Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΘΛΙΒΕΡΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ...



Το δρόμο για τα ξένα… επιλέγουν πολλοί Βολιώτες ψάχνοντας το μεροκάματο. Αυξάνεται διαρκώς το ενδιαφέρον νέων αλλά και μεσηλίκων που αναζητούν εργασία στο εξωτερικό και κυρίως στην Ευρώπη μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών του ΟΑΕΔ. Ολλανδία, Ιταλία και Βέλγιο οι πιο «προσιτοί» προορισμοί για σερβιτόρους, ρεσεψιονίστ και εργάτες σε θερμοκήπια.

Εκλογές τον Απρίλιο προτείνουν στον Παπανδρέου


Συγκεκριμένο σενάριο διενέργειας πρόωρων εκλογών εισηγείται η ομάδα πολιτικού και επικοινωνιακού σχεδιασμού της κυβέρνησης στον Γιώργο Παπανδρέου, εκτιμώντας ότι η φθορά του ΠΑΣΟΚ στο επόμενο διάστημα ενδέχεται να λάβει ξαφνικά ραγδαίους ρυθμούς, εξαιτίας της συσσωρευμένης πίεσης που δέχονται ευρύτερες κοινωνικές ομάδες από τους μισθωτούς και συνταξιούχους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, μέχρι τους επαγγελματίες και επιστήμονες που συγκροτούν τον κορμό της μεσαίας τάξης εξαιτίας της εφαρμογής των μέτρων του μνημονίου.

Όμηροι στο Αιγαίο απο τα λάθη Παπανδρέου



Του Αλέξανδρου Τάρκα




Κίνδυνο εγκλωβισμού της κυβέρνησης στη, διπλωματική και νομική, παγίδα που στήνει η Τουρκία για διαχωρισμό της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου διαπιστώνουν πεπειραμένα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών.

Έδωσαν τον χρυσό της Ελλάδας για υποθήκη έναντι των Swaps;



Η “Ισχυρή Ελλάδα” και το μεγάλο πλιάτσικο.

Εδώ οφείλει να επέμβει αυτεπάγγελτα η δικαιοσύνη και να διερευνήσει την επώνυμη καταγγελία από διευθυντή τράπεζας σχετικά με την κατάσταση του Ελληνικού χρυσού. Η καταγγελία είναι βαρύτατη, αναφέροντας ξεκάθαρα ότι μέρος του Ελληνικού χρυσού βρίσκεται στην Αμερική και την τράπεζα Merill Lynch, ως υποθήκη για τα περιβόητα swapsτων Σημίτη – Παπακωνσταντίνου!


Οι ένοπλες δυνάμεις και το ράσο στου αγώνες του Ελληνικού έθνους


Πρωτοπρ. Γεώργιος Δ. Μεταλληνός - Ευχαριστώ για την τιμητική σας πρόσκληση να είμαι ο ομιλητής στην σημερινή επέτειό σας.
 «Η Η­ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ» είναι εορτή και πανήγυρις όλου του Έθνους, το όποιο σεμνύνεται για τον Στρατό όλων των Όπλων και αποτίνει φό­ρο τιμής στα εκλεκτά τέκνα του, που επωμίζονται ε­κούσια την υψηλή αποστολή να προασπίζουν την ε­δαφική ακεραιότητα της χώρας μας από οποιαδήποτε απειλή, διασώζοντας συνάμα την ελευθερία της. Μαζί δε με τα μόνιμα μέλη των Ένοπλων Δυνάμεων μας συμμετέχουν στην χαρά σας και όλοι οι Έλληνες, άν­δρες και γυναίκες, που έχουν την τιμή να έχουν φορέ­σει ή να φορούν σήμερα την τιμημένη στολή σας, εκ­πληρώνοντας το ιερό χρέος προς την Πατρίδα με την στράτευση τους.

Η χώρα βυθίζεται στην κρίση και οι υπογραφές για την Ζήμενς μπήκαν μόνες τους!



Σοφία Βούλτεψη



Με τα μαύρα σύννεφα να πυκνώνουν στον δημοσιονομικό ουρανό της Ελλάδας, με τον ουσιαστικό ενταφιασμό της προοπτικής επιμήκυνσης της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους να ανακοινώνεται μέσα στο υπουργικό συμβούλιο χωρίς να το συνειδητοποιεί κανείς, με τις φωνές για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους να πληθαίνουν επικίνδυνα και με τον Οίκο Fitch να μας απειλεί με νέα υποβάθμιση, το ελληνικό πολιτικό σύστημα πραγματοποιεί αυτές τις μέρες άλλη μια επίδειξη αυτισμού.

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ GREEKLISH


Ἀναρτήθηκε στὶς ἀπὸ τὸν/τὴν filologos10


“ Τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να εκδηλώνεται μία τάση να αντικατασταθεί το ελληνικό αλφάβητο από το λατινικό. Η τάση αυτή γίνεται φανερή κυρίως σε κείμενα παραγόμενα από ηλεκτρονικούς υπολογιστές – με χρήστες κρατικές υπηρεσίες ακόμη και Α.Ε.Ι. – σε κείμενα προβαλλόμενα από την τηλεόραση αλλά και από σχετικές προτροπές ξένων ραδιοφωνικών σταθμών. Είναι χαρακτηριστικό ότι η προσπάθεια αυτή, η οποία θα καταφέρη καίριο πλήγμα κατά της ελληνικής σκέψης και όλων των πτυχών του ελληνικού πολιτισμού που εκφράζονται με γραπτά κείμενα, αλλά και των γένει ανθρωπιστικών σπουδών, έφτασε μέχρι ν’ απασχολήση τον Τύπο και ν’ αποτελέση αντικείμενο ερωτήσεων βουλευτών προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ιδρύεται Επιτροπή Αγώνα εναντίον των Χημικών Αεροψεκασμών (Chemtrails)


Την Παρασκευή 7 Μαΐου μια ομάδα ενεργών πολιτών συναντήθηκε στη Λεμεσό και αφού συζήτησε το θέμα των Χημικών Αεροψεκασμών (chemtrails) και τις επιπτώσεις τους στην υγεία και το περιβάλλον, αποφάσισε τη σύσταση Επιτροπής Αγώνα εναντίον των Χημικών Αεροψεκασμών (chemtrails). Σκοποί της Επιτροπής Αγώνα εναντίον των Χημικών Αεροψεκασμών (chemtrails) είναι:

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Τα τεχνητά νησιά του Ντουμπάι βυθίζονται στη θάλασσα



Σχεδιάστηκε στο απόγειο της κατασκευαστικής μανίας, σήμερα καταρρέει λόγω τεχνητών λαθών. Ο λόγος για «The World», το τεχνητό σύμπλεγμα νησιών που κατασκευάζεται στα ανοιχτά του Ντουμπάι και έχει ως σχήμα το χάρτη της υδρογείου. Τα τεχνητά νησιά έχουν το σχήμα όλων των χωρών του κόσμου και θα φιλοξενήσουν ξενοδοχεία και πολυτελείς βίλες.

Εξέγερση στην Αλβανία




Ξεχείλισε η οργή του κόσμου στην Αλβανία μετά τα συνεχόμενα κρούσματα διαφθοράς με πρωταγωνιστές υπουργούς της κυβέρνησης.

Αυτοί θα εισέβαλαν στην Ελλάδα - Φωτό από τους πρωταγωνιστές του σχεδίου "Βαριοπούλα"



Δημοσιεύεται σήμερα για πρώτη φορά στον τουρκικό Τύπο ο "χάρτης" με τους πρωταγωνιατές του σχεδίου "Βαριοπούλα", πολλοί από τους οποίους είναι οι αξιωματικοί που είχαν αναλάβει την επιχείρηση εισβολής στον Βόρειο Έβρο. Πρόκειται για την πρώτη δεξιά οκτάδα των ανώτατων αξιωματικών και από την αριστερή στήλη η οι δύο σειρές από το τέλος. To επιχειρησιακό σχέδιο εισβολής μέχρι και σήμερα, ισχύει.


Πόσοι είναι τέλος πάντων;


Ξεκινάς το πρωί να πας στη δουλειά, και σε κάθε φανάρι, μα κυριολεκτικά σε κάθε φανάρι, θα υπάρχει κάποιος αναξιοπαθών ρακένδυτος (λαθρο)μετανάστης να προσπαθεί να σου πλύνει το παρμπρίζ με ένα βρώμικο πανί και ένα μπουκάλι θολού νερού. Και μάλιστα είναι και επίμονοι. Σε μερικά δε φανάρια, είναι περισσότεροι του ενός. Αν σταματήσεις σε δέκα φανάρια, στα οκτώ από αυτά θα υπάρχουν οι εν λόγω πλύστες. Η αναλογία είναι μεγάλη.

Μαρτυρία πρώην Μασόνου 33ου βαθμού


Ο Jim Shaw υπήρξε Μασόνος σε ηγετική θέση (33ος βαθμός) πριν μεταστραφεί στον χριστιανισμό. Το βιβλίο ‘The Deadly Deception’ (‘Η Θανατηφόρα Εξαπάτηση’) του Tom McKenney περιγράφει την ιστορία του. Η παρακάτω προσωπική του αφήγηση είναι από το βιβλίο ‘Προς Μία Παγκόσμια Δικτατορία’ του Gary Kah (Εκδόσεις ΣΤΕΡΕΩΜΑ). Στα αγγλικά ΕΔΩ.


Μια κυβέρνηση “αρίστων” του καθεστώτος είναι η καλύτερή του λύση απέναντι στο κίνημα αυτο-οργάνωσης των πολιτών πριν το κίνημα αυτό απαιτήσει παλινόρθωση της δημοκρατίας



Το καθεστώς εξουσίας στην χώρα μας γνωρίζει πως μετά την παρούσα χρήση του το ΠαΣοΚ, το πιθανώτερο είναι, πως θα είναι ένα καμμένο χαρτί, πολιτικά, για πολύ καιρό. Ορκο βέβαια δεν μπορεί να πάρει κανείς. Ετσι το σύστημα αναζητά τις διάδοχες κυβερνητικές καταστάσεις, ενόψει και του μεγάλου φόβου και σοβαρού κινδύνου να αυτο-οργανωθεί ο λαός και με την κατάλληλη δημοκρατική διαφώτιση, περί κληρώσεων, κληρωτών επιτροπών, μηχανογραφημένων εκλογών κλπ, να αρχίσει να έχει αιτήματα συμμετοχής του στους θεσμούς του πολιτεύματος και στην άσκηση της εξουσίας. Αιτήματα τέτοια που θα αφαιρέσουν από το καθεστώς τον πλήρη έλεγχο.

Κόλπος Αντίκυρας, ή νέο Πέραμα;


Γιάννης Καράμπελας

Λιβαδειά 20/01/2011

Τον τελευταίο καιρό, στον κόλπο της Αντίκυρας παρατηρείται έντονη κινητικότητα, μερικές φορές συνωστισμός εμπορικών πλοίων.

Ο κόλπος της Αντίκυρας είναι χαρακτηρισμένος μερικώς ως αγκυροβόλιο.

Όμως είναι πρωτόγνωρη εμπειρία για τους κατοίκους της περιοχής, και όχι μόνο, συγχρόνως να αγκυροβολούν τόσα πολλά εμπορικά πλοία.

Το λιμεναρχείο χωρίς να έχει σκάφος για να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους (αυτοψίες) για το εάν ρυπαίνουν τα εμπορικά πλοία την θάλασσα, περιορίζεται στον τυπικό έλεγχο εγγράφων. Υπάρχει εντολή από την πολιτική ηγεσία, το μικρό φουσκωτό που διαθέτει το λιμεναρχείο να βγαίνει από την θάλασσα από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάιο…

«Κολυμπώντας» στο χαρτομάνι των αποδείξεων


Στο χαρτομάνι των αποδείξεων που μάζευαν από τον περασμένο Μάρτιο «κολυμπούν» οι φορολογούμενοι, οι οποίοι για να κατακτήσουν το «έπαθλο» του αφορολόγητου ποσού των 12.000 ευρώ και να αποφύγουν τα τσουχτερά –για την εποχή- πρόστιμα που μπορεί να τους επιβληθούν, θα πρέπει να μαζέψουν το απαιτούμενο ποσό σε αποδείξεις.

Τουρκία: Δεκάδες διανοούμενοι-στόχοι της χούντας πίσω από το Σχέδιο Βαριά



Απόρρητα έγγραφα περιγράφουν με λεπτομέρειες το σχέδιο για πραξικόπημα "Βαριά", και υποδεικνύουν ότι η χούντα ήλπιζε να σκοτώσει πολλούς ηγέτες της διανόησης στην Τουρκία

«Δεν θα μας ξανασφάξετε»



ΟΙ ΔΙΣΤΟΜΙΤΕΣ, ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ, ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟ ΒΕΣΤΕΡΒΕΛΕ




«Νοιώθω σαν να τα ξαναζώ. Σαν να μου ξύνουν τις πληγές» Μαρία Σφουντούρη



Στη φωτογραφία – ντοκουμέντο του 1945, η Μαρία και ο Παναγιώτης Σφουντούρη, κλαίνε πάνω από των τάφο των γονιών τους, στο Δίστομο. Η φωτογραφία, τραβηγμένη έναν χρόνο μετά τη θηριωδία των ναζιστικών στρατευμάτων στο Δίστομο, δείχνει σε όλο του το μέγεθος το δράμα που έζησαν και συνεχίζουν να ζουν μέσα από τις αναμνήσεις που τυπώθηκαν ανεξίτηλα στη μνήμη τους. Σήμερα, 67 χρόνια μετά, για πρώτη φορά στη ζωή τους αισθάνονται ότι έχουν δίπλα τους την ελληνική πολιτεία. Όμως είναι αυτό αρκετό;

Ψυχοθεραπεία με βίντεο στο υπουργικό, αυγά από τους συμβασιούχους



Σε σκοτσέζικο ντους υποβάλλει καθώς φαίνεται το υπουργικό του συμβούλιο ο πρωθυπουργός. Αν δεν πρόκειται για σύγχυση, τότε θα πρόκειται για κάποια νέα στρατηγική, την οποία έχει υιοθετήσει ο κ. Παπανδρέου προκειμένου να κεντρίσει διαφορετικές της… ψυχοσύνθεσης των υπουργών του και… ό, τι πιάσει.






Σοφία Βούλτεψη


Υπάρχει συνταγματικό πρόβλημα με τη λειτουργία της κυβέρνησης;



Ας αρχίσουμε με το αυταπόδεικτο : Η κυβέρνηση εξελέγη με άλλο πρόγραμμα και κυβερνά με ένα εντελώς διαφορετικό. Τη δεδηλωμένη την έλαβε για το προεκλογικό της πρόγραμμα που δεν εφαρμόζει και όχι γι’ αυτό που εφαρμόζει.



Συνεπώς, υφίσταται, ακριβώς λόγω αυτής της έλλειψης της δεδηλωμένης, συνταγματικό ζήτημα σε ό,τι αφορά τη λειτουργία και παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία.

Κρυφή συμφωνία για το χρέος – Μεγάλο παιχνίδι διεθνών κερδοσκόπων, με σοβαρές γεωπολιτικές διαστάσεις στήνεται αυτές τις ημέρες στα ομόλογα και τις μετοχές, με απώτερο στόχο και τα πετρέλαια


Μεγάλο παιχνίδι διεθνών κερδοσκόπων, με σοβαρές γεωπολιτικές διαστάσεις στήνεται αυτές τις ημέρες στα ομόλογα και τις μετοχές, με απώτερο στόχο και τα πετρέλαια.


Στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος είναι η Ελλάδα και η Κύπρος

Έτσι ενώ στο παρασκήνιο δρομολογείται λύση προσωρινής ανακούφισης με μερική ρύθμιση του ελληνικού χρέους και χωρίς τυπική αναδιάρθρωση, οι διεθνείς οίκοι καραδοκούν και κάποιοι περιμένουν την αναμενόμενη υποβάθμιση της Moody’s νωρίτερα, προκειμένου να προκαταλάβει τις εξελίξεις. Τα αντιτιθέμενα συμφέροντα είναι ξεκάθαρα στην εικόνα των μετοχών και των ομολόγων, όπου οι μάχες αγοραστών και πωλητών αγριεύουν, καθώς στο φόντο ξεπροβάλλει η πιθανότητα ενός σημαντικού περιουσιακού στοιχείου για την χώρα, όπως είναι δυνητικά οι ανεκμετάλλευτοι υδρογονάνθρακες, οι οποίοι περιπλέκουν τη κατάσταση και φωτίζουν κίνητρα…

Αμεσα μέτρα για την αγροτική οικονομία της Βοιωτίας




ΑΡ. ΑΓΑΤΣΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ «ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ»

Γιούχαραν τον Παπανδρέου στην Κοζάνη και ...φάγανε ξύλο


Εν μέσω εντόνων διαμαρτυριών ο πρωθυπουργός πήγε στην Κοζάνη για να προαναγγείλει την δημιουργία μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου στην περιοχή. Εργαζόμενοι της ΔΕΗ, φοιτητές, συμβασιούχοι πήγαν για να διαμαρτυρηθούν αλλά …το πήραν το μάθημά τους, αφού τα ΜΑΤ όχι μόνο δεν τους άφησαν να πλησιάσουν τον πρωθυπουργό, αλλά δέχτηκαν επίθεση που εξελίχθηκαν σε συγκρούσεις.


“ Κάτω η Χούντα του ΠΑΣΟΚ” φώναζαν οι διαδηλωτές, αλλά το βράδυ θα δείτε περισσότερο το ξύλο που έφαγε ο Κούγιας…Να υπενθυμίζουμε ότι η περιοχή της Κοζάνης είναι κατεξοχήν πράσινη περιοχή, όχι μόνο γιατί από εκεί κατάγεται ο υπουργός Οικονομικών, αλλά παραδοσιακά στηρίζουν το κυβερνών κόμμα…

αἰέν ἀριστεύειν


 

Για ποια μείωση μιλάτε;


Μα γιατί παίζετε με την λογική μας; Τελικά οι δημοσιογράφοι είναι τόσο χαζοί ή θέλουν να μας δουλεύουν ομαδικώς;


Επιτίθενται χυδαία στους φαρμακοποιούς με στημένα ρεπορτάζ και μας λένε ότι οι τιμές των φαρμάκων θα μειωθούν γιατί θα αναπτυχθεί ο ανταγωνισμός μετά το “ άνοιγμα” του επαγγέλματος.

Νέο βιωματικό παιχνίδι από το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας!





Α) Την Τέταρτη 26/1/2011 στις 7 το απόγευμα στον εκδοτικό οίκο «ΔΡΟΜΟΣ» [3ης Σεπτεμβρίου 139 - ισόγειο] ελάτε να συνεχίσουμε το "βιωματικό παιχνίδι της Δημοκρατίας" καταθέτοντας τις απόψεις, τις ιδέες και τις προτάσεις μας, προκειμένου να συναποφασίσουμε για τις δράσεις του κινήματος κατά το 2011.



Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να διαβουλευτούν και να συναποφασίσουν με το γνωστό αμεσο-δημοκρατικό τρόπο, που χαρακτηριστικά ονομάζουμε «Εναλλακτικό Κοινοβούλιο Πολιτών». Θα ακολουθήσει συμμετοχική μουσική βραδιά!

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Πάγκαλος… ο καταραμένος Σίσυφος της ελληνικής πολιτικής ζωής


Γράφει ο Παναγιώτης Τραϊανού

«Μαζί τα φάγαμε» και ... «Μαζί θα ζήσουμε».

«Μας αποκάλυψε» και... θα τον «αποκαλύψουμε».

Μελετώντας κάποιος την κατ’ εξακολούθηση προκλητική συμπεριφορά του Πάγκαλου, αν μη τι άλλο θα απορέσει με τα "ευρήματα" της μελέτης του. Για τον νεοταξίτη μπιλντεμπεργκιανό Πάγκαλο είναι τουλάχιστον παράλογο ν’ αποκαλεί φοιτητές του "κώλου" τους φοιτητές του LSE. Για έναν πολιτικό, ο οποίος εκλέγεται από τις ψήφους των πολιτών, είναι τουλάχιστον παράλογο να τους αποκαλεί δημοσίως "ζώα". Για έναν "σοσιαλιστή", ο οποίος έφαγε γλυκό ψωμάκι, διορίζοντας οπαδούς του στο δημόσιο, είναι τουλάχιστον παράλογο να τους αποκαλεί άχρηστους. Για έναν γιο και εγγονό στρατιωτικών –ο οποίος δηλώνει μάλιστα περήφανος γι’ αυτούς— είναι τουλάχιστον παράλογο να χαρακτηρίζει τους στρατιωτικούς "αντιπαραγωγικούς". Για έναν πατέρα μιας δημοσίου υπαλλήλου είναι τουλάχιστον παράλογο να ισχυρίζεται ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κοπρίτες. Τέλος, για έναν άνθρωπο, ο οποίος ψήφισε υπέρ του ΔΝΤ και θα έπρεπε να "γλύφει" έναν εξοργισμένο λαό, είναι τουλάχιστον παράλογο να βγαίνει και να τον προκαλεί, λέγοντας το περίφημο …"μαζί τα φάγαμε".

"Χτύπησε" Σιωνισμό και Ισλάμ και απειλείται η ζωή του Πειραιώς Σεραφείμ - Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΚΙΝΔΥΝΟ

Ο ηρωικός Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ κλήθηκε από την Κρατική Ασφάλεια και προειδοποιήθηκε: «Πρόσεχε, Σεβασμιώτατε, έχουμε την πληροφορία ότι οι Ισλαμιστές έχουν θέσει στόχο τους να σε εξοντώσουν. Πολύ περισσότερο ύστερα από τις πρόσφατες δηλώσεις σου εναντίον του Ισλάμ». Πράγματι ο κ. Σεραφείμ είχε προ ημερών δηλώσει ξεκάθαρα (Ε.Ω. Κυριακής, 9 Ιανουαρίου 2011) ότι «ο Μουσουλμανισμός αποτελεί καταστροφική λατρεία, μη συμβατή με το ισχύον Σύνταγμα της Ελλάδας» και ότι «ο Ισλαμισμός a priori προωθεί, ως μέσον εξάπλωσής του τη βία, το έγκλημα, την τρομοκρατία και το θάνατο.


Η ...παρα φύσιν δημοκρατία μας

Αυτό που με εξοργίζει πολλές φορές όταν ακούω πολιτικούς είναι η ημιμάθειά τους, που είναι σαφώς χειρότερη από την αμάθεια, καθώς ο ημιμαθής, για να καλύψει την ανεπάρκειά του, οδηγείται σε κορώνες και λεκτικά πυροτεχνήματα, αποπροσανατολίζοντας προβοκατόρικα την κουβέντα. Ιδιαίτερα δε αν αναφέρεται κάποιος πολιτικός σε ζητήματα ιστορίας μπορούν να δώσουν ρεσιτάλ… Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει πολιτικούς να εξάρουν την Ελλάδα και να λένε ότι είμαστε η χώρα που γέννησε την δημοκρατία, το πολίτευμα που μέχρι σήμερα όλοι οι σύγχρονοι λαοί της οικουμένης ασπάζονται, υπηρετούν και διαφυλάττουν ως κόρην οφθαλμού; Πόσες φορές δεν προσπάθησαν να μας πείσουν ότι αυτού του είδους η διακυβέρνηση που έχουμε σήμερα είναι άξια απόγονος της αρχαίας δημοκρατίας;

Τι συμβαίνει στον ‘Εβρο και ανεβάζουν στρατό;


Προβοκάτσια από το τουρκικό στρατιωτικό παρακράτος (παραφυάδες του σχεδίου «Βαριοπούλα»)(Δείτε σχετικό μας άρθρο από τις 17-9-2010) φοβούνται στο ΓΕΕΘΑ, όσο πλησιάζουμε προς τις κρίσιμες τουρκικές εκλογές του Ιιουνίου – που θα δώσουν νέα ώθηση στον Ταγίπ Ερντογάν. Οι πασάδες της ‘Αγκυρας (Τούρκοι στρατηγοί) θέλοντας να αποτρέψουν μία νέα νίκη του Ερντογάν στις εκλογές, δεν αποκλείεται καθόλου να σχεδιάζουν μία τεχνητή ένταση στον Έβρο- μέχρι τα όρια τοπικού θερμού επεισοδίου.

ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ Η ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΑΟ ΘΗΒΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ.......


Κατάμεστο αναμένεται νά είναι τό κέντρο ΤΖΑΚΙ τό Σάββατο 22 Ιανουαρίου

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Τα ονόματα των πολιτικών που αναφέρονται στην υπόθεση της Siemens

Υπήρξε τελικά διαρροή των ονομάτων εκείνων των πολιτικών που αναφέρονται στο περίφημο πόρισμα του σκανδάλου της Siemens.

Δείτε πόσο κοστίζει το σούπερ μάρκετ του πρωθυπουργού, αλλά και οι... καφέδες του υπουργείου Οικονομικών.

Δείτε πόσο κοστίζει το σούπερ μάρκετ του πρωθυπουργού, αλλά και οι... καφέδες του υπουργείου Οικονομικών.

Σε μια περίοδο που ο λαός, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, μιλά για τη γνωστή λαϊκή ρήση με το... παξιμάδι, κάποιοι στην κυβέρνηση επιβεβαιώνουν αυτό που όλοι γνωρίζουμε.

Θήβα: O μπαμπάς στο τιμόνι και οι ανήλικες κόρες του, στην διακίνηση!


Ο 38χρονος οδηγός είχε φτάσει στο σημείο να παίρνει μαζί, μέχρι και την μόλις 2 ετών εγγονή του... Οι άνδρες της Ασφάλειας Θηβών είχαν πληροφορίες για τη δράση του Αλβανού, που διακινούσε ναρκωτικά στην περιοχή της Βοιωτίας και του Ασπροπύργου. Το αυτοκίνητο του 38χρονου τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση και τότε οι αστυνομικοί διεπίστωσαν ότι ο αδίστακτος έμπορος ναρκωτικών σχεδόν πάντα είχε μαζί του στο αυτοκίνητο τις 3 κόρες του 16,14 και 12 ετών, καθώς και την μόλις 2 ετών εγγονή του, για να μην κινεί υποψίες και να αποφεύγει τον αστυνομικό έλεγχο.

Έξι γιατροί στο εδώλιο για χρηματισμό

Έξι γνωστοί γιατροί του ΕΣΥ θα καταστούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες κατηγορούμενοι από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για κακουργηματικές κατηγορίες που αφορούν χρηματισμό τους από την εταιρία ορθοπεδικών ειδών «De Puy International» , θυγατρικής της Johnson & Johnson με έδρα τη Βρετανία, για την γνωστή υπόθεση των ορθοπεδικών υλικών που προωθούσαν σε Δημόσια Νοσοκομεία της Αθήνας και της επαρχίας.

Ποιοι είναι οι 600 που παίρνουν μισθό από το τουρκικό προξενείο;

Η Αθήνα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και για τη Θράκη πέρα βρέχει... Φαίνεται ότι για τη σημερινή και τη χθεσινή κυβέρνηση η Θράκη... κείται μακράν, για να θυμηθούμε εκείνη τη φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ότι η Κύπρος κείται μακράν κι έτσι την εγκατέλειψε η Ελλάδα στα χέρια του «Αττίλα»... Ποιος άκουγε τότε τις αντίθετες φωνές; Έτσι και σήμερα η Αθήνα, το Μέγαρο Μαξίμου, διαπιστώνεται ότι έχει πρόβλημα... ακοής!






Παρότι όλο και πιο βροντερές είναι οι φωνές ότι η Θράκη βαδίζει ολοταχώς προς Κυπροποίηση... Η Τουρκία κάνει ό,τι μπορεί, και μάλιστα χωρίς να χρησιμοποιήσει βάρβαρα μέσα, όπως το 1974 στην Κύπρο. Ήδη είναι εντός των πυλών... Το τουρκικό προξενείο έχει αλώσει την περιοχή. Επιβάλλει τους σχεδιασμούς του. Κι εμείς, άβουλοι και μοιραίοι, γινόμαστε γι' άλλη μια φορά ορντινάτσες του... Για ψήφους... Όλα σ' αυτόν τον παρονομαστή παίζονται.

WikiLeaks Δικάζεται ο τραπεζίτης που διέρρευσε απόρρητα στοιχεία πελατών


Ενώπιον του δικαστηρίου εμφανίζεται σήμερα ο πρώην ελβετός τραπεζίτης που κατηγορείται ότι παρέδωσε στον ιστότοπο WikiLeaks τα ονόματα πελατών της τράπεζας που επιχείρησαν να φοροδιαφύγουν.

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Η βόρεια Αφρική φλέγεται.

 Κι άλλος νεκρός στην Αίγυπτο. Δραματικές διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο της αυτοπυρπόλησης στις χώρες του αφρικανικού βορρά. Τρίτος νεκρός στην Αίγυπτο.






Ένας άνεργος άνδρας, ο Άχμεντ Χέσαμ ελ Σάγιεντ, που αυτοπυρολήθηκε στη στέγη του κτιρίου όπου διέμενε, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της Αλ Αχράμ και λίγες ώρες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή. 



Ξανά πόλεμος στους καπνιστές μήπως κερδηθεί καμιά μάχη...


Φρένο έβαλε σήμερα ο πρωθυπουργός στις φήμες περί “ τσιγαρόσημου” και στην πρόταση του κ. Λοβέρδου, που βλέποντας ότι δεν εφαρμόζεται ο νόμος στην πράξη προσπάθησε να έρθει σ’έναν συμβιβασμό με το ειδικό τέλος για τα καταστήματα καπνιζόντων. Βέβαια όλη αυτή η συζήτηση για το “ τσιγαρόσημο”, ασχέτως με την άδοξη κατάληξή της, απλά μας επιβεβαίωσε ότι το μέτρο της καθολικής απαγόρευσης του καπνίσματος ήταν καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα και διόλου δεν ενδιέφερε η υγεία των πολιτών που βλάπτεται απ’το κάπνισμα…

thiva nikolas

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ: ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΣΙΩΠΑΤΑΙ - Ο λαμπερός χρυσός και τα κέρδη του πάνε σε διεθνείς κοινοπραξίες#more#more#more

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΝΑΥΑΡΧΟΣ -ο τότε επικεφαλής του ναυτικού εξηγεί τη έγινε εκείνο το βράδυ στα Ίμια βίντεο



Ο Τάλμποτ εγκαλεί τον Σημίτη και θεωρεί κερδισμένη την Τουρκία


«Μετά το τέλος των κρίσεων, οι αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνηθίζουν να συντάσσουν ένα κείμενο με το οποίο αποτιμάται η αμερικανική προσπάθεια και το οποίο χαρακτηρίζεται άκρως απόρρητο. Στην περίπτωση της κρίσης των Ιμίων, το έργο αυτό ανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Στρόουμπ Τάλμποτ.

Μ.Θεοδωράκης:"Το ανήκουμε εις τη Δύση τελείωσε".


Με μια χειμαρρώδη ομιλία που κράτησε σχεδόν δυο ώρες, στο κατάμεστο θέατρο «ΡΕΞ» ο Μίκης Θεοδωράκης ξετύλιξε τον μίτο του προβληματισμού του και κατέγραψε τους τρόπους με τους οποίους κατά τη γνώμη του μπορούν να ξαναγίνουν οι Έλληνες «αφεντικά» στον τόπο τους. 



Δουλειά μέχρι τον τάφο

Οι δυναμικές κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη Γαλλία, κερδίζοντας σαφώς την υποστήριξη της κοινής γνώμης, επιβεβαίωσαν την καθολική αντίδραση της κοινωνίας στην αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 έτη, η οποία γίνεται αντιληπτή ως ενέργεια που στερείται ακόμα και την παραμικρή νομιμοποίηση. Ο κοινωνικός αναβρασμός αποκάλυψε επίσης πολύτιμες πληροφορίες για τον κόσμο της εργασίας μετά τον «εκσυγχρονισμό» του, όπως αυτός βιώνεται από την πλειονότητα των εργαζομένων.




Η εργασία γίνεται ολοένα βαρύτερη, όπως εντονότερη γίνεται και η αίσθηση ότι θα υπάρξει επιδείνωση της κατάστασης. Μεγάλο μέρος των μισθωτών... φοβάται ότι δεν θα έχει τη δύναμη να ανταποκριθεί για πολύ καιρό ακόμα στις απαιτήσεις. Φοβούνται ότι δεν θα αντέξουν μέχρι το τέλος. Τα συνθήματα που ακούστηκαν πρώτη φορά στις διαδηλώσεις εκφράζουν ωμά τι αισθάνεται μεγάλο μέρος των γάλλων εργαζομένων για την καθημερινή δουλειά του: «Να πεθάνουμε στη δουλειά; Καλύτερα να τα τινάξουμε από τώρα!», «Θέλουμε μια ζωή μετά τη δουλειά!».

Κοίτασμα 170 δις ευρώ βρέθηκε νοτίως της Κρήτης!


Μείζον θέμα και περαι­τέρω τριβή ανάμεσα στις σχέσεις Τουρ­κίας – Ελλάδος ανα­μένεται να προκύψει με τα κοιτάσματα πε­τρελαίου που υπάρ­χουν νοτίως της Κρήτης, αλλά και κοντά στο Καστελόριζο και την Κύπρο, μια περιοχή που η Τουρκία εδώ και χρόνια διεκδικεί, γνωρίζοντας προφανώς την ύπαρξη μεγάλων και εκμεταλλεύσιμων πετρελαϊκών κοιτασμάτων.

Λίγο πριν το ΒΕΤΟ Καραμανλή...> Wikileaks: Η κυβέρνηση της Ελλάδας μπορεί να «πέσει» για τα Σκόπια

Όπως αποκαλύπτεται από έγγραφο της αμερικάνικης πρεσβείας στο Παρίσι, που δημοσιεύει...το Wikileaks, με ημερομηνία 23 Ιανουαρίου 2008, λίγους μόλις μήνες πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και το ελληνικό «βέτο» τον Απρίλιο του ίδιου έτους, κατά τη διάρκεια συνομιλίας ανάμεσα σε αμερικανό υψηλόβαθμο αξιωματούχο για θέματα Εθνικής Ασφάλειας, με έναν σύμβουλο του τότε υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας, Φιλίπ Κουσνέρ και έναν σύμβουλο του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, έγινε εκτενής αναφορά στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Η «γκάφα» αποκάλυψε σύστημα χειραγώγησης των πληροφοριών

Γράφει η


Σοφία Βούλτεψη


Η δημοσιοποίηση λανθασμένων πληροφοριών για την ταυτότητα της Γερμανίδας που συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα ονομάστηκε (κατ’ ευφημισμόν) γκάφα. Κατά την γνώμη μου, δεν είναι ακριβώς έτσι.



Ονομάζουμε γκάφα ένα τυχαίο λάθος που οφείλεται σε επιπολαιότητα, βιαστική εκτίμηση ή λανθασμένη και αδιασταύρωτη πληροφόρηση.



Όλα αυτά συνέτρεξαν στην περίπτωση της 27χρονης Γερμανίδας (πράγματα ανεπίτρεπτα και καταδικαστέα όταν προέρχονται από δημόσιους λειτουργούς ή λειτουργούς της ενημέρωσης).


ΔΙΑΒΑΣΤΕ! Για ποια χρεοκοπία μας μιλάνε;;;


Έχετε δανείσει 100 ευρώ σε έναν με μισθό 100 ευρώ και 500 ευρώ σε κάποιον με μισθό 1000 ευρώ. Ο πρώτος σας χρωστάει το 100% του μισθού του... ενώ ο δεύτερος σας χρωστάει το 50% του μισθού του. Βάσει ποιας λογικής θα κυνηγούσατε τον πρώτο που αδυνατεί να πληρώσει το χρέος του και θα αφήνατε τον δεύτερο που ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει; Γιατί προσπαθείτε να πάρετε τα 100 και όχι τα 500;

Δενδροφύτευση στο Μοσχοπόδι από μαθητές του 5ου Γυμνασίου Θήβας


Για 3η συνεχή χρονιά η περιβαλλοντική ομάδα του 5ου Γυμνασίου Θήβας σε συνεργασία με το Δασαρχείο Θήβας έκανε δενδροφύτευση στο Δάσος Μοσχοποδίου στην περιοχή Αγια Φωτεινή.Στις 11 Ιανουαρίου 2011 ημέρα Τρίτη φυτέψαμε χαλέπιο πεύκη και γλαυκό κυπαρίσσι σε ένδειξη αγάπης και φροντίδας του πολύτιμου για το οικοσύστημα περιαστικού δάσους του Μοσχοποδίου Θήβας.

Απόψεις: Δεν σας νοιάζει τι θα ακούνε για εσάς τα παιδιά σας από τους Έλληνες όταν θα φέρνουν την κουβέντα σας;


βασική διάταξη του νοµοσχεδίου της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρµπίλη για τη βιοποικιλότητα, αναφέρεται ότι σε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί Νatura καθορίζεται σε 10 στρέµµατα το εµβαδόν των οικοπέδων εντός των οποίων θα επιτρέπεται στο εξής η οικοδοµική ή άλλη δραστηριότητα!

ΔΕΥΤΕΡΑΝΤΖΑ

το παρών άρθρο μας το έστειλε ένας αναγνώστης και το δημοσιεύουμε αυτούσιο



ως γνωστό το blog thiva nikolas πάντοτε δίνει βήμα στον κάθε αναγνώστη



“Εχει φτάσει στα αυτιά μας πως ενας μεγαλος αριθμός ατόμων και των δύο φυλων,δεν αποφεύγουν τη συνουσία με δαίμονες

Δεν μας αγάπησε κανείς


Σαν Έλληνες έχουμε την τάση να περιαυτολογούμε και να λέμε ότι δεν είμαστε άνθρωποι όπως οι άλλοι. Λέμε ότι είμαστε άνθρωποι ανεξάρτητοι, που δεν μπαίνουμε σε καλούπια δεν τιθασευόμαστε. Σίγουρα δεν μπαίνουμε σε καλούπια άλλων, ξέρουμε πολύ καλά να μπαίνουμε στο ίδιο μας το καλούπι.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο