Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Απεργία πείνας για το κατοχικό δάνειο - Άρθρο του Γ. Λεκάκη


Άρθρο του Γ. Λεκάκη στον ΧΡΟΝΟ Κομοτηνής

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ  Από 15 έως 18 Δεκεμβρίου ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ,  ΠΟΥ ΑΡΠΑΞΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 1942 «Καλύτερα ν' αγωνίζεσαι μάταια, παρά να ζεις μάταια» Μπέρτολτ Μπρεχτ

Συνέντευξη του Βουλευτή Βοιωτίας του Σύριζα Γιάννη Σταθά στο Νίκο Χατζηδούρο, στο ράδιο Θήβα 97.5



ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΔΥΟ ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΕ ΕΥΒΟΙΑΣ


«Βελτιωση οδού Πολυπόταμος - Στύρα», προϋπολογισμού 300.000 €
«Σήμανση οδικού δικτύου Β. Εύβοιας», προϋπολογισμού 200.000 €

Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη οι συμβάσεις για την κατασκευή δύο ακόμη έργων στην ΠΕ Ευβοίας. Πρόκειται για το έργο «Βελτίωση οδού Πολυπόταμος - Στύρα», προϋπολογισμού 300.000 € καθώς και για τη «Σήμανση οδικού δικτύου Β. Εύβοιας», προϋπολογισμού 200.000 €.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΘΗΒΑΣ

Όχι στην συγκρότηση Α.Ε. για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην περιφέρεια Στερεάς
Την περίοδο που διανύουμε επιχειρείται η συγκρότηση Ανώνυμης Εταιρείας στην οποία θα μετέχουν οι 25 Δήμοι της Στερεάς, με αντικείμενο την διαχείριση των στερεών αποβλήτων και έδρα τη Θήβα. Στους σκοπούς της Α.Ε. προβλέπονται από την καθαριότητα των κοινοχρήστων χώρων μέχρι την αποκομιδή των απορριμμάτων και από την ανακύκλωση μέχρι την υγειονομική ταφή και την ενεργειακή αξιοποίηση (δηλαδή και την καύση). Επιπλέον αυτή η Α.Ε. προβλέπεται ότι θα εκπονεί και θα εφαρμόζει τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014 ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΘΗΒΑΣ ΚΑΙ ΒΑΓΙΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 
ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2014  


Α. ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ:   «Το ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΣΑΝ ΜΠΕΙ
                                     ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ Θ΄ΑΚΟΥΣΤΕΙ
                                     ΣΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΥΛΙΤΣΑ
                                     ΓΙΝΑΜΕ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ!!!»

ΠΡΟΣΟΧΗ : ΑΥΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΦΟΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ TON ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΣ ΤΟ ΣΒΗΣΟΥΝ.


Κάτι για το Μαράκι (Ρεπούση)

Επιπλέον τών κατωτέρω, έχω νά πώ ότι, μπαίνοντας στό επιβλητικό
Δικαστικό μέγαρο , στή Μασσαλία , υπάρχει ένα άγαλμα, ύψους περί
τών τεσσάρων μέτρων, ΄μαρμάρινο, μέ δεμένα τά μάτια, κρατώντας
τήν ζυγαριά τής δικαιοσύνης στό ένα χέρι, καί στό άλλο, τό ξίφος τής
τιμωρίας, καί στή βάση , μέ πηχιαία ΕΛΛΗΝΙΚΑ γράμματα, τό όνομα

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 14/12/14

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ


Γράφει η δικηγόρος Αθηνών Αναστασία Χρ. Μήλιου*

H συντριπτική πλειοψηφία των δικηγόρων μέσω δημοψηφίσματος αποφάσισε να προβεί σε απεργία διαρκείας και αποχή από τα δικαστήρια ως ένδειξη έντονης διαμαρτυρίας και δυσαρέσκειας  για το νέο νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί από την Βουλή και αφορά τροποποιήσεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Ειδικότερα:

Συνέντευξη του Βασίλη Καζούλη στο Νίκο Χατζηδούρο, στο ράδιο Θήβα 97.5


Ο Βασίλης Καζούλης (ή Καζούλλης όπως είναι η σωστή γραφή του επωνύμου του)

είναι Έλληνας τραγουδοποιός της ροκ σκηνής και έχει υπογράψει κάποια από τα πιο γνωστά τραγούδια, όπως "Φανή", "Αν ήσουν άγγελος", "Κάτι να γυαλίζει", "Αεροπλάνα", "Το τελευταίο πλοίο για την Αμοργό", "Κοπέλες για λίγο", "Βορινό λιμάνι", "Τα φιλιά του Αυγούστου" κ.α.

Νέα δισκογραφική δουλειά του Βασίλη Καζούλη


Τι να πρωτοαναφέρει κανείς για ένα τόσο γνωστό και ιδιαίτερο καλλιτέχνη, που έχει καταφέρει να μας χαρίζει καλά τραγούδια εδώ και πολλά χρόνια τα οποία έχουν γίνει μεγάλες επιτυχίες σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.

ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ «ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΟ. ΤΙΠΟΤΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η μεγαλύτερη τραγωδία σε ένα λαό, είναι να αγωνίζεται, να θυσιάζεται, να στερείται τα πάντα και στο τέλος να καταστρέφεται για ένα τίποτα, για ένα προδοτικό κατεστημένο που έχει ξεπουλήσει την χώρα, έχει παραδώσει την εθνική κυριαρχία και κάθε φορά διαλαλεί με θριαμβευτικό τόνο πως μας έχει.. σώσει. Επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια λέξεις και φράσεις όπως, ανάπτυξη, «φως στο τούνελ», πρόγραμμα διάσωσης και άλλα τινά που είναι άχρηστο να τα επαναλαμβάνει κανείς, μας έφεραν πάλι στην αρχή, πάλι στο τίποτα, πάλι στο επικίνδυνο κενό που απειλεί πλέον να μας απορροφήσει όλους και να μετατρέψει την χώρα σε ένα απέραντο νεκροταφείο. Όσοι ακόμα δεν το έχουν συνειδητοποιήσει, ή εξακολουθούν να ονειρεύονται λαγούς με πετραχήλια, ή είναι εγκληματικά αναίσθητοι, ή συνειδητά μειοδότες αυτής της χώρας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

ΕΥΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕΝΟΥΜΕ ΘΗΒΑ!!!



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

THN ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ


Νέα βουτιά 7,35% στο Χρηματιστήριο

ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ SPREAD ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ

Στη δίνη της πολιτικής αβεβαιότητας, των σεναρίων για πρόωρες εκλογές εξαιτίας της αδυναμίας εκλογής Προέδρου, της σφοδρής αντιπαράθεσης στο εσωτερικό της χώρας αλλά και των απανωτών δημοσιευμάτων για επαναφορά του Grexit, βρίσκεται η ελληνική οικονομία.
Νέα βουτιά 7,35% στο Χρηματιστήριο

Η εικόνα του Χρηματιστηρίου εκφράζει την κατάσταση που επικρατεί στις αγορές, με τους ξένους να πουλάνε μαζικά ενώ την ίδια στιγμή οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν εκτιναχθεί στα ύψη καθιστώντας απαγορευτική οποιαδήποτε σκέψη για δανεισμό.

Στο ειδικό δικαστήριο παραπέμπτεται ο Γ.Παπακωνσταντίνου

Με αμετάκλητο βούλευμα του δικαστικού συμβούλιου του Ειδικού Δικαστηρίου παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο, σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Δεν παραπέμπονται στο Ειδικό Δικαστήριο τα συγγενικά του πρόσωπα ως συμμέτοχοι (μη πολιτικά πρόσωπα) για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Στο ειδικό δικαστήριο παραπέμπτεται ο Γ.Παπακωνσταντίνου
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών κατά πλειοψηφία (4-1) είναι αντιμέτωπος με τα αδικήματα της νόθευσης δημοσίου εγγράφου και της απόπειρας απιστίας και δεν παραπέμπεται ομόφωνα για παράβαση καθήκοντος.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ!

Με φουλ τις μηχανές εργάζονται τα επιτελικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προς την κατεύθυνση της εκπλήρωσης της εντολής Τσίπρα να ετοιμάσουν τα τέσσερα πρώτα νομοσχέδια της επόμενης κυβέρνησης, που θα προκύψει από τις εθνικές εκλογές που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κουμουνδούρου θα ακολουθήσουν μετά τη διαδικασία ανάδειξης προέδρου της Δημοκρατίας.

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καλεί το Υπουργείο Εσωτερικών και την Κ.Ε.Δ.Ε. να μεριμνήσουν άμεσα προκειμένου να βρεθεί οριστική λύση στο θέμα της αδειοδότησης των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και να αποφευχθούν προβλήματα που μπορεί, αφενός να οδηγήσουν σε παύση λειτουργίας πολλών εξ αυτών με συνέπειες για τα νήπια και τα βρέφη που φιλοξενούν και αφετέρου να εγερθούν ποινικές ευθύνες σε βάρος των Διοικήσεων τους και των εργαζομένων.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑ

Οι ΣαμαροΒενιζέλοι ανακοίνωσαν ότι υποψήφιος Πρόεδρος Δημοκρατίας, θα είναι ο κύριος Σταύρος Δήμας.
Ο Σάπιος, προδοτικός, και διεφθαρμένος πολιτικός κόσμος, των ΓΑΠ & Σαμαρο-Βενιζέλων, ετοιμάζει ένα άλλο υποκατάστατο του Παπούλια.
Ο αρχομανής Σαμαράς θέλει να εξαντλήσει τη τετραετία, για να ολοκληρώσει το καταστροφικό του έργο εναντίον του Ελληνικού λαού.
Μισεί τους Έλληνες, γιαυτό ψήφισε το Ρατσιστικό νόμο κατά Ελλήνων.
Τι θα μπορούσε κανείς να περιμένει από ΣαμαροΒενιζέλους; μόνο όμοιο σαν αυτούς ήταν αυτοί ικανοί να προτείνουν, και τα πρόβατα οι βουλευτές ψηφίζουν, για να μη γίνουν εκλογές, και χάσουν την έδρα!

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: "Η θέση της Κρήτης στον Ενεργειακό Xάρτη της Ευρώπης".



ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΑΝΑΚΑΛΥΦΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΜΑΣΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το Βυζάντιο, (Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία), συνεχίζει τις εντυπωσιακές επανεμφανίσεις του στην γειτονική Τουρκία με όλες τις μορφές ακόμα και με νεκρικούς σωρούς και με εντυπωσιακούς σταυρούς, μετά από τόσους αιώνες κρυμμένο κάτω από τα ιερά χώματα της Μικράς Ασίας όπου έλαμψε η ελληνορθόδοξη αυτοκρατορία με όλη την μεγαλοπρέπεια της, ως η επί γης Βασιλεία του Παντοδύναμου.

Aποφασισμενος για Νικη ο Ε.Σ Καδμος Θηβας την Κυριακη στις 4.00 μ.μ με τον Εργοτελη

την Κυριακη 14 Δεκεμβριου στις  4.00 μ.μ  η  Ενωση Συλλογων ''Καδμος Θηβας ''
υποδεχεται σε ενα καθοριστικο παιχνιδι για την πορεια της ομαδας τον Εργοτελη
στο Κλειστο Ανδρεας Ερρικος Χατζοπουλος

ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙ ΧΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Γράφει η Δικηγόρος Παρ’ Εφέταις Αναστασία Χρ. Μήλιου

Από τον Αύγουστο του 2014 ενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxisnet μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι μπορούν να γνωστοποιήσουν στην Εφορία τον ένα και μοναδικό ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο οι καταθέσεις (για τα φυσικά πρόσωπα) μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ δεν θα μπορούν να δεσμευτούν από την εφορία  έναντι χρεών προς το δημόσιο.

ΒΟΙΩΤΙΑ: Μια εγκαταλελειμμένη μυκηναϊκή ακρόπολις, επί βράχου, καταμεσίς μιας... λίμνης, νυν πεδιάδος!

Μια εγκαταλελειμμένη μυκηναϊκή ακρόπολις, επί βράχου, καταμεσίς μιας... λίμνης, νυν πεδιάδος! Στα ΒΑ. του Λεκανοπεδίου της Κωπαΐδος Λίμνης... Ένας βράχος (ύψους 20-40 μ.), μέσ' στην πεδιάδα! Σχήμα ακανόνιστου τριγώνου! Έχει έκταση 200 στρ.! Στην αρχαιότητα οχυρώθηκε μεκυκλώπεια τείχη (μήκους 3 χλμ. και πάχους 5-7,50 μ.) και έγινε κατοικία άνακτος (σώζεται μέλαθρο) και των αξιωματούχων στρατιωτικών του, και αποθήκες (συνολικής χωρητικότητος 2.000 τόνων!)!.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΓΚΑΓΚΑΟΥΖΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την ισχυρή θέληση της μειονότητας των Γκαγκαούζων στην δημοκρατία της Μολδαβίας να ενωθούν  με την ομόδοξη τους Ρωσία, έδειξαν οι πρόσφατες εκλογές στην χώρα αυτή προκαλώντας μεγάλη ρωγμή στα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απορροφήσει δορυφορικά την Μολδαβία, προκαλώντας άλλο ένα πεδίο έντασης και αντιπαράθεσης με την Ρωσία.

ΘΗΒΑΪΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΘΗΒΑΪΚΉΣ ΜΟΥΣΙΚΉΣ


Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ από τον Σύλλογο ΑΜΕΑ “Αγ. Ανάργυροι” Θήβας

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR

Ο Σύλλογος Γονέων – Κηδεμόνων και Φίλων ΑΜΕΑ  “Αγ. Ανάργυροι” Θήβας
 σε συνεργασία με τη Χ.Ε.Ν. Θήβας
και  το συναισθηματικό παιχνιδοσχολείο “Clever Career”
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΝ
 στο Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ

Νέα Υπουργική Απόφαση για την Αδειοδότηση Χρήσης Ύδατος και Εκτέλεσης Έργων Αξιοποίησης Υδατικών Πόρων.

Σας ενημερώνουμε ότι δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης Κοινή Υπουργική Απόφαση   146896/17-10-2014 (ΦΕΚ 2878/27-10-2014 Τεύχος Β)  με τίτλο «Κατηγορίες αδειών χρήσης και εκτέλεσης έργων αξιοποίησης  των υδάτων. Διαδικασία και όροι έκδοσης των αδειών, περιεχόμενο και διάρκεια ισχύος τους και άλλες συναφείς διατάξεις».
Οι διατάξεις της απόφασης αυτής εφαρμόζονται στα νέα και υφιστάμενα έργα αξιοποίησης των υδάτινων πόρων τα οποία εξυπηρετούν τις χρήσεις που αναφέρονται στο παράρτημα Ι αυτής ανεξάρτητα αν τα σημεία υδροληψίας είναι ιδιωτικά, δημόσια ή δημοτικά.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΘΗΒΩΝ

TO ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΘΗΒΩΝ   σας  προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή των παιδικών χορευτικών ομάδων  την  Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014   και    ώρα    18.00  στην
αίθουσα  του Σ.Φ.Ε . Συμμετέχουν τα παιδιά του Σύλλόγου
“Αγ. Ανάργυροι ” ΑμεΑ.

Απάντηση Υπ. Αναπτυξης σε Μπασιάκο για ενίσχυση ρευστότητας της οικονομίας

Απάντηση στην Ερώτηση με αρ. πρωτ. 4737/19.11.2014 του βουλευτή κ. Ευ.
Μπασιάκου προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Σε απάντηση της Ερώτησης με αρ. πρωτ. 4737/19.11.2014 του βουλευτή κ. Ευ. Μπασιάκου
προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με θέμα : «Ενίσχυση της
ρευστότητας», θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

Η Π.Ε.Φ.Ε σε συνεργασία με τον Δήμο Θήβας διοργανώνει ΔΩΡΕΑΝ φορολογικό σεμινάριο στις 11/12/2014 ημέρα Πέμπτη και ώρες 16:00 – 21:00 στην αίθουσα «Αλέξανδρος Κοφίνης» του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Θήβας επί της οδού Λουκά Μπέλλου 1 με τα εξής θέματα:

Έκθεση του Δημοσθένη Δαββέτα στη Μασσαλία

Από 12 έως 16 Δεκεμβρίου θα έχω τη χαρά να παρουσιάσω την εικαστική μου δουλειά στην έκθεση που θα λάβει χώρο στη Μασσαλία της Γαλλίας.
— at Lycée Général Et Technologique Du Rempart

DÉMOSTHÈNES DAVVETAS PHOTO-GRAPHIES
Ποιητής, συγγραφέας, ζωγράφος και περφόρμερ, o Δημοσθένης Δαββέτας δημιουργεί έναν διάλογο σε διάφορες δημιουργικές μορφές, εμπνευσμένος από τη σκέψη του αρχαίου ποιητή Σιμωνίδη που έλεγε:

Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα: "Ζεόλιθος & Ζεόλαδο - Ελλάδα Κύπρος".


ΣΤΕΓ, Αίθουσα Αγρό. Ηράκλειο. Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

35.000 ΣΠΙΤΙΑ-ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το γνωρίζουμε εδώ και χρόνια πως στην Τουρκία υπάρχει τεράστιο ζήτημα θρησκευτικής συνείδησης, ότι στην Τουρκία υπάρχει τεράστια θρησκευτική καταπίεση από ένα απολυταρχικό ισλαμικό-εθνικιστικό κατεστημένο, ότι στην Τουρκία αναπτύσσετε ραγδαία ο ισλαμικός φανατισμός που εκφράζεται ακόμα και με το αιματοβαμμένο ισλαμικό χαλιφάτο των Τζιχαντιστών. Παρ’ όλα αυτά φαίνεται πως κάτω από την επιφάνεια στην γειτονική χώρα υπάρχει και λειτούργει ένα κρυφό θρησκευτικό υπόστρωμα που βρίσκει διάφορους τρόπους να εκδηλωθεί με κρυπτοχριστιανικό περιεχόμενο και με τον πόθο της επιστροφής, έστω και με πλάγιο τρόπο, στην πατρογονική χριστιανική θρησκεία που είχε «ανθήσει» επί αιώνες στην Μικρά Ασία.

Το ξέσπασμα οργής κατά του Δωρόθεου στην Τήνο

Την οργή των κατοίκων της Τήνου έχει προκαλέσει η αλλαγή καθεστώτος διαχείρισης και λειτουργίας του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου (ΠΙΙΕΤ), το οποίο με το νόμο 4301/7-10-2014 ουσιαστικά περνά από τα χέρια του κράτους σ' αυτά της Εκκλησίας, δίνοντας τον έλεγχο και μεγάλες εξουσίες στο εκάστοτε Μητροπολίτη

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΔΑΒΒΕΤΑ & ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Ευχαριστήριο του Δικηγορικού Συλλόγου στο Εργατικό Κέντρο Θήβας

Ευχαριστήρια επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας  προς το Εργατικό Κέντρο για τη συμπαράστασή του στην αποχή
και την αντίθεσή του στο Νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Θήβα 8-12-2014

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θηβών, με την υπ αρθ. 19/08-12-2014 ομόφωνη απόφαση του, αφού έλαβε υπόψιν του το από 5-12-2014 Δελτίο Τύπου του Εργατουπαλληλικού Κέντρου Θήβας περί συμπαράστασης στην αποχή των δικηγόρων και την αντίθεση του στο νέο νόμο Πολιτικής Δικονομίας, αποφάσισε να σας εκφράσει δια της παρούσας τις ευχαριστίες του.

Ήθη κι Έθιμα του Δωδεκάμερου στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ήθη κι Έθιμα του Δωδεκάμερου

Xριστούγεννα Πρωτούγεννα, πρώτη αρχή του χρόνου,  

εβγάτε, δείτε, μάθετε που ο Xριστός γεννάται,  
γεννάται κι ανατρέφεται με μέλι και με γάλα……

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Επαρχίας Θήβας συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Επαρχίας Θήβας συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις  των Χριστουγέννων μαζί με όλα της τα Σωματεία και σας προσκαλεί στο Μπουφέ Αγάπης που διοργανώνει τη Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 10:30 το πρωί.

Παιδική Θεατρική Παράσταση "Το χριστουγεννιάτικο γράμμα που έχασε το δρόμο"

Το Θεατρικό Εργαστήρι Μικρασιατών Θήβας παρουσιάζει το παραμύθι της Λεμονιάς Κουτσοβασίλη « Το Χριστουγεννιάτικο γράμμα που έχασε το δρόμο » σε μουσική και στίχους του Σταμάτη Μπρίκα.

Αλίαρτο:το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014 στο Συνεδριακό Κέντρο στι 18:00
Θήβα    : την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014 στο Σ.Φ.Ε. (2 παραστάσεις)

ΤΩΡΑ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το χειρότερο πράγμα για ένα λαό που έχει χάσει τα πάντα, είναι να απελπιστεί τόσο σε σημείο που να θεωρεί πως κάθε κίνηση αντίστασης του είναι χαμένη, πως κάθε προσπάθεια αντίδρασης του είναι μάταιη, πως κάθε σκέψη να αγωνιστεί για ένα καλύτερο αύριο είναι καταδικασμένη ουτοπία. Ο λαός αυτός, ζαλισμένος και «υπνωτισμένος» από ένα σύστημα που χρησιμοποίησε όλα τα μέσα για να τον αποπροσανατολίσει  και να τον καθηλώσει, είναι καταδικασμένος σε αργό θάνατο, είναι πρόβατο επί σφαγή και οι δήμιοι του είναι οι μεγάλοι προδότες του.

Ινστιτούτο Ζεόλιθου - Νίκος Λυγερός

Με τα νέα δεδομένα που υπάρχουν στην Ελλάδα, είναι απαραίτητο να σκεφτούμε τη δομή και την υποδομή ενός Ινστιτούτο Ζεόλιθου, που θα αξιοποιεί τις καινοτομίες που προσφέρει ο ζεόλιθος σε διάφορους τομείς. Διότι δεν επαρκεί να αρχίσει η αξιοποίηση του ζεόλιθου πρέπει να σκεφτούμε στρατηγικά και ορθολογικά την προστιθέμενη αξία που επιτρέπει η χρήση του. Το Ινστιτούτο Ζεόλιθου πρέπει να παρέχει γνώσεις, πράγμα το οποίο μπορεί να γίνει ανάλογο με το επίπεδο σε μορφή σεμιναρίων και Masterclasses
. Σε αυτό το πλαίσιο όπου λειτουργεί πρώτα το θεωρητικό, μπορούμε στη συνέχεια να έχουμε το πρακτικό σκέλος με πειράματα που έχουν είτε ερευνητικό χαρακτήρα είτε εκπαιδευτικό, έτσι ώστε να υπάρχει και ανάδραση μέσω της διαδραστικότητας.

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

'' ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ '' ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΘΗΒΑΣ


Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Θήβας στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων των Χριστουγέννων διοργανώνει ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, 9 (Eννέα) Συλλόγων που θα λάβει χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης μας την 21 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 17:30 και σας καλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΙΑΚΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΙΑΚΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ .
Σύμφωνα με το άρθρο 85 του νέου νόμο Ν. 4307/2014 ( ΦΕΚ 246\15-11-2014 τεύχος Α ¨), παρατείνεται η ημερομηνία κατάθεσης των απαιτούμενων δικαιολογητικών της παρ.7 του άρθρου 14 του Ν.4264\14 ( ΦΕΚ 118\15-5-2014 τεύχος Α ¨) για την ανανέωση των Αδειών επαγγελματιώνπωλητών λαϊκών αγορών

Νέα Συνάντηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη με Δημάρχους για το ζήτημα της Κωπαΐδας

Με τους Δημάρχους Αλιάρτου, Γιώργο Ντασιώτη, Ορχομενού, Λουκά Υπερήφανο, και τους Αντιδημάρχους Λειβαδιάς, Γιάννη Δημητρόπουλο, Λοκρών, Γιάννη Κούρο, Ορχομενού Άγγελου Μαράντου, συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, στο Διοικητήριο της Λειβαδιάς, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, προκειμένου να συζητήσουν και να αποφασίσουν απο κοινού τον  επιχειρησιακό σχεδιασμό και τα αναγκαία τεχνικά έργα του καταργηθέντα Οργανισμού Κωπαΐδας, σε συνέχεια της σχετικής απόφασης του σώματος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14/12 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΙΩΝ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΗΒΩΝ

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών επαρχίας Θηβών εκφράζει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα του δικηγορικού Συλλόγου Θηβών για την άμεση απόσυρση του Νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας το περιεχόμενο του οποίο ναρκοθετεί την ομαλή λειτουργία των θεσμών και της Δικαιοσύνης.
Ο νέος κώδικας πολιτικής δικονομίας περιορίζει το συνταγματικό κατοχυρωμένο ρόλο των δικαστηρίων, του δικηγορικού λειτουργήματος αλλά και συρρικνώνει τη λειτουργία του κράτους, ενώ αποδυναμώνει τα δικαιώματα των ανίσχυρων πολιτών.

Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης φαινομένων της Σχολικής Βίας

ΘΕΜΑ : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης φαινομένων της Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού (ΣΒΕ) στους Άξονες Προτεραιότητας 1,2 και 3» του ΕΠ « Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» , σχολικού έτους 2014-2015.  Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014 Θήβα, Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου Λιβαδειά

Το Παρατηρητήριο για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού Στερεάς Ελλάδας,  ιδρύθηκε με την απόφαση του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. 159704/Γ7,  έχει ως αποστολή τον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, την ταυτοποίηση, τη μελέτη και τη διοχέτευση προς διαχείριση σε πιστοποιημένους φορείς περιστατικών σχολικής βίας και εκφοβισμού
Σκοποί του Δικτύου είναι να συμβάλλει:

ΣΑΜΑΡΑΣ: Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο Σταύρος Δήμας είναι ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς σε διάγγελμά του το μεσημέρι της Τρίτης (09/12/2014).
Είχε προηγηθεί συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, μεταξύ του πρώην Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του προέδρου της ΝΔ.
«Είναι κατά κοινή ομολογία πρόσωπο που ενώνει, που εμπνέει σοβαρότητα, εμπιστοσύνη και σεβασμό», είπε ο κ. Σαμαράς.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο