Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΘΗΒΑΣ: « ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου η ημερίδα που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Θήβας  στο συνεδριακό κέντρο Θήβας με θέμα:  

Ανακαινίζεται η 2.000 χρόνων πυραμίδα στην Ρώμη! Εμείς πότε θα αναδείξουμε την πυραμίδα της Θήβας;


https://drive.google.com/file/d/0B3fkGwUxnFfHZkVNOEJUdHVQb0E/view?usp=sharing


Γ. Λεκάκης, www.lekakis.com


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Οι λεονταρισμοί της ύαινας

Ν. Λυγερός

Οι λεονταρισμοί της ύαινας φοβίζουν μόνο όσους είναι έτοιμοι να φοβηθούν και ακολουθούν έναν κώδικα που είναι πάντα ο ίδιος. Όπου σε παίρνει, φοβίζεις τον άλλον, αλλά όχι πιο πέρα. Αυτό σημαίνει σε πρακτικό επίπεδο ότι πρέπει να ενεργοποιήσεις διαφορετικά τις δυνάμεις σου, έτσι ώστε να δημιουργήσεις ένα συμμαχικό πλαίσιο που προκαλεί μια δυναμική προστασία και αφοπλίζει τις παράλογες διεκδικήσεις που δεν έχουν καμιά υπόσταση. Γι’ αυτό το λόγο οι δύο τριμερείς Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου είναι πολύ σημαντικές, ειδικά όταν παράλληλα υποστηρίζονται από το ευρωπαϊκό πλαίσιο και το αοζικό πεδίο. Δεν υπάρχει λόγος, λοιπόν, να δημιουργούμε μια αντιπαράθεση εκεί όπου δεν υπάρχει κανένας στόχος σε στρατηγικό επίπεδο. Σημασία έχει η πορεία μας να συνεχίζει ακάθεκτα σε κάθε περίπτωση κι αυτό ισχύει ειδικά για προγράμματα PCI της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως είναι το ηλεκτρικό, θαλάσσιο καλώδιο EuroAsia Inteconnector και ο αγωγός φυσικού αερίου EastMed.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ ΛΕΥΚΤΡΩΝ

Ο Ιστορικός ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ Λεύκτρων κερδίζοντας την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016 στον συγκλονιστικό 42 ο  Τελικό τού Κυπέλλου Ποδοσφαίρου τής Ε.Π.Σ.Βοιωτίας τον Ισχυρό ΑΜΒΡΥΣΣΕΑ Διστόμου με 2 - 0 στην Παράταση τού Αγώνα , πού ήταν μία Πραγματική Γιορτή τού Ποδοσφαίρου με την συμβολή και των δύο Ομάδων ,  πρόσθεσε άλλη μία Χρυσή Στιγμή στην 
45 χρονη Ένδοξη Ιστορία του , με Μεγάλους Πρωταγωνιστές τούς Ηρωικούς Πολυτάλαντους Ποδοσφαιριστές του και τον Καταξιωμένο Προπονητή τους κ. Άγγελο Κυριάκου 
Ιδρύθηκε το 1971 , και φέτος με την έλευση τού 2016 συμπληρώνει 45 χρόνια εντυπωσιακής Ιστορίας .

Συγχαρητήρια επιστολή Δημάρχου Θηβαίων στον Α.Ο. Επαμεινώνδας Λεύκτρων

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου συγχαίρει θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο, τον Προπονητή και τους Ποδοσφαιριστές του Α.Ο. Επαμεινώνδας Λεύκτρων για τη μεγάλη νίκη και την κατάκτηση του Κυπέλλου Ποδοσφαίρου της Ένωσης

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΔΟΞΑΣ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ

Πραγματοποιήθηκε παρουσία σύσσωμης τής Ποδοσφαιρικής Ομάδας  στο κατάμεστο από κόσμο PISINA KAFE τής Θήβας η Εκδήλωση κοπής τής Βασιλόπιτας τής Ιστορικής Δόξας Μουρικίου , η οποία αγωνίζεται στην Β ' Ε.Π.Σ. Βοιωτίας .
Ο Παρουσιαστής τής Εκδήλωσης Δημοσιογράφος - Αθλητικογράφος κ. Δημήτρης Σοβατζής καλωσόρισε το κοινό εκ μέρους τού Διοικητικού Συμβουλίου τής Ομάδας με ευχές για το νέο έτος , κάνοντας μία σύντομη αναφορά στην 39 χρονη Ιστορία τής Ομάδας καμάρι τού Δημοτικού Διαμερίσματος Μουρικίου τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων .

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΕΠΟΥΛΑ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

O ΣΥΡΙΖΑ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (για τις οποίες ΠΝΠ κατηγορούσε την προηγούμενη κυβέρνηση) εκποιεί τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ρόδου, Κω, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σάμου, Σαντορίνης, Σκιάθου, Ακτίου και Καβάλας (ΦΕΚ 138 – 3 Νοεμβρίου 2015)…

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των μηχανικών για το ασφαλιστικό

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των μηχανικών για το ασφαλιστικό – Στοιχεία και πίνακες με τις συνολικές επιβαρύνσεις των μηχανικών παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ

Η "ΤΥΧΗ" ΜΑΣ Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ... ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

Μπορεί να ακούγεται ως υπερβολική εκτίμηση, αλλά στην εξ' επαφής της με την οδύνη της πραγματικότητας, δεν επιτρέπει αμφιβολία ότι αναθέσαμε την "τύχη" μας ως κοινωνία και έθνος σ' αυτούς που είναι σαν τα...παπούτσια!

Οσο πιο φτηνά είναι, τόσο πιο πολύ θόρυβο κάνουν. Και στην πρώτη βροχή, τα πόδια μας "τσαλαβουτάνε" στη λάσπη της βροχής. Αναθέσαμε την πορεία της χώρας στους ίδιους πολιτικούς, οι οποίοι με άνεση "επαγγελματία" δημοπρατούν τις ελπίδες μας και δραπετεύουν σε διάφορες περιοχές εξαγορασμένης πολιτικής επιβίωσης.

Εμπιστεύτηκαμε επί της ουσίας τη "σωτηρία" μας στους ίδιους ,που η όλη τους πολιτική δράση θυμίζει τη δραστηριότητα του κώνωπος επί κέρατος βοός, που το ενδιαφέρον τους εξαντλείται στην εξυπηρέτηση προσωπικών επιθυμιών και πρόσκαιρων κομματικών συμφερόντων.

Πρόταση για Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) στον Ασωπό κατέθεσε στον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος ο Μπακογιάννης

Ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για την επίλυση του περιβαλλοντικού προβλήματος στον Ασωπό πραγματοποίησε σήμερα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη.

 Μέσα σε λιγότερο απο πέντε μήνες, το σχέδιο του Περιφερειάρχη έχει πάρει σάρκα και οστα αφου:



           -           Τον Οκτώβριο, παρουσίαστηκε το ολοκληρωμένο σχέδιο της Περιφέρειας σε δύο δημόσιες διαβουλεύσεις με φορείς και κατοίκους της περιοχής των Οινοφύτων.

           -           Τον Δεκέμβριο, με την ενσωμάτωση των πρότασεων, ως προϊοντα των διαβουλεύσεων, το σχέδιο εισήχθηκε και ψηφίστηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο με ευρύτατη πλειοψηφία και εξουσιοδότησε τον Περιφερειάρχη να προχωρήσει στην εφαρμογή του δύσκολου, φιλόδοξου αλλά και απολύτως αναγκαίου έργου εθνικής σημασίας.

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΘΗΒΑΣ

Για την προετοιμασία των εγκαινίων του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας και μετά από σχετικό δελτίο τύπου- ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας”, με την οποία κατηγορείται ευθέως η δημοτική αρχή για απουσία και αδιαφορία σχετικά με τα  εγκαίνια αλλά τη διευκόλυνση των επισκεπτών , ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει για τα ακόλουθα:

Πρόσκληση για την 3η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων

Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 2948/12-2-2016 πρόσκληση για την 3η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων  στις  17  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ του 2016, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 18:30, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

ΜΕ "ΡΑΜΜΕΝΑ" ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΑΣ...

...Εχουν την "πολυτέλεια" οι αβούλευτοι της Βουλής να ψηφίζουν όχι ό,τι υπαγορεύει το καθήκον τους και η συνείδησή τους, αλλά ό,τι επιβάλλει το κομματικό συμφέρον ή ό,τι εξυπηρετεί συγκροτημένα συμφέροντα, που υποθάλπουν την αθλιότητα της πολιτικής υποκρισίας.

Ψηφίστηκε και η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες με την προσχηματική πάντα δικαιολογία ότι θα βάλει "τάξη" στο θολό τηλεοπτικό τοπίο , όπως οσονούπω θα υπερψηφιστεί και το επίμαχο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, με τις όποιες ενστάσεις και εντάσεις να ολισθαίνουν στην καταπακτή της λήθης...

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Κύριε  Πρωθυπουργέ,
1.-Έχοντας υπ’ όψιν την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών & Εισαγγελέων, με την οποίαν ζητούν
Α.-την απόσυρση του σχεδίου νόμου περί Ασφαλιστικού, και
Β.-Η Ελλάς έγινε οικονομικό πειραματόζωο μέσα στην Ε.Ε.
2.-Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) περί απονομής συντάξεων αξιοπρεπούς διαβίωσης,
Παραθέτω τα κάτωθι,

ΠΕΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΗ. ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΩΝ


Το καλύτερο δώρο για όσους άνδρες αντιμετωπίζουν πρόβλημα στύσης, με αφορμή την εορτή των ερωτευμένων, είναι η  πεική πρόθεση!

Αυτό υποστηρίζουν οι ανδρολόγοι καθώς η πεική πρόθεση προσφέρει μόνιμη  και αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα της στύσης, σε   όσους άνδρες   δεν ανταποκρίνονται σε φαρμακευτική αγωγή.

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Για την αντιπροσώπευση των ΑμεΑ στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ

Επιστολή με την οποία ζητά να συμμετέχει με εκπρόσωπό της στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ απέστειλε η Ε.Σ.Α.μεΑ., η οποία συμμετέχει και στο Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ. Ως  Κοινωνικός Εταίρος της ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα αναπηρίας και αντιπροσωπευτικότερος φορέας των ατόμων με αναπηρία και χρόνια πάθηση της χώρας, η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητά να σε συμμετέχει σε κάθε Επιτροπή που ασχολείται με θέματα αναπηρίας.

Δυστυχώς σε δημοσίευμα στον Τύπο αναφέρεται η πιθανή σύνθεση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ, με εκπρόσωπο των Συλλόγων των Ασθενών πρόσωπο το οποίο δεν έχει ζητηθεί να οριστεί από την Ε.Σ.Α.μεΑ. Το κίνημα των ατόμων με αναπηρία και χρονίων παθήσεων είναι κατηγορηματικά και απόλυτα απέναντι σε εκπροσωπήσεις που δεν ορίζονται από το πιο αντιπροσωπευτικό φορέα της χώρας.

ΑΚΡΟΒΑΤΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ, ΠΟΝΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ

Οι Συμπληγάδες ρίχνουν τη σκιά τους στην κυβερνητική ανισορροπία με τον καταιγισμό των προβλημάτων να αποκλείουν κάθε προοπτική διόδευσης προς μια κατεύθυνση λύσεων και ανακούφισης τούτου του έρμου τόπου, που "ευτύχησε" να έχει μια μεγάλη ιστορική διαδρομή, αλλά και να διαθέτει νανοειδούς αναστήματος πολιτικούς...

Τα γεγονότα συνθλίβουν κάθε λογική θεώρηση των πραγμάτων, με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του κυβερνητικού μορφώματος, συνεπικουρούμενο μάλιστα από την "καχεξία" της αντιπολίτευσης, να ακροβατούν μεταξύ ανικανότητας, πονηρίας και απελπισίας...

Η εισαγωγή του αεροπορικού όπλου στην Ελλάδα και η Ναυτική Αεροπορία μέχρι το τέλος το Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Α’ ΜΕΡΟΣ


Παναγιώτης Γέροντας
Υποπλοίαρχος (ΕΦ/Ο) ΠΝ

Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Ναυτική Επιθεώρηση»,
τ. 592, σελ. 10, ΜΑΡΤ – ΜΑΪ 2015. Αναδημοσίευση στο
Περί Αλός με την έγκριση της «Ναυτικής Επιθεωρήσεως»

 




Ο Δημήτριος Αργυρόπουλος
(Μουσείο Ιστορίας Πολεμικής
Αεροπορίας).

Εισαγωγή

Η εισαγωγή του αεροπορικού όπλου στην Ελλάδα συνδέεται άμεσα με την πορεία εκσυγχρονισμού που ακολουθεί η χώρα από την εποχή του Κουμουνδούρου και μετά. Η πορεία αυτή συνεχίζεται με αυξομειώσεις στην ένταση μέχρι και τις παραμονές των Βαλκανικών Πολέμων.

            Ο εκσυγχρονισμός αυτός στις Ένοπλες Δυνάμεις μεταφράζεται με τις ξένες στρατιωτικές αποστολές που καλούνται στην Ελλάδα προκειμένου να εκσυγχρονίσουν τον Στρατό και το Ναυτικό. Για το Ναυτικό ιδιαίτερα πρέπει να αναφερθεί η γαλλική αποστολή υπό τον υποναύαρχοLejeune (Λεζέν), η οποία εκσυγχρόνισε το Ναυτικό σε όλους τους τομείς. Από τους πολιτικούς του 19ου αιώνα δέον είναι να τονιστεί η συνεισφορά του Χαρίλαου Τρικούπη.

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται το Σχέδιο Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια του Δήμου Θηβαίων από 12 έως 23/2

Ο Δήμος Θηβαίων στο πλαίσιο συμμετοχής του στο “Σύμφωνο των Δημάρχων” θέτει σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Δράσης του για την Αειφόρο Ενέργεια (ΣΔΑΕ), το οποίο ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή κατοίκων, επιχειρήσεων και φορέων της πόλης (μέσω της συλλογής και επεξεργασίας στοιχείων που συγκεντρώθηκαν από σχετικό ερωτηματολόγιο).

Η Στερεά Ελλάδα "ανοίγεται" στην παγκόσμια αγορά

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη στο Τελ Αβίβ, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης InternationalMediterranean Tourism Market, όπου συμμετείχε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Με τον Υπουργό Τουρισμού Yariv Levin

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Τραγωδία στο Αιγαίο με πτώση ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού

Πριν από λίγη ώρα εντοπίστηκαν οι σοροί δύο εκ των τριών αξιωματικών του ελικοπτέρου Agusta Bell του Πολεμικού Ναυτικού το οποίο κατέπεσε στη νησίδα Κίναρο τα ξημερώματα της Πέμπτης (11/02/2016). Μέχρι αυτήν την ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και του τρίτου μέλους του πληρώματος.

Διαβάστε περισσότερα »

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΗΜΕΡΙΔΑ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ - ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ" ΧΑΛΚΙΔΑ 26-02-2016



Ποια δάνεια θα μπορούν να μεταβιβάζονται σε funds και ποια εξαιρούνται

της Ελένης Στεργίου

Εξαιρούνται από την πώληση σε funds τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που συνδέονται με την πρώτη κατοικία, όπως αναφέρουν πηγές, ενώ δεν θα υπάρχει κανένα εισοδηματικό και περιουσιακό κριτήριο.

Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσιάστηκε στους Θεσμούς η ελληνική κυβέρνηση επιχείρησε να βάλει ένα "φρένο" στις ανεξέλικτες πωλήσεις κόκκινων δανείων, εντάσσοντας συγκεκριμένα κριτήρια για τη μεταβίβαση των επιχειρηματικών δανείων και των ελεύθερων επαγγελματιών.

Διαγωνισμός για την ανάδειξη σήματος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Λαμία, 9 Φεβρουαρίου  2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Διαγωνισμός για την ανάδειξη σήματος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης
Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας



Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχοντας ενεργά στην ανάπτυξη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και την εξυπηρέτηση του βασικού της σκοπού,  της ανάδειξης και προώθησης των προϊόντων του Αγροδιατροφικού μας τομέα ενημερώνει για τα παρακάτω.

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ: ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΔΙΑΛΕΞΗΣ

 «Οι Επιπτώσεις της Οικονομικής Κρίσης στην Υγεία του Ελληνικού Πληθυσμού» είναι το θέμα της ομιλίας του  Καθηγητή  Κοινωνικής  και  Προληπτικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου  Αθηνών κ. Γιάννη Τούντα, στην τρίτη διάλεξη του Ινστιτούτου  Δημόσιας  Υγείας   του Αμερικανικού  Κολλεγίου  Ελλάδας.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΟ ΥΠΑΤΟΥ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ ΛΕΥΚΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Π.Σ.ΒΟΙΩΤΙΑΣ !

Το  Διοικητικό Συμβούλιο τού ΑΟ ΥΠΑΤΟΥ , συγχαίρει την Ιστορική Ποδοσφαιρική Ομάδα τού 
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ ΛΕΥΚΤΡΩΝ , πού με την έλευση τού 2016 συμπληρώνει 45 Χρόνια ποδοσφαιρικής ζωής με μεγάλες ένδοξες ποδοσφαιρικές επιτυχίες , για την κατάκτηση τού  Κυπέλλου Ποδοσφαίρου Βοιωτίας πού είναι το 6 ο στην Ιστορία της , και  τής εύχεται  καλή συνέχεια στον Θεσμό τού Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος , όπου θα εκπροσωπήσει επάξια το Βοιωτικό Ποδόσφαιρο .

Από την τοπική στην μεγάλη εικόνα

Ν. Λυγερός

Η προσέγγιση του κόσμου αποκλειστικά από την τοπική εικόνα δεν προσφέρει πολλές δυνατότητες εκ φύσης. Πρέπει αυτό να γίνει αντιληπτό και από τους φορείς που νομίζουν σε διάφορα επίπεδα ότι μπορούν να διαχειριστούν προβλήματα, τα οποία βλέπουν με τοπικό τρόπο δίχως αυτό να σημαίνει ότι το ίδιο είναι τοπικό. Στην πραγματικότητα συχνά έχουν να λύσουν προβλήματα που έχουν μεγαλύτερη εμβέλεια από την αρμοδιότητά τους.

Σκάνδαλο μεγατόνων! Κρατικοποιούν το Μέγαρο Μουσικής

Φορτώνουν στον ελληνικό λαό τα χρέη του Λαμπράκη και του Ψυχάρη - Πρώτη φορά τέτοια Αριστερά - Πουλάνε σε ξένα funds τα σπίτια των Ελλήνων και κρατικοποιούν τα χρέη των διαπλεκόμενων μεγαλοεκδοτών
Κι όμως, η κυβέρνηση κάνει...

Άνθρακας ο θησαυρός για τους αγρότες από την ομιλία του πρωθυπουργού. Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους

Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και ραντεβού στην Αθήνα την Παρασκευή απαντούν οι αγρότες του Κάστρου στον πρωθυπουργό με αφορμή στην ομιλία του στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο.


Η κυβέρνηση όπως υποστηρίζουν δεν είναι διατεθειμένη να δώσει λύση στα προβλήματα που δημιουργεί για την επιβίωσή του, η πρόταση του ασφαλιστικού και του φορολογικού, οπότε παραμένουν στον αγώνα.

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Η ιστορική πρώτη λειτουργία στον Αγιο Χαράλαμπο του Τσεσμέ από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος λειτούργησε ανήμερα της γιορτής του θαυματουργού Αγίου και πολιούχου των Τσεσμελήδων για πρώτη φορά μετά την καταστροφή του 1922, στον ανακαινισμένο Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Κρήνης (Τσεσμέ), μετά από σχετική άδεια των αρχών. Μαζί του συλλειτούργησαν οι Μητρoπολίτες Χίου Μάρκος και Ανδριανουπόλεως Αμφιλόχιος.Πλήθος προσκυνητών από την Ελλάδα και κυρίως από τη Χίο, οι οποίοι μετέβησαν αυθημερόν παρακολούθησαν την λειτουργία. Ανάμεσα τους ο Γενικός Πρόξενος της Σμύρνης Θοδωρής Τσακίρης,ο βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης που διάβασαν το Πιστέυω, ο  δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς και η Ξανθή Αξιωτάκη η οποία μετέφερε την εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους από τη Χίο και η οποία θα αποτελεί στο εξής προσκύνημα στην Αγία Φωτεινή της Σμύρνης. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη ευχαρίστησε  ο αρχιερατικός προιστάμενος Σμύρνης, πατέρας Κύριλλος Συκής και εκ μέρους των Τσεσμελήδων ο Παναγιώτης Καλαμπόκης, εγγονός του Σπύρου Ψαλτάκη τελευταίου διευθυντή δασκάλου της Κρηναίας Σχολής. Ευχαριστίες΄στον Πατριάρχη εξέφρασαν επίσης ο ΓΓ της Ενωσης Κάτω Παναγιάς Τσεσμέ και της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος Δημήτρης Παντέλας και η πρόεδρος των Αλατσατιανών Μαριάννα Μαστροσταμάτη, ενώ την θεία λειτουργία παρακολούθησε και ο πρόεδρος της Εστίας Νέας Σμύρνης Γιάννης Παπαδάτος.

ΕΚΛΕΙΣΑΝ Ο ΤΣΟΥΠΕΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΧΑΛΑΣ ΣΤΟΝ ΑΟ ΘΗΒΑ!

Το Δ.Σ. του ΑΟ ΘΗΒΑ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον 21χρονο επιθετικό Παναγιώτη Τσουπεή . Ο Παναγιώτης έχει αγωνιστεί στον ΑΟ Χαλκίς σε Δ΄ και Γ΄ Εθνική. Πρόκειται για έναν πολύ καλό επιθετικό παίχτη ο οποίος θα βοηθήσει τα μέγιστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στην Γ΄Εθνική.
Το Δ.Σ. του ΑΟ ΘΗΒΑ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με 20χρονο μέσο Αλέξανδρο Μιχαλά. Ο Αλέξανδρος προέρχεται από τα σπλάχνα της ομάδας μας από τις ακαδημίες του ΑΟ ΘΗΒΑ ενώ τα τελευταία χρόνια έκανε και το παραπάνω βήμα αγωνιζόταν στην ΠΑΕ Καλλιθέα στους μικρούς όπως και στον Ηρακλή Ψαχνών στην Κ17. Φέτος αγωνίστηκε και στην Γ΄Εθνικη με την ανδρική ομάδα του Ηρακλή Ψαχνών.
Καλωσορίζουμε και τους δύο ποδοσφαιριστές στην οικογένεια του ΑΟ ΘΗΒΑ και τους ευχόμαστε υγεία και να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε βάλει ως σύλλογος.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΙΝΑ

Κύριε  Πρωθυπουργέ,
1.-Έχοντας υπ’ όψιν την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών & Εισαγγελέων, με την οποίαν ζητούν 
Α.-την απόσυρση του σχεδίου νόμου περί Ασφαλιστικού, και 
Β.-Η Ελλάς έγινε οικονομικό πειραματόζωο μέσα στην Ε.Ε.
2.-Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) περί απονομής συντάξεων αξιοπρεπούς διαβίωσης,
Παραθέτω τα κάτωθι,

Με έργα εμβέλειας αλλάζει η Ελλάδα

Ν. Λυγερός

Όσο και να προσπαθούν να μας πείσουν, οι μίζερες προσεγγίσεις παραμένουν μίζερες και δεν αλλάζουν απολύτως τίποτα στην κατάσταση. Διότι μόνο με έργα εμβέλειας αλλάζει η Ελλάδα και αποκτά μέλλον. Σε αυτά τα έργα καταλογίζουμε την ελληνική ΑΟΖ με το ηλεκτρικό καλώδιο EuroAsia Interconnector, με τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed, τον ελληνικό ζεόλιθο με όλες τις εφαρμογές του, η ελληνική καινοτομία σε διεθνές επίπεδο. Διότι δεν είναι μόνο ανάλογα με την Εγνατία Οδό ή την Ιονία Οδό ή ακόμα και με τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, αλλά τις ξεπερνούν κατά πολύ, διότι δίνουν άλλες δυνατότητες και προοπτικές σε βάθος χρόνου με την έννοια ότι δεν είναι μόνο έργα τελικά, αλλά έργα εκκίνησης για άλλες διαδικασίες. Λειτουργούν δηλαδή ως καταλυτικά στοιχεία και πλατφόρμες εφαρμογών. Με αυτήν την έννοια οι δύο τριμερείς είναι τόσο σημαντικές, διότι αποτελούν το νομικό και το στρατηγικό υπόβαθρο των εποικοδομητικών λύσεων που αναζητεί η πατρίδα μας μέσω των εξελίξεων της Ανατολικής Μεσογείου και των υποδομών και δομών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διάλεξη Νίκου Λυγερού "Ενάντια στη Βαρβαρότητα", Θεατρικό: "Η Σκιά".


 Πολυχώρος "Αίτιον", Τζιραίων 10 - Μετρό Ακρόπολη. 
Αθήνα. Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016
Βίντεο Μέρος Α'

ΟΤΑΝ Η "ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΙΑ" ΕΝΑΓΚΑΛΙΖΕΤΑΙ ΤΗ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ...

Οι έντονες και ενορχηστρωμένες πιέσεις που ασκούνται από τα όργανα της Ευρωπαικής Ενωσης για το προσφυγικό ζήτημα και την πλημμελή φύλαξη των εξωτερικών συνόρων σε συνδυασμό με τη μη τήρηση των προδιαγραφών για την υποδοχή και την καταγραφή προσφύγων και μεταναστών, αλλά και οι επίμονες απαιτήσεις του "κουαρτέτο" των δανειστών κατά τη διαδικασία αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, καθιστούν την Ελλάδα ευάλωτη και αναξιόπιστη, με την ελληνική κυβέρνηση παγιδευμένη στο αναπόφευκτο.

Το "αναπόφευκτο" μπορεί να έχει πολλές οδυνηρές διαστάσεις, πολύ περισσότερο όταν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την "αρχοντοχωριατά" να εναγκαλίζεται τη γελοιότητα επιχειρεί τη σκόπιμη παραμόρφωση της αξίας των γεγονότων και μια αποδυναμωμένη αντιπολίτευση που δεν έχει βρει ακόμα "πυξίδα" πλεύσης ή είναι εγκλωβισμένη στα μοιραία λάθη του πρόσφατου παρελθόντος, συμβάλλει στην έκφραση της πολιτικής και ηθικής σύγχυσης των ημερών μας...

ΑΟ ΘΗΒΑ: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ!

Το Δ.Σ. οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές όλων των τμημάτων του ΑΟ ΘΗΒΑ συγχαίρουν το σωματείο του Επαμεινώνδα Λευκτρων για την κατάκτηση του κυπέλλου Βοιωτίας και τους ευχόμαστε καλή πορεία στο κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδος!
Για το Δ.Σ.
Το Γραφείο Τύπου του ΑΟ ΘΗΒΑ







Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Ομιλία της Αρβελέρ στη Θήβα




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Η ΔΕ ΤΕΕ καλεί ΥΠΕΝ και ΕΚΧΑ να μην λάβουν καμία απόφαση για το διαγωνισμό ΚΤΙΜΑ_13 του Κτηματολογίου χωρίς διάλογο

Κάλεσμα προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος Πάνο Σκουρλέτη και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΧΑ ΑΕ να μην προχωρήσουν σήμερα σε οποιαδήποτε απόφαση για το διαγωνισμό ΚΤΙΜΑ_13 που αφορά περίπου το 70% της κτηματογράφησης της χώρας απευθύνει με χθεσινοβραδινή ανακοίνωσή της η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ. Η ΔΕ ΤΕΕ τονίζει στην ανακοίνωση ότι πληροφορήθηκε μόλις χθες το γεγονός ότι το ΔΣ της ΕΚΧΑ θα συνεδριάσει την Τετάρτη 10/9 με θέμα την ακύρωση του διαγωνισμού ΚΤΙΜΑ_13 του έργου του Κτηματολογίου που περιλαμβάνει περίπου το 70% της κτηματογράφησης της χώρας. Ωστόσο κάτι τέτοιο, σημειώνει η ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος δυναμιτίζει την έννοια του διαλόγου για το μεγαλύτερο από τα αναπτυξιακά έργα της Χώρας. Η ΔΕ ΤΕΕ καλεί τον αρμόδιο Υπουργό και τη Διοίκηση της ΕΚΧΑ ΑΕ να μην λάβουν καμία απόφαση πριν τη συνάντηση και συζήτηση με τη Διοίκηση του ΤΕΕ.

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Δελτίο Τύπου των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Σωματείων Λιβαδειάς

Τα Συνεργαζόμενα σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ-Δημοσίου-ΟΑΕΕ , συμμετέχουμε στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο του Σαββάτου στην Αθήνα (11.00πμ στην Ομόνοια) και καλούμε τα μέλη μας να πάρουν δυναμικά μέρος για να αποτρέψουμε την διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης που προωθεί η κυβέρνηση σε συνεννόηση με την ΕΕ και τους δανειστές.

Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΑΛΙΑΤΗ ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΘΗΒΑΣ- ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΡΟΣΕΧΩΣ



ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ


Από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου έως την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016, στο Δημοτικό Χειμερινό κινηματογράφο θα προβληθεί η κινηματογραφική ταινία «ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ».



Ένας Άλλος Κόσμος
Περίληψη
Ο Φάρις είναι ένας Σύριος μετανάστης που σώζει τη φοιτήτρια Δανάη από μια ληστεία. Ο 40άρης Γιώργος, στέλεχος μεγάλης εταιρείας, βρίσκεται εγκλωβισμένος σε έναν προβληματικό γάμο, γνωρίζεται με τη Σουηδέζα Ελίζ. Η νοικοκυρά Μαρία γνωρίζει έξω από το σούπερ μάρκετ τον Σεμπάστιαν, έναν Γερμανό που εργάζεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη. Την ίδια στιγμή, ο χρεοκοπημένος Αντώνης έχει παραδοθεί στο τυφλό ρατσιστικό μίσος.

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Γιατί οι επενδυτές φεύγουν πανικόβλητοι από το Χρηματιστήριο

του Δημήτρη Παφίλα

Υπερπουλημένη πλέον αγορά η Αθήνα, φθάνει να χάνει 28%- σχεδόν όσο έχασε σε ένα χρόνο- μέσα σε 26 συνεδριάσεις. Μέσα σε αυτές, οι 18 συνεδριάσεις ήταν αρνητικές και μόνο οι 8 θετικές. Όλα αυτά υποδεικνύουν ότι, οι εξελίξεις θα είναι αρνητικές διότι όταν πουλάς σαν "χειροβομβίδα" κάτι το οποίο αγόρασες πριν από 8 εβδομάδες, τότε περιμένεις τα χειρότερα.

Η αγορά λέει ξεκάθαρα εδώ και δυο ημέρες ότι όσο δεν προχωρεί τίποτα η Ελλάδα θα μείνει στο περιθώριο. Μάλιστα, εν όψει του διεθνούς ξεπουλήματος κανείς δεν υπολογίζει τις ζημιές, ούτε καν οι στρατηγικοί επενδυτές που χάνουν πάνω από 70% της επένδυσης τους.

ΡΗΞΗ ΧΙΑΣΤΟΥ.ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ

 Με αυτόλογα ενήλικα βλαστικά κύτταρα θεραπεύουν πλέον οι ορθοπεδικοί-αθλίατροι   τη ρήξη χιαστών συνδέσμων των αθλητών!
Αποτελέσματα από τη χρήση της θεραπείας αυτόλογων ενήλικων βλαστικών κυττάρων, παρουσιάστηκαν στοΠαγκόσμιο Συνέδριο Αναγεννητικής Ιατρικής (Λειψία Γερμανίας)  και απέσπασαν τον θαυμασμό της παγκόσμιας ορθοπεδικής επιστημονικής κοινότητας!
«Η εφαρμογή της αναγεννητικής ιατρικής στην αντιμετώπιση των αθλητικών κακώσεων ανοίγει νέες σελίδες με πολλαπλά οφέλη για τους ασθενείς» αναφέρει   ο διαπρεπής ορθοπεδικός χειρουργός και αθλητίατρος  Δρ Σταύρος Αλευρογιάννης, MDMScPhD,  και συνεχίζει
«Τα οφέλη από την θεραπεία  των αθλητικών κακώσεων και δη της ρήξης των χιαστών με βλαστοκύτταρα είναι πολλά».
Σύμφωνα με τους επιστήμονες η χρήση των βλαστοκυττάρων στα πλαίσια της Αναγεννητικής Ιατρικής σε πολλούς τομείς είναι πλέον θεραπεία επιλογής. Στην Ορθοπεδική έχει μπεί δυναμικά και χρησιμοποιείται στην θεραπεία των αθλητικών κακώσεων που ταλαιπωρούν πολύ συχνά χιλιάδες αθλητές.
 Στο Παγκόσμιο Συνέδριο  στην Λειψία τα αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν αφορούσαν τη χρήση ενήλικων αυτόλογων βλαστικών κυττάρων για την αντιμετώπιση ρήξης χιαστού συνδέσμου στο γόνατο, η οποία είναι η πιο συχνή κάκωση των αθλητών.

Με τον Υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ συναντήθηκε ο Μπακογιάννης

Την έκθεση International Mediterranean Tourism Market στο Ισραήλ επισκέπτεται ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

Η επίσκεψη του κ.Μπακογιάννη πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων της Περιφέρειας για την προώθηση του τουρισμού στην Στερεά Ελλάδα, αλλά και την ανάδειξη των δυνατοτήτων και των υποδομών της.

Νωρίτερα, ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε με τον υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ, Yariv Levin με τον οποίο συζήτησαν για τις προοπτικές ανάπτυξης της τουριστικής συνεργασίας της Περιφέρειας και των τουριστικών φορέων του Ισραήλ.

ΑΛΜΑΤΩΔΗ ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΚΥΗΣΗΣ

Αλματώδη αύξηση παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια  ο διαβήτης  κύησης  και σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία πλήττει  πλέον το 18% των εγκύων παγκοσμίως!
Ο διαβήτης  κύησης είναι μια μορφή διαβήτη που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, συνήθως στο δεύτερο τρίμηνο και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στο έμβρυο αλλά και στη μητέρα αν δεν αντιμετωπιστεί.
 Συνήθως εξαφανίζεται μετά τον τοκετό, αλλά ελλοχεύει   ο κίνδυνος το 30 με 50% των γυναικών αυτών να εμφανίσουν διαβήτη  τύπου 2 πέντε χρόνια μετά τον τοκετό.
«Ο διαβήτης κύησης θέλει  ιδιαίτερη προσοχή καθώς  σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία μπορεί να παρουσιαστεί σε κάθε έγκυο»αναφέρειΔιδάκτορας του Πανεπιστημίου της Αθήνας, τ. Επιμελητής Μαιευτικής Γυναικολογίας του Princess Royal University Hospital London και συνεργάτης των Νοσοκομείων Μητέρα και Υγεία,κΣτέφανος Χανδακάς.

Ανακοίνωση του ΤΕΕ Βοιωτίας για τον αναπάντεχο θάνατο του Στέλιου Χατζηδούρου

Η Ν.Ε. έστειλε στην οικογένεια του εκλιπόντος συναδέλφου την παρακάτω επιστολή.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Η Ν.Ε. του ΤΕΕ/ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ, συγκλονισμένη από τον αναπάντεχο θάνατο του Στέλιου, σας εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήρια για την μεγάλη απώλεια σας.
Ο Στέλιος Χατζηδούρος ήταν ένας εξαίρετος συνάδελφος, άριστος οικογενειάρχης και πάνω από όλα ΑΝΘΡΩΠΟΣ που τον διέκρινε η ευγένεια, η καλοσύνη, η ηρεμία και η πραότητα.
Στέλιο,

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η ΟΜΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΑΣ  ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΜΕ ΘΕΜΑ:  
              « ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ  ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ »
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 ΚΑΙ ΩΡΑ 17:30  ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ   “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΦΙΝΗΣ”.



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ Χ.Ε.Ν ΘΗΒΑΣ

Σύμφωνα με το Καταστατικό μας, το δωδεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, ανανεώνεται κάθε χρόνο κατά το 1/4 των μελών του και η θητεία κάθε μέλους διαρκεί τέσσερα χρόνια.
Καλούμε λοιπόν τα μέλη μας, σε τακτική Γενική Συνέλευση και εκλογές για την ανάδειξη τριών νέων μελών του Δ.Σ., σε αντικατάσταση όσων αποχωρούν, την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 5.30μμ., στο τοπικό μας κέντρο, Κάδμου 56-60.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ

Ο Μύθος του Σπηλαίου του Πλάτωνα ως βάση ανάπτυξης της θεωρίας της Evpedia

Η συνειδητή επιλογή για αναζήτηση, μέσω του δρόμου μιας διαρκούς παιδείας, αποτέλεσαν κίνητρο για τον Δρ. Γιώργο Γάκη να ασχοληθεί πιο εμπεριστατωμένα με νέες μεθόδους διοίκησης και ανάπτυξης προσωπικού των επιχειρήσεων, αλλά και ανάπτυξης της προσωπικότητας εκτός εργασιακού περιβάλλοντος, μέσα από τις αξίες και την οπτική της Ελληνικής Κλασικής Σκέψης.

Ο Μύθος του Σπηλαίου του Πλάτωνα ως βάση ανάπτυξης της θεωρίας της Evpedia

Η Ιστορία του σπηλαίου συναντάται στο βιβλίο του Πλάτωνα «Πολιτεία», και περιγράφει έναν διάλογο ανάμεσα στον Σωκράτη και τον Γλαύκωνα. 
Ξεκινάει με τον Σωκράτη να κάνει διαχωρισμό μεταξύ Παιδείας και «απαιδευσίας» και συνεχίζει με την συγκεκριμένη αλληγορία. 

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Συμμετοχή του Α.Σ. «Καπετάν Ιωάννης Λιάπης» στο Διασυλλογικό Αγώνα Τοξοβολίας.

Στις 7 Φεβρουαρίου 2016 οι αθλητές της τοξοβολίας του Α.Σ. «Καπετάν Ιωάννης Λιάπης» συμμετείχαν στο Διασυλλογικό Αγώνα Τοξοβολίας στη Θήβα. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο ΕΠΑΛ (επαγγελματικό λύκειο) Θηβών και πήραν μέρος 75 αθλητές από τους συλλόγους ΕΟΣ Χαλκίδας, Α.Σ. Σαρακατσαναίοι Θήβας, Αστέρας Μελισσίων,  ΣΟΑ Ερμής Αθηνών, Ακταίωνας Οινόης  και Α.Σ. Καπετάν Ιωάννης Λιάπης.

Αγρότες Στερεάς: Ναι στο συλλαλητήριο στην Αθήνα αλλά με τα τρακτέρ στα μπλόκα. Κλιμακώνουν με πολύωρους αποκλεισμούς

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με 24ωρους και επ' αόριστον αποκλεισμούς της Εθνικής οδού και των παραδρόμων οι αγρότες της Στερεάς στα μπλόκα του 90ου χλμ, του Κάστρου, της Αταλάντης και του παλιού Λεβέντη στην παλαιά Εθνική Λαμίας Λιβαδειάς.

Συμμετέχουν στο πολυήμερο συλλαλητήριο της Αθήνας όπως αποφασίστηκε στην πανελλαδική σύσκεψη της Νίκαιας αλλά με τα τρακτέρ στα μπλόκα όπως με νόημα υποστηρίζουν.

Π.Α.ΜΕ. ΘΗΒΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ως σωματεία εργαζομένων που συσπειρωνόμαστε στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, το Π.Α.ΜΕ., χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή στην απεργία της 4ης Φλεβάρη και τις μαζικές συγκεντρώσεις. Συγκεντρώσεις που κινητοποίησαν εργαζόμενους, αγρότες, αυταπασχολούμενους.
Ο αγώνας αυτός θα έχει συνέχεια και εμείς θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να έχει πραγματικά αποτελέσματα. Ήδη οργανώνουμε πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα το Σάββατο 13 Φλεβάρη, στις 11 π.μ.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο