Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Ο Γιώργος Λεκάκης στην εκδήλωση του συλλόγου "Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας" στη Θήβα


ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΚΑΚΗΣ: Οι Γερμανοί μας χρωστούν 1,2 τρις ευρώ

Kι όμως: Mας χρωστούν, δεν τους χρωστάμε! 1,2 τρις ευρώ, είναι το σημερινό χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα! 

Μια ομιλία καταπέλτη παρακολούθησαν όσοι βρίσκονταν στην αίθουσα "Αλ.Κοφίνης" του συνεδριακού κέντρου Θηβών, από τον διακεκριμένο δημοσιογράφο - συγγραφέα - λαογράφο κ. Γιώργο Λεκάκη, στα πλαίσια της ημερίδας που διοργάνωσε ο σύλλογος "Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας"

Ερέθισμα για την ημερίδα υπήρξε το βιβλίο του του κ. Λεκάκη «Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί Κατοχής»

Ο κ. Γιώργος Λεκάκης ανέλυσε με ατράνταχτα στοιχεία το χρέος της ναζιστικής Γερμανίας, τις δημεύσεις, τις επιτάξεις και τις κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων της χώρας, τις λεηλασίες του εθνικού μας πλούτου, τις καταστροφές των εθνικών υποδομών, και τις απίστευτες θηριωδίες που διέπραξαν οι Ναζί.
Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, το 1946 στο Παρίσι, η Διασυμμαχική Επιτροπή 19 χωρών της Ευρώπης, καταλόγισε στην Γερμανία να πληρώσει στην Ελλάδα για τις καταστροφές που υπέστη, το ποσό των 7,1 δις δολαρίων, αντί των 14.5 δις ευρώ, που είχε ζητήσει η Ελλάς. Σημερινή αξία; 108 δις ευρώ, χωρίς τους τόκους!


Όμως ο πίνακας του χρέους, δε σταματάει εκεί και περιλαμβάνει ακόμα: 
- Το αναγκαστικό δάνειο: Οι Γερμανοί πλήρωσαν τις πρώτες δύο, από τις 50 περίπου συνολικά δόσεις. Το υπόλοιπο ποσό που μας οφείλεται, με βάση τη σημερινή αξία, ανέρχεται σε 54 δις ευρώ, χωρίς τους τόκους!
-Αρπαγή του 51% των μετοχών των ΔΕΚΟ και όλων των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων. 
-Διατροφή των στρατευμάτων κατοχής: Σύνολο 670.000 στρατιώτες (γερμανικός, ιταλικός, βουλγαρικός). Κατ΄ εξαίρεση και μόνη η Ελλάδα, διάτρεψε την στρατιά Africa Corps, με 8 δις δραχμές το μήνα!
-Πλαστά χαρτονομίσματα που κυκλοφορούσαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα. Η χώρα μας αναγκάστηκε να τα εξαγοράσει τον Αύγουστο του 1941, έναντι 530.894 χρυσών λιρών Αγγλίας!
- Ληστεία ελληνικών νομισμάτων
- Δημεύσεις: Το 10% της αγροτικής παραγωγής, (μόνο από τα καπνά, κέρδισαν 1.4 δις γερμανικά μάρκα), ορυκτά, πετρέλαιο, κάρβουνο. 
- Επιτάξεις (σχολεία, ξενοδοχεία, νοσοκομεία κ.ά), 
- Κατασχέσεις (μέσα συγκοινωνίας και μεταφοράς, ληστείες οικιών) 
- Αρπαγές και καταστροφές, μεγάλου μέρους της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας
- Ολοκαυτώματα 
Όλα αυτά, ανεβάζουν το συνολικό λογαριασμό της Γερμανίας προς την Ελλάδα, στο ιλιγγιώδες ποσό του 1.2 τρις ευρώ! 



Την διάλεξη άνοιξε ο εκπρόσωπος τύπου κ.Νίκος χατζηδούρος, και στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιώργος Πέππας, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους, ενώ χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά του Δημάρχου Θηβαίων κ.Σπύρο Νικολάου, και γενικότερα της δημοτικής αρχής, για την απουσία τους στην εκδήλωση.

Τον λόγο ακόμη πήραν: o πρώην Βουλευτής Βοιωτίας κ. Γεώργιος   Κατσιμπάρδης, ο Καθηγητής Αρχαιολογίας κ. Θεόδωρος Σπυρόπουλος, οι οποίοι τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.

Ακόμη στην εκδήλωση παραβρέθηκαν:  ο πρώην Πρόεδρος τού Δημοτικού Συμβουλίου τού Δήμου Θηβαίων κ. Γεώργιος  Κατσέλης, ο πρόεδρος του Συλλόγου "Φίλων του Βιβλίου" Θήβας Δημήτρης Αλεξάνδρου, η πρόεδρος του συλλόγου Συμβολαιογράφων Θήβας  Παπαϊωάννου –Σαρρή Αγγελική,
ο πρόεδρος του συλλόγου ταξί Θήβας κ. Σωτήριος Καραμαγκιώλης




Όλα αυτά σε μια αίθουσα που έλαμψε η απουσία τόσο της Δημοτικής αρχής, όσο και η προσέλευση του κόσμου.


Ευχαριστούμε τον χορηγό της εκδήλωσης: Ξενοδοχείο Φιλοξενία.

Ευχαριστούμε το φωτογραφείο Χρήστος Μακρυπούλιας, για τον τεχνικό εξοπλισμό.

Ευχαριστούμε τις εφημερίδες "Βοιωτική ώρα" & "Σκυτάλη" τα blog "Βοιωτικό Περισκόπιο" & "Θήβα GR".












"Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας".

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Α Ν Α Σ Χ Η Μ Α Τ Ι Σ Μ Ο Σ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ John F. Kennedy, επτά (7) ημέρες προτού δολοφονηθεί είχε δηλώσει, «Υπάρχει μια συνωμοσία σε αυτή τη χώρα, για να υποδουλώσει τους απλούς Αμερικανούς πολίτες.
Προτού αφήσω τη Προεδρία, προτίθεμαι να αποκαλύψω αυτή τη συνωμοσία». Μετά από 7 ημέρες δολοφονήθηκε!!!
Ήταν ακόμη η αρχή της Σιωνιστικοποίησης των ΗΠΑ.
Μετά τον Πρόεδρο Kennedy οι ΗΠΑ παραδόθηκαν ολοκληρωτικά και αμαχητί, στη παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία!!!
Ένας άλλος πολιτικός φιλόσοφος είπε, «Όποιος αμφισβητεί τις παγκόσμιες Σιωνιστικές Τράπεζες πεθαίνει».
Και τώρα εις τα καθ΄ ήμάς.
Από τη τρικομματική κυβέρνηση, βρεθήκαμε στη δικομματική.
Βρεθήκαμε με Τούρκογλου και Κεγκέρογλου, και ότι ήθελε προκύψει.
Η ΔΗ-ΜΑΡ απεχώρησε γιατί έρχεται πολιτική και οικονομική θύελλα.
Προ ημερών έγινε ανασχηματισμός της «Ελληνικής» Σιωνιστικής κυβερνήσεως. Ο ανασχηματισμός αυτός έγινε κατ’ εντολή και καθ’ υπόδειξη της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης, μέσω της Σιωνιστικής Γερμανικής κυβερνήσεως, και μέσω των Σιωνιστικών ΗΠΑ & Ε.Ε. Της νέας κυβέρνησης τα μέλη επελέγησαν με προσοχή, σύμφωνα με τις εντολές και οδηγίες της Σιωνιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων, και της Σιωνιστικής Τρόϊκα, των διεθνών τραπεζών των δανειστών μας, μήπως και ξεφύγουμε από τα Μνημόνια.
Τα μέτρα του ανασχηματισμού στο κοστούμι του Σαμαρά τα πήρε ο Βενιζέλος. Ανασχηματισμό στα μέτρα του έκανε ο Σαμαράς, με ράπτη-μόδιστρο και μάγιστρο της πολιτικής το Βενιζέλο. Η ανάθεση του ΥΠ.ΕΞ  στο Βενιζέλο, σηματοδοτεί αρνητικές εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα. Υπάρχει και η προ-ιστορία της Οικονομίας……….
Θράκη, ΑΟΖ, υδρογονάνθρακες, Αιγαίο, Νησιά, Μακεδονία, τίθενται σε άμεσο κίνδυνο με αυτή τη κυβέρνηση. Ανησυχώ πολύ……..
Γιαυτό η αντιπολίτευση μιλά για αναθεώρηση της συνθήκης Λωζάνης.
Είναι αυτό που επιδιώκουν οι Τούρκοι, και η παγκόσμια κυβέρνηση.
Σιγά μην άφηναν τον αφελή Έλληνα ψηφοφόρο, να αποφασίσει για τις τύχες της Πατρίδας του. Τις τύχες καθορίζουν οι κ.κ. Ρότσιλντ-Ροκφέλερ- Σόρος, - Ερρίκος Κίσινγκερ, και άλλοι……….
Τα ΜΜΕ λένε, «Ολική επαναφορά του Σιωνιστικού ΠΑΣΟΚ»,  και
«Η  Ν.Δ. στη κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία», και
«Το ΠΑΣΟΚ του 3% κατέλαβε την εξουσία μέσω Σαμαρά», κ.λ.π.
Πρόκειται για πολιτικό πραξικόπημα, η αρπαγή της εξουσίας από 3%.
Η θρησκευτική τελετή της ορκωμοσίας των νέων Σιωνιστών υπουργών έγινε, «για το θεαθήναι τοις ανθρώποις»…….
Οι υπουργοί ορκίζονται στην Αγία Τριάδα, «να φυλάττουν πίστην εις την πατρίδα», και πράττουν ακριβώς τα αντίθετα, φυλάττουν πίστην στη Παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία, της οποίας εκτελούν τις πολιτικές, εις βάρος της πατρίδος.
Προ έτους ο Σαμαράς είχε δηλώσει, «Εάν κάναμε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, θα είμαστε αιχμάλωτοι της πολιτικής του».
Καταλαβαίνετε την πολιτική αξιοπρέπεια και αξιοπιστία του ανδρός.
Όποιον και αν ψηφίσεις, παίρνεις και τον άλλον δώρο. Είναι και οι δύο αρχομανείς. Για την εξουσία πουλάνε τη πατρίδα στο Ρότσιλντ…..
Το μεγάλο φιάσκο του ανασχηματισμού ήταν η επιλογή της Φώφης, στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης. Χάθηκε ένας Στρατηγός;;;
Θέλατε να δώσετε υπουργείο στη Φώφη;; Βάλτε την υφυπουργό στη COSCO!!! Υπάρχει σχέδιο αφοπλισμού της χώρας, για την εύκολη εκτέλεση των γεωπολιτικών της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.
Είναι άραγε τυχαίο γεγονός η Φώφη στο ΥΠΕΘΑ;;; δεν  νομίζω.
Έτσι ο Σαμαράς «ξεφτίλισε» τους Στρατηγούς, Ναυάρχους, και Πτεράρχους, αλλά και την άμυνα της χώρας.
«Τούτων δε όλων γέγονε, ίνα πληρωθεί η γραφή» η λέγουσα, για διαμελισμό της χώρας, αφού η Φώφη δεν πρόκειται να έχει καμία αντίρρηση στα γεωπολιτικά, και γεωστρατηγικά σχέδια της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης, για τη γεωγραφική αυτή περιοχή.
Για υποβοήθηση αυτών των ανόμων σκοπών, φρόντισαν να βάλλουν το Βενιζέλο στο ΥΠ.ΕΞ. ώστε μαζί με τη Φώφη, να συμπληρωθεί το παζλ.
Εμείς οι Έλληνες, με το ντουέτο αυτό, αρχίζουμε να φοβόμαστε για την ασφάλειά μας. Τα ΜΜΕ λένε, «Κυβέρνηση για γέλια και για κλάματα».
Εμείς οι Έλληνες προβληματιζόμαστε λέγοντας, ποία θα είναι η τύχη του Σαμαρά, με όλους αυτούς τους Πασόκους Σιωνιστές στην εξουσία;;
Ο Σαμαράς στη θρησκευτική τελετή της ορκωμοσίας, εμφάνιζε όψιν
τεθλιμμένη, σαν να κήδευε στενό συγγενή του.!!!
Ο Πρωθυπουργός Σαμαράς προ έτους, σε παρόμοια περίπτωση ανασχηματισμού κυβερνήσεως του ΓΑΠ-Παπαδήμου, είχε δηλώσει, «Κυβέρνηση ομηρίας, η οποία συμφέρει τη διαπλοκή και τα εξωθεσμικά κέντρα», εννοώντας τη παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία. Και έκανε ακριβώς τα ίδια. Το Μεγάλο φιάσκο ήταν η Φώφη στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ!!! Η Φώφη σαν ΠΑΣΟΚ είχε πρωτοστατήσει για την εφαρμογή του Ρατσιστικού Νόμου, κατεντολή του ΑμερικανοΕβραϊκού LOBBY. Γιαυτό αμείφθηκε με σημαντικό υπουργείο, από το οποίο θα συνεχίσει από άγνοια, το καταστροφικό έργο της για τον Ελληνισμό, και την Ελλάδα. Σαν Έλληνας φοβάμαι για τη τύχη της πατρίδας μας, αλλά και των Ελλήνων.
Τα ΜΜΕ λένε, «Βράζει η βάση της Ν.Δ. από την ανίερη συμμαχία. Ισχυρό ρεύμα προς Χρυσή Αυγή.»
Αναταραχή υπάρχει στη Ν.Δ. από τις πολιτικές Σαμαρά, όπου λένε,
«Μας πουλάει για χάρη του 3% του Βενιζέλου».
«Καλλίτερα να έκανε εκλογές, παρά να φέρει το 3% στην εξουσία».
Η λαϊκή βάση της ΝΔ λέει, «Εμείς ψηφίσαμε ΝΔ, όχι το Νέο ΠΑΣΟΚ».
Το νέο ΠΑΣΟΚ κυριαρχεί στη κυβέρνηση με την αρπαγή κομβικών  και κρίσιμων υπουργείων. Αλλά οι εκλογές ήταν απαγορευμένες από τους Πλανητάρχες, με τη δικαιολογία ζημιά του Τουρισμού και της Οικονομίας, ενώ τώρα θα πάθουμε μεγαλύτερη ζημιά, αφού διακυβεύεται η ασφάλεια της χώρας.
Με τις εκλογές θα δαπανούσαμε 300 εκ. ευρώ, ενώ τώρα, με αυτή τη κυβέρνηση, ρισκάρουμε διαμελισμό της χώρας, ζημιά ανυπολόγιστης αξίας για τον Ελληνισμό. Η κυβέρνηση αυτή ονομάζεται, τέταρτη μνημονιακή κυβέρνηση. Υπάρχει κίνδυνος αναθεώρησης της συνθήκης Λωζάνης. Με τη τοποθέτηση του Βενιζέλου στο ΥΠ.ΕΞ. ο Σαμαράς κατάστρεψε την Ελληνική Εξωτερική Πολιτική, και την έκανε υποχείριο των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων. Έβαλε το Βενιζέλο στο ΥΠ.ΕΞ. για να παραχωρήσει το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια, έτσι λένε τα ΜΜΕ, διότι έτσι θέλουν τα Μεγάλα Αφεντικά του πλανήτη.
Μη ξεχνάτε ότι ο Βενιζέλος-Τούρκογλου, κατάστρεψε την Ελληνική οικονομία, επομένως έχει βεβαρημένη πολιτική ιστορία. Ο Βενιζέλος-Τούρκογλου στη πολιτική ονομάζεται σαρωτικός, αφού ότι θέλει το παίρνει. Ο Βενιζέλος-Τούρκογλου κάνει πλέον κουμάντο στη κυβέρνηση, λένε τα ΜΜΕ. Ο Ελληνικός Λαός, λόγω ρητορικής δεινότητος, έχει δώσει στο Βενιζέλο το προσωνύμιο Βουβουζέλος.
Ο Βουβουζέλος (ΜΜΕ), σαν υπουργός των οικονομικών επί ΓΑΠ με τα χαράτσια, έπαιρνε τα χρήματα από τις τσέπες των Ελλήνων, και τα έδινε στις τοκογλυφικές τράπεζες του Ρότσιλντ, (Goldman Sachs), κλπ.
Γιατί ο Βενιζέλος επέμεινε και πήρε το ΥΠ.ΕΞ.;;; Υπάρχει μια σκέψη.
Ως γνωστόν, το ΠΑΣΟΚ έχει καταρρεύσει οικονομικά, και τα χρέη του είναι τεράστια. Η μόνη πηγή να πληρωθούν τα χρέη του ΠΑΣΟΚ, είναι τα μυστικά κονδύλια του ΥΠ.ΕΞ. τα οποία διαχειρίζεται ο εκάστοτε υπουργός. Μέσα στα όλα κρατικά μυστικά κονδύλια, τι είναι τα χρέη του ΠΑΣΟΚ;;; Καταλάβατε τώρα;;; «Πάει μακριά η βαλίτσα» λέει ο λαός. Ένας έλεγχος -προ και μετά την ορκωμοσία Βενιζέλου- στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, θα εξασφάλιζε το κράτος.
Ο Βουβουζέλος (ΜΜΕ) πήρε την αντιπροεδρία, για να έχει κάλυψη, αφού είναι αναμεμειγμένος με το σκάνδαλο της λίστας Lagarde.
Κύκλοι στη Ν.Δ. λένε για το Σαμαρά ότι πουλάει ολόκληρη τη παράταξη αφήνοντας το νέο ΠΑΣΟΚ , και το Βενιζέλο, να διαχειριστεί την Ελληνική προεδρία στην Ε.Ε. από 01-01-14, κατά τις επιταγές της παγκόσμιας Σιωνιστικής κυβέρνησης-δικτατορίας.
Με τη τοποθέτηση της Φώφης στο ΥΠΕΘΑ, ο Σαμαράς κατάστρεψε την Εθνική μας Άμυνα, και την έκανε υποχείριο του Σιωνιστικού ΝΑΤΟ, του στρατού της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.
Ο Σαμαράς δεν πρόβαλε καμία αντίρρηση στις απαιτήσεις Βενιζέλου,
φθάνει αυτός να είναι Πρωθυπουργός, και η Ελλάδα να πάει να πνιγεί.
Οι Τούρκοι θα επιτεθούν στη Θράκη κατόπιν διαταγών των Σιωνιστικών ΗΠΑ, για να ιδρύσουν το «ανεξάρτητο» κρατίδιο της Θράκης, όπου κουμάντο θα κάνουν οι Τούρκοι, με σκοπό οι Αμερικανοί να εγκλωβίσουν τη Ρωσία στο Βορρά, και να αρπάξουν τα διεθνή Σιωνιστικά αρπακτικά την Ελληνική ΑΟΖ του Αιγαίου, με τα πετρέλαια. Ποίος θα αντισταθεί;; μήπως η Φώφη;;; Τώρα πια όλο και πιο πολλοί άνθρωποι στον πλανήτη καταλαβαίνουν που το πάνε οι Πλανητάρχες της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.
Μια γεωπολιτική που εξελίσσεται επικίνδυνα στη Ν.Α. Μεσόγειο.
Τα σχέδια ξεκίνησαν από τη Τυνησία, πήγαν στη Λιβύη, στην Αίγυπτο, και τώρα στη Συρία, και Τουρκία, και απειλούν οι φλόγες του Πολέμου να τυλίξουν την Ελλάδα του Σαμαρά, Βενιζέλου, και Φώφης, και όλου αυτού του αφελούς, πολιτικού μορφώματος……
Η τοποθέτηση του άτολμου και φοβισμένου Πασόκου υπουργού στο Υπουργείο Ενέργειας, σημαίνει «αρπαγή άνευ όρων», και «αντιστάσεως μη ούσης», των Ελληνικών ενεργειακών κοιτασμάτων, από τη παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία, για λογαριασμό των εταιριών πετρελαίου του Πλανητάρχη Ροκφέλερ.
Επί κυβερνήσεων ΓΑΠ & Παπαδήμου αυτός ο υπουργός χρονοτριβούσε το θέμα των Ελληνικών υδρογονανθράκων, και της Ελληνικής ΑΟΖ, το διατηρούσε στα ψυγεία του υπουργείου ενέργειας, και με διασκέψεις και συσκέψεις το έσερνε στα συρτάρια & χρονοντούλαπα του υπουργείου ενέργειας, επειδή έτσι ήθελαν οι Μεγάλοι της Γης, και σήμερα ο Σαμαράς κάτω από πίεση, τον επανέφερε, καταστρέφοντας έτσι τα σχέδιά του για την ΑΟΖ, που υποσχέθηκε προεκλογικά στον Ελληνικό Λαό.
Χάθηκε ένας τολμηρός Έλληνας στο υπουργείο ενέργειας;;;;
Αυτόν ήθελαν οι εταιρίες πετρελαίων του Ροκφέλερ (EXXON-MOBIL), SHELL, B.P. κ.λ.π. αυτόν έβαλαν.
Ο Σαμαράς με τις ενέργειές του, αποδυνάμωσε εαυτόν και την Ελλάδα.
Το Σιωνιστικό ΠΑΣΟΚ, είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό.
Με τη τοποθέτηση της Φώφης στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, η άμυνα της χώρας πέρασε στις ξένες δυνάμεις, του Σιωνιστικού ΝΑΤΟ.
Με τη τοποθέτηση της Φώφης στο ΥΠΕΘΑ το ψυχολογικό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας καταρρακώθηκε, αφού η Φώφη μόνο που τη βλέπεις, σου φέρνει υπνηλία.
Η  Ν.Δ. στη κυβέρνηση, και το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, αυτό πέτυχε ο Σαμαράς με αυτόν τον ανασχηματισμό της κυβερνήσεώς του.
Ο Βενιζέλος, ο Μανιάτης, η Φώφη, ο Χρυσοχοϊδης, κ.λ.π. ήταν καταστροφική επιλογή για την Ελλάδα, αφού η πολιτική προϊστορία τους, και επίδοση ήταν πτωχή. Σκεύη εκλογής των Πλανηταρχών……
Αυτοί όλοι κατάστρεψαν την Ελλάδα!!! Ο Σαμαράς τους επανέφερε….
Μην ξεχνάτε ότι ο Βενιζέλος, ήταν ο οικονομικός ολετήρας για τους Έλληνες, αφού εκτέλεσε όλα τα σχέδια των ξένων αρπακτικών και κατακτητών, υπογράφοντας όλα τα Μνημόνια, και βάζοντας χαράτσια στους Έλληνες, ενώ μπορούσαμε να αποφύγουμε το ΔΝΤ.
Όλα αυτά έγιναν «συνεργία του Αγίου Πνεύματος», του Jeffrey.
Ο Μανιάτης θα βάλλει στα χρονοντούλαπα του υπουργείου του, τα θέματα της ΑΟΖ, και των πετρελαίων-φυσικού αερίου, ενώ οι Έλληνες περιμένουμε να ανασάνουμε οικονομικά από αυτό το δώρο Θεού, μέχρι να έλθουν οι Κοσμοκράτορες να τα αρπάξουν.
Ο καθένας από αυτούς τους Πασόκους υπουργούς, έχει και κάποια αποστολή να επιτελέσει, και ο Σαμαράς «κοιμάται όρθιος» λέει ο λαός, επαναπαυόμενος στο θρόνο της Μεγαλειότητος του Πρωθυπουργού…..
Ξυπνήστε Ρε!!! Οι Σιωνιστές Πλανητάρχες διαμελίζουν τη χώρα μας, και αρπάζουν το πλούτο μας, ενώ εμείς κοιμόμαστε……
Ο φιλόσοφος Noam Chomsky είπε, «Κάντε τα άτομα να πιστέψουν ότι αυτά – και μόνον αυτά-, είναι ένοχα για τη κακοτυχία τους, εξαιτίας της ανεπάρκειας, της νοημοσύνης , των ικανοτήτων, ή των προσπαθειών τους». Εμείς φταίμε για τα χάλια μας, εμείς που γίναμε πιόνια και μαριονέτες των Σιωνιστών Παντοκρατόρων.
Ο φίλος μου Πολύδωρος γράφει,
«Έτσι τα άτομα, κάτω από προδοτική και άτολμη πολιτική ηγεσία, αντί
να εξεγείρονται ενάντια στο Σιωνιστικό κατακτητικό παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, υποτιμούν τους εαυτούς τους, και νιώθουν ενοχές,
κάτι που δημιουργεί μια γενικευμένη κατάσταση κατάθλιψης, της οποίας απόρροια είναι η αναστολή δράσης.
Και όπως γνωρίζουμε χωρίς δράση δεν υπάρχει επανάσταση».
Ο Σαμαράς όρκισε μια κυβέρνηση «εξωτερικού». Το δίδυμο Σαμαρά-Βουβουζέλου, δεν μπορεί να αντισταθεί στις πιέσεις των Πλανηταρχών, και θα υποκύψουν σε όλα τα μέτωπα. Μας περιμένουν νέες υποχωρήσεις. Είχαμε το Πάγκαλο για αντιπρόεδρο, τώρα μας προέκυψε ο Βουβουζέλος. «Η εναλλαγή των γλωσσών», ψάλλει η Αγία ημών Χριστιανική Ορθόδοξη Σιωνιστική Εκκλησία. Αν είναι να υποχωρούμε σε όλα τα μέτωπα, Κύριε Σαμαρά, κάναμε Πρωθυπουργούς και το μανάβη της γειτονιάς, δεν χρειαζόμαστε γόνους μεγάλων ονομάτων, και μεγάλων οικογενειών.
Το νέο ΠΑΣΟΚ του Βουβουζέλου, είναι έτοιμο για τη νέα έφοδο-πλιάτσικο στο κράτος μέσω της εξουσίας.
Ο Σαμαράς ανεβάζοντας το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, για να μη χάσει την εξουσία, εφάρμοσε το εκκλησιαστικό ρητό, «Διεμερίσαντο τα ιμάτιά μου εαυτοίς». Τα ιμάτια της Ελλάδος……..
Με την άνοδο του Βενιζέλου στην Αντιπροεδρία, και όλων αυτών των Πασόκων που κατάστρεψαν τη χώρα, η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Η τελευταία προδοτική κυβέρνηση του ΓΑΠ, είχε το Βενιζέλο-Τούρκογλου,  ως Αντιπρόεδρο!!! Ο Σαμαράς επωμίζεται μεγάλες ευθύνες. Γιαυτό ήταν σαν τεθλιμμένος συγγενής στην ορκωμοσία.
Η Κυβέρνηση αυτή είναι ένας πολιτικός συμβιβασμός μεταξύ των δύο κομμάτων Ν.Δ. & ΠΑΣΟΚ. για να μη χάσει την εξουσία η Σιωνιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων (Ν.Τ.Π.).
Την οικονομική κρίση τη δημιούργησε η παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία των κ.κ. Rothschild & Rockefelleres, και καλούμαστε όλοι εμείς σήμερα να πληρώσουμε με αίμα, τις Σιωνιστικές Τράπεζες.
Με την οικονομική κρίση, μπορούν να υποδουλώσουν τους λαούς της Γης, όπερ και επέτυχαν, μέσω υποτελών πολιτικών ανδρών.
Για να φέρουν την Ελληνική οικονομική κρίση, κατάστρεψαν τη Γεωργία, Βιομηχανία, Κτηνοτροφία, εμπόριο, τότε επί Σημίτη, και το κακό συνεχίζεται, με όλους τους διαδόχους του Σημίτη.
Στέρησαν τη παιδεία από το Λαό. Στέρησαν την υγεία, αφού οδήγησαν τα δημόσια Νοσοκομεία σε πτώχευση. Στέρησαν το φάρμακο από το Λαό. Άλλαξαν την Ιστορία με τους διάφορους Ρεπούσηδες, Δραγώνες, προοδευτικούληδες,  χαζοκουλτουριάρηδες, θολοκουλτουριάρηδες, αριστερούληδες καθηγητές στα διάφορα υπουργεία.
Μας έμαθαν να ζούμε με δανεικά από τις τράπεζες. Θυμηθείτε τότε που οι τράπεζες μας παρακαλούσαν να πάρουμε δάνεια τοκογλυφικά.
Έφεραν εκατομμύρια Ισλαμιστές λαθρομετανάστες, διότι θέλουν μια Ελλάδα, (ΥUNANISTAN),  χωρίς Έλληνες.
Φεύγουν οι Έλληνες σαν μετανάστες στις χώρες του Βορρά, και εγκαθίστανται εδώ οι Ισλαμιστές λαθρομετανάστες, για να κάνουν την Ελλάδα «Καλοκαιρινή» σαν τη Συρία, ώστε να εγκατασταθούν αυτοί εδώ. Η διοικούσα εκκλησία της Χριστιανικής Ορθοδοξίας κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, και ασχολείται με το να ορκίζει Βουβουζέλους, Φώφες, και Χρυσοχοϊδηδες, στην εξουσία. Τα ΜΜΕ είναι δικά τους.
Οι τράπεζες χρηματοδοτούνται και ανακεφαλαιοποιούνται από τα δάνεια που θα εξοφλήσει ο Ελληνικός Λαός, αφού οι ντόπιες Σιωνιστικές κυβερνήσεις βάζουν εγγυητή τον Ελληνικό Λαό.
Όταν όμως οι λαθρομετανάστες γίνουν πλειοψηφία στο τόπο ετούτο, ποίος θα εξοφλήσει τα δάνεια του Ρότσιλντ;;;;;
και ποίος θα ανακεφαλαιώνει τις Τράπεζες;;; Οι λαθρομετανάστες;;;
Ζητάνε από τους φτωχούς και ανέργους Έλληνες, να πληρώσουν βαριά φορολογία και χαράτσια, και «κουρεύουν» τις καταθέσεις!!!        
Ας πάνε να βρούνε τους λαθρομετανάστες να πληρώσουν.
Εμείς οι Έλληνες μεταναστεύσαμε και πεθάναμε.
Οι δοσίλογοι πολιτικοί χρονοτριβούν να θεσπίσουν και οριοθετήσουν την Ελληνική Α.Ο.Ζ. και έθεσαν το μέγα θέμα των Ελληνικών υδρογονανθράκων στο χρονοντούλαπο μέσω Πασόκου Μανιάτη.
Αυτά τα σχέδια των Κοσμοκρατόρων εξυπηρετούν οι νέοι υπουργοί των Σαμαρά-Βενιζέλου-Τούρκογλου.
Σήμερα το νέο-ΠΑΣΟΚ του 3% μας κυβερνά και πάλιν, επειδή το θέλουν οι Σιωνιστές Πλανητάρχες.
Ο Σαμαράς συνεργαζόμενος με το καταστροφικό ΠΑΣΟΚ αυτοκτονεί πολιτικά. Για να είναι αυτός Πρωθυπουργός, καταστρέφει την Ελλάδα.
Όλοι αυτοί του νέο-ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ και του Βενιζέλου, είναι πιστοί
στη παγκόσμια Σιωνιστική διακυβέρνηση. Θυμηθείτε το ΓΑΠ τι έλεγε στους λόγους του. Το νέο-ΠΑΣΟΚ είναι γιάφκα του διεθνούς Σιωνισμού, και υπάλληλοι των Πλανηταρχών Δικτατόρων.
Ο Ελληνικός λαός καταδίκασε το νέο-ΠΑΣΟΚ στο 3%, και βρέθηκε η Ν.Δ. του Σαμαρά να το ξανα-αναστήσει.
Τα προσόντα που απαιτούνται για να γίνει κάποιος υπουργός είναι,
1.- Να χαίρει της ευνοίας των κ.κ. Rothschilds + Rockefellers.
2.- Να είναι πιόνι και μαριονέτα της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης και δικτατορίας.
3.- Να είναι υπάλληλος της τριμερούς επιτροπής (Trilateral commission), και ευνοούμενος του Ερρίκου-Henry Kissinger.
4.- Να είναι αχυράνθρωπος της λέσχης Bilterberg.
5.- Να είναι «στα μέσα και στα έξω», της σιδερόφρακτης Αμερικανικής Σιωνιστικής Πρεσβείας των Αθηνών.
6.- Να είναι πιόνι και δοσίλογος της Γερμανικής Σιωνιστικής Πρεσβείας, με προσόντα τη κατοχική δοσιλογική προ-ιστορία των γονέων του.
7.- Να είναι Μασόνος και ευνοούμενος του Καίσαρα Ράϊχενμπαχ, της κατεχόμενης χώρας που λέγεται προς το παρόν ΕΛΛΑΣ.
Τυχόν Έλληνες πατριώτες απορρίπτονται ως μιάσματα!!!
8.- Να είναι αρεστός της Ε.Ε. & ΗΠΑ, και της Σιωνιστικής Τρόϊκα, που κυβερνά την Ελλάδα, αλλά και των διεθνών Τραπεζών.
9.-Να είναι πιόνι του ντόπιου και διεθνούς οικονομικού κατεστημένου.
10.-Να είναι μαριονέτα της GoldmanSachs, της J.P. MORGAN, της CITIGROUP, της MORGAN STANLEY, κ.λ.π.
Εάν συγκεντρώνει κάποιος, ένα από όλα τα παραπάνω προσόντα, γίνεται Πρόεδρος, Πρωθυπουργός, Αντιπρόεδρος, και Υπουργός στην Ελλάδα, και σε όλες τις κατεχόμενες χώρες- ζώνες.
Για να γίνει Βουλευτής, τα προσόντα που απαιτούνται είναι, να είναι
άσχετος  με τη γεωπολιτική, γεωστρατηγική, και γεωενέργεια, και να ασχολείται αποκλειστικά με την εκλογική του πελατεία, αλιεύοντας ψήφους για το κόμμα της Ν.Τ.Π.
Καμαρώστε ποίους ορκίζει σαν κυβερνήτες σήμερον η διοικούσα Εκκλησία της Ελλάδος. Ο Αρχιεπίσκοπος της Ορθοδοξίας, εις το όνομα της Αγίας Τριάδος, ορκίζει μασόνους Θεομπαίχτες πολιτικούς. Καμαρώστε στελέχη της «Δημοκρατικής» μεταπολίτευσης, που οδηγούν τη πατρίδα στο χάος, στη πτώχευση, εξαθλίωση, μετανάστευση, και στο διαμελισμό.
Ότι εδάφη κερδίσαμε με τους Βαλκανικούς πολέμους σαν Ελληνισμός, θα τα χάσουμε σήμερα, λόγω νάνων και δοσίλογων πολιτικών, διότι έτσι εξυπηρετούνται τα γεωπολιτικά, και γεωενεργειακά συμφέροντα της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης-δικτατορίας.
Εάν ζούσε ο Διογένης σήμερα, θα έψαχνε με το φανάρι να βρεί κανέναν
Έλληνα πολιτικό, Στρατιωτικό, ή Θρησκευτικό ηγέτη, να ηγηθεί του Ελληνισμού. Αλλά και αν υπήρχε θα τον δολοφονούσαν, οι παγκόσμιοι δολοφόνοι!!!

                                 ΑΝΤΩΝΗΣ  Ι  ΓΡΥΠΑΙΟΣ
                                 Διεθνολόγος- Αρθρογράφος
                                 E-mail: ant.grypaios@gmail.com



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ

Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 18984/28-6-2013 πρόσκληση για την 16η Τακτική  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παλαιού Δημαρχείου-οδός Πινδάρου & Οιδίποδος, στις  3  ΙΟΥΛΙΟΥ  του 2013, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 19:30, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης  :

1) Έκδοση κανονιστικής απόφασης περί καθορισμού των Τελών βοσκής για το έτος 2013.

2) Λήψη απόφασης για την έγκριση διενέργειας  προμηθειών   για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου.

3) Εξέταση αιτήματος Ιωάννη Μπόβαλη για μείωση του καταβαλλόμενου μισθώματος για το αναψυκτήριο «ΠΟΥΡΟΣ».

4) Εξέταση αίτησης για διόρθωση οφειλής από βεβαιωμένους χρηματικούς καταλόγους που αφορά ειδικό τέλος 0,5% επί των ακαθάριστων εσόδων και τέλος κοινόχρηστου χώρου του Ανδριανού Πέτρου του Θεοχάρη.

5) 2η Τροποποίηση Ετήσιου Προγράμματος Δράσης – Τεχνικού Προγράμματος 2013 του Δ.Θηβαίων.

6) 2η Αναμόρφωση του Δημοτικού Προϋπολογισμού οικ.έτους 2013.

7) Ορισμός επιτροπής εκτίμησης ακινήτων που αφορά την υπ’ αριθ. 1/2011 πράξη Προσκύρωσης εντός του Ο.Τ. 238 της πόλης των Θηβών.

8) Έγκριση υψομετρικής μελέτης οδού μεταξύ των Ο.Τ. 246 & 248 και οδού Νότια των ανωτέρω Ο.Τ.

9) Έγκριση προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου με τίτλο : «Επισκευές τμήματος παλαιού Νοσοκομείου».

10) Έγκριση της υπ’ αριθ. 1/2013 απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΘ σχετικά με την έγκριση εκποίησης γηπέδου παλαιάς γεώτρησης «Πνιγούρας» και ορισμό επιτροπής εκτίμησης της εν λόγω γεώτρησης.

11) Αποδοχή πίστωσης ποσού 64.670,00€ από το ΥΠ.ΕΣ. για 6η εντολή μεταφοράς πιστώσεων ΣΑΤΑ 2013 για έργα και επενδυτικές δραστηριότητες.

12) Αποδοχή πίστωσης ποσού 6.872,28€ από το ΥΠ.ΕΣ. για καταβολή μισθωμάτων από 1/1/2013 έως 30/4/2013 των σχολικών μονάδων.

13) Αποδοχή πίστωσης ποσού 72.400,00€ από το ΥΠ.ΕΣ. για συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων (χρηματική εντολή 25228/2013).

14) Επιστροφή παραβόλου για οικοδομική άδεια άρθρο 23 και ΚΗ Ψήφισμα ποσού 153,04€.

15) Λήψη απόφασης για τη διαγραφή οφειλών, διορθώσεις και επιστροφές χρημάτων από βεβαιωμένους χρηματικούς καταλόγους.

16) Έγκριση επέκτασης δικτύου ηλεκτροφωτισμού (ΦΟΠ) στη Τ.Κ. Προδρόμου του Δ.Θηβαίων (παραλία Σαράντη).

17) Λήψη απόφασης για τη χορήγηση άδειας παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών στην κ. Κάκου Ραμόνα του Κων/νου,κάτοικο Θηβών.


     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων εκπρόσωποι της Βοιωτίας για τη ΔΟΥ Θηβών.

Συνάντηση δια ζώσης εκπροσώπων του Νομού Βοιωτίας με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Ιουνίου, μετά την ξαφνική απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, με την οποία μεταφέρονται τα Τμήματα Δικαστικού και Ελέγχου της ΔΟΥ Θηβών στη ΔΟΥ Λιβαδειάς.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου Θηβαίων και παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου, οι Βουλευτές του νομού Βοιωτίας Ευάγγελος Μπασιάκος και Γιάννης Σταθάς, οι Δήμαρχοι Τανάγρας Ευάγγελος Γεωργίου και Αλιάρτου Γιώργος Ντασιώτης, ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε. Θηβών Χρήστος Χαρατσής και ο Πρόεδρος Αλέξης Λιάσκος και μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΟΥ Θήβας και Χαλκίδας.

Οι εκπρόσωποι του Νομού διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον Γενικό Γραμματέα για αυτή την απόφαση, που  διαψεύδει τις μέχρι πρότινος διαβεβαιώσεις του Υπουργείου για διατήρηση της ΔΟΥ Θηβών συνολικά. Με την απόφαση αυτή θα δημιουργηθούν προβλήματα σε μια από  τις πιο εύρωστες ΔΟΥ πανελληνίως. Παράλληλα  στερεί από τους εξυπηρετούμενους από αυτή, σημαντικότατες υπηρεσίες, προκαλεί αναστάτωση στις οικογένειες των εργαζομένων και μεγάλη επιβάρυνση στους πολίτες, με απόλυτη αβεβαιότητα και για τη διατήρηση των δημοσίων εσόδων.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας έκανε λόγο για ειλημμένη απόφαση, στα πλαίσια της Γ’ φάσης του σε εξέλιξη σχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για την αναδιοργάνωση των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών και συγκεκριμένα της ενοποίησης των σημείων ελέγχου των ΔΟΥ ολόκληρης της χώρας, έτσι ώστε να εκπληρωθεί η μνημονιακή υποχρέωση σύμφωνα με την οποία  εντός του 2013,  οι ΔΟΥ που λειτουργούν πανελλαδικά θα περιορισθούν σε 120 (από 290 που λειτουργούσαν το 2011) και τα  σημεία ελέγχου και δικαστικού σε 65.

Επομένως, τα τμήματα Δικαστικού και Ελέγχου της ΔΟΥ Θηβών, μαζί με τους υπαλλήλους που τα στελεχώνουν, θα μεταφερθούν  από την 1η Ιουλίου στη  ΔΟΥ Λιβαδειάς.

 Αυτό δεν σημαίνει ότι αναστέλλεται και η λειτουργία της ΔΟΥ Θηβών, η οποία συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της με τα υπόλοιπα Τμήματα.

Η επιλογή των σημείων ελέγχου που ενοποιούνται έγινε βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων.  Όπως εξήγησε ο Γενικός Γραμματέας, επιλέχθηκε να παραμείνει ένα σημείο ελέγχου ανά Νομό, για τους Νομούς που διατηρούσαν σε λειτουργία άνω της μία  ΔΟΥ. Στην περίπτωση αυτή,  επιλέχθηκε η πόλη που έχει πρωτοδικείο και αν και οι δύο πόλεις είχαν πρωτοδικείο, επιλέχθηκε η πόλη που είχε τα περισσότερα βιβλία Β’ Κατηγορίας.

Λόγω του ότι το σχέδιο της αναδιάρθρωσης των ΔΟΥ του Υπουργείου Οικονομικών δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, η τοπική κοινωνία δεν εφησυχάζει αλλά βρίσκεται σε εγρήγορση για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με τη ΔΟΥ Θηβών.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς στις 27-6-2013, στη θέση Λιούτσα της Δ.Ε. Μαυρομματίου του Δήμου Αλιάρτου, ζήτησε επειγόντως από τους γεωπόνους και αρμοδίους υπαλλήλους της Δ/νσης Aγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής και επισκέφτηκαν την πληγείσα περιοχή, για  να διενεργήσουν  μία πρώτη εκτίμηση περί του ύψους των ζημιών έκτασης και στην συνεχεία ενημερώθηκαν το αρμόδιο Υπουργείο αλλά και ο ΕΛΓΑ.
Διαπιστώθηκε ότι κάηκαν, περί τα 500-700 στρέμματα με 1800 περίπου ελαιόδεντρα παραγωγικής ηλικίας και ποσοστό ζημιάς από 80-100% περίπου, στους πρωτογενείς και δευτερογενείς κλάδους.
Ζητήθηκε άμεσα από τον ΕΛΓΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος,  κλιμάκιο αρμόδιων υπαλλήλων,  να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές για μία πρώτη εκτίμηση των ζημιών.
Στον τόπο της πυρκαγιάς από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες του Τμήματος  Πολιτικής Προστασίας, ενώ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς η Περιφ. Ενότητα Βοιωτίας, διέθεσε 1 υδροφόρα και 2 UNIMOK, που συνέδραμαν αποφασιστικά τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Βρέθηκε χειροβομβίδα στην πύλη της ΛΑΡΚΟ


Σπύρος Καρανάσιος

Χειροβομβίδα στρατιωτικού τύπου βρέθηκε νωρίς το πρωί από την περίπολο φύλαξης του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, μόλις 50 μέτρα από την κεντρική πύλη του εργοστασίου στο χώρο στάθμευσης του διοικητικού προσωπικού.

Ο χώρος απομονώθηκε, ενώ ειδοποιήθηκε η αστυνομία και ειδική ομάδα πυροτεχνουργών του στρατού για να την εξουδετερώσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες έχουν αυξηθεί τα μέτρα φύλαξης του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

 lamiastar.gr.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Το απόλυτο χάος της ΕΡΤ, ο «Γολγοθάς» και όλο το σχέδιο του Παντελή Καψή

Βαθύτατα προβληματισμένος εμφανίζεται ο νέος υφυπουργός παντελής Καψής, αρμόδιος για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, καθώς λίγες ημέρες μετά την ορκωμοσία μοιάζει να συνειδητοποιεί το μέγεθος του προβλήματος το οποίο καλείται να διαχειριστεί.

Προφανώς, όπως λένε συνομιλητές του, σε καμία περίπτωση δεν είχε την εντύπωση πως καλείται να διαχειριστεί ένα εύκολο πρόβλημα, αλλά αυτό που διαπιστώνει καθημερινά ξεπερνά κάθε φαντασία.

Το σίγουρο είναι ότι η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν είχε κανέναν σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα. Δεν είναι σαφές το τι ακριβώς είχε κατά νου το επιτελείο που έλαβε την απόφαση αυτή, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι στα χέρια του κ. Καψή δεν παραθόθηκε κανένα απολύτως σχέδιο.

Ετσι, ο νέος υφυπουργός καλείται να αντιμετωπίσει μια σειρά νομικών, πολιτικών και συνδικαλιστικών προβλημάτων που αποτελούν γόρδιο δεσμό.

Μεγάλη μερίδα των εργαζομένων, αρνείται να εγκαταλείψει τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία, ενώ την ίδια ώρα από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών συνεχίζονται οι κινήσεις που μάλλον αποσπασματικές μπορούν να χαρακτηριστούν και σίγουρα δεν συντελούν στην ομαλή λύση του προβλήματος.

Οι απολύσεις

Για παράδειγμα, σήμερα άρχισε η αποστολή επιστολών σε εργαζόμενους με τις οποίες κοινοποιούνται οι απολύσεις.

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα ανυπόγραφο, άνευ σφραγίδας έγγραφο, το οποίο έλαβαν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, μέσω του ταχυδρομείου. Με αυτό ενημερώνονται πως η «σύμβαση εργασίας ή έργου έχει λυθεί από τις 11.6.2013», ότι έναντι αποζημίωσης θα τους καταβληθούν αποδοχές δύο μηνών, από τις 17.06.2013 και πως μέχρι την παράδοση των περιουσιακών στοιχείων της «καταργηθείσας ΕΡΤ ΑΕ και των θυγατρικών της» είναι υπεύθυνοι για τη διαφύλαξή τους».

Στο έγγραφο αυτό αναφέρεται το όνομα του κ. Γκίκα Μάναλη, πρώην προέδρου της ΕΡΤ, ως «ειδικού διαχειριστή» και τίποτα άλλο περισσότερο.

Οι εργαζόμενοι επικαλούμενοι τις απόψεις νομικών εκτιμούν ότι το χαρτί αυτό, όπως εστάλη σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως έγγραφο καταγγελίας της σύμβασης αφού στερείται των αναλυτικών στοιχείων που αναγράφονται σε αυτή, της σφραγίδας της επιχείρησης και της υπογραφής των δύο μερών, του εργοδότη και του εργαζόμενου. Μπορεί, υποστηρίζουν, να θεωρηθεί μόνο ως έγγραφη ενημέρωση επί των κοινών υπουργικών αποφάσεων για την κατάργηση της ΕΡΤ ΑΕ.

Το εξώδικο των απολυμένων

Σε απάντηση, από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι προχώρησαν στην αποστολή εξώδικου θεωρώντας πως είναι άκυρες οι απολύσεις τους. Το έγγραφο που συνέταξε το νομικό γραφείο του Δημήτρη Περπατάρη υπέγραψαν περίπου 2.000 από τους 2.656 μόνιμους υπαλλήλους της ΕΡΤ ΑΕ.

Οι εργαζόμενοι επικαλούνται την προσφυγή στο ΣτΕ, το άρθρο 15 παρ του Συντάγματος που επιβάλλει την απρόσκοπτη λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, κι άλλα μεταξύ των οποίων η μη συνυπογραφή της απόφαση κατάργησης της ΕΡΤ ΑΕ από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη.

Δηλώνουν πως οι απομακρύνσεις τους είναι άκυρες καθώς παραβιάζουν το ελληνικό εργατικό δίκαιο αλλά και τις σχετικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης που απαγορεύουν τις ομαδικές απολύσεις σημειώνοντας πως η παρουσία τους σε κάθε περίπτωση ακόμη και στην ίδρυση νέου φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είναι υποχρεωτική και με τους ίδιους όρους εργασίας.

Οι εξελίξεις αυτές δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την αυριανή πρώτη ουσιαστική συνάντηση του κ. Καψή με αντιπροσωπεία των εργαζομένων της ΕΡΤ που γίνεται προκειμένου να βρει λύση για να προχωρήσουν οι διαδικασίες ώστε να επανεκμπέμψει πρόγραμμα η δημόσια ραδιοτηλεόραση, να επαναπροσληφθούν οι 2.000 εργαζόμενοι με τις τρίμηνες συμβάσεις και να ετοιμαστεί ο νέος φορέας που θα αποτελέσει και τη διάδοχο κατάσταση της ΕΡΤ.

Τα προβλήματα του Παντελή Καψή

Ακόμη κι αν ξεπεραστούν τα νομικά ζητήματα με τους εργαζόμενους είναι εξαιρετικά αμφίβολο το πότε θα είναι εφικτό να αρχίσουν και πάλι οι εκπομπές και ακόμη περισσότερο πότε θα είναι έτοιμος ο νέος φορέας.

Τα ζητήματα που καλείται να επιλύσει ο κ. Καψής έχουν τις εξής παραμέτρους:

Πρώτον πρέπει να πείσει τους εργαζόμενους να αποχωρήσουν οικειοθελώς. Στα χέρια του έχει μόνον ένα «όπλο». Το επιχείρημα ότι η ΕΡΤ έχει καταργηθεί και αυτό δεν αλλάζει καθώς είναι νόμος του κράτους, έστω και ως πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Από εκεί και πέρα η ουσία είναι ότι μεγάλος αριθμός των εργαζομένων στην ΕΡΤ βρίσκονταν κοντά στη σύνταξη και όταν θα αποχωρούσαν κανονικά θα έπαιρναν ως αποζημίωση κατ' ανώτατο όριο το ποσό των 15.000 ευρώ, ενώ τώρα θα αποζημιωθούν κανονικά με τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας και άρα δικαιούνται πολλαπλάσια αποζημίωση, αναλόγως με τα χρόνια εργασίας και τον μισθό που λάμβαναν.

Παράλληλα, πρέπει να αποσταλούν στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής δύο ομάδες εμπειρογνωμόνων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το υπουργείο Οικονομικών. Η πρώτη πρέπει να παραλάβει τα 6 λογιστήρια της Εταιρείας προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τις νόμιμες απολύσεις και την καταβολή των αποζημιώσεων εφάπαξ ή σε δόσεις.

Η δεύτερη να προχωρήσει σε παραλαβή όλων των πάγιων κινητών περιουσιακών στοιχείων της ΕΡΤ, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, πολλά από αυτά, να τα ξεχρεώσει και να τα φυλάξει έως ότου έρθει ο διαχειριστής του ενδιάμεσου φορέα να τα παραλάβει.

Ο ενδιάμεσος φορέας, τώρα, πρέπει να λάβει νομική υπόσταση, να οριστεί ο διαχειριστής να υπογραφούν οι νέες τρίμηνες συμβάσεις με όσους από τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ το δεχθούν αφού παράλληλα ενημερωθούν για τα κριτήρια ενδεχόμενης πριμοδότησης των παλαιών εργαζόμενων στο νέο κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα που θα δημιουργηθεί.

Ο ρόλος του ΑΣΕΠ

Μόνο που για να καθοριστεί η όποια πριμοδότηση θα πρέπει να υπάρξει ειδική γνωμάτευση του ΑΣΕΠ που θα κληθεί τελικά να εποπτεύσει όλων των οριστικών προσλήψεων και να επικυρώσει τη νομιμότητά τους.

Και μόνη η περιληπτική αυτή αναφορά των όσων έχει να διαχειριστεί ο κ. Καψής καθιστά σαφές το μέγεθος του εγχειρήματος που καλείται να φέρει εις πέρας και τις ανυπέρβλητες δυσκολίες που καλείται να ξεπεράσει.

Και το κερασάκι των πολιτικών αρχηγών

Αν σε αυτά συνυπολογιστεί το γεγονός ότι ο κ. Καψής πριν από κάθε του κίνηση θα πρέπει να ενημερώνει τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα που έχει και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες, τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στον οποίο αναφέρεται απ' ευθείας και τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο τότε είναι προφανής ο Γολγοθάς που επέλεξε να ανέβει.

Φωτογραφία: Eurokinissi

 iefimerida.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 27-06-2013

Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη  για την Ε΄προγραμματική περίοδο και ομόφωνη απόφαση σύμφωνα με την πρόταση του κ. Περγαντά να διεκδικηθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης αύξηση του ορίου πληρωμών στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας (ΣΑΕΠ 766) και στη Συλλογική Απόφαση 066 στα 30 εκ. €, καθώς και στο Πρόγραμμα Παμφωκίς στα 6 εκ €

Στη Λαμία πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, στην οποία ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς αρχικά ενημέρωσε το σώμα σε σχέση με τις διαδικασίες και την πορεία σχεδιασμού της Ε΄προγραμματικής περιόδου 2014-2020, εστιάζοντας σε κρίσιμα ζητήματα και προβληματισμούς και συγκεκριμένα :

«Γίνομαι σαφής και σε σχέση στο περιεχόμενο της 2ης εγκυκλίου του Υπουργείου Ανταγωνιστικότητας, που ως Περιφερειάρχης θα βάλω πολιτική χροιά κι αυτοδιοικητικές θέσεις.

Σ΄αυτή την εγκύκλιο γίνεται η πρώτη αναφορά στην κατανομή των πόρων στις Περιφέρειες την Ε΄προγραμματική περίοδο.
Είναι γνωστό ότι η κοινοτική συνδρομή σε σύνολο χώρας για την περίοδο 2014-2020 προβλέπεται στα 20,6 εκ. €. Η ενδεικτική κατανομή αυτών των πόρων έχει ως εξής :
Οι 5 λιγότερο ανεπτυγμένες περιφέρειες  παίρνουν 6,31 δις
Οι 2 περισσότερο ανεπτυγμένες Αττική και Νότιο Αιγαίο παίρνουν 2,3 δις
Οι 6 περιφέρειες της μετάβασης μεταξύ των οποίων και η Στερεά Ελλάδα, μοιράζονται κοινοτικά κονδύλια 2,1 δις €.
Το Ταμείο Συνοχής είναι στα 3,41 δις €
Για την Αγροτική Ανάπτυξη προβλέπονται 3,72 δις €
Μικρότερα ποσά αφορούν την απασχόληση νέων ανέργων, την ευρωπαική εδαφική συνεργασία και το Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας

Ενώ τέλος, και παρακαλώ συγκρατήστε το, γιατί θα μιλήσουμε στη συνέχεια

2 δις € είναι οι εκτιμώμενοι πρόσθετοι πόροι από τη ρήτρα αναθεώρησης το 2016.

 Εδώ λοιπόν θέλω να είμαι ξεκάθαρος και όπως είπα εξαρχής θα βάλω πολιτικούς προβληματισμούς και ζητήματα.


Πρώτο ζήτημα :
Η κατανομή των πόρων ανά κατηγορία Περιφερειών (που έγινε απ΄την Ευρωπαϊκή Επιτροπή) είναι τουλάχιστον ανισοβαρής.
Δύο Περιφέρειες, το Νότιο Αιγαίο και η Αττική παίρνουν μεγαλύτερο ποσό από τις έξι Περιφέρειες της μετάβασης – όπου και η Στερεά Ελλάδα. Παράλληλα, οι πέντε λιγότερο ανεπτυγμένες Περιφέρειες παίρνουν τα τριπλάσια κονδύλια από τις έξι της μετάβασης.


Δεύτερο ζήτημα :
Άγνωστη είναι μέχρι στιγμής οποιαδήποτε συζήτηση ή σχέδιο για την κατανομή των πόρων μεταξύ των Περιφερειών.
Άγνωστα είναι επίσης και τα υπό σχεδιασμό τομεακά προγράμματα των Υπουργείων, που έχουμε την άποψη πως θα πρέπει να είναι περιορισμένα και εστιασμένα στις αμιγώς εθνικές παρεμβάσεις.

Παράλληλα υπάρχουν πολλά ερωτηματικά, κυρίως σε βασικά οικονομικά ζητήματα. Δηλαδή :

Με ποια κριτήρια θα μοιραστούν τα χρήματα μεταξύ των Περιφερειών
Ποιο θα είναι το ύψος της εθνικής συμμετοχής
Πόσα, ποια και τι ύψους θα είναι θα είναι τα τομεακά προγράμματα
Ποιος είναι ο σχεδιασμός για τα κονδύλια της αγροτικής ανάπτυξης, που επιμένουμε ότι θα πρέπει να ενσωματωθούν στα περιφερειακά προγράμματα.

Κι αυτά θα πρέπει να απαντηθούν. Και να απαντηθούν έγκαιρα, με συζήτηση, διάλογο και κοινή συμφωνία με τις Περιφέρειες.

Τρίτο ζήτημα :
Το ζήτημα του Ταμείου Συνοχής.
Γνωρίζουμε όλοι, πως το Ταμείο Συνοχής χρηματοδοτεί κυρίως εθνικού χαρακτήρα έργα περιβάλλοντος και υποδομών. Κι είναι θετικό ότι και τη νέα προγραμματική περίοδο η χώρα μας θα ωφεληθεί από τα κονδύλια του Ταμείου.
Είναι ώρα να σχεδιάσουμε την προγραμματική περίοδο 2014-2020 με ισοτιμία και δικαιοσύνη, με συμφωνημένη από τις Περιφέρειες εκχώρηση που να ανταποκρίνεται στα πραγματικά προβλήματα των Περιφερειών και ειδικά της Στερεάς Ελλάδας.

Τέταρτο ζήτημα
Τα 2 δις της ρήτρας αναθεώρησης που δεν έχουν ακόμα διασφαλιστεί. Είναι το εκτιμώμενο ποσό που αναμένεται να πάρουμε ως χώρα το 2016 εξαιτίας του στρεβλού δεδομένου να ληφθεί υπόψη στο σχεδιασμό της Ε΄περιόδου το ΑΕΠ της τριετίας 2007-2008-2009.
Επισημάναμε εξαρχής ότι αυτή η τριετία δεν απεικονίζει τη σημερινή πραγματικότητα, κάναμε παρεμβάσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά παρά τις προτάσεις μας, η χώρα μας δεν κατάφερε να αναθεωρηθεί αυτή η οπτική.
Αυτή τη στιγμή λοιπόν, έχουμε μόνο μια «υπόσχεση» για 2 δις το 2016. Η δική μας θέση είναι ότι από τώρα η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει επιτυχείς διαπραγματεύσεις και να διασφαλίσει αυτά τα κονδύλια.
Και βεβαίως, αυτοί οι πρόσθετοι πόροι να συνδράμουν τις περιφέρειες πάλι δίκαια και αναλογικά.»

Παράλληλα, σε σχέση με την Ε΄προγραμματική περίοδο, παρουσιάστηκε από τη Διαχειριστική Αρχή το Σχέδιο πρότασης της Περιφέρειας. Ένα σχέδιο που διαμορφώνεται μέσα από μια διαρκή και συνθετική εταιρική σχέση με τους φορείς της Περιφέρειας, που έχει διασφαλιστεί εδώ και πολλούς μήνες. Από τον Σεπτέμβριο του 2012 μέχρι σήμερα, με συζητήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με συναντήσεις, ενημερώσεις, συσκέψεις σ΄όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Στερεάς Ελλάδας (Χαλκίδα, Λιβαδειά, Καρπενήσι και Δελφούς), με θεματικές ημερίδες, με συνεργασία με τους φορείς, με την Επιτροπή Παρακολούθησης που έγινε το Νοέμβριο υπό την προεδρία μας, με το Αναπτυξιακό Συνέδριο του Απριλίου στα Καμένα Βούρλα, με διαρκή πληροφόρηση μέσα από την ιστοσελίδα και την αλληλοτροφοδότηση της Διαχειριστικής Αρχής.

Στο Σχέδιο για την περίοδο 2014-2020, στους θεματικούς στόχους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας επιδιώκεται η ενίσχυση της έρευνας, της καινοτομίας, της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και του πρωτογενούς τομέα, της περιβαλλοντικής προστασίας, της ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού, της ποιότητας ζωής και της κοινωνικής συνοχής.
Και βεβαίως όλα αυτά να διατρέχονται οριζόντια με τις υποδομές που έχει ανάγκη η Στερεά Ελλάδα και αποτελεσματική δημόσια διοίκηση που αξίζουν οι πολίτες.


Στη συνέχεια ο διάλογος στο Περιφερειακό Συμβούλιο διευρύνθηκε με θέματα σχετικά με τον ασφυκτικό περιορισμό και την καθυστέρηση απόδοσης των εθνικών πόρων και των ΚΑΠ στις Περιφέρειες, που δημιουργούν μεγάλη επιβράδυνση στην εξέλιξη των έργων. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Περγαντάς
«Μετά από δυόμισι χρόνια στην αιρετή Περιφέρεια, είναι προφανές πως η περίοδος της ύφεσης σημάδεψε τη λειτουργία μας με σημαντικά εμπόδια.
Εμπόδια που έχουν να κάνουν με περικοπές στους ΚΑΠ μέχρι και 55 %, και με δραματική καθυστέρηση στην απόδοσή τους. Στην εκπνοή του 2012 πήραμε σχεδόν όλους τους ΚΑΠ της χρονιάς, ενώ για το 2013 δεν έχουμε ακόμα πάρει τίποτα. Επομένως, παρόλο που εμείς καταρτίζουμε και εγκρίνουμε τα προγράμματά μας,  αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα στην υλοποίησή του, μεγάλες καθυστερήσεις στην πορεία υλοποίησης των έργων και φυσικά ακόμα μεγαλύτερη αβεβαιότητα αφού για την απόδοση των οφειλόμενων δεν έχουμε ξεκάθαρες απαντήσεις από το κράτος.

Ένα άλλο εμπόδιο είναι ο ασφυκτικός περιορισμός των εθνικών πόρων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που αναγκαστικά μειώνει τους ρυθμούς εξέλιξης των έργων.

Αυτά τα θέματα που όλοι εντοπίζουμε, που όλοι μέσα απ΄τον ίδιο χώρο βιώνουμε, προτείνω να τα αναδείξουμε μέσα από μια ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Μια απόφαση συγκεκριμένη που θα είναι θέση όλων μας και προφανώς ενισχύει τη διεκδικητική θέση της Περιφέρειάς μας προς το Υπουργείο. Προτείνω λοιπόν να πάρουμε εδώ μια απόφαση με την οποία να ζητάμε την αύξηση του ορίου πληρωμών για το 2013  τόσο στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας (ΣΑΕΠ 766) και στη Συλλογική Απόφαση 066 στα 30 εκ. € και στο Πρόγραμμα Παμφωκίς στα 6 εκ. €»

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα σύμφωνα με την πρόταση του Περιφερειάρχη.

Τέλος, στην ημερήσια διάταξη συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν θέματα που αφορούν την υλοποίηση σημαντικών έργων όπως (ενδεικτικά) η αποκατάσταση του Τρίχινου Γεφυριού στο φαράγγι της Κρύας Λιβαδειάς καθώς και νέες παρεμβάσεις προϋπολογισμού 7 εκ. € σε πυρόπληκτες  περιοχές της Βοιωτίας, της Εύβοιας και της Φθιώτιδας, ενώ παράλληλα εγκρίθηκε ο Οικονομικός Απολογισμός της Περιφέρειας έτους 2012.






Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ανακοινώθηκε και επίσημα η επιλογή του αγωγού TAP

Ικανοποίηση σε Αθήνα και Αζερμπαιτζάν
Η κοινοπραξία Shah Deniz επέλεξε το σχέδιο του αγωγού TAP για την αποστολή του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.
Τη συμφωνία επιβεβαίωσε σήμερα ο περιφερειακός διευθυντής της βρετανικής ΒΡ Γκόρντον Μπιρέλ.
O αγωγός TAP θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το κοίτασμα Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαϊτζάν μέσω Ελλάδας και Αλβανίας προς την Ευρώπη.
Ο αγωγός TAP θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται από το 2015. Θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, αφού θα έχει πρώτα διασυνδεθεί με τον επί τουρκικού εδάφους αγωγό TANAP, και κάνοντας μια διαδρομή 478 χλμ. στη βόρεια Ελλάδα, θα περνά στη γειτονική Αλβανία.
Από εκεί θα βυθίζεται μέχρι και τα 810 μέτρα κάτω από τη θάλασσα της Αδριατικής και θα καταλήγει στις ακτές της Ιταλίας.
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος που η επιλογή για την μεταφορά του αερίου από το Σαχ Ντενίζ ΙΙ προς την Ευρώπη έγινε υπέρ του αγωγού TAP», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του TAP, Kjetil Tungland.
«Αυτό είναι το πρώτο και σημαντικό βήμα για το άνοιγμα του Νοτίου Διαδρόμου και, κοιτάζοντας προς το μέλλον, ο Νότιος Διάδρομος θα έχει να παίξει μέγιστο ρόλο στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και στην διασφάλιση της διαφοροποίησης των προμηθειών αερίου στις αγορές της Δυτικής και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης», σημείωσε.
Η επιλογή του TAPέχει πολλαπλά οφέλη για την Ελλάδα καθώς θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Τα πλεονεκτήματα του πρότζεκτ για την Ελλάδα
Πρόσφατη έκθεση του υπουργείου Εξωτερικών για το ζήτημα των αγωγών, καταγράφει σειρά πλεονεκτημάτων για τη χώρα μας από την επιλογή του αγωγού TAP:
1. Γεωστρατηγική σημασία
Η ολοκλήρωση του αγωγού TAP θα είναι μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν γίνει ποτέ στην χώρα μας και θα σηματοδοτήσει την δυναμική επανατοποθέτηση της Ελλάδας στο γεωστρατηγικό περιβάλλον και στον ενεργειακό χάρτη της περιοχής.
2. Αύξηση πολιτικής βαρύτητας
Η ύπαρξη του αγωγού προβάλλει θετικά πολιτικά μηνύματα τόσο στην περιοχή όσο και στην Ευρώπη για τη βαρύτητα της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή της. Επίσης, ενισχύει την ταυτότητά της ως παράγοντα σταθερότητας. Η Ελλάδα, συμμετέχοντας στον Νότιο Διάδρομο Αερίου, είναι παρούσα στις εξελίξεις που αφορούν την εκμετάλλευση των μεγάλων κοιτασμάτων φυσικού αερίου της Κασπίας.
3. H Ελλάδα καθίσταται ενεργειακός κόμβος και άξονας στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης
Πέραν της μεταφοράς τράνζιτ αερίου προς την δυτική Ευρώπη θα υπάρχει η δυνατότητα διανομής ποσοτήτων στα Βαλκάνια μέσω διασυνδετηρίων αγωγών. Η αγορά της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας θα μπορεί να τροφοδοτείται μέσω του σχεδιαζόμενου αγωγού IGB και τα Δυτικά Βαλκάνια μέσω του σχεδιαζόμενου αγωγού Ιονίου Αδριατικής (Ionian Adriatic Pipeline-IAP).
4. Διαφοροποίηση πηγών φυσικού αερίου για την ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά
H δυνατότητα προμήθειας της ελληνικής αγοράς με φυσικό αέριο μέσω του αγωγού TAP σημαίνει μία πρόσθετη πηγή, άρα αύξηση των επιλογών και της διαπραγματευτικής δύναμης της χώρας μας έναντι των προμηθευτών της. Συνεπώς, ενισχύεται η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας μας και της ευρωπαϊκής αγοράς.
5. Σημαντική άμεση ξένη επένδυση
Ο TAP αποτελεί άμεση ξένη επένδυση στην Ελλάδα ύψους 1,5 δισ. ευρώ.
6. Αύξηση απασχόλησης
Δημιουργία 2.000 άμεσων και 10.000 έμμεσων νέων θέσεων εργασίας.
7. Πολλαπλασιαστικά οφέλη στην ελληνική οικονομία
Η κατασκευή και λειτουργία του έργου θα απαιτήσει την προμήθεια πλειάδας προϊόντων και υπηρεσιών από ελληνικές εταιρείες.
8. Επενδυτική εμπιστοσύνη
Η ολοκλήρωση του έργου δείχνει την εμπιστοσύνη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στη δυναμική και την προοπτική της ελληνικής οικονομίας.
Η «ταυτότητα» του αγωγού TAP
Μέτοχοι:
TAP AXPO(EGL) (Ελβετία — 42,5%) Statoil (Νορβηγία — 42,5%) ΕΟΝ (Γερμανία—15%)
Μεταφορική ικανότητα:
10 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως - με δυνατότητα επέκτασης σε 20 δις. με την προσθήκη δύο σταθμών συμπίεσης στις Σέρρες και τα ελληνοαλβανικά σύνορα.
Διάμετρος αγωγού:
στο χερσαίο (onshore) τμήμα 48 ίντσες (1,2 μέτρα)
στο υποθαλάσσιο (offshore) τμήμα 36 ίντσες (0,91 μέτρα)
Μήκος:
870 χιλιόμετρα συνολικά. Ελλάδα 550 χλμ. Αλβανία 205 χλμ. Αδριατική Θάλασσα 110 χλμ. Ιταλία 5 χλμ.
Υψομετρικές διαφορές:
Υψηλότερο σημείο στα 1800 μέτρα στην Αλβανία
Χαμηλότερο σημείο σε βάθος 810 μέτρων στην Αδριατική Θάλασσα

Newsbomb.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Με πολύ μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση στη Θήβα για την πρόληψη των Εξαρτήσεων

Δραστηριότητες ψυχαγωγίας και δημιουργικής απασχόλησης για κάθε παιδί, έφηβο και ενήλικα, που χτίζουν άμυνες απέναντι σε όλες τις εξαρτήσεις και ενισχύουν τη θετική στάση για τη ζωή,  παρουσίασε το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Βοιωτίας «Πρόταση Ζωής» στην Κεντρική Πλατεία Θήβας, την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013, Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών.

Στην εκδήλωση με θέμα: « Εγώ , εσύ, εμείς,  μαζί, για την  πρόληψη» συμμετείχαν επίσης δεκαεπτά (17)  Σύλλογοι και Κοινωνικοί  Φορείς της πόλης που,  μέσα από τα περίπτερα που είχαν στήσει στην Κεντρική Πλατεία, παρουσίασαν το έργο, τη φιλοσοφία και τις δράσεις τους, που λειτουργούν ως φυσικοί φραγμοί ενάντια σε κάθε είδους εξάρτηση και  ενθαρρύνουν την αυτενέργεια, την επικοινωνία και την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας μεταξύ ατόμων και ομάδων μέσα στην Κοινωνία.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, συνεχάρη τις κυρίες Ειρήνη Λύγγου και Ευγενία Βούλγαρη, που στελεχώνουν το Παράρτημα του Κέντρου στη Θήβα, για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και την ποιότητα του έργου που προσφέρουν για την πρόληψη των εξαρτήσεων.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά  οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Θήβας.

Αναλυτικά οι σύλλογοι και κοινωνικοί φορείς που συμμετείχαν στην εκδήλωση ήταν οι:

 «Αναπνευστήρας», Γ.Σ. Πίνδαρος Θήβας, Δημοτικό Ωδείο Θήβας, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Θήβας, Ένωση Μικρασιατών Θήβας, ΚΕΘΕΑ εν δρασει, Λύκειο Ελληνίδων Θηβών, Σύλλογος Φωτογραφίας και Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας «ΕΛΕΙΤΡΟΧΟΣ», Σύλλογος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ» Θήβας,  Σύλλογος Χιονοδρόμων, Ορειβατών, Ποδηλατών Θήβας, Σύλλογος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «ΛΑΙΟΣ», Σύλλογος Γυναικών Θήβας «ΙΣΜΗΝΗ», Φιλοζωικός Σύλλογος Θήβας «ΑΓΙΟΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ», Χριστιανική Ένωση Νεανίδων Θήβας.

















Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΑΡΝΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΕΙΔ.ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡ.ΣΥΜΒ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΑΣΩΠΟΣ


 ΜΕ ΘΕΜΑ: ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΑΣΩΠΟΥ και ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.
Μετά την καταδικαστική απόφαση της Ευρωπαικής Επιτροπής τών Κοινωνικών Δικαιωμάτων κατά της Κεντρικής και Περιφερειακής Διοίκησης , ζητησαμε  γραπτώς στις 19/6/13και αριθμ.πρωτ.390, ειδική συνεδρίαση του Περ.Συμβουλίου προκειμένου να εξετασθεί το θέμα αυτό με βάση τα νέα δεδομένα και τις συνέπειες της απόφασης.
 Επειδή δεν υπήρξε καμία  απάντηση ,λόγω της σοβαρότητας  του θέματος και των επιπτώσεων στη Δημόσια Υγεία ,επανήλθαμε προφορικά στη σημερινή Συνεδρίαση του  Περ.Συμβουλίου 27/6, οπου η Περιφερειακή Αρχή αρνήθηκε και πάλι την σύγκληση ειδικής Συνεδρίασης επικαλούμενη διαδικαστικούς λόγους.
 Πρός ενημέρωση σας παραθέτουμε το κείμενο του αιτήματος μας:

                                 
  Προς
                                           Τον  Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς
                                           Κοιν:    Κον.  Περιφερειάρχη Στερεάς  Ελλάδας

                                                                                                     Λαμία
Κύριε  Πρόεδρε
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, όργανο ελέγχου του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη τον οποίο έχει κυρώσει η Ελλάδα με το ν.1426/1984 ΦΕΚ Α’32, μετά από προσφυγή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Aνθρώπου κατά της Κεντρικής Διοίκησης, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και του Δήμου  Οινοφύτων
        Καταλόγισε ευθύνη και  παραβίαση του άρθρου 11 του Ε.Κ.Χ . με απόφαση της, που δημοσιεύτηκε στις 5-6-13,αναφορικά με το δικαίωμα στην Υγεία των κατοίκων των Οινοφύτων
Ειδικότερα έκρινε ότι, η Κεντρική Διοίκηση και οι Νομαρχιακές και Δημοτικές αρχές, εκτός των άλλων δεν εξασφάλισαν την αποτελεσματική εφαρμογή των περιβαλλοντικών κανόνων με τους καταλλήλους ελεγκτικούς μηχανισμούς για τις βιομηχανικές εκπομπές και την έγκαιρη αντιμετώπιση της εμφάνισης εξασθενούς  χρωμίου στο νερό και δεν αξιολόγησαν τους κινδύνους για την Υγεία των πληττομένων πληθυσμών.
 Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου καλεί την Πολιτεία να λάβει τα κατάλληλα και αποτελεσματικά μέτρα στο πνεύμα και το γράμμα της απόφασης ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των κατοίκων της περιοχής, έστω και την ύστατη ώρα.
Το πρόβλημα της ρύπανσης του Ασωπού και της άτυπης ΒΙΠΕ  Οινοφύτων είναι γνωστό στο πανελλήνιο και όχι μόνο
  Όμως, παρά τις διαρκείς εξαγγελίες μέτρων και τις διαβεβαιώσεις ότι θα εφαρμοστεί  η ΚΥΑ 20488/19-5-2010  θα έπρεπε   να έχει συντελεσθεί  η απορρύπανση του ποταμού και να γίνει και πάλι πνεύμονας ζωής από εστία μόλυνσης και κίνδυνος για την δημόσια υγεία .

Η πρώτη αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Στερεάς  είναι η πλέον αρμόδια της για την περιφέρειας της  και οφείλει να δικαιώσει την εξαγγελία του Περιφερειάρχη κ. Περγαντά  οποίος όταν υπέγραφε την σύμβαση με το Ε.Μ.Π έθεσε «Tό θέμα του Ασωπού  στις άμεσες προτεραιότητες μας »
     Κύριε  Πρόεδρε
Λόγω της σοβαρότητας του θέματος  σας καλώ να συγκαλέσετε Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς ,με πρόσκληση και σε ενδιαφερομένους φορείς ,προκειμένου να   ενημερωθούμε για τη μέχρι τώρα πορεία και να ληφθούν αποφάσεις και πρωτοβουλίες  για την  αντιμετώπιση  του.


       ΛΙΒΑΔΕΙΑ 19-6-2013                                                     Με τιμή
                           
                                                                               Καρακικές Σεραφείμ
                                     
                                                                    Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Στ.Ελλάδας

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

O Σπύρος Αντωνάκης έφυγε πρόωρα σε ηλικία 54 ετών.

O Σπύρος Αντωνάκης έφυγε πρόωρα σε ηλικία 54 ετών.
Ήταν παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΑΟ Θήβα ενώ ξεκίνησε την καριέρα του από τον ΑΡΗ ΘΗΒΑΣ
Όπως διαβάζουμε στο ViotiaShop αγωνίστηκε παληκαρίσια με την επάρατη νόσο που τον ταλαιπωρούσε τα τελευταία χρόνια, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.











Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Βγάλτε την Ζ΄ΜΑΚ..! 9 Μέρες έχουν στήσει αντάρτικο στον Παρνασσό οι ουτσεκάδες.. Τι περιμένουν;

ΕΝΝΙΑ ΜΕΡΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΥΤΣΕΚΑΔΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΓΥΡΩ ΒΟΥΝΑ ΕΝΩ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΩΣ ΕΔΡΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΡΥΜΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΑΣΣΟΥ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΑΝΤΑΡΙΚΟ...

ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ Ή ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ Ή ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΙΔΟΥ ΛΑΜΠΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΝΤΩΝ ΤΗΣ Ζ' ΜΑΚ...


http://www.stoxos.gr/

ΠΗΓΗ

Κατοχηκά Νέα


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Μεγάλη φωτιά στη Βοιωτία

Μεγάλη φωτιά τώρα στο Μαυρομάτι Βοιωτίας εκδηλώθηκε πριν λίγη ώρα σήμερα 27/6. Η πυροσβεστική πηγαίνει στο σημείο άμμεσα. Η φωτιά βρίσκεται στην περιοχή ανάμεσα στο Μαυρομάτι και στις Θεσπιές. O συνεργάτης του viotiashop Δημήτρης Παπαθεοδοσίου πηγαίνει στο σημείο της πυρκαγιάς για να μας μεταφέρει νεότερα.

Θα σας κρατάμε ενήμερους!!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

1.24

Απ'ότι μας ενημερωνουν η φωτιά είναι σε δύσβατο σημείο, και καίγονται ελαιόδεντρα. Πυροσβεστικά οχήματα είναι ήδη στο σημείο, και η φωτιά αν και είναι μακρυά ακόμα από τις Θεσπιές έχει κατεύθυνση προς τα εκεί.

2.00

Έσβησε η φωτιά στο Μαυρομάτι Βοιωτίας πολύ γρήγορα αν και ήταν πολύ μεγάλη, χάρη στην βοήθεια της πυροσβεστικής και των αγροτών της περιοχής που βοήθησαν πολύ φτιάχνοντας αντιπυρική ζώνη.

Πολύτιμη η βοήθεια του Κωνσταντίνου Κώνστα ο οποίος έδωσε μάχη με τις φλόγες και βοήθησε πολύ με το τρακτέρ του μέσα στη φωτιά όπως μας πληροφόρησαν οι συγχωριανοί του.


Viotiashop

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

«Γ.Σ. ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΘΗΒΩΝ»



Για μία ακόμη φορά, ο  Σύλλογός μας «Γ.Σ. ΠΙΝΔΑΡΟΣ» ακούστηκε  στους Πανελλήνιους αγώνες ανοικτού στίβου Παίδων-Κορασίδων, που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ  & πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 22 & Κυριακή 23 Ιουνίου 2013 στα Τρίκαλα.

Συγκεκριμένα :
η ΣΙΔΕΡΗ ΣΟΦΙΑ με χρόνο 59:80’ στα 400μ. κατάφερε να κάνει ατομικό ρεκόρ και να καταλάβει την 4η θέση κερδίζοντας έτσι τη συμμετοχή της με την Εθνική Ελλάδας  στους Βαλκανικούς αγώνες παίδων - Κορασίδων.
Επίσης η ίδια αθλήτρια  με χρόνο 26:54’ στα 200μ. και νέο ατομικό ρεκόρ χωρίς όμως να καταφέρει να μπεί στον τελικό.

Η Κρεμμύδα Τριανταφυλλιά  κατάφερε στο τριπλούν με 11,64 να κερδίσει την 4η θέση,  παρόλο που συμμετείχε με τραυματισμό και έντονους πόνους και τη συμμετοχή της μαζί με τη Σιδέρη Σοφία με την  Εθνική Ελλάδος στους Βαλκανικούς αγώνες παίδων - Κορασίδων.
Η ίδια αθλήτρια συμμετείχε και στο μήκος.

Επίσης στους ίδιους αγώνες συμμετείχαν και οι αθλητές Ζωγανά Αναστασία στο δίσκο, Παυλιώτης Φώτης στο ακόντιο  που όμως παρά την πολύ καλή τους προσπάθεια δεν κατάφεραν να πετύχουν  το καλύτερο δυνατόν του εαυτού τους.

    Το Δ.Σ. του Γ.Σ.ΠΙΝΔΑΡΟΣ  εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια κι ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά και στους προπονητές τους για τη σκληρή δουλειά που προσφέρουν.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ωρέ Καραμήτρο, έτσι θα γίνει η ανάκαμψη;


Έφτασε η ώρα τους και περιμένοντας τον πελαργό να τους φέρει τον καρπό της αγάπης τους προσπαθούν σαν δυό χελιδονάκια ψαλιδωτά να φτιάξουν την φωλίτσα τους, για να προστατέψουν  αυτό που θάρθει. Ανήμπορο, κλαψιάρικο, μαχόμενο να κερδίσει μια θέση κάτω από τον ήλιο της παναθρωπιάς. Μια ζεστασιά που θα αντικαταστήσει την θαλπωρή μιας μήτρας  που φιλοξένησε για εννέα μήνες το ανάπτυγμα ενός από τα θαύματα της ανθρώπινης ύπαρξης. Ίσως και το μεγαλύτερο όλων.
Αυτή η ετοιμασία της φωλιάς δυστυχώς είναι ευρωβόρα και δαπανηρή. Ενοίκιο για την φωλιά, δαπάνη για τα χρειώδη και τα μάτια ψηλά στη ζωγραφιά του αγιογράφου που η ψυχή μετουσιώνει σε υπερβατική αγιοσύνη. Mε μάτια και αυτιά ανοιχτά, έτοιμη να ακούσει το παράπονο, το κάθε παράπονο και την κάθε ικεσία. Είναι από αυτά που γελάει ο τσιφούτης βλέποντας κέρδη ακόμη και στην σταύρωση.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο