Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ, ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ...

Και πολλοί περισσότεροι δεν διατάζουν να πλαγιάσουν με το διάολο και με το δόκτορα Φάουστο σ' όλες τις κλίνες των ωραίων εμπαιγμάτων, συμβιώνοντας 'αρμονικά" με το μαύρο όραμα που οι ίδιοι οικοδόμησαν. Το όραμα του θανάτου σαν κόσμου και του κόσμου σαν θανάτου. Μόνο η στιγμή που ζούμε υπάρχει γι' αυτούς. Κι αυτή σαν κάτι φευγαλέο. Μόνο το χρόνο που ρέει από μέσα μας αισθανόμαστε, υποστηρίζουν επίμονα.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΚΛΕΤΣΟΥ ΠΡΟΣ ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ & ΣΤΑΥΡΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

ΘΕΜΑ: Κινήσεις και Πολίτες που αγωνίζονται για την ενότητα του χώρου που στοχεύει στο καινούργιο

Παρακολουθώντας με ξεχωριστό ενδιαφέρον την αγωνία και τις προσπάθειές σας για τη δημιουργία κάτι νέου που θα συγκινήσει και θα συνεπάρει τους Έλληνες πολίτες, επιθυμούμε και εμείς να συμβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Διαχείριση ως φαινόμενο πολιτισμικής παρακμής

Αστροφυσικός
(Από το βιβλίο των Μάνου Δανέζη και Στράτου Θεοδοσίου: «Το Μέλλον του Παρελθόντος μας – Επιστήμη και Νέος Πολιτισμός» εκδόσεις «Δίαυλος», Αθήνα 2005)
 Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, ένα πολιτισμικό (και όχι πολιτιστικό) ρεύμα εκφράζει βασικά την εκάστοτε προσπάθεια του ανθρώπου να ξεπεράσει και να ελέγξει τριών ειδών φόβους:

ΟΥΤΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΟΥΤΕ ΔΙΑΠΛΟΚΗ. ΜΟΝΟ ΜΙΑ "ΝΤΡΟΠΙΑΣΜΕΝΗ ΕΠΟΧΗ" ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΙΚΟ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ

Η νατουραλιστική απεικόνιση της κοινωνίας πάνω σ' ένα τεντωμένο σκοινί, με το βάθος το απροσμέτρητο από κάτω να προσπαθεί να εξισορροπήσει φόβο, αγωνία, ανασφάλεια και προσδοκία, με τα γκρεμίσματα γύρω της από ανερμάτιστες πολιτικές και εύγλωττη εξαπάτηση του λαού, καταδείχνει την αδιέξοδη πραγματικότητα

Κανείς δεν είναι αμέτοχος κάποιας ευθύνης και ενοχής, που ωστόσο έχασαν τον προσωπικό τους χαρακτήρα και απέκτησαν την κοινωνική τους διάσταση. Με την πολιτική να μη στέκεται στο ανθρώπινο. Με τα πρόσωπα και τις καταστάσεις να παίρνουν θέσεις στην όπερα του πόνου της κοινωνίας, για να υμνολογήσουν το "θάνατο του κύκνου", που συμβολίζει την καθαρότητα των ιδεών και των απόψεων.

ΣΤΟΝ 5ο ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ Ο Σ.Δ.Υ.Μ ΘΗΒΑΣ!

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016 στο Σχηματάρι, ο 5ος ημιμαραθώνιος δρόμος «Αθανασάκης Ελευθέριος» στη μνήμη πεσόντων αεροπόρων.
Στον αγώνα συμμετείχε πλήθος δρομέων της ευρύτερης περιοχής, ενώ δεκάδες δρομείς του Σ.Δ.Υ.Μ Θήβας έσπευσαν να τιμήσουν και να στηρίξουν τον τοπικό αγώνα καταγράφοντας μάλιστα σημαντικές επιδόσεις.

Ανακοίνωση του Σύριζα Βοιωτίας για το θέμα του αποκλεισμού της «παραλίας Βαθύ» στον όρμο της Νούσας

Η Ν.Ε. Βοιωτίας σε Συνεδρίαση της σχετικά με το θέμα του αποκλεισμού του «κοινόχρηστου δρόμου» και της μη πρόσβασης και χρήσης της «παραλίας Βαθύ» στον όρμο της Νούσας από τους κατοίκους της Θίσβης και των όμορων κοινοτήτων, συντάσσεται και συμπαρίσταται πλήρως με τα αιτήματα των κατοίκων για άμεση άρση του αυθαίρετου και παράνομου αποκλεισμού από την διοίκηση της ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ. Συντάσσεται πλήρως με την απόφαση Διαμεσολάβησης της Συμπαραστάτη του Δημότη του Δήμου Θηβαίων και η οποία από νομικής πλευράς τεκμηριώνει το δίκαιο των αιτημάτων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας και η Αριστερά έχει δώσει αγώνες μαζί με τους πολίτες για την προάσπιση των συνταγματικών δικαιωμάτων, την προάσπιση του Δημόσιου χώρου από κάθε επιβουλή ιδιωτικών συμφερόντων και δημιουργίας από αυτά απαγορευμένων ζωνών στην περιοχή μας. Οι αγώνες αυτοί δεν αναστέλλονται και θα είναι πάντα επίκαιροι όταν οι περιστάσεις το απαιτούν όπως η συγκεκριμένη.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΝΟΔΕ ΚΑΙ ΟΝΝΕΔ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2016

Η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας καθώς και η ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας συγχαίρουμε ολόθερμα τους μαθητές και τις μαθήτριες για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ( Πανεπιστήμια & ΤΕΙ ) .


Εορτασμός της Ημέρας Μνήμης και Τιμής της Μικράς Ασίας στη Θήβα

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η


Ο Δήμος Θηβαίων, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης κ΄ η Ένωση Μικρασιατών Θήβας, σας προσκαλούν να παραστείτε στις εκδηλώσεις, «ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ» που θα γίνουν την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στον προαναφερόμενο  Ιερό Ναό, σύμφωνα με το συνημμένο  πρόγραμμα.

6η Πανευβοϊκή Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας

Η Πανευβοϊκή οικολογική γιορτή επανέρχεται για έκτη φορά ώστε να υπενθυμίσει αιώνιες και πανανθρώπινες αξίες: τον σεβασμό προς τη Μητέρα Φύση, τον σεβασμό από άνθρωπο προς άνθρωπο, την συντροφικότητα και την αλληλεγγύη. Είναι οι αξίες που ενδυναμώνουν και αξιοποιούν τιςδυνατότητες του καθένα από εμάς ως ατομικά και ως συλλογικά όντα και υποστηρίζουν τις συλλογικότητες που συμμετέχουμε. 
Φέτος σας καλούμε να έρθετε για να συναντήσετε παραγωγούς από την Εύβοια και άλλα μέρη της Ελλάδας, οι οποίοι, χρησιμοποιώντας ως επί το πλείστον υλικά της φύσης και παραδοσιακές τεχνικές, δημιουργούν οικολογικά προϊόντα υψηλής ποιότητας. Κατά την διάρκεια των ημερών της γιορτής θα γίνουν εργαστήρια και σεμινάρια από τους παραγωγούς όπου με άμεσο τρόπο θα παρουσιάσουν το έργο τους. 

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΥΤΗ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε αναφερθεί στον Νίκο Φίλη. Τον πάλαι ποτέ Διευθυντή της προπαγανδιστικής εφημερίδας της ριζοσπαστικής αριστεράς, την “Αυγή”. Της οποίας οι αναγνώστες δεν ξεπερνούν τις μερικές εκατοντάδες και όμως το κόμμα που υποστηρίζουν βρίσκεται στην Εξουσία. Σχήμα καθ΄ όλα οξύμωρο που μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί. Όπως και τόσα άλλα!!

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

EUROSTAT & ΕΛΣΤΑΤ

Η ΕΛΣΤΑΤ είναι θυγατρική της EUROSTAT.
H EUROSTAT ελέγχεται από την Ε.Ε. δηλαδή από τη Παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία του Κοσμοκράτωρα ΡΟΤΣΙΛΝΤ & Μαφίας.
Απόφαση της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Κυβέρνησης ήταν να χρεοπήσει η Ελλάς, και να πτωχείνουν οι Έλληνες.
Οι εντολές της EUROSTAT προς τους «Έλληνες»-Εβραίους πολιτικούς ήταν, «Αλλοιώστε το έλλειμμα γρήγορα, και με εχεμύθεια» γράφει η εγκυρότατη εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ».

Θανάσης Σκούμας: Απάντηση στην επιστολή-εξώδικο του Δημάρχου θήβας για τον αποκλεισμό του κοινόχρηστου δρόμου προς τη Νούσα Θίσβης

ΠΡΟΣ: κ. Δήμαρχο Θηβαίων, κ. Σπυρίδωνα Νικολάου
Ανοικτή απάντηση στην με αριθμό Πρωτ. 1882/07.09.2016 επιστολή σας
Κε Δήμαρχε,
Με την παραπάνω επιστολή σας, αφού προβαίνετε σε πλήθος χαρακτηρισμών εναντίον μου, δεν απαντάτε για ποιο λόγο δεν εφαρμόζεται από εσάς ως Δήμαρχο Θηβαίων, η απόφαση 266/2015 του Δημοτικού Συμβουλίου, ως έχετε υποχρέωση και καθήκον εκ του νόμου. Σας υπενθυμίζω, ότι ο Δήμαρχος, σύμφωνα με το άρθρο 58 παρ. 1 , περίπτωση β) του νόμου 3852/2010: «Εκτελεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, της οικονομικής και της επιτροπής ποιότητας ζωής. Η μη εκτέλεση των αποφάσεων αυτών συνιστά σοβαρή πειθαρχική παράβαση καθήκοντος».

Ημερίδα με θέμα «Πολιτισμός και Ανάπτυξη» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας σε συνεργασία με τον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων, τον Δήμο Θηβαίων, και το Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αλιάρτου, το οποίο είχε την ιδέα της πραγματοποίησης της εκδήλωσης, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Πολιτισμός και Ανάπτυξη», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών. 

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν οι προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης της Βοιωτίας μέσα από την ανάδειξη του πολιτισμικού αποθέματος της περιοχής, που έχει ενισχυθεί πλέον με την επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών. 

ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΚΑΣΤΕΛΛΙΩΝ ΘΗΒΑΣ

Ο Σύλλογός μας σε  συνεργασία με τον Δ.Ο.Θ και τους  φορείς:
Γ.Σ.ΠΙΝΔΑΡΟΣ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΓ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Και  συμμετοχή ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ


Έχει προγραμματίσει την τελευταία ημέρα των ΠΙΝΔΑΡΕΙΩΝ 15/9/2016 να γίνουν εκδηλώσεις για την ανάδειξη του Αρχαιολογικού χώρου των ΚΑΣΤΕΛΛΙΩΝ.

Μεταξύ των εκδηλώσεων έχει προγραμματιστεί και λαμπαδηδρομία όπου δρομείς με αναμμένους πυρσούς θα ξεκινήσουν από τις  7 ΠΥΛΕΣ της Αρχαίας Θήβας και θα τερματίσουν στα Καστέλλια.
Η εκκίνηση θα γίνει από τις Πύλες, στις 20:00 και η έναρξη των εκδηλώσεων στα Καστέλλια στις 20:45

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΟΘΑΛΠΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Ζούμε στην Ελλάδα όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία;
Εδώ όπου η διαφωνία ήταν η πεμπτουσία της Δημοκρατίας;
Ή ζούμε σε καθεστώς που προσομοιάζει με του Ερντογάν, όπου η διαφορετική άποψη ποινικοποιείται και θεωρείται ρατσισμός ή προσπάθεια υποκίνησης σε τρομοκρατία και όποιος τολμά να την εκφέρει μπαγλαρώνεται στο πι και φι; 
Ε λοιπόν, αυτή είναι η “Δημοκρατία” των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!!
Δεν ορρωδούν (δεν τρομάζουν, δεν υποχωρούν) προ ουδενός. Ούτε μπροστά σε ιερείς και δη Μητροπολίτες; 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ "ΕΥΤΥΧΙΕΣ" ΧΩΡΙΣ ΦΟΡΤΙΟ

Δεν υπάρχουν "ευτυχίες" να μη κουβαλάνε το φορτίο τους στη σκιά μιας εξαθλιωμένης και αποδεκατισμένης κοινωνίας. Ακόμη και ο σακάτης θεός του μηδενός δεν αντέχει τον κοινωνικό θάνατο και στα άλαλα χείλη της σιωπής του φλυαρεί την ανάγκη της συμβίωσης κενού και πληρότητας.

Ο θόρυβος του ήχου της κοινωνικής ανέχειας μετακινεί τα σύνορα της όποιας πρόσκαιρης υπεροχής και απόλαυσης στην παθητική εγρήγορση απέναντι στην αθλιότητα. Η κοινωνία είναι ό,τι είμαστε εμείς. Φορτωνόμαστε τη μαθητεία του κοινωνικού πόνου και δεν αναμένουμε αναποφάσιστοι, αδιάφοροι και αμέτοχοι, για την αποθέωση της ετυμηγορίας του θανάτου της.

Κάλεσμα Δήμου Θηβαίων προς επαγγελματίες για δράση προβολής Γαστρονομικού Τουρισμού

Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού Κόλπου ( ΣΠΟΑΚ) “ο Αρίων”, στον οποίο είναι μέλος και ο Δήμος Θηβαίων, οργανώνει εξειδικευμένο δημοσιογραφικό ταξίδι με επίκεντρο το Γαστρονομικό Τουρισμό, σε συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση Συντακτών για τη γαστρονομία, τον οίνο και το ταξίδι.
Ο Δήμος Θηβαίων συμμετέχοντας σε αυτή τη δράση θα φιλοξενήσει στη Θήβα στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2016, επτά (7)  Δημοσιογράφους από έγκριτα Μ.Μ.Ε. της Αμερικής, με σκοπό την προβολή και ανάδειξη τόσο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών και των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής όσο και της γαστρονομικής του ταυτότητας.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ 5ΜΗΝΟΥ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΒΟΙΩΤΟΥΣ.

Επίκαιρα θέματα που αφορούν τους Βοιωτούς έφερε στη Βουλή, το τελευταίο 5μηνο, ο Βουλευτής Βοιωτίας, Βαγγέλης Μπασιάκος, με Ερωτήσεις του προς τους αρμόδιους Υπουργούς, ώστε να επισπευσθεί η επίλυση των σχετικών ζητημάτων. Συγκεκριμένα, τα θέματα των Ερωτήσεων έχουν ως εξής:

Αποκαλυπτήρια προτομής του αείμνηστου Δημάρχου Θηβαίων Ιωάννη Ν. Κτιστάκι στη Θήβα

Με μία σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκαν, την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αείμνηστου Δημάρχου Θηβαίων Ιωάννη Ν. Κτιστάκι, παρουσία πολιτικών, πολιτειακών και θρησκευτικών αρχών, συγγενών και φίλων του αείμνηστου δημάρχου και της οικογένειάς του καθώς και πλήθους δημοτών.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΕΩΝ ΤΟΥ Σ.Δ.Υ.Μ ΘΗΒΑΣ ΣΤΗ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ 15ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Στα πλαίσια του εορτασμού των “Πινδαρείων 2016”, ο Δ.Ο.Θ με τη συνεργασία του ΛΑΙΟΥ, του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων Θήβας και άλλων φορέων, διοργανώνει λαμπαδηδρομία την Πέμπτη 15/9/2016 και ώρα 19:30 μμ ,μέσα από τις επτά πύλες της πόλης με προορισμό τον αρχαιολογικό χώρο των Καστελλίων, όπου θα ακολουθήσει εκδήλωση. Η λαμπαδηδρομία έχει ως σκοπό τη γνωριμία των πολιτών με την πολιτιστική κληρονομιά της Θήβας και την ανάδειξη των ιστορικών αρχαιολογικών χώρων της πόλης μας.

Υποστήριξη των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ένταξης για την χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας με το ποσό των 296.875 ευρώ προκειμένου να υποστηριχθούν οι μαθητές της Περιφέρειάς μας με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. 

Η Πράξη αφορά στη στήριξη και ενίσχυση του θεσμού της εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης σε μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που φοιτούν σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το σχολικό έτος 2016-2017, μέσω της στελέχωσης τους με το αναγκαίο Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό για την εξυπηρέτηση των μαθητών που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Για πρώτη φορά παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας η Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στο Σύνταγμα

Ιδιαίτερο συμβολισμό αποκτά η εφετινή Κεντρική Εκδήλωση για την 14η Σεπτεμβρίου Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, που διοργανώνουν η Περιφέρεια Αττικής και η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ) στην Αθήνα την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου.

Για πρώτη φορά, η ΑΕ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα παραστεί  την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 στην επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών και θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, εκ μέρους όλων Ελλήνων.

Καλή και Εποικοδομητική σχολική χρονιά ευχήθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων στους εκπαιδευτικούς

Στην έναρξη των εργασιών της διημερίδας που διοργάνωσε η Σχολική Σύμβουλος  της  3ης  Περιφέρειας  Δημοτικής Εκπαίδευσης Βοιωτίας  κα. Ζουγανέλη Άννα, για τους εκπαιδευτικούς παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου.

Συνεδρίαση του ΣΕΜ Δήμου Θηβαίων με θέμα το μεταναστευτικό και τα λοιμώδη νοσήματα

Στα πλαίσια των προσπαθειών του Δήμου Θηβαίων, για την έγκαιρη πρόληψη, οργάνωση και υλοποίηση αποτελεσματικών μέτρων προστασίας και αποφυγής της ελονοσίας και άλλων ασθενειών που μεταδίδονται με διαβιβαστές, συνεδρίασε την Τετάρτη 31-08-2016, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, μετά από πρόσκληση του προέδρου του ΣΕΜ κ. Δημήτρη Κουτσοδήμου με θέμα το μεταναστευτικό και τα λοιμώδη νοσήματα.

ΑΡΚ ΘΗΒΑΣ: Πότε θα μας δοθούν οι απαντήσεις από την Δημοτική Αρχή σχετικά με την καταλληλότητα του νερού στα Βάγια;

Παρήρθε ένας σχεδόν μήνας από το θέμα που πρόεκυψε από την καταλληλότητα για πόση του νερού στα Βάγια. Η Δημοτική Αρχή αφού είχε αποκρύψει τόσο από τους πολίτες όσο και από το Δημοτικό Συμβούλιο το αποτέλεσμα του Εργαστήριου Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών για την μη καταλληλότητα προς πόση του νερού, λόγω αυξημένου μικροβιακού φορτίου και μάλιστα από δυο δείγματα που λήφθηκαν από σχολεία στις 16/3/2016 (όπου τα παιδιά έπιναν νερό από αυτό) το είχε παραδεχθεί με δικιά της ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την παρέμβαση μας (με δικαιολογία ότι τάχα οφειλόταν στην βλάβη του δικτύου την ίδια μέρα με την λήψη της δειγματοληψίας).

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ –ΤΜΗΜΑ ΘΗΒΑΣ (ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΝΗΛΙΚΩΝ)


Το  Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Γυμνάσιο Ενηλίκων) είναι ένα καινοτόμο και ευέλικτο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Ενηλίκων.
Το Σχολείο υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Για την νέα σχολική χρονιά (2016-2017) οι εγγραφές πραγματοποιούνται από 1η Σεπτεμβρίου 2016 κάθε μέρα απογευματινές ώρες 17:00 έως 20:00.
 Η φοίτηση στο  Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι δωρεάν.
 Δικαιολογητικά εγγραφής:

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΕΡΩΤΩΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΓΕΛΑΝΕ...

Η σοβαρότητα και η παραγωγή σκέψης στην Ελλάδα έχουν μετατεθεί ως ιδεώδης συνεκτικός δεσμός της κοινωνίας σ' ένα δεύτερο επίπεδο, που δεν έχει άμεση συνάφεια ούτε με την προέκταση των ιδανικών επιδιώξεων,ούτε με την ανάγκη ισορροπίας των κοινωνικών ομάδων.

Η ισορροπία τούτη, είτε ως δυναμική αναγκαιότητα είτε ως ισοζυγισμός δυνάμεων, αποτελεί προυπόθεση για την ενότητα της κοινωνίας, την ανάπτυξη της κοινωνικής συνείδησης, της αλληλεγγύης και της λήψης των αναγκαίων αποφάσεων σ' όλους τους τομείς.

Επιστολή του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας προς τον Υπ.Αγροτικής Ανάπτυξης

Την έντονη διαμαρτυρία για την κατανομή των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης εξέφρασε το Περιφερειακό Συμβούλιο που εξέδωσε ψήφισμα το οποίο εστάλη στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου.

Στο ψήφισμα, που εκδόθηκε και με την συμμετοχή της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, ζητείται από τον Υπουργό να παρέμβει ώστε στην επόμενη κατανομή να διορθωθεί η αδικία που στερεί από την Στερεά Ελλάδα περίπου 14,5εκατ. ευρώ από τα 1,2 δις. που θα εκχωρηθούν στις περιφέρειες και να ληφθεί υπόψη το κριτήριο βάσει του οποίου η Στερεά Ελλάδα παράγει το 9,4 % του Αγροτικού ΑΕΠ.

«Είναι γνωστό σε όλους πλέον ότι η Στερεά Ελλάδα είναι θύμα μιας στατιστικής στρέβλωσης με αποτέλεσμα να μην παίρνει αυτά που δικαιούται. Η Περιφέρεια που έχει πολύ μεγαλύτερο Αγροτικό ΑΕΠ από άλλες, δεν μπορεί να παραμένει φτωχός και αδικημένος συγγενής. Δεν επαιτούμε, ζητούμε την εφαρμογή των αντικειμενικών κριτηρίων που μας δίνουν αυτά που πρέπει να πάρουμε» τόνισε στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης για το θέμα.

Επισυνάπτεται ολόκληρο το ψήφισμα.

Παγκόσμια διάκριση για τους αθλητές της Στερεάς Ελλάδας

Τους αθλητές της Ευρυτανίας που διακρίθηκαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα kick boxing στο Δουβλίνο, υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Ο κ. Μπακογιάννης συνεχάρη τη Σεμέλη Ζαρμακούπη, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο kick light και το αργυρό στο light contact, τον Σπύρο Κολοκώτσιο που μπήκε στην 8άδα στο Junior Kick Light και τους προπονητές τους.

Στην ίδια διοργάνωση, ο αθλητής του ΑΣ ΤΚD Ευρυτανίας, από τη Λαμία, Αντώνης Δασόπουλος κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο.

Η ΑΓΑΠΗ ΩΣ ΑΝΤΙΝΟΜΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ

Υπήρξε ευτυχής συγκυρία η άνθηση της δημοκρατικής ιδέας μαζί με τη θετική σκέψη, αλλά η δημοκρατική ιδέα στάθηκε όπως εμφανίστηκε τους τελευταίους αιώνες, ενώ η θέση του θετικισμού εξήρθη με υπερβολικό τρόπο.

Η θετική σκέψη απορροφημένη από τον εξωτερικό κόσμο ξέχασε τις τομές των επαφών με τον άλλο κόσμο, που τον αποτελούν κατ' εξοχήν ο ίδιος ο άνθρωπος και που όλες μαζί οι σχέσεις οικοδομούν την ανθρώπινη υπόσταση. Εχει οδηγηθεί τώρα στο αδιέξοδο και κινδυνεύει από την κατάρρευση του ίδιου του οικοδομήματος. Κι αυτό, γιατί η εξέλιξη δεν υπήρξε τόσο αδικαιολόγητη.

Απάντηση Δημάρχου Θηβαίων σε ανοιχτή επιστολή του Δημ. Συμβούλου Αθ. Σκούμα με τίτλο “Ο Δήμαρχος Θηβαίων λειτουργεί ως εντολοδόχος του ομίλου Στασινόπουλος”

Κύριε Σκούμα
Στην επιστολή σας με ημερομηνία 24-8-2016 που δημοσιεύτηκε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, μέμφεστε τον Δήμαρχο, με την  επιθετικότητα του παντογνώστη που ξέρει την πάσαν αλήθεια και αυτή και μόνο υποστηρίζει,  ότι τάχα δεν υλοποιεί αυθαίρετα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με δρόμο που βρίσκεται εντός της Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙΠΕ) Θίσβης και οδηγεί στην παραλία “Αγγελή” στον όρμο της Νούσας. Φθάνετε μάλιστα στο σημείο να διατυπώνετε  χαρακτηρισμούς υπό μορφήν ερωτήματος για το αν ο Δήμαρχος λειτουργεί ως εντολοδόχος του ομίλου Στασινόπουλου. Προσπαθείτε για άλλη μια φορά εφαρμόζοντας τη γνωστή συνταγή σας να εντυπωσιάσετε και να εκβιάσετε καταστάσεις και αισθήματα, με σκοπό να αποκομίσετε πολιτικά οφέλη.

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

ΩΣ ΙΚΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΣΕΝΤΟ ΜΙΑΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΑΝΤΙΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΠΕΡΑΣ

Και χάνουμε κάθε φορά το τρένο της ιστορίας. Και "μαντρωμένοι" στην πλάνη και στον ρεαλιστικό μηδενισμό της πολιτικής αβελτερίας, παρακολουθούμε απαθείς και ενίοτε ευδαίμονες "πανηγυριστές" να αιωρούνται οι ελπίδες μας στο τεντωμένο σχοινί της πολιτικής κουφότητας και των ακαταλαβίστικων κυβερνητικών μυκηθμών.

ΞΕΝΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ιατρική γνώση και εμπειρία υψηλού επιπέδου «εξάγουν» Έλληνες γιατροί  ,με διακρίσεις στον τομέα τους , παρά την πρωτοφανή οικονομική κρίση που εδώ και έξι χρόνια ταλανίζει την χώρα μας.
Το γεγονός αυτό πιστοποιείται από τις ελληνικές διακρίσεις και  το ενδιαφέρον   που δείχνουν ξένοι επιστήμονες να εκπαιδευτούν στην χώρα μας από τους καταξιωμένους  στον τομέα τους  Έλληνες συναδέλφους τους .
   Μια  τέτοια περίπτωση  είναι και ο διαπρεπής χειρουργός Δρ Διαμαντής Θωμάς Διευθυντής χειρουργός στο MetropolitanHospital, εξειδικευμένος στην αντιμετώπιση των αιμορροΐδων.

6ος ΠΤΩΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟΥ - ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ


                               http://runningmagazine.gr/wp-content/uploads/2015/05/1fc372946c0b98fb8d7f87d4c38ea83a_XL.jpg

6 ΠΤΩΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ

  • 26 ΧΛΜ ΤΡΕΞΙΜΟ
  • 10 ΧΛΜ  ΤΡΕΞΙΜΟ
  • 10 ΧΛΜ ΒΑΔΗΝ
  •  2 ΧΛΜ ΠΑΙΔΩΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 9
  • 500 Μ ΠΑΙΔΩΝ ( 4-8 ΕΤΩΝ )


ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ :

Κύπελλο στους 3 πρώτους /ες Γενικής Κατάταξης στα 10χλμ & 26χλμ
Ειδικό μετάλλιο στους 3 πρώτους / ες  στα  26 χλμ / 10χλμ / 10 χλμ βάδην / 2χλμ                                   

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 5 €

ΤΑ  500Μ ΔΩΡΕΑΝ

Η ελληνική ΑΟΖ δεν έχει πολιτικό χρώμα

Επειδή βλέπουμε ότι ακόμα και τώρα υπάρχουν πολιτικοί που βλέπουν το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ να έχει πολιτική χροιά και το εξετάζουν μόνο και μόνο πολιτικάντικα, θέλουμε να διευκρινίσουμε μερικά σημεία. Όσοι αναλύουν το θέμα με ύφος πολιτικάντικο είναι απλώς ότι δεν το κατέχουν πρώτον και δεν καταλαβαίνουν την αξία του όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρο τον Ελληνισμό. Έτσι, επειδή βρίσκονται σε αυτό το πλαίσιο δεν μπορούν ν’ αντιληφθούν τις προοπτικές που δίνει στην πατρίδα μας.

Γεύμα για 4.000 μαθητές της Στερεάς Ελλάδας

Ενισχύεται και για αυτή τη σχολική χρονιά το πρόγραμμα «Διατροφή» που υλοποιείται σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Πακέτου για την Στερεά» της Περιφέρειας. Την περασμένη χρονιά, διανεμήθηκαν 149.350 γεύματα σε 3.159 μαθητές 47 σχολείων. Εφέτος πρόκειται να διατεθούν 857.832 ευρώ, για την συμμετοχή 4.000 μαθητών.

1o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΣΤΗ ΘΗΒΑ





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016 διάλεξε ο Αλέξης Τσίπρας για να ανακοινώσει από το Κιάτο την παράδοση στην κυκλοφορία τμήματος της Ολυμπίας Οδού, παρ΄ότι το τμήμα αυτό του Εθνικού Άξονα Αθηνών – Πατρών έχει παραδοθεί από διμήνου στην κυκλοφορία οδηγών και οχημάτων.

ΑΠΟΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Κύριε  Πρωθυπουργέ,

Χάσατε την «έξωθεν καλήν μαρτυρίαν», από τα ψέμματα που έχετε πει στο Λαό. Κανείς πια δεν σας πιστεύει.
Γίνατε παράδειγμα προς αποφυγήν δια τους επιγενομένους.

Ο Πρωθυπουργός αναμασάει τη μείωση του χρέους για εσωτερική κατανάλωση, αφού ο δανειστής Κοσμοκράτωρας ΡΟΤΣΙΛΝΤ, δεν την δέχεται. Κορόϊδο είναι ο Εβραίος ΡΟΤΣΙΛΝΤ να χάσει λεφτά;;;
Ο  δανειστής ΡΟΤΣΙΛΝΤ, βρήκε στην Ελλάδα «τον μήνα που θρέφει τους ένδεκα», λέει ο Λαός.

Όλες οι εισπράξεις του Κράτους, από Φόρους, Τέλη, Δασμούς, ΕΝΦΙΑ, Τέλη Κυκλοφορίας, εισπράξεις από πωλήσεις δημόσιας περιουσίας, εισπράξεις από πρόστιμα της εφορίας και άλλων αρχών,
εισπράξεις από τις συχνότητες των καναλιών της T.V. πανελληνίου εμβελείας που πλήρωσαν οι Καναλάρχες, κ.λ.π. πηγαίνουν όλα στα Ταμεία του Εβραίου Τοκογλύφου, Κοσμοκράτωρα, ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
Για ανάπτυξη  ΜΗΔΕΝ.

ΜΗΝ ΠΛΑΘΕΙΣ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΑΝΑΤΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙ

Από τη μια χορός εκατομμυρίων ευρώ για την απόκτηση μιας τηλεοπτικής άδειας. Από την άλλη το απύθμενο θράσος των απατεώνων της πολιτικής για δήθεν "τάξη" στο τηλεοπτικό τοπίο με όρους διαφάνειας και εν ονόματι του "δημοσίου συμφέροντος". Ολα σ΄ ένα πλέγμα άκρατης υποκρισίας, με δεδομένη την ανατροπή όσων εκτυλίσσονται τις τελευταίες μέρες στις παρυφές του παραλογισμού.

Κι εσύ? Εσύ που παρασύρεσαι από τις μεθοδεύσεις και τις αποχρώσεις του πολιτικού θράσους και επιδίδεσαι μετά μανίας στο χειροκρότημα της κυβερνητικής αυθαιρεσίας; Εσύ λοιπόν, που έχεις διατρέξει μια πορεία ζωής και έχει σωρεύσει κάποια πείρα...

Ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου η Ευγενία Βενιζέλου με τον εκλεκτό της καρδιάς της Γιώργο Σδόνα

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου «Μεγάλης» Παναγίας Θηβών η αγαπημένη μας συνεργάτιδα, υπεύθυνη του γραφείου τύπου του Δήμου Θηβαίων, Ευγενία Βενιζέλου και ο εκλεκτός της καρδιάς της Γιώργος Σδόνας, ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου. 

Οικογένειες: 

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΠΙΝΟΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΕΝΟΤΗΤΑ

Μήπως είναι η πρώτη φορά; Το έργο επαναλαμβάνεται με τον ίδιο κακότεχνο τρόπο. Τα πολιτικά επικοινωνιακά επινοήματα έχουν τις εντάσεις τους. Και οι τάσεις της πολιτικής βλακείας και της πρόσκαιρης πολιτικής εντύπωσης, τις αναμενόμενες θλιβερές προεκτάσεις τους. Πάντα σε βάρος της λαικής συνείδησης και την εθνικής ενότητας, που καταντά εθνική κενότητα!

Τα επικοινωνιακά "τερτίπια" με τις εντάσεις που προκαλούν χαρακτηρίζουν τα εσωτερικά θέματα της Ελλάδας. Οσο για τα εξωτερικά, που συνδέονται με την εθνική μας αξιοπρέπεια, ούτε λόγος να γίνεται. Χάος αβυσσαλέο. Είναι επικοινωνιακά τεχνάσματα ανεγκέφαλων κομματικών τρωκτικών, συνήθως με παρασιτική παρουσία στο πολιτικό γίγνεσθαι, που τελικά αναδεικνύουν με τις πολιτικές παρενέργειες που προκαλούν την ανεπάρκεια και την ανικανότητα των διαχειριστών της εξουσίας. Κυβερνώντων και αντιπολιτευόμενων.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο