Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Πρωτοχρονιάτικη Συνάντηση Νέων στην αίθουσα του Σ.Φ.Ε.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας ανακοινώνεται ότι η προγραμματισμένη για
το Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015 Πρωτοχρονιάτικη Συνάντηση Νέων αναβάλλεται
λόγω των καιρικών συνθηκών και θα λάβει χώρα την

Ο φόβος της Γερμανίας και το φυτίλι της Ελλάδος

Εδώ και 6 χρόνια ο Λαός μας βιώνει μία πρωτόγνωρη εις την σύγχρονη ιστορία εξαθλίωση. Εξαιτίας μίας οικονομικής κρίσης και ως επακόλουθο αυτής την χρεοκοπία της χώρας μας. Το ξέσπασμα μίας οικονομικής κρίσης, με παγκόσμιες ή περιφερειακές διαστάσεις όπως π.χ. το ευρωπαϊκό πεδίο, έχει διφορούμενες αιτίες και συνέπειες. Όμως εις την Παγκόσμια Οικονομία  μία περιορισμένη και ελεγχόμενη οικονομική κρίση θεωρείται ως ένα απλό συμβάν π.χ. στραβοπάτημα μίας μερίδας των επενδυτών οι οποίοι διακινούν σε ετήσια βάση δεκάδες τρισεκατομμύρια δολάρια. Η τεράστια αυτή διακίνηση κερδοσκοπικών κεφαλαίων συνδέεται με την ασφάλιση του ρίσκου αυτών για τον περιορισμό απωλειών. Είναι μία απλή διαδικασία και ένα ρίσκο το οποίο αντιμετωπίζει και ο καθείς από εμάς εις την καθημερινότητα.

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΘΡΑΣΟΣ, ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ειλικρινά το τουρκικό θράσος δεν είχε όρια καθώς οι Τούρκοι συμπεριφέρονται να είμαστε ακόμα μια οθωμανική επαρχία που θα πρέπει να σκύβει το κεφάλι στις εντολές της Υψηλής Πύλης και στις απαιτήσεις της εξωτερικής τους πολιτικής, και αυτό βέβαια με την μειοδοτική ανοχή των ελληνικών κυβερνήσεων των τελευταίων ετών.

Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου


«Πάμε» ήταν η πρώτη και η τελευταία λέξη που απηύθυνε στον κόσμο ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος παρουσίασε σε ανοιχτή εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος «Κίνημα Σοσιαλιστών Δημοκρατών».

Αφού έδωσε υπόσχεση ότι «θ' αλλάξουμε την Ελλάδα», τόνισε πως το πρώτο συνέδριο της παράταξης θα πραγματοποιηθεί μετά τις βουλευτικές εκλογές και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγής του υπάρχοντος ονόματος και του εμβλήματος. Επιπλέον, εξήγησε ότι κατά τη διάρκεια των εργασιών θα εξεταστούν μεταξύ άλλων οι ενδεχόμενες συμμαχίες με άλλες πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες θα προέρχονται από τον προοδευτικό χώρο. Με τη φράση «δεν θα γίνουμε ουραγός της Δεξιάς» ουσιαστικά άσκησε κριτική στους χειρισμούς Βενιζέλου και στην απόφασή του να προχωρήσει σε σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία.

Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 4/1/15

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Ελλάδα, Ευρωζώνη και Ανθεκτικότητα

Ν. Λυγερός

Με την ένταξη της Λιθουανίας στην Ευρωζώνη, αυτή αποτελείται πια από 19 κράτη μέλη, πράγμα που σημαίνει πρακτικά ότι περισσότερο από τριακόσια εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το Ευρώ ως νόμισμα. Επίσης η ένταξη στην Ευρωζώνη επιτρέπει στο κράτος μέλος να ανήκει στο Eurogroup. Κι ένα σημαντικό στοιχείο που είναι θεμελιακό για την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ότι δεν υπάρχουν καν επίσημες διαδικασίες που να προβλέπουν την απομάκρυνση ή την αποβολή από την Ευρωζώνη, διότι θεωρείται ως πυρήνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με άλλα λόγια, η Ευρωζώνη είναι μια ασφαλιστική δικλείδα.

Σύζυγος αγνοούμενου Θηβαίου οδηγού: "Φοβάμαι ότι κοιμήθηκε μέσα στο φορτηγό στο γκαράζ"

Στο λιμάνι του Πρίντιζι έφτασε το πλοίο Norman Atlantic, η ρυμούλκηση του οποίου ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης. Το πλοίο θα ερευνηθεί εξονυχιστικά, ενώ θα ξεκινήσει και η έρευνα των πραγματογνωμόνων για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο γκαράζ.

Αναφορές θέλουν επίσης την εισαγγελία του Μπάρι να διερευνά εάν στοιχειοθετείται ευθύνη και μελών του πληρώματος. Σήμερα στην Ιταλία μεταβαίνουν αεροπορικώς συγγενείς αγνοούμενων επιβατών του πλοίου, ενώ συνεχίζεται το κομφούζιο αναφορικά με τους νεκρούς της ναυτικής τραγωδίας και τις λίστες των επιβαινόντων.

ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΑΣ «ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ» ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Τα τελευταία χρόνια οι Τούρκοι έχουν προχωρήσει στην εγκατάσταση ενός υπερσύχρονου διχτύου ραντάρ με το οποίο εποπτεύουν το Αιγαίο σε όλη του την έκταση. Το δίχτυο αυτό παίζει σημαντικό ρόλο στις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές και όχι μόνο, καθώς δίνει τα κατάλληλα σήματα στα τουρκικά μαχητικά όταν προχωρούν στις προκλητικές τους πτήσεις μέσα στον ελληνικό εναέριο χώρο και έρχονται αντιμέτωπα σε αερομαχίες με τα ελληνικά, μια κατάσταση που το τελευταίο χρόνο, 2014, ξεπέρασε κάθε όριο.

ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ Η ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ

Θα ψάξουμε εμείς στα νοσοκομεία

«Η τελευταία μου ελπίδα είναι να βρίσκεται κάπου τραυματισμένος και να μην μπορεί να μιλήσει. Να μην μπορεί να πει ούτε το όνομά του».

ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ;..


Το 2014 ανήκει πια αμετάκλητα στο παρελθόν και μαζί του η άποψη σύμφωνα με την οποία ως πολίτες δεν έχουμε τη δυνατότητα να αντιδράσουμε ή να εκφράσουμε τη βούλησή μας, για όσα βιώνουμε τα τελευταία χρόνια ως λαός σε τούτη τη χώρα, στην εσχατιά της Ευρώπης.

Τα δικαιολογητικά για την αντικατάσταση - διαγραφή αυτοκινήτων που καταστράφηκαν κατά το ναυτικό δυστύχημα της 28- 12-2014 στο «Norman Atlantic»

Για την αντιμετώπιση της αντικατάστασης ΦΔΧ τα οποία μεταφέρονταν με το πλοίο «Norman Atlantic» κατά το ναυτικό δυστύχηα της 28-12-2014, καθώς όπως είναι ευνόητο δεν είναι δυνατή η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης με το αποτύπωmα του αριθμού πλαισίου , καθορίζονται τα εξής δικαιολογητικά : 

Εκτός εκλογικών καταλόγων 100.000 18άρηδες - Πρόβλημα και με τους ετεροδημότες

Περίπου 100.000 18άρηδες δεν θα προλάβουν να ενταχθούν στους εκλογικούς καταλόγους και να ψηφίσουν, όπως όλα δείχνουν, στις εκλογές που προκηρύχθηκαν για τις 25 Ιανουαρίου. Παράλληλα στον τόπο διαμονής τους δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν και μερικές χιλιάδες ετεροδημότες, καθώς θα έπρεπε να είχαν καταθέσει τη σχετική δήλωση έως 31 Οκτωβρίου 2014.

Ζήτημα ωρών φαίνεται να είναι η κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου για την ίδρυση νέου κόμματος.

Όπως όλα δείχνουν, γύρω στο μεσημέρι της Παρασκευής (02/01/2015) ανακοινώνει την ίδρυση του νέου κόμματός του, ενώ αύριο, Σάββατο αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα τη Διακήρυξή του σε κεντρική εκδήλωση. Όπως αναφέρουν πληροφορίες το όνομα και τα σύμβολα του κόμματος θα κατατεθούν στο Πρωτοδικείο. 

ΝΟΡΜΑΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚ: ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΠΡΙΝΤΙΖΙ ΤΟ ΚΟΥΦΑΡΙ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ

Στο λιμάνι του Πρίντιζι έφτασε το πλοίο Norman Atlantic, η ρυμούλκηση του οποίου ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης (01/01/2015).
Το πλοίο έχει ήδη τεθεί υπό κατάσχεση και οι εισαγγελείς αναμένουν σημαντικές απαντήσεις από το «μαύρο κουτί», σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη και ποιοι ήταν οι πρώτοι χειρισμοί μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, στις 4:30 το πρωί της περασμένης Κυριακής (28/12/2014).

ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ενώ στην Ελλάδα πολλοί γνωστοί και επώνυμοι τουρκολάγνοι υποστηρίζουν πως δεν διαπράχτηκε καμία γενοκτονία σε βάρος του ελληνισμού της Ανατολής, ότι όλα είναι «παραμυθία της χαλιμάς» και ότι οι Έλληνες έφυγαν μετά…

Με παρέμβαση της Παπαθωμά , περνούν αυτοκίνητα 4Χ4 για Λουτουφί


Μετα την Αγανακτηση των Κατοικων και Πρωτοβουλια της Αντιπεριφερειαρχη Στερεας Ελλαδας
Φανης Παπαθωμα ξεκινησε παλι η κυκλοφορια προς Λουτουφι και τα χωρια της Ενοτητας Πλαταιων
τουλαχιστον με οχηματα μονο 4χ4

ΕΥΧΕΣ ΜΠΑΡΜΠΑ-ΓΙΑΝΝΗΣ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΗΒΑΣ

Στις 16/12/14 ζητήθηκε να σταλούν οι συμβάσεις των καθαριστριών των σχολείων, με την υπογραφή των προέδρων των σχολικών επιτροπών.

Μέχρι χθες, 30/12 , δεν είχαν ακόμη αποσταλεί οι σχετικές συμβάσεις όπως το έχουν κάνει όλοι σχεδόν οι Δήμοι της χώρας αν και έχουν διατεθεί τα χρήματα από τις 22/12 όπως αναφέρουν τα δύο έγγραφα (Αρ. Πρωτ. 606/1074/85105/16-12-2014, και έγγραφο ενημέρωσης από 24/12/2014) του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΘΗΒΑΣ

Με την αυγή του 2015 μια ελπίδα γεννήθηκε, η ανάδειξη και η εκπλήρωση των ανθρώπινων αναγκών να είναι η προτεραιότητα σε κάθε σκέψη και συλλογική προσπάθεια. Αυτόν τον δρόμο να τον ανοίξουμε όλοι μαζί κόντρα στον φόβο, στον ατομισμό και την κινδυνολογία που προσπαθούν να μας επιβάλλουν για να παραιτηθούμε.

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σε μια σημαντική συνέντευξη τύπου που έδωσε στις 27 Δεκεμβρίου στην ρωσική εφημερίδα Pravda και στην δημοσιογράφο Inna Novikova, ο αρχηγός των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Valery  Gerasimov, υποστήριξε ότι οι Αμερικανοί εδώ και καιρό έχουν καταστρώσει σχέδια για την καταστροφή του πυρηνικού οπλοστασίου της Ρωσίας πριν προλάβουν οι Ρώσοι να το ενεργοποιήσουν σε μια ενδεχόμενη ολοκληρωτική επίθεση κατά της Ρώσικης Κοινοπολιτείας.

ΕΥΧΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ.
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ!

Σας ευχόμαστε καλή χρονιά - Φάνης Μαυρουδής και Κωνσταντίνα Βαλερά.

Σας ευχόμαστε καλή χρονιά, με υγεία και χαρά.

Με εκτίμηση,

Φάνης Μαυρουδής και Κωνσταντίνα Βαλερά.

Σύριζα Θήβας: Ιστορικών διαστάσεων ευκαιρία, να γυρίσουμε σελίδα.


 Πρώτη μεγάλη νίκη της ελπίδας
Ιστορικών διαστάσεων ευκαιρία, να γυρίσουμε σελίδα


Η κυβέρνηση Σαμαρά που λεηλάτησε την κοινωνία αποτελεί παρελθόν. Με τη θέληση του λαού, σε λίγες μέρες, θα είναι παρελθόν και τα μηνημόνια της λιτότητας. Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι και χαρούμενοι, αφού το μέλλον ήδη ξεκίνησε.

Επίσημα αγνοούμενοι οι 2 οδηγοί από την Βοιωτία. Δείτε την λίστα με τους 9 'Ελληνες αγνοούμενους του ναυαγίου

Τα στοιχεία εννέα Ελλήνων που επέβαιναν στο πλοίο Norman Atlantic και φέρονται ως αγνοούμενοι, ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Σύμφωνα με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Λιμενικού οι εννέα αγνοούμενοι είναι οι:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΟΜΒΡΑΙΝΑΣ: ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Το ThivaPost σας εύχεται ευτυχισμένο, υγιές και δημιουργικό το 2015


Φίλες και Φίλοι Αναγνώστες του ThivaPost, εύχομαι Καλή Χρονιά σε όλους σας!

Μπήκαμε στην καινούργια χρονιά με πολλά προβλήματα, για άλλους λιγότερα και άλλους περισσότερα. Είναι αλήθεια ότι έχουμε υποφέρει αρκετά τα τελευταία χρόνια, και έχουμε ζήσει πρωτόγνωρες καταστάσεις. Σε όλα τα επίπεδα.

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Κλειστός ο δρόμος Λουτουφί- Μελισσοχώρι- Με μεγάλη δυσκολία η κυκλοφορία στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο

Ανακοίνωση Δήμου Θηβαίων:
Κλειστός ο δρόμος Λουτουφί- Μελισσοχώρι- Με μεγάλη δυσκολία η κυκλοφορία στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο

Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει ότι διεκόπη η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών από την Κοινότητα Λουτουφίου έως και την Κοινότητα Μελισσοχωρίου, λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5τ στο οδικό δίκτυο Βοιωτίας


Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας Ν. Γεωργακόπουλος αποφάσισε, λόγω των συνεχιζόμενων έντονων καιρικών φαινομένων, την προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, από την 16:00 ώρα της 31-12-2014 μέχρι 09:00 ώρα της 1/1/2015, όλων των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων :

Ανακοίνωση Δήμου Θηβαίων προς οδηγούς: Μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις οι μετακινήσεις


Λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας παρακαλούνται οι οδηγοί να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους, τόσο στο κέντρο της πόλης των Θηβών όσο και σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου Θηβαίων ( Δ.Ε. Βαγίων, Πλαταιών, Θίσβης, Θήβας) και να κινούνται με τα οχήματά τους ΜΟΝΟ σε εξαιρετικά έκτακτες περιπτώσεις ( ασθένεια)  και αφού έχουν φορέσει σε αυτά αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σία Κοσιώνη - Κώστας Μπακογιάννης: Ερωτευμένοι για Χριστουγεννιάτικα ψώνια!


Σε Χριστουγεννιάτια ψώνια "συνέλαβε" ο φωτογραφικός φακός του περιοδικού Hello, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη και τη σύντροφό του, παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου του ΣΚΑΪ, Σία Κοσιώνη!

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δίνει τη μάχη για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας 124 μηχανήματα στους δρόμους


Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δίνει τη μάχη για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας που επικρατεί στην περιοχή.
Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, υπό την επίβλεψη των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ όλος ο μηχανολογικός της εξοπλισμός σε συνδυασμό με τα μισθωμένα μηχανήματα αξιοποιούνται στο έπακρο, έτσι ώστε να διατηρηθεί το οδικό δίκτυο ανοιχτό. Το αλάτι είναι επαρκές, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες που έχουν ανακύψει και αναμένεται να ανακύψουν, μέχρι το πέρας της κακοκαιρίας.    

Παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ

Παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μέχρι την Δευτέρα 5 Ιανουαρίου έδωσε το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι υπό το φως των προβλημάτων που δημιούργησε η τρέχουσα κακοκαιρία.

Περί ηρωισμού

Ν. Λυγερός

Όταν λειτουργεί κοινωνικά ο ραγιαδισμός θεωρούμε ότι δεν υπάρχει ηρωισμός. Και για να καλύψουμε το κενό ονομάζουμε ήρωα κάθε λογής καρύδι ή κόπανο πιάνου που αποτελούν τους ήρωες της καθημερινότητας. Έτσι ζούμε σε μια προσποίηση που μας γκαστρώνει λόγω ανικανότητας. Με αυτόν τον τρόπο αναγκαζόμαστε να ανεχτούμε κάθε πράξη βαρβαρότητας ως κατάθεση ψυχής. Και τελικά αναρωτιόμαστε κατά πόσο ανήκουμε στη συνέχεια του παρελθόντος, αφού δεν έχουμε μέλλον. Στην πραγματικότητα πρέπει να αντιληφθούμε ότι ο ηρωισμός ανήκει στον πυρήνα του Ελληνισμού ως θεμέλιο και δεν υπάρχει Ελληνισμός χωρίς ηρωισμό.

Συγκλονίζουν οι οικογένειες που ξανάσμιξαν μετά την τραγωδία του Norman Atlantic

«Μια γυναίκα από την Ελλάδα ψάχνει σαν χαμένη τα παιδιά και τον άντρα της. Το πλήρωμα την πληροφορεί ότι το ένα παιδί της είναι ήδη εκεί. Κλαίει όταν το αγκαλιάζει. Μια γυναίκα, χαμένη, προσπαθεί να μάθει αν ο σύζυγός της είναι σε κάποιο άλλο πλοίο.

ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ «ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ» ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σε ένα αμερικανικό στρατόπεδο στο νότιο Ιράκ και σε μια περιοχή στην ασιατική ακτή της Κωνσταντινούπολης, από τι αρχές της πρώτης δεκαετίας του 2000, εκπαιδεύονταν οι σημερινοί Τζιχαντιστές που τον τελευταίο χρόνο έχουν συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη με τα φρικτά τους εγκλήματα τα οποία πρόβαλλαν σαν τηλεοπτικά σου.

ΘΥΡΟΚΟΛΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


Θυροκολλήθηκε στη Βουλή, λίγο μετά τις 9:00, το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση του Κοινοβουλίου και την προκήρυξη των εθνικών εκλογών.

ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΙΝΟΥΜΕ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΜΠΥΡΕΣ ΣΤΟ… ΙΕΡΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Όλοι γνωρίζουμε την μικρή ολλανδική πόλη του Μάαστριχ, στα σύνορα Γερμανίας, Ολλανδίας και Βελγίου. Η πόλη αυτή συμβολίζει την Ενωμένη Ευρώπη καθώς εκεί στις 7 Φεβρουαρίου του 1992 υπογράφηκε η συνθήκη της δημιουργίας της Ενωμένης Ευρώπης. Η συνθήκη αυτή έθεσε ουσιαστικά την βάση για την μετέπειτα πορεία της ευρωπαϊκής ηπείρου, μια πορεία όμως που κάθε άλλο παρά ανταποκρίθηκε στα όνειρα των ευρωπαϊκών λαών καθώς προώθησε ένα άτεγκτο τραπεζιτικό ολοκληρωτισμό και μια δικτατορία του χρηματιστηριακού κεφαλαίου.

ΑΓΡΙΟΣ ΚΑΥΓΑΣ ΓΚΛΕΤΣΟΥ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ON CAMERA

Ο επικεφαλής του κόμματος «Τελεία», Απόστολος Γκλέτσος, έκανε επίσκεψη στην Κέρκυρα, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και είχε συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη, Νικολέτα Πανδή αλλά και τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου, Χρήστο Μωραϊτη, που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Κάποια στιγμή, ο Απόστολος Γκλέτσος αναφέρθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, και είπε μεταξύ άλλων ότι «στον Αλέξη ούτε ψήφο ανοχής. Με άλλο πρωθυπουργό θα έλεγα ναι στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος του 15μελούς να πάει στο 15μελές».
Ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου αντέδρασε, του απάντησε ότι είναι προσβλητικός και τότε τα πνεύματα «άναψαν» για τα καλά...

Δύσκολη η μάχη του σταυρού για τους βουλευτές της ΝΔ

Παρά την επιχείρηση αισιοδοξίας από τον πρωθυπουργό οι βουλευτές προετοιμάζονται για μία δύσκολη εκλογική μάχη καθώς αν η ΝΔ βγει δεύτερο κόμμα οι μισοί θα μείνουν εκτός Βουλής.

Μέχρι τις 8 Ιανουαρίου θα παρουσιάσει τα ψηφοδέλτια ανά την Επικράτεια η ηγεσία της ΝΔ η οποία εν τω μεταξύ προετοιμάζεται για την πιο δύσκολη αναμέτρηση των τελευταίων χρόνων.

Χθες ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με την κυρία Μίκα Ιατρίδη και με τον κ. Κώστα Γιοβανόπουλο και ανακοινώθηκε η ένταξή τους στους σχηματισμούς της ΝΔ. Οι δύο βουλευτές Ρόδου και Ημαθίας προέρχονται από τους ΑΝΕΛ αλλά ψήφισαν τον κ. Σταύρο Δήμα στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Παρομοίως θα πράξει και ο κ. Νταβρής που είχε εκλεγεί με τους ΑΝΕΛ στην Αχαΐα αλλά τώρα θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στην Άρτα.

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΑΦΟΡΑ ΧΑΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Έντονα ανησυχητικές είναι οι επισημάνσεις πρόσφατης αναφοράς των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων για τις αναμενόμενες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, το 2015.

Ενωση Μικρασιατών Θήβας: Ευχές για όλους !!!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας , τα μέλη των τμημάτων του Θεατρικού Εργαστηρίου, των 5 Χορευτικών , της Χορωδίας, του εργαστηρίου Ζωγραφικής, του Μουσικού τμήματος και των  Εθελοντών μας,  εύχονται σε όλους  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, με υγεία χαμόγελα και δημιουργικότητα το νέο έτος  2015 !!!


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Όταν όλοι ασχολούνται με το ανούσιο

Ν. Λυγερός

Όταν όλοι ασχολούνται με το ανούσιο, έχουν την εντύπωση ότι κάνουν και κάτι. Μόνο και μόνο επειδή συμφωνούν και αυτό ευχαριστεί την ύπαρξή τους. Άλλοι θέλουν την καρέκλα τους κι άλλοι θέλουν να την κρατήσουν. Μιλούν μάλιστα σοβαρά για τον εαυτό τους κι έχουν και υπόληψη, λες και δεν ήταν τίποτα πριν, λες και δεν υπήρχαν καν.

Σίμος Μιχάλογλου: Ένας Καραβολάτρης – Γιατρός!


Ο Σίμος Μιχάλογλου, διαχειριστής του arxipelagos.com, Ιατρός στο επάγγελμα και Καραβολάτρης στην καρδιά, ως Επιμελητής Β’ Ιατρός Ε.Σ.Υ. ειδικότητας Γενικής-Οικογενειακής Ιατρικής, εγκαινίασε μαζί με το Δήμαρχο Θήβας κ. Σπύρο Νικολάου, το νέο περιφερειακό ιατρείο της Ελλοπίας Θηβών.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ή ΑΓΟΡΩΝ-ΚΡΑΤΙΑ ;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Παρακολουθώντας κανείς τους πρώτους πολιτικούς διαξιφισμούς εν όψει των βουλευτικών εκλογών, διαπιστώνεις το θλιβερό κατάντημα της όλης διαδικασίας, ακόμα και της υποτιθεμένης ελεύθερης εκλογής εκ μέρους ενός ζαλισμένου λαού των ανθρώπων που θα τον κυβερνήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα.

ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ...

Η Πρωτοχρονιά μας βυθίζει συνήθως στη λήθη του νοήματος του χρόνου υπό την επιβλητική συγχωρδία της εόρτιας ατμόσφαιρας και των συνεπειών της. Ευθυμία, ευχές, πανδαισία για τους έχοντες και κατέχοντες, σώου και λίγος ή πολύς τζόγος επισκηνώνουν στο χρονικό άρμα, καλώντας μας να ξεχάσουμε κι όχι να θυμηθούμε ή να εμβαθύνουμε στην έγχρονη κατάστασή μας. Και όμως η κυκλική επαναστροφή επί τα ίδια κάθε Πρωτοχρονιά προσφέρει νύξεις, εγείρει ερωτηματικά, αφυπνίζει κάποτε τις κοιμώμενες συνειδήσεις μας.

Σοκ: Ελλάδα και Ιταλία δεν ξέρουν πόσες ψυχές είχε το Norman Atlantic

Δεν έχει τέλος το αλαλούμ που επικρατεί ανάμεσα σε Ελλάδα και Ιταλία για τον συνολικό αριθμό των επιβαινόντων στο Norman Atlantic με τoν εισαγγελέα του Μπάρι να επιμένει ότι συνολικά ήταν 499, αφού στο μοιραίο πλοίο φαίνεται πως υπήρχαν λαθρεπιβάτες, αλλά και υπεράριθμοι που δεν έχουν συμπεριληφθεί στην επίσημη λίστα, η οποία ανέφερε 478.

Οι Human Touch, live στο Art Cafe Αστραδενή στις 2 Ιανουαρίου

Η Αστραδενή υποδέχεται το νέο χρόνο με μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση με τους Human Touch.

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015 στις 22:00

Οι Human Touch, μετά από δεκαπέντε χρόνια ζωής, αποτελούν πλέον ένα από τα πιο γνωστά και αναγνωρισμένα συγκροτήματα της χώρας μας.

Ο David Lynch, ο Σταύρος Λάντσιας κι ο Γιώτης Κιουρτσόγλου, έχοντας αποκτήσει τη δική τους ξεχωριστή ταυτότητα στον χώρο της μουσικής, κινούνται σ’ένα ευρύ φάσμα ρυθμών και ηχοχρωμάτων.

Στα λευκά "Ντύθηκε" η Θήβα

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν και στην περιοχή της Θήβας.

Από τις πρωινές ώρες σημειώθηκε ισχυρή χιονόπτωση . Η πτώση της θερμοκρασίας ήταν αισθητή φτάνοντας τους -2 βαθμούς Κελσίου. Μέχρι στιγμής δεν έχουν προκληθεί προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων ,ωστόσο προβλήματα έχουν εντοπιστεί στη δημοτική ενότητα Πλαταιών . Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Θηβαίων Σπύρο Νικολάου, ο δήμος βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει τα καιρικά φαινόμενα.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή από σήμερα τα ξημερώματα.

Και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες έχουν κινητοποιηθεί όλοι οι μηχανισμοί πολιτικής προστασίας, προκειμένου τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες των νομών να μπορούν να μετακινηθούν με ασφάλεια.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΥΠΑΙΟΣ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΑΝΩΤΑΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ


                 Θέμα: «Επιχείριση Νοθεία»
                     -----------------------------------
  Σεβαστοί  Κύριοι λειτουργοί της Δικαιοσύνης
    ---------------------------------------------------------------------
Εκλογές έρχονται. Ας υποθέσουμε πως ο Ελληνικός  Λαός ψηφίσει και δώσει π.χ. ένα 20%  στη  φυλακισμένη ΧΡΥΣΗ  ΑΥΓΗ, (Βλέπε  τρέχουσα πρόσφατη δημοσκόπηση της ηλεκτρονικής  εφημερίδος NEWSBOMB), στη περίπτωση αυτή,   ποία είναι η θέση  της Ανωτάτης Δικαιοσύνης;;;;;;
Θα προέλθετε σε αντιπαράθεση με τον Ελληνικό Λαό;;;
δεδομένου ότι η πολιτική αυτή παράταξη μετρά ήδη δύο νεκρούς!!! Η φυλάκιση του κόμματος αυτού, θυμώνει τον Ελληνικό Λαό, που είναι ο εργοδότης σας.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο