Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Πόσα χρωστάει η Ελλάδα μέχρι το 2030;

Τα ποσά είναι δυσθεώρητα για μια χώρα που δεν παράγει σχεδόν τίποτα παρά μόνο ανέργους – Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα «που θα βρούμε τα χρήματα να πληρώνουμε τους τόκους;»
Τελικά βγαίνουν τα νούμερα και οι χρηματοδοτικές ανάγκες; Απαντούν Merrill Lynch, Exotix και Attica Bank – Πόσες και ποιες είναι οι υποχρεώσεις της χώρας τα επόμενα χρόνια
Πίσω από τις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση για να βγει η χώρα στις αγορές και να εξέλθει από τα μνημόνια υπάρχουν και ορισμένοι αριθμοί που δεν ανακοινώνονται και οι οποίοι αποδεικνύουν με τον πιο σκληρό τρόπο ότι ο δρόμος είναι ακόμα…

"Πανηγυρίζει" η Βοιωτία την ψήφιση της τροπολογίας για τον Οργανισμό Κωπαίδας

Με απόλυτη ικανοποίηση υποδέχθηκε η περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας που κατατέθηκε στη Βουλή για τον Οργανισμό Κωπαίδας.


Παρατείνεται κατά δύο μήνες η κατάργηση του Οργανισμού και ορίζεται εκκαθαριστής από το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου η αρμοδιότητα που θα ασκηθεί από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να είναι απαλλαγμένη από τα βάρη του παρελθόντος.

Νεκρός 48χρονος αγρότης από τον Άγιο Γεώργιο Λιβαδειάς - Καταπλακώθηκε από το τρακέρ του

Τραγικό θάνατο βρήκε χθες το απόγευμα 48χρονος αγρότης από τον Άγιο Γεώργιο Λιβαδειάς όταν καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος άνδρας είχε μεταβεί με τον γεωργικό ελκυστήρα στους πρόποδες του Ελικώνα για δουλειά στο ποιμνιοστάσιό του, κοντά σε μία από τις δεξαμενές της περιοχής.

ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΟΥ '40 ΚΑΙ Ο...ΚΑΝΑΠΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ!

Επέτειος της 29ης Οκτωβρίου μεθαύριο. Με τις χθεσινές βροχοπτώσεις να έχουν προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στα Δυτικά προάστεια της Αθήνας, λόγω απουσίας υποδομών και αδιαφορίας ή ανικανότητας των τοπικών αρχών και της εκάστοτε φυσικά κυβέρνησης. Με τον πρωθυπουργό να δηλώνει αυτάρεσκα από τις Βρυξέλλες ότι επιστρέφουμε στην "κανονικότητα" με την υποτιθέμενη έξοδο της χώρας από το μνημόνιο. Και με πολλούς Ελληνες να έχουν αναχωρήσει ήδη για κάποια χειμερινά θέρετρα, όπου παρατηρείται πληρότητα, ενώ άλλοι τόσοι να παραμένουν στον "καναπέ της παραίτησης", αναμένοντας την...επιστροφή στην "κανονικότητα", που δεν θα έρθει ποτέ!..

Υπό κατάρρευσιν ο ναός του Πτώου Απόλλωνος στο Ακραίφνιο Βοιωτίας



Δίκτυο για την καταπολέμηση της Ανεργίας

Το «Δίκτυο για την καταπολέμηση της Ανεργίας» στόχο έχει να παρακινήσει σε κοινή ΔΡΑΣΗ τις ενδιαφερόμενες ομάδες, η ανεργία είναι τρομερή όταν τη γνωρίσει ένας άνθρωπος, αποτελεί δε το μεγαλύτερο πρόβλημα στην σύγχρονη κοινωνία, δεν είναι ότι δεν θέλεις, αλλά, δε μπορείς να δημιουργήσεις, γι αυτό και εμείς πάμε να το αλλάξουμεδικτυώνοντας τις επιχειρήσεις, τους ανέργους αλλά και τους φορείς επαγγελματικής εκπαίδευσης και πιστοποίησης, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις συνεργασίας και αλληλοβοήθειας.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ_ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ 2014-2015


Λιβαδειά, 23/10/2014

ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ 2014-2015

Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά το «Μυθολογικό εργαστήρι» στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς που  απευθύνεται σε μαθητές/τριες   των τάξεων Δ΄, Ε΄ και Στ του Δημοτικού Σχολείου. Σκοπός του είναι  να έρθουν τα παιδιά σε επαφή μέσω της αφήγησης με τους αξεπέραστους αρχαιοελληνικούς μύθους. Πρόκειται για μια προσπάθεια κινητοποίησης της φαντασίας και της ευρηματικότητας των παιδιών, καθώς είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουν τον πλούτο της ελληνικής μυθολογίας.

Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: "Δεσμοί χωρίς δεσμά: Παιδεία και αγωγή".


Επέτειος 28ης Οκτωβρίου 1940 και Τάμα του Έθνους

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΠΗΒΟΛΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1940
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ
ΤΗΝ 26.10.2012
ΔΙΟΤΙ, ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΤΟΤΕ, ΤΑ ΕΠΑΥΞΑΝΟΥΜΕ
24.10.2014
Διότι ἐνῷ ἡ Ὑπεραγία Θεοτόκος καὶ ὁ Χριστός μας μᾶς προστατεύουν καὶ βοηθοῦν σκανδαλωδέστατα, ἐν τούτοις ἐμεῖς γινόμαστε ἐπιλήσμονες καὶ ὡς ἄλλοι παράνομοι Ἰούδες δὲν θέλουμε νὰ συνετιστοῦμε.

Γιάννης Καράμπελας: Δήλωση για τροπολογία Οργανισμού Κωπαΐδας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ
Βουλευτής Ν. Βοιωτίας


Λιβαδειά 24.10.2014


Ο κ. Γιάννης Καράμπελας μετά την αποδοχή της τροπολογίας από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, για την εκκαθάριση του Οργανισμού Κωπαΐδας και την παράταση μεταβίβασης των αρμοδιοτήτων της στην περιφέρεια, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων: Διανομή τροφίμων σε 60 οικογένειες

Ο Δήμος Θηβαίων συνεχίζοντας τις κοινωνικές του δράσεις, προκειμένου να στηρίξει τους οικονομικά αδύνατους δημότες, πραγματοποίησε, την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου μέσω του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου, διανομή τροφίμων σε εξήντα (60) οικογένειες δικαιούχων.

Στους δικαιούχους διανεμήθηκαν τα εξής προϊόντα: σκόρδα, κρεμμύδια, καρότα, αυγά, ζυμαρικά, όσπρια και παιδικό γάλα.

INNOVATION FORUM 2014

Το MONEY SHOW και το Τεχνολογικό Portal «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ» διοργανώνουν 19-21/12/2014 στα πλαίσια του ‘MONEY SHOW ATHENS 2014’ πανελλαδική πολυήμερη Εκδήλωση Καινοτομίας:
INNOVATION FORUM 2014
Research, Design, Technology
Workshops, Conference, Exhibition
Hilton Athens
Αθήνα, 19-21 Δεκεμβρίου 2014 

ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΣΑΚΟΥΣΕΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΣ, Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ "ΜΗΔΕΝΟΣ" ;

Η γραφίδα τούτη αμφιβάλλει. Ακόμη και ο Θεός του "μηδενός" απαιτεί τη συνείδηση του καθενός αγωνιούσα και να ζητά απελπισμένα την έξοδο από το κυκλωμένο της κάστρο. Και όχι επαναπαυόμενη και με "ελαστική" ικανότητα να "περιφέρεται"στους διαδρόμους του κάστρου, το κυκλωμένο από τις κραυγές απόγνωσης της κοινωνίας. Μια συνείδηση κυριαρχημένη αποκλειστικά και μόνο από οικονομικά και ατομικά συμφέροντα και πρόθυμη να περιφρονήσει κάθε προσπάθεια, που θα ήταν δυνατό να καταβληθεί στον τομέα της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Οι "προστάτιδες δυνάμεις" των ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου και οι "αφελείς σωτηρολάγνοι"

Αν υπήρχε η δυνατότητα να βλέπαμε μέσω κάποιας δορυφορικής λήψης τον “συνωστισμό” πολεμικών πλοίων γύρω από την Κύπρο ,τις τελευταίες ημέρες θα τρομάζαμε από το ...διεθνές ενδιαφέρον.

Αμερικανοί, Ρώσοι,Άγγλοι,Γάλλοι,Γερμανοί, Ρώσοι ,Ισραηλινοί ακόμη κι ένα Βραζιλιάνικο πολεμικό έπλεαν γύρω από την Κύπρο. Τα τρία τουρκικά πολεμικά έμοιαζαν …πολύ μόνα ανάμεσα σ΄ αυτή την πολυεθνική αρμάδα που είχε “κυκλώσει” την Κύπρο!

«Διαζύγιο», η χαριστική βολή στην ελληνική Οικογένεια

Το διαζύγιο δεν ήταν πάντα της μόδας. Όπως δεν είναι σήμερα ο γάμος. Χρησιμοποιήθηκε δυστυχώς, κατά γενική ομολογία, σαν εργαλείο απελευθέρωσης της καταπιεσμένης γυναίκας από τον ανδρικό ζυγό (και στη συνέχεια του καταπιεσμένου άνδρα από την απελευθερωμένη σύζυγο...) και στην πορεία μετατράπηκε σε ένα απόλυτο και τοξικό «διαλυτικό» της ελληνικής οικογένειας.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΩΝ BRICS: Η ΑΛΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

Της Αλεξάνδρας Τράγκα

Σε μία άκρως συμβολική ονοματοδοσία, χαρακτηριστική της οικονομικής δυναμικής, αλλά και της εικόνας (national –στην περίπτωσή μας inter-national image) που επιθυμούν να προωθήσουν στην παγκόσμια κοινή γνώμη, προέβησαν τα κράτη-μέλη της ομάδας BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότιος Αφρική), τα οποία επέλεξαν τον επικοινωνιακότατο τίτλο «Αναπτυξιακή Τράπεζα», για τον παγκόσμιο οργανισμό που στις 17.07.2014 ίδρυσαν και στον οποίο συμμετέχουν.

Η «Νέα Τράπεζα Ανάπτυξης», σύμφωνα με την ανακοίνωση της 6ης συνόδου κορυφής των BRICS, θα επενδύει σε αναπτυξιακά έργα στα κράτη-μέλη της ομάδας.

Χαμένοι χειρόγραφοι κώδικες της Τραπεζούντος του Πόντου


Διαβάστε το εδώ: http://www.xronos.gr/detail.php?ID=94905

Άρθρο του Γιώργου Λεκάκη στην εφημ. ΧΡΟΝΟΣ Κομοτηνής, δημοσιευμένο στις 22.10.14.

Ο θρόνος του Προέδρου και η Δημοκρατία μας

Καυχόμαστε όλοι μας  ότι είμαστε  δημοκράτες και ακούμε ευχαρίστως τον κ. Πρωθυπουργό να μας  ομιλεί περί «εξόδου από την κρίση και ανάπτυξη», ότι ανήκουμε εις την Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι πρωταρχικός στόχος της Κυβέρνησης είναι η έξοδος από τα Μνημόνια. Όμως αν θέλομε να είμαστε ρεαλιστές το όνειρο αυτό δεν πρόκειται  να εκπληρωθεί εφόσον δεν προηγηθεί κάτι βασικότερο. Η αλλαγή της νοοτροπίας και η κοινωνική εξίσωση με τους Ευρωπαίους, από τους οποίους μας χωρίζουν αιώνες ολόκληροι. Πολλά σχετικά παραδείγματα θα μπορούσαν να αναφερθούν. Όμως επειδή το μέγεθος του άρθρου δεν επιτρέπει μια εκτενή περιγραφή των διαφορών μας με τους Ευρωπαίους, θα περιορισθούμε σε μερικά απλά παραδείγματα:

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Γ. Ν. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ – Γ. Ν. ΘΗΒΩΝ: ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Το τελευταίο εξάμηνο παρατηρούνται από μερίδα του τύπου δημοσιεύματα τα οποία εκτός του ότι είναι ανυπόστατα και κακόβουλα δημιουργούν αλγεινές Εντυπώσεις στον πληθυσμό της περιοχής , την στιγμή που όλο το ανθρώπινο δυναμικό και των δύο Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων καταβάλλει μέγιστες προσπάθειες για την εύρυθμη λειτουργία τους και την παροχή υπηρεσιών στους πολίτες , στις δύσκολες σημερινές συνθήκες.

ΚΛΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΤΗ ΘΛΙΨΗ...

Είναι ιδέα η Ελλάς και ως τέτοια βρίσκεται έξω από τον κόσμο της φθοράς;

Οσοι σπεύσουμε να απαντήσουμε αβασάνιστα στο ερώτημα, που θα μπορούσε να διαχέεται και από το βλέμμα του εικονιζόμενου κοριτσιού, σημαίνει ότι είτε είμαστε ονειροβάμονες, είτε βρισκόμαστε υπό την επήρρεια μιας συστηματικής και οργανωμένης αποπληροφόρησης, σε συνδυασμό πάντα με τις ανάγκες που επιβάλλει ο "βολικός" μας μικρόσκοσμος ή η εθνική μας παραίσθηση...

ΤΒΕΧ 2014: Η Αθήνα στο επίκεντρο των bloggers


Οκτακόσιοι ταξιδιωτικοί bloggers και συγγραφείς τουριστικών media από 50 χώρες για το ετήσιο συνέδριο

Στην Αθήνα βρίσκονται από την Τετάρτη, με πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων, 800 ταξιδιωτικοί bloggers και συγγραφείς τουριστικών media από 50 χώρες, οι οποίοι για τέσσερις μέρες θα μεταφέρουν εικόνες και εντυπώσεις, το μήνυμα της πόλης της Αθήνας, σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: "Ο ζεόλιθος ως δικαίωμα και προστασία του καταναλωτή".


Αίθουσα Β18, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης


Στις 11 Οκτωβρίου η τουρκική εφημερίδα Sabah ανέφερε ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει εγκρίνει για τις πολεμικές δαπάνες της χώρας το αστρονομικό ποσό των 5,7 δις τουρκικών λιρών, δηλαδή περίπου δυο δισεκατομμύρια ευρώ, πόσο που κρίνεται υπερβολικά μεγάλο για μια οικονομία όπως η τουρκική που έχει αρχίσει να παρουσιάζει έντονα σημεία ύφεσης ενώ η ανεργία και ο πληθωρισμός έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν επικίνδυνα. Το αξιοσημείωτο είναι ότι τα ποσά αυτά εγκρίθηκαν μετά από σχετικές μυστικές εισηγήσεις και αναφορές της ΜΙΤ για την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, ενώ και ο προϋπολογισμός της ΜΙΤ αναμένεται να αυξηθεί εντυπωσιακά.

Τραγωδία στον Καναδά: 2 νεκροί από επίθεση ενόπλων στο Κοινοβούλιο -Πανικός σε όλη την Οτάβα

Πυροβολισμοί, πανικός, νεκροί και αιματοκύλισμα στη φιλήσυχη πόλη Οτάβα του Καναδά, καθώς από το μεσημέρι της Τετάρτης η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού. Ολα ξεκίνησαν όταν ένοπλοι επιτέθηκαν με πυροβολισμούς στο Κοινοβούλιο, με αποτέλεσμα ένας στρατιώτης και ένας από τους δράστες να πέσουν νεκροί.

Δίνουν τα μουσεία σε ιδιώτες;

Ο υπουργός Πολιτισμού ομολογεί ότι με υπόδειξη των Βρετανών η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε συμπράξεις με ιδιώτες οι οποίοι θα χρηματοδοτούν και θα εκμεταλλεύονται την πολιτιστική κληρονομιά των Ελλήνων
Στην πολιτική οι λέξεις έχουν ιδιαίτερη σημασία και η ερμηνεία τους δεν επιδέχεται αμφισβητήσεις. Πίσω από τις «φιέστες» για τις ανασκαφές της Αμφίπολης και πίσω από τα «πανηγυράκια» περί επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα διεξάγεται ένα έντονο παρασκήνιο «εισβολής» επιχειρηματιών (ξένων κατά κύριο λόγο) στον πολιτιστικό πλούτο της πατρίδας μας.

Έκθεση ζωγραφικής από τον ζωγράφο και μουσικό Κώστα Μουστάκα στην Αστραδενή.

Έκθεση ζωγραφικής από τον ζωγράφο και μουσικό Κώστα Μουστάκα. Εγκαίνια 27 Οκτωβρίου με βραδιά κιθάρας

ΑΥΤΟΙ ΤΟ...ΒΙΟΛΙ ΤΟΥΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΒΑΛΤΟ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ "ΠΟΥΘΕΝΑ"

Παραπλανηθήκαμε τόσες φορές, συνταξιδεύοντας άλλοι με τις αθωότητες των ιδεών μας κι άλλοι με τις προσδοκίες που μας καλλιέργησαν τα σημερινά φυλλορροημένα κόμματα. Παραπλανηθήκαμε στη γοητεία ενός ταξιδιού χωρίς προορισμό. Και τελικά, χωρίς να το γνωρίζουμε ότι πορευόμαστε προς το ¨Πουθενά" , βρεθήκαμε με τη δρασκελιά μας να βουλιάζει μέσα στον δυσώδη βάλτο της πολιτικής απάτης και της πολιτικής ανικανότητας. Και αλίμονο, όσο κι αν αναζητούμε μια στέγνα για να σταθούμε σ' αυτή, με την επόμενη δρασκελιά μας, πάλι σε βάλτο βρισκόμαστε!

Νέα ερώτηση στη Βουλή από τον Γιάννη Σταθά. "Ακέφαλος" ο οργανισμός Κωπαίδας

Με νεότερη ερώτησή του στη Βουλή επαναφέρει το θέμα του Οργανισμού Κωπαίδας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Βοιωτία Γιάννης Σταθάς.


Χαρακτηρίζει τον Οργανισμό ακέφαλο από την 1η Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα και ζητά την άμεση προώθηση λύσης, καθώς οι προετοιμασίες για την επόμενη αρδευτική περίοδο είναι κοντά και εκκρεμεί το πόρισμα του διαχειριστικού ελέγχου που βρίσκεται ήδη στα χέρια του εισαγγελέα.

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ_ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

Λιβαδειά, 23/10/2014
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ (3/11/14)

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΥΠΑΙΟΣ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΑΞΙΟΤΙΜΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Προς                                                                  22-10-14
Αξιοτίμους Κυρίους
Αρχηγούς Ενόπλων Δυνάμεων
ΥΠΕΘΑ-Αθήνα                       ΑΝΟΙΧΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Κύριοι  Αρχηγοί,
                                    Θέμα: Ευθύνες
                                    --------------------
Οι Τούρκοι ήδη κατέλαβον όλη τη Κυπριακή Α.Ο.Ζ. για Γεωπολιτικούς & Ενεργειακούς σκοπούς και στόχους.
Όλα τα «οικόπεδα» της Κυπριακής Α.Ο.Ζ. τελούν ήδη υπό Τουρκική-Νατοϊκή κατοχή!!!
Πρόκειται για κλέφτες περιουσιών άλλων κρατών!!!
Μετά τη Κυπριακή Α.Ο.Ζ. σειρά έχει η Ελληνική Α.Ο.Ζ.
με ότι αυτό συνεπάγεται, για το Αιγαίο και τα νησιά.

Πρόσκληση Δημάρχου Θηβαίων σε φορείς-συλλόγους & δημότες για συμμετοχή στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης

Σύμφωνα με το άρθρο 76 παρ. 1 του Ν.3852/2010
«1. Στους δήμους με πληθυσμό μεγαλύτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) κατοίκους συγκροτείται, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) των μελών του και εκδίδεται εντός δύο (2) μηνών από την εγκατάσταση των δημοτικών αρχών, δημοτική επιτροπή διαβούλευσης ως όργανο με συμβουλευτικές αρμοδιότητες. Η διάρκεια της θητείας της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης δεν υπερβαίνει τα δυόμιση έτη.

Η ΑΜΦΙΠΟΛΗ, Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ


Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος

Το να μιλήσεις για αυτό το μοναδικό ταφικό-μνημείο είναι εύκολο. Να πεις όμως ουσιώδεις και λογικές αλήθειες, αυτό είναι δύσκολο. Όχι όμως λόγω του “γρίφου”, που κάποιοι ισχυρίζονται πως  καλύπτει την έρευνα, αλλά λόγω των γεωστρατηγικών συμφερόντων  που υπάρχουν από  πίσω και λόγω φυσικά του ανθελληνικού “λόμπυ” που κυβερνάει και ελέγχει τα πράγματα στην Ελλάδα.

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Κύπρος: Προχωράει σε καταγγελία της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Το Εθνικό Συμβούλιο σε σημερινή του συνεδρίαση (21/10/2014 υιοθέτησε οκτώ μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζομένων τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ και την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εγκαίνια αιολικού πάρκου στον Κιθαιρώνα

Στην κορυφογραμμή του Κιθαιρώνα, στο Καπαρέλι Θηβών πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια και η τελετή έναρξης λειτουργίας του αιολικού πάρκου της «Α. Κατσέλης ενεργειακή εταιρεία» του ομίλου ΙΝΤΡΑΚΑΤ, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμου, πολιτικών και αυτοδιοικητικών φορέων.


Έρευνα για την ενδοσχολική βία στη Βοιωτία

Το κοινωνικό σχολείο και το παρατηρητήριο καταγραφής περιστατικών βίας προωθεί το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να ανακόψει την αύξηση του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας και στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελληνική περιφέρεια.


Στη Στερεά Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Βοιωτία τα ποσοστά καταγραφής περιστατικών βίας και εκφοβισμού κινούνται κοντά στο μέσο πανελλαδικό δείκτη.

Η μητρότητα θυσιάζεται και πάλι στο βωμό του κέρδους.

Η μητρότητα θυσιάζεται και πάλι στο βωμό του κέρδους.
Μια οπισθοδρομική, αντιδραστική και χυδαία παροχή παρουσιάζεται σαν προοδευτική.


Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καταγγέλλει τη νέα επίθεση στη μητρότητα και τη θυσία της στο βωμό της παραγωγικότητας, της ανταγωνιστικότητας και του κέρδους και μάλιστα με το μανδύα «κοινωνικής παροχής».

Συνάντηση με τον υπουργό και κινητοποίησεις αποφάσισε η λαική συνέλευση σε Βοιωτία και Λοκρίδα

Άμεσα συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό και κινητοποιήσεις σε Θήβα και Μπράλο ήταν η απόφαση της λαικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στην Χαιρώνεια, για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο της παλαιάς Εθνικής οδού, λόγω της αύξησης στη διέλευση βαρέων οχημάτων.


Οι κάτοικοι όπως υποστηρίζουν ζουν καθημερινά με το φόβο και απαιτούν άμεσα λύση στο πρόβλημα, καθώς το τελευταίο διάστημα λόγω και τη αύξησης των τιμών των διοδίων η κατάσταση έχει γίνει ανυπόφορη.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο ράδιο Κόσμος



ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ

Η αυταπάτη της "πολιτικής σταθερότητας" οδηγεί τους Ελληνες στη μεγάλη καταπακτή της κολάσεως. Μόνο που η αυταπάτη της όποιας "σταθερότητας", όπως όλες οι αυταπάτες, στον διαβρωτικό τούτο καιρό, είναι εξαιρετικά δύσκολο να διατηρηθεί σαν ζωτική δύναμη βίου. Εκείνο που χρειάζεται είναι η έλλογη και συνειδητή πίστη στην ηθική ανωτερότητα του πολιτικού συστήματος, για να στοιχισθούν γύρω του οι πρόθυμοι μαχητές που θα το υπερασπίσουν και θα το δικαιώσουν με την προσωπική τους θυσία.

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Νοημοσύνη και Καινοτομία".


Κεντρική αίθουσα XENIA VOLOU. Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Η Αθηναϊκή κομπανία στο Μελωδείον the stage cafe στη Θήβα

Μελωδείον the stage cafe
Σάββατο 25 Οκτωβρίου
Η Αθηναϊκή κομπανία
«με μια αγκαλιά τραγούδια»

για μια μοναδική βραδιά χαράς και διασκέδασης.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 1ου ΠΑΜΒΟΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

Το Εσπερινό  Γυμνάσιο  με  Λ.Τ. Θήβας σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Θήβας και τον Δημοτικό Οργανισμό Θήβας ( Δ.Ο.Θ.) συνδιοργανώνουν  Τουρνουά Σκάκι στη μνήμη του εκπαιδευτικού και μεγάλου αθλητή στο Σκάκι  Δημητρίου Παύλου .

Κίνδυνος σύρραξης στην Κύπρο

Τούρκοι, Ρώσοι, Αμερικανοί και Ισραηλινοί σε διάταξη μάχης μετά την παραβίαση της ΑΟΖ από το τουρκικό σεισμογραφικό «Μπαρμπαρόσα».
Την ώρα που η Κύπρος ξαναζεί δραματικές στιγμές και οι Τούρκοι παραβιάζουν κατάφωρα την ΑΟΖ με το σεισμογραφικό σκάφος «Μπαρμπαρόσα», η ετοιμόρροπη συγκυβέρνηση εμφανίζεται εντελώς αδύναμη να διαχειριστεί μια κρίση, που κινδυνεύει να πάρει χαρακτηριστικά γενικευμένης σύρραξης.

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Το Μουσείο και η βαρβαρότητα


Ν. Λυγερός

Όσοι φοβούνται ότι η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα θα αποτελέσει ένα δεδικασμένο για όλα τα Μουσεία του κόσμου, έχουν δίκιο και καλά κάνουν που φοβούνται γιατί δεν πρόκειται ο πολιτισμός μας ν' αφήσει τη βαρβαρότητα να συνεχίζει τις απαράδεκτες πράξεις του. Τα γλυπτά του Παρθενώνα δεν προσφέρθηκαν, ούτε πουλήθηκαν, αλλά ακρωτηριάστηκαν και αρπάχθηκαν από τον ίδιο τον ναό τους από το φυσικό τους χώρο και την ιστορία τους. Έτσι κάθε βάρβαρος που έκανε το ίδιο πράγμα σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου να φοβάται με τον ίδιο τρόπο, γιατί δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία και υπάρχει η δικαιολογία των ανθρώπων που δεν ξεχνά τις αδικίες.

Οι Small Blues Trap στη Λαμία

Μετά από 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας στις μουσικές σκηνές της Ελλάδας, έρχονται στη σκηνή του MIST για να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει δικά τους τραγούδια που έχουν καταγραφεί δισκογραφικά στα albums “Our Trap”(2005), “Crossroad Ritual”(2006), “Red Snakes & Cave Bats”(2010) και “The Longest Road I Know”(2013) έχοντας λάβει ενθαρρυντικά σχόλια τόσο απ' τον εγχώριο όσο κι απ' το διεθνή μουσικό τύπο, καθώς και τις ιδιαίτερες διασκευές τους σε τραγούδια των Willie Dixon, Billy Boy Arnold, Muddy Waters, Sonny Boy Williamson, Howlin’ Wolf, Little Walter, Mike Bloomfield, Captain Beefheart, Tom Waits…

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε

Στις 17 Οκτωβρίου 2014 συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε, το οποίο προέκυψε μετά την Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 14ης Σεπτεμβρίου 2014 και των εκπροσώπων που όρισαν οι  4 Δήμοι της 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Νομού Βοιωτίας.
Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε έχει ως εξής :

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ_ΜΟΥΣΙΚΗ – ΠΟΛΥΜΕΣΑ & ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ

Λιβαδειά, 20/10/2014
ΔΙΑΛΕΞΗ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΜΟΥΣΙΚΗ – ΠΟΛΥΜΕΣΑ & ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ» (1/11/14)

ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΕΛΛΑΣ

Μήνυμα ενότητας για την άμυνα της Περιφέρειας κατά του Κέντρου


Η Ξάνθη πρόσφατα εόρτασε με μεγαλοπρέπεια την 95η Επέτειο της απελευθέρωσης της από τα στρατεύματα των Συμμάχων του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου την 4.Οκτ 1919 και την τελική της ένταξη εις την ελληνική επικράτεια δια της συνθήκης του Νεϊγύ. Βάσει της συνθήκης η Ξάνθη κατελήφθη, τον μήνα Μάϊο του 1920, από την 9η Ελληνική Μεραρχία και κατέστη τμήμα του Ελληνικού Κράτους.
Η ιστορία της Ξάνθης αντικατοπτρίζει ακριβώς την ελληνική ιστορία. Υπάρχουν περίοδοι μεγάλης δόξης και περίοδοι καταπτώσεως. Τα Άβδηρα ιδρύθηκαν το 650 π.Χ. ως αποικία της ιωνικής πόλεως των Κλαζομενών, καταστράφηκαν όμως από βαρβαρικά φύλα και επανιδρύθηκαν το 545 π.Χ και πάλιν με την βοήθεια των Ιώνων.

Soul DESTINY - Παρουσίαση δίσκου

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Live @ Ghost House (Stage 2)

ΠΟΥΤΙΝ Προς ΕΡΝΤΟΓΑΝ: “Μείνε ΜΑΚΡΙΑ Απο Την Κυπριακή ΑΟΖ Πριν… Σου Γ@Μήσω Τα Πρέκια …”

ΠΟΥΤΙΝ Προς ΕΡΝΤΟΓΑΝ :| “Μείνε ΜΑΚΡΙΑ Απο Την Κυπριακή ΑΟΖ Πριν… Σε Εξαερώσω”!!!

Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΡΚΟΥΔΑ Ασπίδα Στη Κυπριακή ΑΟΖ…

Η Μόσχα καταδίκασε σήμερα τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ με σαφή λόγο και προέβη σε διάβημα προς την Άγκυρα για την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας την Κυπριακή Δημοκρατία παρά το γεγονός ότι η τελευταία είχε προχωρήσει σε κυρώσεις εναντίον της Μόσχας.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο