Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Κατατέθηκαν στο Δήμο Θηβαίων υπογραφές από Θηβαίους πολίτες για την ένταξη του Δήμου Θηβαίων στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ei-End, για Δήμους όλης της χώρας.




Συγκεκριμένα οι κκ. Πέτρος Δελής & Βασίλης Σταματάκης, Θηβαίοι πολίτες και ένθερμοι υποστηρικτές των προτάσεων Αρτέμη Σώρρα την Παρασκευή 8/11/13 κατέθεσαν φάκελο της πρότασης της Ei-End στον Δήμο Θηβαίων, προκειμένου να φτάσει το θέμα αυτό στο δημοτικό συμβούλιο και να πραγματοποιήσουν συνάντηση ενημέρωσης με τους ανθρώπους της Ei-End, όπως έχουν κάνει και άλλοι δήμοι στην Ελλάδα.

Ο φάκελος συνοδεύεται μεταξύ άλλων και με υπογραφές Θηβαίων πολιτών.

Για ευνόητους λόγους δεν δημοσιεύονται οι υπογραφές των Θηβαίων πολιτών



Το τελευταίο διάστημα η ομάδα του Αρτέμη Σώρρα, έχει θέσει σε εφαρμογή ένα τρίτο σχέδιο χρηματοδότησης. Μετά τις μετοχές της ανατολής, και τα 600 δις, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε Δήμους όλης της χώρας.

Τα χρήματα που μπορούν να δώσουν στον εκάστοτε Δήμο, είναι αυτά που οι Δήμαρχοι θα παρουσιάσουν μέσα από ένα πρόγραμμα ανάπτυξης για τον Καλλικρατικό Δήμο τους και τις ανάγκες τους γενικότερα. Με λίγα λόγια όσα θέλουν.

Ο εκάστοτε Δήμαρχος θα πρέπει να ενημερωθεί από ανθρώπους της E.N.D και στην συνέχεια να πάρει την απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, θέτοντας το σχέδιο σε εφαρμογή.

Η αποπληρωμή του δανείου έχει διάρκεια πενήντα χρόνια και μηδενικό επιτόκιο.







thivapost

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΡΟΜΑ έκλεβαν πετρέλαιο στην Θήβα!

Από μάντρα φορτηγών αυτοκινήτων…

Τα ντεπόζιτα φορτηγών άδειαζαν τρεις ΡΟΜΑ, από τους οποίους συνελήφθη ο ένας και αναζητούνται οι δυο συνεργοί του…

Οι τρεις ΡΟΜΑ, ηλικίας 19, 33 και 26 ετών, πήγαν με Ι.Χ. φορτηγό χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας στην μάντρα αυτοκινήτων 38χρονου και άδεισαν από το ντεπόζιτο φορτηγού 400 λίτρα πετρελαίου…

Ο 38χρονος κατήγγειλε το περιστατικό στην Ασφάλεια Θήβας κασι οι Αστυνομικοί εντόπισαν άμεσα τον 19χρονο, ο οποίος και ομολόγησε την πράξη του….

Το φορτηγό τους εντοπίστηκε  κοντά στον καταυλισμό και του καταυλισμού ROMA Πυρίου Θηβών και ανήκει στον 26χρονο!

viotiki-ora


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Στις 23 Νοεμβρίου η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Κατσιμπάρδη στη Θήβα

Παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Κατσιμπάρδη¨ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΟΚΤΩ ΙΕΡΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ¨

Θα γίνει το Σάββατο 23 Νοεμβρίου και ώρα 7:00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ, Η Γ.Γ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ δρ. ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου και ώρα 7:00 μ.μ. θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας η παρουσίαση από τους προαναφερόμενους του νέου βιβλίου του Γ. Κατσιμπάρδη με τίτλο ¨Στα Άδυτα Οκτώ Ιερών του Ελληνισμού¨. Με τη σύμφωνη γνώμη του Αρχιεπισκόπου θα προηγηθούν σύντομοι χαιρετισμοί ανθρώπων της πνευματικής και αθλητικής ζωής, με τους οποίους ο κ. Κατσιμπάρδης έχει μακρά φιλία και συνεργασία σε κοινωνικό επίπεδο. Συγκεκριμένα η εκδήλωση θα αρχίσει με καλωσόρισμα από τον δήμαρχο Θηβαίων κ.Σπύρο Νικολάου και τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχο Περγαντά. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τους:
κ. Κωνσταντίνο Ασκούνη, πρόεδρο Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), δήμαρχο Καλλιθέας,
κ. Κωνσταντίνο Παναγόπουλο, πρόεδρο ΣΕΓΑΣ, διευθύνοντα σύμβουλο ΑΛΚΟ,
κ. Δημήτρη Διαθεσόπουλο, πρόεδρο Κ.Ο.Ε., αντιπρόεδρο LEN (Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κολύμβησης),
δρ. Αλεξάνδρα Χαραμή, προϊσταμένη Θ΄ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων,
κ. Παναγιώτη Αγνιάδη, πρόεδρο Επιμελητηρίου Βοιωτίας, και
κ. Κωνσταντίνο Πυλαρινό, πρόεδρο της Ένωσης τ. Βουλευτών και Ευρωβουλευτών.
Καίτοι φειδωλός στις τοποθετήσεις και εκτιμήσεις του ο εκδότης (Ηλ. Λιβάνης) γράφει στο οπισθόφυλλο του βιβλίου τα εξής: «Ο αναγνώστης αυτού του – γραμμένου με γλαφυρό και ευανάγνωστο τρόπο – βιβλίου, θα αισθανθεί την ανάγκη να δώσει το χέρι στο συγγραφέα για να τον «ξεναγήσει» στα οκτώ από τα αναρίθμητα ιερά των Ελλήνων, που έχει επιλέξει ως τα σημαντικότερα προκειμένου να δείξει αυτό που επιδιώκει: το πώς δηλαδή και από ποιους αυτά ιδρύθηκαν, τι διαχρονικής αξίας μηνύματα έστειλαν και γενικότερα ποια είναι η προσφορά τους στον ελληνικό πολιτισμό και στην παγκόσμια διανόηση. Να του γνωρίσει, επίσης, τους πυρήνες των θεϊκών δυνάμεων που κατά καιρούς λάτρευαν οι Έλληνες, αρχίζοντας από τις πρώτες γυναικείες θεότητες των μητριαρχικών χρόνων, και να τον «εξοικειώσει» με τους «ιερούς γάμους» που εκείνες είχαν τελέσει με το Δία και άλλους πατριαρχικούς θεούς του αρχαιοελληνικού κόσμου. Παράλληλα, να τον «οδηγήσει» στους «φάρους» της Ορθοδοξίας: στη Μονή της Πάτμου, στην Αγία-Σοφία της Κωνσταντινούπολης και στην Παναγία της Τήνου, ώστε να τον καταστήσει κοινωνό των διαχρονικής αξίας μηνυμάτων που αυτά εκπέμπουν».
Εκείνα, πάντως, που αποτελούν το βασικό κορμό τού βιβλίου είναι δύο: Το πρώτο έχει να κάνει με το ότι οι αρχαίοι Έλληνες – σε αντίθεση με τους Ρωμαίους οι οποίοι, καίτοι κυριαρχούσαν στη Μεσόγειο τον 1οκαι 2ο μεταχριστιανικό αιώνα, προσπάθησαν με διωγμούς και θανατώσεις να αποτρέψουν τους χριστιανούς να ασπαστούν τη νέα τότε θρησκεία – αντιμετώπιζαν με ειρηνικό τρόπο κάθε νέα θρησκεία και δοξασία που εμφανιζόταν συμπεριφέρονταν, δε, φιλικά στους πιστούς των παλαιότερων θρησκειών και δοξασιών, ένδειξη του υψηλού πνευματικού και πολιτισμικού τους επιπέδου.
Το δεύτερο στοιχείο που, ανάμεσα σε πολλά άλλα, χαρακτηρίζει το βιβλίο, σχετίζεται με ένα γεγονός που μάλλον έχει μείνει αναξιοποίητο.Με το ότι, δηλαδή, το Πατριαρχείο της Ορθοδοξίας στην Κωνσταντινούπολη από την αρχή της καθιέρωσης των Συνόδων των Ιεραρχών (4ος αιώνας), λειτουργούσε και εξακολουθεί να λειτουργεί με δημοκρατικό τρόπο (ο Πατριάρχης απλά προήδρευε και προεδρεύει των Συνόδων, είναι όμως ίσος με τους άλλους Ιεράρχες, σε αντίθεση με τον Πάπα του Βατικανού των Καθολικών, όπου εκείνος έχει το ¨αλάθητο¨ και ο λόγος του δεν αμφισβητείται ποτέ και από κανέναν).
Το βιβλίο (πολυδάπανο στην έκδοσή του, καθώς έχει το σχήμα Λευκώματος και είναι εμπλουτισμένο με 65 πολύχρωμες σπάνιες φωτογραφίες από εκδόσεις της UNESCO, ελληνικών και ξένων Μουσείων και βιβλίων), δεν επιχορηγήθηκε από κανέναν φορέα ή πρόσωπο. Αρχικά, βέβαια, ενδιαφέρθηκε να χρηματοδοτήσει την έκδοση το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, πλην όμως, με τις αλλαγές που έγιναν στη συγκρότησή του, και ύστερα από τη συγχώνευσή του με γνωστή Τράπεζα, δεν ολοκλήρωσε τη χορηγία που είχε υποσχεθεί, μολονότι είχε καταβάλλει μικρό ποσό, με το οποίο καλύφθηκαν τα έξοδα της προεργασίας που χρειάστηκαν για το βιβλίο.
Σημειώνεται ότι η τιμή πώλησης τού βιβλίου ορίστηκε στα 40 ευρώ, όμως την ημέρα της παρουσίασή του, σε ένδειξη τιμής προς τους φίλους που θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση, θα πωλείται στα 30 ευρώ.

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Θήβα: Βρέθηκε σπίτι όπου δεν νοιαζόταν για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ!

Μπορεί τα περισσότερα νοικοκυριά να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν  στις αυξήσεις της ΔΕΗ, ωστόσο ένα νοικοκυριό στην Θήβα είχε λύσει το πρόβλημα του.

Δεν είχε καθόλου άγχος για τους λογαριασμούς. Όχι δεν επέλεξε να μην τους πληρώσει αλλά έβαλε χέρι στο ρολόι. Είχε σπάσει την σφραγίδα και είχε κάνει πατέντα για να μην πληρώνει ρεύμα.

Βέβαια την απάτη αυτή ανακάλυψαν οι τεχνικοί της εταιρείας που μαζί με αστυνομικούς πήγαν στο σπίτι του.

Ειδικότερα χθες το πρωί, οι αστυνομικοί μετέβησαν, μαζί με συνεργείο τεχνικών υπαλλήλων της ΔΕΔΔΗΕ, στην οικία του 34χρονου στη Θήβα, όπου διαπιστώθηκε παραβίαση σφραγίδας ρολογιού και επέμβαση από τον 34χρονο στον μετρητή κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, η απώλεια σε κιλοβατώρες ανέρχεται στις 5.000 και η συνεπακόλουθη οικονομική ζημιά που υπέστη η εταιρεία, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 959,39 ευρώ.


viotianews

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

«Ολοκλήρωση οδικού άξονα ΠΑΘΕ – Πορθμείο Γλύφας »

Την Δευτέρα  στις 11/11/2013 στο γραφείο του  Περιφερειάρχη,  στις 13:00 θα υπογραφεί  μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του  αναδόχου  η  σύμβαση κατασκευής του  έργου «Ολοκλήρωση οδικού άξονα ΠΑΘΕ – Πορθμείο  Γλύφας », προϋπολογισμού   6.400.000 €.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Επεισόδια με βουλευτές στην ΕΡΤ- Ενταση και παρέμβαση Τσίπρα στη Βουλή

Ένταση επικράτησε το απόγευμα του Σαββάτου στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.
Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζήτησαν επίμονα οι βουλευτές που βρέθηκαν στο Ραδιομέγαρο, καταγγέλλοντας προπηλακισμούς. Οι βουλευτές επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο, κάτι που δεν το επέτρεψαν οι αστυνομικοί.
Λίγη ώρα αργότερα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου βρέθηκε ξανά μπροστά στην πόρτα του Ραδιομεγάρου, όπου καλούσε σε βοήθεια. «Με σπρώχνουν αστυνομικοί, να κληθεί εισαγγελέας. Βοήθεια!», φώναζε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Την ίδια ώρα, η Ραχήλ Μακρή ανέβηκε στα κάγκελα της εισόδου, με τη βοήθεια του Δημήτρη Στρατούλη και φώναζε συνθήματα.
5654645gf5675675h
Το χρονικό της έντασης
Η ένταση ξεκίνησε όταν τεχνικοί της Δημόσιας Τηλεόρασης μπήκαν στο μάστερ κοντρόλ στα στούντιο της Αγ. Παρασκευής, υπό την προστασία των ΜΑΤ. Έξω από το κτίριο επικράτησε ένταση.
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ μάλιστα σκοπεύουν να κινηθούν άμεσα δια της νομικής οδού, αφού όπως υποστηρίζουν, τα μηχανήματα στο Ραδιομέγαρο έχουν μεγάλη αξία και κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί αν δεν συνεχίσουν να ασκούν έλεγχο οι επιτόπου τεχνικοί της ΕΡΤ.
Αυτό το γεγονός πυροδότησε αρχικά μικροένταση και στη συνέχεια νέα ένταση πιο αργά το βράδυ του Σαββάτου.
Δείτε βίντεο από τα επεισόδια:
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξε πως προπηλακίστηκε από την αστυνομία ενώ πάνω στα κάγκελα του ραδιομεγάρου βρέθηκε η βουλευτής των ΑΝΕΛ, Ραχήλ Μακρή η οποία φώναζε συνθήματα.
Ένταση και στη Βουλή
Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρθηκε η ένταση που επικράτησε έξω από το Ραδιομέγαρο της Βουλής.
Ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης κατήγγειλε ξυλοδαρμό των Ζωής Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτη Κουρουμπλή και Δημήτρη Στρατούλη από τα ΜΑΤ έξω από το κτήριο της ΕΡΤ και είπε ότι εάν δεν έρθει στην Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας να δώσει εξηγήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποχωρήσει από την συνεδρίαση.
Καταγγελία ότι χτυπήθηκαν βουλευτές των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ έκανε και ο Νότης Μαριάς.
Εκ μέρους της κυβέρνησης απάντησε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης που διέψευσε τους ξυλοδαρμούς λέγοντας ότι «η ενημέρωση που έχουμε είναι πως δεν έγινε καμία επίθεση σε βάρος βουλευτών. Αυτό που έγινε είναι ότι επιχειρήθηκε βίαιη έφοδος βουλευτών που συνοδεύονταν και από άλλους. Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει την ανακατάληψη του Ραδιομεγάρου. Είναι δημόσια περιουσία».
Ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε ότι προπηλακίστηκαν οι βουλευτές, κάλεσε την κυβέρνηση και συγκεκριμένα τον υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη να καταδικάσει τα γεγονότα και τόνισε πως «ο θεσμικός κατήφορος δεν πρόκειται να συνεχιστεί». Παράλληλα ο Αλ. Τσίπρας διέψευσε και τα σενάρια που ήθελαν ο ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρεί από τη βουλή, λόγω των γεγονότων έξω από το ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής. «Εμείς θα μείνουμε εδώ. Θα δώσουμε τον αγώνα μας μέσα και έξω από τη βουλή και θα είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων».

newsbomb


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Μεταφορα κεντρικης αποθηκης lidl Θηβας, στα Καλυβια νομου Αττικης..

LIDL HELLAS

Υπερσύγχρονα καταστήματα  και αποθηκες με καλά προϊόντα και καλές τιμές, αλλά ταυτόχρονα τόπος μαρτυρίας και βασανισμού για τους δούλους  που εργάζονται εκεί, να δουλεύουν ως ταμίες ,ταξινομητες  να ξεφορτώνουν και να τοποθετούν στα ράφια τα εμπορεύματα, να καθαρίζουν διαδρόμους και όλους τους χώρους, να ακούνε τα εξ αμάξης για να κάνουν ποιο γρήγορα ,οι περισσότεροι έχουν πάθει ανήκουστες βλάβες υγείας και εάν παραπονεθούν ο υπεύθυνος προισταμενος (γερμανοτσολιαδακι)  του κάθε καταστήματος η  αποθηκης πρέπει απαραιτήτως να τους οδηγήσει στην παραίτηση-απολυση και όλα αυτά  επιτυγχάνονται με άσκηση ψυχολογικής βίας και προσβολών .Ποιος να αντιμιλήσει? Καταπίνει την προσβολη και συνεχίζει αλλά οπωσδήποτε κάθε τόσο πρέπει να γίνει μια απόλυση για να φοβούνται οι άλλοι και να παραδειγματίζονται. Η γερμανική πειθαρχεία πάνω απ΄ όλα , το σύνθημα που ήταν γραμμένο στα στρατόπεδα κατοχής ARBET MACHT FREI είναι ο ύμνος της εργοδοσίας.                                                                           Και τωρα ηρθε και η ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ!!!!       Με καθαρα εκβιαστικο τροπο δεχθηκε χθες ο εργαζομενος της αποθηκης την νεα εντολη της γερμανικης γαλερας!!! Η μεταφορα ολης της αποθηκης με εδρα την πολη της θηβας΄ με εργαζομενους, δεκα χρονια τωρα, στην νεα υπερσυνχρονη αποθηκη στον νομο αττικης!! !!!  8 ωρες εξοντωτικης εργασιας με τον φοβο της απολυσης, και επιπλεον 3 ωρες προστιθονται στην καθημερινοτητα των εργαζομενων εφοσον θα μεταφερονται στην καινουργια αποθηκη. Εχουμε λοιπον 5.30 το πρωι εναρξη εργασιας εως την ληξη της στις 5.30 το απογευμα!!Για την αναδιοργανωση και μονο του ταμειου της εταιριας!! Και ενω η πολη μας στεναζει απο την ανεργια το λιντλ κλεινει θεσεις εργασιας!


Π.Α.ΜΕ   ΘΗΒΑΣ



ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ   την αποφαση της εταιρείας LIDL HELLAS  για την μεταφορα της κεντρικης αποθηκης  της θηβας στην νεα αποθηκη, στα  Καλυβια Αττικης.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ  την απανθρωπη συμπεριφορα προς τους εργαζομενους της,που τους υποχρεωνουν να μετακινουνται σε καθημερινη βαση 240χιλ από την θηβα για μισθους πεινας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ  τις απολυσεις που απειλει να κανει αν δεν συμφωνησουν οι εργαζομενοι για την μετακινηση τους.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ  την βαναυση και αντιλαικη σταση του Ομιλου LIDL  προς τους εργαζομενους του με μονο στοχο  την κερδοφορια μεσω της μειωση του κοστους παραγωγης.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 10/11/13

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ



ΤΟ ΒΗΜΑ



Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



ΤΟ ΕΘΝΟΣ



REAL NEWS



TΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ



ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ



ESPRESSO



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ



Η ΑΥΓΗ



ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



ΤΟ ΠΑΡΟΝ



Η ΒΡΑΔΥΝΗ



ΤΟ ΧΩΝΙ



ΤΟ ΑΡΘΡΟ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ

Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 32834/8-11-2013 πρόσκληση σε  Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος (παλαιό Δημαρχείο- οδός Πινδάρου & Οιδίποδος) την 13η του μηνός ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 19:00 για τη «Έγκριση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης Δήμου Θηβαίων έτους 2014».


              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                     
                                                ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Ο «Σύλλογος Φιλοπροόδων ο Επαμεινώνδας» (ΣΦΕ) στέρησε από τους Θηβαίους την ευκαιρία να δουν μια αξιόλογη έκθεση.




Δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η γνωστή κινητή έκθεση εκθεμάτων Αρχαίας Ελληνικής τεχνολογίας, που προγραμμάτιζε για το μήνα Νοέμβριο ο Σύλλογος «Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας».

Εδώ και αρκετό καιρό τα μέλη του Συλλόγου ενθουσιασμένα από την μεγάλη επιτυχία της έκθεσης, πραγματοποίησαν τις απαραίτητες επαφές ώστε να μπορέσει αυτή η έκθεση να έρθει και στη Θήβα, προκειμένου να την επισκεφτούν τα σχολεία της περιοχής αλλά και όποιος... Θηβαίος πολίτης. Δωρεάν.

Ιδιοκτήτης της είναι ο κ.Κώστας Κοτσανάς, ο οποίος ήρθε στην Θήβα για να κανονιστούν οι διαδικασίες και να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις για το πως μπορεί η έκθεση να έρθει στη Θήβα για είκοσι ημέρες, η ένα μήνα.

Εκεί που αντιμετώπισε ο Σύλλογος πρόβλημα είναι ο μοναδικός χώρος που υπάρχει στην πόλη και θα μπορούσε να φιλοξενήσει την έκθεση, και δεν είναι άλλος από την αίθουσα ΣΦΕ «Σύλλογος Φιλοπροόδων ο Επαμεινώνδας»

Από αρκετό καιρό πριν ενημερώθηκαν τα μέλη του ΣΦΕ να παραχωρήσουν την αίθουσα για να φιλοξενηθεί η έκθεση, συμβάλλοντας στον πολιτισμό και στη προσφορά στους Θηβαίους πολίτες.

Σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε από τους δύο συλλόγους στο τέλος του μήνα Οκτωβρίου αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα των εκλογών, για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στο Σύλλογο «Φιλοπροόδων», και η πρώτη αρνητική απάντηση «ότι δεν μπορούν να δεσμεύσουν με μια τέτοια απόφαση το επόμενο Δ/Σ».

Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές των «Φιλοπροόδων» και εκλέχθηκε ο ίδιος πρόεδρος, και ο ίδιος γενικός γραμματέας ενδεχομένως και οι υπόλοιποι.

Τότε ο Σύλλογος του «Φροντιστηρίου» έστειλε για δεύτερη φορά αίτημα εγγράφως, και η απάντηση που έλαβε χθες 7/11/13 είναι αρνητική.

Να τονίσουμε ότι αυτή η αίθουσα δεν χρησιμοποιείται, και γενικώς αυτός ο Σύλλογος τα τελευταία χρόνια δεν έχει να επιδείξει κάτι στην πόλη της Θήβας.

Λυπάμαι που ένας Σύλλογος με το όνομα Σύλλογος  «Φιλοπροόδων ο Επαμεινώνδας» στέρησε από τους μαθητές και τους πολίτες της Θήβας την ευκαιρία να δουν αυτή την έκθεση.


Ο Σύλλογος «Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας» ευχαριστεί τους επαγγελματίες της Θήβας που είχαν την καλή διάθεση να στηρίξουν έμπρακτα αυτή την προσπάθεια, καθώς και τον κ.Κοτσανά για το ενδιαφέρον του στην πόλη μας.

Λίγα λόγια για την έκθεση:

«Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων»

Μια μοναδική έκθεση με τις σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων (από το «ρομπότ - υπηρέτρια»του Φίλωνος μέχρι τον «κινηματογράφο» του Ήρωνος και από το αυτόματο ωρολόγιο του Κτησιβίου μέχρι τον αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων) έχει δημιουργηθεί από το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και περιοδεύει μετά από πρόσκληση φορέων, συλλόγων και ιδιωτών στο χώρο τους.
Σκοπός της κινητής έκθεσης όπως και του μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας είναι να αναδείξει αυτήν τη σχετικά άγνωστη πτυχή του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και να αποδείξει ότι η τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων λίγο πριν το τέλος του αρχαιοελληνικού κόσμου ήταν εξαιρετικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας μας. Για παράδειγμα οι κοχλίες και τα περικόχλια, οι οδοντωτοί τροχοί και οι κανόνες, οι τροχαλίες και οι ιμάντες, οι αλυσοτροχοί και οι αλυσίδες, οι υδραυλικοί ελεγκτές και οι βαλβίδες, οι προγραμματιστές και οι αυτόματοι πλοηγοί (εξαρτήματα όλα της μηχανής ενός σύγχρονου αυτοκινήτου) είναι μερικά μόνο από τα εφευρήματα των αρχαίων Ελλήνων που αποτέλεσαν τους θεμέλιους λίθους της πολύπλοκης τεχνολογίας τους. Αυτά τα κληροδοτήματα, ίδια και αναντικατάστατα, εξακολουθούν και σήμερα να αποτελούν τα δομικά στοιχεία της σύγχρονης τεχνολογίας μας, η εξέλιξη της οποίας θα ήταν αμφίβολη χωρίς την ανέξοδη και απροβλημάτιστη υιοθέτησή τους. Απλά χρειάστηκε πάνω από μια χιλιετία ωρίμανσης για να επανακτήσει η ανθρωπότητα αυτήν την αξιοθαύμαστη λησμονημένη τεχνολογία. Η εξερεύνηση αυτής της εποχής που η τεχνολογία αιχμής δεν κατοχυρωνόταν αποδεικνύει περίτρανα πόσα περισσότερα (από όσα νομίζουμε) χρωστά ο σύγχρονος Δυτικός Τεχνολογικός Πολιτισμός στους Έλληνες.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΚΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΕΥΟΥΣΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Ο υπολογιστικός μηχανισμός των Αντικυθήρων
(ένα ...laptop από την αρχαιότητα).
Το σταθερό αυτόματο θέατρο του Ήρωνος
(ο «κινηματογράφος»των αρχαίων Ελλήνων)
Το υδραυλικό ωρολόγιο του Αρχιμήδους
( το πρώτο υδραυλικό ωρολόγιο με κτύπους της ιστορίας)
Η αυτόματη υπηρέτρια του Φίλωνος
(το πρώτο λειτουργικό ρομπότ της ιστορίας)
Το κινητό αυτόματο θέατρο του Ήρωνος
(το αυτοκινούμενο κουκλοθέατρο των αρχαίων Ελλήνων)
Το υδραυλικό ωρολόγιο του Κτησιβίου
(ένα θαύμα του αυτοματισμού αέναης λειτουργίας χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση)
Ο πολυβόλος καταπέλτης του Διονυσίου
(ένας αυτόματος επαναληπτικός καταπέλτης με την πρώτη εφαρμογή της επίπεδης αλυσοκίνησης παγκοσμίως)
Η ύδραυλις του Κτησιβίου
(το πρώτο πληκτροφόρο μουσικό όργανο της ιστορίας)
Το υδραυλικό αυτόματο των φθεγγομένων ορνέων και της επιστραφείσης γλαυκός
(ο πρώτος αυτοματισμός επαναλαμβανόμενου θεάματος με παραγωγή κίνησης και ήχου)
Η μαγική κρήνη του Ήρωνος
(μια «αεικίνητη»συσκευή που παραβιάζει τους νόμους της υδροστατικής)
Η ευφυής οινοχόη του Φίλωνος
(η πρώτη «έξυπνη» συσκευή οικιακής χρήσης στην ιστορία)
Το ξυπνητήρι του Πλάτωνος
(η πρώτη συσκευή αφύπνισης παγκοσμίως)
Ο «παλίντονος» καταπέλτης του Φίλωνος
(ο πρώτος μεγάλος λιθοβόλος καταπέλτης της ιστορίας)
Ο αστρολάβος του Πτολεμαίου
(το G.P.S. των αρχαίων Ελλήνων)
Το αυτόματο άνοιγμα θυρών ναού μετά από θυσία στο βωμό του
(ο πρώτος κτηριακός αυτοματισμός της ιστορίας)
Η αιολόσφαιρα του Ήρωνος
(η πρώτη ατμομηχανή της ανθρωπότητας)
Η διόπτρα του Ήρωνος
(ένας θεοδόλιχος και ένας χωροβάτης από το.παρελθόν)
Η πυροσβεστική αντλία του Ήρωνος
(η πρώτη εμβολοφόρα καταθλιπτική αντλία της ανθρωπότητας)
Η μηχανή κοπής θηλυκών σπειρωμάτων του Ήρωνος
(ο πρώτος σπειροτόμος της ιστορίας)
Το αυτόματο σπονδείο με κερματοδέκτη
(ο πρώτος αυτόματος πωλητής της ιστορίας)
Το οδόμετρον του Αρχιμήδους
(το πρώτο.ταξίμετρο της ιστορίας)
Ο ηχητικός συναγερμός του Ήρωνος
(ο πρώτος αυτοματισμός προειδοποίησης της ιστορίας)
Το ατμοτηλεβόλο του Αρχιμήδους
(το πρώτο κανόνι της ιστορίας)
Ο γαστραφέτης
(ο πρώτος καταπέλτης)
Η τρίκωλος ανυψωτική μηχανή
(ο πρώτος γερανός κατακόρυφης ανύψωσης της ανθρωπότητας)
Ο υδραυλικός κοχλίας του Αρχιμήδους
Η ύσπληξ
(ο πρώτος αθλητικός μηχανισμός της ιστορίας)
Ο υδραυλικός τηλέγραφος του Αινεία
(η πρώτη συσκευή τηλεπικοινωνίας παγκοσμίως)
Η ιπτάμενη περιστερά του Αρχύτα
(η πρώτη αυτόνομη πτητική μηχανή της ανθρωπότητας)
Ο παντογράφος του Ήρωνος
(η πρώτη συσκευή αντιγραφής, μεγέθυνσης και σμίκρυνσης παγκοσμίως)
Ο «ελληνικός» νερόμυλος του Στράβωνος
(η πρώτη αξιοποίηση της υδραυλικής ενέργειας παγκοσμίως)
Η ανεμοκίνητη ύδραυλις
(η πρώτη αξιοποίηση της αιολικής ενέργειας παγκοσμίως)
Ο τετράντας του Ιππάρχου
(ο πρώτος εντοπιστής γεωγραφικού πλάτους καθημερινής χρήσης παγκοσμίως)
Ο αυτόματος κρατήρας του Φίλωνος
(η πρώτη αυτορρυθμιζόμενη συσκευή ελέγχου στάθμης παγκοσμίως)
Η κούπα του Πυθαγόρα
(η πρώτη εφαρμογή του αξονικού σιφωνίου παγκοσμίως)
Το επίπεδο ηλιακό ωρολόγιο
(η αράχνη του Ευδόξου και ο Πελεκίνος του Πατροκλέως)
Το κομμένο ημισφαιρικό ηλιακό ωρολόγιο
(το ηλιακό ωρολόγιο του Αρίσταρχου)
Η πυρσεία του Πολυβίου
(η πρώτη μέθοδος κωδικοποιημένης τηλεπικοινωνίας παγκοσμίως)
Οι γεωμετρικοί κινηματικοί μηχανισμοί
(ο κυβιστής του Πλάτωνος, ο τριχοτόμος του Νικομήδους, το μεσολάβιον του Ερατοσθένους, ο ελλειψογράφος του Πρόκλου)
Το μονόχορδο του Πυθαγόρα
(το πρώτο επιστημονικό μουσικό όργανο παγκοσμίως)
Η πόλις
(ο πρόδρομος του σκακιού)
Ο τοξωτός τόρνος
Το οστομάχιον του Αρχιμήδους
(το πρώτο παζλ της ιστορίας)
Η κρυπτογραφική (Λακωνική) σκυτάλη
Ο κρυπτογραφικός δίσκος του Αινεία
Τα δίπτυχα κερωμένα πινακίδια
Ο Μυκηναϊκός αργαλειός
(ο «ιστός»της Πηνελόπης)
Ο βαρουλκός του Αρχιμήδους
(το ισχυρότερο βαρούλκο της αρχαιότητας)
Η πλινθίς του Ιππάρχου
Η τετραπήχης διόπτρα του Αρχιμήδους



Νίκος Χατζηδούρος


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΞΕΝΟΣ ΠΑΡΑΓΩΝ

Όλα τα δεινά της Ελλάδος, από την απελευθέρωση από τον Οθωμανικό ζυγό μέχρι σήμερα, οφείλονται στο ξένο παράγοντα.
Όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα στη πατρίδα μας, από οικονομία και εθνικά θέματα, μέχρι πολιτικές δολοπλοκίες και δολοφονίες, οφείλονται στο ξένο παράγοντα. Ο ξένος παράγων, από παγκόσμια διακυβέρνηση, μέχρι ξένες μυστικές υπηρεσίες, πληρώνει δολοφόνους ή εγκληματικές εταιρίες, να εκτελούν πολιτικούς ή στελέχη πολιτικών κομμάτων, ή δημοσιογράφους, ανεπιθύμητους σε αυτούς, σύμφωνα με τα ΜΜΕ.
Όσοι πολιτικοί επιβιώνουν στην εξουσία, είναι απλώς δικοί τους, και εκτελούν τις εντολές τους. Τις εντολές του μεγάλου αδελφού.
Διανύουμε περίοδο σκληρής τρομοκρατίας, με δολοφονίες πολιτών, για να υποταγούμε πλήρως στις θελήσεις του ξένου παράγοντα.
Ο ξένος παράγων ωφελείται από τις δολοφονίες, ο ξένος παράγων ωφελείται από την αποσταθεροποίηση της χώρας.
Ο ξένος παράγων ωφελείται από την αρπαγή του ορυκτού μας πλούτου.
Ο ξένος παράγων ωφελείται από τον σχεδιαζόμενο διαμελισμό της χώρας. Ο ξένος παράγων στρέφει τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, δηλαδή εφαρμόζει τη πολιτική του διαίρει και βασίλευε επάνω στον Ελληνικό λαό, ενώ εμείς απολαμβάνουμε τη προπαγάνδα του ξένου παράγοντα  στα πληρωμένα Τουρκοκάναλα από τους καναπέδες.
Στην Ελλάδα του success story, έχουμε συσσίτια, άνεργους,
άστεγους, ασθενείς, εξαθλίωση, και αυτοκτονούντες πολίτες.
Η κυβέρνηση της συνομοσπονδίας Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, λειτουργεί για το ξένο παράγοντα, και όχι για τον Ελληνικό Λαό.
Μην τους ακούτε που λένε ότι διαπραγματεύονται και αντιστέκονται στη Τρόϊκα, αφού έχουν υπογράψει όλους τους όρους των Μνημονίων.
Είναι κυβέρνηση της Τρόϊκα. Παραπλάνησαν το Λαό για να ψηφιστούν
Ο ξένος παράγων τους έχει δέσει χειροπόδαρα με υπογραφές.
Η ελίτ της παγκόσμιας κυβέρνησης τονίζει ότι όποιος δεν μετέχει στη παγκόσμια κυβέρνηση, Σιωνιστική Ν.Τ.Π. & Παγκοσμιοποίηση, θα μείνει στη φτώχεια, στην εξαθλίωση, και στο περιθώριο.
Μετέχουμε είτε δεν μετέχουμε, πάλι δούλοι και σκλάβοι θα είμαστε.!!
Αυτά ας τα ακούσει ο κύριος Σαμαράς, που μετέχει πρόθυμα.
Είναι ένας εκ των προθύμων, κουβαλάει νερό στο μύλο της Ν.Τ.Π.
Νομίζει ότι η ανάπτυξη θα έλθει από τη Σιωνιστική ΝΤΠ & Παγκοσμιοποίηση.
Ο Ξένος Παράγων- λέγε Σιωνιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων- θεωρούν την Ελλάδα, και τον Ελληνισμό, αποδιοπομπαίο τράγο, και εμπόδιο, για να επιβάλλουν τη παγκόσμια Σιωνιστική διακυβέρνηση.
Ο Ξένος παράγων έφερε τον JEFFREY και το ΔΝΤ, ώστε να βάλλουν στο χέρι τα κοιτάσματα της Ελλάδος. Στο κόλπο και οι Γερμανοί!!
Ο ξένος παράγων λύσσαξε από την ημέρα που έμαθε ότι η Ελλάς έχει πλούσια ενεργειακά κοιτάσματα, και αποφάσισε να αποσταθεροποιήσει τη χώρα μας, για να αρπάξει τον ορυκτό μας πλούτο, σε στεριά και θάλασσα. Για την αποσταθεροποίηση της χώρας, χρησιμοποιεί την οικονομία-χρεοκοπία, με τη Τρόϊκα, και τους εφιάλτες πολιτικούς, μέχρι τις πολιτικές δολοφονίες.
Η Τρόϊκα πρέπει να καταδικαστεί από τους διεθνείς οργανισμούς δικαιοσύνης, για εγκλήματα κατά της Ελλάδος.
Η Τρόϊκα είναι και αυτή έργο και όργανο του ξένου παράγοντος.
Θέλουν να μας ρίξουν σε εμφύλιο πόλεμο, για την αρπαγή του ορυκτού μας πλούτου, από χρυσό μέχρι πετρέλαια. Από στερεά μέχρι υγρά και αέρια. Τίποτα δεν θα αφήσουν για μας!!!
Στον απόηχο της συνέντευξης του κ.Πρωθυπουργού στη T.V. εμφανίστηκε μια εικόνα πρωθυπουργού φοβισμένου,  άβουλου, γεμάτου ανασφάλεια, ισχυρίστηκε ότι ο Λαός του λέει,
«Αντώνη προχώρα, σε θέλει όλη η χώρα».
Εμφάνισε εικόνα φανατισμένου κομματικού παράγοντα.
Εμφάνισε εικόνα αρχομανούς, όπου για την εξουσία μπορεί να κάνει τα πάντα, φτάνει να χαίρει της ευνοίας του ξένου Σιωνιστικού παράγοντα.
Εμφάνισε εικόνα αφελούς πολιτικού, γιαυτό τον στηρίζει ο ξένος παράγων, για να κάνει εύκολα τις δουλειές του. («Δουλίτσες» λέει χιουμοριστικά ο κύριος  Γ. Τράγκας στις εκπομπές του στα ΜΜΕ.)
Ένας πρωθυπουργός στην υπηρεσία των υπαλληλάκων της Σιωνιστικής Τρόϊκας. Κάλυψε πλήρως το πιο διεφθαρμένο κόμμα της Ευρώπης, επειδή τον στηρίζει στην εξουσία. Τόσο αρχομανής είναι!!!
Τα κανάλια της T.V. « Ε»  & EXTRA 3, στις εκπομπές του  κ. Τράγκα παίζουν VIDEO με το Σαμαρά να εκφωνεί πύρινους λόγους κατά του ΠΑΣΟΚ, και του Βενιζέλου κατά του Σαμαρά. Αυτοί οι δύο κύριοι σήμερα συγκυβερνούν. Θαυμάστε κόσμε αξιοπρέπεια πολιτικών ανδρών. Κάθε ημέρα παραμονής της Κυβέρνησης Βενιζέλου-Σαμαρά, ισοδυναμεί με ένα χρόνο ολέθρου και καταστροφής της Ελλάδος.
Mε τη βαριά φορολογία και τα χαράτσια δημεύουν τα σπίτια μας, για να τα δώσουν στους Γερμανούς τοκογλύφους, μέρος του ξένου παράγοντα.
Oι ξένοι δολοφονούν τους νέους μας, και ο Σαμαράς στο κόσμο του….
Ούτε συλλυπητήρια δεν έστειλε στις οικογένειες των νεαρών νεκρών.
Τα ΜΜΕ λένε, «Όλη η αθλιότητα σε μια συνέντευξη».
Το μόνο που έταξε στον Ελληνικό Λαό, ήταν Free Internet με εναέριο Wi-Fi, σε ένα λαό γεμάτο φτώχεια, ανεργία, και αυτοκτονίες.
Όταν ο λαός δεν έχει να φάει, ας φάει δωρεάν ιντερνέτ με Wi-Fi.
Όταν σου παίρνουν το σπίτι, στεγάσου στο internet Wi-Fi.
Τέτοια μυαλά μας κυβερνούν. Μυαλά Μαρίας-Αντουανέτας, να φάμε  παντεσπάνι του internet Wi-Fi  και να στεγαστούμε με internet Wi-Fi.
Για τα εθνικά μας θέματα τσιμουδιά. Αυτά τα ρυθμίζουν οι άρχοντες,  μεγιστάνες, και ολιγάρχες της Σιωνιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Δυστυχώς για την Ελλάδα, σε μια τόσο δύσκολη περίοδο της ιστορίας, βρέθηκε με το μικρότερο πολιτικό ηγέτη από το Β! Παγκόσμιο Πόλεμο.
Εκτελεί ότι τον διατάξει η παγκόσμια διακυβέρνηση, και αφήνει το λαό να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, απληροφόρητος για τα γενόμενα.
Ένας ηγέτης ανίσχυρος μπροστά στα υπαλληλάκια της Τρόϊκα,
που δεν τολμά, ούτε μια διόρθωση-αδικία να κάνει π.χ. στα τέλη κυκλοφορίας. Οι πολιτικοί του ξένου παράγοντα, κατάστρεψαν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, (ΕΑΣ), διότι έτσι τους διέταξαν οι Γερμανοί του Δ! Ράϊχ, και διέλυσαν τη βιομηχανία μας.
Έχουμε πολιτικούς τέτοιους, που τα εθνικά μας θέματα τα ρυθμίζουν οι εχθροί του Ελληνισμού, ο ξένος παράγων, κατά το δοκούν.
Ακόμη και ο Τσολάκογλου καλλίτερος ήταν, από τους σημερινούς.
Βλέπετε τα ρεζιλίκια με τη κρατική τηλεόραση, πρώην ΕΡΤ!!!
Με τους «Σοσιαλδημοκράτες» - δεξιούςπολιτικούς, η Ελλάς έφθασε στο χείλος του γκρεμού, της καταστροφής, της χρεοκοπίας, και του επερχόμενου διαμελισμού. Ο Σαμαράς στο παρελθόν το έπαιζε αντι-μνημονιακός, και εκφωνούσε καυστικούς πατριωτικούς λόγους, γιαυτό τον ψήφισε η βάση της Ν.Δ. για αρχηγό και πρόεδρο της Ν.Δ., έκτοτε έκανε δεκάδες «κωλοτούμπες» στην υπηρεσία των τοκογλύφων δανειστών, και του ξένου παράγοντα, για να διατηρηθεί στην εξουσία.
Δυστυχώς η Ελλάς είναι εκτροφείο ηλιθίων ψηφοφόρων, (ψεκασμένοι), αφού ψηφίζουμε αυτούς τους εφιάλτες πολιτικούς, πράκτορες των Κοσμοκρατόρων, Παντοκρατόρων, & Επικυρίαρχων του πλανήτη.  
Υπάρχουν σχέδια της παγκόσμιας διακυβέρνησης (ξένου παράγοντα), για διαμελισμό της Ελλάδος, ο πρωθυπουργός τα γνωρίζει, και δεν ενημερώνει τον Ελληνικό Λαό, τηρεί «σιγήν ιχθύος». Τα γνωρίζουν και όλοι οι πολιτικοί Αρχηγοί. Εάν αυτό δεν είναι συνεργασία με τον εχθρό, διά της σιωπής, τότε τι είναι;;;
Για τους λαθρομετανάστες που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα, «άκρα του τάφου σιωπή». Το μόνο που μας σώζει είναι η οικονομική καταστροφή, αλλιώς θα είχαν ήδη καταλάβει τη πατρίδα μας, «αντιστάσεως μη ούσης». Να και ένα καλό της φτώχειας και της χρεοκοπίας!! Η φτώχεια διώχνει τους λαθρομετανάστες.
«Ουδέν κακόν αμιγές καλού» έλεγαν οι πρόγονοί μας.
Οι εντολές της ηγεσίας της παγκόσμιας διακυβέρνησης περί πολύ-πολιτισμού, και ρατσισμού, αντι-ρατσισμού, που υπερθεματίζουν την εισβολή και κατοχή των αλλόφυλων μαζών στη χώρα μας, θα επιφέρει τον εξαφανισμό της Ελληνικής φυλής. Δεν μας έφθαναν όλα τα δεινά της φτωχοποίησης των Ελλήνων, τώρα σαν επιτύμβιο πλάκα μας φόρεσαν και τον λεγόμενο «αντι-ρατσιστικό» νόμο, να μας φιμώσουν πλήρως, ώστε να καταστεί δυνατή η κατάληψη της Ελλάδος υπό των αλλοφύλων, «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων», ανεφώνησε ο Σαμψών, ώστε να καταστεί δυνατή η αρπαγή του ορυκτού μας πλούτου. Κατά τη σύνταξη του «αντι-ρατσιστικού» νόμου, οι μαριονέτες πολιτικοί του ξένου παράγοντα, δεν έλαβαν υπ’ όψιν,
1.- «Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» τα οποία αποπνέουν και ακτινοβολούν ρατσισμό, εναντίον των Χριστιανών Ελλήνων.
2.- Την απόφαση προ ετών του Ο.Η.Ε. που λέει «ZIONISM IS A RACISM», δηλαδή ο Σιωνισμός είναι Ρατσισμός.
Γιαυτό λύσσαξαν οι Κοσμοκράτορες να αποδείξουν ότι όλοι εμείς οι άλλοι είμαστε οι ρατσιστές. «Έβρισε ο γάϊδαρος, το πετεινό κεφάλα»
λέει ένα λαϊκό γνωμικό. Όμως με τους Γερμανούς έχουνε φιλίες……
«Τα καλά και συμφέροντα» λέει ο θυμόσοφος λαός  μας.  
3.- Τα δημοσιεύματα όλων των ΜΜΕ, ότι ο εν λόγω αντι-ρατσιστικός νόμος, έγινε κατά διαταγήν των ΑμερικανοΣιωνιστικών οργανώσεων.
4.- Τις δηλώσεις του πρώην υπουργού δικαιοσύνης.
5.- Ο εν λόγω νόμος στρέφεται κατά των Ελλήνων, και υπέρ πάσης εθνικότητος εισβολέων  κατακτητών της Ελλάδος.
6.- Ο εν λόγω νόμος έγινε κατεντολήν του ξένου παράγοντα.
7.- Δεν έλαβαν υπ’ όψιν την εντολή του Πανάγαθου Θεού, που λέει,
 «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΝ  ΜΑΘΕΤΕ ΟΙ  ΕΝΟΙΚΟΥΝΤΕΣ  ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ».
8.- Ο εν λόγω νόμος, είναι ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΣ, δηλαδή η «Ελληνική»
κυβέρνηση του ξένου παράγοντα, στρέφεται κατά των Ελλήνων φορολογουμένων, κατ’ εντολή των ξένων εχθρών της πατρίδος, οι οποίοι με αυτό το νόμο αποβλέπουν στην αρπαγή του ορυκτού μας πλούτου, και στην αλλαγή του πληθυσμού της Ελλάδος………..
9.- Με τον «αντι-ρατσιστικό» αυτό νόμο, «βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας» λέει ο λαός, αφού φιμώνουμε το Λαό μας, και επιτρέπουμε στο ξένο παράγοντα να αλωνίζει στη πατρίδα μας.
10.-Αποδεικνύεται έτσι, ότι οι πολιτικοί εκτελούν διαταγές του ξένου παράγοντα, δηλαδή μυαλό και πατριωτισμός στο Ναδίρ, αρκεί να
κατέχουν οι αρχομανείς πολιτικοί την εξουσία, και
«Γαία πυρί μιχθήτω».    
 Με αυτούς τους εφιάλτες πολιτικούς, δούλους του ξένου παράγοντα, η Ελλάς και ο Ελληνισμός έπεσαν σε παρακμή τέτοια που σήμερα απεμπολούμε τα όσια και ιερά του Ελληνισμού.
Σε λίγο χρόνο θα έχουμε κυβέρνηση Ισλαμιστών Αφρικανών & Ασιατών  στη πατρίδα μας, με τα πολιτικά δικαιώματα, τις Ελληνοποιήσεις, & τη ψήφο που παραχωρούν στους λαθρεπιβάτες του πλοίου που λέγεται Ελλάς. Δυστυχώς σε όλα αυτά τα ανθελληνικά σχέδια συνεργάζεται και η «προοδευτική» αριστερά, μέσα στα πλαίσια της φιλοσοφίας περί πολύ-πολιτισμού (λέγε Βαβέλ), της αριστερίστικης θολοκουλτούρας, χωρίς να σκεφθούν ότι έτσι καταστρέφουν τον Ελληνισμό.
Αυτά όλα τα υλοποιούν οι σύγχρονοι πολιτικοί της Ν.Δ. ,ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, των ΑμερικανοΣιωνιστών Ααρών Αβουρί & Jeffrey, και διαδόχων αυτών.
Θέλουν τη κατάργηση της ιδιοκτησίας των Ελλήνων, για να δώσουν τη Γη μας και τα σπίτια μας στους Σιωνιστές Γερμανούς του Δ! Ράϊχ.
Οι πολιτικές μαριονέτες του ξένου παράγοντα, είναι πιστοί θαμώνες των μυστικών λεσχών και στοών, των ανδρείκελων με τις «ποδίτσες». Όλα αυτά τα κάνουν για να κατέχουν την εξουσία.
Εάν δεν είσαι μέλος μυστικών Σιωνιστικών Μασονικών λεσχών, δεν ανεβαίνεις στην εξουσία.(Illuminati, Bilterberg, trilateral commission).
Προδίδουν τον Έλληνα με αντάλλαγμα τη πρόσκαιρη εξουσία.
Μετά το νόμο «περί ευθύνης υπουργών» που τόσα δεινά επέφερε στη χώρα, ετοιμάζουν τον «αντι-ρατσιστικό νόμο» για φίμωση κάθε ελεύθερης σκέψης, με τη δικαιολογία περί «ρατσισμού» των Ελλήνων.
Σε λίγο η παγκόσμια διακυβέρνηση θα έχει ως όπλο  καταδυνάστευσης των Ελλήνων, ένα ρατσιστικό νόμο, που ετοιμάζει μια υποτελής στους ξένους δυνάστες κυβέρνηση συνεργασίας υποτελών πολιτικών.
Τα πολιτικά κόμματα σήμερα είναι οι εν δυνάμει εγκληματικές οργανώσεις των γενίτσαρων, στην υπηρεσία του διεθνούς πολιτικού Σιωνισμού, των μεγιστάνων, ολιγαρχών αφεντικών τους.
Αυτό αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, αφού κατάστρεψαν τη πατρίδα μας, και τον Ελληνισμό.
Όλοι μιλάνε για οικονομική κρίση, τη κρίση αυτή την κατασκεύασαν
οι Κοσμοκράτορες, σε συνεργασία με ντόπιους πολιτικούς, για να διαμελίσουν την Ελλάδα, και να αρπάξουν τον ορυκτό της πλούτο, υπόγειο και υποθαλάσσιο, με τη συνεργασία των πολιτικών κομμάτων- -εγκληματικών οργανώσεων.
Δεν υπάρχουν πια μεγάλες πολιτικές προσωπικότητες που να καθοδηγούν τη νεολαία μας, υπάρχουν μόνο μαριονέτες,
και πολιτικοί γενίτσαροι στην υπηρεσία των εχθρών του γένους των Ελλήνων.
Οι πολιτικοί μας είναι πιόνια & μαριονέτες της Σιωνιστικής λέσχης
Bilterberg, και της Σιωνιστικής «τριμερούς επιτροπής», οργανώσεων της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Δηλαδή οι πολιτικοί μας είναι πιόνια των εχθρών του Ελληνισμού και της Ελλάδος, μαριονέτες του ξένου παράγοντα, που προσπαθεί να δημιουργήσει εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις στη χώρα μας, για τα συμφέροντά του.
Ο Σαμαράς υπόσχεται δωρεάν Wi-Fi  για όλη την Ελλάδα, ενώ η ανεργία φθάνει στο 30%, τα μαγαζιά άνοιξαν τις Κυριακές και γέμισαν με χαζοχαρούμενους άφραγκους πελάτες, οι Έλληνες έχουν ξεπεράσει κάθε ρεκόρ πολιτικής αδιαφορίας, αποβλακωμένοι από τους αεροψεκασμούς του ξένου παράγοντα, και τα χημικά αέρια της ΕΛ.ΑΣ., και τίποτα δεν δείχνει ότι κάτι καλό μπορούμε να περιμένουμε.
Το φαιδρόν είναι ότι η ΕΛ.ΑΣ. πολεμάει τον Έλληνα πατριώτη……..
Τα οικονομικά μέτρα του ξένου παράγοντα αυξάνουν την ανεργία, αυξάνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση, και οι Έλληνες κοιμούνται!
Τα οικονομικά μέτρα αυτά δεν καταδικάζονται από τα πληρωμένα ΜΜΕ του ξένου παράγοντα, αλλά υμνούνται σαν αναπτυξιακά μέτρα.
Σήμερα δεν μας κυβερνά η πατριωτική Ν.Δ. αλλά η Πολιτική Άνοιξη
του ξένου παράγοντα, η Πολιτική Άνοιξη του 3% του Σαμαρά.
Κατάντησαν τη Ν.Δ. «Αραβική Άνοιξη», και ο Νοών Νοείτω……
Οι συνεντεύξεις του μικρού πρωθυπουργού στα ΜΜΕ, χαρακτηρίζονται από αερολογίες, συντηρητισμό, και νεοφιλελευθερισμό. Κολυμπάει μέσα σε νερά υποτέλειας, φοβίας, και ατολμίας. Εφαρμόζει το «Σοκ και Δέος», και τις οικονομικές θεωρίες της «Σχολής του Σικάγου» του ξένου παράγοντα, επάνω στον Ελληνικό Λαό. Δεν πρόκειται ποτέ να βγούμε από τη κρίση, μέχρι να αποτελειώσει την Ελλάδα και τον Ελληνισμό, «ο ξένος παράγων», της Σιωνιστικής Παγκοσμιοποίησης, και Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Μερικά ΜΜΕ ζητούν άμεσο επιστροφή στη δραχμή.
Επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα θα είναι επιτυχής  ΜΟΝΟ
1.- Με  εφαρμογή της  ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ, δηλαδή διαγραφή του επαχθούς και επονείδιστου χρέους, και στάση πληρωμών τοκοχρεολυσίων προς τους τοκογλύφους δανειστές.  &
2.- Με ανατροπή του παρόντος προδοτικού πολιτικού συστήματος.
Επιδίωξη της τυραννίας του ξένου παράγοντα, είναι να πτωχεύσουν οι Έλληνες, ώστε με την επιβολή μεγάλων φόρων, να γίνει η δήμευση των περιουσιών των Ελλήνων, και να αποδοθεί αυτή στους τοκογλύφους.
Στο άρθρο 19 η Οικουμενική διακήρυξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων λέει, «Καθένας έχει το δικαίωμα της ελευθερίας της γνώμης και της έκφρασης, που σημαίνει το δικαίωμα να μην υφίσταται δυσμενείς συνέπειες για τις γνώμες του, και το δικαίωμα να αναζητεί, να παίρνει, και να διαδίδει πληροφορίες και ιδέες, με οποιοδήποτε μέσο έκφρασης,
και από όλο τον κόσμο». «Ο Σιωπών δοκεί συναινείν»…………..
Το άρθρο 120 παρ.4 του Συντάγματος των Ελλήνων λέει,
«Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στο πατριωτισμό των Ελλήνων,
που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσον εναντίον παντός που επιχειρεί να το καταλύσει». Παραπέμπει σε Τρόϊκα, διεθνείς τοκογλύφους δανειστές, και ξένο παράγοντα.
Έλληνες αφυπνιστείτε, και αντισταθείτε.

                                             ΑΝΤΩΝΗΣ  Ι.  ΓΡΥΠΑΙΟΣ
                                             Διεθνολόγος
                                             e-mail: ant.grypaios@gmail.com





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΠΡΟΣ:  Κον  ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ  ΒΟΙΩΤΙΑΣ  ,  Κον  ΜΟΥΛΚΙΩΤΗ  ΓΕΩΡΓΙΟ
             ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΜΕΛΩΝ
  Μ.Μ.Ε
   ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούσαν και αποτελούν το 99,9% των επιχειρήσεων στην χώρα μας. Παράλληλα είναι και οι μεγαλύτεροι παραγωγοί θέσεων εργασίας που για την Ελλάδα αγγίζει το 85,2% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, ενώ η σημασία τους στην δημιουργία και διατήρηση θέσεων απασχόλησης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο έχει αναγνωριστεί και από σχετική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Τα τελευταία χρόνια η πρωτοφανής οικονομική κρίση που βιώνουμε έχει πλήξει κυρίως τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Η κατακρήμνιση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών έχει προκαλέσει συντριπτική πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων που σε συνδυασμό με την υπερφορολόγηση και την έλλειψη ρευστότητας έχουν οδηγήσει σε δεκάδες χιλιάδες λουκέτα και απώλειες  θέσεων απασχόλησης.

Αυτό άλλωστε αποτυπώνεται τόσο στα επίσημα στοιχεία της ερευνάς εργατικού δυναμικού για την απασχόληση στην Ελλάδα όσο και στις εκθέσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της ΕΕ όπου υπολογίζεται ότι την τελευταία τριετία έχουν κλείσει ορίστηκα 120.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην χώρα μας. Σημειωτέον ότι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες μέσα σε αυτό το δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες αντιστάσεις στο θέμα των απολύσεων εργαζομένων, ενώ είναι πλέον κοινός τόπος ότι η ανάπτυξη στη χώρα μας θα έρθει μόνο μέσα από την προστασία και ενθάρρυνση της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας.

Δυστυχώς, όμως, ο τελευταίος νόμος του Υπουργείου Ανάπτυξης για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, που τελικά ψηφίστηκε παρά τις έντονες αντιδράσεις της μεγάλης πλειοψηφίας του επιχειρηματικού κόσμου, κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα με ορατό τον κίνδυνο εκτεταμένης ολιγοπώλησης της Ελληνικής αγοράς, χειραγώγησης των τιμών και εν τέλει περεταίρω φτωχοποίησης της Ελληνικής κοινωνίας.

Είναι πραγματικά παρήγορο ότι παρά τα έντονα σημάδια εξάντλησης και παραίτησης που παρουσιάζει το πολιτικό προσωπικό της χωράς μας, απόρροια της αδιάλλακτης στάσης των δανειστών μας και της έλλειψης προσανατολισμού που αυτή δημιουργεί, υπάρχουν ακόμα πολιτικά πρόσωπα, όπως εσείς, που δεν έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα και κυρίως με την κοινή λογική.

Θα θέλαμε λοιπόν με την επιστολή αυτή να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για την στήριξη που έμπρακτα παρείχατε στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχή μας μέσα από την απόφαση σας για το μη άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές κατ’ εφαρμογή του Νόμου 4177/2013.

Η ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ  συγχαίρει τον Αντιπεριφερειάρχη  Κον  Μουλκιώτη Γεώργιο για την απόφαση του να μην επιτρέψει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Την απόφαση αυτή το Δ/Σ της ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ  την χαρακτηρίζει  ¨Σταθμό¨ και δικαιώνει τον αγώνα όλων των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Στην αγορά δεν λείπει χρόνος……
Λείπει  ΧΡΗΜΑ





ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ ΤΗΣ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      ΧΑΡΑΤΣΗΣ     ΧΡΗΣΤΟΣ      ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

« ΕΚ∆ΟΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ»

Στην έκδοση της απόφασης µε την οποία καθορίζεται η λειτουργία των καταστηµάτων στις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 16 του Ν. 4177/2013 προχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Μουλκιώτης.

Με αφορµή την έκδοση της άνω απόφασης, δήλωσε: «Mετά την δηµοσίευση του Νόµου 4177/2013, τον Αύγουστο του 2013, είµασταν σε συνεχή διαβούλευση µε όλους τους φορείς, µε όλους τους
εργαζοµένους, για το προαιρετικό άνοιγµα των καταστηµάτων της Κυριακής, πέραν από τον αριθµό που προβλέπει ο νόµος.

Άποψή µας, είναι, ότι για την κρίση της αγοράς, σηµαντικά προβλήµατα αποτελούν, η έλλειψη αγοραστικής δύναµης των πολιτών, η υπερφορολόγηση και τα χρέη των εµπόρων. Χρειάζονται αποφασιστικά µέτρα για την πάταξη του παρεµπορίου, τον αθέµιτο ανταγωνισµό και ένα σταθερό φορολογικό σύστηµα.

Με την απόφασή µας, αφού λάβαµε υπόψη τις τοπικές ιδιαιτερότητες και τις πραγµατικές ανάγκες, καταλήξαµε στο να µην επιτρέψουµε το άνοιγµα των Καταστηµάτων καµία Κυριακή, εκτός από την πόλη της Αράχοβας, ως τουριστικού προορισµού, τον οικισµό ∆ηλεσίου και για τις πόλεις Ορχοµενού
και Αλιάρτου, µόνο την Κυριακή που περιλαµβάνεται στην χρονική περίοδο της τοπικής εµποροπανήγυρης.

 Θέτουµε αυστηρούς όρους σε περιπτώσεις πώλησης προϊόντων αποµίµησης.

Τέλος, θα ήθελα να τονίσω, ότι όλοι πρέπει να συµβάλλουν στο να προστατευθούν οι εργασιακές σχέσεις».



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Για κακουργηματική απιστία ελέγχεται ο Μ. Βαρβιτσιώτης!

Έχει και παρελθόν ο "κύριος "

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στη Βουλή σχετική δικογραφία προκειμένου να αποφανθεί για την άρση ή μη της ασυλίας του βουλευτή και υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Σύμφωνα με την δικογραφία, ο κ. Βαρβιτσιώτης εμπλέκεται σε κακουργηματική απιστία, κατά το διάστημα που.....
διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Γλυφάδας (2011-2012).
Επίσης, η Εισαγγελία του Α.Π. διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, την υπόλοιπη δικογραφία προκειμένου να ασκηθούν
ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, κατά 27 μελών του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Γλυφάδας για την αγορά δύο ακινήτων στον εν λόγω Δήμο, που επέφερε ζημιά 2,8 εκατομμυρίων ευρώ.
Ειδικότερα, κατόπιν μηνύσεως πολίτη και σχετικής έρευνας των οικονομικών εισαγγελέων, ζητείται η άσκηση ποινικής δίωξης για απιστία σε βαθμό κακουργήματος για τα 27 μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Γλυφάδας και για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στους τέσσερις συνιδιοκτήτες των δύο ακινήτων.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, η αγορά των δυο ακινήτων έγινε με σκοπό να μετατραπούν σε κοινόχρηστο χώρο, πλατεία και παιδική χαρά. Αρχικά τα ακίνητα αυτά είχαν απαλλοτριωθεί για το σκοπό αυτό, αλλά επειδή πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση, με δικαστική απόφαση η απαλλοτρίωση ακυρώθηκε.
Το δημοτικό συμβούλιο στη συνέχεια αγόρασε τα δύο ακίνητα, αλλά εκτιμήθηκε, με τις τότε αντικειμενικές αξίες, ότι για την απαλλοτρίωση ο Δήμος θα επιβαρυνόταν με 5,9 εκατομμύρια ευρώ, ενώ με απευθείας αγορά η επιβάρυνση ήταν 8,7 εκατομ. ευρώ. Δηλαδή, σημειώθηκε βλάβη στο Δήμο ύψους 2,8 εκατομ. ευρώ.

Ας μας απαντήσουν όμως οι εισαγγελικές αρχές τι έκαναν και για τα παρακάτω :

Βαρβιτσιώτης - Μύκονος

Αναμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις της χρονιάς είναι η περίφημη πλέον υπόθεση της Μυκόνου. Το όνομα του βουλευτή της Ν.Δ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη καθώς και του πρώην (εξαιτίας αυτού του ρεπορτάζ) ειδικού γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Ευγένιου Παπαδόπουλου, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση έδωσαν στη δημοσιογραφική έρευνα διαστάσεις πολιτικού σκανδάλου πρώτου μεγέθους!!! Από το γραφείο μου ανατέθηκε ο συγκεκριμένος φάκελος και αμέσως πήγα στην Μύκονο για το ρεπορτάζ. Τα όσα αποκαλύφθηκαν και όσα παρουσιάστηκαν από τις εκπομπές ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ και ΖΟΥΓΚΛΑ σας τα τακτοποίησα και σας τα παραθέτω για να έχετε συγκεντρωμένα όλα τα στοιχεία αυτής της υπόθεσης.

1ο συμβόλαιο

Το Σεπτέμβριο του 97 ο αρχιτέκτων μηχανικός Σωτήρης Μπλέτσας έχοντας πληρεξούσιο από τους πραγματικούς ιδιοκτήτες Κουντουράκη και Παπαχριστοδούλου πουλά μια έκταση 143 περίπου στρεμμάτων στη θέση ΜΕΡΧΙΑΣ στη Μύκονο σε μια ομάδα 11 ατόμων μεταξύ των οποίων και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και η μητέρα του Σοφία. Η έκταση αυτή των 143 στρεμμάτων κόστισε 85.500.000δρχ.

2ο συμβόλαιο

Τον Ιανουάριο του 99 οι ίδιοι 11 άνθρωποι ιδρύουν την off shore εταιρεία SANIBEL ESTATES LTD. Αυτή η SANIBEL αγοράζει στην ίδια περιοχή άλλα 232 στρέμματα από τους ίδιους ιδιοκτήτες προς 210.300.000 δρχ. Συνεπώς αρχές του 1999 συνολικά η ομάδα των 11, δηλαδή ο βουλευτής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η μητέρα του και 9 φίλοι του έχουν αποκτήσει 375 στρέμματα στη Μύκονο που τους κόστισαν 295.800.000δρχ.

3ο συμβόλαιο

7 μόλις μήνες μετά, τον Αύγουστο του ίδιου έτους η ομάδα των 11 –σαν φυσικά πρόσωπα – και η λιβεριανή εταιρεία SANIBEL –που είναι στην ουσία οι ίδιοι άνθρωποι- πωλούν όλη αυτή την έκταση των 375 στρεμμάτων στην τεχνική εταιρεία Κοροντζής Α.Ε έναντι 2 δισεκατομμυρίων δραχμών!!! Αγόρασαν με 300.000.000δρχ και πούλησαν στα 2 δις!! Η έκταση άλλαξε μέσα σε 2 χρόνια 2 φορές χέρια και κατέληξε στην εταιρεία Κοροντζής Α.Ε. αφού εξαπλασιάστηκε η τιμή της. Χρειάστηκε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η παρέα του και μια off shore εταιρεία για να γίνει αυτό. Και όλα έγιναν όπως έπρεπε…!!

Η έκταση

Αυτά τα 375 στρέμματα γης που τον Ιανουάριο κόστιζαν 300.000.000 και τον Αύγουστο 2 δις βρίσκονται στην Άνω Μερά, στην περιοχή ΜΕΡΧΙΑΣ στη Μύκονο εκεί που ήταν παλιά τα μεταλλεία της ΜΥΚΟΜΠΑΡ. Εν ολίγοις αυτό σημαίνει … σκαμμένη γη, γεμάτη υπόγειες στοές, με κίνδυνο κατάρρευσης λόγω των μεταλλευτικών εργασιών του παρελθόντος. Η έκταση παλαιότερα ήταν δασική αλλά κατά τη δεκαετία του 90 αποχαρακτηρίστηκε και αγοράστηκε ως αγροτεμάχιο! Η σημερινή αντικειμενική αξία της περιοχής ορίστηκε στα 1340 ευρώ το στρέμμα. Αυτό σημαίνει ότι τα ίδια 375 στρέμματα σήμερα για την εφορία αξίζουν 170.000.000 δρχ., δηλαδή σήμερα, 8 χρόνια μετά, 12 φορές κάτω από την τιμή πώλησης του 1999!!

Με την υπογραφή και τις ευλογίες του Εφόρου

Εκείνη την περίοδο στην περιοχή δεν είχε οριστεί αντικειμενική αξία και οποιαδήποτε μεταβίβαση γης θα έπρεπε να έχει την προεκτίμηση της εφορίας. Τότε προιστάμενος της εφορίας ήταν ο Σπύρος Αμπατζής. Από τα συμβόλαια λοιπόν προκύπτει ότι ο έφορος τον Ιανουάριο του 99 εκτίμησε ότι το στρέμμα αξίζει 1.200.000 δρχ και μόλις 7 μήνες μετά, ο ίδιος άνθρωπος εκτιμά 5.320.000 δρχ το στρέμμα. Στην ίδια περιοχή, για την ίδια έκταση, ο ίδιος άνθρωπος έδωσε την πρώτη φορά εκτίμηση 300.000.000 δρχ και τη δεύτερη 2 δις!! Ο κύριος Αμπατζής απάντησε ότι τη δεύτερη φορά, αγοραστής και πωλητής είχαν ήδη συμφωνήσει στο τίμημα και εκείνος δεν μπορούσε να αρνηθεί τη δήλωσή τους. Ωστόσο την επόμενη μέρα της εκπομπής Ζούγκλα, ο Υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ για τις 2 αντιφατικές εκτιμήσεις του εφοριακού με τη χαώδη διαφορά!!!

Από εκεί και μετά

Τον Αύγουστο του 1999 η εταιρεία Κοροντζής Α.Ε έχει στη διάθεσή της ένα ακίνητο που ο έφορος Μυκόνου υπογράφει ότι αξίζει 2 δις, γεγονός πολύ βολικό για την εταιρεία που εκείνη την περίοδο προετοίμαζε την εισαγωγή της στο χρηματιστηριακό ταμπλό. Προφανώς είναι πολύ χρήσιμο για μια εταιρεία να μπορεί να εμφανίζει τεράστια ακίνητη περιουσία ειδικά ενόψει της εισαγωγής της στο χρηματιστήριο. Η εταιρεία Κοροντζής ήδη από το Φεβρουάριο του 1999 είχε εξαγοραστεί από τη Μαρία Πανούση, σύζυγο του Παναγιώτη Πανούση, ιδιοκτήτη της εισηγμένης ΑΤΤΙΚΑΤ. Τελικά η εταιρεία δεν κατάφερε να πετύχει την εισαγωγή της στο ΧΑΑ και τον Δεκέμβριο του 2000 εξαγοράζεται από την ΑΛΤΕ του Απόστολου Αλλαμανή, του επιχειρηματία που υποθηκεύοντας διάφορα ακίνητα στη Μϋκονο, μεταξύ των οποίων και την εν λόγω υπερεκτιμημένη έκταση, κατάφερε να πάρει δάνεια ύψους 146.000.000 ευρώ από την Αγροτική μόνο, δάνεια επισφαλή που ποτέ δεν πληρώθηκαν και έγιναν τα γνωστά…θαλασσοδάνεια.

Οι πρωταγωνιστές

Οι χαρακτήρες αυτής της ιστορίας είναι πολλοί, όμως οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι είναι δύο και ανήκουν αναμφισβήτητα στον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον Ευγένιο Παπαδόπουλο. Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατάφερε να πουλήσει σε μια εργοληπτική εταιρεία ένα ακίνητο τουλάχιστον 6 φορές πάνω από την αξία του. Ο Ευγένιος Παπαδόπουλος είναι ο αφελής άνθρωπος που δέχθηκε να αγοράσει αυτήν την έκταση πληρώνοντάς την χρυσή ενώ γνώριζε ότι δεν αξίζει ούτε το 1/6 από την τιμή του συμβολαίου… Πάντως βάσει συμβολαίων, ο Ευγένιος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κοροντζής δέχθηκε να αγοράσει κάτι 6 φορές πάνω από την αξία του. Πως είναι δυνατό τώρα να γίνει πιστευτό κάτι τέτοιο για τον πολυπράγμονα, ιδιαίτερα ικανό σύμφωνα με την πορεία του, υπάλληλο της ΔΕΗ, που σήμερα είναι σύμβουλος του Σάββα Τσιτουρίδη, το αφήνουμε στην κρίση του καθενός… Μπορούμε να σας βοηθήσουμε με δύο στοιχεία ακόμη.

Στοιχείο 1: Ξέρετε που ήταν αποσπασμένος ο Ευγένιος Παπαδόπουλος την τετραετία 1996 – 2000; Στο γραφείο του Γιάννη Βαρβιτσιώτη, τον πατέρα του Μιλτιάδη.

Στοιχείο 2: Ξέρετε που αποσπάστηκε ο Ευγένιος Παπαδόπουλος την τετραετία 2000 – 2004; Στο γραφείο του ίδιου του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης έκανε αυτή τη συμφωνία με τον συνεργάτη του πατέρα του, που μετά έγινε και δικός του συνεργάτης…!!!


ksipnistere

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Ο Ομότιμος Καθηγητής Καρδιολογίας και συμπατριώτης κ.Παύλος Τούτουζας ομιλητής στην ημερίδα για την Υγεία που διοργανώνει το «Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας»



ΠΑΥΛΟΣ Κ. ΤΟΥΤΟΥΖΑΣ

Γεννήθηκε στη Θήβα το 1935. Έγγαµος µε την Ελένη Τούτουζα-Πανταζοπούλου. Έχουν τρία παιδιά και πέντε εγγόνια.

Είναι Οµότιµος Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστηµίου Αθηνών.

1963: Απόκτηση ειδικότητος Παθολογίας.
1964: Απόκτηση ειδικότητος Καρδιολογίας.
1966 – 1969: Μετεκπαιδευτικές σπουδές στην Αγγλία.
1984 – 2003: ∆ιευθυντής της Καρδιολογικής Σχολής του Πανεπιστηµίου Αθηνών.

Ιδρυτικό µέλος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας. Μέλος της “Nominating Committee”, επιτροπής η οποία επιλέγει και προτείνει τους υποψήφιους για το ∆ιοικητικό Συµβούλιο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας. Έχει διατελέσει µέλος της Συντακτικής Επιτροπής υψηλού κύρους ευρωπαϊκών και αµερικανικών επιστηµονικών περιοδικών, ενώ επελέγη ως κριτής εργασιών από διεθνή επιστηµονικά περιοδικά µεγάλης εµβέλειας όπως το Lancet κ.α.

Έχει χρηµατίσει Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Πρόεδρος της Ελληνικής Αντιυπερτασικής Εταιρείας, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Υπερήχων.

1991: Εκ των ιδρυτικών µελών του Ελληνικού Ιδρύµατος Καρδιολογίας
(ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.).
1991 – σήµερα: ∆ιευθυντής του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.

∆ηµοσιεύσεις: Επιστηµονικά συγγράµµατα για φοιτητές και ιατρούς.

Το 1971 Επίτοµος Καρδιολογία των Γ. Μιχαηλίδη, ∆. Αυγουστάκη, Α. Κοϊδάκη και Π. Τούτουζα.
Το 1983 ∆ιαγνωστική Καρδιολογία – Αναίµακτες Τεχνικές των ∆. Αυγουστάκη και Π. Τούτουζα.
Το 1984 Εισαγωγή στην Ηλεκτροκαρδιογραφία του Π. Τούτουζα.
Το 1987 Καρδιολογία του Π. Τούτουζα – 1η Έκδοση, το 1994 2η Έκδοση και το 1999 3η Έκδοση , σελ. 600.

Το 1993 Καρδιακές Παθήσεις µε συντονιστές Π. Τούτουζα και Χ. Μπουντούλα, τρίτοµο βιβλίο, σελ. 3.100, 2η Έκδοση το 2001 µε συντονιστές Π. Τούτουζα, Χ. Στεφανάδη και Χ. Μπουντούλα, δίτοµο βιβλίο.

Από το 1987 µέχρι το 2003, κάθε χρόνο µε συντονιστή τον Π. Τούτουζα, έκδοση ενός τόµου υπό τον τίτλο Καρδιολογικά Θέµατα, ο οποίος περιείχε διαλέξεις διακεκριµένων οµιλητών της χώρας προς το καρδιολογικό κοινό των Αθηνών στο πανεπιστηµιακό αµφιθέατρο του Ιπποκράτειου νοσοκοµείου, καθ’όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους, από την πρώτη Τρίτη (ηµέρα διαλέξεως) του Οκτωβρίου µέχρι την τελευταία του Ιουνίου. Κάθε χρόνο, όλη αυτή την περίοδο των 17 ετών, ο τόµος διανέµετο σ’όλους του Καρδιολόγους και αρκετούς Παθολόγους της χώρας µε τη βοήθεια χορηγού, 2.500-3.000 αντίτυπα των 600-900 σελ.

Το 2006 Εγχειρίδιο Καρδιολογίας, µεγάλου σχήµατος, σελ. 360, υπό Π.Τούτουζα.

Το 2008 Αλκικαρδία, του Π. Τούτουζα περί των 380 σελ.

Ερευνητικά άρθρα: Με συνεργάτες ή µόνος έχει δηµοσιεύσει πολλά άρθρα εις την ελληνικήν και άνω των 400 σε ξένα περιοδικά.
Προς ενηµέρωσιν του κοινού πολλά άρθρα στον ηµερήσιο τύπο και δηµοσίευση µέχρι σήµερα 12 βιβλίων (εκδόσεις Κάκτος), έκαστο περί τις 200 σελίδες. Εκδότης του περιοδικού του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. «στους ρυθµούς της καρδιάς» και του περιοδικού «Καρδιά & Αγγεία».

∆ιευθυντής συντάξεως των επιστηµονικών περιοδικών «Ελληνική Καρδιολογική Επιθεώρηση» της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας επί 12 έτη. 1990-2009: Πρόεδρος της Εταιρείας Βοιωτικών Μελετών.

2000 µέχρι σήµερα: Αντιπρόεδρος του Πνευµατικού Κέντρου Ρουµελιωτών.
Μέλος της Εθνικής Εταιρείας Λογοτεχνών.

Τιµητικές διακρίσεις: Ακτουάριος – Άρχων του Οικουµενικού Πατριαρχείου. Ταξιάρχης του Τάγµατος της Τιµής από τον Πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας.

Αντεπιστέλλον µέλος της Σερβικής Ακαδηµίας Επιστηµών και Τεχνών. Επίτιµο µέλος τουΦιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός». Τιµητική διάκριση από τον ∆ήµαρχο Αθηναίων. Τιµητική διάκριση από τον Μορφωτικό Σύλλογο, τον ∆ήµο και τον Ιατρικό Σύλλογο Λεβαδείας, τους ∆ήµους Θηβαίων, Λαµίας,
Αλεξανδρούπολης κ.α. Επίτιµος δηµότης Χίου και Άρτας.

ΠΑΥΛΟΣ Κ. ΤΟΥΤΟΥΖΑΣ

 Είναι Οµότιµος Καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστηµίου Αθηνών. Υπήρξε ιδρυτικό µέλος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας και έχει επίσης διατελέσει µέλος της Συντακτικής Επιτροπής
υψηλού κύρους ευρωπαϊκών και αµερικανικών επιστηµονικών περιοδικών.

 Έχει χρηµατίσει Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Πρόεδρος της Ελληνικής Αντιυπερτασικής Εταιρείας, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Υπερήχων. Είναι εκ των ιδρυτικών µελών του Ελληνικού Ιδρύµατος Καρδιολογίας και σήµερα ∆ιευθυντής του.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Μινύες, οι ιδρυτές της Λακεδαίμονος, οι μεγάλοι τεχνοκράτες της αρχαιότητας

Γράφει ο Νίκος Μπακής

Σε διάλεξη που είχε πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου του 2003 ο κορυφαίος Έλληνας αρχαιολόγος Δρ. Θεόδωρος Σπυρόπουλος είχε ισχυριστεί πως οι πραγματικοί ιδρυτές της Λακεδαίμονος ήταν οι Μινύες (και όχι οι Μυκηναίοι) και κατάγονταν από τον Ταΰγετο σύμφωνα πάντα με πηγές από το τέταρτο «βιβλίον των Ιστοριών» του πατέρα της Ιστορίας του Ηροδότου. (βλέπε video)

Οι Μινύες είναι γνωστοί ως οι μεγάλοι τεχνοκράτες της αρχαιότητας και εφευρέτες της παγκόσμιας τεχνολογίας, των γραμμάτων και των τεχνών και ετυμολογικά το όνομά τους βγαίνει από την αρχαία ελληνική λέξη «ορυχείο», εξ ου και η λέξη «mine» στα αγγλικά και γερμανικά, «miniera» στα ιταλικά, «mina» στα ισπανικά και πορτογαλικά, «le mien» στα γαλλικά κοκ. Είχαν δημιουργήσει μια τεράστια αυτοκρατορία. Μπορεί να μην είχαν κατακτήσει όλο τον πλανήτη, τον είχαν όμως εκπολιτίσει και επηρεάσει βαθύτατα.

Επομένως οι Μινύες στον Ταΰγετο, πέραν όλων των άλλων (κατασκευαστές εργαλείων) και εκτός της αποστράγγισης της μεγάλης Λίμνης της Λακεδαίμονος, ήταν κυρίως μεταλλουργοί. Αποδείχθηκε ότι οι Μινύες είχαν μεγάλες γνώσεις αρχιτεκτονικής και επειδή στον τόπο των ανασκαφών βρέθηκαν αποδείξεις για την ύπαρξη μεγάλων πυραμιδοειδών κτισμάτων, ίσως ο Μινυακός Πολιτισμός να ήταν υπεύθυνος για την ανοικοδόμηση των πυραμίδων της Αιγύπτου. Ο επισκέπτης των αρχαίων της Πελλάνας θα βρεθεί σε μία αποκάλυψη, οι τάφοι βρίσκονται στο πιο ψηλό σημείο, στην κορυφή της ακρόπολης, σαν να κυριαρχούν στην πόλη και να την προστατεύουν, ενώ το ανάκτορο είναι χαμηλά. Η Λακεδαίμων είναι φτιαγμένη κατά το πρότυπο των πυραμίδων και αυτή η αντίληψη δεν είναι «Ινδοευρωπαϊκή».

Ανάμεσα σε πολλά ευρήματα που βρέθηκαν στο Ανάκτορο του Μενελάου και της Ελένης (αμφορείς, ήλεκτρον, χρυσά αντικείμενα κλπ) ξεχωρίζουν οι πήλινοι δίσκοι με τα γράμματα Ε, Δ και Α. Οι δίσκοι αυτοί βρέθηκαν σε αρχαιολογικό στρώμα του 11 - 10ου αιώνα π. Χ. με αντίστοιχη πρωτογεωμετρική και αποκαλύπτουν ότι το αλφάβητο, το δήθεν «φοινικικό», υπήρχε στην Ελλάδα ήδη από τα υπομυκηναϊκά χρόνια. Ένα ακόμα από τα ευρήματα είναι ένα επίχρυσο αντικείμενο, το οποίο δημιουργεί υπόνοιες ότι οι Μινύες με κάποιο τρόπο είχαν γνώση του «ηλεκτρισμού», γιατί προκειμένου να γίνει η επιχρύσωση ενός αντικειμένου, απαιτείται η μέθοδος της «ηλεκτρολύσεως».

Οι Μινύες εγκαταστάθηκαν στην περιοχή το 3000 π. Χ. περίπου και ίδρυσαν την πρωτεύουσα του Κράτους τους την «Μινυακή Λακεδαίμονα» το 2700 π. Χ, η οποία θα επικρατήσει στο χώρο για 1.000 χρόνια, μέχρι που ένα φοβερό κοσμικό φαινόμενο περίπου το 1700 π. Χ. θα την καταστρέψει ολοσχερώς, ο γνωστός σ’ εμάς ως «ο Κατακλυσμός του Δευκαλίωνα». Στην συνέχεια η Λακεδαίμων θα κατακτηθεί από τους Μυκηναίους και η κυριαρχία τους δεν θα διαρκέσει περισσότερο από 500 χρόνια, δηλαδή από το 1700 π. Χ έως 1200 π. Χ.

Εκείνη ακριβώς την χρονική περίοδο σημειώνονται δυο μεγάλα γεγονότα που θα αλλάξουν για πάντα την Ελληνική Ιστορία, η «Κάθοδος των Δωριέων» και η «Επιστροφή των Ηρακλειδών». Οι Ηρακλείδες ήταν οι επικεφαλείς των λαών της θαλάσσης, οι οποίοι ήρθαν ξανά στην πατρίδα για να ανασυστήσουν την χαμένη τους αυτοκρατορία, την χαμένη Λακεδαίμονα. Καταστρέφουν πρώτα τον Μυκηναϊκό πολιτισμό και ιδρύουν πάλι την αυτοκρατορία τους με επίκεντρο τούτη τη φορά τη Σπάρτη. Ιδρυτής της Σπάρτης υπήρξε ο Μέγας Λυκούργος, ο οποίος έζησε τον 11ο αιώνα π. Χ. και όχι τον 8ο αιώνα, όπως έχουν καθιερώσει οι απαρχαιωμένες αντιλήψεις κάποιων ξένων αρχαιολογικών σχολών εδώ και εκατοντάδες έτη. Η θεωρία αυτή έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια του κ. Σπυρόπουλου, ο οποίος αμφισβητεί την λανθασμένη αυτή χρονολογική τοποθέτηση, αλλά είναι πεπεισμένος, βάσει των ευρημάτων του, να μας τεκμηριώσει τις απόψεις του, τις οποίες θα μας αποκαλύψει στο νέο του τρίτομο σύγγραμμα με τον τίτλο «ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ» που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες και θα ανατρέψει την Ιστορία του τόπου.

Οι Μινύες μεταλλευτές όπως οι Δωριείς, Αργοναύτες, Μινωίτες, Φαίακες, Ηρακλείδες, Φοίνικες κ.ά. ήταν όλοι τους αδερφικά φύλα και εκφράζονταν με διάφορα ονόματα μέσα από την πλούσια παράδοσή μας, όπως η Ελληνική Μυθολογία. Επίσης στην επικράτεια των Μινύων ανήκε και ο Βοιωτικός Ορχομενός, ο Αρκαδικός Ορχομενός, η Θήβα, η Ιωλκός και όλα τα κέντρα που είναι γνωστά από την Αργοναυτική Εκστρατεία.

Στα Ιστορικά χρόνια η Λακεδαίμων μετατρέπεται σε ιερό χώρο και ονομάζεται «Θεράπνη». Οι δε κάτοικοι της περιοχής ιδρύουν τη δική τους πόλη από το 1000 π. Χ. περίπου και την  ονομάζουν Πελλάνα, την πόλη που εξακολουθεί να υπάρχει μέχρι τις μέρες μας. Παύει να είναι διοικητικό κέντρο από το 2000 π. Χ. έως 1050 π. Χ. και παραδίδει τη σκυτάλη στην πόλη της Σπάρτης. Η «Δωρική Σπάρτη» ως πρωτεύουσα του δωρικού κόσμου ιδρύεται το 1050 π. Χ. από τους «Ηρακλείδες».

Σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να σταθώ στο βιασμό και στην παραχάραξη της Ελληνικής Ιστορίας από τα διάφορα ελληνόφωνα ανδρείκελα που προσποιούνται τους πατριώτες, οι οποίοι με τις ανθελληνικές τους απόψεις προσπαθούν να εξαφανίσουν οτιδήποτε θυμίζει την Ελλάδα του παρελθόντος. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και η «αμφιλεγόμενη» πατρότητα του ελληνικού αλφάβητου. Σύμφωνα πάντα με ανασκαφές και όχι με θεωρίες, η πατρότητα του αλφαβήτου αποδίδεται δικαιωματικά στους Φοίνικες, αφού ήταν Έλληνες και άνηκαν στο Δωρικό φύλο. Αφ’ ενός μεν ήταν αυτόχθονες και κατοικούσαν στα παράλια της Λακωνίας μέχρι τα Κύθηρα, αφ’ ετέρου αυτοί αργότερα έφυγαν από την Ελλάδα και εγκαταστάθηκαν στην Παλαιστίνη. Οι Φοίνικες εκπολίτισαν όλους τους λαούς της Μέσης Ανατολής, έγιναν εξωμότες και ενώθηκαν με τους Εβραίους. Οι Εβραίοι αργότερα οικειοποιήθηκαν το ελληνικό αλφάβητο και το παρουσίασαν ως δικιά τους επινόηση.

Τραγική είναι δυστυχώς και η κατάσταση στην ελληνική εκπαίδευση. «Μα πως είναι δυνατόν εν έτει 2013 να διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία ότι, δήθεν, τον 8ο αιώνα π. Χ. ο νομοθέτης Λυκούργος να έγραψε τη νομοθεσία της Σπάρτης στην Ελληνική γλώσσα και μετά από λίγο να εμφανίζονται στην Ελλάδα οι Εβραίοι (!) για να μας διδάξουν το ελληνικό αλφάβητο;» Ακόμη και ο πιο αγράμματος άνθρωπος του κόσμου μπορεί να αντιληφθεί ότι τα υπαλληλάκια του Υπουργείου Πολιτισμού κοροϊδεύουν τον κόσμο και τα καραγκιοζιλίκια τους έχουν ξεπεράσει πλέον κάθε όριο.

Πηγή: Διάλεξη «ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ – ΠΕΛΛΑΝΑ»  από τον Θεόδωρο Σπυρόπουλο για την Εταιρία Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά. Πανεπιστήμιο Πειραιά – Νοέμβριος 2003.

Φωτογραφίες: Νίκος Μπακής, Θεόδωρος Σπυρόπουλος

notospress


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΕΟ '' ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ '' ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Κατασκευή ηλεκτροφωτισμού στο Καλαμάκι Λαμίας

Εγκρίθηκε η κατασκευή νέου ηλεκτροφωτισμού στον κόμβο προς Καλαμάκι στην παλαιά εθνικό οδό Λαμίας – Λάρισας

Εγκρίθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας η κατασκευή έργου ηλεκτροφωτισμού στον κόμβο προς Καλαμάκι, στην έξοδο της Λαμίας προς Δομοκό, στο πλαίσιο υφιστάμενης εργολαβίας «Συντήρηση οδικού ηλεκτροφωτισμού και φωτεινών σηματοδοτών στο Εθνικό οδικό δίκτυο Φθιώτιδας- Φωκίδας – Ευρυτανίας 2013», προϋπολογισμού 156.000 €.

Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση, που όπως επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς «αποτέλεσε πολύχρονο αίτημα και απολύτως αναγκαίο έργο οδικής ασφάλειας για τους διερχόμενους και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Αυτή την εποχή, που η Περιφέρεια λειτουργεί με εξαιρετικά περιορισμένα κονδύλια, εμείς συνεργαζόμαστε με τις υπηρεσίες μας, αξιολογούμε τις μεγαλύτερες ανάγκες και ιεραρχούμε τις προτεραιότητες, έτσι ώστε να υλοποιούμε έργα χρήσιμα για τον τόπο μας και τους πολίτες.
Στο έργο της συντήρησης του ηλεκτροφωτισμού για το 2013, που έχουμε ήδη σε εξέλιξη, και αφορά τρεις Περιφερειακές Ενότητες, την Φθιώτιδα, την Φωκίδα και την Ευρυτανία, προσδιορίσαμε την απόλυτη αναγκαιότητα κατασκευής νέου ηλεκτροφωτισμού στον κόμβο προς το Καλαμάκι στην παλιά εθνική οδό, στο τμήμα Λαμίας – Δομοκού. Έτσι εγκρίναμε και πρόκειται άμεσα να υλοποιήσουμε μια σημαντική παρέμβαση που θα αναβαθμίσει τις συνθήκες κυκλοφορίας και οδικής ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας».



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΥΠΑΝ: Συμφωνία με την τρόικα για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Σε συμφωνία με την τρόικα για την προστασία της κύριας κατοικίας των φτωχών νοικοκυριών φέρεται να κατέληξε το υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, την ίδια ώρα που εντείνονται οι πιέσεις γα την απελευθέρωση των πλειστηριασμών.
Όπως έγινε γνωστό έπειτα από τη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα ο υπουγός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης με την τρόικα, σύντομα ξεκινούν οι «τεχνικές» συζητήσεις, ώστε μέσα στον Δεκέμβριο να βρεθεί η τελική «φόρμουλα».
Ωστόσο, αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι ποια είναι τα «φτωχά» νοικοκυριά και κυρίως ποια νοικοκυριά θεωρεί η τρόικα φτωχά.
Προφανώς, αναμένεται να τεθούν αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η προστασία της κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς θα συνδεθεί και με τους δύο νέους θεσμούς, τον «συνεργάσιμο δανειολήπτη» και τις «ελάχιστες δαπάνες διαβίωσης», θέματα γα τα οποία αναμένεται η απόφαση της τρόικας.
«Σε ό,τι αφορά στους πλειστηριασμούς, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη. Τα μεγάλα ψάρια και τα μεγάλα δάνεια είναι ο στόχος. Οι φτωχοί άνθρωποι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, αλλά όσοι μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους και εντούτοις κρύβονται πίσω από τη νομοθεσία, θα αποκαλυφθούν», δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης.
Η λύση που θα προωθηθεί, προσέθεσε, «δεν θα δημοσιοποιηθεί στο μεσοδιάστημα, προκειμένου να μην δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις σχετικά με τα στοιχεία των τραπεζών».


Newsbomb.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Το ΔΝΤ δεν αποκλείει τη λήψη νέων μέτρων

Οι διαπραγματεύσεις της τρόικας με τις ελληνικές αρχές συνεχίζονται και ακόμη δεν έχει αποφασιστεί η ημερομηνία αναχώρησης της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από την Αθήνα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την Ελλάδα, ο κ. Ράις επανέλαβε ότι οι συζητήσεις αφορούν τον προϋπολογισμό του 2014, μέσα στο πλαίσιο της 5ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ενώ απέφυγε να τοποθετηθεί σε ερώτηση για το θέμα της ασφάλειας του Πολ Τόμσεν, με αφορμή το περιστατικό κατά την έξοδό του από το υπουργείο Οικονομικών.
Σε ερώτηση σχετικά με δημοσίευμα εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο ο κ. Τόμσεν παρότρυνε τον κ. Στουρνάρα να μην δηλώνει ότι «δεν θα λάβει νέα μέτρα, διότι θα κληθεί να τα πάρει» ο κ. Ράις δεν θέλησε να σχολιάσει οποιαδήποτε σχετική πληροφορία και να τοποθετηθεί «στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων», προσθέτοντας ότι «αυτή την περίοδο, η αποστολή αξιολογεί τα στοιχεία για τον προϋπολογισμό του 2014 και θα πρέπει να δούμε τι μέτρα θα απαιτηθούν για να φθάσουμε στον στόχο», όπως είπε.
Επίσης, εκτός από τη μη αναφορά του σε συγκεκριμένη ημερομηνία αναχώρησης της τρόικας από την Αθήνα, δεν σχολίασε και την ερώτηση ότι ορισμένοι βουλευτές ζητούν από την κυβέρνηση «να εξετάσει την πιθανότητα ο κ. Τόμσεν να θεωρηθεί ανεπιθύμητο πρόσωπο στην Ελλάδα».
Στη συνέχεια, σε ερώτηση αν η πολιτική αστάθεια σε Ελλάδα και Ευρωζώνη, αλλά και η πολιτική βία, οφείλονται σε πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζει η τρόικα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ υποστήριξε ότι στόχος του Ταμείου είναι η εμπέδωση της μακροοικονομικής και χρηματοοικονομικής σταθερότητας, ενώ ειδικά για την Ελλάδα ανέφερε ότι είναι η προσφορά βοήθειας ώστε η χώρα να επανέλθει σε βιώσιμη ανάπτυξη το συντομότερο δυνατόν.
Στην ερώτηση για το ενδεχόμενο επίθεσης εναντίον μελών της αποστολής του Ταμείου απέφυγε να απαντήσει, ενώ για τη δολοφονία δυο μελών της Χρυσής Αυγής σημείωσε ότι «παρακολουθούμε τις εξελίξεις, αλλά δεν έχουμε συγκεκριμένο σχόλιο».
Τέλος, σε άλλες ερωτήσεις για την κατάσταση στην ευρωζώνη και για την απόφαση της ΕΚΤ για περαιτέρω μείωση των επιτοκίων, χαιρέτισε το γεγονός, διατυπώνοντας την άποψη ότι θα βοηθήσει για την ανάκαμψη της ευρωζώνης.

Newsbomb.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Ποιοι άνεργοι δικαιούνται 18.900 «επιταγές» ως 2.700 ευρώ

Προθεσμία έως τις 31 Ιανουαρίου δίνει, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σε 18.900 νέους ηλικίας έως 29 ετών για να ενεργοποιήσουν τα voucher – “επιταγές εισόδου” στην αγορά εργασίας που έμειναν αδιάθετα έως τις 31 Οκτωβρίου. Τις επιταγές δικαιούνται οι επιλαχόντες από τις λίστες των άνεργων νέων που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής σε 2 προγράμματα, για 35.000 θέσεις σε επιχειρήσεις (έμειναν αδιάθετα 8.900 voucher) καθώς και στον κλάδο του τουρισμού – επισιτισμού (10.000 θέσεις από τις οποίες απορροφήθηκαν 3.000). Με την ενεργοποίηση των επιταγών, οι νέοι αποκτούν δικαίωμα θεωρητικής και πρακτικής άσκησης και λαμβάνουν, μετά τη λήξη του προγράμματος, 2.700 ευρώ οι «άνεργοι νέοι ηλικίας μέχρι 29 ετών που είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων /ΤΕΙ» και 2.400€ οι «άνεργοι νέοι ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών – απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

arouraios



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

To «Bήμα», με ένα μυστηριώδες άρθρο καλεί τους Σαμαρά-Βενιζέλο να τα σπάσουν με την Τρόικα

Με ένα άρθρο που υπογράφει ο «Ειδικός Συνεργάτης» και έχει τίτλο «Πάρτε τους από δω!» το Βήμα τα βάζει με την Τρόικα, τους περιγράφει με «ναπολεόντειο ύφος» και καλεί την κυβέρνηση σε αντίσταση.

Γράφει ο Ειδικός Συνεργάτης:
Ο «αγία τριάδα» της τρόικας προσήλθε την Τρίτη στις διαπραγματεύσεις με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, διατηρώντας το γνωστό υπεροπτικό ναπολεόντειο ύφος.

Αφού συζήτησαν κατ' ιδίαν,επί δεκαπέντε λεπτά με τον κ. Ι.Στουρνάρα, μπήκαν στην αίθουσα των συζήτησεων,όπου τους περίμεναν περίπου 40 στελέχη της ελληνικής διοίκησης.

Και εκεί ο Πωλ Τόμσεν άρχισε να επιτιμά συλλήβδην πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες λέγοντας χαρακτηριστικά «Μην λέτε εκεί έξω ότι δεν θα πάρετε μέτρα,γιατί απλά θα τα πάρετε».

Όπως ήταν φυσικό η ατμόσφαιρα ηλεκτρίσθηκε.

Οι Έλληνες υπηρεσιακοί παράγοντες παρέθεσαν τα νεότερα στοιχεία εκτέλεσης του τρέχοντος προϋπολογισμού και επέμειναν ότι οι τρέχουσες δημοσιονομικές εξελίξεις έχουν ξεπεράσει κι αυτούς και τα απογοητευτικά σενάριά τους, τα οποία κατασκεύασαν τον περασμένο Ιούνιο και έκτοτε δογματικά δεν μετακινούνται απ' αυτά.

Τότε,αξιολογώντας την εξέλιξη των δημοσίων εσόδων, απεφάνθησαν ότι το δημοσιονομικό κενό του 2014 θα προσεγγίσει τα 2,9 δισ. ευρώ και η κάλυψή του θα απαιτήσει μέτρα εισπρακτικά και άλλα γενικής εφαρμογής.

Παρ' ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες επέμεναν ότι ο Ιούνιος δεν αποδίδει την πραγματικότητα και ότι στο δεύτερο εξάμηνο του έτους τα πράγματα θα αλλάξουν,εκείνοι δεν μετακινήθηκαν ούτε πόντο.

Η πραγματικότητα όμως τους ξεπέρασε όλους, ακόμη και τον φύσει αισιόδοξο υπουργό Οικονομικών. Οι Έλληνες, παρά τις αντίθετες εκτιμήσεις των περισσοτέρων,ανταποκρίθηκαν με εντυπωσιακό τρόπο στην εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεών τους.

Παρά το τριπλό βάρος των φόρων στ΄ ακίνητα και τις επιβαρύνσεις του φόρου εισοδήματος προσέτρεξαν στις Εφορίες και απέδωσαν τα οφειλόμενα.

Έτσι η εξέλιξη των εσόδων υπήρξε απρόσμενη. Τα στοιχεία του δεκάμηνου Ιανουαρίου - Οκτωβρίου αναιρούν τις μετριοπαθείς προβλέψεις του υπουργού Οικονομικών για πρωτογενές πλεόνασμα 340 εκατ. ευρώ, βάσει των οποίων καταρτίσθηκε το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες εκτιμούν ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 μπορεί να φθάσει το 1 δισ. ευρώ, που επιβεβαιούμενο μεταβάλλει τη δημοσιονομική βάση κατάρτισης του προϋπολογισμού για το 2014 και αναιρεί πλήρως τις απόλυτα απαισιόδοξες προβλέψεις της τρόικας.

Οι ίδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες επισημαίνουν στο Βήμα ότι «τους αποδείξαμε ότι οι τρέχουσες εξελίξεις είναι πολύ διαφορετικές από τις τις προγνώσεις τους, αλλά αυτοί είναι κολλημένοι στους υπολογισμούς τους, ωσάν να είναι ρομπότ». Και εξηγούν ότι «το δημοσιονομικό κενό των 2,9 δισ. ευρώ για το 2014 που οι τροΐκανοί υπολογίζουν δεν προκύπτει, είναι η πρόγνωσή τους ανεδαφική, σχεδόν ιδεοληπτική, δεν στέκεται τεχνοκρατικά και επιστημονικά, είναι ευθέως πολιτική και θέλει πολιτική αντιμετώπιση».

Στελέχη της Διοίκησης, που χρόνια τώρα διαπραγματεύονται με την τρόικα, είναι αυτή τη φορά εξοργισμένοι και δεν διστάζουν να μεταφέρουν στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό να τους αντιμετωπίσει όπως τους αρμόζει.

«Πάρτε τους από δω» είναι η απαίτησή τους, «μόνο ζημιά κάνουν πια στην οικονομία» φωνάζουν αγανακτισμένοι.

Κατά τα φαινόμενα, μάλλον έχει φθάσει η στιγμή για μια ελεγχόμενη πολιτική σύγκρουση με την τρόικα, αφού βεβαίως προηγουμένως «χτιστεί» το επιχείρημα της δημοσιονομικής προόδου και παρουσιαστεί με τη δέουσα ένταση στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Το ερώτημα είναι οι κκ. Αντ. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος νιώθουν ασφαλείς και σίγουροι να την επιχειρήσουν;

iefimerida


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο