Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Θήβα για… φίλημα 3-1 την Ένωση

Ασταμάτητη η Θήβα και με κεκτημένη ταχύτητα κέρδισε 3-1 την Ένωση πετυχαίνοντας έτσι την 11η συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα και αυξάνοντας ακόμα την διαφορά από την δεύτερη θέση σε 11 βαθμούς.
Ο αγώνας ήταν μια «μικρογραφία» του ημιτελικού όπου πριν λίγες μέρες και πάλι η ομάδα του Τάκη Πλατή είχε κερδίσει την ομάδα των Άσπρων Σπιτιών Αντίκυρας.

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 7/12/14

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΤΟ ΒΗΜΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!! ΕΤΣΙ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ!!!! ΕΤΣΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ!!! Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ ΜΕΤΑΞΥ “BUILDERBERG” - “ILLUMINATI”!!

Γράφει και αποκαλύπτει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος
 
                                    Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΛΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
            Πριν αποκαλύψουμε τον Ευρωπαϊκό σχεδιασμό για την Ελληνική χρεοκοπία, πρέπει να αναφέρουμε περιληπτικά τους λόγους που κρατούν την Ελλάδα ακόμα όρθια, ενώ η Ιταλία και η Γαλλία μας πέρασαν και σήμερα έχουν βουλιάξει οικονομικά, με αποτέλεσμα να υπάρχει στάση πληρωμών του δημοσίου, κάτι που εμείς δεν το έχουμε δει ακόμα.

Αύξηση Οικονομικού Προϋπολογισμού για το Γ.Ν. Θήβας

Θήβα, 5 Δεκεμβρίου 2014

Πριν την λήξη του 2014 και μετά από συνεργασία του Διοικητή του Γ.Ν. Λιβαδειάς – Γ.Ν. Θήβας κ. Κωνσταντίνου Ρουσόπουλου, του Αναπληρωτή Διοικητή του  Γ.Ν. Λιβαδειάς – Γ.Ν. Θήβας κ. Σπύρου Δεσύλλα και του Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Λάζαρου Μακρή, επιτεύχθηκε αύξηση του οικονομικού προϋπολογισμού του Γ.Ν. Θήβας κατά 300.000 ευρώ για το έτος 2014.

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ‘ΓΥΡΟΣ ΚΑΔΜΕΙΑΣ 2014’

Κυριακή  28  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2014
                                ΩΡΑ  12:00 μεσημβρινή

ΟΡΓΑΝΩΣΗ:  ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΗΒΑΣ
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Γ.Σ.  ΠΙΝΔΑΡΟΣ  – Σ.Δ.Υ.Μ. ΘΗΒΑΣ –Ε.Α.Σ ΣΕΓΑΣ ΑΝΑΤ. ΣΤΕΡΕΑΣ & ΕΥΒΟΙΑΣ                     

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

ΣΟΒΑΡΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

Γράφει η Δικηγόρος Παρ’Εφέταις Αναστασία Χρ. Μήλιου*

Αρκετές φορές ένα τροχαίο ατύχημα εκτός από υλικές ζημιές, προκαλεί και τραυματισμό άλλωτε σοβαρό κι άλλωτε ευτυχώς ελαφρύτερο. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο παθών δικαιούται να αποζημιωθεί τόσο για τον τραυματισμό του αυτόν καθαυτόν, όσο και για τις συνέπειες του στην καθημερινη ζωή του και στο άμεσο ή και απώτερο μέλλον.

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΑ ΟΧΘΗ ΤΩΝ ΕΠΙΘΥΜΙΩΝ ΜΑΣ;

Ζούμε με τις επιθυμίες. Αλλες πασίδηλες κι άλλες μύχιες και υπόκωφες. Και συχνά αποβιβαζόμαστε στην αντίπερα όχθη των επιθυμιών μας, όπου ο "μικρόκοσμός" τους σύσσωμος καταρρέει. Και ανταμώνουμε την έξαψη της πραγματικότητας και τη τύφλωση, που έχουν την αφετηρία τους στην απώλεια του consensus, στη διάλυση των κοινωνικών ιδανικών.

Η εγκατάλειψη της Θεάς Αθηνάς στην Βοιωτία...



Η εγκατάλειψη της Θεάς Αθηνάς... Πήγαμε εκεί που γεννήθηκε η θεά..

Οι Αλαλκομεναί της Βοιωτίας και η σχέση τους με τον Οδυσσέα και τις Αλαλκομεναίς της Ιθάκης. Ο ποταμός Κηφισός. Κι η Αθάνα, που έγινε...Αηθανά, άη Θανάσ', Άγιος Αθανάσιος...

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ: ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 2015


Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς σε συνεργασία με τη  Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Βοιωτίας και το σύλλογο "Φίλοι Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς" πραγματοποιεί μια σειρά από εκπαιδευτικές-βιωματικές δράσεις οι οποίες απευθύνονται σε μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου, με τον τίτλο "Καλειδοσκόπιο Γνώσης και Δημιουργίας"

ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΠΝΟΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Οριστικοποιήθηκαν οι μελέτες, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση και ανακοινώθηκε η δημοπράτηση του έργου της κατασκευής αυτοκινητόδρομου-«Παράκαμψης της Χαλκίδας», μήκους 16,5 χιλ. από την Νέα Λάμψακο έως τα Ψαχνά»

Ο Μεχμέτ και η μειονότητα εις την Θράκη

Η πιθανολογούμενη αναγνώριση τουρκικής μειονότητας εις την Θράκη έχει δημιουργήσει ανησυχίες και εκτός της περιφέρειας μας. Ο λόγος της ανησυχίας αυτής δεν είναι η ξενοφοβία. Εις την Ελλάδα ζούνε και εργάζονται σήμερον ομάδες ανθρώπων από όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου. Κάποια προβλήματα υπάρχουν με τους Αλβανούς, διότι η εγκληματικότητα των είναι μεγάλη. Τούτο οφείλεται εις το παρανοϊκό κομμουνιστικό καθεστώς του Χότζα, το οποίον απέκοψε επί 40 έτη τον Αλβανικό Λαό από τον κόσμο και την εξέλιξη. Όταν κατέρρευσε το καθεστώς αυτό οι Αλβανοί ευρέθησαν ξένοι εις ένα, σε αυτούς, ξένο κόσμο, που τον αντελήφθησαν ως ζούγκλα. Αναλόγως συμπεριφέρθηκαν. Με την πάροδο του χρόνου συνέρχονται. Αλλά το κακό είχε γίνει. Δεν φταίνε οι Έλληνες σε αυτό.

Προσφορά τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων από τους μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου

Ο Δήμος Θηβαίων και η Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου ευχαριστούν θερμά τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των Β' και ΣΤ' τάξεων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας για την προσφορά τους σε τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Με αφορμή την επιστολή των Ελλήνων Αρχαιολόγων, προς το υπουργείο πολιτισμού (ΥΠ.ΠΟ.) με θέμα,
«Ευτελίσατε το μνημείο της Αμφίπολης».
Με λίγα και σταράτα λόγια, θα προσπαθήσω να ενημερώσω το αναγνωστικό κοινό λέγοντας τα εξής.
Το τόπο αυτό δεν τον κυβερνούν πια Έλληνες, αλλά ξένοι πράκτορες γραικύλοι της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας!
Μας έκαναν ραγιάδες της Σιωνιστικής Τρόϊκα, αποδεχόμενοι όλες τις απαιτήσεις τους, ενώ με προπαγάνδα έσκιζαν τα μνημόνια!!!
Οι κυβερνώντες έστειλαν στο Παρίσι όλους τους γιοκαρίνους συμβούλους να διαπραγματευτούν με τα τσακάλια της Σιωνιστικής Τρόϊκας, και να αλυσοδέσουν τον Ελληνικό Λαό με νέα μνημόνια.
Ο Σαμαράς ακόμη να οριοθετήσει την Ελληνική Α.Ο.Ζ. για να καρπωθούν τα ενεργειακά αποθέματα οι Βόρειοι της Ε.Ε.!!!
Με αυτή τη κατάσταση των πολιτικών, η Αμφίπολη δεν σώζεται!!

Απάντηση ΕΤΑΔ σε Μπασιάκο για εκσυγχονισμό Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού

Τα έργα της Α’ φάσης του Εκσυγχρονισμού Αναβατήρων Κέντρου Παρνασσού στα Κελλάρια θα παραδοθούν προς χρήση στις 30.11.2014.

Aναβίωση του Μικρασιάτικου Εθίμου «ΒΑΡΒΑΡΑ» την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου

Το ΔΣ της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας σας προσκαλεί στην αναβίωση  του Μικρασιάτικου Εθίμου «ΒΑΡΒΑΡΑ» την  Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2014 (της Αγίας Βαρβάρας) ώρα 18:00 στην Μικρασιατική Εστία (Αγ. Ελένης 25 & Ομήρου 1 )

Ένα έθιμο 2500 χρόνων, προς τιμήν της Εκάτης και της Δήμητρας που στην Ιωνική γη γιόρταζαν τα «πολυσπόρια» όπως ονομάζονταν στην αρχαιότητα, ξορκίζοντας τις αρρώστιες.

“Συνάντηση κ. Γιάννη Καράμπελα με τον δήμαρχο Δ.Α.Α. , κ. Γιάννη Γεωργακό”

Την Τρίτη 02.12.2014, στο δημαρχιακό μέγαρο στο Δίστομο, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση του βουλευτή Βοιωτίας, κ. Γιάννη Καράμπελα με το δήμαρχο Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, κ. Γιάννη Γεωργακό.

Η ατζέντα της συνάντησης περιελάμβανε τα προβλήματα, αλλά και τις προκλήσεις και προοπτικές του διευρυμένου δήμου Δ.Α.Α. , καθώς με κορωνίδα την Αράχωβα που αποτελεί το δημοφιλέστερο χειμερινό τουριστικό θέρετρο της χώρας, η ευρύτερη περιοχή μπορεί ν’ αναπτύξει τις τεράστιες τουριστικές της δυνατότητες, 12 μήνες το χρόνο.

Η διπλή ΑΟΖ του Ελληνισμού

Ν. Λυγερός

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί στην Ελλάδα είμαστε τόσο υπέρμαχοι της κυπριακής ΑΟΖ, ενώ εμείς οι ίδιοι δεν έχουμε ανακηρύξει την ΑΟΖ και δεν έχουμε αρχίσει τις οριοθετήσεις μας ακόμα και με τα κράτη που είναι θετικά προς εμάς. Η εξήγηση είναι απλή. Πρώτον η Κύπρος έχει επίσημα και δηλωμένα κυριαρχικά δικαιώματα λόγω των πράξεών της εντός του Δικαίου της Θάλασσας, το οποίο βέβαια είναι συμβατό με το Διεθνές Δίκαιο. Δεύτερον, η Κύπρος ανήκει στον Ελληνισμό κατά συνέπεια έχουμε το χρέος να την υποστηρίξουμε ότι αυτό που διεκδικεί είναι δίκαιο.

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Εικόνες Ντροπής για αγώνα Μπάσκετ!!!!

Η προγραμματισμένη, εδώ και μέρες δράση του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Θηβαίων με την συμμετοχή της ομάδας μπάσκετ του ΚΑΔΜΟΥ  στον Αγώνα ΚΑΔΜΟΣ -ΑΙΓΑΛΕΩ αμαυρώθηκε από τα σοβαρά επεισόδια  που προκάλεσαν οπαδοί του Αιγάλεω.

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΑΣ!!!..

Η κοινωνική συνείδηση εξακολουθεί, μη φυσιολογικά βραδυπορούσα, να βλέπει την πολιτική ντυμένη με τη λιβρέα του χθές. Η αδυναμία μάλιστα πολλών αφελών και εύπιστων, μονίμως ευαπάτητων ή εσωτερικά μακάριων πολιτών, να επικοινωνήσουν με τη συνείδησή τους στην αλγεβρική της γλώσσα, να αναμοχλεύσουν την ιστορική τους μνήμη και να αναπτύξουν την αξιολογική τους κρίση, επιτείνει την προσφυγή τους αυτή στα παλιά σχήματα. Στην εξειδίκευση της πολιτικής διαδικασίας, όσο κι αν εμφανώς διαθέτει στοιχεία γκροτέσκο, απάτης ή και βλακείας.

Οι Εθνοσωτήρες χαμαιλέοντες και το νέο Μνημόνιο προληπτικής στήριξης

-η μόνη σωτηρία, η εξέγερση του Λαού-

Αλήθεια είναι η υπαρκτότητα μίας κατάστασης ή η πραγματικότητα ενός γεγονότος. Ως αλήθεια δεχόμαστε αυτό που αντιλαμβάνονται ως πραγματικότητα οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν αντιλαμβάνονται και βιώνουν κάτι με όμοιο τρόπο και αυτό γίνεται αποδεκτό ως αλήθεια.
Ψέμα είναι η πρόταση και η προσπάθεια που γίνεται από κάποιον με σκοπό να πείσει τους άλλους ότι είναι αληθής, ενώ ο ίδιος συνειδητά γνωρίζει ότι η πρότασή και η προσπάθειά του είναι αναληθής. Πολλές φορές η λέξη ψέμα χρησιμοποιείται και για να δηλώσει κάποιος το μη αληθές.

Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Χ.Ε.Ν. Θήβας για τον Καρκίνο του Μαστού

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30/11/2014 και ώρα 11.00 πμ., στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, η ενημερωτική εκδήλωση, που διοργάνωσε η Χ.Ε.Ν. Θήβας, με θέμα «Ο Καρκίνος του Μαστού – Πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση – αντιμετώπιση της νόσου».
Η ενημέρωση ήταν εξαιρετική, πληρέστατη και αντλήσαμε πολύτιμες πληροφορίες που μπορούν να σώσουν ζωές.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ κ. ΑΘ ΣΚΟΥΜΑ ΣΧΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ Π/Υ

Αναφορικά με δημοσίευμα του Δημοτικού Συμβούλου κ. Αθ. Σκούμα, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, για τον ψηφισθέντα προϋπολογισμό του Δήμου Θηβαίων, ως απάντηση επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

Ο Προϋπολογισμός (Π/Υ) του Δήμου οικονομικού έτους 2015 συντάχθηκε σύμφωνα με την ΚΥΑ 29530/25-7-2014 (ΦΕΚ 2059/ Β'/29-7-2014) με θέμα παροχή οδηγιών για την κατάρτιση του Π/Υ Δήμων οικονομικού έτους 2015.

 Ειδικότερα τηρήθηκαν οι αρχές που είναι υποχρεωτικές για όλους τους φορείς Γενικής Κυβέρνησης, όπου συμπεριλαμβάνονται  και οι Δήμοι που είναι οι εξής:

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για την Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

Η 3η Δεκεμβρίου κάθε έτους έχει ορισθεί ως Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία και αποτελεί ημέρα προώθησης των κοινωνικών δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία αλλά, παράλληλα, και ημέρα άσκησης κοινωνικού ελέγχου και κοινωνικής διαμαρτυρίας.
Η ημέρα αυτή μας υπενθυμίζει, ότι τα άτομα με αναπηρία δικαιούνται ίσες ευκαιρίες στη ζωή, στην εργασία και στην καθημερινότητα και ότι η προώθηση μέτρων για την αναπηρία αποτελεί,  συνταγματική επιταγή και ζήτημα δημοκρατίας.

Τροποποιήσεις στο διαγωνισμό για τον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα – Θήβα – Υλίκη

Σε νέες τροποποιήσεις όρων του διαγωνισμού για την κατασκευή και εκμετάλλευση του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα – Θήβα – Υλίκη, προχώρησε το υπουργείο Υποδομών.

Αναλυτικά, οι αλλαγές στο επισυναπτόμενο αρχείο.

Συνημμένα αρχεία: 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ “KAMARIDΙS GLOBAL WIRE” A.E.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς

ΕΤΑΙΡΕΙΑ “KAMARIDΙS GLOBAL WIRE” A.E.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας σας ευχαριστούν θερμά για την δωρεά που κάνατε προκειμένου να κατασκευαστεί στέγαστρο για τις ανάγκες του Σχολείου μας.

Πρόσκληση για την 22η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων

Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 34098/28-11-2014 πρόσκληση για την 22η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παλαιού Δημαρχείου-οδός Πινδάρου & Οιδίποδος, στις  3  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ του 2014, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 18:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ -ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ
ΣΠΕΥΣΑΤΕ!!!

Συνέντευξη του Προέδρου των ιδιοκτητών φορτηγών Θήβας Δημήτρη Λιανoύ στο Ράδιο Θήβα 97,5 στην εκπομπή "ενεργός πολίτης"


Συνέντευξη του Προέδρου των ιδιοκτητών φορτηγών Θήβας Δημήτρη Λιανoύ στο Ράδιο Θήβα 97,5 - 29/11/2014

Ακούστε τι λέει ο πρόεδρος φορτηγών Θήβας για τα διόδια και τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο τους

Νέα χρηματοδότηση 14.000.000 ευρώ εξασφάλισε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για 24 μικρά και μεγάλα έργα

Κ. Μπακογιάννης: «Η διεκδικητικότητα στην εξασφάλιση πόρων και η εξασφάλιση όσων δικαιούμαστε για την περιοχή μας δεν μπορεί να είναι επικοινωνιακό λεκτικό τσιτάτο αλλά πρέπει να αποδεικνύεται καθημερινά στην πράξη»
Μέσα από την οργανωμένη προσπάθεια και τον συντονισμό των υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αλλά και προσπάθεια της νέας Περιφερειακής Αρχής εξασφαλίστηκαν 14.000.000 ευρώ  από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας που αφορά σε 24 έργα των οποίων οι πιστώσεις τους για το 2014 και η χρηματοδότηση τους είχαν εξαντληθεί. Με την νέα απόφαση χρηματοδότησης τα εν λόγω έργα είτε συνεχίζονται απρόσκοπτα, είτε προχωρούν σε επανεκκίνηση των εργασιών τους, είτε ξεκινούν με συγκεκριμένο ορίζοντα και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους.

“ Άμεση η ανταπόκριση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας στο κάλεσμα του κ. Γιάννη Καράμπελα”

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστας Μπακογιάννης ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκθεση του βουλευτή Βοιωτιάς, κ. Γιάννη Καράμπελα, σχετικά με την έρευνα που πραγματοποίησε για τις αρνητικές συνέπειες που έφερε η αύξηση του αντιτίμου των διοδίων στη “Νέα Οδό”.

Ο κ. Καράμπελας εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι ο Περιφερειάρχης τοποθετήθηκε με τρόπο ξεκάθαρο, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα και δηλώνοντας υπέρμαχος οποιασδήποτε πρωτοβουλίας συμβάλει στην αντιμετώπιση του ζητήματος, προς όφελος των χιλιάδων οδηγών που διέρχονται καθημερινά από το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Συνέντευξη του Γιώργου Λεκάκη στην εκπομπή "ενεργός πολίτης" του ράδιο Θήβα


ΝΑΙ, ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ...


Οι "συστροφές της ψυχής" είναι απροσμέτρητες και επιστρεφουν καταιγιστικά στη γυμνή συνείδηση, για να την πληροφορήσουν και να την αποπληροφορήσουν. Ο ούριος άνεμος της αισιοδοξίας,της αλήθειας και της αίθριας προοπτικής συχνά ατονεί, για να αφήσει τη γραφίδα και το λόγο να πτερωθούν ιδιότυπα χωρίς σπουδή. Κι αυτή η γραφίδα "βλέπει" τα πράγματα σε τόσο βάθος, ώστε επιχειρεί και να τα εξηγεί. Οπλο του δημοσιογράφου, άλλωστε, είναι αποκλειστικά οι αποδείξεις, όσο όμως και το όρομα. Μας αποδείχνει τι υπάρχει και πως χαλκεύεται η αλήθεια από τους επιτήδειους της πολιτικής αθλιότητας του τόπου τούτου.

Συνεντεύξεις Δημάρχου Θηβαίων

Οι βουλευτές μπροστά στο τέλειωμα του Προγράμματος

του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλου

1.            Το γνωστό (πενταετές) Πρόγραμμα που συμφωνήσαμε με την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ είχε κύριο στόχο:
- να δανειζόμαστε κατά τη διάρκεια της ισχύος του από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ και
να αποκτήσουμε, με την εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, σύγχρονους ευρωπαϊκούς θεσμούς, απαραίτητους για την ανάπτυξη της Χώρας και την εξασφάλιση της εμπιστοσύνης των διεθνών επενδυτών και δανειστών.

Όταν δεν πιάνει η άγκυρα…




Δημήτριος Κατηνιώτης
Υποπλοίαρχος ΠΝ
Γιώργος Κορδελάς
Υποπλοίαρχος ΠΝ
  
Η παρούσα μελέτη δημοσιεύεται στο Περί Αλός
με την έγκριση του συγγραφέως Δημητρίου Κατηνιώτη

 


ΦΩΤΟ: Olga Kofti
http://olgakofti.deviantart.com/art/Anchor-Chain-388465194
ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Πότε και πως καταλαβαίνουµε ότι η άγκυρα του πλοίου µας έχει πιάσει καλά στο βυθό και αυτό είναι ασφαλές στη θέση αγκυροβολίας;Καταρχήν η αποτυχία στο “πιάσιµο” τηςάγκυρας µπορεί να συµβεί κατά το πόντισον ή κατόπιν κατά την παραµονή. Η πιο αργή στην εκτίµηση και αναγνώριση περίπτωση αστοχίας είναι η πρώτη, καθώς δεν υπάρχουν άµεσες και σαφείς ενδείξεις, κυρίως λόγω του απλώµατος της καδένας και της στρέψης των αξόνων του πλοίου, τουλάχιστον µέχρι το πλοίο να εκτελέσει το φυσικό του ανέµισµα. Παρακάτω παραθέτονται και αναλύονται κάποιοι εµπειρικοί τρόποι ώστε να γίνεται έγκαιρη αναγνώριση των ενδείξεων αστοχίας αγκυροβολίας, ή κοινώς πότε δεν πιάνει η άγκυρα (σίδερο) και το πλοίο ξεσέρνει.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗ ΘΗΒΑ



Το χάλι μας...τα χάλια τους!!! - Εικόνες που σοκάρουν στον Περμησσό ποταμό.


Απίστευτες εικόνες που σοκάρουν,είδαμε σήμερα το πρωί στον Περμησσό ποταμό.Πραγματικά, οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους και το θέαμα είναι θλιβερό και εξοργιστικό.Τα  ελαιοτριβεία της περιοχής διοχετεύευουν τα απόβλητα κατευθείαν στα χωράφια, με αποτέλεσμα όλα αυτά να καταλήγουν στον Περμησσό!

«Οι Φίλοι του Βιβλίου και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θήβας», κυκλοφόρησε ένα καλαίσθητο ημερολόγιο τοίχου για το 2015.

Έχοντας διπλή στόχευση, ο σύλλογος «Οι Φίλοι του Βιβλίου και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θήβας», κυκλοφόρησε ένα καλαίσθητο ημερολόγιο τοίχου για το 2015.

Νομικό Ένθετο με την Αναστασία Μήλιου στην εκπομπή Ενεργός Πολίτης - 29/11/2014



Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ...

Τη σύγχρονη ζωή την επηρεάζει και την κατευθύνει η επιστημονική σκέψη και ανζήτηση, χωρίς κανένα ιδεολογικό ανθρώπινο βάθρο. Την κατευθύνουν οι πρακτικές ανθρώπινες ανάγκες, χωρίς γνώμονα και χωρίς συσχέτιση. Η Ελληνική φιλοσοφια χωρίς καμία πίεση και άμεση ανάγκη είδε, φανέρωσε και συζήτησε όλες τις πλευρές της ανθρώπινης υπόστασης.

N. LYGEROS - COMMEMORATION 82e ANNIVERSAIRE HOLODOMOR, LYON, 30/11/2014


Ανακοίνωση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων: Γιατί είμαστε αντίθετοι στο νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

 Ανακοίνωση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδoς

Οι Δικηγόροι, με αίσθημα ευθύνης έναντι του λειτουργήματός τους, αλλά και του θεσμικού τους ρόλου,  αντιλέγουν σε βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή. Ενός νομοσχεδίου που αφορά τον κάθε πολίτη, συνεπάγεται επιπτώσεις στην άσκηση θεμελιωδών δικαιωμάτων του, επιδρά καθοριστικά στην πραγμάτωση του δικαίου. Σχετικά υπογραμμίζουν:

Έτοιμη για τις ήπιες παρεμβάσεις Χρυσοχοίδη η Θήβα

Μείωση των διοδίων κατά 50% προτείνει και ο Δήμαρχος της Θήβας για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της παλαιάς Εθνικής οδού και δηλώνει έτοιμος να ανταποκριθεί στην πρόσκληση Χρυσοχοίδη για χρηματοδότηση ήπιων παρεμβάσεων στις περιοχές που πλήττονται από την κίνηση βαρέων οχημάτων.

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΗΒΑΣ: ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΩΝ

Θήβα, 30-11-2014

Η ανακοίνωση της ΔΕΠΟΔΑΘ, αποτελεί την αντίδραση των αιρετών του μνημονίου απέναντι στην αντίσταση στα σχέδια να γίνει Ανώνυμη Εταιρεία ο περιφερειακός ΦΟΔΣΑ. Βρίσκονται σε προφανή πανικό λόγω της αποκάλυψης των κυβερνητικών σχεδίων και της προσπάθειας να ληφθεί απόφαση από το ΔΣ του περιφ. ΦΟΔΣΑ, πριν συζητηθεί το θέμα στα δημοτικά συμβούλια.

Το νησί Σάσων πού «χαρίσαμε» στην Αλβανία στις 5 Ιουνίου του 1914

Το Γιβραλτάρ της Αδριατικής

Μπροστά στήν εἴσοδο τοῦ κόλπου Αὐλώνας σέ ἀπόσταση περίπου τριῶν μιλίων βρίσκεται ἕνα γραφικό νησί. Τό ὄνομά του Σάσων ἤ Σασώ εἶναι πανάρχαιο. Ἀπό τό δεύτερο πρό Χριστοῦ αἰώνα τό ἀναφέρει ὁ ἱστορικός Πολύβιος καί ὁ ἀρχαῖος γεωγράφος Σκύλακας ὁ Καρυανδέας. Μνημονεύεται ἐπίσης καί ἀπό τούς γεωγράφους Στράβωνα, Κλαύδιος Πτολεμαῖο, καθώς καί ἀπό τό Ρωμαῖο Ναύαρχο καί ἱστορικό Πλίνιο, ὡς ὁρμητήριο πειρατῶν.

Οι Small Blues Trap θα εμφανιστούν ζωντανά, το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου στο CYBER’S

Οι Small Blues Trap θα εμφανιστούν ζωντανά,
το  Σάββατο 6 Δεκεμβρίου
στο CYBERS

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στην ραδιοφωνική εκπομπή "Κανακέματα"

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στην ραδιοφωνική εκπομπή "Κανακέματα" με τους: Άννα Σπανού Κανάκη, Απόστολος Μωραϊτέλλης, Μαρία Ζησοπούλου, Κωνσταντίνος Καραμανλάκης. 29/11/2014

Τάκης Φωτόπουλος: Η Ρωσία σε σταυροδρόμι

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Περίληψη: Σε αυτό το βαρυσήμαντο άρθρο, εξετάζεται ―υπό το πρίσμα των αποφάσεων που ελήφθησαν στην τελευταία σύνοδο του G20 στο Brisbane― η παρούσα εγκληματική Νέα Διεθνής Τάξη (ΝΔΤ) της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, η οποία, μέσω της στρατιωτικής και οικονομικής βίας, έχει οδηγήσει σε απόγνωση την πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού προς όφελος μιας μικρής μειοψηφίας.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο