Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Τα όρνια τους θα παραφυλάνε…


Πλησιάζουν εκλογές…
Για τις επόμενες δύο εβδομάδες θα μας πρήξουν με τον κάθε πολιτικό που διεκδικεί την ψήφο μας… Στις τηλεοράσεις στο διαδίκτυο… στο ράδιο…
Τα τελευταία δύο χρόνια δημιουργήθηκαν νέα κόμματα. Είτε από γνωστούς πολιτικούς πρώην κομμάτων είτε όχι.
Ο αντιμνημονιακός λόγος -  όσων φορέων και κομμάτων αντιτίθενται στο μνημόνιο και στα δύο πρώην «μεγάλα» κόμματα -  προσπαθεί να «ξυπνήσει» τον Έλληνα ψηφοφόρο ώστε να μην πέσει στην παγίδα της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και του κάθε κόμματος που προσδοκά να γίνει «δεκανίκι» τους σε μια πιθανή συνεργασία μεταξύ τους ( που αυτή είναι βέβαιη και συμφωνημένη έτσι κι αλλιώς).
Θέλουν όμως πραγματικά όλα τα αντιμνημονιακά κόμματα να κυβερνήσουν τον τόπο και να τον «σώσουν» από μια επικείμενη συνεργασία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ;;;;

Έλληνες πολίτες Α' και Β΄ κατηγορίας!

Ο Κώστας Χαρδαβέλλας αποκαλύπτει το διαχωρισμό των Ελλήνων σε πολίτες Α' και Β΄ κατηγορίας

Όταν χρωστάς 500 ευρώ στην εφορία μπορούν να σου πάρουν το σπίτι.
Όταν χρωστά 2 εκατομμύρια ευρώ μπορείς να ανοίξεις και 2ο μαγαζί αλλάζοντας φίρμα.
Τις τρομερές αδικίες στην αντιμετώπιση των πολιτών που χρωστάνε σε εφορίες, τράπεζες, ΙΚΑ και Δημόσιο αποκαλύπτει η αποψινή εκπομπή στις 21:00 του Κώστα Χαρδαβέλλα «Αποκαλύπτω» στη Web TV του newsbomb.
Πώς μπορεί να προστατευθεί ο μικροοφειλέτης από το ανελέητο κράτος που προστατεύει το μεγαλοκαρχαρία, κυνηγάει τη «μαρίδα» και επιτρέπει στους «μεγάλους» και επωνύμους να μην πληρώνουν τις οφειλές τους, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και να συνεχίζουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες με άλλο μανδύα.

Eπίθεση Π.Καμμένου κατά πρακτόρων τουρκικού προξενείου

Η πρώτη σφοδρή επίθεση στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και τον υπονομευτικό ως προς την εθνική ασφάλεια ρόλο που παίζει, έγινε πραγματικότητα από τον Π.Καμμένο πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων που ξεκ'ινησε από τον ακριτικό Έβρο τις προεκλογικές του περιοδείες.


Μάλιστα επιτέθηκε και κατά των ελληνικών κομμάτων που επιλέγουν υποψηφίους από τη μειονότητα και αποδεικνύονται στην πραγματικότητα πράκτορες της Τουρκίας, με μοναδικό σκοπό να κερδίσουν ψήφους.

Ο Π.Καμμένος επισκέφθηκε το Διδυμότειχο, τα φυλάκια σε Σουφλί, Τυχερό και Φέρες, ενώ το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο παιδικό χωριό SOS.

"Στο φως" επιτέλους τα βρετανικά εγκλήματα στην μαρτυρική Κύπρο

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες από τα εγκλήματα που τελέστηκαν κατά του κυπριακού λαού την εποχή του κυπριακού εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, έρχονται στη δημοσιότητα μέσα από τον


αποχαρακτηρισμό, μετά από δικαστική διαδικασία στο Λονδίνο, σχετικών εγγράφων.

Συνολικά, αποχαρακτηρίστηκαν και δόθηκαν στη δημοσιότητα 8.800 έγγραφα από 37 πρώην αποικίες και αναμένονται πλέον αποκαλύψεις για τα βρετανικά εγκλήματα σε βάρος ενός λαού που έδωσε τη ζωή του και πολέμησε στο πλευρό των Βρετανών τον Άξονα με την υπόσχεση της Ένωσης με την μητέρα-Ελλάδα.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ! ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ

Δε χωρεί πλέον αμφιβολία ότι η μεταπολίτευση στην Ελλάδα λειτούργησε σαν προκάλυμμα για συμμορίες που άλωσαν τα δυο μεγάλα κόμματα, έφτασαν σε υψηλά κομματικά και κυβερνητικά αξιώματα, λεηλάτησαν τα… δημόσια οικονομικά, δημιούργησαν νέα οικονομικά και πολιτικά τζάκια και υποθήκευσαν το μέλλον της χώρας μας για δεκαετίες. Όπως οι ιοί στην ανθρώπινη βιολογία, έτσι και οι συμμορίες αυτές αποίκισαν τα δυο κόμματα και επιδίωξαν να εκδιώξουν όσους αρχικά αντέδρασαν στο βίο και πολιτεία τους. Κρύβονταν πίσω από πολιτικούς οι οποίοι ήλπιζαν ότι θα διακριθούν στην πολιτική ως μεταρρυθμιστικές και εκσυγχρονιστικές δυνάμεις και υπήρξαν, είτε άθελά είτε ηθελημένα, τη βιτρίνα εγκληματικών οργανώσεων που σε αντίθεση με τη Σικελική μαφία δε ρίσκαρε όταν απομυζούσε τον εθνικό πλούτο από θέση εξουσίας και με ασυλία, βουλευτική και υπουργική…

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Πλούσιες χώρες = φτωχοί λαοί

Ενώ ο δυτικός κόσμος συνεχίζει να προοδεύει, ο τρίτος κόσμος αντιμετωπίζει φτώχεια, επιδημίες, πολέμους, μόλυνση του περιβάλλοντος, παιδική θνησιμότητα. Πόσο φτωχές είναι όμως στην πραγματικότητα οι χώρες του τρίτου κόσμου και πόσο πλούσιες οι «ανεπτυγμένες»; Το ΒΙΝΤΕΟ προβλήθηκε...

Το ΒΙΝΤΕΟ που κάνει το γύρο του διαδικτύο – Δεν πρέπει να ξεχάσουμε

Το παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ κάνει τον γύρω του διαδικτύου τις τελευταίες μέρες. Εν όψει των εκλογών, οι Έλληνες πολίτες οφείλουν να μην ξεχάσουν όλους όσους τους οδήγησαν στην εξαθλίωση. Οφείλουν να θυμηθούν κάθε τους ψέμα, κάθε τους αντιλαϊκή πράξη, κάθε «δολοφονία» του μέλλοντος μας…


Πριν πάμε να ρίξουμε την ψήφο μας στην κάλπη…. οφείλουμε να θυμηθούμε κάθε προδότη και δοσίλογο πολιτικό πους μας εξευτέλισε….

Η Χρυσή Αυγή… ξέρει τι κάνει

Είναι προφανές πως όταν ο Βολταίρος άφηνε το αποτύπωμα της ιστορικής ρήσης του για το δικαίωμα διατύπωσης, ανοχής και υπεράσπισης της αντίπαλης γνώμης σε μια Δημοκρατία, δεν είχε στο μυαλό του την… Χρυσή Αυγή. Ακόμη ωστόσο κι αν «δεν συμφωνούμε με ούτε μια λέξη, με όσα λένε», είμαστε υποχρεωμένοι να συνηθίσουμε στην ύπαρξη στη δημόσια ρητορική, ακόμη μιας ακραίας φωνής.

ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΑ ΠΑΡΘΕΝΩΝΕΙΑ ΚΑΙ Τ΄ ΑΛΛΑ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ: ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ
Φωτογραφική επιμέλεια RA'KI'

ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ....ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ...ΩΣ ΠΟΤΕ!!!


Συντομη ιστορια :

Τα Γλυπτά του Παρθενώνα, γνωστά και ως Ελγίνεια Μάρμαρα, είναι μεγάλη συλλογή από μαρμάρινα γλυπτά που μεταφέρθηκαν στην Βρετανία το 1806 από τον Τόμας Μπρους, Ζ' Κόμης του Έλγιν, πρέσβη στην Οθωμανική Αυτοκρατορία από το1799 μέχρι το 1803. Εκμεταλλευόμενος την Οθωμανική ηγεμονία στην ελληνική επικράτεια, κατάφερε και απέκτησε φιρμάνι από τον Οθωμανό Σουλτάνο για την αποκαθήλωσή τους από τον Παρθενώνα με σκοπό την μέτρηση και την αποτύπωσή τους σε σχέδια, και στη συνέχεια προχώρησε στην αφαίρεση και φυγάδευσή τους. Τα γλυπτά αυτά αποθηκεύτηκαν στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου το 1816.Το οθωμανικό φιρμάνι, που κατέχει το Βρετανικό Μουσείο "δεν φέρει την υπογραφή και τη σφραγίδα του Σουλτάνου ή τη συνήθη επίκληση στο Θεό, και χωρίς αυτά, ο Elgin και συνεπώς το Βρετανικό Μουσείο δεν έχουν καμία νομική απόδειξη της κυριότητας των Γλυπτών του Παρθενώνα ", σύμφωνα με έκθεση ειδικών (Ενημερωτικό Δελτίο, Nov.2008). Το 1936 τοποθετήθηκαν στην έκθεση Duveen που δημιουργήθηκε για αυτό το σκοπό. Από το 1983, με πρωτοβουλία της τότε Υπουργού Πολιτισμού Μελίνας Μερκούρη, η Ελλάδα έχει καταβάλλει προσπάθειες να φέρει τα Ελγίνεια πίσω στην Αθήνα.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Βρετανικό Μουσείο τον Απρίλιο του 2007, αναφέρεται ότι δεν προτίθεται να παραχωρήσει την κυριότητα των Γλυπτών του Παρθενώνα σε ελληνικό μουσείο. Νεότερη ανακοίνωση του Βρετανικού Μουσείου (2009) ανέφερε πως, με την ευκαιρία των εγκαινίων του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, θα ήταν διατεθειμένο να δανείσει τα Ελγίνεια, αρκεί η Ελληνική Κυβέρνηση να αναγνωρίσει το δικαίωμα ιδιοκτησίας τους στο Μουσείο. Η Ελληνική Κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση.








 Η εν λόγω συλλογή γλυπτών περιλαμβάνει μερικά από τα γλυπτά των αετωμάτων, των μετοπών που απεικονίζουν μάχες μεταξύ των Λαπίθων και των Κενταύρων, αλλά και της Ζωφόρου του Παρθενώνα που κοσμούσε το ανώτερο τμήμα των τοίχων του σηκού του ναού σε όλο τους το μήκος. Ως εκ τούτου, αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 1/2 από ό,τι απομένει από τη γλυπτική διακόσμηση του Παρθενώνα που διασώθηκε: 75 μέτρα από τα αρχικά 160 μέτρα, 15 από τις 92 μετόπες, 17 τμηματικές φιγούρες από τα αετώματα, όπως επίσης και άλλα τμήματα της αρχιτεκτονικής. Τα αποκτήματα του Έλγιν περιλαμβάνουν ακόμη αντικείμενα από άλλα κτίρια της Αθηναϊκής Ακρόπολης: το Ερεχθείο, που μεταβλήθηκε σε ερείπιο κατά τον ελληνικό αγώνα της Ανεξαρτησίας (1821-33), τα Προπύλαια και τον Ναό της Αθηνάς Νίκης. Ο λόρδος Έλγιν πήρε περίπου τα μισά από τα γλυπτά του Παρθενώνα και από τα υπόλοιπα δημιουργήθηκαν εκμαγεία σε γύψο. Στη συλλογή των μαρμάρων δόθηκε το όνομα του λόρδου Έλγιν.






Βρετανικό Μουσείο
Το Βρετανικό Μουσείο αποτελεί το παλαιότερο μουσείο στον κόσμο και ιδρύθηκε το 1753 για να φιλοξενήσει τις συλλογές του ιατρού Σερ Χανς Σλόαν, ο οποίος ίδρυσε επίσης το Βοτανικό κήπο Τσέλσι. Στη συλλογή του Σλόαν προστέθηκαν και πολλά άλλα αριστουργήματα από δωρεές και αγορές από όλο τον κόσμο. Το αρχιτεκτονικό στολίδι του κτιρίου είναι το μοντέρνο κομμάτι Γκρέιτ Κορτ, που περιλαμβάνει τα περίφημα αναγνωστήρια στο κέντρο του. Οι αμύθητοι θησαυροί του κτιρίου καλύπτουν 2 εκατομμύρια χρόνια παγκόσμιας ιστορίας και πολιτισμού. Το μουσείο διαθέτει 4 αίθουσες που καλύπτουν 4 χιλιόμετρα και περιλαμβάνει πολιτισμούς από την αρχαία Ασσυρία έως τη σύγχρονη Ιαπωνία. Οι θησαυροί του μουσείου περιλαμβάνουν αντικείμενα από την προϊστορική και ρωμαϊκή Βρετανία και συγκεκριμένα, τον "'Ανθρωπο του Λίντοου", το οποίο ένα καλοδιατηρημένο σε τύρφη ανθρώπινο σώμα του 1ου μ. Χ. αιώνα, αντικείμενα κελτικής μεταλλουργίας και το μωσαϊκό του Χίντον Σεντ Μέρι το οποίο απεικονίζει ένα μικρό δίσκο και θεωρείται η πιο γνωστή έως σήμερα απεικόνιση του Χριστού. Οι θησαυροί από την Ευρώπη περιλαμβάνουν το θησαυρό του Σάτον Χου, ο οποίος περιλαμβάνει ένα κράνος και μια ασπίδα, κέλτικα σκεύη, κατάλοιπα μιας λύρας και κοσμήματα από χρυσό και γρανίτη. Επίσης διαθέτει μια συλλογή από ρολόγια και επιστημονικά εργαλεία, με πιο φημισμένο έκθεμα ένα ρολόι από την Πράγα 400 χρόνων που στην εποχή του έπαιζε μουσική. Από την περιοχή της εγγύς Ανατολής θα βρείτε ασσυριακά ανάγλυφα από το παλάτι του βασιλιά Ασουρμπανιπάλ, έναν μαύρο οβελίσκο του βασιλιά της Ασσυρίας Σαλμανέσερ, ευρήματα από την αρχαία Σουμερία, τμήμα του θησυαρού του Όξους, κεραμικές πλάκες με σφηνοειδή γραφή. Από την Αρχαία Αίγυπτο μπορείτε να θαυμάσετε μια μπρούτζινη γάτα, μια κεφαλή βασιλιά από γρανίτη, πιθανώς του Αμενόφις Γ' και ένα κολοσσιαίο άγαλμα του Ραμσή Β'.



 Επίσης εκτίθεται η στήλη της Ροζέττης, την οποία χρησιμοποίησε ο Τσαμπόλεον ως υπόδειγμα για την αποκρυπτογράφηση των αιγυπτιακών ιερογλυφικών.

 Επιπλέον εκτίθενται μούμιες, κοσμήματα, κοπτική τέχνη, εργαλεία ταριχευτών. Στην ελληνική και ρωμαϊκή συλλογή περιλαμβάνονται τα μάρμαρα του Παρθενώνα και συγκεκριμένα τμήματα της μαρμάρινης ζωφόρου του. Μία καρυάτιδα από το χώρο της Ακρόπολης, η ζωφόρος από το μαυσωλείο της Αλικαρνασσού, αρχαιοελληνικά αγγεία, το μνημείο των Νηρηίδων  ανήκουν στην ίδια συλλογή καθώς και πολλά άλλα ευρήματα.







































ΠΗΓΗ  ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ







Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο