Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Σχετικά με την μεσίστια ελληνική σημαία που προτείνει ο Γερμανός επίτροπος, για ρωτήστε τον…τον παίρνει που και που;

Πρώτα από όλα ζητάει, ως ενδεδειγμένη τιμωρία, να κυματίζουν μεσίστια στα ευρωπαικά κτίρια οι σημαίες των υπερχρεωμένων χωρών.
Με σύνθημα αυτήν την ατάκα προχωράει στο παρασύνθημα, δηλαδή εκχώρηση μέρους της κυριαρχίας της Ελλάδας στην Ευρώπη, λες και η κυριαρχία είναι ένα κεφάλι τυρί που κόβεται σε κομμάτια.
Δηλαδή προτείνει να αποσπαστούν στην Ελλάδα ευρωπαίοι υπάλληλοι και να αναλάβουν τόσο τη συλλογή των φόρων, όσο και τις αποκρατικοποιήσεις, δηλαδή την πώληση της Δημόσιας περιουσίας.
Γιατί σύμφωνα με τον Γερμανό Επίτροπο οι ευρωπαίοι υπάλληλοι θα αγνοήσουν τις ντόπιες αντιστάσεις και θα βάλουν τέλος στην αδράνεια.

Τρέχει η κυβέρνηση να μαζέψει γερμανικές διαρροές για χρεοκοπία της Ελλάδας

Εντείνει τις πιέσεις προς την ελληνική πλευρά  η Γερμανία, με τελευταίο επεισόδιο το δημοσίευμα περί στήριξης των γερμανικών τραπεζών σε ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας.
Σε σημερινό του δημοσίευμα, το Bloomberg γράφει ότι η γερμανική κυβέρνηση προετοιμάζει σχέδιο έκτακτης στήριξης των γερμανικών τραπεζών σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν πετύχει τους στόχους του μεσοπρόθεσμου σχεδίου και χρεοκοπήσει.
Το πλάνο περιλαμβάνει μέτρα στήριξης προς τράπεζες και ασφαλιστικές, που βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα πιθανό “κούρεμα” 50% στα ελληνικά ομόλογα που διακρατούν, εάν δεν δοθεί η επόμενη δόση του πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, σύμφωνα με τρία μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία.
Η ύπαρξη ενός Plan B, αναφέρει το δημοσίευμα, υπογραμμίζει τις γερμανικές ανησυχίες ότι η αποτυχία της Ελλάδας να πετύχει τους στόχους μείωσης του ελλείμματος απειλεί τις ευρωπαϊκές προσπάθειες αντιμετώπισης της κρίσης χρέους.

Τη «σφαγή» του 1/3 των δημοσίων υπαλλήλων θέλει η Ντόρα

Ούτε ο γνωστός, για τα… φιλολαϊκά του αισθήματα, Μητσοτάκης δεν τόλμησε ποτέ να μιλήσει για απολύσεις του 1/3 των δημοσίων υπαλλήλων, όπως έκανε σήμερα η κόρη του Ντόρα Μπακογιάννη. Η τέως υπουργός  βγήκε στα φιλόξενα παράθυρα του Σκάι και ζήτησε να γίνουν χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο.Συγκριμένα ζήτησε τη μείωση του αριθμού, κατά το 1/3 του σημερινού ανθρώπινου δυναμικού, σε βάθος δεκαετίας, ακόμα και με απολύσεις, αλλά με την προϋπόθεση – την πήρε ο πόνος…- ότι θα δοθούν αποζημιώσεις!
«Με την κάλυψη των ανθρώπων, ναι, θα πρέπει να μειωθεί ο δημόσιος τομέας. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας» πρόσθεσε.
Και μετά αναρωτιέται η Ντόρα γιατί ισοβαθμεί με την Χρυσή Αυγή στις δημοσκοπήσεις…

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ... ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ

Οι μάσκες έπεσαν, ο «προστάτης» των απανταχού κατατρεγμένων Μουσουλμάνων αφού ξεσήκωσε τον κόσμο ολόκληρο, υποτίθεται για το δίκαιο των Παλαιστινίων άλλαξε το τροπάρι και το γύρισε στο… φυσικό αέριο. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανερυθρίαστα γύρισε την κουβέντα στο… πάπλωμα το οποίο δεν είναι φυσικά η δοκιμαζόμενη από τις στερήσεις Γάζα αλλά η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ελλάδας της Κύπρου και του Ισραήλ στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μιλώντας στο Al Jazeera, ο Ρ. Τ. Ερντογάν προειδοποίησε πως η Άγκυρα δεν πρόκειται να επιτρέψει το Ισραήλ, προσέξτε μιλάει μόνο για το Ισραήλ ενώ στην ουσία η όλη επιχείρηση έρευνας και εξόρυξης πρόκειται να λάβει χώρα στην ΑΟΖ και το «Οικόπεδο 12» της Κύπρου.
Ο πασάς της Άγκυρας ανέφερε πως θα στείλει τον στόλο στην Ανατολική Μεσόγειο, σε περιοχή η οποία φυσικά ανήκει στην Κύπρο για να εμποδίσει το Ισραήλ να προχωρήσει στις εν λόγω συνεργατικές κινήσεις με τη Λευκωσία, ενώ ανέφερε ακόμα πως οι επόμενοι «Στόλοι της Ελευθερίας» για την Γάζα πρόκειται να συνοδεύονται από τον Οθωμανικό στόλο.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ («ΣΠΙΘΑ»)

Νέοι και Νέες,
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στα δύο χρόνια που ασκεί την εξουσία έχει επιφέρει μεγάλα δεινά στον τόπο μας. Η κάθετη ύφεση της οικονομίας και  η επίθεση σε κάθε κοινωνική κατάκτηση των τελευταίων 70 ετών  προκειμένου οι τοκογλύφοι δανειστές να καταληστέψουν το λαό μας, στο όνομα της αποπληρωμής του επαχθούς χρέους, έχει επηρεάσει άμεσα τη ζωή όλων μας.
Περισσότερο όμως από κάθε άλλον, έχει επηρεάσει την δική σας ζωή!
Η επίθεση που δέχεται σήμερα η νέα γενιά από αυτή τη κυβέρνηση της υποτέλειας -  που έφτασε στο σημείο με την υπογραφή του μνημονίου να εκχωρήσει την Εθνική  κυριαρχία της χώρας στους ξένους - είναι μια επίθεση που στοχεύει το πιο ευαίσθητο και πολύτιμο κομμάτι της χώρας.

Ακριβαίνει η βενζίνη: Στους... πρωταθλητές Χανιά, Ρέθυμνο και Λασίθι!

Στους θλιβερούς πρωταγωνιστές στις τιμές των καυσίμων που συνεχίζουν την ακάθεκτη άνοδό τους, παραμένουν οι Νομοί Χανίων, Ρεθύμνης και Λασιθίου στην Κρήτη!

Μαζί με την Σάμο και την Κεφαλλονιά, η μέση τιμή στο νησί, κλιμακώνεται μέχρι ........



1,804 ευρώ το λίτρο. Στον αντίποδα, Θεσσαλονίκη, Πέλλα, Ανατολική Αττική, Αθήνα και Ημαθία έχουν τις χαμηλότερες μέσες τιμές (από 1,656 ευρώ το λίτρο).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η μέση τιμή της αμόλυβδης πλησιάζει το 1,7 ευρώ το λίτρο καθώς διαμορφώνεται κατά μέσον όρο στο 1,693 ευρώ, από 1,667 πριν δύο εβδομάδες. Αυξήθηκε δηλαδή στο διάστημα αυτό κατά 2,6 λεπτά. Το ντήζελ κίνησης ακρίβυνε το ίδιο διάστημα κατά 2,4 λεπτά, από 1,412 σε 1,436 λεπτά το λίτρο.

"Σχέδιο Β'" με επιτάξεις για τις Ένοπλες Δυνάμεις αν πτωχεύσει η χώρα...

“Σχέδιο B’” με στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία τους, πρόκειται να ενεργοποιήσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, όπως αποκαλύπτει σήμερα το defencenet.gr, σε περίπτωση η χώρα οδηγηθεί σε χρεοκοπία και υπάρξουν δυσχέρειες στην χρηματοδότηση των λειτουργικών δαπανών τους.


Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, το οποίο ο κάθε Κλάδος ξεχωριστά έχει ασχοληθεί, θα υπάρξει μέχρι και επίταξη καυσίμων από τα ΕΛΠΕ, αλλά και παντός είδους αναγκαίου υλικού (τροφίμων, λιπαντικών, οχημάτων, ακόμα και ... πλοίων της ακτοπλοϊας), αν δεν υπάρχει η δυνατότητα άμεσης αποπληρωμής ή άρνησης των εν λόγω εταιρειών να παράσχουν τα απαραίτητα εφόδια για τηννυποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΗΠΑ: Επετειακές εκδηλώσεις για την 11/9 υπό την σκιά τρομοκρατικής επίθεσης

Αρχίζουν απόψε στις ΗΠΑ οι εκδηλώσεις μνήμης για τη συμπλήρωση δέκα ετών από την 11η Σεπτεμβρίου υπό την απειλή μιας νέας τρομοκρατικής επίθεσης.




Σήμερα στις 21:30 ώρα Ελλάδος (12:30 τοπική ώρα) ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζόρτζ Μπους, ο νυν αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ θα παραστούν στα εγκαίνια μνημείου στο Σάνκσβιλ της Πενσιλβάνια, στο σημείο όπου συνετρίβη η πτήση 93.

H κυβέρνησης δίνει λεφτά στους αστυνομικούς λίγο πριν την κινητοποίησή τους στη Θεσσαλονίκη!!!

Ολοκληρώθηκε η πορεία των αστυνομικών, των πυροσβεστικών, των λιμενικών και πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η πορεία των 2500 ενστόλων ξεκίνησε από το άγαλμα του Βενιζέλου και κατέληξε στη Γ.Γ. Μακεδονίας- Θράκης.
Οι ένστολοι των τριών Σωμάτων διαμαρτύρονται για τις μισθολογικές περικοπές, κάνοντας παράλληλα λόγο για σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή. Σε δηλώσεις του από τη συγκέντρωση ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι κινητοποιήσεις τους να συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.
Εν τω μεταξύ, κίνηση στο παραπέντε έκανε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να καταβάλλεται κανονικά η αποζημίωση για τα νυχτερινά και την πέραν του πενθημέρου εργασία του ένστολου προσωπικού. Η απόφαση ελήφθη έπειτα από συνεννόηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών.

Όταν πέφτει το ΠΑΣΟΚ αρχίζουν και οι πόλεμοι με την διαπλοκή

Κάτι πολύ χοντρό συμβαίνει στις σχέσεις της κυβέρνησης με τους εργολάβους και το επόμενο διάστημα αναμένεται να δούμε πολλά επεισόδια.
Η κόντρα που ξέσπασε ξαφνικά μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και της κοινοπραξίας Ολυμπία οδός που κατασκευάζει τον άξονα Κόρινθος – Πάτρα κι όχι μόνο (βλέπε Μπόμπολας κυρίαρχος στην κοινοπραξία) προοιωνίζεται πολλές συγκρούσεις και θύματα.
Και δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη κοινοπραξία και ο συγκεκριμένος εργολάβος που έρχεται σε ρήξη με την κυβέρνηση αλλά πολλές κατασκευαστικές εταιρείες που επί χρόνια παίρνουν δημόσια έργα στην Ελλάδα, τα έχουν βάλει με το υπουργείο Υποδομών.
Κάτι η οικονομική κρίση, κάτι τα μεγάλα οδικά έργα με συμβάσεις παραχώρησης που δεν προχωρούν, κάτι τα δραματικά οικονομικά αποτελέσματα των εργολάβων που είναι ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία, έφεραν τη ρήξη των τελευταίων ημερών.

Καλώς τους μούτσους στο λιμάνι

Γράφει ο JZ
Στις αποθήκες του ΟΛΘ λοιπόν θα γίνει τονταραβέρι μεταξύ των μουμουέδων και του ΓΑΠ. Φαντάζομαι πως το επικοινωνιακόεπιτελείο του pasok θά έχει ξηλώσει το μισό τουσκάλπ από το ξύσιμο, σε ένα απελιπισμένο κιαπελπιστικό μπρέϊνστόρμινγκ, ψάχνοντας τρόπονα μαζέψουν όσο το δυνατόν λιγότερες φάπες,ροχάλες, γιαούρτια και τα παρελκόμενα. Τοερωτηματολόγιο στους γράφους έχει δωθεί εδώκαι μέρες και οι πρόβες της αποστήθησης απότον αποστολέα τους κοντεύουν να τελειώσουν.
Όλοι καταλαβαίνουμε πως τα πράματα γιατους φανταζί φαφλατάδες είναι πιο στριμόκωλααπό ποτέ. Γκρεμός και ρέμα, ένα πράμα, γι αυτόκαι η απόφασή τους για πρεσκόνφερενς στολιμάνι, έχει απολύτως σημειολογικό χαρακτήρα :

Συνεχίζεται ασταμάτητα το κλείσιμο των επιχειρήσεων

Η επιδημία των λουκέτων στην αγορά συνεχίζεται και αυξάνεται ως μεταδοτική ασθένια. Τα αποτελέσματα της έρευνας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) για τα λουκέτα στο Λεκανοπέδιο και σε άλλες περιοχές της χώρας, δείχνουν μια ετήσια μεταβολή +67% και μια αύξηση από πέρυσι τον Αύγουστο κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Επί του συνόλου των καταγεγραμμένων επιχειρήσεων από το 15% που ήταν κλειστές το καλοκαίρι του 2010 και το 21% το χειμώνα του 2011, τον Αύγουστο του 2011 το ποσοστό έφτασε το 25%. Αυτό σημαίνει ότι 1 στις 4 εμπορικές επιχειρήσεις στο σύνολο της χώρας έβαλαν λουκέτο, ενώ όλα δείχνουν ότι μέχρι το τέλος του έτους έπεται συνέχεια.

Κάλεσμα σε ανοικτή συζήτηση από τον σύλλογο γονέων του δημοτικού σχολείου Στειρίου

Κάλεσμα σε ανοικτή συζήτηση από τον σύλλογο γονέων του δημοτικού σχολείου Στειρίου.

Σας προσκαλούμε την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011 στις 7:30 μ.μ. στο δημοτικό σχολείο Στειρίου σε μια ανοικτή συζήτηση ώστε να ενημερωθείτε για τις μέχρι τώρα ενέργειες του συλλόγου και να προγραμματίσουμε μαζί τις άμεσες ενέργειες και δράσεις για να αποτρέψουμε την ύστατη στιγμή την  κατάργηση  του μοναδικού σχολείου του Στειρίου.

Το Δ.Σ.

Ποιό είναι το ολικό σχέδιο της Τουρκίας;

Όποιος σκάβει το λάκκο του άλλου...

Του Σάββα Καλεντερίδη


Η Τουρκία, χρησιμοποιώντας την εποχή του Ψυχρού Πολέμου παρελκυστικά και καταχρηστικά την αξία του γεωγραφικού χώρου που κατέχει ως κράτος, κατόρθωσε να εξασφαλίσει τη στήριξη των χωρών του ΝΑΤΟ και κυρίως των ΗΠΑ και του.....
Ισραήλ, και να θέσει υπό πολυετή ομηρία Κύπρο και Ελλάδα. Με την καθοριστική στήριξη των ως άνω χωρών, η Τουρκία κατέλαβε το 40% της Κύπρου, το οποίο, παρά τα σχετικά ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ, συνεχίζει να κατέχει διατηρώντας 40 χιλιάδες στρατό κατοχής στην πολύπαθη νήσο.

Αυτό είναι το δημοσίευμα περί ελληνικής χρεοκοπίας που προκάλεσε τον πανικό

Αυτό είναι τo δημοσιεύμα που προκάλεσε τον πανικό στις χρηματαγορές και στην ελληνική κυβέρνηση.
Οι φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο, αναφέρονται στις πληροφορίες του άρθρου που επικαλείται μέσα στο σαββατοκύριακο ελληνική χρεοκοπία.
Το δίκτυο Bloomberg κάνει λόγο για πτώση του ευρώ σε χαμηλό 6 μηνών, καθώς τα μάτια των αγορών είναι στραμμένα πάνω στην ελληνική χρεοκοπία.
Μάλιστα, άλλα δημοσιεύματα μιλούν για σχέδιο που προωθεί η Γερμανία για την προστασία των τραπεζών τους, σε περίπτωση που η Ελλάδα πτωχεύσει.

Σε κατάσταση συναγερμού οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις μετά από συνεχείς πληροφορίες που φτάνουν στο Πεντάγωνο για σαφέστατο προσανατολισμό της Τουρκίας στη δημιουργία θερμού επεισοδίου με αφορμή τη ρήξη στις σχέσεις Αγκυρας Τελ-Αβίβ.
Σε ετοιμότητα, όμως, βρίσκεται και το ναυτικο του Ισραήλ με εμπροσθοφυλακή υπερσύγχρονα υποβρύχια που φέρουν πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ελληνικού πενταγώνου, οι κινήσεις της Τουρκίας στο θέμα της ενέργειας, αποσκοπούν στην επίδειξη ισχύος κυρίως προς το Ισραήλ, χωρίς να περιλαμβάνεται οποιοδήποτε χτύπημα στην πλατφόρμα εξόρυξης φυσικού αερίου, στην Κυπριακή ΑΟΖ. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερτογάν, δήλωσε ότι η Τουρκία έλαβε μέτρα για να σταματήσει το Ισραήλ από τη μονομερή όπως είπε, εκμετάλλευση φυσικών πόρων από την ανατολική Μεσόγειο. Ο Ερτογάν μιλούσε στο τηλεοπτικό δίκτυο AL Jazeera.

60.000 ευρώ ξόδεψε η Άννα Διαμαντοπούλου για κάγκελα και φρουρά

Μπορεί τα βιβλία των φοιτητών να μην έφτασαν στην ώρα τους και τα Πανεπιστήμια να είναι κλειστά, ωστόσο το Υπουργείο Παιδείας φρόντισε να είναι έτοιμα στην ώρα τους τα «οχυρωματικά έργα» στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου προκειμένου να ανακόψει πιθανές κινητοποιήσεις φοιτητών.




Σύμφωνα με αποκάλυψη του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρου Καράογλου, η κ. Διαμαντοπούλου ξόδεψε 14.740 για την αγορά και εγκατάσταση δύο συρόμενων θυρών για την κεντρική είσοδο και ακόμη 28.000,00 ευρώ για την προσθήκη επιπλέον κιγκλιδωμάτων 1,50μ. και μήκους 150 μέτρων, παρά το γεγονός ότι διέθετε ήδη.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - NATIONAL ANTHEM OF GREECE


Σκάνδαλο στην ΕΡΤ

Σκάνδαλο που αγγίζει την κυβέρνηση και αφορά διασπάθιση δημόσιας περιουσίας, ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος και απόπειρα πολιτικής συγκάλυψης, κατήγγειλε ο Τομεάρχης ΜΜΕ της Ν.Δ., βουλευτής Ευβοίας, κ. Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ. Τόνισε ότι, για πρώτη φορά στη βουλευτική του θητεία, κατέφυγε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, γιατί δεν έπαιρνε απαντήσεις στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις του στη Βουλή.
Το σκάνδαλο αφορά στη μεταφορά και διανομή του δορυφορικού προγράμματος της ΕΡΤ με την εγγύηση της France Τelecom, η οποία εξελισσόταν επωφελώς για την ΕΡΤ – είχε εξοικονομήσει 2.000.000 ευρώ το χρόνο – δηλαδή, αντί να πληρώνει, έβγαζε και 100.000 ευρώ το χρόνο.
Όπως ανέφερε ο Σίμος Κεδίκογλου η εν λόγω σύμβαση διεκόπη παράνομα-παράτυπα με έναν εξαιρετικά διαβλητό τρόπο, με μια διαδικασία «απευθείας διαβουλεύσεων» για να γίνει ανάθεση σε μια εταιρία με την επωνυμία «PCCW», την οποία χαρακτήρισε αχυροεταιρία, καθώς εκχωρεί τα δικαιώματα μεταφοράς και εκπομπής στην εταιρεία «ΤΙΤΑΝ» στη Νέα Υόρκη, που ιδρύθηκε μία ημέρα πριν την ανάθεση.

Λοιπόν, απλά τα πράγματα: ΔΡΑΣΕ Ή ΣΚΑΣΕ!

Οι δικαιολογίες τελείωσαν! Μια ζωή γκρίνιαζες γιατί δε σε εξέφραζαν τα κόμματα. Όταν επιτέλους βγήκαν στις πλατείες κάποιοι ακομμάτιστοι με την ονομασία “ Αγανακτισμένοι” σου φάνηκαν άπλυτοι. Σου φάνηκε και λίγο ότι βγήκαν για να πιουν μπύρες και να βρουν γκόμενα. Ή σε χάλασε που κρατούσαν ελληνικές σημαίες. Είπες ότι δε μπορούν να πετύχουν τίποτα.
Όταν μετά από  δύο μήνες συνεχούς και αρκετά δυναμικής παρουσίας έφυγαν, κορόιδευες ότι οι Αγανακτισμένοι πήγαν Μύκονο. Αυτοί που είχαν αφιερώσει 60 μέρες από τη ζωή του ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, βρέθηκαν να τους κοροϊδεύεις επειδή δεν αφιέρωσαν 100 μέρες, όπως εσύ ήθελες. Εσύ που ποτέ δε νοιάστηκες να βοηθήσεις.

Izvoarele (Πηγές): Μια μικρή ΕΛΛΑΔΑ στο δέλτα του Δούναβη !!!

Το χωριό δημιουργήθηκε στα 1820 από Έλληνες της Θράκης όταν αυτοί για να αποφύγουν τις Τούρκικες θηριωδίες, ακολούθησαν τον Ρώσικο στρατό (ο οποίος είχε φτάσει μέχρι την Ανδριανούπολη) και εγκαταστάθηκαν στην περιοχή αυτή. Aρχικά εγκαταστάθηκαν κάπου στην Ρωσία αλλά το 1830 αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Στην πορεία τους προς την πατρίδα αναγκάστηκαν να σταματήσουν στο χωριό αυτό κι έκτοτε έμειναν εκεί.
Μέχρι σήμερα, όχι μόνο έχουν παραμείνει Έλληνες αλλά μιλούν ακόμη την Ελληνική Γλώσσα και μάλιστα με τους ιδιωματισμούς της Θράκης. Κατοικείται από 2.500 Έλληνες ενώ άλλοι 1.500 ζουν σε διπλανά χωριά. Πρόκειται ίσως για τη μεγαλύτερη αμιγή Ελληνική Κοινότητα στην Ευρώπη.
Με παραδοσιακές φορεσιές από το φεστιβάλ της ”Ημέρας της ηλικιωμένης” (αρχαϊκό έθιμο αφιερωμένο στις
ηλικιωμένες του χωριού).
Ακόμα και σήμερα οι κάτοικοι του, όλοι Έλληνες, μιλάνε Ελληνικά και έχουν άσβεστη μέσα τους την φλόγα και την αγάπη για την πατρίδα τους, την Ελλάδα !!!
Το χωριό είναι παραμελημένο και οι συνθήκες διαβίωσης πολύ δύσκολες. Υπάρχει ελληνικό σχολείο το οποίο ενώ παλιότερα στεγαζόταν στο κτίριο του ρουμάνικου σχολείου, τώρα για κάποιους λόγους έχει απαγορευτεί η χρήση του.

Ο Λεμεσού Αθανάσιος στο σπίτι του Γέροντος Παϊσίου




Γλώσσα: το ανίκητο υπερόπλο

Ο Καύκασος δεν βγάζει πλανητικό πρωταθλητή. Ξεχάστε το.
Όσοι Σαακασβίλι κι αν προκύψουν οι Άγγλοι (έχοντας ως βιτρίνα τους αδαείς Αμερικανούς) θα νικούν τους Ρώσους και τους Κινέζους κατά κράτος.
Ούτε τα τανκς, οι έξυπνες βόμβες ή τα πυρηνικά μπορούν να «ντοπάρουν» μια υπερδύναμη για να κόψει πρώτη το νήμα του αγώνα για την παγκόσμια επικράτηση.
Τα όπλα και το χρήμα είναι οι εφεδρείες στον παγκόσμιο πόλεμο που ξεκίνησε από την πρώτη ημέρα που αντίκρισε τον ήλιο το ανθρώπινο είδος.
Επιβεβαιώνουν την ισχύ αλλά δεν μπορούν να τη δημιουργήσουν – ούτε καν να την αυξήσουν.
Μια υπερδύναμη που σέβεται τον εαυτό της και δεν θεωρεί συγκυριακή την τοποθέτησή της στο χάρτη των ισχυρών πρέπει να διαθέτει, να εξελίσσει και να προστατεύει τα δύο ζωτικότερα όργανά της.

Όταν τα ελληνικά ΜΜΕ προβάλουν τουρκικά σήριαλ...οι τούρκοι κομάντος κατεβάζουν ελληνικές σημαίες - Βίντεο


ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ….

Υπάρχουν έντονες φήμες τις τελευταίες ώρες και μετά τα γεγονότα κατά την άφιξη του κ.Γιωργάκη Μινέϊκο Παπανδρέου, για τρομοκράτηση των αυριανών συγκεντρώσεων στην Θεσσαλονίκη.
Ο εκφοβισμός της αστυνομίας για τις αυριανές μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις στην Θεσσαλονίκη δεν έχουν τελειωμό. Οι εντολές που έχουν από την πολιτική ηγεσία είναι για άμεσες συλλήψεις και χτύπημα στο ψαχνό. Σκοπός τους είναι η δημιουργία πανικού και εκφοβισμού. Η τρομοκράτηση των πάντων…
Η μοναδική μας απάντηση σε αυτές τις μεθοδεύεσεις, είναι η μαζική προσέλευση στις πορείες διαμαρυρίας που θα λάβουν χώρα στην συμπρωτεύουσα. Μην φοβηθεί κανείς από τις απειλές του κράτους-τρομοκράτη.

Νέα μάχη μεταξύ αλλοδαπών στο κέντρο

Όταν πέφτει η νύχτα στα πέριξ της Ομόνοιας ... αλλάζουν και οι νόμοι.
Οι αντίπαλες συμμορίες αλλοδαπών της περιοχής εξακολουθούν να κάνουν ό,τι θέλουν μια ανάσα απ' την πλατεία και το τοπικό αστυνομικό τμήμα.
Αυτή τη φορά γύρω στις δύο μετά τα μεσάνυχτα το πεδίο μάχη στήθηκε στην οδό Λεωνίδου. Οι πληροφορίες για το γιατί και το πως είναι ελάχιστες, όπως συμβαίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις, πάντως το θέμα είναι ότι και πάλι δυο αντίπαλες ομάδες ήρθαν στα χέρια.

Αμέσως βγήκαν όμως και τα μαχαίρια με αποτέλεσμα ένας άνδρας 33 ετών από το Ιρακ να δεχθεί δυο χτυπήματα, ένα στο κεφάλι και ένα στην κοιλιά.

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

BLOOMBERG: ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ

Σχέδιο στήριξης των γερμανικών τραπεζών σε περίπτωση που η Ελλάδα χρεοκοπήσει φέρεται να ετοιμάζει η κυβέρνηση της Γερμανίας, όπως υποστηρίζει το διεθνές πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg, το οποίο επικαλείται δηλώσεις γερμανών αξιωματούχων. Τα εν...
λόγω κυβερνητικά στελέχη, τα οποία δεν κατονομάζονται, αφήνουν να διαρρεύσει ότι υπάρχει «σχεδίο Β» για στήριξη των γερμανικών τραπεζών σε περίπτωση που η Ελλάδα κηρύξει στάση πληρωμών. 


Η διαρροή αυτή κλιμακώνει τις -ήδη ασφυκτικές- πιέσεις στην Αθήνα για απόλυτη τήρηση του οικονομικού προγράμματος ανεξαρτήτως κόστους.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Επιθετικές κινήσεις τουρκικών τεθωρακισμένων στην κατεχόμενη Κύπρο

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του ιστολογίου μας, τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν κινήσεις τεθωρακισμένων στην κατεχόμενη Κύπρο, με αποτέλεσμα να ανεβάζουν την “θερμοκρασία” στα ύψη, αφού υπάρχουν ταυτόχρονα και οι θέσεις – δηλώσεις Νταβούτογλου σχετικά με την γεώτρηση από τη Noble Energy και η γενικότερη αντιπαράθεση με το Ισραήλ.
Συγκεκριμενα, στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου και σχετικά κοντά στην πράσινη γραμμή, τουρκικά τεθωρακισμένα κινούνται σε μεγάλους σχηματισμούς που “σπάνε” σε ίλες αρμάτων, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει επικοινωνία αξιωματικών τεθωρακισμένων (από τις ίλες) με τάγματα που υποστηρίζει η κάθε ίλη.

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΤΟΧΗΣ: Θέλουν να στείλουν Γερμανούς φοροεισπράκτορες στην Ελλάδα

Την απόσπαση δημοσίων υπαλλήλων από την ΕΕ στην Ελλάδα, προκειμένου αυτοί να συμβάλουν στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και στη βελτίωση της εισπρακτικής ικανότητας του ελληνικού κράτους, προτείνει ο γερμανός επίτροπος της ΕΕ, αρμόδιος για την Ενέργεια, Γκίντερ Ετινγκερ.
Ο γερμανός επίτροπος υπογραμμίζει, σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα «Bild», ότι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπιστούν οι αδυναμίες της ελληνικής δημόσιας διοίκησης είναι να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα εξειδικευμένα στελέχη από τις άλλες χώρες της ΕΕ.
Σύμφωνα με «tovima», ο ίδιος εκτιμά ότι οι υπάλληλοι αυτοί, οι οποίοι θα αποσπασθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, αγνοώντας ενδεχόμενες – κοινωνικές και πολιτικές – αντιστάσεις, θα βάλουν τέλος στην αδράνεια.
«Οποιος ζητεί αλληλεγγύη θα πρέπει να είναι διατεθειμένος να εκχωρεί για κάποιο διάστημα τις αρμοδιότητές του», υποστηρίζει.

Θα πείτε ποτέ και καμιά αλήθεια;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αδυνατώ να κατανοήσω πώς μερικά πράγματα περνούν εντελώς απαρατήρητα ή σχολιάζονται μεταξύ τυρού και αχλαδίου ή απλώς αναφέρονται ως κάτι το συνηθισμένο και το αναμενόμενο ή δεν αναφέρονται καθόλου – είτε από τα μέσα ενημέρωσης, είτε από την αντιπολίτευση.

Έπρεπε ή όχι να σηκωθεί ο κόσμος στο ποδάρι με τη δήλωση του επικεφαλής του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης (EFSF) Κλάους Ρέγκλινγκ, σύμφωνα με την οποία «το πρόγραμμα που εφαρμόζει η τρόικα στην Ελλάδα δεν αποδίδει και η χώρα δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα»;

Για τις αγορές το ξέραμε, αλλά ότι «το πρόγραμμα που εφαρμόζει η τρόικα δεν αποδίδει»;

Και να το λέει ο άνθρωπος που μόλις πρόσφατα διορίστηκε από τους δανειστές προκειμένου να χειρίζεται τα προγράμματα στήριξης σε χώρες όπου… εφαρμόζονται προγράμματα της τρόικας;

Άσχετος είναι; Δεν ξέρει τι λέει; Τότε γιατί τον διόρισαν; Και γιατί – μετά από τέτοια δήλωση-κεραυνό – παραμένει στη θέση του και δεν έχει ακόμη καρατομηθεί, όπως η επικεφαλής του Γραφείου Παρακολούθησης Προϋπολογισμού της Βουλής; (Η αλήθεια είναι πως ούτε αυτό το είχα καταλάβει. Θέλω να πω γιατί οι βουλευτές χρειάζονται βοήθεια για να παρακολουθούν τον προϋπολογισμό; Δεν υπάρχει κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, με (λέμε τώρα) γνώστες του αντικειμένου;)

Ομιλία στη Βουλή «Η Βοιωτία παράγει αξιόλογα και ποιοτικά προϊόντα που πρέπει να συμπεριληφθούν στο καλάθι της νοικοκυράς. Ανοίγει ο δρόμος για τους νέους αγρότες. Νέα τομή στον πρωτογενή τομέα»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:  «Η Βοιωτία παράγει αξιόλογα και ποιοτικά προϊόντα που πρέπει να συμπεριληφθούν στο καλάθι της νοικοκυράς. Ανοίγει ο δρόμος για τους νέους αγρότες. Νέα τομή στον πρωτογενή τομέα»

Ομιλία Βασιλικής Τσόνογλου-Βυλλιώτη στη Βουλή  «Θεσμικό πλαίσιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τις συλλογικές οργανώσεις και την επιχειρηματικότητα του αγροτικού κόσμου – Οργάνωση της εποπτείας του Κράτους»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κατάσταση στην Οικονομία έφτασε -εξαιτίας της λανθασμένης συνταγής και της κυβερνητικής αναποτελεσματικότητας- στο απροχώρητο. Όλα τα στοιχεία, διαψεύδοντας τις κυβερνητικές εκτιμήσεις, καταγράφουν δραματική επιδείνωση:
·         Η ύφεση, στο δεύτερο τρίμηνο του χρόνου, έφτασε στο 7,3%.
·         Η ανεργία ξεπέρασε το 16% και συνεχίζει να αυξάνεται με εφιαλτικούς ρυθμούς.
·         Τα λουκέτα, σε ενάμισι χρόνο, έφτασαν τις 68 χιλιάδες.
·         Η ανταγωνιστικότητα επιδεινώθηκε, σπρώχνοντας τη χώρα από την 71η θέση, που ήταν το 2009, στην 90η θέση φέτος.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκ​ος της Χρυσής Αυγής μιλάει την Κυριακή σε εκδήλωση μνήμης για την μάχη του Μαραθώνα

Ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την Χρυσή Αυγή στην Αθήνα, Νίκος Μιχαλολιάκος, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής εκδήλωσης που πραγματοποιείται την Κυριακή 11/9 στη Ραφήνα. Με αφορμή την ιστορική επέτειο της Μάχης του Μαραθώνα, οι Τοπικές Οργανώσεις Ανατολικής Αττικής του κόμματος της Χρυσής Αυγής, πραγματοποιούν εκδήλωση μνήμης στο ξενοδοχείο “Αύρα” της Ραφήνας. Το περιεχόμενο της εκδήλωσης θα είναι ιστορικό και πολιτικό:
«Ο πολιτικός Αγώνας της Χρυσής Αυγής ενάντια στο διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας»
ΟΜΙΛΗΤΗΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
Γενικός Γραμματέας ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων
«Το μήνυμα της μάχης του Μαραθώνα ως εφαλτήριο για εθνική ανάταση»
ΟΜΙΛΗΤΗΣ: ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ
Γεωπόνος – Επιστήμων Τροφίμων
Ιστορικός Συγγραφέας
Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 7.30 μμ
Ξενοδοχείο «ΑΥΡΑ» - Ραφήνα

Γελάει όλη η Θεσσαλονίκη…


(η φωτογραφία τραβήχτηκε πριν από λίγη ώρα)
Τί να πει κανείς… Οι άνθρωποι θέλουν να ασκήσουν πολιτική με όρους δεκαετίας του ’60!
Ήρθε ο ηγεμόνας στην συμπρωτεύουσα! Επιτέλους κάτι θα κινηθεί στην καημένη την πόλη!
Αυτήν την στιγμή, τα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ σε όλο το μήκος της Εγνατίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, βρίσκονται σε μεγάλο αναβρασμό! Τα μέχρι εχθές ανενεργά έργα είναι τώρα γεμάτα δεκάδες εργάτες στο κάθε ένα, όλη έχουν στα χέρια τους κάποιο εργαλείο και σκαλίζουν το χώμα (μου θύμισε όταν υπηρετούσα την θητεία μου που θέλαμε να φαίνεται ότι ασχολούμαστε με κάτι για να μην μας “χώσουν” σε καμιά αγγαρία), όλα φωταγωγημένα, όλα άψογα! Όσοι περνάνε και τους βλέπουν γελάνε και κουνάνε το κεφάλι για την κατάντια της φτωχομάνας που έγινε ζητιάνα!

"ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΡΑΒΙΑ, ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ"

Ιωάννης Σ. Θεοδωράτος
Δημοσιογράφος-Αμυντικός Αναλυτής


Ο λαός μας χρησιμοποιεί την φράση «Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες», η οποία στην προκείμενη περίπτωση αντανακλά τις νέο-οθωμανικές ναυτικές επιδιώξεις και αξιώσεις για κυριαρχία και έλεγχο στην Ανατολική Μεσόγειο. Πόσο «μεγάλα» όμως είναι τα τουρκικά καράβια και σε πόσο ισχυρές «φουρτούνες» μπορούν να αντέξουν; Μήπως η τουρκική «ναυτοσύνη» δεν είναι κατάλληλη για τις ιστορικά ταραγμένες θάλασσες της περιοχής;  
  Η αποκαλυπτική ώρα ανάδειξης ή συντριβής του νέο-οθωμανικού ναυτικού μεγαλείου φαίνεται ότι βρίσκεται προ των πυλών, καθώς μετά και από τις τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού Τ. Ερντογάν, το Τουρκικό Ναυτικό θα συνοδεύει τα πλοία που θα επιχειρήσουν να διασπάσουν τον αποκλεισμό της Γάζας. Επίσης όλες οι ενδιαφερόμενες χώρες ενημερώθηκαν ότι η Τουρκία θεωρεί κάτι σαν «ναυτική αυλή» την Ανατολική Μεσόγειο, οπότε η παρουσία πολεμικών πλοίων που θα φέρουν την ημισέληνο θεωρείται απόρροια της νταβουτογλιανής έμπνευσης νέο-οθωμανικής στρατηγικής. Συνεπώς οι έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ στοχοποιούνται καθώς η Άγκυρα «δεν εγκρίνει» τη συνεργασία Κύπρου-Ισραήλ.

Θ.Πάγκαλος: "Αν η Τουρκία επιτεθεί στη Κύπρο, θα πολεμήσουμε"! (upd)

Στο χορό των προειδοποιητικών δηλώσεων προς την Τουρκία, εν όψει των γεωτρήσεων της Κύπρου στην Α.Μεσόγειο, μπήκε και η Ελλάδα: Eπιτέλους, δύο χρόνια μετά την έλευση της κυβέρνησης στην εξουσία ακούστηκαν από τα χείλη του αντιπροέδρου Θ.Πάγκαλου σωστές κουβέντες: Από το βήμα της Βουλής πριν λίγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, προειδοποίησε την Τουρκία ότι η Ελλάδα θα στηρίξει την Κυπριακή Δημοκρατία αν η Τουρκία θελήσει να εφαρμόσει τον "Αττίλα ΙΙΙ" ή επιτεθεί με οποιαδήποτε τρόπο την Κύπρο. "Οποιαδήποτε επίθεση κατά της Κύπρου θα είναι και επίθεση κατά της Ελλάδας" τόνισε.

Ακόμη μια εμφάνιση UFO στη Μόσχα

Άλλη μια εμφάνιση UFO καταγράφηκε στη Μόσχα στις 7 Σεπτεμβρίου Πρόκειται για ένα τριγωνικού σχήματος φαινόμενο που σχηματίζεται από ισάριθμα φώτα καθώς φαίνεται να διασχίζει το συννεφιασμένο ουρανό της ρωσικής πρωτεύουσας. Σε αντίθεση με  άλλες περιπτώσεις πυραμοειδών UFO που είχαν  παρουσιαστεί΄ πέρυσι και οι οποίες αποδείχθηκαν ως φάρσα, το συγκεκριμένο βίντεο φαίνεται γνήσιο, με την έννοια ότι δεν υποστεί κάποια ψηφιακή επεξεργασία.


Βίντεο από την επίσκεψη του κ. Κ. Παπούλια στο ΚΕΕΔ

Το Υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο
 με τα στιγμιότυπα και τις δηλώσεις της Α.Ε. του Προέδρου
 της Δημοκρατίας κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο
 Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο.

Ομιλία Μίκη Θεοδωράκη στο Ελληνικό

  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΓΩΝΑ (Ε.Υ.Α.)

Ο Μίκης Θεοδωράκης με την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών (Σπίθα) ενισχύει την προσπάθεια της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού και συμμετέχει στο

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011 στον εξωτερικό χώρο του κτηρίου Ξιφασκίας με ομιλία του ιδρυτή της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών.

Θα ακολουθήσει συναυλία με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και τους ερμηνευτές : Δημήτρη Μπάση, Σοφία Παπάζογλου, Παναγιώτη Πετράκη, Κατερίνα Παπουτσάκη.

Φιάσκο με την λίστα των φοροφυγάδων.....

Το Υπουργείο Οικονομικών προφασιζόμενο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και κάνοντας ένα θεωρητικώς σημαντικό βήμα, ανακοίνωσε τα ονόματα και της επιχειρήσεις των μεγαλο-οφειλετών του δημοσίου. (δείτε ΕΔΩ)
Αντί όμως για τα συγχαρητήρια του ελληνικού λαού η κυβέρνηση κινδυνεύει από εγκληματική προχειρότητα (;) να καταστρέψει και το παραμικρό ίχνος αξιοπιστίας της.

Στην λίστα των μεγαλοφειλετών περιλαμβάνονται επιχειρήσεις φαντάσματα που έκλεισαν πριν από δεκαετίες, οφειλέτες για τους οποίους έχει ρυθμιστεί (και εξοφληθεί!!!) το χρέος, χρεωκοπημένες εταιρείες από τις οποίες κανείς δεν μπορεί να περιμένει οτιδήποτε καθώς δεν κατέχουν πλέον κανενός είδους περιουσιακό στοιχείο όπως π.χ. η ΑΙΓΑΙΟΝ!!!!

Ο Χορός των Ρόδων...

Πολλές πόλεις μοιάζουν με πολλές γυναίκες...
Καλές και όμορφες όταν έχεις λεφτά, κακές, σκληρές και άσχημες όταν δεν έχεις. Μια τέτοια πόλη είναι κι η Φραγκφούρτη· προπάντων όταν έχει καμιά γιορτή, όπως τώρα που πλησιάζουν Χριστούγεννα. Στολίζεται, φωτίζεται, γεμίζει τις βιτρίνες της με ό,τι πιο λαμπερό διαθέτει και περιμένει από σένα... κι εγώ δεν ξέρω τι. Ευτυχώς η γυναίκα μου δε μοιάζει με τη Φραγκφούρτη. Περισσότερο μοιάζει με ένα ήσυχο, ειρηνικό χωριό την άνοιξη, όπου μπορεί κανείς να επιβιώσει και να χαρεί τη ζωή, έστω και χωρίς λεφτά. Κι επομένως δεν έχει λόγο να περιφέρεται σκοτεινός και βαρύθυμος, όπως καλή ώρα εγώ.
Ομως εδώ και βδομάδες έχανα, έχανα συνέχεια. Στη γυναίκα μου δεν έλεγα τίποτα, αυτή όμως έδειχνε να καταλαβαίνει τα πάντα. Κάθε μεσημέρι που με συνόδευε μέχρι το λεωφορείο του καζίνου, βάδιζε πλάι μου υποστηρίζοντάς με σαν να συνόδευε το φέρετρο του άντρα της. Κοιτούσε αμίλητη κάτω, και φαινόταν να μην την ενδιαφέρει τίποτα εκτός από τα βήματά της, που όταν θα συμπλήρωναν έναν ορισμένο αριθμό έως τη στάση, θα χωρίζαμε. Μια φορά μόνο σταμάτησε μπρος σε μια βιτρίνα με δερμάτινα είδη και μου έδειξε μια γυναικεία τσάντα.
­ Ομως είναι πολύ ακριβή, συμπλήρωσε γρήγορα και με απομάκρυνε μόνη της.

Ένα βήμα πριν από τη στάση πληρωμών!

Πριν από λίγη ώρα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προφανώς ύστερα από υπόδειξη των  Βενιζέλου   – Σαχινίδη, διέρρευσε  ότι  κλείνουν οι  στρόφιγγες των πληρωμών  με εξαίρεση τις ανελαστικές δαπάνες,  δηλαδή τους μισθούς και τις συντάξεις. Την επόμενη εβδομάδα  ο Οργανισμός Διαχείρισης  Δημοσίου Χρέους θα προχωρήσει σε  νέα έκδοση  εντόκων αναζητώντας  2 δις ευρώ   μπας και μαζέψει μερικά χρήματα  αφού στη χθεσινή δημοπρασία από τα  300 εκατ. ευρώ που ζητούσε άντλησε μόλις τα  μισά  (155 εκατ. ευρώ).

Εκτός συνόρων το κρητικό λάδι Πρωτοβουλία από τους τοπικούς φορείς

Την εκτός συνόρων προβολή του κρητικού ελαιολάδου, επιθυμεί το Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου, το οποίο στοχεύει επίσης στην ανάδειξη του προϊόντος σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για το λόγο αυτό,............



δυναμικά προετοιμάζεται για τη συμμετοχή του σε μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και ποτών, την Anuga 2011, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Γερμανία.

Το Δίκτυο πρόκειται να συμμετέχει στην έκθεση μέσω ενός ενιαίου περιπτέρου που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κρήτης, δράση που διοργανώνεται από τον ΟΠΕ και αναφορικά με την κρητική συμμετοχή από τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης. Από την Κρήτη συμμετέχουν 16 επιχειρήσεις, οι οποίες και δραστηριοποιούνται στο χώρο του ελαιολάδου.

Πρόγραμμα Ημερίδας Πινδάρεια 17 Σεπτεμβρίου 2011

Πινδάρεια 2011


Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Θηβαίων, ώρα έναρξης 9:30 π.μ - ώρα λήξης 5:30 μ.μ.
Ημερίδα με θέμα «Διαβατήρια Ευετηριακά Δρώμενα -Παλαιές Μορφές- Σύγχρονοι Προβληματισμοί- Νέες Ερμηνείες»
Συνδιοργάνωση:  Δημοτικός Οργανισμός Θήβας
                           Κέντρο Λαογραφικής Ακαδημίας Αθηνών
                          Πολιτιστικός Σύλλογος “Βλάχικος Γάμος”
 

10:00-10:20 Γεώργιος Αιπατερινίδης: Οπτική καταγραφή λαϊκών δρωμένων στον πραγματικό τους χώρο και στον εθιμικό τους χρόνο.
10:20-10:40 Μαρία Ανδρουλάκη: Ο ανανεωτικός ρόλος των

Ο «δημοκράτης» Γλέζος κατά του «φασίστα» Μεγάλου Αλεξάνδρου!

Ο Μανώλης Γλέζος, στρεφόμενος κατά του... Μεγάλου Αλεξάνδρου, προκαλεί όλους τους Έλληνες, αναδεικνύοντας και τα διαχρονικά εθνοπροδοτικά σύνδρομα της αριστεράς! Πάλι καλά που δεν σκέφτονται και πριν μιλήσουν και αποκαλύπτουν σε όλο της το μεγαλείο την απέχθειά τους σε ο,τιδήποτε ελληνικό! Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Πολλές φορές, μέσα από τις σελίδες του «ΕΚ», σας έχουμε πει ότι με την αριστερά ειδικά, σοσιαλδημοκρατική, σοσιαλιστική, ριζοσπαστική, κομμουνιστική, τροτσκιστική, μαοϊκή ή ο,τιδήποτε άλλο φαιδρό, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο σύγκλισης, συμφωνίας, συμμαχίας ή και συζήτησης. Η δογματική βλακεία όλων των ανωτέρω, ο οπορτουνισμός τους, η έλλειψη αρχών και ο αμοραλισμός τους, η ορθολογιστική τους «αυτοπεποίθηση» που οδηγεί στον ανασκολοπισμό ολόκληρων εθνών και κοινωνιών, δεν έχουν όρια.

Στο λιμάνι… κρυπτόμενος και φυλασσόμενος ο πρωθυπουργός

Για πρώτη φορά πρωθυπουργός δεν θα εγκαινιάσει την ΔΕΘ και επίσης για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου δεν θα δοθεί στο Βελλίδειο, αλλά στο λιμάνι. Ο φόβος των αποδοκιμασιών και η οργή των διαδηλωτών ήταν τα στοιχεία εκείνα που έκαναν τον Παπανδρέου να μην εγκαινιάσει την Έκθεση και την Κυριακή να πάει να κρυφτεί στο… ασφαλές λιμάνι για να δώσει τη συνέντευξη.
Και τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι: γιατί ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη; Γιατί ξοδεύτηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την μετακίνηση των αστυνομικών και της κυβερνητικής κουστωδίας; Γιατί δεν έδινε την συνέντευξη απ΄ το Μαξίμου, απ΄ το Καστρί ή όπου αλλού νοιώθει ασφαλής; Εκτός αν… λεφτά υπάρχουν για… πέταμα!

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Κάθε νέα σχολική χρονιά είναι μια καινούργια αρχή για όλους : μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Αυτή η χρονιά συνδέεται με την αρχή μιας εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, που επιχειρεί να δημιουργήσει νέα δεδομένα στο χώρο της παιδείας. Μιας μεταρρύθμισης που καλείται να αποδείξει ότι το νέο εκπαιδευτικό σύστημα, μπορεί να εδραιώσει μια σύγχρονη, ισχυρή παιδεία, με επαγγελματικό και κοινωνικό αντίκρισμα.

Η νέα σχολική χρονιά είναι η ευκαιρία, πέρα από τις διαπιστώσεις να φανούμε δημιουργικοί, έχοντας σαν γνώμονα ότι η παιδεία του σήμερα διαμορφώνει την κοινωνία του αύριο.

Αυτή η χρονιά, του 2011, που σηματοδοτεί νέους όρους στην εκπαίδευση, είναι παράλληλα και η πρώτη χρονιά του Καλλικράτη και της αιρετής Περιφέρειας. Στις νέες μας αρμοδιότητες, περιλαμβάνεται το ΕΣΠΑ, μέσα από το οποίο χρηματοδοτούμε και υλοποιούμε νέα σχολικά κτίρια και βελτιώνουμε σημαντικά τις κτιριακές υποδομές.
Μέσω του ΕΣΠΑ, κατασκευάζουμε 47 έργα σχολικών κτιρίων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συνολικού προϋπολογισμού 58,2 εκατομμυρίων €, ολοκληρώνοντας και παραδίδοντας ορισμένα σε χρήση αυτή τη σχολική χρονιά.

Σκοπιανοί σκέφτονται να αγοράσουν μετοχές του Λιμένα Θεσσαλονίκης

 

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα ιδιωτικοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους. Ένα μέρος 24 τοις εκατό θα πρέπει να δοθεί στην πώληση με μετοχές, ενώ το υπόλοιπο το 51 τοις εκατό θα κρατήσει η ελληνική εταιρεία. Η προσφορά ανοίγει το δρόμο για τις σκοπιανές εταιρείες να εισέλθουν στο παιχνίδι και να αγοράσουν μέρος του λιμανιού.Καλά πληροφορημένες πηγές ομιλούν ότι η θύρα εισόδου για αγορά μέρους του λιμανιού είναι ανοικτή, αλλά μόνον εάν οι σκοπιανές εταιρείες εκτελέσουν την αγορά από κοινού. Δίνεται, έτσι, μια καλή ευκαιρία, αλλά, όπως λένε οι πηγές, θα πρέπει να μπει εγγυητής το κράτος.

Καμία εγγύηση για τις τραπεζικές καταθέσεις!

«Καμία εγγύηση δεν υπάρχει για τις ελληνικές καταθέσεις… αν το σύστημα καταρρεύσει οι καταθέτες δεν θα πάρουν τίποτα!» σε αυτή την παραδοχή – βόμβα προχώρησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Αλέξανδρος Μωραϊτάκης μιλώντας ενώπιον των μελών της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο ίδιος βέβαια, στην συνέχεια και μετά από παρεμβάσεις βουλευτών που επιχείρησαν να «διορθώσουν» τον πολύπειρο οικονομικό παράγοντα ώστε να μην προκληθεί πανικός στην αγορά, ανασκεύασε μερικώς τις αρχικές του δηλώσεις.

ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ... ΕΒΑΛΑΝ ΤΑ... "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ" ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤ' ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΩΝ!

Οι γυφτοσκοπιανοί πανηγυρίζουν και με το δίκιο τους; αφού οι... φίλοι μας οι Σέρβοι, τους έκαναν το χατήρι όιπως τους το κάνουν δεκαετίες τώρα! Έτσι οι βουλγαρικής καταγωγής πρώην πολίτες της Γιουγκοσλαβίας που έχουν την ψευδαίσθηση ότι είναι... μακεδόνες ή που συνεχίζουν εν πλήρη συνειδήσει την ανθελληνική τους προπαγάνδα, θα μπορούν να μαθαίνουν την μητρική τους γλώσσα που είναι βουλγαροσέρβικα, αλλά τα αποκαλούν... "Μακεδονικά"! Ο πρόεδρος του εθνικού συμβουλίου των γυφτοσκοπιανών στην Σερβία Βέργα Βελιτσκόβσκι έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να φτάσουν στο σημείο εισαγωγής της γλώσσας στα Σέρβικα σχολεία κυρίως στις περιοχές που ζούν πολλοί από τους πλανεμένους και κυρίως στο Πάντσεβο και την γύρω περιοχή στα νότια της χώρας.

ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΠΑ


Στις 13 Σεπτεμβρίου η συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας με τους Δημάρχους της Βοιωτίας, με στόχο την επιτάχυνση και την αποτελεσματική υλοποίηση του ΕΣΠΑ.

Από τη Βοιωτία ξεκινά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, τις συναντήσεις εργασίας για το ΕΣΠΑ, τις οποίες πρόκειται να πραγματοποιήσει σε όλη την Περιφέρεια. Η συνάντηση του Περιφερειάρχη με τους Δημάρχους Λεβαδέων, Θηβαίων, Ορχομενού, Αλιάρτου, Τανάγρας, Διστόμου – Αράχωβας - Αντίκυρας θα γίνει στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (Διοικητήριο Λιβαδειάς) της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, ώρα 11.00.

Εγγραφές στο Εσπερινό Γυμνάσιο – Λύκειο

Το Εσπερινό Σχολείο:
  • Δημιουργεί τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους, σε όσους μαθητές, αλλά και ενήλικες, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το ημερήσιο σχολείο πριν τις ολοκληρώσουν.
  • Παρέχει τη δυνατότητα επαγγελματικής απασχόλησης και ταυτόχρονης φοίτησης σ' αυτό.
  •  Συμπληρωματική, διότι δημιουργεί εναλλακτική ευκαιρία για όσους θέλουν να ολοκληρώσουν τη Β/θμια Εκπαίδευση και να εισαχθούν, αν το επιθυμούν, σε Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι
Το εσπερινό σχολείο  δημιουργήθηκε για τους εργαζόμενους μαθητές, οι οποίοι είναι άνω των 14 ετών.  Επομένως απαραίτητη προϋπόθεση εγγραφής στην Α΄ Τάξη ή μετεγγραφής είναι η Βεβαίωση Εργασίας από εργοδότη ο οποίος πιστοποιεί ότι ο μαθητής εργάζεται.

Εβραϊκά ..ταξί, με έδρα την ..Κρήτη.

Πριν καν φτάσει το νομοσχέδιο για τα ταξί στη Βουλή, στην Κρήτη φαίνεται πως έχουν φτάσει ήδη οι πρώτες μεγάλες εταιρείες. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς», μεγάλη εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων που έχει εξειδίκευση και σε θέματα ασφάλειας, ενδιαφέρεται να δραστηριοποιηθεί σε ολόκληρη την Κρήτη. Οι επιτελείς της εταιρείας, φαίνεται πως ήδη έχουν κάνει τις πρώτες βολιδοσκοπήσεις στο νησί, διερευνώντας το ποιες περιοχές μπορούν να έχουν μεγαλύτερη απόδοση σε σχέση με άλλες. Η στρατηγική της εταιρείας βέβαια, μοιάζει να είναι ιδιαίτερα επιθετική, αφού όπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της εταιρείας έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για έκδοση αδειών και στους τέσσερις νομούς του νησιού, με εντονότερο στις τουριστικές περιοχές της Κρήτης, όπου ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο