Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Αρπαγή τσάντας και σωματική βία σε 55χρονη στη Θήβα


Συνελήφθη 23χρονος ημεδαπός για ληστεία σε βάρος 55χρονης ημεδαπής στη Θήβα Βοιωτίας

Ο δράστης προσέγγισε την γυναίκα χωρίς να γίνει αντιληπτός
και με άσκηση σωματικής βίας, της άρπαξε μία αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό καθώς και την τσάντα που κρατούσε και τράπηκε σε φυγή

Ακολούθησε πεζή καταδίωξη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών κατά τη διάρκεια της οποίας ο 23χρονος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη

Στο πλαίσιο της προανάκρισης εξιχνιάστηκε μία ακόμη περίπτωση διακεκριμένης κλοπής που ο ίδιος είχε διαπράξει νωρίτερα


Συνελήφθη, χθες (17-05-2013) το βράδυ στη Θήβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 23χρονος ημεδαπός, ROMA, κατηγορούμενος για ληστεία και για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.

Ειδικότερα χθες το βράδυ, ο δράστης πλησίασε πεζός την 55χρονη ημεδαπή από πίσω, χωρίς να γίνει αντιληπτός και ασκώντας σωματική βία σε βάρος της, αφού την έριξε στο έδαφος, της αφαίρεσε μία χρυσή αλυσίδα με σταυρό που φορούσε στο λαιμό της καθώς και τη τσάντα της και ακολούθως τράπηκε σε φυγή.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών που περιπολούσαν στην περιοχή, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εντόπισαν άμεσα τον 23χρονο και ακολούθησε πεζή καταδίωξη με αποτέλεσμα μετά από απόσταση οκτακοσίων περίπου μέτρων ο δράστης να ακινητοποιηθεί και να συλληφθεί.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης ο δράστης απέρριψε στο έδαφος τα αντικείμενα που είχε αφαιρέσει από την 55χρονη παθούσα, τα οποία περισυνελέχθηκαν από τους αστυνομικούς και αποδόθηκαν στη νόμιμη κάτοχό τους.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης προέκυψε ότι ο 23χρονος, είναι ο δράστης μίας διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής που διαπράχθηκε σε βάρος 45χρονης ημεδαπής το μεσημέρι της 17-05-2013, στην περιοχή της Θήβας Βοιωτίας.
Συγκεκριμένα ο 23χρονος αφού άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού, ενός Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου το οποίο η παθούσα είχε σταθμεύσει προσωρινά, αφαίρεσε την τσάντα της η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ καθώς και διάφορα προσωπικά της αντικείμενα.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών ενώ ο δράστης αναγνωρίσθηκε ανεπιφύλακτα από τις παθούσες.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί στον κ. Ανακριτή Θηβών.



Viotiashop

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aρκούδα επιτέθηκε και τραυμάτισε βοσκό


Τύχη βουνό είχε βοσκός στα ορεινά Άγραφα στο χωριό Βασιλέσι Πρασιάς Ευρυτανίας όταν μεγάλη σε μέγεθος αρκούδα του επιτέθηκε.
Το περιστατικό συνέβη πριν λίγες ημέρες στην τοποθεσία "Κρεβάττια" στα βουνά γύρω από τον συνοικισμό και δίπλα στην καλύβα του βοσκού όπου τους καλοκαιρινούς μήνες πηγαίνει με τα κοπάδια του.
Έτσι την ώρα που μάζευε τα ζώα του και μπήκε στην καλύβα άκουσε δυνατούς θορύβους και βελάσματα των προβάτων. Βγαίνοντας έξω αντίκρυσε την αρκούδα να στέκει απέναντι του στα 50 μέτρα περίπου. Φυσικά τα έχασε και προσπάθησε με μικρά βήματα να μπει στη στάνη. Το μεγαλόσωμο ζώο σηκώθηκε στα δύο του πόδια και με γρήγορες κινήσεις "κύλησε " πέτρα προς το μέρος του "άτυχου" τυχερού τσοπάνη τραυματίζοντας τον ελαφριά στο χέρι του. Αφού κατάφερε να μπει στη καλύβα πήρε το κυνηγετικό του όπλο εκφοβίζοντας την αρκούδα με αποτέλεσμα να την απομακρύνει.Ο ίδιος φωνάζοντας για βοήθεια προς τους κοντινούς τσοπάνηδες που έσπευσαν γρήγορα και μεταφέροντας τον στο κέντρο υγείας που είχε πάθει ισχυρό σοκ
Πολλές οι απώλειες ζώων που είχαν οι βοσκοί ,στα ορεινά Άγραφα από τις επιθέσεις του άγριου ζώου.

Prassia


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ (ΝΑΥΑΡΙΝΟ)



NAVAL GENERAL SERVICE MEDAL (NAVARINO)

 
Δημήτρης Γιαννόγλου
Λοχαγός Ιατρός, Ιστορικός

Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Περίπλους της Ναυτικής Ιστορίας»,
τεύχος 59, 2007, έκδ. Ναυτικού  Μουσείου Ελλάδος.
Αναδημοσίευση στο Περί Αλός με την έγκριση του ΝΜΕ.

 
 

ΦΩΤΟ: Δημήτρης Γιαννόγλου
Μόλις το 1847 η βρετανική κυβέρνηση θέσπισε μετάλλιο που απονεμήθηκε σε όσους συμμετείχαν σε ναυμαχίες και άλλες θαλάσσιες συρράξεις μεταξύ των ετών 1793-1840. Το μετάλλιο Γενικής Υπηρεσίας Ναυτικού θεσπίστηκε για να απονεμηθεί στους επιζώντες, αρχικά μόνον της Γαλλικής Επαναστάσεως και των Ναπολεόντιων Πολέμων, σχεδόν άμεσα ωστόσο οι απονομές επεκτάθηκαν ώστε να καλύψουν όλες τις ναυτικές δράσεις ως το 1840 (Εκστρατεία στη Συρία).

Το μετάλλιο είναι κυκλικό, διαμέτρου 36 mm, κατασκευασμένο από άργυρο. Στην πρόσθια όψη φέρει την κεφαλή της βασίλισσας Βικτωρίας και την επιγραφή “VICTORIA REGINA 1848”. Έχει επομένως την ιδιομορφία να μην φέρει την κεφαλή του βασιλέως που βρισκόταν στην εξουσία όταν έγιναν οι μάχες για τις οποίες δόθηκε το μετάλλιο. Στην οπίσθια όψη φέρεται η Βρετανία, με μορφή γυναίκας, που κρατάει τρίαινα και κάθεται πάνω σε θαλάσσιο ίππο. Η ταινία του μεταλλίου, λευκή με γαλάζια άκρα, αναρτάται από οριζόντια μεταλλική μπάρα. Αποτελεί έργο του Βρετανού χαράκτη William Wyon.

Επί της ταινίας τοποθετούνται μεταλλικές διεμβολές, που φέρουν ονόματα ή ημερομηνίες ναυμαχιών, μικρότερης κλίμακας μαχών, ναυτικών επιχειρήσεων ή πλοίων που υπηρέτησε ο τιμώμενος. Πάνω από 230 τέτοιες διεμβολές είχαν εγκριθεί και κατασκευαστεί. Σε δύο περιπτώσεις απονεμήθηκαν μετάλλια με 7 διεμβολές, ενώ, από την άλλη, σε 14 περιπτώσεις διεμβολών εμφανίστηκε μόνον ένας υποψήφιος προς απονομή. Υπήρξαν εξ άλλου περιπτώσεις διεμβολών που στην ουσία δεν απονεμήθηκαν, καθώς δεν υπήρχαν επιζώντες δικαιούχοι! 

Το ελληνικό ενδιαφέρον για το σπάνιο σχετικά και ιστορικό αυτό βρετανικό στρατιωτικό μετάλλιο (~21.000 απονομές) συνοψίζεται στα 1142 μετάλλια που απονεμήθηκαν στους επιζώντες (το 1848) της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου.

Το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος φέρει στη συλλογή του δύο Μετάλλια Γενικής Υπηρεσίας Ναυτικού με διεμβολή «Ναυαρίνο», δωρεά Γεωργίου Γεωργιόπουλου. Εκτίθενται σε αίθουσα του Μουσείου.
http://perialos.blogspot.gr/2013/05/blog-post_18.html
 


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ο Νίκος Λυγερός στο Bluesky 16/5/13






Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ράλλυ Ακρόπολις 2013 – Εθνική υπόθεση!


Εθνική υπόθεση!
Με 33 ελληνικές συμμετοχές (7 περισσότερες από αυτές του 2012), το Ράλλυ Ακρόπολις 2013 θα αποτελέσει τον 1ο και 2ο γύρο του εθνικού Πρωταθλήματος, αλλά και την ουσιαστική έναρξη των ελληνικών αγώνων ράλλυ για τη φετινή χρονιά. Είναι η η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που το Ράλλυ Ακρόπολις προσμετρά στο ημερολόγιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, στοιχείο που δείχνει ότι ο ελληνικός γύρος του WRC βρίσκει και πάλι τη θέση του στον ελληνικό θεσμό.

Αν και φέτος δε θα δούμε κάποιον Έλληνα οδηγό με αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC, το παρών θα δώσουν οι νικητές της κατηγορίας PWRC το 2011, Λάμπρος Αθανασούλας – Νίκος Ζακχαίος με ένα Mitsubishi Lancer Evo X, όπως και ο περυσινός Έλληνας νικητής, Γιάννης Ζούνης, αλλά και ο Χάρης Καλτσούνης, που με αυτήν, αισίως φτάνει τις 40 συμμετοχές, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ που μέχρι πρότινος κατείχε αποκλειστικά ο «Λεωνίδας», κατά κόσμον Αλέξανδρος Μανιατόπουλος.

Τον αγώνα στο σύνολό του θα ακολουθήσουν επτά ελληνικά πληρώματα, εντούτοις, απέναντί τους – από το Σάββατο- θα βρουν ακόμα είκοσι έξι συμμετέχοντες που θα αγωνιστούν μόνο για το ελληνικό Πρωτάθλημα.
Ανάμεσά τους, μερικοί από τους κορυφαίους συνδυασμούς των ελληνικών αγώνων, όπως οι περυσινοί Πρωταθλητές Ελλάδας Γρηγόρης Νιώρας-Κωνσταντίνος Κακαλής, οι Πρωταθλητές 2011, Λάμπρος Κύρκος-Γιώργος Πολυζώης, οι πάντα θεαματικοί Δημήτρης Ψύλλος-Κώστας Κόντος και πολλοί ακόμα.

Σημειώνεται ότι τα πληρώματα που συμμετέχουν στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ θα αγωνιστούν στις τέσσερις πρώτες ειδικές διαδρομές του Σαββάτου 1 Ιουνίου (Κλένια-Μυκήνες 1, Γυμνό 1, Κεφαλάρι 1 και Ζήρια 1) και στις τέσσερις ε.δ. της Κυριακής 2 Ιουνίου (Πίσσια 1-2, Λουτράκι 1-2) στις οποίες θα εκκινούν αμέσως μετά τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν στο Ράλλυ Ακρόπολις για το WRC. Οι επτά Έλληνες αγωνιζόμενοι που συμμετέχουν στον αγώνα του WRC, θα βαθμολογηθούν και για το ελληνικό Πρωτάθλημα, για τις κοινές ειδικές διαδρομές.

Ο διήμερος αγώνας θα έχει έναν νικητή, αλλά η βαθμολογία για το Πρωτάθλημα θα είναι ξεχωριστή για κάθε ημέρα. Έτσι, τα πληρώματα που θα εγκαταλείψουν το Σάββατο, θα έχουν τη δυνατότητα να επανεκκινήσουν την Κυριακή.

Αν και ο… καθαρά ελληνικός αγώνας ξεκινάει το Σάββατο, όλοι οι Έλληνες συμμετέχοντες θα ανέβουν στη ράμπα της Τελετής Εκκίνησης στο Ζάππειο Μέγαρο, την Παρασκευή 31 Μαΐου στις 17:00.

Δείτε τους Έλληνες συμμετέχοντες εδώ..


exeisminima


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ολική ανατροπή στο Ισραήλ


«Δεν θεωρούμε τον Άσαντ απειλή, αλλά τους ισλαμιστές»-Ο Άσαντ διατηρεί τον έλεγχο των οπλικών του συστημάτων και κρατά λογική στάση απέναντι στο Ισραήλ!

Ραγδαίες οι εξελίξεις μετά την επίθεση Πούτιν σε Νετανιάχου, αφού το Ισραήλ με μία πρωτοφανή στροφή στις θέσεις του διαρρέει τις τελευταίες ώρες προς πάσα κατεύθυνση ότι «σε καμμία περίπτωση δεν επιθυμεί ανατροπή του Άσαντ!
«Καλύτερα ο διάβολος που γνωρίζουμε, παρά οι δαίμονες που μπορούμε μόνο να φανταστούμε τι θα προκαλέσουν εάν η Συρία πέσει στα χέρια τους», δήλωσε στους Τάιμς του Λονδίνου υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Ισραήλ, σήμερα τα ξημερώματα.
«Το να αποδυναμώσουμε τον Άσαντ με τις ενέργειες μας, σημαίνει ότι ενδυναμώνουμε τους ισλαμιστές αντάρτες με κίνδυνο να πάρουν τον έλεγχο της χώρας πράγμα που θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες στην περιοχή», συμπλήρωσε.
Άλλος αξιωματικός δήλωσε στους Τάιμς του Ισραήλ ότι «έπεσαν τελείως έξω στους υπολογισμούς τους, πιστεύοντας ότι ο Άσανντ δεν θα κρατούσε τον έλεγχο στην χώρα του. Τώρα, μετά από δύο χρόνια συρράξεων, βλέπουμε ότι υποτιμήσαμε τον Άσαντ και υπερεκτιμήσαμε τους ισλαμιστές».
Οι υποψίες για καθολική κυριαρχία των ισλαμιστών και τις Αλ Κάιντα στους κύκλους των ανταρτών, έχουν γίνει πλέον βεβαιότητα. Τα βίντεο με τις ισλαμικές θηριωδίες έχουν επηρεάσει τόσο την κυβέρνηση αλλά κυρίως την κοινή γνώμη του Ισραήλ που πλέον δείχνει τελείως απρόθυμη να προβεί σε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια που μπορεί να βοηθήσει στην επικράτηση των ισλαμιστών.
Είχαν προηγηθεί οι χθεσινές δηλώσεις του Amos Gilad, ανώτατου αξιωματούχου του υπουργείου Άμυνας που σε συνέντευξη του στο Ράδιο του Ισραήλ εκτίμησε ότι ο Άσαντ διατηρεί τον απόλυτο έλεγχο της χώρας του και όλων των οπλικών συστημάτων, έχοντας μία απόλυτα λογική θέση έναντι του Ισραήλ!
Οι δηλώσεις αυτές μπορεί να φαίνονται ως «κατευναστικές» στην ένταση μεταξύ Δαμασκού και Τελ Αβίβ, στην ουσία όμως είναι απόρροια της συνάντησης Πούτιν - Νετανιάχου και στέλνουν μήνυμα τόσο στην Μόσχα όσο και στην Αμερική πως το Ισραήλ δεν πρόκειται να βομβαρδίσει οπλικά συστήματα στην Συρία (S-300).
O Gilad τόνισε πως το Ισραήλ δεν έχει καμμία πρόθεση να εκτοπίσει τον Άσαντ και η προγενέστερη επιδρομή έγινε εναντίον οπλικών συστημάτων της Χεζμπολάχ για λόγους προληπτικούς που είχαν να κάνουν με την ασφάλεια του Ισραήλ.
Ο ταξίαρχος Tamir Hyman που ηγείται των δυνάμεων στα Συρο - Ισραηλινά σύνορα, στην πύρινη περιοχή των υψωμάτων του Γκολάν, δηλώνει απερίφραστα πως ο στρατός του Άσαντ δεν έχει καταρρεύσει παρά τα δύο χρόνια πολέμου, ενώ το Ισραήλ δεν έχει κανένα συμφέρον να υποστηρίξει τους αντιπάλους του.
Την σημασία της συνάντησης Πούτιν - Νετανιάχου, αποκρυπτογράφησε ο πρώην αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του Ισραηλινού στρατού, Άμος Γιαντλιν λέγοντας πως η συνεχιζόμενη στήριξη της Ρωσίας στον Άσαντ σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα της να μην αφήσει τις ΗΠΑ να πατήσουν πόδι στην Συρία.
Ο Γιαντλίν που ήταν και πιλότος της πολεμικής αεροπορίας, θεωρεί ότι ο Άσαντ είναι έτοιμος να απαντήσει την επόμενη φορά που το Ισραήλ θα χτυπήσει στόχους εντός Συρίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα ενεργοποιήσει τα Ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα.
Αυτό είναι και σαφής προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ που μέχρι πρότινος «έκλειναν το μάτι» στο Ισραήλ για να εμπλακεί σε αεροπορικά χτυπήματα στο Συριακό έδαφος.


Newsbomb.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tριπλή βορειοκορεατική εκτόξευση - Οι πύραυλοι έπεσαν στη Θάλασσα της Ιαπωνίας


ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΕ ΤΟΚΙΟ - ΣΕΟΥΛ

Εκεί που φαίνονταν η Βόρεια Κορέα να αποκλιμακώνει διακριτικά την κρίση στην κορεατική χερσόνησο, εκτόξευσε σήμερα τρεις πυραύλους μικρού βεληνεκούς προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, δείχνοντας ότι παραμένει απρόβλεπτη.

Λόγω του χαρακτήρα του καθεστώτος (το τελευταίο "μασίφ" σταλινικό καθεστώς του πλανήτη, αφού ακόμα και η Κίνα, αλλά και το Βιετνάμ έχουν φιλελευθεροποιηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό), αλλά και λόγω του νεαρού της ηλικίας του ηγέτη της, Κιμ Γιονγκ Ουν, αποδεικνύεται ότι η Β.Κορέα μπορεί να εκπλήξει δυσάρεστα ανά πάσα στιγμή.

"Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα (Σάββατο) το πρωί δύο τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους και έναν άλλο το απόγευμα" , δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ν.Κορέας. "Οι τρεις πύραυλοι έπεσαν στη Θάλασσα της Ιαπωνίας» , πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε πως δεν θέλει να προβεί σε εικασίες για το αν επρόκειτο για κάποια δοκιμή ή για στρατιωτικά γυμνάσια.

Πηγή της ιαπωνικής κυβέρνησης δήλωσε πως κανένας από τους εν λόγω πυραύλους δεν έπεσε στα χωρικά ύδατα της Ιαπωνίας.

"Μια πιο λεπτομερής ανάλυση θα απαιτηθεί, αλλά οι πύραυλοι αυτοί μπορεί να είναι εδάφους-θαλάσσης ή πύραυλοι εδάφους-εδάφους KN-02, μια τροποποιημένη εκδοχή του πυραύλου της σοβιετικής εποχής SS-21, που έχει βεληνεκές περίπου 120 χιλιομέτρων» δήλωσε ένας αξιωματούχος της Νότιας Κορέας στο πρακτορείο Yonhap.

Η Σεούλ επέκρινε την εκτόξευση του πυραύλου αυτού, χαρακτηρίζοντάς την "σοβαρή πρόκληση".

"Η διεθνής κοινότητα θα επιβάλει πολύ αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας για τη συνέχιση των παράλογων προκλησεών της" δήλωσε ο Μιν Χιούν Τζόο, εκπρόσωπος του κόμματος κυβερνώντος Saenuri, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Οι εκτοξεύσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν μετά τα κοινά γυμνάσια των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας που διεξήχθησαν αυτή την εβδομάδα και χαρακτηρίσθηκαν από τη Βόρεια Κορέα "αδικαιολόγητη" πρόκληση και πολεμική προετοιμασία.

Ο Βορράς διενεργεί πυραυλικές δοκιμές μικρού βεληνεκούς ανά τακτά χρονικά διαστήματα, χρησιμοποιώντας βλήματα που μπορούν να πλήξουν στόχους στο έδαφος του Νότου.

Είναι γνωστό ότι η Βόρεια Κορέα είναι πλέον μια από τις χώρες που κατέχουν ... Η βόμβα (ατομική βόμβα, αμερικανιστί). Το να μπορείς να κατασκευάσεις μια πυρηνική κεφαλή είναι ένα θέμα, αλλά το να μπορέσεις να την αξιοποιήσεις χτυπώντας το έδαφος του αντιπάλου είναι άλλη ιστορία.

Η ύπαρξη ενός αξιόπιστου φορέα πάνω στον οποίο θα μπορούσε κάποιος να τοποθετήσει μια πυρηνική κεφαλή παραμένει ένα θέμα για την "κόκκινη" Κορέα.

Ως βέβαιο παρουσιάζεται ότι τα πολυδιαφημιζόμενα βαλλιστικά συστήματα της Βορείου Κορέας, παρά το γεγονός πως έχουν τη δυνατότητα να χτυπήσουν μέσα σε μία ακτίνα 4 με 6.000 χιλιομέτρων, δεν μπορούν ακόμα να απειλήσουν το μητροπολιτικό έδαφος των ΗΠΑ, με ένα ερώτημα να παραμένει για τη περίπτωση της Αλάσκα.

Ακόμα όμως και στη περίπτωση που η Βόρεια Κορέα είναι σε θέση να απειλήσει όλες τις γειτονικές της χώρες με τους πυραύλους της, ακόμα και εάν είναι σε θέση να χτυπήσουν τη νήσο Γκουάμ και ίσως την Αλάσκα, τα ερωτήματα για το κατά πόσο έχουν αναπτύξει πυρηνική κεφαλή τέτοιου μεγέθους και βάρους έτσι ώστε να μπορεί να μεταφερθεί από τα βαλλιστικά της συστήματα, και το κατά πόσο υπάρχουν τα απαραίτητα ηλεκτρονικά συστήματα για τον ακριβή έλεγχο της βολής παραμένουν.

Για αυτό και στις σημερινές εκτοξεύσεις διαβλέπουμε μια προσπάθεια του καθεστώτος να βελτιώσει τις "τηλεκατευθυνόμενες" δυνατότητές της. Φυσικά έχουν πολύ μακρύ δρόμο μέχρι να το πετύχουν σε αξιόλογο βαθμό, και να αποτελέσουν ουσιαστική απειλή για τις ΗΠΑ.

Όμως θα θυμήσουμε μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια. Τη δυνατότητα έκρηξης πυρηνικής συσκευής πάνω από κάποια κατοικημένη περιοχή, αφού ο ηλεκτρομαγνητικός παλμός θα καταστρέψει κάθε έννοια δικτύου στο έδαφος, μια ζημιά που θα μπορούσε στην περίπτωση των ΗΠΑ να είναι πιο καταστρεπτικό από οτιδήποτε, όπως και σε οποιαδήποτε εξελιγμένη χώρα που ζει "ηλεκτρονική" ζωή.

Ο ηγέτης της Β.Κορέας μπορεί να φαντάζει ένα «κακομαθημένο» παιδί, είναι όμως παιδί που μπορεί να κάνει μεγάλο «σαματά» για να τραβήξει την προσοχή. Και αυτοί που βρίσκονται δίπλα του δεν είναι παιδιά, και εκπληρώνουν σχεδιασμούς δεκαετιών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Το ελληνικό έθνος βάλλεται από παντού και οι Έλληνες προσπαθούν να αντέξουν αξιοπρεπώς τα συνεχή χτυπήματα.
Οι μισθοί τους έχουν περικοπεί εξευτελιστικά, οι σκληροί φόροι τούς κατακλύζουν, η δαμόκλειος σπάθη της απώλειας της ιδιοκτησίας τους βρίσκεται πάνω από το κεφάλι τους.
Οι αγώνες και οι προσπάθειες τόσων χρόνων καταστράφηκαν μέσα σε τρία χρόνια.
Ναι, κάποιοι έφταιξαν, ναι, κάποιοι ξεπέρασαν το μέτρο και δεν σεβάστηκαν το κράτος και τους συμπολίτες τους.
Ναι, κάποιοι είναι κλέφτες, τεμπέληδες, επίορκοι.
Αλλά δεν είναι όλοι οι Έλληνες.
Οι Έλληνες είναι ένας περήφανος λαός, ένας λαός που διαχρονικά υπερασπίσθηκε τη δημοκρατία, την ελευθερία, ένας λαός που θυσιάστηκε για την πατρίδα του αλλά και για τη σωτηρία άλλων λαών.
Αυτή τη στιγμή, η δοκιμασία που υφίστανται οι Έλληνες μπορεί να συγκριθεί μόνο με την δοκιμασία που υπέστησαν …

οι Εβραίοι.
Κι αυτοί τόσο άδικα κυνηγήθηκαν, πολεμήθηκαν, υπέστησαν απίστευτα μαρτύρια, τραγικές διώξεις.
Κι όμως επέζησαν χάρη στην αξιοζήλευτη προσήλωσή τους στα ιδεώδη τους, στην ιστορία τους, χάρη στην πειθαρχία τους, στην αλληλεγγύη τους, στη πίστη και την αγάπη τους στην πατρίδας τους.
Αυτό το παράδειγμα των Εβραίων ακολουθούμε και θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε ως λαός για να επιβιώσουμε.
Γι’ αυτό οι Έλληνες δεν επαναστατούν όπως θα ήθελαν οι καταστροφολόγοι και όλοι αυτοί που μας σπρώχνουν καθημερινά στο χάος.
Οι Έλληνες δεν επαναστατούν γιατί κάνουν υπομονή και κρατούν δυνατές μέσα στην καρδιά τους την αξία του έθνους τους, της πατρίδας τους, της θρησκείας τους, της ιστορίας τους, της γλώσσας τους.
Και θα επιβιώσουμε όπως επιβίωσαν και οι Εβραίοι, που μετά από τις ανελέητες διώξεις τους, μεγαλούργησαν.


UDemand


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Επαναλειτουργεί το κολυμβητήριο στη Λιβαδειά


Μετά τη, μεγάλης διάρκειας, διακοπή λειτουργίας του δημοτικού κολυμβητηρίου, γνωρίζουμε στους αθλητές-τριες του τμήματος κολύμβησης του Ομίλου μας, καθώς και σ’ όλους τους ενδιαφερόμενους, πως, από τις 16 Μαΐου 2013, δόθηκε εκ νέου σε χρήση.
Οι προπονήσεις ξεκινούν καθημερινά, εκτός Σαββάτου & Κυριακής, από τις 2:30 μ.μ.
Για περισσότερες πληροφορίες , τηλεφωνήστε στο 22610 21100
Θα είμαστε εκεί και σας περιμένουμε όλους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Το Μουσείο της Θήβας Γιόρτασε μαζί με τα Παιδιά την Διεθνή Ημέρα Μουσείων


Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, που σύμφωνα με το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων για το 2013 έχει θέμα «Μνήμη και Δημιουργικότητα: Κοινωνική Αλλαγή», η Θ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων,πραγματοποίησε εκδήλωση για παιδιά 6 έως 12 ετών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας.

Μετά από Δέκα χρόνια άνοιξε τις πύλες του το Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας μόνο για σήμερα, και λόγω της εορτής των Μουσείων, καθώς οι εργασίες στις αίθουσες του Νέου Μουσείου δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Το Μουσείο γέμισε από παιδικές Φατσούλες, και οι μικροί μας φίλοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τον Αρχαίο πολιτισμό της Θήβας και της Βοιωτίας, από τις Αρχαιολόγους του Μουσείου Θήβας.

Σε ειδική αίθουσα προβλήθηκε η ιστορία του Μουσείου μέσα από τον φωτογραφικό φακό με τίτλο: «Μνήμης Περίπλους» Περιπλάνηση στον χρόνο μέσα από επιλεγμένα αντικείμενα της συλλογής του Μουσείου Θήβας, με οδηγό την αρχαιολόγο Αθηνά Παπαδάκη.

Στη συνέχεια: «Η Εσθήτα και το Περιδέραιο» Αρχαίες τελετές και παραδόσεις: Το τελετουργικό του γάμου στη Βοιωτία, ένα παραμύθι της αρχαιολόγου Εύης Τσώτα, σε αφήγηση Σοφίας Μιχαήλογλου

Στην συνέχεια στο προαύλιο του Μουσείου τα παιδάκια  είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε παιχνίδι με τίτλο: «Κατασκευάζοντας  μια τοιχογραφία με την τεχνική της ξηρογραφίας (secco)»

Οι συντηρητές αρχαιοτήτων της Θ΄ ΕΠΚΑ, Σοφία Μιχαήλογλου και Ιωάννα Μωραΐτου, περιέγραψαν στους μικρούς μας φίλους τι είναι η τοιχογραφία, αλλά και τις τεχνικές της. Στην συνέχεια τα παιδιά ζωγράφισαν με την τεχνική της ξηρογραφίας σε γύψινα πλακίδια, σκηνές του γάμου, είτε ζωντανεύοντας εικόνες με τη βοήθεια των αρχαιολόγων και των συντηρητών.

Ακολούθησε  «Γαμική θοίνη», γαμήλιο γεύμα, με παραδοσιακά κεράσματα γάμου, με τη χορηγία του Λυκείου των Ελληνίδων,Θηβών.

Παραβρέθηκαν οι Αρχαιολόγοι: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΧΑΡΑΜΗ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΣΩΤΑ, ΟΛΓΑ ΚΥΡΙΑΖΗ,
ΑΘΗΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ, ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΚΟΥΡΚΟΥΤΗ.



Παραβρέθηκαν οι Σύλλογοι: «ΛΑΙΟΣ» - "Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας"- Λύκειο των Ελληνίδων, Θηβών.






















ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΔΟΥΡΟΣ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Θεατρική παράσταση της Θηβαϊκής Σκηνής της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας


Η Θηβαϊκή Σκηνή της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας σας παρουσιάζει στις 31 Μαΐου και 1-2 Ιουνίου 2013 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, ώρα 20:00, το θεατρικό έργο της Χρύσας Σπηλιώτη "Ποιός ανακάλυψε την Αμερική" .

Δυο γυναίκες, συνταξιδιώτες και ανταγωνιστές στο πιο μαγευτικά τρομακτικό ταξίδι … αυτό της ζωής, αγκαλιάζουν το παιδί που κρύβουν μέσα τους και ανακαλύπτουν την υπέροχη δυνατή ψυχή τους.
Το έργο της Χρύσας Σπηλιώτη μιλάει για την κόρη, τη μητέρα, τη σύντροφο, τη φίλη, μιλάει για τη γυναίκα αλλά δεν είναι μόνο γυναικείο, είναι ένα έργο πορείας προς την ωριμότητα … τη δική σου, τη δική μου, τη δική μας!

Η Θηβαϊκή σκηνή της ‘Ένωσης Μικρασιατών Θήβας δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2007 από έναν μικρό και ποικίλο πυρήνα που συνεχώς ανανεώνεται χωρίς να χάνει τον μοναδικό λόγο ύπαρξης του την μεγάλη αγάπη όλων όσων συμμετέχουν για το θέατρο. Αγάπη που απαιτεί θυσίες, κόπο, αλλά και μεγάλη ικανοποίηση.
Μέσα από αυτή την ομάδα μαθαίνουμε πράγματα όχι μόνο για τα πρόσωπα τα οποία ερμηνεύουμε, αλλά για τα πολλαπλά πρόσωπα του ίδιου μας του εαυτού.
Προσκομίζοντας καθημερινά διδάγματα που αποσκοπούν σε κάτι πολύ απλό να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.
Γιατί αυτό είναι το υπέροχο δώρο του θεάτρου και της τέχνης, η εσωτερική καλλιέργεια, η αναζήτηση και ο προβληματισμός και χίλια άλλα πράγματα που όλοι μας ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο, και την κοινωνική μας θέση μπορούμε , αν το θελήσουμε, να το δεχτούμε ή να το απορρίψουμε.
Αλλά ποιος είναι αυτός που αρνείται μια τόσο μεγάλη κληρονομιά;

«Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας.»
Κάρολος Κουν, 1908-1987, Ο Ιδρυτής του Θεάτρου Τέχνης

Οι Συντελεστές της Παράστασης
Παίζουν με αλφαβητική σειρά :
Καρανίκα Βάσω (Λίζα)
Κουτσοβασίλη Λεμονιά (Καίτη)

Σκηνοθεσία : Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης
Βοηθός Σκηνοθέτη : Αντώνης Φωτιάδης
Σκηνογραφία : Σαπφώ Μακρή
Μουσική Επιμέλεια : Σταμάτης Μπρίκας
Υπεύθυνοι Σκηνής : Μαρίζα Βέκιου, Πένυ Καλαϊτζοπούλου
Αφίσσα - Πρόγραμμα : Σαπφώ Μακρή
Κατασκευή Σκηνικού : TOPLINE Βαλάντης Κρυώνης
Φωτογραφία : Ντέμη Μπόγρη
Φωτισμός : Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης
Μουσική : Σταμάτης Μπρίκας - Αντώνης Φωτιάδης

Σας περιμένουμε
Το Δ.Σ.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Ακροδεξιά εισβολή" σε εν ενεργεία και απόστρατους - Η κυβέρνηση θερίζει ότι έσπειρε


Πριν από αρκετούς μήνες ,όταν το θέμα του -ανύπαρκτου στην πραγματικότητα- “συνδικαλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις” ήταν πάλι σε “έξαρση”, κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος απέρριπτε το σκεπτικό που είχαμε εκφράσει μέσω του Onalert. Σύμφωνα μ΄ αυτό το σκεπτικό:

•συνδικαλισμός με την έννοια που τον γνωρίζουμε δεν μπορεί να υπάρξει στις Ένοπλες Δυνάμεις . Και αυτό το δέχονται άπαντες

•μορφή οργάνωσης ενώσεων για εργασιακά θέματα που θα λειτουργούν κυρίως ως όργανα προβληματισμού και ανάδειξης των προβλημάτων των στρατιωτικών και ανάδειξής τους μπορούν να υπάρξουν. Όπως συμβαίνει πια σε πολλές χώρες σ΄ όλο το κόσμο.

•για να γίνει αυτό θα έπρεπε εδώ και καιρό να έχει υπάρξει νομοθετικό πλαίσιο για τη λειτουργία μιας τέτοιας ένωσης, η οποία θα μπορούσε να “φιλοξενει” από τον Α/ΓΕΕΘΑ έως τον πιο χαμηλόβαθμο στρατιωτικό.

Το κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος με το οποίο συνομιλούσαμε απέρριπτε το σκεπτικό οποιασδήποτε τέτοιας συζήτησης ,πολύ περισσότερο τυπικής νομιμοποίησης έχοντας ως επιχείρημα : “αν δώσουμε ρόλο στον ΣΥΣΜΕΔ ,τότε είναι μαθηματικά βέβαιο ότι άλλες δυνάμεις -ακροδεξιές- θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν τους δικούς τους συνδέσμους και ενώσεις και τότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ επικίνδυνα”.

Τα νέα είναι άσχημα και για το κυβερνητικό στέλεχος και για την κυβέρνηση. Γιατί η “ακροδεξιά απειλή” είναι πια έτοιμη να δηλώσει παρούσα στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Και στους εν ενεργεία στρατιωτικούς και στους απόστρατους. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το παρόν έχει ήδη δοθεί!

Αυτό που ακριβώς ήθελε να αποφύγει η κυβέρνηση -ή τουλάχιστον υποστήριζε ότι ήθελε- γίνεται πραγματικότητα και προκύπτει από πολλές διαφορετικές πηγές του χώρου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακραίες απόψεις και θέσεις με τον απαραίτητο μανδύα του “εθνικισμού” έχουν αρχίσει να δημοσιοποιούνται , ένα άκρως επικίνδυνο κλίμα εναντίον όποιου τολμήσει να διατυπώσει διαφορετική άποψη αρχίσει να γιγαντώνεται. Ανώνυμοι εκβιασμοί σε απόστρατους να μην μιλάνε να μην εμφανίζονται γιατί δεν ακολουθούν τη "γραμμή".

Και σ΄ όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε απίστευτα περιστατικά ,όπως αυτό της διάρρηξης οικίας “δραστήριου” αξιωματικού ,από τον οποίο πήραν τους ηλεκτρονικούς του υπολογιστές!

Επειδή το κλίμα είναι ήδη πάρα πολύ βαρύ στις Ένοπλες Δυνάμεις, ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση δεν θα το αφήσει να γίνει και αρρωστημένο. Ας σοβαρευτούν λοιπόν και ας αποδεχτούν ότι ορισμένα πράγματα τα επιβάλλει η ίδια η ζωή. Καλό είναι να το αντιληφθούμε όλοι μας αυτό .



On Alert

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Μπράβο στην Κατερίνα Ακριβοπούλου που έκανε την “θεωρία των άκρων” πατσαβουρόχαρτο με δυο κουβέντες.


Για άλλη μία φορά, η Κατερίνα απέδειξε πως υπάρχουν (ακόμα) φωνές που αγωνίζονται πραγματικά για την δημοκρατία και την αξιοπρέπεια. Σε αντίθεση με τις κραυγές που πουλάνε δημοκρατία και εισπράττουν αργύρια με φασιστικές μεθόδους. Όντως είναι αστείο οι κυβερνώντες να επικαλούνται το “δημοκρατικό τόξο” την ώρα που οι ίδιοι το έχουν καταστρατηγήσει με πρακτικότατη εφαρμογή ολοκληρωτισμού, γκαιμπελισμού και θηριωδίας. Αλήθεια…
-Ποιοί έστελναν παρακρατικούς κουκουλοφόρους μαχαιροβγάλτες για να σφάξουν τους
αγανακτισμένους στο Σύνταγμα και να εξασφαλίσουν την καταστροφική εξουσία του “μεγάλου στοχαστή”;
-Ποιοί διαλύουν με βία απεργιακές κινητοποιήσεις όταν δεν υποκλίνονται στα καθεστωτικά μαντριά των κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών;
-Ποιοί συκοφαντούν με άθλιες γκαιμπελίστικες μεθόδους κάθε κοινωνική ομάδα που τολμά να σηκώσει ανάστημα προκειμένου να την εξοντώσουν; Εδώ κάθε εβδομάδα έχουμε και μία “νύχτα κρυστάλλων”.
-Ποιοί στέλνουν τάγματα εφόδου και CSI μπραχάμι στις Σκουριές για να βρουν ποιος γρατζούνισε την μπουλντόζα του Μπόμπολα; Την στιγμή που η ζωή και η περιουσία κάθε πολίτη είναι στο έλεος ταγμάτων εφόδου που εκπαιδεύονται και εκπορεύονται από τις Ελληνικές φυλακές;
Ποιοι τολμούν λοιπόν να μιλήσουν για “δημοκρατικό τόξο”; Αυτοί που εξέθρεψαν τον μπαμπούλα ως ιδανικό φερετζέ του δικού τους φασισμού;


olympia


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

«ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ» ΣΤΟ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΗΒΑΣ


Ο Σύλλογος φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, «Ελείτροχος», στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεών του, με σκοπό τη γνωριμία, διάδοση και επιμόρφωση σε θέματα που αφορούν τις Καλές Τέχνες, και πιο συγκεκριμένα, με τη Τέχνη της Φωτογραφίας, εγκαινιάζει μια σειρά δραστηριοτήτων που θα απευθύνονται σε παιδιά.
Η πρώτη δράση, με τίτλο: «Γνωριμία με τη Τέχνη της Φωτογραφίας», κατόπιν πρόσκλησης από, και σε συνεργασία με το 5ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας, θα πραγματοποιηθεί μέσα στο μήνα Μάιο, στο πλαίσιο δύο (2) απογευματινών συναντήσεων στο χώρο του σχολείου (Δευτέρα 20 & 27 Μαΐου) και θα απευθύνεται σε μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του σχολείου.

Στόχος της δράσης αυτής του συλλόγου είναι να εισάγει, με τρόπο ψυχαγωγικό, τα παιδιά στον κόσμο της σύγχρονης φωτογραφίας, οξύνοντας παράλληλα τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τα οπτικά ερεθίσματα γύρω τους.
Επίσης, τα παιδιά θα έρθουν σε μια εισαγωγική επαφή με τις τεχνικές δυνατότητες που προσφέρουν οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, να γνωρίσουν τις δυνατότητες εικαστικής έκφρασης που προσφέρει η Φωτογραφία, και να ανακαλύψουν εκ νέου τον κόσμο – και πιο συγκεκριμένα την πόλη τους - μέσα από το φωτογραφικό φακό.

Μετά τιμής,

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


 Αναστασίου Ειρήνη              Μαρία Φουστανελλά 
                               


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αστροβραδιά στο 5ο Δ.Σ. Θήβας




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2013 ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΗΒΑΣ


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Θ΄ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ & ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ




(18 Μαΐου 2013)

Με αφορμή τον φετινό εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, που σύμφωνα με το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων για το 2013 έχει θέμα «Μνήμη και Δημιουργικότητα: Κοινωνική Αλλαγή», η Θ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, σας προσκαλεί το Σάββατο 18 Μαΐου 2013 στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει αναλυτικά ως εξής:
Σάββατο 18 Μαΐου, ώρα 11.30πμ έως 12.00πμ
Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας – Η ιστορία του Μουσείου μέσα από τον φωτογραφικό φακό (video)
«Μνήμης Περίπλους»
Περιπλάνηση στον χρόνο μέσα από επιλεγμένα αντικείμενα της συλλογής του Μουσείου Θήβας, με οδηγό την αρχαιολόγο Αθηνά Παπαδάκη.

Σάββατο 18 Μαΐου, ώρα 12.00πμ έως 12.30πμ
«Η Εσθήτα και το Περιδέραιο»
Αρχαίες τελετές και παραδόσεις: Το τελετουργικό του γάμου στη Βοιωτία.
ένα παραμύθι της αρχαιολόγου Εύης Τσώτα, σε αφήγηση Σοφίας Μιχαήλογλου για παιδιά 6 έως 12 ετών. Η γιαγιά Αρμονία αναπολεί τα παλιά και μας αφηγείται τελετές παραδοσιακού και αρχαίου γάμου στη Βοιωτία.

Σάββατο 18 Μαΐου, ώρα 12.45 έως 13.45μμ
 «Κατασκευάζοντας  μια τοιχογραφία με την τεχνική της ξηρογραφίας (secco)»

Οι συντηρητές αρχαιοτήτων της Θ΄ ΕΠΚΑ, Σοφία Μιχαήλογλου και Ιωάννα Μωραΐτου, θα περιγράψουν στους μικρούς μας φίλους τι είναι η τοιχογραφία, αλλά και τις τεχνικές της. Στην συνέχεια τα παιδιά καλούνται να ζωγραφίσουν με την τεχνική της ξηρογραφίας σε γύψινα πλακίδια, σκηνές του γάμου, είτε ζωντανεύοντας εικόνες με τη βοήθεια των αρχαιολόγων και των συντηρητών. Το εκπαιδευτικό παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας Μουσείου θα διαρκέσει 1 ώρα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 12 ετών και τους συνοδούς τους. Υποχρεωτική η συνοδεία των παιδιών από γονείς ή κηδεμόνες. ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. Προτείνεται τα παιδιά να φορέσουν πρόχειρα ρούχα, καθώς θα χρησιμοποιήσουν χρώματα που δεν βγαίνουν με το πλύσιμο και να έχουν μαζί τους ένα μαξιλαράκι για να μπορέσουν να καθίσουν κάτω.

Ακολουθεί «Γαμική θοίνη», γαμήλιο γεύμα, με παραδοσιακά κεράσματα γάμου, με τη χορηγία του Λυκείου των Ελληνίδων, παράρτημα Θηβών.


Η είσοδος στους Αρχαιολογικούς Χώρους και Μουσεία της Π.Ε. Βοιωτίας, για τις 18-05-2013 είναι δωρεάν.
Πληροφορίες: 2262089359, 80945




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο