Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

«Ραντεβοὺ στά... γουναράδικα!»

Πηγή: 
 Ἑστία
Δὲν ξέρω γιατί, πιθανῶς λόγω ἐπιδράσεως τῶν συχνῶν προεκλογικῶν καὶ ἐκλογικῶν ἀναμετρήσεων, μιὰ φράση παλαιὴ ἔρχεται στὰ χείλη πολλῶν καὶ συχνά. Ἐσχάτως πολλοί μοῦ θέτουν τὸ ἐρώτημα: ποιὸς εἶπε, σὲ ποιὸν τὸ εἶπε καὶ μὲ ποιὰ ἔννοια εἶχε τὸν ἱστορικὸ λόγο: «Ὀψόμεθα εἰς Φιλίππους». Ἡ ἔκφραση, ποὺ ἔχει γίνει παροιμιακή, προέρχεται ἀπό το πολύτομο καὶ πολύτιμο ἔργο τοῦ Πλουτάρχου «Βίοι παράλληλοι». Ὁ Πλούταρχος κατ’ ἀκρίβειαν γράφει: «Ὄψει δὲ μὲ εἰς Φιλίππους» (= Θὰ μὲ δεῖς στοὺς Φιλίππους). Ἡ φράση αὐτὴ λέγεται ἀπό το φάσμα τοῦ Ἰουλίου Καίσαρος πρὸς τὸν φονέα του, τὸν Μᾶρκο Ἰούνιο Βροῦτο, τὴν ὥρα τοῦ ὕπνου.
Ἦταν μιὰ ἀπειλητικὴ προειδοποίηση ὅτι σύντομα θὰ ἔρθει ἡ ὥρα τῆς τιμωρίας. Διότι ὁ Βροῦτος καὶ ὁ Κὰσσιος, ὡς προασπιστὲς τάχα τῆς δημοκρατίας, δολοφόνησαν μὲ ἐγχειρίδια τὸν Καίσαρα στὶς «Εἰδοὺς τοῦ Μαρτίου» τοῦ ἔτους 44 π.Χ. Ὁ Βροῦτος εἶχε πολλαπλὰ εὐεργετηθεῖ ἀπο τὸν Καίσαρα, ὁ ὁποῖος μάλιστα τὸν εἶχε υἱοθετήσει. Ἐξ αὐτοῦ καὶ τὸ «Καὶ σύ, τέκνον, Βροῦτε;»

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Ο δρόμος για τις κάλπες - Τι προβλέπει το Σύνταγμα

Ο Αλέξης Τσίπρας υπέβαλε την παραίτησή του στον Προκόπη Παυλόπουλο και πλέον η χώρα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές. Ωστόσο, η ημερομηνία που θα ανοίξουν οι κάλπες δεν μπορεί προς το παρόν να «κλειδώσει», καθώς με βάση το Σύνταγμα, τα τρία πρώτα κόμματα στην Βουλή θα λάβουν διερευνητικές εντολές για σχηματισμό κυβέρνησης. Σημειώνεται ότι Ποτάμι και Χρυσή Αυγή έχουν τον ίδιο αριθμό εδρών.

Με βάση το άρθρο 37 παράγραφο 3 και το άρθρο 40 του Συντάγματος, σε περίπτωση που δεν καταφέρει κάποιο από τα κόμματα να σχηματίσει κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα διορίσει έναν από τους επικεφαλής των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας ως προσωρινό υπηρεσιακό πρωθυπουργό.

Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις και για φυσικά πρόσωπα

Παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων και για τα φυσικά πρόσωπα ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δεν έδωσε ακριβή ημερομηνία ωστόσο είπε ότι «θα πάει αρκετές μέρες». Όπως ανέφερε θα εκδοθεί σχετική απόφαση μέσα στην ημέρα.

«Αναγκαστήκαμε να δώσουμε παράταση για τα νομικά πρόσωπα επειδή έχουμε το πρόβλημα στο TAXIS το οποίο αποκτά διαστάσεις περίεργες. Πρέπει να ερευνήσουμε τι γίνεται ακριβώς εκεί πέρα. Θα δώσουμε παράταση και στα φυσικά πρόσωπα διότι δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά όταν έχουμε αυτά τα τεχνικά προβλήματα, τα οποία δεν ξέρω για ποιο λόγο –με ποια περίεργη σύμπτωση-εμφανίστηκαν μόλις βγάλαμε το δελτίο Τύπου ότι δεν υπάρχουν παρατάσεις», τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.

ΛΑΟΣ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΣ, ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΤΗΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η παράσταση αρχίζει ξανά με τους ίδιους ηθοποιούς και με τους ίδιους θεατές. Η παράσταση των εκλογών σαν υποτίθεται η υπέρτατη αρχή της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας!

Είναι όμως έτσι ; Μπορεί να υπάρξει δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία σε μια χώρα και ένα λαό που τέλει υπό κατοχή ; Μπορεί να υπάρξει άσκηση πολιτικής με γνώμονα τα εθνικά συμφέροντα όταν η χώρα είναι υπό κατοχή ; Μπορεί ένας λαός να εκλέξει μια κυβέρνηση που θα υπηρετεί τα δικά του συμφέροντα και μόνο, όταν οι πολιτικοί του είναι υπό διατεταγμένη υπηρεσία ξένων, ανθελληνικών συχνά συμφερόντων ;

Δεν πρόλαβε να ανακοινωθεί ότι θα πάμε ξανά σε εκλογές και άρχισαν ξανά τα «τύμπανα της αυταπάτης», ξανά οι ίδιοι άνθρωποι με τα ίδια κούφια και κενά λόγια να εμφανίζονται με μεγαλόπρεπες ύφος και να εκστασιάζονται σαν οι «σωτήρες» ενός λαού που εξαθλίωσαν, μιας χώρας που κατέστρεψαν.

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ

Απευθύνομαι στούς εφιάλτες «Ελληνες» πολιτικούς, και στη Γιαγιά-Τασία, και τους λέγω.
Κάπου το `χουμε χάσει το μυαλό..... ή
διαπράττουμε Εθνική προδοσία!!!
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ είναι όσοι έρχονται από εμπόλεμες περιοχές.
Οι δε λοιποί είναι ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,
ΕΙΤΕ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ,  ΕΙΤΕ  ΟΧΙ!!!
Και επειδή εγώ έχω μεταναστεύσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια σε όλα τα κράτη του κόσμου, αισθάνομαι ότι αυτή η εξίσωση του Λαθρομετανάστη με μετανάστη είναι τουλάχιστον εξευτελιστική και ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ απέναντι μου.
Διότι όταν μετανάστευσα, πέρασα με το διαβατήριο μου τα σύνορα, είχα ταυτότητα, είχα VISA, είχα κάρτα υγείας, το λεγόμενο VACCINATION CARD, είχα όλα τα ταξειδιωτικά έγγραφα μαζί μου. Είχα και χρήματα!!

Αναβάλλεται η παράσταση “Πριν το Χάραμα” στη Θήβα

Ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας ανακοινώνει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί στη Θήβα η παράσταση “Πριν το Χάραμα”, που εντάχθηκε στο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων “Πινδάρεια 2015”, μετά από σχετική απόφαση της διοργανώτριας εταιρείας της παράστασης “ΑΦΟΙ ΤΑΓΑΡΗ”, η οποία, όπως αναφέρει στην επιστολή της προς τον Δ.Ο.Θ. , δεν θα πραγματοποιήσει την παράσταση στις 31/8 λόγω των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Εντυπωσιακό το γλυπτό της Σφίγγας στην Κρήνη του Οιδίποδα στη Θήβα

Παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου πραγματοποιήθηκαν, το βράδυ της Πέμπτης 20 Αυγούστου, τα εγκαίνια του γλυπτού της Σφίγγας, που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Κωνσταντίνος Αγγέλου και Πρόεδρος της Οργάνωσης “ΣΦΙΓΓΑ”, το οποίο τοποθετήθηκε στην Κρήνη του Οιδίποδα, στην πλατεία  Αγίων Θεοδώρων Θήβας.
Το γλυπτό της Σφίγγας,  αποτελεί την 7η συμβολική - κεντρική πράξη του Φεστιβάλ των Κρυμμένων Θηβών, που διοργανώνεται από τη “ΣΦΙΓΓΑ” με μεγάλη επιτυχία και απήχηση, και σηματοδοτεί το σύνολο των εκδηλώσεων του. Είναι ένα εφήμερο γλυπτό, ύψους 5.5 μέτρων, φτιαγμένο από φθαρτά υλικά, το οποίο θα μείνει εκτεθειμένο στην πλατεία μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη ή και νωρίτερα, αν μια δυνατή μπόρα επιδράσει στον εφήμερο χαρακτήρα του, που ωστόσο δεν μειώνει αλλά προσθέτει στην αισθητική του αξία.

Αναβάλλονται οι εκδηλώσεις της 16ης Σεπτεμβρίου για το Αρχαίο Δράμα στη Θήβα

Ο Δήμος Θηβαίων και ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας ανακοινώνουν ότι αναβάλλονται λόγω των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας, οι εκδηλώσεις της 16ης Σεπτεμβρίου 1) Ημερίδα με θέμα “ Το τέλος της Τραγωδίας” και 2) Θεατρική Παράσταση “Βάκχες” του Ευριπίδη, που συμπεριλαμβάνονταν στο πρόγραμμα των “Πινδαρείων 2015” και οι οποίες θα πραγματοποιούνταν σε συνεργασία με το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΝΗΠΙΩΝ ΑΝΑΥΔΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΣΑΠΡΙΑ!..

Παραπλανηθήκαμε τόσες φορές, συνταξιδεύοντας άλλοι με τις αθωότητες των ιδεών μας και τις ανομολόγητες επιθυμίες των αναγκών μας κι άλλοι με τις προσδοκίες που μας καλλιέργησαν τα σημερινά φυλλορροημένα κόμματα.

Παραπλανηθήκαμε στη γοητεία ενός ταξιδιού χωρίς προορισμό!..

Και τελικά, χωρίς να το γνωρίζουμε ότι πορευόμαστε προς το "Πουθενά", βρεθήκαμε με τη δρασκελιά μας να βουλιάζει μέσα στο δυσώδη βάλτο της πολιτικής απάτης και της πολιτικής ανικανότητας. Και αλίμονο, όσο κι αν αναζητούμε μια στέγνα για να σταθούμε σ' αυτή, με την επόμενη δρασκελιά μας πάλι σε βάλτο βρισκόμαστε!..

Το πρωί του Σαββάτου 22/8 η Δημόσια Κλήρωση για τις θέσεις της εμποροπανήγυρης

Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους εμπόρους της Εμποροπανήγυρης ότι η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΛΗΡΩΣΗ για τις θέσεις και τη συμμετοχή τους, θα γίνει στις 22 Αυγούστου, ημέρα Σάββατο και από ώρες 07:30 έως 14:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας (οδός: Λ.Μπέλλου 1).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα είδη που θα πωλούνται, τις άδειες συμμετοχής, τα δικαιολογητικά, τους τρόπους διάθεσης χώρων, τα τέλη χρήσεως, τους υγειονομικούς όρους κλπ.  στο site του Δήμου www.thiva.gr και στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, όπου έχει αναρτηθεί η σχετική απόφαση 253/2015 του Δ.Σ. (ΑΔΑ:  ΩΗΨ5ΩΡΜ-ΚΜΘ).

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Δεν πρέπει να χάσουμε δεύτερη ευκαιρία ανάδειξης κοιτασμάτων της ελληνικής ΑΟΖ


Από το 2010 αμέσως μόλις η τιμή του Πετρελαίου άρχιζε να ανακάμπτει πάνω από το επίπεδο των $80/βαρέλι, είχαμε επανειλημμένα δημόσια συστήσει στην Ελληνική Κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες το συντομότερο δυνατόν για την ανάδειξη και τον εντοπισμό των πιθανών ελληνικών κοιτασμάτων της ελληνικής ΑΟΖ.
Σήμερα οι τιμές του πετρελαίου επέστρεψαν στο επίπεδο των τιμών του 2009, δηλαδή $40 δολαρίων το βαρέλι και κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα αυτό το γεγονός για πόσο διάστημα θα κρατήσει. 

Σήμερα η ανακοίνωση για εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου, λένε κυβερνητικά στελέχη

Όσο περνούν οι ώρες, τόσο πληθαίνουν οι πληροφορίες από κυβερνητικά στελέχη ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την παραίτηση της κυβέρνησης και την κατάθεση της σχετικής εντολής στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μάλιστα έντονες φήμες των τελευταίων ωρών επιμένουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει απόψε το βράδυ στις 20:00 διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό αναλύοντας το πολιτικό αδιέξοδο της κυβέρνησης και την ανάγκη να λυθεί αμέσως το πολιτικό πρόβλημα, χρεώνοντας στην Αριστερή Πλατφόρμα την ευθύνη για την απώλεια της δεδηλωμένης της πρώτης αριστερής κυβέρνησης της χώρας.

Έναρξη Πινδαρείων- 23 Αυγούστου με Βραδιά Γλεντιού στην Κεντρική Πλατεία Θήβας

Την Κυριακή 23 Αυγούστου και ώρα 20:30 ξεκινούν στην Κεντρική Πλατεία Θήβας οι πολιτιστικές εκδηλώσεις Δήμου Θηβαίων «Πινδάρεια 2015»
με μία βραδιά γλεντιού με δημοτική παραδοσιακή μουσική από το Σύλλογο Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής.


ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ:

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Η στρατηγική ανάπτυξη κοιτασμάτων στην ελληνική ΑΟΖ


Στο παρελθόν είχαμε επισημάνει ότι τα κοιτάσματα της ελληνικής ΑΟΖ στο Ιόνιο Πέλαγος που πρόκειται να εντοπιστούν περιλαμβάνουν σχεδόν αποκλειστικά ταμιευτήρες (reservoirs) ασβεστολίθου, οι οποίοι είναι παρόμοιοι με αυτούς που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα στην εν λόγω περιοχή, oι περισσότεροι των οποίων παράγουν σήμερα πετρέλαιο στην Νότια Ιταλία (Monte Grosso), στην Νότια Αδριατική (Rospo Mare), στο Βόρειο Ιόνιο (Acquila), στο Νότιο Ιόνιο (Δυτικό Κατάκωλο). Το σοβαρότερο μειονέκτημα αυτών των κοιτασμάτων είναι το μικρό πορώδες τους που συχνότατα είναι αρκετά μικρότερο του 10%, ενώ παράλληλα εμφανίζουν σημαντική εσωτερική ανομοιομορφία.

Έχει... περιφερειακό αεροδιάδρομο ο Κορυδαλλός;

Απρόβλεπτες διαστάσεις που πλήττουν στο μέγιστο βαθμό τα εθνικά μας συμφέροντα, λαμβάνει το σκάνδαλο του ξεπουλήματος 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας στους Γερμανούς της Fraport, έναντι ευτελούς τιμήματος, το οποίο οι «κατακτητές» θα εισπράξουν το τίμημα (1.234 δισ. ευρώ) πάνω από 15 φορές στη διάρκεια της πεντηκονταετίας (40+10), που θα διαρκέσει η σύμβαση.
Διαστάσεις που σύμφωνα με έμπειρους αναλυτές, αλλά και δικαστικές πηγές, είναι σχεδόν βέβαιο πως σε βάθος χρόνου θα οδηγήσει όσους τελικώς βάλουν την υπογραφή τους σε αυτή την αποικιοκρατικού χαρακτήρα σύμβαση, στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αφού η παρέμβαση της δικαιοσύνης θα είναι άμεση.

Ερώτηση Θ.Σκούμα με θέμα: Χωρίς πρόσβαση στο Ίντερνετ περιοχές της Βοιωτίας

Ερώτηση: Προς τον κ. Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού

Θέμα: Χωρίς πρόσβαση στο Ίντερνετ περιοχές της Βοιωτίας

Αν και έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την εγκατάσταση δικτύων ίντερνετ στη χώρα μας, εντούτοις πολλές περιοχές δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο μέχρι και σήμερα. Στο νομό Βοιωτίας, ειδικότερα στις περιοχές Λουτουφί, Αμπελοχώρι, Ύπατο, Πρόδρομος και Σαράντι, δεν υπάρχει εγκατεστημένο δίκτυο οπότε οι κάτοικοί τους στερούνται ένα βασικό μέσο επικοινωνίας, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας της σύγχρονης ζωής, όπως είναι το διαδίκτυο. Δεδομένου της ανάγκης για παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, θεωρούμε αναγκαία την άμεση κάλυψη κάθε σημείου της επαρχιακής χώρας -η οποία αποτελεί τον στυλοβάτη της πρωτογενούς παραγωγής- με εφάμιλλες υπηρεσίες τηλεφωνίας και ίντερνετ όπως των μεγάλων αστικών κέντρων.

Σταματούν οι Σκουριές με απόφαση Υπουργού

Ν. Λυγερός

Ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας έκανε πράξη ένα όραμα. Με επίσημη απόφασή του ανακαλούνται οι εγκρίσεις των τεχνικών μελετών μετά από παράβαση των όρων από την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός. Πρακτικά είναι μια διακοπή των εργασιών κι αυτό είναι ήδη ένα επίτευγμα. Δεν μπαίνουμε καν στη διαδικασία να αναλύσουμε το θέμα μέσα στο πλαίσιο των ερχόμενων εκλογών. Δεν μας αφορά καθόλου με την έννοια ότι η προτεραιότητα είναι να σταματήσει η καταστροφή της φύσης και της ζωής των ανθρώπων μας στις Σκουριές. Ούτε το θέμα της διπλωματίας έχει ουσία σε αυτό το πεδίο δράσης. Είναι σίγουρα καλό που ο Υπουργός υπογράμμισε ότι οι επενδύσεις είναι καλοδεχούμενες. απαραίτητες και αναγκαίες για την πατρίδα μας αφού αυτό είναι η απόλυτη αλήθεια. Όμως το πιο σημαντικό είναι ότι δήλωσε το εξής «πρέπει και οι εταιρίες να σέβονται τους όρους για τους οποίους έχουν δεσμευτεί, έτσι ώστε να μη θίγεται το δημόσιο συμφέρον και το περιβάλλον», ιδέα πάνω στην οποία προσθέτουμε και την ανθρώπινη παράμετρο, αλλά και την έννοια της μη αναστρέψιμης καταστροφής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΙΝΔΑΡΕΙΩΝ 2015- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ



ΘΗΒΑ: ΔΩΡΕΑΝ Πρόγραμμα Κατάρτισης και Χορήγησης Πιστοποιητικού Γνώσεων στην Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Αγροτικός Σύλλογος Φυτικής Παραγωγής Θηβών ανακοινώνει στα μέλη του αλλά και σε όλους τους αγρότες της Επαρχίας Θηβών τη συνεργασία του με τον ΕΛ.Γ.Ο. “ΔΗΜΗΤΡΑ”, Ν.Π.Ι.Δ. εποπτευόμενο από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας, για το Πρόγραμμα Κατάρτισης και Χορήγησης Πιστοποιητικού Γνώσεων στην Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων.
Η Κατάρτιση θα παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ από  τον ΕΛ.Γ.Ο. “ΔΗΜΗΤΡΑ” και θα είναι διάρκειας 12 ωρών.
Μετά την ολοκλήρωση της Κατάρτισης θα ακολουθούν οι εξετάσεις Πιστοποιήσεις Γνώσεων στην  στην Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων, με μοναδικό κόστος συμμετοχής το παράβολο των 25 Ευρώ, που έχει καθορισθεί από το Υπουργείο.

Απάντηση Αποστόλου σε Μπασιάκο για πορεία Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης

ΘΕΜΑ:   «Πορεία ΕΣΠΑ και Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης»

ΣΧΕΤ:       Η Ερώτηση  3953/7-7-2015

Απαντώντας στην παραπάνω Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ε. Μπασιάκος, για τα θέματα της αρμοδιότητάς μας, σας πληροφορούμε τα εξής:

Το ΠΑΑ 2007-2013 είναι το οριζόντιο εθνικό πρόγραμμα του γεωργικού τομέα της Ελλάδας για την Δ’ Προγραμματική Περίοδο (Π.Π.) και μαζί με το ΕΠΑΛ είναι τα μόνα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Δ’ Π.Π. που δεν εντάσσονται στο ΕΣΠΑ 2007-2013 και είναι ανεξάρτητα. Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) με ένα μέσο ποσοστό περίπου 83 %.

Δεν τους φτάνει το ξεπούλημα - Οι Γερμανοί ζητούν επιπλέον εγγυήσεις για τα αεροδρόμια

Δεν είναι ικανοποιημένοι οι Γερμανοί από την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων και εμφανίζονται τώρα να ζητούν επιπλέον εγγυήσεις, για να προχωρήσει το ξεπούλημα των φιλέτων του ελληνικού δημοσίου.
Η κυβέρνηση μπορεί να ενέκρινε, κατ’ επιταγή του νέου, τρίτου μνημονίου, την παραχώρηση στη γερμανική Fraport των αεροδρομίων της Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας, των Χανίων, της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου, του Ακτίου, της Καβάλας, της Ρόδου, της Κω, της Σάμου, της Μυτιλήνης, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Σκιάθου, λογάριαζε, όμως, χωρίς τους Γερμανούς.

Σε όσους έχουν μνήμη

Ν. Λυγερός

Ενώ η Ελλάδα ξεπερνά σιγά σιγά τα εμπόδια, όσοι έχουν μνήμη υποφέρουν γιατί βλέπουν πόσο το ψέμα κυριαρχεί στην πολιτική χωρίς να υπάρχουν επιπτώσεις και καμία ντροπή, αφού η αξιοπρέπεια είναι εντελώς απούσα. Επειδή οι περισσότεροι δεν έχουν μνήμη, δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, αφού ψήφισαν και στην τελική είναι το μόνο που έχει σημασία για τους πολιτικούς. Δεν τους ενοχλεί που κάνουν αυτό που έλεγαν ότι είναι απαράδεκτο, διότι το έχουν ξεχάσει οι περισσότεροι. Το πιο σημαντικό είναι βέβαια ότι πολλοί πολιτικοί πλέον έκαναν την καριέρα τους μέσω της αντίδρασης και με τα νέα δεδομένα δεν τους έχει μείνει απολύτως τίποτα γιατί έχουν δεχτεί τα πάντα, αφού ανακάλυψαν έντεχνα τα όρια των λεγόμενων τους με τα οποία έβριζαν τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Τώρα βλέπουμε ότι ήθελαν απλώς την εξουσία και καλά κάνουν αφού δεν έχουν πρόβλημα αλλά επί της ουσίας δεν υπάρχει καμία διαφορά.

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Κάθε εμπόδιο και καλό

Ν. Λυγερός

Ο μοναδικός τρόπος για να καταλάβουμε την αξία του Ελληνισμού φαίνεται να είναι τα εμπόδια. Γιατί κάθε εμπόδιο και καλό για να ξεχωρίσεις τους γονατισμένους ραγιάδες από τους άλλους. Διότι χωρίς αυτά όλοι το παίζουν ήρωες και πατριώτες, ειδικά στον τομέα των πολιτικών. Ενώ μόλις εμφανίζεται ένα γερό εμπόδιο αρχίζουν όλοι να τα μασούν, να μας μιλούν για τη συνείδηση, για τα προβλήματα, για τον ρεαλισμό κι ότι δεν πρέπει να έχουμε μεγάλες διεκδικήσεις. Στη συνέχεια, μας παροτρύνουν να μην ακούμε τους γραφικούς κι όσους μιλούν για την ελευθερία της πατρίδας επειδή είναι επικίνδυνοι. Βέβαια δεν εξηγούν ότι είναι επικίνδυνοι γι’ αυτούς και τις ιδέες που προωθούν αφού αναδείχτηκαν τα όριά τους και προσπαθούν με κάθε τρόπο να τα κρύψουν, αφού είναι ικανοί, μπορεί να είναι η μοναδική τους ικανότητα, να ανατρέψουν όλα τα λεγόμενά τους ποντάροντας στο γεγονός ότι οι άλλοι θα ξεχάσουν τι έλεγαν και θα επιλέξουν την αλλαγή που πλέον αντιπροσωπεύουν.

Εκλογές για να προλάβουν την κυβερνητική φθορά και την οργή του λαού!

Η διαχείρηση της κοινωνικής επιδείνωσης που θα επέλθει σε λίγους μήνες από την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, τρομάζει τον Τσίπρα και οδηγεί τη χώρα σε πρόωρες κάλπες - «Σπαζοκεφαλιά» η αυτοδυναμία την οποία αναζητά ο πρωθυπουργός - Άνευ σημασίας για τον ελληνικό λαό ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών
Οι λόγοι για τους οποίους ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί διακαώς τις πρόωρες εκλογές είναι δύο:

Μετέφεραν ναρκωτικά κρυμμένα σε αυτοκίνητο

Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα στην περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, τρεις ROMA , ηλικίας 40, 26 και 12 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της κατοχής, μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση – αξιολόγηση στοιχείων, σχετικά με μεταφορά από τους δράστες, ναρκωτικών ουσιών από περιοχή της Αθήνας προς την Άμφισσα, εντοπίσθηκαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και ακινητοποιήθηκαν.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη στο εσωτερικό του εμπρόσθιου δεξιού θόλου (πάνω από τον τροχό του οχήματος), μια νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους 132 γραμμαρίων.

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων, για έκδοση αδειών στην Εμποροπανήγυρη Θήβας


Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 19858/18-8-2015 πρόσκληση για την 20η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων  στις  22  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ του 2015, ημέρα ΣΑΒΒΑΤΟ και ώρα 19:00, για τη συζήτηση  του μοναδικού θέματος της ημερήσιας διάταξης :

Λύση για τα μαθητικά δρομολόγια της Βοιωτίας ψάχνει η περιφέρεια Στερεάς

Λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την ανάθεση των μαθητικών δρομολογίων στη Βοιωτία, αναζητά η περιφέρεια Στερεάς.

Η οικονομική επιτροπή, που συνεδρίασε το πρωί στη Λαμία, αποφάσισε την αναβολή της συζήτησης του θέματος, άρα και τη λήψη απόφασης, μέχρι η νομική υπηρεσία της περιφέρειας, να εξετάσει τις προσφυγές στη δικαιοσύνη από τα ΚΤΕΛ και τα ταξί της Βοιωτίας, που βρίσκονται σε αντιπαράθεση και αντιδρούν. Η οικονομική επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου για να βρεθεί λύση την ερχόμενη εβδομάδα.

Ε Ι Δ Η Σ Η: Το καιροσκοπικό παιχνίδι του Βερολίνου εις βάρος της Ελλάδος

Δεν μας εκπλήσσει η συμπεριφορά του Βερολίνου απέναντι της Πατρίδας μας από την έναρξη της ελληνικής κρίσης χρέους το έτος 2008/09. Ούτε αυτό εκπλήσσει διάφορες κύκλους σε μερικές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αλλά και ακόμη και διάφορα ΜΜΕ της Ευρώπης. Διότι η εκβιαστική και απάνθρωπη συμπεριφορά του Βερολίνου απέναντι της Ελλάδος ήταν και είναι γνωστή όχι μόνον σε εποχές πριν την έναρξη της κρίσης, με την ανάμειξη των γερμανικών εταιρειών εις την πολιτική της χώρας μας. Αλλά τώρα γίνεται ευθέως λόγος και από τα ΜΜΕ της ίδιας  της Γερμανίας τα οποία αναφέρονται σε επιστημονικές εκθέσεις διαφόρων Επιστημονικών Οικονομικών Ιδρυμάτων της ίδιας χώρας. Όπως π.χ το γνωστότατο Επιστημονικό Ίδρυμα Οικονομικής Έρευνας του Χάλλε (Institut für Wirtschaftsforschung in Halle).

Η είδηση προέρχεται από το Γαλλικό Πρακτορείο Τύπου Gence France-Presse (AFP)  και το Γερμανικό Πρακτορείο Τύπου Deutsche Presse Agentur (dpa), η οποία μεταδόθηκε από όλες τις γαλλικές και γερμανικές εφημερίδες την 11.Αυγούστου 2015, όπως και από την Εφημερίδα  Westfälische Nachrichten της πόλης Münster, το δημοσίευμα της οποίας έφθασε εις τα χέρια μου:

Υπογραφή συμβάσεων έργων της Π.Ε. Ευρυτανίας

Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη οι συμβάσεις για την κατασκευή των παρακάτω δημοπρατημένων έργων της Π.Ε. Ευρυτανίας :
1.      "Συντήρηση Επαρχιακού οδικού δικτύου" προϋπολογισμού 240.000,00€, το οποίο αφορά την εκτέλεση ασφαλτικών εργασιών σε τμήματα των οδικών δικτύων Στενώματος - Παυλόπουλου , Καρπενησίου - Φιδάκια και Κρέντης - Γρανίτσας. Το έργο χρηματοδοτείται από τη ΣΑΕΠ 066.
2.  "Αποκατάσταση κατολίσθησης οδικού δικτύου Καστανιά-Πρόδρομος" προϋπολογισμού 200.000,00€, το οποίο αφορά την εκτέλεση διαφόρων εργασιών  για αποκατάσταση της βατότητας λόγω των μεγάλων ζημιών που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2015 σε τμήματα της οδού. Το έργο χρηματοδοτείται από τη ΣΑΕΠ 066
3.    "Αποκατάσταση κατολίσθησης οδικού δικτύου Ραπτόπουλο - Πρασσιά - Κέδρα" προϋπολογισμού 200.000,00€, το οποίο αφορά την κατασκευή συμβατικών τοίχων αντιστήριξης εκατέρωθεν του ήδη κατασκευασμένου πασσαλότοιχου καθώς και αποκατάσταση τμημάτων του καταστρώματος της επαρχιακής οδού Ραπτόπουλο - Κέδρα. Το έργο χρηματοδοτείται από τη ΣΑΕΠ 066

Alexis Tsipras: «Je suis venu, j'ai vu, j'ai vaincu»

από τον  πολιτικό μηχανικό Θεόδωρο Κ. Παπαϊωάννου*

Τρ ίτη (14.7) έτυχε η κόρη μου στο Παρίσι κοντά στα Ηλύσια Πεδία . Nεαροί διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ  που έγραφαν «liberté, égalité ,fraternité» στα Ελληνικά «Ελευθερία, ισότητα, αδελφοσύνη»  τιμώντας την κοσμοϊστορική επέτειο της Γαλλικής Επανάστασης του 1789 .
Εν μέσω της ολοσχερούς εξαθλίωσης  των μαζών ,τότε στην εποχή του Λουδοβίκου του 16ου και της Αντουανέτας ,με «σπίρτο»  τους κύριους εκφραστές -προπομπούς  Μοντεσκιέ, Ρουσώ ,Ντιντερό  , Βολτέρο ,  το κίνημα του Διαφωτισμού και το παράδειγμα της Αμερικανικής Επανάστασης(1776-1783)  άναψε η φωτιά που  απλώθηκε σε όλη τη Δύση.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΠΤΟΥ ΤΗΣ ΣΦΙΓΓΑΣ

Η ΣΦΙΓΓΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΘΗΒΑΙΟΥΣ


SPHINX

2015

διεθνές φεστιβάλ των κρυμμένων Θηβών

πράξη 7η :

« Εμβληματικό γλυπτό της Σφίγγας »

 

 Το Φεστιβάλ των κρυμμένων Θηβών της ΣΦΙΓΓΑΣ πραγματοποιεί τα εγκαίνια του γλυπτού της ΣΦΙΓΓΑΣ στην Κρήνη του Οιδίποδα, στην πλατεία των Αγίων Θεοδώρων Θήβας.

ΤΕΛΟΣ οι Ανεξάρτητοι Ελληνες

Του Στρατή Μαζίδη
Μικρότερος των περιστάσεων ο αρχηγός του κοπαδιού των ΑΝΕΛ οδηγεί ένα χρήσιμο πατριωτικό χώρο στην εξαφάνισή του.
Ο Πάνος Κάμμενος το Μάη του 2012 απέσπασε περίπου 11% αλλά η επική του γκάφα (ή προδοτική κίνηση) με το non paper τον οδήγησε μέσα σε ούτε τρία χρόνια να χαροπαλεύει να παραμείνει πολιτικά ζωντανός παρά την τότε επερχόμενη ήττα της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά.
Ωστόσο πράγματι «δε λογαριάσανε τον Πάνο τον Καμμένο» που με τα τρενάκια του και κυρίως το γεγονός ότι ως πατριώτης (έτσι εθεωρείτο) θα αποτελούσε μια ασπίδα, μια πρώτη γραμμή ανάσχεσης των αντεθνικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε τελικά αρκετούς ψηφοφόρους να τον επιλέξουν ως ασφαλές λιμάνι δίνοντάς του περίπου 4,75%.

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Σύνδεση του αφορολόγητου με τη χρήση «πλαστικού» χρήματος

Σύνδεση του αφορολόγητου με τη χρήση «πλαστικού» χρήματος προανήγγειλε ο Τρύφων Αλεξιάδης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θέλει να δώσει τη δυνατότητα… κινήτρου στον πολίτη να βγάζει από την τσέπη, όχι «ρευστό», αλλά πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες - Σε πέντε δόσεις ο νέος ΕΝΦΙΑ, πότε θα υπολογιστεί - Διαγραφές οφειλών έως 20.000 ευρώ.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που ενίσχυσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών , το Μαξίμου πιστεύει ότι η χρήση «πλαστικού» χρήματος για αγορές και κάθε τύπου συναλλαγές θα λειτουργήσει ευεργετικά τόσο για τους πολίτες, όσο και για το ίδιο το Κράτος, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

Ο πιστός του Καραθεoδωρή

Ν. Λυγερός

Ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή γεννήθηκε το 1873 και πέθανε το 1950. Πέντε χρόνια αργότερα, γεννήθηκε ο πιστός Αθανάσιος Λιπορδέζης. Βέβαια πολλά χρόνια της ζωής του, τα πέρασε αγνοώντας παντελώς την ύπαρξη του μεγάλου μαθηματικού, ακόμα κι αν είχε τελειώσει το Μαθηματικό στο ΑΠΘ. Δεν ήξερε καν ότι ήταν Θρακιώτης σαν αυτόν. Η αποκάλυψη ενός ανύπαρκτου λαού ήρθε μετά από δεκαετίες κι ήταν βέβαια για τον φίλο μας ένα νοητικό σοκ. Είχε αρχίσει μια νέα διακλάδωση μετά από την οποία, τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά. Γιατί κάθε λεπτομέρεια που μάθαινε για την ζωή και το έργο του Καραθεοδωρή, ήταν ένα αστέρι μέσα στην νύχτα. Μα τότε δεν ήξερε για τον γαλαξία. Η ανακάλυψή του ήρθε μετά από χρόνια μάχης και πάλης ενάντια στην αδιαφορία και τη λήθη.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΥΠΑΙΟΣ: ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ

ΓΥΠΕΣ  ΚΑΤΑ  ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
   ΔΙΑΣΩΣΗ  ΤΗΣ  ΠΑΤΡΙΔΟΣ
ΠΡΟΣ  ΑΡΧΗΓΟΥΣ  ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
                  B!  Έκδοση
 ----------------------------------------------
   Θέμα: Εισβολή & Κατάληψη
                της Ελλάδος
   -----------------------------------------------
Κύριοι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων,
     ----------------------------------------------------------
                         Πρόλογος
Αρχίζω με μια δήλωση του συχωρεμένου DAVID ROCKEFELLER,- ενός από τους ηγέτες της Παγκόσμιας Κυβέρνησης- ο οποίος δήλωσε, «Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μια μεγάλη παγκόσμια ΚΡΙΣΗ, και ο
κόσμος θα αποδεχτεί τη Νέα Παγκόσμια Τάξη. ( N.W.O.)
Οι προδότες πολιτικοί είπαν ΝΑΙ στους Κοσμοκράτορες δανειστές-δυνάστες, εσείς θα τους αφήσετε;;; Δεν έχουμε «που την κεφαλήν κλείναι», παρά μόνον στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδος. Εσείς είσθε η ελπίδα μας. Ένοπλες Δυνάμεις με Αρχηγούς που τους ελέγχει η CIA είναι άχρηστες!!!
Δεν θέλουμε άλλους Ιωαννίδηδες, και Αραπάκηδες, και άλλους εφιάλτες........

Ο μαθηματικός της Κομοτηνής

Ν. Λυγερός

Τον γνωρίσαμε το 2004 χάρη στην πρωτοβουλία της Μελαχροινή Μαρτίδου κι από την αρχή αυτό που μας άγγιξε είναι το αθώο και γενναιόδωρό του βλέμμα πάνω στο οποίο πολύ συχνά ζωγραφιζόταν το γέλιο ενός μικρού πρίγκιπα που ανακαλύπτει τον κόσμο. Κι ενώ είχε τόσο μεγάλη εμπειρία στα Μαθηματικά, μιλούσε για τον εαυτό του με τα λόγια του τεχνίτη. Κι όμως ήταν μία παπαρούνα μέσα σε ένα απέραντο κάμπο με μαργαρίτες. Έτσι όποιος τον πλησίαζε έβλεπε αμέσως ότι είχε μέσα του κάτι το διαφορετικό μόνο που αυτό ήθελε μελέτη.

Aσφαλιστικό: Ο δρόμος για τη δημιουργία ενός Ταμείου

Το καυτό φθινόπωρο που θα αλλάξει άρδην το ασφαλιστικό. Ολες οι αλλαγές προκειμένου το 2016 να λειτουργεί ένα Ταμείο. Ερχονται περικοπές 7 δισ. τους επόμενους 18 μήνες. Τι προβλέπει το Μνημόνιο και τι σχεδιάζει το υπ. Εργασίας.

Ως τυφώνας έρχεται το 3ο Μνημόνιο για να διαμορφώσει, μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, ένα νέο σε δομή και λειτουργία σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, με ένα ταμείο και μία σύνταξη.
Ειδικοί στην κοινωνική ασφάλιση εκτιμούν ότι οι περικοπές που θα αφορούν τις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις θα είναι μεγάλες, καθώς η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για μεγάλη μείωση των κοινωνικών δαπανών (υπό τις ασφυκτικές πιέσεις του ΔΝΤ, που συνδέει άμεσα τη συζήτηση για το χρέος με τις παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό).

Η ευρωπαϊκή επικύρωση της συμφωνίας

Ν. Λυγερός

Ενώ ακούγαμε για τόσους μήνες πόσες πιέσεις δεχόμαστε από παντού, τώρα μας εξηγούν ότι περιμένουμε πώς και πώς την ευρωπαϊκή επικύρωση της συμφωνίας μέσω των κοινοβουλίων ευρωπαϊκών κρατών για τα οποία δεν είμαστε καν σίγουροι. Πάλι λοιπόν πέφτουν μύθοι και καταρρέουν προπαγάνδες που προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι έχουμε μόνο εχθρούς να μας κατασπαράξουν για να μας επιβάλουν τα θέλω τους και τώρα που το κατάφεραν υποτίθεται, γιατί να καθυστερούν και γιατί να μην είμαστε σε ένα πλαίσιο βεβαιότητας; Στην πραγματικότητα η αλήθεια είναι πιο δύσκολη και πολύπλοκη από τις αηδίες που ακούγαμε μόνο και μόνο για λόγους προπαγάνδας. Ωραία λοιπόν η προπαγάνδα και ειδικά η ιδεολογική, αλλά έχει τα όρια της και γίνεται γελοία όταν συγκρίνεται με την πραγματικότητα, αφού τώρα μιλούμε και για δοκιμασία εξουσίας στα ξένα κοινοβούλια και μιλούμε ακόμα πιο έντονα για προβλήματα εφαρμογής και χρονοδιαγράμματα.

Νέα έκδοση του iOS κυκλοφόρησε η Apple

Η Apple έδωσε την Πέμπτη στο κοινό την έκδοση του iOS 8.4.1.

Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την κυκλοφορία της iOS 8.4.1 beta στους προγραμματιστές και σχεδόν δύο εβδομάδες από τη δεύτερη beta της εν λόγω έκδοσης.

Η Apple αρνήθηκε να συμπεριλάβει πληροφορίες για το τι περιλάμβανε στις beta κυκλοφορίες αυτής της έκδοσης.

Βάσεις 2015: Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των βάσεων

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΑΝΑ ΠΕΔΙΟ – ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Με τον Δεκαπενταύγουστο να έχει περάσει βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.
Οι υποψήφιοι περιμένουν με αγωνία να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα από το υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται -εφόσον ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση των στοιχείων- οι βάσεις να ανακοινωθούν στις 25 Αυγούστου.

Πώς θα διαγράψετε χρέη έως 20.000 ευρώ προς τράπεζες και Δημόσιο

ΟΛΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Τη διαγραφή χρεών μέχρι του ποσού των 20.000 ευρώ προς τράπεζες και ελληνικό δημόσιο, προβλέπει απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.
Η τροπολογία κατατέθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή μαζί με τη νέα συμφωνία ανάμεσα στη χώρα και τους δανειστές. Βάσει αυτής προβλέπεται η επιτάχυνση της διευθέτησης υποθέσεων που αφορούν οφειλές μικρών ποσών, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα προσωρινής απαλλαγής του οφειλέτη από τα χρέη του για διάστημα 18 μηνών. Παράλληλα, με την πάροδο του διαστήματος θα μπορεί να γίνεται ακόμα και οριστική διαγραφή των χρεών του.

ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΗΒΑΙΟ ΑΘΛΗΤΗ ΤΟΥ Γ.Σ. ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΒΑΣΙΛΗ ΒΛΑΧΟ

Με τον καλύτερο τρόπο επισφραγίστηκε η συμμετοχή του αθλητή του Γ.Σ. ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΘΗΒΩΝ  Βασιλείου Βλάχου με την Εθνική ομάδα Στίβου στη Λάρισα όπου διεξήχθη στις 5 & 6 Αυγούστου 2015. Στη διεθνή αυτή συνάντηση παίδων και Κορασίδων Ελλάδας – Κύπρου που διεξάγεται για 28η χρονιά, ο Θηβαίος αθλητής Βασίλης Βλάχος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο  στα 200μ. τερματίζοντας σε χρόνο 22:41 καταρρίπτοντας το  ατομικό του ρεκόρ (22:45).

Σεισμικά δεδομένα Νότιας Κρήτης


Η επίσημη παρουσίαση δίχως μυστικότητα πια, της νορβηγικής εταιρείας PGS για τα σεισμικά δεδομένα Νότια Κρήτης, δεν μπορεί να είναι πιο ξεκάθαρη για το μέλλον, αφού η έκθεση εξηγεί ότι πρόκειται για μια συνοριακή περιοχή με δυναμικό. Με πιο πρακτικά λόγια έχουμε λασποηφαίστεια, εκπομπές φυσικού αερίου και δομές με άλατα. Όλα αυτά τα στοιχεία είναι άμεσες επιστημονικές ενδείξεις για την ύπαρξη δυναμικού υδρογονανθράκων.

Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Η κατάρρευση του μύθου των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών πετρελαίου


Κάποτε η κοινή γνώμη θεωρούσε ότι οι πολυεθνικοί πετρελαϊκοί γίγαντες ήταν οι γνωστές σε όλους μας 7 αδελφές που έγιναν 6 στην συνέχεια με τις αγορές μεταξύ τους, δηλαδή η ExxonMobil, η Chevron, η Shell, η BP, η ENI & η TOTAL. Όμως ο κόσμος της ενέργειας σήμερα έχει αλλάξει δραματικά και ριζικά από την εποχή που όλοι σχεδόν οι πολιτικοί μας συνιστούσαν να προσέχουμε πολύ τα 7 πολυεθνικά αρπακτικά ή όπως χαρακτήριζαν τότε τις 7 αδελφές του τομέα του Πετρελαίου.

Καθαρίστηκε η Κρήνη της Δίρκης

Επισκέφτηκα την Κρήνη της Δίρκης για να (ξανα)δω το δημιούργημα της γλύπτριας κ. Τατιάνας Αγαπητού "Αμφίονας και Ζήθος".
Ενθουσιάστηκα, όχι μόνο από το έργο, αλλά και από τον ευπρεπισμό του χώρου. Ένας χώρος γεμάτος αγριόχορτα και σκουπίδια καθαρίστηκε και έγινε επισκέψιμος.
Με ελάχιστο κόστος και χρόνο θα μπορούσε να γίνει στολίδι για τους Θηβαίους και για τους περαστικούς μιας και η Κρήνη βρίσκεται στη δυτική "περιφερειακή οδό".
Τι θα μπορούσε να γίνει:

Συντηρητικός και Νεωτερικοτητα

Διαπιστώνω επανειλημμένα γύρω μου να κυριαρχεί μια χρήση κι ανάλυση των όρων "συντηρητικός" και "Νεωτερικοτητα" που αγγίζει τα όρια μιας εύκολης ηθικολογίας και κρύβει ένα είδος "θεολογικής " αντιμετώπισης του ζητήματος. Το πρώτο ταυτίζεται με κάτι το αρνητικό , οπισθοδρομικό , που δεν θέλει την πρόοδο , την πρωτοπορία και την εξέλιξη στην κοινωνία , την παιδεία , τα γράμματα , τις τέχνες και τον πολιτισμό. Συνήθως οι συντηρητικοί είναι πρόσωπα κολλημένα με έννοιες όπως το Έθνος , η Θρησκεία , η Πατρίδα , η οικογένεια η οι παραδόσεις. Το δεύτερο , η Εσωτερικότητα, ταυτίζεται εξ'αντιθέτου με την πρόοδο, το νέο, την διεθνή αντίληψη η τον κοσμοπολιτισμό , την πρωτοπορία , την ανεκτικότητα στο διαφορετικό και αλλά τέτοια ανάλογης αντίληψης ζωής. Γενικώς ο προοδευτικός είναι πρόσωπο που διαλαλεί εξωστρεφώς την ελπίδα, την χαρά για το καινούργιο , τον μη συμπλεγματικό διάλογο με το ξένο η διαφορετικό , την εξέλιξη και την έν γένει καλοζωία σε πολιτισμό , οικονομία , τέχνες, γράμματα όπως επίσης και την διαφοροποίηση του μέχρι ρήξης κάποιες φορές με τις παραδόσεις και τα έθιμα

Μάλτα 1565

Ν. Λυγερός

Πριν 450 χρόνια έγινε στην Μάλτα ένας άθλος που ερμηνεύτηκε ως θαύμα σε όλη την Ευρώπη, αφού 700 Ιππότες και 5.000 Μαλτέζοι κατάφεραν ν’ αντισταθούν στη μεγάλη πολιορκία δεκάδων χιλιάδων Οθωμανών δίχως ποτέ να γονατίσουν, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές. Όταν η σκέψη σου καταφέρνει να συλλάβει αυτό το κατόρθωμα, ενώ βλέπει το μέγεθος του νησιού, καταλαβαίνεις ότι υπήρξε μια προετοιμασία. Κι αυτή είχε αρχίσει με τη δεύτερη πολιορκία της Ρόδου το 1522, γιατί εκεί ακριβώς βρίσκονταν αυτοί που θα γίνονταν στο μέλλον οι Ιππότες της Μάλτας και που ήταν στο παρελθόν οι Ιωαννίτες στα Ιεροσόλυμα. Ήξεραν λοιπόν τι σημαίνει μια ήττα όταν ο εχθρός είναι πανίσχυρος. Είδαν και τα αποτελέσματα του λάθους του 1559 όπου οι Οθωμανοί σκλάβωσαν όλους τους 500 κατοίκους του νησιού Γκόζο.

Λαική Βραδιά από τον Κεραυνό Αγ. Θωμά

Ο Αθλητικός Όμιλος Κεραυνός Αγίου Θωμά διοργανώνει λαϊκή βραδιά στο προαύλιο χώρο της Παναγίας Λιατανιώτισσας

Ο Θηβαίος γιατρός Ηρακλής Πατσόπουλος επικεφαλής στο ιατρικό τιμ της ΑΕΚ

Σε χορηγική συμφωνία με την Ευρωκλινική Αθηνών προχώρησε η ΚΑΕ ΑΕΚ, η οποία και θα αποτελέσει τον «Επίσημο Ιατρικό Υποστηρικτή» της ομάδας για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Μάλιστα, επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου, θα είναι ο Θηβαίος  χειρούργος ορθοπεδικός  Ηρακλής Πατσόπουλος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ
«Η ΑΕΚ ανακοινώνει την χορηγική συνεργασία της με την ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ, η οποία και θα αποτελέσει τον «Επίσημο Ιατρικό Υποστηρικτή» της ομάδας για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.Ανακοινώνεται επίσης, ότι επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της «Βασίλισσας», αναλαμβάνει ο Ηρακλής Ι. Πατσόπουλος, Χειρουργός Ορθοπαιδικός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Κολωνίας, Διευθυντής Β΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής και Αθλητικών Κακώσεων Ευρωκλινικής Αθηνών.

Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟΝ ΑΥΛΩΝΑ - ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015

Ιδιαίτεροι ήσαν εφέτος οι εορτασμοί για την Κοίμηση της Θεοτόκου στον Αυλώνα Αττικής. Με τη συνεργασία της ενορίας Αυλώνα, των ιερέων μας, των επιτρόπων της ενορίας, της τοπικής Κοινότητας Αυλώνα, του Αντιδημάρχου Αυλώνα, του Συλλόγου μας και αρκετών φιλακόλουθων πιστών, προετοιμάστηκαν τόσο η εκκλησία της Κοίμησης όσο και όλα τα απαιτούμενα για την ασφαλή μεταφορά της εφέστιας Εικόνας της Κοίμησης της Παναγίας η οποία συντηρήθηκε και αποκαταστάθηκε στις 25 Μαρτίου 2015 και πλέον φυλάσσεται στον καθεδρικό ναό του Αυλώνα.

Η παταγώδης αποτυχία της Ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής

Άρθρο του Δρ. Ευάγγελου Στεργιούλη*

Στην οικονομική δυσπραγία που μαστίζει την Ελλάδα και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία τον τελευταίο καιρό, ήρθε να προστεθεί, σε καθημερινή πλέον βάση, και το δράμα χιλιάδων ανθρώπων που αναζητούν μια καλύτερη ζωή γι' αυτούς και για τα παιδιά τους, μακριά από πολέμους, πείνα, δυστυχία και θανάτους. Αναζητούν μια καλύτερη ζωή μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια ένωση κρατών που δημιουργήθηκε πρωτίστως για την ειρήνη και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πιστεύουν πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προνοήσει για τις τύχες τους αφού αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στις χώρες τους και έρμαια στην εκμετάλλευση των δουλεμπόρων προσπάθησαν να σώσουν τις οικογένειες τους.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο