Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Οι νέοι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Λεβαδέων

Η Δήμαρχος Λεβαδέων ανακοίνωσε τον ορισμό των νέων Αντιδημάρχων του Δήμου Λεβαδέων.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων σημείωσε ότι ενώ ο “Καλλικράτης” προβλέπει ένα δημαρχοκεντρικό μοντέλο διοίκησης, η ίδια θεωρεί ότι για να καταφέρει η Δημοτική Αρχή να αντεπεξέλθει στις σημερινές απαιτήσεις και προκλήσεις χρειάζεται μια συλλογικότερη διοίκηση του Καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων.  Για αυτό παράλληλα με τις αρμοδιότητες των Αντιδημάρχων ορίσθηκαν και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι κατά θεματική ενότητα.

Aνακοίνωση λιμενικού για το φορτηγό πλοίο που προσέκρουσε στην παλιά γέφυρα της Χαλκίδας

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, ότι το Φ/Γ »ΜΑΔΑΡΕΣ» N.Π 12258, με οκταμελές πλήρωμα και έμφορτο με κάρβουνο, προσέκρουσε, κατά την διάρκεια χειρισμών διέλευσης της γέφυρας Πορθμού Ευρίπου από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, με την πρωραία αριστερή πλευρά επί της Βοιωτικής Ακτής.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στηρίζει τη "Ρουμελιώτικη Κουζίνα"

Ρουμελιώτικη Κουζίνα

Στις 15 Μαΐου 2016 και για τρίτη συνεχή χρονιά, στο Γαλαξείδι, με την πρωτοβουλία της Τουριστικής Σχολής Γαλαξιδίου (ΙΕΚ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ) θα πραγματοποιηθεί η 3η ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Πρόκειται για μια μεγάλη εκδήλωση για τον τόπο με 2.000 και πλέον επισκέπτες. Λαμβάνει χώρο στην παραλιακή ζώνη του κεντρικού λιμανιού του Γαλαξιδίου, με τη συμμετοχή και προβολή σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, επαγγελματιών και παραγωγών του νομού Φωκίδας κυρίως, μεγάλων εταιριών όπωςELECTROLUX HELLAS S.A, ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ S.A Θαλάσσιες καλλιέργειες, FIX HELLAS, ΚΤΗΜΑ ΑΡΓΥΡΙΟΥ, μικρές ή μεγαλύτερες εταιρείες Ζυθοποιείας, εταιρείες τροφοδοσίας επαγγελματικών χώρων,  κ.α.

ΤΟ ΜΠΑΜ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ - ΚΥΟΦΟΡΕΙΤΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Μετά Χριστό προφήτες, υπήρξαν πολλοί. Έτσι, και η εφημερίδα του καναλάρχη Αλαφούζου, έγραψε την Τρίτη 10 Μαίου 2016 με τίτλο: «Αναρχικοί “εισαγωγής” στις πορείες»:
“Στην εισαγωγή ιδεολογικά συγγενών προς τους Έλληνες αναρχικούς αλλοδαπών αποδίδει η ΕΛ.ΑΣ. το φαινόμενο, σε επεισόδια στην Αθήνα, να συλλαμβάνονται πολίτες άλλων χωρών. Μόλις 3 από τους 14 νεαρούς που συνελήφθησαν για συμμετοχή στα προχθεσινά επεισόδια είναι Έλληνες. Τέσσερις είναι Ιρανοί, τρεις Γάλλοι, δυο Ελβετοί, ένας Αυστριακός και μια Κύπρια. Τον περασμένο Αύγουστο στις Σκουριές της Χαλκιδικής είχαν συλληφθεί 78 αναρχικοί, από τους οποίους οι 69 αλλοδαποί: Γερμανοί, Αυστριακοί, Ελβετοί, Γάλλοι, Βούλγαροι κ.α…

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων προς τους υποψήφιους και τις υποψήφιες των Πανελληνίων Εξετάσεων

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές

Με την ευκαιρία της έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων σας εύχομαι ολόψυχα Καλή Επιτυχία και Δύναμη στην προσπάθειά σας για εισαγωγή στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας . 

Μία δωδεκάχρονη πορεία στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, φτάνει στο τέλος της και καλείστε να αξιοποιήσετε τις γνώσεις, που σας μετέδωσαν οι καθηγητές σας και το ελληνικό σχολείο, προκειμένου να ανοίξετε ένα νέο κύκλο στη ζωή σας. 

ΕΥΒΟΙΑ: 4η Γιορτή Ανταλλαγής Σπόρων ΣΚΟΥΝΤΕΡΙ 2016

Η ομάδα ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΕΥΒΟΙΑΣ σας καλεί στην μεγάλη γιορτή ανταλλαγής σπόρων και σπορόφυτων από παραδοσιακές ποικιλίες στο Σκουντέρι του Δήμου Μεσσαπίων Ευβοίας το ΣΑΒΒΑΤΟ 21 & ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΙΟΥ 2016. Ένα ολόκληρο διήμερο αφιερωμένο στους σπόρους , στις καλλιέργειες και την οικολογία.

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕΝΑΓΜΟΥ...

...Λένε κάποιοι, μάλλον οι ολίγιστοι. Οι πολλοί ενσυνείδητα ή και ασυνείδητα, ανίκανοι να ισορροπήσουν μεταξύ πλάνης και αλήθειας, εθισμένοι στη στρεβλή πραγματικότητα, δεν διστάζουν να πλαγιάσουν με το διάολο και με τον δόκτορα Φάουστο σ' όλες τις κλίνες των ωραίων εμπαιγμάτων. Και να συμβιώσουν "αρμονικά" με το μαύρο όραμα που οι ίδιοι οικοδόμησαν.

Το όραμα του θανάτου σαν κόσμου και του κόσμου σαν θανάτου. Μόνο η στιγμή που ζούμε υπάρχει για τους περισσότερους. Κι αυτή σαν κάτι φευγαλέο. Μόνο το χρόνο που ρέει από μέσα τους αισθάνονται.

Συμμετοχή Αθλητών Π.Ε.Ε.S.O στους Διασυλλογικούς Αγώνες Κανόε-Καγιάκ 14-15.5.2016 Λίμνη Κουρνά Χανίων


http://www.sporfm.gr/files.php?file=sintaktes/afisaKorissioiAgones2016__957790261.jpg
Θέμα: 17οι  διεθνείς “Κορίσσιοι” διασυλλογικοί αγώνεs Κανόε-Καγιάκ  Λίμνη Κουρνά 4-15 Μαΐου στα Χανιά - Κρήτης , συμμετέχουν αθλητές  Special Olympics Π.Ε.Εύβοιας.

Στις 14 και 15 Μαΐου , το Σαββατοκύριακο,  δίνουν ραντεβού 145 αθλητές από την Ελλάδα και την Κύπρο από 12 σωματεία , στη Λίμνη Κουρνά του Δήμου Αποκορώνου,  με σκοπό να λάβουν μέρος στους 17ους  "Κορίσσιους" Διασυλλογικούς αγώνες Κανόε-Καγιάκ  .

Βελτίωση και ενεργειακή αναβάθμιση καταστήματος δημοτικής αγοράς του Δήμου Θηβαίων

Ολοκληρώθηκε το ενταγμένο για χρηματοδότηση υποέργο με τίτλο : «Βελτίωση και Ενεργειακή αναβάθμιση καταστήματος δημοτικής αγοράς του Δήμου Θηβαίων» π/υ σύμβασης 143.760,80 € της πράξης : "Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης δημοτικών κτιρίων Δήμου Θηβαίων" στο πλαίσιο του ΕΠ "Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007 - 2013" (πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ), με συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής και από ΣΑΤΑ.

Παραδείγματα – σοκ για τη νέα μεγάλη επιβάρυνση με φόρους και ασφαλιστικές εισφορές επαγγελματιών και αγροτών.

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ


Για τους Υπουργούς
1. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
2. Οικονομικών.
3. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τα 12 πιο «βρώμικα» φρούτα και λαχανικά του 2016 (και τα 15 πιο «καθαρά»)

Ένα από τα νοστιμότερα και θρεπτικότερα φρούτα της άνοιξης θεωρούνται οι φράουλες. Όμως, σύμφωνα με τη λίστα με τα πιο «βρώμικα» φρούτα και λαχανικά που δημοσιεύει κάθε χρόνο τη οργάνωση Environmental Working Group (EWG) θα πρέπει να το σκεφτούμε δυό φορές πριν αδειάσουμε εκείνο το μπωλ με τα λαχταριστά κόκκινα φρούτα.

Κι αυτό διότι οι φράουλες είναι πιθανότατα -περισσότερο από κάθε άλλο φρέσκο φρούτο- μολυσμένες με υπολείμματα φυτοφαρμάκων ακόμα και όταν καθαρίζονται και συσκευάζονται.

Γιατί η Παρασκευή και 13 θεωρείται κακότυχη

Γρουσουζιά ή προκατάληψη;

Η Παρασκευή και 13 είναι μια μέρα που έχει συνδεθεί με τους χειρότερους αστικούς μύθους και τη δεισιδαιμονία, ειδικά στις αγγλοσαξωνικές χώρες, τις ισπανόφωνες και τη Γερμανία.

Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της προκατάληψης ότι σε αυτές τις χώρες ακόμη και σήμερα πολλά κτήρια δε διαθέτουν 13 όροφο ενώ πολλοί δρόμοι δεν έχουν τον αριθμό 13.

Θήβα: Κλειστή η οδός Βουρδουμπά λόγω εργασιών

Ο Δήμος Θηβαίων ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο του έργου “Δημοτική Οδοποιία Δημοτικής Ενότητας Θήβας” , την Κυριακή 15  και τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 η οδός Βουρδουμπά ( από οδό Κάδμου έως οδό Τσεβά) θα είναι κλειστή , λόγω εργασιών αντικατάστασης του ασφαλτικού τάπητα. Η οδός Τσεβά θα είναι ανοιχτή για κυκλοφορία πεζών και οχημάτων. 

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας θα τοποθετηθούν κατάλληλες πινακίδες σήμανσης. 



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

«Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στο Δήμο Θηβαίων» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».

Θέμα: Ένταξη της πράξης με τίτλο : «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στο Δήμο Θηβαίων» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».


Στις 27/04/2016 εντάχθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας η υποβαλλόμενη για χρηματοδότηση από το Δήμο Θηβαίων πράξη με τίτλο : «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στο Δήμο Θηβαίων» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».

Το Κέντρο Συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στο Δήμο Θηβαίων σε συνέχεια έγκρισης από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών είναι το πρώτο που λειτούργησε στο πλαίσιο του Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» στο Νομό Βοιωτίας και στην ευρύτερη περιοχή την 13η/5/2013.

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

ΤΟ ΓΕΡΑΚΙ

Ο  ΝΕΟΣ  ΠΡΕΣΒΗΣ  ΤΗΣ  ΝΕΑΣ  ΤΑΞΗΣ   ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ  (N.W.O.) ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ
Φθάνει στην Αθήνα από το Κίεβο της Ουκρανίας ο νέος πρέσβης της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας  του Λόρδου-Βαρώνου  ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
Φαινομενικά πρόκειται για το νέο πρέσβη των ΗΠΑ, αλλά στην ουσία είναι ο Πρέσβης του ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
Το όνομά του είναι Geoffrey  Pyatt.
Geoffrey,  Ελληνιστί Γοδεφρίγος, έτσι έλεγαν και τον ΓΑΠ. Ελληνιστί  Γιωργάκης, αυτός ο Ιουδαίος που έφερε το ΔΝΤ στην Ελλάδα, τα Μνημόνια, και άρχισε η οικονομική καταστροφή της Πατρίδος.

Ο “δικός μας” Γιάννης Χασάπης

Είναι ένα παιδί “δικό μας”…έτσι λέμε εδώ στα μέρη μας για κάποιον που αγαπάμε και είμαστε περήφανοι για αυτόν. Είναι ο πολυτάλαντος Γιάννης μας. Είναι αυτός που μπορεί ένα κουρέλι να το μεταμορφώσει στο πιο όμορφο φόρεμα. Είναι αυτός που βλέπει και δημιουργεί αυτό που εσύ δεν θα έβλεπες ποτέ. Και αν αυτό εσύ δεν το ονομάζεις ταλέντο…τότε πως το ονομάζεις;

Θα σας πω τι έχουν γράψει οι άλλοι για εκείνον:

Εόρτασε η πόλη των Θηβών τον πολιούχο της Άγιο Ιωάννη τον Καλοκτένη

Μέσα στην εόρτια πασχαλινή περίοδο που διανύει η Εκκλησία μας εορτάστηκε με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια στην πόλη των Θηβών, η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Καλοκτένους του Νέου Ελεήμονος, Επισκόπου Θηβών και Εξάρχου πάσης Βοιωτίας. 
Την Τρίτη 10 Μαΐου τελέστηκε Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου  και συγχοροστατούντων του Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου και του σεπτού Ποιμενάρχου  μας κ. Γεωργίου.

Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ…

 Γράφει ο Νίκος  Ζυγογιάννης

Η Τέχνη είναι κοινωνικό φαινόμενο, είναι μια ειδική δραστηριότητα της κοινωνικής ζωής, που άμεσος σκοπός της είναι η δημιουργία του ωραίου. Πηγάζει από τη βαθύτερη ανάγκη του ανθρώπου να γνωρίσει όχι μόνο τον εαυτό του και τον κόσμο του, αλλά και τον “άλλο” κόσμο και τους άλλους ανθρώπους.
Σκοπός της Τέχνης δεν είναι άλλος από το φανέρωμα της ομορφιάς. Το κάλλος αυτό καθαυτό καλλιεργεί τον άνθρωπο, τον υψώνει, το μορφώνει. Ο πλουτισμός και η ένταση της συναισθηματικής μας ζωής, η προσφορά της ιδιότυπης εκείνης συγκίνησης και χαράς, της βαθύτερα ψυχικής ευφορίας που χαρίζει στον άνθρωπο το κάλλος είναι ο σκοπός της Τέχνης.

ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ “ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ” ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥΤΙΝ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

153 Μπολσεβίκοι Βο(υ)λευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας υπερψήφισαν το ανθρωποκτόνο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό. 153 δήμιοι εκτέλεσαν για άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό. 153 αναρχο-άπλυτοι καλοπερασάκηδες Βο(υ)λευτές, συντάχθηκαν για άλλη μια φορά με τους αιμοσταγείς δολοφόνους που αυτοαποκαλούνται “εταίροι” μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί, εάν έχεις τέτοιους φίλους τι τους θέλεις τους εχθρούς!!

ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΦΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΝΕ ΤΟ ΣΦΥΡΙΓΜΑ...

Υποτίθεται οτι ασχολούμαστε από χθες, εκτός της απόλυτης σύγχυσης στο χώρο της εκπαίδευσης και με τον απαίδευτο υπουργό Παιδείας να υπεραμύνεται τις ανερμάτιστες αλλαγές, με τη...χαμένη τιμή του πόθεν έσχες των πολιτικών, αξιωματούχων και των δημοσιογράφων της εξαγορασμένης επιβίωσης...

Και γράφω "υποτίθεται", γιατί εγκλωβισμένοι στην "πραγματικότητα" που μας φιλοτεχνούν, χάνουμε κάθε φορά το τρένο της ιστορίας και "μαντρωμένοι" στην πλάνη και στον ρεαλιστικό μηδενισμό της πολιτικής αβελτηρίας και της εν πολλοίς δημοσιογραφικής αθλιότητας, παρακολουθούμε απαθείς και ενίοτε ως ευδαίμονες "πανηγυριστές" να αιωρούνται οι ελπίδες μας στο τεντωμένο σχοινί της πολιτικής κουφότητας και των εκάστοτε ακαταλαβίστικων κυβερνητικών μυκηθμών.

Ένα μαγευτικό ταξίδι στην Ελληνική Μυθολογία από το Μυθολογικό Εργαστήρι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς

Εκδήλωση Μυθολογικού Εργαστηρίου
«Απ’ τις Ελικώνιες τις Μούσες ας αρχίσουμε
Και στου Τροφώνιου το άντρο ας κατεβούμε
Στον αστερόπληθο ουρανό θα ταξιδέψουμε
Τους μύθους των αστερισμών θα  διηγηθούμε»

Κορυφαία διάκριση για τον Θηβαίο πνευμονολόγο Αργύρη Τζουβελέκη

Κορυφαία διάκριση για 3 Έλληνες ερευνητές στον τομέα της Πνευμονολογίας. Ανάμεσά τους και ο Θηβαίος Αργύρης Τζουβελέκης, πνευμονολόγος με το ερευνητικό έργο «Ο ρόλος των φωσφατασών ως αντιθρομβοτικοί ρυθμιστές της ομοιόστασης των ινοβλαστών σε πνευμονική ίνωση».


Διαβάστε περισσότερα »

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δήμος Θηβαίων: Επισκευή δημοτικού σχολείου Πλαταιών και αντικατάσταση κουφωμάτων

Ολοκληρώθηκε το έργο “Επισκευή Δημοτικού Σχολείου Πλαταιών και Αντικατάσταση Κουφωμάτων”, του Δήμου Θηβαίων, προϋπολογισμού 36.999,70 € με ΦΠΑ,  που κρίθηκε απαραίτητο για την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.
Στο πλαίσιο του έργου πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες εργασίες :

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "ΑΟΖ, Στρατηγική και Ελληνισμός".

 Αίθουσα Εμπορικού Επιμελητηρίου Καρδίτσας. 
Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Ο του αρχαίου πλοίου οφθαλμός


Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου
Συγγραφεύς – Ερευνήτρια Ναυτικής Ιστορίας

Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Ναυτική Ελλάς»,
τ.988 (ΦΕΒ), Αθήνα, Έκδοση της Ενώσεως
Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού/ΓΕΝ,
2016, σσ. 42-44.






Οφθαλμός τριήρους "ΟΛΥΜΠΙΑΣ". 
ΦΩΤΟ: Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου perialos.blogspot.gr
Η συνήθεια να ζωγραφίζονται οφθαλμοί στις δύο πλευρές της πλώρης (παρειές, μάσκες) του πλοίου είναι αρχαιοτάτη και απαντάται σε αρκετούς λαούς. Οι  οφθαλμοί συμβόλιζαν τον έλεγχο του πλοίου και λειτουργούσαν ως αποτρεπτικά στοιχεία από τις κακές δυνάμεις. 

ΟΑΕΔ: Πάνω από ένα εκατομμύριο οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα

Άνω του ενός εκατομμυρίου είναι οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΑΟΕΔ. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των (αναζητούντων και μη εργασία) εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ ανήλθε το Μάρτιο στα 1.072.216 άτομα. Αντίστοιχα, οι αναζητούντες εργασία άνεργοι διαμορφώθηκαν σε 894.141 άτομα, έναντι 894.566 ατόμων που ήταν το Φεβρουάριο του 2016 και 867.855 τον Μάρτιο του 2015.

Στην Επιτροπή της Βουλής ο Μπακογιάννης

Την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής για τον στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο κ. Μπακογιάννης ανέπτυξε τους άξονες στους οποίους κινείται η Περιφέρεια, τόσο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων όσο και για την ανάπτυξη ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.

Η Θήβα τίμησε τον Άγιο Ιωάννη τον Καλοχτένη.

Tον πολιούχο της Άγιο Ιωάννη τον Καλοχτένη τίμησε χθες και σήμερα η Θήβα.
Χθες τελέστηκε πανηγυρικός πολυαρχιερετικός εσπερινός και σήμερα λειτουργία και λιτάνευση της εικόνας του Αγίου και του Τιμίου Ξύλου της Ιεράς Μονής Σαγματά, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

ΑΟΖ: Η λίθινη εποχή δεν τελείωσε από έλλειψη λίθων

Η. Κονοφάγος, Ν. Λυγερός, Α. Φώσκολος

Πέρασαν ήδη 6 άγονα χρόνια από τότε που υποδείξαμε στις ελληνικές κυβερνήσεις να αντιμετωπίσουν και ν’ ανατρέψουν δυναμικά την φτωχοποίηση μας από την υποβόσκουσα οικονομική κρίση αναδεικνύοντας τον υποθαλάσσιο ορυκτό πλούτο της ελληνικής ΑΟΖ μας. Πρόσφατα υποδείξαμε με επανειλημένα δημοσιεύματά μας ότι μετά την ανακάλυψη του υπεργιγαντιαίου κοιτάσματος φυσικού αερίου Ζορ, νέες μελέτες του Πανεπιστημίου Κολούμπια των Η.Π.Α. και του Πανεπιστημίου Ουτρέχτης της Ολλανδίας δείχνουν ότι υπάρχουν παρόμοιες γεωλογικές δυνατότητες να υπάρχουν ανάλογα κοιτάσματα φυσικού αερίου νότια της Κρήτης (Εικ.1). 


Έκπληκτοι όμως διαπιστώνουμε την απέραντη αδιαφορία των κυβερνώντων οι οποίοι φαίνεται να γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι πολύ πιο εύκολο και πολύ πιο σοσιαλιστικό ως εξουσία να κυβερνάς έναν φτωχοποιημένο ελληνικό λαό παρά έναν ευημερούντα ελληνικό λαό.

Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΕΛΟΙΟΥ


Ο παραδαρμός της εποχής μας, που εξακολουθούμε κατ' ευφημισμό να αποκαλούμε και εποχή του "πολιτικού πολιτισμού", παίρνει πλέον τις αντιαισθητικές διαστάσεις του γελοίου με τον αυξανόμενο εμπαιγμό της κοινωνίας από τους πολιτικούς των αλχημικών μίξεων και τους "δικτάτορες" των αριθμών, για τον αποπροσανατολισμό των πολιτών.

Δημοσκόπηση: Όλγα και Κ. Μπακογιάννης το δίδυμο του μέλλοντος για τη ΝΔ

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση-έρευνα πραγματοποίησε η εταιρεία Prorata, με τα ευρήματά της να δημοσιεύονται από το protagon.gr, αναφορικά με νέα πολιτικά πρόσωπα, και το πέρασμα που έχουν ή… δεν έχουν στην κοινωνία.

Μεταξύ άλλων, καταγράφηκαν οι εντυπώσεις των πολιτών για τη Ρένα Δούρου και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, και τους Όλγα Κεφαλογιάννη, Βασίλη Κικίλια, Κώστα Καραμανλή τζούνιορ και Κώστα Μπακογιάννη από τη Νέα Δημοκρατία και ευρύτερα την Κεντροδεξιά.

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ενωθείτε με τον Ελληνικό Λαό, για να σώσουμε το Έθνος των Ελλήνων από τους Μουσουλμάνους λαθρομετανάστες, και από τους πράκτορες και προδότες πολιτικούς της Νέας Τάξης Πραγμάτων, (Ν.Τ.Π.), του Διεθνούς Σιωνισμού, και της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας του βαρώνου ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
Η Βουλή των Ελλήνων γέμισε Φαρισαίους Σιωνιστές Βο(υ)λευτές, μαριονέτες και δούλοι του ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
Ο Τσίπρας απεδείχθη ΚΟΤΑ στο κοτέτσι του ΡΟΤΣΙΛΝΤ.

Απάτη τράπεζας σε βάρος πελάτη της

Χρηματική αποζημίωση  από Σύμβαση παροχής επενδυτικών υπηρεσιών και αγοράς Μ.Α.Ε.Κ. λόγω απάτης και παραπλανητικών οδηγιών των τραπεζικών υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου
 Γράφει η δικηγόρος Αθηνών, Αναστασία Χρ. Μήλιου*
Όσοι παρακολουθούν τη νομολογία των ελληνικών δικαστηρίων, διαμορφώνουν διαφορετική γνώμη για το κύρος, την δύναμη, την ισχύ αλλά και την ακεραιότητα του τραπεζικού συστήματος. Η νομολογία αποδεικνύει ότι όλο και περισσότεροι πολίτες που στρέφονται εναντίον του τραπεζικού κατεστημένου, δικαιώνονται και αποζημιώνονται για τις εις βάρος τους απάτες, παρανομίες, παραλείψεις και ανεύθυνες συμπεριφορές των τραπεζικών υπαλλήλων. Οι τράπεζες καταδικάζονται για την παραπλανητική, απατηλή συμπεριφορά τους, για την επίδειξη ισχύος έναντι των καταναλωτών για τις συνεχείς παρανομίες τους και οι πολίτες που προσφεύγουν στην δικαιοσύνη, δικαιώνονται περίτρανα.

Αναζήτηση προπονήτριας/προπονητή από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Θήβας

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Θήβας αναζητεί προπονήτρια/προπονητή για το παιδικό τμήμα, για την επερχόμενη σεζόν από Σεπτέμβριο 2016 έως Ιούνιο 2017. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι απόφοιτοι Γυμναστικής Ακαδημίας με Α' Ειδικότητα την Αντισφαίριση ή κάτοχοι διπλώματος προπονητικής Αντισφαίρισης από άλλον πιστοποιημένο φορέα. Η προϋπηρεσία σε αντίστοιχη θέση θα κριθεί θετικά.

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

12 χρόνια Αερολέσχη Θήβας

Γενέθλια σήμερα 10 Μάιου 2016 για το Αεροδρόμιο της Αερολέσχης Θήβας Έκλεισε 12 χρόνια λειτουργίας, από τότε το αεροδρόμιο της Αερολέσχης Θήβας ζει σημαντικές στιγμές και προκλήσεις, με επιτυχίες βραβεία και διακρίσεις που σύντομα απέδειξε πως είναι ένα σημαντικό παραγωγικό κεφάλαιο για την Τοπική οικονομία, με ουσιαστικά οφέλη για την επιχειρηματικότητα τον τοπικό τουρισμό και την κοινωνία της Θήβας, μεταξύ άλλων δήλωσε ο πρόεδρος μας Νίκος Αντωνίου:

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, στρατηγική και εξελίξεις σε Κύπρο και Ελλάδα".

Αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, Λάρισα.
Κυριακή 8 Μαΐου 2016

ΣΤΟ Δ.Α.Κ. ΛΑΜΙΑΣ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ - ΑΟ ΘΗΒΑ!

Το παιχνίδι Ολυμπιακός Λαμίας-ΑΟ ΘΗΒΑ για την 1η αγωνιστική των μπαράζ στις 15/5/2016 και ώρα 17:00 θα γίνει στο Δ.Α.Κ. Λαμίας.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών συμπαραστέκεται στον κ. Χρήστο Ιατρού

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών συμπαραστέκεται ολόθερμα στον Διευθυντή του νεφρολογικού τμήματος του Γ. Ν. Νίκαιας κ. Χρήστο Ιατρού που έπεσε θύμα άνανδρης δολοφονικής επίθεσης. 

Ο κ. Ιατρού είναι άξιος και εξαιρετικός ιατρός, με μεγάλη προσφορά όχι μόνο στην εξέλιξη της αντιμετώπισης της νεφρικής ανεπάρκειας στην Ελλάδα, αλλά και στην θεσμική θωράκιση του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ στις τόσο δύσκολες στιγμές που βιώνει η χώρα. Ο κ. Ιατρού με κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη στέκεται αρωγός στις προσπάθειες και αγωνίες των νεφροπαθών της Ελλάδας για ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και επίπεδο ζωής που να συνάδει με τις σύγχρονες ιατροτεχνολογικές εξελίξεις.

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΠΙΝΑΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Είκοσι ένα τραγούδια, που ενέπνευσαν  αντίστοιχους ζωγράφους και έγιναν πίνακες ζωγραφικής, περιέχει ο νέος δίσκος του γνωστού τραγουδιστή Τάκη Κωνσταντα-κόπουλου, που φέρει τον τίτλο “Συλλογή Νο 2”.

Η παρουσίαση του δίσκου θα γίνει από την Κυρία Λόλα Νταϊφά, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Τηλεοπτικού Σταθμού STAR, την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29), στις 8.30 το βράδυ.
Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με τον Τάκη Κωνσταντακόπουλο και την  Ματίνα Μιχαηλίδου. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

ΕΝΔΟΦΑΚΟΙ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ.

Τσουνάμι επαναστατικών  αλλαγών έρχεται τα επόμενα χρόνια στην οφθαλμολογία καθώς η εξέλιξη στην τεχνολογία οδηγεί  στην κατασκευή εξατομικευμένων  ενδοφθάλμιων φακών  για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα καταρράκτη.
Δηλαδή τα αμέσως προσεχή χρόνια  θα κατασκευάζονται φακοί κατά παραγγελία με τα χαρακτηριστικά του ασθενή!
«Πράγματι οι αλλαγές τα επόμενα χρόνια θα είναι πού μεγάλες, ωστόσο και σήμερα  υπάρχει αύξηση του αριθμού των ασθενών που ωφελούνται από  την τεχνολογική πρόοδο. Ακόμη όμως το συνολικό ποσοστό των ασθενών που ωφελούνται από τη νέα τεχνολογία παραμένει χαμηλό σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των ασθενών που υποβάλλονται σε επέμβαση καταρράκτη» αναφέρει ο χειρουργός οφθαλμίατρος, Καθηγητής Οφθαλμολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκηςκαι επιστημονικός υπεύθυνος του Οφθαλμολογικού Κέντρου Γλαυκώματος & LaserΑθηνών κ .Βασίλης Κοζομπόλης.

Επέστρεψαν νικητές από τους Πανελλαδικούς Special Olympics18-22.4.2016 "ΛΟΥΤΡΆΚΙ 2016"

Οι Αθλητές μας έκανα υπερήφανη την Εύβοια  με τις επιδόσεις τους.
Στο κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο «Γιώργος Γαλανόπουλος» του Δήμου Λουτρακίου  στις 18 Απριλίου 2016, με την επίσημη τελετή έναρξης, ξεκίνησε η νέα εποχή για τα S.O.  που χαρακτηρίστηκε από τη μεγάλη διάρκεια διεξαγωγής των, από το εύρος των αθλημάτων καθώς και από τη μεγάλη συμμετοχή Σχολείων, Φορέων Ειδικής Αγωγής, Προπονητικά Προγράμματα τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Κύπρο. Παρέλασαν αποστολές και από τις 13 Περιφέρειας της Ελλάδας και από την Κύπρο.
Στη συγκινησιακά φορτισμένη ομιλία του ο Πρόεδρος, Πρέσβυς ε.τ Διονύσιος Κοδέλλας ανάμεσα σε άλλα τόνισε ότι «...οι αθλητές μας αποτελούν μια μοναδική, αστείρευτη πηγή έμπνευσης που ακτινοβολεί αλλά και ταυτόχρονα αντανακλά επάνω μας ό,τι καλλίτερο, ό,τι ευγενέστερο, ό,τι αγνότερο πηγάζει από την καρδιά μας...."

Παρουσίαση βιβλίου του κ. Ι. Πούλου με τίτλο "Η Ιστορία της Ίδρυσης της ΕΠΣΒ", την Κυριακή 15 Μαΐου 2016


Ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Βοιωτίας σας προσκαλούν την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 και ώρα 11:30 στην αίθουσα “Χρήστος Παλαιολόγος” στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Ι. Πούλου με τίτλο “Η Ιστορία της Ίδρυσης της Ε.Π.Σ.Β.” 
Θα ακολουθήσει βράβευση των ιδρυτικών μελών και των Σωματείων της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Βοιωτίας.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΤΕΛΙΚΑ ΦΘΑΝΕΙ ΤΟ ΝΕΟ “ΓΕΡΑΚΙ” ΤΩΝ ΗΠΑ - ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΜΕ – ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Θα θυμόσαστε, όσοι μας διαβάζετε ανελλιπώς, ότι γράφαμε στην Ελεύθερη Ώρα την Μεγάλη Τετάρτη (27 Απριλίου 2016) στο άρθρο: «Ο Πούτιν “φέρνει” Αμερικανικό “γεράκι” στην Αθήνα;»:

Θήβα: Κλειστή η οδός Τσεβά λόγω εργασιών, την Κυριακή 15 και τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Ο Δήμος Θηβαίων ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο του έργου “Δημοτική Οδοποιία Δημοτικής Ενότητας Θήβας” , την Κυριακή 15  και τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 η οδός Τσεβά θα είναι κλειστή μέχρι την οδό Πινδάρου, λόγω εργασιών αντικατάστασης του ασφαλτικού τάπητα. 

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας θα τοποθετηθούν κατάλληλες πινακίδες σήμανσης. 




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΓΕΛΑΝΕ; Ο ΙΟΝΕΣΚΟ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ!..

Η κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα και η κοινωνία δεν είναι παρά η αποστομωτική απεικόνιση του ναυαγίου του ψυχρού λογισμού των πολιτικών. Με τη βεβαρημένη συνείδησή τους, τον αποπροσανατόλιστο βηματισμό τους. Και ευτελισμένοι στα ιδανικά τους, γελάνε και θριαμβολογούν για ανύπαρκτα επιτεύγματα, στην επίμονη προσπάθειά τους να καλύψουν την ερημία των ιδεών και των πράξεων τους.

ΕΟΡΤΗ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΘΗΒΩΝ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΤΕΝΟΥΣ

http://www.imtl.gr/wp-content/uploads/2012/04/%CE%91%CE%93%CE%99%CE%9F%CE%A3-%CE%99%CE%A9%CE%91%CE%9D%CE%9D%CE%97%CE%A3-%CE%9F-%CE%9A%CE%91%CE%9B%CE%9F%CE%9A%CE%A4%CE%95%CE%9D%CE%97%CE%A3.jpg
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΧΑΡΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 11  ΜΑΪΟΥ  2016 ΣΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ
ΕΟΡΤΑΣΜΟ  ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΘΗΒΩΝ
ΑΓΙΟΥ   ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΤΕΝΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο