Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 10/8/14

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Η ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ…

6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014
ΑΠΟ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ (2)
Η ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ…

Στη πρώτη ανακοίνωσή μας για τις κτηνώδεις σιωνιστικές σφαγές των Παλαιστινίων και των αυτονομιστών της Ουκρανίας,[1] αναφερθήκαμε στο σημερινό ρόλο της «αριστεράς» ― ως βασική αιτία για την αδρανοποίηση των λαϊκών στρωμάτων ― έτσι όπως σκιαγραφείται είτε από τις άθλιες ίσες αποστάσεις των αυτοαποκαλούμενων «κομμουνιστών» της ηγεσίας του ΚΚΕ, είτε από γκρουπούσκουλα υποστυλώματα του ΣΥΡΙΖΑ που παίζουν ξεκάθαρα το ρόλο πέμπτης φάλαγγας.
Οι νέες «δράσεις» και θέσεις όλου αυτού του ψευτο-μαρξίζοντος  χυλού, επιβεβαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο την πρώτη μας ανακοίνωση

" Η ΦΙΞ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΜΠΥΡΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΗΠΙΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ "

Από το
Πανελλήνιον Λεύκωμα Εθνικής Εκατονταετηρίδος 1821 - 1921,  Βιομηχανία - Εμπόριο   (Έκδοση 1922)
και το  κείμενο το αναφερόμενο στη " Ζυθοποιία και Παγοποιία Κάρολος Φίξ " σελ 275 - 290 αντιγράφουμε:
" Περί τα τελευταία έτη της βασιλείας του αειμνήνστου Όθωνος αφίκετο εκ Μονάχου και ο υιός του εις τα μεταλλεία της Κύμης παραμένοντος Γεωργίου Ιωάννου Φίξ ζυθοποιός όστις συμφώνος  προς τα κατά την εποχήν εκείνη υπάρχοντα μέσα εγγκατέστησεν εν τη τότε θεωρούμενη εξοχική συνοικία του Κολωνακίου  χειροκίνητον ζυθοποιείον, όπως άλλωστε ήσαν και τα πλείστα τοιαύτα εν τη Βαυαρία κατά την εποχήν εκείνην

ΕΠΑΙΝΕΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Κ. ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ '' Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΙΔΕΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΩΝ ΑΝΑΒΟΛΙΚΩΝ '' ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ Κ. ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗΣ

Στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ. λαθρέμπορος καπνού στη Βοιωτία

Συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στον Ορχομενό Βοιωτίας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς ένας υπήκοος Πακιστάν, 46 ετών, εις βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και λαθρεμπορίας.

Ειδικότερα, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς σε κατάστημα mini - market, ιδιοκτησίας του 46χρονου, στη συγκεκριμένη περιοχή βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ Ο ΘΗΒΑΙΟΣ ΥΠΕΡΑΘΛΗΤΗΣ ( IRON - MAN ) ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΛΑΧΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ

ΘΑΝΑΣΗΣ  ΒΛΑΧΟΣ    Ο ΒΟΙΩΤΟΣ    (ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ  ΑΝΘΡΩΠΟΣ)

       ΙRΟΝ-ΜΑΝ  ΤΡΙΑΘΛΟΝ   3.800μ.κολύμπι- 180χιλ. ποδηλασία -42.195μ τρέξιμο  «Μαραθώνιος  δρόμος »

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ "ΕΝΟΧΟΠΟΙΕΙΤΑΙ" Η ΑΠΟΛΑΥΣΗ. ΟΜΩΣ...

Ομως μέσα σε τούτους τους καιρούς της θολής αναταραχής και της ένδειας, μιας ένδειας πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής, με το λαό να έχει γίνει αποδέκτης συνθημάτων, ψευδολογιών, χαλκευμένων ειδήσεων και της πολιτικής απάτης και την Ελλάδα να έχει μετατραπεί σε Γη Μαδιάμ, με όλα να εντάσσονται στην πολιτική σκοπιμότητα, οι ύποπτες συνειδήσεις δοκιμάζουν την αντοχή των κρυστάλλων στους ρύπους.

Κλειστά βρήκαν τα ρωσικά σύνορα οι 3.000 οδηγοί νταλίκας που μετέφεραν τα ελληνικά προϊόντα

Κλειστά βρήκαν τα ρωσικά σύνορα οι 3.000 οδηγοί νταλίκας που μετέφεραν τα ελληνικά προϊόντα (νεκταρίνια και ροδάκινα), καθώς η απειλή του Πούτιν για εμπάργκο στη Δύση από νόμος της κυβέρνησής του έγινε και πράξη, προκαλώντας απόγνωση στους Έλληνες παραγωγούς. Ήδη οι πρώτες νταλίκες έχουν πάρει τον δρόμο της επιστροφής για τη χώρα μας, την ώρα που συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το σύνολο της παραγωγής.

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Το πρώτο 15νθήμερο Σεπτεμβρίου τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Περίπου έναν μήνα θα χρειαστούν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών για να εντοπίσουν τα λάθη που έγιναν σε 4.000 οικισμούς εκτός αντικειμενικού συστήματος και να επανεκκαθαρίσουν τον ΕΝΦΙΑ. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μια ακόμα σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, αφού μετά από το μπάχαλο κι αφού κάηκαν στο... χυλό, φυσάνε πλέον και το... γιαούρτι, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι θα περάσουν από ψιλό κόσκινο όλες τις... ύποπτες περιπτώσεις, προκειμένου να μην δημιουργηθούν νέα προβλήματα.

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΗΒΑΣ: ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΕ ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΑ ΕΚΤΑΣΗ – Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ

Από τα έγγραφα που προσκομίστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο στις 30.07.2014, για το θέμα της γνωμοδότησης σχετικά με την ΜΠΕ της ανώνυμης εταιρείας «ΘΗΒΑΪΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ», προκύπτουν τα εξής:
1.Στα παραπάνω έγγραφα, που προσκομίστηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν περιλαμβανόταν η ΜΠΕ του έργου, αλλά μόνο οι αποφάσεις των οργάνων του Δήμου Θηβαίων (Τοπική Κοινότητα Θίσβης, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και η εισήγηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Θηβαίων και η αίτηση του Προέδρου για αναβολή συζήτησης του θέματος στην επιτροπή περιβάλλοντος της Περιφέρειας). Μετά από αναζήτηση μας, η ΜΠΕ βρισκόταν στη διεύθυνση Περιβάλλοντος και μάλιστα σε ηλεκτρονική μορφή.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΘΗΒΑΣ (ΔΕΥΑΘ)


Με αφορμή δημοσιεύματα για την υδροδότηση του Δήμου Θηβαίων θα θέλαμε να σημειώσουμε τα παρακάτω :
Η υδροδότηση του Δήμου Θηβαίων πραγματοποιείται από την ΕΥΔΑΠ ΑΕ, λόγω ακαταλληλότητας του νερού των γεωτρήσεων από την ύπαρξη εξασθενούς χρωμίου, ως εξής:
- Με χορήγηση αδιύλιστου νερού, για τις υδροδοτούμενες περιοχές από την ΔΕΥΑΘ δηλαδή, για την Δημοτική Κοινότητα Θήβας και τις Τοπικές Κοινότητες Αμπελοχωρίου, Νεοχωρακίου, Ελεώνα, ποσότητας 3.500.000 κυβικών μέτρων περίπου ετησίως και για τις υδροδοτούμενες από το Δήμο Θηβαίων Τοπικές Κοινότητες, Αλυκής και Αγίου Νικολάου ποσότητας 120.000 κυβικών μέτρων ετησίως.

Τα μυστικά του Παρθενώνα - Ντοκιμαντέρ


Η επίσημη λίστα του εμπάργκο της Ρωσίας: Ποια ελληνικά προϊόντα αποκλείονται

Κρέας και αλλαντικά, φρούτα, θαλασσινά, μέχρι και γαλακτοκομικά περιλαμβάνει η επίσημη λίστα απαγόρευσης εισαγωγών την οποία επέβαλλε η Ρωσία με το προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. 
 
Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας, RIA Novosti, έδωσε στη δημοσιότητα τον κατάλογο που περιλαμβάνει πέντε ομάδες προϊόντων διατροφής, με τους κωδικούς εισαγωγής τους.

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Ψυχρός πόλεμος Ρωσίας-ΕΕ: Αγωνία στην Ελλάδα για το εμπάργκο της Μόσχας

Ψυχροπολεμικές διαστάσεις παίρνει η κόντρα ΕΕ-Ρωσίας με αφορμή τη στάση των Ευρωπαίων στην κρίση στην Ουκρανία και την απόφαση της Μόσχας να προχωρήσει σε απαγόρευση των εισαγωγώ
Την ώρα που ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοινώνουν συνεχώς κυρώσεις κατά προσώπων κοντά στον Πούτιν και εταιριών ρωσικών συμφερόντων, ο Βλαντιμίρ Πούτιν βλέπει τα ποσοστά αποδοχής του από τους Ρώσους να εκτοξεύονται σε επίπεδα ρεκόρ κηρύσσει εμπορικό πόλεμο στη Δύση.

ΕΝΦΙΑ: Έτσι θα «αρπάξουν» και την πρώτη κατοικία

Πώς το δημόσιο θα δημεύσει τις περιουσίες των Ελλήνων για χρέη άνω των 500 ευρώ – Το κόλπο για να άρουν το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας.
Όσοι νομίζουν ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι μια απλή υπόθεση πλανώνται πλάνη οικτρά. Πρόκειται επι της ουσίας για ένα καλοσχεδιασμένο κόλπο όπου το δημόσιο θα παίξει το ρόλο του κατασχέτη για λογαριασμό των τραπεζών αίροντας επί της ουσίας το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας.

Ο ΛΑΟΣ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ...

Η "ιστορικοποίηση" της συνείδησης δεν είναι κάτι το αυτονόητο. Προήλθε από τον κάματο και από τον έντονο προβληματισμό ισχυρών συνειδήσεων, οι οποίες κατόρθωσαν να θραύσουν τα ισχυρά τείχη του κυκλικού επαναληπτικού χρόνου. Ο τελευταίος πορίζει στη μυθική σκέψη ισχυρά λογικά όπλα, αλλά δεν οδηγεί οπωσδήποτε στην ιστορική σύλληψη του κόσμου.

Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής Δήμου Θηβαίων για την αποκατάσταση της αλήθειας περί απευθείας αναθέσεων

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Θηβαίων, προκειμένου να αποκαταστήσει την πραγματικότητα και την αλήθεια, που διαστρεβλώθηκε μέσω ανακοίνωσης του “Αυτοδιοικητικού Ριζοσπαστικού Κινήματος Θήβας” σε εφημερίδες, site και blog, γνωρίζει τα ακόλουθα προς τους δημότες της.

1. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία επιτρέπεται η απευθείας ανάθεση εργασιών – υπηρεσιών με απόφαση Δημάρχου, μέχρι του ποσού των 20.0000,00 € συν ΦΠΑ , εφόσον η δαπάνη δεν υπερβαίνει κατ ’είδος σε ετήσια βάση το ποσό αυτό (άρθρο 83 Ν. 2362/1995, 9  παρ.3 Ν. 3899/2010 και 35130/739/2010 Απόφαση Υπουργού Οικονομικών)

Η Ρωσία ξεκινάει κυρώσεις. Σε πλήρη καταστροφή ο πρωτογενής και δευτερογενής τομέας της χώρας μας, καθως και ο τουρισμός.

Aλυσιδωτές παρενέργειες σε όλο το φάσµα των εαρινών καλλιεργειών και δη στην εξαγωγική πορεία βασικών αγροτικών προϊόντων της χώρας µας θα προκαλεσούν ρωσικά αντίποινα στις κυρώσεις των Ευρωπαίων, λόγω των πολιτικών εξελίξεων στην Ουκρανία. Το 41% των ελληνικών εξαγωγών σε αγροτικά προιόντα πηγαίνει στην Ρωσία.
Φόβους για γενικευµένο εµπάργκο της Ρωσίας στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα εκφράζουν οι εξαγωγείς, µε αφορµή την επιστροφή δύο φορτίων µε φράουλες αλλά και κρεάτων, για τα οποία επικαλέστηκε “υγειονοµικούς λόγους”. Το άτυπο εμπάργκο ήταν αρκετό για να ανησυχήσει παραγώγους και εξαγωγείς καθώς η Ρωσία αγοράζει τεράστια ποσοστά της ελληνικής παραγωγής σε φράουλες και ροδάκινα, ενώ ισχυρή είναι η παρουσία σε νεκταρίνια, κεράσια, λάδι, ελιές, κρασί, σταφίδα, ακτινίδια, νωπά αγγουράκια, μέλι, βότανα, κρόκος Κοζάνης, μήλα, πορτοκάλια, λαυράκι, τσιπούρα κ.ά.

Αυγουστιάτικο Φεγγάρι 2014 μπροστά στο Μουσείο της Θήβας - Διοργάνωση: "Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας"


facebook-events

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Υπερψηφίστηκε το Πολυνομοσχέδιο στη Βουλή

Δείτε τι προβλέπει

Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Β’ θερινό τμήμα της Βουλής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Η συζήτηση διεξήχθη σε υψηλούς τόνους και ορισμένες περιπτώσεις οι βουλευτές πέρασαν ακόμα και σε προσωπικές επιθέσεις.

Πρόσκληση για συναίνεση απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης προς την αντιπολίτευση, και κυρίως προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, επικαλέστηκε το παράδειγμα χωρών που, όπως είπε, κατάφεραν να βγουν από τα μνημόνια, λόγω της σύμπνοιας της πλειοψηφίας των κομμάτων και επεσήμανε ότι «αυτό θα στείλει ένα μήνυμα στους εταίρους μας».

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Ράδιο Θήβα 97,5 εκπομπή Ενεργός Πολίτης 02/08/2014


Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Πάρκο του Λέοντος στη Χαιρώνεια 10 Αυγούστου

Την Κυριακή 10 Αυγούστου 2014 ταξιδέψτε με την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο στο Πάρκο του Λέοντος στη Χαιρώνεια.

Ο Δήμος Λεβαδέων ,η Τοπική Κοινότητα Χαιρώνειας και το Κέντρο Εικονικής Πραγματικότητας Χαιρώνειας Θ'Ε.Π.Κ.Α.- ΥΠΑΙΘΠΑ ,διοργανώνουν συναυλία με τους : Γιάννη Σίνη (τραγούδι), Σπύρο Πανουργιά (κιθάρες), Αντώνη Κεραμυδά (πλήκτρα - ακορντεόν), Στάθη Παπαλάμπρο (μπάσο) και Λουκά Γερούλια (τύμπανα).

Δεν πληρώνουν εισφορές οι ασφαλισμένοι. Τρύπα εκατομμυρίων στον ΟΑΕΕ.

Τρύπα 720 εκατομμυρίων Ευρώ εκτιμάται πως θα παρουσιάσει φέτος ο Οργανισμός Απασχόλησης Ελεύθερων Επαγγελματιών αφού σύμφωνα με τα στοιχεία περισσότεροι από 370 χιλιάδες επαγγελματίες δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους.
Οι ασφαλισμένοι ανησυχούν και ζητούν αύξηση των δόσεων στα δύο χρόνια προκειμένου να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και να σωθεί ο οργανισμός.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΩΦΕΛΙΜΙΣΜΟΣ ΕΝΑΓΚΑΛΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΩΡΙΑ...

Στη συνείδηση του πολιτισμένου ανθρώπου παρουσιάζει η εποχή μας δύο μεγάλα προβλήματα, που το μυαλό αναζητεί τη λύση τους, συμβιβάζοντάς τα με την πνευματική απόσταση του μέχρι τώρα γνωστού κύκλου των κοινωνικών αξιών. Και τα δύο αυτά προβλήματα αναφέρονται στον καιρό μας. Με το ένα, το τι χαρακτηρίζει την εποχή και συνεπώς τι την ομοιάζει και τι την ξεχωρίζει από τις άλλες εποχές. Και, ακόμη περισσότερο, από εκείνους που η πνευματική εμπειρία του σύγχρονου ανθρώπου έχει εξοικειώσει με τη σημερινή πραγματικότητα.

Δήμος Θηβαίων : Ενημέρωση για την Πανελλαδική Έρευνα για τις Δεξιότητες των Ενηλίκων στο πλαίσιο του Διεθνούς Προγράμματος PIAAC.

Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει τους δημότες του για το Πρόγραμμα για τη Διεθνή Αποτίμηση των Ικανοτήτων των Ενηλίκων (PIAAC- Programme for the International Assessment of Adult Competencies), στο οποίο συμμετέχει η Ελλάδα.

Πρόκειται για ερευνητικό πρόγραμμα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για την αποτίμηση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων των ενηλίκων 16-65 ετών. Στο PIAAC  συμμετέχουν 33 χώρες.

Η έρευνα που γίνεται για λογαριασμό του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης, αποτιμά τις βασικές δεξιότητες που χρησιμοποιούν οι ενήλικες στο εργασιακό και κοινωνικό τους περιβάλλον δηλαδή τον γραμματισμό, τον αριθμητισμό και την επίλυση προβλημάτων με τη χρήση των νέων τεχνολογιών. Επίσης παρακολουθεί την ανάπτυξη, τη διατήρηση ή την απώλεια μέρους των δεξιοτήτων αυτών κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής .

3 ΜΕΡΕΣ ΔΙΟΡΙΑ-3 DAYS TO KILL στον Κινηματογράφο "Σόνια" Θήβας

ΠΕΜΠΤΗ  31 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΕΚΤΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 21:30

3 ΜΕΡΕΣ ΔΙΟΡΙΑ
3 DAYS TO KILL


Σκηνοθεσία: ΜΑΚ ΤΖΙ
Σενάριο: ΑΝΤΙ ΧΑΣΑΚ, ΛΟΥΚ ΜΠΕΣΟΝ
Ηθοποιοί: ΚΕΒΙΝ ΚΟΣΤΝΕΡ, ΑΜΠΕΡ ΧΕΡΝΤ, ΧΕΪΛΙ ΣΤΑΪΝΦΙΛΝΤ
Διάρκεια: 117 λεπτά
Χρονολογία παραγωγής: 2014
Είδος ταινίας: ΘΡΙΛΕΡ
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΩΣΙΑ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ 15

Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Θηβαίων

Καλείστε να προσέλθετε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν.3852/2010 στην 1η τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης για το έτος 2014, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Παλαιό Δημαρχείο- οδός Πινδάρου & Οιδίποδος)  την 19η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014, ημέρα ΤΡΙΤΗ και ώρα 19:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στο παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης :

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Μήνυση κατά της Ελλάδας κατέθεσαν Αργεντινή και Βενεζουέλα

“γνωρίζουμε ότι σας είναι ιδιαιτέρως δύσκολο να διακρίνετε, σαν λαός, το ψέμα από την αλήθεια. Πιστέψτε μας. Βρεθήκαμε κι εμείς στην ίδια θέση με εσάς και το πληρώσαμε. Γι’αυτό και σας ζητούμε να κάνετε το πολύ σημαντικό πρώτο βήμα. Μην ακούτε αυτά που σας λένε οι πολιτικοί και οι μεγαλοδημοσιογράφοι. Κλείστε τις τηλεοράσεις. Σταματήστε να αγοράζετε τις εφημερίδες τους και να ακούτε τα ραδιόφωνά τους. Μπείτε στις ιστοσελίδες τους και βομβαρδίστε τους με ένα μήνυμά: ‘Σας καταλάβαμε. Δεν σας φοβόμαστε πια. Είμαστε ελεύθεροι'”

Η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας και ο Δήμος Λεβαδέων διοργανώνουν συναυλία με το συμπατριώτη μας Γιάννη Πλούταρχο

Η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας και ο Δήμος Λεβαδέων διοργανώνουν συναυλία με το συμπατριώτη μας Γιάννη Πλούταρχο, στο ανοιχτό θέατρο της Κρύας στις 27 και 28 Αυγούστου 2014 και ώρα 21:00. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τα Ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας και την ενίσχυση των εμπεριστάτων συνανθρώπων μας.

Πινδάρεια 2014- Πρόγραμμα εκδηλώσεων

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΗΒΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΠΙΝΔΑΡΕΙΑ 2014

Αργεντι-νίκη

Από συγγραφέα Πέτρο Αργυρίου, agriazwa.blogspot.com, 5/8/2014
 κι είναι τιμή να λέγεσαι Αργεντίνος σήμερα
Με μια σπάνια ομοφωνία διάφορων αρθρογράφων κυρίως αλλά όχι μόνο  της αριστεράς, από τον Κούλουγλου και τον Βαρουφάκη, μέχρι τον Λαπαβίτσα, τον Σταθάκη και τον Καζάκη, θεώρησα ότι θα ήταν περιττό να πω τα ίδια με άλλο τρόπο. Και δε θα το κανα αν δεν υπήρχαν κάποιες λιγότερο γνωστές πτυχές του θέματος που χρήσιμο είναι να αναδειχθούν.
Ας ξεκινήσουμε όμως ανακεφαλαιώνοντας τα προφανή:

Ήρθε η ώρα της ρωσικής απάντησης στις δυτικές κυρώσεις

Μετά το νέο μπαράζ οικονομικών κυρώσεων που αποφάσισε να επιβάλει η Δύση στη Ρωσία, με αφορμή την κατάρριψη από τον καθεστωτικό ουκρανικό στρατό του μαλαισιανού B-777 στα περίχωρα του Ντόνετσκ, ήρθε πλέον η ώρα της ρωσικής απάντησης.

Και δεδομένου ότι η Ευρώπη μόλις έχει αρχίσει να βιώνει το εύρος των αρνητικών επιπτώσεων των τελευταίων κυρώσεων, η ρωσική αυτή αντίδραση αναμένεται να δώσει τη χαριστική βολή στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Νέο τοπίο στον χώρο των Μ.Μ.Ε.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ εκτός Βουλής και απόλυτα... συνοπτικές διαδικασίες ψηφίστηκε από το θερινό τμήμα της Βουλής η τροπολογία για τα ΜΜΕ που ανοίγει το δρόμο για... ανατροπές προς όφελος των «βαρόνων» των Media

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή το μεσημέρι της Τρίτης μετά από μία η θυελλώδη συνεδρίαση η τροπολογία-έκτρωμα για τα ΜΜΕ που ανοίγει το δρόμο για ανατροπές προς όφελος των «βαρόνων» των Media.

Εντυπωσιακή η εκδήλωση στη Δομβραίνα με θέμα η "Εικόνα της Γυναίκας"

Εκδήλωση με κεντρικό θέμα την «Εικόνα της Γυναίκας διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο (2 Αυγούστου) ο Σύλλογος Γυναικών Δομβραίνας.

Διαβάστε περισσότερα »


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Ολοκληρώθηκαν τα έργα της α΄φάσης στο δρόμο Νεοχωράκι – Τανάγρα Βοιωτίας, προϋπολογισμού 5.640.000 €.

Σε στάδιο ολοκλήρωσης βρίσκεται η α΄φάση του οδικού έργου Νεοχωράκι – Τανάγρα, που υλοποιείται από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (ΣΑΕΠ 766), με συνολικό προϋπολογισμό 13 εκ. €, και εξελίσσεται σε δυο διακριτές φάσεις :

Εκδηλώσεις στην κοιλάδα των Μουσών 9,10,11&17 Αυγούστου




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

28η-29η-30η δράση Καλοκαιρινής Εκστρατείας Βιβλιοθήκης Θήβας


Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

ΠΑΜΕ ΓΙΑ "ΑΝΑΣΤΕΝΑΡΗΔΕΣ" ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ 2014...

Η έκδηλη "στήριξη" του Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ προς την κυβέρνηση της ασύστολης κοροιδίας και της "αρπαγής" ακόμη και των ονείρων του λαού, παρουσία μάλιστα του νέου επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαική Ενωση Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος με την νέα του θέση συνδυάζει προνόμια και 'ευχάριστες" συνήθειες, αλλά και εξασφαλίζει μια χρονική περίοδο στο "απυρόβλητο" πολιτικά, δεν απομειώνει και δεν απομακρύνει τη σεναριολογία για εκλογές, που απεγνωσμένα προσπαθεί να αποφύγει ο Αντώνης Σαμάρας και ο "συνέταιρός"του στην καταλήστευση των ελπίδων του λαού, ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

Έκθεση κατά του Ισραήλ για τις επιχειρήσεις στη Γάζα

Για σαφή παραβίαση των κανόνων πολέμου που αφορά στην προστασία των αμάχων κατηγορεί τον ισραηλινό στρατό, με αφορμή τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας που έχουν κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.800 Παλαιστινίους, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW).

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατηγόρησε σήμερα τον ισραηλινό στρατό ότι σκότωνε πολίτες ενώ προσπαθούσαν να φύγουν για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς σε έναν τομέα στη νότια Λωρίδα της Γάζας, γεγονός που σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση συνιστά έγκλημα πολέμου.

Ανήλικοι "έγδυσαν" ηλικιωμένο μέσα στο αγρόκτημά του

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Βοιωτίας, δύο ROMA, ηλικίας 16 και 13 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία. Επιπλέον ο 16χρονος κατηγορείται και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ειδικότερα χθες το πρωί, οι δύο ανήλικοι προσέγγισαν 78χρονο ημεδαπό, ο οποίος βρισκόταν εντός αγροκτήματός του στη Λιβαδειά και με την μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από την τσέπη του παντελονιού του, το χρηματικό ποσό των (420) ευρώ και ακολούθως διέφυγαν πεζή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Έπιασαν και τον αρχηγό της σπείρας που σκότωσε και λήστευε ηλικιωμένους στην περιοχή των Πλαταιών Θηβών Βοιωτίας.

Συνελήφθη, χθες μεταμεσονύχτιες ώρες στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς και της Α' Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Βοιωτίας, το τρίτο μέλος της σπείρας αλλοδαπών, η οποία ενέχεται σε ανθρωποκτονία, ληστείες και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων στα σπίτια τους, στην περιοχή των Πλαταιών Θηβών Βοιωτίας.

«Σχεδιάζουν κατάργηση της τρόικας υπό το φόβο του ΣΥΡΙΖΑ»

Το ενδεχόμενο κατάργησης της τρόικας εξετάζουν οι Βρυξέλλες σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Πιο συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα του Reuters αναφέρεται ότι στις Βρυξέλλες έχει ήδη ξεκινήσει συζήτηση ώστε να εφαρμοστεί μια πιο χαλαρή επίβλεψη στη χώρα μας. Η κίνηση αυτή θα έχει διττό σκοπό. Αφενός να μειωθούν οι αντιδράσεις και οι εντάσεις που παρατηρούνται στην κοινωνία λόγω των αυξημένων μέτρων λιτότητας και αφετέρου

It takes two to tango ή το αργεντίνικο περιστατικό

Αργεντίνικο τάνγκο για δύο

γράφει ο Νίκος Δόικος  ( protovuliadialogou )   4/8/2014

Η πρόσφατη ( Ιούλιος του ΄14 ) περιπέτεια της Αργεντινής , το γνωστό περιστατικό χρεοκοπίας ( default ) εγείρει πλέον με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το ζήτημα του « τύπου » της Ελεύθερης Οικονομίας που υιοθετούμε , δεδομένης της αποδοχής του σκέλους της «ελευθερίας» του συγκεκριμένου οικονομικού μοντέλου από την συντριπτική πλειονότητα των πολιτικών δυνάμεων του πλανήτη.
Η πρωτοτυπία του περιστατικού της Αργεντινής έγκειται στο ότι για πρώτη φορά τα αρπακτικά hedge funds παρεμβαίνουν στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ενός κράτους , της Αργεντινής , και μεγάλων Τραπεζών - πιστωτών της και μάλιστα παρεμβαίνουν εχθρικά προς τους πιστωτές .

"Θηβαϊκός Άνεμος” : «Αφέλεια , προκατάληψη ή και δόλος κύριε Σκούμα;»

Απάντηση της εταιρίας "Θηβαϊκός Άνεμος” στον κύριο Σκούμα

Αφέλεια , προκατάληψη ή και δόλος κύριε Σκούμα;

Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος προϋποθέτει και την προστασία της αλήθειας. Υπερασπιζόμενοι, λοιπόν, τις δύο αυτές αξίες είμαστε υποχρεωμένοι να διερευνήσουμε τις " καταγγελίες" του κυρίου Σκούμα, που αποτελούν , όπως θα αποδειχθεί , κατασκευές καμωμένες από επιπόλαιες κρίσεις, στερεοτυπικές εμμονές, λαϊκίστικες θυμικές εκρήξεις και θεατρινισμούς .Χωρίς , λοιπόν, να επιχειρήσουμε να διαγνώσουμε τα πραγματικά κίνητρα ενός τέτοιου αυτόκλητου υπερασπιστού του φυσικού περιβάλλοντος και των ανθρώπων του τόπου μας, οφείλουμε με γνώμονα τη λογική και την ηθική να ελέγξουμε την ουσία ενός τέτοιου "κατηγορητηρίου"

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΙΩΑΝΝΗ. ΕΥΑΓ.ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ

Μετά απο ερώτηση   σχετικά με  τα δημοσιεύματα για    ανάθεση  εργων  στο Δ.Δ ΒΑΓΙΩΝ   [ ΝΕΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ-  ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ]  Ο εργολάβος  Ιωαννης  Παπαλουκάς  απάντησε  τα  εξής....

Εχω  πάψει  πρό πολλού  νά ασχολούμε   μέ της  ΚΑΤΙΝΕΣ του  χωριού και τα ανώνυμα πολιτικά ΣΚΡΑΛΠ, λόγο  ότι  εχω  να  ασχοληθώ  με άλλα  σοβαρότατα  θέματα.

Δήμος Θηβαίων : Ευχαριστήριο μήνυμα στην εταιρεία “ΑΒ Βασιλόπουλος” για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Ο Δήμος Θηβαίων και η Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου ευχαριστούν θερμά το Super Market “AB Baσιλόπουλος” για την ευγενική προσφορά δωροεπιταγών συνολικής αξίας 1.693,20 ευρώ, για τις ανάγκες του Παντοπωλείο μας και των οικονομικά αδύνατων δημοτών μας .

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ όπως το γράφουν τα «ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΤΗΣ ΣΙΩΝ»

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος

                                                ΠΡΟΛΟΓΟΣ

                Η σημερινή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα  και με τον τρόπο που έχει δημιουργηθεί,  έχει "τρελάνει"  τους Έλληνες, διότι κανείς δεν μπορεί να  διακρίνει,  ΚΑΝΕΝΑ  ΙΧΝΟΣ ΛΟΓΙΚΗΣ  σε όλα αυτά που συμβαίνουν.

            Δικαίως λοιπόν έχουν  αντιληφθεί  πως ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ χωρίς όμως να γνωρίζουν ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ,  αφού ακόμα και στα σχέδια συνομωσίας ,  η εικόνα είναι μπερδεμένη. Σήμερα θα το ξεμπερδέψουμε αυτό το «κουβάρι»,  για να μάθουμε ΑΚΡΙΒΩΣ βάσει ποιού σχεδίου φθάσαμε στη σημερινή κατάσταση, αλλά και να ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ  όλο το βρώμικο και ύπουλο σχέδιο, που ετοιμάζουν  για το μέλλον.

            Αυτή η αποκάλυψη θα έχει ένα αποτέλεσμα. ΤΗΝ ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ,  προς όφελος των Ελλήνων.

Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ...

Είναι πολύ φανερό ότι η λογική παίζει το ρόλο του υπηρέτη σε καταστάσεις, που ούτε η ίδια δημιουργεί, αλλά ούτε και τις αντιλαμβάνεται. Η λογική της τεχνικής αποδείχθηκε κατώτερη της θρησκευτικής λογικής, της μεταφυσικής λογικής των πραγμάτων. Η λογική αυτή αποδείχνεται στα μάτια μας σαν μια αδιανόητη δεξιοτεχνία, που δεν ξέρει αν υπηρετεί το καλό ή το κακό. Η λογική δράση που παρουσιάστηκε μέσα από τη μορφή του θείου σαν όργανο του πολιτισμού, όχι μόνο δεν μπόρεσε να επηρεάσει το θυμικό και τις εκδηλώσεις του, που είχαν αποκρουστεί σε παλαιότερες εποχές, αλλά αντίθετα έγινε όργανο των διαθέσεων με αλλαγμένη όμως μορφή.

Συνελήφθη ο αρχηγός της σπείρας που είχε ρημάξει τους ηλικιωμένους στις Πλαταιές Θηβών

Συνελήφθη και το τρίτο μέλος της σπείρας αλλοδαπών, η οποία ενέχεται σε ανθρωποκτονία και ληστείες, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ημεδαπών στα σπίτια τους, στην περιοχή των Πλαταιών Θηβών Βοιωτίας

Πρόκειται για 26χρονο υπήκοο Πακιστάν, φερόμενου και ως «αρχηγικού» μέλους της σπείρας, η σύλληψη του οποίου πραγματοποιήθηκε χθες στη Λιβαδειά, κατόπιν σχετικού Eντάλματος σύλληψης του κ. Ανακριτή Θηβών

Τάκης Φωτόπουλος​: H Σιωνιστική αποκτήνωση στη ΝΔΤ

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΝΔΤ, σε όλη την αποκτήνωσή της, φανερώνεται ανάγλυφη με την πρωτοφανή, ακόμη και για τα εγκληματικά Σιωνιστικά μέτρα, σφαγή. Μια σφαγή που στηρίζουν, άμεσα μεν, τα διεθνή ΜΜΕ που ελέγχει η Υπερεθνική Ελίτ που τα διαχειρίζεται, σε συνεργασία με τις κοινοβουλευτικές Χούντες που έχει επιβάλλει παντού. Και, έμμεσα, η εκφυλισμένη «Αριστερά»  που περιορίζεται  σε μικρό-διαδηλώσεις (τύπου ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ) για την τιμή των όπλων, ή σε ακτιβισμούς-πυροτεχνήματα όπως τα «καράβια για τη Γάζα», αντί να απαιτεί και να επιβάλλει ―με μαζικές διαδηλώσεις, όπως στον καιρό του Βιετνάμ― την άμεση διακοπή σχέσεων με ένα αποδεδειγμένα εγκληματικό ρατσιστικό καθεστώς. Ευτυχώς, δηλαδή, που υπάρχουν και κάποια

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο