Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Νεαρός μαθητής – εφευρέτης στη Λιβαδειά


Μία απλή σκέψη ήταν αρκετή για να δώσει λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν αρκετοί από όσους ασχολούνται με τις μηχανές, αναβάτες αλλά και μηχανικοί.

Το συγκεκριμένο ζήτημα απασχόλησε και τον μαθητή του απογευματινού Τεχνικού Σχολείου Λιβαδειάς Κωνσταντίνο Δούμα που για κάθε μέγεθος συγκεκριμένου τύπου ανάρτησης μοτοσικλετών χρειαζόταν και διαφορετικό εργαλείο κάτι που σήμαινε μεταξύ άλλων και αυξημένο κόστος.

Έτσι λοιπόν προχώρησε στην κατασκευή ενός εξωλκέα ο οποίος προσαρμόζεται για όλα τα μεγέθη ανάρτησης.

«Η σκέψη ήταν να φτιάξουμε έναν εξωλκέα αναρτήσεων της white power που συνήθως βρίσκονται στις μοτοσικλέτες της εταιρείας AVENUE, ένα εργαλείο που να αυξομειώνει το μέγεθός του για όλες τις διαστάσεις που χρησιμοποιούνται για κάθε μοντέλο», σημειώνει ο μαθητής και προσθέτει: «Κίνητρο αποτέλεσε κυρίως το κόστος διότι έπρεπε για κάθε μέγεθος να είχαμε και άλλο εργαλείο. Έτσι προχώρησε η συγκεκριμένη κατασκευή για την οποία προτιμήσαμε μια απλή λύση ένα εργαλείο που δεν είναι πολύπλοκο ούτε χρονοβόρο αλλά και αναπαράγεται εύκολα».

Η εύκολη αναπαραγωγή του έχει ιδιαίτερη σημασία διότι στα σχέδια του Κ. Δούμα είναι «το συγκεκριμένο προϊόν να βγει στο εμπόριο» και για τον σκοπό αυτό ήδη έχει αρχίσει και κατασκευάζει το καλούπι που όπως σημειώνει είναι θέμα χρόνου για να ολοκληρωθεί.

Παράλληλα ήρθε σε επαφή με την συγκεκριμένη εταιρία. «Οι υπεύθυνοι της εταιρείας έδειξαν ικανοποιημένοι και μου παραχώρησαν τα γνήσια βιβλία κατασκευαστή για ορισμένες μοτοσικλέτες ώστε να με βοηθήσουν να αποκτήσω περισσότερες γνώσεις πάνω στα μοντέλα τους και έτσι ελπίζω και σε κάποια συνεργασία στο μέλλον», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Όπως λέει ήδη έφτασαν στα χέρια του τα πρώτα τέσσερα βιβλία ενώ τώρα περιμένει όπως του υποσχέθηκε η εταιρία «μια δημοσίευση σε περιοδικό του χώρου ως μια σημαντική ενέργεια από αναβάτη και φαν της συγκεκριμένης εταιρίας ο οποίος λαμβάνοντας υπόψη τα στάνταρ του διαθέτει έφτιαξε ένα δικό του εργαλείο».

Ωστόσο στην κατασκευή παρόμοιου εργαλείου έχει προχωρήσει και η εταιρία το οποίο όμως αφενός δεν διατίθεται ακόμα στην αγορά και αφετέρου δεν είναι τόσο λειτουργικό όσο του Κωνσταντίνου Δούμα.


 viotianet

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παπούτσι απ' τον τόπο σου και ας είναι και.......Καράμπελας;


Σφοδρή επίθεση της αντιφασιστική αντιρατσιστική κίνηση πολιτών Λιβαδειάς στον βουλευτή Βοιωτίας της ΝΔ Γιάννη Καράμπελα για το όχι που είπε στην βουλή για την υπόθεση της άρσης της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλ.Κασιδιάρη.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παπούτσι απ' τον τόπο σου και ας είναι και.......Καράμπελας;

Στην πρόσφατη ψηφοφορία στην βουλή για την άρση της ασυλίας του φυρερίσκου βουλευτή της <<χρυσής αυγής>>, Ηλία Κασιδιάρη, αναφορικά με τον ξυλοδαρμό της Λιάνας Κανέλλη, ένας εκπρόσωπος του Βοιωτικού λαού ψήφισε κατά.

Το καμάρι μας, κ. Ι. Καράμπελας, είτε λόγω αδιαφορίας, είτε λόγω άγνοιας, είτε στη χειρότερη περίπτωση λόγω σύγκλησης απόψεων, έδωσε άλλοθι στο φασιστικό υποκείμενο. Μάλιστα προσπάθησε να δικαιολογήσει την ενέργειά του ψελλίζοντας ασυναρτησίες.

Δεν τον είδαμε όμως όταν ψηφίζονταν δυσβάσταχτα μέτρα για τον λαό, να σηκώσει το χεράκι του να αντισταθεί...

Να θυμίσουμε στον ντόπιο βουλευτή μόνο δύο πραγματάκια:

• 25 Απριλίου 1944, Καρακόλιθος Βοιωτίας εκτελέστηκαν 134 άμαχοι ως αντίποινα για ενέδρα του ΕΛΑΣ.

• 10 Ιουνίου 1944 ,Δίστομο Βοιωτίας σφαγιάσθηκαν 218 άμαχοι

• 12 Ιουνίου 1944, καλάμι Βοιωτίας εκτελέστηκαν 22 άμαχοι (Έξι άντρες και δεκαέξι γυναικόπαιδα δολοφονήθηκαν εκείνη τη νύχτα και τα πτώματα τους αποτεφρώθηκαν με τη βοήθεια εμπρηστικής σκόνης).

Οι σημερινοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών της κατοχής και των δοσίλογων, που δολοφονούν στα σκοτεινά μετανάστες, χτυπούν ανυπεράσπιστους, που στηρίζουν στην βουλή νόμους προς όφελος των μεγαλοεφοπλιστών, βρίσκουν ακροατήριο και στην δεξιά παράταξη.

Δεν είναι άλλωστε τυχαία η υιοθεσία χρυσαυγίτικης ατζέντας από την δεξιά κυβέρνηση. Κέντρα κράτησης μεταναστών, σκούπες σε μετανάστες και τοξικομανείς (λες και οι άνθρωποι είναι σκουπίδια), ωμή καταστολή των διαδηλώσεων, αναίτια και απρόκλητη βία απέναντι σε κάθε κοινωνική ομάδα που αντιστέκεται.

Τα θρασύδειλα ανθρωπάκια της χρυσής αυγής είναι το τελευταίο δεκανίκι του σάπιου αυτού συστήματος.

Ως Αντιφασιστική Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την στήριξη-συνενοχή του κ. Καράμπελα στους νεοναζί. Η καταδίκη (έστω και προφορικά) φασιστικών ενεργειών (όπως ο ξυλοδαρμός της κ. Κανέλλη) πρέπει να είναι αυτονόητη από κάθε νοήμονα άνθρωπο, πόσο μάλλον από δημόσια πρόσωπα. Καλά θα κάνει ο κ. Καράμπελας να σκέφτεται τι ψηφίζει στο μέλλον, πόσο μάλλον όταν αφορά τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής.

Γιατί ο κόσμος της Βοιωτίας έχει μνήμη ....

15/3/2013

 lamiastar


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τι απάντησε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λουκουρέντζος σε επίκαιρη ερώτηση του Γιάννη Σταθά για το Νοσοκομείο Θήβας


Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Γιάννη Σταθά για την ελλιπή στελέχωση του νοσοκομείου της Θήβας σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λουκουρέντζος επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι από τις 8 Μαρτίου έχει διακοπεί η απόσπαση του Διευθυντή ιατρού παθολόγου κ Παπαευσταθίου με απόφαση των δύο Διοικητών ΥΠΕ για την άμεση επιστροφή του στο νοσοκομείο της Θήβας.
Ενημέρωσε δε ότι έχουν εγκριθεί πιστώσεις για πρόσληψη τακτικού προσωπικού και όσοι γιατροί έχουν εδώ και μήνες επιλεγεί για να στελεχώσουν το νοσοκομείο θα προσληφθούν άμεσα.
Επίσης έκανε γνωστό ότι έχουν προκηρυχτεί θέσεις και το υπουργείο βρίσκεται στη διαδικασία έκδοσης προκήρυξης για επικουρικούς γιατρούς. Έτσι με αυτό τον τρόπο σύμφωνα με τον κ. υπουργό θα καλυφτούν από 6 μήνες έως ένα χρόνο οι ελλείψεις στις διάφορες κλινικές του νοσοκομείου.
Για τα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα του νοσοκομείου της Θήβας ο κ. Λυκουρέντζος δεσμεύτηκε για συνεχή επαφή και συνεργασία ώστε να δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Το ευρωπαϊκό επίτευγμα της Ελλάδας

Ν. Λυγερός

Σε όσους πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πετύχει τίποτα σε διεθνές επίπεδο, η πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έρχεται να τους αποδείξει πόσο άδικο έχουν. Με την άμεση αναφορά στη Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα και τις οριοθετήσεις των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών, η Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει ότι υποστηρίζει έμπρακτα τις θέσεις της Ελλάδας. Είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται γραπτώς και επίσημα σε σχέση με την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων για την ενεργειακή της επάρκεια για το μέλλον και πιο συγκεκριμένα για το 2020 και το 2050. Αυτό σημαίνει ότι η αποδοχή του έργου της Νίκης Τζαβέλλα, που γνωρίσαμε πριν μερικούς μήνες χάρη στον Ηλία Κονοφάγο, είναι πλέον επίσημη. Και σαν να μην έφτανε αυτό ως επίτευγμα της Ελλάδας, η ευρωβουλευτής μας κατάφερε να προωθήσει και μια άλλη σημαντική ιδέα που μας αφορά και αυτή άμεσα: τη δημιουργία μιας νέας επιτροπής για την Ανατολική Μεσόγειο και τους υδρογονάνθρακες στην οποία θα υπάρχουν ως μέλη η Ελλάδα, η Κύπρος και η Ιταλία με την επιπλέον παρουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό σημαίνει πρακτικά μια γεωπολιτική ενίσχυση των θέσεών μας, όπως το είχε προωθήσει ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας στις επαφές που είχε με τον Γάλλο Πρόεδρο, με τον Τούρκο ομόλογό του και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα του Ευρωκοινοβουλίου. Δεν μιλάμε βέβαια για μια νομική πράξη, για να μην υπάρχει μια παρεξήγηση, αλλά αποκλειστικά για μια γεωπολιτική συμμαχία που ακολουθεί την υψηλή μας στρατηγική, η οποία αξιοποιεί το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι αυτές οι κινήσεις συγκλίνουν προς τον ίδιο στρατηγικό στόχο, δηλαδή τη θέσπιση της ελληνικής ΑΟΖ και την άμεση αξιοποίησή της για το όφελος του ελληνικού λαού. Σε αυτό το υπερκομματικό πλαίσιο πρέπει να κινηθούμε όλοι μας για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αποτελεσματικά το όραμά μας. Υπάρχουν πολιτικοί από όλα τα κόμματα της Ελλάδας που το έχουν συνειδητοποιήσει και πρέπει τώρα αυτός ο πυρήνας να γίνει όλο και μεγαλύτερος για να εξασφαλίσει την πλειοψηφία την ώρα της ψηφοφορίας της ψήφισης του νομοσχεδίου της θέσπισης της ελληνικής ΑΟΖ στη Βουλή των Ελλήνων. Σε αυτό το σημείο πρέπει να ξεπεράσουμε τους κομματικούς ενδοιασμούς και να αντιληφθούμε όλοι μας ότι η ελληνική ΑΟΖ είναι ένα εθνικό θέμα που δέχεται με τις πρόσφατες αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο όλο και περισσότερες ενισχύσεις διότι είναι μια στρατηγική σ’ένα παίγνιο μη μηδενικού αθροίσματος που υποστηρίζει βέβαια το πεδίο δράσης της ενεργειακής ασφάλειας από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή η εξέλιξη δείχνει από τώρα το ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα μας σε γεωπολιτικό επίπεδο λόγω της ύπαρξης μεγάλων κοιτασμάτων στην ελληνική ΑΟΖ.

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ: Για το Εργατικό Ατύχημα στα Οινόφυτα


Εκφράζω τη θλίψη μου και την αμέριστη συμπαράστασή μου στην οικογένεια και τους συναδέλφους του 59χρονου εργαζόμενου στη ΧΑΛΚΡ Ανατόλι Μπρατσκίχ για τον άδικο χαμό του.
Βλέπουμε όλοι ακόμα ένα θύμα από την έλλειψη μέτρων ασφάλειας σε μια μεγάλη βιομηχανία και αυτό διότι ως μόνο σκοπό έχει το κέρδος.
Βλέπουμε την έλλειψη ελέγχου από το κράτος εφόσον η Τεχνική Επιθεώρηση Βοιωτίας έχει μόνο δύο άτομα για την διενέργεια ελέγχων στην μεγαλύτερη βιομηχανική ζώνη της χώρας, στη ζώνη Οινοφύτων – Σχηματαρίου.
Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι επίσης ότι η υπηρεσία τον τελευταίο χρόνο δεν διαθέτει ούτε αυτοκίνητο για την μετάβαση στα σημεία ελέγχου.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της εφαρμογής των μνημονίων όπου η ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια είναι δευτερεύουσας σημασίας θέματα μπροστά στο κέρδος των εταιριών και των τραπεζών.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Μπουκάρουν με μπουλντόζες στις Κυπριακές τράπεζες για τις καταθέσεις τους - Πανικός στα ΑΤΜ


- Μόνο μέχρι 600 ευρώ δίνουν τα ΑΤΜ στις τράπεζες της Κύπρου
Καταθέτες κατέκλυσαν τις τράπεζες για να σηκώσουν τα χρήματά τους
- Ακόμα και εκσκαφέα χρησιμοποίησε πολίτης για να μπει σε υποκατάστημα
- Τα Ιδρύματα θα παραμείνουν σήμερα κλειστά δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας
- Εισφορά 9,9% για τις καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες άνω των 100.000 ευρώ
- 6,7% για τις καταθέσεις που είναι κάτω από τις 100.000 ευρώ
- Διαβάστε όσα αποφασίστηκαν στο Eurogroup για την Κύπρο

Πανικό έχει προκαλέσει στους Κύπριους η συμφωνία του Eurogroup η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων "κούρεμα" των καταθέσεων.


Οι πρώτες πληροφορίες που έφτασαν από τις Βρυξέλλες για τους όρους της συμφωνίας για το μνημόνιο και ιδιαίτερα αυτοί που αναφέρονται στην φορολόγηση των καταθέσεων προκάλεσαν σοβαρή αναστάτωση στους πολίτες- καταθέτες, οι οποίοι από νωρίς το πρωί κατέκλυσαν τα καταστήματα των συνεργατικών πιστωτικών ιδρυμάτων της Λάρνακας, προκειμένου να αποσύρουν τις καταθέσεις τους. Εκεί όμως διαπίστωσαν πως το σύστημα δεν λειτουργούσε.



Ο Γενικός Διευθυντής της Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας Ερωτόκριτος Χλωρακιώτης, δήλωσε το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο ότι «για να αποφευχθούν τα χειρότερα τα συνεργατικά θα παραμείνουν σήμερα κλειστά».

Τελικά, αργότερα γνωστοποιήθηκε πως οι τράπεζες επιτρέπουν την ανάληψη ποσού μέχρι 600 ευρώ από τα ΑΤΜ.



Ωστόσο, ο πανικός ήταν τόσο μεγάλος που κάποιος έφτασε στο σημείο να χρησιμοποιήσει ακόμα κι εκσκαφέα ωστε να μπει σε υποκατάστημα τράπεζας.Ο πολίτης φώναζε πανικόβλητος να του ανοίξουν την πόρτα, για να πάρει τις καταθέσεις του. (Διαβάστε την είδηση)



Τι προβλέπει η συμφωνία


Η συμφωνία προβλέπει κλιμακωτή εφάπαξ εισφορά επί των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες και, συγκεκριμένα, εισφορά 9,9% για τις καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες άνω των 100.000 ευρώ και 6,7% για τις καταθέσεις που είναι κάτω από τις 100.000 ευρώ. Θα ισχύει δε για τα ποσά που ανήκουν τόσο σε Κυπρίους όσο και σε ξένους καταθέτες. Το μέτρο εκτιμάται ότι θα αποφέρει 5,8 δισ. ευρώ.

Η συμφωνία προβλέπει επίσης φορολόγηση των τόκων των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες.

NewsIt

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6:40 BOMBA πριν από λίγο! Μπλόκαραν όλους τους λογαριασμούς καταθέσεων στην Κύπρο;;;


Μπλοκάρισμα του 6,75 κ 9,9 %… ΠΡΙΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΒΟΥΛΗ ;;;;;
Δημοκράτης ο Αναστασιάδης όπως οι ΓΑΠοσαμαροβενιζέλοι!
ΣΤΟΝ ΓΥΨΟΝ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!!!
Εργαστήκατε και μαζέψατε χρήματα; δώστε τώρα και στους νταβατζήδες…
Χθες η Μέρκελ έλεγε “είναι ανεύθυνο να μην ασχοληθούμε με την Κύπρο”….. Κι άρχισαν οι “υπευθυνότητες” γιατί ασχολήθηκε…
Σε συμφωνία για ένα πακέτο διάσωσης της τάξης των 10 δισ. ευρώ ήρθε η Κύπρος μετά από μαραθώνιο eurogroup. Το σχέδιο περιλαμβάνει την επιβολή εφάπαξ εισφοράς 9,9% επί των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ και 6,75% για μικρότερα ποσά. 
Προβλέπεται και αύξηση του εταιρικού φόρου στο 12,5%, από 10% σήμερα, αλλά και η επιβολή φόρου 20-25% επί των τόκων στις καταθέσεις. Παράλληλα η Κύπρος υποχρεώνεται σε μείωση του τραπεζικού κλάδου ώστε να φτάσει το 2018 στο μέσο όρο της ΕΕ.
Τα μέτρα αυτά αναμένεται να αποφέρουν 5,8 δισ. ευρώ στο κράτος, ενώ, όπως δήλωσε ο υπουργός οικονομικών της Κύπρου, Μιχάλης Σαρρής, έναντι των καταθέσεων που θα “κουρευτούν”, θα εκδοθούν μετοχές της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής.
Αναφορικά με το μέλλον των υποκαταστημάτων που διαθέτουν στην Ελλάδα οι δυο μεγάλες κυπριακές τράπεζες το ανακοινωθέν του eurogroup αναφέρει ότι το όργανο “καλωσορίζει την συμφωνία που μπορεί να επιτευχθεί για τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, η οποία θα προστατεύει την σταθερότητα τόσο για το ελληνικό όσο και το κυπριακό τραπεζικό σύστημα χωρίς να επιβαρύνει το χρέος της Ελλάδας”.
Όπως διευκρίνισε ο κ. Ασμουνσεν της ΕΚΤ η συμφωνία θα προχωρήσει με τρόπο ώστε μια ελληνική τραπεζική οντότητα θα αγοράζει το ενεργητικό και τις υποχρεώσεις των υποκαταστημάτων αυτών, και αυτό θα γίνει χωρίς να επηρεάζεται η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. «Δεν θα προχωρήσουμε στη δημιουργία μιας θυγατρικής που θα χρειάζεται ανακεφαλαιοποίηση, μια ελληνική τράπεζα θα τα αγοράσει», ξεκαθάρισε.
Δικαιολογώντας την επιβολή της εισφοράς στις καταθέσεις ο επικεφαλής του eurogroup κ. Ντάιζελμπλουμ υποστήριξε ότι αυτό ήταν αναγκαίο δεδομένου του μεγέθους του τραπεζικού τομέα της Κύπρου. Δήλωσε ότι δεν ήταν πρόθεση να τιμωρηθεί η χώρα για τις τράπεζες αλλά να μπει σε δρόμο βιώσιμης ανάπτυξης. Εκτίμησε ότι τα έσοδα από την εισφορά στις καταθέσεις θα φτάσουν τα 4,8 δισ. ευρώ.
Από την πλευρά του, ο κ. Ασμουνσεν ανέφερε ότι ο νόμος που θα επιβάλει την εισφορά αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο ώστε να επιβληθεί με το άνοιγμα των τραπεζών.
Αναφορικά με το ρωσικό δάνειο που έχει πάρει η χώρα ο Ολι Ρεν σημείωσε ότι υπάρχουν διαπραγματεύσεις και θετικές ενδείξεις αλλά οι συζητήσεις θα πρέπει να ολοκληρωθούν. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως η ρωσική κυβέρνηση δείχνει να είναι έτοιμη να «χαλαρώσει» τους όρους του δανείου ύψους 2,5 δισ. ευρώ που είχε χορηγήσει στην Κύπρο, δίνοντας παράταση πέραν του 2016 για την αποπληρωμή του και μειώνοντας το επιτόκιο.
Η Κριστιν Λαγκάρντ δήλωσε ότι “ζητούσαμε από την αρχή μια βιώσιμη λύση και αυτή η συμφωνία το πετυχαίνει αυτό η οποία μοιράζει δίκαια το βάρος. Παράλληλα, θέλαμε να μειωθεί ο τραπεζικός τομέας στην Κύπρο. Η πρόταση από την πλευρά μου είναι να συμμετέχει και το Ταμείο στην προσπάθεια”. Σημείωσε ότι δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο με ποιο ποσό θα συμμετέχει το ΔΝΤ.
Από την πλευρά του, ο κ. Ασμουνσεν της ΕΚΤ χαιρέτησε τη συμφωνία και κάλεσε την κυβέρνηση του νησιού να προχωρήσει γρήγορα στην εφαρμογή του. Τόνισε ότι η Κύπρος παρά το μικρό της μέγεθος αποτελούσε συστημικό πρόβλημα.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι υπάρχουν μέτρα έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση φυγής καταθέσεων και ότι η ΕΚΤ παρακολουθεί συνεχώς την κατάσταση, ενώ μόλις ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση θα επιτρέψει την πρόσβαση των τραπεζών του νησιού στο σύστημα χρηματοδότησης της Κεντρικής Τράπεζας. Ενδιάμεσα θα στηριχθούν από τον μηχανισμό ELA.
Τόνισε ότι δεν θα πρέπει να ανησυχούν οι καταθέτες σε άλλες χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα προσαρμογής.
Όπως μεταδίδει ο “Φιλελεύθερος”, ο υπουργός οικονομικών της Κύπρου μιλώντας προς τους εκπροσώπους του Τύπου, δήλωσε ότι υπό τον κίνδυνο μιας άτακτης χρεωκοπίας, οι διαπραγματεύσεις στο Eurogroup ήταν σκληρές και σημείωσε πως η σκληρή στάση του ΔΝΤ και άλλων εταίρων δημιούργησε βαρύ κλίμα.
Σε τεχνοκρατικό επίπεδο οι διαπραγματεύσεις συχνά οδηγούνταν σε αδιέξοδο, τόνισε ο Μ. Σαρρής και υπογράμμισε ότι ο Πρόεδρος της Κύπρου έπρεπε «να δώσει μάχη σε πολιτικό επίπεδο με σειρά επαφών με Ευρωπαίους αξιωματούχους και ηγέτες».
Ο κ. Σαρρής τόνισε ότι «η συμφωνία που επετεύχθη για την Κύπρο αποκαθιστά την εμπιστοσύνη και το μέλλον της κυπριακής οικονομίας, αποφεύγοντας την άτακτη χρεωκοπία και την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος.» Ανέφερε, επίσης, ότι το τελικό ποσό που θα δοθεί για τη στήριξη της Κυπριακής οικονομίας, θα καταστήσει το κυπριακό χρέος βιώσιμο.
Η ανακοίνωση του Eurogroup για την Κύπρο 
«Το Eurogroup καλωσορίζει την πολιτική συμφωνία που επιτεύχθηκε με τις κυπριακές αρχές αναφορικά με τα βασικά στοιχεία των όρων πολιτικής στα οποία θα υπόκειται ένα μελλοντικό πρόγραμμα μακροοικονομικής προσαρμογής.
Το πρόγραμμα θα βασίζεται σε φιλόδοξα μέτρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα, σε αποφασιστική δράση, προκειμένου να εφαρμοστεί η απαιτούμενη δημοσιονομική προσαρμογή και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα στηρίξουν την ανταγωνιστικότητα καθώς και τη βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη, επιτρέποντας την αντιμετώπιση των μακροοικονομικών ανισορροπιών.
Το Εurogroup χαιρετίζει τους όρους αναφοράς για μια ανεξάρτητη αξιολόγηση σχετικά με την εφαρμογή του πλαισίου κατά του ξεπλύματος χρήματος στα κυπριακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, περιλαμβάνοντας τη Moneyvall, παράλληλα με ένα ιδιωτικό διεθνή ελεγκτικό οίκο και έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι η έναρξη αυτού του ελέγχου είναι άμεση. Σε περίπτωση που διαπιστωθούν προβλήματα στην εφαρμογή αυτού του πλαισίου, θα διορθωθούν ως μέρος των προϋποθέσεων του προγράμματος.
Το Eurogroup επιδοκιμάζει τις κυπριακές αρχές για τα βήματα που έχουν κάνει προς την υιοθέτηση δημοσιονομικών μέτρων, τα οποία έχουν συμφωνηθεί με την Επιτροπή, σε συνεργασία με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Αυτά προβλέπουν, ειδικότερα, την υιοθέτηση μέτρων σταθεροποίησης που αναλογούν στο 4,5% του ΑΕΠ. Το Eurogroup καλωσορίζει τη δέσμευση των κυπριακών αρχών να επιταχύνουν τις προσπάθειες στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων.
Το Eurogroup καλωσορίζει τη δέσμευση των κυπριακών αρχών να λάβουν πρόσθετα μέτρα, ενεργοποιώντας ίδιους πόρους, προκειμένου να περιορίσουν το μέγεθος της οικονομικής βοήθειας που συνδέεται με το πρόγραμμα προσαρμογής. Αυτά τα μέτρα περιλαμβάνουν την εισαγωγή μιας εμπροσθοβαρούς εφάπαξ εισφοράς σταθερότητας που θα εφαρμόζεται σε καταθέτες που κατοικούν και δεν κατοικούν στην Κύπρο.
Τα πρόσθετα μέτρα περιλαμβάνουν την αύξηση της παρακράτησης φόρου στο κεφαλαιακό εισόδημα, την αναδιάρθρωση και ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την αύξηση του εταιρικού φόρου και τη συμμετοχή των κατόχων αξιογράφων. Το Eurogroup προσβλέπει σε μια συμφωνία μεταξύ της Κύπρου και της Ρωσίας για χρηματική συνεισφορά.
To Eurogroup εκφράζει την πεποίθηση ότι αυτές οι πρωτοβουλίες και η αυστηρή εφαρμογή των συμφωνηθέντων όρων θα επιτρέψει στο Κυπριακό δημόσιο χρέος, το οποίο προβλέπεται να φτάσει στο 100% του ΑΕΠ το 2020, να παραμείνει σε βιώσιμη τροχιά και να ενισχύσει την προοπτική οικονομικής ανάπτυξης. Η σημερινή εύθραυστη κατάσταση του χρηματοπιστωτικού τομέα της Κύπρου, σε συνδυασμό στο μεγάλο μέγεθός του σχετικά με το ΑΕΠ της χώρας, θα αντιμετωπιστεί μέσα από τον κατάλληλο περιορισμό του, με τον εγχώριο τραπεζικό τομέα αν φτάνει στα επίπεδα της ΕΕ, μέχρι το 2018, διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό τη μακροχρόνια βιωσιμότητα και τις καταθέσεις. Παράλληλα, το Eurogroup χαιρετίζει το γεγονός ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί μια συμφωνία για τις ελληνικές θυγατρικές κυπριακών τραπεζών, που προστατεύουν τη σταθερότητα, τόσο του ελληνικού, όσο και του κυπριακού τραπεζικού συστήματος και δεν θα επιβαρύνει το ελληνικό δημόσιο χρέος.
Με βάση αυτά τα δεδομένα, το Eurogroup θεωρεί ότι επί της αρχής, η οικονομική βοήθεια προς την Κύπρο θα διασφαλίσει την οικονομική σταθερότητα της Κύπρου και της ευρωζώνης συνολικά, με τη χορήγηση μιας οικονομικής βοήθειας, η οποία έχει περιοριστεί μέχρι τα 10 δις. ευρώ. Το Eurogrop θα καλωσόριζε μια συμβολή του ΔΝΤ στη χρηματοδότηση αυτού του προγράμματος.
Το Eurogroup καλεί τις κυπριακές αρχές και την Επιτροπή, σε συνεργασία με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, να ολοκληρώσουν τάχιστα το Μνημόνιο. Το Eurogroup θα εξετάσει τα έγγραφα του προγράμματος που έχουν ετοιμαστεί από την Τρόικα και από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, όταν αυτά καταστούν διαθέσιμα. Οι σχετικές εθνικές διαδικασίες που απαιτούνται για την έγκριση της οικονομικής βοήθειας μέσα από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, πρόκειται να δρομολογηθούν.
Το Eurogroup αναμένει ότι το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης θα είναι σε θέση να εγκρίνει επίσημα την πρόταση για οικονομική στήριξη έως το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου του 2013, υπό την αίρεση της ολοκλήρωσης των εθνικών διαδικασιών έγκρισης της βοήθειας».
Η ανακοίνωση της Λαγκάρντ
«Χαιρετίζω τη συμφωνία που επιτεύχθηκε σήμερα για την αντιμετώπιση των οικονομικών προκλήσεων της Κύπρου. Το ΔΝΤ πάντα έλεγε πως θα στηρίξουμε μια λύση που είναι βιώσιμη, που χρηματοδοτείται πλήρως και που κατανέμει κατάλληλα το βάρος. Πιστεύω πως το συμφωνηθέν πακέτο ανταποκρίνεται στους τρεις στόχους. Σ’ αυτή τη βάση, σκοπεύω να κάνω σύσταση στο Εκτελεστικό Συμβούλιό μας ώστε το ΔΝΤ να συνεισφέρει στην χρηματοδότηση του πακέτου», αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή της η γενική γραμματέας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

αἰέν ἀριστεύειν



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Σαλάμι σε μίνι μάρκετ της Θήβας με κρέας αλόγου


Σαλάμι σε μίνι μάρκετ της Θήβας με κρέας αλόγου

Την άμεση ανάκληση – απόσυρση από την ελληνική αγορά επτά προϊόντων λόγω ανίχνευσης κρέατος αλόγου απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ)… Πρόκειται για τα προϊόντα «Σαλάμι μπύρας τεμάχια βάρους 450γρ.» με εμπορική ονομασία «ΠΑΣΣΙΑΣ», αριθμό παρτίδας 75556 111124 και ημερομηνία λήξης 10/04/2013, «Αλλαντικό σκορδάτο βραστό τεμάχια βάρους 330 γρμ.» με εμπορική επωνυμία «ΠΑΣΣΙΑΣ», αριθμό παρτίδας 75832 και ημερομηνία λήξης 26/05/2013, «Σαλάμι αέρος τεμάχια βάρους 0,496kg» με εμπορική επωνυμία «ΠΑΣΣΙΑΣ» με αριθμό παρτίδας 76039 και ημερομηνία λήξης 20/05/2013 που παράγονται από την εταιρεία «Ε.Γ. ΠΑΣΣΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε.» (Π. Αθηναγόρα 7, Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης), «Λουκάνικα τ. Φραγκφούρτης σε συσκευασία βάρους 300 γρμ.» με εμπορική ονομασία «Mr. Grand», αριθμό παρτίδας 75846 και ημερομηνία λήξης 30/03/2013, «Παριζάκι Γίγας Κλασικό τεμάχια βάρους 600 γρμ.» με εμπορική επωνυμία «Mr. Grand», αριθμό παρτίδας 76114 και ημερομηνία λήξης 18/06/2013 που παρασκευάζονται για λογαριασμό του Ομίλου «Δ. ΜΑΣΟΥΤΗΣ A.E.» (14ο χλμ Θεσσαλονίκης – Βασιλικών) από την εταιρεία «Ε.Γ. ΠΑΣΣΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε.» (Π. Αθηναγόρα 7, Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης), «Κεφτεδάκια ΝΑΠΟΛΙΤΕΝ κατεψυγμένα σε συσκευασία βάρους 2kg» με αριθμό παρτίδας 06021339, ημερομηνία παραγωγής 06/02/2013 και ημερομηνία λήξης 06/02/2014 που παράγονται από την εταιρεία «SPECIAL ΕΔΕΣΜΑΤΑ Α.Ε.» (14ο χλμ. Θεσσαλονίκης– Μηχανιώνας, Περιφερειακός Αεροδρομίου, Θέρμη), «ΚΕΜΠΑΠ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ Χ/ΚΑΛ ΚΤΨ σε συσκευασία βάρους 815γρ.», με αριθμό παρτίδας L:310, ημερομηνία συσκευασίας 13-02-2013 και ημερομηνία λήξης 20-07-2013 που παρασκευάζεται και συσκευάζεται από την επιχείρηση «KRIVEK Α.Ε.» (Χερσόνησος Ηρακλείου Κρήτης) και δειγματίστηκε από την Υπεραγορά Τροφίμων «ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε.» (Ισαύρων & Σοφοκλή Βενιζέλου, Ηράκλειο Κρήτης), «Λουκάνικο Πέταλο» με την εμπορική επωνυμία «Ozyorem Kaysevi sucuk 455 gr», με κωδικό παραγωγής L-12345 και ημερομηνία λήξης 10-4-2013 το οποίο παράγεται από την ολλανδική επιχείρηση «NL 687 EG» για λογαριασμό της γερμανικής εταιρείας «DEMKA GmbH» και δειγματίστηκε από το κατάστημα «ΑΛΗ ΜΠΑΜΠΑ» (Αρσάκειο Σάπες, Ροδόπη), «ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΑΛΑΜΙ» με την εμπορική επωνυμία «LeFruMarin- Salam Rustic», σε συσκευασία των 1800 gr και ημερομηνία λήξης 02-03-2013 που παράγεται από τη ρουμανική εταιρεία «LeFruMarine S.R.L.» και δειγματίστηκε από το Mini Market στην οδό Σμύρνης 17, Θήβα Βοιωτίας.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι έλεγχοι που αφορούν και στη διερεύνηση της προέλευσης της χρησιμοποιούμενης πρώτης ύλης, ενώ για τις συγκεκριμένες παρτίδες θα ληφθούν τα προβλεπόμενα από την νομοθεσία μέτρα.


thiva-press

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

«Η ΕΑΣ Θήβας δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση του αγρότη που εισέπραξε παράνομα επιστροφή ΦΠΑ»(video)


Αμφισβητεί ο πρώην διευθυντής της ΕΑΣ Θήβας ότι είναι υπαρκτή η περίπτωση αγρότη που δήλωσε 50.000 καλλιεργήσιμη έκταση στην περιοχή για να εισπράξει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την επιστροφή ΦΠΑ.

Σύμφωνα με τον κ.Πικάση, η ΕΑΣ Θήβας δεν φέρει καμία ευθύνη αν ο συγκεκριμένος αγρότης απευθύνθηκε σε λογιστή, γιατί σε διαφορετική περίπτωση ο μηχανισμός ελέγχου της ένωσης θα είχε αποκαλύψει την κομπίνα. Τέλος ζήτησε να μην στοχοποιούνται αγρότες, περιοχές και ενώσεις αν δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία και καταγγελίες.


Ο πρώην Διευθυντής της ΕΑΣ Θήβας για την απάτη από LAMIASTARGR


 viotianet.

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Όλη η Λιβαδειά στο Πόδι Σήμερα Σάββατο 16 Μαρτίου στις 10.30 πμ. για το σχέδιο «Αθηνά»


Στήριξη των ενεργειών του δήμου Λεβαδέων για την διεκδίκηση της παραμονής στην πόλη του Πανεπιστημίου που το σχέδιο «Αθηνά» το θέλει να συγχωνεύεται στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αποφάσισε σε πρόσφατη συνεδρίασή της η Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδειάς. Η πρώτη κινητοποίηση είναι το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 10.30πμ στην είσοδο της Λιβαδειάς από την οδό Δελφών.


Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εκτός ημερησίας διάταξης, τέθηκε υπόψη των μελών του οργάνου το σύνολο των εξελίξεων που αφορούν στο σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας για την επικείμενη απομάκρυνση του Τμήματος Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας από τη Λιβαδειά.

«Τα μέλη της Δ. Κ. ομόφωνα αποφάσισαν ότι θα στηρίξουν με κάθε τρόπο τις προσπάθειες που καταβάλλονται από το Δήμο Λεβαδέων για την αποτροπή του ενδεχομένου να καταργηθεί το πανεπιστημιακό τμήμα της Λιβαδειάς, καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε πλήγμα για την κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή της πόλης», τονίζει ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδειάς Δημήτρης Σκαπέτης.

Παράλληλα με σχετική ανακοίνωσή της η Δ.Κ. απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπής Αγώνα και στον αποκλεισμό του περιφερειακού δρόμου στον κόμβο της οδού Δελφών, το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 10:30 το πρωί.

«Η παρουσία μας είναι επιβεβλημένη για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς το Υπουργείο Παιδείας ότι η Λιβαδειά δεν είναι διατεθειμένη να δεχθεί αυθαιρέτους και αδικαιολόγητους σχεδιασμούς που την αφήνουν εκτός του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας», καταλήγει η ανακοίνωση.


lamiastar

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΙΩΝ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ!



ΕΘΙΜΟ
ΒΛΑΧΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ

Θήβα: Ο ΒΛΑΧΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ



Κάθε χρόνο την Κυριακή της Τυρινής (τελευταία Κυριακή της Αποκριάς) και την Καθαρή Δευτέρα (πρώτη μέρα της μεγάλης νηστείας), τούτη την εποχή της άνοιξης, της βλάστησης και της γονιμότητας, εδώ και 200 χρόνια, στην αμπελοστεφάνωτη επτάπυλη Θήβα, πόλη πανάρχαιη και σεβαστή στην ιστορία και την παράδοση, πατρίδα του αμπελιού και του κρασιού, γενέτειρα του Βάκχου, σμίγουν τα προαιώνια στοιχεία της Διονυσιακής λατρείας με τη σύγχρονη χριστιανική πίστη, σ’ ένα πολυσήμαντο, λαϊκό έθιμο, το «ΒΛΑΧΙΚΟ ΓΑΜΟ», που γίνεται σε τέσσερις γιορτινές μέρες. Την Τσικνοπέμπτη, την Κυριακή της Τυρινής, την Καθαρή Δευτέρα και των Αγίων Θεοδώρων.


Ο Βλάχικος Γάμος της Θήβας αποτελεί σατυρική παραλλαγή τέλεσης ποιμενικού γάμου και εμφανίζεται σαν αποκριάτικο έθιμο περί τα μέσα του 19ου αιώνα στην πόλη της Θήβας.
Ενσωματώνει με τρόπο θαυμαστό κατά τους λαογράφους, στοιχεία από έθιμα και συνήθειες των βλάχικων πληθυσμών που εγκαταστάθηκαν στη Θήβα (Βλαχομαχαλάς), μετά την κάθοδό τους από την περιοχή του Ασπροπόταμου της Πίνδου λίγα χρόνια από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους, με στοιχεία της πανάρχαιας Διονυσιακής λατρείας που διασώζονται στις μνήμες των ντόπιων κατοίκων της Θήβας, γενέτειρας πόλης του Διονύσου.
Όλα θυμίζουν τον Διόνυσο… Το ομαδικό γλέντι, το μεθύσι, η πομπή, ο Πυρρίχιος χορός, τα φλάμπουρα με τα γαρυφαλλοστόλιστα πορτοκάλια, οι γκλίτσες (παραλλαγές των βακχικών θυρσών), η τσουχτερή σάτιρα, οι αισχρολογίες και τα πειράγματα, ο χορός και η ακατάσχετη οινοποσία, τα πηδήματα και οι κραυγές, ο πανούσης (αναπαράσταση του υπηρέτη) με το υπερμεγέθης ομοίωμα φαλλού και τα κουδούνια που κρέμονται στα σκέλια του, οι θεατρίνοι, που λέγονται και «γελοίοι» με την ιδιόμορφη φορεσιά τους (κατσάρια δεμένα στις άσπρες κάλτσες σαν αρχαία σανδάλια, με κλαριά κισσού στα κεφάλια τους) και τα καμώματά τους, ο χορός του «πεθαμένου», που συμβολίζει την ανάσταση της φύσης, τη νίκη της ζωής πάνω στον θάνατο, είναι λίγα από τα σημάδια που μαρτυρούν ότι τούτος ο «Γάμος», το πολυσήμαντο αυτό λαϊκό αφιέρωμα είναι κατάλοιπο της πανάρχαιας οργιαστικής Διονυσιακής λατρείας.
Οι Απόκριες στη Θήβα, λοιπόν, είναι μία πρωτότυπη, αυθεντική, ελληνική επιλογή για τον επισκέπτη, που δεν ζηλεύει τίποτα από τα καρναβάλια-κακέκτυπα, πιθανόν, των άλλων χωρών. Είναι Απόκριες γνήσιες, ποτισμένες από την Ιστορία της δικής μας χώρας και του δικού μας πολιτισμού, συνδεδεμένες άρρηκτα με την παραδοσιακή διασκέδαση, που δίνουν στον επισκέπτη την ευκαιρία να βιώσει μια εμπειρία ζωής, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψει χρήματα, στην δύσκολη συγκυρία που διάγουμε.
Συγκεκριμένα, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να παρακολουθήσει αλλά να συμμετέχει στην αναβίωση του Βλάχικου Γάμου μέσα από τα δρώμενα των εορταστικών ημερών.
Την Τσικνοπέμπτη «πιάνονται» τα προζύμια για τον Βλάχικο Γάμο. Τα «μπουλούκια», οι παρέες δηλαδή των Βλάχων, συγκεντρώνονται το βράδυ στις ταβέρνες της πόλης μαζί με τους παρευρισκομένους και διασκεδάζουν μέχρι πρωίας με νταούλια και πίπιζες. Όλα προμηνύουν τις χαρές και τα μεθύσια που θα έρθουν.
Την Κυριακή της Τυρινής το μεσημέρι, οι «Καπεταναίοι» με τον Πανούση (υπηρέτη), το Φλάμπουρο και τα τοπικά όργανα, νταούλι και
πίπιζα, φέρνουν βόλτα τα βλάχικα κονάκια και συναθροίζουν τα παλικάρια του «μπουλουκιού», τους Βλάχους,  Μακεδόνες και Λιάπηδες. Οι παρέες συγκεντρώνονται στον κεντρικό πεζόδρομο, την οδό Επαμεινώνδα και την πλατεία της Θήβας, με χορούς, τραγούδια και ασταμάτητο γλέντι και ποτό μέχρι αργά τη νύχτα.
Την Καθαρά Δευτέρα το πρωί… σκούζει ο «σκάρος» (εγερτήριο των Βλάχων, εωθινό). Κάθε «μπουλούκι» ανάβει τη φωτιά στην κεντρική πλατεία, στον πεζόδρομο της οδού Επαμεινώνδα, και ψήνεται στη θράκα η «προπύρα», η πίτα της νύφης. Γύρω από την φωτιά τα παλικάρια χορεύουν τον Πυρρίχιο χορό. Γλέντι και ποτό μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι, οπότε και οι παρέες συγκεντρώνονται στο γραφικό ξωκλήσι της «Αγιατριάδας» για φαγητό και για τις στερνές σκοτούρες της γαμήλιας «πομπής» και της τελετής του «γάμου».
Όλοι μαζί οι Βλάχοι στρώνουν κοινό τραπέζι με νηστίσιμα φαγητά, τα οποία μοιράζονται μαζί με τους επίσημους καλεσμένους και όλο τον κόσμο των επισκεπτών και τσουγκρίζουν μαζί τους τα ποτήρια με την εκλεκτή ρετσίνα της Θήβας.
Στις 2 το μεσημέρι ξεκινάει η γαμήλια πομπή, με το ζεύγος ανεβασμένο σε άμαξα, την οποία σέρνουν διαλεχτά άλογα. Τα «μπουλούκια» και οι επισκέπτες ακολουθούν χορεύοντας και όλοι εύχονται στο ζεύγος «βίον ανθόσπαρτων». Η πομπή θα καταλήξει στον πεζόδρομο του Επαμεινώνδα, όπου είναι τοποθετημένες οι καλύβες των συμπεθέρων.

Εκεί θα γίνει το «ξύρισμα» του γαμπρού και ο φημισμένος σκωπτικός διάλογος των δύο συμπεθέρων για το… «ελάττωμα» της νύφης. Κοινολογείται το μεγάλο μυστικό της νύφης και τελικά τα συμπεθεριά ξεδιαλύνουν τις διαφορές τους και συμφωνούν για τον γάμο των παιδιών τους.
Το γλέντι κορυφώνεται και τα νταούλια των Βλάχων που θα χορεύουν  θα ακούγονται μέχρι το πρωί της Τρίτης.




Το αποκορύφωμα του εθίμου είναι ο χορός του «πεθαμένου», προχριστιανικό κατάλοιπο, πανάρχαιος χορός που συμβολίζει το τέλος του Χειμώνα και τη γέννηση της Άνοιξης με την βλάστηση και την γονιμότητα.
Μετά από μία εβδομάδα, στην εορτή των Αγίων Θεοδώρων, η νύφη επιστρέφει στο πατρικό της σπίτι για να επισκεφτεί τους δικούς της, και το γεγονός αυτό γίνεται αφορμή για νέα γλέντια χορούς.
Στη Θήβα λένε ότι κάθε χρόνο την Καθαρά Δευτέρα όλα αναγεννώνται και η φύση ανανεώνεται. Και βέβαια, οι Βλάχοι ανανεώνουν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά με την ευχή: «και του χρόνου στο μέτρο!», που σημαίνει, του χρόνου, να μετρηθούμε και να μην λείπει κανείς!

¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬------------------------------------------------------------------------------------------
Ο επισκέπτης δεν είναι απλός θεατής σε ένα ξενόφερτο καρναβάλι, αλλά μπορεί να συμμετέχει ενεργά σ’ αυτό το παραδοσιακό έθιμο γλεντιού και ξεφαντώματος με ελληνικό χαρακτήρα!
Τα κεράσματα κατά τη διάρκεια του εθίμου είναι δωρεάν, τόσο σε κρασί όσο και σε εδέσματα.
Το κυριότερο πλεονέκτημα είναι η εγγύτητα της πόλης στην Αθήνα, απέχει μόλις 86 χιλιόμετρα, με εύκολη πρόσβασή μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας.

------------------------------------------------------------------------------------------




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αποκριάτικο Πάρτι στην Κεντρική Πλατεία Θήβας


Ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας
 προσκαλεί μικρούς και μεγάλους
 στο Αποκριάτικο Πάρτι με τους Αμπάρτζαλους,
 που θα πραγματοποιηθεί 
το Σάββατο 16 Μαρτίου 2013 και ώρα 12:00 το μεσημέρι 
στην Κεντρική Πλατεία Θήβας!

Ελάτε 
να παίξουμε, να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε 
μαζί με ξυλοπόδαρους, κλόουν και μασκότ! 
Ελάτε 
να γιορτάσουμε τις Απόκριες με 
face painting και μπαλονοκατασκευές!

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παντεπόπτης οφθαλμός..πόσο ισχυρός είναι;;


Ο Παντεπόπτης οφθαλμός,το υπέρτατο σύμβολο του κακού,το σήμα κατατεθέν τωνIlluminatti και της μασονίας..Τι συμβολίζει ο παντεπόπτης οφθαλμός,που συναντάται μέσα στην ιστορία,γιατί έχει δαιμονοποιηθεί τόσο και από ποιους;
Ο παντεπόπτης οφθαλμός,όπως όλοι έχουμε ακουστά συναντάται στην Αίγυπτο και είναι γνωστό ως το μάτι του Όσιρι,επίσης οι ινδουιστές το έχουν συνδέσει με το ''τρίτο μάτι'',την ενόραση,αφού βλέπει προς όλες τις μεριές και κατ΄επέκταση και μέσα μας...Αυτή την εκδοχή την έχουν πάρει και την έχουν αντιστρέψει οι σύγχρονοι συνωμοσιολόγοι αφού το έχουν δαιμονοποιήσει ως το μάτι του κακού που παρακολουθεί την κάθε μας κίνηση,ως ένας άλλος πνευματικός Big brother,από κοντά και οι φανατικοί με την θρησκεία καθώς θεωρούν από την πλευρά τους ότι απειλούνται,πλέον βλέπουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους να αμφισβητούν τις θρησκείες..όχι τον Θεό..αλλά τις θρησκείες,ο Θεός πλέον είναι μία έννοια την οποία ο καθένας μας την αντιλαμβάνεται διαφορετικά,ίσως αυτή η αμφισβήτηση στις θρησκείες να πηγάζει από την δίψα των ανθρώπων πλέον για μάθηση,δεν τους καλύπτουν πλέον τα θρησκευτικά γραπτά,άλλωστε την αμφισβήτηση στις θρησκείες την δημιούργησαν οι ίδιοι οι επικεφαλής τους,δεν τρομάζει πλέον η έννοια του τιμωρού Θεού,αυτό το βλέπετε όλοι γύρω σας και μέσα από προσωπικές συζητήσεις.Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις,πάντα υπήρχαν..Το περίεργο είναι ότι ενώ ο παντεπόπτης οφθαλμός κατηγορείται και δαιμονοποιείται,τον συναντάμε μέσα στις εκκλησίες..καθολικές και ορθόδοξες.
Βλέπουμε από την μία μεριά να δαιμονοποιούν τον παντεπόπτη οφθαλμό και από την άλλη να τον έχουν σε περίοπτη θέση μέσα στους οίκους του Θεού...
Ποια η απόκρυφη σημασία του;;; Συμβολίζει ο παντεπόπτης οφθαλμός την εξέλιξη αυτή; Θυμηθείτε εδώ ότι οι Ινδουιστές συμβολίζουν την ενόραση με τον παντεπόπτη οφθαλμό...Είναι ο παντεπόπτης οφθαλμός πεδίο αντιπαράθεσης για την πανθρησκεία;;Μια πανθρησκεία που δείχνει αναπόφευκτη..
Μήπως να το δούμε από μια άλλη οπτική πλευρά,πέρα από οποιαδήποτε θρησκευτική πεποίθηση; Άλλωστε μπαίνουμε σε μια εποχή που η ανθρωπότητα ψάχνεται πνευματικά και αναζητάει το επόμενο στάδιο στην πνευματική της εξέλιξη..μια εξέλιξη που δε γίνεται από την μία μέρα στην άλλη...μια εξέλιξη που σίγουρα κάποιους δεν βολεύει καθώς χάνουν τα κεκτημένα αιώνων..Το θέμα όμως είναι ποιοι αυτοί που επιθυμούν την πνευματική αυτή εξέλιξη και ποιοι αυτοί που την πολεμούν..ακόμα μια φορά η απάντηση βρίσκεται μέσα μας, μακριά από τις οποιεσδήποτε σειρήνες..
Άλλωστε ένα σύμβολο είναι..την αξία του την δίνουμε εμείς,καμία δύναμη δεν έχει από μόνο του..όπως ισχύει για όλα τα σύμβολα..εμείς τους δίνουμε αξία και ας μην το καταλαβαίνουμε..

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ποιοι είναι οι Ιησουίτες; – Η ιστορία του θρησκευτικού τάγματος από το οποίο προέρχεται ο Πάπας Φραγκίσκος


Ο Φραγκίσκος είναι ο πρώτος πάπας στην ιστορία της Καθολικής Εκκλησίας που προέρχεται από το τάγμα των Ιησουιτών, μιας θρησκευτικής αδελφότητας που αριθμεί περί τα 20.000 άτομα τα οποία  δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 100 χώρες, σε ενορίες, σχολεία, πανεπιστήμια, ανθρωπιστικές οργανώσεις και πνευματικά κέντρα.

Οι Ιησουίτες θεωρούνται πολύ αυστηρό τάγμα τα μέλη του οποίου ορκίζονται πενία, αγνότητα και υπακοή με έμβλημα την φράση «Ad Majorem Dei Gloriam», δηλαδή « Για τη Μεγαλύτερη Δόξα του  Θεού». Περίπου τα δύο τρίτα των Ιησουϊτών είναι ιερείς, υπάρχουν όμως και περίπου 2.000 ιερομόναχοι και περίπου 4.000 δόκιμοι.

Το τάγμα ιδρύθηκε από τον ισπανό ιππότη Ιγνάτιο Λογιόλα το 1539 και τον επόμενο χρόνο έλαβε την παπική έγκριση. Σχεδόν εξαρχής απέκτησε τεράστια επιρροή, καθώς τα μέλη του επενέβαιναν σημαντικά στην ευρωπαϊκή πολιτική. Οι Ιησουίτες είχαν εμπλακεί σε συνομωσίες με σκοπό να εκθρονίσουν την βασίλισσα Ελισάβετ Α’ της Αγγλίας, ενώ συνδέθηκαν και με άλλες συνομωσίες στη βρετανική αυλή, αφ’ ότου ο βασιλιάς Ιάκωβος Α’ κήρυξε το τάγμα τους παράνομο.

Αρχικά ο όρος «ιησουίτης» χρησιμοποιούνταν για το τάγμα με μειωτική διάθεση και ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε από τον ιδρυτή του, παρ’ ότι τα μέλη του και άτομα φιλικά προσκείμενα σε αυτό τον υιοθέτησαν αργότερα.

Η επιρροή τους σε μονάρχες και ηγετικές φυσιογνωμίες οδήγησε στη ζήλια και τελικά στον απαγόρευση του τάγματος κατά τα τέλη του 18ου αιώνα, τελικά όμως επανιδρύθηκε το 1814.

Το τάγμα έδινε πάντοτε μεγάλη σημασία στην εκπαίδευση και κατά τη διάρκεια του 16ου και 17ου αιώνα αναπτύχθηκε ραγδαία ιδρύοντας ιεραποστολές, σχολεία, κολέγια και ιεροσπουδαστήρια σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ως τον 17ο αιώνα υπήρχαν περισσότερα από 500 ιησουιτικά σχολεία, ενώ οι μέθοδοι διδασκαλίας τους και η κατάρτιση σταθερών ακαδημαϊκών προγραμμάτων αποτέλεσαν τη βάση πολλών σύγχρονων εκπαιδευτικών συστημάτων.

Παράλληλα οι Ιησουίτες υπήρξαν και πάτρονες της τέχνης, χρησιμοποιώντας τοιχογραφίες και θέατρα για να εξαπλώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο το μήνυμά τους.

Δυστυχώς το τάγμα δεν είναι γνωστό μόνο για τα ευεργετήματά του, καθώς πρωτοστάτησε στην ισπανική Ιερά Εξέταση σε μια μαύρη περίοδο στην ιστορία της Εκκλησίας –  η οποία συστάθηκε το 1480, δηλαδή 60 χρόνια πριν από το Τάγμα του Ιησού λάβει την παπική βούλα. Η Ιερά Εξέταση αρχικά ήταν πόνημα του Δομινικανού Τάγματος, αλλά αργότερα οι Ιησουίτες την υποστήριξαν με ζήλο.

Η οργάνωση προσπαθούσε να εξυγιάνει την Καθολική Εκκλησία από τις αιρέσεις και να τιμωρήσει τις παρεκκλίσεις από την πίστη προχωρώντας σε πραγματικό κυνήγι ανθρώπων. Οι αθωώσεις όσων έφταναν να περάσουν από Ιερά Εξέταση ήταν από σπάνιες ως μηδαμινές, καθώς υπό την πίεση φρικτών βασανιστηρίων, σωματικών και ψυχολογικών, οι «αιρετικοί» σχεδόν πάντα ομολογούσαν όποιο θρησκευτικό έγκλημα και αν τους είχαν προσάψει, μόνο και μόνο για να λυτρωθούν μια ώρα αρχύτερα ψυχή τε και σώματι στην πυρά.

Στις ημέρες μας οι Ιησουίτες ασχολούνται ως επί το πλείστον με την εκπαίδευση, ενώ δίνουν μεγάλη έμφαση στην πνευματική καθοδήγηση σύμφωνα με τις πνευματικές ασκήσεις που θέσπισε ο αγιοποιημένος ιδρυτής τους Ιγνάτιος.

Επίσης λειτουργούν την Ιησουιτική Υπηρεσία Προσφύγων, την οποία ίδρυσε ο πατήρ Πέντρο Αρούπε το 1980 και ασχολείται με φτωχές και μη προνομιακές κοινότητες σε περισσότερες από 50 χώρες. Τέλος, συνεχίζουν να εργάζονται στους τομείς της τέχνης και των επιστημών και παραδοσιακά στελεχώνουν το Αστεροσκοπείο του Βατικανού.

Πώς γίνεται ένας καθολικός Ιησουίτης

Το τάγμα απευθύνεται αποκλειστικά σε άντρες που έχουν ασπαστεί την καθολική πίστη για τουλάχιστον τρία χρόνια. Οι δόκιμοι Ιησουίτες μπορούν να εξελιχθούν είτε σε ιερείς μετά το πέρας των σπουδών τους είτε σε μοναχούς που θα υπηρετήσουν το τάγμα με μια πλειάδα διακονημάτων.

Τα στάδια της «εκπαίδευσης» είναι τα ακόλουθα:

= Δόκιμος - δυο χρόνια

= Ο υποψήφιος δίνει τους πρώτους όρκους πενίας, αγνότητας και υπακοής.

=  Πρώτες σπουδές φιλοσοφίας και θεολογίας  - δύο χρόνια

=  Εργασία στην ευρύτερη ιησουΐτικη κοινότητα – δύο ως τρία χρόνια

= Θεολογικές σπουδές - τέσσερα χρόνια

= Προηγμένες σπουδές - συχνά τρία ως πέντε χρόνια

= Τελική μελέτη των αρχών των Ιησουϊτών  - από επτά μήνες ως δύο χρόνια

=  Ο υποψήφιος δίνει τους τελικούς όρκους και γίνεται Ιησουίτης ιερέας ή μοναχός.

ΤΟ ΒΗΜΑ

ΠΗΓΗ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι Έψιλον και τα «Άτομα Άλφα»...


Ποια είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ η Ομάδα Έψιλον!

Σήμερα, θα πραγματοποιηθεί η «επίσημη» παρουσίαση μιας ομάδας ξεχωριστής, που εδώ και χρόνια αποτελεί αντικείμενο συζήτησης και ενασχόλησης πάρα πολλών, εντός και εκτός Ελλάδος: της Ομάδας Ε. Σήμερα, μαζί με  τον συνεργάτη της «Ε.Ω.», τον  ερευνητή Γιώργο Πάλμο, η Ομάδα Ε μας εισάγει σε έναν άλλο κόσμο, άγνωστο σε πολλούς. Έναν κόσμο που αποτελείται από ανθρώπους με ξεχωριστές ικανότητες, ως αποτέλεσμα της εξελικτικής αλλαγής, κάτι σαν «μεταλλαγμένους», έναν κόσμο τεχνολογίας και υπερτεχνολογίας, αλλά και έναν κόσμο μεταφυσικό.

Και αν οι Χ- Men, στο ομώνυμο έργο, αντιμετωπίστηκαν με επιφύλαξη και φόβο και γι’ αυτό το λόγο κρύβονταν, οι άνθρωποι της Ομάδας Ε δηλώνουν ότι πάντοτε ήταν εδώ, ανάμεσά μας, δίπλα μας, βοηθώντας την Ελλάδα. Και αν η Ομάδα Ε για κάποιους ήταν ένα αποκύημα της φαντασίας, η σημερινή παρουσίαση γνωρίζουμε ότι θα τους διαψεύσει.
Ποια είναι λοιπόν η Ομάδα Ε; Τι είναι και πώς έχει βοηθήσει την Ελλάδα και όλους εμάς ξεχωριστά;

Όποιος ανατρέξει στη Βικιπαίδεια θα δει ότι γράφει τα εξής: «Η Ομάδα Έψιλον είναι μια, ίσως φανταστική, μυστική οργάνωση που σύμφωνα με τους υποστηρικτές της ύπαρξής της αποτελείται από Έλληνες και ξένους φιλέλληνες επιστήμονες, ερευνητές, καθηγητές, επιχειρηματίες και πολιτικούς. Καθότι δεν υπάρχει επίσημη παρουσία της ομάδας, η ύπαρξή της συνήθως αμφισβητείται. Ενίοτε η φιλολογία της Ομάδας Ε τοποθετείται στα πλαίσια ενός αστικού μύθου χωρίς κάποια βάση. Υποστηρίζεται ότι η ομάδα χρησιμοποιεί μυστική και ανώτερη τεχνολογία (αντιβαρύτητα, τηλεμεταφορά κλπ.) για την άμυνα της Ελλάδας και την κυριαρχία του ελληνικού πολιτισμού/διαφώτισης στον κόσμο.

Οι υποστηρικτές της διατείνονται ότι υπάρχει από την αρχαιότητα και ότι οι δημιουργοί της, οι σημερινοί αρχηγοί και όλοι οι Έλληνες και άλλες φυλές,  προέρχονται από τον Σείριο ή τον Γαλαξία της Ανδρομέδας ή άλλα άστρα ή γαλαξίες,  που ήρθαν στα αρχαία χρόνια και εξαπλώθηκαν σε όλη την γη διαδίδοντας τη γνώση τους στους λαούς του κόσμου. Σύμφωνα με ορισμένους, η Έψιλον διαθέτει μυστικές βάσεις στη Σελήνη, στην Ανταρκτική και αλλού και βοήθησε στην προστασία της Κύπρου από την Τουρκική εισβολή, το 1974. Εκτός από την προστασία της Ελλάδας, η ομάδα Έψιλον λέγεται πως βρίσκεται σε διαμάχη με τους Εβραίους, οι οποίοι – λένε - υποκινούν τις μεγάλες δυνάμεις και ελέγχουν τις τράπεζες.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Κούρο, η φιλολογία των Έψιλον ξεκίνησε τη δεκαετία του '70. Το 1976 ο Ανέστης Κεραμιδάς έκανε σχετική δημοσίευση στο Μακεδονικό Μήνυμα, ενώ η Ομάδα Έψιλον αναφέρθηκε αρχικά από τον Ιωάννη Φουράκη. Αργότερα,  ασχολήθηκαν με το ζήτημα της Έψιλον συγγραφείς και αρθρογράφοι, όπως οι: Ανέστης Κεραμιδάς, Κλεάνθης Γιαλλουράκης, Κώστας Διαμαντής και άλλοι.

Η ομάδα ονομάστηκε Έψιλον από τον ίδιο τον Ι. Φουράκη, αφού κανείς δεν γνωρίζει το πραγματικό της όνομα. Είναι τόσο μυστική που κανείς δεν γνωρίζει τίποτα για αυτή, αν είναι οργάνωση, ομάδα, από ποιους αποτελείται, τι σκοπούς εξυπηρετεί και ποια είναι η δράση της μέχρι τώρα… Επίσης, ό,τι έχει γραφτεί και ειπωθεί μέχρι σήμερα για αυτή την ομάδα δεν μπορεί να στηριχθεί με αποδείξεις, με αποτέλεσμα κάθε είδους πληροφορία να είναι αμφισβητήσιμη».

Και να που έφτασε η στιγμή η «Ε.Ω.» και ο Γιώργος Πάλμος, να δώσουν ένα οριστικό τέλος σε όσα κυκλοφορούν εδώ και δεκαετίες – ως παραφιλολογία - για την συγκεκριμένη ομάδα, ξεκινώντας από την πραγματική ιστορία της ομάδας και τον «ορισμό» της. Πιο συγκεκριμένα, όπως μας ανέφερε ο Γιώργος Πάλμος: «Η Έψιλον  παλαιότερα ονομαζόταν Ομάδα Απόλλωνος και πρώτος την «βάφτισε» ο δημοσιογράφος Αρίωνας Νασιάκος ή Νασάκης. Το πρώτο βιβλίο που γράφτηκε δε για εκείνη το έγραψε ο Ανέστης Κεραμιδάς με κάποια μικρή βοήθειά μου και το οποίο πούλησε 250.000 αντίτυπα».

Όσο για το τι ακριβώς είναι η Έψιλον; Μπορούν να δοθούν πολλές ερμηνείες, με κυριότερες τις εξής τρεις:
1. Η Ομάδα Ε είναι μια ομάδα υποστηρικτών του ελληνοκεντρικού πολιτισμού.
2. Η Ομάδα Ε είναι μια ομάδα εφευρετών, τεχνολόγων και ψιονικών (με ειδικές ψυχικές δυνάμεις) ελληνοκεντρικής αισθητικής.
3. Η Ομάδα Ε είναι μια ομάδα υπερτεχνολογίας και μεταφυσικής, που υπερασπίζεται την επιβίωση του ελληνικού πολιτισμικού μοντέλου.

Θέλετε περισσότερα; Ή καλύτερα αντέχετε περισσότερα; Η Έψιλον είναι μια παγκόσμια ομάδα, που έχει αντιπροσώπους σε 220 χώρες. Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται σε Γερμανία–Αυστρία (πρωτοστατούν σε αριθμό μελών), στην Αμερική, στην Ιαπωνία (42.000 άτομα), στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γαλλία, στην Κίνα, στην Ινδία και φυσικά στην Ελλάδα (8.500), αλλά και στην Τουρκία (9.500). Ειδικά στην Τουρκία, οι άνθρωποι που ανήκουν στην ομάδα δρουν μυστικά, ακριβώς επειδή είναι υπεύθυνοι για πολλές δολιοφθορές, ενώ οι περισσότεροι είναι Κούρδοι, Ασσύριοι και Αρμένιοι.

Ανά τον κόσμο τώρα, η Έψιλον έχει 82 βάσεις και 14 αποθήκες, ενώ διαθέτει και εργαστήριο μοριακής βιολογίας στη Βραζιλία, εργαστήριο πυρηνικής τεχνολογίας στην Αργεντινή και βάση στην Ανταρκτική, στην περιοχή που ονομάζεται η Γη της βασιλίσσσης Μόντ. Επίσης, διατηρεί παράρτημα στο ακρωτήριο Πάλμερ της Ανταρκτικής.

Διαθέτει σχολές εκπαίδευσης σε διάφορες χώρες του κόσμου, ενώ το κεντρικό παράρτημα της Ελλάδας βρίσκεται στην οδό Μεσογείων 99, στον 1ο όροφο, πάνω από γνωστό στούντιο. Εκεί ακριβώς γίνονται σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα οι συγκεντρώσεις των εφευρετών.

Θα κλείσουμε την σημερινή πρώτη γνωριμία με την Ομάδα Ε, κάνοντας μια σύντομη αναφορά στα άτομα που διαθέτει η Έψιλον. Τα οποία διαθέτουν ξεχωριστές ικανότητες και δράση. Μάλιστα, τα αποκαλούμενα άτομα Α που συνεργάζονται με την Έψιλον είναι άτομα ιδιαίτερης ψυχοσύνθεσης και σωματικής διάπλασης. Αν δηλαδή ένας κοινός άνθρωπος διαθέτει μισό Βόλτ ηλεκτρικού ρεύματος στο σώμα του, τα άτομα Α μπορούν να φτάσουν να διαθέτουν μέχρι και 10.000!!! Βόλτ. Σε μετρήσεις μάλιστα που έχουν γίνει σε μικροβόλτ, βρέθηκε ότι αν ένας μέσος άνθρωπος διαθέτει γύρω στα 28 μικροβόλτ στο σώμα του, ένας της ομάδας Α (γιατί έτσι ονομάζεται η ομάδα που έχει στους κόλπους της τέτοιους ανθρώπους και η οποία συνεργάζεται με την Ομάδα Ε και θα αναλύσουμε σε άλλη παρουσίαση) μπορεί να διαθέτει από 0 έως 7 μικροβόλτ, ενώ σε εξαιρετικές περιπτώσεις – και για μικρό χρονικό διάστημα – μπορεί να φτάσει τα 400 με 800 μικροβόλτ.

Γιώργος Πάλμος, Μύριαμ Νικολαΐδου-Ντενίση


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κάθε γωνιά στην Θήβα κι ένας «επαίτης»!


«Επαγγελματίες» ζητιάνοι με στόχο ηλικιωμένους και μικρά παιδιά..

Δεκάδες «επαίτες» έχουν καταλάβει την Θήβα, εκμεταλλευόμενοι κυρίως ηλικιωμένους και παιδιά…

Τους συναντάμε σε κάθε γωνία, στον πεζόδρομο, σε κάθε καφετέρια και μαγαζί, τράπεζες και φαρμακεία …

Πρόκειται για μαζική εισροή επαιτών, που αποτελούν θύματα του σύγχρονου δουλεμπορίου που στήνεται στις γειτονικές χώρες, όπως είναι η Βουλγαρία και η Ρουμανία, ειδικούς «επαίτες», που ακολουθούν ηλικιωμένους μέχρι να καταφέρουν να αρπάξουν τα πορτοφόλια τους,  αλλά και ανήλικους που αδειάζουν τις τσέπες των παιδιών…

Καθάρισαν ωστόσο,  οι δρόμοι της Θήβας, το διήμερο που πέρασε, καθώς στους δυο κεντρικούς δρόμους ήταν έντονη παρουσία των δικυκλιστών της ΔΙΑΣ…

Οι καταστηματάρχες της Πινδάρου είδαν ξαφνικά τους «επαίτες» να εξαφανίζονται και μέσα σε λίγα λεπτά αντιλήφθηκαν την παρουσία των Αστυνομικών, ενώ δεν είναι λίγοι οι πολίτες, που τους κυνηγούν, μόλις αντιληφθούν ότι ακολουθούν ηλικιωμένους για συγκεκριμένο σκοπό!

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο