Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 8/3/15

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ


Η Κινηματογραφική Λέσχη Μαυροματίου
παρουσιάζει το 37ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας
το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαρτίου

Απεργία πείνας έξω από το Δημαρχείο Θήβας του προέδρου του Αεραθλητικού συλλόγου Θήβας

Σε απεργία πείνας προχώρησε ο πρόεδρος του αεραθλητικού συλλόγου Θήβας, Νίκος Αντωνίου.  Το πρόβλημα.... το παλιό πρόβλημα με τα μισθώματα του χώρου .
Σε δημοτικο συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε πριν 4 μήνες, συμφωνήθηκε ότι θα υπάρξει δημογραφική εργασία από τον δήμο στο χώρο του αεροδρομίου ώστε να διαπιστωθεί εάν το μίσθωμα που πληρώνουν είναι υπερβολικό ή όχι για τον χώρο που νοικιάζει ο σύλλογος.  Επίσης είχε συμφωνηθεί ότι θα γίνει αναστολή των διαδικασιών είσπραξης μέχρι να βρεθεί μία λύση.  Τίποτα από αυτά όμως δεν πραγματοποιήθηκε.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΥΠΑΙΟΣ: ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Θέμα: Χρεοκοπία & Λαθρομετανάστευση
    -----------------------------------------------------------------
Εξοχότατε Κύριε  Πρωθυπουργέ,
Στα ΜΜΕ ακούω και διαβάζω ότι τα ταμεία του Κράτους είναι άδεια. Αυτό δηλώσατε και εσείς προ ημερών.
Οι δανειστές της Σιωνιστικής Τρόϊκα, απεδείχθησαν δυνάστες του Ελληνικού Λαού.
Η Ελλάς τα τελευταία χρόνια βομβαρδίστηκε με δάνεια και με Ισλαμιστές λαθρομετανάστες, από τη παγκόσμια δικτατορία.
Εν όψει αυτής της καταστάσεως ευρισκόμενοι, προέχει η διάσωση των Ελλήνων, και ΟΧΙ της παγκόσμιας Δικτατορίας.
Εδώ και τώρα κάνετε ΣΤΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, και μονομερή ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ώστε να σωθούμε από τα τοκοχρεολύσια, αφού πρώτα εξασφαλίσετε πραγματικούς φίλους και συμμάχους.

ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΥΚΟΥΡΑ - ΑΛΤΑΜΟΥΡΑ, ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΧΕΝ ΘΗΒΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Διαλέξεις του Ν. Λυγερού: "Ο ζεόλιθος: η καλλιέργεια της καινοτομίας", Τα μαθηματικά της ζωής, η ζωή των μαθηματικών.


Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα:
 "Ο ζεόλιθος: η καλλιέργεια της καινοτομίας".
Λεβίδι-Φιλοτεχνικός Όμιλος. Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Η συμβολή της βυζαντινής σκακιέρας

Ν. Λυγερός

Η συμβολή της βυζαντινής σκακιέρας μέσω της μοντέρνας προσέγγισης, στο εκπαιδευτικό σκάκι δεν προέρχεται μόνο από την αναβίωση ενός παιγνίου μετά από αιώνες, αλλά και από δομικά χαρακτηριστικά που επιτρέπουν την διευκρίνιση και την έρευνα της σκακιστικής σκέψης. Ας εξετάσουμε λοιπόν μερικά παραδείγματα για να αναδείξουμε μερικές ιδιότητες. Ένα από τα βασικά στοιχεία στο σκάκι είναι το θέμα της σχετικής αξίας των κομματιών στο σκάκι. Με τη βυζαντινή σκακιέρα, οι ευθείες που μετατρέπονται σε κύκλους δίνουν μεγαλύτερη δύναμη στα κομμάτια της βασίλισσας και των πύργων, έτσι αυτά είναι αναβαθμισμένα.

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Διάλεξη «Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ: (Ανα)ζητώντας προοπτική»

«Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ:
(Ανα)ζητώντας προοπτική» (11/03/2015)

Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΜΑΣ: ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΙΕΣ ΜΑΣ!..

Πολλές φορές ορθώνεται το ερώτημα μπροστά μας: Υπάρχει το έμψυχο δυναμικό στην κοινωνία που μπορεί να δραστηριοποιηθεί και να συμβάλει στην έξοδο από την κρίση και να αναπτερώσει τις προσδοκίες των πολιτών;

Και μόνο η σκέψη του εύρους του ερωτήματος μας κάνει να αισθανόμαστε ότι μας περιβάλλει η κατάνυξη του "απρόσιτου", ενός υπέρκοσμου μεταφυσικού οραματισμού. Με βάση το σχήματα των λειτουργικών διαδικασιών της κοινωνίας και της πολιτικής, το ερώτημα δεν επιδέχεται καμία αισιόδοξη απάντηση.

Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ , Η “NOMIMΟΠΟΙΗΣΗ” ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.‏

“ NEW WORLD ORDER”
Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ , Η “NOMIMΟΠΟΙΗΣΗ” ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος
Τα πολιτικά γεγονότα στην Ελλάδα τους τελευταίους τρείς μήνες εξελίχθηκαν με τέτοιο τρόπο, που μας έκαναν να “ξεχάσουμε” την επίθεση που δεχόμαστε σαν έθνος από την ΝΠΤ. “NEW WORLD ORDER”.

"ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΣΠΡΩΧΝΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ..."

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις, τις αγωνίες, τις προσδοκίες, την πολιτική και κοινωνική μιζέρια, όσα τέλος πάντων η όραση, η αίσθηση και η νόηση σωρεύουν η καθεμιά την πείρα τους από τη ζεστή επαφή με το καθημερινό γεγονός, θέτω στον εαυτό μου το "βέβηλο" για πολλούς ερώτημα: Γιατί θα πρέπει να ενδιαφέρει τους Γερμανούς, αλλά και γενικά τους ξένους δανειστές, το ελληνικό δράμα και η κοινωνική αγωνία, όταν οι εγχώριοι πολιτικοί, φέροντες συνήθως το...φωτοστέφανο της δημοκρατικότητας, "λίαν νεοφιλελεύθερης ή λίαν αριστεριζούσης", διακατέχονται από "κόμπλεξ" με επάλληλα συμπτώματα "αυτοκαταστροφής", ανίκανοι να διατρέξουν τη στενωπό της ευθύνης;

Κατάλληλο για πόση το νερό της Τ.Κ. Πλαταιών

Ο Δήμος Θηβαίων προχώρησε σε συνεργασία με το Εργαστήριο Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών σε σχετικές αναλύσεις προκειμένου να ελέγξει την ποιότητα του νερού της Τοπικής Κοινότητας Πλαταιών, μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων έδειξαν ότι το νερό της Τοπικής Κοινότητας Πλαταιών είναι ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για πόση.


Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Στις 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, γιορτάζουμε τα δικαιώματα των γυναικών για τη συμμετοχή τους με ίσους όρους σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, τα οποία κατοχυρώθηκαν μέσα από διαχρονικούς αγώνες.

Αν και τις τελευταίες δεκαετίες έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος σε θέματα ισότητας σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, εντούτοις μεγάλες διακρίσεις, αδικίες και ανισότητες εις βάρος γυναικών συνεχίζουν να υφίστανται. Επίσης, πολλά από τα δικαιώματα των γυναικών παραβιάζονται ως αποτέλεσμα της έμφυλης βίας που συνεχίζει να υφίσταται. Η πολιτεία στο σύνολο της και ειδικότερα η αυτοδιοίκηση οφείλουν σήμερα, περισσότερο από ποτέ, να σταθούν συμπαραστάτες και αρωγοί στη γυναίκα με τους πολλαπλούς ρόλους, δίνοντας ιδιαίτερη προτεραιότητα στην άνεργη γυναίκα, στην χαμηλά αμειβόμενη, στην ανασφάλιστη, στην πολύτεκνη, στη μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας, στη συνταξιούχο, στην κακοποιημένη γυναίκα.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης με αμαξίδια 2015 στη Θήβα

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης με αμαξίδια 2015 

14-15 Μαρτίου 2015
Δημοτικά Γήπεδα Κοντίτου στη Θήβα

Σημαντικά θέματα στη Βουλή από Μπασιάκο

Ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος έφερε στη Βουλή σημαντικά επίκαιρα θέματα καταθέτοντας σχετικές ερωτήσεις και αναμένει  τις ανάλογες απαντήσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς :

Στο Βερολίνο ο Κώστας Μπακογιάννης για την προώθηση της Στερεάς Ελλάδας στη διεθνή έκθεση τουρισμού ITB

·                    Κ. Μπακογιάννης: «Θέτουμε τις βάσεις για να μπορούμε σε λίγο καιρό να διεκδικούμε ένα σημαντικό μερίδιο από την πίτα τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού τουρισμού»

·                     Δυναμική η παρουσία της Στερεάς Ελλάδας

·                     Σειρά συναντήσεων Μπακογιάννη με Έλληνες και Γερμανούς αξιωματούχους

·                     Στο επίκεντρο ο ιαματικός και εναλλακτικός τουρισμός

Μουσική βραδιά με πιάνο στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ

ΘΕΜΑ : «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου» (Άρθρο 65 & 67 N.3852/10)».

Σας καλούμε όπως προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων αυτού (Παλαιό Δημαρχείο οδός Πινδάρου & Οιδίποδος) στις 9 MAΡΤΙΟΥ 2015 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 18:30 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΚΑΙ ΔΟΘ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2015

Ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπυρίδων Νικολάου, ο Πρόεδρος Ιωάννης Παπαδημητρίου
και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δ.Ο.Θ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ
για τη συμμετοχή τους στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Θηβαίων

Κοινωνικό Παντοπωλείο Θήβας: Ευχαριστήριο προς τους εργαζόμενους της εταιρείας “Μόρνος”

Ο Δήμος Θηβαίων και η Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου ευχαριστούν θερμά τους εργαζόμενους της Εταιρείας “Μόρνος” στη Θήβα  για την ευγενική προσφορά γάλατος για τις ανάγκες των ωφελουμένων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας “Μόρνος” αποφάσισαν, σε εβδομαδιαία βάση, να στέλνουν μια σημαντική ποσότητα γάλατος για τις οικογένειες- μέλη του Κοινωνικού Παντοπωλείου και κυρίως των παιδιών τους, η οποία προέρχεται από τα γάλατα που τους χορηγούνται, αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο πως νοιάζονται για το συνάνθρωπο και έμπρακτα μοιράζονται τα αγαθά.

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Γεράρδος Μερκάτορ: Ο άνθρωπος που χαρτογράφησε τον κόσμο

Γεράρδος Μερκάτορ

Γεράρδος ΜερκάτορΟ άνθρωπος που χαρτογράφησε τον κόσμο
google τιμά σήμερα τον  Άνθρωπο που Χαρτογράφησε τον Κόσμο, τον Γεράρδο Μερκάτορ.

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Πώς να «προπονήσετε» το παιδί σας να προστατευθεί από το bullying.

Δυστυχώς το bullying συμβαίνει καθημερινά στην ζωή μας και μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε παιδί οποιαδήποτε στιγμή. Υπάρχουν κάποιες στρατηγικές τις οποίες πρέπει να ακολουθήσετε για να προστατέψετε το παιδί σας από το bullying:

Αν είχατε βιώσει περιστατικά bullying σαν παιδί μην το προσωποποιείτε. Είναι εντάξει να το ενημερώνετε για το bullying και τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτές τις καταστάσεις. Όμως το να λέτε πως νιώσατε και πόσο φοβισμένοι ήσασταν το μόνο που θα καταφέρετε είναι να τρομοκρατήσετε το παιδί σας.

ΠΡΟΣ κ. ΤΣΙΠΡΑ, «ΑΙΧΜΗΡΗ» ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΚΙΝΗΣΗΣ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ Δ. ΘΡΑΚΗΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δεν πρόλαβε καλά η νέα ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει τα καθήκοντα της και ενώ συνεχίζεται με όλες τις συνέπειες η οικονομική κρίση, οι Τούρκοι δεν έχασαν καιρό και προχώρησαν σε νέα πολύ εντυπωσιακή κίνηση για το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας της δυτικής Θράκης.

Νομικό Ένθετο με την Αναστασία Μήλιου, στην εκπομπή Ενεργός Πολίτης, στο ράδιο Θήβα 97,5 - 28/02/2015



Ο φόβος και η ανησυχία έχει κυριεύσει τους αγρότες της Βοιωτίας

Σε απόγνωση δηλώνουν οι αγρότες της Βοιωτίας και εκφράζουν με έντονο τρόπο την ανησυχία τους για τους χειρισμούς της κυβέρνησης με τα αποθεματικά του ΟΠΕΚΕΠΕ.


Απαιτούν από τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης χρονοδιάγραμμα πληρωμών καθώς σε αντίθετη περίπτωση οι ίδιοι θα βρεθούν ανακόλουθοι στις υποχρεώσεις σε τρίτους και στο ελληνικό δημόσιο και η παραγωγική διαδικασία θα σταματήσει.

Πόλεμος της Γερμανίας κατά της Ελλάδος

Κάθε άνθρωπος οφείλει να υπερασπίζεται την Ιστορία. Όμως με την εξέλιξη των κοινωνιών εις την σύγχρονη εποχή κανείς άνθρωπος δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει το απόφθεγμα του Μαρξ, ότι οι άνθρωποι δημιουργούν μεν τη δική τους ιστορία, όχι όμως κάτω από τις συνθήκες της δικής τους επιλογής.

Ως γνωστόν, η ευρωπαϊκή ιστορία είναι γεμάτη από πολεμικές συγκρούσεις. Από την ευρωπαϊκή ήπειρο ξεκίνησε η μάστιγα της Αποικιοκρατίας με την οικονομική αφαίμαξη και καταστροφή δεκάδων εθνών και πολιτισμών, αλλά και οι 2 Παγκόσμιοι Πόλεμοι οι οποίοι αιματοκύλησαν την ανθρωπότητα. Η ήττα της Γερμανίας και η έναρξη του Ψυχρού Πολέμου μεταξύ των 2 Υπερδυνάμεων, αλλά και η απειλή των πυρηνικών όπλων έφερε εις την Ευρώπη, εξ ανάγκης,  μία περίοδο ειρήνης. Η μακροβιότερη εις την ιστορία της Ευρώπης.

Ενορχηστρώνουν πιστωτικό γεγονός για να κάνουν πρωθυπουργό τον… Στουρνάρα!

Τη στρατηγική της έντασης και του ωμού εκβιασμού συνεχίζουν να επιλέγουν για την αντιμετώπιση του ελληνικού ζητήματος τόσο το Βερολίνο όσο και η ΕΚΤ. «Προτού καταβληθούν περαιτέρω κεφάλαια, η Αθήνα θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει υλοποιήσει τους συμφωνημένους όρους», δήλωσε ο Σόιμπλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Stuttgarter Zeitung.

Την ίδια ώρα ο Ντράγκι δηλώνει ανυποχώρητος στην απαγόρευση της ΕΚΤ προς στις ελληνικές τράπεζες να αγοράσουν έντοκα γραμμάτια του ελληνικού Δημοσίου ενώ τίθεται εν αμφιβόλω η απρόσκοπτη χρήση του ELA και του ευρωσυστήματος για την αναχρηματοδότηση των τραπεζών. Επίσης, ο Ντράγκι αρνείται να συναινέσει στην εκταμίευση των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα ώστε να βοηθήσει στην κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας αν δεν υπάρξει πρώτα λήψη μέτρων και αξιολόγηση.

Munchau: Με αυτά που κάνει η ΕΕ γίνομαι ευρωσκεπτικιστής

«Κάποτε ήμουν θερμός υποστηρικτής της ΕΕ και της ευρωζώνης...», γράφει ο αρθρογράφος. Διαπιστώνει όμως ότι τώρα η Ευρώπη επικαλείται επιχειρήματα που είναι ανήθικα και ανειλικρινή. Πώς τοποθετείται στο θέμα του Grexit, της Ουκρανίας και της ΕΚΤ.
Το αντίστοιχο μίας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στην οικονομία είναι το rollover του χρέους ενός χρεοκοπημένου κράτους. Στην Ευρώπη είχαμε και τα δύο τις τρεις τελευταίες εβδομάδες. Η οικονομική και η πολιτική διπλωματία επικεντρώθηκαν αποκλειστικά στην αποτροπή της άμεσης καταστροφής χωρίς στρατηγικό στόχο. Ο κίνδυνος είναι πως η Ουκρανία και η Ελλάδα θα καταλήξουν δύο χρεοκοπημένα κράτη.
Κοιτάξτε απλώς πού βρίσκεται η Ελλάδα μετά από πέντε χρόνια αντιμετώπισης της κρίσης. Καταγράφει μία από τις χειρότερες πορείες στην οικονομική ιστορία. Ωστόσο, μόλις αποφασίστηκε παράταση της ίδιας πολιτικής.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ON LINE ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ. ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ «BETT SHOW 2015 LONDON»


Επιστρέφει η ιστορική, ελληνική μάρκα λευκών συσκευών ΙΖΟΛΑ

Επιστρέφει η  ιστορική, ελληνική μάρκα λευκών συσκευών ΙΖΟΛΑ. Το πασίγνωστο εμπορικό όνομα,  αναβιώνει η Γ.Ε Δημητρίου Α.Ε.Ε, μέσα από νέας τεχνολογίας προϊόντα.

Όπως επισημαίνει η ίδια, η εταιρεία, οι συσκευές ΙΖΟΛΑ θα συμβαδίζουν, σχεδιαστικά, με τις τάσεις της εποχής και τις ανάγκες του σύγχρονου νοικοκυριού και ταυτόχρονα προσφέρουν λύσεις στην ιδανική σχέση αξίας-τιμής.

Ήδη, διατίθενται στα καταστήματα ηλεκτρικών συσκευών οι πρώτες κουζίνες ΙΖΟΛΑ νέας εποχής, σε τρεις τύπους: εμαγιέ, κεραμικές και εντοιχιζόμενες.

Η ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΑΙΡΕΙ...

Να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Γιατί στην Ελλάδα των πολλών προβλημάτων, του βιοποριστικού άγχους και των μηδαμινών σχεδόν ευκαιριών, έχουμε εν πολλοίς χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας. Και εγκλωβιζόμαστε στην τραγελαφική "πραγματικότητα", που η πολιτική συγκυρία και οι πολιτικοί των επαναλαμβανόμενων κυβιστημάτων, οι πολιτικοί - μεταπράτες των ελπίδων και οι παγιδευτές των ονείρων του λαού, μας έχουν εθίσει να μετράμε τις πολιτικές πράξεις ή ακόμα και τις αξίες της ζωής με τη μεζούρα του πρόσκαιρου ενθουσιασμού, της ανοχής και κυρίως του ευκαιριακού "τίποτα"...

Σύσκεψη για τα Νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας , πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας

Σύσκεψη για τα Νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας , πραγματοποιήθηκε χθές στο Υπουργείο Υγείας με τον Αναπληρωτή Υπουργό κο Ανδρέα Ξανθό.
Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν οι Βουλευτές του Νομού κύριοι Σταθάς ,  Σκούμας, και  Μπασιάκος , οι Δήμαρχοι Λιβαδειάς κα Πούλου και Θήβας ο κ. Νικολάου , ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας  κ. Αγνιάδης , οι Πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων Λιβαδειάς και Θήβας κυρίες Τρομπούκη και Πρωτόππαπα και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ. Ν. Λιβαδειάς.

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟ EUROGROUP

ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΣΤΟ EUROGROUP

Η ελληνική κυβέρνηση κατέληξε, σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, στις μεταρρυθμίσεις τις οποίες θα παρουσιάσει ο Γιάννης Βαρουφάκης στη συνεδρίαση του Eurogroup την προσεχή Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015.
Οι μεταρρυθμίσεις θα κινηθούν στους εξής έξι άξονες:

Η ΙΔΙΑ "ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ", ΤΟ ΙΔΙΟ "ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ", ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΘΕΑΤΡΙΝΟΥΣ...

Το δραματολόγιο στο πολιτικό προσκήνιο δεν αλλάζει. Το ίδιο "μελόδραμα", με το ίδιο λιμπρέτο, με τον ίδιο λιμπρετίστα. Με άλλους ωστόσο θεατρίνους, συνήθως κακότεχνους πρωταγωνστές, δευτεραγωνιστές, μπόλικους κομπάρσους και άλλους τόσους καμποτίνους. Με την ίδια υποκριτική στα όρια ενίοτε της γελωτοποιίας, με άλλη όμως σκηνοθετική, σκηνογραφική και ενδυματολογική προσέγγιση...

Με το ίδιο "παρασκήνιο", όπου διαδραματίζονται σκηνές απείρου κάλλους και "αποφασίζονται" τα κυβιστήματα επί της πολιτικής ράμπας. Με το υποβολείο, το "ξεχασμένο" από τους πραγματικούς εργάτες της θεατρικής σκηνής, να αποκτά αναβαθμισμένο ρόλο, ώστε οι πολιτικοί θεατρίνοι να σχοινοβατούν επαρκώς μεταξύ της "τραγωδίας" και του θεάτρου ανδρεικέλων. Γιατί ή όποια παρέκκλιση των "σαλτιμπάγκων" της πολιτικής σκηνής, αντιμετωπίζεται δεόντως από τους "παραγωγούς" του ελληνικού δράματος..

Επίσκεψη κλιμακίου ΕΛΓΑ στις πληγείσες από τις πλημμύρες της 27 & 28 Φεβρουαρίου περιοχές

Κλιμάκιο γεωπόνων του ΕΛΓΑ αποτελούμενο από την Προϊσταμένη του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Λαμίας Κας Κουρουνάκου μαζί με την αρμόδια επόπτρια του νομού Βοιωτίας και σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Τ.Κ. Λεύκτρων και γεωπόνο κο Τσαραμπάρη Χαρ επισκέφτηκαν τις πληγείσες από τις πλημμύρες της 27 & 28 Φεβρουαρίου περιοχές ώστε να έχουν μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης. Εν συνεχεία οι ανταποκριτές του ΕΛΓΑ θα δεχθούν τις δηλώσεις ζημιάς ώστε να προχωρήσει η διαδικασία των ​εκτιμήσεων.

Σύσκεψη για την Κωπαΐδα υπό τον Περιφερειάρχη

·       Συντονισμός Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Δήμων
·       Άμεση επίλυση επειγόντων ζητημάτων
·       Επιστρατεύονται μηχανήματα από όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  για την αποκατάσταση της εσωτερικής οδοποιίας  στην Κωπαΐδα

Ερώτηση Μπασιάκου στη Βουλή για ζημιές απο βροχοπτώσεις της 27ης 28ης Φεβρουαρίου

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ


ΓΙΑ : Τους Υπουργούς
  • Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
  • Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ,Περιβάλλοντος και  Ενέργειας

"Λίμνη" και πάλι το Βαρικό. 8000 στρέμματα βυθίστηκαν στο νερό

Σε «λίμνη έχει μετατραπεί και πάλι ο κάμπος του Βαρικού στα Βάγια Βοιωτίας λόγω των σφοδρών καιρικών φαινομένων το τελευταίο διάστημα.

8.000 στρέμματα αγροτικής γής έχουν βυθιστεί, η στάθμη του νερού αγγίζει τα 2 μέτρα και μοναδικό μέσω άντλησης είναι μία πετρελαιοκίνητη αντλία.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης "στον ενικό" με τον Νίκο Χατζηνικολάου


Α' μέρος

ΟΠΕΚΕΠΕ, ταμεία και νοσοκομεία καλύπτουν τη ρευστότητα

Έκτακτο σχέδιο για τις ανάγκες του Δημοσίου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται έκτακτο σχέδιο του υπουργείου οικονομικών για να καλυφθούν οι ταμειακές ανάγκες του Δημοσίου.

Μεταφέρονται χρήματα τα διαθέσιμα οργανισμών, γίνονται περικοπές στα νοσοκομεία και ετοιμάζονται τα αποθεματικά των ταμείων για να πληρωθεί το ΔΝΤ.

Μετά την απόφαση να περάσουν στην Τράπεζα της Ελλάδας τα χρηματικά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ, η κυβέρνηση αναμένεται να στραφεί και στα ταμειακά διαθέσιμα άλλων φορέων. Θα βρεθούν χρήματα για τις δόσεις του ΔΝΤ από τις δαπάνες στα νοσοκομεία, τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ στο Πράσινο Ταμείο υπάρχει 1,5 δισ. ευρώ.

Νέα συνεργασία για την CLICKGATE LTD στη Εσθονία

Μια νέα συνεργασία ήρθε να προστεθεί στο δίκτυο συνεργατών της CLICKGATE LTD. Ο νέος συνεργάτης με έδρα την πόλη Ταλίν της Εσθονίας θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής. To γραφείο προβλέπεται να ξεκινήσει την λειτουργία του τον Μάρτιο του 2015.
Η επιχειρηματική πρόταση της CLICKGATE LTD αποτελεί σήμερα μία από τις πλέον καινοτομικές επενδυτικές προτάσεις στην Ελληνική και διεθνή αγορά, καταγράφοντας δυναμικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Το ωράριο εργασίας του Μαρκ Ζούκεμπεργκ

Πόσες ώρες μένει στο γραφείο το αφεντικό του Facebook

Το Facebook έχει σε πολλές έρευνες και δημοσιεύματα θεωρηθεί ως ένα από τα καλύτερα μέρη για να δουλεύει κανείς στη βιομηχανία της τεχνολογίας.

Οι ειδικευόμενοι στην εταιρεία βγάζουν 25.000 δολάρια το χρόνο περισσότερα από το μέσο Αμερικανό. Και μάλιστα δεν είναι λίγοι οι εργαζόμενοι σε άλλες μεγάλες εταιρείες που ψηφίζουν το Facebook ως το καλύτερο μέρος για να δουλεύει κανείς.

Πόσιμο το νερό της Θήβας ανακοινώνει η Δ.Ε.Υ.Α.Θ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                    
                      

  Η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. ανακοινώνει ότι, το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί στην υδροδότηση της περιοχής αρμοδιότητάς μας και οφειλόταν στις ισχυρές βροχοπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας (Μελισσοχώρι – Καπαρέλλι), με αποτέλεσμα την αυξημένη θολότητα στο νερό στο κανάλι υδροληψίας του Μόρνου, έχει αποκατασταθεί πλήρως.

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Μνήμη Μέλλοντος".

Δημοτικό Θέατρο Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Κόρινθος. Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Τάκης Φωτόπουλος: Η χρεοκοπία του ΣΥΡΙΖΑ και της παγκοσμιοποιητικής «Αριστεράς»

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ 

Περίληψη: Το άρθρο αυτό σκοπεύει να δείξει ότι η συνθηκολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ στο να αποδεχτεί ουσιαστικά τη παράταση του υπάρχοντος Μνημονίου, και τον Ιούλη ίσως και ένα νέο Μνημόνιο, δεν είναι τυχαία. Ούτε είναι απλά το αποτέλεσμα προδοσίας της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Οποιαδήποτε κυβέρνηση στην εξουσία, όσο και “αριστερή” να ήταν, θα εφάρμοζε τις ίδιες περίπου πολιτικές, όσο η Ελλάδα παραμένει μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης.

Πρόσκληση: σε ενημερωτική συζήτηση στη Θήβα για τα δικαιώματα των γυναικών

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τα δικαιώματα των Γυναικών (8 Μαρτίου), το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων βίας του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας – Παιδείας - Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Θηβαίων με την υποστήριξη του Συλλόγου εργαζομένων του Δήμου, σας προσκαλεί την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 και ώρα 13:00, σε ενημερωτική συζήτηση που θα διεξαχθεί στο γραφείο της Χορωδίας, με θέμα τα «Δικαιώματα των Γυναικών».

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΥΠΑΙΟΣ: ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Θέμα:  Χρυσός
          ----------------------------------              
Αγαπητοί  Συνέλληνες,
Καθόσαστε πάνω σε Βουνό γεμάτο χρυσό, και το κράτος ψάχνει χρήματα  για  μισθούς και συντάξεις.
Ο παραγόμενος χρυσός από τη Γη σας, αλλά και από εσάς, αποστέλλεται όλος προς τους Κοσμοκράτορες!!
Καθόσαστε πάνω σε βουνό γεμάτο χρυσό, και η πατρίδα χρεοκόπησε και διασύρεται!!
Το προϊόν σας δεν είναι σκουριές, αλλά πολύτιμος χρυσός, αξίας $ 1200 έως $ 1800 η ουγγιά.
Το χρυσό τον πήρανε οι Κοσμοκράτορες, τουλάχιστον να προλάβουμε να σώσουμε τον υπόλοιπο.
Τα γράφω έτσι απλά- όχι σε Ακαδημαϊκή γλώσσα- ώστε να τα καταλαβαίνει ο κάθε απλός Έλληνας πατριώτης. H Δικαιοσύνη αντί να προστατεύει τον Εθνικό μας πλούτο από τη κλοπή των Επικυρίαρχων της Γης, ασχολείται με τη δίωξη των πολιτικών αντιπάλων των Κοσμοκρατόρων!!!

Η Ελλάδα συνεχίζει με τον Μεγάλο Διαγωνισμό

Ν. Λυγερός

Η Ελλάδα συνεχίζει με τον Μεγάλο Διαγωνισμό που αφορά τα 20 θαλάσσια οικόπεδα που βρίσκονται στο Ιόνιο, κάτω από την Πελοπόννησο και Νότια της Κρήτης. Παρόλο που υπήρξαν μερικές παλινδρομήσεις, βλέπουμε ότι τα νέα δεδομένα ακολουθούν τη συνέχεια όσον αφορά την υψηλή στρατηγική της πατρίδας μας. Και αυτό είναι σημαντικό, αφού προέρχεται από ενημερώσεις σε επιστημονικό και τεχνικό επίπεδο που λειτουργούν ως απαραίτητο υπόβαθρο για την ανάπτυξη της στρατηγικής. Επίσης, σιγά σιγά, γίνεται κατανοητό σε όλους ότι το κομματικό πλαίσιο δεν επαρκεί σε τέτοια θέματα και η ΑΟΖ είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ Σ' ΕΝΑ ΛΑΟ, ΤΟΤΕ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΘΕΟ...

Η ελπίδα στην πολιτική του "τίποτα" κόστισε πολλά σε τούτο το λαό. Και όταν πεθαίνει η ελπίδα σ' ένα λαό και όλα στρογγυλοποιούνται στο όνομα εφήμερων πολιτικών επιδιώξεων, τότε ο λαός καταφεύγει στη θεική παρέμβαση, αφού όμως έχει μετατραπεί σε μια άμορφη στρογγυλοποιημένη μάζα που κατρακυλάει στον κατήφορο...

Οσο η πολιτική βλακεία και ανικανότητα διαπλώνεται με ταχύτητα, όσο οι αξίες που συγκροτούν την σπονδυλική στήλη της κοινωνίας και της πολιτικής, αδειάζουν από κάθε βαθύτερο νόημα, όσο οι λέξεις στο χώρο της πολιτικής χάνουν το εσωτερικό τους περιεχόμενο και μετατρέπονται σε σημάδια και χάνουν το ιστορικό τους βάθος, τόσο οι συνειδήσεις διαφθείρονται. Χωρίς να έχουν αντίληψη της διαφθοράς τους. Και νομίζουν ότι είναι ελεύθερες, ενώ τις έχουν καταδέσει οι ύπουλες παρεμβάσεις των αριβιστών της πολιτικής και ο απεχθής ενίοτε γύψος των ολιγοφρενών.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ (ΑΝΟΙΞΗ 2015)

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ (ΑΝΟΙΞΗ 2015)
…γεφυρώνοντας το ψηφιακό χάσμα…

ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΡΑΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΑΧΙΟΥ ΘΗΒΩΝ




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο