Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ;

Το ευρώ πεθαίνει. Για αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία. Οι λόγοι έχουν εξηγηθεί πολλές φορές και δεν χρειάζεται να τους επανα-εξηγήσουμε εδώ (για όσους χρειάζονται επανάληψη, βλ. εδώ για μια παλιότερη εξήγηση και εδώ για μια slow motion περιγραφή της αποδόμησης της ευρωζώνης - μια διαδικασία που μπήκε στην τελική ευθεία με τηνανόητη 21η Ιουλίου και την ακόμα πιο ανόητη 26η Οκτωβρίου - βλ. το σχετικό παράρτημα).

Ευρώ-δρυός πεσούσης, πολλοί είναι εκείνοι που...

Τα Φώτα της Πόλης του Μεγάλου Αδελφού στους δρόμους των ΗΠΑ

High-tech σύστημα που περιλαμβάνει ηχεία, κάμερες παρακολούθησης, ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης
Του Paul Joseph Watson (Prison Planet.com) / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Τα νέα φώτα στους δρόμους που περιλαμβάνουν εφαρμογές «Εσωτερικής Ασφάλειας», όπως συστήματα ηχείων, αισθητήρες κίνησης και κάμερες παρακολούθησης είναι έτοιμα για χρήση με τη βοήθεια χρηματοδότησης από το κράτος.
Δείτε το βίντεο:

ΑΝΙΔΕΟΙ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΙΟΙ…

…ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΥΛΙΔΑ
Μόλις μάθαμε από τη γνωστή «αδέσμευτη» εφημερίδα ότι η καταστροφή της Αρχαίας Αυλίδας αποτελεί «προσωπικό στοίχημα» και όνειρο ζωής του Θανάση Τσέργα, προέδρου του Λιμενικού Ταμείου και του Κώστα Κουλουρίδη, μέλους της λιμενικής επιτροπής.
 Μια Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων συνεδρίασε και αποφάσισε...

Ο Προϋπολογισμός της Βουλής. Πόσο κοστίζουν οι 300

Μειωμένος κατά 27 εκατομμύρια ευρώ  σε σχέση με εκείνον του 2011 είναι  ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2012 που ψηφίστηκε σήμερα κατά πλειοψηφία  κι ανέρχεται σε 170.972.000 ευρώ.
Την ίδια στιγμή σε 2,17 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι συνολικές περικοπές στους βουλευτές. Ειδικότερα,  στα 2.125.000 ευρώ η μείωση για την συμμετοχή τους στις επιτροπές, στα 39.400 ευρώ το ψαλίδισμα...

ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ 76ΧΡΟΝΗΣ. ΤΡΕΙΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

Άυξημένα μέτρα ασφάλειας μετά από τη δολοφονία της 76χρονης με δράστες τους δύο Πακιστανούς!

Τον ασκό του Αιόλου φοβούνται οι Αστυνομικές Αρχές να μην ανοίξει η άγρια δολοφονία της 76χρονης από τα Λιβάδια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ MAILS ΠΟΥ ΕΞΑΠΕΛΥΣΑΝ ΤΑ ΧΑΛΚΕΙΑ ΤΟΥ ΓΑΠ-ΔΝΤ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ

Πόσο, μα πόσο ηλίθιους θεωρούν τους Bloggers οι βουβουζέλες του ΔΝΤ;
Πόσο αδίστακτοι είναι; Ετοιμάζονται να ρίξουν την χώρα εκτός Ευρωζώνης (αυτός είναι ο σκοπός του δημοψηφίσματος) και να τα ρίξουν στον ...;λαό! Εξ ου και ο μηχανισμός προπαγάνδας που αποκαλύπτουμε.
Την ίδια στιγμή που ο ΓΑΠ έλεγε τα ασυνάρτητα επιχειρήματα του περί συμφερόντων που τον πολεμούν, λέγοντας συγκεκριμένα ότι "όλες αυτές τις εξελίξεις οφείλονται σε τραπεζικά συμφέροντα τα οποία μάχονται την κυβέρνηση λόγω της απόφασης για κούρεμα 50% των ελληνικών ομολόγων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το σύστημα θα αντιδράσει λυσσαλέα."
Το μόνο βέβαια που αντιδρά λυσσαλέα είναι το παρακράτος της προπαγάνδας ΓΑΠ - τοκογλύφων που την ίδια στιγμή εξαπέλυσαν σε χιλιάδες διευθύνσεις τα ακόλουθα μηνύματα: .....

Email 1. Η ατάκα του ΓΑΠ, σταλμένη από "αναγνώστρια" ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΕΙΠΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΙΑ ΧΕΙΛΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ! Βρε τι σύμπτωσις, υπάρχει και δεύτερος άνθρωπος στον πλανήτη που "σκέφτεται" όπως ο ΓΑΠ; Δείτε:

Επ΄αυτοφώρω σύλληψη κλεφτών στη Θήβα

Τρία άτομα και συγκεκριμένα ένας 12χρονος και δυο 22χρονοι ROMA συνελήφθησαν στην περιοχή του Κάστρου Βοιωτίας, από... αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, κατηγορούμενοι για κλοπή.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες, χθες το μεσημέρι, μετέβησαν με ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο σε αγροτική περιοχή στο Κάστρο Βοιωτίας, όπου αφαίρεσαν από καρότσα γεωργικού ελκυστήρα , ιδιοκτησίας 45χρονου ημεδαπού, 120 μεταλλικούς πασσάλους-στηρίγματα, τους οποίους φόρτωσαν στο όχημά τους. Κατά τη διάρκεια της πράξης τους όμως, οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από περιοίκους, ο οποίοι ενημέρωσαν τηλεφωνικά...

Τράπεζα στο ...Λιχτενστάιν ίδρυσε ο Λαυρεντιάδης!

Από το http://www.kentri.gr/

Ίδρυσε τράπεζα στο Λιχτενστάιν ο Λαυρεντιάδης;
Αυτό τον τίτλο φέρει εκτεταμένο ρεπορτάζ της "Süddeutsche Zeitung", που αναφέρεται στο σκάνδαλο της Proton Bank.  Το ρεπορτάζ είναι των συνεργατών της εφημερίδα  Klaus Ott και Christiane Schlötzer, οι οποίοι έχουν ασχοληθεί και άλλοτε με οικονομικά σκάνδαλα στην Ελλάδα.
Η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα του Μονάχου γράφει:..
Μέχρι 700 εκατομμύρια ευρώ, γράφουν, φέρεται να έχει καταχραστεί η ιδιωτική τράπεζα Proton. Ιδιαίτερα προκλητικό είναι το γεγονός ότι το ελληνικό δημόσιο διέθεσε πρόσφατα για τη διάσωση της τράπεζας 900 εκατομμύρια ευρώ. Χρήματα που προέρχονται από τους ευρωπαίους εταίρους. Και σαν να μην έφθανε αυτό ακολούθησε και μια έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας στην Αθήνα, προφανώς ως προειδοποίηση.
Η έκρηξη, γράφει, έγινε σε οικιστικό συγκρότημα, όπου διαμένει, ανώτερος υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος μαζί με συναδέλφους του, διεξήγαγαν τις έρευνες για ξέπλυμα χρήματος, απάτη και παράνομο πλουτισμό σε μια λεπτή υπόθεση.
Το ογκώδες πόρισμα των ερευνών  της Τράπεζας της Ελλάδος τονίζει η εφημερίδα, περιλαμβάνει πλήθος στοιχεία και πίνακες. Αναφέρεται σε ύποπτες συναλλαγές, που φέρεται να ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο εκατοντάδες εκατομμύρια.
Σύμφωνα με  την έκθεση, η Proton Βank φέρεται να έβγαλε εκτός της χώρας με αμφιλεγόμενους τρόπους, 700 εκατομμύρια ευρώ.
Πάντα σύμφωνα με το πόρισμα γράφει, το χρήμα πήγαινε σε Offshore εταιρίες με άγνωστους ιδιοκτήτες και φανταστικά ονόματα, όπως Gold Valley, Blue Island, Bayland και Beauty Works, που παραπέμπουν σε εικονικές εταιρίες, που είναι συνήθεις σε εγκληματικές συναλλαγές.
Τώρα η εισαγγελία στρέφεται εναντίον 7 προσώπων, υπεύθυνων μέχρι τώρα της τράπεζας.

Το ρεπορτάζ αναφέρεται ονομαστικά και στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος, γράφει, δραστηριοποιείται στο εξωτερικό. Γράφει συγκεκριμένα, ότι έχει ιδρύσει μαζί με άλλους, την τράπεζα Lamda Privatbank AG με έδρα την Vaduz.

Η Ελλάδα θρηνεί έναν ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΗΝΑ. Έφυγε από την ζωή ο Καθηγητής Νεοκλής Σαρρής

Ο καθηγητής, Νεοκλής Σαρρής
Την Τρίτη στις 3 το μεσημέρι από το Πρώτο Νεκροταφείο η κηδεία του καθηγητή Νεοκλή Σαρρή που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο τα ξημερώματα σε ηλικία 71 ετών.
Ο Νεοκλής Σαρρής ήταν καθηγητής της Κοινωνιολογίας της Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και ήταν απόφοιτος της Μεγάλης του Γένους Σχολής. 

Σπούδασε στα Πανεπιστήμια Κωνσταντινούπολης, Αθηνών και Γενεύης. Διετέλεσε σύμβουλος επί των πολιτικών υποθέσεων του Αοιδιμου Οικουμενικού Πατριάρχου Κύρου Αθηναγόρα. Διαδέχθηκε τον Ιωάννη Ζίγδη στην Προεδρία της Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου (ΕΔΗΚ).
Έχει διατελέσει καθηγητής παραγωγικών...

Ο Δούρειος ίππος της Goldman Sachs εισχώρησε στην Ευρωζώνη

Toυ Vitaly Salnik για την εφημερίδα Pravda
Το γερμανικό συντηρητικό κόμμα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), υπό την προεδρία της Αngela Merkel, πρότεινε εσπευσμένα αλλαγές στη Συνθήκη της Λισσαβόνας και σε άλλες ευρωπαϊκές συνθήκες, μέσω των οποίων θα διευκολυνθεί η έξοδος κάποιων ευρωπαϊκών χωρών από την Ευρωζώνη. Ωστόσο, μετά την έξοδό τους από το ευρώ, οι χώρες αυτές θα εξακολουθήσουν να είναι ενταγμένες στην ΕΕ.
Η Ελλάδα έχει αποκτήσει νέα κυβέρνηση, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει κάποιες θετικές αλλαγές. Το πρόβλημα της κρίσης του δημόσιου χρέους παραμένει ως έχει. Παράλληλα, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης δεν παρέλειψαν να παρατηρήσουν ότι και οι νεοδιορισθέντες πρωθυπουργοί των προβληματικών χωρών της Ευρωζώνης και ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής...

Παραδίδουν άνευ όρων τα σκουπίδια στον εργολάβο

Ετοιμη να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των εργολάβων, χωρίς... πολυφωνίες και πολλές πολλές κουβέντες, εμφανίζεται η κυβέρνηση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Οι τρόποι διαχείρισης των σκουπιδιών που προωθούνται με πρωταγωνιστή τον όμιλο Μπόμπολα οδηγούν μάλιστα και σε πολλαπλασιασμό των δημοτικών τελών.
Ιδιαίτερα αποκαλυπτική ήταν η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Περιβάλλοντος και αφορούσε τα έργα διαχείρισης των απορριμμάτων που εντάσσονται στον Περιφερειακό Σχεδιασμό της Αττικής (ΠΕΣΔΑ).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ Ομοσπονδία Θήβας

A/AΥΠΟΨΗΦΙΟΙΨΗΦΟΙ
ΤΜΗΜΑ: ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ
1ΞΕΝΑΚΗΣ169ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΗΒΑΣ
2ΚΟΡΟΓΙΑΝΝΟΣ142
3ΚΑΝΑΡΗΣ139ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΗΒΑΣ
4ΜΠΑΡΚΑΣ127ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΗΒΑΣ
5ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ61
6ΚΟΛΛΙΑΣ22
7ΖΑΧΑΡΙΑΣ98
9ΠΑΠΑΡΓΥΡΗΣ46ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΗΒΑΣ
ΤΜΗΜΑ: ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ​ΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΕΛΑΒΑΝ:
ΕΝΟΤΗΤΑ129360,50%15
ΠΝΟΗ65630,50%5
ΣΠΥΣΠΕΙΡΩΣΗ1909%1
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 

Υπογραφή σύμβασης απομάκρυνσης επικίνδυνων αποβλήτων

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντά η σύμβαση για τη συλλογή και απομάκρυνση επικίνδυνων και μη αποβλήτων στις περιοχές Διρφύων – Μεσσαπίων & Λοκρών, προϋπολογισμού 677.637 €.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς και ο ανάδοχος του έργου, υπέγραψαν στις 17 Νοεμβρίου, τη σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας...

Σέρνει στην βουλή τη νέα κυβέρνηση για τον ορυμαγδό του ΤΤ ο Σάββας Αναστασιάδης: Το φαγοπότι των ΜΚΟ, τους πακτωλούς για διαφημίσεις, οι σκανδαλώδεις ενοικιάσεις που αγγίζουν την οικογένεια Παπανδρέου.

Αναμένουμε όλοι την αντίδραση του κυρίου Μουρμούρα, που πλέον έχει κάθε δικαίωμα να κάνει φύλλο και φτερό τις ενέργειες του Κλέωνος Παπαδόπουλου και να δώσει επιτέλους απάντηση ΚΑΙ για το ΠΟΥ πουλήθηκε το CDS.

Κύριε Μουρμούρα, στο χέρι σας είναι πλέον για το αν θα μιλάμε για συναίνεση δικαιοσύνης ή αντί για ΣΥγκυβέρνηση, ΣΥΝευθύνης (όπως είπε ο τ. πρωθυπουργός), ΣΥγκάλυψης και άρα ΣΥνενοχής.

Νέα στοιχεία για το σκάνδαλο “πεθερά” του ΤΤ , φέρνει ο Αναστασιάδης

Όχι μόνο δεν κάνει πίσω, ο βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης, που αποκάλυψε την περίεργη μίσθωση καταστήματος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στη Θεσσαλονίκη από την πεθερά του Ανδρέα Α. Παπανδρέου, αδελφού του πρώην πρωθυπουργού, αλλά επανέρχεται δριμύτερος, αυτή τη φορά, με εντεκάδα βουλευτών που συνυπογράφουν ! Και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Κρατήστε τα ονόματά τους, είναι οι γενναίοι. 
Δείτε την κοινή ερώτηση των 11 βουλευτών:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡ​ΙΟ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Θήβας

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Θήβας εκφράζει την μεγάλη της ικανοποιηση για το αποτελεσμα των εκλογων και για την μαζικη και αθροα προσελευση των μελων μας στην ψηφοφορια κατα τις ημερες 15 και 16 Νοεμβριου στην Λιβαδεια και στην Θηβα, για την αναδειξη των μελων του Δ/Σ του Επιμελητηριου Βοιωτιας 

Συγχαίρουμε τους επιτυχοντες στις εκλογες αλλα και ολους τους συμμετεχοντες υποψηφιους για τον αγωνα που έδωσαν, καθως προκειται για αγωνα εναντια στα μεγαλα προβληματα του κλαδου μας.

Οφειλουμε να υπογραμμισουμε...

ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ

Εκλεκτοί φίλοι καί μέλη τού Συλλόγου μας , ο Σύλλογος μας ιδρύθηκε τόν Απρίλιο τού 2009 κατά τήν διάρκεια τής Επετειακής Εκδήλωσης εορτασμού τών 100 ετών από τήν ίδρυση τού ιστορικού , προσφυγικού ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ μας τό 1908 στίς Αλύτρωτες Πατρίδες τής Μικράς Ασίας καί συγκεκριμένα στήν κοινότητα τών Σωκίων τών περιχώρων τής Σμύρνης .
Τά δύο πρώτα χρόνια τής δράσης τού Συλλόγου μας χαρακτηρίστηκαν από εντυπωσιακές Αθλητικοκοινωνικές Εκδηλώσεις πού τίμησαν πρωταγωνιστές τής 100χρονης καί πλέον ιστορίας τού ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ μας , ενώ ενίσχυσαν ποικιλόμορφα τήν δράση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων συμπολιτών μας .

Είναι επίσημο: Η Ισπανία χωρίς την ΕΚΤ έχει πτωχεύσει – Έκκληση Θαπατέρο για βοήθεια…

Την ονόμασαν ελληνική κρίση αλλά απ’ την πρώτη στιγμή προβλέψαμε ότι είναι ευρωπαϊκή και θα φτάσειμέχρι τη Γαλλία, περνώντας, φυσικά και από την Ισπανία. Και τώρα, παρά τα μέτρα η Ισπανία έχει φτάσει πια στην πτώχευση και πριν λίγο ο πρωθυπουργός της χώρας Ζοζέ έφτασε στο σημείο να κάνει έκκληση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να παρέμβει στη αγορά ομολόγων.
Ως μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης, ανέφερε ο Θαπατέρο, η Ισπανία έχει μεταφέρει αρμοδιότητες στα ευρωπαϊκά όργανα, την Κομισιόν και την ΕΚΤ, τονίζοντας πως «τις παραχώρησε...

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Η ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, Η ΛΕΣΧΗ BILDERBERG, ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΞΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Η ανθρωπότητα έχει περάσει πολλές κρίσεις στη μακραίωνη
διαδρομή της. Κρίσεις περιορισμού της ελευθερίας, αμφισβήτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατάργησης του δικαίου και της νομιμότητας, αλλά και πολιτικές μεταμορφώσεις που όμως κατάφερε να ξεπεράσει.
Σήμερα όμως, αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε, ότι είμαστε μάρτυρες μιας παγκόσμιας δημιουργημένης κρίσης, η οποία είναι πρωτοφανής στην ιστορία της ανθρωπότητας και για πρώτη φορά η πολιτική του πλανήτη είναι υπόδουλη και καθορίζεται εξ ολοκλήρου από μια αυθαίρετη και παγκόσμιας εμβέλειας  εξωπολιτική εξουσία δυνάμεων του κεφαλαίου και της κερδοσκοπίας.

Απόψεις: "ΝΑΤΟ, ο μεγάλος εχθρός."

Γράφει ο Α. Γρυπαίος*.
Το ΝΑΤΟ ως γνωστόν είναι μια πολιτική και στρατιωτική οργάνωση κρατών του ΒορειοΑτλαντικού συμφώνου, με στρατιωτικούς και πολιτικούς σκοπούς, ιδρύθηκε δε μετά το Β! Παγκόσμιο πόλεμο, ως αντίπαλο δέος της τότε ΕΣΣΔ, και της στρατιωτικής αυτής παρουσίας στην Ανατολική Ευρώπη.

Έκτοτε το ΝΑΤΟ ξέφυγε από το ιδρυτικό καταστατικό του, και έγινε ένας επιθετικός στρατιωτικός οργανισμός, δυνάστης των φτωχών και αδυνάτων λαών και κρατών της υφηλίου. Το ΝΑΤΟ χρηματοδοτείται από τα ...

«Κύριε Κυβερνήτα.»

Θέλετε να γελάσετε πικρά;
Διότι ο κατάλογος που ακολουθεί, κάτι θα σας θυμίσει από το σήμερα που κυριαρχείται από ξένους κερδοσκόπους και Έλληνες απατεωνίσκους.
Πολλά επίσης θα σάς εξηγήσει, καθότι ένα κράτος που γεννιέται χρεωμένο, πού λέτε ότι θα καταλήξει;
Λοιπόν: Στις 7 Φεβρουαρίου 1825 κι ενώ η επανάσταση βρισκόταν σε πολύ κρίσιμη καμπή, «συνωμολογήθη εν Λονδίνω, εθνικόν δάνειον δύο εκατομμυρίων χρυσών λιρών, δια την χρηματοδότησιν του αγώνος». Ρίξτε μια ματιά στην κατανομή αυτού του δανείου:
- Το δάνειο συμφωνείται στο 55% της ονομαστικής του αξίας, για να καλυφθούν οι επισφάλειες των Άγγλων πιστωτών, δηλαδή αυτομάτως τα 2.000.000 γίνονται 1.100.000 λίρες(!!!). Εμείς βέβαια πληρώναμε τόκους για 2.000.000.
Από τα 1.100.000 κρατούνται προκαταβολικά:

Π. Καμμένος: «Ὑπάρχει Ἑλλάδα, ὑπάρχει Ὀρθοδοξία», «Ἡ Ἑλλάδα ἔχει τὴν Παναγία ἀπὸ πάνω της! Δὲν ἔχουμε πρόβλημα»



Τρομερὲς δηλώσεις ξανὰ ἀπὸ τὸν Πάνο Καμμένο, ὁ ὁποῖος ὁδεύει ὁλοταχῶς πρὸς διαγραφὴ ἀπὸ τὸ κόμμα τοῦ ἀφοῦ θὰ ἀποστείλει ἕνα μεγάλο ΟΧΙ στὴ νέα κυβέρνηση.Μερικὲς ἀπὸ τὶς δηλώσεις του:

STRATFOR: “Η ελληνική άρχουσα τάξη “έφαγε” τα δάνεια & έφερε χρεοκοπία”! Αυτή την αλήθεια φωνάζουμε…

Αυτή είναι η διαχρονική μας θέση σχετικά με το “ποιοί τα φάγανε”… Διαβάστε με προσοχή και θα δείτε πως πέφτουν οι μάσκες.
Kόλαφο για την Γερμανία, τους άπληστους δανειστές της Ελλάδας, την ελληνική … «άρχουσα τάξη» που συνεργάστηκε με την Γερμανία, αλλά και τεράστιες ευθύνες στο ευρώ για την καταστροφή του ελληνικού βιομηχανικού ιστού, αποδίδει μελέτη του STRATFOR για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
Το γνωστό ινστιτούτο που στελεχώνεται με αναλυτές πρώην υπαλλήλους του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ, της CIA και του Πενταγώνου και έχει μεγάλη επιρροή στο πολιτικό κατεστημένο στης Ουάσιγκτον, αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ένα εφεύρημα της Γερμανίας, η οποία μέσα από τις στάχτες του Β’Π.Π. βρήκε έναν άλλο τρόπο για να αναπτυχθεί οικονομικά η ίδια σε βάρος των των υπολοίπων κρατών μελών.

Μας κυβερνά η Goldman Sachs

Η Goldman Sachs, με την πολύτιμη αρωγή του Κώστα Σημίτη και του Λουκά Παπαδήμου, μέσω ενός αμαρτωλού και καλά κρυμμένου swap (ομολόγου) έμπασε την Ελλάδα, από την πίσω πόρτα, στο ευρώ - με συνέπειες που θα πληρώνει ο λαός μας για πολλά χρόνια ακόμη. Η Goldman Sachs, όπως αποκάλυψε το CNN στις 2 Μαρτίου 2010, πόνταρε στην ελληνική χρεοκοπία! Η Goldman Sachs, όπως δημοσιεύτηκε στο «Βήμα» στις 9 Απριλίου 2010, «έραψε στην Ελλάδα το κοστούμι» του ΔΝΤ. Η Goldman Sachs, όπως έγραψε στις 11 Νοεμβρίου η «δημοκρατία» μας, έβγαλε κυβέρνηση στην Ελλάδα με τον δοτό Λουκά Παπαδήμο. Η Goldman Sachs, σύμφωνα με χθεσινό άρθρο της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde», έβγαλε κυβέρνηση σε ολόκληρη την Ευρώπη!

Πέντε σκηνές από παιδικά καρτούν που θα μπορούσαν να θεωρηθούν πορνογραφικές


Πολύ κουβέντα έχει γίνει για την τάση να εισάγονται εικόνες που θεωρούνται ακατάλληλες σε κινούμενα σχέδια για παιδιά. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι πολλές από αυτές απορρίφθηκαν ως ακατάλληλες και πορνογραφικές σκηνές από εταιρείες παραγωγής όπως η Disney. Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα με τους πρωτότυπους τίτλους και τις ιστορίες τους.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ: ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ!

Τα «Επίκαιρα» που κυκλοφορούν την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011αποκαλύπτουν με άκρως απόρρητο έγγραφo σε άρθρο των Σπύρου Τρίψα και Γιώργου Διονυσόπουλου , το σχέδιο των κκ. Παπανδρέου και Μπεγλίτη για την αποδόμηση των Ενόπλων Δυνάμεων.
Στο χείλος της καταστροφής κατάφερε, μέσα σε δεκαπέντε μόλις ημέρες, να σύρει τις Ένοπλες Δυνάμεις ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Μπεγλίτης, προωθώντας με πραξικοπηματικό τρόπο και κόντρα στα Γενικά Επιτελεία την κατάργηση ολόκληρων στρατιωτικών σχηματισμών και την απόσυρση κύριων μονάδων μάχης από την ενεργό υπηρεσία, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας.

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Τι συμβαίνει με την Ελλάδα; Μια αντικειμενική αναζήτηση της ρίζας του προβλήματος

Πρόσκληση για μια κοινή έρευνα, που θα μπορέσει ίσως να φέρει στην επιφάνεια την αλήθεια!

Πολλοί από εμάς που καταγράφουμε τις σκέψεις μας σε κάποιο ιστολόγιο και που έχουμε πάρει στο μεταξύ και τον χαρακτηρισμό blogger -έναν χαρακτηρισμό που θεωρείται «βρισιά» στον κύκλο των παραδοσιακών ΜΜΕ- έχουμε φανερώσει την ευαισθησία μας για τις παραδοσιακές αξίες και την ανησυχία μας γι’ αυτόν τον τόπο. Έχουμε αποδείξει πως αυτό που επιδιώκουμε δεν είναι κάποιο είδος καταξίωσης ή ότι επιτελούμε διατεταγμένη υπηρεσία εξυπηρέτησης αλλότριων συμφερόντων, αλλά ότι βρισκόμαστε σε μια πορεία αξιολόγησης της κατάστασης και αναζήτησης της αλήθειας. Και με τον όρο «αλήθεια» εννοούμε ΑΛΗΘΕΙΑ και όχι αληθοφάνεια. Όχι δηλαδή αυτό που ίσως θα μας άρεσε να είναι η αλήθεια, αλλά την πραγματικότητα. Έστω κι αν αυτό καταρρίψει βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις και πεποιθήσεις.
Ένα ομολογουμένως δύσκολο, ίσως ακόμη και επικίνδυνο εγχείρημα, διότι μας φέρνει αυτόματα αντιμέτωπους με κατώτερα ένστικτα, όπως ο φανατικός εθνικισμός, ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός και όλα γενικά τα «ισμός».
Αυτή η δράση, για να παραμείνει ειλικρινής, δεν είναι δυνατόν να επιδιώκει οπωσδήποτε την κοινή αποδοχή, την ευρύτερη αναγνώριση. Είναι αντίθετα καταδικασμένη, τις περισσότερες φορές, στην απομόνωση και ίσως ακόμη και στην περιθωριοποίηση. Έτσι συνέβαινε πάντα με την αλήθεια. Είναι εξάλλου γνωστή η λαϊκή ρήση, που λέει, πως «η αλήθεια είναι πικρή».  
Όταν κάποιος είναι εξαρτημένος από την αποδοχή και την συμπάθεια της ευρύτερης μάζας, τότε θα πρέπει να εφευρίσκει και να διατυπώνει πράγματα που είναι ευχάριστα, που γαργαλούν τα αυτιά, που ικανοποιούν τη ματαιοδοξία. Η εξάρτηση όμως αυτή σε μετατρέπει τελικά σε …

ΑΥΤ.ΠΑΡ. ΘΗΒΑΣ- ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ -ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΝΟΜΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ
ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΒΥΘΙΣΕΤΕ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και καμία ηθική νομιμοποίηση δε θα αντέξει στη διακοπή του, ειδικά για τους ανθρώπους που πλήττονται από τη λαίλαπα της μνημονιακής επιδρομής.
Στηρίζουμε το κίνημα της συλλογικής, μαζικής αντίδρασης που αναπτύσσεται ενάντια στα χαράτσια, όσων αρνούνται να νομιμοποιήσουν την αντισυνταγματική και αντικοινωνική εφαρμογή του νόμου και όσων – και είναι χιλιάδες- αδυνατούν να πληρώσουν το άδικο και εξοντωτικό χαράτσι της ΔΕΗ και οργανώνουν συλλογικά και μαζικά την αντίστασή τους.

Παράτυπος και αντισυνταγματικός ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ

Η κυβέρνηση Παπαδήμου, συναντά σφοδρές αντιδράσεις από το νομικό κόσμο της χώρας, για μη τήρηση των διατάξεων του Συντάγματος, κυρίως σε ότι αφορά το πρόσωπο του ίδιου του πρωθυπουργού.
Αν τελικά υπάρχουν προβλήματα σχετικά με την τήρηση του Συντάγματος, είναι πρόδηλο ότι τις όποιες ευθύνες τις φέρει κυρίως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος κατά το Σύνταγμα (άρθρο 30) είναι ο ρυθμιστής του Πολιτεύματος και ως εκ τούτου ο...

Προγραμματικές δηλώσεις χωρίς… πρόγραμμα

Χωρίς να έχουμε αντιληφθεί τι ακριβώς θα κάνει η νέα κυβέρνηση, ποια ακριβώς είναι η αποστολή της, ποιες είναι οι υποχρεώσεις της, πώς θα επιτύχει την εκταμίευση της έκτης δόσης, ποιος είναι ο χρόνος ζωής της, ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Η τεχνοκρατική αντίληψη που έχει επικρατήσει, δείχνει να περιορίζει το έργο της στην διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων με βάση τις αποφάσεις της 27ης Οκτωβρίου και το «κούρεμα» που έφθασε ήδη στο 50%.

Παράλληλα, θα συνεχιστεί η εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, με βάση όσα έχουν ήδη ψηφιστεί – και επομένως δεν υπάρχει κάτι (έτσι λέγεται τουλάχιστον επισήμως) άλλο που μένει να ψηφιστεί ως μέτρο λιτότητας.

Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη: ' Όλη η αλήθεια για χρέος και ελλείμματα και πως θα σωθούμε

Η κ. Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη πρ. Πρύτανης και Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με συνέντευξη της στο Αχελώος tv και το Μάκη Μάκκα υποστηρίζει οτι είναι έωλη η προσπάθεια απόδοσης ευθυνών στη λιλιπούτεια Ελλάδα, για το πρόβλημα της υπερχρέωσης.

Αντιθέτως, κατά τη κ. Νεγρεπόντη , το αξεπέραστο εξαρχής πρόβλημα της Ευρώπης εντοπίζεται στην ένωση ανομοιογενών οικονομιών, με τόσο διαφορετικές διαρθρώσεις και με τόσο άνισο αναπτυξιακό επίπεδο.

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: H Νέα τάξη πραγμάτων είναι στην Ελλάδα και στην Ιταλία

"θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στον Άθεο Σηφουνάκη ή στον Παπακωνσταντίου;
 Μόλις υπογράψουμε την δανειακή σύμβαση θα μας πάνε σε πτώχευση ωστε να πάρουνε την δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Εαν υπογράψουμε όλα τα ομόλογα υπάγονται στο αγγλικό δίκαιο και πλέον τα δικάζουν στα δικαστήρια του λουξεβούργου!

Οι υπάλληλοι της τριήμερους είναι στην στην χώρα μας. Η ΝΤΠ θέλει να καταργήσει την εκλογή των βουλευτών και να υπάρχουν μόνο διορισμένοι."http://www.antenna.gr/webtv/watch?cid=ohi5mg_l_v_ok_q%3

Βγάζουν την μάσκα του ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

Μια νέα αποκάλυψη εμπιστευτικού εγγράφου των WikiLeaks αναμένεται να φέρει αναστάτωση στον πολιτικό κόσμο της χώρας. Ήρθε στη δημοσιότητα εμπιστευτικό έγγραφο με ημερομηνία 28/09/2009 το οποίο θα παρέμενε απόρρητο μέχρι τις 28/09/2019, δηλαδή για 10 χρόνια!
Στο αποκαλυπτικό εμπιστευτικό έγγραφο των Wikileaks αναφέρεται μία μυστική πολιτική στρατηγική του ΛΑΟΣ και του προέδρου του Γιώργου Καρατζαφέρη η οποία μάλλον θα εκπλήξει πολλούς. Σύμφωνα με το έγγραφο, ο Πρόεδρος (του ΛΑΟΣ) Γιώργος Καρατζαφέρης για χάρη της αυξημένης πολιτικής δύναμης αποφάσισε να απομακρυνθεί από τις προηγούμενες “υπερεθνικές και αντισημιτικές ρητορικές του” όπως χαρακτηριστικά αναφέρει...

Οι νταβατζήδες που τρέμουν μην έχουν την τύχη του Πετζετάκη πετσόκοψαν το απόσπασμα της ομιλίας του Παπανδρέου για το δημοψήφισμα. Το δημοσιεύουμε αυτούσιο.

Σ' αυτή την κρίσιμη καμπή, από την άλλη, εάν φανούμε αδύναμοι, άτολμοι και φοβικοί, όχι μόνο θα χαθούν οι μέχρι σήμερα επώδυνες θυσίες του Ελληνικού λαού, αλλά και την έξοδό μας από το ευρώ θα δούμε, και θα χαθούν οι οικονομίες των νοικοκυριών, και θα χάσουμε μια ιστορική ευκαιρία να βάλουμε τάξη στα του οίκου μας, να εμπεδώσουμε μια πολιτεία δικαιοσύνης και ευνομίας, που θα προστατεύει την ισονομία, την ισοπολιτεία, τα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών μας.

Σάλος για τους χημικούς ψεκασμούς : οι καρκίνοι πολλαπλασιάστηκαν...

Σάλος έχει επικρατήσει τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο και έντυπο τύπο σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια,οπου δε λέει να κοπάσει.. φυσικά και εδω στα μέρη μας ,τα περί του του μυστηρίου μέχρι στιγμής..φαινομένου -εναέριοι χημικοί ψεκασμοί - και οι επιπτώσεις τους στη δημόσια υγεία και κατ επέκταση σε ολόκληρο το οικοσύστημα . Ένα ζήτημα όπου αρχίζει να προβληματίζει για τα καλά , και το θέμα βοά αρκετά στη κοινή γνώμη αυτές τις μέρες , και δεν υπερβάλουμε καθόλου, διότι αυτό το ζήτημα το οποίο δεν είναι καθόλου μα καθόλου αστείο όπως προσπαθούν παρουσιάζουν και να το περάσουν στην κοινή γνώμη , αψυχολόγητα έντεχνα και κακόβουλα μερικές καθεστωτικές πένες και πληκτρολόγια που στέκονται πίσω απο την έγκυρη φήμη κάποιων μέσων μαζικής ενημέρωσης. Πραγματικά όμως δεν γνωρίζουμε γιατί το κάνουν και αφήνουν τον κόσμο σε ενα σκοτάδι ενημέρωσης και παραπληροφόρησης, και μάλιστα τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούν μια γλώσσα ξύλινη, και υπεράνω όλων, για το συγκεκριμένο ζήτημα , χρησιμοποιώντας ακομα τα πολιτικά κατάλοιπα τους και υπερβολικές ορολογίες , σε ένα ζήτημα που έχει αρχίζει να παίρνει διαστάσεις κοινωνικού σάλου. Ο λόγος και η αρθρογραφία δίνει και παίρνει για το τι μέλι γενέσθαι με τους περιβόητους χημικούς αεροψεκασμούς και τις επιπτώσεις του , όπου και κάτοικοι μαρτυρούν όλα αυτά τα φαινόμενα στο ουρανό πάνω από το κεφάλι τους...

Εκδικάζονται σήμερα στο Ειρηνοδικείο Βόλου ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ
Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, καλεί όλους τους πολίτεςτης Επαρχίας μας, όπως είχαμε ανακοινώσει και στην Απεργιακή συγκέντρωση στις 19 Οκτώβρη, να μην πληρώσουν το ασέλγητο χαράτσι της ΔΕΗ, που είναι απόρροια του Μνημονίου και μόνο στόχο έχει την εξαθλίωση του λαού και το σώσιμο των Τραπεζιτών.

MHNYMA ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙ​ΟΥ

Αν η επετειακότητα του Πολυτεχνείου, προσφέρεται για κάτι, αυτό είναι η ευκαιρία να προβληματιστούμε πάνω στην ιστορική του διαδρομή από το τότε, μέχρι το σήμερα. 
Άλλωστε, τα μεγάλα γεγονότα στην πορεία των λαών και των κοινωνιών πρέπει να είναι δυναμικά και δημιουργικά στοιχεία, που επηρεάζουν τις εξελίξεις. Το Πολυτεχνείο δεν είναι μονάχα «μήτρα ιστορίας», αλλά και εργαστήρι του μέλλοντος, όπως και πεδίο δοκιμασίας για το σήμερα.

"ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ", ΤΕΛΟΣ. ΣΟΚ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

Σοκ στη Θεσσαλονίκη από το κλείσιμο του ιστορικού ξενοδοχείου-κόσμημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Με βάση την επίσημη ανακοίνωση της ιδιοκτήτριας εταιρείας, στις 27 Δεκεμβρίου του 2011, έρχεται το τέλος μιας κοσμοπολίτικης περιπέτειας με τους εργαζόμενους να ετοιμάζονται για μαύρα Χριστούγεννα. 

Γιατί θα γίνει πολύ πολύ σύντομα το «ελα να δείς» στην χώρας μας

Γράφει ο Μάκης Δεληπέτρος
(* Όταν κάθε πείραμα ξεφεύγει από τις «Συνθήκες εργαστηρίου» γίνονται ανεξέλεγκτες οι αντιδράσεις!)
«Η περίσσεια του λόγου φανερώνει έλλειψη πνεύματος...» Αυτό μου έμαθε, και να με συγχωρείτε που συχνά το ξεχνώ, ο κ. Χρήστος Πασαλάρης.
Δια ταύτα θα πω με λίγες κουβέντες γιατί θα χρεοκοπήσουμε και σύντομα-όπως και να το βαφτίσουμε αυτό:

·     Τα μόνα μαγαζιά που δουλεύουν είναι αυτά που αγοράζουν Χρυσό και ασήμι, σε εξευτελιστικές τιμές. ΑΡΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ των μικροκαταθετών.

·     Ποια επένδυση έγινε στην Ελλάδα, ποια ιδιωτικοποίηση; Ποια βιομηχανία...

Μπάι μπάι μάι ντάρλινγκ!

Ερμηνεία : Γιώργος Παπανδρέου.
Στα πλήκτρα συμμετέχει ο ταλαντούχος Γιωργάκης Παπακωνσταντίνου. 


Ένα εκατομμύριο ευρώ σε καιρούς χρεοκοπίας

Έχουν πέσει με τα μούτρα όλοι όσοι σχετίζονται με το συγκεκριμένο έργο να το τρέξουν και παράλληλα να το περάσουν στα ψιλά του Τύπου, ώστε να έχουν τις όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις. Εκεί που οτιδήποτε άλλο θα σκόνταφτε στην... γραφειοκρατία, στην προκειμένη περίπτωση διεκδικούν χρόνους ρεκόρ και συμπράττουν οι πάντες, ώστε να προσπερνάνε όλα τα κολλήματα.
Ένα εκατομμύριο ευρώ σε καιρούς χρεοκοπίας
Την στιγμή που όλες οι κοινωνικές τάξεις «βιάζονται» οικονομικά από το κράτος, οι
πολυπολιτισμικοί δίνουν λεφτά για να στήσουν έ-να τζαμί το οποίο μάλιστα όπως λένε θα είναι προσωρινό. Χωρίς να διευκρινίζουν τι προσωρινό; Προσωρινό μέχρι να φτιαχτεί κάπου αλλού κάτι μεγαλύτερο. Ή προσωρινό μέχρι να αντικατασταθεί από καμία κατασκευή που θα θυμίζει αραβικά εμιράτα;
Είναι τόση η σπουδή που έχει πιάσει τους υπευθύνους που στο Σχετικό έγγραφο του υπουργείου Υποδομών που αναρτήθηκε στο ιστότοπο της «Διαύγειας» αναφέρει: «Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης ευαισθησίας, για το οποίο δεν υπάρχει προηγούμενη εμπειρία και απαιτείται ακρίβεια κατασκευής και υψηλή ποιότητα, επιπλέον δε η τήρηση του οικονομικού και χρονικού προγραμματισμού του έργου, δεδομένου ότι ο χρόνος κατασκευής προβλέπεται να διαρκέσει τρεις μήνες, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Υπηρεσία».
Καμίνης Πίνει…
http://www.stoxos.gr/

Γράμμα - "φωτιά" στους Β. Λυριτζή και Δ. Οικονόμου. - - - "Το θράσος σας δεν έχει ούτε όρια, ούτε πάτο."

Γράφει ο Πύρινος Λόγιος.
ΠΡΟΣ: ΣΚΑΙ TV - Πρωινή εκπομπή "Πρώτη Γραμμή"
ΚΟΙΝ: κ.κ. Βασίλη Λυριτζή, Δημ. Οικονόμου

"Αγαπητοί" κύριοι Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου, Εχω επικοινωνήσει και παλαιότερα μαζί σας διαμαρτυρόμενος για την επαίσχυντη παραπληροφόρηση που παρέχετε στον Ελληνα πολίτη εδώ κι αρκετά χρόνια, αλλά φυσικά απάντηση (γραπτή) δεν πήρα.
Φυσικό κι επόμενο. Γιατί να ασχοληθείτε με κάποιον ασήμαντο μετανάστη, όπως εγώ. Δεν θα σας αποφέρει αυτή η ασχολία μαζί ...

ΠΟΙΟΙ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΑΣ;

Το νερό,η ελίτ και οι πολιτικάντηδες
Σας λέμε απο πριν οτι αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω,φαντάζουν ακραία.Παρ'όλα αυτά πιστεύουμε οτι οι αναγνώστες μας θα τα "ζυγίσουν" με το μάτι του ερευνητή και όχι δογματικά.

Το πιο ακριβό προϊόν αυτή την εποχή δεν είναι ούτε το χρυσάφι ούτε το πετρέλαιο, είναι η κατάλληλη πληροφορία. Συγκρατήστε το αυτό. Πρίν απο δύο χρόνια περίπου η ΝΕΤ έδειξε ένα ντοκυμαντέρ και εξηγούσε για το πόσο πολύτιμο είναι το νερό και για την εξαγορά των πηγών και των εταιρειών υδρεύσεως στην Λατινική Αμερική.

Τεράστιες πολυεθνικές απο Ευρώπη και Αμερική εξαγοράζουν οτιδήποτε περιέχει πόσιμο νερό. Έδειξε φυλές Ινδιάνων που ενώ ζούσαν δίπλα στο ποτάμι και έπαιρναν για χιλιάδες χρόνια νερό απο το ποτάμι, έχασαν την δυνατότητα να πέρνουν νερό απο το ποτάμι και έπιναν απο λακούβες που σχηματίζονται απο τη βροχή, γιατί οι πολυεθνικές αγόρασαν το συγκεκριμένο ποτάμι. Χρειάζεται να πούμε τι εθνικότητας είναι αυτές οι πολυεθνικές;.......

Σχεδίαζαν νέο εκλογικό νόμο με λίστα.

Ενα από τα πρώτα σχέδια νόμου που, σύμφωνα με πληροφορίες, βρήκε στο συρτάρι του Χάρη Καστανίδη ο νέος υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου, στον οποίο θα προβλέπεται η θέσπιση της λίστας για την εκλογή των βουλευτών!

Σύμφωνα με τους προηγούμενους, τουλάχιστον, κυβερνητικούς σχεδιασμούς, το νέο εκλογικό σύστημα θα...
Δημοκρατία

Ο Φρειδερίκος Νίτσε για τους Έλληνες

Πιο επίκαιρος από ποτέ είναι ο Φρειδερίκος Νίτσε, αναμφισβήτητα ένας από τους σημαντικότερους Γερμανούς φιλοσόφους και συγκεκριμένα ένας από τους πρώτους...
«υπαρξιστές» φιλοσόφους. Στο πρώτο του βιβλίο, με τίτλο «Η Γέννηση της Τραγωδίας» (1872) και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 15, ο Νίτσε κάνει μία ιδιαίτερα μνεία στο ελληνικό έθνος αποδεικνύοντας ότι ο Νίτσε είναι πολύ μπροστά από την εποχή του.     Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το βιβλίο:

Η κρίση χτυπάει την πόρτα Γαλλίας – Ισπανίας

Οι αγορές δοκιμάζουν τις αντοχές της Ευρωζώνης
Κάθε προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ κατέρριψαν τα spreads των γαλλικών, αυστριακών και βελγικών 10ετών ομολόγων έναντι του αντίστοιχου γερμανικού. Το ολλανδικό (!) ομόλογο διαπραγματεύεται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2009, το ιταλικό χρέος καλπάζει με την απόδοση του 10ετούς τίτλου πλέον πάνω και από το 7%.
Η ΕΚΤ προσπαθεί να ανακόψει τις πιέσεις αγοράζοντας συνεχώς ιταλικά ομόλογα, Ισπανία και Ιταλία βγήκαν στην αγορά με δημοπρασίες εντόκων γραμματίων και δοκιμάστηκαν σκληρά πληρώνοντας μεγαλύτερο επιτόκιο παρά ποτέ χωρίς καν – στην περίπτωση της Ισπανίας – να καταφέρνουν να αντλήσουν τα κεφάλαια που ζητούσαν.

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Η Κρήτη αγοράζει γάλα... ενώ το δικό της περισσεύει

Χωρίς γάλα για τα παιδιά μας εμείς εδώ, στην Κρήτη, που "πνίγεται" από το αγνό, γίδινο και πρόβειο γάλα της κρητικής αιγοπροβατοτροφίας; Κι όμως. Ενώ οι κτηνοτρόφοι είναι σε απόγνωση, αναγκάζονται πολλές φορές να αφήνουν στους ορεινούς όγκους τα ζώα τους να "στειρεύουν" αντί να τα αρμέγουν. Και αυτό το κάνουν επειδή το γάλα που μαζεύουν .....

Και αν ο Πικάσο γνώριζε τους σημερινούς ήρωες;

Δείτε πως θα τους ζωγράφιζε....

Μαινόμενος Γκλέτσος: "Εγώ στήνω κ... και εσείς διώχνετε επενδύσεις;"

Οργισμένος ο δήμαρχος Στυλίδας Α. Γκλέτσος για το ότι η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης γνωμοδότησε αρνητικά για μία επένδυση.

Γκλέτσος: Εγώ στήνω κ... και εσείς διώχνετε... by newsview
Άστραψε και βρόντηξε ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, μιλώντας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης Στεράς Ελλάδας.
"Ελάτε στη Στυλίδα, που μοιράζουμε συσσίτιο σε πρώην νοικοκυραίους. Θέλω εκατό τόνους πετρέλαιο και δεν έχω τα χρήματα και παρακαλάω, στήνω κ...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ LIDL ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ… Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΓΕΙΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ

Με τα αγροτικά οχήματα και τα ζώα τους παρατάχθηκαν προχθές το πρωί έξω από το υποκατάστημα του σούπερ μάρκετ LIDL, στην οδό Λαρίσης, κτηνοτρόφοι της περιοχής, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΕΒΟΛ μετά την απομάκρυνση και απαξίωση των τοπικών προϊόντων από τη γερμανική αλυσίδα. Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου Νικήτας Πρίντζος, ο οποίος και ήταν ο «ιθύνων νους» της πρωτοβουλίας, «είναι αδιανόητο η εν λόγω αλυσίδα να δραστηριοποιείται...

Η χούντα του ευρώ

«…O λαός
έχασε την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης
και δεν μπορεί να την ξανακερδίσει
παρά μονάχα με διπλή προσπάθεια. Δε θα’ ταν τότε
πιο απλό, η κυβέρνηση
να διαλύσει το λαό
και να εκλέξει έναν άλλον;» 

Μ’ αυτό τον ποιητικό σαρκασμό απαντούσε ο Μπρεχτ στην αντίδραση του ανατολικογερμανικού καθεστώτος στην εξέγερση του 1953. Όπως συμβαίνει με κάθε καθεστώς, ανεξαρτήτως της αυταρχικής ή δημοκρατικής περιβολής του, η ανατολικογερμανική ηγεσία λάτρευε τον λαό όσο αυτός χειροκροτούσε τις επιλογές της. Κι όταν το χειροκρότημα σταματούσε, το πρόβλημα δεν το είχε το καθεστώς αλλά ο λαός φυσικά. Κι επειδή δεν είχε ανακαλυφθεί τρόπος αντικατάστασης του λαού, το πρόβλημα του καθεστώτος ήταν πάντα η «συμμόρφωση» και «αναμόρφωση» του λαού.

Συκοφαντίες και φαντασιώσεις Π.Μπεγλίτη κατά αξιωματικών των Ε.Δ.

Σε συκοφαντική επίθεση κατά των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και κατά δημοσιογράφων, όπως επίσης και κατά της ίδιας της Γαλλίας (!), με υπαινιγμούς για χρηματισμό των πρώτων και για συνέργεια των δεύτερων, όπως και...

Ν. Χατζηνικολάου: Τι έγραψε στο Twitter για το μέλλον του στο Alter

Τις τελευταίες ώρες όλο και πληθαίνουν οι φήμες που θέλουν τον Νίκο Χατζηνικολάου να «μετακομίζει» στο Μαρούσι για χάρη του ΑΝΤ1.
Ο Γιώργος Μητσικώστας έγραψε μέσω Twitter πως ανυπομονεί να δει τον δημοσιογράφο ξανά στην τηλεόραση και ο Νίκος Χατζηνικολάου βρήκε την ευκαιρία να απαντήσει και να αποκαλύψει τι σκοπεύει να κάνει.
«Θα αναμείνω..., ήταν το tweet του γνωστού άνκορμαν.

Γαλλική «καταιγίδα» για Παπαδήμο και Goldman Sachs: Μια ιστορία με βαμπίρ

Αλυσιδωτά άρθρα στις γαλλικές ενημερωτικές ιστοσελίδεςφωτίζουν την σχέση του Λουκά Παπαδήμου με την Goldman Sachs και αναφέρονται και σε άλλα δύο πρόσωπα που πρωταγωνιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, του Μάριο Μόντι και του Μάριο Ντράγκι.
«Τι κοινό έχουν οι Λουκάς Παπαδήμος, Μάριο Μόντι και Μάριο Ντράγκι;». Αυτό είναι το ερώτημα που θέτει στο σημερινό της φύλλο η γαλλική εφημερίδα Le Monde.
Και την απάντηση δίνει ο ίδιος αρθρογράφος:
«Την Goldman Sachs», χαρακτηρίζοντας τους τρεις άνδρες ως"μέλη της ευρωπαϊκής κυβέρνησης Goldman Sachs".
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Ιταλός, Μάριο Ντράγκι ήταν αντιπρόεδρος της Goldman Sachs στην Ευρώπη την περίοδο 2002-2005 και μάλιστα μια από τις αποστολές του ήταν να πουλήσει τα περίφημα "swaps" για να καλυφθεί μέρος του χρέους...

Ο Καμμένος ξεβρακώνει τη χούντα Παπαδήμου

Τους μαστίγωσε και τους ξεβράκωσε... Ο Πάνος Καμμένος έκανε άψογα τη δουλειά του. Σε εμάς τώρα, μένει να αποτελειώσουμε το έργο που ο Καμμένος άρχισε...
 Ας Μιλήσουμε Επιτέλους


Να βγούμε στους δρόμους και να τους βάλουμε τους φασίστες εκεί που τους αξίζει...


Μήπως, τελικά, ο Καμμένος αδικείται στη Νέα Δημοκρατία;
βιντεο...

Καλά οργανωμένο το σχέδιο περί δήθεν πραξικοπήματος

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να περάσει στα μουλωχτά.  Δημοσιεύθηκε ως πληροφορία στον γαλλικό Τύπο (Λιμπερασιόν) και επανήλθε με μαρτυρίες από το defencenet.gr.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη διάψευση. Και μάλιστα, δεν υπήρξε διάψευση των δημοσιευμάτων του ξένου Τύπου. Χθες αποπειράθηκε να πράξει κάτι τέτοιο μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Σκάι ο πρώην υπουργός κ. Μπεγλίτης, αλλά κατάφερε να περιπλέξει ακόμη περισσότερο τα πράγματα, προσθέτοντας θέμα περί «υποσυστημάτων» των δύο κομμάτων σχετικά με τις προμήθειες για τα εξοπλιστικά, αλλά και καταγγελίες για διαπλοκή (δια των μυστικών κονδυλίων) μεταξύ της στρατιωτικής ηγεσίας και δημοσιογράφων... delivery!

Πάντως ακόμη και αν διαψεύδονται οι γελοιότητες περί απόπειρας πραξικοπήματος,  μέχρι στιγμής ουδείς έχει μπει στον κόπο να διαψεύσει τον ισχυρισμό ότι αυτές (οι γελοιότητες) χρησιμοποιήθηκαν ως επιχείρημα για την διάσωση...

Πρόσκληση για συνεδρίαση του Δ.Σ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΗΒΑΣ

Καλείστε να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος (Παλαιό Δημαρχείο – οδός Πινδάρου και Οιδίποδος) την 16η  του μηνός Νοεμβρίου 2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
  1. Έγκριση για υλοποίηση πρακτικής άσκησης σπουδάστριας προσχολικής αγωγής Ιδ. ΙΕΚ στον παιδικό σταθμό Θήβας.
  2. Διάθεση και ψήφιση πίστωσης ποσού 1.000,00€ για οδοιπορικά έξοδα υπαλλήλων για συμμετοχή σε σεμινάρια.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο