Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 3/3/13





ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ






ΤΟ ΑΡΘΡΟ 





Η ΑΥΓΗ 




ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 





ΕΘΝΟΣ 





Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 





ΚΕΡΔΟΣ








ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 




ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 







ΤΟ ΠΑΡΟΝ 






ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 





REAL NEWS




ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 





ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 







ΤΟ ΒΗΜΑ 





Η ΒΡΑΔΥΝΗ 






Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναθυμιάσεις θανάτου, ασφυξίας μνημόνιο και η βολική- για τους »σωτήρες»- »οργή του καναπέ»


Ενός λεπτού σιγή. Και λίγα λεπτά διαλογισμού. Για τα παιδιά που χάθηκαν δίπλα στο δολοφονικό μαγκάλι της ανέχειας, εκεί σε ένα φοιτητικό διαμέρισμα της Λάρισας. Της μνημονιακής ανέχειας, που έχει καταδικάσει το ένα τρίτο του ελληνικού λαού να ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, γύρω στο ενάμισι εκατομμύριο να »σκοτώνει» τις ώρες της ανεργίας του ομφαλοσκοπώντας, ψάχνοντας για φαγώσιμα στους κάδους απορριμμάτων και στα απορρίμματα των λαϊκών αγορών ή βρίζοντας την κακή του μοίρα και τους διεφθαρμένους πολιτικούς, πολλές χιλιάδες νοικοκυρές να σκαρφίζονται τρόπους και κόλπα σε καθημερινή βάση για να βάλουν κάτι τι στο τραπέζι της οικογένειας.

Κι όλοι να ακούν περιδεείς την τρόικα να απειλεί και με νέες μειώσεις μισθών, να ρουφούν με λαχτάρα τις υποσχέσεις των κυβερνώντων για περισσότερες δόσεις διευκόλυνσης πληρωμής των άνομων και ανήθικων φόρων, να τρομάζουν με τις απειλητικές εγκυκλίους του κάθε στεγνού τεχνοκράτη, που »τη βρίσκει» προσομοιάζοντας τη ζωή μας στα σενάρια της εικονικής πραγματικότητας του διαδικτύου.

Αγαπητοί συμπολίτες, τα παιδιά της Λάρισας πέθαναν στο βωμό ενός σκοτεινού μέλλοντος που χτίζουν για εμάς οι δανειστές μας και οι »άρχοντες» του κόσμου τούτου, σε αγαστή συνεργασία με τα ντόπια υποπόδιά τους. Πέθαιναν εισπνέοντας το δηλητηριώδες μονοξείδιο του άνθρακα, αναζητώντας λίγη ζεστασιά. Πριν λίγους μήνες, σε χωριό της Καβάλας, κάποια άλλα αγγελούδια, έγιναν παρανάλωμα πυρός στο ίδιο τους το σπίτι. Λαμπάδιασαν για λίγες ημέρες τις στομωμένες μας συνειδήσεις, τροφοδότησαν τον αδιέξοδο θυμό μας. Και μετά, η λήθη της καθημερινότητας του σκουπιδοτενεκέ, των απορριμμάτων, του γλίσχρου μεροκάματου, της απλήρωτης εργασίας, της απόγνωσης του άνεργου, των δόσεων της εφορίας, του τρόμου των λογαριασμών.
Όπως στη λήθη πέρασαν και οι αυτοκτονίες των 3.000 απελπισμένων συμπατριωτών μας, με τις αυτοκτονίες να μην γίνονται πια ούτε καν μονόστηλα στις τοπικές εφημερίδες.

Λίγα λεπτά διαλογισμού, συμπολίτες μου. Για να θυμηθούμε όσα εύκολα ξεχνάμε μέσα στη δίνη της δύσκολης καθημερινότητάς μας. Για να οραματιστούμε το μέλλον που επιφυλάσσει για τα παιδιά μας η συνταγή »σωτηρίας» της χώρας μας.
Γι να γίνει η οργή μας πολιτική πράξη. Για να σφίξουν τα απλωμένα παρακλητικά χέρια, αλλά και οι μούντζες αγανάκτησης, σε γροθιές ελπίδας και διεκδίκησης, σε αλυσίδες αλληλεγγύης και ανατροπής.
Η νάρκη που προκαλεί το διοξείδιο του άνθρακα βυθίζει, λέει, το θύμα σε μια γλυκιά χαύνωση, τον μεταφέρει στη χώρα του ονείρου και από εκεί κατευθείαν στο σκοτεινό βασίλειο της ανυπαρξίας. Το αποτέλεσμα, θάνατος.
Το δηλητήριο των μνημονίων δρα με πιο στυγνό τρόπο. Ακρωτηριάζει, χωρίς αναισθητικό, τα θύματά του. Μια ολόκληρη κοινωνία, ένας ολόκληρος λαός, αργοπεθαίνει υπό τους ήχους των παιάνων των εθνοσωτήρων. Οι οιμωγές των θυμάτων καλύπτονται από τα κύμβαλα του κοινωνικού αυτοματισμού. Και η »σκιά» του Πάγκαλου πέφτει βαριά πάνω στα εκατομμύρια των συνδαιτυμόνων του- εκείνους ντε, του »μαζί τα φάγαμε»- θολώνοντας την εικόνα εκείνων των άλλων, των πραγματικών συμποτών του στο μεγάλο φαγοπότι της διαπλοκής, που ακόμη τρώνε και πίνουν στην υγεία του κορόιδου και πουλάνε ανέξοδο πατριωτισμό και ακριβοπληρωμένο- από τους ανθρώπους του μόχθου- τρόμο.

Τα παιδιά της Λάρισας έφυγαν οριστικά από την κοινωνία μας. Ήταν κάτι παραπάνω από 20 χρονών, είχαν όνειρα πολλά, κέφι για ζωή και δημιουργία. Στην Εύβοια, στην Κρήτη, οι δικοί τους θρηνούν. Οι συμφοιτητές τους… Τα παιδιά μας… Ζωές χωρίς όνειρα, με μόνη φιλοδοξία την εξασφάλιση του επιούσιου, της επιβίωσης. Ζωή φτηνή, αναλώσιμη, προοριζόμενη για άλεσμα στον πετρόμυλο της »σωτηρίας της χώρας».

Εμείς ζούμε. Όμως, όχι απλά για να θυμούμαστε τα θύματα της κρίσης, όχι για να καθησυχάζουμε τις συνειδήσεις μας με το καθιερωμένο »τριήμερο της οργής και των αναθεματισμών», όσο δηλαδή »παίζουν» οι »τραγωδίες»- όχι πια οι »απλές» αυτοκτονίες- στα τηλεοπτικά παράθυρα. Η καθημερινότητα είναι σκληρή, αλλά θα γίνεται όλο και πιο σκληρή, όσο »οργιζόμαστε κατά περίσταση», όσο δεν μετατρέπουμε την οργή μας σε πόλεμο κατά όλων όσοι επιβουλεύονται τη ζωή μας, σκοτώνουν τα όνειρά μας, διαλύουν την κοινωνία, αποκεφαλίζουν τα παιδιά μας.

Στη χώρα μας, που περισσεύουν οι »σωτήρες»- κι οι ολετήρες- η διέξοδος δεν βρίσκεται στους μοναχικούς δρόμους της προσωπικής- και προσωρινής- επιβίωσης. Δεν βρίσκεται ούτε στους βολικούς »καναπέδες της οργής» και στις κατάρες μπρος στην τηλεόραση, αλλά και ούτε »συφοριασμένες» συνάξεις των καφενείων, όπου »δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα».
Και, πολύ περισσότερο, δεν βρίσκεται στον κοινωνικό αυτοματισμό, στην ξενοφοβία, στην οριζόντια ισοπέδωση των πάντων κάτω από τον οδοστρωτήρα του μνημονιακού κράτους στο όνομα της μιας προκρούστιας κοινωνικής δικαιοσύνης. Σαν εκείνη τη »δικαιοσύνη» του Προκρούστη, που εξόντωσε ο Θησέας, ο οποίος ξάπλωνε τα θύματά του σε μια κλίνη και σε όσους μεν ήταν πιο ψηλοί τους έκοβε τα πόδια για να έρθουν στα ίσα με την κλίνη, σε όσους δε ήταν πιο κοντοί τους τέντωνε μέχρι εξάρθρωσης για να γίνουν ισοϋψείς με την κλίνη.

Οι »σωτήρες» δεν φοβούνται τους μοναχικούς θυμούς μας. Τους προκαλούν κιόλας πολλές φορές, χρησιμοποιώντας τους ως βαλβίδες ασφαλείας. Και δεν φείδονται υποσχέσεων, διαβεβαιώσεων και πατρικών συμβουλών. »ΟΙ κατώτατοι μισθοί δεν θα μειωθούν», δηλώνει κατηγορηματικά ο »καλός» πρωθυπουργός, βάζοντας στη θέση του τον »κακό» Μέργο, αλλά διατηρώντας τον ταυτόχρονα στην παχυλόμισθη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών. »Ζάππεια», »κόκκινες γραμμές» και προεκλογικές γαλαντομίες, μας πείθουν για την αξιοπιστία και των σημερινών »κατηγορηματικών» δηλώσεών του.

Φοβούνται, όμως, την οργανωμένη οργή, που σε κάθε στιγμή μπορεί να μετατραπεί σε πολιτική πράξη, φοβούνται την οργή που δένει με την κοινωνική αλληλεγγύη και υπερβαίνει τον τρόμο του σήμερα, επιδιώκοντας ένα καλύτερο αύριο.
Οι ουρές της δυστυχίας στις εφορίες και στη ΔΕΗ τους καθησυχάζουν. Άλλωστε, δεν τους στοιχίζει και τίποτε να εκφράζουν τη »συμπάθειά» τους στους σκληρά δοκιμαζόμενους πολίτες, ή και τη »θλίψη» τους ακόμη, υποστηρίζοντας όμως το »αναγκαίο» της δυστυχίας τους στο βωμό του υπέρτατου χρέους της »σωτηρίας της χώρας».

Αυτό που τους τρομάζει είναι η θέλησή μας να παραμείνουμε άνθρωποι, να ξεπεράσουμε το σκόπελο του ωχαδερφισμού, να μετατρέψουμε τον αγώνα για επιβίωση σε αγώνα για ανθρώπινη αξιοπρέπεια, να σφίξουμε τις παρακλητικά υψωμένες παλάμες σε σφιχτές γροθιές διεκδίκησης.

Θανήλος,ΕΥΒΟΥΣ

Πηγή : Hellas News


 viotianet


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Zητείται ζευγάρι να ταξιδέψει στον Άρη


Και αυτό δεν είναι καθόλου επιστημονική φαντασία αλλά πέρα για πέρα αληθινό γιατί στους τρελλούς τεχνολογικά καιρούς που ζούμε, τα ταξίδια απλών ανθρώπων στο διάστημα αρχίζουν να αγγίζουν την πραγματικότητα.Έτσι, ένας αμερικανός πολυεκατομμυριούχος, πρώην μηχανικός της NASA που στράφηκε στις επενδύσεις και σταδιακά έγινε πάμπλουτος, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να «στείλει ένα ζευγάρι για ένα ταξίδι στον Άρη» χρηματοδοτώντας ιδιωτικά όλη την αποστολή…
Λόγος; Η επιθυμία του να φέρει την ανθρωπότητα πιο κοντά στο διάστημα, «να εμπνεύσει το Έθνος και να τεστάρει τεχνολογίες». Η σκέψη για την επιλογή ενός ζευγαριού είναι “συμβολική” και αναπαραστά το βήμα του “μέσου ανθρώπου” προς το απώτερο σύμπαν…
Το ζευγάρι πρέπει να είναι μέσης ηλικίας – η έκθεση στην ακτινοβολία επηρεάζει τη γονιμότητα – και παντρεμένο. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι ένα αντρόγυνο παρά δύο άγνωστοι μεταξύ τους, θα αντέξει καλύτερα την πίεση του ταξιδιού όταν τα πράγματα δυσκολέψουν και «από το φινιστρίνι του σκάφους η Γη θα απομακρύνεται όλο και περισσότερο, και τελικά θα μοιάζει με μικροσκοπική μπλε καρφίτσα… ».
Η θέα της Γης σε μέγεθος καρφίτσας όμως, είναι μόνο ένα από τα προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει το τυχερό (;) ζεύγος, που  θα πρέπει να μπορέσει να επιβιώσει, σωματικά, διανοητικά και ψυχικά, σε μια διαστημική κάψουλα που θα αιωρείται στο σύμπαν, για, σημειώστε, 501 ημέρες… Ενδιαφέρεστε; Διαβάστε παρακάτω:











Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τι συμβαίνει με τις μεταθέσεις των στρατιωτικών; Το θέμα στη Βουλή


Το καυτό για τους στρατιωτικούς θέμα των μεταθέσεων με την υπουργική απόφαση Ραγκούση επανέρχεται για μια ακόμη φορά με ερώτηση στη Βουλή. Οι πολιτικές ηγεσίες του ΥΕΘΑ από το 2012 αρνούνται να εφαρμόσουν τις ρυθμίσεις και επτά βουλευτές της ΔΗΜΑΡ με επικεφαλής τον Β.Οικονόμου ζητάνε απαντήσεις από τον Π.Παναγιωτόπουλο.

Όπως αναφέρουν στην ερώτησή τους “η έναρξη ισχύος της υπουργικής απόφασης καθορίστηκε στις 30-4-2012 προκειμένου να καλύψει το σχεδιασμό των τρεχουσών μεταθέσεων, όσο αυτό θα ήταν δυνατόν και στη συνέχεια να αναληφθούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για το σχεδιασμό και προγραμματισμό των τακτικών μεταθέσεων του 2013 και στο πλαίσιο της πλήρους εφαρμογής της νέας Υ.Α.
Παρ’ όλα αυτά στις 10-5-2012 ο τότε ΥΠΕΘΑ τροποποίησε την έναρξη ισχύος από 30-4-12  στις 
1-1-2013, με την αιτιολογία ότι δεν προλάβαιναν τα Επιτελεία να την εφαρμόσουν λόγω των επικείμενων μεταθέσεων (μέσα στο Μάιο), οι οποίες όμως τελικά έγιναν το μήνα Σεπτέμβριο. Ο χρόνος λοιπόν επαρκούσε για να εφαρμοστεί η εν λόγω Υπουργική Απόφαση και το 2012. Νεώτερη όμως απόφασή σας τον Δεκέμβριο του 2012 τροποποιήσατε εκ νέου την έναρξη ισχύος για τις 1-7-2013, χωρίς να γνωρίζουμε τους λόγους αυτής της νέας αναβολής.

Σε όλο αυτό το διάστημα οι μεταθέσεις γίνονται με το παλαιό σύστημα και εξ όσων γνωρίζουμε οι περισσότεροι κατά αρμοδιότητα φορείς υλοποίησης της απόφασης δεν έχουν προβεί σε καμία ενέργεια για να υπάρξει η απαιτούμενη υποδομή και υλοποίηση των βασικών διατάξεων της νέας απόφασης (Προκήρυξη θέσεων, υπολογισμός κοινωνικών κριτηρίων, υγείας, προϋπηρεσίας, εκπαίδευσης παιδιών, συνυπηρέτησης συζύγων κλπ.) με αποτέλεσμα αφ’ ενός την απαξίωση της προσπάθειας, αφ’ ετέρου τη δυσαρέσκεια του προσωπικού, τη δημιουργία αναστάτωσης στους ίδιους αλλά και στις οικογένειές τους και τέλος την δημιουργία μιας πραγματικότητας που δεν θα επιτρέψει ούτε στο μέλλον την υλοποίηση μιας απόφασης που έθετε αντικειμενικά κριτήρια και διαφάνεια γύρω από το κρίσιμο αυτό ζήτημα.

Μετά τα παραπάνω και με δεδομένο ότι έχετε δεσμευτεί προσωπικά για διαφάνεια και αξιοκρατία στο ευαίσθητο θέμα των τοποθετήσεων και των μεταθέσεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Ερωτάστε:
1. Ποιοί είναι επί της ουσίας οι λόγοι που ανεστάλη δύο φορές η Υ.Α. 1400Β από 30/4/12;
2. Γιατί δεν ενημερώνεται έγκαιρα το προσωπικό των Ε.Δ. στα θέματα που ρυθμίζει η εν λόγω Υ.Α. η οποία αναστέλλεται συνεχώς;
3. Πότε επιτέλους θα αρχίσει να είναι σε ισχύ η εν λόγω Υπουργική Απόφαση που θέτει κανόνες αξιοκρατίας, αντικειμενικά κριτήρια και βεβαίως διαφάνεια στις τοποθετήσεις και τις μεταθέσεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων;
4. Ποια είναι η πρόοδος που έχουν να επιδείξουν όλοι οι κατά αρμοδιότητα φορείς για την υλοποίηση της εν λόγω απόφασης και την δημιουργία της εν λόγω υποδομής, ποιος ευθύνεται για τις κωλυσιεργίες και ποιες οι συνέπειες της καθυστέρησης στην υλοποίηση των αποφάσεων της πολιτικής ηγεσίας;”



On Alert

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Θέλει το Δήμο και πάλι ο Ν. Σβίγγος.



Θανάσης Μερτζάνης

Ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Νίκος Σβίγγος άνοιξε το προεκλογικό παιχνίδι στη Θήβα εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Δήλωσε ξεκάθαρα ότι επιθυμεί να διεκδικήσει εκ νέου το Δήμο και αναμένει όπως υποστήριξε τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Oι φοιτητές του ΤΕΙ Λαμίας για την τραγωδία της Λάρισας


Μαρία Τσατζαλή

Την συμπαράστασή του στις οικογένειες των αδικοχαμένων φοιτητών στην Λάρισα εκφράζει με ανακοίνωσή του και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σπουδαστών του ΤΕΙ Λαμίας. Οι φοιτητές καταγγέλλουν την πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης που στερεί την θέρμανση από το λαό και τα παιδιά του, το δικαίωμα στη δωρεάν στέγαση με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Το Δ.Σ του Συλλόγου απαιτεί την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, δωρεάν και ασφαλή στέγαση για όλους τους φοιτητές. Ζητά να καταργηθούν τα χαράτσια και οι έμμεσοι

φόροι στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Ζητά να καταργηθούν όλοι οι φόροι που εξοντώνουν τις οικογένειές των σπουδαστών. Δημιουργία νέων εστιών στην ευθύνη του κράτους χωρίς επιχειρήσεις, ιδιώτες, ενοίκια. Μηνιαίο επίδομα ενοικίου σε όσους σπουδάζουν μακριά από τις πόλεις τους. «Φτάνει πια το ποτήρι της οργής ξεχείλισε» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου του ΤΕΙ της Λαμίας. Η τραγωδία που συνέβη στη Λάρισα μόνο τυχαίο περιστατικό δεν είναι για τους σπουδαστές και δεν οφείλεται σε καμιά απροσεξία των συναδέλφων τους. «Είναι αποτέλεσμα της συνεχόμενης επίθεσης στα δικαιώματα και στη ζωή που δέχεται η εργατική τάξη και ο λαός ώστε να σωθούν τα μονoπώλια.» αναφέρουν χαρακτηριστικά.


lamiastar.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Π.Καμμένος καλεί ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ σε ενιαίο μέτωπο


Κάλεσμα για τη δημιουργία ενός ενιαίου μεγάλου αντιπολιτευτικού μετώπου έχει απευθύνει στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

«Έχω καλέσει Τσίπρα και ΚΚΕ να μιλήσουμε για να δημιουργήσουμε ενα μεγάλο μέτωπο για να αντιμετωπίσουμε την ξένη κατοχή με όλες τις διαφωνίες μας, για να δημιουργηθεί αντίσταση του ελληνικού λαού (...) η ξένη κατοχή παραβιάζει το σύνταγμα» τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι με την τρόικα έχει καταργηθεί η νομοθετική εξουσία.

Ο κ. Καμμένος άφησε πάντως αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μαλακώνει τη αντιπολιτευτική στάση του, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν διαφορές σε εθνικά θέματα όπως της Θράκης, το Μακεδονικό και τη λαθρομετανάστευση.

Για την αναδιάρθρωση των ΔΟΥ ανέφερε ότι «αντί να ανοίγουν ΔΟΥ κλείνουν ΔΟΥ, γιατί θέλουν να πάνε στις εισπρακτικές εταιρείες» χαρακτηρίζοντας ως «μπράβους της ημέρας και όργανα των τραπεζιτών» της εταιρείες αυτές.

Για το πετρέλαιο τόνισε ότι «μειώθηκαν κατά 30% τα έσοδα με την εξίσωση στο πετρέλαιο. Αν κατέβαζαν το πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης στο 1 ευρώ και έσοδα θα είχαν, και θέρμανση στα σχολεία, στα πανεπιστήμια και στα σπίτια θα υπήρχε και θα αντιμετωπιζόταν και το λαθρεμπόριο καυσίμων» δήλωσε.

«Η έκθεση Τόμσεν γράφει ότι ο κατώτατος μισθός πρέπει να πέσει κάτω από αυτόν της Πορτογαλίας κάτω από 350 ευρώ» δήλωσε εξάλλου ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ για το ζήτημα του κατώτατου μισθού και τις δηλώσεις που έχουν γίνει για το θέμα τελευταία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ή με στηρίζετε ή πέφτω! Τι μας απειλείς; ΠΕΣΕ!


“Ή με στηρίζετε ή πέφτω” ήταν ουσιαστικά το μήνυμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη γερμανίδα καγκελάριο.
stratis1και κλααααααααάμα η κυρία όπως θα έλεγε ο Χάρι Κλυνν.
Κι αναρωτιέμαι… Ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζει προβλήματα αντίληψης; Τόσο καιρό είδε να τον στηρίζει κανείς απέξω; Γιατί περιμένει πως θα το κάνουν τώρα; Άλλωστε το έχουμε ξαναπεί. Προαλείφεται καιρό τώρα ο Αλέξης με τα διάφορα ταξίδια και την αλλαγή της φρασεολογίας του.
Βρε καημένε πάρε το χαμπάρι πως σε έχουν χεσ, ε γραμμένο. Κι αν ήμασταν στην κατοχή εσένα θα πυροβολούσαν πρώτο από όλους φεύγοντας από την Αθήνα.
Αλλά πολύ χαίρομαι με αυτές τις ώρες αγωνίας που περνάς Αντώνη Σαμαρά. Που κάθεσαι στην καρέκλα σου ιδρωμένος από το φόβο σου αλλά το αισθάνεσαι, το βλέπεις, το ξέρεις πως σε λίγο θα γίνει κομμάτια. Τώρα καταλαβαίνεις κι εσύ πως είναι να πέφτεις. Να πέφτεις καθημερινά, να πέφτεις βασανιστικά. Να είσαι μόνος στο μαρτύριο.
Έτσι είναι Αντώνη. “Μάχαιραν έδωκες και μάχαιραν θα λάβεις” λέει το Ευαγγέλιο. Πάρε λοιπόν ανάσα κι ετοιμάσου. ΄Η κρέμασου σε ένα δένδρο όπως έκανε κάποιος άλλος όταν αναφώνησε “ήμαρτον παραδούς αίμα αθώον!”
Και σου αξίζει η χειρότερη πτώση που έζησε ποτέ κανείς. Όχι μόνο γιατί έριξες το Μητσοτάκη που σε ανέδειξε από το μηδέν και έφερες στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ, αλλά γιατί ήσουν η αιτία που ήρθε στα πράγματα “ο θέλω να ευχαριστήσω τους αμερικανούς” Κώστας Σημίτης, ο ηγέτης των εθνικών ταπεινώσεων, της κομπινοεισόδου στο ευρωνόμισμα και του υπερδανεισμού. Θυμάσαι έτσι; Τότε που έκανες πρόεδρο της Δημοκρατίας έναν αποτυχημένο αρχηγό ενός κομματίδιου.
Όπως επίσης πρόδωσες όσους πίστεψαν τα παραμύθια που αποδείχθηκε ότι έλεγες στη ΔΕΘ το 2011.
Αλλά ξέρεις τι; Δε θέλω να φύγεις έτσι! Όχι!
Θέλω να σε αναγκάσουν να πάρεις κι άλλα μέτρα. Κι άλλα! Κι άλλα! Να σου πουν να μας πάρεις και τα εσώρουχα ώστε πια να κατέβουν στο Σύνταγμα οι αποφασισμένοι και όχι οι αγανακτισμένοι.
Και να έρθουμε Αντώνη όχι για την καμπούρα μας. Όχι εμείς δεν είμαστε σαν εσένα. Κι ας είμαστε η πλέον αδικημένη γενιά που όλοι βρίζετε αλλά εμείς τα χάσαμε όλα δίχως να φταίμε. Εμείς το χάσαμε το τρένο και διαγράψαμε οριστικά τα όνειρα που κάναμε.
Αλλά για τους παππούδες μας που πολέμησαν στην Αλβανία και πέταξαν στη θάλασσα τους ιταλούς. Για τις γιαγιάδες μας που συνωστίσθηκαν στη Σμύρνη. Για τα παιδιά μας που θέλουμε να ζήσουν ελεύθερα και να πραγματώσουν τα όνειρά τους. Για αυτό Αντώνη της “άλλης” Ελλάδας, της υποτέλειας, της ξεφτίλας, της ρεζίλας και της υποταγής.
Όχι μόνο δε σε λυπάμαι, αλλά ο Θεός να με αξιώσει να τραβήξω μια κλωτσιά στη σάπια από τα σαράκια τόσων ετών πρωθυπουργική καρέκλα που κάθεσαι και να σε δω να γκρεμοτσακίζεσαι.
Εσύ όπως ο πλούσιος της παραβολής έλαβες τα αγαθά σου σε αυτή τη ζωή. Τώρα έρχεται η ώρα των φτωχών Λαζάρων. Το τρένο για την κόλαση σε περιμένει! Και ήταν δική σου επιλογή.
Πέσε λοιπόν όπως κάθε τι σάπιο σε αυτή τη ζωή!


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ '' ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΘΗΒΑ'Ι'ΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΣΙΑΣ '' ΜΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ Κ. ΘΕΟΔΩΡΟ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ !!!




Το Διοικητικό Συμβούλιο τού '' ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΘΗΒΑΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΣΙΑΣ '' μάς προσκαλεί στήν κοπή τής Πρωτοχρονιάτικης
 Πίτας τήν Κυριακή 3 Μαρτίου 2013 καί ώρα 12.00 π.μ. στό 
Δημοτικό Καφενείο στήν Δημοτική Αγορά τής Θήβας .
Στήν Εκδήλωση θά παρευρεθεί καί ο Καθηγητής 
Αρχαιολογίας κ. Θεόδωρος Σπυρόπουλος ο οποίος ανακάλυψε
 τήν Πυραμίδα τής Θήβας στόν λόφο τού Αμφίου καί τού Ζήθου ,
 καί χρόνια τώρα πρωτοστατεί παρά τίς αντιξοότητες 
πού δημιουργούν ανθελληνικά παγκόσμια συμφέροντα 
στήν ανάδειξη αυτού τού Πολιτιστικού Θησαυρού τής 
Θήβας , που μπορεί νά μεταβάλει πρός τό καλύτερο σέ 
πολλά επίπεδα τήν Θήβα σέ Παγκόσμιο επίπεδο !!!
***    Τόν Αξιότιμο  Καθηγητή Αρχαιολογίας κ. Θεόδωρο Σπυρόπουλο ,
τίμησε γιά τήν Προσφορά του στόν Πολιτισμό μέ Τιμητική Πλακέτα
 στίς 21 Απριλίου τού 2012 ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ 
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ .

Δημήτρης Σοβατζής , Δημοσιογράφος - Αθλητικογράφος 
Γενικός Γραμματέας Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών & Φίλων
 τού Ιωνικού Αστέρα Θηβών
Email:sovdim@hotmail.com

ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΒΑΤΖΗΣ
Email:sovdim@hotmail.com

















thiva online
Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Απάτες ύψους 100 εκατ. ευρώ από αγρότες στη Θήβα


Πλαστά ή εικονικά τιμολόγια από 37.000 άτομα το 2012 διερευνά το ΣΔΟΕ

Συναλλαγές με πλαστά ή εικονικά τιμολόγια συνολικής αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ έχουν πραγματοποιηθεί από αγρότες μόνο στη Θήβα και τις γύρω περιοχές για το διάστημα 2005 - 2008, σύμφωνα με πηγές του ΣΔΟΕ. Περίπου 300 - 400 αγρότες φέρονται να εισέπρατταν παράνομα επιστροφές ΦΠΑ (11%) για προϊόντα τα οποία ουδέποτε παρήγαγαν ή πούλησαν. Στελέχη της ελεγκτικής υπηρεσίας από την Αθήνα μίλησαν στην «Κ» για εκτεταμένη απάτη, η διερεύνηση της οποίας βρίσκεται σε εξέλιξη.kathimerini.gr
Εμπλοκή και εταιρειών Εκτός από τους αγρότες, στην απάτη φαίνεται ότι εμπλέκονται και εταιρείες οι οποίες εξέδιδαν κάποια από τα τιμολόγια, ενώ το ΣΔΟΕ δεν έχει ακόμα κοινοποιήσει εμπλοκή δημοσίων λειτουργών.
Η έρευνα ξεκίνησε το 2010 κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας στη Θήβα, ωστόσο απλώνεται σε όλη την Ελλάδα, εξαιτίας των διασυνδέσεων των παραβατών της περιοχής με επιχειρήσεις σε άλλες περιοχές. Για παράδειγμα, από έλεγχο επιχείρησης στην Πρέβεζα που εμφανίζεται ως οπωροπωλείο προέκυψαν τιμολόγια αγοράς κρεμμυδιών από τη Θήβα συνολικής αξίας 1.400.000 ευρώ, που αντιστοιχούν σε ποσότητες ικανές να ταΐσουν όλη την Ηπειρο. Κατάστημα στον Πύργο που πουλάει τρόφιμα για κατοικίδια εμφανίζεται να έχει αγοράσει μέσα σε δύο χρόνια κρεμμύδια από τη Θήβα αξίας 8 εκατ. ευρώ. Σε έλεγχο που έγινε στα λογιστικά βιβλία του καταστήματος δεν βρέθηκαν καταχωρισμένες οι συγκεκριμένες συναλλαγές, γεγονός που ενδεχομένως να σημαίνει ότι ο καταστηματάρχης δεν είχε ανάμειξη στις συναλλαγές.
Το ίδιο έχουν υποστηρίξει αρκετοί επιχειρηματίες που εμφανίζονται ως αγοραστές κηπευτικών σε τιμολόγια που κατατέθηκαν στην εφορία από τους αγρότες για την επιστροφή ΦΠΑ. Οι περιοχές στη Θήβα που απασχολούν το ΣΔΟΕ είναι το Αρμα, το Νεοχωράκι, η Καλλιθέα και το Σχηματάρι. Αγρότες με μικρά χωράφια, δήλωναν ποσότητες που δεν μπορούσαν να παραγάξουν. «Στο Νεοχωράκι Θηβών, ένας αγρότης εμφάνισε εικονικά και πλαστά τιμολόγια αξίας 4.364.000 ευρώ. Στο ίδιο χωριό, γυναίκα αγρότισσα υπέβαλε εικονικά τιμολόγια 680.000 ευρώ», αναφέρει το ΣΔΟΕ.



από permisospress

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πρόγραμμα επιδοτούμενων διαδικτυακών μαθημάτων



Η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση
«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»
στα πλαίσια του κοινωνικού προγράμματός της, εμπλουτίζοντας και επεκτείνοντας το πρόγραμμα του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» που λειτουργεί στα γραφεία της οργάνωσης από τον Σεπτέμβριου του 2012, ξεκινάει ένα νέο καινοτόμο επιδοτούμενο πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας μαθητών Γυμνασίου & Λυκείου φιλολογικών μαθημάτων, μέσω διαδικτύου.
Σε συνεργασία με εξειδικευμένους και έμπειρους καθηγητές διαδικτυακής εκπαιδευτικής πύλης, η οργάνωσή μας καλύπτει το 50% του κόστους της ωριαίας διδασκαλίας ανά μαθητή (τελικό κόστος για τον μαθητή 3€/ώρα). Επιπλέον το μεγάλο πλεονέκτημα του προγράμματός αυτού είναι πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως γεωγραφικός περιορισμός, αλλά ούτε και μετακίνηση από την πλευρά των μαθητών με το κόστος που αυτή συνεπάγεται. Όλη η διαδικασία της διδασκαλίας γίνεται από την άνεση του σπιτιού, είτε οι μαθητές βρίσκονται σε παραμεθόριες και νησιωτικές περιοχές, είτε σε μεγάλα αστικά κέντρα.
Τα εξειδικευμένα προγράμματα και το λογισμικό της εικονικής αίθουσας διδασκαλίας (virtual class) δεν απαιτούν γνώσεις πληροφορικής, ούτε επιπλέον κόστος για την εγκατάσταση και την λειτουργία τους.
Για δηλώσεις συμμετοχής, ερωτήσεις σχετικά με το πρόγραμμα Διαδικτυακής Ενισχυτικής Διδασκαλίας της οργάνωσης και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ΜΚΟ «ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ» και την δράση μας, επικοινωνήστε μαζί μας στο 6981072600
E-mail:  info@oloimazi.org
Επισκεφτείτε την σελίδα μας ενημερωθείτε για τις δράσεις μας και γίνετε μέλη: www.oloimazi.org




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνεχίζονται οι εργασίες του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αθηροσκλήρωσης


Συνεχίζονται σήμερα, για δεύτερη ημέρα, οι εργασίες του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αθηροσκλήρωσης που διοργανώνει η Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος (ΕΑΒΕ) και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας.
Στο επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου συζητήθηκαν σήμερα θέματα που αφορούν το θωρακικό πόνο, καθώς και η σημασία του Ηλεκτροκαρδιογραφήματος και του Ηχωκαρδιογραφήματος στη διάγνωση του πόνου κατά την προσέλευση των ασθενών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ)
Όπως ανέφερε η κυρία Σοφία Παυλίδου, Ιατρός, Επιστημονική συνεργάτης Ιατρείου Αθηροσκλήρωσης Β’ Καρδιολογικής Κλινικής ΑΠΘ του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ο θωρακικός πόνος αποτελεί τη 2η κατά σειρά συχνότητα επίσκεψης στα ΤΕΠ ( 5% - 7% των επισκέψεων). «Ο πόνος» όπως τόνισε «μπορεί να υποδηλώνει από αθώα περιστατικά μέχρι και πολύ σοβαρά νοσήματα ενώ οι αιτίες μπορεί να σχετίζονται τόσο σε καρδιακά προβλήματα, όσο και σε αγχώδεις καταστάσεις». Σε ότι αφορά τη συμπτωματολογία η κα Παυλίδου επισήμανε ότι στους άνδρες λείπει πολλές φορές το θωρακικό άλγος ενώ μπορεί να εμφανίζουν εφίδρωση, κεφαλαλγία, ζάλη και δύσπνοια. Στις γυναίκες εμφανίζεται πόνος στον τράχηλο, στην κάτω γνάθο, δύσπνοια και ζάλη. Οι ασθενείς με διαβήτη σε ποσοστό 30% παρουσιάζουν σιωπηλή ισχαιμία, δηλαδή ισχαιμία του μυοκαρδίου χωρίς θωρακικό πόνο.
Η κυρία Παυλίδου κατέληξε τονίζοντας ότι άτομα που έχουν παράγοντες κινδύνου όπως οικογενειακό ιστορικό, αρτηριακή υπέρταση, σακχαρώδη διαβήτη, υπερχοληστερολαιμία ή είναι καπνιστές θα πρέπει να είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένοι στο θωρακικό πόνο και στα συμπτώματά του.  
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ρόλο της διαχείρισης του ασθενή με θωρακικό πόνο που προσέρχεται στο ΤΕΠ και στη συμβολή του Ηλεκτροδαρδιογραφήματος και Ηχωκαρδιογραφήματος  στη διάγνωση της ασθένειας.
Ο Δρ Στέργιος Σαββάτης, καρδιολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ στη Β’ Καρδιολογική Κλινική ΑΠΘ, μίλησε για το ρόλο του Ηλεκτροκαρδιογραφήματος  το οποίο όπως είπε αν πραγματοποιηθεί εντός 10 λεπτών από την έναρξη του προκάρδιου άλγους, ανιχνεύει πάνω από το 50% των περιστατικών οξέως εμφράγματος.
Ο Δρ Ιωάννης Ευθυμιάδης, καρδιολόγος και Υπεύθυνος του Ιατρείου Αθηροσκλήρωσης στη Β’ Καρδιολογική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στη συμβολή του Ηχωκαρδιογραφήματος το οποίο είναι ένα μη επεμβατικό διαγνωστικό εργαλείο που παρέχει πληροφορίες σχετικά με την καρδιακή λειτουργία. «Η ηχωκαρδιογραφία» σημείωσε ο κ. Ευθυμιάδης «διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διάγνωση, αξιολόγηση και τη διαλογή ασθενών με προκάρδιο άλγος αφού σε μια άτυπη εικόνα μπορεί να δώσει πληροφορίες για τη βιωσιμότητα του πάσχοντος τμήματος και τη διαστρωμάτωση του κινδύνου».
Ο υπέρηχος καρδιάς μπορεί να βοηθήσει σε όλες τις επιπλοκές του Οξέως Εμφράγματος του Μυοκαρδίου (ΟΕΜ) και είναι το πιο ισχυρό εργαλείο για τη διάγνωση της Οξείας Περικαρδιακής  Νόσου και της Οξείας Αορτικής Νόσου η οποία έχει υψηλό ποσοστό θνησιμότητας. Μάλιστα όπως τόνισε ο Δρ Ευθυμιάδης στο διαχωρισμό της αορτής έχει έως και 91% θετική προγνωστική αξία.
Τέλος σε ότι αφορά τις νέες συστάσεις για τη χρήση της Ηχωκαρδιογραφίας, που αφορούν στη γνώση, ενημέρωση, καταγραφή και αξιολόγηση του αποτελέσματος, ο  υπεύθυνος του Ιατρείου Αθηροσκλήρωσης Δρ Ευθυμιάδης υπογράμμισε ότι στα ΤΕΠ πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη βάση στον υπέρηχο. Επίσης οι καρδιολόγοι θα πρέπει να είναι εκπαιδευμένοι και εξειδικευμένοι και να έχουν γνώση γενικότερης ιατρικής. Σημαντικό κρίνεται και το πρωτόκολλο με το οποίο λαμβάνονται οι εικόνες αλλά και η δεύτερη άποψη που πρέπει να ζητείται πάντα από άλλον καρδιολόγο.  
Στη συνέχεια των εργασιών ακολούθησαν δύο ενδιαφέρουσες διαλέξεις.
Ο Καθηγητής Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, στην Α΄ Καρδιολογική Κλινική, Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο της Αθήνας, Χ. Πίτσαβος αναφέρθηκε στις  νεότερες ευρωπαϊκές κατευθυντήριες οδηγίες για την πρόληψη της καρδιαγγειακής νόσου στην κλινική πράξη οι οποίες αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν 4 επίπεδα καρδιαγγειακού κινδύνου. Οι ψυχοσωματικοί παράγοντες και το παθητικό κάπνισμα αναγνωρίζονται ως παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου ενώ οι νεότεροι βιοδείκτες που έχουν χρησιμοποιηθεί στην κλινική πράξη βρέθηκε να έχουν περιορισμένο ρόλο.
Η δεύτερη διάλεξη αφορούσε το επίκαιρο θέμα των γεννόσημων φαρμάκων σε σχέση με το καρδιαγγειακό σύστημα. Όπως ανέφερε ο Καθηγητής Κλινικής Φαρμακευτικής/Φαρμακοκινητικής, στον Τομέα Φαρμακογνωσίας- Φαρμακολογίας, στο Τμήμα Φαρμακευτικής ΑΠΘ, Ι. Νιώπας,  αυτά θεωρούνται ασφαλή και αποτελεσματικά και μπορούν να αντικαταστήσουν τα αντίστοιχα πρωτότυπα των οποίων η πατέντα έχει λήξει. Ο κ. Νιώπας τόνισε ότι έχουν χαμηλό οικονομικό κόστος, ενώ θα πρέπει να είναι φαρμακευτικά ισοδύναμα, δηλαδή να πληρούν τα ίδια συγκριτικά πρότυπα ποιότητας, να έχουν την ίδια δραστική ουσία και να λαμβάνονται και να απορροφούνται με τον ίδιο τρόπο.
Αναφορικά με την υπέρταση και τα νεότερα δεδομένα στη θεραπευτική αντιμετώπισή της οι ομιλητές  Ε. Πασχαλίδου, Γενική Ιατρός, Υποψήφια Διδάκτωρ ΑΠΘ, Επιστημονική συνεργάτης Ιατρείου Αθηροσκλήρωσης Β’ Καρδιολογικής Κλινικής ΑΠΘ, ο  Χ. Σαββόπουλος Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας ΑΠΘ, Α΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική,Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, Θεσσαλονίκη και Ξ. Κροκίδης Επιμελητής Α΄, της Α΄ Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, αναφέρθηκαν στους κανόνες μέτρησης της Αρτηριακής Πίεσης τόσο στο ιατρείο όσο και στο σπίτι. Αυτό που τονίστηκε και από τους τρεις ομιλητές ότι για τη μέτρηση στο σπίτι ισχύει ότι η αρτηριακή πίεση πρέπει  να είναι <130/85. Κατά τη διάρκεια της μέτρησης ο ασθενής πρέπει να είναι ήρεμος, να μην ομιλεί να μην έχει καταναλώσει καφέ, τσιγάρο ή ουσίες που αυξάνουν την αρτηριακή πίεση, όπως ρινικά σπρέι ή οφθαλμικές σταγόνες.
Οι κατευθυντήριες οδηγίες της Αρτηριακής Υπέρτασης ορίζουν ότι η πρέπει να είναι (μικρότερη) <140/90 στο γενικό  πληθυσμό και <130/80 σε άτομα με επιπρόσθετους παράγοντες κινδύνου ή διαβητικούς. Η φαρμακευτική αγωγή πρέπει να είναι εξατομικευμένη, να ανταποκρίνεται δηλαδή στις ανάγκες και στα προβλήματα των ασθενών.
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε χθες, με μεγάλη επιτυχία, η Γιορτή Καρδιάς που είχε σκοπό την ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων, σε κάθε ηλικία, μέσω της υγιεινής διατροφής. Την εκδήλωση παρακολούθησαν περισσότερα από 700 άτομα.
Τέλος, η Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης προσέφερε και πραγματοποίησε προς το κοινό δωρεάν αιμοληψίες και μέτρηση δεικτών όπως σακχαρώδη διαβήτη | HDL | LDL | Τριγλυκερίδια | Αρτηριακή Πίεση | Χοληστερίνη | Βάρος Σώματος | Δείκτης Μέσης - Γοφών. Πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 100 αιμοληψίες ενώ μοιράστηκαν δωρεάν σακχαρόμετρα.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

«ΜΗΔΕΙΑ» του Ευριπίδη στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας. Είσοδος :ΔΩΡΕΑΝ.


Ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θηβαίων σας προσκαλούν την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013 και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας (Λ. Μπέλου 1)  να παρακολουθήσετε τη Θεατρική Παράσταση «Μήδεια» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του Αντώνη Περπινιά.

Η παράσταση είναι ΔΩΡΕΑΝ για το κοινό, με την ευγενική χορηγία του ΟΠΑΠ.

Υπόθεση:
Ο Ιάσων προδίδοντας την γυναίκα του Μήδεια και τα παιδιά του λαμβάνει σε γάμο την Γλαύκη την κόρη του Βασιλιά της Κορίνθου, Κρέοντα. Η δε Μήδεια προκειμένου να εκδικηθεί στέλνει δηλητηριώδη δώρα με τα οποία φονεύει τόσο την νύφη όσο και τον πεθερό, στη συνέχεια, αφού σφάζει τα ίδια της τα παιδιά και προς απέραντη λύπη του προδότη συζύγου της, με την βοήθεια άρματος που το σέρνουν πτερωτοί δράκοντες, απέρχεται στην Αθήνα.
Ο ποιητής απεικονίζει άριστα σε τι βαθμό μανίας και αγριότητας μπορεί να φθάσει η απατημένη σύζυγος και σε πόση παραφροσύνη από τη συζυγική απάτη.
Συντελεστές:
Η μετάφραση είναι της Νίκης Τατάκη, η σκηνοθεσία του Αντώνη Περπινιά, η μουσική του Γιάννη Σφυρή, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Νίκης Τατάκη, η κίνηση χορού του Γιώργου Περπινιά και της Μαριάννας Πανταζή, οι κατασκευές της Στεφανίας Βάρδα.
Παίζουν:
Μαρίνα Μπακοπούλου, Αντώνης Περπινιάς, Νίκος Τριανταφυλλόπουλος, Γιώργος Περπινιάς, Μάρθα Μανέτα, Κυριάκος Χατζημιχάλης,Φάνης Μαλάμος, Ανθή Κυπρίδου, Μαριάννα Πανταζή, Ρακέλ Σαλμόνα, Ιωάννα Γεωργοπούλου, Στεφανία Βάρδα, Αγγελίνα Μπάση, Πηνελόπη Μπέτσιου και τα παιδιά Βαγγέλης Βασιλάκης, Έστερ Καραχάλιου.





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Βίβιαν Ιωακείμ: Σπάει την σιωπή της μέσα από τις φυλακές της Θήβας


Σε ποινή δέκα ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας καταδικάστηκε η Βίβιαν Ιωακείμ, η οποία εξακολουθεί να φωνάζει ότι είναι αθώα.
«Θα προσπαθήσω να αποδείξω την αθωότητά μου στο Εφετείο. Ό,τι έγινε, έγινε και θα φανεί η αλήθεια! Περιμένω εκείνη την ώρα. Πρέπει να μάθει ο κόσμος ότι δεν ήταν τίποτα προσχεδιασμένο, τίποτα οργανωμένο! Ήταν απλώς μια κακιά, μια πολύ κακιά στιγμή» τόνισε στην εφημερίδα News και συνέχισε λέγοντας πωςένας άντρας από το Αφγανιστάν, ο οποίος ήταν ερωτευμένος μαζί της, την έμπλεξε σε αυτή την περιπέτεια: «Ένα βράδυ είχα πάει στο σπίτι του πρώην μου και βγαίνοντας τον πήρα τηλέφωνο να δω που είναι (ο Αφγανός) γιατί με παρακολουθούσε και φοβόμουν. Πριν το σηκώσει, ακούω να λέει από πίσω ο πρώην μου: «Πρόσεχε ένας τύπος με μαχαίρι». Δεν πρόλαβα να αντιδράσω, γιατί ήμουν υπό την επήρεια χαπιών». Η ίδια υποστηρίζει ότι γνώρισε τον κόσμο των ναρκωτικών από τον ίδιο άντρα από το Αφγανιστάν ο οποίος της έδινε χάπια για να είναι ήρεμη.



Gossip-tv

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο