Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: "Στρατηγική της βελτίωσης και ανάπτυξης μέσω αξιολογίας"

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Στρατηγική της βελτίωσης και ανάπτυξης μέσω αξιολογίας". Κεντρικό κτήριο Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου 30, αίθουσα Άλκης Αργυριάδης. Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

Από το Σάββατο 15 Νοεμβρίου ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής  Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται πιλοτικά στους Δήμους Γρεβενών, Δράμας, Έδεσσας, Μεσολογγίου, Ιωαννίνων, Καλλιθέας, Καρδίτσας, Λευκάδας / Μεγανησίου, Μαλεβιζίου, Σάμου, Σύρου, Τρίπολης και Χαλκίδας.

Fix (Φιξ) :Τα ψέματα - παραπλανητική διαφήμιση σχετικά με το εμπορικό αυτό σήμα


Fix (Φιξ) :Τα ψέματα - παραπλανητική διαφήμιση σχετικά με το εμπορικό αυτό  σήμα - διακριτικό γνώρισμα με τα οποία βομβαρδίστηκαν οι έλληνες καταναλωτές δεν βοήθησαν τελικά την Ολυμπιακή Ζυθοποιία Α.Ε. να συνεχίσει αυτόνομα την δραστηριότητα της

ΤΙ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ!..


Η πολιτική αναξιοπιστία δεν προσδιορίζεται μόνο από το ύφος και το ήθος της πολιτικής ηγεσίας, αλλά απο τη στάση ή τάση και βέβαια από την αμετροέπεια του λαού, ως πομπού και δέκτη. Αν μας άρεσαν οι...εκπλήξεις, τότε θα μένανε "κατάπληκτοι" οι διάφοροι ταρτούφοι και θερσίτες της εγχώριας πολιτικής αυθαιρεσίας, οι οποίοι μιλούν για "τήρηση" και αναθεώρηση του Συντάγματος, όταν το έχουν κυριολεκτικά "κουρελιάσει", τα τελευταία ιδίως πέντε χρόνια!

ΟΛΕΣ στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 27 Νοέμβρη

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) χαιρετίζει τις εργαζόμενες, τις αυταποασχολούμενες, τις άνεργες, τις συνταξιούχες, τις μετανάστριες, τις νέες γυναίκες και όλες όσες συμμετείχαν στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη και τις καλεί να ενώσουν τις δυνάμεις τους στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 27 Νοέμβρη.
Η αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης -  ΕΕ δεν έχει τελειωμό.
Η κοινωνική ασφάλιση, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οι μισθοί και οι συντάξεις πείνας, τα επιδόματα μπαίνουν για άλλη μια φορά στην γκιλοτίνα.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ

Όσο πλησιάζει ο Φεβρουάριος του 2015 και η εκλογή νέου προέδρου της Δημοκρατίας από τη Βουλή, τόσο εντείνεται η αίσθηση ότι μέσα στους επόμενους μήνες το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα θα υποστεί... τεκτονικές αλλαγές.
Οι πιέσεις από την τρόικα εντείνονται, η κοινωνία υποφέρει και τα κόμματα της συγκυβέρνησης αδυνατούν να σηκώσουν το βάρος νέων επώδυνων μέτρων και αποφάσεων, καθώς ο χρόνος γι' αυτά κυλά αντίστροφα...
Το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνται μάλιστα έντονες ζυμώσεις και κινητικότητα στους κύκλους της επιχειρηματικής ελίτ προκαλώντας ισχυρές αναταράξεις και ανησυχία στο Μέγαρο Μαξίμου.

Χρήσιμα Νομικά θέματα με την Αναστασία Μήλιου στην εκπομπή Ενεργός Πολίτης

Χρήσιμα Νομικά θέματα με την Αναστασία Μήλιου

"ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΟΥΝ" Ο,ΤΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

Τελείωνα το χθεσινό μου άρθρο με τη αυθαίρετη για κάποιους επισήμανση, αλλά τετριμμένη για πολλούς διαπίστωση, ότι οι μισοί Ελληνες για τους άλλους μισούς είναι ...προδότες και μειοδότες. Δηλαδή το μόνο προνόμιο πλέον των Ελλήνων είναι να διαλέγουν τον εθνικό τους μειοδότη...Κατά τα άλλα, εκτός της Βουλής, δεν λείπουν οι εκκλήσεις τους προς την κατεύθυνση της εθνικής ομοψυχίας.

Και τα μέχρι σήμερα κόμματα της συγκυβέρνησης, αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, για να κονιορτοποιούν κάθε προοπτική εθνικής συνεννόησης, ενός modus operandi, έστω στα εθνικά μας θέματα, που βρίσκονται στην "κόψη του ξυραφιού" λόγω ανερμάτιστων πολιτικών πρακτικών και παντελούς έλλειψης εθνικού σχεδίου.

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 23/11/14

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων στη Θήβα

Με παρουσία εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής ,Βουλευτών ,Αξιωματικών και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός των Ενόπλων Δυνάμεων στην Θήβα με δοξολογίες στο Ναό Αγίου Γεωργίου και κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Ελευθερίας .


ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΑΦΑΙΜΑΞΗ" ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΝΕΛ 20/11/2014

Για άλλη μια φορά, η Συγκυβέρνηση των προθύμων αποδεικνύει πόσο ανίκανη, ανήθικη, εθελόδουλη και ανάλγητη είναι με την εμμονή του Υπουργείου Οικονομικών να επιβάλλει φόρο επιτηδεύματος στους συλλόγους εθελοντικής αιμοδοσίας, όπως καταγγέλλει η Ένωση Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών ΠΕ Καβάλας.

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη στη Λιβαδειά

Τη Λιβαδειά επισκέφθηκε χθες Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, ενόψει του εορτασμού των Εισοδίων της Θεοτόκου. Παραβρέθηκε στον εσπερινό, ενώ προηγουμένως πραγματοποίησε συναντήσεις με φορείς και συλλόγους της Βοιωτίας.
Εκτός από τη συνάντηση με τους Δημάρχους για το ζήτημα τις Κωπαΐδας, η οποία κατέληξε και σε ένα κοινό σχέδιο εισήγησης προς το προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς εκπροσώπους κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων, προκειμένου να ενημερωθεί για τα θέματα και τα προβλήματα της περιοχής.
Οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν ήταν οι εξής:

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Απάντηση Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη στην επιστολή του Βαγγέλη Αποστόλου


ΠΡΟΣ
κ. Βαγγέλη Αποστόλου
Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης
Περιφερειακού Συμβουλίου
Στερεάς Ελλάδας


Αγαπητέ κύριε Αποστόλου,

Σε συνέχεια της συζήτησης και της απόφασης που λάβαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, και αφορά στη  λειτουργία του εργοστασίου της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Μυλάκι Αλιβερίου, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι έχω ήδη προχωρήσει στην αποστολή επιστολής προς τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Μανιάτη, την οποία και σας επισυνάπτω.

“Ερώτηση για την κατασκευή αγωγού λυμάτων περιμετρικά της λίμνης του Μόρνου”

Με αφορμή τα δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων της Φωκίδας, “Η Ώρα της Φωκίδας” και “Φωκίς”, ο βουλευτής Βοιωτίας, κ. Γιάννης Καράμπελας κι ο βουλευτής Επικρατείας, κ. Γιάννης Μιχελάκης κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών, σχετικά με την απένταξη από το νέο Κοινοτικό Πρόγραμμα Στήριξης, του έργου κατασκευής δικτύου αποχέτευσης λυμάτων, περιμετρικά της λίμνης του Μόρνου.

Επιστολή Δημάρχου Θηβαίων στον Υπουργό Οικονομικών για τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στη Δ.Ο.Υ. Θήβας

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου απέστειλε, στις 19 Νοεμβρίου 2014, επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη, με κοινοποίηση στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη και τη Γ.Γ.Δ. Εσόδων κ. Σαβαϊδου Αικ., προκειμένου να τον ενημερώσει για τα σημαντικά προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει η Δ.Ο.Υ. Θήβας, ζητώντας την άμεση στελέχωσή της.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δήμαρχος στην επιστολή του αναφέρει :

Απορίες για τα τροχαία???...Θα σας τις λύσουμε όλες το Σάββατο.....

Αυτό το Σάββατο στην εκπομπή του Νίκου Χατζηδούρου 'ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" στο Ράδιο Θήβα 97,5   θα αναπτυχθεί ένα θέμα που απασχολεί όλους μας, ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ, με την συνεργάτιδα του esterea, την δικηγόρο κ.Μήλιου.
Ο Νίκος Χατζηδούρος με καλεσμένη την κυρία Μήλιου θα σας λύσουν τυχόν απορίες αρκεί να συντονιστείτε το Σάββατο στις 10 το πρωί για μία μοναδικά ενδιαφέρουσα εκπομπή.

Απάντηση Δ.Σ της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ

Με δύο ανακοινώσεις καρμπόν το Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας και η ΠΟΕ-ΟΤΑ στρέφονται κατά του Φο.Δ.Σ.Α της 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Βοιωτίας (Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ) καταγγέλλοντάς τον διότι, ένα ανεξάρτητο όργανο, ο Περιφερειακός Σύνδεσμος Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) Στερεάς Ελλάδας μέσω της Εκτελεστικής του Επιτροπής (7 μέλη) και του Διοικητικού του Συμβουλίου (55 μέλη), στον οποίο συμμετέχουν 25 Δήμοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αποφάσισε να οργανωθεί και να δρομολογήσει λύσεις για την ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, περιοχή ευθύνης του.

Δραματική αύξηση παιδιών που στερούνται βασικά αγαθά

Δραματική αύξηση παρουσίασαν, την πενταετία της κρίσης, τα νοικοκυριά που αδυνατούν να παρέχουν στα παιδιά τους τα βασικά αγαθά σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Μάλιστα, σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται πλέον και νοικοκυριά που θεωρούνται μη φτωχά.

Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για την υλική στέρηση των παιδιών, σε σύγκριση µε τα στοιχεία της έρευνας για το 2009, η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στο ποσοστό των νοικοκυριών που δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα συμμετοχής των παιδιών τους σε σχολικές εκδρομές, το οποίο ανέρχεται σε 25,4% το 2013 από 7,6% που ήταν το 2009.

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου στην εκπομπή Στέρεα Λόγια του Θανάση Μερτζάνη


To ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα στον αέρα της Στερεάς

Το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα έφτασε στη Στερεά Ελλάδα


Οι ψηφιακοί πομποί σε Δαμάστα, Χλωμό, Λιχάδα, Αταλάντη, Κρίκελο, Δομνίστα, Φραγκίστα και Ποταμιά πλέον εκπέμπουν τόσο τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας όσο και τα περιφερειακά, δίνοντας κρυστάλλινη εικόνα και ήχο στους τηλεθεατές.

Απογραφή Ζωικού Κεφαλαίου και πληρωμή Εξισωτικής Αποζημίωσης

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υπενθυμίζει για μια ακόμη φορά στους κτηνοτρόφους της ότι, σύμφωνα με την νομοθεσία είναι υποχρεωμένοι να διενεργούν και να κοινοποιούν στην αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία ετήσια απογραφή του ζωικού κεφαλαίου των εκτροφών τους.
Ο κάτοχος εκτροφής, πρέπει στο διάστημα από 1ης Νοεμβρίου μέχρι 15ης Δεκεμβρίου να απογράψει το ζωϊκό του κεφάλαιο ώστε να του καταβληθούν τα ποσά της Εξισωτικής αποζημίωσης και των ποιοτικών παρακρατημάτων.
Ειδικότερα για τους δικαιούχους εξισωτικής αποζημίωσης αυτό πρέπει να γίνει μέχρι 30.11.2014 ώστε η πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης να γίνει μέχρι 31.12.2014.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΟΥ, ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.


ΑΡΧΗΓΕ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ – ΑΡΧΗΓΕ ΤΟΥ ΓΕΝ – ΚΑΙ ΥΠ.ΕΘ. ΑΜΥΝΑΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΟΥ,  ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.
                       

Γράφει και καταγγέλει 
ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΕΞΗΣ: ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ.

Ο αρχαιολόγος και εκδότης του περιοδικού "ΙΧΩΡ", Ευάγγελος Μπεξής, ανατρέπει πλήρως όλο το μέχρι τώρα σκεπτικό για την αναζήτηση της ταυτότητας του νεκρού της Αμφίπολης. Με έναν μοναδικό τρόπο και αποδείξεις που ξαφνιάζουν, μεταθέτει το ερώτημα και τις υποθέσεις για το ποιος μπορεί να είναι ενταφιασμένος σε αυτόν, στο ποιοι και γιατί δεν θα μπορούσαν να είναι θαμμένοι στην Αμφίπολη.

Κύπρος 1570-1974

Ν. Λυγερός

Όσοι προσπαθούν ν’ αναλύσουν το Κυπριακό, από το 1974 και μετά, δίχως να υπολογίσουν την πολιορκία που άρχισε το 1570, ακόμα και αν προσπαθούν να το συνδέσουν με τον απελευθερωτικό αγώνα του 1955-1959 και τη Συνθήκη Ζυρίχης-Λονδίνου του 1960, δεν μπορούν να έχουν μία ολοκληρωμένη εικόνα, γιατί δεν εκτιμούν τη δύναμη τεκτονικών πλακών, που λειτουργούν ως ματριόσκα μέσω του πολιτισμού, της θρησκείας και του έθνους ακριβώς πάνω στο ίδιο κομβικό σημείο εδώ και αιώνες, γιατί θεωρούν μέσω αλυσίδας Markov ότι το μέλλον εξαρτάται

Ολοκλήρωση Παράκαμψης Λουτρών Αιδηψού

έργο προϋπολογισμού 7.000.000 ευρώ

Υπογράφηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη η σύμβαση του έργου «Ολοκλήρωση Παράκαμψης Λουτρών Αιδηψού».
Το έργο είναι ενταγμένο στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΣΑΕΠ766, με προϋπολογισμό: 7.000.000,00 €.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ του Β1 ΣΤΑΔΙΟΥ της ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΧΟΟΑΠ Δ.Ε. ΠΛΑΤΑΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ.

Σας καλούμε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 17:00 όπου από τους μελετητές του ΣΧΟΟΑΠ Δ.Ε. ΠΛΑΤΑΙΩΝ θα παρουσιαστεί το Β1 ΣΤΑΔΙΟ των μελετών:
1. «Μελέτη κατάρτισης ΣΧΟΟΑΠ για τη γεωγραφική περιφέρεια πρώην Δήμου Πλαταιών (Δ.Ε. Πλαταιών Δήμου Θηβαίων)»
2. «Μελέτης Γεωλογικής Καταλληλότητας» και
3. «Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων» για την μελέτη ΣΧΟΟΑΠ Δ.Ε. ΠΛΑΤΑΙΩΝ.

Ξεκίνησε η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Δήμου Θηβαίων για το σχολικό έτος 2014-2015

Ξεκίνησε, τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου, η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Δήμου Θηβαίων, που παρέχει ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτική αρωγή σε μαθητές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οικογένειες των οποίων, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα σχετικά με την εκπαίδευση έξοδα.

22 Νοεμβρίου Περπατάμε τη Θήβα στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Εν όψει της Παγκόσμιας ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών 25 Νοεμβρίου , Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Θηβαίων δραστηριοποιείται και διοργανώνει πεζοπορία το Σάββατο 22 Νοεμβρίου όπου καλεί όλες τις γυναίκες να συμμετάσχουν .

Ιατρικός Σύλλογος Θηβών: Να επανακτείσουν τα Νοσοκομεία την αυτοτέλεια τους - ενίσχυση των υποδομών υγείας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θηβών κατ΄επανάληψη έχει ενημερώσει τους Θηβαίους πολίτες για την κατάσταση του Νοσοκομείου Θηβών και τη συνεχιζόμενη απαξίωσή του. Και κάθε φορά οι πληροφορίες μας επιβεβαιώνονται από επίσημες δηλώσεις των αρμοδίων φορέων και κυρίως τουΥπουργείου Υγείας, το οποίο εκδίδει ανακοινώσεις ή απαντήσεις προς ερωτώντες Βουλευτές,οι οποίες επικυρώνουν την εικόνα εγκατάλειψης και απαξίωσης.

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΠΒ ΘΗΒΑΣ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/11/2014 ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΠΒ ΘΗΒΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 10 Π.Μ  ΕΩΣ  10 Μ.Μ.
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22/11/2014 ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 23/11/2014 ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ Η ΙΔΙΑ ΕΞΟΔΟΣ
10 Π.Μ – 10 Μ.Μ  ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΕΞΟΔΟΥΧΟΥΣ.

Πάμε να λασπωθούμε στη Θήβα την Κυριακή!!

KΥΡΙΑΚΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 | ΘΗΒΑ
Πάμε να λασπωθούμε!

O χειμώνας μπήκε δειλά δειλά, και οι βροχές έχουν ήδη μαλακώσει τα χώματα, με την λάσπη να μας περιμένει να την πατήσουμε! Ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα, την Κυριακή 23 Νοεμβρίου βρίσκουμε ευκαιρία να λασπωθούμε, ακολουθώντας τον δρόμο του «Αγωγού», ταξιδεύοντας off road προς Θήβα, για ένα φανταστικό κυκλάκι στα μαλακά χώματα της περιοχής.

Συνάντηση Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη με Δημάρχους για το ζήτημα της Κωπαΐδας


Με τους Δημάρχους Αταλάντης, Νίκο Λιόλιο, Θήβας, Σπύρο Νικολάου, Αλιάρτου, Γιώργο Ντασιώτη, Ορχομενού, Λουκά Υπερήφανο και Λειβαδιάς Γιώτα Πούλου, συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, στο Διοικητήριο της Λειβαδιάς, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, προκειμένου να εξετάσουν από κοινού την εισήγηση της Περιφερειακής Αρχής στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο για το θέμα την ανάληψης από 1-12-2014 από την Περιφέρεια του επιχειρησιακού αντικειμένου του καταργηθέντα με πρόσφατο νόμο Οργανισμού Κωπαΐδας.

Η βουλή απέρριψε αίτημα για την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Σταθά

Υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών Νικήτα Κακλαμάνη από τη ΝΔ, Μιχάλη Κασσή από το ΠΑΣΟΚ και Ηλία Παναγιώταρου της Χρυσής Αυγής, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.
Εξάλλου, απέρριψε αίτημα για την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Σταθά.
Οι βουλευτές συντάχθηκαν, όπως φάνηκε από την ψηφοφορία, με την εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Ειδικότερα:

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΥΠΑΙΟΣ: ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Β! ΕΚΔΟΣΗ


Ο  ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
     -------------------------------------------------
Αντί για μνημόσυνα να ΕΙΠΩΘΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.
Η Αλήθεια είναι ότι αυτή η περίεργη εξέγερση (που ο Μύθος λέει ότι ...αποκατέστησε την δημοκρατία), επέτυχε τα εξής τραγικά για το Έθνος.

1ο.΄Ακύρωσε τις εκλογές που θα έφερναν στην πρωθυπουργία τον Μαρκεζίνη για την πραγματική αποκατάσταση της δημοκρατίας και την συνέχεια της οικονομικής ανάπτυξης.(η οποία από το 1974 σταμάτησε για να την φτάσετε εσείς οι προδότες πολιτικοί στα Τάρταρα).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΗΒΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ


Εγκατάσταση περιπτέρου στον «Περιφερειακό της Αγίας Τριάδας»

     Με πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων μετακινήθηκε περίπτερο στον περιφερειακό δρόμο, (ο θεός να τον κάνει περιφερειακό) στην Αγία Τριάδα.
     Αρχικά πρέπει να αναφερθεί η επικινδυνότητα του δρόμου, ο οποίος κατακλύζεται καθημερινά από εκατοντάδες νταλίκες, οχήματα βαρέως τύπου αλλά και ΙΧ, προκειμένου να αποφύγουν τα τσουχτερά διόδια της Ενικής Οδού.

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

"ΝΙΩΘΩ ΓΙΑ ΣΕ, ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ, ΣΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΧΑΛΑΣΜΟ"


Τη συγκλονιστική αυτή φράση του επικολυρικού ποιητή και εκφραστή της πατριωτικής ρωμαλεότητας Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, αναλογίζεται κανείς παρακολουθώντας την "ιστορική" καταγραφή των πολιτικοκοινωνικών γεγονότων των τελευταίων χρόνων, με εικονογράφηση εμπνευσμένη από τη δυστυχία του Ελληνα, από την πολιτική αναξιοπιστία και απιστία, από τη διαπλοκή και εν γένει την κοινωνική συμπεριφορά, που συνιστούν την παθογένεια του έθνους.

Αδιέξοδα. Και πάλι αδιέξοδα. Και φόβος για περισσότερα αδιέξοδα, που με "μαεστρία" ενίοτε διαχέεται από την πολιτική φαυλότητα, για τη δημιουργία συνθηκών "εύκρατου" κοινωνικού κλίματος, ώστε να αναληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες, που εξυπηρετούν συγκυριακά συμφέροντα ή να υλοποιηθούν δεσμεύσεις , συνήθως ερήμην της λαικής βούλησης.

Υπογραφή Σύμβασης για έργο στην ΠΕ Φθιώτιδας


Υπογραφή σύμβασης για το έργο «Συντήρηση, αποκατάσταση ζημιών και εκτέλεση εργασιών για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Π.Ε. Φθιώτιδας», προϋπολογισμού 2.500.000 €

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΘΗΒΑΣ

Σχετικά με την αξιολόγηση των δομών των Δήμων που ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών, το Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας δηλώνει:

Η κυβέρνηση συνεχίζει να μετατρέπει σε κενή περιεχομένου την έννοια της αξιολόγησης – έννοια θεμελιώδη για τη λειτουργία κάθε διοικητικού οργανισμού. Ουσιαστική και αποτελεσματική αξιολόγηση σημαίνει όραμα, επιχειρησιακό σχεδιασμό, περιγραφή σαφών αρμοδιοτήτων και καθηκόντων, στοχοθεσία και, τελικά, μέτρηση των αποτελεσμάτων με βάση συγκεκριμένα κριτήρια και δεδομένα.

Σεισμό…προκάλεσε η παράσταση «Ξεχωρίσματα, διαχωρισμοί και χωρισμοί» του ΘΗ.ΠΕ.ΘΕ

Συγκίνηση και ενθουσιασμό προκάλεσε η θεατρική παράσταση του ΘΗ.ΠΕ.ΘΕ "Ξεχωρίσματα , διαχωρισμοί και χωρισμοί" που παρουσιάσαμε τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Αναβαθμισμένες οι εκτιμήσεις για την Αφροδίτη

Ν. Λυγερός

Ενώ στην Κύπρο και στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα πολλοί που δεν μπορούν να πιστέψουν ότι έχουμε όντως φυσικό αέριο, έρχονται οι ίδιες οι εταιρείες που είναι υπεύθυνες για την εξόρυξη του κοιτάσματος Αφροδίτη να αναβαθμίσουν τις εκτιμήσεις τους για τα αποθέματα. Οι πετρελαϊκές εταιρείες Avner και Delek που έχουν η καθεμιά 15% των μετοχών της κοινοπραξίας με την Noble ήρθαν να συμπληρώσουν πλέον επίσημα τα δεδομένα του κοιτάσματος.

Η οργή των Ευρωπαίων κατά του πολιτικού συστήματος - οι βαρύτατες συνέπειες για τον Ελληνικό Λαό

Η κρίση εις την Ελλάδα βαθαίνει. Αν και έχουν περάσει 6 ολόκληρα χρόνια  επαχθών Μνημονίων που έχουν εξαθλιώσει εις την κυριολεξία τον Ελληνικό Λαό. Και αυτό είναι ήδη γνωστό σε όλους τους Ευρωπαίους πολιτικούς και πολίτες. Φαίνεται όμως ότι όσο περισσότερο εξαθλιώνεται ο Ελληνικός Λαός με νέα μέτρα και προαπαιτούμενα, τόσο περισσότερο δεν αντιλαμβάνεται το πολιτικό σύστημα της χώρας μας τις ευθύνες του για όλα αυτά  που συμβαίνουν από την έναρξη της κρίσης μέχρις σήμερα, αλλά και για όλα αυτά που συνέβαιναν επί δεκαετίες και τα οποία οδήγησαν την Πατρίδα μας και πάλιν με δική τους και μόνον ευθύνη εις την καταστροφή.

Οι ΜοΥσΙκΕς ΣτιχΟγΡιΦιΕς το Σάββατο 22 Νοεμβρίου στην Αστραδενή

Η Αστραδενή το Σάββατο 22 Νοεμβρίου έχει τη χαρά να φιλοξενεί τις ΜοΥσΙκΕς ΣτΙχΟγΡιΦιΕς. Ένα εξαιρετικό συγκρότημα που θα παρουσιάσει τραγούδια από τον πρώτο του δίσκο με γενικό τίτλο "Στον παλμό του χρόνου" που βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης καθώς και πολλά αγαπημένα τραγούδια σε διασκευή με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Γιάννης Καράμπελας: Δεν θα ψηφίσω την άρση ασυλίας του Γιάννη Σταθά

Την Τετάρτη, 19.11.2014 έρχεται προς ψήφιση στην ολομέλεια της βουλής, η άρση ασυλίας του βουλευτή Βοιωτίας, Γιάννη Σταθά.

Ο κ. Καράμπελας δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει την άρση ασυλίας του βοιωτού βουλευτή, υποστηρίζοντας ότι η ενεργή παρουσία του κ. Σταθά στις κινητοποιήσεις του κινήματος κατά των διοδίων, εμπίπτει στην πολιτική του δραστηριότητα, οπότε δεν θα πρέπει να διωχθεί ποινικά.

ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΣ ΥΜΝΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!!!. ΤΟ ΑΚΟΥΤΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ;

   

Γράφειο Ιωάννης Λαμπρόπουλος

       Το νέο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ επεισόδιο που έλαβε χώρα στο Ελληνικό Δημόσιο 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης, λίγο πολύ έγινε γνωστό.

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση «Βυζαντινό τροπάρι – Δημοτικό τραγούδι»

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση «Βυζαντινό τροπάρι – Δημοτικό τραγούδι» την οποία συνδιοργάνωσαν από κοινού ο Σύλλογος Ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών «ο Ευαγγελιστής Λουκάς» και ο Σύλλογος Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής Θηβών, στο Συνεδριακό Κέντρο Θηβών την Κυριακή 16 Νοεμβρίου.



Για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης μας, παρουσιάστηκαν στην ίδια εκδήλωση μαζί θρησκευτικοί ύμνοι και παραδοσιακά τραγούδια, με σκοπό να καταδειχθεί η άρρηκτη συνέχεια και συνοχή της ελληνικής μουσικής από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Προβολή ταινίας στη Βιβλιοθήκη Ιερωνύμου Β. στα Οινόφυτα


Ορκωμοσία νέου Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας, Κώστα Μίχου και νέου Περιφερειακού Συμβούλου Φωκίδας, Χαράλαμπου Κατσαρού

Η ορκωμοσία του νέου Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας, Κώστα Μίχου και του νέου Περιφερειακού Συμβούλου, Χαράλαμπου Κατσαρού, έλαβε χώρα σήμερα 18 Νοεμβρίου και ώρα 13.00 στο γραφείο του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη.

Σχετικά με τον σεισμό της 18ης Νοεμβρίου στην Εύβοια

Ως γνωστόν,  στις 18/11/2014 και ώρα 1:05 έγινε σεισμική δόνηση εντάσεως 5,2 R στον Β. Ευβοϊκό, 30 χλμ. περίπου Β.Δ. της Χαλκίδας. Ακολούθησε δεύτερη σεισμική δόνηση στην ίδια περιοχή, στις 1:09.
Η κινητοποίηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος ήταν άμεση.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας, Φάνης Σπανός σε συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα πολιτικής προστασίας κινητοποίησε τις υπηρεσίες, εφαρμόζοντας το σχετικό πρωτόκολλο Πολιτικής Προστασίας.
Υπήρξε ενημέρωση από τον θάλαμο επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, παράλληλα με την Διεύθυνση Π.Π. της Περιφέρειας και τη Διεύθυνση Π.Π. της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Η σύνθεση της ΑΟΖ

Ν. Λυγερός

Όταν ασχολείσαι χρόνια με το θέμα της κυπριακής ΑΟΖ και στη συνέχεια έρχεται η ελληνική ΑΟΖ να το ενισχύσει, βλέπεις μια σειρά από πράγματα που το ένα ακολουθεί το άλλο, η μια απελευθέρωση ακολουθεί την άλλη. Είναι βέβαια επιπτώσεις της υψηλής στρατηγικής, αλλά και η επιλογή του Ελληνισμού να αξιοποιήσει ορθολογικά και στρατηγικά τη θάλασσα για να λύσει προβλήματα που παρουσιάζονται ως αποκλειστικά της ξηράς. Έχει σημασία να το συνειδητοποιήσουμε ως λαός του Χρόνου και της θάλασσας, για να δούμε μ’ ένα διαφορετικό τρόπο το μέλλον μας και ειδικά μέσω των νησιών μας, αφού είναι μεσοθάλασσες.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο