Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Η Γ Ε Ω Τ Ε Χ Ν Ο Λ Ο Γ Ι Α

ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗ
ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Απόστολος Κούρτης
Πλοίαρχος ΛΣ
Το παρόν ανακοινώθηκε στις 1-11-2000 στο Φόρουμ
Ναυτικών Μουσείων της Μεσογείου Οι δρόμοι της
θάλασσας = Mediterranean sea routs 7η Συνάντηση
Ναυτικών Μουσείων Μεσογείου για την Μεσογειακή
Ναυτική Κληρονοµιά, Αθήνα 1-2 Νοεμβρίου 2000.
Δημοσιεύεται στο Περί Αλός με την έγκριση του
συγγραφέως Αποστόλου Κούρτη.
 




ΦΩΤΟ: BT
http://smallmouthinyoursoup.blogspot.gr/2008/08/excellent-tube-bite-for-smallmouth-bass.html
Α’     Ε Ι Σ Α Γ Ω Γ Η:

ΣΤ΄ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΕΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ ΣΗΜΕΡΑ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΣΤ΄ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΕΙΑ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ
Οργάνωση: πολιτιστικός σύλλογος Γλυκομηλιάς


Ανακοίνωση του Αυτοδιοικητικού Ριζοσπαστικού Κινήματος Θήβας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

O Δήμος Θηβαίων ανέθεσε απ’ ευθείας αντί 12.600€ εργασίες για το νέο κοιμητήριο Βαγίων στον Ιωάννη Παπαλουκά, πατέρα του επανεκλεγέντος μέλους του Τοπικού Συμβουλίου Βαγίων της Δ.Ε. Βαγίων Ευάγγελου Παπαλουκά (1ος βαθμός συγγένειας). Το ποσό της ανάθεσης πιθανότατα βρίσκεται εντός των ορίων απ’ ευθείας ανάθεσης μικρών έργων των ΟΤΑ (ποσό 10.271,46€ + ΦΠΑ).

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΔΑΜΑΣΚΟΥ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓ.ΛΟΥΚΑ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Ο ελληνορθόδοξος επίσκοπος Δαμασκού Λούκας Khoury επισκέφθηκε την Ελλάδα και μάλιστα την ιστορική Μονή του Αγίου Λουκά στο Στείρι Βοιωτίας με τα καταπληκτικά καλοσυντηρημένα ψηφιδωτά και την κρύπτη όπου βρίκσκεται ο τάφος του Αγίου. Στη Μονή είναι αποθησαυρισμένο το σεπτό σκήνωμα του αγίου. Στο προσωπικό του ιστολόγιο συγκινημένος γράφει χαρακτηριστικά : « Από την μονή του Αγίου Λουκά του 11ου αι.μ.Χ όπου εμείς προσευχηθήκαμε πέρασαν πολλοί κατακτητές όπως Τούρκοι και Γερμανοί.Ανάψαμε ένα κερί για την ειρήνη στη Συρία και τη Γάζα και σε όλην την περιοχή και για την κοινότητά μας και τον πληθυσμό μας στη Μοσούλη….

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΘΗΒΑ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΕΛΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ GRAND-PRIX ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ

ΘΗΒΑ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

80 ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Α
Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΕΤΟΣ ΓΕΝ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΔΟΣΗ
1 ΚΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1999 ΓΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ 9.49
2 ΑΛΤΖΕΡΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1999 ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΘΗΒΩΝ 10.02
3 ΓΡΑΜΠΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 1999 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 10.50
4 ΜΑΚΡΥΔΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 2000 ΓΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ 10.68
5 ΣΤΑΜΕΛΟΣ ΝΑΠΟΛΕΩΝ 2000 ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΘΗΒΩΝ 10.92

ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ


           
    Εισαγωγή
                         ------------
Ότι δεν πέτυχαν οι Πέρσες τότε επί Ελληνο-Περσικών πολέμων, επί
Περσών Βασιλέων Δαρείου-& Ξέρξη, στη μάχη των Θερμοπυλών (480 π.χ.), Μαραθώνος (490 π.χ.), Πλαταιών, και Σαλαμίνος (480 π.χ.), το επιτυγχάνουν σήμερα οι Σιωνιστές Κοσμοκράτορες, διά της λαθρομεταναστεύσεως  Ισλαμιστών Μουσουλμάνων λαθρομεταναστών, προερχομένων από χώρες γειτονικές της πάλαι Περσίας.
Με δέλεαρ την Ε.Ε. και το ευρώ, οι Σιωνιστές Παντοκράτορες, για να κατακτήσουν την Ελλάδα, σχεδίασαν και εφάρμοσαν το σατανικό σχέδιο της λαθρομετανάστευσης.

Συνάντηση Μουλκιώτη με τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων κ. Κων/νο Τριάντη για τον Ασωπό

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης, θα έχει την Τρίτη 29 Ιουλίου 2014, στην Αθήνα, κοινή συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων κ. Κων/νο Τριάντη και τον Γενικό Επιθεωρητή Περιβάλλοντος κ. Παναγιώτη Μέρκο, με μοναδικό θέμα τις συγκεκριμένες δράσεις για τον εντοπισμό των ρυπαντών του Ασωπού.

Πάνω από 200 παραβάσεις στη Στερεά

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το τελευταίο διήμερο στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα προχθές (23-07-2014) σε περιοχές της Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, αλλά και χθες (24-07-2014) σε περιοχές της Βοιωτίας, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι Κομματικές Οργανώσεις Θήβας του Κ.Κ.Ε. διοργανώνουν γλέντι στις πάνω Εργατικές Κατοικίες στο Τάχι.

Οι Κομματικές Οργανώσεις Θήβας του Κ.Κ.Ε. διοργανώνουν γλέντι με ζωντανή μουσική (λαϊκό – ρεμπέτικο συγκρότημα) το Σάββατο 26 Ιούλη, ώρα 20:30 μμ στις πάνω Εργατικές Κατοικίες στο Τάχι. Θα προσφέρεται σουβλάκι, αναψυκτικό, νερό, μπύρα και κρασί

ΜΕΚΕΑ-ΠΔ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Από τη σφαγή στην Ουκρανία στη σφαγή των Παλαιστίνιων

14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΚΕΑ/ΠΔ: ΑΠΟ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ
Το νέο αιματοκύλισμα του λαού της Παλαιστίνης, διαδικασία που ακολουθείται πιστά ανά τακτά χρονικά διαστήματα από το σιωναζιστικό κράτος του Ισραήλ με διακηρυγμένο στόχο την εγκαθίδρυση του «καθαρού» κράτους του, ήρθε ως τραγικό γεγονός να επιβεβαιώσει την αθλιότητα και την πλήρη ενσωμάτωση μιας κατ’ όνομα «αριστεράς» στις επιταγές και τους στόχους του συστήματος.

Πρόσκληση για την 13η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων

Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 23039/25-7-2014 πρόσκληση για την 13η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παλαιού Δημαρχείου-οδός Πινδάρου & Οιδίποδος, στις  30  ΙΟΥΛΙΟΥ του 2014, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 19:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Αλήθειες και ψέματα για την μπύρα ΦΙΞ

Από τον Παναγή Μάμο. 

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΖΥΘΟΥ - ΜΠΥΡΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΟΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΦΙΞ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑΣ 


Τα όσα περιγράφονται στο πιο κάτω άρθρο δεν ανταποκρίνονται στην ιστορική πραγματικότητα αντιθέτως την βιάζουν βάναυσα:
"

EDGE OF TOMMOROW - Στα Όρια του Αύριο στον Κινηματογράφο "Σόνια"Θήβας

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ
EDGE OF TOMMOROW - Στα Όρια του Αύριο
ώρα έναρξης προβολής : 21:30
Σκηνοθεσία: Νταγκ Λίμαν
Ηθοποιοί: Τομ Κρουζ,  Έμιλι Μπλαντ, Μπιλ Πάξτον
Διάρκεια: 113'

   

   ΠΕΡΙΛΗΨΗ:

Το στέκι των Θηβαίων της Αθήνας

Μια ολόκληρη κοινότητα αποτελούν οι Θηβαίοι που διαμένουν μόνιμα ή προσωρινά (για σπουδές κλπ) στην Αθήνα. Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που να τους ενώνει, πέραν κάποιων τυχαίων συναντήσεων και  της αναφοράς στη γενέτειρα πόλη τους τη Θήβα.
Ετσι μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, ξεκίνησε μια πρωτοβουλία να συναντηθούν, να γνωριστούν και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα στέκι στην καρδιά της Αθήνας, εύκολα προσβάσιμο από όλους. Δημιουργήθηκε σελίδα...

ΔΡΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΘΗΒΑΣ

19η δράση Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2014, στη Βιβλιοθήκη Θήβας

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014
Η μέρα του πριν και του μετά
Διαβάσαμε το βιβλίο του Μαξ Βέλθουις,
Ο Βάτραχος κι ο Ξένος και μετά ζωγραφίσαμε
και βάλαμε τα γεγονότα στη σωστή σειρά.
 Με την Ευθυμία Παπαναστασίου

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

«Η Μέρκελ μισεί θανάσιμα τους Έλληνες»

«Πρέπει να τους αρπάζεις από τα μαλλιά, να τους βουτάς το κεφάλι στο νερό και λίγο πριν σκάσουν, να τους αφήνεις να πάρουν μια ανάσα. Και μετά ξανά το ίδιο...»

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται το πρωτοφανές μίσος της Γερμανίδας καγκελαρίου εναντίον της Ελλάδας και του ελληνικού λαού.
Βέβαια δεν περιμέναμε από την κ. Μέρκελ, μετά από την βάρβαρη πολιτική που ακολουθεί εναντίον της Ελλάδος να μας αγαπάει κιόλας, αλλά επιβεβαιώνεται το μίσος της και το «αρρωστημένο» της μυαλό.

Μωραίνει Κύριος Ὅν Βούλεται Ἀπολέσαι

(Μία περιεκτικὴ ἀπάντηση σὲ ὅσους γιὰ χάρη τοῦ "νανουρίσματος" τῶν πιστῶν διαστρέφουν τὸ πνεῦμα τῶν Λόγων τῶν Ὅσιων Γερόντων Παϊσίου καὶ Πορφυρίου). 

Tου Πρεσβυτέρου Ἀθανασίου Μηνᾶ. 
Ὅπως τότε, μὲ τοὺς Γραμματεῖς καὶ Φαρισαίους, τοὺς Ἡρῳδιανοὺς καὶ Σαδδουκαίους, στὴν πρώτη παρουσία τοῦ Μεσσίου Ἰησοῦ, ἔτσι καὶ τώρα στοὺς ἐσχάτους καιρούς, ἰσχύει ἀπολύτως ὁ Λόγος αὐτός:...

Ελεεινό άρθρο του BBC κατά της Αρχαίας Ελλάδας

Το BBC σήμερα φιλοξενεί άρθρο-λίβελλο του Armand d’Angour, απ’ το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, με τίτλο “How many Greek legends were really true?”. Το αισχρό κείμενο σε πολλά σημεία προσπαθεί να υποτιμήσει τον ελληνικό πολιτισμό και επιχειρεί να μειώσει την συμβολή του ελληνικού πνεύματος. Η λέξη προβοκάτσια ίσως

Συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης εργασιών επί της οδού Επαμεινώνδα, από τον Εμπορικό Σύλλογο Θήβας

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Θηβών ενημερώνουν ότι στις 17 Ιουλίου 2014 πραγματοποιήθηκε διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο παρουσία καταστηματαρχών που δραστηριοποιούνται επί της οδού Επαμεινώνδα με ένα και μοναδικό θέμα τα έργα επί της συγκεκριμένης οδού.
Κατά τη συνεδρίαση αποφασίσθηκε να συσταθεί μία επιτροπή με συγκεκριμένες δράσεις όπως :

Φόβοι για νέα ατυχήματα στο εσωτερικό οδικό δίκτυο της Κωπαίδας

Την περιφέρεια Στερεάς χρίζει υπεύθυνη για τη μελέτη και συντήρηση του εσωτερικού δικτύου της Κωπαίδας ο Δήμαρχος Ορχομενού καθώς η τοπική αυτοδιοίκηση αδυνατεί να ανταπεξέλθει σε αυτή τη δαπάνη.

Το εσωτερικό οδικό δίκτυο της Κωπαίδας συνεχώς υποχωρεί εγκυμονώντας κινδύνους ακόμη και για νέα θύματα και ο αντιεπριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης λυτρώνει από τη μία τους κατοίκους της περιοχής αλλά προσθέτει από την άλλη έναν ακόμη πονοκέφαλο στη νέα περιφερειακή αρχή υποδεικνύοντας ακόμη και χρηματοδοτική πηγή για την εκτέλεση του έργου.

Ο «ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ» ΤΟΥ… ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το σκηνικό της καταστροφής που άρχισε με την μεγάλη άπατη της λεγόμενης και αμερικανοκίνητης Αραβικής Άνοιξης, το 2010, (Αραβική Άνοιξη 2010–2014, ονομάστηκε ένα κύμα διαδηλώσεων και διαμαρτυριών στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική που εκδηλώθηκε από τις 18 Δεκεμβρίου του 2010), είχε δυο συγκεκριμένους στόχους. Ο ένας ήταν τα ενεργειακά κοιτάσματα της ευρύτερης περιοχής με βασικό στόχο την
ενεργειακή απεξάρτηση της Δύσης από την Ρωσία και το Ιράν και ο άλλος, ο ίδιος Ρώσος πρόεδρος, Βλαδιμήρ Πούτιν.

ΔΝΤ: Αστοχήσαμε στην Ελλάδα -Οι περικοπές στους μισθούς δεν βελτίωσαν την ανταγωνιστικότητα

Νέα παραδοχή αστοχίας έρχεται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναφορικά με τα δημοσιονομικά μέτρα και την περικοπή μισθών που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα κατά την περίοδο της κρίσης.

Στην τελευταία του έκθεση με θέμα: «Η προσαρμογή στις ελλειμματικές χώρες της ευρωζώνης: Πρόοδος, Προκλήσεις και Πολιτικές» αναφέρεται ότι η δημοσιονομική προσαρμογή και οι μεγάλες περικοπές μισθών που ακολούθησε η Ελλάδα δεν βελτίωσαν την ανταγωνιστικότητα και -πολύ περισσότερο- οδήγησαν σε πτώση την παραγωγικότητα.

Πεινάει το 34,6% των Ελλήνων

Δραματικά είναι τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σε ό, τι αφορά στην οικονομική κατάσταση των πολιτών της χώρας.
Συγκεκριμένα κάτω από το όριο της φτώχειας διαβιούν 3.795.100 άτομα στην Ελλάδα, γεγονός που φέρνει την Ελλάδα στην 4η θέση μεταξύ των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το υψηλότερο ποσοστό πολιτών στο όριο της φτώχειας.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνική Στατιστικής Αρχής που περιλαμβάνονται στην έκθεση του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών για την ελληνική οικονομία, το ποσοστό των Ελλήνων που ζούσαν πέρυσι στο όριο της φτώχειας (εισόδημα μικρότερο από το 60% του εθνικού διάμεσου διαθέσιμου εισοδήματος) ανήλθε σε 34,6% ή σε 3.795.100 άτομα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗΣ : Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ '' ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ '' ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ COMMISSION ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ

23/7/2014
Γ. ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗΣ: ¨ΧΤΥΠΑΜΕ¨ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ COMMISSION
Να μπει η εταιρεία ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨ στα Προγράμματά της για τη Νεολαία, τον Πολιτισμό και τα Αναβολικά.

Κίνηση υψηλών στόχων έκανε τις προηγούμενες ημέρες ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Κατσιμπάρδης, για λογαριασμό της μη κερδοσκοπικής εταιρείας αστικού τύπου, ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨, της οποίας έχει εκλεγεί πρόεδρος.
Συγκεκριμένα υπέβαλλε πρόταση σε σχετική προκήρυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα πλαίσια του Προγράμματος Erasmus, που έχει ως στόχο να αναπτύξει ένα ευρωπαϊκό δίκτυο, ανάμεσα σε φορείς από 6 χώρες, ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ, και τη Γαλλία, Δανία, Ιταλία, Λιθουανία και τη Μεγάλη Βρετανία (ΩΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ), που θα συμπεριλάβει Πανεπιστήμια...

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Ο Γιάννης Πλούταρχος στη Θήβα-φωτο



Διαβάστε περισσότερα »

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Το τελευταίο Γκραν Πρι της σεζόν γίνεται την Τετάρτη στη Θήβα, στη μνήμη του προπονητή Χρήστου Βουδούρη.

Η Θήβα είναι η επόμενη στάση των Ελλήνων αθλητών

Το τελευταίο Γκραν Πρι της σεζόν γίνεται την Τετάρτη στη Θήβα, στη μνήμη του προπονητή Χρήστου Βουδούρη. Στους αγώνες αναμένεται να συμμετάσχουν πολλοί Έλληνες αθλητές, που είτε θα επιδιώξουν να δώσουν συνέχεια στις αγωνιστικές τους εμφανίσεις είτε θα κυνηγήσουν τα όρια για τη Ζυρίχη.

DALCAPO.... Το πιο ΙΝ καφέ της πόλης άνοιξε και σας περιμένει!!!!! Εγκαίνια του καφέ DalCapo

Πινδάρου 37

στην κεντρική Πλατεία της Θήβας

6985756895

Στο πιο κεντρικό σημείο της Θήβας, στην κεντρική πλατεία , δημιουργήθηκε για εσάς το πιο In μαγαζί της πόλης μας το καφέ DALCAPO.

Ένας χώρος "ζεστός" για κάθε εποχή, για κάθε ηλικία, για κάθε γούστο.   Άριστη εξυπηρέτηση, καλόγουστη διακόσμηση, με εξωτερικό χώρο για δροσερές καλοκαιρινές  νύχτες και ένα πολύ ζεστό εσωτερικό περιβάλλον που σου υπόσχεται έναν χειμώνα αξέχαστο με διάφορα events.

Για τον καφέ σας, το ποτό σας, το γλυκό και το μεζέ.... καφέ DalCapo στη Θήβα

Διαβάστε περισσότερα »


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

«Ο κ. Χαρδούβελης επιβεβαίωσε το αυτονόητο: ‘’Στις αποικίες δεν υπάρχει Δικαιοσύνη!’’»

Η ωμή παρέμβαση – παρότρυνση του υπουργού Οικονομικών κ. Χαρδούβελη στους Έλληνες δικαστές, να βγάζουν αποφάσεις υπέρ της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να διατηρηθεί το πλεόνασμα, αποδεικνύει ότι και η Θέμις στο τόπο μας τελεί υπό την εποπτεία των δυνάμεων κατοχής. Επομένως το τελευταίο καταφύγιο κάθε Έλληνα πολίτη, που είναι η Δικαιοσύνη, έχει πάψει να υφίσταται εν καιρώ μνημονίου.

ΠΕΡΙ Α - ΦΙΛΟΣΟΦΗΣ ΕΠΟΧΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ...

Στο σημερινό ιστορικό πλαίσιο,που το διαμορφώνουν πολλοί παράγοντες, γενικοί και επί μέρους, πολύς λόγος γίνεται περί "κρίσης της δημοκρατίας, της ελευθερίας και του αστικού καθεστώτος". Της κρίσης αυτής κύριο χαρακτηριστικό είναι η διάλυση της κοινωνικής συνοχής, όπου ανενεργούν οι θεσμοί ως φορείς αξιών. Επακόλουθον; Η αλόγιστη διαπερατότητα μεταξύ των κοινωνικών στρωμάτων, χωρίς όρια και μέτρα, που εμφανίζεται ως "δημοκρατία", ενώ δεν είναι παρά μια επικίνδυνη "μεταξίωση", που τείνει ραγδαίως σε "απαξίωση" και μεταροπή των πάντων σε "ανταλλάξιμες αξίες".

Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΦΤΗΝΙΑΣ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ – ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ PROTAGON…ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ «ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ» ΣΤΟ ΝΗΣΙ…

Το κείμενο υπέγραφε η Καλλιόπη Θεοδωροπούλου και είναι αναγνώστρια του σάιτ και εργαζόμενη στο νησί των ανέμων. Εγραφε στο άρθρο της:

«Αυτό που συμβαίνει φέτος το καλοκαίρι στη Μύκονο είναι κατάντια και πλήρης ξεπεσμός ενός κοσμοπολίτικου νησιού που αυτή τη στιγμή που σας γράφω χτυπιέται αλύπητα από ένα απίστευτης αγένειας, θράσους, γυφτιάς, κακογουστιάς, φτήνιας και λεκτικής επιθετικότητας τσουνάμι, που όμοιό του δεν έχουμε ματαδεί.

Το 95% των καταστημάτων κλειστά στη Λιβαδειά. Δεν ακολούθησαν και οι καταναλωτές

Έμποροι και καταναλωτές στη Λιβαδειά γύρισαν την πλάτη στο νέο νόμο που προβλέπει τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων αυτή την Κυριακή.


Το 95% των εμπορικών στη Λιβαδειά παρέμειναν κλειστά τηρώντας την πρόσφατη απόφαση του εμπορικού συλλόγου Λιβαδειάς και το καταναλωτικό απέδειξε ότι δεν είχε ούτε τη διάθεση αλλά ούτε και την πρόθεση να προβεί σε οποιαδήποτε αγορά.
Στη Λιβαδειά τους καταναλωτές εξυπηρέτησαν Κυριακή, αλυσίδες καταστημάτων και σούπερ μάρκετ.

Ολοκληρώθηκε το έργο του εκσυγχρονισμού του λιμανιού της Κύμης


Σε διάστημα δυο περίπου ετών μετά την υπογραφή της σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχο Περγαντά και την έναρξη των εργασιών ολοκληρώθηκε η κατασκευή του έργου με πλήρη τίτλο «Τροποποίηση και εκσυγχρονισμός λιμένα Κύμης». Το έργο είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας), με προϋπολογισμό 8.979.000 € και συμβατικό αντικείμενο 4.617.711 €.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ -24 Αυγούστου 2014



Εξαιρετικό και φέτος το Φεστιβάλ της Αρβανίτσας στο Κυριάκι

Ξεπέρασαν τους 5.000 οι επισκέπτες του φετινού μουσικού φεστιβάλ της Αρβανίτσας στο Κυριάκι με τους διοργανωτές να υποστηρίζουν με αισιοδοξία ότι ο συγκεκριμένος θεσμός τα επόμενα χρόνια θα αποτελεί πανελλήνιο πολιτιστικό γεγονός.


Μεγάλα ονόματα του Ελληνικού πενταγράμμου και όχι μόνο έδωσαν το παρών και στήριξαν την προσπάθεια απλών πολιτών, μελών του ορειβατικού συλλόγου Κυριακίου που με την σειρά τους προσέφεραν μοναδικές στιγμές διασκέδασης σε ένα μοναδικό τοπίο.

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Χάνουμε μεγάλο μέρος της εθνικής μας «αφρόκρεμας»!

Βρέθηκα, το τελευταίο χρονικό διάστημα, ανάμεσα σε νέους και νέες με ηλικίες από τα 25 έως τα 40 χρόνια και με ακαδημαϊκές περγαμηνές του ενός και δύο πτυχίων, Μάστερ και Διδακτορικών.
Αναφέρομαι σε νέους και νέες που συνάντησα στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ολλανδία, τη Δανία και τη Σουηδία και μαζί τη Μεγάλη Βρετανία, κάποιους ήδη γονείς με παιδιά σε νηπιαγωγεία, που ζούνε και εργάζονται σε αυτές τις χώρες εδώ και μερικά χρόνια.
Ανάμεσά τους και «φρέσκο-αφιχθέντες» που πήραν τον δρόμο της ξενιτιάς πρόσφατα, όταν πια συνειδητοποίησαν ότι οι μεγαλοστομίες των Πολιτικών απείχαν «παρασάγγες αμέτρητες» από την οδυνηρή επαγγελματική και οικονομική τους πραγματικότητα...

Ανακοίνωση Συνδικάτου Μετάλλου για ΣΝΑΪΝΤΕΡ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,
αξιοποιήστε την εμπειρία που βιώνετε. Η εργοδοσία της ΣΝΑΪΝΤΕΡ σχεδιάζει επίθεση αλλά μέχρι σήμερα δεν την έχει υλοποιήσει. Επιδιώκει να πείσει με διάφορα ψευτοεπιχειρήματα  ότι έχουμε συμφέρον να χάσουμε κάποια από τα δικαιώματά μας. Λένε ότι αυτό θα μας προστατεύσει από τα χειρότερα!!!
Μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί η επίθεση γιατί στην τελευταία ψηφοφορία λιγότεροι από τους μισούς εργαζόμενους συμφώνησαν με την πρόταση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου για άδειες άνευ αποδοχών. Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις η εργοδοσία εξαπέλυσε επίθεση στους συναδέλφους που πρωτοστάτησαν να μην περάσει η πρόταση γιατί καταλαβαίνει τον κίνδυνο  για τα σχέδιά της αν οι εργαζόμενοι αντισταθούν οργανωμένα.
Ήμαστε υποχρεωμένοι όμως να σας καλέσουμε να σκεφτείτε και τα εξής:

«ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΟΙΚΟ ΠΥΡΕΤΟ ΤΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ»

Μετά την εμφάνιση  κρουσμάτων καταρροϊκού πυρετού σε ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Π.Ε. Έβρου, ενημερώνουμε τους κτηνοτρόφους της Περιφέρειάς μας ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για  εμφάνιση της νόσου και σε δύο εκτροφές της Π.Ε. Ευρυτανίας ( στο Δήμο Καρπενησίου στην Τ.Κ Κρικέλλου  και στην Τ.Κ Συγκρέλλου):

Ο καταρροϊκός πυρετός είναι λοιμώδες ιογενές νόσημα που μεταδίδεται με αιματοφάγα έντομα (σκνίπες) του γένους Culicoides .Προσβάλλει όλα τα  μηρυκαστικά, αλλά μόνο τα πρόβατα εμφανίζουν κλινικά συμπτώματα.
ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

Τύμβοι και αρχαία αστεροσκοπεία στην Ισπανία της 3ης χιλιετίας π.Χ. - Αντίστοιχα αλλά αναξιοποίητα σε Θράκη και Σαμοθράκη, Ιθάκη, Κρήτη...

Αντίστοιχα αλλά αναξιοποίητα σε Θράκη και ΣαμοθράκηΙθάκηΚρήτη...

Άρθρο του Γιώργου Λεκάκη στην εφημ. ΧΡΟΝΟΣ Κομοτηνής, δημοσιευμένο στις 16.7.14.
Δείτε το εδώ:

Ο Γ. Λεκάκης (www.lekakis.com) είναι μέλος της Εταιρείας Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας (ΕΜΑΕΜ, www.emaem.org),
της Επιτροπής Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων,
και της Επιτροπής Διεκδικήσεως Κατοχικού Δανείου και Κλεμμένων Πολιτιστικών Θησαυρών.

ΠΑΝΤΑ ΑΡΓΑ; ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ!..

Το πνευματικό βίωμα του ανθρώπου αρχίζει με το μύθο, τις φανταστικές σχέσεις και την ποίηση. Ολα αυτά αποτελούν τη διαίσθηση. Με την καθαρή διαίσθηση προσεγγίζει ο άνθρωπος τον κόσμο, την αλήθεια και την αξία της γνώσης. Είναι το όνειρο που τον καθοδηγεί. Το όνειρο σιγα σιγά ξεδιαλύνεται και γίνεται λόγος, αποδεικτική σχέση, σταθερός και θεμελιωμένος δεσμός πειστικός σ' όλους τους λογισμούς και τις εκδηλώσεις.

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Η Τουρκική εισβολή στην Κύπρο 20 Ιουλίου του 1974 ! (φώτο ντοκουμέντα )

Η Τουρκική εισβολή στην Κύπρο με την κωδική ονομασία «Αττίλας» ξεκίνησε την αυγή της 20ης Ιουλίου 1974, με αποβατικές και αεροπορικές επιχειρήσεις. Συμμετείχαν συνολικά γύρω στους 40.000 άνδρες υπό τη διοίκηση του αντιστρατήγου Νουρετίν Ερσίν. 

Πέντε σταθμοί μετρό γίνονται κόμβοι μετεπιβίβασης, τα ΚΤΕΛ πάνε Ελαιώνα

Πέντε σταθμοί του μετρό μετατρέπονται σε κόμβους μετεπιβίβασης, τα ΚΤΕΛ πηγαίνουν Ελαιώνα

Με στόχο την αποσυμφόρηση του κέντρου της Αθήνας συνεργάζονται ΟΑΣΑ και ΚΤΕΛ. Με βάση σχετική μελέτη, πέντε μεγάλοι σταθμοί του μετρό θα μετατραπούν σε κόμβους προκειμένου οι επιβάτες να μετεπιβιβάζονται από το ένα μέσο μαζικής μεταφοράς στο άλλο.

ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ Η ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΘΗΒΩΝ & ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

Τις πύλες της αλλά και την αγκαλιά της έχει ανοίξει από τις 5 Ιουλίου 2014, η Κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας στον Παρνασσό, υποδεχόμενη τους λιλιπούτειους φίλους της, που υπομονετικά το πρωί της 5ης Ιουλίου με τις βαλίτσες τους ανά χείρας επιβιβάσθηκαν στα λεωφορεία (από Σχηματάρι, Θήβα, Αλίαρτο και Λιβαδειά) και ανηφόρισαν στην αγαπημένη τους κατασκήνωση, όπου φιλοξενήθηκαν για 12 ημέρες. Άλλοι για δεύτερη, τρίτη, ή και περισσότερες φορές και κάποιοι για πρώτη φορά ξεκίνησαν από όλες τις περιοχές της επαρχίας μας και πέρασαν λίγες μέρες ξεγνοιασιάς και ξεκούρασης μαζί με τους παλιούς αλλά και τους καινούριους φίλους τους, που γνώρισαν εκεί στην ελατόφυτη βουνοπλαγιά του Παρνασσού με την πετρόκτιστη πολιτεία της, ακριβώς κάτω από την Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ στη Δαύλεια.

Η Ελλάδα μετά το 1981 -η κατάλυση του Συστήματος Ιδεών, Αρχών και Αξιών

Η Πατρίδα μας διέρχεται την μεγαλύτερη κρίση εις την σύγχρονη ιστορία της. Ο Λαός  μας βιώνει την μέγιστη ανέχεια και ταπείνωση από την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους. Ένας Λαός γαλουχημένος από ιδέες, αρχές και αξίες της μακραίωνης ιστορίας του, που κτίστηκαν επάνω στην αλήθεια και την ανθρωπιά, γεμάτος υπερηφάνεια και σεβασμό για τους αγώνες και τις θυσίες του για την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια. Μία ελληνική κοινωνία με παραδόσεις, με ήθη και έθιμα, με δική της νομοτέλεια, τον δικό της κόσμο απέναντι στο φυσικό με αυτοτέλεια, αυτάρκεια και ολιγάρκεια, προπάντων μεστό από ανθρώπινο, πνευματικό.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο