Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Βοιωτία: Για ενάμιση μήνα είχαν απαγάγει 27χρονο παλικάρι!

Ο εφιάλτης για τον 27χρονο που έχει καταγωγή από χωριό της Βοιωτίας, ξεκίνησε, σύμφωνα με την Αστυνομία, το βράδυ της 5ης Ιουλίου, στα Καλύβια και εξελίχθηκε μέχρι το πρωί της 17ης Αυγούστου 2013, οπότε απελευθερώθηκε στην περιοχή των Ναυπηγείων της Ελευσίνας.

Για ενάμιση μήνα τον είχαν σε μία αποθήκη στην περιοχή της Θήβας όπως βλέπετε και στην φωτογραφία.

Συγκεκριμένα, την 23.20 ώρα περίπου της 5ης Ιουλίου, πέντε από τους δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε εταιρεία επεξεργασίας και εμπορίας κρεάτων, ιδιοκτησίας της μητέρας του θύματος, που βρίσκεται στα Καλύβια και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τον 27χρονο, ερεύνησαν τους χώρους της και αφαίρεσαν χρήματα.

Στη συνέχεια, οι τρεις από αυτούς μαζί με τον 27χρονο, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητό του και αποχώρησαν από την επιχείρηση, ενώ οι υπόλοιποι δράστες διέφυγαν πεζοί.

Μετά από διαδρομή 15 λεπτών περίπου, όταν το αυτοκίνητο σταμάτησε και οι δράστες τον κατέβασαν από αυτό, ο 27χρονος προσπάθησε να διαφύγει απωθώντας τον έναν από αυτούς, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει αφού οι άλλοι δύο τον πρόλαβαν και τον ακινητοποίησαν ρίχνοντάς τον στο έδαφος. Στη συνέχεια τον χτύπησαν στο κεφάλι με αντικείμενο, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του.

Οταν συνήλθε, αντιλήφθηκε ότι του είχαν δεσμεύσει τα χέρια και τα πόδια και βρισκόταν στο πορτ-παγκάζ ενός άλλου αυτοκινήτου - σημειώνεται ότι το δικό του εντοπίστηκε αργότερα εγκαταλελειμμένο στην περιοχή Καρελά Κορωπίου - ενώ στο κεφάλι του οι δράστες είχαν τοποθετήσει μπλούζα. Μετά από είκοσι λεπτά περίπου πορείας, τον κατέβασαν και τον μετέφεραν σε ένα μικρό και σκοτεινό δωμάτιο, όπου και παρέμενε κατά τη διάρκεια της απαγωγής του.

Στο μεσοδιάστημα, οι δράστες ήλθαν αρκετές φορές σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους γονείς του 27χρονου, για την απελευθέρωση του οποίου ζητούσαν αρχικά ως «λύτρα» 3.000.000 ευρώ. Ακολούθησαν πολυήμερες διαπραγματεύσεις και τελικά με υπόδειξη των δραστών, την 15.08.2013, οι οικείοι του απαχθέντα άφησαν το χρηματικό ποσό των 20.050 ευρώ που είχαν τοποθετήσει σε πλαστική τσάντα, δίπλα σε κάδο, στ η Ν. Χαλκηδόνα Αττικής .

Σύμφωνα με την Αστυνομία, δύο ημέρες μετά, νωρίς το πρωί της 17.08.2013, οι δράστες αφού του έδεσαν τα μάτια με μαντήλι και τον έβαλαν στο πορτ-παγκάζ αυτοκινήτου, ύστερα από διαδρομή 50 λεπτών περίπου, τον άφησαν σε σημείο κοντά στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όπου και εντοπίστηκε από αστυνομικούς.

Την 19.00 ώρα περίπου της 27.09.2013, τέσσερις άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., έπειτα από εντολή του κέντρου της Άμεσης Δράσης, προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν και να ελέγξουν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας NISSAN, χρώματος ασημί, το οποίο κινούνταν αρχικά στην οδό Αγίας Βαρβάρας στα Μέγαρα και στη συνέχεια στη Λ. Αλεποχωρίου, με κατεύθυνση το Αλεποχώρι.

Αντιλαμβανόμενος ο οδηγός του οχήματος τους αστυνομικούς ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη. Ο συνοδηγός του οχήματος πυροβόλησε επανειλημμένα, με ανθρωποκτόνο πρόθεση, σε βάρος των αστυνομικών, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, ενώ οι δράστες κατάφεραν τελικά να διαφύγουν.

Από τη συνδυαστική αξιολόγηση των δεδομένων που προέκυψαν από τις έρευνες, ταυτοποιήθηκαν οι δράστες και η φυσική τους παρουσία σε χώρους όπου τελέστηκαν οι επιμέρους αξιόποινες ενέργειες της απαγωγής και ο συσχετισμός του καθενός, αλλά και οι λοιπές πράξεις (ληστείες, πυροβολισμοί) της εγκληματικής τους δράσης.

Επίσης, προέκυψε ότι ηγετικό ρόλο στην υπόθεση της αρπαγής είχε ο 57χρονος συλληφθείς και ένας ομοεθνής του 36 ετών που αναζητείται, οι οποίοι μεταξύ άλλων, πραγματοποιούσαν και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Στο πλαίσιο των ερευνών, επιπλέον εξακριβώθηκε και αναγνωρίστηκε από τον παθόντα ο χώρος στον οποίο κρατήθηκε και συγκεκριμένα πρόκειται για ένα κτίσμα - αποθήκη που βρίσκεται επί της Εθνικής Οδού Θήβας - Λιβαδειάς, στην περιοχή της Αλίαρτου Βοιωτίας.
viotianews.gr

permisospress

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ANOIXTH ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΣ ΙΟΥΛΙΑΣ ΚΟΝΤΟΥ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ
ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΙΟΥΛΙΑ ΚΟΝΤΟΥ


Για την αποκατάσταση της αλήθειας προς κάθε κατεύθυνση, σχετικά με την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Κων/νας Τριάντη στην Τοπική Κοινότητα Χωστίων του Δήμου Θηβαίων.
Σας ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ τα εξής:
Το Υποργείο Παιδείας, στα πλαίσια των αποφάσεων συγχώνευσης ή κατάργησης Σχολείων σ’όλη την Ελλάδα, απευθύνεται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτ/θμιας Έκπαίδευσης, προκειμένου να εισηγηθούν για την συγχώνευση ή κατάργηση σχολείων της κάθε περιοχής. Η Πρωτ/θμια Έκπάιδευση ζητά την γνωμοδότηση της οικείας Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, ενώ παράλληλα ζητείται και η απόψη της Τοπικής Κοινωνίας του χωριού ή της πόλης στην οποία ανήκει κάθε σχολείο και του Συλλόγου Γονέων του κάθε σχολείου, οπότε  στην συνέχεια εισάγεται το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του κάθε Δήμου, για να αποφασίσει.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, πρόκειται για το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο των Χωστίων του Δήμου Θήβας.
Μετά την εισήγηση της Πρωτ/θμιας Έκπαίδευσης και την γνωμοδότηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδέιας το θέμα εισήχθη, προς συζήτηση, στο Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας, κατά την προγραμματισμένη συνεδρίαση αυτού την 9-12-2013. Στην συνεδρίαση του ΔΣ προέκυψε όμως ότι, η Τοπική Κοινωνία των Χωστίων, λόγω μη συγκέντρωσης των μελών της, δεν κατάφερε να ασχοληθεί με το θέμα, αλλά ούτε και από τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου υπήρξε απόφαση.
Για αυτόν τον λόγο, το Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας ανέβαλε ΟΜΟΦΩΝΑ, την συζήτηση του θέματος για την επόμενη συνεδρίαση αυτού την 16-12-2013.
Στο μεσοδιάστημα αυτό, η Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Χωστίων, Κων/να Τριάντη, η οποία εξελέγη με τον Συνδυασμό της αντιπολίτευσης «ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ», καπηλευόμενη την αναβολή του Δημοτικού Συμβουλίου και εκμεταλευόμενη την ευαισθησία των κατοίκων για το συγκεκριμένο θέμα του σχολείου, παντελώς ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ, εξέδωσε Ανακοίνωση χωρίς την σύμφωνη γνώμη των μελών του Τοπικού Συμβουλίου των Χωστίων, για το περιεχόμενο αυτής, την οποία ανάρτησε σε πολλά σημεία των Χωστίων.
Με την Ανακοίνωση αυτή, στρέφεται εναντίον της Πλειοψηφίας του ΔΣ και του ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, αλλά και εναντίον του προσώπου μου, με Συκοφαντίες, ΨΕΥΔΕΙΣ ισχυρισμούς και ΑΝΑΛΗΘΗ γεγονότα, τα οποία δήθεν ειπώθηκαν στην συνεδρίαση του ΔΣ Θήβας κατά την 9-12-2013 και αφορούν το κλείσιμο του σχολείου των Χωστιών. Προς τούτο θεωρώ χρέος μου και
ΔΙΑΨΕΥΔΩ
ολοκληρωτικά το περιεχόμενο της κατάπτυστης Ανακοίνωσης, διότι από τα ΠΡΑΚΤΙΚΑ της 9-12-2013 συνεδρίασης του ΔΣ Θηβας ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ:
1) ότι, ουδέποτε εγώ προσωπικά αλλά και ο Συνδυασμός του Δημάρχου στον οποίο ανήκω, εκφράσαμε την άποψη να κλείσει το σχολείο των Χωστίων, με το πρόσχημα ότι έχει αλλοδαπούς μαθητές.
2) ότι η αναβολή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας  δόθηκε με παρέμβαση από όλους τους συνδυασμούς και ΟΧΙ με παρέμβαση των δημοτικών συμβούλων του Συνδυασμού της Αντιπολίτευσης, στον οποίο ανήκει η  Κων/να Τριάντη, η οποία  υπογράφει την Ανακοίνωση.
Από την Ανακοίνωση αυτή ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ λόγοι πολιτικής σκοπιμότητας της Κων/νας Τριάντη τους οποίους μόνο η ίδια γνωρίζει και ενδεχομένως οι καθοδηγητές της. Με την εν λόγω Ανακοίνωση επιχείρησε να υποβαθμίσει την νοημοσύνη των κατοίκων των Χωστίων, κάτι που είναι σίγουρο ότι δεν το πέτυχε.
Είναι λυπηρό σήμερα να υιοθετούνται τέτοιες μικροπολιτικές τακτικές από αιρετούς Συμβούλους, με σκοπό να διχάζουν τις τοπικές κοινωνίες αντί να τις ενώνουν.
Τα συμπεράσματα ανήκουν σ’ολους ΕΣΑΣ ΠΟΛΙΤΕΣ του ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΣ.


  Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου
                                                        Ιουλία Ιωαν. Κοντού
                                                      Δημοτική Σύμβουλος





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Τα λείψανα του Αγίου Νικολάου (Santa Klaous) ζητά η Τουρκία από τον πάπα Φραγκίσκο

Του Στρατή Μαζίδη*

Το συμβούλιο ειρήνης του Αγίου Νικολάου (Santa Claus Peace Council) που εδρεύει στην Τουρκία δήλωσε ότι έχει αποστείλει επιστολή στον πάπα Francis ζητώντας την επιστροφή των λειψάνων του Αγίου Νικολάου.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Muammer Karabulut σχολίασε ότι αναμένει πως ο πάπας θα δώσει μια θετική απάντηση στο αίτημά τους για τα λείψανα του αγίου, τα οποία βρίσκονται σήμερα στο Μπάρι της Ιταλίας.

"Από το 1995 αγωνιζόμαστε για την επιστροφή των λειψάνων ενώ κρατικοί θεσμοί έχουν επίσης εμπλακεί σε αυτόν τον αγώνα", δήλωσε ο Karabulut. «Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε φτάσει σε ένα συμπέρασμα." συμπληρώνει.

Ο άγιος Νικόλαος κοιμήθηκε το 343 σε ηλικία 73 ετών στο σημερινό Ντεμρέ, περιοχή που ανήκει στην επαρχία της Αττάλειας. Ο άγιος ήταν γνωστός για τα θαύματά του αλλά και τη φήμη του να προσφέρει μυστικά δώρα στους πιστούς, συνήθεια πάνω στην οποία στηρίχθηκε το μοντέλο του Santa Claus.

Τώρα γιατί κόπτεται η μουσουλμανική Τουρκία για την επιστροφή των λειψάνων, είναι ένα άλλο θέμα. Μάλλον οικονομικής υφής.

* με πληροφορίες από τη Hurriyet

freepen


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Η πλειοψηφία του ΕΚΘ πρότεινε μείωση στο μισθό της υπαλλήλου

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ Π.Α.ΜΕ. ΣΤΟ Ε.Κ.Θ.





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία του Ε.Κ.Θ. που στην συνεδρίαση στις 19 Δεκεμβρίου 2013 πρότειναν μείωση στο μισθό της υπαλλήλου του Εργατικού Κέντρου Θήβας.
Την πρόταση έκανε ο πρόεδρος του ΕΚΘ!!!
Επιβεβαιώσανε για μία ακόμη φορά όσα καταγγείλαμε στο πρόσφατο συνέδριο του ΕΚΘ. Ότι δηλαδή για να δουν οι εργάτες άσπρη μέρα, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο συνδικαλιστικό κίνημα, να αποδυναμωθούν οι δυνάμεις του συμβιβασμού, της μοιρολατρίας, ο κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός, να ενισχυθούν οι ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.
Μετά από τις έντονες αντιδράσεις των εκλεγμένων της ΔΑΣ υποχρεώθηκαν να τα μαζέψουν, λέγοντας ότι θα επανεξετάσουν το ζήτημα. Η παρέμβαση της ΔΑΣ προκάλεσε και διαφοροποίηση συμβούλων της πλειοψηφίας από την αρχική πρόταση.
Τέτοιοι συνδικαλιστικοί χαμαιλέοντες, όσες ονομασίες και να αλλάξουν (η πλειοψηφία μέχρι χθες λέγονταν ΠΑΣΚΕ ενώ σήμερα ΣΑΕΚΕ) για να συγκαλύψουν τον προδοτικό για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης ρόλο, όση αντιμνημονιακή ρητορεία και αν χρησιμοποιούν, οι ημέρες και τα έργα τους αποδεικνύουν ότι είναι το καλύτερο στήριγμα του κεφαλαίου. Είναι αυτοί που προωθούν πότε συγκαλυμμένα, άλλοτε απροκάλυπτα, την πολιτική της εργοδοσίας και του κράτους της στους χώρους δουλειάς, γίνονται αυτοί που συναινούν στην εφαρμογή των βάρβαρων αντεργατικών μέτρων, που κατά τα άλλα στα λόγια, με φανφάρες καταγγέλλουν.
Καλούμε τους εργαζόμενους να έχουν το νου τους, να προβληματιστούν και να καταδικάσουν τους εργατοκάπηλους συνδικαλιστές. Να μαζικοποιήσουν τα σωματεία και να βάλουν στο περιθώριο τους καρεκλοκένταυρους του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Θήβα 26 Δεκεμβρίου 2013



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΓΥΡΟΣ ΚΑΔΜΕΙΑΣ 2013- ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

ΑΓΩΝΑΣ  ΔΡΟΜΟΥ « ΓΥΡΟΣ  ΚΑΔΜΕΙΑΣ  2013 »
                 Κυριακή  29  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2013
                                ΩΡΑ  12:00 μεσημβρινή

            ΟΡΓΑΝΩΣΗ:  ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΗΒΑΣ
        ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ:   Γ.Σ.  ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΘΗΒΩΝ  – Σ.Δ.Υ.Μ. ΘΗΒΑΣ                                                    
               

                                        ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  ΑΓΩΝΑ
        ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

         Ο αγώνας θα διεξαχθεί, το  Κυριακή 29 Δεκεμβρίου  2013 στη Θήβα (γύρω από τις Επτά Πύλες της Αρχαίας Καδμείας) με ώρα έναρξης την 12:00 μεσημβρινή.
      Στον αγώνα έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος με δική τους ιατρική ευθύνη Άνδρες   και Γυναίκες κάθε ηλικίας, καθώς και Αγόρια – Κορίτσια που ανήκουν σε Σωματεία του ΣΕΓΑΣ, όπως επίσης και ανεξάρτητοι αθλητές και πολίτες που θα έρθουν να δηλώσουν συμμετοχή, την ημέρα του αγώνα στην γραμματεία  (Κεντρική Πλατεία Θήβας) και από ώρα 9:30 έως 11:45

         ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗ
Αγόρια-Κορίτσια  Γεννηθέντα  2002,   2003,  2004 1.000μ.
Αγόρια-Κορίτσια  Γεννηθέντα  2000,   2001 1.800μ.
Αγόρια-Κορίτσια  Γεννηθέντα  1998,   1999 1.800μ.
Αγόρια-Κορίτσια  Γεννηθέντα  1994,   95,  96,  97 4.500μ.
Άνδρες-Γυναίκες Γεννηθέντες 1978    έως 1993 4.500μ.
Άνδρες-Γυναίκες Γεννηθέντες 1962    έως 1977 4.500μ.
Άνδρες-Γυναίκες Γεννηθέντες 1961  & μεγαλύτεροι 4.500μ.
         ΕΚΚΙΝΗΣΗ-ΔΙΑΔΡΟΜΗ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ

         Η εκκίνηση  του αγώνα για όλες τις κατηγορίες θα γίνει στον πεζόδρομο της       οδού Επαμεινώνδα, (κεντρική πλατεία Θήβας) και ώρα: 12:00 για την 1η  κατηγορία, 12:15 για την 2η & 3η  κατηγορία, και  ώρα 12:30 για την  4η , 5η , 6η  & 7η  κατηγορία,  οι αγωνιζόμενοι θα ακολουθήσουν την εξής διαδρομή:

         1η    Κατηγορία:  Επαμεινώνδου, Πινδάρου, Αντιγόνης, Επαμεινώνδου.
       2η & 3η  Κατηγορία: Επαμεινώνδου, Ετεοκλέους, Πολυνείκους, Αμφίωνος, Βουρδουμπά, Τσεβά, Πινδάρου, Αντιγόνης, Επαμεινώνδου.
       4η , 5η , 6η ,& 7η  Κατηγορία: Επαμεινώνδου, Ετεοκλέους, Πολυνείκους, Αμφίωνος, Βουρδουμπά, Αυλίδος, Χρυσ. Σμύρνης, Μυρτίδος, Καβείρων, Διρκαίου, Κύνος Κεφαλών, Αγ. Τριάδος, Επαμεινώνδου.

         Ο τερματισμός για όλες τις κατηγορίες θα γίνει στην  Κεντρική Πλατεία Θήβας.

ΕΠΑΘΛΑ - ΑΠΟΝΟΜΕΣ

    Οι απονομές θα γίνουν στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας και ώρα 13:00.         Στους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν κύπελλο και μετάλλιο στον πρώτο / τη  και μετάλλια στους άλλους δύο.
   Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά  μετάλλια και  διπλώματα   συμμετοχής.                                                                                                                
                                                                                                                                                    ΓΕΝΙΚΑ
 
       α) Η διαδρομή θα καθορίζεται από βέλη που θα είναι χαραγμένα στο οδόστρωμα, καθώς και από τους κριτές του ΣΕΓΑΣ και την Τροχαία.
     
       β) Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να φέρουν κατά την διάρκεια του αγώνα, την κάρτα συμμετοχής που θα πάρουν από την γραμματεία, στο στήθος τους με παραμάνα. Στον τερματισμό και στην έξοδο της χοάνης θα την παραδίδουν στους κριτές.

       γ) Ότι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη και αφορά τεχνικά θέματα θα επιλύεται από τον Αλυτάρχη του Αγώνα κ. Μπεκρή  Σπύρο.

                             ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


                                                                              Ο Πρόεδρος του ΔΟΘ
                                                                                           


                                                                        Ιωάννης Β. Παπαδημητρίου




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Χαρούμενα Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά από Anaktisis-Health!


Κρήνης 25-27,
Ν. Σμύρνη, 171 22
ΑΘΗΝΑ
Τηλ. & Fax: 211 710 5448
e-mail:info@anaktisis-health.gr
U.r.l. www.anaktisis-health.gr



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

"Παρουσίαση αγάλματος Οιδίποδος"



Στις 28 Δεκεμβρίου 2013 στις 7:30 μ.μ. στο Κινηματοθέατρο Μαυροματίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροματίου του Δήμου Αλιάρτου Βοιωτίας παρουσιάζει το άγαλμα του Οιδίποδα. Ο σύλλογος μετά από 5ετη προσπάθεια ολοκλήρωσε την δημιουργία του αγάλματος που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Δημήτρης Δήμου. Η εκδήλωση θα αποτυπώσει την διαχρονική σημασία, τον συμβολισμό και την ταύτιση του ήρωα με τον σύγχρονο άνθρωπο.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

ΕΦΙΑΛΤΕΣ

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται. Εκεί στο 480 π.χ. στη μάχη των Θερμοπυλών, έγινε μια από τις μεγαλύτερες προδοσίες στην Ιστορία της ανθρωπότητας. Προδοσία κατά του Ελληνισμού, όταν ο επονομαζόμενος ΕΦΙΑΛΤΗΣ οδήγησε τους εισβολείς Πέρσες, στα νώτα του Λεωνίδα, ηγέτη των 300 Σπαρτιατών και των 700 Θεσπιέων.
Σήμερα ζούμε μια άλλη μεγάλη προδοσία κατά του Ελληνισμού.
Σήμερα ο Εφιάλτης είναι οι λεγόμενοι «Έλληνες» πολιτικοί, Δεξιάς & Αριστεράς, δημιουργήματα των Σιωνιστών, που οδήγησαν τον εχθρό, τη παγκόσμια Σιωνιστική Επικυριαρχία, στα νώτα του Ελληνισμού.
Οι νόμοι της πατρίδας του Λεωνίδα, απαγόρευαν την εγκατάλειψη του πεδίου της μάχης, και η γερουσία της Σπάρτης διέταξε το Λεωνίδα να μην επιστρέψει ηττημένος.
Σήμερα άλλα επιτάσσει το Σύνταγμα των Ελλήνων, άλλα πράττουν οι Εφιάλτες πολιτικοί. Πράττουν ακριβώς ότι τους ζητάει ο εχθρός.
Γιαυτό τους αποκαλούμε νέους εφιάλτες.
Προσέρχονται στον εχθρό προσκυνούντες αυτόν, όπως ο αρχαίος Εφιάλτης προσκύνησε τους Πέρσες εισβολείς.
Στη μάχη των Θερμοπυλών ήταν μόνο οι 300, αλλά είχαν Αρχηγό γενναίο πατριώτη. Σήμερα είμαστε 8.000.000 αδέσποτα πρόβατα χωρίς τσοπάνη. Ο τσοπάνης Aρχηγός σήμερα είναι ένας γραφειοκράτης που διακινεί έγγραφα, πνιγμένος μέσα στη γραφειοκρατική χαρτούρα της Σιωνιστικής Ε.Ε. και υπάλληλος των εχθρών του Ελληνισμού,
δηλαδή των ηγετών της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.
Οι Εφιάλτες πολιτικοί συνεργάζονται με τον εχθρό του Ελληνισμού, όπως συνεργάστηκε ο αρχαίος Εφιάλτης με τους εχθρούς εισβολείς.
Η παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία είναι οι σύγχρονοι εισβολείς της Ελλάδος. Σήμερα ο ένας (1) Εφιάλτης του Λεωνίδα, έγιναν 152 εφιάλτες του Ελληνισμού, αφού ψηφίζουν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ όσα ζητούν οι εχθροί της Πατρίδος, που λέγονται Σιωνιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων.
                          ΓΙΑΤΙ  ΤΟΥΣ  ΛΕΜΕ  ΕΦΙΑΛΤΕΣ;;;
                            --------------------------------------------
Διότι χρεοκόπησαν τη χώρα με όλες τις γνωστές διεθνείς οικονομικές και χρηματιστηριακές μεθόδους, και όλα τα κόλπα οικονομικών σκανδάλων, κατόπιν εντολών των Μεγάλων Αφεντικών της Οικουμένης. Νομίζουν οι αφελείς και «λαμόγια» πολιτικοί, ότι έτσι προσφέρουν θετικό έργο στη πατρίδα, κάνοντας τον υπηρέτη στα Παγκόσμια Σιωνιστικά Αφεντικά. Ανέβασαν τις τιμές όλων των προϊόντων, και κατέβασαν μισθούς & συντάξεις, για να εξαθλιώσουν το Λαό, με σκοπό τα Γεωπολιτικά συμφέροντα των Παντοκρατόρων.
Τα χρήματα που συλλέγουν από το Λαό με τις βαριές φορολογίες και χαράτσια, τα πηγαίνουν όλα «πεσκέσι» στους ηγέτες της παγκόσμιας Σιωνιστικής Επικυριαρχίας, για να τους στηρίζουν στην εξουσία. Τη λέξη ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ, και ΔΙΑΓΡΑΦΗ  ΧΡΕΟΥΣ την αγνοούν, και δεν τολμούν να τη προφέρουν, διότι δεν συμφέρει στα αφεντικά. Συναγωνίζονται ποιος θα έχει τη μεγαλύτερη εύνοια των Επικυρίαρχων της Γης. Προσφέρουν Γη & Ύδωρ στα Σιωνιστικά Αφεντικά τους. Σήμερα οι Πρωθυπουργοί είναι Πρωθυπουργοί της δεκάρας, της καρπαζιάς, της ρουτίνας, και της γραφειοκρατίας, δέσμιοι των ηγετών της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, αφού διορίζονται από αυτούς, ανάλογα ποιος θα είναι ο καταλληλότερος για τη Ν.Τ.Π. και το καλλίτερο παιδί!!!
Παιδί για θελήματα! Παιδί για όλες τις δουλειές των Κοσμοκρατόρων!
Γιαυτό δεν τολμούν να ασκήσουν Εθνική πολιτική στα Εθνικά θέματα.
Πρωθυπουργός διορίζεται ο υποσχόμενος τα περισσότερα στη Ν.Τ.Π.
Τα προσόντα τους είναι η καλλίτερη παροχή υπηρεσιών στους ηγέτες της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης. Διατηρούν την εξουσία έναντι παντός τιμήματος, για να εξυπηρετούν τα αφεντικά τους.
Γίνονται εφιάλτες της πατρίδος για την εξουσία. Είναι αρχομανείς.
Ανθρωπιστική κρίση σοβεί στη πατρίδα μας, και οι Εφιάλτες
«πέρα βρέχει», «αγρόν ηγόρασαν». Μήπως αυτοί υποφέρουν;;;
Η Ελλάδα κάθεται επάνω στα πετρέλαια, και οι Ελληνικές πόλεις πνίγονται στην αιθαλομίχλη από τα καυσαέρια των καυσόξυλων.
Τόσα χρόνια και δεν μπορούν να βγάλουν τα πετρέλαια. Τόσο άχρηστοι και επικίνδυνοι είναι. Οι Άραβες τα έβγαλαν στο «Άψε-σβήσε».
Τα πετρέλαια τα φυλάνε για τα αφεντικά τους. Έδωσαν στους Τούρκους το διαμάντι του Τουρισμού μας, τον Αστέρα, «μπιρ-παρά».
Για όλα αυτά, και τα παρακάτω, τους λέμε Εφιάλτες.
Όποιο πολιτικό κίνημα ή άτομο, συνιστά κίνδυνο για το διεφθαρμένο σύστημα της μεταπολίτευσης, το βγάζουν εκτός νόμου, με εντολή των ηγετών της παγκόσμιας Σιωνιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Είναι ψυχοπαθείς για εξουσία. Ενώ ο Λαός πεινάει και δυστυχεί, αυτοί υπόσχονται Internet με WiFi. Η σύγχρονη Μαρία Αντουανέτα!
Οι Εφιάλτες πολιτικοί, και οι δημόσιες υπηρεσίες βλέπουν τον Ελληνικό Λαό σαν εχθρό, και προσπαθούν οικονομικά να τον γδάρουν.
Προσπαθούν να μας πάρουν το σπίτι, ενώ πληρώνονται από εμάς!!!
Κάνουν παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη (ΜΜΕ), για διώξεις  πολιτικών αντιπάλων ανεπιθύμητων στα Μεγάλα Αφεντικά τους.
Κάθε Πατριωτικό Εθνικό στοιχείο το διώκουν παντοιοτρόπως.
Οι εφιάλτες πολιτικοί δεν διαπραγματεύονται με τους εχθρούς για τα συμφέροντα της Ελλάδος, υποχωρούν κατά κράτος σε όλες τις απαιτήσεις των εχθρών της Ελλάδος κατά του Ελληνισμού.
Αφού χρεοκόπησαν τη πατρίδα με εντολές άνωθεν, μας έφεραν το ΔΝΤ
και τη Σιωνιστική Τρόϊκα, και δεν διαπραγματεύθηκαν τα Μνημόνια, τους εφαρμοστικούς νόμους, τα μεσοπρόθεμα, τα πολυνομοσχέδια, τα οποία υπέγραψαν αβλεπί και «αβρόχοις ποσί». Ότι διέταζε η Μέρκελ!!
Ήταν επιθυμία του Μεγάλου Αδελφού, και των Μεγάλων Αφεντικών. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ παραχωρούν το 40% των Ενεργειακών  Ελληνικών κοιτασμάτων στους Τούρκους, κατόπιν εντολής των ηγετών της παγκόσμιας Σιωνιστικής Διακυβέρνησης, και το υπόλοιπο στους Επικυρίαρχους του πλανήτη.
Εάν αυτό δεν είναι προδοσία, τότε η λέξης αυτή έχει χάσει το νόημά της
«Τούτο δε όλον γέγονε», για να στηριχθούν τα σχέδια και συμφέροντα στη Γεωπολιτική, & Γεωστρατηγική των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων,
σε αυτή τη Γεωγραφική περιοχή. Η Ελλάς «ας πάει να κουρεύεται»…..
Ακύρωσαν τον αγωγό με τους Ρώσους, και έδωσαν αγωγό Σιωνιστικών συμφερόντων. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, έδωσαν το 80% των Ελληνικών ενεργειακών κοιτασμάτων σε ξένες εχθρικές δυνάμεις, και για την Ελλάδα κράτησαν μόνο το 20%. Κανονικά σύμφωνα με τα διεθνώς ισχύοντα έπρεπε να δώσουν το 50% στις ξένες εταιρίες πετρελαίων, και το 50% στην Ελλάδα. Αυτό θα έκαναν οι Τούρκοι!!! Αυτό έκαναν οι Άραβες, και πλούτισαν. Μόνον οι δικοί μας εφιάλτες τα έδωσαν όλα στους ηγέτες της παγκόσμιας Σιωνιστικής δικτατορίας.
Οι «Δημοκράτες» εφιάλτες πολιτικοί έγιναν δικτάτορες με κοινοβουλευτικό μανδύα. Έπεισαν το λαό μέσω των ΜΜΕ της Κοσμοκρατορίας, ότι εάν καταρρεύσουν οι τράπεζες, θα επέλθει πείνα, αναρχία, θάνατος, και κόλαση επάνω μας. Όλα αυτά για να επιτύχουν τη χρηματοδότηση από το Λαό, στους τοκογλύφους τραπεζίτες, υπό τη μορφή των ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών. Πλήρωνε Λαέ τους τραπεζίτες!!! Οι εφιάλτες πολιτικοί πληρώνουν φοροεισπρακτικές εταιρίες για να φοβίζουν το Λαό με κατασχέσεις ακινήτων, για να πληρώνει φόρους και χαράτσια. Οι περισσότεροι εφιάλτες πολιτικοί είναι Σιωνιστικής καταγωγής και προελεύσεως. Οι Σιωνιστές χώθηκαν για τα καλά μέσα στο κρατικό μηχανισμό, μέσω Μασονικών στοών, Κεντροαριστερών, και Σοσιαλιστικών πολιτικών κομμάτων σε όλα τα κράτη της Γης. Όπου ακούτε ΚεντροΑριστερά, και Σοσιαλιστικό κόμμα, είναι δημιουργήματα των Σιωνιστών της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Οι Εφιάλτες έφεραν τη χρεοκοπία με το χρηματιστήριο, τις φούσκες μετοχές, τα κρατικά ομόλογα, τα δομημένα ομόλογα, τα SPREADS, τα SWAPS, τις λίστες Λαγκάρντ, και έσπευσαν όλα τα μυημένα πολιτικά λαμόγια να εκμεταλλευθούν την πατρίδα και τους Έλληνες. Όλα αυτά είναι Σιωνιστικές οικονομικές διεθνείς κομπίνες, και κόλπα, για να φάνε τα λεφτά του κοσμάκη, και να πτωχεύσουν ένα κράτος. Ο Economist γράφει για πολύ υψηλό κίνδυνο ταραχών στην Ελλάδα μέσα στο 2014, και μας κατατάσσει στη κατηγορία της Συρίας.
Εκεί μας κατάντησαν οι Εφιάλτες πολιτικοί!!!
Οι εφιάλτες κατάστρεψαν το σύστημα υγείας και παιδείας της χώρας.
Κατάστρεψαν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στο Λαό.
Έκλεισαν σχολεία και Πανεπιστήμια. Απέλυσαν γιατρούς, δασκάλους,
και καθηγητές. Έφεραν γενόσημα φάρμακα από τριτοκοσμικές χώρες, για να αυξήσουν τη θνησιμότητα των Ελλήνων. Έφεραν τους λαθρομετανάστες. Έφεραν τις 10 πληγές του Φαραώ επάνω στους Έλληνες, για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των Σιωνιστών Παντοκρατόρων. Οι Εφιάλτες βλέπουν ανάπτυξη, και πλεονάσματα, ενώ ο Λαός εξαθλιώνεται. Γιαυτό τους λέμε Εφιάλτες.
Οι Εφιάλτες πολιτικοί μετέτρεψαν το Σύνταγμα των Ελλήνων σε χαρτί
τουαλέτας, και τους Έλληνες σε σκλάβους, τους κατάντησαν να ζούν σε μια διαρκή πτωχεία. Πραγματοποιούν τρομοκρατικές εγκληματικές επιθέσεις εναντίον του Λαού στις διαδηλώσεις.
(Βλέπε τράπεζα ΜARFIN όπου έκαψαν 4 Έλληνες, με μπαχαλάκηδες κουκουλοφόρους, και ψεκασμό με χημικά του Λαού που πληρώνει).
Οι Εφιάλτες χρησιμοποιούν κρυφά κονδύλια, με χρήματα του εξαθλιωμένου Λαού, για να χρηματοδοτήσουν Σιωνιστικές Μ.Κ.Ο. και άλλες περίεργες, ύποπτες αποστολές του ΥΠ.ΕΞ. (βλέπε μυστικά κονδύλια), του Σιωνιστικού ΝΑΤΟ, του ΟΗΕ, κ.λ.π.
Tο ΥΠ.ΕΞ. των Εφιαλτών χρηματοδοτεί το ΕΛΙΑΜΕΠ, ΙΣΤΑΜΕ, και άλλα think tanks, που τα χρηματοδοτεί και ο ανθέλληνας ΣΟΡΟΣ της Σιωνιστικής παγκόσμιας διακυβέρνησης. Τους λέμε Εφιάλτες διότι,
Ο «Καλλικράτης» του ΥΠ.ΕΣ. δημιούργησε συνδιαχείρηση Ελλάδος/Τουρκίας στην Ελληνική Θράκη.
Δεν στηρίζουν τους Πομάκους. Δεν αναγνωρίζουν τις γενοκτονίες των Ελλήνων στη Μικρά Ασία, από τους Τούρκους.
Τα μέτρα αυτά εξυπηρετούν τα συμφέροντα και σχέδια της παγκόσμιας Σιωνιστικής δικτατορίας, με δικά μας έξοδα.
Οι Εφιάλτες πολιτικοί λαμβάνουν πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που προκαλούν τρόμο, Σόκ & Δέος στο Λαό, σύμφωνα με τις θεωρίες της παγκόσμιας συνωμοσίας, για καθυπόταξη του Λαού της Ελλάδος.
Η Ελλάδα γερνάει δημογραφικά, και αυτοί φέρνουν όλο και περισσότερους λαθρομετανάστες από Αφρική και Ασία, για να εκτοπίσουν τους Έλληνες, και τελικά να κατοικήσουν στην Ελλάδα οι «περιούσιοι». Δηλαδή θέλουν μια Ελλάδα χωρίς Έλληνες.
Οι Εφιάλτες επιτρέπουν σε υπεράκτια (OffShore) Καρτέλ, να
δραστηριοποιούνται εις βάρος της ήδη πάσχουσας Ελληνικής οικονομίας. Η Μέρκελ πρόσφατα δήλωσε ότι, αν η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ, θα ακολουθούσαν όλοι, δηλαδή θα διελύετο η Ευρωζώνη, αυτό οι εφιάλτες δεν το κατάλαβαν, και δεν το εκμεταλλεύτηκαν υπέρ της Ελλάδος. Τόσο «Μακάκες», ανίκανοι,  και Εφιάλτες είναι.
Τότε που η Μέρκελ εξαπέλυσε τις απειλές της, εναντίον της Ελλάδος,
ότι δήθεν θα μας διώξει από το ευρώ, απλώς μπλόφαρε, και οι εφιάλτες πολιτικοί του μνημονιακού μπλόκ δεν πήραν χαμπάρι. Οι εφιάλτες θα μπορούσαν να είχαν κάνει πραγματικά ισχυρή διαπραγμάτευση, με κέρδη για τον Ελληνικό Λαό. Όμως μας άφησαν απροστάτευτους για να πέσουμε στα δόντια του ΔΝΤ & Τρόϊκα. Η Σιωνιστική ηγεσία της Ε.Ε. έτρεμε μήπως η Ελλάς αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, και οι εφιάλτες πολιτικοί δεν το αντελήφθησαν. Τόσο ανίκανοι είναι!!! Οι εφιάλτες πολιτικοί μπορούσαν να απειλούν την Ε.Ε. με διάλυση της Ευρωζώνης, με την αποχώρηση της Ελλάδος από το Ευρώ, και δεν το έκαναν από βλακεία, απειρία, άγνοια, ανικανότητα, και υποτέλεια!!!
Μπορούσαν να επιτύχουν διαγραφή του χρέους, με την απειλή διάλυσης της Ευρωζώνης, και δεν το έκαναν. Τόσο «Μακάκες» είναι!!
Τώρα οι εφιάλτες θέλουν μέσα σε 5 ημέρες να μαζέψουν 1,5 δις. ευρώ, για να τα πάνε πρωτοχρονιάτικο δώρο στους ηγέτες της παγκόσμιας Σιωνιστικής δικτατορίας των τοκογλύφων, στα αφεντικά τους.
Οι Εφιάλτες πολιτικοί αποδυνάμωσαν τις ένοπλες δυνάμεις, για να κάνουν εύκολο το έργο των εχθρικών γειτόνων από Βορά και Ανατολάς. Κλείσανε όλες τις Ελληνικές Βιομηχανίες, για να εισάγουμε τα προϊόντα της Σιωνιστικής Γερμανίας.
Κλείσανε τις Ελληνικές Αμυντικές Βιομηχανίες, για να αγοράζουμε όπλα και πολεμοφόδια από τις βιομηχανίες του εχθρού.
Οι Εφιάλτες δεν ενδιαφέρονται να εισπράξουν από τη Γερμανία το κατοχικό δάνειο, και τις πολεμικές επανορθώσεις-αποζημιώσεις, για να έχουν την εύνοια της Μέρκελ, της μαριονέτας των Παντοκρατόρων.
Με νέα δάνεια αποπληρώνουν τα παλαιά δάνεια, που τα φορτώνεται ο Λαός, έτσι παραμένουμε αενάως χρεωμένοι. Οι Εφιάλτες τώρα σκέπτονται να βάλλουν χέρι στις καταθέσεις. Χρησιμοποιούν τις τράπεζες σε κάθε οικονομικό παιχνίδι εις βάρος του Λαού.
Οι εφιάλτες πολιτικοί θεωρούν τον Ελληνικό Λαό σαν εχθρό τους.
Οι Εφιάλτες μας καπέλωσαν με τη λαθρομετανάστευση.
Μας υποχρέωσαν να ταϊζουμε, θεραπεύουμε, & εκπαιδεύουμε τους ρακένδυτους λαθρομετανάστες, επειδή το θέλουν οι παγκόσμιοι δικτάτορες τα αφεντικά τους, ενώ ο λαός μας ζεί με φιλανθρωπίες της Εκκλησίας, και άλλων εύπορων παραγόντων.
Οι Εφιάλτες δηλητηριάζουν το Λαό με χημικά, αεροψεκασμούς της ατμοσφαίρας, με τα τρόφιμα, το νερό, που προκαλούν καρκίνο.
Όλα αυτά κατόπιν εντολών των δολοφόνων της ανθρωπότητας ηγετών της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας. Δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι
σπέρνουν καρκίνο στα παιδιά τους, και στα εγγονάκια τους.
Παρακολουθούν τα πάντα και τους πάντες με ηλεκτρονικά συστήματα,
και αναφέρουν στα μεγάλα Αφεντικά τους.
Αλλοιώνουν την Ιστορία και το πολιτισμό της Ελλάδος.
Χρησιμοποιούν σε επίκαιρες θέσεις του κρατικού μηχανισμού ανθέλληνες και ανθελληνίδες μαριονέτες των Παντοκρατόρων, Σιωνιστικής καταγωγής και προελεύσεως.
Οι περισσότεροι Πρωθυπουργοί και υπουργοί είναι Μασόνοι-Σιωνιστές. Οι Εφιάλτες προσπαθούν να πείσουν το Λαό ότι η Σιωνιστική παγκόσμια διακυβέρνηση, και Νέα Τάξη Πραγμάτων θα είναι ο Παράδεισος, ενώ ετοιμάζουν το διαμελισμό της χώρας, για να φέρουν το παράδεισο των «περιούσιων» τη Παγκοσμιοποίηση.
Οι Εφιάλτες χειραγωγούν το Λαό με τα πληρωμένα ΜΜΕ, ότι τα ακίνητα δεν έχουν πια αξία, ο δε Λαός τα πουλάει έναντι πινακίου φακής, για να πληρώνει φόρους και χαράτσια που «Εκείνοι» επιβάλλουν, τα δε χρήματα πηγαίνουν όλα στις τσέπες των Σιωνιστών ηγετών της Παγκόσμιας Δικτατορίας. Οι «Περιούσιοι» θέλουν τη Γη μας, θέλουν την Ελλάδα μας, για να κατοικήσουν «Αυτοί».
Οι Εφιάλτες, εκτελώντας εντολές, πείθουν το Λαό, να πουλήσει ότι πολύτιμα μέταλλα έχει, και το προϊόν σε χρυσό, το παραδίδουν στα χέρια των ηγετών της παγκόσμιας Σιωνιστικής δικτατορίας.
Οι Εφιάλτες απολύουν τους Έλληνες, και διορίζουν αλλοδαπούς λαθρομετανάστες, μέσω εργολάβων. Ακόμη και τις καθαρίστριες των υπουργείων απέλυσαν, για να προσλάβουν πολυεθνικές καθαρίστριες.
Τόσο ψυχοπαθείς μισέλληνες είναι. Οι Εφιάλτες επέβαλλαν τα διόδια να πληρώνονται δια βίου, για να εισπράττουν οι εθνικοί εργολάβοι που τους χρηματοδοτούν. Τους εφιάλτες στηρίζουν πολιτικά στην εξουσία οι ηγέτες της Σιωνιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων, και οικονομικά η ξένη και ντόπια Σιωνιστική ελίτ. Οι Εφιάλτες στηρίζονται από τους περιούσιους, για να κάνουν οικονομικά εγκλήματα κατά του Ελληνικού Λαού. Η οικονομική πτώχευση έχει άμεσο αντίκτυπο στα εθνικά μας θέματα. Οι «Περιούσιοι» θέλουν την Ελλάδα, χωρίς Έλληνες. Θέλουν την Ελλάδα για πατρίδα της ελίτ των «περιούσιων», με δούλους και σκλάβους τους λαθρομετανάστες. Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη!!!
Οι Εφιάλτες πολιτικοί προετοιμάζουν κατάσταση για τα Αφεντικά τους.
Οι Εφιάλτες πολιτικοί το θεωρούν εξυπνάδα και υψηλής επίδοσης πολιτική να εξαπατούν το Λαό με ψέματα, και παράλληλα να γίνονται ορντινάντσες του Rothschild, και του κάθε Rockefelleres.
Oι Εφιάλτες πρωθυπουργοί και υπουργοί, καταφεύγουν στα ψέματα, και στις «κωλοτούμπες» για να κρατηθούν στην εξουσία.
Οι Εφιάλτες πολιτικοί έχουν να επιδείξουν μόνο έργο προδοσιών,
σκανδάλων, ρεμούλας, λαμογιάς, κλεψιάς, και ότι «αισχρόν εστί και λέγειν» , στην υπηρεσία πάντα των Μεγάλων Αφεντικών τους, για να
καταλήξουν βασικοί πρωταγωνιστές στην υποδούλωση της χώρας στο Δ.Ν.Τ. στη Σιωνιστική Τρόϊκα, και στη παγκόσμια δικτατορία.
Η θλιβερή και τραγική συγκυβέρνηση των πολιτικών εφιαλτών, εξακολουθεί να βυσσοδομεί κατά του εξαθλιωμένου Ελληνικού Λαού,
που τους ψήφισε. Οι Εφιάλτες λειτουργούν για να παραδώσουν οσονούπω την Ελλάδα στους «περιούσιους», με «ευνοϊκές» γιαυτούς συνθήκες. Σήμερα η Ελλάδα των Εφιαλτών πολιτικών είναι μια χώρα χωρίς εξωτερική πολιτική, χωρίς διεθνή διπλωματική αξία, χωρίς σχέδια και πολιτικές για την υπεράσπιση των δικών της δικαίων.
Δεν μας υπολογίζει κανείς. Οι Εφιάλτες έχουν αφεθεί στις αποφάσεις και ορέξεις των ηγετών της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.
Παράδειγμα, την Ελληνική Α.Ο.Ζ. με τα πολύτιμα πλούσια ενεργειακά αποθέματα, την έχουν εγκαταλείψει στη διάθεση των Παντοκρατόρων.
Τους Εφιάλτες πολιτικούς πληρώνουμε για να κόβουν μισθούς και συντάξεις, να νομοθετούν για τα συμφέροντα των Κοσμοκρατόρων,
για να απολύουν υπαλλήλους, για να βάζουν φόρους και χαράτσια, για να ασχολούνται με την πάλαι ποτέ ΕΡΤ, τη δημοτική αστυνομία, με τους σχολικούς φύλακες, και με τις καθαρίστριες των υπουργείων. Μέχρι εκεί φθάνει το μυαλό τους.
Μέχρι εκεί τους επιτρέπουν αρμοδιότητες η Τρόϊκα και οι Κοσμοκράτορες. Τη χώρα κυβερνά η ηγεσία της παγκόσμιας Σιωνιστικής δικτατορίας, μέσω Γερμανών Τοπαρχών. Οι Εφιάλτες πολιτικοί είναι ανίκανοι να παράξουν κέρδος για τη χώρα. Το μόνο έσοδο που γνωρίζουν για τα δημόσια ταμεία είναι οι φόροι και χαράτσια από ένα καθημαγμένο Λαό, και αυτά τα έσοδα πάνε όλα στις τσέπες του «περιούσιου» Rothschild, του διεθνούς δανειστή.
Σε αυτή την αθλία κατάσταση μας έφεραν οι Εφιάλτες πολιτικοί, που  το παίζουν Πρωθυπουργοί, αντιπρόεδροι, & υπουργοί.
Είναι όλοι τους υπαλληλάκια των Σιωνιστών Παντοκρατόρων.
Ο Πρωθυπουργός είναι ανίσχυρος, δεν μπορεί ούτε μια απλή αδικία κοινωνικού περιεχομένου να άρει. Είναι αιχμάλωτος των Σιωνιστικών κατεστημένων των υπουργείων. Σήμερα τα λαμόγια οι Εφιάλτες πολιτικοί κυβερνάνε με δανεικά, που χρεώνουν τον Ελληνικό Λαό. Χάσανε την ευκαιρία να πατήσουν στο λαιμό τη Μέρκελ, και τα άλλα Σιωνιστικά ανθρωποειδή της Ε.Ε. Κατάπιαν τη μπλόφα της Μέρκελ. Δεν πήραν καν χαμπάρι τη μπλόφα της Μέρκελ, και μείνανε στη Τρόϊκα, και στα Μνημόνια, καταδυναστεύοντας τον Ελληνικό Λαό. Τέτοιοι «Μακάκες» είναι. Ο καλός Θεός της Ελλάδος μας προίκισε με πέντε γερές προίκες. Τον ορυκτό πλούτο, το Τουρισμό,
τη Γεωπολιτική & Γεωστρατηγική θέση της Ελλάδος,  το κλίμα, και τη Γεωργία. Αυτά τα πέντε είναι ανίκανοι να τα χειριστούν, για να
βγάλουν τη χώρα από τον οικονομικό βάλτο.
Εν όψει αυτής της καταστάσεως ευρισκόμενοι, εμείς ως άλλος
Λάμπρος Κωνσταντάρας, στην αξέχαστη ταινία ο «Μαυρογιαλούρος» αναφωνούμε,
«Το νού σας ρεμάλια, μη χάσετε αυτά τα Θεία δώρα!!
Γιατί αν τα χάσετε και σας τα πάρει ο Rothschild & Rockefellers,
Αλίμονό σας!!» Θα σας πάρει ο Διάβολος…………..

Απευθυνόμενος στους Εφιάλτες πολιτικούς τους λέω,
Φύγετε και αφήστε μας ήσυχους, αφήστε μας μόνους για να επιζήσουμε, για να ξαναγίνουμε Έλληνες, αρκετά πια μας σώσατε………..
Για όλα όσα θα ακολουθήσουν θα φταίτε εσείς!!!
Απευθυνόμενος προς τους εκμεταλλευτές Σιωνιστές Παντοκράτορες τους λέγω,
«Τι γαρ ωφελήσει άνθρωπον, εάν κερδίσει τον κόσμον όλον, και ζημιωθεί την ψυχήν αυτού»;;; Αυτό για τους Rothschild & Rockefeller.
 
                                     ΑΝΤΩΝΗΣ  Ι.  ΓΡΥΠΑΙΟΣ
                                     Διεθνολόγος
                                     e-mail: ant.grypaios@gmail.com
   

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

« Εγκατάσταση Νέων Γεωργών »

 
Στα πλαίσια της   Δ ΄   Προγραμματικής  Περιόδου , Πρόγραμμα  Αγροτικής  Ανάπτυξης της
Ελλάδας  ( Π . Α. Α. )   2007-2013  , Άξονας 1  , μέτρο 1.1.2. « Εγκατάσταση Νέων Γεωργών »
Ο Υπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , εξέδωσε την υπ ΄ αριθμ. 26985/19-12-2013
« 2η πρόσκληση για την υποβολή Αιτήσεων ενίσχυσης , φακέλων υποψηφιότητας  προς ένταξη
Στο καθεστώς του μέτρου 1. 1. 2.  ΄΄  Εγκατάσταση Νέων Γεωργών » του Άξονα 1 « Βελτίωση
 της   Ανταγωνιστικότητας    του   Τομέα   της   Γεωργίας  και  της Δασοκομίας  »  του Π. Α. Α.
2007-2013 , για το έτος 2014.
   Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να ενταχτούν στο μέτρο αυτό , μπορούν να ενημερωθούν  από
την  Διεύθυνση  Αγροτικής  Οικονομίας  και  Κτηνιατρικής  Π.  Ε.  Βοιωτίας  και  τα  Τμήματα
Γεωργικής   Ανάπτυξης , για τις λεπτομέρειες του προγράμματος και λοιπά στοιχεία .
   Η   Διεύθυνση   Αγροτικής   Οικονομίας   και   Κτηνιατρικής   Π. Ε.  Βοιωτίας με  αρμοδίους υπαλλήλους θα ενημερώσει τους  ενδιαφερομένους σε συγκέντρωση  που θα πραγματοποιηθεί .
Ο τόπος και η ημερομηνία της ενημέρωσης θα ανακοινωθεί .
   Επισημαίνεται   ότι   ημερομηνία   υποβολής   αιτημάτων   έχει   οριστεί  από  18 – 03 - 2014
μέχρι 16-05-2014 .
                                                                                Ο  ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

                                                                                 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ

Αρ. 26985/19-12-2013 «Περίληψη 2ης Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης έτους 2014» Μέτρο 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Άξονα 1



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ …!!! ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΡΑΞΕΙ ΤΟ ΠΑΝΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΓΑΛΛΟΓΕΡΜΑΝΟΥΣ, ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ...!!!

Toυ Περικλή Αθανασόπουλου

ΓΙΑΤΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Τα δύο Ελληνικά εκθέματα που θα αναφέρουμε παρακάτω ανεβάζουν στο ζενίθ την επισκεψημότητα
στο Μουσείο του Λούβρου αποφέροντας ιλιγιώδη ποσά στη Γαλλία προσφέροντας χιλιάδες θέσεις εργασίας χωρίς ποτέ όχι μόνο να φθείρεται η αξία τους αλλα να αποκτούν υπεραξία διαχρονικά…
Αυτό κατ, αναλογία γίνεται και στο Βρετανικό και σε άλλα μουσεία της Ευρώπης...

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΕΡΓΑ..
1) Η αίθουσα με την Αφροδίτη της Mήλου, δηλαδή το άγαλμα (3ος αι. π.Χ.) της γυναικείας θεότητας που βρέθηκε το 1820 στο νησί της Μήλου.

Ο αξιωματικός Jules-Sébastien-César Dumont d’Urville, που έπεισε τους Γάλλους να βιαστούν να αγοράσουν την Αφροδίτη της Μήλου και που αργότερα εξελίχθηκε σε σημαντικό εξερευνητή της Ανταρκτικής

Το έργο βρέθηκε σε πολλά κομμάτια (πιθανόν έξι, από τα οποία τα χέρια και το όνομα του γλύπτη πλέον λείπουν), με δύο βασικά, τον κορμό και τα πόδια. Όλα αυτά τα κομμάτια και οι Ερμές έγιναν αμέσως αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

Ο Βουτιέ ενημέρωσε με μιας τον Γάλλο υποπρόξενο στην Μήλο, τον Λουϊ Μπρεστ (Louis Brest) και αυτός παρουσιάστηκε και άρχισε να παζαρεύει λέγοντας πως "δεν είναι βέβαιο ότι το άγαλμα αξίζει 1.000 γρόσια".

Ειδοποίησε όμως αμέσως τον ντε Ριβιέρ (Charles-François de Riffardeau, μαρκήσιος και αργότερα δούκας de Rivière), πρόξενο των Γάλλων στην Υψηλή Πύλη.

Στη διαπραγμάτευση αναμίχθηκε ενεργά και ένας άλλος Γάλλος αξιωματικός που είχε πάθος με τις αρχαιότητες, ο Ντιμόν ντ' Ουρβίλ (Dumont d'Urville) που σημειωτέον ήταν βέβαιος πως επρόκειτο ή για την Αφροδίτη που κρατούσε το μήλο του Πάρι.

Οι Γάλλοι αποφάσισαν να πάρουν οπωσδήποτε όλα τα ευρήματα στην κατοχή τους.
Το παζάρι καθυστερούσε όμως, όπως και το πλοίο που θα μετέφερε με ασφάλεια το άγαλμα στη Γαλλία.

Ο Κεντρωτάς ή και οι δημογέροντες (καθώς πλέον στα παζάρια είχε αναμιχθεί όλο το νησί) αδημονούσαν και αποφάσισαν να δώσουν ή να πουλήσουν το άγαλμα σε άλλους ενδιαφερόμενους. Ίσως εξάλλου υφίσταντο και πολιτικές πιέσεις -η Υψηλή Πύλη περνούσε σοβαρή κρίση στις εξωτερικές της σχέσεις και η παραχώρηση αρχαιοτήτων από πλευράς της συνιστούσε ουσιαστικά άσκηση εξωτερικής πολιτικής.

Ο νόμος όριζε όλες οι αρχαιότητες να καταλήγουν στην Κωνσταντινούπολη και να αποφασίζεται κεντρικά η διάθεσή τους ώστε ο σουλτάνος να κολακεύει τα έθνη που τον συνέφερε.

Μέσα σε όλα, παρουσιάστηκε και ο Νικόλαος Μουρούζης, μέγας δραγουμάνος του οθωμανικού στόλου, και έπεισε τους Μηλίους να πουλήσουν το εύρημα σε εκείνον (ο Μουρούζης εκτελέστηκε με απαγχονισμό ένα χρόνο αργότερα μαζί με άλλους Φαναριώτες με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στην ελληνική επανάσταση).

Ο εκπρόσωπος των Γάλλων που βρέθηκε τότε εκεί ήταν ο υποκόμης ντε Μαρκέλους (Vicomte de Marcellus) που έπεισε τους ντόπιους να μη φορτωθεί τελικά η Αφροδίτη στο πλοίο του Μουρούζη για να πάει στην Πόλη, αλλά στο πλοίο των Γάλλων για να πάει στο Λούβρο.

Το γλυπτό όντως ταλαιπωρήθηκε και φορτώθηκε μετ' εμποδίων στο γαλλικό καράβι, γιατί οι κάτοικοι της Μήλου είχαν διχαστεί (και διαπληκτίζονταν) και τραβολογούσαν τους Γάλλους μεταφορείς -πολλοί ντόπιοι φοβούνταν ότι αν το γλυπτό έφευγε για τη Γαλλία θα είχαν συνέπειες από τους Οθωμανούς ενώ άλλοι πίστευαν ότι έπρεπε να πάει στη Γαλλία αλλά να δοθούν περισσότερα χρήματα.

2) Η Νίκη της Σαμοθράκης (200 π.Χ.), το πιο αξιοθαύμαστο ίσως καλλιτέχνημα της
αρχαίας ελληνικής γλυπτικής τέχνης, που παριστάνει τη φτερωτή θεά της νίκης.
Δυστυχώς, από το άγαλμα λείπει το κεφάλι της. Ανακαλύφθηκε το 1863 από τον
Γάλλο πρόξενο Σαμπουαζώ2. Το άγαλμα έφτασε στο Λούβρο στις 11 Μαϊου του 1864 και δύο χρόνια μετά εκτέθηκε για πρώτη φορά μετά τις απαραίτητες εργασίες – χωρίς όμως ακόμα να μπορούν να εκθέσουν το επάνω μέρος τους κορμού και τα φτερά.

Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΚΛΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ
Με αναλογιστική μελέτη αποδεικνύεται ότι οι εισπράξεις των τελευταίων 98 ετών στο μουσείο του Λούβρου μόνο από τα Ελληνικά εκθέματα αγγίζει το ιλιγγιώδες ποσό των 359 τρις ευρώ…!!!
302 Δίς ευρώ έχει εισπράξει αναλογικά η Γαλλία από τα Ελληνικά εκθέματα τα τελευταία 50 χρόνια…!!!

Μήπως τελικά μέσα στο παιγνίδι που παίζεται τον τελευταίο καιρό κρύβεται στην ουσία η εξαγορά του πολιτισμού της Ελλάδας που η απόδοση σε κέρδη δεν τελειώνει ποτέ και είναι πάνω από πετρέλαια, θάλασσες, κλίματα και διάφορα άλλα…!!!

Θυμάμαι την αείμνηστη ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ που μου είχε πει « μα αγόρι μου στην Ελλάδα μας όπου και να σκάψεις θα βρεις θησαυρούς»…!!!

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ....!!!!!
Δείτε τους αναλυτικούς πίνακες



thoureios

triklopodia

Ελληνικά εκθέματα στο Βρετανικό Μουσείο


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Αθήνα – Λάρισα με επιστροφή, 41 ευρώ μόνο τα διόδια!

Τα διόδια βάζουν «φωτιά» στις τσέπες μας.
Πανάκριβο για τους οδηγούς θα είναι το «εισιτήριο» (διόδια) για να μπορούν να χρησιμοποιούν τους αυτοκινητοδρόμους.

Από την πρωτοχρονιά οι οδηγοί θα... αισθανθούν τις νέες αυξημένες τιμές στα διόδια. Οι αυξήσεις υπολογίζονται από 33% έως 60% σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ πρόκειται να προστεθούν και νέοι σταθμοί διοδίων.

Έτσι, το κόστος διέλευσης για ένα ΙΧ από τα διόδια Αφιδνών θα αυξηθεί από τα 2,10 ευρώ στα 3,35 ευρώ, στη Θήβα από 2,55 ευρώ στα 4,05 ευρώ και στην Τραγάνα από 2,45 ευρώ στα 3,95 ευρώ.
Στον αυτοκινητόδρομο Μαλιακός – Κλειδί προβλέπεται να αυξηθούν κατά 33% (στα 4 από 3 λεπτά ανά χιλιόμετρο) οι τιμές διοδίων στα διόδια Μοσχοχωρίου (στα 4 ευρώ από 3,1 σήμερα για τα ΙΧ) και Πελασγίας (στα 3,5 ευρώ από 2,7 ευρώ για τα ΙΧ), ενώ αντίθετα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (πιθανόν ένα χρόνο) θα παραμείνουν σταθερές για τους οδηγούς που έχουν ηλεκτρονικό πομποδέκτη. Δεν αλλάζουν οι τιμές στους υπόλοιπους σταθμούς διοδίων της εταιρίας

«Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου».
Συνολικά, το κόστος διοδίων για τη διαδρομή Λάρισα – Αθήνα πρόκειται να αυξηθεί από τα 14,55 ευρώ σήμερα στα 20,50 ευρώ ή, με άλλα λόγια, ένας οδηγός ΙΧ για να πάει από τη Λάρισα στην Αθήνα και να επιστρέψει θα χρειάζεται 41 ευρώ μόνο για διόδια.

newsbomb

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Η τραγωδία του δεξαμενόπλοιου «World Harmony»

στις 14 Δεκεμβρίου 1960 στα στενά του Βοσπόρου


Του Δημήτριου Γ. Ανδριάνα

Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ της
Ναυτικής Ιστορίας» τ. 73, σ. 30, ΟΚΤ-ΔΕΚ 2010,
έκδοση του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος.
Αναδημοσίευση στο Περί Αλός με την έγκριση του ΝΜΕ.




Το δεξαμενόπλοιο «World Harmony» («Παγκόσμιος Αρμονία»). ΦΩΤΟ:
http://www.tynebuiltships.co.uk/W-Ships/worldharmony1954.html

Η δωρεά στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος από την πάλαι ποτέ ναυτιλιακή εταιρεία του μεγάλου εφοπλιστού Σταύρου Νιάρχου ενός αντιπροσωπευτικού ομοιώματος πλοίου με την επωνυμία World Εnterprise, αδελφού σκάφους με το απωλεσθέν στα στενά του Βοσπόρου την 14η Δεκεμβρίου 1960 World Harmony («Παγκόσμιος Αρμονία»), μας έφερε στην μνήμη το τραγικό γεγονός της
ολοσχερούς καταστροφής του τελευταίου. Το τραγικό δυστύχημα συνέβη από ανεξέλεκτη πυρκαγιά που ξέσπασε κατόπιν συγκρούσεως με το γιουκοσλαβικό πετρελαιοφόρο «Πέτερ Ζόρανιτς», έμφορτο βενζίνης, και την απώλεια 28 μελών του πληρώματος του «Παγκόσμια Αρμονία» στους οποίους συμπεριλαμβανόταν και ο πλοίαρχος εκ της νήσου Ψαρών Αριστείδης Νικολ. Μπαρτζής.
Διασώθηκαν από το δυστύχημα μόνο 12 εκ του συνόλου των 40 ανδρών.
Έκτοτε, κατ’ εντολή του πλοιοκτήτου Σταύρου Νιάρχου, το αδελφό σκάφος World Εnterprise, είχε συνεχώς στο πρυμναίο ιστό του την ελληνική σημαία μεσίστια, σε ένδειξη πένθους του καμμένου αδελφού σκάφους World Harmony και των απανθρακωμένων σωμάτων των 28 ανδρών του πληρώματός του, και δεν υπεστάλη ουδέποτε, κυματίζουσα νυχθημερόν μέχρι τη διάλυσή του το 1977.

Την ημερομηνία του δυστυχήματος 14/12/1960 ευρισκόμουν στο πλοίο του Νιάρχου World Japanica ως Α΄ μηχανικός με πλοίαρχο τον αείμνηστο εκ της νήσου Άνδρου Αλέξανδρο Λουλούδη, με υποπλοίαρχο τον συμπατριώτη μου Ψαριανό Ιωάννη Ανδρ. Σακά ανιψιό του πλοιάρχου του World Harmony, Αριστείδη Νικ. Μπαρτζή, και τους Ψαριανούς Μάρκελο Γεωρ. Ανδριάνα λοστρόμο, Γεώργιο Μαρκέλου Ανδριάνα και Νικόλαον Θεμιστοκλή Μώρο θερμαστές και τον Χαράλαμπο Ιωάν. Μπεναρδή καμαρωτάκι. Το πλοίο μας είχε αναχωρήσει έμφορτο από το Βανκούβερ του Καναδά με προορισμό το λιμάνι εκφορτώσεως την Οσάκα Ιαπωνίας.
Εν πλω, κατά μεσής του φουρτουνιασμένου Ειρηνικού Ωκεανού, λάβαμε το αναπάντεχο τηλεγράφημα, με υπογραφή του εφοπλιστού Σταύρου Νιάρχου και κοινοποίηση σε όλα τα πλοία του, 60 τον αριθμό τότε, που μας συνιστούσε να αναρτηθεί η ελληνική σημαία μεσίστια ενώπιον του πληρώματος στον πρυμναίο ιστό για τρείς ημέρες σε ένδειξη πένθους, όχι για την απώλεια του πλοίου αλλά για τις ανθρώπινες απώλειες και η επιθυμία του εκπληρώθηκε ενώπιον του συγκεντρωθέντος στην πρύμνη πληρώματος.
Ασφαλώς το ίδιο το τελετουργικό θα έλαβε χώρα και στα άλλα πλοία της εταιρείας.
Ο πλοίαρχος Αλέξανδρος Λουλούδης οι αξιωματικοί και το πλήρωμα μετά από την τελετή στο καρέ των αξιωματικών, αναφέρθηκαν στο τραγικό γεγονός και παράλληλα συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και μέτρα ασφαλείας που πρέπει να λαμβάνονται από το πλήρωμα, προς αποφυγήν κάθε ατυχήματος απ’ όπου και αν προέρχεται (βλ. Υπό Δημ. Γ. Ανδριάνα «Η ναυτοσύνη των Ψαριανών- Η άνοδος και η πτώση του στόλου του Σταύρου Νιάρχου»).
Τα δύο αυτά πλοία, World Harmony και World Enterprise είχαν κατασκευασθεί στα βρετανικά ναυπηγεία Vickers Armstrong Ltd, Newcastle.
Το World Enterprise κατά την παράδοσή του την 25/6/1953 ήταν το μεγαλύτερο δεξαμενόπλοιο που είχε κατασκευασθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο με hull number 132, ακολούθησε το World Harmony με αριθμ. 135 που παραδόθηκε στον Σταύρο Νιάρχο την 31/7/1954 με ανάδοχο στην καθέλκυση που έγινε στις 16/2/1954, την Δούκισσα του Κεντ της Αγγλίας.
Το παρθενικό του ταξίδι του World Harmony ήταν Αγγλία, Γιβραλτάρ, Port Said, Περσικός Κόλπος, όπου και φόρτωσε. Εκφόρτωσε στην Μασσαλία και στη συνέχεια κατέπλευσε, την 6η Σεπτεμβρίου 1954,στον λιμένα του Πειραιώς και πρυμνοδέτησε πλησίον του Κεντρικού Λιμεναρχείου στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.
Την 8η Σεπτεμβρίου 1954 μεθόρμισε και αγκυροβόλησε στον όρμο Φαλήρου, όπου με κάθε επισημότητα έγινε η έπαρση της ελληνικής σημαίας υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Λιμενικού Σώματος, από τον Βασιλέα των Ελλήνων Παύλο, ενώπιον του διαδόχου Κωνσταντίνου, της βασίλισσας Φρειδερίκης, των πριγκιπισσών Σοφίας και Ειρήνης, του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή, Υπουργών, βουλευτών αξιωματικών όλων των σωμάτων, των ναυτιλιακών οργανώσεων ΠΝΟ, ΠΕΜΕΝ, ΠΕΠΕΝ, και εφοπλιστών μεταξύ των οποίων και ο μεγαλοεφοπλιστής Αριστοτέλης Ωνάσης.
Μετά ταύτα, το πλοίο μέσω Port Said, κατευθύνθηκε προς Περσικό Κόλπο αρχίζοντας πλέον την σταδιοδρομία του στους ωκεανούς, τις θάλασσες και τα ανά την υφήλιο λιμάνια.




Tο γιουκοσλαβικό πετρελαιοφόρο SS «Petar Zonaric». ΦΩΤΟ:

Πρέπει να σημειωθεί ότι στο παρθενικό του ταξίδι είχε πλοίαρχο τον βετεράνο απόστρατο αντιναύαρχο του Β.Ν. αείμνηστο Χαράλαμπο Παπαγιάννη και Α’ μηχανικό τον επίσης αείμνηστο Θεόφιλο Ζαμπέλη, στο δε πλήρωμα συγκαταλέγονταν και τρεις Ψαριανοί, ο Ιωάννης Νικ. Μπαρτζής αντλιωρός, αδελφός του πλοιάρχου Αριστείδου Νικ. Μπαρτζή που ήταν πλοίαρχος στο World Harmony την εποχή της απώλειάς του, ο Μάρκελος Ανδρ. Παππάς στούαρτ, ο Παναγιώτης Ιων. Μπεναρδής ναύτης και ο μετέπειτα πλοίαρχος Ιωάννης Ανδ. Σακκάς.
Πρέπει, επίσης, να αναφέρουμε ότι ο Νιάρχος είχε μια ιδιαίτερη συμπάθεια και απεριόριστη εκτίμηση στους μάχιμους αξιωματικούς του Β.Ν. ίσως γιατί και ο ίδιος είχε υπηρετήσει σαν έφεδρος αξιωματικός σε πλοία επιφανείας του Β.Ν. Ενθυμούμαι μερικούς ακόμη πλοιάρχους του Β.Ν. κατά την δεκαετία του ’50 στα πλοία του Νιάρχου, με τους οποίους είχα άριστες σχέσεις και αγαστή συνεργασία όταν υπηρετούσα μαζί τους ως Α΄ μηχανικός. Όλους αυτούς τους αναφέρω για λόγους καταγραφής: Χαράλαμπος Παπαγιάννης, Επαμεινώνδας Κοντογιάννης, Παντελής Δράκαρης, Σοφοκλής Λογοθέτης, Εμμανουήλ Ματθαίος, Παναγιώτης Δαμηλάτης, Μίλτων Ιατρίδης (πρώην κυβερνήτης του ιστορικού υποβρυχίου «Παπανικολής», το οποίο ονομάσθηκε έτσι από το ΓΕΝ, προς τιμήν του Ψαριανού πυρπολητού Δημητρίου Παπανικολή, ο οποίος πυρπόλησε τουρκική ναυαρχίδα 84 πυροβόλων την 27η Μαΐου 1821 στον όρμο Ερεσού Μυτιλήνης, υπό το φως του ήλιου) κ.α. τα ονόματα των οποίων μου διαφεύγουν.

Εκτός από τους μάχιμους πλοιάρχους είχαν προσληφθεί και αρκετοί μηχανικοί του Β.Ν., οι οποίοι ήταν εξειδικευμένοι στους ατμοστρόβιλους στα πλοία επιφανείας. Μετά την λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου το 1945 οι Έλληνες μηχανικοί του Ε.Ν., δεν ήταν έτοιμοι να αναλάβουν Α΄μηχανικοί σε πλοία του Νιάρχου που είχαν μηχανές ατμοστροβίλους. Τότε άρχισε η εντατική εκπαίδευσή τους στις Σχολές μηχανικών του Πειραιά που ήταν ανεγνωρισμένες από το ΥΕΝ, «Αρχιμήδης», «Πειραϊκός Σύνδεσμος», «Προμηθεύς», «Ήρων», οι
οποίες σχολές με φιλότιμες προσπάθειες άρχισαν να δημιουργούν τον πρώτο πυρήνα μηχανικών Ε.Ν., με εξειδίκευση στις νέες τότε προωστήριες μηχανές, τους ατμοστροβίλους.

Θυμάμαι οι μηχανικοί που προέρχονταν από το Β.Ν. , πολλοί από τους οποίους έφθασαν στον βαθμό του αρχιμηχανικού ήταν οι παρακάτω: Δουζίνας, Καλδής, Ζούκης, Τζιμέας, Τσάλτας, Σοφράς, Σκλαβούνος, Ράδος, Ανδρεαδάκης, Αντζουλάτος, Παπαθανασίου, Μαυρομάτης και άλλοι.

Βασικές πηγές από τις οποίες άντλησα τεκμηριωμένα στοιχεία είναι:

(α) Το προσωπικό μου αρχείο δεδομένου ότι υπηρέτησα στην εταιρεία Νιάρχου 42 συναπτά έτη εκ των οποίων 28 ως Αρχιμηχανικός.

(β) Το αρχείο της εταιρείας Νιάρχου

(γ) Εφημερίδες και περιοδικά της εποχής

(δ) Το βιβλίο της λαογραφίας του δασκάλου στο Δημοτικό Σχολείο Ψαρών, αείμνηστου Δημήτριου Γρηγ. Σπανού, του οποίου την περιγραφή με τον τίτλο «Η θαλάσσια τραγωδία στον Βόσπορο», αναφέρω με τις αναγκαίες διορθώσεις που έχουν προκύψει από νεώτερα στοιχεία.





 

Το δεξαμενόπλοιο «World Harmony». ΦΩΤΟ:
http://www.tynebuiltships.co.uk/W-Ships/worldharmony1954.html
 
Η θαλάσσια τραγωδία στον Βόσπορο
«Το πρωί της 14ης Δεκεμβρίου 1960 στα στενά του Βοσπόρου, παρά την θέση Στενιές και σε απόσταση 200 μόνον μέτρων από τις ασιατικές ακτές έλαβε χώρα μια πρωτοφανής στα ναυτικά χρονικά τραγωδία, που συγκλόνισε τον ναυτικό κόσμο όχι μόνον της πατρίδας μας, αλλ’ ολόκληρου του κόσμου, εστοίχισε δε τη ζωή είκοσι οκτώ ανδρών του πληρώματος και μιας γυναίκας, μεταξύ των οποίων πέντε Ψαριανοί, ήτοι ο Α΄ Πλοίαρχος και τέσσερις ναύτες.
Το τριπλούν ναυτικό δυστύχημα συνέβη υπό τις ακόλουθες συνθήκες.

Την 14η Δεκεμβρίου και περί ώρα 02: 30 το γιουγκοσλαβικό πετρελαιοφόρο «Πήτερ Ζόρανιτς» διαπλέον τον Βόσπορον με κατεύθυνση προς το Αιγαίο επέπεσεν επί του υπό ελληνική σημαία πετρελαιοφόρου «Παγκόσμιος Αρμονία» που έπλεε κενό από Πειραιά για Νοβοροσίνσκυ.
Κατά την πρόσκρουση επακολούθησε ανάφλεξη του γιουγκοσλαβικού πλοίου και προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία μεταδόθηκε στο «Παγκόσμιος Αρμονία» και στη συνέχεια και τα δύο τα πλοία, παρασυρόμενα από το ρεύμα έπεσαν επί του αγκυροβολημένου τουρκικού πλοίου «Ταρσός» στο οποίο επεκτάθηκε η πυρκαγιά.
Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας από της πρώτης στιγμής που πληροφορήθηκε την θλιβερή είδηση, ενήργησε ταχέως, όπως επικοινωνήσει με το Ελληνικό Προξενείο Κωνσταντινουπόλεως και την Ελληνική Πρσεβεία Άγκυρας απέστειλε δε αεροπορικώς αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος, για να παράσχει τη συνδρομή του στο Προξενείο και να ενεργήσει εκ παραλλήλου τις ανακρίσεις.
Ατυχώς το έργο διασώσεως έγινε περισσότερο δύσκολο από τους πνέοντες ισχυρούς ανέμους. Προς στιγμήν ολόκληρη η περιοχή της Κωνσταντινουπόλεως αντιμετώπισε το φάσμα μιας μεγάλης καταστροφής, διότι το φλεγόμενο γιουγκοσλάβικο τάνκερ, φερόμενο από τα ρεύματα των Στενών, πλησίασε προς στιγμήν, στην επικίνδυνη απόσταση των 50 μέτρων την ακτή όπου υπήρχαν οιεγκαταστάσεις των τουρκικών διυλιστηρίων και οι αποθήκες των υγρών καυσίμων. Εάν γινόταν νέα έκρηξη στο γιουγκοσλαβικό σκάφος, ο κίνδυνος αναφλέξεως των διυλιστηρίων θα ήταν αναπόφευκτος, η δε νέα καταστροφή, η οποία θα επακολουθούσε θα ήταν τεράστιας έκτασης για τις εγκαταστάσεις και για την περιοχή της Κωνσταντινουπόλεως. Υπήρξε δικαιολογημένος πανικός των κατοίκων, διότι η κόλαση του πυρός εμαίνετο επί διήμερο στα στενά του Βοσπόρου, όπου εκτυλίχθηκε η ναυτική τραγωδία και από στιγμής εις στιγμήν αναμένονταν νέες εκρήξεις.
Πέρασε στιγμές αγωνίας ο πληθυσμός της Πόλης από την απειλή της μετάδοσης της φωτιάς από το καιόμενο έξω του Μπέικοζ γιουγκοσλαβικό δεξαμενόπλοιο, το οποίο τελικώς εν μέσω αλλεπαλλήλων εκρήξεων καταστράφηκε ολοσχερώς.
Ο Έλληνας αξιωματικός του Λ.Σ. κ. Κάτρης, ο οποίος διατάχθηκε να διεξάγει τις ανακρίσεις για τα αίτια της πολύνεκρης θαλάσσιας τραγωδίας διαπίστωσε από τις καταθέσεις των 12 διασωθέντων Ελλήνων ναυτικών ότι το «Παγκόσμιος Αρμονία» ανερχόταν το Βόσπορο, πλέοντας δεξιά, ενώ το γιουγκοσλαβικό κατερχόταν αρκετά αριστερότερα απ’ όσο θα έπρεπε. Η πορεία του τελευταίου δε ήταν η ενδεδειγμένη διότι είχε σημειώσει μεγάλη παρέκκλιση προς τα αριστερά, με αποτέλεσμα αιφνιδίως να βρεθεί προ της πρώρας του ελληνικού.
Από τη σύγκρουση το «Παγκόσμιος Αρμονία» υπέστη ρήγμα τεράστιο και στις δύο πλευρές της πρώρας του μήκους 6 μέτρων και δύο μικρότερα στην πρύμνη, ενώ το γιουγκοσλαβικό κτύπησε στην δεξιά πλευρά και κάτω ακριβώς από τη γέφυρά του. Αμέσως κρουνοί πετρελαίου και βενζίνης εκτοξεύθηκαν σε μεγάλο ύψος, με αποτέλεσμα να περιλούσουν και τα δύο σκάφη, τα οποία και άρχισαν να φλέγονται. Επακολούθησαν οι εκρήξεις. Πρώτη έγινε στο «Παγκόσμιος Αρμονία», ακριβώς κάτω από τη γέφυρα, όπου βρίσκονταν τα διαμερίσματα των αξιωματικών. Άμεσα ο πλοίαρχος Αριστείδης Μπαρτζής έδωσε εντολή να εγκαταλειφθεί το πλοίο.

Όσοι βρέθηκαν στη γέφυρα ρίχθηκαν στη θάλασσα. Οι λοιποί συγκεντρώθηκαν στην τραπεζαρία της πρύμνης για να προφυλαχθούν από τις φλόγες, όπου και παγιδεύθηκαν. Εκτιμάται , επίσης, ότι κατά την έκρηξη φονεύθηκαν όλοι, όσοι βρίσκονταν κάτω από τη γέφυρα.

Ο 23ετής θερμαστής του «Παγκόσμιος Αρμονία» Ευάγγελος Πανταζής, που διασώθηκε με ελαφρά τραύματα, αφηγήθηκε ως ακολούθως την τραγωδία, η οποία έπληξε την ελληνική εμπορική ναυτιλία.
«Ευρισκόμην στο όπισθεν τμήμα του σκάφους, οπότε αντελήφθην ισχυρότατον κλονισμόν αυτού. Ανήλθον αμέσως στο κατάστρωμα, όπου ο πλοίαρχος διέτασσε τα μέλη του πληρώματος να ριφθούν αμέσως στην θάλασσαν δια να σώσουν την ζωήν των. Υπήκουσα και αφού εκολύμβησα επί τινα λεπτά, έφθασα εις την ακτήν. Το θέαμα που αντίκρυσα ήταν τρομακτικόν, είδα την κόλασιν χωρίς να αποθάνω».

Σε ανάλογη δήλωση προέβη και ο Φάτοβιτς Άντο, μηχανικός του γιουγκοσλάβικου πετρελαιοφόρου που διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.
Ένας Tούρκος ναυτικός, ο οποίος επέστρεφε από το ψάρεμα και υπήρξε μάρτυρας της συγκρούσεως εδήλωσε τα εξής:
«Είδα υπεράνω της θαλάσσης φλόγα ύψους 50 μέτρων, ενώ πυκνό νέφος μαύρου καπνού εκάλυπτε τα δύο σκάφη. Ολόκληρος η ποσότης πετρελαίου, η ευρισκόμενη εις το κύτος του γιουγκοσλαβικού τάνκερ, εχύθη εις την θάλασσαν, ενώ επ’αμφοτέρων των σκαφών εσημειούτο πυρκαϊά. Εν ριπή οφθαλμού η περιοχή εκείνη εφωτίσθη ως εάν είχεν ανατείλει ο ήλιος. Εις την ακτήν οι κάτοικοι κατελήφθησαν υπό πανικού βλέποντες τας τεραστίας φλόγας επί του ύδατος».

Ο κυβερνήτης του τουρκικού αεροσκάφους της γραμμής, που προσγειώθηκε την 1: 45 μ.μ. της 14ης Δεκεμβρίου 1960 Τζελάλ Τοπσούογλου περιγράφει ως κάτωθι τις εντυπώσεις του από την δραματική σύγκρουση των τάνκερ στον Βόσπορο.
«Η Κωνσταντινούπολις διήλθε χθες εφιαλτικάς ώρας με την διάδοσιν, που είχε κυκλοφορήσει ότι η σύγκρουσις των τριών πλοίων μεγάλου εκτοπίσματος και κατάφορτων με υγρά καύσιμα, είχαν προκαλέσει ανατινάξεις και μετάδοσιν του πυρός στα παραθαλάσσια προάστια. Ευρισκόμουν εις τον αεροδρόμιον, όταν
αφίχθησαν δύο Έλληνες αξιωματικοί, ο ένας του εμπορικού και ο άλλος του πολεμικού ναυτικού ως και ο εφοπλιστής Στ. Νιάρχος.
 Έφυγαν εσπευσμένως δια την περιοχήν του τραγικού δυστυχήματος, που εστοίχισε την ζωήν τόσων ναυτικών των τριών φίλων χωρών. Συνάδελφός μου πιλότος, ο οποίος διήρχετο με το αεροσκάφος του άνωθεν του Βοσπόρου κατά τας εφιαλτικάς εκείνας ώρας, μας περιέγραψεν, ότι η περιοχή εφωτίζετο από τας αναλαμπάς των φλογών και των εκρήξεων, ως να είχαν ριφθή χιλιάδες εμπρηστικών βομβών. Αρχικώς, ευρισκόμενος μακράν του σημείου της συγκρούσεως ο συνάδελφος, ενόμισεν ότι εκαίετο η Κωνσταντινούπολις».




Το πλήρωμα του SS «Petar Zonaric».
ΦΩΤΟ:

Πολλοί άλλοι παρομοίασαν την έκρηξη με αντίστοιχη ατομοβόμβας, διότι με αυτή σχηματίσθηκε τεράστιο νέφος καπνού σε σχήμα μανιταριού, κάτω από το οποίο εξαφανίσθηκε το σκάφος. Το γιουγκοσλαβικό δεξαμενόπλοιο ευθύς μετά την έκρηξη έγειρε προς την μία του πλευρά, ενώ τεράστιες φλόγες ύψους 200 και πλέον μέτρων ξεπήδησαν από τα σπλάχνα του και πύρινοι ποταμοί πετρελαίου ξεχύνονταν στην θάλασσα.
Τα προάστια σε ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων εκκενώθηκαν. Τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες υποχρεώθηκαν σε αργία και οι πλοές στον Βόσπορο διακόπηκαν.
Ο πλοιοκτήτης του «Παγκόσμιος Αρμονία» κ. Σταύρος Νιάρχος έφτασε αεροπορικώς την 14η Δεκεμβρίου με το ιδιωτικό του αεροπλάνο και επισκέφθηκε στα νοσοκομεία όλους τους τραυματίες του πληρώματος του σκάφους. Σε δηλώσεις του ο κ. Νιάρχος τόνισε τα εξής:
«Υπεύθυνον δια το δυστύχημα είναι το γιουγκοσλαβικόν τάνκερ διότι ηκολούθη αντικανονικήν πορείαν πλεύσεως.
 Είμαι ιδιοκτήτης 60 παρομοίων σκαφών, η δε ενταύθα άφιξίς μου οφείλεται στο ενδιαφέρον μου δια την τύχην του πληρώματος και όχι δια την ζημίαν την οποίαν υπέστην».

Εν τω μεταξύ ορισμένες τουρκικές εφημερίδες, εξαντλώντας τον γνωστόν μισελληνισμό τους, έσπευσαν να φορτώσουν, προ πάσης ανακρίσεως και προ οιουδήποτε πορίσματος τις ευθύνες για την τριπλή ναυτική τραγωδία στον ατυχή Έλληνα πλοίαρχο.
Ο σκοπός των τουρκικών εφημερίδων ήταν προφανής. Απέβλεπαν στο να ενοχοποιήσουν τα δύο ξένα πλοία, το ελληνικό και το γιουγκοσλαβικό για να συνειπράξουν τις ασφάλειές τους, πλην του ιδιαίτερου ποσού με το οποίο ήταν ασφαλισμένο το παμπάλαιο και ασυγχρόνιστο επιβατηγό «Ταρσός» με τα καθημερινά παθήματα του οποίου διασκέδαζε για χρόνια το κοινό που ταξίδευε.
Το «Παγκόσμιος Αρμονία» ανήκε στην Εταιρεία του μεγαλοεφοπλιστού κ. Σταύρου Νιάρχου είχε καθελκυσθεί δε στο Newcastle της Αγγλίας, τον Φεβρουάριο του 1954. Ήταν χωρητικότητος 32.040 τόννων, απέπλευσε δε από τον Πειραιά κατευθυνόμενο χωρίς φορτίο προς Νοβοροσίνσκυ της Ρωσίας.
Το γιουγκοσλαβικό δεξαμενόπλοιο «Πέτερ Ζόρονιτς» ήταν χωρητικότητος 26.000 τόννων και μετέφερε πετρέλαιο από το ρωσικό λιμάνι Τουάπσε, κατευθυνόταν δε στο Αμβούργο με 12.000 τόννους βενζίνης και 10.000 τόννους πετρελαίου.
Είκοσι οκτώ Έλληνες ναυτικοί και μία γυναίκα –η σύζυγος του υποπλοιάρχου– ήταν τα τραγικά θύματα της πρωτοφανούς στα ναυτικά χρονικά τραγωδίας. Δεν ήταν δυνατόν τραγικότερο θάνατο να φαντασθεί ανθρώπινος νους. Απωλέσθηκαν μέσα στην κόλαση του πυρός, η οποία περιέζωσε και κατέστρεψε ολοσχερώς την μέχρι πρότινος ναυαρχίδα του εμπορικού μας στόλου.
Αξιωματικοί και άνδρες του πληρώματος αγωνίσθηκαν απεγνωσμένα για να αποφύγουν τον θανάσιμο εναγκαλισμό και επέδειξαν έξοχη αυταπάρνηση για να σώσουν το σκάφος, προσπάθεια η οποία στοίχισε την ζωή όλων των αξιωματικών του πλοίου και εικοσάδος ναυτών.

Ο καπετάν Αριστείδης Μπαρτζής είχε γεννηθεί στα Ψαρά το 1913.
Αποφοίτησε από το Δημοτικό Σχολείο της γενέτειράς του και φοίτησε στην Εμπορική Σχολή Σύρου. Ακολούθως ναυτολογήθηκε σε διάφορα εμπορικά πλοία, όπως όλοι οι συμπατριώτες του, σε ηλικία δε μόλις 24 ετών ήταν υποπλοίαρχος.
Από το 1945 εργαζόταν συνεχώς σε πλοία της Εταιρείας Νιάρχου, η οποία μεταπολεμικώς άρχισε να εξελίσσεται ραγδαίως.
Κατά το 1954, όταν το δεξαμενόπλοιο «Παγκόσμιος Συμφωνία» (World Concord) της ίδιας εταιρείας κόπηκε στα δύο ανοικτά των αγγλικών ακτών ο καπετάν Αριστείδης επέδειξε ψυχραιμία και θάρρος απαράμιλλο, ώστε και το πλήρωμα να διασωθεί και τα αποκοπέντα μέρη του πλοίου να ρυμουλκηθούν τελικά σε αγγλικό λιμάνι.
Από το 1957 ανέλαβε την πλοιαρχία του «Παγκόσμιος Αρμονία» εκτέλεσε δεκάδες ταξίδια στον Περσικό κόλπο και από το 1959 εκετελούσε συνεχώς ταξίδια σε λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.
Επιθυμώντας πάντοτε να υποστηρίζει τους συμπατριώτες του είχε μεταξύ του πληρώματός του έξι Ψαριανούς: τους Θεοφάνη Αρ. Φιλίνη, Δημήτριο Ηλ. Ελευθερίου, Ιωάννην Ευ. Καρύδα, Ευάγγελον Γ. Καμβουρογλίδη, Ελευθέριο Δ. Βρατσάνο και Θεόδωρο Βαγγελάτο.
Οι δύο τελευταίοι είναι και οι μόνοι που διασώθηκαν από τους Ψαριανούς κατά τη σύγκρουση.
Η Θεία Πρόνοια και η φύση του είχαν χαρίσει άφθονα και πλούσια τα δώρα τους σε προσόντα φυσικά και ψυχικά, ώστε να αναδειχθεί υποδειγματικός γιος, καλός και πονετικός αδελφός, πιστός και αφοσιωμένος σύζυγος, στοργικός και παραδειγματικός πατέρας, εξαίρετος φίλος, σεμνός και ολιγόλογος, ευσεβής χριστιανός και υπέροχος Έλληνας.


O Πλοίαρχος
Αριστείδης Μπαρτζής,
απωλέσθη κατά το ατύχημα
του Δ/Ξ  "World Harmony"
την 14η Δεκεμβρίου 1960 στα
στενά του Βοσπόρου.
ΦΩΤΟ: ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ

Προερχόταν από ναυτική οικογένεια και από τη μητέρα του ήταν απόγονος της μεγάλης ναυτικής οικογένειας των Φιλίνηδων, πολλά μέλη της οποίας διακρίθηκαν κατά την Επανάσταση 1821. Λόγω δε της οικογενειακής του προελεύσεως και των ατομικών του ικανοτήτων παντρεύτηκε το 1941 τη Μαργαρίτα Βρατσάνου της γνωστής οικογένειας των Ψαρών.
Ήταν υπόδειγμα πλοιάρχου, πιστός στον άγραφο νόμο της ναυτικής παραδόσεως, αφοσιωμένος μέχρι θανάτου στο καθήκον.
Αυτό συνάγεται και από την κατάθεση του διασωθέντος ηλεκτρολόγου Ιωάννου Μαλαβάζου, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων, ότι μόλις έγινε η σύγκρουση, άκουσε τον καπετάν Αριστείδη να συνιστά στο πλήρωμα: «πέστε στη θάλασσα, πέστε στη θάλασσα». Ενώ λοιπόν παρότρυνε το πλήρωμα να σωθεί, ο ίδιος παρέμεινε επί τους σκάφους πιστός τηρητής των ναυτικών παραδόσεων.
Ο μεγαλύτερος σε ηλικία εκ των τεσσάρων τραγικώς απολεσθέντων Ψαριανών Θεοφάνης Φιλίνης ήταν μόλις 22 ετών. Έμεινε ορφανός σε ηλικία δύο ετών από πατέρα, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο σε τορπιλισμό κατά το 1940. Παρά τις αντιρρήσεις της μητέρας του και των συγγενών του, έχοντας οικογενειακή παράδοση, ακολούθησε το ναυτικό επάγγελμα.
Ο Δημήτριος Ελευθερίου ήταν 20 ετών και προοριζόταν για ραδιοτηλεγραφητής. Οι δε Ιωάννης Καρύδας και Ευάγγελος Καμβουρογλίδης μόλις 18 ετών. Κατά μοιραία δε σύμπτωση και οι τέσσαρις ήσαν μονοπαίδια και, ενώ βρίσκονταν σχεδόν στην ανατολή του βίου τους, ενώ η ζωή τους χαμογελούσε, ενώ η ζωή τους ανήκε, η μοιραία σύγκρουση κατά την αποφράδα νύκτα της 14ης Δεκεμβρίου 1960 επέφερε την τραγική απώλεια των ανωτέρω νεαρών βλαστών του μικρού αλλ’ ενδόξου νησιού.
Ας αποτελέσουν οι λίγες αυτές γραμμές παντοτεινό μνημόσυνον για τις αγνές ψυχές των προσφιλών μαθητών μου και βάλσαμον παρηγοριάς για τους δυστυχισμένους γονείς τους, αφού «ούτω γέγραπται, ούτως ώρισεν η μοίρα».

Εκ των 41 μελών του πληρώματος του ελληνικού πλοίου απωλέσθηκαν είκοσι εννέα και η ατυχής σύζυγος τον β΄ πλοιάρχου Καλλιρόη Χριστοδούλου, που βρέθηκε κατά την μοιραία σύγκρουση στο δεξαμενόπλοιο.
Είναι δε οι εξής:

Αριστείδης Ν. Μπαρτζής Α΄ Πλοίαρχος
Φίλιππος Ι. Χριστοδούλου Β΄ Πλοίαρχος
Δημήτριος Π. Λουκόπουλος Γ΄ Πλοίαρχος
Θεόδωρος Ε. Σφέτσος Γ΄ Πλοίαρχος
Βασίλειος Ι. Βασιλείου Α΄ Μηχανικός
Ηλίας Α. Τρικαλίτης Β΄ Μηχανικός
Αντώνιος Α. Αλιμπράντης Γ΄ Μηχανικός
Γεώργιος Α. Περιστεράς Γ΄ Μηχανικός
Κων/νος Ευ. Αρβανίτης Ασυρματιστής
Ιωάννης Δρυμούσης Δόκιμος ανθυποπλοίαρχος
Παν. Σ. Περαντωνάκης Δόκιμος μηχανικός
Πέτρος Δ. Ζάγκας Δόκιμος μηχανικός
Νικόλαος Σ. Πετρίδης Δόκιμος μηχανικός
Αριστείδης Α. Βύσσιος Δόκιμος μηχανικός
Χαράλαμπος Θ. Δημητρίου Δόκιμος μηχανικός
Σωτήριος Διώγας Ναύκληρος
Ευάγγελος Κιάφας Θαλαμηπόλος
Δημήτριος Η. Ελευθερίου Δοκ. Ασυρματιστής
Ιωάννης Ευ. Καρύδας Δοκ. Θαλαμηπόλος
Θεοφάνης Αργ. Φιλίνης Ναύτης
Ευάγγελος Καμβουρογλίδης
Ιωάννης Τριανταφύλλου
Γεώργιος Βερβέλης
Ιωάννης Α. Φραγκομίχαλος Θερμαστής
Γεώργιος Μπετσάκος
Ελευθέριος Γεωργίου
Ευάγγελος Κακαρούχας
Δημ. Κατσικογιάννης (υπέκυψεν στα εγκαύματα)

 
Διεσώθησαν δε οι κάτωθι:

Ιωάννης Μαλαβάζος Ηλεκτρολόγος
Λεωνίδας Μπάρκουρας Βοηθ. ηλεκτρολόγος
Αντώνιος Δεληγιάννης Δοκ. Μηχανικός
Γεώργιος Κιούσης Αντλιωρός
Μάνθος Ρούσσος Ναύτης
Ελευθέριος Βρατσάνος Ναύτης
Θεόδωρος Βαγγελάτος Ναύτης
Επαμεινώνδας Καβαλλιεράτος Θερμαστής
Ευάγγελος Πανταζής Θερμαστής
Γεώργιος Παπαγγελής Καθαριστής
Δημήτριος Πενιάρης Καθαριστής
Ευστράτιος Ταμβάκης Βοηθός μαγείρου

 
Το απόγευμα της 27ης Δεκεμβρίου 1960 ο Πειραιάς έζησε την μεγάλη ημέρα του πένθους του, αποτίσας τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους έξι ανώνυμους σκελετούς, οι οποίοι βρέθηκαν στα καταστρώματα του άτυχου δεξαμενόπλοιου. Οι υπόλοιποι 23 νεκροί χάθηκαν λαμπαδιασμένοι μέσα στο φλεγόμενο δίαυλο του Βοσπόρου.
Έτσι, ο ναυτικός Πειραιάς κήδευσε συμβολικώς τους 29 μάρτυρες του πυρός και του κύματος. Οι έξι ανώνυμοι σκελετοί θεωρήθηκαν ως επώνυμα σκηνώματα ολόκληρου του μαρτυρολογίου των νεκρών του «Παγκόσμιος Αρμονία».
Ο ναός του Αγίου Νικολάου είχε διακοσμηθεί πένθιμα για την ιστορική κηδεία των απωλεσθέντων ναυτικών μας.
Αλλά εάν το δειλινό της 27ης Δεκεμβρίου 1960 στο Νεκροταφείο της Αναστάσεως εγράφη η τελευταία σελίδα της ναυτικής τραγωδίας του Βοσπόρου, στα Ψαρά από της 14ης Δεκεμβρίου άλλες σκηνές διαδραματίζονταν. Το νησί, που γνώρισε την ευεργετική θωπεία του λεβεντοκαπετάνιου Αριστείδη Ν. Μπαρτζή και που μόλις προ ολίγων ημερών είχε παραπλεύσει με το τραγικό καράβι και αποχαιρέτησε μαζί με τα άλλα λεβεντόπαιδα και μονοπαίδια, που χάθηκαν, θρηνεί σύσσωμο.
Από το ένα άκρο της κωμόπολης μέχρι το άλλο δεν ακούγονταν επί ολόκληρο μήνα τίποτε άλλο παρά μοιρολόγια και θρήνοι. Κανένα σπίτι δεν γιόρτασε τα Χριστούγεννα του 1960. Κανενός Ψαριανού τα χείλη δεν γέλασαν, κανένας άνθρωπος στον ηρωϊκό βράχο δεν εβρέθη ξένος προς την ναυτική τραγωδία του Βοσπόρου. Εκεί, που άλλοτε οι Βυζαντινοί μας αντιμετώπιζαν με το υγρό πυρ τις επιδρομές των Αβάρων, Περσών και Αράβων ήταν μοιραίο να δοκιμασθεί τόσον σκληρά το ελληνικό ναυτικό και να γραφεί μία από τις δραματικότερες και τραγικότερες σελίδες του εμπορικού μας ναυτικού.
Πέντε θύματα! Και κατά τραγική μοίρα τα τέσσερα μονοπαίδια! Είναι πάρα πολλά για σύγχρονο μοιρολόγι στο τόσο πικραμένο νησί.

Ας ευχηθούμε να είναι το τελευταίο πικρό ποτήρι, που η πικροκυματούσα πότισε το ένδοξο νησί.
 

 
 
Το Περί Αλός προτείνει:


ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ Υ/Κ "ΛΑΚΩΝΙΑ". Μαρτυρία του τότε Δοκίμου Λογιστού Ηλία Μεταξά Ε.Ν.
Α΄ΜΕΡΟΣ Πιέσατε ΕΔΩ     Β΄ΜΕΡΟΣ Πιέσατε ΕΔΩ
ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ MS “ESTONIA”.  Πιέσατε ΕΔΩ
«Rouse Simmons» Το ναυάγιο του πλοίου που αποκαλούσαν «Χριστουγεννιάτικο δέντρο». Πιέσατε ΕΔΩ
Η ΒΥΘΙΣΗ ΤΟΥ ΒΙΛΧΕΛΜ ΓΚΟΥΣΤΛΟΦ. Ένα σοβιετικό έγκλημα πολέμου. Πιέσατε ΕΔΩ
Η ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΙΟΥ ΤΟΥ «Loch Ard».  Πιέσατε ΕΔΩ
 

 


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο