Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Δηλώσεις Κώστα Μπακογιάννη, μετά τη σημερινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα

Έπειτα από το πέρας της σημερινής συνάντησης των Περιφερειαρχών με τον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Αλέξη Τσίπρα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Συναντηθήκαμε σήμερα με τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, μετά από αίτημά μας.
Μοιραστήκαμε μαζί του τους έντονους προβληματισμούς και τις σοβαρές ενστάσεις μας για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ακυρώνει τη λαϊκή βούληση, ισοπεδώνει την αυτονομία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία των ΟΤΑ.

Όταν σείεται η Γη

Η σεισμική δόνηση των 7,9 βαθμών που συγκλόνισε σήμερα το Νεπάλ έχει στοιχίσει την ζωή σε περίπου 1.500 ανθρώπους, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό. Δεν είναι η πρώτη φορά που η χώρα πλήττεται από μια φονική σεισμική δόνηση. Τον Ιανουάριο του 1934 περισσότεροι από 10.500 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ένα σεισμό μεγέθους 8,1 βαθμών που σημειώθηκε στις ανατολικές περιοχές της χώρας.

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 26/4/15


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Οσο Βρίζουν τον Βαρουφάκη, κάνει σωστά την δουλειά του

«Όταν ο εχθρός σου σε επαινεί, ψάξε να βρεις που έχεις κάνει λάθος» λέει μια γνωστή φράση.

netakias

Οι νεοφιλελεύθεροι αυτοικανοποιούνται προσπαθώντας να παρουσιάσουν την οικονομία ως φυσικό φαινόμενο, όπως πχ η πτώση μετεωρίτη ή μια πλημμύρα, αλλά δεν είναι.

Η οικονομία είναι ανθρώπινη επιλογη, κάνεις το ένα ή το άλλο κι ανάλογα την ανθρώπινη απόφαση συμβαίνει ή το ένα ή το άλλο.  Η καταστροφή της Ελλάδας δεν είναι φυσικό φαινόμενο, είναι πολιτική απόφαση της Ευρώπης.

Οι Γερμανοί θέλουν να πουλάει η Siemens και έκανε «συμβιβασμό» με την προηγούμενη κυβέρνηση ωστε να μη διωθχελι η Siemens για διαφθορά, οι Ολλανδοι να πουλάει η δική του γαλακτοβιομηχανία και στέλνουν αναπτυξιακό νομοσχέδιο στην Ελλάδα που εξολοθρευσε του Ελληνες κτηνοτρόφους, οι Πακινστανικές εταιρίες γενοσήμων έφεραν τα δικά τους επικίνδυνα γενόσημα κοκ.

Ένας θρασύς φάρος αρνείται να συμμορφωθεί

Η κυβέρνησή μας έχει καταφέρει να μην έχει πλέον υποστήριξη από κανέναν. Μέχρι και οι Αμερικανοί που εδώ και χρόνια πίεζαν αφόρητα τους Γερμανούς για πιο ευέλικτες νομισματικές – κι όχι μόνο – πολιτικές, έχουν μείνει άναυδοι με τους Έλληνες. Ανέχθηκαν την καθυστέρηση που «έπαιξε» όλο αυτό τον καιρό η ελληνική πλευρά. Ανέχθηκαν και τις «ερωτοτροπίες» με τον Πούτιν και σειρά από ανεπανάληπτα γεωπολιτικά παιδιαρίσματα. Το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού τους έκατσε όμως  – καθόλου άδικα – κάπως βαρύ στο στομάχι. Σε συνδυασμό με την γερή δόση δημιουργικής ασάφειας που έλαβε από πρώτο χέρι επί δεκάλεπτο ο Ομπάμα στη συζήτησή του με τον ΥπΟικ μας στο περιθώριο εκδήλωσης, φαίνεται πως τα πράγματα επιδεινώνονται.

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ON LINE ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

«ΕΞΥΠΝΑ» ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΖΟΥΝ ΤΗ ΜΑΘΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ


Τον μαγικό κόσμο των ρομπότ έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν οι μαθητές του πρώτου δωρεάν on line Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά» στο πλαίσιο μιας πρωτοποριακής μαθησιακής διαδικασίας που παρέχει η εκπαιδευτική ρομποτική. Η κατασκευή και ο προγραμματισμός των ρομπότ δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς μαθητές να συνεργαστούν σε ομάδες, αξιοποιώντας το εκπαιδευτικό πακέτο που αρμόζει στην ηλικία τους και την εκπαιδευτική τους βαθμίδα και να διδαχθούν μια πληθώρα εννοιών που προέρχονται από πολλά γνωστικά αντικείμενα, όπως οι Φυσικές Επιστήμες, τα Μαθηματικά, η Γεωμετρία, η Μηχανική, η Τεχνολογία και η Ιστορία.

Πόσο χρόνο χρειάζεται ο Gates για να ξοδέψει την περιουσία του;

Κι όμως, η απάντηση ξεπερνά τη φαντασία σας!
H περιουσία του εκατομμυριούχου Bill Gates, ακόμη και αν ο ίδιος ξόδευε περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια καθημερινά, όχι μόνο θα έφτανε αλλά και θα περίσσευε για να εξασφαλίσει τη ζωή των δισέγγονών του, σύμφωνα με έρευνα της φιλανθρωπικής οργάνωσης, Oxfam.

Οι 85 πλουσιότεροι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη, μεταξύ των οποίων οι Carlos Slim, Bill Gates και Mark Zuckerberg, έχουν τόσα χρήματα όσα συνολικά έχουν οι 3.5 δισεκατομμύρια φτωχότεροι άνθρωποι του πλανήτη. Η έρευνα της φιλανθρωπικής οργάνωσης υπολόγισε πως από το Μάρτιο του 2013 έως το Μάρτιο του 2014, οι περιουσίες των 85 δισεκατομμυριούχων αυξήθηκαν κατά 540 εκατομμύρια ευρώ.

Δήλωση Γιώργου Μαρίνου για την κατάργηση των διοδίων

       
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ  ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ !
ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ- ΧΑΛΚΙΔΑΣ!

Το ΚΚΕ και οι βουλευτές του σταθερά, με αποφασιστικότητα διεκδικούν την κατάργηση των διοδίων.
Η θέση αυτή εκφράζει τα λαϊκά συμφέροντα και αποκτά ιδιαίτερη σημασία σήμερα που η γίνεται καθαρό πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, διατηρώντας και επεκτείνοντας τα διόδια προσπαθώντας να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού με την προβολή του συστήματος της χιλιομετρικής χρέωσης.

Η Εκκλησία της Αρμενίας αγιοποίησε τα θύματα της Γενοκτονίας

Ν. Λυγερός

Σε μια από τις πιο παλιές χριστιανικές εκκλησίες του κόσμου, στην πόλη Etchmiadzin, η Εκκλησία της Αρμενίας αγιοποίησε ως μάρτυρες τα θύματα της Γενοκτονίας. Αυτή η καινοτόμα πράξη εκ μέρους της Εκκλησίας αποτελεί κάτι το πρωτόγνωρο λόγω του πλήθους των μαρτύρων. Η λειτουργία έγινε από τον Καθολικό όλων των Αρμενίων και τον Καθολικό του Μεγάλου Οίκου της Σιλεσίας και χρησιμοποίησαν δεκατέσσερα κειμήλια. Συμμετείχαν επίσης και οι εκπρόσωποι της Αγγλίας, της Αμερικής και του Καναδά. Με αυτήν την πράξη που δεν είναι μόνο μια απλή κίνηση, η Εκκλησία της Αρμενίας παίρνει θέση και εντάσσει το θέμα της Γενοκτονίας των Αρμενίων σε θρησκευτικό επίπεδο, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο μια νίκη ενάντια στη λήθη, κάνοντας ένα βήμα παραπάνω προς την αλήθεια.

Ψυχρή διαφθορά - Ο τρόμος των Γερμανών και η μοίρα των Ελλήνων

Πολλά συμβαίνουν εις τον διεθνή χώρο. Ευτυχώς εις την σύγχρονη εποχή υπάρχει το Διαδίκτυο, το οποίο είναι πολύ διαδεδομένο εις το εξωτερικό. Εκεί ο κάθε πολίτης, παράλληλα με τον έντυπο τύπο, κάνει χρήση σε ευρύτατη μορφή και του Διαδικτύου, ενημερώνεται καθημερινώς και ανεμπόδιστα και από πολλές πηγές για κάθε τι που συμβαίνει. Το εργαλείο αυτό τον βοηθάει και να κρίνει, αλλά και για να αποφασίζει για την ζωή του, να παίρνει τις σωστές αποφάσεις. Είναι τώρα ένα επιπρόσθετο και σημαντικό «εργαλείο» της Δημοκρατίας.

Φαίνεται όμως, ότι η Δημοκρατία εις την χώρα μας έχει άλλη σημασία και άλλους κανόνες. Βάσει της «Θεωρίας» μερικών «εμπειρογνωμόνων», η Δημοκρατία οφείλει να προστατεύει τους πολίτες αυτής της χώρας. Ναι, έτσι πρέπει να είναι. Αλλά εδώ τίθεται το ερώτημα. Ποίους πολίτες εννοούμε, ότι οφείλει να προστατεύει;  Αυτούς οι οποίοι, εκ συστήματος, ανήκουν εις την κατηγορία των «βολεμένων», ή αυτούς που έχουν καταδικαστεί να ανήκουν εσαεί εις την κατηγορία των βωβών και των κωφών; 

Προς τι όμως αυτή η εισαγωγή και αυτά τα υπονοούμενα του γράφοντος; Η κριτική αυτή δεν υπαγορεύεται ούτε από κακία, ούτε από ιδιοτέλεια. Υπαγορεύεται από την αγωνία δια το μέλλον του Λαού μας!  Από τον οποίο δυστυχώς αποσιωπούνται πολλά από ότι συμβαίνουν εις τον έξω κόσμο. Όπως  π.χ. και τα κάτωθι:    

Το πρώτο βήμα της Γερμανίας

Ν. Λυγερός

Το πρώτο βήμα της Γερμανίας σε σχέση με την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων έγινε από τον ίδιο τον Πρόεδρό της. Σε θρησκευτική τελετή ο Πρόεδρος έκανε χρήση του όρου της Γενοκτονίας. Για εκατό χρόνια, η Γερμανία είχε αποφύγει αυτή τη χρήση. Τώρα όμως έγινε κάτι που όχι μόνο οδηγεί σε μια αλλαγή φάσης αλλά είναι σημαντικό από μόνο του. Ο Πρόεδρος αναγνώρισε επίσης και τη συνυπευθυνότητα του εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας. Οι ιστορικοί και οι στρατηγιστές ήξεραν εδώ και χρόνια για τον ρόλο των γερμανών συμβούλων την ώρα της Γενοκτονίας των Αρμενίων και την καθολική τους παρέμβαση που άλλαξε τα δεδομένα λόγω της αποτελεσματικότητάς της.

Αναβρασμός και στο ΤΕΙ Στερεάς για τα αποθεματικά

Οξύτατες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου και στον χώρο της παιδείας.
Η απόφαση της κυβέρνησης να δεσμεύσει τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων που εποπτεύονται από το υπουργείο Παιδείας έχει δημιουργήσει αναβρασμό και στα πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Το θέμα θα βρεθεί στο επίκεντρο των συνεδριάσεων των συνόδων πρυτάνεων το Σαββατοκύριακο και προέδρων ΤΕΙ την προσεχή Δευτέρα.

ΒΕΡΣΗΣ 2015: Άσκηση πυροβολικού στη Θήβα

Από 20 έως 24 Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Βολής Θηβών, η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων «ΒΕΡΣΗΣ-2015», από Ανθυπολοχαγούς ΣΣΕ Τάξεως 2014 του τμήματος βασικής εκπαίδευσης της Σχολής Πυροβολικού, όπου εξετάσθηκαν αντικείμενα Παρατηρούμενων Βολών.

Στην άσκηση συμμετείχαν και Διοικητικοί Μόνιμοι Λοχίες Πυροβολικού του ΚΕΠΒ Τάξεως 2014.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 1ης ΜΑΪΟΥ

Το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Βοιωτίας και το Σωματείο Χημικής Βιομηχανίας Ν. Βοιωτίας «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» καλούν τους εργαζόμενους της περιοχής στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εν όψει της Απεργίας της 1ης Μάη στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θήβας. Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα την Κυριακή 26/4, τη Δευτέρα 27/4 και την Τετάρτη 29/4 ώρα 18:00 – 21:00 και θα περιλαμβάνουν έκθεση φωτογραφίας, έκθεση βιβλίου και προβολή ταινιών – ντοκιμαντέρ.
Πρόγραμμα

Αντιδράσεις από το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του στην πρακτική της κατεπείγουσας διαδικασίας  και την  εξαιρετική σπουδή με την οποία εισήχθη προς συζήτηση στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που ρύθμιζε θέματα ποινικής και σωφρονιστικής πολιτικής.
Ο ΔΣΑ θεωρεί ότι δεν δόθηκε στους αρμόδιους φορείς ο αναγκαίος χρόνος για ουσιαστική διαβούλευση επί των διατάξεων του. Διατάξεων που θίγουν καίρια και σύνθετα ζητήματα απονομής ποινικής δικαιοσύνης.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το εν λόγω νομοσχέδιο  υφίστατο συνεχείς και αλλεπάλληλες τροποποιήσεις. Η τελική μορφή του νομοσχεδίου απεστάλη στον ΔΣΑ  μόλις την προηγουμένη της κατάθεσής του στη Βουλή. Είναι φανερό ότι ο χρόνος δεν επαρκούσε για μια στοιχειωδώς σοβαρή επεξεργασία του.

Πελοπίδας ο Θηβαίος: ο ενάρετος ηγέτης της Θηβαϊκής ηγεμονίας (410 π. Χ. - 364 π. Χ)

γράφει ο Φιλίστωρ 

Πρόλογος - Γέννηση, καταγωγή και φιλοσοφία ζωής και γνωριμία με τον Επαμεινώνδα

Ο Πελοπίδας γεννήθηκε το 410 π. Χ στην Θήβα καταγόμενος από ένδοξη οικογένεια της πόλης. Λόγω της καταγωγής του διέθετε μεγάλη περιουσία και χρηματικό πλούτο, τον οποίο διέθετε με σύνεση και φιλανθρωπία υπέρ των πιο αδύναμων συμπολιτών του. Ήδη από την νεότητα του επέδειξε έφεση προς την σωματική άσκηση και την χρήση των όπλων, ενώ απέφευγε συστηματικά να επιδεικνύει τον πλούτο του εμφανιζόμενος με φτωχικά ρούχα, αλλά και αποφεύγοντας τα συμπόσια και προτιμώντας τα λιτά και υγιεινά γεύματα.

Πρόσκληση στην εορτή του Αγ. Ιωάννη Καλοκτένους- Πολιούχου Θηβών

Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος και ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπυρίδων Νικολάου έχουν τη χαρά και την τιμή να σας προσκαλέσουν στις εκδηλώσεις της πόλης των Θηβών επ' ευκαιρία της εορτής του Πολιούχου Αγίου Ιωάννη του Καλοκτένη την 28η και 29η Απριλίου 2015 σύμφωνα με το αναγραφόμενο πρόγραμμα.

Μετά τιμής
Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας

Ο Δήμαρχος Θηβαίων

Απάντηση του Υπουργού Ν.Βούτση στην ερώτηση για τις Κλοπές Ηλεκτρολογικού υλικού

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Κλοπές ηλεκτρολογικού εξοπλισμού των Δικτύων Ηλεκτρικής ενέργειας στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας

Απάντηση:
Σε απάντηση της ανωτέρω Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ. Αθανάσιος Σκούμας, κα Αγλαΐα Κυρίτση, κ. Αποστόλης Καραναστάσης, κ. Ιωάννης Σταθάς και κ. Χαρίλαος Τζαμακλής, με Θέμα «Κλοπές ηλεκτρολογικού εξοπλισμού των Δικτύων Ηλεκτρικής ενέργειας στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας», κατά λόγο αρμοδιότητας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

ΜΑΞΙΜΟΥ: ΟΣΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ, ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ

Οι ακραίοι συντηρητικοί κύκλοι της ευρωζώνης «ξαναχτύπησαν», εκμεταλλευόμενοι τη συνεδρίαση του Eurogroup στη Λετονία, για να αντιστρέψουν το θετικό κλίμα και τη βούληση να επιτευχθεί λύση, όπως εκφράστηκε κατά τις συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ.

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Η Φλαμανδική Βουλή αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Ν. Λυγερός

Η Φλαμανδική Βουλή αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Αρμενίων και ταυτόχρονα ασκεί κριτική στις προσπάθειες της άρνησής της. Δεν θυμάται απλώς τα θύματα της Γενοκτονίας, αλλά αποτίνει και φόρο τιμής. Ακολουθώντας την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενθαρρύνει την Τουρκία με την επέτειο των 100 χρόνων να αξιοποιήσει αυτήν την ευκαιρία. Ζητά από την κυβέρνηση να αναζητήσει κι από την Αρμενία κι από την Τουρκία ένα πλαίσιο συμφιλίωσης και να εργαστούν ενεργά στην καλυτέρευση της σχέσης τους. Με πιο πρακτικό τρόπο να υπάρξουν και πρωτόκολλα σε διπλωματικό επίπεδο, για να εξελιχθεί το όλο θέμα της διαμάχης.

Εκδηλώσεις επαγγελματικού προσανατολισμού


Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης πραγματοποίησε εκδηλώσεις επαγγελματικού προσανατολισμού την Παρασκευή 17/4/2015, στη Λιβαδειά, στην αίθουσα συνεδριάσεων του διοικητηρίου και την Τετάρτη 22/4/2015, στη Θήβα, στην αίθουσα " Αλέξανδρος Κοφίνης" του δήμου, με ομιλητές τους υποψήφιους διδάκτορες του Α.Π.Θ. και συγγραφείς της σειράς οδηγών σπουδών "ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ" κ. Κωνσταντίνο Κότιο και Χρήστο Ταουσάνη αντίστοιχα.

ΝΕΟ Δ/Σ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ

Δια της παρούσης, σας γνωστοποιούμε την σύνθεση του νέου Διοικητικού  Συμβουλίου της Ομοσπονδίας  Επαγγελματιών  Βιοτεχνών  Επαρχίας  Θήβας, που προέκυψε μετά από τις αρχαιρεσίες  της  20ης   Απριλίου 2015.






Έκλεισε τις υπηρεσίες του ο Δήμος Θηβαίων συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ

Ο Δήμος Θηβαίων συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας της ΚΕΔΕ, για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου,  που αφορά τη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων φορέων του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης, έκλεισε την Παρασκευή 24 Απριλίου από τις 12:00 μέχρι τις 15:00 τις υπηρεσίες του,  με εξαίρεση τις κοινωνικές.

Η γενοκτονία των Αρμενίων

Η πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα, με τη συστηματική εξόντωση ενάμισυ εκατομμυρίου ανθρώπων από τις Οθωμανικές αρχές την τριετία 1915-1918. Υπήρξε ο προάγγελος του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Στα τέλη του 19ου αιώνα, οι Αρμένιοι, ένας πανάρχαιος χριστιανικός λαός της Εγγύς Ανατολής, μοιράζονταν μεταξύ της Ρωσίας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Στην τσαρική Ρωσία ζούσαν κάτω από ένα σχετικά ανεκτικό καθεστώς (αν και δεν έλειπαν μαζικοί εκρωσισμοί), αλλά στην Οθωμανική Αυτοκρατορία υφίσταντο παντός είδους διωγμούς, όπως και οι άλλοι χριστιανικοί λαοί της αυτοκρατορίας (Έλληνες, Ασσύριοι κλπ).

Επιστολή Προέδρου Ρωσίας και Γενοκτονία των Αρμενίων

Ν. Λυγερός

Με την επιστολή που έγραψε ο Πρόεδρος της Ρωσίας στις 22 Απριλίου 2015, διευκρινίζει ότι οι φρικαλεότητες του 1915 είναι όντως μια γενοκτονία. Δεν χρησιμοποιεί καμία άλλη διπλωματική λέξη και γράφει κυριολεκτικά «Геноцидом армянского» στην πρότασή του. Δεν πρόκειται, λοιπόν, για μια τυχαία επιλογή ή για κάποιο λάθος. Και αναφέρεται συγκεκριμένα στα θύματα αυτής της τραγωδίας («трагедии») δίχως καμιά αμφιβολία. Εξηγεί ότι η θέση της Ρωσίας («Позиция России») παρέμεινε αντικειμενική («объективной») όσον αφορά στην απουσία επιχειρηματολογίας για μια εθνοκάθαρση.

ΜΕΡΚΕΛ: «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΜΕΤΡΗΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ»

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης 23 Απριλίου, ότι θα πρέπει να γίνουν τα πάντα ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα να ξεμείνει από μετρητά η Ελλάδα προτού επιτευχθεί μια συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές της.
Μιλώντας μετά την "εποικοδομητική", όπως τη χαρακτήρισε, συνάντησή της με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο της έκτακτης συνόδου κορυφής για το μεταναστευτικό, η Άνγκελα Μέρκελ είπε ότι συμφώνησαν να παραμείνει εμπιστευτικό το περιεχόμενο της συζήτησής τους.

Με λαμπρότητα η Αράχοβα τιμά τον προστάτη Άγιό της Γεώργιο στήνοντας και φέτος το ξακουστό πανηγυράκι

Με λαμπρότητα η Αράχοβα τιμά τον προστάτη Άγιό της Γεώργιο στήνοντας και φέτος το ξακουστό πανηγυράκι που περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων, ανάμεσά τους το δρώμενο στη βρύση και τα αγωνιστικά έθιμα στο πεδίο μάχης του Καραϊσκάκη.

Την παραμονή της γιορτής όλοι οι Αραχωβίτες ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές συνόδευσαν την εικόνα του Αγίου στους δρόμους της πόλης ενώ ανήμερα άναψαν και πάλι του ρουμελιώτικους λάκκους για το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία.
Ευχές για την ονομαστική του εορτή δέχθηκε ο Μητροπολίτης Θ και Λ Γεώργιος στην αίθουσα Μητροπόλεως.

Γνώρισε το Βρετανικό Σύστημα Εκπαίδευσης - Γίνε φοιτητής για μια μέρα στο Mediterranean College!

Live the Mediterranean College Experience for 1 Day !
εμπειρία φοίτησης στο Mediterranean College σε ένα Open Day!
 “Your future starts here”

Τα μυστικά της ελληνικής...μούμιας που βρέθηκε το 1857 στη Θήβα

Την απίστευτη ιστορία μιας μούμιας που ανακάλυψε το 1857 στη Θήβα, Σκωτσέζα αρχαιολόγος έφεραν στο φως με κάθε λεπτομέρεια οι επιστήμονες.
Με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας κατάφεραν να «ζωντανέψουν» την μούμια ηλικίας 2.000 ετών! Της έφτιαξαν το πρόσωπο και ... βρήκαν όλα τα μυστικά που έκρυβε η σαρκοφάγος.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ" ΘΗΒΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Μετά την αναβληθείσα Γ.Σ. λόγω μη απαρτίας των μελών, την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 και ώρα 11.00π.μ. στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου Θήβας ( παλαιό νοσοκομείο ), ο σύλλογος οι « Φίλοι του βιβλίου και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης » καλεί τα μέλη του σε  Γενική Συνέλευση με θέματα:
α) Απολογισμός απερχόμενου Δ.Σ.
β) Προτάσεις για το πρόγραμμα δράσης του νέου Δ.Σ.
γ) Εκλογή νέου Δ.Σ.

Θανάσης Σκούμας, Βουλευτής Σύριζα Βοιωτίας: Ομιλίες στην Ολομέλεια και σε Επιτροπές της Βουλής

22/4/2015: Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης - Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση - Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις» (3η συνεδρίαση).

Εκπόνηση μελέτης ISO 22000 για την Διαχείριση και την Ασφάλεια των τροφίμων στους χώρους εστίασης, προχωρά το Γ. Ν. Λιβαδειάς.

Στις σχετικές διαδικασίες εκπόνησης μελέτης για την εφαρμογή Συστήματος  ISO 22000  για την Διαχείριση  και την Ασφάλεια των τροφίμων στους χώρους εστίασης , προχωρά το Γ. Ν. Λιβαδειάς.
      Πρόκειται για μία ενέργεια που αναβαθμίζει  έτι  περαιτέρω τις παρεχόμενες υπηρεσίας του στους ασθενείς.

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Η ιστορία του Ισθμού της Κορίνθου

Ο Ισθμός της Κορίνθου υπήρξε ένα κατασκευαστικό όνειρο - πρόκληση που κράτησε 2.300 χρόνια. Λόγω της γεωγραφικής της θέσης, η «Άφνειος Κόρινθος» αναδείχθηκε από την αρχαιότητα σε σπουδαίο ναυτικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο. Η δυσκολία στη μεταφορά των εμπορευμάτων δια ξηράς ώθησε τον Τύραννο της Κορίνθου Περίανδρο να κατασκευάσει τον περίφημο δίολκο, ένα πλακόστρωτο διάδρομο, «ντυμένο» με ξύλα, πάνω στον οποίο γλιστρούσαν τα πλοία της εποχής αλειμμένα με λίπος για να περάσουν τον Ισθμό από τη μια ακτή στην άλλη. Τα πανάκριβα τέλη (διόδια) που καταβάλλονταν στην Κόρινθο ήταν και το πιο σημαντικό έσοδο της πόλης.

Σχόλιο του Δημήτρη Αλεξάνδρου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Το ρήμα ''διαβάζω'' δεν παίρνει προστακτική. Το ίδιο και τα ρήματα 'αγαπώ'',''ονειρεύομαι'',''ερωτεύομαι''. Μπορείτε να δοκιμάσετε. Σε διατάζω να διαβάσεις,να μ' αγαπήσεις, να ονειρευτείς'.Έτσι ξεκινάει το βιβλίο του Ντανιέλ Πενάκ ''Σαν ένα μυθιστόρημα'', Εκδ. Καστανιώτη, που ανιχνεύει με μοναδικό τρόπο από την πλευρά των γονιών και των δασκάλων το ζήτημα της φιλαναγνωσίας των παιδιών και των εφήβων.

Παγκόσμια ημέρα βιβλίου σήμερα και το μήνυμα του Πενάκ είναι σαφές.

Αρχηγοί κομμάτων Αυστρίας και Γενοκτονία Αρμενίων

Ν. Λυγερός

Δεν είναι μια ψηφοφορία της Βουλής της Αυστρίας, αλλά η κοινή δήλωση των έξι Αρχηγών κομμάτων περί Γενοκτονίας των Αρμενίων. Κι όμως παρά το συμβολικό της χαρακτήρα, αφού δεν τέθηκε θέμα ψήφου ή νόμου, εξανάγκασε την Τουρκία να αντιδράσει ανακαλώντας πίσω διπλωμάτη της. Αυτό κι αν είναι μια απόδειξη της ισχύος του νοητικού σχήματος του Λάσκερ, Παγκοσμίου πρωταθλητή στο σκάκι για 27 χρόνια, όταν έλεγε: «μην ψάχνεις την καλύτερη κίνηση, βρες την καλή, αυτή που ενοχλεί τον αντίπαλο».

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΑΜΠΕΛΟΧΩΡΙ ΘΗΒΩΝ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΑ ΛΕΥΚΤΡΑ ΘΗΒΩΝ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΝΕΟΧΩΡΑΚΙ ΘΗΒΩΝ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Let's do it Greece 2015 - «Πόσοι Εθελοντές μπορούμε να Συντονιστούμε μέσα σε μία ημέρα;»

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσοι εθελοντές μπορούμε να συντονιστούμε μέσα σε μία μόνο μέρα; Αν όχι, ήρθε τώρα η μεγάλη στιγμή!


Την Κυριακή 26 Απριλίου ενώνουμε δυνάμεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και φωνάζουμε δυνατά Let's do it Greece.  Για τέταρτη χρονιά, χιλιάδες άνθρωποι μοιραζόμαστε το όραμα μιας καθαρής Ελλάδας. Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι να διαδώσει το μήνυμα της συνεργασίας και του εθελοντισμού, δημιουργώντας ένα κίνημα θετικής ενέργειας σε όλη τη χώρα.

Μέχρι 24 Απριλίου η παράταση για διευθέτηση ληξιπρόθεσμων αγροτικών ρευμάτων στη Θήβα

Μετά από παρέμβαση του Αγροτικού Συλλόγου Φυτικής Παραγωγής Θηβών και των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας, προς το τμήμα πωλήσεως της ΔΕΗ και τον κ. Καραλάζο, δόθηκε  παράτασης για διευθέτηση ληξιπρόθεσμων αγροτικών ρευμάτων με τις ίδιες προϋποθέσεις και συγκεκριμένα μέχρι 24 Απριλίου 2015.
Καλούμε τους συναδέλφους αγρότες να προβούν στο τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ Θηβών για διευθέτηση των λογαριασμών τους.

Συμμετοχή του Δήμου Θηβαίων στις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ

Ο Δήμος Θηβαίων συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ, ενόψει της συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής (σήμερα Πέμπτη 23/4)  και την αυριανή ψήφιση από την Ολομέλεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου,  που αφορά τη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων φορέων του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης, ενημερώνει τους δημότες του ότι οι Υπηρεσίες του θα παραμείνουν κλειστές την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 από τις 12:00 ως τις 15:00, με εξαίρεση τις κοινωνικές του υπηρεσίες.
Οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν έξω από τα δημοτικά καταστήματα, ως ένδειξη συμπαράστασης και στήριξης στις κινητοποιήσεις της Αυτοδιοίκησης.

Πρόσκληση για την 10η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων

Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 9038/23-4-2015 πρόσκληση για την 10η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων  στις  27  AΠΡΙΛΙΟΥ του 2015, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 18:30, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΥ ΤΩΝ ΘΗΒΩΝ

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ. ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΟΣΟΥ

Γράφει η Δικηγόρος Παρ’Εφέταις Αναστασία Χρ. Μήλιου*

Ένα από τα πράγματα που απευχόμαστε να συμβεί στην ζωή την δική μας και των αγαπημένων μας προσώπων είναι και η εμπλοκή σε τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό.
Σε τέτοια περίπτωση ο παθών δικαιούται χρηματικής αποζημίωσης το ύψος της οποίας εξαρτάται: α) από την σοβαρότητα του τραυματισμού του,  β) την ύπαρξη ή όχι δικής του υπαιτιότητας  και γ) του ποσό καλά αποδεικνύει στην πράξη τα δύο ανωτέρω.

Νέο digital single, Νάϊρα Αλεξοπούλου "Αυτοκαταστρέφομαι"

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ο «Μικρός Πρίγκιπας» στη μεγάλη οθόνη

Η πασίγνωστη ιστορία του Αντουάν ντε Σεντ Εξιπερί που εκδόθηκε το 1943, θα περάσει και στη μεγάλη οθόνη, για πρώτη φορά ως animated παραγωγή και με stop motion τεχνική, που για να δημιουργηθεί χρειάστηκε να ενώσουν τις δυνάμεις τους 250 ταλέντα από τη Disney, την Pixar και την Dreamworks.

N. Lygeros - «Histoire du génocide et génocide oublié». Espace Georges-Conchon. Clermont-Ferrand.


Mardi 21 avril 2015 à 19 heures. 

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο