Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Ελλάδα, Ιρλανδία και τώρα Πορτογαλία






Ο Ζοζέ Σόκρατες με τον Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ και τον Χοσέ Θαπατέρο

Η ιστορία επαναλαμβάνεται σταθερά και με ελάχιστες παραλλαγές. Πρώτη άρχισε να διαρρηγνύει τα ιμάτιά της η ελληνική κυβέρνηση, που ορκιζόταν πως δεν η Ελλάδα δεν χρειάζεται καμιά βοήθεια. Μετά, το ίδιο έκανε επί ημέρες και η ιρλανδική κυβέρνηση. Τώρα, θέατρο παίζει η Πορτογαλία.



Η Ελλάδα, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις όλων, από τον πρώτο ως τον τελευταίο, πήγε τελικά τρέχοντας στον περίφημο μηχανισμό στήριξης. Το ίδιο έκανε και η Ιρλανδία, της οποίας επίσης οι αξιωματούχοι επέμεναν ως την τελευταία στιγμή ότι δεν πρόκειται να χρειαστούν βοήθεια.

Μην το πετάς... XARISETO.GR



Το xariseto.gr είναι ένα πανελλαδικό δίκτυο δωρεάν εναλλακτικής ανακύκλωσης που στοχεύει στο να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη και να μειώσει τον όγκο των σκουπιδιών στις χωματερές.







Ξεκίνησε με βασική αρχή πως ό,τι προσφέρεται πρέπει να διατίθεται δωρεάν, γιατί τα σπίτια μας είναι γεμάτα «άχρηστα» πράγματα για εμάς αλλά θησαυρός για άλλους. Γιατί να μη βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας χαρίζοντάς τα;'Oλα αυτά μέσω ίντερνετ με κάθε πόλη χωριστά για εύκολο χειρισμό αγγελιών σε διάφορες κατηγορίες.

Ένα τεράστιο πάρε δώσε χωρίς χρήματα...Μέχρι και αυτοκίνητο έχει χαριστεί μέσω της ιστοσελίδας, η οποία τελευταία έχει εστιάσει στην κοινωφελή δράση, στην εξυπηρέτηση ιδρυμάτων και οργανισμών. Μήπως έχει φτάσει η ώρα όλοι εμείς να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να αγκαλιάσουμε επιτέλους τον συνάνθρωπό μας;


Η κοινωνική αλληλεγγύη στην πράξη...http://www.xariseto.gr
RAMNOUSIAwww.ramnousia.com/2010/11/xarisetogr.html

Με 12 ράμματα στα χείλη ο Μπάρακ Ομπάμα






«Μετά από ένα λάθος χτύπημα που έκανε αντίπαλος παίχτης με αγκωνιά στα χείλη του κατά τη διάρκεια αγώνα μπάσκετ, ο πρόεδρος έκανε 12 ράμματα στο συγκεκριμένο σημείο», αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Να ανοιχτούν τα αρχεία του Υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Ελλάδος




Θα πάμε για μία ακόμη φορά στη βουλή να πρωτοκολλήσουμε το συνημμένο.



Εγώ και η ξαδέλφη μου. Δυο γυναίκες με μικρά παιδιά.

Πού είναι οι άντρες; Πού είναι οι κινήσεις σας; Ακόμη περιμένετε να "ωριμάσει" το πράγμα;

Η ξαδέλφη μου έχασε τον αδελφό της πρόσφατα, έχει τον πόνο της να πολεμά κι όμως δεν μπορεί να μείνει με σταυρωμένα χέρια. Δεν μπορεί να ανεχτεί αυτή την κοροϊδία. Και πολεμά ΚΑΙ αυτούς.

Μου λέει ένας φίλος, ποια κίνηση πιστεύεις ότι θα "πιάσει"; Δεν το ξέρουν ότι διαφωνούμε;

Το έχω πει πολλάκις, εγώ προσωπικά αντιδρώ γιατί δεν μπορώ να κάνω αλλιώς, είμαι έτοιμη για το εγκεφαλικό. Το αίμα μου στις φλέβες μου χτυπάει, νομίζω ότι θα σπάσουν και θα πεταχτεί.

Δεν έχετε αίμα μέσα σας; Έχετε κι άλλη αντοχή, μπορείτε να κάνετε κι άλλο υπομονή;

Ο πόλεμος του νερού και των ιδιωτικοποιήσεων




Το 2000 στη Βολιβία ξέσπασε ο πόλεμος του νερού. Η Βολιβία πάμφτωχη χώρα της λατινικής Αμερικής και ταυτόχρονα υπερχρεωμένη, κατέφυγε στο σύμμαχο όλων των αβοήθητων και οικονομικά δυσπραγούντων κρατών, το ΔΝΤ. Το ΔΝΤ πέρα από την απλόχερη οικονομική στήριξη του, της παρείχε και συμβουλές (-διαταγές) αναδιάρθρωσης και ανάκαμψης της οικονομίας της. Μεταξύ των αξιόλογων προτάσεων του, συμπεριέλαβε και την όσο δυνατόν μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση των κρατικών πόρων και την αποκρατικοποίηση των κρατικών επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση της χώρας υπό τη διεύθυνση του πρώην δικτάτορα Hugo Banzer, αποφάσισε την ιδιωτικοποίηση της κρατικής εταιρείας ύδρευσης και την παροχή δικαιωμάτων σε ξένες εταιρείες για εκμετάλλευση των υδάτινων πόρων και του αρδευτικού συστήματος της Cochabamba, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Βολιβίας. Στον πλειοδοτικό διαγωνισμό που έγινε τα δικαιώματα πήρε έναντι 2,5 δισεκατομμυρίων μια κοινοπραξία υπό την επωνυμία Aguas del Tunari, στην οποία βασικός μέτοχος ήταν κατά διαβολική σύμπτωση ένα μεγαθήριο της παγκόσμιας οικονομίας, η πολυεθνική κατασκευαστική Becthel.

ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩN No2 Το ντοκουμέντο: Ο "Αθόρυβος Πόλεμος" εναντίον της Ανθρωπότητας







Σήμερα έχει ξεκινήσει ένας νέος παγκόσμιος πόλεμος. Πρόκειται για-έναν κοινωνικό και εσωτερικό πόλεμο, έναν πόλεμο εξόντωσης που διεξάγεται από τις υπερεθνικές ελίτ εναντίον όλων των εθνών. Αυτός ο πόλεμος που χαρακτηρίζεται από την παλινόρθωση μιας νέας δουλείας, ονομάζεται «νεοφιλελεύθερη, παγκοσμιοποίηση» και διεξάγεται με μία σειρά εξελιγμένων τεχνικών και τεχνολογιών υποταγής και παραπλάνησης του μέσου πολίτη ώστε τελικά αυτός να υποταχθεί.

Παθητικό κάπνισμα Εξακόσιες χιλιάδες θάνατοι ετησίως





Το 1% των θανάτων που καταγράφονται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο οφείλεται στο παθητικό κάπνισμα, εκτιμά μελέτη που δημοσιεύεται σήμερα στην κορυφαία ιατρική επιθεώρηση The Lancet. Από τους 600.000 ανθρώπους που πεθαίνουν κάθε χρόνο από τον καπνό των άλλων, οι 165.000 είναι νήπια.

Το βίντεο της ημέρας...





Όλοι γνωρίζουμε το Remi Gailard. Για όσους δεν τον γνωρίζουν, ο remi είναι ένας Γάλλος street prankster, ο οποίος σκαρώνει ξεκαρδιστικές φάρσες σε ανυποψίαστους πολίτες... Στο παρακάτω βίντεο μια ομάδα ανθρώπων πηγαίνει μια συνηθισμένη πορεία με ποδήλατα..

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Τι ακριβώς αρνήθηκε ο Παπανδρέου για το Αιγαίο;




Σήμερα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, αρνήθηκε την ύπαρξη μυστικών συζητήσεων για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Συγκεκριμένα, ο κ. Παπανδρέου απέδωσε τη φημολογία σε επικοινωνιακά παιχνίδια που προέρχονται από την Τουρκία, ενώ συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά:





"Φημολογίες ή προτάσεις περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου προέρχονται συνήθως από την Τουρκία για επικοινωνιακούς λόγους. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει τέτοια συνεργασία όταν παραμένει η απειλή τους casus belli και η αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στα νησιά μας..."

Κατηhellικό: Virgin Mary has entered the building




Υπάρχουν μερικά events στην Ορθοδοξία (βλέπε Χριστούγεννα, Πάσχα, Δεκαπενταύγουστος, κλπ.), τα οποία είναι τα απόλυτα must-go για ένα χριστιανό που θέλει να κάνει λαμπρή καριέρα αργότερα στην πίστα του Παραδείσου, και που ως συνήθως κάνουν sold out στα κεριά και τα τάματα. Υπάρχει όμως και ένα, το οποίο, όπως έχει παρατηρηθεί, περνάει στα ψιλά της ατζέντας ή, τέλος πάντων, δεν φέρνει τα αναμενόμενα έσοδα στο ταμείο. Ο λόγος για τα Εισόδια της Παναγίτσας.

Τα παιδιά των οποίων οι γονείς χωρίζουν έχουν περισσότερες από διπλάσιες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο κάποια στιγμή στη ζωή τους σε σχέση με άλλα παιδιά,

Τα παιδιά των οποίων οι γονείς χωρίζουν έχουν περισσότερες από διπλάσιες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο κάποια στιγμή στη ζωή τους σε σχέση με άλλα παιδιά, σύμφωνα με νέα έρευνα.




Η σχέση μεταξύ των δυο διατηρήθηκε ακόμα και όταν οι ερευνητές έλαβαν υπόψη άλλους παράγοντες κινδύνου για εγκεφαλικό επεισόδιο, όπως παχυσαρκία, κάπνισμα και διαβήτη. Είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται τέτοια σχέση, δήλωσαν οι ερευνητές.

Και επίσημα στη Σίτι ο Βιεϊρά




Παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι είναι και επίσημα ο Πατρίκ Βιείρά, ο οποίος αποτελεί την πρώτη προσθήκη στο ρόστερ της ομάδας από τον Ρόμπέρτο Μαντσίνι.



Όπως ανακοίνωσε ο αγγλικός σύλλογος ο Γάλλος μέσος –που πήρε το νούμερο 24- υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν με προοπτική ανανέωσης για έναν χρόνο.



«Ο Πατρίκ είναι ένας μέσος παγκοσμίας κλάσης με νοοτροπία νικητή. Μπορεί να ταιριάξει πολύ καλά στην ομάδα», ήταν το πρώτο σχόλιο του Ρομπέρτο Μαντσίνι για το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Μάντσεστερ Σίτι.



«Γνωρίζει πολύ καλά και εμένα και τους βοηθούς μου. Το σημαντικότερο είναι ότι γνωρίζει πολύ καλά το αγγλικό ποδόσφαιρο και δεν θα χρειαστεί χρόνο για να εγκλιματιστεί», πρόσθεσε.



«Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της …εποχής του, με πολύ μεγάλες διακρίσεις. Είμαι σίγουρος ότι οι οπαδοί μας θα τον καλωσορίσουν θερμά», κατέληξε ο Ιταλός τεχνικός.



Ο Βιεϊρά επιστρέφει στην Πρέμιερ Λιγκ μετά από πέντε χρόνια, δηλαδή, το 2005 όταν είχε φύγει από την Άρσεναλ. Στους «κανονιέρηδες» ο Βιεϊρά αγωνιζόταν από το 1996 και με τη φανέλα τους είχε 279 συμμετοχές και είχε πετύχει 29 γκολ.






Παραιτείται τελικά ο Δημαράς

Δημοσίευση : 26/11/2010 14:20 - Τελ. ανανέωση : 26/11/2010 14:30



μοιραστείτε το στο Facebookdel.icio.usStumbleUponΑν και είχε φροντίσει προηγουμένως να δημιουργήσει το απαιτούμενο ''σασπένς'' με τα διάφορα σενάρια για τις πολιτικές κινήσεις του, θα παραιτηθεί τελικά ο Γιάννης Δήμαρας.

Σύμφωνο με το Σύνταγμα το μνημόνιο κατά τις συμβούλους του ΣτΕ



Σε μια μαραθώνια συνεδρίαση έξι και πλέον ωρών, η οποία ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι και διήρκεσε έως τις 9.45 το βράδυ, συζητήθηκαν σήμερα, ενώπιον της μείζονος Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι προσφυγές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και άλλων επαρχιακών Δικηγορικών Συλλόγων, της ΑΔΕΔΥ, των συνταξιούχων, κ.λπ. που ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό και αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου το μνημόνιο με το οποίο έγιναν περικοπές στις αποδοχές και συντάξεις του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Οι “τούρκοι” της Θράκης ιδρυτικά στελέχη στο κόμμα της Ντόρας


Στο νέο κόμμα που ίδρυσε η πρώην υπουργός εξωτερικών κ. Ντορα Μπακογιάννη «Δημοκρατική Συμμαχία» ιδρυτικό στέλεχος είναι ο τέως βουλευτής Ροδόπης της νέας Δημοκρατίας κ. Ιλχάν Αχμέτ. Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο «πρώτο θέμα» σοκάρει. Μεταξύ των άλλων υπογραμμίζει ότι: «Τη στηρίζω γιατί εισήγαγε την τουρκική γλώσσα στα δημόσια σχολεία της δυτικής Θράκης και παρείχε οικονομική στήριξη ώστε να έρθουν σχολικά εγχειρίδια από την Τουρκία».

2010Ράπτη: Χιλιάδες τα θύματα της βίας κατά των γυναικών



«Παρά την πρόοδο των κοινωνιών η βία κατά των γυναικών έχει κάθε χρόνο χιλιάδες θύματα. Η άσκηση βίας προσβάλλει όχι μόνο την ανθρώπινη αξιοπρέπεια αλλά και τον πολιτισμό όλων μας. Είναι καθήκον της παγκόσμιας κοινωνίας και ατομικά του καθενός από εμάς να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να βάλουμε τέλος σε αυτό το αποκρουστικό έγκλημα». Αυτό τόνισε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Έλενα Ράπτη, Ιδρυτικό μέλος της Κοινωνικής Οργάνωσης «Αγάπη», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. ... >>>

Αναρτήθηκε από SALONIKA NEWS

Βγάζοντας εκατομμύρια ποτήρια με κάδμιο, ώστε να συμβάλει στον έλεγχο μείωσης του πληθυσμού, τώρα αποσύρει μερικές χιλιάδες! Άντε "στην υγειά μας"!

Γράφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης





Αποσύρει η Coca-Cola 22.000 σετ ποτηριών επειδή περιέχουν κάδμιο, μια καρκινογόνο ουσία, τονίζοντας όμως πως τα επίπεδα που ανιχνεύτηκαν είναι «πολύ χαμηλά και δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία».



Ο όμιλος επισήμανε σε ανακοίνωσή του πως αποφάσισε την άμεση απόσυρση των ποτηριών επειδή δεν ανταποκρίνονται στο επίπεδο ποιότητας που επιθυμεί. Τα 22.000 σετ ποτηριών πωλούνται σε καταστήματα αλλά και μέσω Διαδικτύου σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες από τον περασμένο Μάρτιο. Η Coca-Cola «δεν κάνει παραχωρήσεις στα θέματα ποιότητας και είναι πιθανόν καμιά φορά να αποσύρουμε προϊόντα μας από την αγορά λόγο ποιότητας ακόμα και αν δεν προκαλούν ανησυχίες για την ασφάλεια ή αν...

ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩN No1




«Θα έχουμε μια παγκόσμια κυβέρνηση, είτε σας αρέσει είτε όχι. Το μόνο ζήτημα θα είναι να ξέρουμε αν θα προκύψει απο κατάκτηση ή απο συγκατάθεση».



«...Αλλά ο κόσμος σήμερα είναι πιο σύνθετος και προετοιμασμένος να δεχθεί μια παγκόσμια κυβέρνηση. Η υπερεθνική κυριαρχία μιας πνευματικής ελίτ και των παγκόσμιων τραπεζιτών είναι σίγουρα προτιμητέα σε σχέση με τον εθνικό αυτοπροσδιορισμό που υφίστατο μέχρι τώρα».

(David Rockefeller, πρόεδρος ιδρυτής της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και της Τριμερούς Επιτροπής, πρόεδρος του CFR, του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων. Εισήγηση που έκανε κατα τη συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στο Μπάντεν Μπάντεν το 1991).



«Θα έχουμε μια παγκόσμια κυβέρνηση, είτε σας αρέσει είτε όχι. Το μόνο ζήτημα θα είναι να ξέρουμε αν θα προκύψει απο κατάκτηση ή απο συγκατάθεση».

ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ 13




Κυριακή και 13,

να τη φας και να πρηστείς.

Γιατί, παπά παχύ,

έφαγες παχιά φακή;



ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΚΗ, ευκολόπιστε τηλεθεατή. Είναι φακή επαφής. Το πνίξανε το κουνέλι οι ρασοφόροι. Αντί πινακίου φακής, την έβγαλαν από το πινάκιο κι έβαλαν την κεφαλήν επί πίνακι. Και συγκεκριμένα, την κάτω κεφαλή, αυτή που ορέγεται (κακά τα ψέματα) η κάθε χειροτονημένη λούγκρα!

Πρέπει να δούμε, επιτέλους, και τα θετικά αυτής της βρόμικης βυζαντινής παλιγγενεσίας.

Χιλιάδες ομοφυλόφιλοι συνάνθρωποί μας βρίσκουν καταφύγιο στην άγαμη ιεραρχία και απαλλάσσονται από το μαρτύριο του ετεροφυλόφιλου γάμου, αυτού του δυσβάσταχτου φερετζέ της μικροαστικής ηθικολογίας .

Τελευταίο φύλλο την Παρασκευή για το καθημερινό «Βήμα»

.








Ανακοινώθηκε και επίσημα στους εργαζόμενους το βράδυ της Πέμπτης από τον διευθυντή του Βήματος, Παντελή Καψή η αναστολή της ημερήσιας έκδοσης της εφημερίδας.



Την Παρασκευή θα κυκλοφορήσει το τελευταίο φύλλο στο οποίο λέγεται ότι θα υπάρχει άρθρο που θα εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η διοίκηση του ΔΟΛ πήρε την απόφαση, ενώ θα περιέχει και γενικότερες αναφορές για την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της στα ελληνικά ΜΜΕ.

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕ ΙΣΧΥΡΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ


Πρόσκαιρη σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός την Παρασκευή 26/11/2010, κυρίως στη δυτική και βόρεια χώρα, καθώς επίσης στο Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο. Τα κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού θα είναι:



• Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά, στην Ήπειρο, στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο και μετά το μεσημέρι στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του Αιγαίου, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.



• Η επικράτηση θυελλωδών νοτιάδων στο Αιγαίο και στα ορεινά, με τάσεις περαιτέρω ενίσχυσης από αργά το βράδυ στο Βόρειο Αιγαίο σε πολύ θυελλώδεις.



• Οι ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου, της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και σε υψόμετρα μεγαλύτερα των 1700-1800 μέτρων.



Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στους ενισχυμένους ανέμους, ιδιαίτερα στις βόρειες περιοχές του Αιγαίου όπου θα προκληθεί έντονος κυματισμός, ενώ πληροφορίες για τις περιοχές εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένω δίνονται από το σύνδεσμο



http://www.meteo/.






Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΞΑΠΑΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ MIG





"Ο Ανδρέας Βγενόπουλος εξαπατά τους μετόχους της MIG, έχοντας δημιουργήσει μια πυραμίδα που αν αποκαλυφθεί θα πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από την εποχή της μεταπολίτευσης" κατήγγειλε ο...

πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας Απόστολος Βεντούρης.



Με συνέντευξη-ποταμό στην εφημερίδα Metro αλλά και από τηλεοπτικής του εμφάνισης, ο κ. Βεντούρης βάλλει κατά Βγενόπουλου, προσθέτοντας και τη δική του -βαρύνουσας σημασίας- φωνή σε αυτές που όλο το τελευταίο διάστημα ζητούν να λυθεί το μυστήριο Βγενόπουλου. Συγκεκριμένα, να δημοσιοποιήσει επιτέλους τι ποσοστό έχει στη MIG, πότε και πώς το απέκτησε, ποια περιουσιακά στοιχεία είχε πριν τη MIG και ποια τώρα, πώς έχουν κινηθεί οι τραπεζικοί του λογαριασμοί κλπ. Με άλλα λόγια, να ισχύσουν και για τον ίδιο τα όσα προκλητικά ζητά στις δημόσιες τοποθετήσεις του, έχοντας αναγορεύσει εαυτόν σε κριτή του πολιτικού συστήματος και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.

Ριζοσπαστικές προτάσεις από Αλ. Παπαδόπουλο


Αίσθηση προκαλεί η τοποθέτηση του πρώην υπουργού Οικονομικών Αλέκου Παπαδόπουλου, ο οποίος κατηγορεί την πολιτική ηγεσία ότι βρίσκεται σε λήθαργο και τα κόμματα ότι δεν λένε την αλήθεια.


Σε ομιλία του το βράδυ της Τρίτης σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ, ο κ. Παπαδόπουλος προέβλεψε ότι το 2011 θα είναι εφιαλτική χρονιά και πρότεινε να συγκροτηθεί ανεξάρτητη επιτροπή κύρους που θα συντάξει πενταετές ριζοσπαστικό πρόγραμμα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης και αμέσως μετά να προκηρυχθούν εκλογές ώστε αυτό να εγκριθεί.

Λεξικό Νεοελληνικών όρων. (Μπάρμπα-Μπρίλιος)






Μειωτικός / ειρωνικός χαρακτηρισμός για άτομα μεγαλομεσαίας ηλικίας. Παρά το γεγονός ότι ο πραγματικός Μπάρμπα-Μπρίλιος (όχι αυτός με τον γάλο, αυτός του ορισμού μας) είναι 60+, συμπεριφορά Μπάρμπα-Μπρίλιου μπορούν να έχουν και νεότεροι αλλά πάντα άρρενες.





Στο πρόσωπο του Μπάρμπα-Μπρίλιου, συγκεντρώνονται όλα τα θαυμαστά χαρακτηριστικά της νεοελληνικής ιδιοσυγκρασίας:

Παντελής έλλειψη επικοινωνίας με το περιβάλλον (ως επίσης και περιφερειακή όραση).

Απόλυτος σταρχιδισμός για όλους και όλα γύρω του.

Ταχύτητα κίνησης που θα ζήλευε και ο Αφρικανικός μεγαλοσαλίγκαρος (σε εποχή ανάπαυσης).

Εικόνες, πολλαπλά τάματα και λαμπάδες στον Άγιο Ωχαδερφέ και στον Όσιο Έλαρεπαιδίμουτώρα.

Η «κοινή λογική» είναι αντικείμενο της προχωρημένης κβαντομηχανικής (μακριά από μας).

Η ομοιότητα με παρόμοιες εκφράσεις, έγκειται στο πρώτο συνθετικό «Μπάρμπας». Παρόλο που επί της ουσίας σημαίνει «Θείος», η λέξη χρησιμοποιείται για να προσδώσει έναν ειρωνικό τόνο για άτομα με «επαρχιώτικη» νοοτροπία, ήτοι απλοϊκά / κουτοπόνηρα ή αργά (φυσικώς ή / και πνευματικώς), σε σχέση με τα «γατόνια» των μεγάλων πόλεων. Παράδειγμα ο Μπάρμπα-Γιώργος (βλ. παράδειγμα του acg εδώ) και τον Μπάρμπα-Μυτούση (από το cult αναγνωστικό Δημοτικού του 1975). Ο Μπάρμπα-Μπρίλιος, μπορεί να είναι και Διαστημόβλαχος, αλλά συνήθως είναι κάτοικος πόλης.

Μια φορά και έναν καιρό... ήταν μια μικρή χώρα


Σήμερα θα σας πω ένα παραμυθάκι. Όποιοι έχουν όρεξη για ιστορίες από άλλους κόσμους ας αφεθούν στη γοητεία του παράξενου, ενώ οι υπόλοιποι επικεντρώστε το ενδιαφέρον σας σε άλλα πιο... ρεαλιστικά θέματα.



Μια φορά και έναν καιρό λοιπόν ήταν μια μικρή χώρα. Ήταν μικρή αφενός μεν σε έκταση και αφετέρου σε πολιτική δύναμη. Η χώρα αυτή προσπαθούσε να σταθεί όρθια μέσα στους αιώνες και όταν κάποια στιγμή απέκτησε μία... ισχυρή δημοκρατική οντότητα, αποφάσισε (;) να συνεργαστεί (οικονομικά και πολιτικά) με κάποιες άλλες ίδιου ή μεγαλύτερου κύρους. Οι κατά καιρούς ηγέτες της διόριζαν στο δημόσιο ασυγκράτητα πρόσωπα ιδεολογικά προσκείμενα προς αυτούς. Παράλληλα, τρανοί συνεργάτες τους απορροφούσαν πολλά από τα έσοδά της (με την ανοχή τους) και έτσι σιγά σιγά άρχισε να δανείζεται από διάφορους ξένους προς αυτή οργανισμούς. Το φαγοπότι δεν σταματούσε μέσα στα χρόνια που ακολουθούσαν και έφτασε να είναι υπερχρεωμένη, σε σημείο, μάλιστα που της δάνειζαν πια με υψηλούς τόκους φοβούμενοι μήπως χρεοκοπήσει.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑ.Ο.Σ.


Ο έμμισθος υπάλληλος του ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ και τακτικός αρθρογράφος της κομματικής του εφημερίδας ΑΛΦΑ ΕΝΑ πρόεδρος της Ένωσης Μεταναστών Ελλάδος (ΕΜΕ) κ. Κολομπανί ζητά περισσότερα τζαμιά στην Ελλάδα!



Στην δημοκρατική μας Ελλάδα εκτός των πολλών ελληνικών Οργανώσεων, Ενώσεων κλπ, υπάρχει και μια Ένωση για τους... Μετανάστες με την ονομασία Ένωση Μεταναστών Ελλάδος (ΕΜΕ).



Πρόεδρος της ως άνω Ενώσεως είναι κάποιος Ζαν Ντανιέλ Κολομπανί και μέλος του ΔΣ κάποιος Σαΐντ Μοχάμεντ Τζαμίλ. Οι παραπάνω κύριοι, που υποθέτω εκπροσωπούν τους ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ στη Χώρα μας και ΟΧΙ ΤΟΥ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου και παρουσίασαν τις προτάσεις τους για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής

Η Ν(τώρα) και το ΔΥ.ΣΗ. Η ανορθογραφία μας, δίνει την αλήθεια.


Θέλοντας να σχολιάσει κάποιος τα πολιτικά γεγονότα μετά την παρουσίαση του νέου κόμματος πρέπει να προσέξει τα παρακάτω.



Σήμερα έχουμε συνωστισμό στα δεξιά με ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗ.ΣΥ. Αυτά, πλην της ΝΔ που έχει διαφοροποιηθεί, είναι υπέρ του μνημονίου.



Η πολυδιασπασμένη ανανεωτική αριστερά διαφωνεί με το ΠΑΣΟΚ μόνο για να δηλώσει την παρουσία της. Το μόνο καθαρά αντιμνημονιακό κόμμα είναι το ΚΚΕ που αρνείται πεισματικά να προτείνει λύσεις για τα προβλήματα της χώρας ταμπουρωμένο πίσω απ’ το ιδεολόγημα «πρέπει να αλλάξουμε το καπιταλιστικό σύστημα» και ως δια μαγείας θα λυθούν όλα τα προβλήματα.



Η ίδρυση του κόμματος της Ντόρας θα αναγκάσει τους δημοσκόπους να το συμπεριλάβουν στις έρευνές τους. Η δημοσκοπική δύναμη του ΔΗ.ΣΥ θα είναι όπως αναμένεται διψήφια (δυστυχώς η εκλογική θα μετρηθεί μόνο όταν γίνουν εκλογές). Αυτό θα δώσει στην κυβέρνηση και τις δυνάμεις του μνημονίου τη δυνατότητα αθροίζοντας τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ και ΔΗ.ΣΥ να προπαγανδίζουν ότι η πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται υπέρ του μνημονίου. Φυσικά μόνο η εκλογική διαδικασία μπορεί να αποτυπώσει με ακρίβεια την θέληση του λαού, επικοινωνιακά όμως θα χρησιμοποιηθεί το ανωτέρω άθροισμα.



Η δημοσκοπική δύναμη της ΝΔ θα είναι μικρότερη απ’ το πραγματική της με επακόλουθο το υπέρ μνημονίου μέτωπο να πανηγυρίζει.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ – Πως ο Χαρδαβέλας “ξεβράκωσε” το Ελληνικό κράτος…




Ο Χαρδαβέλας ξεβράκωσε το μεταπολιτευτικό Ελληνικό κράτος. Καθηγητές Πανεπιστημίου με δικές τους έρευνες καθώς και με Αμερικανικές και Γαλλικές μελέτες απέδειξαν ότι η Ελλάδα είναι γεμάτη φυσικό αέριο που αόρατα χέρια σταματάνε κάθε εξέλιξη εκμετάλλευσης του .ΑΠΟ ΤΟ 1974. Και δεν μιλάμε για το Αιγαίο που ο "αείμνηστος" Ανδρέας σακάτεψε στο Νταβός. Μιλάμε για...



κοιτάσματα σε Κρήτη και Ιόνιο. Κοιτάσματα που η νέα τεχνολογία απέδειξε ότι είναι απίστευτου μεγέθους και αξίας.

Μόνο στο κόλπο του Μεσσάρα οι επιστήμονες είπαν ότι υπάρχουν 3 τρις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου! Αν δοθεί η περιοχή σε εταιρεία και το Ελληνικό κράτος κρατήσει το 20% θα εισρεύσουν στα ταμεία του 170 δις ευρώ και θα λύσει τόσο το χρέος όσο και για 50 χρόνια το ενεργειακό θέμα της κεντρικής Ευρώπης! Δηλαδή αντί ναπετσοκόβουμε μισθούς θα μπορούσαμε να ξεκινάγαμε εξορύξεις που θα μας φόρτωναν λεφτά και θέσεις εργασίες για τα ναυπηγεία, τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα διυλιστήρια κτλ. Θα σώζαμε την Ελλάδα χωρίς να ματώσει ο Έλληνας!

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Η άποψη των… μεθυσμένων

Κάθισα αναπαυτικά στο καρεκλάκι του καφενείου στο χωριό μου και παρήγγειλα το ούζο μου. Βλέποντας το πλήθος που περνούσε από μπροστά μου για να πάει να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, συλλογίστηκα τις κουβέντες που είχα με σειρά ψηφοφόρων και άρχισα να καταλήγω για το πώς ψηφίζει το χωριό μου, το οποίο σαν μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας αντανακλά όλες τις τοπικές κοινωνίες.

Βάζει «γκάζια» στους υπουργούς ο Παπανδρέου



Κτήμα στους υπουργούς του θέλει να κάνει ο πρωθυπουργός ότι οι αλλαγές που πρέπει να προχωρήσουν στους επόμενους τρεις μήνες χρειάζονται συντονισμό και γρήγορες αποφάσεις και δράσεις.

Υπό αυτό το πρίσμα, καθοριστική είναι η αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, με τον Γιώργο Παπανδρέου να αναμένεται να δώσει συγκεκριμένες οδηγίες στους υπουργούς του για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr, ο πρωθυπουργός θα επιμείνει ότι οι επόμενοι μήνες, ως την επόμενη αξιολόγηση από την τρόικα, θα κριθούν από την ικανότητα της κυβέρνησης να συμμαζέψει το Δημόσιο και να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές, ζητώντας έτσι «ομαδικό παιχνίδι» από τους υπουργούς του.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα ενημερώσει τους συναδέλφους του αναλυτικά για την οικονομία, ενώ στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθούν και ζητήματα ιδιωτικοποιήσεων και της αναδιάρθρωσης συγκεκριμένων ΔΕΚΟ.


Τσομπανάκος να 'μουνα!!!


Το σύνδρομο του ευτυχισμένου και ξένοιαστου βοσκού άρχισε να χτυπάει τους ώμους των αγχωμένων και απηυδισμένων μεσήλικων αυτού του τόπου, που τρέχουν να βουλώσουν δεκάδες τρύπες του οικογενειακού προϋπολογισμού, τρέχουν να καλύψουν τα έξοδα σπουδών και την επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών τους, τρέχουν να προλάβουν την κρίση και να διατηρήσουν σταθερά τα έσοδα του σπιτιού, τρέχουν για να καλύψουν και το χρέος προς τους γονείς, μεταξύ νοσοκομείων, γιατρών και φαρμακείων… Αυτή είναι η ζωή του Έλληνα κάπου κοντά στα 50 με 60…

Sex χωρίς δέσμευση ... Η νέα μόδα !!!!


Είναι μεσάνυχτα και το μπαρ όπου να’ ναι κλείνει αλλά δε θέλετε να πάτε σπίτι με μια γυναίκα που γνωρίσατε πριν από λίγα λεπτά γιατί δε σας κάνει κλικ. Αντ’ αυτού προτιμάτε να στείλετε ένα μήνυμα σε μια φίλη από τα παλιά.

«Μπορώ να έρθω από εκεί; Έχεις όρεξη για σεξ;» την προκαλείτε μέσω SMS. Μέσα σε ένα λεπτό η οθόνη του τηλεφώνου σας αναβοσβήνει με την απάντησή της: «Όσο πιο σύντομα τόσο το καλύτερο!» Και η συμφωνία έκλεισε.

Βγείτε απόψε με άδειο πορτοφόλι!

Οδηγός δωρεάν διασκέδασης για την Αθήνα
Τα χρήματα δεν είναι λόγος για να σας προβληματίζει και να μη θέλετε να βγείτε έξω από ο σπίτι σας. Κι αυτό γιατί στην Αθήνα, υπάρχουν εναλλακτικές που δεν κοστίζουν τίποτα!

Τα Eκπαιδευτήρια Λαμπίρη τραγουδούν για το Χαμόγελο του Παιδιού. Η μαθητική χορωδία των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη, υπό τη διεύθυνση της καταξιωμένης μουσικού των παιδιών κ. Βάνας Μαντζαβίνου, θα τραγουδήσει για το «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ». Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν και δύο χορωδίες από «Το χαμόγελο του παιδιού» υπό τις διευθύνσεις των μουσικών Σ. Καρδιόλακα και Δ. Κλειδά, με αγαπημένα τραγούδια και πρωτοποριακά προσαρμοσμένα στους χορωδούς. Στις 20:00 στον πολυχώρο Άννα & Μαρία Καλουτά, στο Νέο Κόσμο.

Τέλος στα σενάρια που θέλουν το νοσοκομείο της Θήβας να κλείνει



Τέλος στα σενάρια που θέλουν το νοσοκομείο της Θήβας να κλείνει ή να μετατρέπεται σε κέντρο υγείας, που πυροδοτήθηκαν ακόμα περισσότερο με την παραίτηση του διοικητή του, Ευστάθιου Παπαλιάκου, βάζουν διοικητικά στελέχη του Νοσοκομείου, οι οποίοι κάνουν λόγο για σύγχυση της γενικής κατάστασης στο χώρο της υγείας ανά την Ελλάδα μιλώντας παράλληλα για παραφιλολογία σε βάρος του Νοσοκομείου.
Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου εξηγούν πως η ορθή λειτουργία του σαφώς και επηρεάζεται από την γενικότερη πολιτική στο χώρο της υγείας, από τις περικοπές δαπανών, από τη μείωση ή πάγωμα προσλήψεων και από τα ασφαλιστικά ταμεία που οφείλουν υπέρογκα ποσά. Οι γιατροί όμως, οι νοσηλευτές και οι εργαζόμενοι υπερβάλλουν εαυτούς για να ανταπεξέλθουν ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Aνακοίνωση εργαζομένων κατά της στάσης της ΜΟΡΝΟΣ.Α.Ε


Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τη στάση της ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε. που επικαλούμενη ότι δεν υφίσταται πλέον επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε. με αναγκαστική ισχύ, διότι παρήλθε το 6μηνο από την ημέρα επίδοσης της καταγγελίας της προηγούμενης, αρνείται να υπογράψει νέα επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε. για το έτος 2010, απαιτώντας εκβιαστικά την κατάργηση δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Η ανωτέρω στάση της ΜΟΡΝΟΣ δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Είναι συνέχεια της νέας στρατηγικής, που εδώ και κάμποσο καιρό υλοποιεί ο όμιλος Φιλίππου. Είναι συνέχεια των απολύσεων στη ΦΑΓΕ, την ΕΒΓΑ, την ELBISCO, του ξεπουλήματος της ΕΒΓΑ.
Επιχειρούν να αλλάξουν τις εργασιακές σχέσεις. Να απαλλαγούν από εργαζόμενους με συγκροτημένα δικαιώματα.

Χριστούγεννα εναντίον κρίσης


Η αλήθεια είναι ότι στο παρελθόν, κάτι ακολουθώντας τη μόδα του εξωτερικού, κάτι με τη συνδρομή του χειμωνιάτικου καιρού, η οσμή των Χριστουγέννων ήταν έντονη από τις πρώτες κιόλας μέρες του Νοεμβρίου, όταν καταστήματα πώλησης εποχικών ειδών -στη συγκεκριμένη περίπτωση, Χριστουγεννιάτικων- είχαν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στις μεγάλες ελληνικές πόλεις.
Φέτος, με τη βαρυθυμία από την οικονομική κρίση, τις αυτοδιοικητικές εκλογές, την παρατεταμένη καλοκαιρία, χρειάστηκε να φτάσουν μέσα Νοέμβρη για να αρχίσουν να ανοίγουν το ένα μετά το άλλο τα καταστήματα πώλησης χριστουγεννιάτικων ειδών, μπας και φτιάξει η διάθεση των καταναλωτών, «στρώσει» και η ψυχολογία της αγοράς.

Ελλάδα: Από Μεταλλουργία της Ευρώπης... ζητιάνος!



Για πρώτη φορά ένας πρώην υπουργός βόρειας Ελλάδας των κυβερνήσεων Καραμανλή, ο κ. Νίκος Μάρτης αποκαλύπτει με έγγραφη αναφορά του στον Κώστα Χαρδαβέλλα το σκοτεινό και ελεεινό πολιτικό παρασκήνιο στη χώρα μας γύρω από τον πλούσιο ορυκτό πλούτο που διαθέτουμε. Η πρώτη φράση του εγγράφου του κ. Μάρτη δίνει ακριβώς την εικόνα και τη σημασία που είχε για τη χώρα μας το θέμα αυτό:

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Καλή τύχη Ελλάδα

 
  • Η γεωπολιτική αξία του ελληνικού χώρου, η γεωπολιτική συνείδηση του Έλληνα και η επικείμενη «εθνική συνεννόηση»!


Εισαγωγή
Ο ελλαδικός χώρος, δηλαδή ο χώρος στον οποίο επεκτείνεται η επικράτεια της Ελλάδας και της Κύπρου, αν θεωρηθεί ως ενιαίο σύνολο, συμπεριλαμβανομένου και του θαλάσσιου χώρου που περικλείει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη των δυο χωρών, μπορεί, χωρίς αμφιβολία να λάβει τον τίτλο μιας από τις πιο σπουδαίες περιοχές, από γεωπολιτικής άποψης και αξίας, περιοχές του πλανήτη.
Όποιος κατέχει την ευρύτατη αυτή περιοχή, ελέγχει τους θαλάσσιους άξονες και τη θαλάσσια κυκλοφορία προς τον Εύξεινο Πόντο και το Σουέζ, αλλά και τον κόλπο των Αδάνων, στον οποίο καταλήγουν σημαντικοί αγωγοί μεταφοράς αργού πετρελαίου από τον Καύκασο και το Ιράκ.

Η γεωπολιτική αξία της περιοχής αυξάνεται ακόμα περισσότερο, αν επαληθευθούν δημοσιεύματα που φέρουν την περιοχή αυτή να διαθέτει υποθαλάσσια αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, που ξεπερνούν κατά πολύ το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια, με το οποίο, σημειωτέον, μηδενίζεται το δυσβάστακτο ελληνικό χρέος και Ελλάδα και Κύπρος μετατρέπονται σε πλούσιες από κάθε άποψη χώρες.

Οι Έλληνες έχουμε συγκροτήσει τοπική συνείδηση, με βάση την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής από την οποία καταγόμαστε και εθνική συνείδηση κυρίως με βάση την μακρόχρονη ιστορία και τον πολιτισμό του ελληνικού έθνους. Και η συνείδηση αυτή, που έχει πάρει τα συγκεκριμένα σύγχρονα χαρακτηριστικά, σφυρηλατήθηκε κυρίως τα τελευταία διακόσια χρόνια, δηλαδή με την ίδρυση του ελλαδικού κράτους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στις προηγούμενες ιστορικές περιόδους, οι Έλληνες δεν είχαν ελληνική συνείδηση, όπως υποστηρίζουν διάφοροι ιστορικοί συγκεκριμένης 'σχολής' σκέψης. Μπορούμε δε να ισχυριστούμε ότι η εθνική συνείδηση ήταν ο κύριος παράγοντας που κινητοποίησε τους Έλληνες για να συμμετέχουν στους εθνικούς αγώνες, που οδήγησαν στη δημιουργία του ελληνικού και του κυπριακού κράτους.

Στο σημείωμα που ακολουθεί, θα προσπαθήσουμε να εξετάσουμε συνοπτικά τους βασικούς σταθμούς που έκριναν την τύχη του αιγαιακού χώρου, τους παράγοντες που την επηρέασαν και το ρόλο που μπορεί να παίξει ο ελληνικός λαός, για να προλάβει δυσάρεστες εξελίξεις στο θέμα της συν-εκμετάλλευσης και της κυριαρχίας αυτού του χώρου.

Αμόκ τρόικας: απολύσεις κι όχι μετατάξεις στις ΔΕΚΟ - Βάζουν χέρι και στο εφάπαξ

.
Σύμφωνα με ασφαλέστατες πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών της χώρας θέτουν πλέον ανοιχτά θέμα κατάργησης ή στην καλύτερη περίπτωση δραστικής περικοπής του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων και των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και αρνούνται τις μετατάξεις από ΔΕΚΟ σε Δημόσιο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι, όταν αυτοί μιλούν για μείωση του δημόσιου τομέα, εννοούν απολύσεις. Επίσης από τώρα γίνεται προετοιμασία του Plan B ώστε σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι του Προϋπολογισμού, να γίνει αυτόματα περικοπή κατά 8%-10 % στους μισθούς του στενού δημόσιου τομέα στις αρχές του καλοκαιριού. Σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστες πηγές του «ΘΕΜΑτος», κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχαν τις τελευταίες ημέρες οι αξιωματούχοι της τρόικας κύριοι Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ), Σερβάας Ντερούζ (Ε.Ε.) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) είπαν ευθέως στους Ελληνες υπουργούς: «Τι σημαίνει εφάπαξ και μετατάξεις υπαλλήλων από τις ΔΕΚΟ στον δημόσιο τομέα; Πρώτα κάντε αναλογιστικές μελέτες και εάν τα Ταμεία αντέχουν, τότε δώστε το εφάπαξ. Επίσης δεν καταλαβαίνουμε πώς θα μειώσετε το σπάταλο κράτος εάν κάνετε μετατάξεις των εργαζομένων από τις ΔΕΚΟ σε άλλες υπηρεσίες του στενού δημόσιου τομέα». Επί της ουσίας οι επικεφαλής του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της ΕΚΤ έβαλαν ευθέως στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση για πρώτη φορά τρία «καυτά» θέματα:
Το πρώτο ζήτημα αφορούσε στο εφάπαξ που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ όταν αποχωρούν από την ενεργό υπηρεσία. Αφού έδειξαν να αιφνιδιάζονται καθώς δεν γνώριζαν καν την ύπαρξή του (το ανακάλυψαν τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας της Eurostat), είπαν στους υπουργούς ότι «δεν έχουν αντίρρηση να χορηγείται υπό προϋποθέσεις το συγκεκριμένο βοήθημα».

G-20 και ΔΝΤ: ΟΙ ΦΑΝΕΡΟΙ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ


Στη Σεούλ συνήλθε στις αρχές του μήνα η διάσκεψη κορυφής των 20 πλουσιότερων χωρών του πλανήτη, το περίφημο G-20, με κύριο θέμα εξέτασης τις ανισορροπίες που παρουσιάζει σήμερα η παγκόσμια οικονομία. Είναι γνωστό ότι υπάρχουν πραγματικά προβλήματα ανισορροπίας. Και οι ηγέτες των 20 πλουσιότερων χωρών φυσικό ήταν να αποτύχουν στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.

Κατά τους δυτικούς αναλυτές και τους αμερικανοτραφείς οικονομολόγους του Χάρβαρντ και των άλλων αμερικανικών πανεπιστημίων, το μέγιστο πρόβλημα της παγκόσμιας οικονομίας είναι σήμερα η μετανάστευση του πλούτου από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη προς την Ασία. Και κυρίως προς την ταχέως αναπτυσσόμενη Κίνα. Και δεν έχουν άδικο.

Η βουλευτής Βοιωτίας κα. Αριάδνη Αγάτσα, κατάθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο, για την «Ανεπαρκή κάλυψη των ασφαλιστικών αναγκών εκπαιδευτικών».

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Βοιωτίας
Αθήνα, 23 Νοεμβρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η βουλευτής Βοιωτίας κα. Αριάδνη Αγάτσα, κατάθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο, για την «Ανεπαρκή κάλυψη των ασφαλιστικών αναγκών εκπαιδευτικών».
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο
Αθήνα, 23 Νοεμβρίου 2010
ΘΕΜΑ: Ανεπαρκής κάλυψη ασφαλιστικών αναγκών εκπαιδευτικών
Κύριε Υπουργέ,
η εκπαιδευτική κοινότητα του Νομού Βοιωτίας και ειδικότερα η ΕΛΜΕ Βοιωτίας, επισημαίνουν διαρκώς αυξανόμενα προβλήματα που σχετίζονται με τη συστηματική μείωση ιατρικών εξετάσεων από τον ΟΠΑΔ (Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου).
Έχουν καταργηθεί διαγνωστικές και ειδικές εξετάσεις πρόληψης, με συνέπεια οι ασφαλισμένοι να οδηγούνται σε ιδιωτικά ιατρικά κέντρα, ενώ παγίως και ανελλιπώς πληρώνουν τις εισφορές τους.
Για τα παραπάνω ερωτάται ο Υπουργός
1. Είναι στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα από τη συστηματική μείωση ιατρικών εξετάσεων στους ασφαλισμένους;
2. Γίνεται κατανοητή η απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την προσφυγή σε ιδιωτικά ιατρικά κέντρα και τις κοινωνικές επιπτώσεις σε βάρος των ασφαλισμένων;
Αριάδνη Αγάτσα
Βουλευτής Ν. Βοιωτίας»

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΡΙΑΔΝΗΣ ΑΓΑΤΣΑ

ΠΩΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΖΕΣ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ...


Aυτό που ο πατέρας μου κατάλαβε για τους ανθρώπους, είναι ότι είναι χειραγωγίσιμοι και ότι μπορεί κανείς να αγγίξει τις βαθύτερες επιθυμίες και τους βαθύτερους φόβους τους και... να τα χρησιμοποιήσει για τους δικούς του σκοπούς...
Δε νομίζω ότι πίστευε ότι όλοι οι άνθρωποι εκεί έξω έχουν αξιόπιστη κρίση....
Πίστευε ότι εύκολα μπορούν να ψηφίσουν τον λάθος άνδρα, ή να θέλουν το λάθος πράγμα και συνεπώς θα πρέπει να καθοδηγούνται από ψηλά...

Αννα Μπερνέζ: Κόρη του ψυχολόγου Εντουαρντ Μπερνέζ, συγγραφέα του έργου "Προπαγάνδα" και εδραιωτή της επιστήμης των δημοσίων σχέσεων...

Και μόνο όταν βγείς από το κουτί σου, και σταματάς να σκέφτεται "τι θα πουν οι άλλοι"; "πως να το θέσω αυτό"; "μήπως με θεωρήσουν τρελό"; αντιλαμβάνεσαι πόσο μικρό είναι το κουτί μέσα στο οποίο ζεις...
Ένα άρθρο από Θαλαμοφύλακα
RAMNOUSIA

Όσοι πιστεύουν σε μαλακίες, γραμμή για ψόφο!



Φτάνει πια. Σας δώσαμε αιώνες ολόκληρους να χαρείτε με τις παπαριές σας. Πλέον, έχουμε 2010. Ολιστική ιατρική, ωροσκόπια, αστικοί θρύλοι, φαντάσματα, ρέκι, κρύσταλλοι, μάτι, καφετζούδες, απαγωγές από εξωγήινους, τέλος! Πάνε! Καλά περάσατε, είπατε τις ιστορίες σας, ασχολήθηκε ο κόσμος με την εγωκεντρική σιχαμένη ύπαρξή σας, τώρα κάντε μια σειρά και μπείτε ένας-ένας στα τρένα, μπας και προχωρήσει λίγο η ανθρωπότητα. Ας ξεκινήσουμε με το κάθε αρχίδι που προσβάλλει τη συλλογική αξιοπρέπεια του είδους με το να ακολουθεί κάποια μορφή new-age "εναναλλακτικής ιατρικής", σνομπάροντας τους Δυτικούς γιατρούς ως "χασάπηδες" και τα φάρμακά τους ως "πανάκριβα δηλητήρια γεμάτα παρενέργειες". Καλά ρε μουνί, δε ντρέπεσαι λίγο; Ποιος νομίζεις ότι σε βοήθησε να ζεις μετά τα σαράντα για να έχεις την πολυτέλεια να ψάχνεις και εναλλακτικές θεραπείες; Σαν πολύ να 'χουμε κακομάθει μερικοί-μερικοί. Να δούμε αν σου κοπεί κανά δάχτυλο τι θα κάνεις. Θα το βάλεις σε πάγο και θα το πας για αρωματοθεραπεία;

Πολιτικός και λίγο ηθοποιός


«Θα είμαι κοντά σας» διαβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός, το βράδυ των επαναληπτικών εκλογών, τους νεοεκλεγέντες και αμέσως μετά την έκανε για το Παρίσι. «Μια ζωή σε θυμάμαι να φεύγεις» ήταν η φράση που μου φάνηκε ότι ταίριαζε ακριβώς. Τίτλος από μια παλιά ταινία της μακαρίτισσας Φρίντας Λιάπα. Και νοερά ακολουθώντας τον στο ταξίδι του, να που έρχονται και κάτι σκηνές από την ταινία «Οι γενναίοι του Μπρανκλεόνε». Του Μάριο Μονιτσέλι, με το Βιτόριο Γκάσμαν να ενσαρκώνει ένα θλιβερό και ξεπεσμένο ιππότη με τους ακόμη πιο θλιβερούς ακολούθους του, να πορεύονται νομίζοντας ότι θα κατακτήσουν τον κόσμο. Εννοείται πως μόνο εκείνοι πίστευαν ότι τα πράγματα πάνε καλά.

Λύση Τώρα για το Νοσοκομείο Θήβας


ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ
για το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΒΑΣ
Συνεχίζεται η ραγδαία υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Θηβών, ενώ προμηνύεται από πολλές πλευρές η περαιτέρω υπό-χρηματοδότηση (έως και 50%) και υπό-στελέχωσή του. Προαναγγέλλεται επίσης η πιθανή συγχώνευση του με άλλο Νοσοκομείο, άλλως η μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας, ακόμα και η πιθανή διακοπή της λειτουργίας του.
Την όλη θλιβερή κατάσταση ενισχύει η γενικότερη πολιτική για τη χρηματοδότηση των λειτουργικών δαπανών των Νοσοκομείων, που προβλέπονται στον κρατικό προϋπολογισμό, στα 2,3 δις, ενώ οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων ζητούσαν τουλάχιστον 3,5 δις ευρώ. Η πολιτική της περικοπής δηλαδή των κοινωνικών δαπανών, που συνεχίζεται χρόνια τώρα και κορυφώθηκε με την εφαρμογή του μνημονίου.

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ θα κριθούν όλα...


Στα μέσα της εβδομάδας ή στα τέλη της θα αποστείλει τις προσκλήσεις για κατ' ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς ο πρωθυπουργός. Σ' αυτές θα συμπεριλάβει και τους Φώτη Κουβέλη και Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ κάθε μία συνάντηση θα έχει ξεχωριστή ατζέντα και κοινό παρονομαστή τη συναίνεση εν όψει των σημαντικών μεταρρυθμίσεων και των εξελίξεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Εν μέσω κρίσης, ανθίζουν οι ιδ. ασφάλειες


Τις θέσεις εργασίας, τον αριθμό των συνεργατών τους, αλλά και τη σύναψη νέων συμβολαίων, αυξάνουν οι εταιρείες μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων. Ήδη το 2009 οι εργαζόμενοι στα ασφαλειομεσιτικά αυξήθηκαν 8%, ενώ καθημερινά υπογράφονται δεκάδες συνταξιοδοτικά συμβόλαια.

Ο μέσος πολίτης για την εισήγηση της κ. Μαίρης Σαρπ στο ΣτΕ.

Δημοσιεύτηκαν αποσπάσματα της εισήγησης στο ΣτΕ όσο αφορά προσφυγή κατά του μνημονίου. Χωρίς να είμαι νομικός αλλά σαν απλός πολίτης θα διατυπώσω κάποιες σκέψεις.
Απόσπασμα 1ο) "Το μειονέκτημα της μερικής απώλειας αποδοχών ή συνταξιοδοτικών παροχών, ως μέρος των μέτρων που επέτρεψαν στην Ελλάδα να ενταχθεί στο μηχανισμό στήριξης, αντισταθμίζεται από το πλεονέκτημα της αποφυγής της χρεοκοπίας της χώρας και της συνέχισης καταβολής μισθών και συντάξεων"

Γελάει ο κόσμος με τη «Δημοκρατική Συμμαχία»


«Δημοκρατική Συμμαχία», το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη
Ναι είναι αλήθεια βρήκαμε λύση για τα προβλήματα μας .Η «Δημοκρατική Συμμαχία» πήρε σάρκα και οστά,ήλιος βγήκε ξανά και αυτή τη φορά δεν είναι πράσινος είναι μαύρος και χαμογελά τρομακτικά!
Η ελιά και όχι η νυχτερίδα όπως θα περιμέναμε όλοι είναι το σύμβολο της «Δημοκρατικής Συμμαχίας».Ξεκάθαρα η κ.Μπακογιάννη με αυτή την κίνηση θέλει να δείξει πως δεν υπολογίζει στον πατέρα της ,στον οποίο για γνωστούς λόγους δεν θα ήθελα να αναφερθώ.

Τρίτο «κόμμα» των νέων, η αποχή και το λευκό.

Βλέπουν το κράτος ως ένα ιδιοκτησιακό καθεστώς, το οποίο διαχειρίζονται τα κόμματα και οι διάφοροι αξιωματούχοι
Της Χριστιάνας Βωνιάτη
«Όλες οι εκλογές πλασάρουν το ίδιο παραμύθι, τα ίδια ψέματα, τις ίδιες υποσχέσεις που ποτέ δεν εκπληρώνονται. Γι’ αυτό και εγώ απέχω από αυτό το εκλογικό πανηγύρι, απέχω από την ψευδαίσθηση πως μπορεί να αλλάξει κάτι, ή ότι το ένα κόμμα διαφέρει από το άλλο. Σε έναν κόσμο όπου το κράτος συμπεριφέρεται χρηματοκεντρικά και όχι ανθρωποκεντρικά, αρνούμαι κατηγορηματικά τη συμμετοχή μου σε αυτήν τη δολοφονία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ελευθερίας. Εξάλλου, αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν κάτι θα ήταν παράνομες». Αυτά δήλωσε στην «Κ» ο 18χρονος μαθητής Ευαγόρας Μπεκιάρης, του οποίου τα λόγια συνοψίζουν τις σκέψεις αρκετών άλλων νεαρών ψηφοφόρων που μίλησαν στην εφημερίδα μας.

Όταν ακούς ευρώ είναι η πολιτική που βρικολάκιασε…

Ταραχή έχει προκληθεί στο πολιτικό σκηνικό της Γερμανίας και αναστάτωση στις Βρυξέλλες από το ενδεχόμενο η χρεοκοπία της Ελλάδας να καταστεί ανεξέλεγκτη. Απίθανες συμπεριφορές διαπιστώνονται τόσο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και στο γερμανικό πολιτικό σύστημα στο σύνολό του. Έχουν βγει τα μαχαίρια και άρχισαν τα πισώπλατα μαχαιρώματα. Το ελληνικό ζήτημα φαίνεται να γίνεται αφορμή για να ξεκαθαρίσουν λογαριασμοί ετών στα όργανα της ΕΕ και μεταξύ των δύο βασικών πολιτικών στρατοπέδων που μάχονται για την εξουσία στην Γερμανία.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο