Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Λύση χωρίς ΑΟΖ δεν είναι λύση, αλλά συμβιβασμός

Ν. Λυγερός

Η κυπριακή ΑΟΖ είναι ένα αναμφισβήτητο γεγονός το οποίο άλλαξε τα δεδομένα σε εθνικό επίπεδο και τώρα μέσω των υδρογονανθράκων ετοιμαζόμαστε να την αξιοποιήσουμε μέσω των συμφωνιών και συμβάσεων. Το πρόβλημα είναι απλό και ενώ είμαστε σε αυτή τη φάση, ακούμε διάφορους να μας εξηγούν ότι πρέπει να βρούμε μια λύση βιαστικά, γιατί είναι η τελευταία ευκαιρία και μάλιστα χωρίς να εμπλέκεται το θέμα της ΑΟΖ. Επειδή αυτά τα στοιχεία μας θυμίζουν το 2004, αφού και τότε λίγο πριν ενταχθούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση έπρεπε να συμφωνήσουμε βιαστικά χωρίς να αξιοποιήσουμε το γεγονός της ένταξης και τότε μας έλεγαν ότι είναι η τελευταία μας ευκαιρία, αλλιώς η κινδυνολογία έλεγε ότι δεν θα υπάρχουμε πια, καταλαβαίνουμε ότι ακολουθείται το ίδιο νοητικό σχήμα προπαγάνδας.

ΕΛΛΑΣ - ΡΩΣΙΑ - ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Πρόταση
                          ---------------
Αξιότιμοι  Κύριοι της Κυβερνήσεως,

Εν όψει επισκέψεως του Προέδρου  Δημοκρατίας στη ΡΩΣΙΑ, τολμώ να προτείνω τα εξής.
Ευρισκόμενοι  προ  Τουρκικής επιθετικότητας, και εχθρότητας από το Σιωνιστικό ΝΑΤΟ- Ε.Ε. & ΗΠΑ, φροντίστε να έχετε  καλές σχέσεις με τη Ρωσία, για το συμφέρον της Πατρίδας.
Θα τολμούσα να έλεγα  στρατιωτική συμμαχία  με  τη  Ρωσία.
Δεν έχουμε άλλη λύση. Είμαστε μόνοι.
ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ!!!

Ο σπάνιος Aτλαντας του Aνθιμου Γαζή βρέθηκε πάνω από μια σόμπα στην Κοζάνη – Τέσσερα αντίτυπα παγκοσμίως

Ο Άτλας του πηλειορίτη Άνθιμου Γαζή (Μηλιές 1764 - Σύρος 1828), εκδοθείς στα 1800, στη Βιέννη, τρία μόλις χρόνια μετά την έκδοση της Χάρτας του Ρήγα, εκτίθεται στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης.
Τετράπτυχος, με διαστάσεις 1×0,8 μ. ακολουθεί τη μεγάλη παράδοση των παγκόσμιων χαρτών που απεικονίζουν τα δύο ημισφαίρια της υδρογείου.

Πρωταθλητης Χειμωνα ο ΑΟ Θηβα 0-3 τον ΑΟ Μαυρομματιου

Με Δυο γκολ του Βεζιρτζογλου στο 27' , 84'
και του Καραμπετιαν στο 82' ο Αθλητικος Ομιλος Θηβας
πηρε Σπουδαια Νικη στο Γηπεδο Ασκρης επι του ΑΟ Μαυρομματιου 0-3
και Χρειστηκε Πρωταθλητης Χειμωνα στην Α' Κατηγορια Ποδοσφαιρου Βοιωτιας

Διαιτητης της Συναντησης ηταν ο Χρηστου Βικτωρας
και Βοηθοι Τεντζος Ευαγγελος και Παγουρας Βασιλης

ΑΟ Μαυρομματιου [ Γιαννακοπουλος Ηλιας ]
Νικας , Παπαναστασιου , Σολωμος , Δριτσουλας Μ., Μερκουρης , Πελωνης , Στοιχειος Σ.,
Σιαμανδουρας , Τσοτα , Δριτσουλας Ι., Στοιχειος Δ.[ 80' Λαμπρου ]

ΑΟ Θηβα [ Λαμπρου Γιωργος ]
Φαλαγγιτης , Ελεζι , Παπαχαραλαμπους , Ευθυμιου , Ευσταθιου ,
Καραμπετιαν [86' Διβολης ] Βυλλιωτης [71' Μακρυπουλιας ] , Παναουλης , Μητρου ,
Βεζιρτζογλου , Τσομπανης [38' Κατσογιαννης ]

A' Kατηγορια Βοιωτιας

Περασε και απο τη Ναξο ο '' ΚΑΔΜΟΣ ΘΗΒΑΣ '' 69-66 τον Πανναξιακο και Ετοιμαζεται για Αλλες Πολιτειες !!!

Μετα απο συγκλονιστικο παιχνιδι στο κλειστο της Ναξου
η Ενωση Συλλογων '' ΚΑΔΜΟΣ ΘΗΒΑΣ ''
Πετυχε μια ακομα μεγαλειωδη Νικη
 69-66 τον ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟ
Μια Θριαμβευτικη Νικη που δινει στην ομαδα της Θηβας
την Δυνατοτητα να βαζει σκεψεις για την Ανοδο στη Β' Εθνικη !!!

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 17/1/16

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Όταν δεν έχουμε παράδοση, πρέπει να γράψουμε ιστορία

Ν. Λυγερός

Σ’ έναν τομέα όπως είναι οι υδρογονάνθρακες, όπου δεν υπάρχει παράδοση στην Ελλάδα και στην Κύπρο, πρέπει να γράψουμε ιστορία, για ν’αλλάξουμε τα δεδομένα έτσι ώστε να έχουμε προοπτικές για το μέλλον. Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι ακόμα και τώρα δεν πιστεύουν ότι η ΑΟΖ ανήκει στο μέλλον του Ελληνισμού κι έχουν την εντύπωση στην καλύτερη περίπτωση ότι πρόκειται για ένα τεχνικό ζήτημα που δεν τους αφορά επί της ουσίας αλλά ούτε επί του πρακτέου. Αυτή η προσέγγιση είναι βέβαια λανθασμένη, αλλά ταυτόχρονα καθυστερεί την εξέλιξη της όλης κατάστασης. Διότι πολλοί ασχολούνται με άλλα θέματα που είναι δευτερεύοντα, τα οποία δεν παράγουν ούτε ιστορία ούτε μέλλον. Πρέπει λοιπόν σιγά σιγά μέσω της Παιδείας να μάθουμε ότι η ΑΟΖ και οι υδρογονάνθρακες έχουν μία δυναμική που είναι τόσο μεγάλη που αναπόφευκτα αποτελούν μία καινοτομία ακόμα και στον εργασιακό χώρο. Έτσι για το ανθρώπινο δυναμικό θα πρέπει να υπάρξει μία σοβαρή ενημέρωση και μάλιστα σε πολλές βαθμίδες για να καλυφθούν οι τομείς ενδιαφέροντος.

ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΜΕ 38 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.

Επίκαιρα σοβαρά προβλήματα των αγροτών και του πρωτογενούς τομέα έφερε, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των αγροτικών φορέων, το τελευταίο 3μηνο στη Βουλή με 38 Ερωτήσεις του, στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ο Βουλευτής Βοιωτίας της Ν.Δ. και τ.Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Μπασιάκος.  Ανάλογες αναφορές και επισημάνσεις στα προβλήματα των αγροτών έκανε ο κ.Μπασιάκος και στην ομιλία του στη Βουλή (2.12.2015) κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Ευχαριστήριο Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων

Ο Δήμος Θηβαίων και η Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου ευχαριστούν θερμά :

Το Σύλλογο Γυναικών “Ισμήνη”, που θα διαθέσει μέρος των εσόδων του, από την εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του, για τις ανάγκες των ωφελούμενων του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Τις εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του 9ου Νηπιαγωγείου Θήβας για τη σημαντική προσφορά τροφίμων.

Ετοιμοι να «κόψουν» την Ελλάδα στα δύο οι αγρότες για το ασφαλιστικό

«Μπλακ άουτ» σε όλη τη χώρα ετοιμάζουν οι αγρότες, καθώς εμφανίζονται αποφασισμένοι να στήσουν μπλόκα παντού και να αποκλείσουν κομβικά σημεία, «κόβοντας» την Ελλάδα στα δύο, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Οι αγρότες θα στηθούν στον κόμβο των Κερδυλλίων στην Εγνατία οδό, στην Καβάλα, βρίσκονται ήδη στα τελωνεία (Κήπους και Προμαχώνα), και στο σχέδιο βάζουν και το Κάστρο Βοιωτίας, τη Νίκαια και τα Τέμπη.

Σε χθεσινή τους σύσκεψη αποφασίστηκε δε, να οργανωθεί μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την ημέρα των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Agrotica (28 Ιανουαρίου), ενώ στα σχέδιά τους είναι να κατέβουν στη συνέχεια και στην Αθήνα.

Συνάντηση Δημάρχου Θηβαίων με τον Εμπορικό Σύλλογο Θήβας

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου η συνάντηση που ζήτησε ο Εμπορικός Σύλλογος Θήβας με τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου προκειμένου να συζητήσουν από κοντά θέματα που αφορούν την πόλη και επηρεάζουν τους εμπόρους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Εμπ. Συλλόγου Θήβας κ. Στρατέλος Νίκος και μέλη του Δ.Σ., εκπρόσωπος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Θηβαίων και  υπηρεσιακοί παράγοντες .

Συγκεκριμένα,  συζητήθηκαν η πορεία των εργασιών της οδού Επαμεινώνδα και η ανυπακοή οδηγών στην απαγόρευση του Δήμου για στάθμευση και διέλευση αυτοκινήτων και δικύκλων στον υπό κατασκευή πεζόδρομο, που προκαλούν μεγάλες ζημιές στο έργο,  το παρεμπόριο και η πορεία εργασιών του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας.

Συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο ασφαλιστικό οι επιστήμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυταπασχολούμενοι

Σε κοινή συνάντηση των επιστημονικών φορέων της χώρας που έλαβε χώρα σήμερα στα γραφεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Νίκης 4), επιβεβαιώθηκε η εναντίωση όλων με έντονο, ανεπιφύλακτο και κατηγορηματικό τρόπο, στις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, ακόμη και μετά τις «διαρροές» για, επουσιώδεις στην πραγματικότητα, βελτιώσεις και συμφωνήθηκε ομόφωνα η δυναμική συνέχεια των κινητοποιήσεων.

Η τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο νόμου της Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό συνιστά ουσιαστικά δήμευση του εισοδήματος των επιστημόνων - ελεύθερων επαγγελματιών, συνυπολογιζομένων των λοιπών φοροδοτικών τους υποχρεώσεων (ΦΠΑ, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης, προκαταβολή φόρου εισοδήματος στο 75% από φέτος και 100% από του χρόνου κ.λπ.).

Η απαραίτητη καινοτομία για την Ελλάδα

Από την ύπαρξή μας ως Ελληνισμός, δεν ήμασταν ποτέ της ποσότητας. Δεν είναι ο φυσικός μας χώρος κι όσοι προσπαθούν να προωθήσουν την ιδέα της ποσότητας απλώς δεν σκέφτονται τις διαστάσεις που έχει μία χώρα σαν την Αμερική, την Κίνα ή την Ρωσία. Γι’ αυτό ο Ελληνισμός ήταν πάντα στον τομέα της ποιότητας, όπου η νοημοσύνη είναι απαραίτητη για να λύσει τεχνικά προβλήματα μ’ έναν πρωτοποριακό τρόπο. Βέβαια μερικοί θα πουν ότι μόλις γίνεται αυτό μετά οι άλλοι αντιγράφουν και έχουν τα μεγαλύτερα έσοδα. Πρώτον ξεχνούν ότι είναι η αλήθεια, και κατά συνέπεια το ξέρουμε, δεύτερο η μίμηση είναι η έκφραση του θαυμασμού. Επιπλέον ο Ελληνισμός ήταν πάντα της προσφοράς για την Ανθρωπότητα, άρα τόσο το καλύτερο αν άλλοι τον αντιγράφουν. Η ουσία είναι το θέμα της καινοτομίας στον τομέα της ποιότητας γιατί έτσι και μόνο έτσι δημιουργείται η διαφορά που κάνει τη διαφορά.

Απάντηση από το Δήμο Θηβαίων σχετικά με το ψευδές δημοσίευμα για τους 1500 τόνους απορριμμάτων από το Δήμο Πύργου στο ΧΥΤΑ Θήβας.

Με αφορμή ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβούλου Αθανάσιου Σκούμα και της Λαϊκής Συσπείρωσης Θήβας για τη μεταφορά απορριμμάτων του Δήμου Πύργου στο ΧΥΤΑ Θήβας, οφείλουμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να αναφέρουμε τα παρακάτω:

- Ο περιφερειακός ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε., μετά από αίτημα του Δήμου Πύργου, ο οποίος, όπως είναι γνωστό, έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αποφάσισε την παραλαβή ποσότητας 1.500 τόνων στο ΧΥΤΑ Ιστιαίας.
- H απόφαση ελήφθη ΟΜΟΦΩΝΑ και αφορά τη συγκεκριμένη ποσότητα, αφού για την επίλυση του προβλήματος του Δήμου Πύργου έγινε διασπορά των απορριμμάτων σε πολλούς ΧΥΤΑ, με παραίνεση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή.

Απεργία – Αποχή όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών από την συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με Τεχνικό αντικείμενο

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας με τη απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής στις 12-1-2016, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ στην έκτακτη συνεδρίασή του στις 11-1-2016, καθώς και το σύνολο των συνδικαλιστικών, επιστημονικών, εργοληπτικών και μελετητικών Φορέων των Μηχανικών σε κοινή τους σύσκεψη στις 12-1-2016 αφού έλαβαν υπόψιν τους τις καταστροφικές συνέπειες για το σύνολο του Κλάδου που επιφέρει η τυχόν ψήφιση του σ/ν της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό που συνίστανται:

α.   Στην κατάργηση του Ταμείου μας ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ και την ενοποίησή του σε έναν Φορέα, χωρίς κανέναν διάλογο, χωρίς καμιά σοβαρή μελέτη, χωρίς την απαιτούμενη μεταβατική περίοδο για μια τέτοια ενοποίηση και τέλος χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις σημαντικότατες ιδιαιτερότητες που έχει το Ταμείο μας στην 80χρονη ιστορία του.

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Αμπελουργία και Οινολογία: Παραγωγή, Διάθεση και Κατανάλωση του Οίνου

5μηνο elearning πρόγραμμα

Όλοι όσοι ενδιαφέρονται για την παραγωγή κρασιού πρέπει να κατέχουν τις βασικές γνώσεις της αμπελουργίας, της οινοποίησης και της διαχείρισης του κρασιού μετά την εμφιάλωσή του. Οι γνώσεις αυτές συνίστανται σε βασικά στοιχεία της μορφολογίας του αμπελιού, τον βλαστικό κύκλο και τον κύκλο της αναπαραγωγής του, την εγκατάσταση του αμπελώνα, τις καλλιεργητικές φροντίδες που απαιτούνται, τη σημασία του κλίματος και του εδάφους, την ωρίμανση του σταφυλιού, τη συγκομιδή του, τις μηχανικές και χημικές κατεργασίες κατά την οινοποίηση, τα στάδια της οινοποίησης, λευκής και ερυθρής, την ωρίμανση του κρασιού στο βαρέλι και τη συντήρηση της φιάλης στην κάβα. Επιπλέον όσοι αγαπούν την κατανάλωση του κρασιού χρειάζονται τις κατάλληλες γνώσεις για να μπορούν να το αξιολογήσουν οργανοληπτικά, αλλά και να βελτιστοποιήσουν την απόλαυσή του, συνδυάζοντάς το ιδανικά με το φαγητό, ενώ είναι σημαντική η ενημέρωσή τους σχετικά με την επίδραση της κατανάλωσής του στην υγεία. Τέλος, για αυτούς που ασχολούνται επαγγελματικά με το κρασί, κρίνεται αναγκαία η απόκτηση των βασικών γνώσεων τόσο για τη διατήρηση, όσο και για την προώθησή του.

ΤΡΕΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΘΕΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ...

Οι Ελληνες, παραγνωρίζοντας κατά καιρούς το μέγα ανθρώπινο αίτημα της ελευθερίας, εκχωρούμε σε τρίτους -είτε ο τρίτος είναι το κυρίαρχο και ενίοτε αδίστακτο κράτος, είτε σε ομάδες αρλεκίνων της πολιτικής - εκχωρούμε με τη σύμβαση της ανοχής και του φόβου μας, τη νομή αυτού που δικαιωματικά ανήκει στους πολίτες, την ίδια μας την αξιοπρέπεια, ατομική, κοινωνική και εθνική...

Και παράλληλα ενδυναμώνουμε σαν άτομα τη ροπή προς την αυτοφθορά της κοινωνικής και εθνικής απομόνωσης. Και βέβαια αγνοούμε εν πολλοίς πως η εθνική ελευθερία και αξιοπρέπεια, η πνευματική ελευθερία, δεν είναι συνέπεια της οικονομικής ανεξαρτησίας, αλλά η προυπόθεσή της, ένα μέσο για την κατάκτηση ή την ανακατάκτησή της όταν χάνεται...

Η Ποπη Αστεριαδη συναντα τους Soul destiny στην Απανεμια 24/1/2016

H ιέρεια του Νέου Κύματος η θρυλική Πόπη Αστεριαδη  συναντά το μελοδραματικο hip hop σχήμα τους Soul destiny σε μια μοναδική βραδιά στην Θρυλική Απανεμιά.Στην σκηνή θα βρεθούν η Θελμα Καραγιαννη,η Καλλιόπη Βασιλειου και ο Dj Ponte.
special guest- Dtaeys,η ηθοποιός Ανδρομάχη Μαρκοπουλου,ο Χαρης Κατρακιας(βιολι),ο Χαρης Παπανικολαου(κιθαρα-λαουτο)
Θα παρουσιαστουν τραγούδια που σφράγισαν την ιστορία του ποιοτικού τραγουδιού με την φωνή της Ποπης Αστεριαδη.Οι Soul destiny θα παρουσιάσουν ενα δείγμα από τον δίσκο τους που αναμένεται να κυκλοφορήσει με τίτλο ''Σε αυτή τη γη που η σιωπή δακρύζει'' από την Fm Records.Στον δισκο συμμετεχουν Πόπη Αστεριάδη, Σοφία Παπάζογλου, Γιώργος Σταυρακάκης, Γιάννης Λεκόπουλος, Νόνα Βουδούρη, Ανδρομάχη Μαρκοπούλου, Αρετή Κοκκίνου, Καλλιόπη Βασιλείου, Dtaeys, Johnnie Disowned (Ρυθμοδότες), Pol, Rolb, Χάρης Παπανικολάου.

Βοιωτία: «Κλειδώνει» ο πρωταθλητής χειμώνα…

Το μεγάλο παιχνίδι μπορεί να μην υπάρχει στο κλείσιμο του α’ γύρου αλλά υπάρχουν αγώνες με σπουδαίο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Οι δυο «μνηστήρες» του τίτλου Θήβα και Αμβρυσσέας αναμένεται εύκολα ή δύσκολα να περάσουν με την πρωτοπόρο ομάδα της Θήβας μάλλον να παίρνει τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα όπως το έκανε και πέρυσι αλλά πολύ πιο άνετα…

Επαμεινώνδας – Παρνασσός
Με δυο συνεχόμενες νίκες ο Επαμεινώνδας θέλει να «τριτώσει» το καλό και να παραμείνει στην πρώτη εξάδα με το κλείσιμο του α’ γύρου. Ο Παρνασσός ψάχνει βαθμούς και εκτός έδρας για να πάρει τη διαφορά ασφαλείας από την ουρά του βαθμολογικού πίνακα.
Εκτίμηση: Φαβορί ο Επαμεινώνδας λόγω έδρας

Οι κινήσεις SOS στην εγκυμοσύνη - Τι τονίζουν οι οδοντίατροι

Τακτικός έλεγχος και σχολαστικός καθαρισμός αποτρέπουν την εμφάνιση φλεγμονής στα ούλα και προλαμβάνουν δυσάρεστες συνέπειες κατά τη διάρκεια της κύησης.  
Ιδιαίτερα σχολαστικές με την στοματική υγιεινή πρέπει να είναι οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της κύησης, καθώς ενδεχόμενες παθολογικές καταστάσεις του στόματος ενδέχεται να επηρεάσουν τόσο την εγκυμοσύνη όσο και την ανάπτυξη του εμβρύου. Ειδικότερα, η Μαρία Σκουλάτου, χειρουργός-οδοντίατρος στην κλινική Advanced Dental Clinics δίνει έμφαση στα εξής:

Λονδίνο: τα κόκκινα λεωφορεία «πρασινίζουν» με βιοντίζελ από τηγανέλαια

Σχεδόν το ένα τρίτο των κόκκινων λεωφορείων του Λονδίνου θα κινούνται με καύσιμα από ζωικό λίπος και απόβλητα μαγειρικών ελαίων από το Μάρτιο του 2016.

Οι εταιρείες Stagecoach και Metroline έχουν ήδη υπογράψει συμφωνίες με την εταιρεία Argent Energy για την προμήθεια του «πράσινου» ντίζελ τύπου B20.

Το καθαρότερο υγρό καύσιμο παράγεται από την ανάμειξη πετρελαίου κίνησης με ανανεώσιμο βιοντίζελ από οργανικά απόβλητα, όπως είναι το τηγανόλαδο και το λίπος που απορρίπτεται ως υποπροϊόν της επεξεργασίας του κρέατος. Εκτός, από την παραγωγή πράσινου καυσίμου, η χρήση τηγανέλαιου σε βιοκαύσιμα λεωφορείων θα συμβάλλει στην προστασία του αποχετευτικού συστήματος που φράσσεται από το λίπος.

ΦΩΤΕΙΝΗ Η ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ '' ΤΖΑΚΙ ''


ΚΟΣΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ '' ΤΖΑΚΙ '' Σ.Σ. ΘΗΒΑΣ
Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού , η Εορταστική Χοροεσπερίδα με κοπή τής Βασιλόπιτας τού ΚΑΠΗ τού Δήμου Θηβαίων .

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

O ΠΟΛEMΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ στον Κινηματογράφο Θήβας

Σας ενημερώνουμε, ότι από την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου έως την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 στο Δημοτικό Χειμερινό Κινηματογράφο της Θήβας, που λειτουργεί υπό την διεύθυνση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θηβαίων (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.), θα προβληθεί η κινηματογραφική ταινία «O ΠΟΛEMΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ» σε σκηνοθεσία του Tζέι Τζέι Έιμπραμς.

Ώρα Προβολής: 21:15

Περίληψη:
Πανίσχυρες ξανά, οι δυνάμεις της Αυτοκρατορίας αναζητούν τον αποσυρμένο Λιούκ Σκάιγουόκερ, τον τελευταίο Τζεντάι.Το ίδιο και η Αντίσταση, ένας πιλότος της οποίας έχει βρεί τον χάρτη που οδηγεί στο κρησφύγετό του.

Πρωταγωνιστούν:

Παρουσίαση του Μπρίτζ στη Θήβα

ΘΗΒΑ 13/1/2016
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΘΗΒΑΣ «ΛΑΙΟΣ»
Πινδάρου 112 ΘΗΒΑ ΤΚ 32200

ΤΗΛ 2262023393/6977283756

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο ΛΗΘΑΡΓΟΣ ΤΩΝ ΘΕΛΗΣΕΩΝ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ...

Η πολιτική εκμεταλλεύεται συνήθως την ένστικτη ροπή του πλήθους να "χάνεται" στη δαιδαλώδη περιοχή των πολιτικών υποσχέσεων και ευχολογίων, αδιαφορώντας συχνά για τα οδυνηρά ανταλλάγματα της ευπιστίας του. Σε τούτο τον εγκλωβισμό του πλήθους στην πολιτική υποσχεσιολογία, αξίζει να σημειωθεί η παχυλή αδιαφορία των πνευματικών ανθρώπων, της φυσικής ηγεσίας,για την τύχη της κοινωνικής και πολιτικής ελευθερίας.

Και τούτη η αδιαφορία συνέβαλε στο λήθαργο των θελήσεων, που με τη σειρά του έφερε την κρίση της ίδιας της ελευθερίας και την αποδοχή μιας δημιουργημένης κατάστασης στο χώρο των πολιτικών δρώμενων, χωρίς η αποδοχή να σημαίνει και ψυχική κατάφαση.

Ως λαός διατρέχοντας τα χρόνια της κρίσης φτάσαμε στο τέρμα. Φτάσαμε όμως; Γιατί αν πράγματι φτάσαμε, το τέρμα μας ξαναφέρνει στην πρώτη αρχή: στην εμμανή αναζήτηση και στη ζηλότυπη περιφρούρηση της ελευθερίας. Στην αποκατάστασή της ως ηθικής αξίας στην κοινωνία. Στην αποκατάσταση των θεσμών, στην ανεμπόδιστη ανάπτυξη των ατομικών ικανοτήτων,στην ισότιμη συμμετοχή στις ευθύνες της διοίκησης, που όλα μαζί πλαισιώνουν το γενικό σχήμα της τυπικής δημοκρατίας.

Παρέμβαση της "ΑΛΚΥΩΝ" όσον αφορά την διαχείριση των υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων και συσκευασιών.

ΠΡΟΣ:    ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ 
                 ΒΟΥΛΗΣ         

ΘΕΜΑ: ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ 
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ



Κυρία Πρόεδρος,

Φορέστε τις ζώνες και περιμένετε...

Του Κώστα Στούπα

Η πρόοδος και η ευημερία απαιτούν τα σωστά κίνητρα για όσους θέλουν να την επιδιώξουν ατομικά και ένα σωστό θεσμικό πλαίσιο που να εξασφαλίζει σε όλους την ευκαιρία να προσπαθήσουν.

Δεν αποτελεί καθόλου θέμα τύχης το γεγονός πως οι χώρες που έχει κυριαρχήσει η αριστερά επί μακρόν, είναι φτωχότερες από άλλες παρόμοιων δυνατοτήτων που δεν έχει συμβεί το ίδιο.

Τα οικονομικά της ευημερίας μοιάζουν με την μελισσοκομική. Ο μελισσοκόμος φροντίζει το μελίσσι του με μοναδικό σκοπό το προσωπικό κέρδος. Δηλαδή, επιδιώκει π.χ. να  παράγει με τις 50 κυψέλες του 1.000 κιλά μέλι για να το πουλήσει και να κερδίσει 5-10.000 ευρώ.

Αν το πετύχει αυτό, ο επόμενος στόχος θα είναι να αυξήσει την παραγωγή στους 2 τόνους και να διπλασιάσει τα έσοδα.

Γιατροί και δικηγόροι μαθαίνουν Αγγλικά για να μεταναστεύσουν

Περασμένες 9 η παράσταση στο θέατρο Διάνα έχει μόλις ξεκινήσει όμως ένα ζωηρό πλήθος να αποχωρεί από τη στοά της Ιπποκράτους 7.
Δεν πρόκειται για θεατές αλλά για νεαρούς δικηγόρους που μόλις τελείωσαν το μάθημα νομικής ορολογίας στο Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τα τμήματα του οποίου λειτουργούν στην διπλανή πολυκατοικία. Από εδώ περνάει τα τελευταία χρόνια ο δρόμος εκατοντάδων Ελλήνων γιατρών και δικηγόρων, ηλικίας από 22 μέχρι 60 ετών που οδηγεί στα επαγγελματικά όνειρά τους. Για να τα πραγματοποιήσουν είναι αναγκασμένοι να φτιάξουν βαλίτσες και να βγάλουν εισιτήριο.

Τον νέο οδικό χάρτη της ΝΔ παρουσιάζει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Του Γρηγόρη Τζιοβάρα

Τον οδικό χάρτη της οργανωτικής αναδιάταξης της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάζει το μεσημέρι της Πέμπτης ο νέος πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη συνεδρίαση της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ενόψει της συνεδρίασης (14.00), στην οποία θα αναπτύξει το σχέδιο του για το μέλλον της Κεντροδεξιάς παράταξης, ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε ήδη στο πρώτο δείγμα γραφής για την ανανεωτική και συνάμα ενωτική διάθεση με την οποία είναι αποφασισμένος να κινηθεί, αφήνοντας πίσω τους διαχωρισμούς της προεκλογικής περιόδου και της αναμέτρησης για την προεδρία του κόμματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όρισε πρώτο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον πρώην υπουργό Νίκο Δένδια, πρότεινε για το αξίωμα του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον βουλευτή Καρδίτσας Κώστα Τσιάρα και τοποθέτησε εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος τον βουλευτή Β΄ Αθήνας Γιώργο Κουμουτσάκο, που και οι τρεις είχαν ταχθεί προεκλογικά στο πλευρό του πρώην προέδρου Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ποιές ταινίες θα προβληθούν στον Κινηματογράφο Θήβας από 14 έως 27 Ιανουαρίου

ΔΗ.Κ.Ε.Θ.
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

STAR WARS – Η δύναμη ξυπνάει
Από Πέμπτη 14 Ιανουαρίου έως Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016
Ώρα Προβολής 21:15

ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΣΕΡΒΙΑ! (ΕΛΛΑΔΑ ??? YOK!)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σημαντικές αποφάσεις μετακίνησης ρωσικών κεφαλαίων και επενδύσεων από την Τουρκία, ανακοινώσε ο υφυπουργός οικονομικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Dimitry Rogozin, προκαλώντας νέο μεγάλο πλήγμα στην τουρκική οικονομία η οποία ήδη μετρά πάνω από 30 δις τις ζημιές από τις ρώσικες οικονομικές κυρώσεις.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA και την φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak, οι μεγαλύτερες ρωσικές βιομηχανίες παραγωγής ανταλλακτικών αυτοκίνητων, οι KAMAZ και AvtoVAZ, θα μεταφέρουν τις επενδύσεις τους από την Τουρκία στην Σερβία στα πλαίσια των οικονομικών κυρώσεων προς την Άγκυρα για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τους Τούρκους.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΠΑΛΑΦΑ ΣΕ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Τ.ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΩΠΑΙΔΟΣ



Θέμα:Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Σχετ.:
Η υπ’ αριθμ. πρωτ. 1974/15-12-2015 Ερώτηση
Σε απάντηση της ανωτέρω Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ευάγγελος Μπασιάκος, με θέμα «Μεταφορά - Μετάταξη υπαλλήλων - εργαζομένων του τ. Οργανισμού Κωπαΐδος», κατά λόγο αρμοδιότητας, σας γνωρίζουμε ότι προωθείται η έκδοση της προβλεπόμενης από τις διατάξεις του άρθρου 17 του Ν.4325/2015 «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης - Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 47/τ. Α’/11-05-2015) Απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Όρια ατομικότητας και προοπτικές συλλογικότητας".

Καφενείο "Το Δημαρχείο", Ελευθερίου Βενιζέλου 49, Λουτράκι. 
Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Οι αρχαίοι Ιρλανδοί ήταν Πόντιοι! Έρευνα υποδεικνύει τις ρίζες των Κελτών Ιρλανδών

Οι αρχαίοι Ιρλανδοί, που αποίκισαν το νησί και αποτέλεσαν τους προπάτορες του ιρλανδικού έθνους, προέρχονταν από τη Μέση Ανατολή και τον Ποντιακό Καύκασο, έχοντας φτάσει στην Ιρλανδία μετά από περιπετειώδη μετανάστευση μέσω της Νότιας Ευρώπης και της Ελλάδας, σύμφωνα με έρευνα.

Η καταγωγή των Ιρλανδών -διαφορετική από των αγγλοσαξώνων- εδώ και πολλά χρόνια είναι ένα επίμαχο και πολύπλοκο ζήτημα που προβληματίζει τους επιστήμονες. Οι γενετιστές του Ινστιτούτου Γενετικής Smurfit του Κολλεγίου Τρίνιτι του Δουβλίνου και οι αρχαιολόγοι της Σχολής Γεωγραφίας, Αρχαιολογίας και Παλαιοντολογίας του Πανεπιστημίου Κουίνς του Μπέλφαστ, με επικεφαλής τον καθηγητή Νταν Μπράντλεϊ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (PNAS) των ΗΠΑ, ανέλυσαν για πρώτη φορά τα γονιδιώματα τεσσάρων ατόμων, μιας γυναίκας που ζούσε πριν από 5.200 χρόνια και τριών ανδρών που ζούσαν πριν από 4.000 χρόνια περίπου στην Ιρλανδία.

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Σε εφαρμογή η ψηφιακή υπογραφή στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Με στόχο την μείωση του κόστους και της γραφειοκρατίας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πρωτοπορεί και συνεχίζει να αναπτύσσει τις εφαρμογές της τεχνολογίας προς όφελος όλων των πολιτών.

Η ψηφιακή υπογραφή στις υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι γεγονός, με πάνω από το 80% των υπαλλήλων της να κάνει χρήση αυτής. Έτσι λοιπόν, 515 από τους 645 υπαλλήλους διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή, με αποτέλεσμα, μέχρι σήμερα, να έχει μειωθεί σημαντικά ο χρόνος διεκπεραίωσης των διαδικασιών και ταυτόχρονα να έχει αυξηθεί το επίπεδο ασφαλείας της επικοινωνίας μεταξύ των υπηρεσιών. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχωρά στην πλήρη εφαρμογή των διαδικασιών που επιτρέπουν την ηλεκτρονική διακίνηση όλων των υπηρεσιακών εγγράφων.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας δήλωσε για το θέμα:

ΚΡΥΒΟΥΝ "ΑΛΗΘΕΙΑ" ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΨΕΜΑΤΑ; ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΡΥΒΟΥΝ!..

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναλαμβάνει την ηγεσία της ΝΔ και να αναμένονται οι πρώτες ουσιώδεις διαρθρωτικού χαρακτήρα πολιτικές αποφάσεις του, χωρίς να εξαλειφθεί ο σκεπτικισμός για τις προθέσεις του, εκτός των ευχολογικών προβλέψεων και των πρώτων πομφολυγωδών εντυπώσεων, με διαφαινόμενες τις "καραμπόλες" στο "σαμποδρόμιο" του πολιτικού καρναβαλισμού, εξαιτίας των εξελίξεων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα πολιτικά ψέματα κρύβουν πάντα "αλήθειες".

Τα "μηνύματα" των πολιτών, όσο κι αν είναι ισχνά και δεν συνοδεύονται από αντιδράσεις που συνήθως 'συνθλίβουν" ανερμάτιστες πολιτικές, δεν επιδέχονται παρερμηνείας και δεν πρέπει να αποτελούν το κύριο συστατικό για κομματικά "μαγειρέματα".

Γιώργος Στασινός, πρόεδρος ΤΕΕ: «ασφαλιστικές εισφορές και φορολογία οδηγούν εκτός Ελλάδος ή εκτός επαγγέλματος όλους τους μηχανικούς».

Με τις προτάσεις της κυβέρνησης για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση, οι ασφαλιστικές εισφορές και η φορολογία οδηγούν εκτός Ελλάδος ή εκτός επαγγέλματος όλους τους μηχανικούς, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός. «Επομένως η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού θα αποτύχει, λόγω μειωμένων εσόδων που θα προκύψουν από το μικρότερο αριθμό ασφαλισμένων, παράλληλα με την καταστροφή του μεγαλύτερου επιστημονικού κλάδου της χώρας», τόνισε χαρακτηριστικά. Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ έδωσε μάλιστα και παραδείγματα που επιβεβαιώνουν όσα υποστηρίζει. Όπως ανέφερε ο Γιώργος Στασινός, η συνολική επιβάρυνση από τις ασφαλιστικές εισφορές σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης είναι 38,45% του εισοδήματος, που αν προστεθεί στο 33% φορολογία εισοδήματος τρέχουσας χρήσης και στο 100% προκαταβολής φόρου επόμενης χρήσης, για τα υψηλότερα εισοδήματα, οδηγεί σε συνολική επιβάρυνση 104,5% του εισοδήματος, χωρίς υπολογισμό τέλους επιτηδεύματος και έκτακτης εισφοράς!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΘΗΒΑΣ

Τα πρώτα βήματα γραφής ενός μη νόμιμου Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Απόβλητων αρχίζουν να γράφονται ερήμην του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου της Θήβας. Πληροφορηθήκαμε παραπλεύρως ότι επίκειται η μεταφορά 1500 τόνων απορριμμάτων από τον Πύργο στον ΧΥΤΑ Θήβας.
 Ο Δήμαρχος είναι ενήμερος; Έδωσε την συγκατάθεση του εφόσον συμμετέχει στο Δ.Σ. του εν λόγω Φορέα;

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Μπλόκο την Κυριακή στον Αι Γιάννη - Ομόφωνα οι Βοιωτοί αγρότες αποφάσισαν κινητοποιήσεις

Ομόφωνα οι αγρότες της Βοιωτίας αποφάσισαν προσυγκεντρώσεις των τρακτέρ στα χωριά την Τετάρτη και την Κυριακή 17 Ιανουαρίου μπλόκο στη διασταύρωση του Αι Γιάννη μεταξύ Ορχομενού και Λιβαδειάς.

Οι Βοιωτοί σε νεότερη σύσκεψη, έχοντας στο πλευρό τους αυτοδιοικητικούς, εργάτες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες υποστηρίζουν, οτι και μόνο οι προβλέψεις του ασφαλιστικού για τον αγροτικό τομέα είναι αρκετές για να τους αφανίσουν.
Η δύναμη των τρακτέρ που θα συγκεντρωθεί, τονίζουν με νόημα, θα κρίνει και την πορεία της κινητοποίησης αφού στόχος τους είναι το μπλόκο στο Κάστρο.

ΠΡΟΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ - (ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΥΡΩΛΗΓΟΥΡΗΔΕΣ) - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΥΛΟΥ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

Κύριοι Εφιάλτες Πολιτικοί,


                                  Θέμα: Ε.Ε.
                               ------------------
Τελικά η Ε.Ε. απεδείχθη καταστροφική για την Ελλάδα.
Τι να πρωτοθυμηθώ;;;
Την καταστροφή της Βιομηχανίας ;;;
Την καταστροφή της Γεωργίας;;;
Την  αρπαγή του ορυκτού πλούτου;;;
Το κάψιμο των Ελληνικών Supermarkets;;;
Τα αναγκαστικά δάνεια, με σκοπό να πτωχεύσουμε;;;
Τα οικονομικά σκάνδαλα Γερμανικών εταιρειών εν Ελλάδι;;; (SIEMENS) κ.λ.π.

2Ο ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ γνώσης και δημιουργίας (2016)

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Βοιωτίας και το σύλλογο "Φίλοι Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς" πραγματοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά τις χειμερινές της δράσεις για παιδιά με τον τίτλο
ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ Γνώσης και Δημιουργίας
 Το "Καλειδοσκόπιο" αποτελεί μια σειρά από εκπαιδευτικές-βιωματικές δραστηριότητες που στοχεύουν στην ανάπτυξη "σχέσεων" των παιδιών με τη βιβλιοθήκη και την ανάγνωση, αλλά και στην επέκταση των σχολικών γνώσεων, με γνώσεις από την καθημερινή ζωή, την επιστήμη και τον λόγο με δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο, γνώσεις που μεταλαμπαδεύονται από έμπειρους εκπαιδευτικούς, εθελοντές, και επαγγελματίες της τοπικής μας κοινωνίας, από ανθρώπους που αγαπούν τα παιδιά και θέλουν να "μοιραστούν" μαζί τους την αγάπη για τη γνώση, τις εμπειρίες τους, τη δημιουργικότητά τους, το χόμπυ τους, τον ενθουσιασμό τους…
Σε ποιους απευθύνονται: Οι δράσεις απευθύνονται σε μαθητές Νηπιαγωγείων και όλων των τάξεων των Δημοτικών Σχολείων
Πότε: Καθημερινά, 1 εβδομάδα κάθε μήνα από Ιανουάριο μέχρι και Απρίλιο 2016 (το πρόγραμμα θα ανακοινώνεται τμηματικά και έγκαιρα ανά εβδομάδα)
Οι εμψυχωτές του φετινού «Καλειδοσκοπίου»:

Κόβει τη βασιλόπιτα το Λύκειο των Ελληνίδων Θήβας

ΛΥΚΕΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΗΒΑΣ
         
                                                             


Χ ρ ό ν ι α   Π ο λ λ ά   και   Κ α λ ή  Χ ρ ο ν ι ά

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016  και ώρα 13:00 στο κέντρο «Τζάκι»

Θανάσης Σκούμας: Ποιος κυβερνά αυτή την πόλη;

Ο φορέας διαχείρισης στερεών αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Στερεάς Ελλάδας, ενέκρινε την μεταφορά 1500 τόνων απορριμμάτων από τον Πύργο στο ΧΥΤΑ της Θήβας, αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα του ο ιστότοπος NEWSIT.
Περιμένουμε άμεσα τις απαντήσεις και την ενημέρωση του Δημάρχου Θήβας.


Ο ΦΟΔΣΑ Στερεάς αποφασίζει χωρίς καν την ενημέρωση και την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θήβας; Πόσο μάλλον την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας;


Ο Δήμαρχος πρέπει να λογοδοτήσει αν ισχύει τέτοια απόφαση. Υπενθυμίζουμε ότι με απόφαση της πλειοψηφίας (όχι μόνο της παράταξης του Δημάρχου) του δημοτικού συμβουλίου, έχουν αποδεχθεί την μεταφορά απορριμμάτων από Αταλάντη, Νοτιοανατολική Εύβοια και Κυκλάδες, γεγονότα για τα οποία έχουμε ενημερώσει έγκαιρα, αλλά και έχουμε εναντιωθεί σθεναρά.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ ΣΤΟ «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» ΑΛΙΑΡΤΟΥ - ΘΕΣΠΙΕΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
                                                           ΟΜΙΛΙΑ
«ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ   ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΗΜΕΡΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΄Η ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ;»
                                                      ΟΜΙΛΗΤΗΣ
Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ - ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ                                                                      


 Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου  2016 και ώρα 6.00 μ .μ. στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων,
Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ   ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ,  ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΑΙ  ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΕΠΙΦΥΛΛΙΔΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ  ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ,  θα μιλήσει  με θέμα  :
 « ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ   ΕΛΛΑΔΑΣ   ΣΗΜΕΡΑ:  

ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΔΙΑΛΕΞΗΣ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

«Διατροφή, Άσκηση και Δημόσια Υγεία»είναι το θέμα της πρώτης  διάλεξης του 1ου Κύκλου Διαλέξων σε θέματα Δημόσιας Υγείας, που διοργανώνει, υπό την διεύθυνση του καθηγητή κ Παναγιώτη Μπεχράκη,  το νεοσύστατο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου στην Ελλάδα.

ΑΟ ΘΗΒΑ: ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΚΟΥΡΤΑΝΙΩΤΗΣ

Το Δ.Σ. του ΑΟ ΘΗΒΑ ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας του με τον αμυντικό Δημήτρη Κεφαλά. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην ποδοσφαιρική του καριέρα.
Λύθηκε και η συνεργασία με τον νεαρό μέσο Μάκη Σκουρτανιώτη ύστερα απο συνάντηση που είχε το Δ.Σ. με τον εκπρόσωπο του ποδοσφαιριστή κύριο Τσιλίκα.

Για το Δ.Σ.

Το Γραφείο Τύπου του ΑΟ ΘΗΒΑ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΘΩΡΑΚΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ Ο ΑΟ ΥΠΑΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΠΕΙΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΕΦΑΛΑ

Το Διοικητικό  Συμβούλιο τής Ομάδας μας , ανακοινώνει την Μεταγραφή τού Πολύπειρου
34χρονου Αμυντικού Δημήτρη Κεφαλά .
Ο Δημήτρης Κεφαλάς μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Πρωτοπόρο Ομάδα τής Α ' Ε.Π.Σ. Βοιωτίας
τον Α.Ο. Η ΘΗΒΑ , ενώ έχει αγωνιστεί και στον Π.Α.Ο.ΚΟΚΚΙΝΟΥ  , τον Α.Ο. ΠΛΑΤΑΙΩΝ , τον Α.Π.Ο. ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟ και τον ΚΙΘΑΙΡΩΝΑ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ .
Καλωσορίζουμε τον  Δημήτρη Κεφαλά στην Ποδοσφαιρική μας Οικογένεια τού εύχόμαστε Υγεία καί να συμβάλει δυναμικά στην επιτευξη  των Στόχων τής Ομάδας μας .


 Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων  Α.Ο. ΥΠΑΤΟΥ

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο