Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Τὸ Lidl ΠΡΟΚΑΛΕΙ: Κρατᾶ ἀνοικτὰ ΔΕΚΑΔΕΣ καταστήματά του καὶ ὑποχρεώνει ἐργαζομένους νὰ ἐργαστοῦν τὴν ἡμέρα τῆς Παναγιᾶς

Κάποιες ξένες πολυεθνικὲς πρέπει νὰ καταλάβουν ὅτι ὁ Ἑλληνικὸς λαὸς ἔχει ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ. Ὁ Ἑλληνικὸς λαὸς  ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ νὰ τιμᾶ τὴν Παναγιά.
Γιατί ἡ Παναγιὰ εἶναι ἡ μάνα μας, εἶναι αὐτὴ ποὺ ἔσωσε τὸ ἔθνος μας. Καὶ ὅπως ἂν πέθαινε ἡ μάνα μας θὰ πηγαίναμε στὴν κηδεία γιὰ νὰ τὴν "ξεπροβοδίσουμε" ἀπὸ αὐτὸ τὸν κόσμο, ἔτσι καὶ ὅταν τιμοῦμε τὴν Κοίμηση τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου -ὅταν γιορτάζουμε τὴν μετάστασή της στοὺς Οὐρανοὺς-  ἔχουμε χρέος νὰ πᾶμε "νὰ τὴν ξεπροβοδίσουμε". Γιατί ὅταν ὅλα τὰ μάταια στὰ ὁποῖα καθημερινὰ στηρίζουμε τὶς ἐλπίδες καὶ τὴ σιγουριά μας, ὅταν ὅλα τὰ ὑπόλοιπα καταρρέουν, ἡ Παναγιὰ θὰ στέκει πάντα ἐκεῖ, βοηθὸς καὶ παρηγοριὰ καὶ ἐλπίδα μας. 

Δωρεάν σπόροι ελληνικών ποικιλιών. Λέμε ΟΧΙ στα μεταλλαγμένα φυτά!

Με αφορμή το χθεσινό άρθρο του φίλου και συνεργάτη Αρίσταρχου, σχετικά με τις στείρες πιπεριές που αγόρασε και τα μεταλλαγμένα που έρχονται στο τραπέζι μας από την “ πίσω πόρτα” (πχ η ΕΕ απαγορεύει την καλλιέργεια μεταλλαγμένων προϊόντων για κατανάλωση από ανθρώπους, αλλά όχι και για δημιουργία ζωοτροφών), θυμήθηκα την υπέροχη προσπάθεια που γίνεται στο χωριό Παρανέστι της Δράμας, όπου εκεί υπάρχει ο σύλλογος “ Πελίτι”.
Ο σύλλογος αυτός έχει ως σκοπό την διατήρηση ντόπιων ελληνικών ποικιλιών, φυτών και λαχανικών, που υπάρχουν στον ελληνικό χώρο χιλιάδες χρόνια, όπως πχ η φάβα Σαντορίνης που καλλιεργείται τουλάχιστον από το 2000 πΧ.

O κύβος ερρίφθη: "Πράσινο φως" από ΗΠΑ για την γεώτρηση

"Οι κύβος ερρίφθη" και οι ΗΠΑ έδωσαν το "πράσινο φως" στην αμερικανική εταιρεία Noble Energy να προχωρήσει στις γεωτρήσεις στν θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου εντός της κυπριακής ΑΟΖ που είναι περισσότερο γνωστή ως "οικόπεδο νούμερο 12", παρά τις τουρκικές απειλές! Έτσι όπως αναφέρουν ασφαλείες πληροφορίες του defencenet.gr ξεκίνησαν οι προετοιμασίες του ταξιδιού του γωτρύπανού «Noble Homer Ferrington», το οποίο αυτή την στιγμή βρίσκεται στην ιισραηλινή ΑΟΖ,

Πάντα τέτοια

Τελικά στα τόσα άπειρα «μείον» που πέτυχε η «λαοπρόβλητη» κυβέρνηση του «λεφτά υπάρχουν» στα δύο χρόνια διακυβέρνησης, από μισθούς, συντάξεις, περίθαλψη, τζίρους της αγοράς γενικά, εισπρακτικής ικανότητας των υπηρεσιών της, ανικανότητα επίτευξης στόχων όπου αυτοί τέθηκαν, επί τέλους και  μια ανακοίνωση για σημαντική αύξηση. Που;;; Μα στην εγκληματικότητα.
Μάλιστα φίλοι μου.
Σημαντική αύξηση σε ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις καταγράφηκε το α’ εξάμηνο του 2011, σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2010, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Ελληνική Αστυνομία.
Πληροφορούμαστε λοιπόν επίσημα και δεν ξέρω αν γι αυτό το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (αλήθεια ποιου πολίτη;;; του λαθρόβιου; του παραβατικού; ) επαίρεται και καμαρώνει για τις επιτυχίες του τομέα του και επιδιώξει και την βράβευση σε επίσημη τελετή του καθ ύλη αρμόδιου Υπουργού.

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΟΥΝ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΞΑΠΟΛΥΟΥΝ ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ BLOGS!

ΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΦΡΙΚΗ! - Είναι ασύλληπτο αυτό που συμβαίνει και το υπουργείο δικαιοσύνης δεν μπορεί πλεόν να κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του. Μετά τις ευεργετικές διατάξεις για την αποφυλάκιση κακούργων, που μετέπειταν δολοφονούν εργαζομένους και οικογενειάρχες, η κατάσταση με τους διακινητές παιδικής πορνογραφίαςΒασιζόμενοι σε νομικίστικα τερτίπια και στην γενικότερη ασυδοσία που επικρατεί, αυτοί οι υπάνθρωποι καταφέρνουν και παίρνουν μακρινές δικασίμους, χωρίς εντέλει ΟΥΔΕΠΟΤΕ να φυλακίζονται.

ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΤΑΝΚΣ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ- ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΙΕΡΑ …ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ Η ΔΙΕΘΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ!

ΑΝΕΜΟΣ (Άλκης Πάνου)
Κύριε Παπαϊωάννου με είπατε εν δυνάμει κουκουλοφόρο ευχαριστώ
H KINHΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ ΑΜΕΣΗ:
ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΚΑΝ ΕΓΧΩΡΙΑ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΑΓΩΝΑ
ΗΔΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
http://enomenoiblogers.blogspot.com/2011/08/ana.html
ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΟΤΙ :

OHE: τα blogs καλύπτονται από την ελευθερία της έκφρασης

http://elawyer.blogspot.com/2011/08/ohe-blogs.html
Η μη κυβερνητική οργάνωση Ελληνική Δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα -
Πλειάδες  εκανε παρεμβαση

Η εξαγγελία που “δείχνει” εκλογές

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
 Ο «Κόσμος του Επενδυτή», μια εφημερίδα που παραδοσιακά διαθέτει έγκυρο ρεπορτάζ για τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, αποκαλύπτει σήμερα μια εξαγγελία στην οποία σχεδιάζει να προχωρήσει ο Γιώργος Παπανδρέου από τη βήμα της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, που δείχνει ότι το Μέγαρο Μαξίμου και ο Πρωθυπουργός «λοξοκοιτάζουν» προς τις πρόωρες εκλογές.
Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα, ο Γιώργος Παπανδρέου θα ανακοινώσειπρόγραμμα-μαμούθ για τη χρηματοδότηση δημοτικών έργων σε ολόκληρη τη χώρα, που αναμένεται να ανοίξει το δρόμο για τη δημιουργία περισσότερων από 70.000 θέσεων εργασίας.
Το πρόγραμμα δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς θα καλυφθεί από ίδιους πόρους των δήμων, και από δάνειο που θα δώσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Η στόχευση του Μεγάρου Μαξίμου είναι διπλή: Απ’ τη μια να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, που θα δείξουν ότι η οικονομία αρχίζει να παίρνει μπροστά, και να αλλάζει η ψυχολογία στην κοινωνία. Και απ’ την άλλη, τα έργα που θα δρομολογηθούν να αφορούν τους δήμους, επομένως να μπορεί ο κάθε πολίτης να διαπιστώνει την πρόοδό τους στην καθημερινότητά του.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΡΙΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΣΤΟ ENPATRAIS

Η συνέντευξη δόθηκε στο γραφείο του στο νέο Δημαρχείο Κεφαλληνίας που ανακαινίστηκε με δικά του έξοδα στους: Κωνσταντίνο Γρ Μαρκέτο φοιτητή  Φυσικοθεραπείας και στον Γεώργιο Θ Μαντζαβά φοιτητή Γαλλικής Φιλολογίας.
Ο Δήμαρχος Κεφαλληνίας Αλ. Παρίσης με τον διαχειριστή του enpatrais Κων. Μαρκέτο
Ο Αλ. Παρίσης με τον συνεργάτη του enpatrais Γ. Μαντζαβά


Enpatrais: Μάθαμε ότι πρόσφατα ανακαινίσατε το Δημαρχείο και ότι αυτό πραγματοποιήθηκε με δικά σας έξοδα. Ισχύει όντως;
Αλ. Παρισής: Το κτίριο ήταν πρώην κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος και το είχε πάρει ο Γιώργος ο Τσιλιμιδός με απόφασή του για να δημιουργηθεί εικαστικό κέντρο και πινακοθήκη όμως λόγω του ότι δεν έχουμε χώρους δικούς μας και είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον για παράδειγμα δύο αντιδήμαρχοι οι Πυλαρινός και Σαββαόγλου μοιράζονται το ίδιο γραφείο. Θεώρησα σκόπιμο όχι για μένα, γιατί όπως ξέρετε είμαστε όλοι περαστικοί από εδώ, αλλά για την ιστορία του θεσμού και της Κεφαλονιάς ότι χρειάζεται ένα νέο Δημαρχείο διαμορφωμένο καταλλήλως και αφού υπήρχε αυτός ο χώρος έδωσα την απόφαση. Όμως επειδή έδωσα την εντολή 20 μέρες πριν αναλάβουμε τη δημοτική αρχή δεν ήταν ακόλοθο σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες αφού οι εργασίες έπρεπε να ξεκινήσουν από 1η Γενάρη που ανέλαβα Δήμαρχος. Γι αυτό και ότι υπάρχει στο Δημαρχείο(μοκέτες, βαφές, ανακαίνιση, επισκευές) είναι από δικά μου έξοδα.

Το Δόγμα του Σοκ, ντοκυμαντερ

Ο Μπένι θέλει εκλογές. Ο Γιώργος;

Υπάρχει ένα δόγμα στην πολιτική: δεν πας σε εκλογές εν μέσω οικονομικής κρίσης, εκτός και αν θέλεις να τις χάσεις. Επομένως γιατί ο Βενιζέλος θέλει να σύρει τον ΓΑΠ σε εκλογές;
Ο αντιπρόεδρος έχει θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό του για να γίνει πρόεδρος. Μεθοδεύει την «ηρωική έξοδο» πριν σκάσει η βόμβα της (παγκόσμιας, ευρωπαϊκής και εθνικής οικονομικής) κρίσης στα χέρια του. Η πρόταση να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση με 180 ψήφους εγκλωβίζει τον ΓΑΠ.
Ο Παπανδρέου (σωστότερα: οι Παπανδρέου) δεν θέλει/οθν εκλογές. Θεωρεί ότι έχει περιθώριο άλλα δύο χρόνια και μέχρι τότε η κρίση μπορεί να έχει ξεπεραστεί. Ξέρει ότι εκλογές υπό τις παρούσες και τις άμεσα προβλεπτές συνθήκες, σημαίνουν νίκη της ΝΔ και κυβέρνηση Σαμαρά. Και έχει αποφασίσει ότι παντί τρόπω δεν θα αφήσει την εξουσία – μας το έδειξε στην κρίση του Ιουνίου που λειτούργησε με μοναδικό κριτήριο «να μην μας ρίξουν».
Άρα η πρόταση Βενιζέλου για κάλπη το φθινόπωρο (αυτό υποκρύπτει η απαίτηση να ψηφιστεί με 180 το νέο μνημόνιο) είναι ασύμβατη με τον πολιτικό σχεδιασμό του ΓΑΠ.

Oι χρήστες του facebook και του twitter στην Αίγυπτο είναι επαναστάτες...στην Ευρώπη βάνδαλοι και ταραξίες

Γράφει ο harrytsopanos
Αυτη ειναι η δημοκρατικη απο ακρη σε ακρη Ευρωπη,αυτο ειναι το καθεστως στο οποιο θα ζησουμε τις επομενες δεκαετιες,αν ζησουμε φυσικα,και αν ειμαστε ελευθεροι να εκφρασουμε την αντιθεση μας στην φασιστικη επιθεση που θα δεχθουμε απο τις κυβερνησεις που ελεγχουν την ζωη μας.

Στις αραβικες λοιπον χωρες η χρηση αυτων των δυο μεσων θεωρειται απο τους δυτικους επαναστατικη πραξη,εκει ο λαος που εξεγερθηκε το εκανε για να απελευθερωθει απο τα δεσμα του καθεστωτος....
Στην Ευρωπη οσοι στην διαρκεια των διαμαρτυριων χρησιμοποιουν αυτα τα μεσα ειναι βανδαλοι και θεωρουνται επικινδυνοι για τα ιδιας φιλοσοφιας καθεστωτα,αυτα που με τον....
ιδιο τροπο ριχνουν τους λαους τους στην ανεργια και την πεινα και δηλωνουν την ιδια στιγμη πιστα στις δημοκρατικες παραδοσεις.

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ ! ! !

Πολύ δυνατό… Αυτό πρέπει το δεί κάθε άνθρωπος που έχει τα κλειδιά ενός οχήματος και την ικανότητα της οδήγησης.
Είναι ίσως μία από τις πιο έντονες καμπάνιες που έχουμε δει ποτέ.
Προβάλλεται στην Τηλεόραση της Αυστραλίας.
Αξίζει τον κόπο, “Προωθήστε το” και ίσως να σωθεί μια ζωή σήμερα ή αύριο ή στο μέλλον.
Να το μοιραστείτε με όποιον οδηγό γνωρίζετε...

Νομικά μέτρα κατά της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου: Πως να διαμαρτυρηθείτε

Σχόλιο Συντακτικής Ομάδας: Εκτός από τα ογκώδη συλλαλητήρια, τις συλλογές υπογραφών, τις πεζοπορίες και τις λαμπαδηφορίες, τις αφίσες και τα φυλλάδια, τα γκραφίτι σε τοίχους κλπ, ο λαός μας βρίσκει συνεχώς νέους τρόπους πολιτικού ακτιβισμού, κόντρα σε μια απολυταρχική κυβέρνηση η οποία αντί να απολογηθεί για την τραγωδία στο Ζύγι, έσπευσε να εκμεταλλευτεί ακόμα και αυτό το έγκλημα της για να υποδουλωθεί, για άλλη μια φορά, στον Τούρκο εισβολέα, αγοράζοντας εξευτελιστικά ηλεκτρικό ρεύμα απ’ αυτόν.
Η Κίνηση για Ελευθερία & Δικαιοσύνη στην Κύπρο ανέλαβε ήδη πρωτοβουλία, στέλνοντας προειδοποιητική επιστολή μέσω δικηγόρου στον Πρόεδρο Χριστόφια, στον Πρόεδρο του ΚΕΒΕ και στον Πρόεδρο της ΑΗΚ, όπου ζητεί την άμεση αποσύνδεση του δικτύου της ΑΗΚ από αυτό των κατεχομένων. Τα σχετικά κείμενα και οι επιστολές της Κίνησης αποδελτιώνονται πιο κάτω.

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ 15ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας είναι η 15η Αυγούστου, ημέρα της Κοίμησης της Θεοτόκου. Στον ελληνικό λαό η επίκληση της Παναγίας είναι η περισσότερο καθιερωμένη. Η Παναγία διεκδικεί τα περισσότερα προσωνύμια που προέρχονται από:
- τον τρόπο αγιογραφίας της Εικόνας Της (π.χ., Βρεφοκρατούσα, Γλυκοφιλούσα)
- τη θεολογική ιδιότητα (π.χ., Ελεούσα, Κυρά, Μεγαλόχαρη)
- την παλαιότητα του εικονίσματός Της (π.χ., Μαυριώτισσα, Γερόντισσα)
- τον τρόπο εύρεσης της εικόνας Της (π.χ., Θεοσκέπαστη, Σπηλαιώτισσα, Πλατανιώτισσα, Πορταΐτισσα, Μυρτιδιώτισσα, Φανερωμένη)
- τον τόπο προέλευσης της εικόνας (π.χ., Αθηνιώτισσα, Αργοκοιλιώτισσα, Βατοπεδινή, Πολίτισσα).
Τέλος, απαντώνται προσωνύμια που δίνονται ανάλογα της εποχής και των εργασιών που συμπίπτει η εορτή της (π.χ., Φλεβαριανή, Μεσοσπορίτισσα, Ακαθή - εκ του Ακάθιστου ύμνου).
Οι εικόνες της Παναγίας βρέθηκαν σε πολλές περιπτώσεις με θαυματουργό τρόπο και απετέλεσαν κίνητρο για τη δημιουργία Ιερών Ναών στη χάρη Της. Χιλιάδες πιστών συρρέουν κάθε χρόνο για να προσκυνήσουν την εικόνα και να παρακαλέσουν για τη βοήθειά Της.
Οι εκκλησίες και τα μοναστήρια που είναι αφιερωμένα στη Θεοτόκο, υποδέχονται υπέρλαμπρα τους επισκέπτες του 15αύγουστου.

Αν έμπαινε η Ρωσία στην Ευρώπη…

 Γράφει ο Μάνος Οικονομίδης
Από τη Λισαβόνα ως το Βλαδιβοστόκ… Αυτός θα ήταν ο νοητός, γεωγραφικός, πολιτικός και οικονομικός άξονας μιας Μεγάλης Ευρώπης, αν η πρόταση του Ρώσου επιχειρηματία και… εσχάτως πολιτικού, Μιχαήλ Προχόροφ, να «συγγενέψει» η χώρα του με την Ευρωπαϊκή Ένωση, είχε ρεαλιστική βάση.
Η σχετική ιδέα κατατέθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, από έναν εκ των 50 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, που ίδρυσε πρόσφατα πολιτικό κόμμα, και υποστηρίζει την εκ νέου υποψηφιότητα του Ντιμίτρι Μεντβέντεφ για την Προεδρία της Ρωσίας, στις εκλογές του 2012.
Αυτή τουλάχιστον είναι η «βιτρίνα». Γιατί στο παρασκήνιο, οι φήμες «χορεύουν», ότι οΠροχόροφ, ένας μεγιστάνας που βρήκε κώδικα επικοινωνίας με το σύστημα εξουσίας του Βλαντιμίρ Πούτιν, και έτσι κατάφερε να μην έχει την… τύχη του Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, λειτουργεί ως η χρήσιμη απενοχοποίηση της ηγετικής ομάδας της Ρωσίας, η οποία φυσικά βρίσκεται στοιχημένη στο πλευρό του σημερινού πρωθυπουργού. Και προσφέρει την «άλλη άποψη», ώστε να υπάρχουν επιχειρήματα έναντι της σταθερά καχύποπτης Δύσης, η οποία ζητεί εκδημοκρατισμό της λειτουργίας του πολιτικού συστήματος της Μόσχας, με έμφαση στον πλουραλισμό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΙΝΔΑΡΕΙΩΝ 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
&
ΠΙΝΔΑΡΕΙΑ 2011

ΙΟΥΛΙΟΣ
Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Τ.Κ.. Μουρικίου: Κεντρική Πλατεία, ώρα 9:30 μ.μ.
 Ρεμπέτικα και Λαϊκά Τραγούδια από τη Λαϊκή Ορχήστρα Θήβας

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Τ.Κ. Καπαρελλίου: Κεντρική Πλατεία, ώρα 9:30 μ.μ.
Συναυλία με Δημοτικά και Λαϊκά Τραγούδια

Διαδίκτυο: Το όπλο της παγκοσμιοποίησης στρέφεται εναντίον της;


«Μπλοκάρει» Facebook και Twitter ο Κάμερον [ΒΙΝΤΕΟ]Ο Άγγλος πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να “ κλείσει” το facebook και το twitter σε περίπτωση που υπάρξουν νέα μεγάλα επεισόδια σε αγγλικές πόλεις, ώστε να μην μπορούν οι διαδηλωτές να συντονίζονται κι έτσι να είναι εύκολα αντιμετωπίσιμοι…
Μοιραία έρχεται στο μυαλό όλων το προηγούμενο της Τυνησίας και της Αιγύπτου, αλλά και για εμάς τους Έλληνες που ασχολούμαστε με τα ιστολόγια την βιασύνη με την οποία η δική μας κυβέρνηση θέλει “ δημοκρατικά” να επιβάλλει επωνυμία και να εξαναγκάσει σε κλείσιμο (βλ. φίμωση) τα ιστολόγια όσων bloggers δεν συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις των…

ΑΠΩΛΕΙΕΣ 10,5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΚΛΑΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ROLLOVER

Την εκτίμηση ότι στην περίπτωση που η εθελοντική ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων επεκταθεί μέχρι το 2024 οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα κληθούν να εγγράψουν προβλέψεις για ζημιές έως 78% επί της συνολικής έκθεσης τους στο ελληνικό χρέος διατυπώνουν οι αναλυτές της Citi. Σε έκθεση που εξέδωσε η...
αμερικανική τράπεζα αναφέρει πως εάν οι ευρωπαϊκές τράπεζες υιοθετήσουν την πρακτική της Deutsche Bank για την καταγραφή των ζημιών τους από την ανταλλαγή ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου και αναπροσαρμόσουν την αξία των χρεογράφων με βάση την τρέχουσα αξία, τότε οι συνολικές απώλειες από το rollover θα ανέλθουν σε 10,5 δισ. ευρώ. Στον υπολογισμό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα. Όπως αναφέρει η Citi, στο δεύτερο τρίμηνο του 2011 έχουν ήδη εγγραφεί προβλέψεις για απομειώσεις ύψους 3,2 δισ. ευρώ, ήτοι έχει καλυφθεί το 30% των ζημιών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                              
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                       Λαμία  12 -08-2011
   ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                              



Σε συνέχεια των ελέγχων που πραγματοποιούν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε εταιρεία οργανοχουμικών λιπασμάτων & βελτιωτικών εδάφους, χθες 11/8/2011 κλιμάκιο της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Ευβοίας διενήργησε αυτοψία στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Ριτσώνα.
Διαπιστώθηκε ότι η μονάδα βρίσκεται σε λειτουργία και κατέχει νόμιμη άδεια.
Από το μακροσκοπικό έλεγχο δεν διαπιστώθηκε ανάμειξη επικινδύνων βιομηχανικών αποβλήτων στην παραγωγική δραστηριότητα και για τις μικροπαραβάσεις που διαπιστώθηκαν θα προχωρήσει η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία.

Τάσος Ισαάκ και Σολωμός Σολωμού ........Οι 2 Έλληνες που το «δεν ξεχνώ» το εννοούσαν

Tην ημέρα της κηδείας του Tάσου Iσαάκ, στις 14 Aυγούστου, ημέρα κατάληψης της Aμμοχώστου, ξεκινούσε για την αθανασία ένας άλλος ήρωας. Eίχε ορκιστεί για εκδίκηση και τίποτε δεν τον σταματούσε. Όταν τελείωσε η κηδεία, ομάδα από διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το οδόφραγμα της Δερύνειας για να εναποθέσουν στεφάνια και λουλούδια στο χώρο της θυσίας του Tάσου Iσαάκ. Η σκηνή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, όταν εμφανίστηκαν και πάλι οι «Γκρίζοι Λύκοι» και άρχισαν τον πετροπόλεμο. Ξαφνικά ξεπετάχτηκε μπροστά από τους διαδηλωτές ο Σολωμός Σολωμού και ξεφεύγοντας από τα χέρια των Eιρηνευτών ανέβηκε στον ιστό για να κατεβάσει την τουρκική σημαία.

Μόλις τον είδαν οι άλλοι διαδηλωτές ακούστηκε μια φωνή "Ρε μην πηγαίνεις κοντά. Έλα έξω ρε μαλάκα. Θα σου ρίξουνε". Ο Σολωμός όμως ήταν αποφασισμένος. Τώρα ή ποτέ και άρχισε να σκαρφαλώνει στον ιστό με το τσιγάρο στα χείλη. Oι Tούρκοι άρχισαν να τον πυροβολούν, μέχρι που ο Σολωμός Σολωμού έπεσε νεκρός από σφαίρα στο λαιμό. Στη συνέχεια άρχισαν να ρίχνουν προς τους διαδηλωτές. Oι εθνοφρουροί πήραν θέση μάχης.

H σορός του Σολωμού απομακρύνθηκε από την περιοχή. Aρκετά άτομα τραυματίστηκαν από τις σφαίρες των Tούρκων. Ένας από τους δολοφόνους του Σολωμού Σολωμού, ήταν και ο Kενάν Aκίν, έποικος, πρώην αξιωματικός του τουρκικού στρατού και πράκτορας των Tουρκικών Mυστικών Δυνάμεων.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ

                      Δίρκης 20 – Τα.κ 32200 Θήβα
 Τηλ 6978007275     tel&fax  :22620 81044
          e-mail: oebethivas@yahoo.gr
                  www.oebethivas.blogspot.com
   
ΘΗΒΑ  11-8-2011                                                      ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 46/11
         ΠΡΟΣ : ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
                                      Κον ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ
                     ΠΡΟΣ : ΜΜΕ
                           ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ

    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ‘’ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ,, ΠΟΥ   ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑ 10 ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΗΛΑΔΗ 77% ΤΟΥ Φ.Π.Α ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ. ΑΦΟΡΑ 140000 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΠΛΕΟΝ  600000 ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ‘’ΠΑΡΑΝΟΙΚΗΣ,, ΑΥΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
-ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.
-ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ..
-Ο ΟΑΕΕ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ.
-ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΙΟΝ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.  

Μία Ἑλλάδα παραδομένη στοὺς κακοποιούς.

Ἀπὸ τὸν/τὴν Φιλονόη ἐκ τοῦ Πόντου
 Μὲ τὸ ἄρθρον τοῦ Χρήστου Πασαλάρη θὰ συμφωνήσω. Ὅπως καὶ μὲ κάθε ἄρθρον ποὺ καταγράφει τὶς ἀλήθειες. Θὰ διαφωνήσω ὅμως μὲ τὴν στιγμή. Γιατί τώρα;
Ὁ κάθε δημοσιοκᾶφρος, ὅσο εἰλικρινής κι ἐὰν εἶναι (λέμε τώρα), τώρα τελευταῖα ἔχει μίαν «ἔφεσι» πρὸς τὴν ἀλήθεια. Ἢ τοὐλάχιστον πρὸς ἐκείνην τὴν δόσι ἀληθείας ποὺ δὲν θίγει τὰ κεκτημένα του. 
Ποῦ ἦταν ὁ κάθε Πασαλάρης ὅταν κάποιοι ἄλλοι (ὄχι δημοσιοκᾶφροι φυσικά) οὔρλιαζαν γιὰ τὰ προβλήματα τῆς χώρας; Ποῦ ἦταν ὁ κάθε Πασαλάρης ὅταν θησαύριζε ἀκριβῶς ἀπὸ αὐτὴν τὴν ἐγκληματικότητα, διότι ἐνοικίαζε τὸ πατρικό του σὲ 40 ἀντί γιὰ δύο; (Δὲν εἶναι προσωπικὴ βολὴ κατὰ Πασαλάρη. Ξέρουν αὐτοί ποὺ ἔχουν τὰ ἀκίνητα σὲ ποιούς ἀναφέρομαι.) Τέλος, ποῦ ἦταν ὁ κάθε Πασαλάρης ὅταν τὰ σύνορα ἔμπαζαν (καὶ μπάζουν), ὅταν τὸ μισὸ Αἰγαῖον ἐπαραδίδετο ὡς δεῖγμα καλῆς θελήσεως κι ὅταν ἡ Θράκη γινόταν ἐπαρχία τοῦ βεζύρη; 
Νὰ ἀπαντήσω ἐγώ; Νομίζω ὅλοι γνωρίζουμε. 

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για την 33η διοργάνωση των Πινδαρείων.

Η σύγχρονη εποχή μας επιφύλαξε πολλές δοκιμασίες τόσο σε κοινωνικό όσο και οικονομικό επίπεδο.
Σε τέτοιες εποχές όμως, ο πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα στις δυσκολίες και καταφυγή στην ελπίδα, που παράγει η πολιτιστική δραστηριότητα.
Μέσα στο περιβάλλον αυτό η φετεινή  33η διοργάνωση των Πινδαρείων αποκτά ξεχωριστή σημασία, καθώς προσδοκούμε την προσφορά των θετικών επενεργειών του πολιτισμού στην τοπική μας κοινωνία.
Προσπαθήσαμε ως Δημοτική Αρχή, οι εκδηλώσεις των Πινδαρείων 2011, να καλύπτουν όλη την έκταση του Καλλικρατικού Δήμου, αλλά και τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε τοπικής και δημοτικής κοινότητας.
Ελπίζουμε ότι και φέτος τα Πινδάρεια θα αγκαλιασθούν από τους δημότες και θα ενισχυθεί με αυτό τον τρόπο η ξεχωριστή θέση που κατέχουν στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Θηβαίων όλα αυτά τα χρόνια

Λουκέτο στη χώρα μέχρι το 2025!


Οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου (που ήδη αμφισβητούνται, κρίνονται ανεπαρκείς, προλαμβάνονται από τα γεγονότα και οπωσδήποτε καθυστερεί η επικύρωσή τους από τα ευρισκόμενα σε διακοπές ευρωπαϊκά κοινοβούλια) έχουν γίνει ο «νέος εθνικός στόχος» της κυβέρνησης.

Ο υπουργός των Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος δεν κουράζεται να επαναλαμβάνει πως το σημαντικό είναι η εφαρμογή των αποφάσεων αυτών, που, κατά την γνώμη του, είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, όμως, η χώρα – και όχι μόνο τα καταστήματά της - έχει βάλει επ’ αόριστον λουκέτο, καθώς άκρα του τάφου σιωπή περιβάλλει την διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων, που διεξάγεται στο πλαίσιο του γνωστού «ελληνικού πειράματος» και εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑΣ ΛΟΓΩ ΑΟΖ;

Ιωάννης Σ. Θεοδωράτος
Δημοσιογράφος – Αμυντικός Αναλυτής

Από το editorial του περιοδικού
«Στρατιωτική Ισορροπία και Γεωπολιτική»,
τεύχος 18, Αύγουστος 2011, Αιγίς Εκδοτική.

Υπήρξαν σοβαρές αιτίες για την εκδήλωση της σοβούσας κρίσης μεταξύ Αθήνας και Μόσχας, για συγκεκριμένους γεωπολιτικούς λόγους, οι οποίοι άπτονται της ΑΟΖ και των ενεργειακών κοιτασμάτων που βρίσκονται εντός της. Αφορμή για τη θέρμανση των ελληνορωσικών σχέσεων ήταν τα δημοσιεύματα για τα ΒΜΡ-3, του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, της «περιβαλλοντολογικής συζήτησης» που είχε ο πρωθυπουργός με τον Β. Πούτιν, ωστόσο τα αίτια πρέπει να αναζητηθούν αλλού. Οι πραγματικές συγκρουσιακές αιτίες της αποκλίνουσας στρατηγικής διαφοροποίησης Αθηνών και Μόσχας βρίσκονται στον τομέα της ενέργειας, λόγω της ΑΟΖ.

«Φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες»

O TΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΕΜΕΤΟΣ

Δεν ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ.

Αγαπητέ φίλε blogger με την επιστολή που σου στέλνω θέλω να καταγγείλω την απάτη των τηλεοπτικών εκπομπών και να πω οτι όλα είναι προκατασκευασμένα.
Ήξερα οτι τα κανάλια όλα είναι ανθελληνικά αλλά το έζησα και απο κοντά.
Αλλά ας ξεκινήσω την διηγησή μου απο την αρχή.
Την Παρασκευή με πήρε τηλέφωνο ένας καλός μου φίλος και αφού τα είπαμε μου είπε οτι τον κάλεσαν σε μια εκπομπή να μιλήσει για την λαθρομετανάστευση.
Επειδή αυτός δεν μπορεί να πάει λόγω δουλειάς[δεν θέλει να τον δούνε]μου πρότεινε να πάω εγώ, αν θέλω και του είπα θα το σκεφτώ.
Για να μην πολυλογώ την άλλη μέρα τον πήρα τηλέφωνο και του είπα οτι θα πάω και για να τον ρωτήσω τι πρέπει να κάνω .Μου δίνει ένα τηλέφωνο να επικοινωνήσω.
Παίρνω τηλέφωνο τον δημοσιογράφο,βοηθό της παρουσιάστριας .Του ανέλυσα τις απόψεις μου κατά της λαθρομετανάστευσης που έδειχνε.......
να τις συμμερίζεται και μάλιστα υπερθεμάτιζε σε οτι έλεγα.
Ένα μέρος του γυρίσματος θα γινότανε την Τρίτη το οποίο ήταν μαγνητοσκοπημένο[μετά κατάλαβα τον λόγο,που ήταν να χειραγωγήσουν τις απόψεις μας και μετά με το κατάλληλο ψαλίδι ,να δείξουν οτι ήθελαν αυτοί].

Ο Βενιζέλος ετοιμάζει την αποχώρηση του Παπανδρέου

Σταθερός πολιτικός στόχος του Βενιζέλου είναι να καταστήσει συνένοχο τη ΝΔ στα «εγκλήματα» που γίνονται εις βάρος της χώρας τα τελευταία δύο χρόνια. Και αυτό γιατί γνωρίζει ότι η ιστορία έχει γυρίσματα και ο λαός θα ζητήσει αποκατάσταση του δίκιου.
Ωστόσο η πολιτική πρόταση συνενοχής να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση με 180 ψήφους, έχει και άλλες πολιτικές παρενέργειες.
Καταρχήν ο Βενιζέλος δεν είπε ότι θα το φέρει με 180, αλλά ότι είναι ανοικτό το θέμα – άρα τώρα βολιδοσκοπεί αντιδράσεις.
Επίσης ο Παπανδρέου δεν γνώριζε ότι ο Βενιζέλος θα προχωρούσε σε αυτή την πολιτική δήλωση – πρωτοβουλία, η οποία σε μία κανονική κυβέρνηση είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού. Αυτό που γνώριζε ο ΓΑΠ είναι την πάγια θέση του Βενιζέλου για ευρύτερες συναινέσεις σ’ αυτά τα θέματα. Επίσης ο Βενιζέλος θυμάται την απάντηση που του έδωσαν τότε υπουργοί: τι θα γίνει αν δεν συγκεντρωθούν οι 180 ψήφοι; Απάντηση δεν έδωσε.

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Με κόκκινη μπογιά κατέστρεψε ο όμιλος Λαμπράκη τα βιβλία των «Ελληνικών Γραμμάτων»… (γιατί και ο πολιτισμός ψεκάζεται)


http://wp.me/pWOiz-fog
Υπάρχουν κάποιες ειδήσεις, που περνάνε στα ψιλά, δεν αναδημοσιεύονται και δεν τις μαθαίνεις και ποτέ. Μια από αυτές, που λίγοι πρόσεξαν, ήταν η καταστροφή με κόκκινη μπογιά των βιβλίων του εκδοτικού οίκου Ελληνικά Γράμματα, από τον όμιλο Λαμπράκη.

Το 1933, στην πλατεία της όπερας στο Βερολίνο, το ναζιστικό καθεστώς, 100 μέρες μετά την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία, καίει δημόσια 2.500 βιβλία, που «δεν αντιπροσώπευαν το γερμανικό πνεύμα». Ο συμβολισμός που υπάρχει στην καταστροφή των βιβλίων, είναι ο πιο ισχυρός στις κοινωνίες που ζουν την απόλυτη παρακμή . Την ίδια στιγμή, δημόσιες βιβλιοθήκες, ιδρύματα και σχολεία, παρακαλάνε για κρατική επιχορήγηση για να εμπλουτίσουν τις βιβλιοθήκες τους.

Πως τα καθάρματα εφαρμόζουν στην Ελλάδα και τους Έλληνες "Το δόγμα του Σόκ"...

Για το best seller της Naomi Klein "το δόγμα του σόκ" έχουμε ασχοληθεί από τους πρώτους στο διαδίκτυο...διαβάζοντας το βιβλίο μας σηκώνεται η τρίχα κάγκελο για αυτά που μας ετοίμασε ο δοσίλογος πρωθυπουργός της χώρας Γ.Α.Παπανδρέου σε συνεργασία με τους αδελφούς του Αμερικανούς.
Είναι δυνατόν να έχει συμφωνήσει τέτοια πράγματα ένας  "Έλληνας" πολιτικός με τα παγκόσμια οικονομικά λαμόγια;;;
Οι μαθητές του "Γιατρού της οικονομίας" Μίτλον Φρίμαν συνεχίζουν το αποτυχημένο πείραμα του καθάρματος που το εφάρμοσε στο λαό της Χιλής το 1975...

Με κάμερες τα περιπολικά και υπό επιτήρηση τα blogs

Με το βλέμμα στις κινητοποιήσεις του φθινοπώρου ετοιμάζεται η κυβέρνηση να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στους διαδηλωτές, λαμβάνοντας νέα μέτρα για τις συγκεντρώσεις και τις κάμερες στους δρόμους.Ο υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας χθες στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης που έχει ανοίξει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της βίας, είπε ότι «θα καταργηθεί το χουντικό διάταγμα που δήθεν ρύθμισε το ατομικό δικαίωμα των δημόσιων συγκεντρώσεων».

Ο Μ. Παπαϊωάννου ανέφερε συγκεκριμένα ότι υπάρχει ήδη «ώριμο σχέδιο νόμου» με δύο άξονες:

Πρόγραμμα Πινδαρείων 2011 - Πολιτιστικ​ές Εκδηλώσεις

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Τ.Κ.  Θίσβης: ώρα 9:30 μ.μ. 
Ορχήστρα Λαϊκά και Δημοτικά Τραγούδια.

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Τ.Κ.  Δομβραίνας:
  1. Δομβραίνα,  ώρα 9:30 μ.μ.
    Βραδιά Δημοτικής και Παραδοσιακής Μουσικής,
  2. Παραλία Αγίου Βασιλείου, ώρα 9:00μ.μ.
     Παράσταση Καραγκιόζη με το Γιάννη Νταγιάκο

Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Παραλία Αλυκής:  ώρα 9:00μ.μ.
Παράσταση Καραγκιόζη με το Γιάννη Νταγιάκο.
 

Το Facebook του Πρετεντέρη

από τον drseeng
Το κίνημα «ΓΙΑΟΥΡΤΩΝΩ – ΓΙΑΟΥΡΤΩΝΩ» έκανε την εμφάνισή του και στην Αντίπαρο, με θύμα αυτή τη φορά το μεγαλύτερο φερέφωνο του καπιταλισμού (πως μ’αρέσουν οι βαρύγδουποι χαρακτηρισμοί) στην Ελλάδα, το Γιάννη Πρετεντέρη.
Το ρεπορτάζ αναφέρει πως η επίθεση δεν πραγματοποιήθηκε από τουρίστες, αλλά από ομάδα αντιεξουσιαστών. Το πώς βρέθηκε μια τέτοια ομάδα σε τουριστικό νησί, τολμώ να πω πως είναι απορίας άξιο. Μαζεύτηκαν οι αντιεξουσιαστές και αποφάσισαν να πάνε μαζί διακοπές και σε περίπτωση που πετύχουν στο δρόμο κανένα αντιπαθητικό, να έχουν εύκαιρα καναδυό γιαουρτάκια; Ή πλήρωσαν τα κερατιάτικά τους να πάνε εκεί, μόνο και μόνο για να γιαουρτώσουν; Anyway.
Οι αυτόπτες μάρτυρες λένε πως ο γνωστός μεγαλοδημοσιογράφος δεν αντέδρασε και αποχώρησε προφανώς αμήχανος, με το δούλεμα από τους οικείους του να παίρνει και να δίνει. Ο «Νίντζα των αποκαλύψεων» έκανε μια βόλτα στο προφίλ του Γιάννη στο Facebook:

Είδαν φάλαινα στον Κορινθιακό

Μία φάλαινα φυσητήρας αντίκρισαν το πρωί έκπληκτοι οι λουόμενοι στην παραλία του Πόρτο Γερμενού

Οι λουόμενοι σε παραλία του Πόρτο Γερμενού έμεινα άφωνοι όταν αντίκρισαν μια...φάλαινα!
Το θηλαστικό έχασε προφανώς τον προσανατολισμό του και βρέθηκε εγκλωβισμένο στον κορινθιακό κόλπο.
Οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν ότι το κήτος πρωτοεμφανίσθηκε πριν από μία εβδομάδα.
Σήμερα, πάντως, που ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο Κορίνθου, πραγματοποίησε έρευνα, η οποία απέβη άκαρπη.

Δεν είναι σε κρίση η Ελλάδα, κυρία Σμιθ, αλλά κάποιοι από τους συνομιλητές σας!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Καινούργιο κοσκινάκι μου και πού να σε κρεμάσω. Η βρετανική εφημερίδα «Guardian» έχει εδώ και μήνες δημιουργήσει μια μόνιμη στήλη υπό τον γενικό τίτλο «Greece in Crisis» (Η Ελλάδα σε κρίση).

Την επιμελείται η ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Ελλάδα Ελένα Σμιθ, ενώ κατά καιρούς συνδράμουν και άλλοι Βρετανοί δημοσιογράφοι που επισκέπτονται τη χώρα.

Η γενική εικόνα που δίνεται είναι μια χώρα σε διάλυση, βουτηγμένη στην ανεργία, με στρατιές νεόπτωχων, με διαλυμένα νοσοκομεία και με απεργίες και ταραχές που κάνουν δύσκολη τη ζωή του τουρίστα – ενώ την ίδια ώρα το κόστος των υπηρεσιών παραμένει υψηλό.

Πρέπει να ψάξεις πολύ – και κυρίως στη γνώμη ξένων που αγαπούν την Ελλάδα – για να ανακαλύψεις κάτι από τον χαμένο δυναμισμό της χώρας, κάτι από την αίγλη του παρελθόντος.

Οι καθημερινοί άνθρωποι, διηγούνται εμπειρίες δραματικές από τους χώρους της δουλειάς τους – από τα νοσοκομεία ως τα ναυπηγεία – προφανώς μη λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτά αναμεταδίδονται και δημιουργούν κακές εντυπώσεις για όποιον θα θελήσει να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Βάλθηκαν να κάψουν την Κέρκυρα!

Σαφείς ενδείξεις εμπρησμού
Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο νότιο συγκρότημα της Κέρκυρας, ενώ οι αρχές έχουν προχωρήσει σε δεκάδες προσαγωγές.
Οι φωτιές που εκδηλώθηκαν στις περιοχές των Βιταλάδων και Άη Γόρδη Λευκίμμης είναι ιδιαίτερα σφοδρές, ενώ το έργο της πυροσβεστικής συσχαιρένουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στη Ν. Κέρκυρα και φτάνουν τα 7 μποφόρ.Μάλιστα, στις Βιταλάδες κάηκε το δημοτικό αναψυκτήριο.
Στο νησί έχουν καταφθάσει ενισχύσεις των επίγειων δυνάμεων σε αεροπορικά μέσα ενώ έχουν σπεύσει να συνδράμουν όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των πυροσβεστικών οχημάτων των δημοτικών κοινοτήτων.

Τι ωραίο "μέτρημα" κάνετε εσείς εκεί στην στατιστική υπηρεσία της Πυροσβεστικής!

Γράφει ο Τρύφωνας.
Έπεσε στην αντίληψή μου ο πίνακας που παρουσιάζει η σταστική υπηρεσία του Πυροσβεστικού Σώματος , σχετικά με τις εκτάσεις που έχουν καεί. Είδα λοιπόν πως παρουσιάζουν ότι το 2011 μέχρι και τον αύγουστο, στο νομό Ιωαννίνων έχουν καεί σε σύνολο 9.476 στρέμματα. 

Πόσο; 9.476; Καλά που την μάθατε αυτή την αριθμητική ρε παιδιά; Σε ποιό σχολείο φοιτήσατε; Aλλά επειδή μάλλον εσείς εκεί στην Αθήνα γράφετε ότι σας στείλουν από τις κατά τόπους Διευθύνσεις... ρωτώ λοιπόν τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου: 

ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ Γ.

Προσβολή στη μνήμη του Εθνάρχη Μακαρίου αποτελούν οι παραλληλισμοί που έγιναν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κατά το φετινό μνημόσυνο του Μακαρίου στον Κύκκο, 34 χρόνια μετά το θάνατό του.

Ο αυθαίρετος παραλληλισμός, των σημερινών γεγονότων και της σημερινής διαχείρισης του Κυπριακού  με τις υποθήκες του Μακαρίου και  των διωγμών που έτυχε για μια δεκαετία ο Μακάριος, πριν και κατά το 1974, από τα ξένα συμφέροντα και τους  ντόπιους πράκτορές  τους, την ΕΟΚΑ Β, που έγινε σε ομιλίες και δηλώσεις κατά το μνημόσυνο, ΝΑΙ, αποτελεί προσβολή στη μνήμη του Μακάριου. Ταυτόχρονα αποτελεί και παραχάραξη της Ιστορίας.

Με κόκκινη μπογιά κατέστρεψε ο όμιλος Λαμπράκη τα βιβλία των «Ελληνικών Γραμμάτων»… (γιατί και ο πολιτισμός ψεκάζεται)

Υπάρχουν κάποιες ειδήσεις, που περνάνε στα ψιλά, δεν αναδημοσιεύονται και δεν τις μαθαίνεις και ποτέ. Μια από αυτές, που  λίγοι πρόσεξαν, ήταν η καταστροφή με κόκκινη μπογιά των βιβλίων του εκδοτικού οίκου Ελληνικά Γράμματα, από τον όμιλο Λαμπράκη.

Το 1933, στην πλατεία της όπερας στο Βερολίνο, το ναζιστικό καθεστώς, 100 μέρες μετά την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία, καίει δημόσια 2.500 βιβλία, που «δεν αντιπροσώπευαν το γερμανικό πνεύμα». Ο συμβολισμός που υπάρχει στην καταστροφή των βιβλίων, είναι  ο πιο ισχυρός στις κοινωνίες που ζουν την απόλυτη παρακμή . Την ίδια στιγμή, δημόσιες βιβλιοθήκες, ιδρύματα και σχολεία, παρακαλάνε για κρατική επιχορήγηση για να εμπλουτίσουν τις βιβλιοθήκες τους.
Ο οργανισμός Λαμπράκη, θεωρεί προφανώς απλή επιχείρηση την ενασχόλησή του με τον χώρο των εκδόσεων. Μια μπίζνα, που αν δεν «πάει», την διαγράφεις με κόκκινη μπογιά. 
Στο blog sibilla, διαβάσαμε την είδηση και στη σελίδα του Aris Grandman, στο facebook, είδαμε τις αποτρόπαιες φωτογραφίες. Ο υπουργός πολιτισμού, κος Γερουλάνος, μπορεί να συνεχίσει να ανησυχεί για την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό και ο Καμίνης να μαζεύει τις σκηνές από την πλατεία. Και όλοι οι δήθεν κουλτουριάδηδες που κόπτονται για τον πολιτισμό επίσης. Για όλους αυτούς, ο πολιτισμός σταματά στις κρατικές επιχορηγήσεις. 

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗ​ΣΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ

       
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                              
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                       Λαμία  10 -08-2011
   ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                              








                                         
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στα πλαίσια του έργου «Καταπολέμηση κουνουπιών για το έτος 2011» συνεχίζονται οι ψεκασμοί σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες,  όπου απαιτείται  και δεν προέκυψε ή αναφέρθηκε κανένα θετικό δείγμα  του ιού του Δυτικού Νείλου μέχρι σήμερα.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ

       
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                              
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                       Λαμία  10 -08-2011
   ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                              





                                         
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σχετικά με τη λειτουργία της βιοτεχνίας παραγωγής βιολογικών λιπασμάτων της εταιρείας «ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΥΓΙΑΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με δ.τ. ΒΙΟΚΟΜΠΟΣΤ Α.Ε.Β.Ε. που εδρεύει στην περιοχή Ευαγγελίστριας του Δήμου Αλιάρτου έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω:

1.Η λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας έχει διακοπεί με απόφαση της Δ/νσης Ανάπτυξης της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας προ 2ετίας. Έχει δε ανακληθεί η άδεια διαχείρισης στερεών μη επικίνδυνων αποβλήτων  που κατείχε από το 2006.

Ανακοίνωση Δήμου Θηβαίων για την πυροπροστασία.


Μετά από έλεγχο, διαπιστώθηκε δυστυχώς ότι πολλοί Δημότες μας δεν ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις του Δήμου για τα σοβαρά θέματα πρόληψης κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Προς τούτο υπενθυμίζονται και πάλι τα ακόλουθα :

  • Οι ιδιοκτήτες ή εκμεταλλευτές οικοπεδικών χώρων και γενικά ακάλυπτων χώρων υποχρεούνται στην αποψίλωση – καθαρισμό της βλάστησης και την απομάκρυνση τυχόν άλλων εύφλεκτων υλικών και σκουπιδιών που βρίσκονται μέσα σε αυτούς ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς.

Αμερικανικά σενάρια για πτώση Παπανδρέου μέχρι το 2012

Τα αυστηρά μέτρα λιτότητας που επιβάλλει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ελλάδα θα βγάλουν στους δρόμους τους Έλληνες. Κάτι τέτοιο, όπως επισημαίνει ο Desmond Lachman, είναι πιθανό να ρίξει την κυβέρνηση μέχρι το 2012
Επιδείνωση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους και κύμα ευρωπαϊκών χρεοκοπιών στους επόμενους έξι με δώδεκα μήνες εκτιμά ότι θα έχουμε συντάκτης του "The Journal of the American Enterprise Insitute".
Σε άρθρο του εκτιμάται πως έρχεται κύμα χρεοκοπιών που θα πλήξουν άσχημα τις ευκαιρίες επανεκλογής του Μπαράκ Ομπάμα και θα προκαλέσουν ντόμινο στην ευρωπαϊκή οικονομία.
Ο Desmond Lachman αναφέρεται τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, προβλέποντας πτώσης της κυβέρνησης στην Ελλάδα μέχρι το 2012.
Η πικρή αλήθεια, όπως σημειώνει, είναι ότι είναι πολύ πιθανό η Ελλάδα να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της.

Όταν οι πλούσιοι κάνουν «το παπί»

Προκαλεί αγανάκτηση για τους Έλληνες πλουτοκράτορες η είδηση που δημοσιεύεται σήμερα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ότι οι οικονομικοί κολοσσοί της Ιταλίας βάζουν πλάτη για να σωθεί η χώρα τους από την οικονομική κρίση.
Η είδηση που μελαγχολεί όλους μας εδώ στην Ελλάδα προέρχεται από τους 24 μεγαλύτερους επιχειρηματίες της Ιταλίας, οι οποίοι σε κοινή επιστολή τους προς την ιταλική κυβέρνηση δηλώνουν το εξής: «Αν η Ιταλία χρειαστεί τη βοήθειά μας, είμαστε εδώ».
Επισημαίνουν ότι θα αγοράσουν το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου χρέους της Ιταλίας, για να βοηθήσουν τη χώρα τους να γλιτώσει από τη μέγγενη των αγορών.

Η κρίση «χτύπησε» τον Βγενόπουλο

Η Moody΄s Interfax Rating Agency υποβάθμισε την ρωσική θυγατρική της Marfin Popular Bank με την επωνυμία Rosprombank, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.
Ο οίκος υποβάθμισε την αξιολόγηση του μακροπρόθεσμου National Scale Rating (NSR) της ρωσικής τράπεζας σε Baa1.ru από A2.ru.

Ιδού ο νόμος της διαφθοράς των δημοσίων υπαλλήλων!

  • Ο φερετζές της διαπλοκής και της διαφθοράς τώρα και με νόμο!
  • Διαβάστε ολόκληρο το έγγραφο του σχετικού νόμου και βγάλτε τα συμπεράσματά σας
Χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών μέχρι 5 χρόνια και μειωμένο ωράριο εργασίας προτείνει σε όσους εργαζόμενους του Δημοσίου το επιθυμούν, η κυβέρνηση.
Οι νέες ρυθμίσεις του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τους υπαλλήλους του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α αυξάνουν το διάστημα που μπορεί κάποιος να λαμβάνει άδεια άνευ αποδοχών για "σοβαρούς ιδιωτικούς λόγους" από 2 έτη που ήταν μέχρι σήμερα στα 5.
Παράλληλα, οι υπάλληλοι με αίτησή τους θα μπορούν να εργάζονται μέχρι και 50% λιγότερες ώρες για χρονική διάρκεια μέχρι 5 χρόνια. Ο μισθός θα μειώνεται αναλόγως και θα μπορεί ο εργαζόμενος είτε να προσέρχεται λιγότερες ώρες στη δουλειά είτε λιγότερες μέρες.
Η κυβέρνηση τονίζει πως η χρήση των διευκολύνσεων αυτών δεν συνιστά επιβαρυντικό υπηρεσιακό στοιχείο για τον εργαζόμενο και ότι η άδεια άνευ αποδοχών δεν προσμετράται στα συντάξιμα χρόνια.
Μέχρις εδώ όλα δείχνουν όμορφα και ωραία.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο