Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΒΟΙΩΤΙΑ: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση


Είχαν ρημάξει τα εργοστάσια. 17 κλοπές από την σπείρα.

Επ αυτοφώρω συνελήφθησαν 4 αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής και αναζητείται ένας ακόμη, τη στιγμή που διέπρατταν κλοπή σε εργοστάσιο στο Σχηματάρι.

Οι συλληφθέντες είχαν στη διάθεσή τους διαρρηκτικά εργαλεία, κουκούλες foul face και μία καραμπίνα.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι Αλβανοί είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και το τελευταίο διάστημα είχαν διαπράξει συνολικά 17 κλοπές σε διάφορα εργοστάσια της περιοχής με τη λεία τους να ξεπερνά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα 400.000 ευρώ.



Την προανάκριση συνεχίζει το ΑΤ Σχηματαρίου ενώ στις έρευνες και τις συλλήψεις συμμετείχαν και τα δύο τμήματα ασφαλείας, Λιβαδειάς και Θήβας.



Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας:

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αφαιρούσαν καλωδιώσεις ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεων και των μηχανημάτων των ανωτέρω εργοστασίων και εταιρειών, με σκοπό την απόσπαση και εκμετάλλευση του χαλκού

Συνελήφθησαν, για τη συμμετοχή τους σε αυτή, τέσσερεις (4) υπήκοοι Αλβανίας, ενώ αναζητείται ένας ακόμη ομοεθνής συνεργός τους.



Εξιχνιάστηκαν συνολικά (17) περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών και φθορών, με την αξία των αφαιρεθέντων καλωδίων αλλά και των φθορών που προκλήθηκαν, να υπερβαίνει τις -400.000- ευρώ

Κατασχέθηκαν (300) μέτρα καλωδίου ηλεκτροδότησης αξίας -60.000- ευρώ, ένα κυνηγητικό όπλο, κόφτες, φαλτσέτες, γάντια, φακοί, κουκούλες τύπου full face κ.α.

Εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, σε συνεργασία με τα Τμήματα Ασφαλείας Θηβών και Λιβαδειάς, οργανωμένη εγκληματική οργάνωση αλλοδαπών, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές και φθορές σε εργοστάσια και εταιρείες, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας.

Συνελήφθησαν, χθες (16-10-2013) νωρίς το πρωί στην Τανάγρα Βοιωτίας, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, της Β' Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας και του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας, τέσσερα (4) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Πρόκειται για υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 41, 31, 28 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων, αλλά και ενός ακόμη 30χρονου ομοεθνούς συνεργού τους που αναζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, με τις κατηγορίες της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών και παράβασης του νόμου για τα όπλα.

Αναλυτικότερα, χθες περίπου στις 05:00΄το πρωί, το Κέντρο Άμεσης Δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ενημερώθηκε τηλεφωνικά για κλοπή που βρίσκεται σε εξέλιξη, από άγνωστο αριθμό δραστών, σε εγκαταστάσεις ανενεργού εργοστασίου στην περιοχή της Τανάγρας Βοιωτίας.

Μετά από άμεση κινητοποίηση, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μετέβησαν στο ανωτέρω εργοστάσιο, όπου μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις εντόπισαν, κρυμμένους στην οροφή του εργοστασίου, τους τέσσερεις αλλοδαπούς, από τους οποίους ο 28χρονος κρατούσε μία κυνηγητική καραμπίνα. Οι αστυνομικοί, μετά από δυναμική επέμβαση, αφόπλισαν τον 28χρονο και συνέλαβαν τους δράστες.

Όπως διαπιστώθηκε, οι συλληφθέντες είχαν ήδη προβεί στην κοπή (300) μέτρων καλωδίου ηλεκτροδότησης από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, αξίας (60.000) ευρώ, τα οποία και κατασχέθηκαν. Επιπλέον στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Το ανωτέρω κυνηγητικό όπλο με αποσβησμένο τον αριθμό του και με φυσίγγιο στην θαλάμη του, έτοιμο προς πυροδότηση,
• δύο (2) κόφτες μετάλλων και δύο (2) φαλτσέτες,
• τέσσερεις (4) κουκούλες τύπου full face και ένας (1) φακός κεφαλής,
• ένα (1) ζεύγος μάλλινα γάντια, ένα (1) ζεύγος πλαστικά γάντια μίας χρήσης και δύο (2) ζεύγη μάλλινες κάλτσες,
• είκοσι έξι (26) φυσίγγια κυνηγητικού όπλου,
• έξι (6) κινητά τηλέφωνα.

Στο πλαίσιο της μεθοδικής και συστηματικής αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι τέσσερεις συλληφθέντες, μαζί με τον 30χρονο ομοεθνή συνεργό τους που αναζητείται, είχαν συγκροτήσει τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2012 εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση, διαπράττοντας συστηματικά κλοπές καλωδίων ηλεκτροδότησης από εγκαταστάσεις και μηχανήματα εργοστασίων και εταιρειών σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας, με σκοπό την απόσπαση και εκμετάλλευση του χαλκού.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης μέσα σε χρονικό διάστημα οκτώ (8) περίπου μηνών και ειδικότερα από την 23-01-2013 έως και την 21-09-2013, είχαν διαπράξει επιπλέον δεκαέξι (16) κλοπές από εργοστάσια και εταιρείες στις περιοχές του Σχηματαρίου, Οινοφύτων, Τανάγρας, Οινόης και άλλες περιοχές της Βοιωτίας, αφαιρώντας καλώδια ηλεκτροδότησης, με την αξία των αφαιρεθέντων καλωδίων αλλά και των φθορών που προκλήθηκαν να υπερβαίνει τις (340.000) ευρώ.

Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών, βρέθηκαν στην οικία του 41χρονου και κατασχέθηκαν:

• Δύο (2) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
• ένας (1) ηλεκτρονικός τροχός,
• ένα (1) βενζινοκίνητο αλυσοπρίονο,
• δύο (2) κυνηγητικά φυσίγγια και
• δύο (2) διαβατήρια.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 28χρονου έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι για διακίνηση παράνομων μεταναστών στην χώρα μας, ενώ τα καλώδια ηλεκτροδότησης που κατασχέθηκαν, αποδόθηκαν σε νόμιμο εκπρόσωπο του εργοστασίου.

Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, ενώ ερευνάται η τυχόν εμπλοκή των δραστών στην τέλεση και άλλων παρόμοιων εγκληματικών ενεργειών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και διατάχθηκε η κράτησή τους και η παραπομπή τους την προσεχή Δευτέρα (21-10-2013) ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών.
lamiastar

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Ουδείς λόγος ανησυχίας για κρούσμα μηνιγγίτιδας στην Θήβα!

Το 17μηνών βρέφος ΡΟΜΑ εξέπνευσε από καρδιακή ανακοπή…

Ανησυχία, άνευ λόγου και αιτίας, προκλήθηκε στην Θήβα, από είδηση που δημοσιεύθηκε σε μπλογκ της περιοχής για τον θάνατο 4χρονου αγοριού, από μηνιγγίτιδα , στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ Θήβας, ενώ παράλληλα γινόταν λόγος και για άλλα παρόμοια περιστατικά….

Την είδηση διέψευσε αργά το βράδυ ο εκπρόσωπος των ΡΟΜΑ Γ. Μιχαλόπουλος, αλλά  και το επόμενο πρωϊ ο ίδιος και η δημοσιογραφική μας έρευνα….

Το βρέφος, 17 μηνών, εξέπνευσε πριν τέσσερεις ημέρες, στο νοσοκομείο Παίδων, όπου νοσηλευόταν με προβλήματα υγείας, από καρδιακή ανακοπή και κανένα περιστατικό μηνιγγίτιδας δεν έχει σημειωθεί στον καταυλισμό!

Ο κ. Μιχαλόπουλος πάντως, με αυτή την αφορμή εξαπέλυσε εκ νέου πυρά κατά της δημοτικής  αρχής, κατηγορώντας την για εγκατάλειψη στο θέμα της καθαριότητας, αλλά και προσωπικά τον Δήμαρχο Θηβαίων, ότι συζητά τα εκάστοτε προβλήματα των ΡΟΜΑ όχι με τους ίδιους, αλλά με «ανθρώπους

viotiki-ora

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ

Νέα  Μέτρα:
                        ------------------
Όταν καταλύεται το Σύνταγμα της χώρας, αυτό λέγεται πολιτική και πολιτειακή ανωμαλία, και εκτροπή του πολιτεύματος. Όταν υπάρχει συρρίκνωση Εθνικής Κυριαρχίας, αυτό είναι πολιτική ανωμαλία. Όταν χιλιάδες Έλληνες πολίτες αυτοκτονούν από οικονομική εξαθλίωση, υπάρχει πολιτική ανωμαλία. Σήμερα κυβερνά μια κυβέρνηση που φορά δημοκρατικό κοινοβουλευτικό μανδύα, και συγκροτείται από πολιτικά μορφώματα, αυτό λέγεται πολιτική ανωμαλία.
Ο εναγκαλισμός του Σαμαρά με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, απεδείχθη θανατηφόρος ενέργεια για τη Ν.Δ.
Οι δοσίλογοι πολιτικοί, «Καπέλωσαν» τον Ελληνικό Λαό με ένα χρέος 500 δις.ευρώ, επαχθές και επονείδιστο, και δημιούργησαν πολιτική ανωμαλία. Έχουμε νέα απαίτηση της Τρόϊκα ύψους 3-6 δις.ευρώ για λογαριασμό των παγκόσμιων τοκογλύφων του θείου Rothschild, ενώ η Χρυσαυγιάδα οργιάζει στα Τουρκοκάναλα. Κάθε φορά οι Σιωνιστές δανειστές ζητούν όλο και νέα ποσά. Βρήκανε εδώ πολιτικούς «του χεριού τους»….. Πολιτικούς «Μακάκες» ή  δοσίλογους.
Έδωσαν το χρυσό της Χαλκιδικής (Σκουριές) τζάμπα στα αφεντικά!!
Οι παγκόσμιοι «τσιφούτηδες» και τοκογλύφοι, εφαρμόζουν επάνω στον Ελληνικό Λαό, τις μεθόδους του Δόγματος του Σόκ, όπως αυτές περιγράφονται στο βιβλίο της Ναόμι Κλέϊν.
Οι παγκόσμιοι Σιωνιστές ολιγάρχες και μεγιστάνες, εφαρμόζουν τις νεοφιλελεύθερες οικονομικές θεωρίες της σχολής του Σικάγου, επάνω στον Ελληνικό Λαό, με τη συνεργασία των αποτυχημένων πολιτικών.
Αυτές οι θεωρίες είναι τόσο «πετυχημένες» που κατάστρεψαν την Αμερικανική οικονομία, και δημιούργησαν ένα χρέος $17 τρις.
Εξανεμίζεται ο εθνικός μας πλούτος, και έχουμε θλιβερή πρωτιά σε ανεργία και ύφεση. Αυτά όλα οφείλονται σε πολιτική ανωμαλία.
Οι πολιτικοί παρουσιάζουν για τη χώρα, στη διεθνή κοινωνία, όψη οικονομικής τρομοκρατίας με τα νέα μέτρα, τα δάνεια, τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, τις αυτοκτονίες, την εξαθλίωση πολιτών, κ.λ.π.
Δίνουν τα δάνεια των Ελλήνων σε εισπρακτικές εταιρίες του εξωτερικού, γνωστές και σαν «κοράκια». Αυτά όλα λέγονται πολιτική ανωμαλία. Εδώ που μας έφεραν , η μόνη σωτηρία είναι η ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ, και επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα. Επαναλαμβάνω το χρέος είναι επαχθές και επονείδιστο, και πρέπει να διαγραφεί.
Η Γερμανία μετά το Β! Π.Π. έκανε στάση Πληρωμών.
Αυτά όλα είναι πολιτική ανωμαλία, αφού οι αρμόδιοι δεν τολμούν να διαγράψουν το χρέος, όπως έκαναν πολλές άλλες χώρες.
Όταν μια «Δημοκρατική» κυβέρνηση στηρίζεται επάνω στα Μνημόνια, και σε πολιτικές, οικονομικές, και στρατιωτικές δυνάμεις ξένων κατακτητών, (ΝΑΤΟ-Τουρκία), αυτό λέγεται πολιτική ανωμαλία.
Όταν η χώρα γίνεται υπόδουλη στους ξένους επί δεκαετίες, και στρατοπεδεύουν στη χώρα μας ξένες εχθρικές δυνάμεις, αυτό είναι πολιτική και πολιτειακή ανωμαλία.
Τα Τουρκοκάναλα της T.V. έχουν αρρωστήσει από Χρυσαυγίτιδα,
αναλύοντας τη Χρυσαυγιάδα κάθε βράδυ, έτσι παρασύρουν τη χώρα σε πολιτική ανωμαλία. Είναι συνυπεύθυνοι της εθνικής τραγωδίας!!!
Όταν δανειζόμαστε για να πληρώνουμε το εχθρικό ΝΑΤΟ, και τις Σιωνιστικές ΜΚΟ, που λειτουργούν στη χώρα μας για τον εχθρό, ενώ ο Λαός λιμοκτονεί και αυτοκτονεί, αυτό είναι πολιτική ανωμαλία.
Όταν μια κυβέρνηση συλλαμβάνει βουλευτές κατόπιν εντολής της ηγεσίας της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, αυτό λέγεται πολιτική ανωμαλία. Όταν στη Βουλή των Ελλήνων, τις ψηφοφορίες για άρση ασυλίας βουλευτών, τις κερδίζει η ηγεσία της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης, αυτό λέγεται πολιτική ανωμαλία.
Όταν μια κυβέρνηση αδυνατεί να ορίσει τα σύνορα της Ελληνικής Α.Ο.Ζ. αλλά αφήνει απροστάτευτη την Α.Ο.Ζ. στις βουλιμίες εχθρικών
Κρατών, αυτό λέγεται πολιτική αδυναμία και ανωμαλία.
Κατάργησαν το εθνικό μας νόμισμα εσκεμμένα, για να μας βάλλουν στο πανάκριβο ευρώ, με σκοπό να χρεοκοπήσουμε, και να γίνει ο ορυκτός μας ενεργειακός πλούτος, ιδιοκτησία της ηγεσίας των ολιγαρχών, της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης-Δικτατορίας.
Όταν η Ελλάς κυβερνάται από Task Force του κ. Ράϊχενμπαχ, και τη Σιωνιστική Τρόϊκα, με τα υπαλληλάκια τύπου TOMSEN, αυτό λέγεται πολιτική ανωμαλία. Όταν η χώρα κυβερνάται από ένα πολιτικό μόρφωμα τύπου πολιτικής άνοιξης του 5%, και ΠΑΣΟΚ του 5% αυτό λέγεται πολιτική ανωμαλία. Όταν η κυβέρνηση φυλακίζει τους πολιτικούς αντιπάλους της, διότι φοβάται μη της πάρουν την εξουσία, αυτό λέγεται πολιτική ανωμαλία. Όταν το κοινοβούλιο λειτουργεί κολοβό, αυτό λέγεται πολιτική ανωμαλία. Όταν μας ψεκάζουν οι Σιωνιστές «σύμμαχοι» και εταίροι με καρκίνο και αποβλάκωση, με αεροψεκασμούς, και η κυβέρνηση το επιτρέπει και αδυνατεί να μας προστατέψει, αυτό λέγεται πολιτική ανωμαλία. Όταν επικρατεί οικονομική αθλιότητα και εξαθλίωση στο Λαό, σε όλη την επικράτεια, αυτό λέγεται πολιτική ανωμαλία.
Ο Σαμαράς θέλει να εξαντλήσει τη τετραετία, στηριζόμενος στη ψήφο των λαθρομεταναστών, ενώ ο λαός στενάζει, αυτό λέγεται πολιτική ανωμαλία. Όταν μια κυβέρνηση κυβερνά αυταρχικά, με το λαό απέναντί της, και εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία ξένων αφεντικών, αυτό είναι πολιτική ανωμαλία. Όταν μια κυβέρνηση έχει χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία, αυτό είναι πολιτική ανωμαλία.
Όταν ένας Πρωθυπουργός λέει συνεχώς ψέματα στο Λαό, (ανάπτυξη, πλεόνασμα, όχι άλλα μέτρα, αντιμνημονιακός, κ.λ.π.), αυτό είναι πολιτική ανωμαλία. Όταν ένα φυλακισμένο πολιτικό κόμμα κατά διαταγή ξένων αφεντικών, απολαμβάνει τις προτιμήσεις των πολιτών κατά σημαντικά ποσοστά, αυτό είναι πολιτική και πολιτειακή ανωμαλία.  Όταν επικρατεί ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ εις βάρος των Ελλήνων από τους εταίρους μας στην Ε.Ε. και εμείς σπεύδουμε να εκτελέσουμε τις εντολές τους, αυτό λέγεται πολιτική ανωμαλία.
Όταν οι πολιτικοί ανοίγουν τα σύνορα για να μπεί μέσα κάθε «καρυδιάς καρύδι», και νοθεύεται ο Έλληνας, αυτό είναι πολιτική ανωμαλία.
Όταν οι πολιτικοί κλέβουν τον ορυκτό μας πλούτο, (χρυσό σε σκουριές)
για να τον δώσουν στα ξένα αφεντικά τους, αυτό είναι πολιτική
ανωμαλία. Όταν οι πολιτικοί κλέβουν τα δημόσια ταμεία, (μίζες), και προδίδουν τη πατρίδα, καλυπτόμενοι πίσω από το νόμο περί «ευθύνης υπουργών», αυτό είναι πολιτική ανωμαλία.
Όταν φόρους πληρώνει μόνο η μικρομεσαία τάξη, (Πόπολο),
αυτό είναι πολιτική ανωμαλία.
Όταν κυβερνώμεθα από πολιτικούς συνεργάτες των ξένων, (ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε.), και όταν οι πολιτικοί είναι εκλεκτοί εχθρικών εταίρων και «συμμάχων», αυτό είναι πολιτική ανωμαλία.
Όταν μια κυβέρνηση για να κυβερνήσει το τόπο στηρίζεται επάνω στα δάνεια που αποπληρώνει το πόπολο τοκογλυφικά, αυτό λέγεται πολιτική ανωμαλία. Όταν μια κυβέρνηση κυβερνά με μεσοπρόθεσμα νομοσχέδια, με πολυνομοσχέδια, με εφαρμοστικούς νόμους, με μνημόνια, με αποικιοκρατικές δανειακές συμβάσεις, και προεδρικά διατάγματα, αυτό λέγεται πολιτική ανωμαλία. Όταν μια κυβέρνηση
προστατεύεται και κρύβεται πίσω από το νόμο περί ευθύνης υπουργών,
ενώ πρώην Πρωθυπουργοί έχουν διαπράξει προδοσίες κατά της χώρας και του λαού της, (Ίμια-Αιγαίο-Μαδρίτη-Μακεδονία, κλπ.) , για να εξυπηρετήσουν τα Σιωνιστικά σχέδια της Ν.Τ.Π., και πρώην υπουργοί έχουν διαπράξει οικονομικά εγκλήματα κατά της πατρίδας, (μίζες, κ.λ.π.) και δεν τιμωρούνται, αυτό είναι πολιτική ανωμαλία.
Όταν μια κυβέρνηση παραχωρεί τον ενεργειακό ορυκτό πλούτο της χώρας, με συμβάσεις τύπου «μπιρ-παρά», ενώ ο λαός λιμοκτονεί,
αυτό λέγεται πολιτική ανωμαλία. Όταν η χώρα κυβερνάται από Ύπατη
Σιωνιστική Αρμοστεία ξένων, αυτό λέγεται πολιτική ανωμαλία.
Όταν μια κυβέρνηση στηρίζεται επάνω στη προπαγάνδα «Μεγκάλων»
«Τουρκοκάναλων», οργάνων των ξένων κατακτητών της χώρας, αυτό λέγεται πολιτική ανωμαλία. Όταν τη χώρα κυβερνά ένα κυβερνητικό μόρφωμα και έκτρωμα πολιτικών συνεργατών Σιωνιστικών εχθρικών δυνάμεων, και οι βουλευτές το στηρίζουν επειδή έχουν πάσης φύσεως συμφέροντα, εις βάρος του Λαού που πληρώνει, αυτό λέγεται πολιτική ανωμαλία. Όταν οι Έλληνες γίνονται μειονότητα στο τόπο τους, και υπάρχει πληθυσμιακή αλλοίωση της Ελλάδας, και οι πολιτικοί δίνουν άδειες παραμονής και ιθαγένειας με πολιτικά δικαιώματα, -ψήφο στους λαθρομετανάστες,- επειδή έτσι το θέλουν τα ξένα αφεντικά τους,
αυτό λέγεται πολιτική ανωμαλία. Δεν τους εκλέξαμε για να κάνουν τη πατρίδα μας Αφρική & Ασία, ούτε Ισλαμική χώρα.
Το Μνημόνιο που υπέγραψε ο αλήστου μνήμης ΓΑΠ, δεν είχε σαν στόχο τη διάσωση της Ελλάδος, αλλά τη διάσωση των Σιωνιστικών χωρών-κρατών-μελών της ευρωζώνης. Δηλαδή η Ελλάδα
έγινε Ιφιγένεια για τη διάσωση ξένων εχθρικών χωρών.
Τέτοιους δοσίλογους πολιτικούς έχουμε. Εκείνοι που κυβερνούν καλύπτουν τους προδότες, και δεν κάνουν τίποτε για να διερευνηθούν οι αιτίες που μας οδήγησαν στα Μνημόνια και στην εξαθλίωση.
Ο Λαός ζητάει να τιμωρηθούν οι ένοχοι δοσίλογοι & προδότες του Ελληνισμού, και όχι να κάνουν τουρισμό στην αλλοδαπή και μάλιστα με δικά μας έξοδα. Τα ονόματα είναι γνωστά στη Δικαιοσύνη, η οποία οφείλει να σταθεί στο ύψος των δύσκολων περιστάσεων του Έθνους των Ελλήνων. Από τη μεταπολίτευση και εντεύθεν, στη πολιτική ζωή της Ελλάδος, κυριαρχούν οι εξής φράσεις-συνθήματα, που έγιναν θούρια των δοσίλογων πολιτικών.
1.- Εδώ Πολυτεχνείο. 2.- Καραμανλής ή Τανκς. 3.- Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες. 4.-Τσοβόλα δώστα όλα. 5.- Κάθαρση. 6.-Σε 10 χρόνια
κανείς δε θα θυμάται το Μακεδονικό. 7.- Να προλάβουμε το τραίνο της  Ευρώπης. 8.- Σεμνά και ταπεινά. 9.- Λεφτά υπάρχουν. 10.- Δεν θα παρθούν πρόσθετα μέτρα. 11.- Μαζί τα φάγαμε. 12.- «Δεν θέλω ου».
13.- Η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο. 14.- Ευχαριστώ τους Αμερικάνους, που μας πήραν τα Ίμια και το Αιγαίο.
15.- Για ένα κωλόσπιτο…..16.- Ποιος κυβερνάει αυτό το τόπο.
17.- Ότι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό. 18.- Τη σημαία τη πήρε ο αέρας. 19.- Επανίδρυση του κράτους. 20.- ΕΟΚ & ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο. 21.- Ρατσισμός εναντίον Ελλήνων, λαθρομετανάστες, και άλλους…...
22.- Δάνεια και Μνημόνια. 23.- Όχι νέα μέτρα. 24.- Καλό κουράγιο.  Και άλλα πολλά. Με τέτοιες φαιδρότητες και προδοσίες, κυβερνηθήκαμε μέχρι που φθάσαμε στη καταστροφή!!!
Ο τέως πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασίλειος  Κόκκινος, με άρθρο του ζητά τη ποινική δίωξη του Πρωθυπουργού για ψέματα προς τον Ελληνικό λαό με σκοπό να υφαρπάξει τη ψήφο του.
Ο Σαμαράς δίνει ψήφο στους Ισλαμιστές λαθρομετανάστες, και κάνει την Ελλάδα Αφρικανική υποσαχάρια χώρα-ζώνη, και ζούγκλα.
Η Εθνική προδοσία στη δόξα της, με Σιωνιστικό βραβείο Νόμπελ….. Έλληνες κοιμηθείτε ελεύθερα, και επαναπαυθείτε στις υποσχέσεις πονηρών ύποπτων πολιτικών.
Ονειρευθείτε την Ελλάδα που ξέρατε, την Ελλάδα που χάνετε…….
Θα περίμενα από τη Κυβέρνηση να ορθώνει το ανάστημα του Γένους.
Θα περίμενα μια γενναία και ανυποχώρητη στάση έναντι των τοκογλύφων δανειστών. Θα περίμενα να διεκδικήσει τις Γερμανικές αποζημιώσεις, και το κατοχικό δάνειο, που έλαβαν οι Γερμανοί Ναζί, λέει ο Μητροπολίτης Πειραιώς. Ο κ. Σεραφείμ λέει πως νιώθει αποτροπιασμό για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα σήμερα.
Το ίδιο νιώθουμε και εμείς οι απλοί προδομένοι πολίτες Σεβασμιώτατε.
Νιώθουμε αγανάκτηση για το σάπιο πολιτικό σύστημα που επιβιώνει με χυδαίους τρόπους. Εάν όλα αυτά δεν είναι πολιτική ανωμαλία, τότε τι είναι;;; Έχει εκχωρηθεί το σύνολο της χώρας. Παντού ξένοι επίτροποι.
Παντού κατοχή!! Εκχωρήθηκαν οι κρατικές τηλεπικοινωνίες (ΟΤΕ) στους Σιωνιστές Γερμανούς. Δεν υπάρχει πια κρατικό μυστικό.
Παρακολουθούνται και διαρρέουν τα πάντα στον εχθρό Τούρκο.
Εκχωρήθηκαν λιμάνια, αεροδρόμια, βιομηχανίες, ορυκτός πλούτος,
Δημόσια υγεία, παιδεία, οικονομία, στους εχθρούς του Γένους των Ελλήνων. Αυτό είναι πολιτική ανωμαλία, εξευτελισμός, υποτέλεια, και προδοσία. Γενικά εκχωρήθηκε όλη η κυβέρνηση, είναι αυτό πολιτική ανωμαλία, και κατάργηση του συντάγματος των Ελλήνων, ή  όχι;;;;
Το Σύνταγμα των Ελλήνων, άρθρο 1ον παρ.3 λέει, «Όλες οι εξουσίες
πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους»…….
Όμως όλες οι εξουσίες-λόγω προδοτών πολιτικών- πηγάζουν από τους διεθνείς δανειστές τοκογλύφους, (βλέπε Μνημόνια, και άλλα), και υπάρχουν για τη παγκόσμια Σιωνιστική κυβέρνηση-Δικτατορία.
Το Σύνταγμα των Ελλήνων άρθρο 4 παρ. 5 λέει, «Οι Έλληνες πολίτες
συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη» όμως οι λαθρομετανάστες, και οι «παρεπιδημούντες την Ιερουσαλήμ»- (λογοτεχνική αδεία)- διεθνείς τοκογλύφοι, δεν συνεισφέρουν, αλλά παραμένουν αφορολόγητοι. Συνεισφέρουν μόνο τα υποζύγια.
Αυτό λέγεται πολιτειακή και πολιτική ανωμαλία.
Οι παγκόσμιοι δικτάτορες εγκατέστησαν  στην Ελλάδα, τον «Έλληνα»
Ιαβέρη, Μπέρια, και  Χάϊνριχ  Χίμλερ, σαν εκπρόσωπο των συμφερόντων τους. Διώκτης πολιτικών αντιπάλων, και προστάτης της ηγεσίας της Σιωνιστικής παγκόσμιας διακυβέρνησης. Όταν τον βλέπουμε στα κανάλια μας θυμίζει αυτές τις ιστορικές προσωπικότητες.
Το πολιτικό μόρφωμα και έκτρωμα που κυβερνά σήμερα εξελίσσεται σε ότι πιο καταστροφικό για την Ελλάδα, γιατί προωθεί τις εντολές της ηγεσίας των Σιωνιστών παγκοσμιοποιητών της Ν.Τ.Π.
Τα εκάστοτε νέα μέτρα που λαμβάνονται, είναι μέτρα οικονομικής δικτατορίας, αφού τα ζήτησαν οι παγκόσμιοι οικονομικοί Δικτάτορες.
Όλη τους η έγνοια είναι η ψήφος των λαθρομεταναστών αφού οι Έλληνες δεν τους ψηφίζουν πια. Με τη δικαιολογία και πρόφαση του
αντι-ρατσισμού, του αντι-φασισμού, του αντι-ναζισμού, του αντι-σημιτισμού, κ.λ.π. εφαρμόζουν τη μέθοδο της μαζικής αντικατάστασης
των Ελλήνων ψηφοφόρων με αλλοδαπούς λαθρομετανάστες, ώστε η πατρίδα μας να μη καταστεί ποτέ ανεξάρτητη χώρα. Συνέχεια να είμαστε υπό την Ν.Τ.Π. για να αρπάξει η ηγεσία της παγκόσμιας διακυβέρνησης τον ορυκτό μας ενεργειακό πλούτο, και άλλα πολύτιμα μέταλλα, και να εκμεταλλευτεί τη Γεωπολιτική & Γεωστρατηγική θέση της Ελλάδος. Θέλουν μια Ελλάδα χωρίς Έλληνες.
Αυτό λέγεται πολιτική και πολιτειακή ανωμαλία, και Εθνική προδοσία.
Οι ανίκανοι πολιτικοί, πιόνια και μαριονέτες της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, όντες τέκτονες & πεφωτισμένοι,
αποδέχθηκαν την Ελληνοποίηση χιλιάδων λαθρομεταναστών, με πολιτικά δικαιώματα, ώστε να ψηφίζουν το σημερινό πολιτικό μόρφωμα. Στηρίζονται επάνω σε αντι-ρατσιστικούς νόμους. Αποδέχθηκαν τον απόλυτο έλεγχο της οικονομίας.
Αποδέχθηκαν τη μελλοντική διάσπαση και διαμελισμό της χώρας με δικαιολογία «μειονοτικών» διεκδικήσεων, ώστε οι μεγιστάνες, ολιγάρχες, και ηγήτορες της Οικουμένης, να κάνουν εύκολα τη δουλειά τους, μονοπωλώντας τα Γεωπολιτικά, Γεωστρατηγικά, και Γεωενεργειακά πλεονεκτήματα της χώρας……
Ο Αριστοτέλης στα πολιτικά λέει, «Επιδίωξη της τυραννίας είναι να
πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ’ ενός για να συντηρείται με τα χρήματά τους η φρουρά του καθεστώτος, και αφ’ εταίρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες με τη φτώχεια τους, και να μη τους μένει χρόνος για επιβουλές. Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, και η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά».
Αυτό το ρητό του Αριστοτέλους, σήμερα υλοποιήθηκε με την υπερχρέωση των Ελλήνων πολιτών στις τράπεζες, την επιβολή δυσβάστακτων φόρων και χαρατσιών, τον υπερδανεισμό της χώρας, τη δραματική μείωση μισθών και συντάξεων, κ.λ.π. και αυτό το πρόβλημα της πτώχευσης του λαού και της χώρας, είναι ένα από τα μεγαλύτερα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, προς μεγάλην ικανοποίηση των μεγιστάνων ολιγαρχών ηγετών της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π.
Υπενθυμίζω το ρητό του Θουκιδίδη, « Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά και εκείνος, που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει….»
Η Ελλάς είχε τη κακή τύχη να έχει πολιτικούς συνεργάτες των εχθρών
του Γένους των Ελλήνων.
Για τη προστασία της πατρίδος, υπενθυμίζω το άρθρο 120 του Συντάγματος των Ελλήνων.- «Ο σιωπών δοκεί συναινείν».-
                                                    ΑΝΤΩΝΗΣ  Ι.  ΓΡΥΠΑΙΟΣ
                                                    Διεθνολόγος.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Ευαγγελιστή Λουκά στη Θήβα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε και φέτος, όπως και κάθε χρόνο, ο Άγιος Απόστολος και Ευαγγελιστής Λουκάς, ιδρυτής της Εκκλησίας των Θηβών.

Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε σε κατανυκτική ατμόσφαιρα στον ομώνυμο Ιερό Ναό Ευαγγελιστή Λουκά στη Θήβα, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεωργίου.

Ακολούθησε η λιτάνευση της Αγίας Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου συνοδεία πολλών ιερωμένων, πλήθους πιστών και επισήμων μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ. Γ. Μουλκιώτης, ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Ε. Μπασιάκος,  Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπροσώποι Φορέων και Συλλόγων της περιοχής.

Λίγα λόγια για τον Ιερό Ναό του Ευαγγελιστή Λουκά στη Θήβα
Ο Ευαγγελιστής Λουκάς μετά το θάνατο του Αποστόλου Παύλου έζησε, δίδαξε, έγραψε και πέθανε στη Θήβα. Στην πόλη της Θήβας κτίστηκε ναός προς τιμήν του και το ιερό λείψανο του τοποθετήθηκε από τους χριστιανούς σε ρωμαϊκή λάρνακα, η οποία σώζεται μέχρι σήμερα. Ο Προσκυνηματικός Ναός σήμερα κοσμεί την πόλη της Θήβας και πολλοί προσκυνητές επισκέπτονται τον ιερό αυτό χώρο για να λάβουν την ευλογία του Ιδρυτού της τοπικής Βοιωτικής Εκκλησίας.




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας απευθύνεται, σε ενήλικες άνω των 18 ετών, που τελείωσαν το Δημοτικό Σχολείο και δε φοίτησαν καθόλου στο Γυμνάσιο ή το εγκατέλειψαν πριν το τελειώσουν.
Προσφέρει
Τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου(νόμος 2525/97).
Πιστοποιημένη γνώση χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Γνώση Αγγλικής γλώσσας.
Προετοιμασία για την εργασιακή ζωή σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία.
Η φοίτηση διαρκεί
Το πρόγραμμα διαρκεί  18 μήνες. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες.
Στη Βοιωτία λειτουργεί Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στον Ορχομενό και εκτός έδρας τμήμα στη Θήβα(5ο  Γυμνάσιο Θήβας).
Εγγραφές –Πληροφορίες.
Οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2013-14 γίνονται κάθε απόγευμα στο Σχολείο (πρώην κτίρια Οργανισμού Κωπαΐδας- Ορχομενός), από 5.00 μ.μ μέχρι 9.00 μ.μ.
Πληροφορίες : Σταράς Κωνσταντίνος,
Τηλ. Επικοινωνίας: 2261039045 – Κιν.6972290333


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Τον δρομέα της «Πορείας των Σπαρτιατών» υποδέχθηκε και φέτος ο Δήμαρχος Θηβαίων.

Με τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου συναντήθηκε, το πρωί της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου, ο κ. Χρήστος Τετριμίδας, που για 3η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιεί τη διαδρομή «Σπαρτιατών Πορεία», από τις ιστορικές Θερμοπύλες στην πατρίδα του Λεωνίδα, τη Σπάρτη, μια διαδρομή 490 χλμ.,  την οποία διανύει με τα πόδια, μεταφέροντας  το μήνυμα της αισιοδοξίας, της ελπίδας και της δύναμης του Έλληνα, που δεν το βάζει κάτω, ακόμη και στους πιο δύσκολους καιρούς.

Ο κ. Δήμαρχος υποδέχθηκε τον δρομέα στο γραφείο του και του ευχήθηκε και φέτος καλή επιτυχία και συνέχεια στο ταξίδι του.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Ανοιχτή πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς για εθελοντική συμμετοχή στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Θηβαίων

Η Επιτροπή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου απευθύνει ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή σε όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τη διδασκαλία τους στους μαθητές του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ», προκειμένου να ενισχύσουν και να συμβάλουν δυναμικά στην παροχή ολοκληρωμένης παιδείας σε μαθητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

•   Δηλώσεις συμμετοχής για ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ θα βρείτε στο site του Δήμου Θηβαίων www.thiva.gr (στη δεξιά στήλη),  τις οποίες και θα αποστέλλετε ηλεκτρονικά στο e-mail: ethelontesthivas@gmail.com  .

•   Όσοι δεν έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση προσερχόμενοι στο Γραφείο Τύπου του Δήμου Θηβαίων (Υπεύθυνη κα. Βενιζέλου Ευγενία - τηλ. 2262350607)

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Πόση σχέση έχουν με την κοινωνία οι πραματευτάδες της κεντροαριστεράς;

Τελικά, ώδινεν όρος…
Του Μάρκου Μουζάκη

Η με τυμπανοκρουσίες προαναγγελθείσα πρωτοβουλία για την συγκρότηση ενός ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς, κάτι σαν την ελληνική «Ελιά» ένα πράμα, ήρθε και μας είπε μία απ’ τα ίδια, χωρίς οραματικό λόγο, αλλά με ένα κείμενο το οποίο προσπαθεί –επί ματαίω- να παρουσιάσει σαν κεντροαριστερό λόγο μια συρραφή λέξεων που δεν αποκρύπτει τις νεοφιλελεύθερες απόψεις των πρωταγωνιστών.

Και όχι μόνο τις νεοφιλελεύθερες, αλλά και τις εν πολλοίς και συστημικές. Φαίνεται ότι οι θιασώτες της… κυβερνώσας Αριστεράς (δεν είναι τυχαίο ότι μεταξύ των υπογραφόντων το πόνημα περιλαμβάνονται αρκετοί υποστηρικτές της ΔΗΜΑΡ…) θέλγονται απ’ τα θέλγητρα της συστημικής «Αριστεράς», αν μ’ εννοείτε!

Και πλέον τούτου, αλήθεια οι διάφοροι πραματευτάδες της «κεντροαριστεράς», πόση σχέση έχουν με την κοινωνία;

Ποιες κοινωνικές αναφορές διαθέτουν;

Διότι εντάξει, ας πούμε καλά τα κείμενα που συντάσσονται σε διάφορα γραφεία, αλλά όταν κάποιος δεν διαθέτει την παραμικρή σύνδεση με την κοινωνία, πόση αξιοπιστία μπορεί να εκπέμψει;

Και πόση δυναμική μπορεί να εμπεριέχει το όποιο πόνημά του;

Θέλετε να δούμε και επί συγκεκριμένου, ποιοι είναι οι υπογράφοντες το συγκεκριμένο πόνημα, μακριά από καημούς και αγώνες και αγωνίες και προσδοκίες του δεινά δοκιμαζόμενου λαού;

Χα!

Κάμποσοι εκλεκτοί του σημιτικού «εκσυγχρονισμού», ανεξάρτητα αν αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί, σαν τον Παρ. Αυγερινό, την Αθ. Δρέττα, το Ν. Χριστοδουλάκη, τον Ηλ. Ευθυμιόπουλο, το Ν. Μουζέλη, τον Χρ. Ροζάκη. Ορισμένοι εξ αυτών θήτευσαν και σε κυβερνητικούς θώκους επί τέως και αλήστου μνήμης «καταλληλότερου»!

Κάποιοι πολιτικοί γυρολόγοι της «Αριστεράς», οι οποίοι έχουν περάσει από όλα σχεδόν τα ψευδώνυμα σχήματα του χώρου, σαν τον Ν. Μπίστη!

Κάποιοι καθηγητές οι οποίοι έχουν την ψευδαίσθηση ότι ο λαός κρέμεται απ’ τις ιδέες τους και ότι τα γραφεία τους είναι πεδία κινημάτων (!), σαν το Ν. Αλιβιζάτο, τον Γ. Καλογήρου, τον Γ. Γραμματικάκη, τον Μ. Ματσαγγάνη, τον Κίμ. Χατζιμπίρο.

Ορισμένοι συγγραφείς με θητεία σε κομματικά επιτελεία, τόσο… αδέσμευτοι, σαν το Θαν. Χειμωνά.

Κάποιοι εκδότες στρατευμένων εντύπων, σαν το Γ. Μεϊμάρογλου.

Ορισμένοι καλλιτέχνες ή σκηνοθέτες πικραμένοι επειδή… η νεοκομμουνιστική Αριστερά ανεβαίνει, κάποιοι μάλιστα εκ των οποίων (σαν τον Γ. Μπέζο) έχουν συστρατευτεί με τον Φ. Κουβέλη.

Επιχειρηματίας, φίλος του Βενιζέλου και για… μια ημέρα υπουργός του Παπαδήμου, ο Γ. Βερνίκος, αλλά και ορισμένοι άλλοι επιχειρηματίες…

Στελέχη είτε του ΠΑΣΟΚ, είτε της ΔΗΜΑΡ και πάει λέγοντας…

Εσείς τώρα αναλογιστείτε, πόσο και ποιον οραματικό λόγο είναι σε θέση να εκπέμψει αυτή η ομάδα, καθώς και ορισμένες άλλες… φιλικές, σαν το «κίνημα» των πέντε δημάρχων, κατατρυχόμενων συν τοις άλλοις και απ’ το άγχος της επανεκλογής…

Υ.Γ. Αν υπάρχει ψήγμα θετικό στο κείμενο, είναι η έμμεση πλην σαφής θέση, ότι του όποιου σχήματος δεν μπορούν να ηγηθούν ούτε ο Βενιζέλος, ούτε ο Κουβέλης! Αλλά μέχρι εκεί…

newsbomb.gr

                                                                                                                                                         aienaristeyein    

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Απίστευτο ξέσπασμα παρουσιάστριας για τη σαπίλα που ζούμε [video]

H Άννα Δαβίτη μέσα από το Kontra Channel ξέσπασε σε ένα παραλήρημα ψυχής, μιλώντας κυριολεκτικά έξω από δόντια για τη βαθιά σαπίλα που μας έχουν ρίξει οι πουλημένοι Κυβερνώντες -πιόνια των αφεντικών τους-. Ξέσπασμα οργής και απόγνωσης, μέσα από την ανασφάλεια που ζει η ίδια αλλά και χιλιάδες συμπολίτες μας τα τελευταία χρόνια. Δείτε το πολύ ενδιαφέρον απόσπασμα πιο κάτω...


tro-ma-ktiko

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Η σύγχρονη ηρωίδα Κωνσταντίνα Κούνεβα, οι πράσινοι δουλέμποροι και ο ισλαμοφασίστας εκτελεστής.

Ευθύνες για τη δολοφονική επίθεση κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα καταλόγισε στην εργοδότρια εταιρεία ΟΙΚΟΜΕΤ με χθεσινή του απόφαση το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, επιδικάζοντας
στην εταιρεία το ποσό των 250.000 ευρώ. Μάλιστα, από τα χρήματα αυτά, τα 80.000 ευρώ είναι άμεσα καταβλητέα.

Σύμφωνα με το avgi.gr, η χθεσινή απόφαση είναι η πρώτη (δικαστική) νίκη της Κωνσταντίνας Κούνεβα σε βάρος των εργοδοτών της, καθώς το δικαστήριο αναγνώρισε ευθαρσώς τις ευθύνες της εταιρείας. Στο σκεπτικό της απόφασης σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι η ΟΙΚΟΜΕΤ (εργολάβος εταιρεία καθαρισμού των σταθμών του ΗΣΑΠ) φέρει ευθύνη για τη δολοφονική επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε η Κ. Κούνεβα στις 22 Δεκεμβρίου του 2008.

Η επίθεση αναγνωρίζεται ως «εργατικό ατύχημα», καθώς έγινε αμέσως μετά την αποχώρηση της παθούσας από την εργασία της και ενώ η εταιρεία είχε αρνηθεί την αλλαγή βάρδιας που ζητούσε επίμονα η Κ. Κούνεβα, έχοντας επισημάνει στους προϊσταμένους της τις διαδοχικές απειλές που δεχόταν για τη ζωή της λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης.

«Η δράση της Κωνσταντίνας ενοχλούσε», είχε δηλώσει κατά την ακροαματική διαδικασία τον περασμένο Φεβρουάριο η δικηγόρος της Κ. Κούνεβα, Δάφνη Βαγιανού, και αναφερόμενη στην αγωγή σημείωνε: «Είναι μια αγωγή που εντάσσεται στη διαδικασία περί εργατικού ατυχήματος, χωρίς φυσικά να είναι εργατικό ατύχημα, απλά σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται». Σχετικά με το σκεπτικό της αγωγής, η δικηγόρος της Κούνεβα σημειώνει πως «από το 2006, αλλά κυρίως το 2007 και το 2008, η Κωνσταντίνα είχε λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης στοχοποιηθεί από όλες τις πλευρές». «Είχε δημιουργηθεί ένας κλοιός απειλών και από τους δικούς της εργοδότες αλλά και στον ευρύτερο εργασιακό χώρο, ενώ η Κωνσταντίνα έμεινε απροστάτευτη. Λόγω των απειλών είχε ζητήσει να μην τη βάζουν βραδινή βάρδια για να μην αναγκάζεται να γυρίζει νύχτα ή τουλάχιστον να τοποθετηθεί σε έναν σταθμό του ΗΣΑΠ κοντά στο σπίτι της, στα Πετράλωνα. Φυσικά, αυτά δεν έγιναν ποτέ. Όχι μόνο δεν εκπληρώθηκαν τα αιτήματα, αλλά η αδιαφορία ήταν πλήρης, αν και είχε καταφύγει και στα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα».


olympia

Κωνσταντίνα Κούνεβα:”Τα Έθνη απόλο τον κόσμο να ξαναγυρίσουν προς την παράδοση τους”


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Ρεκόρ... αστέγων στο κέντρο της Αθήνας!

Τα πρώτα στοιχεία της μεγάλης κοινωνικής έρευνας για τις ευπαθείς ομάδες στην Αθήνα παρουσιάστηκαν σήμερα από το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων ( Κ.Υ.Α.Δ.Α) σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στο Γκάζι με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα κατά της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού.

Σήμερα, περισσότεροι από 20.000 κάτοικοι της πόλης στηρίζονται από το Κ.Υ.Α.Δ.Α. Αυτό πραγματοποιήθηκε -παρά τους 60% λιγότερους πόρους  που διατέθηκαν-χάρη στη νέα αντίληψη που οδηγεί από την φιλανθρωπία στην αλληλοβοήθεια.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αναφέρουν πως στους άστεγους το 77% είναι άντρες, επί του συνόλου,  το 54% Έλληνες και το  46% αλλοδαποί, το 24% δεν έχει οικογένεια , το 61% είναι ουσιοεξαρτώμενοι, ενώ το 76% είναι μεταξύ 26 και 55 ετών.

Σε ότι αφορά τα στοιχεία που προκύπτουν από τα  συσσίτια που προσφέρει το Κ.Υ.Α.Δ.Α. το 73% από τους Έλληνες σιτιζόμενους είναι άνεργοι περίπου  2 χρόνια, το 41% προσήλθε στο συσσίτιο τους τελευταίους 6 μήνες, το 46% είναι μεταξύ 36 και 55 ετών, το 50% είναι άγαμοι, το 7,5% έχει τίτλο ανώτατης εκπαίδευσης και το 0,7% μεταπτυχιακό.



Αναφορικά με τις κοινωνικές δομές στήριξης οικογενειών ή πολιτών που πλήττονται από την κρίση, ο δήμαρχος επεσήμανε:

• τον σημαντικό ρόλο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, όπου 400 νοικοκυριά το χρόνο υποστηρίζονται σταθερά για 6 μήνες

• το πρόγραμμα «Αλληλεγγύη στην Οικογένεια», το οποίο σε συνεργασία με χορηγούς παρέχει υλική στήριξη από τον Μάιο 2012 σε 200 οικογένειες το χρόνο (100/εξάμηνο).

• τον «ΚΟΜΒΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» στο παλιό Φρουραρχείο του σταθμού Λαρίσης που έκανε πράξη την ιδέα της Αλληλοβοήθειας και προσφέρει στήριξη και βοήθεια σε περισσότερους από 13.000 συμπολίτες μας, εκ των οποίων περίπου 3.000 είναι παιδιά.

• την άμεση ανταπόκριση του δήμου, μέσω του Δημοτικού Βρεφοκομείου, στα αιτήματα σίτισης που δείχθηκε από σχολεία, ενώ σιτίζει όλα τα φιλοξενούμενα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς του : από 250 πέρυσι, σε 1100 φέτος!

Παράλληλα, έγινε αναφορά  στη λειτουργία του Υπνωτηρίου Αστέγων στον Ξενώνα Φιλοξενίας στην Ομόνοια, μέρος στο οποία παρέχετε στους αστέγους για τη νύχτα, μπάνιο, πρωινό και στήριξη από κοινωνικούς επιστήμονες, αναφέροντας μάλιστα ότι οι πρώτοι άστεγοι, ένα ποσοστό 22%, εξέφρασαν τη διάθεση να στεγαστούν και εγκατέλειψαν τους δρόμους και ήδη φιλοξενήθηκαν στις διαθέσιμες κλίνες του ΚΥΑΔΑ, ενώ σε σταθερή βάση, δύο Ξενώνες Φιλοξενίας Αστέγων, παρέχουν μονιμότερη φιλοξενία σε 130 άστεγους και απόρους.

topontiki


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΝ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ (Υ-2) ΔΥΟ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΟΣΕΚΤΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ


 
ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΟΥΣΣΕΝ Β.Ν.
ΒΗΡΥΤΤΟΣ 21/09/1943 & 24/12/1943


Του Τιμόθεου Μασούρα, Αντιναυάρχου
Π.Ν. (εα), Επίτιμου Αρχηγού Στόλου,
Γενικού Γραμματέα Ν.Μ.Ε.

Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ τ.60 σελ. 31,
ΙΟΥΛ-ΣΕΠ 2007, έκδοση Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος.
Αναδημοσίευση στο Περί Αλός με την έγκριση του ΝΜΕ.





 

Το υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ
σε δοκιμαστικές πλεύσεις,
Toulon 1927.
ΦΩΤΟ: Αρχείο ΝΜΕ
 
ΔΥΟ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΟΣΕΚΤΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ

Κατά την αναδίφηση των παλαιών αρχείων των Υποβρυχίων και συγκεκριμένα της δράσεως του Υποβρυχίου “Παπανικολής” Υ2 εντόπισα δύο ιδιαίτερες αναφορές του τότε Κυβερνήτη του Υποβρυχίου, Υποπλοιάρχου Νικολάου Ρουσσέν Β.Ν. προς τον τότε Ανώτερο Διοικητή Υποβρυχίων, Πλοίαρχο Παναγιώτη Κώνστα Β.Ν.
Ο Υποπλοίαρχος Νικόλαος Ρουσσέν Β.Ν. είχε παραλάβει καθήκοντα Κυβερνήτου του Υποβρυχίου από τις 9 Οκτωβρίου 1942 και είχε ήδη πολεμική δράση τεσσάρων πολεμικών περιπολιών και δύο ειδικών αποστολών.
Και οι δύο αναφορές συνετάχθησαν όταν το Υποβρύχιον “Παπανικολής” Υ2 βρισκόταν στη Βηρυττό, όπου είχαν καταφύγει - μετασταθμεύσει τα ελληνικά υποβρύχια λόγω της προέλασης των γερμανικών στρατευμάτων προς την Αλεξάνδρεια.
Οι δύο αναφορές έχουν τελείως διαφορετικά θέματα, ξεφεύγουν από τις τυπικές και καθαρά υπηρεσιακές/επιχειρησιακές αναφορές και οι δύο, όμως, εκφράζουν και διατυπώνουν έντονες ευαισθησίες και συναισθήματα του συντάκτου, ο οποίος καταβάλλει ιδιαίτερα υπεράνθρωπες προσπάθειες, αφ’ ενός να μην ξεφύγει από το καθαρά στρατιωτικό πνεύμα αφ’ ετέρου όμως να διατυπώσει με σαφήνεια τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του με πραγματικά και χειροπιαστά στοιχεία.
Και από τις δύο αναφορές αναδύονται η αξιοπρέπεια, η φιλοπατρία, ο πατριωτικός εγωισμός και η συναδελφική αλληλεγγύη. 

 
 



Ν Ι Κ Ο Λ Α Ο Σ  Ρ Ο Υ Σ Σ Ε Ν

Ο Νικόλαος Ρουσσέν γεννήθηκε το 1913 στην Αθήνα.
Το 1929 εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, από την οποία αποφοίτησε το 1933 ως μάχιμος σημαιοφόρος. Το 1937 προήχθη σε Ανθυποπλοίαρχο και το 1940 σε Υποπλοίαρχο.
Φοίτησε στη Σχολή Υποβρυχίων και έλαβε πτυχίο εξειδίκευσης Κυβερνήτου υποβρυχίων. Υπηρέτησε σε πλοία επιφάνειας, υποβρύχια και υπηρεσίες ξηράς.
Κατά το Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, ως υποπλοίαρχος, υπηρέτησε αρχικά στο υποβρύχιο «Κατσώνης», με το οποίο έλαβε μέρος σε περιπολίες στην Αδριατική και στη συνέχεια στη Μέση Ανατολή στο Θ/Κ «Γ. Αβέρωφ».
Στις 10 Οκτωβρίου του 1942 ανέλαβε με επιτυχία την διακυβέρνηση του υποβρυχίου «Παπανικολής».

Ο Υποπλοίαρχος Ν. Ρουσσέν,
Κυβερνήτης του υποβρυχίου
«Παπανικολής» κατά την
περίοδο 1942-1944.
ΦΩΤΟ: Αρχείο ΝΜΕ
Τον Απρίλιο του 1944 ο Υποπλοίαρχος Ν. Ρουσσέν σκοτώθηκε κατά την επιχείρηση καταστολής της στάσης που είχε ξεσπάσει σε ορισμένα πληρώματα του Ναυτικού στην Αλεξάνδρεια.
Ο Ρουσσέν συμμετείχε στο άγημα εμβολής που είχε συγκροτηθεί με σκοπό να ανακαταλάβει τα ελληνικά πλοία.
Τιμήθηκε δύο φορές με τον Πολεμικό Σταυρό Β΄ Τάξης και δύο φορές με τονΠολεμικό Σταυρό Α΄ Τάξης καθώς και με το βρετανικό Σταυρό Διακεκριμένης Υπηρεσίας (Distinguished Service Cross) για τη δράση του στα υποβρύχια.
Μετά το θάνατό του προήχθη σε πλωτάρχη επ’ ανδραγαθία, του απονεμήθηκε το Μετάλλιο Εξαιρέτων Πράξεων ενώ το όνομά του δόθηκε τιμητικά σε δύο ελληνικά πολεμικά πλοία, ένα οχηματαγωγό και μια πυραυλάκατο.
http://perialos.blogspot.gr/2013/10/2.html











Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Νέος κύκλος σεμιναρίων "Αναζήτηση Εργασίας" στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς

Λιβαδειά, 15/10/2013

Θέμα: Νέος κύκλος σεμιναρίων "Αναζήτηση Εργασίας" στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς με τον Κ. Αϊβάζη

Νέος κύκλος εξειδικευμένων σεμιναρίων "Αναζήτηση Εργασίας" ξεκινά στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, τον Νοέμβριο 2013.

Αυτή τη φορά, με περιεχόμενο την παροχή γνώσεων και εργαλείων για επιτυχείς και στοχευμένες αναζητήσεις θέσεων εργασίας σε εταιρείες, επιχειρήσεις, φορείς ή οργανισμούς, αλλά και με έμφαση στην επιχειρηματικότητα και την προσωπική δραστηριοποίηση στην αγορά, στις πωλήσεις, στο ελεύθερο επάγγελμα, τη μικρομεσαία και οικογενειακή επιχείρηση.

Σκοπός των σεμιναρίων είναι οι συμμετέχοντες να προσθέσουν ένα απαραίτητο γνωσιακό κεφάλαιο στον τρόπο προσέγγισης και εκτίμησης του εργασιακού τους status και ανάληψης πρωτοβουλιών για την υπέρβαση της δυσμενούς και κατάστασης που έχουν βρεθεί.

Αναλυτικά:

Τίτλος σεμιναρίων: Αναζήτηση Εργασίας με Αρωγό τη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς

Σε ποιους απευθύνονται:

-Ανέργους, με ή χωρίς Προϋπηρεσία
-Εργαζόμενους, για Καλύτερη Εργασία
-Εργαζόμενους, σε Επισφαλή Εργασία
-Μητέρες, μετά από απουσία ετών
-Τελειόφοιτους & Απόφοιτους Σχολών
-Μαθητές, Σπουδαστές, Φοιτητές και τους Γονείς και Κηδεμόνες τους.

Δυνατή η συμμετοχή και όσων είχαν παρακολουθήσει τα σεμινάρια της προηγούμενης περιόδου (Άνοιξη 2013).

Μέγιστος Αριθμός συμμετεχόντων: 30 άτομα. Για τη διασφάλιση της ποιότητας και της επιτυχίας των σεμιναρίων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Εισηγητής: Κύρος Αϊβάζης

Πότε: Ημερομηνίες: 5, 12, 19 και 26 Νοεμβρίου 2013 (Τρίτη) - Ώρες: 12:30-14:30
Που: Στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης (3ος όρ., είσοδος στο πλάι)

Δηλώσεις συμμετοχής: Online με συμπλήρωση της φόρμας http://goo.gl/gzhC2. Σε περίπτωση αδυναμίας πρόσβασης στο διαδίκτυο γίνονται δεκτές προεγγραφές και τηλεφωνικά, τηλ. 22610.89979 ή 89970 (κ. Κεράστα ή κ. Βελέντζα). Οι προεγγραφές είναι επιθυμητές για την όσο το δυνατόν καλύτερη διοργάνωση των σεμιναρίων.

Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν.

Πρόγραμμα και περιεχόμενα των σεμιναρίων

Εισαγωγή στο Σεμινάριο Απασχόλησης
Κανόνες και Εμψύχωση
Ακροατήριο και Σκοπός Σεμιναρίου
Φιλοσοφία & Αποτελέσματα του Σεμιναρίου
Οι 4εις Λύσεις για Απασχόληση σε περίοδο Κρίσης
Διαγράμματα Απασχόλησης: Προσφορά & Ζήτηση
Τρόποι Προβολής Υποψηφίων για Απασχόληση
1. Έτερο-Απασχόληση: Εύρεση Εργασίας
Η Πυραμίδα της Πρόσληψης
Οι 6 Κατηγορίες Προσόντων
Η Απλή Μέθοδος των 3ων:
Κανάλια Αναζήτησης Θέσεων
Σύνταξη Βιογραφικού και Επιστολής
Στρατηγικές και Τεχνικές Συνέντευξης
2. Βελτίωση Υπάρχουσας Εργασίας: Μέθοδοι για…
Στόχοι Βελτίωσης:
Διατήρηση Θέσης, Αύξηση Μισθού, Προαγωγή
Στάδια & Τεχνικές Βελτίωσης
Βελτίωση στην Απόδοση Εργασίας
Εξασφάλιση Επιτυχίας χωρίς Ρίσκο
3. Αυτό-Απασχόληση: Δημιουργία Δικής σας Δουλειάς
Πηγές Ιδεών και Κριτήρια Επιλογής
Μεθοδολογία και Βήματα Προόδου
Μικρό-επιχειρήσεις Offline & Online
Στοιχεία Ιδανικής Μικρό-επιχείρησης
Μελλοντικά: Startups, Ειδικές Καλλιέργειες
4. Βελτίωση  Αυτό-Απασχόληση  ή  Μ.Μ. Επιχείρηση
Στόχοι Βελτίωσης:
Διατήρηση στην Αγορά, Ανάπτυξη Επιχείρησης
Επέκταση Οριζόντια ή/& Κάθετα
Τομείς και Τρόποι Βελτίωσης
Διαφη-Μυστικές Τεχνικές, κλπ.
Κοινοί Κανόνες & Μέθοδοι Επιτυχίας
Οι Κοινοί Κανόνες Επιτυχίας
Εκπαιδευτικά Προβλήματα και Ανέκδοτα
Ψυχολογικές Μέθοδοι Επιτυχίας

Πρόσθετες Πηγές Σεμιναρίου
Λίστα Συγγραφέων, Ιστοσελίδων, κλπ.



Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν το υλικό του εισηγητού σε CD. Επιπλέον, θα τους δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το προσωπικό της Βιβλιοθήκης στα τηλ. 22610.89979 και 89970 (Αικ. Κεράστα, Ι. Βελέντζα), ή στείλτε email στο vivlivad@gmail.com, ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας http://www.liblivadia.gr.

Λίγα λόγια για τον εισηγητή:

Ο Κύρος Αϊβάζης διαθέτει πολυετή εμπειρία στην ανάπτυξη και παρουσίαση Σεμιναρίων και Εργαστηρίων (Workshops) για όλες τις φάσεις του τομέα Απασχόλησης. Αυτά συμπεριλαμβάνουν: Τεχνικές Εύρεσης Εργασίας, Βελτίωσης Υπάρχουσας Θέσης, Δημιουργίας Αυτο-απασχόλησης, Βελτίωσης Αυτο-απασχόλησης ή Μικρο-Επιχείρησης.

Τα σεμινάρια αυτά τα παρουσιάζει από το 1984, στον Στρατό, σε Δήμους, Ενορίες και Συλλόγους στην περιοχή Αττικής και αλλού.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Που μετακινούνται οι δημοτικοί αστυνομικοί - Οι νέες υπηρεσίες

Δυο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ) που αφορούν στα προσόντα και τις προϋποθέσεις αξιολόγησης των Δημοτικών Αστυνομικών, οι οποίοι έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας, για την επανατοποθέτησή τους σε υπηρεσίες των Υπουργείων Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υπέγραψε την Τρίτη, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης

Στις ΚΥΑ διευκρινίζονται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίηση του προγράμματος κινητικότητας και τη μετακίνηση  των Δημοτικών Αστυνομικών στις νέες τους υπηρεσίες. Οι ΚΥΑ αυτές εκδίδονται σε συνέχεια των προβλεπόμενων Υπουργικών Αποφάσεων από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στις οποίες αναλύονται τα βήματα με τα οποία οι φορείς θα υποδεχτούν υπαλλήλους από το πρόγραμμα της κινητικότητας.

Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες επανατοποθέτησης  Δημοτικών Αστυνομικών στα Υπουργεία Οικονομικών (Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων), Εσωτερικών (υπηρεσίες ιθαγένειας - «one stop shop») και Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας (υπηρεσίες δίωξης του παραεμπορίου).

Ειδικότερα, τα βήματα που έπονται, μέχρι την επανατοποθέτηση των Δημοτικών Αστυνομικών, είναι τα εξής:

1. Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης γνωστοποιεί στο Τριμελές Συμβούλιο τα αιτήματα των φορέων για την κάλυψη θέσεων που θα πληρωθούν από Δημοτικούς Αστυνομικούς.

2. Εντός δέκα ημερών το Τριμελές Συμβούλιο γνωμοδοτεί για τον αριθμό και τα απαιτούμενα προσόντα των υπαλλήλων που θα μετακινηθούν στους φορείς υποδοχής.

3. Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης εκδίδει σχετική ανακοίνωση, βάση της γνωμοδότησης του Τριμελούς Συμβουλίου, με την οποία καθορίζονται η σειρά προτεραιότητας των φορέων υποδοχής και ο αριθμός που θα διατεθεί σε κάθε φορέα (ΦΕΚ).

4. Οι Δημοτικοί Αστυνομικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα καλούνται μέσα σε 15 μέρες να υποβάλουν αίτηση προτίμησης, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

5. Εντός 10 ημερών από τη λήξη αυτής της προθεσμίας, οι φορείς υποδοχείς θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη σύνταξη των πινάκων συνδρομής κριτηρίων. Στη συνέχεια, αποστέλλουν τις αιτήσεις στους φορείς υποδοχής και στο ΑΣΕΠ, το οποίο προβαίνει στη μοριοδότηση των υπαλλήλων.

6. Εντός 15 ημερών από τη λήψη των πινάκων βαθμολογικής κατάταξης του ΑΣΕΠ, συνεδριάζουν τα αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια των φορέων υποδοχής. Με βάση τα γενικά και ειδικά κριτήρια που έχουν καθοριστεί από τις ΚΥΑ, γνωμοδοτούν και διαβιβάζουν τους πίνακες βαθμολογικής κατάταξης στο ΑΣΕΠ, το οποίο καταρτίζει ενιαίο πίνακα διάθεσης.

7. Εκδίδεται υπουργική απόφαση μετάταξης – μεταφοράς του φορέα υποδοχής (ΦΕΚ).

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε σχετικά:

«Έχω τονίσει με κάθε ευκαιρία ότι η ένταξη στο πρόγραμμα της κινητικότητας δεν οδηγεί κατ’ ανάγκη στην απόλυση. Το πρόγραμμα κινητικότητας πρωτίστως θα αξιοποιηθεί για να μετακινηθούν υπάλληλοι σε θέσεις από τις οποίες θα μπορούν να προσφέρουν περισσότερα στο Δημόσιο και κατά συνέπεια σε κάθε πολίτη. Η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα στη διαδικασία επανατοποθέτησης κάθε υπαλλήλου σε νέα θέση, διασφαλίζεται από την εποπτεία και τον έλεγχο του ΑΣΕΠ».


airetos


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Μετασυλλεκτικές πρακτικές μετά τη συγκομιδή του βαμβακιού στη Βοιωτία

Τις απαραίτητες μετασυλλεκτικές καλλιεργητικές επεμβάσεις στα βαμβάκια που πρέπει να εφαρμόσουν οι παραγωγοί, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, καθώς οι καλλιέργειες βρίσκονται τη φάση της συγκομιδής του βαμβακιού και της παράδοσης του τελικού προϊόντος στα εκκοκιστήρια.

Αυτή την εποχή, όπως σημειώνεται, οι προνύμφες και των δύο εντομολογικών εχθρών έχουν αποσυρθεί προκειμένου να διαχειμάσουν σε διάφορα φυσικά καταφύγια μέσα στα βαμβακοχώραφα.

Αναφορικά με το πράσινο σκουλήκι, οι ειδικοί τονίζουν ότι για να ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός των επιτυχώς διαχειμαζόντων εντόμων, συνιστάται μετά τη στελεχοκοπή να γίνεται άροση του εδάφους με υνιοφόρο αλέτρι σε βάθος 20-25 εκατ. κατά το φθινόπωρο , καθώς έτσι επιτυγχάνεται η καταστροφή των νυμφών, η έκθεσή τους σε αντίξοες κλιματικές και εδαφικές συνθήκες αλλά και η μεταφορά τους σε βάθος 20-25 εκατ.

Αναλυτικότερα εδώ ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση

agronews


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Εύθραυστο το προσχέδιο του προϋπολογισμού με τον φόβο νέων μέτρων

Μια μέρα μετά το μήνυμα που έστειλε ο Πρωθυπουργός στους Ευρωπαίους ηγέτες από τις Βρυξέλες, να επιδείξουν αλληλεγγύη στην Ελλάδα, άκουσε τις απόψεις του Αυστριακού τεχνοκράτη Τόμας Βίζερ που ηγείται του Euro Working Group, ενώ είχε την ευκαιρία, σύμφωνα με πληροφορίες, να ξεκαθαρίσει κάθετα, ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα, αλλά και η κοινωνία δεν αντέχουν άλλα μέτρα.
Η συνάντηση με τον κ. Βίζερ ήταν άκρως διαφωτιστική για τον Πρωθυπουργό, καθώς ο Αυστριακός τεχνοκράτης είναι ο άνθρωπος - που συμβιβάζει συνήθως τα ασυμβίβαστα στο Eurogroup.
Το μήνυμα της επίσκεψης του προέδρου του Euro Working Group Τόμας Βίζερ προς το οικονομικό επιτελείο και τον Πρωθυπουργό ήταν πως «θα δούμε όλα τα θέματα μέχρι τον Δεκέμβριο», εννοώντας ουσιαστικά πως τα νούμερα και τα νέα μέτρα που ζητούν οι δανειστές θα «κλειδώσουν» μαζί με τον Προϋπολογισμό του 2014 και το νέο Μεσοπρόθεσμο 2014-2017, τον οποίο θα συντάσσουν παράλληλα κυβέρνηση και Τρόικα.
Στην ουσία οι δανειστές «απειλούν» να κάνουν «αγνώριστο» το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού, σε σχέση με αυτό που παρουσίασε η κυβέρνηση μόλις αναχώρησε από την Αθήνα η ομάδα Τόμσεν.
Οι εκπρόσωποι των δανειστών μοιάζουν να μην βιάζονται να επιστρέψουν στην Αθήνα και η επάνοδός τους μετατίθεται πλέον χρονικά για την άλλη εβδομάδα, αντί για μεθαύριο Παρασκευή 18 Οκτωβρίου.
Θεωρούν πως έχουν όλο το χρόνο που χρειάζονται, μέχρι να σχηματιστεί και κυβέρνηση στη Γερμανία, για να προβάλουν κάθε λογική ή απίθανη ένσταση ή απαίτηση.
Ήδη από τις δηλώσεις Άσμουνσεν προκύπτει πίεση για ταχύτερες αποκρατικοποιήσεις. Αν οι εισπράξεις δεν έρθουν, πιέζουν για άμεσα διορθωτικά μέτρα που, όπως έχει ήδη συμφωνηθεί, προβλέπουν αυτόματες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Σχεδιάζουν κατά την πάγια τακτική τους, να ανατρέψουν ό,τι σχεδίαζε η κυβέρνηση, με τρεις τρόπους:
- «Ανακαλύπτοντας» δημοσιονομικό κενό –που σημαίνει λήψη νέων μέτρων- ύψους 2 δισ. ευρώ
-«Φουσκώνοντας» το χρηματοδοτικό κενό του 2014 στα 5-6 δισ., αντί 4 με 4,4 δισ. που εκτιμά η κυβέρνηση,
-«Ψαλιδίζοντας» τις προβλέψεις για πλεόνασμα και ανάπτυξη το 2013 και 2014.
Στην κυβέρνηση πάντως ούτε να ακούσουν δεν θέλουν για «οριζόντια» νέα μέτρα. «Ποντάρουν πολλά» σε στοιχεία που διαθέτουν και προμηνύουν πολύ μικρότερη ύφεση (3,5%-3,8% αντί 4% για φέτος) και μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα (έως 500 εκατ. αντί 344 εκατ. που με το «ζόρι» δέχτηκαν στο τέλος οι ελεγκτές). Αν της προκύψουν καλύτερα νούμερα για το 2013, θα έχει μια καλύτερη αφετηρία και για το 2014.
Και αν ακόμα όμως η Τρόικα κάνει τελικά κάπου πίσω, στο «παζάρι» που θα διαρκέσει μέχρι και την ψήφιση του νέου προϋπολογισμού τον Δεκέμβριο, θα έχει ήδη ανοίξει νέα θέματα για τον επόμενο κρίσιμο έλεγχο του Μαρτίου, με απαιτήσεις για πρόσθετα διορθωτικά μέτρα όπως απολύσεις στο δημόσιο, μειώσεις μισθών και συντάξεων, κατασχέσεις σε βάρος οφειλετών του δημοσίου, ταχύτερες αποκρατικοποιήσεις κλπ.
Σκληρή στάση ζητούν βουλευτές της ΝΔ έναντι της Τρόικας
Στο εσωτερικό της κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ επικρατεί αναβρασμός για τις απαιτήσεις των δανειστών και υπάρχει μεγάλη αγωνία για το εάν θα επιβληθούν νέα μέτρα ή όχι.
Πολλοί υπουργοί, αλλά και μεγάλος αριθμός βουλευτών της ΝΔ, υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση πρέπει να επιδείξει ιδιαίτερα σκληρή στάση έναντι της Τρόικας τις επόμενες ημέρες, όταν θα επιστρέψει στην Ελλάδα.
Πάντως, το Μέγαρο Μαξίμου κρατά χαμηλούς τόνους, καθώς βρίσκεται σε μια πολύ λεπτή φάση της διαπραγμάτευσης, ενώ ενδεικτικές είναι και οι δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα μετά το πέρας της σύσκεψης, όπου στην ουσία άφησε να εννοηθεί πως όλα είναι ανοιχτά ακόμα και δεν έγινε πιο συγκεκριμένος ώστε να μην δυναμιτιστεί το κλίμα.


Newsbomb.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας τιμά την μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτου Νικοδήμου του Γραικού

Ἡ Ἱερά Μητρόπολις Θηβῶν καί Λεβαδείας τιμώντας μέ εὐγνωμοσύνη τήν μνήμη καί προσφορά τοῦ μακαριστοῦ Μητροπολίτου πρ. Θηβῶν καί Λεβαδείας κυροῦ Νικοδήμου τοῦ Γραικοῦ πρός τήν Βοιωτική Ἐκκλησία καί κατόπιν ἐπιθυμίας

καί εὐγενοῦς προσφορᾶς τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος κ.κἹερώνυμου, Σᾶς προσκαλεῖ στά ἐπίσημα ἀποκαλυπτήρια τῆς προτομῆς του, πού ἔχει στηθεῖ στόν αὔλειο χῶρο τοῦ Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων «Ο ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ» στά Τζιμέικα τῆς Λιβαδειᾶς.
Ἡ τελετή θά πραγματοποιηθεῖ τό Σάββατο 19 Ὀκτωβρίου 2013 καί ὥρα 11 π.μ.. Πρίν τά ἀποκαλυπτήρια θά τελεστεῖ Ἀρχιερατική Θεία Λειτουργία στό Ἱερό Παρεκκλήσιο τοῦ Ἱδρύματος πού εἶναι ἀφιερωμένο στόν Ἅγιο Νικόδημο τόν Βουλευτή πρός τιμήν τοῦ μακαριστοῦ Μητροπολίτου Νικοδήμου τοῦ Γραικοῦ.
Τήν ἐκδήλωση θά λαμπρύνει μέ τήν παρουσία του ὁ Μακαριώτατος Ἀρχιεπίσκοπος Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος κ.κ Ἱερώνυμος.


 lamiastar.gr.

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Άρχισε ο πανικός!!! Δείτε τις αντιδράσεις στην εκπομπή των αγαπητικών του Μνημονίου για τα επιχειρήματα του καθ. Γ. Κατρούγκαλου. ΒΙΝΤΕΟ

Ο καθηγητής Γ. Κατρούγκαλος έκανε χθες βράδυ στην “Ανατροπή” ένα πολύ γρήγορο σεμινάριο φυσικής καλλιέργειας στην κοινωνία, δημιουργώντας εκνευρισμό και σπασμωδικές αντιδράσεις στους...αγαπητικούς του μνημονίου.

Χωρίς να χάσει ούτε στιγμή την ψυχραιμία του, παρ' όλο το λεκτικό λιντσάρισμα που επιχειρήθηκε απ' όλους σχεδόν τους καλεσμένους της εκπομπής πρωτοστατούντος του παρουσιαστή της, ο Γ. Κατρούγκαλος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, με εντελώς μειλίχιο τρόπο και τεκμηριωμένα επιχειρήματα έβαλε τα πράγματα στην θέση τους σχετικά με όλη αυτή την μπουρδολογία που ακούμε αυτές της μέρες για την βία.


Το βίντεο που παραθέτουμε είναι σχετικά μεγάλο -διαρκεί 15 λεπτά- αλλά αξίζει πιστεύουμε να το
παρακολουθήσετε και πάνω απ΄ όλα να «θαυμάσετε» την αντίδραση που εισέπραξε από «διανοούμενος» αλλά και από τον Μιχελάκη της Ν.Δ όπως και από τον Πάγκαλο.
Σε εμφανή αμηχανία ο Πρετεντέρης συνεργούσε ώστε ο Γ. Κατρούγκαλος να μην μπορεί να ολοκληρώσει την άποψη του, επιτρέποντας να τον διακόπτουν συνέχεια.

Είναι φανερό πλέον ότι αρχίσαμε να τους κρύβουμε τον ήλιο και να τους πνίγουμε.
Το δείχνουν πεντακάθαρα οι εκνευρισμένες σπασμωδικές αντιδράσεις τους…


pentapostagma

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΗΠΑ: Συμφωνία στη Γερουσία για την αύξηση του ορίου του χρέους

Σε συμφωνία για την αύξηση του ανώτατου ορίου του ομοσπονδιακού χρέους κατέληξαν οι Αμερικανοί γερουσιαστές, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η συμφωνία έρχεται λίγες μόλις ώρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας της 17ης Οκτωβρίου που είχε ορίσει το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, προειδοποιώντας ότι στη συνέχεια θα πρέπει να βασίζεται μόνο στα ρευστά διαθέσιμα του για να συνεχίσει να εξυπηρετεί το σύνολο των υποχρεώσεων του.

Η συμφωνία προβλέπει τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης μέχρι τις 15 Ιανουαρίου και την αύξηση του ορίου δανεισμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου.

Θα συσταθεί επίσης ειδική επιτροπή με αντικείμενο την επίτευξη συμφωνίας σε θέματα που άπτονται του προϋπολογισμού. Η συμφωνία ορίζει προθεσμία μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου για την υποβολή ενός σχεδίου που θα απαντά στις ευρύτερες δημοσιονομικές προκλήσεις των ΗΠΑ.

Η συμφωνία επιτρέπει επίσης στο υπουργείο Οικονομικών να χρησιμοποιεί έκτακτα μέτρα για να συνεχίσει να εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις του εάν το Κογκρέσο δεν αυξήσει το ανώτατο όριο του χρέους μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου.

Όσον αφορά τη μεταρρύθμιση Ομπάμα στην υγεία, η συμφωνία δεν προβλέπει σημαντικές αλλαγές, αλλά περιλαμβάνει μια μικρή αλλαγή που επεδίωκαν οι Ρεπουμπλικάνοι, ορίζοντας νέες διαδικασίες για την επιβεβαίωση των εισοδημάτων των ανθρώπων που λαμβάνουν κυβερνητικές επιδοτήσεις στην υγειονομική ασφάλιση στο πλαίσιο του Νόμου για Προσιτή Περίθαλψη.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε από τον ηγέτη της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Harry Reid και τον ηγέτη της μειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων, Mitch McConnell.

"Ο συμβιβασμός που επετεύχθη θα δώσει στην οικονομία μας τη σταθερότητα που χρειάζεται απεγνωσμένα", δήλωσε ο ηγέτης της πλειοψηφίας, Harry Reid.

Από την πλευρά του ο ηγέτης της μειοψηφίας, Mitch McConnell εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η συμφωνία θα τερματίσει το αδιέξοδο στον προϋπολογισμό.

Στελέχη των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι οι ψηφοφορίες τόσο στη Γερουσία όσο και στη Βουλή θα ολοκληρωθούν μέσα στην ημέρα προκειμένου να τερματιστεί το αδιέξοδο που κρατά τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες κλειστές από την 1η Οκτωβρίου και απειλεί να οδηγήσει σε αθέτηση πληρωμών την αμερικανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις αναφορές ξένων Μέσων Ενημέρωσης, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, John Boehner θα φέρει προς ψήφιση όποια πρόταση περάσει από τη Γερουσία για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους και την επαναλειτουργία των ομοσπονδιακών υπηρεσιών.


Πηγή:www.capital.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο