεράσω ένα καφεδάκι τους φίλους μου. Εσύ γραβατωμένε λιμοκοντόρε έχεις μάθει μόνο να σε κερνάνε! Παντού να σε κερνάνε!
Η διαφορά μας ρε σαλιάρη είναι ότι εγώ κοιτάζω γύρω μου και βλέπω ανθρώπους. Εσύ βλέπεις ψήφους!

Απόψεις: "Ποιοί ελέγχουν τελικά την Τράπεζα της Ελλάδος; "

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου.
Η τράπεζα της Ελλάδος είναι η κεντρική τράπεζα της χώρας και ιδρύθηκε το 1927. Η λειτουργία της άρχισε τον Μάιο του 1928 με απόφαση της τότε Κοινωνίας των Εθνών. Τα κεφάλαια για την ίδρυση και λειτουργία της, προήλθαν από τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο με την μεσολάβηση της Κοινωνίας των Εθνών προκειμένου να σταθεροποιηθεί η χειμαζόμενη τότε Ελληνική οικονομία.

Μέχρι την εισαγωγή της χώρας στο ευρώ το 2002, η τράπεζα της Ελλάδος είχε το αποκλειστικό δικαίωμα της κοπής Εθνικού νομίσματος. Μαζί με τις άλλες κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης είναι οι αποκλειστικοί μέτοχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ...

Αρκετά τρέξαμε πίσω από το κάρο της τρόικας..

του Δημήτρη Ματσικούδη
Η εικόνα που παρουσιάζει η σημερινή Ελληνική κοινωνία θυμίζει το
παράδειγμα των στωικών φιλοσόφων μας Ζήνωνα και Χρύσιππου, που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να δείξουμε τις συνέπειες της ανικανότητας κάποιου να είναι κυρίαρχος της ζωής του: Αυτός, που έπαυσε να ορίζει την ζωή του και αφέθηκε να του την ορίζουν άλλοι, μοιάζει σαν ένα σκύλο που τον έχουν δέσει με μακρύ λουρί πίσω από  ένα κάρο το οποίο κινείται. Όσο ο σκύλος τρέχει με την ίδια ταχύτητα με εκείνη του κάρου, το λουρί που έχει γύρω από το λαιμό του δεν τον ενοχλεί. Όταν κινείται με μικρότερη ταχύτητα αρχίζει  ενόχληση, αν δε προβάλει συνειδητά αντίσταση τότε όχι μόνο αρχίζει το αίσθημα του πνιγμού αλλά αρχίζουν οι τραυματισμοί στα πόδια , στο σώμα κ.λπ.
Το πως βρέθηκε η Ελληνική κοινωνία δεμένη με λουρί γύρω από το λαιμό, να τρέχει πίσω από το κάρο της τρόικας, το έχουμε πλέον ξεκαθαρίσει στο μυαλό μας. Εμπιστευτήκαμε, τα τελευταία χρόνια, τις τύχες μας σε αναξιόπιστους, ανεπάγγελτους γόνους της Οικογενειοκρατίας που κύριο στόχο στη ζωή τους είχαν την καλοπέραση. Με τα playstation και τις
γαστριμαργικές ανάγκες του ο ένας, την έκλυση ενδορφινών δια της
γυμναστικής, της ενασχόλησης με σπορ και ταξίδια ο άλλος. Τις ευθύνες του πρώτου και τις δόλιες πρακτικές του δεύτερου να μας δέσει πίσω από το κάρο της τρόικας ελπίζω πως κάποιο ειδικό δικαστήριο, θα τις καταλογίσει στο εγγύς μέλλον!

ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΟΙ ΑΣΠΙΔΕΣ_

Μεταμορφωμένος τότε σε ταύρο ο Δίας μετήγαγε την Ευρώπη στη Δύση,
μεταμορφωμένη σήμερα σε αποδιοπομπαίο τράγο η Ελλάδα επιστρέφει απ' τη Δύση.

Πού;  Εδώ; Δεν θα 'χει να πληρώσει ούτε το φως. Το ανέσπερον. Δεν είναι πατρίδα μου το Προτεκτοράτο. Εμένα, πατρίδα
μου είναι η Ελλάδα, και δεν μπορεί στην Ελλάδα να ξεκινάει τη διαδρομή του για να μάθει γράμματα στα παιδιά ένας
δάσκαλος με 660 ευρώ τον μήνα, για να πάρει 750 ευρώ στα 45 του και να μην κάνει παιδιά δικά του ο ίδιος ποτέ...

"Κατατεθηκε προσφυγη στο Ποινικο Δικαστηριο της Χαγης κατα του ΓΑΠ!"

Δεδομένης της ολοένα και χειρότερης αντι-ανθρωπιστικής και κατάφωρα αντι-δημοκρατικής και ανθελληνικής κατάστασης στην Ελλάδα υπό την μη δημοκρατικώς νομιμοποιούμενη κυβέρνηση του Γεωργίου Α. Παπανδρέου, ο οποίος όπως προδήλως αποδεικνύεται αναρριχήθηκε στην εξουσία με ψευδεπίγραφο προεκλογικό πρόγραμμα, κατάργησε, περιόρισε ή κατάφωρα αγνόησε κάθε Δημοκρατικό θεσμό ενώ επιδίδεται μέχρι και σήμερα σε όργιο τρομοκρατίας, παραπληροφόρησης και καταδίωξης των Ελλήνων Πολιτών,

Δεδομένου ότι δυνατότητα σύντομης και βιώσιμης προσφυγής στη Δικαιοσύνη ως είναι αναφαίρετο Ανθρώπινο Δικαίωμα μας είναι αδύνατον εντός των Ελληνικών συνόρων

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ​.Α. Συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) δηλώνει ότι, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους και προχωρούν σε ενίσχυση των ομάδων περιφρούρησης στα Δημοτικά κτίρια και τους Χ.Υ.Τ.Α. που τελούν υπό κατάληψη.

Το τελεσίγραφο και οι απειλές που εκτόξευσε χθες ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Χάρης Καστανίδης αποκαλύπτουν τις προθέσεις και τα πραγματικά σχέδια της κυβέρνησης. Ουδέποτε υπήρξε πολιτική βούληση για ουσιαστικό διάλογο και επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από τα επώδυνα οικονομικά μέτρα, όπως τεχνηέντως επιχειρούσε να περάσει η κυβέρνηση στην κοινή γνώμη από κατευθυνόμενα δημοσιεύματα συγκεκριμένων ΜΜΕ. Το αντίθετο μάλιστα. Ο κ. Χ. Καστανίδης μοίραζε αόριστες υποσχέσεις.

Γενέθλια του blog thiva nikolas!!

Ένας χρόνος λειτουργίας συμπληρώνετε σήμερα για το thiva nikolas.
Ένας χρόνος αρκετά δύσκολος για όλους μας, με προβλήματα πρωτόγνωρα για την χώρα μας.
Με όλα αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα μας, τα γενέθλια του blog μας είναι απλά ένα τυπικό γεγονός, χωρείς τυμπανοκρουσίες χωρείς κάτι το ιδιαίτερο.
Στον χρόνο που πέρασε ζήσαμε πολλά δυσάρεστα, και ήμασταν μάρτυρες σε αρκετά από τα γεγονότα που απασχόλησαν την κοινωνία και τους συνανθρώπους μας.
Ένα blog στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ δεν έχει σχέση με κανένα άλλο μέσο ενημέρωσις, είναι αυτό που λέμε κατάθεση ψυχής.
Το blog μας είναι ενταγμένο στον ΚΥΚΛΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ
 Ακομμάτιστοι Έλληνες Ιστολόγοι, που αποτελείτε από 130 περίπου ιστολογια όλα το ένα καλύτερο από το άλλο.
Το αρχείο του thiva nikolas μέχρι τώρα έχει 5,220 αναρτήσεις, και ασχολείται με ειδήσεις από την πόλη μας την Θήβα, μέχρι και όλη την Ελλάδα μέσα από ένα δίκτυο επιλεγμένων συνεργατών. Επιπλέον έχουμε τον δικό μας ραδιοφωνικό σταθμό,  θα τον βρείτε μέσα στο blog, παίζει ξένη μουσική και δείχνει να είναι αρκετά αγαπητός σε όλο τον κόσμο!
Θέλω να ευχαριστήσω όλους σας, που στηρίζετε το thiva nikolas εύχομαι να είστε όλοι καλά!
Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της ομάδας μας για την συμπαράστασή τους, ξεκινώντας από το... 
 αἰέν ἀριστεύειν , Epirus-Ellas,  RamnousiaΚΟΝΤΥΛΟΦΟΡΟΣ, TYXAIOS, ΑβόλευτοςΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου! 
Εύχομαι να είστε όλοι καλά με τις οικογένειές σας ευχαριστώ για όλα!!
Συνεχίζουμε με γνώμονα το ρητό του  πατριώτη μου ΠΙΝΔΑΡΟΥ
 «Ακόνιζε πάντοτε τη γλώσσα σου στο ακόνι της αλήθειας.»

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Καταγγελία σοκ για φοροδιαφυγή του ίδιου του πρωθυπουργού!

Η καταγγελία σοκάρει και έφ’ όσον ισχύει, αποδεικνύει ότι η παρούσα κυβέρνηση είναι δομικά η εστία της διαφθοράς.
Η πεθερά του πρωθυπουργού λοιπόν, η μητέρα της συμπαθούς συζύγου του κυρίας Άντας, νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό πανεπιστήμιο Πατρών “Παναγία Βοηθεία” και με την ευκαιρία στέλνουμε τις θερμότερες ευχές μας για ταχεία ανάρρωση.
Ο σύλλογος λοιπόν Αποκλειστικών του νοσοκομείου, καταγγέλει ότι η οικογένεια του πρωθυπουργού αντί να χρησιμοποιήσει νόμιμα αμοιβόμενες αποκλειστικές, χρησιμοποιεί 3 αλλοδαπές και μάλιστα (σύμφωνα με την καταγγελία) ανασφάλιστες!
Εμείς δεν χτυπούμε ποτέ σε θέματα υγείας τα οποία σεβόμαστε απόλυτα. Πρέπει όμως να παρέμβει άμεσα το ΣΕΠΕ και να ελέγξει την καταγγελία. Εάν είναι δυνατόν ο ίδιος ο πρωθυπουργός να δίνει τέτοιο δείγμα σε μία κοινωνία που μαστίζεται.

«Παράταση αποπληρωμής δανείων του ΤΕΜΠΜΕ»

Ερώτηση με θέμα την παράταση αποπληρωμής δανείων του ΤΕΜΠΜΕ κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Ανδρέας Μακρυπίδης την οποία συνυπέγραψαν 37 συνολικά Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων και η Βασιλική Τσόνογλου Βυλλιώτη, Βουλευτής Βοιωτίας.
Η ερώτηση έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ


ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:    1.ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓ. & ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
                                                                  κ. ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ
               
   ΘΕΜΑ: «Παράταση αποπληρωμής δανείων του ΤΕΜΠΜΕ»
Τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης βιώνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Περιφέρειας, με επιπτώσεις κύρια στην ρευστότητα τους, αδυνατώντας στην πλειονότητα τους να ανταποκριθούν στις τρέχουσες υποχρεώσεις και τα λειτουργικά έξοδα τους.
Πολλές επιχειρήσεις, αντιμέτωπες με τις ασφυκτικές πιστωτικές συνθήκες των τελευταίων χρόνων, χρηματοδοτήθηκαν με τα δάνεια που το Ταµείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ) χορήγησε σε επιχειρήσεις το 2008 και 2009 και τα οποία έχουν τριετή περίοδο αποπληρωμής, αλλά και με νεότερα προγράμματα του Ταμείου
Έκτοτε οι συνθήκες στην αγορά έχουν επιδεινωθεί κατά πολύ. Σήμερα, ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις της Περιφέρειας που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ (και νυν ΕΤΕΑΝ ΑΕ) αντιμετωπίζουν προβλήματα εξυπηρέτησης των συγκεκριμένων δανείων που φθάνουν μέχρι και σε αδυναμία αποπληρωμής , εξαιτίας της εκτεταμένης και συνεχώς αυξανόμενης ύφεσης και της μειωμένης αγοραστικής ζήτησης. Έτσι, οι όροι των δανείων του ΤΕΜΠΜΕ που συμφωνήθηκαν και τα συμφωνηθέντα χρονικά περιθώρια καθίστανται πλέον ανεφάρμοστα στην πράξη.

Πρεμιέρα την Τρίτη για τα νέα διόδια της Εγνατίας Οδού

Την ερχόμενη Τρίτη εκτός απροόπτου θα κάνουν πρεμιέρα τα διόδια της Εγνατίας που θα λειτουργήσουν αρχικά σε τέσσερις σταθμούς κατά μήκος της Εγνατίας από τους συνολικά επτά με τιμή τα 2 ευρώ. Η σχετική απόφαση που αναμενόταν από τον υπουργό Οικονομίας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο υπογράφτηκε αυτές τις μέρες και ξεκινά η προετοιμασία για την.....
στελέχωση των σταθμών με 120 άτομα προσωπικό που μετά από διαγωνισμό έχουν αναλάβει οι Αττικές Διαδρομές.

Η Εγνατία θα αναπροσαρμόσει αντίστοιχα και τα τέλη διέλευσης στον Πολύμυλο Κοζάνης, που ήταν μέχρι σήμερα το μόνο διόδιο που εισέπραττε, κατεβάζοντας το κόμιστρο επίσης στα 2 ευρώ από 2,40. Πρόκειται για την δεύτερη αναπροσαρμογή που έχει γίνει από το καλοκαίρι όταν τα διόδια έπεσαν από τα 2,80 ευρώ.

Αν το μάνατζμεντ ήταν κακό, ποιοι ήσαν οι μάνατζερς;

Γράφει η
Σοφία Βούλτεψη
Το καινούργιο πρωθυπουργικό εφεύρημα, δια του οποίου καταβάλλεται προσπάθεια να εξηγηθούν οι λόγοι για τους οποίους η Ελλάδα βρίσκεται στα σημερινά χάλια, είναι πως η χώρα μας είναι καλή, χρυσή και άγια, αλλά υπήρχε κακοδιαχείριση, κακό μάνατζμεντ.

Το είπε ο κ. Παπανδρέου μιλώντας στους Γερμανούς βιομηχάνους, το επανέλαβε και μετά τις συναντήσεις που είχε στις Βρυξέλλες με διάφορους Ευρωπαίους αξιωματούχους, καθώς ζητιάνευε για την έκτη δόση και (δεν) ενημερωνόταν για τα σχέδιά τους σχετικά με το ύψος του «κουρέματος» - και επομένως για το πότε μας έχουν προγραμματίσει να χρεοκοπήσουμε για τα καλά.

Α, ναι; Κακό μάνατζμεντ; Συμφωνούμε, αλλά ποιος ήταν ο μάνατζερ;

Υπάρχει καμιά αμφιβολία περί αυτού; Όλοι γνωρίζουμε τους μάνατζερς που έκαναν τη διαχείριση.

Σ’ αυτούς περιλαμβάνεται και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Τέλος τα Media Markt και τα Saturn απο την Ελλάδα!

Εκατοντάδες θέσεις εργασίας αναμένεται να χαθούν καθώς η μια μετά την άλλη απο τις επιχειρήσεις μεγαθήρια στην Ελλάδα κλείνουν τα καταστήματα τους και αποχωρούν απο την Ελληνική αγορά. Στις επόμενες ώρες θα ανακοινωθεί το κλείσιμο δύο πολυκαταστημάτων της πολυεθνικής MediaMarkt. Το....


πρώτο είναι το πολυκατάστημα στο Παλαιό Φάληρο και το δεύτερο στην Πυλαία Θεσσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται πλήρης αποχώρηση της εταιρείας εώς την Άνοιξη.

Ειδική μονάδα καταστολής εξεγέρσεων έφερε η κυβέρνηση! (βίντεο)

Πληροφορίες των τελευταίων ωρών αναφέρουν ότι έχει αφιχθεί στην Ελλάδα μεγάλη παραστρατιωτική δύναμη της Ευρωπαϊκής Δύναμης Καταστολής Εξεγέρσεων – Eurogedfor – πρακτικά ειδική μονάδα Στρατοχωροφυλακής, μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, πλήρως εξοπλισμένη με Τεθωρακισμένα οχήματα.
Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι αφίχθηκαν για κοινή άσκηση καταστολής εξεγέρσεων με την Ελληνική Αστυνομία, αλλά το timing που επιλέχθηκε για την άσκηση είναι επιεικώς ατυχές, αν όντως πρόκειται για άσκηση.
Δεν θέλουμε να κάνουμε «κακές» σκέψεις, ότι κλήθηκε ή, ακόμα χειρότερα, ότι επιβλήθηκε η παρουσία της Eurogedfor από την τρόϊκα για να προστατέψει την κυβέρνηση και να αποτραπεί ενεργός λαϊκή αντίδραση στα μέτρα εξαθλίωσης που λαμβάνει κατά των πολιτών της χώρας σε εκτέλεση ξένων εντολών.

H Άρια Αγάτσα για την κάλυψη θέσης Σχολικών Συνοδών

Η Βουλευτής Βοιωτίας κυρία Αριάδνη Αγάτσα έθεσε με Αναφορά της στη Βουλή των Ελλήνων, απευθυνόμενη στην Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων κα. Άννα Διαμαντοπούλου και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Χάρη Καστανίδη, το θέμα της κάλυψης Θέσεων Σχολικών Συνοδών, αναφερόμενη στη μετακίνηση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Στειρίου που έχει συγχωνευθεί με το Δημοτικό Σχολείο Διστόμου.
Το πλήρες κείμενο της Αναφοράς έχει ως εξής:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού ΒοιωτίαςΑθήνα 13 Οκτωβρίου 2011
ΑΝΑΦΟΡΑ
ΠΡΟΣ   ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων κα. Άννα Διαμαντοπούλου
Υπουργό Εσωτερικών κ. Χάρη Καστανίδη
Μετά τις συγχωνεύσεις σχολείων παρατηρούνται ορισμένα σοβαρά προβλήματα που απαιτούν άμεσες λύσεις, αναγκαίες για την ασφάλεια των μαθητών.

Μεγάλη αποκάλυψη με άκρως απόρρητα έγγραφα

Τι έχασε η Ελλάδα με τις πιέσεις των ΗΠΑ και τις υποχωρήσεις του Γ. Παπανδρέου;


Σε νέες αποκαλύψεις για το ενεργειακό πραξικόπημα κατά της Ελλάδας, που σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε με εντολές από την Ουάσιγκτον, αλλά και για τα όσα συζήτησε παρασκηνιακά ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με Αμερικανό αξιωματούχο και αφορούσαν στην ονομασία των Σκοπίων ως «Δημοκρατία της Βορείου Μακεδονίας», παραμερίζοντας τα φλέγοντα ζητήματα της ταυτότητας και της γλώσσας των γειτόνων, προχωρούν σήμερα τα «Επίκαιρα».

Να δείτε ότι θα βρεθούν 153 Έλληνες, που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση είναι «αποτελεσματική»

Ο κ. Βενιζέλος άλλαξε πολιτική γραμμή πλεύσης, έναντι της πειθαρχημένης, αλλά εύθραυστης πλέον, κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, του διαλυομένου κυβερνητικού συνεταιρισμού. Μέχρι πριν λίγο καιρό, επιχειρούσε να πείσει, τα πράσινα μολυβένια στρατιωτάκια, να ψηφίσουν τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση, γιατί, σε αντίθετη περίπτωση όπως ισχυριζόταν, δήθεν δεν θα «πάρουμε την δόση μας» , θα χρεωκοπήσουμε, θα διαλυθεί η Ευρώπη, θα καταστραφεί η παγκόσμια οικονομία, οι εξωγήινοι θα βομβαρδίσουν το κοινοβούλιο, και άλλα, ων ουκ έστιν αριθμός, φαιδρά και φανταστικά σενάρια καταστροφής.

Η Ευα Γεωργίου Παπανδρέου Αποκαλύπτει!

“Μου γράφεις να γυρίσω πίσω στην Ελλάδα. Τι να κάνω εγώ σε μία χώρα που κατοικείται από οκτώ εκατομμύρια καγκουρώ;”
Ανδρέας Γ. Παπανδρέου
(από επιστολή του στον κουμπάρο του Αδαμάντιο Πεπελάση το 1957)

Με πόση ευκολία μπορείς να ασελγήσεις σε μία χώρα όταν απεχθάνεσαι τους κατοίκους της από κούνια;
Πόσο “ιδιωτική” είναι η ιδιωτική ζωή των δημοσίων ανδρών; Σε ποιο βαθμό δικαιούται η κοινή γνώμη να πληροφορείται για την “κρυφή” ζωή εκείνων που διευθύνουν τις τύχες των λαών;
Διαβάστε τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις της Εύας Παπανδρέου, πρώην συζύγου του νυν πρωθυπουργού.
Ο Γιώργος γνώρισε την Εύα στο Λονδίνο. Παντρεύτηκαν, αλλά κράτησε κρυφό το γάμο τους! Όχι μόνο από τον πατέρα του, αλλά και από τη μητέρα του. Δεν τόλμησε ούτε σ’ αυτήν να το πει.
Η Εύα βοήθησε αποτελεσματικά τον Γιώργο στις σπουδές του. Και στο τέλος, η Εύα ήταν εκείνη που έγραψε την πανεπιστημιακή διατριβή με την οποία ο Γιωργάκης Παπανδρέου πήρε το περιπόθητο “χαρτί”.

H Tσιμπουκλού είναι ακόμη εδώ. Το Πολεμικό Ναυτικό είναι σε διακοπές. Φυσικό αέριο στη Θράκη.

Γράφει ο Αδαμάντινος
Η ψαρόβαρκα Τσιμπουκλού, οι Τούρκοι το λενε ερευνητικό σκάφος, άντε να μετρήσει κανένα ψάρι... κάνει βόλτες ανάμεσα σε Θάσο και Σαμοθράκη. Το Πολεμικό Ναυτικό είναι σε διακοπές. Πιστεύω ότι η Τσιμπουκλού θα...
φτάσει μέχρι Νότια του Αθως.

Ο ΓΑΠ δεν χαλάει χατήρια. Τα δίνει όλα. Μπροστά - πίσω τα πάντα.

Οι Τουρκοι ακολουθούν κατά γράμμα το χάρτη κοιτασμάτων φυσικού αερίου της Ανατ. Μεσογείου.

Απο τις κινήσεις τους εχω καταλάβει ότι εχουν βρεί φυσικό αέριο. Το θέμα είναι ποιός θα τους το βγάλει...

Αναβαθμίζεται ο ρόλος του Λάγαρη στην ΡΑΕ

Απο μέλος του ΔΣ σε επικεφαλής του νομικού τμήματος
Ως επικεφαλής του νομικού τμήματος της ΡΑΕ αναβαθμίζεται ο πολιτευτής της Ευρυτανίας
 και δικηγόρος κ.Γιώργος Λάγαρης σε εσωτερικές αλλαγές που πρόκειται να γίνουν τις επόμενες ημέρες  .
Ο υποψήφιος Βουλευτής Ευρυτανίας στις Εθνικές εκλογές του 2009  κατείχε από το Νοέμβριο του 2010 την θέση του μέλους της Ολομέλειας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.
Έτσι αναβαθμίζεται και έχει πλέον στον έλεγχό του ως επικεφαλής  το νευραλγικό τμήμα της ΡΑΕ με την εποπτεία και το συντονισμό όλων των νομικών υποθέσεων της αρχής ,θέση που είχε εδώ και χρόνια η κ.Αλεξία Τροκούδη.
"Ευθύνη αλλά και μεγάλη πρόκληση και εμπειρία" τονίζει o κ.Λάγαρης στην επικοινωνία που είχε μαζί του το Prasia.com για την νέα θέση σε μια κρίσιμη περίοδο  για τις αποφάσεις που καλείται να λάβει η ΡΑΕ

Δημοσιογράφοι φερέφωνα εργολάβων, εμπόρων όπλων, μπετατζήδων, σκουπιδιαραίων...


Αν θες να ταΐσεις το πόπολο τυρόπιττες, σουβλάκια ή ότι άλλο εδώδιμο, χρειάζεσαι οπωσδήποτε άδεια, ακόμη κι αν θες ν’ ανοίξεις μια τρύπα δύο επί δύο σε μια γειτονιά. Θα σε ελέγχει η αγορανομία, το υγειονομικό και πάει λέγοντας. Αν σε τσακώσουν να πουλάς σάπια και ληγμένα, επικίνδυνα για την δημόσια υγεία, τότε θα σε μπαγλαρώσουν και θα πας στο αυτόφωρο, θα στο κλείσουν το μαγαζί. Εσένα δε, θα σε στείλουν να περνάς τα πρωϊνά στο προαύλιο του ευαγούς ιδρύματος του Κορυδαλλού, παίζοντας βόλλεϋ με τον αθώο, μέχρι αποδείξεως του εναντίου, Μπέο.

Αμερικανικός... δάκτυλος στη Θράκη, από άκρως απόρρητο έγγραφο της ΕΥΠ

Την έντονη δραστηριοποίηση του αμερικανικού προξενείου Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Θράκης, με απώτερο στόχο τη χειραγώγηση...


της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας και την εν συνεχεία αξιοποίησή της για την εξυπηρέτηση των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή, καταγράφει απόρρητο έγγραφο (υπ. αρ. 1044/ 12 Σεπτεμβρίου 2008) της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.


Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες επισημαίνουν το ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι για τα ζητήματα που αφορούν στη μειονοτική εκπαίδευση, φτάνοντας μέχρι του σημείου να ασκήσουν ακόμη και πιέσεις προς τη δασκάλα του μειονοτικού δημοτικού σχολείου του Μεγάλου Δέρειου Έβρου, κυρία Χαρά Νικοπούλου. Πρόκειται για τη γνωστή δασκάλα, η οποία, αφού προηγουμένως προκάλεσε τη μήνιν του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, επειδή υποστήριξε με σθένος πως οι Πομάκοι μαθητές της δεν είναι Τούρκοι, εν συνεχεία βρέθηκε στο στόχαστρο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο και εσπευσμένα τη μετέθεσε στη λογική ότι έκανε εξωτερική πολιτική μέσα στο χώρο του σχολείου.

Εντολή αφαίρεσης οπλισμού της Εθνοφρουράς!

Μια περίεργη διαταγή αφαίρεσης οπλισμού που έφτασε στις τεθωρακισμένες μονάδες της Εθνοφρουράς στην Κύπρο από το αρχηγείο, έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στο προσωπικό των μονάδων.
Σύμφωνα με την διαταγή για πρώτη φορά στην ιστορία της Εθνοφρουράς, υποχρεούνται οι διοικητές της ΧΧ ΤΘΤ, να αφαιρέσουν το συζυγές πολυβόλο των 7,62 χλστ. από τα άρματα μάχης (ΑΜΧ-30, Τ-80) κατά την διάρκεια της παρέλασης μπροστά από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Δ.Χριστόφια, τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Π.Μπεγλίτη, τον πρόεδρο της Βουλής κλπ! Για ποιο λόγο;
Δεν εξηγείται επισήμως, αλλά ανεπισήμως αφήνεται να εννοηθεί ότι «Υπάρχουν λόγοι ασφαλείας»! Δηλαδή με απλά λόγια κάποιος ή κάποιοι στο περιβάλλον θεωρούν (ή έχουν πληροφορίες;) ότι μπορεί να επιχειρηθεί … εκτέλεση του Δ.Χριστόφια κατά την διάρκεια της παρέλασης, όπως είχε συμβεί με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Ανουάρ Σαντάτ!

Σταμάτησαν την έκδοση των λογαριασμών με το χαράτσι



Κατάληψη στα εκδοτήρια της ΔΕΗ έχουν κάνει οι εργαζόμενοι στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Έχει διακοπεί η έκδοση λογαριασμών. Φωτόπουλος: "Δεν θα κόψουμε το ρεύμα ακόμα και αν πάμε φυλακή"

Με μία συντονισμένη κίνηση το απόγευμα της Τετάρτης, εργαζόμενοι από τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κατέλαβαν τα γραφεία - εκδοτήρια της ΔΕΗ στην οδό Πειραιώς 247. Έξω από τον χώρο υπάρχουν αρκετοί πολίτες μαζεμένοι, κυρίως από το ΠΑΜΕ.
Οι λαμβάνοντες μέρος στην κινητοποίηση καλούν τους πολίτες να βοηθήσουν και να κατέβουν στην κατάληψη.
Έχει σταματήσει η έκδοση των λογαριασμών οι οποίοι θα περιλάμβαναν μάλιστα και την έκτακτη εισφορά χαράτσι του υπουργείου.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ...(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ)

Σαν σήμερα απεβίωσε ο ΗΡΩΑΣ και σύμβολο του Μακεδονικού Αγώνα Παύλος Μελάς (29 Μαρτίου 1870 – 13 Οκτωβρίου 1904)
Παρά τις συνεχείς διώξεις του Οθωμανικού στρατού ο Παύλος Μελάς άρχισε ν΄ αποδεκατίζει τις βουλγαρικές ομάδες με βάση τα χωριά Λιγκοβάνη και Λίχυβο. Όμως στις 13 Οκτωβρίου 1904 βρισκόμενος στα Στάτιστα και προδοθείς από την βουλγάρικη συμμορία του Μήτρου Βλάχου περικυκλώθηκε από Τουρκικό απόσπασμα 150 ανδρών. Μετά από δίωρη λυσσαλέα μάχη διέταξε αιφνίδια έξοδο τεθείς επικεφαλής των ανδρών του . Στην επιχείρηση αυτή τραυματίσθηκε θανάσιμα στην οσφυϊκή χώρα και πέθανε μετά από μισή ώρα στα χέρια του φιλου του, Γεώργιο Στρατινάκη. Η τελευταία του φράση πριν ξεψυχήσει ήταν:
"Βούλγαρος να μη μείνει"

Bίαιο χτύπημα του Σταύρου Ψυχάρη στον κολλητό του ΓΑΠ, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη! Το σκάνδαλο Proton Bank ξυπνάει μνήμες Κοσκωτά και Ειδικού Δικαστηρίου!

ΒΗΜΑ on line

Ιδού το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας του ΒΗΜΑτος για τα κατορθώματα Λαυρεντιάδη την τράπεζα του οποίου διέσωσε το ανεκδιήγητο τρίο Παπανδρέου, Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου.
Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της Proton Bank που υποχρέωσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην κρατικοποίηση της τράπεζας του κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ο οποίος ζει στο Λονδίνο, στα πρόθυρα της κατάρρευσης βρίσκεται και το δημιούργημά του, η φαρμακευτική εταιρεία Alapis η οποία οφείλει στις τράπεζες κοντά ένα δισ. ευρώ και προμηθεύει με φάρμακα και νοσηλευτικό υλικό σχεδόν όλα τα νοσοκομεία.

«Κυρία, ο μπαμπάς μου αυτοκτόνησε»

Περιστατικά λιποθυμίας μικρών μαθητών από ασιτία σε σχολεία της πρωτεύουσας αποκάλυψε ο Σύλλογος Δασκάλων Α’ Αθήνας. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Μαριόλης, η σχολική κοινότητα ενός από τα Δημοτικά, που είδαν τους μαθητές τους να λυγίζουν από πείνα, θρήνησε πρόσφατα για τον πατέρα μαθητή που δεν άντεξε το βρόχο της ανεργίας και έδωσε τέλος στη ζωή του.
Εξάλλου, τα πρώτα επίσημα θύματα του σφοδρού οικονομικού πολέμου που έχει εξαπολυθεί την τελευταία διετία στο χώρο της εκπαίδευσης είναι ζευγάρι εκπαιδευτικών, νηπιαγωγός και γυμναστής, με τρία παιδιά. Τους βρήκε ο θάνατος σε τροχαίο ενώ κατευθύνονταν από την οικογενειακή τους εστία στη Λάρισα προς τη Δράμα, όπου υπηρετούσε η μητέρα. Η αίτησή της για απόσπαση δεν ικανοποιήθηκε. «Φέτος ήταν η πρώτη φορά που δεν ικανοποιήθηκαν κατά προτεραιότητα οι αιτήσεις απόσπασης των τριτέκνων.

Είσαι λαθρομετανάστης/ρια και έχεις γκόμενο/α Έλληνα?..Τώρα θα πάρεις και άδεια παραμονής...με το νέο νόμο Παπουτσή.

Ψηφίστηκε ο στις 7-10-11 ένας νέος νόμος που δίνει δικαίωμα σε όποιον ή όποια αλλοδαπό/η  έχει "δεσμό" με έλληνα υπήκοο να παίρνει και άδεια παραμονής.Γιατί τα μοντέρνα ζευγάρια τώρα τελευταία δεν παντρεύονται.Άσε που οι ισλαμιστές λαθρομετανάστες για να παντρευτούν πρέπει στις περισσότερες περιπτώσεις να αλλάξουν υποχρεωτικά την πίστη και στη σύζυγό τους.
Όμως υπήρχαν και εκείνοι που δεν έβρισκαν κάποιον να πληρώσουν τα πολλά χρήματα για να κάνουν ένα λευκό γάμο και να τους δώσει το κράτος άδεια παραμονής.Τώρα με αυτό τον νόμο όποιος θέλει να πάρει άδεια εργασίας,θα βρίσκει ένα ταίρι επί πληρωμή μόνο και μόνο για να δηλώσει σε σχέση...άλλα 2-3 άτομα μπεκρήδες από κανένα παρακμιακό καφενείο που θα τους δίνει από 50 ευρώ να πάνε για μάρτυρες και η άδεια παραμονής...θα είναι τυπική διαδικασία...
Δείτε τι λέει ο νόμος...

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό της Κατοχής

Της Σεμίνας Διγενή Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ίσως έχετε ακουστά από τις πανεπιστημιακές σας σπουδές στην Αμερική, την περίπτωση του Έλληνα ελεγειακού ποιητή Σόλωνα, τον οποίο οι Αθηναίοι το 600 π.Χ. λόγω επικίνδυνων στάσεων (κινημάτων) αρχαίων αγανακτισμένων πολιτών, τοποθέτησαν με έκτακτη διαδικασία εκλογής από το Δήμο της Αθήνας (κι όχι από τον Άρειο Πάγο) «άρχοντα», νομοθέτη με έκτακτες εξουσίες, για να αποκαταστήσει την κοινωνική ειρήνη και τη μεταβολή των θεσμών.
Τα εξαιρετικά τολμηρά του μέτρα προέβλεπαν ανάμεσα σε άλλα, την ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ του αρχαίου κοινωνικού κράτους και με μια σειρά μεταρρυθμίσεων, κατέστησε πολλούς άδικα φυλακισμένους ή υποθηκευμένους με τη ζωή τους Αθηναίους, ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ…
Να σας πω…

Χαμός στο διαδίκτυο με τις δηλώσεις Λαμπάκη για την Θράκη

Τον γύρο της Ελλάδας έκανε το βίντεο που δημοσιεύσαμε με τις δηλώσεις του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Ευάγγελου Λαμπάκη για την Θράκη (βλέπε εδώ).

Εκατοντάδες sites και blogs δημοσίευσαν το συγκεκριμένο βίντεο. Μάλιστα κάποια απομαγνητοφώνησαν το βίντεο και παρουσιάζουν τις δηλώσεις του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, συνοδευόμενες από επικριτικά σχόλια. Κάποιοι ζητάνε ακόμα και την παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών, για τα όσα δήλωσε, αναφέροντας ότι «θα πρέπει να ληφθούν άμεσα διοικητικές κυρώσεις κατά του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκη, για εκτόξευση απειλής και έκθεση σε κίνδυνο της εσωτερικής ασφάλειας αλλά και της συνοχής του Ελληνικού κράτους»...

Η Ελλάδα βιώνει μια νέα κατοχή!

Γράφει ο Σπύρος Εργολάβος
Φιλόλογος-Συγγραφέας

Ήρθε, επί τέλους, η ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: η χώρα μας βρίσκεται σε πραγματική κατοχή. Το μέλλον της είναι στα αμερικανικά, ευρωπαϊκά, και κυρίως, γερμανικά συμφέροντα. Η εθνική μας ανεξαρτησία, αν όχι τελείως ανύπαρκτη, σε βαθμό επικίνδυνο, περιορισμένη. Ο εθνικός μας πλούτος ξεπουλιέται σε τιμή ευκαιρίας. Η τρόϊκα αλωνίζει την Ελλάδα και στην ουσία, την κυβερνά. Και μπροστά σ’ αυτό το κατάντημα οι πολιτικοί μας, αντί να νιώθουν εθνική αισχύνη, έρχονται από πάνω και προκαλούν με τις δηλώσεις τους. Γνωστή ανά το πανελλήνιο, παλιότερα, η δήλωση Παγκάλου: “Η τρόικα – είχε δηλώσει δημόσια - αποτελεί ευλογία για την Ελλάδα”. Και μόλις πρόσφατα ο άλλος αντιπρόεδρος και συνταγματολόγος καθηγητής, στο ίδιο μήκος κύματος συμπλήρωσε:

Μια μαθήτρια: ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΝΑ!!!


άνθρωποι άκαρδοι, ανίκανοι, σε όλα άχρηστοι...κι όμως λέγονται πρωθυπουργοί, υπουργοί, βουλευτές κλπ!Γιατί? Κάνω "μάθημα" με ανύπαρκτους καθηγητές, καθηγητές που δεν ξέρουν πόσο κάνει 1+1, καθηγητές που δεν αγαπούν τα παιδιά..που σου μιλάνε σα σκουπίδι!!Κάνω μάθημα χωρίς βιβλία(μου έδωσαν cd που δε λειτουργούν)...αλλά συγνώμη ξέχασα...ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ!!!Έφεραν γύρω μου τον πόνο, τη δυστυχία,

τη γκρίνια, τα νεύρα..γιατί έτσι ήθελαν, χωρίς να ρωτήσουν κανέναν!!Άφησαν ξένους να μου κάνουν κουμάντο...χωρίς να με ρωτήσουν αν εγώ θέλω...

Μαθητές λιποθυμούν από ασιτία λόγω κρίσης!

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών το Σάββατο στην πλατεία Πανόρμου
Δραματική και σοκαριστική είναι η κατάσταση που περιγράφει ο Α’ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αθηνών σχετικά με την κατάσταση που βρίσκονται πολλά παιδιά σε σχολεία της πρωτεύουσας, εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους, αναφέρει η εφημερίδα LIFO.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχουν καταγραφεί κρούσματα λιποθυμίας μαθητών εξαιτίας της ασιτίας σε σχολεία του 6ου Διαμερίσματος, αλλά και μια αυτοκτονία άνεργου γονέα μαθητή σε σχολείο της περιοχής.

Για να επικρατήσει το κακό, φτάνει μόνο οι καλοί να μην κάνουν τίποτα!

Στην Αμερική, στα πλαίσια μιας τηλεοπτικής εκπομπής, η κόρη ενός διακεκριμένου δημοσίου προσώπου ρωτήθηκε το εξής:
-Πως ήταν δυνατόν ο Θεός να επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο; (η ερώτηση σχετιζόταν με τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου).

Η κοπέλα απάντησε με ένα ιδιαίτερα αξιοσημείωτο τρόπο:
-Προσωπικά πιστεύω ότι, όπως εμείς, έτσι και ο Θεός θα πρέπει να νιώθει βαθύτατα λυπημένος για αυτό το συμβάν,  όμως εδώ και πολύ καιρό κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να Τον απομακρύνουμε από τα σχολεία, τις κυβερνήσεις και τη...
προσωπική ζωή μας. Πιστεύω δε ότι, καθώς ο Θεός εκφράζεται με αξιοπρέπεια, και επειδή έτσι κι αλλιώς προίκισε τον άνθρωπο με απόλυτη ελευθερία θελήσεως, τελικά ίσως αναγκάστηκε να περιορίσει την παρουσία Του στα γεγονότα που αφορούν τη ζωή μας. Με ποια λογική περιμένουμε από τον Θεό να μας ευλογήσει και να μας χαρίσει την προστασία Του, τη στιγμή που απαιτούμε να αποσυρθεί απ' τη ζωή μας;».

Και συνέχισε λέγοντας:
-Λαμβάνοντας υπ' όψη τα πρόσφατα γεγονότα - τρομοκρατικές επιθέσεις, δολοφoνίες στα σχολεία κ.λ.π. - πιστεύω ότι όλα αυτά ξεκίνησαν από τότε που κάποια κυρία κίνησε αγωγή, ζητώντας την κατάργηση της προσευχής στο χώρο των σχολείων... (Madeleine Murray O'Hare - εν τω μεταξύ έπεσε θύμα δολοφονικής επιθέσεως) .

Βραβεία του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Πάτρας

«Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου & Πολιτισμού Πάτρας»          Πάτρα  10/10/2011
Διεθνές Πανόραμα - Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία
(αρ.Έγκρισης Πρωτ/κείου Πατρών 185/09)
Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 10α, ΤΚ 26441
τηλ/fax 2610 426779
κιν. τηλ.6932766373


                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βραβεία του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Πάτρας
                                                             – «13ο Διεθνές Πανόραμα»

    Φεστιβάλ πολιτιστικής αντίστασης

Ξεκινήστε τον πόλεμο χωρίς τη γενιά σας!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Συγγνώμη, αλλά είμαι υποχρεωμένη να διαφωνήσω για άλλη μια φορά με τον υπουργό των Οικονομικών.

«Πόσους πολέμους θα κάνει η γενιά μου;», αναρωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος. Και συνέχισε διερωτώμενος: «Θα απουσιάσω από τον πόλεμο της γενιάς μου για να βάλω τα προσόντα μου στον τόκο;».

Δήλωσε δε απόλυτα βέβαιος πως αυτός είναι ο πόλεμος της γενιάς του.

Αν αυτός είναι ο πόλεμος της γενιάς μας, όπως ισχυρίστηκε στη συνέντευξή του στον Γιάννη Πρετεντέρη, τότε είναι ένας πολύ ντροπιαστικός πόλεμος.

Μήνας, που είναι, Οκτώβριος, λίγες μέρες πριν από την επέτειο του Έπους, όλα αυτά μου ακούγονται κάπως βέβηλα, ιερόσυλα, προπαγανδιστικά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Κ.Α.Π. ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών, ο Μίκης Θεοδωράκης επεσήμανε τον κίνδυνο εθνικών περιπετειών που ελλοχεύει στις περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας και της Ηπείρου, με την υφιστάμενη έξαρση της εξάρτησής μας από τον «ξένο παράγοντα» και τα συμφέροντά του.
 Ήδη, τα σύννεφα που μαζεύονται τον τελευταίο καιρό πάνω από τη Θράκη μας, έριξαν το πρώτο, αναγνωριστικό, «πρωτοβρόχι» πριν την αναμενόμενη καταιγίδα.
Το φερέφωνο του καθεστώτος πολιτικού συστήματος, ο Δήμαρχος Θράκης, Βαγγέλης Λαμπάκης, έριξε  την πρώτη τροχιοδεικτική βολή:  Υποστηρίζοντας ότι η Θράκη δεν τυγχάνει της αναλόγου αναπτυξιακής προσοχής της κυβέρνησης, υπαινίχθη σαφώς πως αν αυτό συνεχιστεί, τότε κάποια στιγμή ίσως να υπάρξει ανεξάρτητη οικονομική και πολιτική κρατική οντότητα στην Θράκη!
 Το σάπιο κατεστημένο, έχει πια ξεσαλώσει. Τα οδυνηρότερα σενάρια της εθνικής μας κατάτμησης, επαληθεύονται τραγικά και, ήδη, άρχισε η εκτέλεσή τους.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΔΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ

Άδεια χρήσης νερού
Σύσκεψη για απλούστευση διαδικασιών στη χορήγηση άδειας
………………………………………………………………………………………





             Σύσκεψη για το θέμα «Άδειας χρήσης νερού» που αφορά τους αγρότες πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη περιβάλλοντος Νίκου Μπέτσιου στα γραφεία της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.
Παρόντες ήταν ο Διευθυντής και οι προϊστάμενοι της Διεύθυνσης και των τμημάτων των περιφερειακών ενοτήτων περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας, καθώς επίσης και ο Γενικός Διευθυντής και Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος .
Στη σύσκεψη παρέστησαν επίσης ο Γενικός Διευθυντής της ΔΙΠΕΧΩ καθώς και οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Υδάτων Στερεάς Ελλάδος και Θεσσαλίας της αποκεντρωμένης διοίκησης.
Ο σκοπός της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός των ενεργειών μεταξύ της αιρετής περιφέρειας και της αποκεντρωμένης διοίκησης με στόχο την απλούστευση των διαδικασιών για χορήγηση άδειας χρήσης νερού για την εξυπηρέτηση των αγροτών.

ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ,Η ΑΡΙΑ ΑΓΑΤΣΑ

H βουλευτής Βοιωτίας Αριάδνη Αγάτσα έλαβε μέρος στην ετήσια Σύνοδο τής μικτής Κοινοβουλευτικής Συνέλευση τού ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι  8-10 Οκτωβρίου,απεσταλμένη της Ελληνικής Βουλής. Η κυρία Αγάτσα ως μέλος της μικτής Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΝΑΤΟ συμμετείχε στις εργασίες  τής Ολομέλειας καθώς και της Πολιτικής Επιτροπής τής οποίας είναι μέλος.
Στη Συνέλευση υιοθετήθηκε ομόφωνα ψήφισμα για την «αντιμετώπιση βιολογικών και χημικών απειλών», με το οποίο οι ΗΠΑ, η Ρωσία και το Ιράκ καλούνται να προβούν σε πλήρη καταστροφή του αποθέματος χημικών όπλων που διαθέτουν
Το ψήφισμα απευθύνει, επίσης, έκκληση προς όλες εκείνες τις χώρες που δεν έχουν δηλώσει πως κατέχουν χημικά και βιολογικά όπλα να το πράξουν και να τα καταστρέψουν άμεσα, αλλά και προς όλα τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ να στηρίξουν τις προσπάθειες κατά της απειλής των βιολογικών και χημικών όπλων και να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπιση τυχόν τρομοκρατικών απειλών.
O Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας, Άντερς Φο Ράσμουσεν δήλωσε  πως η νατοϊκή επιχείρηση στη Λιβύη είναι «κοντά στο τέλος της»,  κι επανέλαβε ότι ο πρώην ισχυρός άνδρας Μουάμαρ Καντάφι «δεν είναι στόχος».

ΧΑΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Έσπασε τα κοντέρ σε facebook και blogspots το περίφημο πλέον βίντεο με το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης να μιλάει για τη δυνατότητα της Θράκης να σταθεί ακόμη και ως «ανεξάρτητο κράτος». Εμείς θα επιχειρήσουμε μια ψύχραιμη προσέγγιση. Οι δηλώσεις αυτές είναι μέρος από την ομιλία του κυρίου Λαμπάκη στην τελευταία εκδήλωση του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη...»
Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης έκανε αυτές τις δηλώσεις, εμφανώς απροετοίμαστος, πράγμα που συνηθίζουν οι νομικοί που είναι απόλυτα σίγουροι για την ευχέρειά τους στον προφορικό λόγο και στην παράθεση επιχειρημάτων. Αυτή η σιγουριά μπορεί να οδηγήσει ένα δικηγόρο σε φραστικούς ακροβατισμούς, με αποτέλεσμα να ....

Αποκλειστικό. Γερμανική "απόδειξη κλοπής" για 60000 αυγά.



Πατήστε στην εικόνα και κάντε αριστερό κλικ για ζουμ

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων

Ο Δήμος Θηβαίων διαδηλώνει τη σταθερή συμπαράστασή του στον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι στο Δήμο, προκειμένου να διαφυλάξουν την αξιοπρεπή διαβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους, που πλήττεται καίρια με την προωθούμενη από την Κυβέρνηση μείωση των μισθών τους.
Από την πρώτη στιγμή, ο Δήμος Θηβαίων με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου δήλωσε την αντίθεσή του στον αντεργατικό θεσμό της εργασιακής εφεδρείας και επισήμανε την έλλειψη προσωπικού εξαιτίας της οποίας δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου.
Ζητούμε την κατανόηση από τους Δημότες μας, για τα προβλήματα που προκύπτουν από την ελλιπή λειτουργία του Δήμου εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, ιδιαίτερα στην αποκομιδή των σκουπιδιών. 
Ο Δήμος Θηβαίων μέσα σε κλίμα κατανόησης, συναίνεσης και συνεργασίας με τους εργαζόμενους, προσπαθεί να βρει την καλύτερη δυνατή λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος, που έχει δημιουργηθεί από τη συσσώρευση των σκουπιδιών στους δρόμους, αλλά και για την προώθηση των κατεπειγόντων ζητημάτων του Δήμου. 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣ​Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙ​ΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ

Προς:  τα Μέλη
Σας καλούμε να συμμετάσχετε στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στη Κεντρική Πλατεία της Θήβας, την Τετάρτη 19/10/2011 και ώρα 10:00 π.μ., ημέρα της 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξαν ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ.
Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών επαρχίας Θήβας, συμμετέχοντας δυναμικά στην απεργία με τα Σωματεία – Μέλη της, σας καλεί όλους: Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Εμπόρους να συμμετέχετε δυναμικά στις κινητοποιήσεις, κλείνοντας τις επιχειρήσεις στις 19 Οκτωβρίου.Δηλώνουμε έτσι την αντίθεση μας στα ΑΔΙΚΑ – ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ τα οποία δίνουν το τελειωτικό χτύπημα στη δοκιμαζόμενη Ελληνική αγορά επιφέροντας ΑΝΕΡΓΙΑ – ΛΟΥΚΕΤΑ – ΦΤΩΧΙΑ.
Τα Σωματεία – Μέλη
v     Εστατορίων-Ταβερνών-Καφετεριών και συναφών Επαγγελμάτωνv     Συνεργείων Επισκευής αυτοκινήτων και αγροτικών μηχανημάτωνv     Σύνδεσμος Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγωνv     Σύνδεσμος Υδραυλικώνv     Σωματείο Ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων Δ.Χ «Η Θήβα»v     Σωματείο Κομμωτώνv     Σωματείο Αρτοποιώνv     Σωματείο Περιπτερούχων – Καπνοπωλώνv     Ένωση Ραδιοταξί «Ο Κάδμος»                 ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ ΤΗΣ ΟΕΒΕΘ
Ο πρόεδρος ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ο Αντιπρόεδρος ΞΕΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ο Γεν. Γραμματέας ΚΑΤΣΙΦΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Αποκομιδή σκουπιδιών-κινητοποιήσεις ΠΟΕ ΟΤΑ Δήμος Θηβαίων

Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει τους Δημότες του, ότι μέχρι και την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ).:

·        Δεν θα γίνεται η αποκομιδή των σκουπιδιών
·        Δεν θα λειτουργεί καμία υπηρεσία στο Δήμο Θηβαίων


ΖΗΤΑΜΕ τη βοήθεια και την κατανόηση όλων των Δημοτών και ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ παράλληλα:

α) Να κρατηθούν στα σπίτια τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα (γυαλί, πλαστικό, χαρτί και αλουμίνιο) και να τοποθετηθούν στους ΜΠΛΕ κάδους την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011.
β) Να περιορισθούν τα υπόλοιπα απορρίμματα, όσο γίνεται περισσότερο και να τοποθετούνται ΜΕΣΑ στους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ κάδους και στους κάδους πηγάδια και όχι έξω από αυτούς.
γ) Σε περίπτωση που έχουν συσσωρευτεί τα σκουπίδια στους κάδους, να κρατούνται στα σπίτια μέχρι τη λήξη των κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣ​ΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ VPRC- ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011


Κάντε αριστερό κλικ πάνω στην εικόνα για αλλαγή μεγέθους 

Κύριε Σηφουνάκη ήρεμα... - - - "Ο Χριστόδουλος της καρδιάς μας".

Αφήστε ήσυχη τη μνήμη του ...
Είναι το "σύμβολο" της πίστης μας...
 Δεν "σας παίρνει" ...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...

Σαν σήμερα 12 Οκτωβρίου 1944 οι Γερμανοί αποχωρούσαν από την Αθήνα. Σήμερα έρχονται πάλι για να την καταλάβουν

12 Οκτωβρίου 1944. Εξήντα επτά χρόνια πριν, ένα πρωινό Πέμπτης, οι καμπάνες των εκκλησιών άρχισαν να χτυπούν χαρμόσυνα, καλώντας τους Αθηναίους να ξεχυθούν στους δρόμους και να πανηγυρίσουν το τέλος της γερμανικής κατοχής. Όλο το βράδυ, μικρές φάλαγγες γερμανικών αυτοκινήτων ξεκινούσαν προς το Βορρά και στις 6:30 το πρωί άρχισε η αποχώρηση του κυρίως σώματος.

Οκτώβριος 2011. Πριν λίγες ημέρες ήρθε ο  Γερμανός Αντικαγκελάριος   Φίλιπ Ρέσλερ με μια στρατιά επιχειρηματίες για να καταλάβουν Οικονομικά την Ελλάδα .

Δυστυχώς αυτή την φορά,  με την σύμφωνη γνώμη της Ελληνικής Κυβέρνησης και τις ευλογίες της Τρόικας

: Ικανοποίηση Τσόνογλου για την παράταση στα υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού από αρδευτικές γεωτρήσεις

Την ικανοποίηση της για την παράταση της προθεσμίας έως και 16 Ιουνίου 2012 (από 16 Δεκεμβρίου 2011 που ήταν αρχικά) υποβολής δικαιολογητικών από τους αγρότες για τα υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού από αρδευτικές γεωτρήσεις – πηγάδια, εξέφρασε η Βουλευτής Βοιωτίας Βασιλική Τσόνογλου Βυλλιώτη.
Την παραπάνω ανακοίνωση έκανε χθες το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
και συγκεκριμένα ο Υπουργός κ.Κ. Σκανδαλίδης.
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την σχετική απόφαση «με τροποποίηση της ΚΥΑ 150559/10-6-2011 (ΦΕΚ 1440 β΄- 16 Ιουνίου 2011) “Διαδικασίες, όροι και προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού”, όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα χρήσης νερού υποχρεούνται να ζητήσουν την έκδοση άδειας χρήσης νερού για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού, εντός δώδεκα μηνών, από την έκδοσή της, δηλαδή μέχρι την 16η Ιουνίου 2012, αντί εξαμήνου που προβλεπόταν έως σήμερα».
Η κ. Τσόνογλου σε δηλώσεις ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς ένα δίκαιο αίτημα των αγροτών Πανελλαδικά αλλά και της Βοιωτίας αντιμετωπίστηκε θετικά ενώ όπως ενημερώθηκε, «στους άμεσους στόχους του ΥΠΑΑΤ είναι η απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των αγροτών και την ελάφρυνσή τους από αδικαιολόγητα κόστη και χρονοβόρες διαδικασίες».
Σημειώνουμε ότι στις 27 Σεπτεμβρίου 2011, η κ. Τσόνογλου είχε καταθέσει Επίκαιρη Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Κώστα Σκανδαλίδη.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα μπροστά σε πρωτοφανείς και δραματικές εξελίξεις. Διακυβεύεται το παρόν και το μέλλον της ως ανεξάρτητης και βιώσιμης χώρας. Κατά συνέπεια, το πρόβλημα της είναι σήμερα πρόβλημα επιβίωσης. Πρόβλημα εθνικό και όχι απλώς πρόβλημα χρέους.

Η απαίτηση των δανειστών να οδηγηθεί η χώρα σε συντεταγμένη χρεοκοπία με στόχο την αδιάκοπη πληρωμή των τόκων και των χρεολυσίων, και με συνέπεια τη στάση πληρωμών στο εσωτερικό, σε συνδυασμό με την απαίτηση να τους δοθεί ως αντιπαροχή ο δημόσιος πλούτος, υποθηκεύει την ανεξαρτησία της χώρας και την επιβίωση του ελληνικού λαού.

Εμείς, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, αναλογιζόμενοι τις ιστορικές στιγμές που περνάει η χώρα μας, συναντηθήκαμε στην Αθήνα και συμφωνήσαμε ότι παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται σήμερα υπό στρατιωτική κατοχή, εντούτοις, 70 χρόνια μετά την ίδρυση του ΕΑΜ, βρίσκεται ξανά μπροστά σε αντίστοιχου ιστορικού μεγέθους τραγωδία. Σήμερα διακυβευέται η εθνική ανεξαρτησία, καταπατείται το Σύνταγμα και υποθηκεύεται η επιβίωση μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού.

Στο Ευρωκοινοβούλιο η Β. Τσόνογλου

Στο Ευρωκοινοβούλιο η Β. Τσόνογλου

Η Βασιλική Τσόνογλου κατά την εισήγησή της στο Ευρωκοινοβούλιο την 5 και 6/10/11 τόνισε ότι «πρέπει να γίνει κατανοητό στην Ε.Ε ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και σύνορα της Ευρωπαικής Ένωσης γι’ αυτό και η προστασία τους αποτελεί όχι μόνο εθνική αλλά και ευρωπαική προτεραιότητα»
                Στις Βρυξέλλες την 5 και 6/10/11 στην Διακοινοβουλευτική Συνάντηση Επιτροπών Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων των Εθνικών Κοινοβουλίων με θέμα «Δημοκρατική Λογοδοσία, σχετικά με την Εσωτερική Στρατηγική Ασφαλείας, ο ρόλος των Europol-Eurojust και Frontex», την Ελλάδα εκπροσώπησε η Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη, βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ Ν. Βοιωτίας.
                Η βουλευτής ενώπιον των εθνικών βουλευτών και ευρωβουλευτών της ευρωζώνης παρουσίασε την εισήγησή της με θέμα: «Η προστασία των συνόρων της Ε.Ε και η ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και της συνεργασίας στο χώρο του SCHENGEN»
                Η εισήγησή της έχει ως εξής: Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αποτελεί μία ξεχωριστή ευκαιρία για εμένα, εκπροσωπώντας το ελληνικό κοινοβούλιο, να σας μιλάω για ένα τόσο σημαντικό για τη χώρα μου ζήτημα.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο